Giriş
(17)

Evi güzelleştiren eşyalar

ats
Merhaba, yakın zamanda yeni bir eve taşınacağım. Zaruri eşyalar dışında evinize ne aldığınızda veya hangi değişikliği yaptığınızda daha mutlu oldunuz? Rahatlık, estetik, fonksiyon vb açılardan olabilir
Merhaba, yakın zamanda yeni bir eve taşınacağım. Zaruri eşyalar dışında evinize ne aldığınızda veya hangi değişikliği yaptığınızda daha mutlu oldunuz? Rahatlık, estetik, fonksiyon vb açılardan olabilir
0
ats
(12.11.20)
C zigon. En sevdiğim eşyalarımızdan biri . bi de lazım olmaz diye düşünülüyor ama orta sehpa şart.
0
matilda
(12.11.20)
Bitki ve tablolar.
0
jazzabel
(12.11.20)
Wallhang/Duvar örtüsü.
0
Amaranta ursula
(12.11.20)
Çalışma odası yapacaksan ergonomik sandalye, uyumlu masa, ekran ve klavye rahatlık açısından inanılmaz fark ediyor.
0
roket adam
(12.11.20)
ışıklandırmaları tepeden aşağı değil de aşağıdan yukarı verince ve renk açısından da akıllı ampüllerle destekleyince çok oturulası oldu o sarı-beyaz sıcaklık anca öyle yakaladım. tavsiye ederim.

onun dışında evi güzelleştiren detaylardan biri de TV olmaması. tv izlemiyorum ben yaa havalarından değil de TV olunca bir odada her şey ona endeksli yerleştiriliyor o baya kötü.
0
AlsterWasser
(12.11.20)
boyle bir camasir sepeti: www.ikea.com.tr

bir de camasir kurutma makinesi cok kritik.
0
hot potato
(12.11.20)
C sehpa +1 (tembellik sehpa)
0
since1907
(12.11.20)
ben de yeni eve geçiyorum, şimdilik şunlara göz koydum.
www.fidanburada.com
www.youtube.com
hayallerde ise şu var
matteomauro.com
0
Bruce
(12.11.20)
Kaliteli bir puf. Tekli koltuğun olacak kesinlikle kolçaklı, önünde de bu puf.
0
candanag
(12.11.20)
Otomatik damacana pompasi
0
elorelia
(12.11.20)
Pencerelerin hepsine kaliteli sineklik tel, hayat kalitesini artırıyor
Rahat çalışma koltuğu,
Robot süpürge <3
0
kobuzchu kiz
(12.11.20)
Şaraplık, kitaplık, bej rengi bir berjer yanına loş ışıklı lambader harika bir okuma köşesi oldu, bitkiler, mumlar, yatak odasına ayaklı ayna. Bunlar daha çok görsel ve rahatlık olarak hoşuma gidenler.
Elektroniklere gelirsek kesinlikle iyi bir kahve makinası, filtre kahve makinam vardı şimdi bir de ekstra Nescafe dolce gusto aldım. Iyi bir blender ben tefal perfect mix kullanıyorum memnunum.
0
carmenta
(12.11.20)
Lambader, ayarlanabilir loş sarı ışık.
Bitki
0
ruhen hastayim ben
(12.11.20)
lambader, bitki, berjer +1
0
hazen
(12.11.20)
ben de puf demeye gelmiştim. berjer artı puf +1
0
ozgur bir kusun hatirati
(12.11.20)
Ahşap orta sehpa ve Step halılarına benzeyen az renkli halılar.
Düz renk perde.
Evin bir duvarını farklı renge boyamak, salon ya da yatak odası, ben koyu sarı seçmiştim.
Fazlalıkları ortadan kaldırmak.
Miamano.com'dan uygun fiyatlı resimler, saksılar vb. En azından uygun fiyata farklı ürünler almış olursunuz. www.instagram.com miamano.com
0
kaset
(13.11.20)
-almadan önce hiç beğenmiyordum duvardaki bir lekeyi kapatmak almak için mecburiyetten aldım ama çok sevdim "duvar rafı". üzerine minik bir vazo, birkaç çerçeve falan koydum. şık duruyor.
-oturma odasına büyük bir boy aynası(evi kesinlikle daha geniş gösteriyor ve derinlik katıyor).
-www.trendyol.com bir de bu.
0
penceredengorunenmorbina
(13.11.20)
(1)

3D yazıcı alanlar?

AlsterWasser
Nası memnun musunuz?daha çok DIY hobi vs. için soruyorum tabi haliyle. hevesi alınca kenarda tozlanmaya başladı mı yoksa valla değdi iyi ki almışım cayır cayır kullanıyorum diyor musunuz?
Nası memnun musunuz?

daha çok DIY hobi vs. için soruyorum tabi haliyle.

hevesi alınca kenarda tozlanmaya başladı mı yoksa valla değdi iyi ki almışım cayır cayır kullanıyorum diyor musunuz?
0
AlsterWasser
(12.11.20)
Bende var ben kullanıyorum ama bebek olunca çok ilgilenemiyorum iyiki almışım valla kafa dağıtmama olanak veriyor.

Detaylı bilgi isterden daha çok detay verebilirim
0
basond
(12.11.20)
(9)

Covid belirtileri mi?

gelmeistemem
Evdeyim genelde. Ayin 21 inde otobüsle bir yolculuk yaptım. Bugüne kadar iyiydim. Bugün kendimi çok halsiz hissetmeye başladım. Ateşim 37.68. iştahsızım. Sırtım ağrıyor, başım ağrıyor. Ne yapayım? Böyle mi oluyor covid? Tat alıyorum şu an.
Evdeyim genelde. Ayin 21 inde otobüsle bir yolculuk yaptım. Bugüne kadar iyiydim. Bugün kendimi çok halsiz hissetmeye başladım. Ateşim 37.68. iştahsızım. Sırtım ağrıyor, başım ağrıyor. Ne yapayım? Böyle mi oluyor covid? Tat alıyorum şu an.
0
gelmeistemem
(12.11.20)
Herkeste farklı oluyor covid. Test yaptırın.
0
fezagezgini_4
(12.11.20)
Tat almama durumu 2-3 gün sonra oluyor. Yarın sabah halsizlik ve ağrılar devam ederse hastaneye...
0
himmet dayi
(12.11.20)
Ateşim benim yavaş yavaş arttı, 38 ateş, şiddetli baş ağrısı sırt ağrısı şikayetleriyle gittim, pozitif çıktım, tat-koku 2-3 gün sonra gitti
0
yanginmerdiveni
(12.11.20)
otobüsten bulaşma ihtimali düşük. genelde bulaştan 5 gün içinde belirti veriyor.
0
cekcekli
(12.11.20)
Belirtiler covid yolunda gidiyor. Son 12 güne kadar bulaşmış olabilir diyorlar. Tat koku 3-4 gün sonra gidiyor bu söylediklerinden sonra. Eğer yarında aynı devam ederse teste gitsen iyi olur.
0
infernalcadre
(12.11.20)
Vakaların % 90'ında, belirtiler temasın 5. gününe kadar mutlaka ortaya çıkıyormuş, en fazla da 14 gün içinde çıkıyor işte o nedenle 14 gün karantina yapılıyor önlem amaçlı. Siz korona kaptıysanız da otobüsten olmamıştır, 22 gün geçmiş aradan. Son 5 gün içinde temas var ise, geçmiş olsun. Belirtiler ilerlerse ertelemeden hastaneye gidin.
0
anthemis nobilis
(12.11.20)
%77,5 covid ++
0
nuisance
(12.11.20)
Aradan bir ay geçmiş neredeyse ne kovidi
0
catch the arrow
(12.11.20)
belirtiler baya baya covide uyuyor. nereden bulaştığını şimdiye kadar kimse kestiremedi etrafımda.
0
The_Lollok
(12.11.20)
(5)

Türkçe dil bilgisi

sidd79
"Darısı bana olsun Bende çok uyumuşum demek istiyorum " A kişisi öğlen şekerleme yapıyor.B kişisi de bunu diyor.Bana iyi bir Türkçe gibi gelmedi.Sizce?
"Darısı bana olsun Bende çok uyumuşum demek istiyorum "

A kişisi öğlen şekerleme yapıyor.B kişisi de bunu diyor.Bana iyi bir Türkçe gibi gelmedi.Sizce?
0
sidd79
(12.11.20)
de birleşik yazılmış, bağlaç olduğu için ayrı yazılması lazım. Onun dışında siz sorunca kulağa bir garip geldi evet.
0
black holes in the sky
(12.11.20)
Darısı bana olsun. Ben de "Çok uyumuşum." demek istiyorum.

Yukarıdaki şekilde olsa sorun olmaz. Noktalamalara dikkat edilmemiş ve "de" ayrı yazılmamış.

Ayrıca sen de noktalamalara dikkat etmemişsin. Noktalamalardan sonra bir boşluk bırakılır.
0
himmet dayi
(12.11.20)
genelde darısı başıma şeklinde söylenir ya bana o yüzden tuhaf geldi onun dışında iyi gibi.
0
GreyFever
(12.11.20)
tam almancı türkçesi. bunu yazan türkiyede doğmuşsa sınırdışı etmek gerek.
0
bohr atom modeli
(12.11.20)
(bkz: darısı başına ) deyimdir.
alıntı:
Deyimler kalıplaşmış sözlerdir, kelimelerin yerleri değiştirilemez ve aynı anlama bile gelse yerine başka bir sözcük getirilemez.
0
cekcekli
(12.11.20)
(2)

izole proteinler zararlımı

ShadowOfMoon
https://www.supplementler.com/bilgi-bankasi/izole-protein-nedir`` mesela bu var. bu doğal sayılmaz.şu biraz daha doğal geldi:https://www.yesilmarka.com/dogal-protein-tozu/https://www.trendyol.com/fuwell/izole-bitkisel-protein-p-48307608Fuwell izole bitkisel protein laktoz gibi alerjenler içermez, ko
www.supplementler.com mesela bu var.
bu doğal sayılmaz.şu biraz daha doğal geldi:
www.yesilmarka.com

www.trendyol.com

Fuwell izole bitkisel protein laktoz gibi alerjenler içermez, kolay sindirilir, içeriğinde gdo bulunmaz, yapay karbonhidrat ya da tatlandırıcı barındırmaz. Bu özellikleriyle temiz etikete sahiptir. Temiz etikete sahip ürünler günümüzde az olmakla birlikte giderek yaygınlaşmaktadır.


yani izoleler daha mı az zararlı?hergün kullanmanın böbreklere nasıl zararı olur çok almazsak günlük 1.5 x vücut ağırlığı geçmezsek
0
ShadowOfMoon
(12.11.20)
Çok yüzeysel anlatayım, izole protein 3 ayrı filtreden geçiyor whey tek filtreden geçiyor, ekstra izole olanının bu yolla yağ ve karb. oranı düşüyor o kadar, onun dışında içerik olarak bir farkı yok. Doğal whey dediği de tamamen PR. Hatta kalitesiz bi PR. Zira "Hormonal ham maddeler, serum katkıları YOK" diye tanıtım yapan bi firmadan 1 kuruşluk alışveriş yapmazdım ben.
0
angelus
(12.11.20)
Hiç fark etmez hepsi hamaddeyi aynı fabrikadan alıp kendi tesislerinde işlemesini yapıyor, birçoğunun sırf markasına para ödeniyor, Optimum kendi hammadde tesisini daha yeni açtı düşünün yani. Bu anlamda Bigjoy olur supplemenetler.com’un kendi whey’i olur hepsi f/p ürünü, diğerleri zaten ithal ürünler vergisi kılı yünü derken fiyatları uçuyor. Ben genelde yemeklerden gerekli proteini alıyorum ama almasaydım ve f/p ürünü arasaydım bunları alırdım muhtemelen. Bi protein tozuna 450 lira vermezdim.
0
angelus
(12.11.20)
(18)

alkolsüz veya alkollü restoran

blatta hiberna
merhabalar,bir insan kendi içki içmedikçe, neden gideceği restoranın da alkolsüz olmasını ister?meyhane ya da bar gibi bir yer olsa tamam, zaten bunlar alkollü içki üzerinden dönen mekânlar.yeri geldiğinde küfelik olanlar, kavga çıkaranlar, yan masaya sataşanlar da olabiliyor, o ayrı.normal restoran
merhabalar,

bir insan kendi içki içmedikçe, neden gideceği restoranın da alkolsüz olmasını ister?
meyhane ya da bar gibi bir yer olsa tamam, zaten bunlar alkollü içki üzerinden dönen mekânlar.
yeri geldiğinde küfelik olanlar, kavga çıkaranlar, yan masaya sataşanlar da olabiliyor, o ayrı.

normal restoranlardan söz ediyorum, illa balıkçı ya da ocakbaşı tarzı yerlerden değil.

geriye sadece sokak arası kebapçıları, esnaf lokantaları, fastfood restoranları, mantıcılar, çorbacılar falan kalmıyor mu?
ve bu sosyal hayatı çok fazla kısıtlayan bir şey değil mi?

mesela bir çift olarak giyinip kuşanıp güzel bir ortamda akşam yemeğine (içki içmeden) çıkmayı, bir iş ya da arkadaş toplantısına katılmayı zorlaştırmıyor mu?
yani bir risotto yersin, yanında da su veya maden suyu vb. içersin mesela gibi.

daha önce 1-2 tanıdığımda şahit olduğum bir şey bu.
dini nedenlerle olmadığını söylemişlerdi ama çok didikleyip soramamıştım, anlam da verememiştim.
aşağıdaki duyurulardan birinde görünce aklıma geldi.
amacım kimseyi incitmek değil, samimiyetle sebebini merak ediyorum.

edit:
daha çok yemek yenip hemen kalkılmayacak, bistro tarzı yerlerden bahsediyorum.


edit2:
cevaplar için çok teşekkür ederim.
zaten anlaşılacağını düşünerek "dini sebepler dışında" diye belirtmemek benim hatam tabii ama ben daha çok dini "olmayan" sebepleri soruyorum.
dindar olan, öyle yaşayan birinin restorana, bistroya gitmemesi normal zaten.
0
blatta hiberna
(12.11.20)
Dini neden olabilir, değilse alkol kokusundan rahatsız oluyor olabilirler.
0
fezagezgini_4
(12.11.20)
turkiye'de iken boyle ciddi zengin ama dindar bi musterim vardi, genelde luks kebapciya gidilirdi. icki olmadgina bakma, ickili restoran fiyatina iteliyorlar herseyi.

ayrica risotto'nun yaninda maden suyu icsen bile, yemegin icinde %99 ihtimal beyaz sarap var zaten, fyi.
0
try again fail again fail better
(12.11.20)
Beni mesela bira ve şarap kokusu çok rahatsız ediyor. Migrenim nüksediyor ve midem bulanıyor:/
Bir arkadaşım da dini kaygılardan ötürü gitmediğini demişti.

