Giriş
(5)

Açık cezaevi izinlerinin uzatılması konusunda düşünceleriniz neler?

el conquerador
İki tanıdığım var bu haktan yararlanan; birisi yaralamadan ceza aldı, diğeri hırsızlıktan. İkisi de pandemi izni adı altında aylarca dışarıda elini kolunu sallaya sallaya geziyordu zaten. Hatta hırsız olan bu süreçte başka hırsızlıklar da yaptı. Dün bu mahkumların izinleri bitip cezaevine giriş yapa
İki tanıdığım var bu haktan yararlanan; birisi yaralamadan ceza aldı, diğeri hırsızlıktan. İkisi de pandemi izni adı altında aylarca dışarıda elini kolunu sallaya sallaya geziyordu zaten. Hatta hırsız olan bu süreçte başka hırsızlıklar da yaptı. Dün bu mahkumların izinleri bitip cezaevine giriş yapacaklardı lakin hükümetimiz 1 sene daha uzattı izinlerini. Suçlular ceza almadan içimizde geziyorlar yani. Siz ne düşünüyorsunuz?
0
el conquerador
(02.06.22)
Max 1 sene içinde seçim olacak diye düşünüyorum işte, hesap açık. Tam bir rezillik.
0
roket adam
(02.06.22)
Hiç ama hiç anlayamıyorum. Hatta buraya soracaktım ben de bir bilen olur mu diye? Suçluları içeride tutmanın toplumsal huzurdan daha mı büyük bir maliyeti var? Vergilerimizle değil mi kardeşim. Vergilerimizle içeride beslesinler bunları. Gerçekten anlayamıyorum. Toplum huzurunu bozan, adalet ve güven duygularını zedeleyen nice olayın faili adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı notu ile haberlere konu oluyor. Karar vericiler hangi boyutta yaşıyor acaba ki bunu görmüyorlar.
0
erdoyil
(02.06.22)
valla ben takmıyorum. cezası onanmamış, hiç ceza almamış bir sürü potansiyel suçlu da var sonuçta hiç caydırıcı olmayan cezalar ve başarısız bir adalet sistemiyle. mesela diyorsun ki, başıma xxx gelse bu yyy kişisinden valla hiçbir şey olmaz 1 gün bile yatmaz. e öyle olunca dışarıdaki suçluları da takmıyorsun. ben öyle en azından.
0
floydian
(02.06.22)
Af niteliğinde. Pandemi ile ilgisi yok.
0
Mistyimage
(02.06.22)
bu insanlar ve aileleri seçim olsa yüzde 10'a tekabül ediyor. ülkede adalet yok net olarak yok. bu işin içinden bildiriyorum. 3 kez izindeyken suç işleyen adam tekrar açığa çıkıyor. çıkmasına ret verilse de kanunen hakkı. bu durumu en iyi değerlendirenler hırsızlık suçundan gelenler. öncelikle adalet sistemi ve kanunların değişmesi lazım.
0
mikahakkinen
(02.06.22)
(4)

yakın zamanda doları yükseltecek bir şey bekliyor musunuz?

floydian
şu konu olumsuz etkileyebilir kuru falan dediğiniz yaklaşan bir olay var mı?
şu konu olumsuz etkileyebilir kuru falan dediğiniz yaklaşan bir olay var mı?
0
floydian
(02.06.22)
bugun aciklanan dis ticaret rakamlari ve cari aciktaki hayvani fazlalik
0
bay b
(02.06.22)
valla düşmesi için hiç bir neden yok. Bu durumda her şekilde yükselmeye devam edecek. Zıplama olur mu, onu da göreceğiz.
0
yeninesiltupcu
(02.06.22)
şu anda durduğu yerde durması bile mucize bence.
0
co2s2
(02.06.22)
suriye'deki muhtemelen operasyon, isvec-finlandiya ile nato gerilimi, yunanistan'la adalar... bu ara reis bir seyler deniyor, bu konularda birilerinin sabrini zorlarsa biden amca ayar cekebilir bence.
0
der meister
(02.06.22)
(3)

otellerin acik büfeleri bu sene de mi self servis degil?

