Giriş

clubhouse'da rehbere onay verdim ama

condom kurşunu
halihazırda kullananları nasıl ekliyoruz görüyorum kim olduklarını ama ekleyemiyorum, nerden ekliyoruz sadece isim yazıp mı bulmak lazım?
halihazırda kullananları nasıl ekliyoruz görüyorum kim olduklarını ama ekleyemiyorum, nerden ekliyoruz sadece isim yazıp mı bulmak lazım?
0
condom kurşunu
(09.02.21)
(2)

Haftasonu taşınma

iddaaci
Merhaba malum kısıtlamalarda dışarı çıkmak için kaymakamlık izni gerekiyor. Taşınan oldu mu hiç? İzin verildi mi?
Merhaba malum kısıtlamalarda dışarı çıkmak için kaymakamlık izni gerekiyor. Taşınan oldu mu hiç? İzin verildi mi?
0
iddaaci
(09.02.21)
izin veriliyor ama yeni oturum belgesine ihtiyacınız olabilir izin için.
0
uuth
(09.02.21)
e-devlet'te böyle bir izin kalemi yok. ayrıca herkesin evde tıkılı olduğu bir cumartesi pazar günü sesli bir şekilde taşınırsanız komşularınız sizi linç edebilir haklı olarak.
0
roket adam
(09.02.21)
(4)

Mutasyonlu virus

violetsnotblue
Gorulen iller aciklandi mi?
Gorulen iller aciklandi mi?
0
violetsnotblue
(09.02.21)
antalya'da görüldügünü resmi olarak biliyorum.
0
plazmayi takti mi oglanlar
(09.02.21)
resmi açıklama yok.
dün ya da önceki gün bilimkurulundan biri ankara, istanbul, tokat, samsunda olduğunu biliyorum dedi. az önce haberlerde trabzonda var dendi. yerel basında aydında var deniyor.
0
halanne
(09.02.21)
sinop boyabatta görüldüğünü gördüm haber olarak.
0
false pretension
(09.02.21)
aydında da var.

hatta şöyle bir şey duydum. Mutasyon pozitifleri KYK yurtlarına yerleştiriyorlarmış direkt olarak.
0
westblack
(09.02.21)
(5)

kyk geri ödeme yöntemi

semaforo de medianoche
normalde şu adresten https://kyk.ziraatbank.com.tr/ ödemeyi yapıyordum ama bu ay bilgileri girince fatura bulunamadı deyip başa dönüyor tekrar. bu sorun benden kaynaklı mı yoksa herkeste mi patladı bu yöntem? buradan olmayacaksa başka nasıl ödeyebilirim? gelir idaresi sitesinden midir nedir ordan da
normalde şu adresten kyk.ziraatbank.com.tr ödemeyi yapıyordum ama bu ay bilgileri girince fatura bulunamadı deyip başa dönüyor tekrar. bu sorun benden kaynaklı mı yoksa herkeste mi patladı bu yöntem? buradan olmayacaksa başka nasıl ödeyebilirim? gelir idaresi sitesinden midir nedir ordan da bi yöntem var ama devlet bankası olmayan bankaların kartları kabul edilmiyor o da yalan yani benim için. napabilirim bilen var mı? (garanti ve enpara hesaplarım/kartlarım mevcut yalnızca)
0
semaforo de medianoche
(09.02.21)
Bekleyip vergi dairesine dusunce internet vergi dairesinden istedigin kartla odeyebilirsin.
0
fakyoras
(09.02.21)
interaktif vergi dairesi işte ordan kyk öderken özel banka kabul etmiyor.
0
🌸semaforo de medianoche
(09.02.21)
Enpara kredi kartiyla odemistim birkac ay once. Banka karti degil de kredi karti da mi kabul etmiyor?
0
fakyoras
(09.02.21)
Ben de aynı durumdayım 3 aydır ödeyemedim. Birinden kart bulucam mecbur.
0
diffarentiationation
(09.02.21)
@fakyoras garanti banka kartı ve kredi kartı var enpara'da da banka kartı var sadece hepsinde de numarayı girince ocak 2020'den itibaren özel banka kartlarıyla vergi ödenemeyeceği kararıyla ilgili bir yazı çıkıyor
0
🌸semaforo de medianoche
(09.02.21)
(1)

3 hafta bagajda duran panceta bozulmus mudur?

congratulations
Araba bagajinda vakumlu paketle panceta unutmusum. Vakum sismemis hala simsiki duruyor? Yenebilir mi?
Araba bagajinda vakumlu paketle panceta unutmusum. Vakum sismemis hala simsiki duruyor? Yenebilir mi?
0
congratulations
(09.02.21)
et bu. 3 hafta dayanmaz. ver sokak köpeklerine.
0
ankarakecisi
(09.02.21)
(3)

şarkılara albüm kapağını nasıl ekliyorduk?

hlot
yahu bunu 10-15 sene önce yapmıştım ama şimdi aradım bulamıyorum.masaüstünde groove ile açınca internetten buluyor kapakları ama telefondan açınca albüm kapakları çıkmıyor. bunu halletmem lazım.bir tek albüm klasörüne kapağı atıp folder.jpg yapmayı denedim, olmadı öyle.
yahu bunu 10-15 sene önce yapmıştım ama şimdi aradım bulamıyorum.

masaüstünde groove ile açınca internetten buluyor kapakları ama telefondan açınca albüm kapakları çıkmıyor. bunu halletmem lazım.

bir tek albüm klasörüne kapağı atıp folder.jpg yapmayı denedim, olmadı öyle.
0
hlot
(09.02.21)
Android için music tag editorleri var. Onların biriyle yapabilirain.
0
kahverengidolap
(09.02.21)
Telefon markasını yazsanız? Hepsi farklı.
0
ryhmer
(09.02.21)
vestel venus :)

ama telefonla yapmıyoruz ki. bilgisayardan yapılıyor. benim 10 sene önce bilgisayardan yaptığım albümlerin kapakları telefonda gözüküyor ama işte nasıl yaptığımı unuttum.
0
🌸hlot
(09.02.21)
(4)

kentsel dönüşümde hak kaybı mı var?

alex_pearson
Dayım engelli, babasından kalan evinde oturuyor, yine babasından kalan dükkandan gelen kira ile geçiniyor. Şimdi kentsel dönüşüm kapsamında bina yıkılacakmış. Müteahhit binayı yeniden yapmak için1) evin alanını küçültüyor (üç odadan iki odaya iniyor).2) dükkanın alanını küçültüp yerini değiştiriyor.
Dayım engelli, babasından kalan evinde oturuyor, yine babasından kalan dükkandan gelen kira ile geçiniyor. Şimdi kentsel dönüşüm kapsamında bina yıkılacakmış. Müteahhit binayı yeniden yapmak için

1) evin alanını küçültüyor (üç odadan iki odaya iniyor).
2) dükkanın alanını küçültüp yerini değiştiriyor.
3) bir de üstüne 180 bin istiyor.

şimdi dayımın bu parayı vermesi imkansız. dükkanını ben satın alırım diyor müteahhit ama dayım ben o zaman ne ile geçinirim diye soruyor.

dayımın emekli maaşı da yok. üstelik üzerinde mal olduğu için engelli maaşlı falan da alamıyor.

biz şimdi ne yapabiliriz?
0
alex_pearson
(09.02.21)
var olanın altı bir şey alamaz. belediye halleder
0
ankarakecisi
(09.02.21)
satış olayını bilemiyorum. yıkılmak üzere olan bir yeri kısa zamanda değerine satmak mümkün olur mu? ayrıca sanki yine kaybı olur gibi geliyor. çünkü bina yenilendiğinde daire ve dükkanın değeri artmış olacak.
0
🌸alex_pearson
(10.02.21)
Eğer istemiyorsa kabul etmesin, müteahhitin de işine gelmiyorsa yapmasın.

Ama eski imarlara göre yeni binalarda dairelerin ufalması çok normal, hiç ufalmasın istiyorsa mal sahipleri müteahhite üste para vermeli.

Ya da tüm binayı kendi paralarıyla yapmaları gerekir mal sahiplerinin.

Bozuk anlatım olduysa özür, kafam dağınık biraz.
0
John Bloor
(10.02.21)
İşte sorun burada. dare hem ufalıyor, müteahhit her kattan kendne bir daire çıkarıyor. Hem de daha da para istiyor. Dayımın ödeyecek gücü yok. Apartmanın kalanı ise müteahhitin koşullarını kabul ediyor. Ne yapacağız hiç bilmiyorum.
0
🌸alex_pearson
(13.02.21)
(5)

Bu giriş rca mı?

kedikumunaiseyenadam
Rca-3,5 mm jack alacağım da emin olmak için soruyorum, soldaki çift rca girişi mi? 3,5 jack denedim tam girmiyor, eski bir teyp olduğu için belki standartı farklıdır bilemiyorum.https://i.imgyukle.com/2021/02/09/LQ9gtv.md.pngEk olarak, en sağda rif yazan anahtar nedir? 1/2/3 diye farklı pozisyonları
Rca-3,5 mm jack alacağım da emin olmak için soruyorum, soldaki çift rca girişi mi? 3,5 jack denedim tam girmiyor, eski bir teyp olduğu için belki standartı farklıdır bilemiyorum.

i.imgyukle.com

Ek olarak, en sağda rif yazan anahtar nedir? 1/2/3 diye farklı pozisyonları var.
0
kedikumunaiseyenadam
(09.02.21)
evet RCA. Ama orada sanırım phono in yazıyor yani oraya ancak phono çıkışlı bir pikap bağlayabilirsin. öteki türlü işini görmez.