Edit: @JohnOakley ve @kanlakarisikyagmur+1
Özellikle @johnOkley'in dediği gibi genelde insanlar alkolün etkisiyle sarhoş sapitip çok saçma sapan hareketler yapabiliyor. Birkaç kere sarhoş olmadığını iddia edip mekanda kendini rezil eden arkadaşim olmuştu. Ayrıca bu tipler ısrarla ben sarhoş değilim sarhoş olma eşiğim çok yüksek deyip kendilerini kandırıyor. Bir de sarhoş olma kafası çok farklı haliyle içen karşısındakinin de alkolune eşlik etmesini isteyebilir.
0
Amaranta ursula
(12.11.20)
İçkili restoranların olayı farklı. O yüzden olabilir.

Rakı-balık mekanlarına kimse 1 saatlik bir yemek için gitmiyor. Gidenler en azondan 4-5 saatlik bir 'eğlence' için gidiyorlar. Bu nedenle böyle mekanların gürültüsü çok fazla oluyor. Ortamı da yemek yiyip kalkmak için fazla hareketli.

Ben sadece balık yiyeceksem rakı-balık restoranları tercih etmem.

Bir diğer sebebi de fiyatı olabilir. Normal bir balık restoranda 35 lira vereceğin atıyorum bir kalamar tavaya ortalama üstü bir alkollü mekan 50 lira çekiyor.

Bi keresinde denemek amacıyla evin yakınında bir ocakbaşı restorana gitmiştim. Meğer rakı mekanıymış. 2 tane lahmacun yedim. 50 lira hesapla kalktım :)
0
himmet dayi
(12.11.20)
muhafazakar ailede büyümüş bir ateistim. haliyle çocukluğum hep "alkolsüz" yerlerde geçti. üstelik ben trakya'da büyüdüm hahaha. buna rağmen duyuruyu biraz garipsedim açıkçası... alkol konusunda bu kadar hassas olan insanların yaşam tarzı ve beklentileri zaten farklı oluyor. ayrıca hayır, geriye saydığınız yerler kalmıyor - alkollü içecek satmayan bir sürü restoran var. mesela biz ilçenin en iyi iskendercisine giderdik sık sık. iyi de bir yerdi, pahalıydı. ayran, kola falan satıyorlardı sadece. oturup yemek yer, çay içer, tatlı yerdik. muhafazakar aileler & arkadaş grupları zaten bunu istiyor. onlara hitap eden yerlerin sayısı daha fazla bile diyebilirim.

biz kendi bakış açımızla değerlendirdiğimiz için bize kısıtlı geliyor. mesela ben de şimdi "iyi bir müslüman olarak yaşasam?" diye düşündüğümde acayip sıkıcı buluyorum ama bunun sebebi benim müslüman olmamam. ona inanan, o yaşam tarzını benimseyen insan için bunlar sorun değil. demek ki ona yetiyor, öyle rahat edebiliyor.

kaldı ki bence bu gerçekten hiç dert edilecek bir mesele değil... türkiye'de yaşıyoruz yahu. alkolsüz restorandan bol ne var? asıl "balığın yanında rakı içeyim" deyince zorlaşıyor mesele. ben ankara'da öğrenciyim örneğin, dürümcüden tut da alkolsüz restorana kadar bir sürü yer bilirim ama ocakbaşı falan bilmiyorum örneğin. birilerine sormam, özellikle araştırmam gerekiyor.
0
der meister
(12.11.20)
Ben dine dahil değilim. Ancak içmekten çok hoşlanmam. Kendi keyfim için gideceksen alkolsüz mekan tercih ederim ki sarhoş insanlarla muhatap olmak zorunda kalmayayım. Kalınca incilerim dökülmüyor, ama etrafta içki içen olmadığında kendimi daha güvende hissediyorum ve rahatlayabiliyorum. Içki içenler bağırır çağırır, bazen kavga çıkar, laf atarlar, istisnasız neredeyse hepsi baca gibi sigara içer. Bunlar hoş manzaralar değil. Hele sigara kokusu hiç sevmiyorum. Alkollü adam yanında içince de içme diyemiyorum kavga çıkıyor vay efendim sigara diye.
0
JohnOakley
(12.11.20)
Diğer bir sebep; alkol almayan insan sohbete ayak uyduramaz, kafalar uyuşmaz.
0
kanlakarisikyagmur
(12.11.20)
Benim de çevremde epey bu tarz tip var, alkollü mekanlarda insanların taşkınlık yapabileceğini ve canlarının sıkılabileceğini düşünüyorlar, bi grup insan da alkol değmiş tabaktan yemek bile yemeyecek kadar muhafazakar o yüzden. Try again'in dediği gibi alkol olmayan, ama ayı gibi pahalı olan bir sürü mekan var. Zaten muhtemelen en çok onlar kazanıyordur.
0
roket adam
(12.11.20)
@himmet dayi:

aslında onu demek istemedim.
yani sevgilinle ya da arkadaşınla gidip, uzun uzun oturup sohbet falan edip akşam yemeği yenecek, üstüne kahve içilebilecek herhangi bir yerin de menüsünde içki olabiliyor.
illa balıkçı ve ocakbaşı değil derken bunu demek istemiştim.

big chefs, kırıntı vb. gibi oturup salata yiyip kalkabileceğin, artık bazı avmlerde bile bulunan, ortalama sayılabilecek yerlerde de alkol var sonuçta.
ama ben de her gittiğimde içki içmiyorum mesela.
o tarz daha gündelik yerlerden bahsetmek istemiştim aslında.

@try again fail again fail better:
öylesine bir "restoran yemeği" diye örnek vermiştim, beyaz şarap detayı aklıma gelmedi, doğru.
0
🌸blatta hiberna
(12.11.20)
@der meister:

garipsenecek bir şey yok, duyuruyu dini hassasiyetlerle ilgili olarak yazmadım.
dini nedenlerle gitmeyenlerin nedeni zaten belli.

benim merak ettiğim JohnOakley'in verdiği örnekteki gibi dini nedenleri olmayanların sebepleri zaten.
0
🌸blatta hiberna
(12.11.20)
@b/h

benim aklıma hiç bistro tarzı yerler gelmedi açıkçası cevap yazarken. o tarz mekanlara gitmemeyi tercih etmek bana göre dinle alakalı doğrudan. farklı bir sebep bana saçma geliyor. "hayat tarzı" diyecek olursak zaten o da dinle alakalı. bistroda takılan gençlerin yanında kendini rahatsız hisseden kişi, dinen caiz olmayan şeyler yapıldığı için rahatsız oluyordur. gerisi boş bahane bence.

Bugüne kadar da bistroda kafayı bulup sağa sola rahatsızlık veren bir tipe hiç denk gelmedim. Ayrıca bistrolarda kapalı mekanda sigara da içilmiyor. Direkt barlarda bu yasak delinse de bistrolar içerde sigara içilen yerler değil.
0
himmet dayi
(12.11.20)
dini nedenle tercih etmeyenler migros, carrefour benzeri içki satan marketlere de girmiyor olabilirler. benim tanıdığım kişiler öyle en azından. evin altında kocaman migros var ama oradan alışveriş yapmıyor mesela. hatta migros vb. yerlerden alışveriş yaptığım için garipseyen, oradan alışveriş yapmasan iyi olur diyenler de var. ateist değilim, koyu dinci de değilim ama inancım var.
mekan sahibi, ödediğim parayla içki alacak. o paranın içinde benim param olmasın diye düşünebilir. ama ekmek aldığın fırında içki satılmıyor. fırın sahibi akşam evine giderken 2 bira alacak belki :)
0
sutlu nescafe
(12.11.20)
Ciddi ciddi yemek pesinden kosan bir insansa, zaten nerede olsa yer. Yemek icmek hayatinda onemsiz ise, boyle kurallar koyabilir. Sosyal hayati sinirlayici olarak dusunmuyorum yine de. Baska turlu de sosyallesilir cunku.

Bana da inanmasi guc geliyor ama yemek yemeyi sevmeyen, sofra kulturunden cok uzak duran insanlar da var. Boyle bir insana alkollu mekanlara girmemek bir sorun olmaz zaten.

Travmali (genelde babasi alkolik) arkadaslarimdan birkaci kendilerini huzursuz hissediyor alkol tüketilen yerlerde. Cok yanasmiyorlar aksam yemeklerine. Daha cok kahve icmek icin bulusuyoruz mesela.
0
buf-e kür
(12.11.20)
Bazı Yiyeceklere pişirme sırasında alkol konma ihtimali gitmemeye neden olabilir.
0
yemrem
(12.11.20)
Dini sebeplerle alkollü mekanlarda yemek yemek istemeyen kişilerin gerekçeleri şöyle:

1-) Ortak yıkanan bulaşıklarda alkol kalıntısı kalması.
2-) Havaya karışan ve solunan alkolün de haram olması.

Şaka değil ikisini de duydum ve duyuyorum.
0
pass
(12.11.20)
genelde alkollu mekanlar daha pahalı oluyor.
daha kötüsü alkollu mekanda alkol almıyorsanız genelde garsonlar size iyi davranmıyor hesaptan geçiremeyeceğiz diye.
0
nuisance
(12.11.20)
Benim dini sebeplerle gitmeyen bir arkadasim var, gerekcesi, ilgili mekanlarin kazandiklari parada alkolun payinin olmasi ve bunu haram olarak gormesi; ustune ustluk bu paralarin yine alkol tedarigi icin harcanmasi.

Alkolden para kazanilan bir yerde bulunmasi kendi inananciyla celiskili, kendi harcadigi paranin alkol tedarigi icin kullanilmasi vesilesiyle kendisinin dolayli olarak alkol icilmesine, dolayisiyle gunah islenmesine, neden oluyor ve buna ortak olmak istemiyor.

Alkol kalintisi ya da havadan solunmasindan daha mantikli ve tutarli bence :D
0
taurina
(13.11.20)
İçki içilen yerde bulunmak iyi değil. Sanıyorum ki mekruh idi. Ondan gitmiyorlar.
0
alperz
(13.11.20)
(5)

bu saatin markasi? - fotolu

cooperr
foto cok kaliteli degil malesef, bilene gofret alacam. :P
foto cok kaliteli degil malesef, bilene gofret alacam. :P
0
cooperr
(12.11.20)
böyle saatler genelde rolex oluyor. belki içlerinden model bakıp eşleştirmenize yarar
0
turbo sadık
(12.11.20)
forum.saatforumu.com
burada sorarsan mutlaka cevap bulursun.
0
etna
(12.11.20)
Patek Philippe, Nautilus serisi, celik kasa.

www.patek.com
0
sertac akin
(12.11.20)
eywallah sertac kardes.

Amerika'da $50.000'dan basliyor anladigim kadariyla, yakisir Fatih Altayli abimize.
0
🌸cooperr
(12.11.20)
Patek
0
Frederick Co
(12.11.20)
(5)

Mediamarkt'da yaşadığım garanti problemi hakkında

herseysermayeicin
Ağustos ayında kardeşime buradan bir laptop aldım asus marka, açıp kapanırken ses çıkıyor diyordu, geçen gün menteşesi çıkmış ekranın sağ alt kısmında da hafif bir açılma var.Bugün Mediamarkt'a götürdüm tamire vermek için. Adam ücret talep edilecek dedi, neden dedim kasko yaptırmamışsınız dedi. Gara
Ağustos ayında kardeşime buradan bir laptop aldım asus marka, açıp kapanırken ses çıkıyor diyordu, geçen gün menteşesi çıkmış ekranın sağ alt kısmında da hafif bir açılma var.

Bugün Mediamarkt'a götürdüm tamire vermek için. Adam ücret talep edilecek dedi, neden dedim kasko yaptırmamışsınız dedi. Garantisi var 2 yıllık dedim. O yazılımsal sorunlar için dedi. Ben de garantiye bir göz atınca böyle olmadığını gördüm.

" Tüketicini bu haklardan ücretsiz onarım hakkını seçmesi durumunda, satıcı; işçilik,parça bedeli vs herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin malın onarını yapmakla yükümlüdür" yazıyor.

Bunu oradaki arkadaşa diyince, teknik servisten sizi ararlarsa konuşur söylersiniz dedi.

Arkadaşlar 3 aylık ürün bir çarpma vs olmaksızın kendiliğinden hasar alıyor benim 2 yıllık garantim var ama ücret mi ödeyeceğim yani ? nedir bu işin doğrusu bilgisi olan var mıdır acaba ?
0
herseysermayeicin
(12.11.20)
Yok öyle bi şey adam ayıklıyolar. Direkt asus yetkili servisine göndersen bile tamir ederler.
0
Boris
(12.11.20)
Kesinlikle ücret ödeme. Ürünün garantisi donanımı ve hatta şarj aletini bile kapsar. Kandırmaya çalışmış çakal.
0
himmet dayi
(12.11.20)
Büyük ihtimal size satış sonrası sigorta/kasko/garanti uzatma satışlarından yapmaya kalktılar. Mediamarkt personeli kendi kendine garanti kapsamındaki bir ürünle ilgili bir ücret talep edemez. Sizin bilgisayarınız önce Asus servisine gidecek yaklaşık 10 gün içersinde ya size Asus servis ya da mediamarkt ulaşıp bilgi verecek. Faturanız var zaten bence kendiniz bile Asus'a gidebilirsiniz illa mediamarkt'in aracı olmasına gerek yok.

www.asus.com
0
GoodMorningTeacher
(12.11.20)
adam gibi işini yapan kalmamış, herkes karaktersizlik peşinde. yazılımsal garanti ne demek.
0
facebook
(12.11.20)
Bence çalışan şöyle demek istemiş olabilir:
"Menteşe ve açılma problemi olduğu için büyük ihtimalle kullanıcı hatası derler, sizden para isterler"

Düşme veya çarpma olmadığını ıspatlamak zor olur. Umarım bastırıp tamir ettirebilirsiniz.
0
faithless
(12.11.20)
(3)

Alkolsuz balık restorantı

Olric
İstanbul avrupa yakasında alkol olmayan balık yiyebileceğimiz hangi restorantları tavsiye edersiniz?
İstanbul avrupa yakasında alkol olmayan balık yiyebileceğimiz hangi restorantları tavsiye edersiniz?
0
Olric
(12.11.20)
Balıkçı Kenan - Beylikdüzü'nde yalnız :)
0
himmet dayi
(12.11.20)
istinye fish var
0
delidiyorum
(12.11.20)
Arnavutköy- Adem Baba
0
akiskan
(12.11.20)
(5)

Kurtulduk mu Corona'dan?

msb
Şimdi son durum nedir aşı bulundu mu ne oldu?Kesin bilgi mi %100 çalışıyor mu?
Şimdi son durum nedir aşı bulundu mu ne oldu?