c1b2k3
yoksa kendimiz alabiliyor muyuz? istemiyorum bana calisanlarin vermesini... istedigimden istedigim kadar az yada cok almak istiyorum :( berbatti gecen sene..
yoksa kendimiz alabiliyor muyuz? istemiyorum bana calisanlarin vermesini... istedigimden istedigim kadar az yada cok almak istiyorum :( berbatti gecen sene..
0
c1b2k3
(02.06.22)
2-3 hafta önce Antalya'da bir otelde self servisti. hepsi için bir şey diyemem.
0
co2s2
(02.06.22)
çoğu self servise döndü, ben de tam tersini düşünüyorum açıkçası. 50 kişinin ellediği kepçeye dokunmaktansa bir kişinin servis yapması çok daha rahat ve mantıklı geliyor bana.
0
kumandanim
(02.06.22)
işim gereği hep otellerdeyim. bu konuda en sıkı otel bile artık self servise geçti.
0
etna
(02.06.22)

Kirill Gerstein @ AKM

notorious
50. İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri6 Haziran Pazartesi Saat: 20.00Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera SalonuSatılık Bilet 160 TL.Açılış KonseriTekfen Filarmoni OrkestrasıAziz Shokhakimov şefKirill Gerstein piyano Ferit TüzünNasreddin Hoca, “Humoresque”Pyotr Ilyich TchaikovskyPiyano Kon
50. İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri

6 Haziran Pazartesi Saat: 20.00

Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu

Satılık Bilet 160 TL.


Açılış Konseri

Tekfen Filarmoni Orkestrası

Aziz Shokhakimov şef

Kirill Gerstein piyano



Ferit Tüzün

Nasreddin Hoca, “Humoresque”

Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Piyano Konçertosu no.1, Si bemol minör, op.23

Leonard Bernstein

Batı Yakasının Hikâyesi’nden Senfonik Danslar

Arasız 90’ sürer.

Konserden önce ödül ve plaket töreni olacaktır. 50. İstanbul Müzik Festivali onur ödülü Özkan Manav’a sunulacaktır.

Tekfen Filarmoni Orkestrası, İstanbul Müzik Festivali 2019-2022 Açılış Konseri Orkestrası’dır.

İstanbul Müzik Festivali 50. yılında! İKSV’nin ilk etkinliği ve tüm İstanbul Festivallerinin amiral gemisi olan, ilk kez 1973 yılında gerçekleşen Festival 50. yılında temasını İstanbul’a, zengin tarihi boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapan ve yarım asırdır festivallere adını veren, konserlerin ev sahibi olan bu güzel ve özel şehre adıyor. “İstanbul” temasıyla 50. İstanbul Müzik Festivali başlıyor!

Açılış Konseri’nde “Üç Denizin Sesi” olarak anılan, bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle adından gururla bahsettiren Tekfen Filarmoni Orkestrası, daimi şefi ve sanat direktörü Aziz Shokhakimov ile birlikte günümüzün yıldız piyanistlerinden Kirill Gerstein’a eşlik edecek.

Eleştirmenlerin dediği gibi “Gerstein, yarattığı kendine özgü ses dünyası ve son derece evrensel müzik anlayışıyla en ünlü klasik piyanistler sınıfına giriyor.”

Ferit Tüzün’ün Nasreddin Hoca adlı eseri, Çaykovski'nin etkileyici 1. Piyano Konçertosu ve aşkın müzikle buluştuğu, Bernstein’ın Batı Yakasının Hikâyesi’nden Senfonik Danslar’la İstanbul Müzik Festivali bir kez daha İstanbul’a merhaba diyor!
0
notorious
(02.06.22)
(3)

Robot süpürge sorusu

loser blueser
Selamlar, xiaomi mop pro aldık haritayı falan güzel çıkardı 4-5 gündür de kullanıyoruz ama her temizlikte sanki kenarları süpür seçeneğini seçmişiz gibi önce bütün odaların duvar diplerini gezip sonra zikzak çizip temizlemeye başlıyor, normal midir bu durum
Selamlar, xiaomi mop pro aldık haritayı falan güzel çıkardı 4-5 gündür de kullanıyoruz ama her temizlikte sanki kenarları süpür seçeneğini seçmişiz gibi önce bütün odaların duvar diplerini gezip sonra zikzak çizip temizlemeye başlıyor, normal midir bu durum
0
loser blueser
(02.06.22)
hangi odada olduğunu anlayıp başlıyor.
0
lcha
(02.06.22)
Normal. Önce odanın limitlerine, değişenlere bakıyor, sonra o alana göre verimli bir yol, yöntem belirliyor kendisine. Dik mi tarasın, paralel mi tarasın gibi.
Kenarlarda biriken tozlar etrafa saçılmasın diye de yapıyor olabilir
0
michael_knight
(02.06.22)
Normal. Önce sınırları çizip sonra içini süpürüyor.
0
invictae
(02.06.22)
(10)