adam gibi okunaklı bir fotoğraf koyarsan neyin ne olduğunu anlatalım.
0
alperz
(09.02.21)
aslında fotoğraf büyüktü, upload sitesi küçütmüş.i.ibb.co Peki midi-3,5 mm stereo kablo alsam olur mu?
0
🌸kedikumunaiseyenadam
(09.02.21)
Bağlantı tipinden çok amplifikasyon sıkıntısı var (line girmek istedğinizden ötürü) phono girişler çok düşük sinyal beklediklerinden dolayı oldukça sıcak girişlerdir line girişe uygun değil 3,5 jack > rca kablo alsanız girersiniz hatta ses de alırsınız ama yapmasanız daha iyi.

vinylrestart.com

~sağ tarafta gözken DIN soket (rec/pb yazan) nasıl bir input yahut outputtur bi fikrim yok.
0
hedep
(09.02.21)
alperz
(09.02.21)
bu üstteki kablonun aynısını karaköy'e git derdini anlat bulursun.
0
alperz
(10.02.21)
(4)

ik plaka hangi ülke

gameofannen
Sb
Sb
0
gameofannen
(09.02.21)
Alman plakası görmüş olabilirsiniz. o da ilm-kreis olarak görünüyor.

plaka şöyle bir şey miydi?
i.hizliresim.com
0
gelecegin yildizi
(09.02.21)
Hayır D yerine IK yazıyordu. Ben de nette bulmayınca merak ettim
0
🌸gameofannen
(09.02.21)
bunu ben geçen yaz istanbul'da görmüştüm ve bulamadım ben de. ama bir arap ülkesine ait olduğu izlenimi yaratmıştı neden hatırlamıyorum. arapça bir müzik filan çalıyor olabilir. öyle düşününce en yakın ırak oluyor ama net bilgi değil ben de merak ediyorum hala :)
0
tepedeki psychedelic adam
(09.02.21)
Irak olabilir.
0
habarbey
(09.02.21)
(2)

gözyaşı gözden fışkırır mı?

kibritsuyu
arkadaşlar gözlüklü bir adamım. ne zaman soğan doğrasam ve gözlerim yaşarsa, gözlüğümün camı içeriden böyle nokta nokta şeklinde lekelenmiş oluyor, bir şey sıçramış gibi.ya tamam gözüm yaşardı da, yaş gözümden çıktı, gözümden aktı gitti. böyle japon animesi gibi gözümden gözlüğüme doğru fışkırarak ç
arkadaşlar gözlüklü bir adamım. ne zaman soğan doğrasam ve gözlerim yaşarsa, gözlüğümün camı içeriden böyle nokta nokta şeklinde lekelenmiş oluyor, bir şey sıçramış gibi.

ya tamam gözüm yaşardı da, yaş gözümden çıktı, gözümden aktı gitti. böyle japon animesi gibi gözümden gözlüğüme doğru fışkırarak çıkıyor olabilir mi? normalde ağlarken de bir fark etmiyoruz ama bu şekilde mi çıkıyor gözyaşımız?
0
kibritsuyu
(09.02.21)
Gozunden sut fiskirtanlar filan vardi, kesin fiskirtilabiliyordur da fiskirsa hissederdin kesin. Gozluk bugu yapiyodur belki?

Edit: havana'nin soyledigi daha mantikli
0
fakyoras
(09.02.21)
gözümüzü kapatıp açtığımızda kirpiğimize gözyaşımız bulaşıyor. o kirpiğiniz yoluyla sıçrıyor olabilir cama. bir gözlüklü olarak ben böyle açıklamıştım kendime.

edit: kirpiğiniz aracılığıyla sıçramasa bile muhtemelen o yolla, kirpik ucuyla vs. değiyor cama.
0
havana
(09.02.21)
(2)

nesin matematik köyü

duyurukullanıcısı
ya ben tatil niyetine buraya gidip biraz matematikle ilgilenmek istiyorum 1 hafta kadarbeni alırlar mı? merhaba ben geldim falan desem?yaş 30 üstü
ya ben tatil niyetine buraya gidip biraz matematikle ilgilenmek istiyorum 1 hafta kadar

beni alırlar mı? merhaba ben geldim falan desem?

yaş 30 üstü
0
duyurukullanıcısı
(09.02.21)
peki mesela orada bir otele yerleşsem nmk'nın bir kütüphanesi çalışılabilicek bir yeri var mı?

hani sabah 9 akşam 5 gidilecek bir kütüphane kantin gibi bir yer
0
🌸duyurukullanıcısı
(09.02.21)
peki şubat sonu gitsem kafelerde vs açık olmadığı için nmk'da yer bulabilir miyim?

yani ne onların ortamını bozmak isterim ne de kendim rahatsız olmak isterim. oturayım bir köşede üniversite kütüphanesi gibi takılayım laptopla vs gibi düşündüm
0
🌸duyurukullanıcısı
(09.02.21)
(6)

Gelişmiş ülkelerde fiyatlar zamlanıyor mu?

masmeleddin erdogan
Türkiye'de malum ekmek, su, elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi yaşamak için gerekli olan ihtiyaçlar başta olmak üzere her şeyin fiyatı senede birkaç defa artıyor. çünkü devlet bir şekilde açığını kapatmak zorunda kalıyor. ona binaen de maaşlar belirli bir oranda artıyor. peki gelişmiş ülkelerde, abd
Türkiye'de malum ekmek, su, elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi yaşamak için gerekli olan ihtiyaçlar başta olmak üzere her şeyin fiyatı senede birkaç defa artıyor. çünkü devlet bir şekilde açığını kapatmak zorunda kalıyor. ona binaen de maaşlar belirli bir oranda artıyor.

peki gelişmiş ülkelerde, abd, kuzey avrupa, japonya gibi ülkelerde de herhangi bir ürünün fiyatı sürekli değişiyor mu? mesela ekmek şu an 1 dolarsa beş sene sonra 2 dolar oluyor mu? onlarda da bizde olduğu gibi "o zamanın parasıyla" diye bir kavram var mı, yoksa 50 sene önce ekmek fiyatı neyse şimdi de aşağı yukarı o mudur?

maaşlar da buna göre artıyor mu, yoksa hayat standartları yükselsin diye mi maaşlara zam yapılıyor?
0
masmeleddin erdogan
(09.02.21)
artmiyor cunku onlarda enflasyon turkiye'deki gibi her sene yuzde 10'la 50 arasinda degismiyor. ev fiyatlari degisiyor mesela ama bu nufus artisi ve imar izniyle alakali bir durum ornegin, yoksa bugun markette 2 euro olan cikolata uc sene sonra gittiginde hadi 2.5 euro olsun... temel urunlerin fiyatlari fazla degismez.

bu tabii ki son 20-30 yil icin gecerli bir durum, tum avrupa'yi sarsacak buyuk bir kriz olursa onlarda da tablo degisebilir tabii.
0
der meister
(09.02.21)
kanadada yaşayan türk youtuber çift var bilirsiniz. onu izleyebilirsiniz. geçen seneki sepetin aynısını almışlardı. sanırım ufak tefek değişiklikler dışında bazı ürünlerde düşüş bile vardı.
0
jepa
(09.02.21)
Dünyada enflasyon ortalamsı %2.8
AB’de eksi enflasyon var
0
but that was just a dream
(09.02.21)
50 senede tabi farklar oluyor ama 3-5 yilda cok fark olmuyor.

İngilterede bazi sirketler maas zammini sadece terfilerde yapiyorlar. (Cogunda oyle diyenleri gordum ama pek inanmiyorum). Enflasyon dusuk oldugu icin cok sorun olmuyor.
0
fakyoras
(09.02.21)
İspanya'da yaşayan bir arkadaşım günlük tüketim ürünlerinin fiyatlarının aynı kaldığını, bazı durumlarda da tüketimi arttırmak amacıyla ufak düşüşler olduğunu söylemişti. Yani bizdeki gibi bugün 3 lira olan şey yarın 5 lira olmuyormuş.

Ev konusuna gelirsek orada bir arz / talep sözkonusu olduğundan artış oluyormuş çünkü Türkiye'deki gibi kafana göre ev dikemiyorsun.
0
burka
(09.02.21)
Kanada icin ani artislar yok gibi, senelik enflasyon guyya %2 civari ama hissedilen kesinlikle daha fazla. Maas artislari da beyaz yaka icin o seviyede olur her sene maasiniz erimesin diye, ama yine de erimenin onune gecilemiyor. Tek care ya isvereni 3-4 senede bir %10 civari zam yapmazsaniz cikarim diye tehdit etmek ya da istifayi basip daha yuksek bir maasa baska sirkete gecmek.

Son 5 senede asgari ucreti yaklasik %50 arttirdilar, bu da mutfak masraflarinda ciddi artisa neden oldu. Bundan 5 sene once haftada $200 harcadigimiz zaman bu hafta cok para verdik derdik, simdi $300 altina ciktigim zaman bu sefer az harcadik diyorum.

Ayni sekilde dogalgaz ve elektrik fiyatlarinda da artislar var.