Kesin bilgi mi %100 çalışıyor mu?
0
msb
(12.11.20)
aşının bulunması tek başına bir anlam ifade etmiyor. gribin de aşısı var ama her sene oluyoruz.

aşının herkese ulaşması ayrı bir sorun, covid'e neden olan virüsün nasıl bir yol izleyeceğinin henüz tam olarak bilinmemesi başka bir sorun. özetle bir kaç sene daha böyle gider.
0
hadsafhada
(12.11.20)
Su an yaklasik 12 tane son asamada calisilan asi varmis. Ilk basarili sonuc Biontech-Pfizerdan geldi iste. 1 aya kalmaz Oxford-Astrezeneca falan da aciklayacakmis, bir kac tane daha gelebilir. Pfizer Yaklasik 43000 denek uzerinde denenmis, basari orani 90%mis. Pfizer hizli onay sureci icin basvurmus yetkili makamlara. Onaylanirsa kasim sonunda hazir diyor adamlar. Ama asi su an onaylansa bile herd immunity'in saglanmasi 2021 sonuna anca gerceklesir deniyor. O yuzden 2021 sonuna kadar siki tutmak lazimmis sosyal mesafe, maske konusunda. Ilk oncelik risk gruplarina, saglik calisanlarina verilir. Tum halka ulasmasi zaman alir. Turkiye'ye ulasmasi da tabi. Kisaca rehavet yok, siki sosyal mesafeye devam ama umut var.
0
neverletyougodown
(12.11.20)
insanların %60'ı aşı olduğunda problem ortadan kalkacak izlediğim bir belgesele göre. o yüzden her bir bireyin olmasına gerek yok.
0
bohr atom modeli
(12.11.20)
yukarıda yazılanlara ek olarak, virüsün ne yapacağı belli olmuyor +1
grip aşısı da var, gripten kurtulabiliyor muyuz?
aşı elbette öldürücülük seviyesini büyük oranda etkiliyor ama tamamen kurtulmak diye bir şey yok.

toplumsal olarak bağışıklık kazanmamızı sağlayacak ve öldürücülük oranı düşecek.
0
blatta hiberna
(12.11.20)
onaylanacak, lojistik problemler cozulecek (kimi asi var uretimden asilanana kadar -70 derecede saklanmasi gerekiyor mesela), ulkelerin halklarina saglik calisanlari vs. haric zenginden fakire olacak sirayla yayilacak, insanlar normal hastaliklarini "asi olduktan sonra oldu" diye sosyal medyada pompalamaya baslayacak, asi karsitligi alevlencek butun dunyada. Tum bu sureclerin sonunda halkin %60-%80 civarini asilayabilirsek ve biraz etkisini gostermesini bekleyebilirsek, bu arada da bu asilara direncli yeni bir mutasyon cikmazsa... evet kurtulduk. yukaridakiler ne kadar surecek onu hesap etmeyi de sana birakiyorum. En kotusu daha onumuzde, yasamadik.
0
robokot
(12.11.20)
(4)

Vitamin takviyesi, kan testi

violence
Vitamin eksikliği belirtileri gösterdiğim için kan tahlili yaptırmak istiyorum. Bu tahliller devlet hastanelerinde ücretsiz mi? Doktor tavsiyesi olmadan vitamin/besin takviyesi kullanan var mı ?
Vitamin eksikliği belirtileri gösterdiğim için kan tahlili yaptırmak istiyorum. Bu tahliller devlet hastanelerinde ücretsiz mi? Doktor tavsiyesi olmadan vitamin/besin takviyesi kullanan var mı ?
0
violence
(12.11.20)
Evet devlet hastenelerinde ücretsiz yaptırabiliyorsunuz, tahlil sonuçlarını doktora gösterip neyiniz eksikse ona göre yönlendirme yapar size.

Doktor tavsiyesi olmadan vitamin kullanan insan sayısı muhtemelen doktorun tavsiyesi olandan daha çok kullanıyordur :)
Ben aralıkla multivitamin kullanıyorum. Covidden tırstığım için d vitamini ampülü satın aldım mesela. Çok doğru olmadığını biliyorum ama sonuçta çok da bir zararı olabileceğini düşünmüyorum
0
yanginmerdiveni
(12.11.20)
D vitamini doktor tavsiyesi olmadan almak pek mantıklı değil. onun tehlikeli olabileceği bir barem var vücutta çünkü.

onun dışında fazla olunca vücuttan atılan vitaminler de var. doktor tavsiye etmeden alınabilir ama Vitamin D için işler pek öyle değil bildiğim kadarı ile.

ben B12 alıyorum sadece diyebilirim. o da öyle olması gerektiğinden.
0
AlsterWasser
(12.11.20)
sağlık ocakları da yapıyor bu tahlilleri sanırım.
0
trt2deki ressam
(12.11.20)
Merhaba, herhangi bir dahiliye uzamanina gidip ondan genel kan tahlili isteyebilirsiniz, biraz yorgun hissediyorum vs. derseniz bakarlar degerlerinize ve ucretsiz oluyor devlet hastanelerinde diye biliyorum en azindan ben hic para odedigimi hatirlamiyorun. Ben d vitamini devamli kullaniyorum cunku ne zaman baktirsam hep dusuk o yuzden surekli kullanmam gerekiyor. Gunese pek cikmayan cogu kiside dusuk ve takviye alinmasi gerekiyor demisti doktorum.

Onun disinda doktor tavsiyesi almadan kullandigim vitaminler de var magnezyum, cinko, ve omega 3. Buna cok benzer bir duyuru daha vardi bugun oraya da bakabilirsiniz.
0
carmenta
(12.11.20)
(3)

En iyi köfte tarifi? +Ek soru

yarey
Internette milyon tane köfte tarifi var.Sözlükte bile köfte başlığında 1000 tane vardır.Onlardan birini denemiş olan ve memnun kalan varsa, önerilerinize açığım.Ek: bir de genelde köftedeki besin değerlerinin 0'a yakın olduğu söyleniyor, niye acaba? Sonuçta etten yapılıyor, protein vardır mutlaka...
Internette milyon tane köfte tarifi var.
Sözlükte bile köfte başlığında 1000 tane vardır.
Onlardan birini denemiş olan ve memnun kalan varsa, önerilerinize açığım.

Ek: bir de genelde köftedeki besin değerlerinin 0'a yakın olduğu söyleniyor, niye acaba? Sonuçta etten yapılıyor, protein vardır mutlaka... Sorun nerede o zaman? Sporla uğraşan biri bol bol ekmek arası köfte yerse olmaz mı, büyümek için?
0
yarey
(12.11.20)
250 gram dana ön kol, 750 gram dana döş etini çektir. içine yumruk kadar bir soğanı rendele, silme bir tatlı kaşığı tuz ile yoğur. iki gün dinlensin. sonra on numara ızgara köfte olarak ye. bana dua edersin.
0
alperz
(12.11.20)
500 g kıyma,
Püre haline getirilmiş yarım soğan,
Yarım paket Piyale köfte harcı,
1 yumurta,
Yarım çay bardağı su,
1 çay kaşığı tuz,
Çay kaşığının ucuyla karabiber ve kimyon

Ben bu tarife göre yapıyorum. Hem pratik hem de lezzetli oluyor.

Besin değerinin sıfır olduğunu ilk defa duyuyorum. Doğru olduğunu sanmıyorum.
0
petekpare
(12.11.20)
www.google.com.tr

Şuradaki tarifi içine kabak ve maydanoz koymadan yapıyorum. Şu ana kadar yiyen herkes çok beğendi. Bana kalsa kabaklı hali de güzel.
0
ruhen hastayim ben
(12.11.20)
(5)

kontak acikken motor isiginin yanmasi

seksli harf
kontagi acitigmizda ilk tum isiklar diagnose icin yaniyor sonra sonuyor sonra motoru calistiriyoruz ya. daha onceden oyle miydi hatirlamiyorum ama bende sari motor isigi sonmuyor. motor calistiktan sonra sonuyor ama. var midir bir sikini hep mi boyleydi? yoksa ariza kaydi mi olusturdu araba?opel ast
kontagi acitigmizda ilk tum isiklar diagnose icin yaniyor sonra sonuyor sonra motoru calistiriyoruz ya. daha onceden oyle miydi hatirlamiyorum ama bende sari motor isigi sonmuyor. motor calistiktan sonra sonuyor ama. var midir bir sikini hep mi boyleydi? yoksa ariza kaydi mi olusturdu araba?

opel astra.
0
seksli harf
(12.11.20)
forum.donanimhaber.com

Bu ışık arıza ışığı, araç bir arıza kaydı oluşturmuş. Cihaz bağlanıp arıza kodu okunarak ne olduğu anlaşılabilir. Problem çözüldükten sonra hata silinir. Bu ışığın kırmızı olanı da var, onu gördüğünüzde aracı hareket ettirmeyin, çekici ile servise götürün.

Araç lpg'li ise bu ışık ondan yanıyor olabilir; eski aracım lpg'li astraydı, kötü lpg sonrasında fakir karışım hatası verip bu ışığı yakardı. Fakir karışım hatasıysa arıza kaydı silinebilir. Silindikten sonra sürekli yakmaya devam ederse aracın lpg sistemini kontrol etmek gerekebilir.

Soruyu tekrar okuyunca gördüm:

Motoru çalıştırdıktan sonra sönüyorsa kesin lpg ile ilgilidir, büyük ihtimalle hep vardır. Aracın lpg uyum sorunundan dolayı oluyor. Benimkinde de vardı, sıkıntı etmeyin.
0
Abdurrahman
(12.11.20)
motor çalıştıktan sonra sönüyorsa problem yok demektir.
0
nrmnm
(12.11.20)
Pololarda da o şekilde. Şu videoda 6:30’dan itibaren izlerseniz Opel astra için de o şekilde gösteriyor. Büyük ihtimalle bir problem yoktur. youtu.be
0
gsgsgsgsgsgsgsgs
(12.11.20)
Arac benzinli evet fakat LPG yok.

Evet deidigim ve belirttiginiz gibi motor calisir duruma gectikten sonra sonuyor.
0
🌸seksli harf
(12.11.20)
Normal.

youtu.be
0
himmet dayi
(12.11.20)
(8)

İtalyan yemeği/tatlisi tavsiyesi + yapılış önerisi.

aksiyom
Selamlar. İtalyan mutfağından bir yemek ya da tatlı yapmak istiyorum özel bir doğum günü hediyesi babında.Ne yapabilirim? Buram buram İtalyan olsun, çok ekstrem, kolay kolay bulamayacağım malzemelerden yapılıyor olmasın yeter. Detaylı tarif oldu mu elimden gelir diye düşünüyorum. (not: erkeğim)
Selamlar. İtalyan mutfağından bir yemek ya da tatlı yapmak istiyorum özel bir doğum günü hediyesi babında.
Ne yapabilirim?
Buram buram İtalyan olsun, çok ekstrem, kolay kolay bulamayacağım malzemelerden yapılıyor olmasın yeter.
Detaylı tarif oldu mu elimden gelir diye düşünüyorum.
(not: erkeğim)
0
aksiyom
(12.11.20)
Tatlıysa bu tabii ki de: "Cannoli"

Bizim eklere benzeyen bir tatlı, Youtube'da sürüyle videosu var.

"Leave the gun, take the cannoli"
0
Avoiding The Puddle
(12.11.20)
deniz ürünlü ya da mantarlı risotto güzel olabilir bence ama kültür mantarıyla yapmayın tabii. önden aperatif olarak bruschetta yapılabilir ki çok basit bir şey. ara sıcak olarak arancini düşünülebilir. tatlılardan panna cotta da çok popüler ama bence bir numarası yok. millefoglie zor olabilir ama yapabilirim derseniz güzel olabilir. en kötü tiramisu derdim ki tiramisu aralarında en sevdiğim tatlı.

not: cannoli bence çok tırt bir şey. birçok yerde yedim. sadece bayağı geleneksel o kadar.
0
bohr atom modeli
(12.11.20)
Spaghetti carbonara olabilir. Buram buram İtalyan olması için krema içermeyen (sosu sadece yumurta sarısı ve peynirle kıvam alan) tariflerden uygulayın ve sakıncası yoksa domuz bacon kullanın, İstanbul'daysanız bulup alabilirsiniz.

www.jamieoliver.com
Şu orijinal İtalyan carbonarasına uygun bir tarif. Pancetta yerine bacon kullanabilirsiniz, parmesan yerine de (ya da parmesanla beraber) eski kaşar çok güzel oluyor.

Cannoli tırt bir şey +1
Tiramisu yapmak isterseniz de şu çok başarılı bir tarif: www.damyskitchen.com
0
kobuzchu kiz
(12.11.20)
hem yapimi asiri zor olmayan hem malzemeleri cok kolay bulunabilenen seyler:

mushroom risotto
arborio pirinc, herhangi bi mantar, et ya da sebze suyu, parmesan, tereyag, tuz ve karabiber.

panna cotta
yaprak jelatin, sut, krema, su, seker, vanilya, kirmizi meyve
0
try again fail again fail better
(12.11.20)
Trüf mevsimi. Trüf yoksa, porcinili iyi bir risotto. Porcini bulunuyor, ozellikle Istanbul´da. Iyi zeytinyagi ve risotto pirinci de bulunuyor. Beyaz sarapla pisirin.

BBC hep kolay tarifler veriyor: www.bbcgoodfood.com
0
buf-e kür
(12.11.20)
Teşekkür ederim herkese, hala önerilere açığım. Yazilanlari da İnceleyeceğim ayrıca.
0
🌸aksiyom
(12.11.20)
Ossobuco ve safranlı risotto (risotto alla milanese). Hem et hem pilav doyurucu bir öğün, hem de sofistike.

üstüne de tiramisù olabilir, ya da biraz değişik olsun crema catalana (creme brulee'ye benzer, yapımı daha kolay) yapılabilir. Yine kolay ve sofistike bir tatlı. Ağır kaçabilir belki.

Belki biraz ağıra kaçar ama zabajone hazırlayabilirseniz ben severim.

Ya da zaten çok ağır olacak, hafif olsun diye sorbetto yapılabilir.

Üstüne de digestivonuzu için, limoncello rahat bulunur ama benim tercihim Mirto, ya da bir amaro
0
mirafiori
(12.11.20)
Carbonara+1 ben @kobuzchu kiz in verdiği tarife ekstra çok az maydanoz ekliyorum, bir kaç yediğim yerde de öyle servis etmişlerdi. Gnocchi olabilir benim yaptığım tarifi bulamadım şimdi, sonra gönderebilirim ama biraz zor tutturması yanında da bir toscana şarabı ile harika gidiyor. Lasagna olabilir. Tiramisu yapması çok kolay severim de ama artık bizim milli tatlımız gibi oldu o yüzden pek özel gelmiyor açıkcası:)
Yemek sonrası limoncello da güzel fikirmiş.
0
carmenta
(12.11.20)
(7)

Yöneticilere Bir Soru

yanqoue
Diyelim ki bir çalışanla şirket için çok uygun bir maaşa anlaştınız. Bu çalışan kısa sürede kendini ispatladı ve olması gerekenden daha az maaş alıyor, ayrıca ekipte ondan daha kötü olmasına rağmen aynı maaşı veya daha fazlasını alanlar var.Böyle bir durumda bu yeni çalışanın maaşına anormalin üzeri
Diyelim ki bir çalışanla şirket için çok uygun bir maaşa anlaştınız. Bu çalışan kısa sürede kendini ispatladı ve olması gerekenden daha az maaş alıyor, ayrıca ekipte ondan daha kötü olmasına rağmen aynı maaşı veya daha fazlasını alanlar var.

