[]

ses çatallaşması

Herkese selamlar.. Uzun yıllardır sesim çatallı çıkmakta. Bir kaç kez doktora gitmeye teşebbüs ettim ancak öğürme refleksi gibi saçma salak bir huyum olduğu için bir türlü bakamadılar. Bunun içinde anestezi almaya hiç gerek yok tabi..

Bu ses çatallaşmasından oldukça muzdaribim. Doktora gitmek ciddi anlamda çile benim için. gittiğim an boşa gitmiş gibi oluyorum. o yüzden tedavimi kendi imkanlarımla sağlamak zorunda kaldım gibi bir durum söz konusu.

Ses tellerine iyi gelecek ne yapabilirim ve bununla birlikte ses tellerine hangi ürünler iyi gelir. ses antrenmanı gibi birşeyler var mıdır? bu sorularıma cevap alırsam çok memnun olurum. şimdiden herkese teşekkürler.

 
Doktora gidin. Gerekiyorsa sedasyonla bakılır ama bakılsın yani.

Sigara olabilir, tiroit bozukluğu olabilir, ses tellerinde nodül olabilir. Özellikle sonuncusunda siz bir şey yapamazsınız, cerrahi müdahaleyle alınır. (Arkadaşımda vardı, zor bir işlem değildi diye hatırlıyorum. Sonrasında sesi berraklaştı, çatallaşma çatlama falan kalmadı.)
  • kobuzchu kiz  (09.02.21 09:16:46) 
Hocam uzun yıllar dediğin şey "her sabah çiğ yumurta içç bişeyciğin kalmaz" tarifleriyle düzelmez. Doktora gitmen şart, gerekirse anestezi alırsın yeter ki kökten çözülsün


  • lcha  (09.02.21 09:59:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.