Kanada'da yasayan tuber arkadaslar malesef size ulkeyi gercekci olarak yansitmiyor, hit alma niyetiyle, izleyici kitlesinin hosuna giden seyler cekilip tekrar tekrar yayinlaniyor. Kanada'da dar gelirlinin ne sartlarda yasadigini gormek icin buyrun:

youtu.be
0
cooperr
(09.02.21)
(4)

Arabanızın lastiklerini değistirdiğinizde

sutcuyumbensutcu
Eski lastikleri napıyoruz? Hurda fiyatına falan lastikçi alıyor mu? Lastik saklayacak alanım yok çünkü Thx
Eski lastikleri napıyoruz? Hurda fiyatına falan lastikçi alıyor mu?
Lastik saklayacak alanım yok çünkü

Thx
0
sutcuyumbensutcu
(09.02.21)
lastik durumu çok iyi ise: lastik oteli. (sezonluk 70 tl falandır sanırım)
lastik durumu orta halli ise: letgo. 4 adetini 600 liraya sattım geçenlerde.
lastik durumu kötü ise: çöp.
0
han20
(09.02.21)
50 tl'ye lastikleri değiştirdiğim yere bırakıyorum bir sonraki sezona kadar.
0
uuth
(09.02.21)
lastikcileri gezip fiyat istiyorsun. 4 çift rft lastiği 100 tl'ye vermiştim. istesem daha fazla isterdim fakat yola çıkacaktım. hemen elimden çıkardım.
0
false pretension
(09.02.21)
depo yoksa lastik oteli bir seçenek. benim dayımın bıraktığı lastikçi vardı, ortağı bir gecede tüm lastikleri çalıp götürmüştü o geldi aklıma :)
0
passion rules the game
(09.02.21)
(1)

bakteriden et türkiye'de var mı?

durme
nanoproteindi sanırım adı. ingiltere'de yemiştim aynı tavuk tadındaydı. türkiye'de satılıyor mu hiç?
nanoproteindi sanırım adı. ingiltere'de yemiştim aynı tavuk tadındaydı. türkiye'de satılıyor mu hiç?
0
durme
(09.02.21)
burger king planty burger cıkardı yeni, bitkisel protein demişler ama dokusu ete inanılmaz yakın. ama sanırım söylediğiniz bu değil.
beyond meat tarzı şeyler yok diye biliyorum henüz.
0
turk kizi
(09.02.21)
(3)

Efendi erkek beğenen kız

kiriko
Yeğenimle oturduk konuşuyoruz kız arkadaşı bizimkini kıskandırmak için burada çok uslu erkekler var gibi bi laf etmiş.Dedim asrın malıdır o kız bozuldu bana arkadaşlar sizce dd uslu erkek arayan kalmış mıdır ya efendi dese neyse uslu ne ya?
Yeğenimle oturduk konuşuyoruz kız arkadaşı bizimkini kıskandırmak için burada çok uslu erkekler var gibi bi laf etmiş.Dedim asrın malıdır o kız bozuldu bana arkadaşlar sizce dd uslu erkek arayan kalmış mıdır ya efendi dese neyse uslu ne ya?
0
kiriko
(09.02.21)
30 yaşından sonra efendi erkek öncesi hep piç erkek.
0
olaylar olaylar
(09.02.21)
Valla ne demek istedi acaba kız, mal ama kendisi, orada hemfikiriz.
Birinin böyle bir lafı erkek arkadaşının yanında söylemesi bana kızın fena halde "burada kapım sonuna kadar açık, bu yanımda görmüş olduğunuz mal bundan faydalanmıyor, yok mu beni layıkıyla ferahlatacak bir erkek" mesajı vermek istediği intibaını veriyor.
Özür dilerim...
0
SiyamkedisiZorro
(10.02.21)
buradaki tek problem yeğeninin sevgilisine mal diyen bir insan. benim sevgilime dese biri bir daha görüşmem o insanla.

kıskandırmak için demiş işte, cilveleşiyorlar, uslu ol demiş, serserisin sen şapşik demiş, ne bileyim? kaç yaşındalar?
0
Sour
(04.03.21)
(1)

Websitesi offline indirme

turti lr
Sectigim bir siteyi httptracker’dan indiriyorum ancak offline acmaya calistigimdaSadece yuklenme sayfasindaki fotograf gorunuyor,Ancak sayfanin kendisi acilmiyor,Acaba neden oldugu konusunda fikri olan var mi?Merak edenler icin su sitehttps://www.aarongrushowhomes.com/Evet etik veya degil kendim ici
Sectigim bir siteyi httptracker’dan indiriyorum ancak offline acmaya calistigimda
Sadece yuklenme sayfasindaki fotograf gorunuyor,
Ancak sayfanin kendisi acilmiyor,
Acaba neden oldugu konusunda fikri olan var mi?
Merak edenler icin su site
www.aarongrushowhomes.com
Evet etik veya degil kendim icin modifiye etmek istiyorum siteyi :/
0
turti lr
(09.02.21)
Bu site bir SPA (single page application), dolayısıyla httrack'ten indirip kullanamazsınız.
0
plutongezegendegilmi
(09.02.21)
(2)

baş ağrısına iyi gelecek çay/bitki vs.

passion rules the game
haftalardır stresten doğru düzgün uyuyamıyorum, başım da çatlıyor artık gün içinde. biraz uyudum şimdi hafifledi ama beslenmem de sıkıntı. parol aldım da o bana pek işlemiyor, majezik duo falan atacağım akşam. neyse. biberiye bile sürdüm şakaklara.şöyle rahatlatacak hem ruhen, hem de baş ağrımı hafi
haftalardır stresten doğru düzgün uyuyamıyorum, başım da çatlıyor artık gün içinde. biraz uyudum şimdi hafifledi ama beslenmem de sıkıntı. parol aldım da o bana pek işlemiyor, majezik duo falan atacağım akşam. neyse. biberiye bile sürdüm şakaklara.

şöyle rahatlatacak hem ruhen, hem de baş ağrımı hafifletecek bir bitki çayı, yiyecek vs. tavsiyesi olan var mıdır? içim de sıkılıyor bir yandan. danke.
0
passion rules the game
(09.02.21)
lavanta, papatya, melisa, adaçayı (adaçayı bende ters tepiyor, ağrımayan başımı ağrıtır.) hem baş ağrısına iyi gelir hem rahatlatır hem de uyutur.
0
halanne
(09.02.21)
www.youtube.com bu baya iyi gelecektir. sakinleştiriyor gerçekten.

bir de hatay yöresine özgü nane yağı vardı, şakaklarına ve alnına sürdüğün zaman baya bir rahatlatıyor. linkte paylaştım;
www.peynircibaba.com

encrypted-tbn0.gstatic.com
0
apurucikipi
(09.02.21)
(2)

Espri nedir?

speedy
https://youtu.be/vgHXUL8227I?t=150 Teenage girl'un can you not derken ki esprisi nedir?
youtu.be Teenage girl'un can you not derken ki esprisi nedir?
0
speedy
(09.02.21)
genç kızların her şeye öfleyip pöflemesinin ingiliz genç kızı versiyonu, catchphrase yani. herhangi bir şey için kullanıyorlar bu "can you not" kalıbını. çevirince bir mantığı olmuyor bizde cuk oturan bir karşılığı olmadığı için ama ben "öfff baydınız ama" gibi bir şey derdim can you not yerine.
0
amugochi
(09.02.21)
elemanın tonlamasındaki gibi alaycı bir şekilde "yapmasan?" dediğini düşünün
0
bir garip melek
(09.02.21)
(1)

Linkedin'in surekli ayni kisiyi aginiza ekleyin demesi

Anjelik
Surekli ayni kisi icin mail geliyor x kisisini aginiza ekleyin diye. Bu rastgele bi algoritma falan mi neden hep bu kisiyi oneriyor olabilir?
Surekli ayni kisi icin mail geliyor x kisisini aginiza ekleyin diye. Bu rastgele bi algoritma falan mi neden hep bu kisiyi oneriyor olabilir?
0
Anjelik
(09.02.21)
yüzde yüz emin değilim ama galiba biri sizi linkedinde ekleyince geliyor o mail. şu kişi sana istek gönderdi diyor önce, sonra aralıklarla e hadi kabul et bu kişiyi maili atıyor.
0
turk kizi
(09.02.21)
(6)

İzmir - Gaziemir ve Balçovada oturulabilecek semtler

issiz karga
doğma büyüme karşıyakalıyım ama işte şu son deprem mevzuları yüzünden balçova, gaziemir taraflarına yerleşmeyi düşünüyoruz. malum bütün uzmanlar karşıyaka bayraklı çok tehlikeli diyor. oturulabilecek semt derken karşıyakanın alaybeyini, bahçelievlerini kastediyorum. orta direk vatandaşın yaşadığı, b
doğma büyüme karşıyakalıyım ama işte şu son deprem mevzuları yüzünden balçova, gaziemir taraflarına yerleşmeyi düşünüyoruz. malum bütün uzmanlar karşıyaka bayraklı çok tehlikeli diyor. oturulabilecek semt derken karşıyakanın alaybeyini, bahçelievlerini kastediyorum. orta direk vatandaşın yaşadığı, birbirine karışmayan, güvenliği nispeten yüksek... tabi deprem için de sağlam zemin olmalı.

tavsiyeleri yazacak parmaklarınız şimdiden dert görmesin :)
0
issiz karga
(09.02.21)
gaziemir 9 eylül mahallesini tavsiye ederim, optimuma yakın. özellikle site içindeki daireler.
0
redeath
(09.02.21)
Gaziemir Emlakbank Konutları. Oturmuş, otopark, altyapı, fiber internet vs dertleri yok.
0
Ruprect
(09.02.21)
gaziemir emlakbank çevresi +1
0
false pretension
(09.02.21)
Emlakbank +1 fakat Altay tesislerinin çevresi yazın çok kalabalık oluyor rahatsız olabilirsiniz.
0
kanlakarisikyagmur
(09.02.21)
emlakbank konutlarının 2003 depreminde çok güzel çatladığını hatırlarım. hava teknik okullar lojmanları da o depremde epey hasar aldı. çok güzel hissettik 2003 depremini. depremden kaçıp da depreme tutulmayın yine.

bence sağlam olduğuna emin olduğunuz bir karşıyaka evi depremde problem çıkarmaz.