Böyle bir durumda bu yeni çalışanın maaşına anormalin üzerinde bir zam yapılması için gerekli inisiyatifi alır mısınız? Ya da hiç hesapta yokken bir maaş düzeltmesi yapılması için gerekli mücadeleyi gösterir misiniz? Yoksa bir şikayet gelmediği sürece bu dengesizlik sizi ilgilendirmez mi?
0
yanqoue
(12.11.20)
Yonetici degilim ama soz konusu duruma bir kere dustum. Patron sonra duzeltici zamlar yapti zaman icinde.
0
cleric
(12.11.20)
Alırdım, aldım da hatta. Bu dengesizlik beni her zaman rahatsız eder
0
kablelvuku
(12.11.20)
maaşında iyileştirme talep ettiğimiz iki arkadaşımız oldu, üst yönetimin de onayıyla iyileştirme yapıldı. gerçekten hakediyordu ikisi de.
0
pati
(12.11.20)
Amerikan geleneği şirketlerde yapılmaz. Çünkü amaç insanlık değil, kar maksimize etmektir. Ne kadar az paraya calistirabiliriz diye bakarlar.
0
JohnOakley
(12.11.20)
Büyük zamlar yerine zamana yayılmış küçük zamların çalışanı daha çok motive ettiğine dair bir yazı okumuştum. O yüzden bu şanssızlığı zart diye düzeltmeye çalışmam, zaman içerisinde adım adım artırırım.
0
roket adam
(12.11.20)
Benim icin 2 kez yapilmisti ben talep etmeden, hem de ayni sirkette :D Artik nasi belese calistirdilarsa demek.
0
taurina
(13.11.20)
adaletli olmak yöneticinin en önemli özelliği olmalı.

eğer iyi çalışan ve maaşı düşük biri var ise maaşını diğerleriyle eşitlemek için elimden geleni yaparım.
0
tantunisultansuleyman
(13.11.20)
(1)

Cayma bedeli tutarı ?

mahseryerikalabaligi
Kullanmış olduğum tarife 12 ay taahhütlü olarak 2020 senesinin mayıs ayında başladı. Ben başka bir gsm aboneliğine geçiş yapmak istiyorum, müşteri hizmetleriyle konuştuğumda net olarak cevap alamadım. Ayrıca sms olarak gelen cevapta ise taahüdünüzü bozarsanız faturaya yansıyacak ceza 62,85 tl dir y
Kullanmış olduğum tarife 12 ay taahhütlü olarak 2020 senesinin mayıs ayında başladı. Ben başka bir gsm aboneliğine geçiş yapmak istiyorum, müşteri hizmetleriyle konuştuğumda net olarak cevap alamadım. Ayrıca sms olarak gelen cevapta ise taahüdünüzü bozarsanız faturaya yansıyacak ceza 62,85 tl dir yazdı.

Şimdi bu ceza 1 fatura tutarının cezası mı ? Yani bugün çıksam, taahhüdü bozsam fatura bedeli+62,85 tl mi olacak yoksa mayıs ayına kadar aynı tutarın (7 ay var daha) 7 ayla çarpımı mı olacak ?
0
mahseryerikalabaligi
(12.11.20)
sanıyorum kullanıcı lehine olan (az olan) kullandığın veya kalan ayların ücretiydi. Az kullandıysan büyük ihtimalle 62 lira fark x 5 ay olacak.
0
nhk ni youkosu
(12.11.20)
(1)

headhunterlar cv'leri şirketlerle paylaşmıyor mu

condom kurşunu
headhunterla mülakat yaptığımda kadın deli gibi not almıştı. geçen gün şirket için yöneticilerle yaptığım görüşmede aslnda cvde yazan ama benim hh'a söylemediğim şeyleri sordu. cvleri paylaşmadan sadece kendi notlarını mı paylaşıyorlar karşı tarafla?
headhunterla mülakat yaptığımda kadın deli gibi not almıştı. geçen gün şirket için yöneticilerle yaptığım görüşmede aslnda cvde yazan ama benim hh'a söylemediğim şeyleri sordu. cvleri paylaşmadan sadece kendi notlarını mı paylaşıyorlar karşı tarafla?
0
condom kurşunu
(12.11.20)
paylaşır tabii, olur mu öyle şey.

hr da normal insan. işini gerektirdiği gibi yapamayan ya da o gün normal performansında olmayan bir hr kişisi ile mülakat yapmışsın.
0
stewie
(12.11.20)
(9)

Biontech'in sahipleri multeci miydi?

freedonia
Yabanci tweetlerde rasliyorum gazeteci falan kimisi, mavi tikli hesaplar, refugee'lerin basarisi deyip duruyorlar. Aileleri Almanya'ya isci olarak gitmemis mi bu bilim adamlarinin? Bizim tum gurbetcilerin statusu multeci miydi yani? Bilgisizlik mi yoksa bilerek carpitma falan mi yapiyorlar, napiyorl
Yabanci tweetlerde rasliyorum gazeteci falan kimisi, mavi tikli hesaplar, refugee'lerin basarisi deyip duruyorlar. Aileleri Almanya'ya isci olarak gitmemis mi bu bilim adamlarinin? Bizim tum gurbetcilerin statusu multeci miydi yani? Bilgisizlik mi yoksa bilerek carpitma falan mi yapiyorlar, napiyorlar? Alevilerdi diye ovunen alevi vatandas tweetleri de gordum bir kac yerde.
0
freedonia
(12.11.20)
Bütün eğitimlerini Almanya vermiş, yıllardır orada yaşayıp çalışıyorlar. Bildiğim kadarıyla 3-4 yaşındayken Almanya'ya gitmiş Uğur Şahin.
Benim için Alman'dır, birilerinin başarısıysa Almanlar'ındır.

Haberlere baksan, sanki Bağcılar'da geliştirildi aşı da gurur duyuyoruz.
0
burfak
(12.11.20)
Kafalarina gore yontmus millet. Bizim gurbetcilerin cogu misafir isci statusunde ekonomik gocmen olarak gittiler. Kactiklari veya sigindiklari bir baski veya savas yoktu. Refugee demek hatali ama migrant denilebilir.
0
cleric
(12.11.20)
@burfak katiliyorum, ama soru o degil
0
🌸freedonia
(12.11.20)
Tahminen refugeelere olan tepkiyi azaltmak icin kelime oyunları.
Yoksa refugee falan değildi eger oraya çalışmak icin gitmiş ailedenlerse.
Ha darbe zamani kacip gidenler var, iste onlar refugee olarak gidiyordu bir nevi, siyasi siginmaci vs diye.

Ben türk denilen linkin altinda türk değil Kürt diyen de gördüm. Ama önemi yok, almanya sayesinde bu haldeler.
0
logisticsmanager
(12.11.20)
Ben hic refugee dendigini gormedim, herkes Immigrant diyor twitterda ama yine de kimin ne dedigine pek aldirmamak lazim. Nedense herkes kendince bi yere cekmeye calisiyor, Immigrant scientist diyen, Turkish scientist diyen, Muslim scientist diye. Sacma sapan bir olay. Yine Aziz Sancar olayina donecek, Kariyeri boyunca adamin ismi bir kere duyulmamisken, bir anda tepeye oturunca herkes kendi tarafina pay cikartmak icin pesine dusecek.
0
Haldamir
(12.11.20)
almanya'daki türklerin mülteci olmadığını bilmeyen en iyi haliyle cahildir.
0
bohr atom modeli
(12.11.20)
"Alevilerdi diye ovunen alevi vatandas tweetleri de gordum bir kac yerde."

Alevi ise multeci olabilir. Tabi ben her yerde "immigrant" (=gocmen) diye okudum. Refugee (=multeci) diye bahsedildiklerini ilk defa bu baslikta gordum.
0
hot potato
(12.11.20)
Sjw kokusu aldim.
0
baldur2
(12.11.20)
Anne baba göçmen, çocuklar 2. kuşak Almanyalı Türk deniyor genellikle. Doğumda Alman vatandaşlığı alıyorlar o kuşak, şimdi değişmiş olması lazım.
0
kaset
(13.11.20)
(2)

Sizin de kaloriferleriniz ses çıkarıyor mu?

king lizard
Çok yüksek bir ses değil ama en azından bu soruyu sormamı sağlayacak kadar bir ses çıkıyor kaloriferlerden çalışırken. yeni olan bir şey değil, önceki kışlar da böyleydi ama sorunsuzca çalıştı. emin olamıyorum ses yükseliyor mu yıllar boyunca yoksa bana mı daha çok batmaya başlıyor diye :D şu tipte
Çok yüksek bir ses değil ama en azından bu soruyu sormamı sağlayacak kadar bir ses çıkıyor kaloriferlerden çalışırken.

yeni olan bir şey değil, önceki kışlar da böyleydi ama sorunsuzca çalıştı. emin olamıyorum ses yükseliyor mu yıllar boyunca yoksa bana mı daha çok batmaya başlıyor diye :D

şu tipte bir kalorifer: www.gelisimdogalgaz.com.tr
0
king lizard
(12.11.20)
Alüminyum petekler hızlı ısınır ve soğur, o yüzden ses çıkartır. Normal.
0
malheiros
(12.11.20)
merkezi sistem de olsa, kat kombisi de olsa sesler gelebiliyor.
0
co2s2
(12.11.20)
(7)

Hiç 'mantarlı şatobiryan' yediniz mi ?

Avoiding The Puddle
Ben hiç yemedim ve tadını çok merak etmekteyim, nasıl bir şey ? Tarif eder misiniz ?
Ben hiç yemedim ve tadını çok merak etmekteyim, nasıl bir şey ? Tarif eder misiniz ?
0
Avoiding The Puddle
(12.11.20)
şatobiryan dediğin şey kalın kesilmiş bonfile. yani dilim şeklinde değil de, küp gibi kesiyon, şatobiryan oluyo. böyle için pembe kalacak şekilde pişirip üstüne de kremalı mantar sosunu dökünce o dediğin oluyo işte.

ben de yemedim ama yesem de fark yaratacak ooo bu neymiş yaa dedirtecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
0
kibritsuyu
(12.11.20)
Küp şeklinde falan değil. Şatobiryan bütün bonfilenin daha da yumuşak olan orta kısmından çıkan parçanın pişirilmesinden elde edilir. Ama özünde bonfiledir yani. Mantar sosunun lezzetli olması da mantarın türüne bağlıdır. Y.dışında bazı mantar türleri var ki çakıl taşının üzerine dök onu da yedirir, o kadar lezzetlidir.
0
dougsampson
(12.11.20)
O aşırı lezzetli mantarların hepsi Turkiyede de yetisiyor, ancak bilen yok.
0
JohnOakley
(12.11.20)
Mantarlı Fileminyon daha güzel olur
Bilgisayar mühendisliği okurken, okulun turizm bölününden yemek dersi almıştım seçmeli :)
Orada öğretmişlerdi.

mantar sosu yapmak çok basit
mantarları kes, kapaklı tavaya sığmayacak kadar çok koy
kapağını kapat bekle, suyunu salınca
un, süt, karabiber

eti de yaparken
1 kere çevirmek bu işin püf noktaıs
eti attın, üstü de pişmiş et rengine gelene kadar bekle.
sonra çevir 1 2 dk bekle
0
summatinyourteeth
(12.11.20)
yahu küp dediğim bildiğiniz anlamda küp değil, yani etin sağını solunu doğrayıp altı yüzeyi de birbirine eşit karelerden oluşan geometrik şekil olan küp yapmıyorsunuz. bunu artık anlarsınız sanmıştım ama küp değil denmişse ne demek istediğimi illa açık açık yazdıracaksınız.

yani dilim dilim değil anlamında. böyle o şeklin adı ne olur bilemedim. silindir mi diyeyim, prizma mı diyeyim, ne diyeyim. bütün bonfileden 10-12 cm. genişliğinde bir parça çıkarırsın, o olur. hani nusret böle bonfilenin ortasından kocaman kesip havaya atarak pıçağı saplıyo ya o işte. ben küp diyim siz anlayın artık, dilim dilim değil demek istiyorum yani. dilim yapınca madalyon mu ne oluyor.

aha şu işte: i.ytimg.com küp değil, üçgen prizma. ya da artık ne derseniz adına.

fileminyon da aynı bonfilenin ortasından değil de incelen kuyruk tarafından kesileni. temelde aynı şey. şimdi küp diyince ona da değil dersiniz, onun da şekli koni gibi, piramit gibi bişey oluyor.
0
kibritsuyu
(12.11.20)
Bir gün gerçekten iyi para kazanan biri olursam ilk yapacağım şeylerden biri beş yıldızlı otele gidip, her akşam açık menüde bunu yemek olacak...
0
🌸Avoiding The Puddle
(12.11.20)
chateaubriand su sekilde lop bir et parcasi ve iki kisilik hazirlanir, tadini nasil tarif ederiz bilmem ama kucuk detaylar asagidaki gibi

i.ytimg.com

servis edilirken dilimlenir ve bonfile seklinde tabagina konur,

yaninda garnitur olarak, sote mantar, brokoli, havuc, pataes gibi buharda pismis sebzeler de verilir, sos olarak da bernaise sos ile servis edilir.

afiyet olsun
0
exlibris
(12.11.20)
(5)

google drive/yandeks disk upload çekme hızı

tabudeviren
1 gb bir klasörü (fotoğraf+video) ne kadar zamanda yükleyebilirim?diyelim ki upload hızım 10 gbps..onlar maksimum kaç hızda alabiliyorlar?1 gbyi örnek olarak yazdım. daha fazla yükleyeceğim.
1 gb bir klasörü (fotoğraf+video) ne kadar zamanda yükleyebilirim?

diyelim ki upload hızım 10 gbps..
onlar maksimum kaç hızda alabiliyorlar?

