[]

Çıplak kabloları konnektöre dönüştürmek

Merhaba duyurun elektrik elektronikçileri size sorum şu
prntscr.com
resimde görünen gibi ufak fiş işleri yapmak istiyorum.
yani elimde çıplak kablo var bunları fişli hale dönüştürmek istiyorum hem erkek hem dişi tarafıda elimde olmalı. bunu intrnette ne diye aratacağım?
bu fişleri ne diye aratmalıyım?
prntscr.com

 
molex konnektör diye aratırsanız çıkar
sc01.alicdn.com

  • gkhncnzdgn  (11.12.20 17:33:43) 
Klemens diyeceksiniz. 2'li, 4'lu vs. Veya kablo çapına gore.


  • Kirmizibavul  (11.12.20 18:19:14) 
jst konektör diye aratabilirsiniz.


  • battal gemalmaz  (11.12.20 22:03:22) 
kaynak yapayım.

çıplak kablo var, fişi de aldık diyelim. ucuna nasıl çakacağız? özel pense falan mı lazım buna?
  • kibritsuyu  (12.12.20 11:26:35) 
@basond'un gösterdiği tipte jst konektörler için özel pense lazım. zor da olsa normal pense kargaburun ve el yardımıyla filan da olur ama sağlıklı bir bağlantı olmaz.

amass firmasının piyasaya sürdüğü ve artık rc dünyasında standartlardan olan xt60, xt30, mr30, mt30 gibi konektör çeşitleri de var. onlar da özel penseye gerek yok, kablo konnektöre lehimleniyor.
pense almak istemezseniz ve elinizin altında lehim tabancası varsa bu tip ince kablolar için iki pinli için xt30, üçlü için mr30 ya da mr30 kullanılabilir.

xt30: hizliresim.com
mr30: www.hacker-motor-shop.com
mt30: i.pinimg.com
  • battal gemalmaz  (12.12.20 13:06:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.