çok balçova istiyorsanız da izmir ekonomi üniversitesinin oralar hem merkezi yerler, hem de tepeüstü. benim hoşuma gitti.

------

not: bina, mevzinin tehlikesinden daha önemli.
0
rain when i die
(09.02.21)
teşekkür ederim bilgi veren herkese.

@rain when i die, ben de böyle bir durumdan şüpheleniyorum zaten. insanlar genel olarak yapı ne kadar "solid", sert, betonsu ise o kadar sağlam olduğunu düşünüyor ama betonda esneme payı da kullanılan malzeme ve inşa tekniği kadar önemli.

açıkçası aradığım sağlam zeminli bir yerde sağlam bir yapıda oturmak. izmir içindeki faylardan biri kırıldığında açıkçası karşıyaka ve çevresindeki alüvyonlu araziye kurulmuş yeni evlerin dahi sağlam hasar alması muhtemel gibime geliyor.
0
🌸issiz karga
(11.02.21)
(2)

65 yaş üstü hastane (diş) randevusuna İETT ile gidebilir mi?

gijilti
Özel bir diş kliniğinden anneme randevu aldım.Toplu taşıma ile gitmemiz gerekiyor.Annemin 65 yaş ücretsiz İstanbul Kart'ı var.Bunu kullanarak gidebilir mi?Evet ise: Sadece sokağa çıkma izni olan saatlerde (10.00-13.00) mi? Yoksa tüm gün mü gidebilir?Minibüse binme konusundaki durum nedir?Google aram
Özel bir diş kliniğinden anneme randevu aldım.
Toplu taşıma ile gitmemiz gerekiyor.
Annemin 65 yaş ücretsiz İstanbul Kart'ı var.
Bunu kullanarak gidebilir mi?
Evet ise: Sadece sokağa çıkma izni olan saatlerde (10.00-13.00) mi? Yoksa tüm gün mü gidebilir?

Minibüse binme konusundaki durum nedir?

Google aramalarımda bir sonuca ulaşamadım, burda sorayım dedim.

Not: Özel klinikten randevu aldığımıza dair belge olarak telefonumuza yollanacak bilgiyi kullanacağız. (Sorun olur mu bir biçimde?)
0
gijilti
(09.02.21)
65 yaş üstü kartlar izinli saatlerde de dahil olmak üzere iptal şu an geçici olarak. yani iett ile gidemez. başka birinin hes kodu tanımlanmış anonim kartla binmeyi deneyebilir. minibüse uzun zamandır binmediğim için ne durumda bilmiyorum ama parasını alan minibüsçünün yaşa başa bakacağını sanmam.
0
hadsafhada
(09.02.21)
Minibüse biner otobüsler maalesef serbest saatte dahi almiyor. Minibüste de çok dikkatli olmak lazım, mesafenin neredeyse hiç korunmasını alanlar biner binmez camları açtırmak hemen camın yaninfa.durmak filan lazım.
Hastaneye aldığınız randevunun 10-13 arası olması gerekmiyor. İzin bu anlamda ise yarıyor atıyorum 5te gitti, yolda polis çevirdi bu saatte dışarıda işiniz ne dedi o zaman mesajı gösteriyorsun.
0
red g
(09.02.21)

Laptop Webcam

sos fistik olsun mu
bir HP ProBook 450 G5 laptopum var. gotomeetingdeki webcam ayarlarına girip görüntü ayarlarını biraz kurcaladım ve sonra eski haline getiremedim. donanımı kaldırdım yeni driver yükledim falan bana mısın demedi. böyle tarif edemediğim bir berbatlıkta gösteriyor. Ne yapsam düzelir?
bir HP ProBook 450 G5 laptopum var. gotomeetingdeki webcam ayarlarına girip görüntü ayarlarını biraz kurcaladım ve sonra eski haline getiremedim. donanımı kaldırdım yeni driver yükledim falan bana mısın demedi. böyle tarif edemediğim bir berbatlıkta gösteriyor.

Ne yapsam düzelir?
0
sos fistik olsun mu
(09.02.21)
(1)

Hangi ios cihazı en son hangi sürüm güncellemesi aldı

Kahir ekseriyet
Bunu liste halinde görebileceğimiz neresi var?
Bunu liste halinde görebileceğimiz neresi var?
0
Kahir ekseriyet
(09.02.21)
himmet dayi
(09.02.21)
(3)

İphone 12 fiyatları

mutnodjme
Merhabalar,Dolar ve euro biraz düştü. İphone fiyatları güncellenebilir mi? Apple store'da olmasa da hepsiburada ve amazon gibi sitelerin bi tık daha ucuza satma şansı olur mu? Olursa ne zaman olur?
Merhabalar,

Dolar ve euro biraz düştü. İphone fiyatları güncellenebilir mi? Apple store'da olmasa da hepsiburada ve amazon gibi sitelerin bi tık daha ucuza satma şansı olur mu? Olursa ne zaman olur?
0
mutnodjme
(09.02.21)
iPhone'un vergisiz fiyatı zaten gayet uygun türkiye'de. ucuzlaması için verginin düşmesi lazım o da zor.
0
roket adam
(09.02.21)
Dövizdeki düşüşün fiyatlara yansıyacağını düşünüyorum ama bir tarih vermek zor. iPhone 12'ler yeni yeni geliyor Türkiye'ye. Birkaç hafta öncesine kadar stoklarda 12 Pro yoktu.
0
himmet dayi
(09.02.21)
Sanmıyorum.
0
jamiro
(09.02.21)
(5)

film arıyorum eski boksörün eşi öldürülüyor spoiler

ShadowOfMoon
eski abd filmi 1950ler olabilir. kadın zaten terketmişti boksörü. kaçtığı kişi öldürüyor ve suçu kocasının üstüne atıyordu.onu aklamaya çalışıyordu boksör de tiyatrocu arkadaşıyla
eski abd filmi 1950ler olabilir. kadın zaten terketmişti boksörü. kaçtığı kişi öldürüyor ve suçu kocasının üstüne atıyordu.onu aklamaya çalışıyordu boksör de tiyatrocu arkadaşıyla
0
ShadowOfMoon
(09.02.21)
on the waterfront mu?
0
nothing in my way
(09.02.21)
hayır ama benzermiş. bizde çakması var aradığım filmin
www.sinematurk.com
0
🌸ShadowOfMoon
(09.02.21)
Benim aklıma iki film geldi; biri kirk doglas'ın oynadığı 1949 yapımı champion, diğeri 1950 yapımı right cross
0
komando kani var bende
(09.02.21)
From Here to Eternity?
0
ryhmer
(09.02.21)
99 River Street buldum
0
🌸ShadowOfMoon
(18.02.21)
(1)

Trendyol express

cokponcik
Merhabalar arkadaşlar 15 dk önce ikitelli transfer şubesinden dağıtım şubesine yola çıkmış kargonun Kadıköydeki eve bugün teslim edilme imkanı var mıdır acaba
Merhabalar arkadaşlar 15 dk önce ikitelli transfer şubesinden dağıtım şubesine yola çıkmış kargonun Kadıköydeki eve bugün teslim edilme imkanı var mıdır acaba
0
cokponcik
(09.02.21)
Yarın çıkar dağıtıma.

%1 bugün gelir.
0
aynabugusu
(09.02.21)
(3)

evde ağırlık çalışma

turk kizi
ağırlık dediysem ciddi bişey algılanmasın :) 5 kiloluk dumbell sorusu.cinsiyet: kadınspor yapma sebebim de hareket olsun, güçlenmek olsun, bütün gün pc karşısında oturmamış olayım vs.1 yıldır 1,5 kiloluk 2 dumbell kullanıyordum, geçenlerde 5 kiloluk aldım iki tane ama doğru mu yaptım emin olamıyorum
ağırlık dediysem ciddi bişey algılanmasın :) 5 kiloluk dumbell sorusu.
cinsiyet: kadın
spor yapma sebebim de hareket olsun, güçlenmek olsun, bütün gün pc karşısında oturmamış olayım vs.

1 yıldır 1,5 kiloluk 2 dumbell kullanıyordum, geçenlerde 5 kiloluk aldım iki tane ama doğru mu yaptım emin olamıyorum. hareketleri yavaş ve doğru yapmaya çalışıyorum, buna rağmen bel ağrısı başladı, esnek ve rahat hissediyorken, kaskatı hissetmeye başladım, modumu bile bozdu bu dumbelllar bence. haftada 6 gün, 45 dk - 1 saat çalışıyorum.

ağırlık mı fazla gelmiş? bırakmalı mıyım? yoksa böyle devam edip güçlenir ve tekrar iyi hisseder miyim? sorularım bunlar, teşekkür ediyorum.
0
turk kizi
(09.02.21)
ne yapıyorsan yap karnını kasmalısın. nefesini karnına doldur ve karın kaslarını sıkabildiğin kadar sık. beton gibi durmalısın ki belin ağrımasın.
0
alperz
(09.02.21)
1,5 kg dumbelldan 5 kg a geçişte ciddi bir stress binmemesi gerekiyor. hangi hareketleri yaptığınızı yazmamışsınız. eğer 2 haftadan uzun süredir ağrılarınız devam ediyorsa tekniğinizde bozulma olmuştur muhtemelen. tekrar sayılarını azaltabilirsiniz. kendinizi videoya çekin, izleyin 1,5 ile 5 kg arasında formunuz değişiyor mu bakın. squat gibi teknik gereken hareketleri birçok insan yanlış yapıyor. dizin içe dönmesinden vücut senk bozulmasından vs. göz kanatan formlar kaynıyor instagramda. önce tesptit etmeye çalışın, kesinlikle bırakmayın.
0
kapti
(09.02.21)
Ağırlığı 3 katından fazlaya çıkarmışsın bir anda. Formun bozulmuş olabilir. Ara bir ağırlık alabilirsin.
0
arnold schwarzeneger
(09.02.21)
(3)