1 gbyi örnek olarak yazdım. daha fazla yükleyeceğim.
0
tabudeviren
(12.11.20)
Hızları sayısal değer olarak bilmiyorum ama Google Drive, Yandex Disk'e göre bayağı hantal geliyor bana.
0
anladespina
(12.11.20)
10 gbps upload hızınız varsa, bir şey upload etmekten korkmayın bence.
0
co2s2
(12.11.20)
olum yok işte zaten sorun orada yoksa evde hallederdim :D

adeks vb. internet cafeye falan gidecem, tahmini ne kadar sürer merak ettim.
0
🌸tabudeviren
(12.11.20)
superonline fiber kullanan bir tanıdığın varsa 24 saatlik upload hızını 100mbit çıkarıp deneyebilirsin.

google drive için aradığın yanıt bu videoda var :
www.youtube.com

videonun sonların doğru belli bir kotadan sonra google'ın yükleme hızını sınırladığı bölüm. tam miktarları ben de hatırlamıyorum videodan bakarsın.
0
orpheus
(12.11.20)
100 mbit upload ile 700 gb dosyayı upload etmem 1 günden biraz fazla sürdü. arada upload hızını düşürmek zorunda kalıyordum tabi.

yani 100 mbit upload'ı yaklaşık saniyede 9-10 mb'de yükleyebiliyor google drive.
0
false pretension
(12.11.20)
(4)

Bankadan satılık dairenin kiralanması yasal mı?

fanniversary
Merhaba,Şu an kiracısı olduğum daire bir internet sitesinde "bankadan" ibaresiyle satılık. Ev sahibim ise ben yakın zamanda taşınacağım için daireyi ilana koymuş. Bu durum yasal mıdır? Yasalsa dayanağı nedir?
Merhaba,

Şu an kiracısı olduğum daire bir internet sitesinde "bankadan" ibaresiyle satılık. Ev sahibim ise ben yakın zamanda taşınacağım için daireyi ilana koymuş. Bu durum yasal mıdır? Yasalsa dayanağı nedir?
0
fanniversary
(12.11.20)
yasal, neden yasal olmasın ? sözleşme bitiminde, hatta bitiminden önce haklarını yeni evsahibine devrederek satabilir.

sadece evde kiracı varsa evi gösterme konusunda bazı sınırlamalar var. yanılmıyorsam haftada bir gün 1-2 saatlik bir aralık içinde yatak odası hariç gösterme zorunluluğu mevcut.
0
orpheus
(12.11.20)
Sahibi banka olan evi, bir başka kişi neye istinaden başka bir kişiye kiralayabiliyor? Anlamadım.
Evin sahibi banka değil mi?
0
saturn
(12.11.20)
@saturn, anladığım kadarıyla evin sahibi banka. ama bankayla alakası olmayan şahıs kiraya veriyor.
0
🌸fanniversary
(12.11.20)
Alt kira sözleşmesi Türk Borçlar Kanunu ("TBK")'nun 322. maddesinde düzenlenmiştir. İlgili kanun maddesinde; Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.
0
mak
(12.11.20)
(4)

Ses birleştiricisi programı tavsiyeniz? (PC-Windows)

karabasun
merhaba. ses kayıtlarını birleştirebileceğim ücretsiz bir program arıyorum. teşekkürler şimdiden
merhaba.

ses kayıtlarını birleştirebileceğim ücretsiz bir program arıyorum.
teşekkürler şimdiden
0
karabasun
(12.11.20)
(bkz: audacity)
0
nhk ni youkosu
(12.11.20)
audacity
0
co2s2
(12.11.20)
heritage
(12.11.20)
audacity indirdim deneyeceğim teşekkürler
0
🌸karabasun
(12.11.20)
(4)

Konum takibi

dissendium
Telefonda konumumuzu takip edecek, gittiğimiz yolları haritada gösterecek bir uygulama var mı Android için?Şuradan şuraya şu kadar km yürümüşsünüz gibi bilgiler veren bir uygulama da olur. Harita olursa daha güzel olur.
Telefonda konumumuzu takip edecek, gittiğimiz yolları haritada gösterecek bir uygulama var mı Android için?

Şuradan şuraya şu kadar km yürümüşsünüz gibi bilgiler veren bir uygulama da olur. Harita olursa daha güzel olur.
0
dissendium
(12.11.20)
(bkz: google konum geçmişi) bunu yapıyor zaten.
0
inheritance
(12.11.20)
google konum paylaşmayı açarsanız dediğiniz olur.
0
emcekare olmadi einstein olsun bari
(12.11.20)
siz böyle bir şey istediğinizi bilmeden google bunu sizin adınıza yapıyor zaten:D
0
co2s2
(12.11.20)
Peki İnternet'in açık olması gerekiyor mu kaydedilmesi için? İnternet kapalı olsa da kaydeder mi?
0
🌸dissendium
(12.11.20)
(1)

Belirli Bir Tarihteki Paranın Bugünkü Karşılığı

nalmes
Merhaba Ahali,Dün Peaky Blinders izlerken aklıma takıldı. Polly hala kaçması için Freddy Thorne ve Ada'ya 200 strelin veriyordu. Bu sıfatsız Freddy de gidip bunu devrimci harekete teslim ediyordu. Bu meblağ günümüzde neye karşılık geliyor acaba diye düşündüm. Soru şu:Belirli bir tarihteki belirli bi
Merhaba Ahali,
Dün Peaky Blinders izlerken aklıma takıldı. Polly hala kaçması için Freddy Thorne ve Ada'ya 200 strelin veriyordu. Bu sıfatsız Freddy de gidip bunu devrimci harekete teslim ediyordu. Bu meblağ günümüzde neye karşılık geliyor acaba diye düşündüm. Soru şu:

Belirli bir tarihteki belirli bir miktar paranın günümüzdeki değeri nasıl hesaplanır?

Örneğin 1924 yılındaki 200 sterlin'in bugünkü karşılığı nedir?
0
nalmes
(12.11.20)
orient blue
(12.11.20)
(2)

Türk Telekom internet fesih bedeli

hadi ya la
Geçtiğimiz Mart ayında 12 aylık taahhütle internet bağlatmıştım, evden taşındım. Bu ay da boşuna fatura ödedim. Hemen iptal etmek istersem ne kadar bedel öderim? Şu an zaten yaklaşık 100 TL bir fatura ödüyorum.
Geçtiğimiz Mart ayında 12 aylık taahhütle internet bağlatmıştım, evden taşındım. Bu ay da boşuna fatura ödedim. Hemen iptal etmek istersem ne kadar bedel öderim? Şu an zaten yaklaşık 100 TL bir fatura ödüyorum.
0
hadi ya la
(12.11.20)
ya kalan aylar ya da geçmişte indirimli tutarın toplamı kadar bir miktar hesaplanır hangisi düşükse onu ödemeniz istenir. mh ile görüşmeniz lazım
0
avatar is back
(12.11.20)
Müşteri hizmetleri ile görüşmek lazım ama tahminen indirim tutarı ödenir.
0
infernalcadre
(12.11.20)
(2)

RAM uyumu

coldwind
Merhabalar,Kullanmakta olduğum "KINGSTON HX421C14FB2/8 HyperX Fury Black DDR4-2133Mhz C14 8GB (1x8GB) (14-14-14) 1.2V" RAM'in yanına bir 8 GB'lık ekleme daha yapacağım. Ancak RAM modeli eskide kaldığı için aynısından bulamadım. Ne alırsam sorunsuz olarak birlikte çalışır? Teşekkürler.
Merhabalar,

Kullanmakta olduğum "KINGSTON HX421C14FB2/8 HyperX Fury Black DDR4-2133Mhz C14 8GB (1x8GB) (14-14-14) 1.2V" RAM'in yanına bir 8 GB'lık ekleme daha yapacağım. Ancak RAM modeli eskide kaldığı için aynısından bulamadım. Ne alırsam sorunsuz olarak birlikte çalışır? Teşekkürler.
0
coldwind
(12.11.20)
aynı mhz olanından seçerseniz sorunsuz çalışır. yüksek alırsanız eski ram in mhz ayarında çalışır ikisi de.

ayrıca C14 denen naneyi biraz araştırın C19 a kadar çıkıyor ve ne kadar az olursa o kadar iyi, emin olmamakla beraber hızı da etkileyen bi kalite faktörü. ve sizinki gayet iyi. C14 genelde en pahalıları olur. CXX segmenti farklı olduğunda beraber çalışır diye düşünüyorum ama tam olarak emin değilim tabii ki.
0
dvoynik
(12.11.20)
Anakart'in sitesine girin. Uyumlu marka / modellere bakin.
Şu an piyasada 2133 ram yok gibi birşey .
Uyumlu 2400 ram varsa alın takin. 2133 olarak çalışacaktır.
0
ycaycayca
(13.11.20)
(6)

Şu filtre kahve demleme standı nasıldır ?

joehigashi
https://www.dripesso.com/drip-coffee-stand--kahve-demleme-seti---kucuk-boy-34Linki yukardadır. Acaba yukarıdaki aparat güzel bir filtre kahve demlemek için yeterli midir ya da bu fiyat bandına o olmaz şu daha iyidir diyebileceğiniz başka bir demleme ürünü var mıdır ?Not: Elektrikli makine kullanmak
www.dripesso.com

Linki yukardadır. Acaba yukarıdaki aparat güzel bir filtre kahve demlemek için yeterli midir ya da bu fiyat bandına o olmaz şu daha iyidir diyebileceğiniz başka bir demleme ürünü var mıdır ?

Not: Elektrikli makine kullanmak istemiyorum.
0
joehigashi
(12.11.20)
gereksiz. onun yerine seramik dripper al 40-50 lira bir şeydi kütahya porselenin mesela. altına koyacak sürahin yoksa da 10-20 liraya da litrelik sürahi al belki misafirin gelirse çok yapmak için tamam. o bakır zımbırtı, hortum falan gereksiz bence...
0
malheiros
(12.11.20)
@malheiros

Misafirlik değilde iş yerinde kendim için kullanacağım. Birde güral porselenin dripperları 60-70 tl bandında hani o aparata 60 tl vermektense böyle bir şeye acaba 150 tl vermek daha mı iyi olur diye düşündüm.
0
🌸joehigashi
(12.11.20)
malheiros +1 Gereksiz sistem ve masraf.
bir tane seramik dripper, doğrudan kupanın üzerine demleyebilirsiniz.

Alternatif olarak aeropress diyeceğim ama fiyatları uçmuş.
0
kobuzchu kiz
(12.11.20)
Ben görsel olarak çok beğendim.
0
jazzabel
(12.11.20)
teşekkürler arkadaşlar 50 tl ye porselen dripper aldım.
0
🌸joehigashi
(12.11.20)
birkaç yıldır bunu kullanıyorum
www.ikea.com.tr

70-80 lira gibi bir şeye almıştım ama şimdi fiyatı yükselmiş tabii.
kahvenin yağlı olmasının hoşuma gitmesini geçtim kağıt değiştirme işiyle uğraştırmaması bile büyük kolaylık.
0
d e j i n
(12.11.20)
(2)

Microsoft'un ne derdi var bu Windows ile

iddaaci
Merhaba, ya bu adamların ne derdi var windows ile? Windows 10'un ilk sürümünü yüklemiştim. Bilgisayar 5 saniye içinde açılıp kapanıyordu. Sonra güncelleme yaptık çok güzel hemen yükle bak seveceksin diye taciz ettiler. Yükledim. Bilgisayar yarım dakikada açılıp kapanıyor. Derdiniz nedir ya?En hızlı
Merhaba, ya bu adamların ne derdi var windows ile? Windows 10'un ilk sürümünü yüklemiştim. Bilgisayar 5 saniye içinde açılıp kapanıyordu. Sonra güncelleme yaptık çok güzel hemen yükle bak seveceksin diye taciz ettiler. Yükledim. Bilgisayar yarım dakikada açılıp kapanıyor. Derdiniz nedir ya?

En hızlı sürüm hangisi onu yükleyeceğim. Benim güvenlikle işim yok. Kritik işlemler yapmıyorum. İstediklerini çalsınlar bilgisayarımdan. Yeter ya.
0
iddaaci
(12.11.20)
microsoft üzerinden tüm güncellemeleri dahil iso paketleri var. indirip kurabilirsin.
0
orpheus
(12.11.20)
Yeni güncellemeli haliyle sıfırlama yapın. Toparlar.

Her güncellemeye böyle mi edecez derseniz, Windowz bu. :p
0
faith no more
(12.11.20)
(2)

Bu binanin adi ne?

exlibris
Ekte
Ekte
0
exlibris
(12.11.20)
İst. Zincirlikuyu tarafinda
0
🌸exlibris
(12.11.20)
İstanbloom.
0
angelus
(12.11.20)
(1)

Regex sorusu (kotaramaddım, kotaramıcam)

tchuck
regex işinden zaten tamamen nefret ediyorum.bir de aşağıdaki case için, işi hiç kotaramadım:(***) *** **-**inputun içine girilen rakamları buna göre formatlıcam.ilk hanede 0 olamıcak, 0 konursa onu saymayıp devamını ekleycek vs. (bu kısmı inputmask yapıyor zaten. ben sadece inputmaske doğru regexi k
regex işinden zaten tamamen nefret ediyorum.
bir de aşağıdaki case için, işi hiç kotaramadım:

(***) *** **-**

inputun içine girilen rakamları buna göre formatlıcam.
ilk hanede 0 olamıcak, 0 konursa onu saymayıp devamını ekleycek vs. (bu kısmı inputmask yapıyor zaten. ben sadece inputmaske doğru regexi koymalıyım)

nasıl yapabilriim özetle?

yani ilk hane 0 alamaz, diğer haneler yalnızca rakam alır.
bunu regex ile nasıl ifade edebilirim?
0
tchuck
(12.11.20)
^[(]{0,1}[1-9]{0,1}\d{0,2}[)]{0,1} \d{0,3} \d{0,2}-\d{0,2}$

şöyle bir şey,

regexr.com

ama inputmask'ı çok çok önceden kullanmıştım standart regex'i desteklemiyor diye biliyorum, kendi mask template'i vardı. artık destekliyorsa ne ala.
0
aziz dostum jack
(12.11.20)
(4)

Ücretli VPN

koskoca kirpi
Merhaba,Netflix, Amazon ve özellikle Steam içeriklerine erişimde sorun yaşamayacağım ücreti muakabilinde hizmet veren memnun olduğunuz VPN önerebilir misiniz? Konuya çok uzağım, internet hızım oldukça vasat hızda, bu yüzden en az kaybı yaşayacağım sistem daha işime yarar olacaktır. Sağ olun.
Merhaba,

Netflix, Amazon ve özellikle Steam içeriklerine erişimde sorun yaşamayacağım ücreti muakabilinde hizmet veren memnun olduğunuz VPN önerebilir misiniz? Konuya çok uzağım, internet hızım oldukça vasat hızda, bu yüzden en az kaybı yaşayacağım sistem daha işime yarar olacaktır. Sağ olun.
0
koskoca kirpi
(12.11.20)
hotspot shield bu işin kralıdır..
0
roverandom
(12.11.20)
Hotspot nasil baglaniyor ki netflixe? Benim bildigim banli hotstpot vpnleri Netflixde.
Bende amerika netflix icin ayda 1.5 euro civari odedigim windscribe var.
0
logisticsmanager
(12.11.20)
@logisticsmanager cidden ben de ulaşamadım, acaba free versiyonu diye mi düşünüyordum.
0
🌸koskoca kirpi
(12.11.20)
netflix icin surfshark
0
unalub
(13.11.20)
(23)

vitamin alıyor musunuz bu dönemde

condom kurşunu
doktora sormadan kendi kafanıza göre?
doktora sormadan kendi kafanıza göre?
0
condom kurşunu
(12.11.20)
Hayatımda bir kere doktora sorarak vitamin almadım. O yüzden, evet.
0
buff
(12.11.20)
buff +1
0
fezagezgini_4
(12.11.20)
aklıma geldikçe magnezyum alıyorum.
0
super kahraman olsaydim baba olurdum
(12.11.20)
D3 K2 alıyorum. Doktora sormadım.
0
himmet dayi
(12.11.20)
Hayatımda hiç vitamin takviyesi almadım.
0
battal gemalmaz
(12.11.20)
Ne alıyorsunuz? Benim bugğn inanılmaz sırtım ağrıyor ve çok halsizim. Coronayı hafif atlatma belirtisi diye geçiyor internette. Bi tırsmadım değil. Vitamine mi abansam diyorum.
0
🌸condom kurşunu
(12.11.20)
D vitamini alin eklem agrilari icin.

