[]

kentsel dönüşümde hak kaybı mı var?

Dayım engelli, babasından kalan evinde oturuyor, yine babasından kalan dükkandan gelen kira ile geçiniyor. Şimdi kentsel dönüşüm kapsamında bina yıkılacakmış. Müteahhit binayı yeniden yapmak için

1) evin alanını küçültüyor (üç odadan iki odaya iniyor).
2) dükkanın alanını küçültüp yerini değiştiriyor.
3) bir de üstüne 180 bin istiyor.

şimdi dayımın bu parayı vermesi imkansız. dükkanını ben satın alırım diyor müteahhit ama dayım ben o zaman ne ile geçinirim diye soruyor.

dayımın emekli maaşı da yok. üstelik üzerinde mal olduğu için engelli maaşlı falan da alamıyor.

biz şimdi ne yapabiliriz?

 
var olanın altı bir şey alamaz. belediye halleder


  • ankarakecisi  (09.02.21 23:07:41) 
satış olayını bilemiyorum. yıkılmak üzere olan bir yeri kısa zamanda değerine satmak mümkün olur mu? ayrıca sanki yine kaybı olur gibi geliyor. çünkü bina yenilendiğinde daire ve dükkanın değeri artmış olacak.


  • alex_pearson  (10.02.21 03:17:45) 
Eğer istemiyorsa kabul etmesin, müteahhitin de işine gelmiyorsa yapmasın.

Ama eski imarlara göre yeni binalarda dairelerin ufalması çok normal, hiç ufalmasın istiyorsa mal sahipleri müteahhite üste para vermeli.

Ya da tüm binayı kendi paralarıyla yapmaları gerekir mal sahiplerinin.

Bozuk anlatım olduysa özür, kafam dağınık biraz.
  • John Bloor  (10.02.21 18:17:08) 
İşte sorun burada. dare hem ufalıyor, müteahhit her kattan kendne bir daire çıkarıyor. Hem de daha da para istiyor. Dayımın ödeyecek gücü yok. Apartmanın kalanı ise müteahhitin koşullarını kabul ediyor. Ne yapacağız hiç bilmiyorum.


  • alex_pearson  (13.02.21 08:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.