çene ağrısı - masseter botoksu

turk kizi
bunun için bir yer önerebilecek olan var mıdır? İstanbul'da, mümkünse anadolu yakası.teşekkürler şimdiden.
bunun için bir yer önerebilecek olan var mıdır? İstanbul'da, mümkünse anadolu yakası.
teşekkürler şimdiden.
0
turk kizi
(09.02.21)
Bugün de tüm medikal sorulara cevap veriyorum gibi oluyor fakat denk geldi, bunu bir arkadaşım çene sıkması yüzünden gittiği diş hekimine yaptırdı, diş hekimleri yapıyor bu işlemi, 3-7 güne de etkisini gösteriyor
0
freebird5406_2
(09.02.21)
Cene cerrahlari yapiyordu daha once, su an yeni yonetmelikle dis hekimleri de yapabiliyor. Ama bence deneyimli bir hekime yaptirin mutlaka.
Ben kozyatagi acibadem hastanesi yaprak hanima gidiyorum. Etki gosterme tam olarak 10 gun icerisinde oluyor. İlk bir kac gun cignemede zorluk olabiliyor ama aşırı bir sıkma varsa tavsiye ederim. Uzerine bir de dislik ile guzel sonuclar aliniyormus.
Bir de asiri sıkma varsa şakaklara da yapiliyor. Cene+ şakak da iyi oluyor. Ben şakak+cene yaptiriyorum, memnunum. Zaten hekim de yönlendiriyor.
0
65 derece
(09.02.21)
Masseter botoksundan önce mutlaka bir tme eklemi konusunda uzman diş hekimine danışın.
Masseter e botoks yapıldığında diğer kaslar ekstra kasılabiliyor. Bu işlem öncesi sadece splint kullanımı öneriliyor eğer karmaşık bir durum varsa botoks ekleniyor. Çünkü diş sıkmak kolay kolay geçen bir durum değil. Botoks kolay çözüm gibi kalabilir bazen
0
igne deligi
(10.02.21)
(1)

Çiçek sepeti?

fikox
Çiçek göndermek istiyorum ancak site tuhaf geldi. Altı üstü çiçek gondericem ama acayip şeyler çıkıyor. Ürün altlarinda kargo yazıyor. Eskiden çiçeği göndereceğimiz şehirde anlaşmalı olduğu çiçekci göndermiyor muydu? Çalışma şekli mi değişti?
Çiçek göndermek istiyorum ancak site tuhaf geldi. Altı üstü çiçek gondericem ama acayip şeyler çıkıyor. Ürün altlarinda kargo yazıyor. Eskiden çiçeği göndereceğimiz şehirde anlaşmalı olduğu çiçekci göndermiyor muydu? Çalışma şekli mi değişti?
0
fikox
(09.02.21)
aynı gün teslim seçeneğini seçersen, ilgili şehirdeki çiçekçileri görürsün. muhtemelen baktığın çiçeklerin dağıtımı bulunduğun şehirde yoktur
0
avatar is back
(09.02.21)
(7)

PDF birleştirme

apurucikipi
yaklaşık 100 sayfa tek pdf sayfalarını birleştirmek ve tek bir dosya haline getirmek istiyorum. bunu program indirmeden nasıl yapabiliyorduk?
yaklaşık 100 sayfa tek pdf sayfalarını birleştirmek ve tek bir dosya haline getirmek istiyorum. bunu program indirmeden nasıl yapabiliyorduk?
0
apurucikipi
(09.02.21)
(git:smallpdf.com ) ben şu siteyi kullanıyorum.
0
scudman1
(09.02.21)
acrobat xi var, dosyaya sağ tıklayınca dosyaları acrobat'ta birleştir diye seçenek çıkıyor onunla yapıyorum
0
amugochi
(09.02.21)
smallpdf +1
0
arpaci kumrusu
(09.02.21)
small pdf ben de kullanıyorum da yıllardır, paralı olmuştu bildiğim kadarıyla. benim sorum bilgisayar üzerinden yapmanın bir yolu vardı. sağ tıklayıp birleştir demek yetiyordu sanki?

cevaplar için teşekkürler.
0
🌸apurucikipi
(09.02.21)
Photoshop yüklüyse o da yapıyor.
0
heritage
(09.02.21)
Pdf24
0
tingen
(09.02.21)
PDF SAM - pdfsam.org
0
lebenlius
(09.02.21)
(1)

Iphone Yazılımı Hakkında

apurucikipi
Iphone 6 kullanıyorum. Telefonum yazılımını şuan güncel gösteriyor ama IOS 12.5.1 bildiğim kadarıyla IOS 13 geldi. ve bazı uygulamaları bu sebeple indiremiyorum.güncellemelere geç mi ulaşıyorum telefonum eski olduğu için? yoksa başka bir yolu var mıdır?
Iphone 6 kullanıyorum. Telefonum yazılımını şuan güncel gösteriyor ama IOS 12.5.1 bildiğim kadarıyla IOS 13 geldi. ve bazı uygulamaları bu sebeple indiremiyorum.

güncellemelere geç mi ulaşıyorum telefonum eski olduğu için? yoksa başka bir yolu var mıdır?
0
apurucikipi
(09.02.21)
iphone 6, ios 13 desteği almadı. artık ayda yılda bi 12.5.x güncellemesi gelir. o da güvenlik falan olur. güncel cihazlarda ios 14.4 var şu an zaten
0
avatar is back
(09.02.21)
(1)

Portfolyo Sitesi

apurucikipi
Arkadaşlar eskiden ıssu vardı, portfolyolarımızı dergi sayfası gibi bir flash alttabanlı yazılımla sunabılıyorduk.yüklediğimiz pdf ler kitapcık haline gelebiliyordu. ve bu sekılde bakılması hem daha pratık hem daha profosyonel gorunuyordu. simdi ıssu yasaklanmış neden bilmiyorum.var mıdır bildiğiniz
Arkadaşlar eskiden ıssu vardı, portfolyolarımızı dergi sayfası gibi bir flash alttabanlı yazılımla sunabılıyorduk.

yüklediğimiz pdf ler kitapcık haline gelebiliyordu. ve bu sekılde bakılması hem daha pratık hem daha profosyonel gorunuyordu. simdi ıssu yasaklanmış neden bilmiyorum.

var mıdır bildiğiniz aynı işlevi gören alternatif siteler?
0
apurucikipi
(09.02.21)
uuth
(09.02.21)
(4)

Buluşma işleri

henchman
Bu dönemde buluşan arkadaşlar nerelerde buluşuyor ve ne yapıyor? Özellikle Ankara için soruyorum. Date veya arkadaşlık için, ev haricinde nerelere gidiyorsunuz neler yapıyorsunuz?
Bu dönemde buluşan arkadaşlar nerelerde buluşuyor ve ne yapıyor? Özellikle Ankara için soruyorum. Date veya arkadaşlık için, ev haricinde nerelere gidiyorsunuz neler yapıyorsunuz?
0
henchman
(09.02.21)
Parka taşınabilir katlanan sandalye getirip oturuyoruz, termosa çay doldurup. Ya da en yakın starbuckstan kahve alıyoruz.
0
Hallegadola
(09.02.21)
biz istanbullular sahile iniyoruz genelde. siz de yeşillik yerlerde takılabilirsiniz, park, orman vs.
0
rose parks
(09.02.21)
Seğmenlere iran caddesindeki makrocenter'dan bira alıp gidiyoruz
Botanike atakuleden bira alıp gidiyoruz
Eymire panoradan bira alıp gidiyoruz
Kuğuluya birasız gidiyoruz kalabalık oluyor:)

Kuğulu hariç hepsi date için uygun, portakal çiçeği de düşünülebilir ben tercih etmiyorum ama
0
milletin efendisi olmaya gelen adam
(09.02.21)
valla yaşadığım yerde hava -10 derece bugün, evden eve gidip duruyoruz. biraz karda falan yürüyoruz ama insanın bıyıkları donuyor. evde takılmak daha rahat.
0
bohr atom modeli
(10.02.21)
(5)

Arabamı pert ettiler

nedendir bilinmez
Park halindeki aracımıa çarptılar. servis perte çıkacağını söyledi. arabanın 2 kapı 1 tampon ve 1 kaput değişecekmiş. hiç bir sıkıntı yok gibi. perte çıkartmasam araba ağır hasar kayıtlı olacak. bir de bu işleri nasıl takip edeceğim kimi darlayacağım onu da bilmiyorum. bi yardım adın lütfen
Park halindeki aracımıa çarptılar. servis perte çıkacağını söyledi. arabanın 2 kapı 1 tampon ve 1 kaput değişecekmiş. hiç bir sıkıntı yok gibi. perte çıkartmasam araba ağır hasar kayıtlı olacak. bir de bu işleri nasıl takip edeceğim kimi darlayacağım onu da bilmiyorum. bi yardım adın lütfen
0
nedendir bilinmez
(09.02.21)
geçmiş olsun. kasko var mi?
0
helenart
(09.02.21)
kasko var kusur oranım da 0
0
🌸nedendir bilinmez
(09.02.21)
Kaskondan perte çıkar paranı al, çarpanı bulurlarsa kasko onlara rucu eder tazminatı.
0
John Bloor
(09.02.21)
kasko yaptırdığın şirket ile takip edeceksin. bu arada araç marka modeli nedir?
0
reanarchy
(09.02.21)
Çekilin, kısa süre önce arabama çarpıp pert ettiler.Hiçbir şey yapmıyorsun sana 20 gün içinde falan paranı veriyorlar. Sahibindende ne kadarsa üç aşağı beş yukarı o kadar.
Sadece plaka, anahtarlar ve ruhsatı noterden yetki devrettigin pertcilere kargoluyorsun. Bir de mutabakat imzaliyorsun, bu kadar.
Can sıkıcı kısım aracım 2003 modeldi, ve alıp veremediğim yoktu, seviyordum. Tam da bu süreçte kaskomun süresi bitti. Araç alırsam aynısından alamıyorum, çünkü alsam kasko yapamıyorum. 15 yaşından büyük araçlara kasko yapmıyorlarmış. Kaskosu olmasaydı mesela araba gitmişti, baybay falan. Kafam karışık.
0
habarbey
(09.02.21)
(3)

yüzdeki beni sildirme

chihirovekohaku
Yüzümde bıyık kısmında bir ben var. Cildin üzerinde bir et beni ya da kabarıklık gibi değil de, bir leke görünümünde diye tarif edebilirim. Birkaç gündür gözüme çarpmaya başladı. Bu benler sildirilebiliyor mu acaba? Nereye gitmek gerek sildirmek için? Ücretleriyle ilgili bilginiz var mı?
Yüzümde bıyık kısmında bir ben var. Cildin üzerinde bir et beni ya da kabarıklık gibi değil de, bir leke görünümünde diye tarif edebilirim.