Ben su an biraz kafama gore kan tahlili yaptirmadigim icin ama kronik olarak d ve b12im eksik o yuzden simdi de eksiktir diye dusunerek onlari aliyorum. Arada karamurverli bi destek aldim. Bir de efervesan cler o da pek duzgun beslenmedigim icin.
0
red g
(12.11.20)
probiyotik, folik asit, hyaluronic asit, alpha-lipoic asit, coq-10, magnezyum, b6, b12, c ve d vitamini alıyorum.
0
stewie
(12.11.20)
probiyotik, omega 3 , d3
0
kanlakarisikyagmur
(12.11.20)
Doktora danismadan probiyotik, magnezyum, cinko, kapsul seklinde corek otu yagi, omega 3 aliyorum. Doktor tavsiyesi ile de d3.
0
carmenta
(12.11.20)
d3 k2, omega 3 alıyorum.
0
blatta hiberna
(12.11.20)
pandemi sebebiyle düzenli olarak C, D vitaminleri ve propolis alıyoruz.
0
orient blue
(12.11.20)
(git: 1444934)
Almıyorum.
0
kobuzchu kiz
(12.11.20)
Almıyorum.
0
ruhen hastayim ben
(12.11.20)
aslında iç hastalıkları uzmanı olan diyetisyenim , kan tahlilime bakarak d vitamini verdi. bunun yanında sambucol alıyorum ara ara
0
co2s2
(12.11.20)
c vitamini+d vitamini+magnezyum olan efervesan tabletlerden alıyorum.
0
synax
(12.11.20)
d3, c ve biotin alıyorum.
biotin doktor tavsiyesi.
d3'ü pandemi öncesi ölçtürmüştüm çok düşük çıkmıştı o zaman doktor tavsiye etmişti ama kullanmadım. şimdi başladım nasıl olsa hala düşüktür diye.
c kafama göre.
0
asisamus
(12.11.20)
D vitamini + Magnezyum + Çinko + C vitamini + B complex.
0
fever
(12.11.20)
Hayır, almıyorum.
0
yineiyisinoxford
(12.11.20)
d vitaminin genelde dusuk bu yuzden (doktorumun da gecen sene verdigi tavsiye ile) d3k2 kullaniyorum; kisin gunde 10 damla, yazin 5 damla seklinde. bu aralar olcturemedigim icin ve fazla gelmesini istemedigimden haftada 3'e dusurdum.

Ocean Plus 1200 Mg Saf Balık Yağı 50 Kapsül kullaniyorum. daha once de gene doktor tavsiyesi ile kullanmistim, asiri yorgunluk ve hafif unutkanlik baslayinca yeniden basladim, iyi geldi. Daha once baska marka kullanmistim ama o cok pahalaninca onunla cok yakin degerleri olan fiyat performans olarak fena gelmedigi icin buna dondum.

bir de gene ocean'in daily one energy diye bir tableti var, cinkolu, selenyumlu, c vitli falan ondan aliyorum gunluk. arada da venatura ester-c atiyorum 1 tane :)

cok uyku problemim olursa da extra mag aliyorum yatmadan 1 saat once falan. daily one icerisinde de magnezyum oldugu icin bunu gunluk almiyorum.

bu kullandiklarim, pandemiden hemen once gittigim doktorumun tavsiyeleriydi. daha once de gene kendisinin tavsiyesi ile benzer ve farkli destekler kullanmistim, biraz da kendimi tanidigimdan dolayi sanki neye ihtiyacim var biliyor gibiyim. bu nedenle kullanirken icim rahat acikcasi.
0
65 derece
(12.11.20)
2 ay evvel doktor tavsiyesi ile b12, d3k2, folik asit, magnezyum aldım. şu an magnezyuma devam ediyorum. bir de gün aşırı ester c ve çinko alıyorum.
0
ruh i tibbiye
(12.11.20)
ne olur ne olmaz diye kenarda vitamin bulunduruyorum bazı zamanlar tam takviyeli beslenemeyebiliyorum ve özel diyeti tercih eden insanlardanım ama çok vitamin takviyesi alışmamaya dikkat ediyorum.

düzenli almaya dikkat ettiğim şu an için B12 ama onu da kafama estikçe işte.. çünkü b12 başka türlü alamıyorum.
0
AlsterWasser
(12.11.20)
fever
(14.11.20)
(6)

yeni macbook pro almak?

contavolta
Yaklaşık 2 ay önce 13 inch'lik i5 10.nesil işlemcili macbook pro almıştım. O zaman fiyatı 16 bin tl'ydi. Şimdi bu M1 işlemcili macbook pro'lar gerçekten çok mu hızlı? Elimdekini satıp bunlardan mı alsam? Elimdeki laptop'un sıfırı 19-20 bin olmuş. Hemen hemen aldığım fiyata satabilirim gibi duruyor.
Yaklaşık 2 ay önce 13 inch'lik i5 10.nesil işlemcili macbook pro almıştım. O zaman fiyatı 16 bin tl'ydi.

Şimdi bu M1 işlemcili macbook pro'lar gerçekten çok mu hızlı? Elimdekini satıp bunlardan mı alsam?

Elimdeki laptop'un sıfırı 19-20 bin olmuş. Hemen hemen aldığım fiyata satabilirim gibi duruyor. M1 işlemcili olanların ram'ini 16 gb yapıp almak gibi bi düşünce oluştu bende. Sizce mantıklı mı?

Amacım daha uzun süre beni götürmesini sağlamak açıkçası. En azından bi 7-8 sene kullanayım modundayım.

not: yazılım için kullanıyorum pc'yi.
0
contavolta
(12.11.20)
incelemeleri bekle, bide bazı işlemleri yapamayacaksın yeni işlemciyle
0
jelly bear
(12.11.20)
Ben olsam 1-2 sene bekleyip öyle değiştirirdim. Epey güzel görünüyor ama bi sıkıntısı varsa anca belli olur bahsettiğim sürede. Tabi 10k riske edip umursamam dersen yardır, çünkü güzel görünüyor :D
0
plutongezegendegilmi
(12.11.20)
appstore harici program yükleme işi sanırım m1'deki güvenlik çipi sayesinde (ya da yüzünden) nanay olmuş sanırım. ben o yüzden geçmeyi hiç düşünmüyorum. gerekirse windows kullanırım.
0
alperz
(12.11.20)
m1 işlemcide problem olduğunu sanmıyorum ancak ilk dönemlerde bazı programların çalışmaması gibi bir durum olabilir. senin durumun yine daha iyi. bende 2013 model macbook pro var. değiştirmem lazım ama arada kaldım. almışken m1 işlemciyle almak istiyorum, sanırım biraz bekleyip alacağım.
0
co2s2
(12.11.20)
hiç değilse 2021 haziran'a kadar bekleyin.
0
fever
(12.11.20)
bu bambaşka bir teknoloji. oturması en az 2-3 seneyi bulur. ilk alanlar zaten denek olacaklar ki apple veri toplayıp önümüzdeki senelerde kendisini geliştirsin. mutlaka kronik bir sorunu çıkacaktır. bu kablosuz ağın çekmemesi de olabilir yazılımda çökme ve donmalar da olabilir.

not: ben de sendeki bilgisayardan aldım. yolda gelmesini bekliyorum :)
0
mr.goodcat
(12.11.20)
(1)

Aranızdan/tanıdıklarınızdan ikinci defa Covid19'a yakalanan oldu mu?

puslukitalaratlasi
yakalandı ise ikincisi ağır mı geçti? dikkat ettikleri halde mi bulaştı?
yakalandı ise ikincisi ağır mı geçti? dikkat ettikleri halde mi bulaştı?
0
puslukitalaratlasi
(12.11.20)
benim etrafımda 10 tane falan var. hiç olmadı sanırım. dikkat de etmediler pek. YTD
0
co2s2
(12.11.20)
(5)

Afedersiniz... Kulak kiri..

Dimi
Yani şimdi şöyle bir sorun var, kulağım son 1 yıldır çok kir tutuyor :/ 1 yıl önceye kadar hiç ama hiç bir sorunum yokken 1 yıldır akması, kokması, pıt diye kir düşmesi çok fazla oluyor :/büyük ihtimal iltihap da var çünkü bir kulağım biraz da kokuyor :(pandemi dönemi olduğu için kbb'ye de gitmek is
Yani şimdi şöyle bir sorun var, kulağım son 1 yıldır çok kir tutuyor :/ 1 yıl önceye kadar hiç ama hiç bir sorunum yokken 1 yıldır akması, kokması, pıt diye kir düşmesi çok fazla oluyor :/

büyük ihtimal iltihap da var çünkü bir kulağım biraz da kokuyor :(

pandemi dönemi olduğu için kbb'ye de gitmek istemiyorum böyle bir şey için. ben bir eczaneye gitsem bu meramımı söylesem ilaç vs alabilir miyim?

ayrıca niye başlamış olabilir? 1,5 yıl önce tatile gittiğimde kulağım tıkanmıştı, kbb'ye gidip yıkattım açtılar. O günden sonra kulağımın ayarı bozuldu işte :/
0
Dimi
(12.11.20)
ağrı var mı? orta kulak iltihabı falan olabilir. hastaneye git bence ertelemek iyi değil. covid kabul etmiyor zaten her hastane.
0
mg3929
(12.11.20)
yok ağrı sızı vs. akma falan var. akan da kötü kokuyor işte :/ diğer kulakta da böyle durup dururken pıt diye düşüyor :/
0
🌸Dimi
(12.11.20)
Belki online randevu alarak derdinizi anlatabilirsiniz hekime tabii tam bir muayene olamayqcak ama.
Bir de aklima gelen banyoya girdiginizde pamuga vasalin srup kulağıniza tikamak. Surekli su kacmasini onlersiniz, bir doktor onermisti bana.
0
red g
(12.11.20)
hastaneye gitmek istemiyorsanız eczaneden gliserin alıp kullanabilirsiniz. nasıl kullanacağınızı tarif ederler.
0
Improbable
(12.11.20)
iltihap ya da allerji de buna sebep olabiliyor. gözlerde kaşınma var mı ?
0
orpheus
(12.11.20)
(5)

arama kaydı app'i yasal mevzular

duyurukullanıcısı
arama kaydı için app indireyim dedim. herkes yorumlara şunu yazmış.Bu uygulamayı XX.YY.2020 tarihinde Google Play Store'den kendi güvenliğim için indirdim. Kişisel verilerden dolayı şahsıma ait her türlü bilginin (ses ve video kayıt, fotoğraf,şifre, sohbet, bankacılık, hesaplar ve şifreleri, arama k
arama kaydı için app indireyim dedim. herkes yorumlara şunu yazmış.

Bu uygulamayı XX.YY.2020 tarihinde Google Play Store'den kendi güvenliğim için indirdim. Kişisel verilerden dolayı şahsıma ait her türlü bilginin (ses ve video kayıt, fotoğraf,şifre, sohbet, bankacılık, hesaplar ve şifreleri, arama kayıtları, mesajlar vb.) Tüm bilgilerimin kopyalanmasına ve 1. 2. 3. Şahıs, kurum ve kuruluşlarla paylaşılmasına izin vermiyorum. Aksi durumda Google Play Store ve program yetkilileri sorumludur ve T.C mahkemeleri aracılığıyla yasal işlem başlatılacaktır. Bilginize. İsim Soy isim.

Bu şart mı? bir yaptırımı olabilir mi? yoksa insanlar kendilerine dava açılmasın diye mi yazıyor?
0
duyurukullanıcısı
(12.11.20)
Noter mi orası ya cahiller işte, birbirinden görüp görüp yazıyorlar :))

İndir gitsin, rehberini çalacaklar ama haberin olsun
0
aynabugusu
(12.11.20)
Whatsapp 10 gun icinde parali olcak bu mesaji paylasarak bedava olmasini saglayabilirsiniz.

Yukaridakiyle bir farki yok. Aynabugusu'nun dedigi gibi rehberini aliyorlar, ona raziysan kullanabilirsin. Yorumlara yazmanla yazmaman arasinda olacak seyler icin bir fark olmaz
0
fakyoras
(12.11.20)
ya asdfghjh mükemmel bir kafa gerçekten bunu yazmak. dolandırıcılara bazen hak veriyorum gerçekten. bu potansiyel değerlendirilmeli çünkü.

bunu yazmış ya da yazmamış olmanın hiç bir önemi yok.
0
hadsafhada
(12.11.20)
Hicbir gecerliligi yok o yazilarin. Millet gorup gorup yaziyor.
0
cleric
(12.11.20)
Bunu kullan. Yıllardır kullanırım.

bit.ly
0
for despair
(12.11.20)
(5)

4-5bin tl'ye laptop kalmadi mi?

fakyoras
Selam,Laptop bakiyorum, hepsi ates pahasi olmus. Ram'i 8gb olsun diyince bir anda fiyatlar 6-7bine cikiyor. 4, en fazla 5bine onereceginiz laptop var midir? En fazla autocad'de goruntuleme icin kullanilir, bir gelistirme yapilmaz. Babama laptop bakmistim birkac ay once ( https://www.eksiduyuru.com/
Selam,

Laptop bakiyorum, hepsi ates pahasi olmus. Ram'i 8gb olsun diyince bir anda fiyatlar 6-7bine cikiyor.
4, en fazla 5bine onereceginiz laptop var midir? En fazla autocad'de goruntuleme icin kullanilir, bir gelistirme yapilmaz.

