[]

Askerligi tecil ettirmeyi unutmusum (yurtdisi). N'olur simdi?

Iyi gunler komandolar,

2017 yilindan beri yurtdisinda yasiyorum/calisiyorum. 2017 Eylul ayinda askerligimi tecil ettirmistim. Tecil gecerlilik suresi 31 Aralik 2020'de bitmis, unutmusum ben de. Simdi farkettim. E-devlet'e girdim, "en yakin askerlik subesine git azina siccaz tumgenerallerle" yaziyor.

Ben simdi hemen konsolosluktan randevu aldim bu persembe icin. Sirkete de belgelerimi hazirlamasini soyledim. Persembe gunu yine tecil etmek icin gidecegim konsolosluga.

basim belada midir?

ya belada degildir tabi de, bu askerligimin tecil olamdigi 31 aralik 2020-11 subat 2021 donemi icin ne gelir basima? tecil ederken sorun yasar miyim? para cezasi var mi? dovizli askerlik icin toplamaya basladigim 3 yil yaniyor mu bu durumda ( biliyoruma rtik normal bedelli de ayni dovizle askerlik gibi ama yarin obur gun neyin degisecegi neyin degismeyecegi belli degil, turkiye burasi. bedelli kalkabilir, dovizle askerlik ucuzlayabilir)

tesekkurler komutanim.

 
Orada yaşarken herhangi bir ceza yazmazlar.Ama prosedürü bayağı uzun sürer.İnternetten herhangi bir askerlik şubesinin numarasını ara durumu anlat telefonda 3-5 bir şey söylerler zaten sana.Biri bilgi vermezse diğerini ara.Ön bilgi verirler sana merkaın gitmiş olur.Tecili vs kesinleştirmeden dönme.Sonra havalimanında hoop sivas temeltepe yaparlar.


  • ayağiniza gelen overlokçu  (09.02.21 12:36:55) 
olacak birşey yok. konsolosluktan tecil ediyorlarsa etsinler etmezse de ekime kadar de geç. 2 yıl kalınca 1000 eu ya bedelli hakkın oluyordu. varsa onu kullan. eskisi gibi kolundan tutup götürmece yok. belge imzalarsın geçersin. ben çok imzaladım geçti artık o işler. zaten yurt dışındasın.


  • tenekeadam  (09.02.21 12:50:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.