Birkaç gündür gözüme çarpmaya başladı. Bu benler sildirilebiliyor mu acaba? Nereye gitmek gerek sildirmek için? Ücretleriyle ilgili bilginiz var mı?
0
chihirovekohaku
(09.02.21)
sildirme kalsın çok önce ifşa fotoğrafını görmüştüm çok güzel suratın vardı belli olmuyordu

Ama sildirecem diyorsan 5 kuruş büyüklüğünde bir lekeyi tek seansta yapabiliyorlar, önce bir cildiyeye göster randevu alıp
0
freebird5406_2
(09.02.21)
Bu ben aynı çil gibi. Kabarık ya da et beni gibi değil. O yüzden cerrahi bir yönteme başvurmak istemem muhtemelen. Et beni gibi olsaydı düşünebilirdim.
0
🌸chihirovekohaku
(09.02.21)
Lazer ile de benler yok edilebiliyor.
0
Copernic
(10.02.21)
(3)

Yeni yazılım diline adapte olma

kaptan maydanoz
Eski bir yazılımcı olarak Yeni bir yazılım dilinde yazıyorum son 1.5 aydır. kendimi hala çok rahat hissetmiyorum, böyle sıkıştırılmış hissediyorum hatta elimi kolumu oynatamiyorum gibi :) eski yazdığım dilde hemen iş ne olursa olsun her şeyi yapabilirim diyordum. Niye 1.5 ay geçmesine rağmen hala ra
Eski bir yazılımcı olarak Yeni bir yazılım dilinde yazıyorum son 1.5 aydır. kendimi hala çok rahat hissetmiyorum, böyle sıkıştırılmış hissediyorum hatta elimi kolumu oynatamiyorum gibi :) eski yazdığım dilde hemen iş ne olursa olsun her şeyi yapabilirim diyordum.

Niye 1.5 ay geçmesine rağmen hala rahat değilim ya. Acaba bana uygun mu değildi bu dil. İstediğim bir ozelligi yapamayınca da sinirleniyorum bırakasım geliyor.

Edit: eskisi Java yenisi swift
0
kaptan maydanoz
(09.02.21)
Eskisini ne kadar suredir kullaniyordun? 1.5 ay kisa bence kendini tamamen rahat hissetmen icin.
0
fakyoras
(09.02.21)
@fakyoras son 2 yıl aktif Java kullanıyordum
0
🌸kaptan maydanoz
(09.02.21)
Kisiden kisiye degismekle beraber benim alismam 3 ayi filan bulmustu boyle bir sey yaptigimda. Ne kadar ugrastigina da bagli. "Bu dil bana gore degil" denebilir mi bir dil icin cok emin degilim. Ben diyemezdim galiba :d
0
fakyoras
(09.02.21)
(6)

sac dokulmesi

walser
Son zamanlarda sacim o kadar cok dokuluyor ki korkmaya basladim. Ne zaman elimi atsam bir tutam geliyor. Head shoulders kadinlar icin koparak dokulmeler sampuanini kullaniyorum ama cok basarili degil sanirim. Sampuan onerebilir misiniz? Ya da doktora mi gitsem daha iyi bilemedim
Son zamanlarda sacim o kadar cok dokuluyor ki korkmaya basladim. Ne zaman elimi atsam bir tutam geliyor. Head shoulders kadinlar icin koparak dokulmeler sampuanini kullaniyorum ama cok basarili degil sanirim. Sampuan onerebilir misiniz? Ya da doktora mi gitsem daha iyi bilemedim
0
walser
(09.02.21)
şampuanlardan medet ummayın çok etkili olmadıklarını söylemişti doktorum. mantıklı sonuçta saçta ne kadar duruyor ki. doktora gidin bence.
0
soru
(09.02.21)
Tiroidlerinizi vs kontrol ettirin.
0
sta
(09.02.21)
2,5 aydır apikobal ( b vitamini ) + magnezinc ( magnezyum çinko )kullanıyorum. Sabahları birer tane ve gözle görülür derecede azaldı saç dökülmem
0
Nickbulamadım
(09.02.21)
Cildiye doktoruna görünebilirsin. Kan testi değerlerine bakarak beslenme tarzına veya hayat düzenine bağlı bir nedeni olup olmadığını anlayabiliyorlar sanırım.
0
huçi kuçi
(09.02.21)
troid testi + 1, ben de muzdaribim aynı konudan.

onun dışında eğer ailede -amca yada dayılarda hatta daha uzak akarabalarda olsa bile- saç dökülme ihitmali fazla.

fazla stres saç döker, kuzenim kel kaldı, baba tarafında kellik olmadığı halde.

siz en iyisi bir cildiyeye gidin, kan testleri sonucu açığa çıkar muhtemelen sebebi.
0
issiz karga
(09.02.21)
belirsizkisi
(09.02.21)
(4)

Bir şey ile sınırlandırmak ifadesinin İngilizce'de kullanımı

stronzo
Çalışmamı şu şu konularla sınırlandırmayı düşünüyorum gibi bir ifade kullanmak istiyorum. Hangi kelimeyi kullanmam makbuldür? Limit with diyesim geliyor ama çok mu düz mantık düşünüyorum acaba?
Çalışmamı şu şu konularla sınırlandırmayı düşünüyorum gibi bir ifade kullanmak istiyorum. Hangi kelimeyi kullanmam makbuldür? Limit with diyesim geliyor ama çok mu düz mantık düşünüyorum acaba?
0
stronzo
(09.02.21)
Limit to kullanılır genelde böyle yerlerde.
0
ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates
(09.02.21)
confine olabilir
cambridge'deki ornegi Let's confine our discussion to the matter in question, please!
0
neverletyougodown
(09.02.21)
"keep my study within x" de düşünülebilir
0
reavelyn
(09.02.21)
Restrict to kullanılabilir.
0
mikro patlama
(09.02.21)
(4)

Şok marketlerde hala kamil koç biscottisi satılıyor mu ?

freebird5406_2
Sorum başlıkta :)
Sorum başlıkta :)
0
freebird5406_2
(09.02.21)
Satılıyor ama aynı tad değil. Leş gibi bir şey olmuş. Tamamen hayal kırıklığı...
0
sacrilegious
(09.02.21)
Yakınlarda varsa Carrefour'un fırın kısmında biscotti var, süper.
0
opucuk baligi
(09.02.21)
@sacrilegious

tr02.eu01.ist.cloud.cdnd.ceptesok.com

Bundan vardı, artık böyle mi ?

@opucuk balığı maalesef yakındaki carrefour küçük fırını yok, paketli olarak da getirmemişler unlu mamüller reyonuna fakat fırınlı yere denk gelince aklımda not aldım
0
🌸freebird5406_2
(09.02.21)
Banabi'de şöyle birşey var. Aşık olur, bağımlısı olursun.

hizliresim.com
0
kumulatifvergimatrahi
(10.02.21)
(4)

kediyi taradıktan sonra ortaya çıkan tüy toplarını diğer kedinin yemesi!

hasmetizm 2046
Uzun tüylü sarman kedimi taradım haftasonu. Topak topak tüyleri biriktirdim. Bir tanesini siyah renkli kedime koklattım topaklardan, elimden kaptı ve hapur hapur yedi. Niye yaptı ki böyle bir şey? https://hizliresim.com/IoA8fd
Uzun tüylü sarman kedimi taradım haftasonu. Topak topak tüyleri biriktirdim. Bir tanesini siyah renkli kedime koklattım topaklardan, elimden kaptı ve hapur hapur yedi. Niye yaptı ki böyle bir şey?

hizliresim.com
0
hasmetizm 2046
(09.02.21)
Kedilerin davranışlarında anlam aramayı çok zaman önce bıraktım. Bizim ufaklık da aynı şeyi yapıyor bu arada...
0
sacrilegious
(09.02.21)
sebebini ben de bilmiyorum, belki kusmak için yapıyor olabilirler. kolay çıkarsın diye malt verebilirsiniz.
0
ofelia
(09.02.21)
Sevgilimin kedisi kendi tüylerini yemeye bayılıyor. Hatta tararken rahat dursun diye biraz yalamasına izin veriyoruz.