Babama laptop bakmistim birkac ay once ( www.eksiduyuru.com ) linkini koyduklarim 4bin civarindaymis agustosta. Simdi 7-10bin lira olmuslar... agustostan bu yana ne degisti boyle ya?
0
fakyoras
(12.11.20)
Delirdi hepsi, bu kadar yükseltebiliyorsam az daha vereyim mac alayım en azından satarken para eder diyorum ben de.

doların artışına paralel coşturdular bir de yurtdışından gelememesi mevzusu var. Sanırım pandemi sebepli üretimin azalması durumu da var. baya zor dönemler.
0
lcha
(12.11.20)
ağustostan bu yana dolar ve euro arttı.
0
sutlu nescafe
(12.11.20)
Yurt disindayim ben, olmadi gelirken alacagim bir tane ama onda da klavyeye sticker yapıştırmak, daha rahat olmasi icin yeni adaptor almak gerekecek :/

1 agustosta dolar 7tl imis, simdi 8 desek fark bundan cok fazla
0
🌸fakyoras
(12.11.20)
vergiler falan geldi galiba.
temmuz ayında 3200e aldığım "eh işte bilgisayar" 6500 üstüne çıkmış. i3 10.cu nesil, 8gb ram, 256gb ssd. harici ekran kartı falan da yok.
0
sutlu nescafe
(12.11.20)
Ek vergi falan yok, 2 durum var,
Biri kur çok ciddi arttı, firmalar mal getirirken kur artışı kötü senaryodan hesapladıysa belki fiyatlamaları doların 9 lira olmasından bile hesaplamış olabilirler, kurun sapık hareketler yapmadığı dönemde pahalı girse bile kampanya ile normalleştirirlerdi normalde, pek kolay değil şu dönemde.
İkincisi muazzam bir talep var laptoplara, bu sebeple de karaborsa oldu bir kısmı, yani sizin duyurunuzda stokta görünenler 3. taraf satıcı, bunlar stoklayıp pahalıya koymaktan başka bir şey yapmıyor, yoksa ne lenovo ne resmi kurumsal mağazalar ooo çok talep var diyip bindirme yapmıyor fiyatlara (indirim de yapmıyorlar ama pek)

Bunun dışında ortalama bir laptop 600-700 euro oluyor avrupada da 10 ile çarptığınızda o yazdığınız tutar çıkıyor.
Özel bir kampanya bulmadıkça ABD dışında bir yerden ucuza laptop da bulmak zordur.
0
atom karincanin torunu
(12.11.20)
(9)

implantttt

ala09
merhaba dostlar bu implant icin guvenilir adres neresidir? bi fiyat aldim komple tedavi 4.500 ama sgjya bagli olmayan kurumlar estetik merkezi gibi hissettiriyor emin olamiyorum. konum:istanbul
merhaba dostlar bu implant icin guvenilir adres neresidir? bi fiyat aldim komple tedavi 4.500 ama sgjya bagli olmayan kurumlar estetik merkezi gibi hissettiriyor emin olamiyorum.
konum:istanbul
0
ala09
(12.11.20)
Komple tedavi dedigin neyi iceriyor tam olarak? Kac tane implant?
0
2oda1salon
(12.11.20)
Komple tedaviden kastın ne,kaç implant,ne kadar diş yapılacak.yapılacak işlemler neler,doktorun kim.bunların hepsi etken.
0
duptıs
(12.11.20)
1 implant
Kemik ici implant+vida+veneer kron(seramik)
bunlar yazili faturada
0
🌸ala09
(12.11.20)
sgk'ya bağlı olmayan kurumlar neden estetik merkezi gibi duruyor ki?

implant fiyatı , malzemenin kalitesi ile ilgilidir. çin malı olan var, avrupa malı olan var. aralarında 3-5 kat fiyat farkı olabiliyor.
0
co2s2
(12.11.20)
@co2s2 malzeme kalitesini nasil ogrenecegim? fiyatlar hep bu civarda duydum pek farklisini duymadim acaba cin mali denen 4.5 olan midir
0
🌸ala09
(13.11.20)
İmplantın markasına göre fiyatı değişiyor, ismini biliyorsanız internette araştırma yapabilirsiniz. Ne menşeili olduğu konusunda da bilgi edinebilirsiniz. Yerli markalarda tek diş için fiyat daha ucuz oluyor genelde. Sizin fiyatı euro değil türk lirası olarak mı verdiler?

İmplantla alakalı garanti sertifikası veren kurumlara güvenebilirsiniz
0
ats
(13.11.20)
@ats cok tesekkurler
detaylari sormamistim onlara tl olarak fiyat soylendi sadece. sertifikali olmasi icimi rahatlatir
0
🌸ala09
(13.11.20)
ben bego marka yaptırdım mesela garantili vs
türk malları var nispeten ucuz ama garanti vermiyorlar dedi.
o an tamam bego olsun dedik ama garanti derken ne garantisi oluyor onu bilmiyorum.
ha fiyat neredeyse yarı yarıyaydı
evet tedavi marka işçilik farkeder.
0
basond
(13.11.20)
ydeitepe üniversitesi diş hekimliği fakültesi.

implant her zaman çözüm olamayabilir. çene kemiklerinin kalınlığı v.b. bir çok farklı kriter var. bu tür bir tedaviyi kapsamlı bir yerde olmak en iyisi.
0
tururo
(24.12.20)
(2)

İlerlemeye başlayan corona

nediyimkisimdi
Selam. Geçen gün başlık açmıştım. Babam kronik böbrek yetmezliği hastası ve daha önce akcigerinin yarısını almışlardı. Bundan üç gün önce covid-19 testi pozitif çıktı. İyiydi ayaktaydı. Zatürre başlangıcı vardı ama çok küçük sıkıntı değil dediler. Dünden beri hafif öksürük başladı. Bugün de eklem ağ
Selam. Geçen gün başlık açmıştım. Babam kronik böbrek yetmezliği hastası ve daha önce akcigerinin yarısını almışlardı. Bundan üç gün önce covid-19 testi pozitif çıktı. İyiydi ayaktaydı. Zatürre başlangıcı vardı ama çok küçük sıkıntı değil dediler. Dünden beri hafif öksürük başladı. Bugün de eklem ağrıları başladı. Grip gibi sanki. Ateşi yok. 65 yaş üstü olduğu için her zaman arayabilirsiniz dediler arıyoruz bişey olmaz diyorlar resmen ya. İlaçları aksatmiyoruz vitaminlerine yediklerine cok dikkat ediyoruz. Başka ne yapabiliriz hastaneye goturemiyoruz gelin diyoruz gelmiyorlar. Biz mi abartiyoruz onlar mı rahat? Ateş yok diye gelmiyorlar ya
0
nediyimkisimdi
(12.11.20)
Coraspin alsin diye mi sorun isterseniz, bir de bol su icip evin icinde ufak tefek hareket etsin.
Belirtiler zamanla cikabiliyor. Test yaptirmadan once olmayan seyler sonra oluyor vs. Ancak oksurugu cok olursa ambulans isteyip ya da kendi imkanlarinizla bir acile gidin sonucta ciger kapasitesi dusuk.
0
red g
(12.11.20)
Eczaneden parmak ile oksijen se iyesini olçen seyden alin, siklikla olcum yapin.
0
eja
(12.11.20)
(3)

Google Fotoğraflar tamamen ücretli olacakmış

ananiyimioguz
Ücret ödenmiyorsa ürün bizizdir diye göz yumarak beleşe etinden sütünden yararlandığımız, severek kullandığımız, 2014'ten beri tüm fotoğraflarımı oraya senkronize ettiğim, fotoğraf sınıflandırma yapay zekasının en iyi çalıştığı, en işlevsel bulut fotoğraf depolama sistemi artık pamuk eller cebe diye
Ücret ödenmiyorsa ürün bizizdir diye göz yumarak beleşe etinden sütünden yararlandığımız, severek kullandığımız, 2014'ten beri tüm fotoğraflarımı oraya senkronize ettiğim, fotoğraf sınıflandırma yapay zekasının en iyi çalıştığı, en işlevsel bulut fotoğraf depolama sistemi artık pamuk eller cebe diyerek 100gb - 500gb - 1tb gibi paketler satacakmış.

Adamlar mis gibi mecbur bıraktı helal olsun. 6-7 yıldır telefonumda çekilen bütün fotoğraflar orada. Atsan atılmaz, indirsen inmez. Hadi indirdin, nasıl geri başka yere yükleyeceksin. Böyle bağlarlar adamı işte. Neyse ki fiyatlar şimdilik uygun sayılır.

Benim merak ettiğim şu, ben şimdiye kadar ne kadarlık fotoğraf yüklemişim, ne kadar alan kullanıyorum bulamadım. Nereden bakıldığını bilen var mı?

Edit: 1 Haziran 2021'e kadar atılan fotoğraflar kalmaya devam edecekmiş. Ondan sonrakiler için satın almamız gerekecekmiş oh rahatladım.

photos.google.com
0
ananiyimioguz
(12.11.20)
ben bu sayfaya girdigimde bana su kadar alanin kalmis diye cikiyor. Senin de kac gb yerin kalmis gorebilmen lazim..

Fakat zaten orjinal boyutta saklanmayacaksa fotograf arsivlemenin olayi nedir ki? Ben herkesi uyariyorum genelde high quality de kalmasin orjinal boyuta getirin yoksa baskivs. yapmak istediginizde istediginiz kaliteyi bulamazsiniz.
0
2oda1salon
(12.11.20)
"Hadi indirdin, nasıl geri başka yere yükleyeceksin."

Bunun cozumu var, bir bulut sisteminden bir baska sisteme otomatik aktariliyor her seyin. Dropbox'dan google drive'a 100gb veri aktarmistim sayesinde. Anahtar arama "move files from google drive to x"

Ama onlar da para ister saklama alani karşılığında. Parasiz cozum var midir bilemiyorum. Ben 2-3 yildir 2tb'lik pakedini kullaniyorum drive'in sadece esimle paylastim ama normalde 5 kisiye kadar paylasabiliyorsun alanini. ( birbirinizin dosyalarini goremiyorsunuz, ben beceremedim en azindan)
0
fakyoras
(12.11.20)
önümüzdeki günlerde aylarda yıllarda , herkesin para vererek abone olduğu bir bulut alanı olacak gibi duruyor. android telefon kullananlar google drive'a, iphone'cular da icloud'a haraçlarını verecek. bunun yanında dropbox ve onedrive gibi alternatiflere de para vermemiz gerekecek. (biz şirket olarak onedrive kullanıyoruz, çok memnunuz)
0
co2s2
(12.11.20)
(3)

Kobo Clara HD okuyucuya kitap atmak

atina
merhaba e okuyucum geldi ama bilgisayardan nasıl kitap atılır bilmiyorum. elimde epub formatında bir sürü kitap var. onları atayım dedim cihaza. bilgisayara bağladım cihazı ama bilgisayarımdan KOBO yazan yere tıkladığımda bir sürü iç içe geçmiş klasör görüyorum. ben nereye koyacağım bu kitapları.c
merhaba e okuyucum geldi ama bilgisayardan nasıl kitap atılır bilmiyorum. elimde epub formatında bir sürü kitap var. onları atayım dedim cihaza. bilgisayara bağladım cihazı ama bilgisayarımdan KOBO yazan yere tıkladığımda bir sürü iç içe geçmiş klasör görüyorum. ben nereye koyacağım bu kitapları.

calibre denen programı kullanmak zorunda mıyım? sonuçta kobo kullanıyorum. kindle kullanıcıları yapmıyor mu bunu? benim için daha rahat olması gerekiyor.
0
atina
(12.11.20)
istediğin yere koyabilirsin dosyalarını fark etmiyor.
0
arkadakiadam
(12.11.20)
o klasörler calibre vs üzerinden yaptığında kategorilendirmek için.
öyle düzenli iş yapmak istemiyorsan ana klasöre at gitsin.
calibre de ilk başta kıl bir program gibi ama alışınca mükemmel oluyor. 2014'ten beri kobo glo+calibre ile birlikteyim.
0
d e j i n
(12.11.20)
@dejin

Ben tüm ana klasörlerin yanına "KİTAPLARIM" diye bir klasör açtım. Neden böyle bir sey sormak istedim. Çünkü bazen klasörler birbirine giriyor.


Bir tek kılıf olayı kaldı. Çok pahalılar çok. Ekran koruma da yok.
0
🌸atina
(13.11.20)
(6)

Hamburger Cheeseburger vb. hakkında

nicky nick
"Hamburger sağlıklı, çünkü içinde et var." diyen apaçi çocuk gibi olacağım belki ama gün içinde makrolara dikkat edildiği zaman hamburger sağlıklı değil mi? Kastım fast-food zincirleri değil tabii ki. Özellikle bulk döneminde iken butik burgercilerde içinde 200 gr. et olan bir burger yediğimiz zaman
"Hamburger sağlıklı, çünkü içinde et var." diyen apaçi çocuk gibi olacağım belki ama gün içinde makrolara dikkat edildiği zaman hamburger sağlıklı değil mi? Kastım fast-food zincirleri değil tabii ki. Özellikle bulk döneminde iken butik burgercilerde içinde 200 gr. et olan bir burger yediğimiz zaman, bu makrodaki proteini doldurmak için güzel bir kaynak olmuyor mu? Yağ oranı biraz fazla fakat gün içinde alınan diğer besinlerdeki yağ miktarını düşük tutarak günlük alınması gereken yağ değeri tutturulabilir sanki. Yanındaki patatesi yemediğimizi farzediyorum tabii ki, sadece light kola eşliğinde yenecek.
0
nicky nick
(12.11.20)
Söylediklerinde yanlış bir şey yok. Makrolar bazında konuşursak hesap da doğru. Afiyet olsun. Götür.
0
Deathrow
(12.11.20)
Sadece hamburger benim normal beslenme duzenime gore hic de sagliksiz degil. Kofte ekmek iste bildigin
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(12.11.20)
Doğru söylüyorsun, önemli olan nasıl hazırlandığı. Kendin hazırlamadığın için etin ne kadar yağ içerdiğini bilemediğinden makro ayarını pay bırakarak yapmak gerekiyor sadece. Bunlara dikkat edilirse bulk döneminde de cut döneminde yenir. Fırınlanmış patates varsa onu da yiyorum ben.
0
angelus
(12.11.20)
o apaçiyi ilk izlediğmde ben de gülmüştüm ne saçmalıyo lan bu diye. sonradan düşününce çok mantıklı geldi gerçekten de ızgara et yemek neden zararlı olsun ki? ekmeği de kaydadeğer bir şey değil zaten dolayısıyla hamburger bence de gayet sağlıklı bir besin.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(12.11.20)
diyet işlerinden anlamam ama genel olarak, burgercilerin ekmekleri daha şekerli brioche tarzı ekmekler. Ayrıca eriyen peynir ve soslar sıkıntı olabilir dikkat edenler için. Tabii ekmeği evde yapmak çok basit, arasına da köfteyi yerleştirip domates turşu ile yemek gayet iyi olabilir.
0
whoosie
(12.11.20)
Etlerin kalitesi bende hep şüphe uyandırıyor. Dışarıda yenen kıyma formundaki her şey gibi burger tarzı ürünlerden de emin olmak zor.
0
arnold schwarzeneger
(12.11.20)
(7)

cambly vs. english ninjas

bana nick lazim ya
ingilizce seviyem orta.hem speakingi hem de kelime dagarcıgımı gelistirmek istiyorum.şuan iki uygulama da indirimde. faydalı ve fiyat olarak uygun buldugum paketleri asagıya yazıyorum:english ninjas-----haftada 7 gün, günlük 20 dakika, aylık 226,80 tl (saati 24 tl) cambly-----haftada 5 gün, günlük 1
ingilizce seviyem orta.hem speakingi hem de kelime dagarcıgımı gelistirmek istiyorum.
şuan iki uygulama da indirimde. faydalı ve fiyat olarak uygun buldugum paketleri asagıya yazıyorum:

english ninjas-----haftada 7 gün, günlük 20 dakika, aylık 226,80 tl (saati 24 tl)
cambly-----haftada 5 gün, günlük 15 dakika, aylık 299 tl (saati 60tl)
bu paketler 12 aylık paketlerdir.