Anlamını bilmiyorum zaten hiç bir kedi hareketinde anlam aramıyorum.
0
scudman1
(09.02.21)
Her kedi tüylerini yalayarak temizler. Bu esnada tüy yutar. Bunları kusarak ya da dışkıyla atar. Yani kediler genel olarak tüyleri yalayarak temizler, yutarak atar. Dolayısıyla tüy yutmaya karşı bir içgüdüleri vardır. Bu nedenle ortada gördikleri tüy yumağını da temizlemek için yutarlar. Kedileri taramanın amacı sadece ortalık tüy olmasın diye değil, kediler fazla tüy yutmasın diyedir de. Bazı durumlarda midede tüy yumağı kalıp hayvanı hasta edebiliyor. Cevap: içgüdü.
0
prole
(09.02.21)
(2)

Askerligi tecil ettirmeyi unutmusum (yurtdisi). N'olur simdi?

harrage
Iyi gunler komandolar,2017 yilindan beri yurtdisinda yasiyorum/calisiyorum. 2017 Eylul ayinda askerligimi tecil ettirmistim. Tecil gecerlilik suresi 31 Aralik 2020'de bitmis, unutmusum ben de. Simdi farkettim. E-devlet'e girdim, "en yakin askerlik subesine git azina siccaz tumgenerallerle" yaziyor.B
Iyi gunler komandolar,

2017 yilindan beri yurtdisinda yasiyorum/calisiyorum. 2017 Eylul ayinda askerligimi tecil ettirmistim. Tecil gecerlilik suresi 31 Aralik 2020'de bitmis, unutmusum ben de. Simdi farkettim. E-devlet'e girdim, "en yakin askerlik subesine git azina siccaz tumgenerallerle" yaziyor.

Ben simdi hemen konsolosluktan randevu aldim bu persembe icin. Sirkete de belgelerimi hazirlamasini soyledim. Persembe gunu yine tecil etmek icin gidecegim konsolosluga.

basim belada midir?

ya belada degildir tabi de, bu askerligimin tecil olamdigi 31 aralik 2020-11 subat 2021 donemi icin ne gelir basima? tecil ederken sorun yasar miyim? para cezasi var mi? dovizli askerlik icin toplamaya basladigim 3 yil yaniyor mu bu durumda ( biliyoruma rtik normal bedelli de ayni dovizle askerlik gibi ama yarin obur gun neyin degisecegi neyin degismeyecegi belli degil, turkiye burasi. bedelli kalkabilir, dovizle askerlik ucuzlayabilir)

tesekkurler komutanim.
0
harrage
(09.02.21)
Orada yaşarken herhangi bir ceza yazmazlar.Ama prosedürü bayağı uzun sürer.İnternetten herhangi bir askerlik şubesinin numarasını ara durumu anlat telefonda 3-5 bir şey söylerler zaten sana.Biri bilgi vermezse diğerini ara.Ön bilgi verirler sana merkaın gitmiş olur.Tecili vs kesinleştirmeden dönme.Sonra havalimanında hoop sivas temeltepe yaparlar.
0
ayağiniza gelen overlokçu
(09.02.21)
olacak birşey yok. konsolosluktan tecil ediyorlarsa etsinler etmezse de ekime kadar de geç. 2 yıl kalınca 1000 eu ya bedelli hakkın oluyordu. varsa onu kullan. eskisi gibi kolundan tutup götürmece yok. belge imzalarsın geçersin. ben çok imzaladım geçti artık o işler. zaten yurt dışındasın.
0
tenekeadam
(09.02.21)
(1)

desolett - uyku sorunu

Kıllanıcı adı:
Merhaba,Kadın doğum doktorum bir süredir regl kanamalarımın çok fazla olması sebebiyle geçen hafta doğum kontrol hapı yazdı. Buna ek olarak transamine (pıhtılaştırıcı) ve metiler de yazdı. 3 ay düzenli kullanmamı önerdi. (Kanama fazlalığı muhtemelen spiralden ama emin olamadı)Sigara içenlere doğum k
Merhaba,

Kadın doğum doktorum bir süredir regl kanamalarımın çok fazla olması sebebiyle geçen hafta doğum kontrol hapı yazdı. Buna ek olarak transamine (pıhtılaştırıcı) ve metiler de yazdı. 3 ay düzenli kullanmamı önerdi. (Kanama fazlalığı muhtemelen spiralden ama emin olamadı)

Sigara içenlere doğum kontrol hapı pıhtı atma ihtimalini arttırdığı gerekçesiyle önerilmiyormuş (dr. google). Transamine de doğum kontrol hapı kullananlara önerilmiyormuş (kaynak prospektüs).

Bir haftadır ölüm korkusuyla hayatım karardı. Doktoruma korkularımı söyledim tabii ki ama öyle düşünürsen korkarsın diyerek rahatlıkta çığır açtı. Özellikle geceleri iki saatte bir uyanıyorum kendiliğimden, tekrar uykuya dönüşüm kolay oluyor. Gün içinde de göz seğirmelerim çok fazla.

İlacın bir yan etkisi mi bu uyku sorunu yoksa anksiyete seviyem arttığı için mi bilemiyorum. Var mı bir tecrübesi olup içimi rahatlatacak?
0
Kıllanıcı adı:
(09.02.21)
Öncelikle ben olsam başka doktora giderim.
Sigarayı bir kere bırakın bu ilacı kullanırken, zaten zararlı bir şey ama evet pıhtı riskini arttırıyor. Yani ben milyonda bir ihtimal bile olsa kullanmazdım ilaç içerken sigara, kullanmıyorum da zaten. Ona rağmen geçtiğimiz yıllarda bacağımdaki morarmayla doktora nasıl koştuğumu bir ben bilirim. Hemen ilacı kesip, kan sulandırıcıya başlanmıştı. Hiç içmeyen insan için bile böyle riskler gerçek olabiliyorsa içen insanın yürek yemiş olması lazım sigara içmeye devam edebilmesi için
Uzmanı değilim ama pıhtılaştırıcı konusunu bir arkadaşımdan biliyorum. Her ay kanında bir değer kontrol ediliyor, ona göre ilacın dozu ayarlanıyor. Mesela sizde böyle detaylı tetkikler istendi mi?
Neyse dediğim gibi, ikinci bir doktordan görüş almakta fayda var bence.
0
irene
(09.02.21)
(3)

İngiltere Vize Harcı Döviz Kuru İadesi

mimetorg
Selamlar,İngiltere Konsolosluğundan 2019 yılında yaptığım vize başvurusundan dolayı yapılan yanlış döviz kuru hesaplamasından dolayı iade edilecek bi ücret olduğuna dair mail aldım, bu zamanlarda vize başvurusu yapıp da böyle bir mail alan var mı acaba merak ettim, ne kadar bir miktarın iade edilece
Selamlar,
İngiltere Konsolosluğundan 2019 yılında yaptığım vize başvurusundan dolayı yapılan yanlış döviz kuru hesaplamasından dolayı iade edilecek bi ücret olduğuna dair mail aldım, bu zamanlarda vize başvurusu yapıp da böyle bir mail alan var mı acaba merak ettim, ne kadar bir miktarın iade edileceğini de belirtmemişler.
0
mimetorg
(09.02.21)
phishing olmasın?

Aracı şirket tbcontact mıydı neydi sonra değişti sanırım, onlar direkt kredi kartından çekmiyor muydu? Nasıl bir yanlışlık olabilir? Ben en son 2015'te aldım tam hatırlamıyorum ama hiç olası gelmiyor bana.
0
nhk ni youkosu
(09.02.21)
Aracı tbscontact'tan değil gov.uk uzantılı site mailinden geldi cevap, zaten gelen mailde de hangi ödeme aracı ile yaptıysanız para iadeniz oraya yapılacak vs dendi, tek bana gelmiş olamaz diye sordum.
0
🌸mimetorg
(09.02.21)
Ah doğru gov.uk e ödeme yapılıyordu o kodla tbs’e başvuruluyordu pardon. Valla doğrudur o zaman bekleyin kartınızda görün.
0
nhk ni youkosu
(09.02.21)
(4)

Bütün üniversiteler Office-365'e mi kayıtlı?

anladespina
Yoksa maili başka platform aracılığıyla kullananlar da var mı?
Yoksa maili başka platform aracılığıyla kullananlar da var mı?
0
anladespina
(09.02.21)
okulun sana verdiği edu.tr uzantılı mail'den mi bahsediyorsun? her okulun muhtemelen kendi smtp ve imap server'ları vardır. itü'de var en azından.
0
alperz
(09.02.21)
@alperz evet hocam ondan bahsediyorum. Her öğrencinin Microsoft Office'i ücretsiz bir şekilde kullanıp kullanamadığını merak ettiğim için sormuştum.
0
🌸anladespina
(09.02.21)
öyle diyorsan itü'de office365 var evet.
0
alperz
(09.02.21)
Bazı okullar google altyapısı kullanıyor.