ciddi bir fiyat farkı var saat bazında. kalite farkı oldugunun da farkındayım. english ninjas kullanan veya bu mukayesede yorum yapmak isteyen,bu konuda yardımcı olmak isteyenleri, farklı önerileri olanları bekliyorum.
0
bana nick lazim ya
(12.11.20)
Aynı durumdayın aynı arayıştayım. Hem up olsun hem de bilgi edinirim diye geldim.
0
the real brad pitt
(12.11.20)
Ben de arayistayim+1

Cambly deneme dakikasını kullanmıştım, İngilizcem çok iyi değil geliştirmek için kullanıyorum dediğim anda hocalar direk kapatıyordu öğretmen değilim sorry diyerek. Bu da ilginç.
0
Benyinegulerim
(12.11.20)
ben de english ninjas ile 5 dakikalık bir deneme gerceklestirdim. gayet keyifliydi ve sunu gordum zaman çok hızlı geçiyor bu sebeple cambly'deki 15 dakikanın da yeterli oldugunu dusunmuyorum ama 30dk 'da fiyat cok artıyor.
0
🌸bana nick lazim ya
(12.11.20)
mesut süre son yüklediği ilişki testinde camly için indirim kodu paylaşmıştı.bakın isterseniz.
0
since1907
(12.11.20)
söylediğim fiyatlar ile mesut sürenin indirim kodunu girdiğimdeki fiyatlar aynı zaten. yani benim verdiğim fiyatlar black friday indirimli hali.
0
🌸bana nick lazim ya
(12.11.20)
6 ay cambly, 3 ay da englishcentral kullandım.

biraz acelem olduğu için çok detaya giremeyeceğim ama yerinde olsam eğer englishninjas'ta konuşacağın hocalar da native'se hiç düşünmeden orayı seçerdim. cambly'nin o fiyat farkını hak edecek bir olayı yok.

bir de english central var, o bambaşka bir olay:

öğretmenlerin tamamı filipinli ama bu ikisiyle arasında öyle korkunç bir fiyat uçurumu var ki, "evde sıkıldığım günler birileriyle konuşmuş olurum" demek için bile satın alınabilir. ayrıca net şekilde web sitesi ve ingilizce çalıştırma sistemi cambly'e beş basar. yalnız kendi görüntülü konuşma altyapıları yok, skype ya da zoom seçeneği var.
0
filteria
(12.11.20)
english central'e bakacagım. yorumunuz icin tesekkur ederim.
0
🌸bana nick lazim ya
(12.11.20)
(15)

hangi bira

avianthem
neden?(:
neden?

(:
0
avianthem
(12.11.20)
Kendi yaptığım bira, ev birası :)
Çünkü hem güzel hem hesaplı <3
0
pati
(12.11.20)
weihenstephaner çünkü buğday birası.
0
Bruce
(12.11.20)
Bud (Efes'in yaptığı). İçimi kolay.

Weihenstephan. Tadı güzel.
0
himmet dayi
(12.11.20)
Marmaragold
Ucuz
0
paramolacak
(12.11.20)
tuborg filtresiz
weihenstephaner
bud

sıralamam bu şekilde. çünkü tadları hoşuma gidiyor. ama hiç hesaplı değiller
0
kablelvuku
(12.11.20)
grolsch

tadını seviyorum.
0
neskafefincanindaturkkahvesi
(12.11.20)
guinness
en lezzetli o
0
passion rules the game
(12.11.20)
Foster's
★★★★
0
zagrebingözleri
(12.11.20)
heineken içtiğimde başım ağrımıyor. ale biralar daha rahat içiliyor.
bomonti filtresiz zorda kalırsam.
0
mikahakkinen
(12.11.20)
marmara her türlü güzel bira. skol'de alınabilir. pet şişe falan ama tadı keskin bud gibi.
0
total paranoia
(12.11.20)
Carlsberg. Çok güzel uyutuyor, kolay bulunuyor, diğer yabancı biralar kadar pahalı değil, Liverpool eski sponsoru.
0
owaki
(12.11.20)
efes malt içiyorum bu sıralar.

ek olarak efes winter blue diyebilirim.
0
tantunisultansuleyman
(12.11.20)
ben almanya'da heineken, türkiye'de bomonti filtresiz içiyorum.
bomonti'nin tadı çok hoşuma gidiyor.
0
japon askeri
(12.11.20)
Heineken
Corona
Miller

Yerli biralardan

Efes Malt
Tuborg
0
kimlanbu
(12.11.20)
Siradan yerli:
Tuborg gold, cunku Efes'i boykot ediyorum halen.

Ciks yerli:
Tuborg Frederik Indian Pale Ale, cunku guzel ve ucuz.

Siradan yabanci:
Carlberg, cunku ucuz

Ciks yabanci:
Weihenstephaner, cunku bugday

Ultra ciks yabanci, iki gozumun cicegi:
Triper karmeliot, cunku bence dunyanin en guzel birasi
0
taurina
(13.11.20)
(5)

kemal sunal’ın başrol oynadığı 80’ler filmleri

avianthem
ustanın dürtüsü dünya, öğretmen, kiracı gibi filmlerden bahsediyorum. bu filmlerin bir listesini yapsak, bilinmeyen ya da az bilinen filmler varsa gün yüzüne çıkarsak nasıl olur?
ustanın dürtüsü dünya, öğretmen, kiracı gibi filmlerden bahsediyorum.

bu filmlerin bir listesini yapsak, bilinmeyen ya da az bilinen filmler varsa gün yüzüne çıkarsak nasıl olur?
0
avianthem
(12.11.20)
gülen adam.
abuk sabuk 1 film.
0
sutlu nescafe
(12.11.20)
westblack
(12.11.20)
@sutlu nescafe

abuk sabuk 1 film'i ilk kez gördüm. hemen izliyorum, teşekkürler.
0
🌸avianthem
(12.11.20)
co2s2
(12.11.20)
Yoksul, izlemediysen mutlaka izle.

Edit: Davacı, mutlaka izle, bana göre başyapıttır.
0
John Bloor
(13.11.20)
(3)

Açıköğretim adalet kitapları

wifiwi
Merhaba, Açıköğretim fakültesinin Adalet bölümünün yeni dönem kitaplarını elinde bulunduran varsa ve işine yaramıyorsa bana ulaştırabilecek olan olur mu? PDF varsa o da işimi görür.
Merhaba,

Açıköğretim fakültesinin Adalet bölümünün yeni dönem kitaplarını elinde bulunduran varsa ve işine yaramıyorsa bana ulaştırabilecek olan olur mu? PDF varsa o da işimi görür.
0
wifiwi
(12.11.20)
Hangi üniversitenin aöfü? pdf istiyorsanız sitelerinden indirilebiliyor veya sitelerinden basılı kitap satisi mevcut
0
acebi
(12.11.20)
Anadolu Üniversitesi'nin AÖF'ü. Ancak sitesinde PDF formatlara ulaşamadım. Link var mı gönderebileceğiniz?
0
🌸wifiwi
(12.11.20)
öğrenci değilseniz indiremezsiniz. buradan çıkmazsa facebook, telegram vs. üzerinden gruplara yazarsanız gönderirler.
0
nrmnm
(12.11.20)
(1)

MacinCloud (ya da Benzer) Servis Kullanmış Olan?

boshi
Var mıdır? Hızlı bir implementasyon yapmamız gerekiyor da Apple tarafı için bu tür bir bulut çözümü hiç kullanmadık. Harcanacak efora ve paraya değer mi? Yoksa hiç uğraşmayıp bir Mac mi bulalım? Teşekkürler.
Var mıdır? Hızlı bir implementasyon yapmamız gerekiyor da Apple tarafı için bu tür bir bulut çözümü hiç kullanmadık. Harcanacak efora ve paraya değer mi? Yoksa hiç uğraşmayıp bir Mac mi bulalım?

Teşekkürler.
0
boshi
(12.11.20)
www.bitrise.io

işe yarayabilir
0
faithless
(13.11.20)
(4)

Iphone XR vs Pixel 4a 5G

cancan
Selamlar,Bu iki telefon arasinda kaldim. 8 senedir ios kullaniyorum ve cok memnunum. Fakat son zamanlarda Applea ayar durumundayim. Usb-C ye gecmemeleri, cevrecilik ayagina adaptorleri kaldirmalari vs yuzunden. Iphone SE kullaniyorum ve artik degistirme zamani geliyor. Iphone XR ve ya Pixel 4a 5G ar
Selamlar,

Bu iki telefon arasinda kaldim. 8 senedir ios kullaniyorum ve cok memnunum. Fakat son zamanlarda Applea ayar durumundayim. Usb-C ye gecmemeleri, cevrecilik ayagina adaptorleri kaldirmalari vs yuzunden. Iphone SE kullaniyorum ve artik degistirme zamani geliyor. Iphone XR ve ya Pixel 4a 5G arasinda kaldim. Sizce hic macera aramayip XR mi alsam yoksa herkesin cok pozitif seyler soyledigi Pixeli mi denesem? Ne dersiniz?

Bu arada pixel kampanya yapmis. Pixel 4a 5g alinca bose qc35 kulaklik veriyor. Kulaklik zaten tek basina 2000 tl. Yani 64 GB XR fiyatina 128GB Pixel 4a 5g ve kablosuz kulaklik alabiliyorum. Sizce hangisini almali?
0
cancan
(12.11.20)
iostan androide geçilmez bunu bilir bunu söylerim. imkan varsa 11.
0
jelly bear
(12.11.20)
ios’ten android’e geçilmez +1. iki kere denedim, olmadı. şu anda 6s plus kullanıyorum ve herhangi bir android telefondan daha çok beklentilerimi karşılıyor.

tek söyleyebileceğim biraz daha koyup iphone 11 almanız daha mantıklı olur. özellikle kamera konusunda büyük bir fark var.

bu arada pandemi zamanı maskeli olma konusu, faceid’yi zorluyormuş. kullananlar, özellikle acil durumlarda zorluk yaşayabildiklerini söylüyorlar. gelecek yaz falan iphone se 2020 almayı düşünüyorum sırf bu nedenle. ya da 8 plus falan.
0
avianthem
(12.11.20)
iphone+1
0
co2s2
(12.11.20)
2013te ios'ten androide gecmistim, bu sene calistigim yer iphone xr verdi diye kendi androidimle birlikte kullaniyorum su siralar. Pixel hakkinda bilgim yok, samsung a50 kullaniyorum.

Iphone un bence en guzel ozelligi kamerasi, muhtesem cekiyor, tartismasiz. XRin boyutu da super. Bir de takvim arayuzu guzel, toplanti olusturma, kabul etme, reddetme, yonlendirme vs cok kullanisli ama androidde kullanmadim hic.

Onun disinda telefonun yaptigi hersey bana ters geliyor, ciddi ciddi caba sarf ediyorum bazi basit isler icin. Mesela whatsapptan fotograf gondermek istedigimde once birini sectiriyor, coklu gondermek icin arada bin tane yere girip cikmam gerekiyor. Dogal, 'intuitive' gelmiyor bana atayuzu. Belki ben kullanmayi ogrenemedim ya da androide alistim yillardir, ancak gercekten yorucu geliyor bazi yonleri.

Ekranin sag ustten kaydirinca bisey yapmasi, sol ustten kaydirinca baska bisey yapmasi, alttan yukari getirince bambaska bisey yapmasi vs guzel belki ama cok fazla seyi aklimda tutmami gerektiriyor ve bunlari dusunmek yoruyor. Datayi kapatmak istiyorum mesela alt tarafi, ya da hotspot acmak; ayarlarin derinliklerinden oluyor anca. Hotspota baglanan cihaz sayisini sinirlandiramiyorum.

Faceid yapmak istemedim, 2 ayda bir ekran sifresi yeniletiyor mesela. Tamam guvenlik iyi guzel de 2 ayda bir de fazla sik, sirf faceid yapmadim diye buna maruz kalmak sacma.

AppleStore u PlayStore dan daha derli toplu sanirdim, aramalarin en tepesine essek kadar reklam verdigini ve uygulamalarin arasinda bolca cer cop oldugunu gordugumden beri yine playstore un daha kullanisli olduguna karar verdim. Aliskanlik olabilir, ama store da gercekten 2000ler internetindeki web sayfalarinda 375 link arasindan dogru download linkini ariyormus gibi hissediyorum.

Telefonun kulaklik girisi yok, o da cok sinir bozucu. Ya bluetooth kulaklik ya da adaptor lazim. Hali hazirda 1000 tane kablolu kulakligim oldugu icin adaptor aldim toplantilar icin, bu kez de sarjdayken kullanamadigimi fark ettim.

Bir de telefon cok kaygan, kilifsiz elimde tutarken her an dusecekmis gibi hissediyorum.

Bunlar da benim tecrubelerim.
0
taurina
(13.11.20)
(3)

YKS Dil Hangi Seviyede?

anladespina
Merhaba, soru başlıkta. Örneğin YKS İngilizce Dil Sınavında B2 ya da C2 gibi bir seviye var mı? Varsa hangisidir?
Merhaba, soru başlıkta. Örneğin YKS İngilizce Dil Sınavında B2 ya da C2 gibi bir seviye var mı? Varsa hangisidir?
0
anladespina
(12.11.20)
bu bir test sınavı olduğu için sizi okuduğunu anlama, kelime bilgisi, dil bilgisi, türkçeden ingilizceye ve ingilizceden türkçeye vb. tiplerinde sınayan bir sınav. yani listening, writing, speaking gibi diğer temel 3 beceriyi test etmediği için bu sınava bir seviye yakıştırması yapmak bana pek doğru gelmedi.

b2 seviyesinde olan birinin rahat yapacağını düşünüyorum ben.
0
black holes in the sky
(12.11.20)
Yksdil yokdil ve YDS den kolay bir sınav. En azından okuduğum şeyler öyle diyor. Ydsye göre bir yaklaşımda bulunabilirsiniz
0
westblack
(12.11.20)
son girdiğim ydsden 75/80 yaptım. yksde 79/80. öyle kendince bi hesap çıkar
0
glamdr1ng
(12.11.20)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.