Ve evet ben marmara mailimle bile office’i bedava indirememiştim sadece online kullanıma izin veriyordu ki o herkese bedava sanıyorum.
0
nhk ni youkosu
(09.02.21)
(3)

Enabızda oluşan Covid 19 Risk Raporu

kapti
merhaba, herhangi bir kronik rahatsızlığım yok. son 10 yılda 2-3 kere kardiyolojiye gitmiştim en sonra (2017) de. çarpıntı kaynaklı. bişey çıkmadı. rutin git gel. ilaç bile yazılmadı. dün cildiyeye gittim. sabah tahlile bakayım dedim, covid 19 risk raporu dikkatimi çekti. yanında tanımlanmamış miyok
merhaba, herhangi bir kronik rahatsızlığım yok. son 10 yılda 2-3 kere kardiyolojiye gitmiştim en sonra (2017) de. çarpıntı kaynaklı. bişey çıkmadı. rutin git gel. ilaç bile yazılmadı. dün cildiyeye gittim. sabah tahlile bakayım dedim, covid 19 risk raporu dikkatimi çekti. yanında tanımlanmamış miyokardiyal yazıyor. baya idari izinliyim. kamuda çalışıyorum. hastaneyi aradım bizlik bişey yok dediler. acaba 2-3 kere kardiyolojiye gittiğim için mi bu rapor çıktı? hani aşı sıralamasıyla ilgili olsa hiç gitmemiş biriyle kıyaslama yaptılar derdim de. yani idari izin çok alakasız benim durumumda biri için. bunu düzeltmem mi gerekiyor sizce.
0
kapti
(09.02.21)
geçen yıl haziranda sağlık bakanlığının yayınladığı listedeki tanılardan birini almış olanlara tanındı o hak. zorunlu bir durum değil. işe gitmek istiyorsanız bir şey yapmanıza gerek yok. kullanmak isterseniz de oradan döküm alıp iş yerinize teslim ederek idari izinli sayılacaksınız.
0
hadsafhada
(09.02.21)
@hadsafhada işe devam edecem zaten, çünkü böyle bir durumum yok. yani bu durumdan dolayı gelmeyen arkadaşlar da ciddi denilebilecek sağlık sorunları var ve 1 senedir gelmiyorlar. ben ortada hiçbişey yokken neden bugün böyle bi rapor çıktığını anlamadım. düzeltmem gerekiyor gibi hissettim.
0
🌸kapti
(09.02.21)
bugün çıkmamıştır o. şu linkten bakarsanız ilgili tanının hangi tarihte hangi klinikte konulduğunu görebilirsiniz: enabiz.gov.tr tanı hazirandan önce konmuşsa eğer taa haziran ayından beri çıkıyordur zaten.

sizin ya da hastane tarafından yapılması gereken bir şey yok. siz normal şekilde çalışmanıza devam edebilirsiniz.
0
hadsafhada
(09.02.21)
(3)

Yatak tavsiye eder misiniz?

sadegazoz
Visco yatak kullandım ama eskidi. Oluşan çukur yüzünden sırt ağrısı çekmeye başladım.Ablam Bambi Latex markasını kullanıyor o da çok iyi geldi sırt ağrılarıma.Orta sertlikte yatak tavsiye edebilir misiniz?
Visco yatak kullandım ama eskidi. Oluşan çukur yüzünden sırt ağrısı çekmeye başladım.
Ablam Bambi Latex markasını kullanıyor o da çok iyi geldi sırt ağrılarıma.
Orta sertlikte yatak tavsiye edebilir misiniz?
0
sadegazoz
(09.02.21)
Altın yatakta lateks yataklar iyi.
0
EasyTiger
(09.02.21)
www.idas.com.tr
orta sert
0
bir soru sorcam
(09.02.21)
tempur +1
0
since1907
(09.02.21)
(9)

Bu saatte matkapla yeri göğü inletmek normal mi?

Coyote
Öyle çok erken değil biliyorum fakat saat 10 olmadı daha, ben bu sesle uyanmakn zorunda mıyım?
Öyle çok erken değil biliyorum fakat saat 10 olmadı daha, ben bu sesle uyanmakn zorunda mıyım?
0
Coyote
(09.02.21)
Değilsin uyar. En azından böyle çalışma yapmadan önce bi zahmet edip haber versinler.
0
lcha
(09.02.21)
Hafta içi çok anormal değil. Daha geç başlansa daha iyi tabii ama uzun sürecek bir tadilat ise bence yapılabilir.
0
himmet dayi
(09.02.21)
8 de başlar mesai. 10 a kadar beklemeleri nezaket olmuş.
0
neymis
(09.02.21)
Şöyle bir şey öğrendim, çalışma kaydı olmadığı için belediyeyi arayıp şikayet edebiliyordum, yine de bekliyorum eğer daha uzun sürerse edeceğim
0
🌸Coyote
(09.02.21)
10 gayet normal.
0
roket adam
(09.02.21)
bence gayet normal. bu saatte siz uyuyor olabilirsiniz, akşam saatinde başkası uyuyor olabilir. bu işin sonu yok. genel olarak mesai saatlerinde yani sabah 8 akşam 7 arası her türlü sesli iş yapılabilir.
0
co2s2
(09.02.21)
Hafta içi sabah 8- akşam 7 normal
0
SiyamkedisiZorro
(09.02.21)
normalde gurultu yapan isler haftaici sabah 7de baslar. saat 10a kadar uyumak normal degil.
0
JohnOakley
(09.02.21)
Bazen hoşumuza gitmese de 10 gayet normal, nezaket göstermişler +1
0
epitaf
(09.02.21)
(2)

ses çatallaşması

jesues
Herkese selamlar.. Uzun yıllardır sesim çatallı çıkmakta. Bir kaç kez doktora gitmeye teşebbüs ettim ancak öğürme refleksi gibi saçma salak bir huyum olduğu için bir türlü bakamadılar. Bunun içinde anestezi almaya hiç gerek yok tabi..Bu ses çatallaşmasından oldukça muzdaribim. Doktora gitmek ciddi a
Herkese selamlar.. Uzun yıllardır sesim çatallı çıkmakta. Bir kaç kez doktora gitmeye teşebbüs ettim ancak öğürme refleksi gibi saçma salak bir huyum olduğu için bir türlü bakamadılar. Bunun içinde anestezi almaya hiç gerek yok tabi..

Bu ses çatallaşmasından oldukça muzdaribim. Doktora gitmek ciddi anlamda çile benim için. gittiğim an boşa gitmiş gibi oluyorum. o yüzden tedavimi kendi imkanlarımla sağlamak zorunda kaldım gibi bir durum söz konusu.

Ses tellerine iyi gelecek ne yapabilirim ve bununla birlikte ses tellerine hangi ürünler iyi gelir. ses antrenmanı gibi birşeyler var mıdır? bu sorularıma cevap alırsam çok memnun olurum. şimdiden herkese teşekkürler.
0
jesues
(09.02.21)
Doktora gidin. Gerekiyorsa sedasyonla bakılır ama bakılsın yani.

Sigara olabilir, tiroit bozukluğu olabilir, ses tellerinde nodül olabilir. Özellikle sonuncusunda siz bir şey yapamazsınız, cerrahi müdahaleyle alınır. (Arkadaşımda vardı, zor bir işlem değildi diye hatırlıyorum. Sonrasında sesi berraklaştı, çatallaşma çatlama falan kalmadı.)
0
kobuzchu kiz
(09.02.21)
Hocam uzun yıllar dediğin şey "her sabah çiğ yumurta içç bişeyciğin kalmaz" tarifleriyle düzelmez. Doktora gitmen şart, gerekirse anestezi alırsın yeter ki kökten çözülsün
0
lcha
(09.02.21)
(4)

MacBook safari mikrofon sorunu

but that was just a dream
Merhaba,macbook (2020) safari'de google translate'de sesli çeviri yapmak istediğimde site mikrofonu görmüyor. Şöyle bir uyarı var: bu tarayıcıda ses girişi desteklenmiyor. Safari tercihlere girdiğimde bu sitenin mikrofon kullanım izni olduğunu görüyorum. Aynı şekşlde başka sitelerde de no microphone
Merhaba,

macbook (2020) safari'de google translate'de sesli çeviri yapmak istediğimde site mikrofonu görmüyor. Şöyle bir uyarı var: bu tarayıcıda ses girişi desteklenmiyor. Safari tercihlere girdiğimde bu sitenin mikrofon kullanım izni olduğunu görüyorum. Aynı şekşlde başka sitelerde de no microphone detected uyarısı alarak mikrofonu kullanmıyorum. Ancak Youtube'da sesli arama yapmak içi mikrofonu kullanabiliyorum.

Ne yapmalıyım?

Teşekkürler
0
but that was just a dream
(09.02.21)
link'i buraya koysana ben de deneyeyim bakalım.
0
alperz
(09.02.21)
translate.google.com.tr

Mikrofon butonuna bastığımda dediğim uyarıyı alıyorum.
0
🌸but that was just a dream
(09.02.21)
Bu arada bu sorun aynı sitede chrome'da olmuyor.
0
🌸but that was just a dream
(09.02.21)
e altta yazıyor mikrofona basınca "voice input isn't supported on this browser" diye. safari'de yapamamışlar. hatta bu özellik sadece chrome'da varmış. sonra microsoft'a tekel diyorlardı. al sana tekelin kralı. karaktersiz köpekler.

support.google.com
0
alperz
(09.02.21)
(1)

word sorusu

Tochinoshin
her sayfanın en altına ve her sayfanın sağ tarafına dikey şekilde kurum ismi nasıl eklerim? arattım ama düzgün yazamadım sanırım, çıkmadı.
her sayfanın en altına ve her sayfanın sağ tarafına dikey şekilde kurum ismi nasıl eklerim? arattım ama düzgün yazamadım sanırım, çıkmadı.
0
Tochinoshin
(09.02.21)
1. Insert menüsünün altından Footer butonuna basıp en üsttekini seç.
2. Altta açılan Alt Bilgi bölümüne kurum ismini yaz. Buraya kadar kurum ismini ekledin.
3. Alt Bilgi görünümünü kapatmadan yine Insert menüsünden Text Box ekle. Buraya kurum ismini her harften sonra Enter'a basarak ekle. Sonra bu metin kutusunu sayfanın istediğin bölümüne sürükleyerek taşı. Yani sağ tarafına.
4. En üstte Design menüsü olacak. Oraya tıklayıp en sağdaki Close Header and Footer butonuna bas. Eklediğin her sayfada bu görünür.
0
himmet dayi
(09.02.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.