Çivi çiviyi söküyor mu, yoksa daha beter mi hissettiriyor?

magni
Ayrıldığınız birine dair duygularınız tamamen yok olmamışken başka birileriyle tanışmak, flört etmek, yakınlaşıp beraber olmak size iyi geliyor mu? Bunları yaptıktan sonra saçma bir şekilde içinizdeki kalan duygulara ihanet etmişsiniz gibi bir şeyler hissettiğiniz oldu mu?Yoksa öncelikle içinizde o
Ayrıldığınız birine dair duygularınız tamamen yok olmamışken başka birileriyle tanışmak, flört etmek, yakınlaşıp beraber olmak size iyi geliyor mu? Bunları yaptıktan sonra saçma bir şekilde içinizdeki kalan duygulara ihanet etmişsiniz gibi bir şeyler hissettiğiniz oldu mu?

Yoksa öncelikle içinizde o kişiye duygu kırıntıları bile kalmayana dek beklemeyi, tam anlamıyla yenilenmeyi mi tercih ediyorsunuz?
0
magni
(02.06.22)
Bana iyi gelmiyor, zaten yeni biriyle flört etmeye zaman ayırmaya enerjim olmuyor yani ayrılığı atlatma süremi kısaltmıyor

Kişisine göre değişir belki başkaları da böyle enerji topluyor süreyi kısaltıyorlardır kişisel durumlar bunlar
0
freebird5406_2
(02.06.22)
İyi geliyor, ama zorla değil. İlk başta bir süre hiçbir şey içimden gelmiyor zaten, o süreyi kendi halimde geçiriyorum. Sonra sinirli bir dönem geliyor, o zaman gayet iyi geliyor ve atlatma sürecimi kesinlikle hızlandırıyor.
0
akhenaten
(02.06.22)
Ayrılıktan ayrılığa, kişiden kişiye değişir. Duygulara ihanet ettiğim gibi bir düşünceye hiç düşmedim ama çivi çiviyi söker yöntemi bende işe yaramamıştı.

Çünkü karşındakini bir insan bir flört gibi değil de, çivi olarak görüyorsun. Bunun da farkındasın. Karşındaki insan konuşuyor, sana bir şeyler anlatıyor. Hatta belki kendini beğendirmeye çalışıyor. Sen o anda eski sevgilini düşünüyorsun. Keşke şimdi karşımda konuşan o olsaydı diyorsun. Ben niye buradayım, şu birkaç saat bitse de ağlama nöbetlerime dönsem diyorsun.

O yüzden zamana bırakmak en güzeli. Karşına çıkan insanların zamanına da yazık etmemiş olursun.
0
chihirovekohaku
(02.06.22)
daha kötü olur mevzu çözülmediyse
eski sorunlar yeni kişiye yansıtılır
0
bir soru sorcam
(02.06.22)
Gelmez mi?

Tek sıkıntı kırıntılar. Onları aşmak kolay tabi karşınızdaki hassassa yıllar demek.
0
baldan kaymak
(03.06.22)
bence bu biraz mizaç ve karakter meselesi. karaktersizlik anlamında demiyorum. her insanın baş etme yöntemi farklı. ben mesela "çivi çiviyi söker" diye ayrılıktan bir ay sonra başkasıyla yakınlaşsam kendimi çok daha kötü ve aptal hissediyorum, biriyle yakınlaşmak eski sevgilimle flört dönemimi hatırlattığı için hem moralim bozuluyor hem de karşımdaki kişiye büyük saygısızlık yaptığımı düşünüyorum. hayatıma biri girmemişse ben üç sene sonra bile eski sevgilimi özlerim çünkü en son o vardı. acısı tabii ki azalıyor hatta tamamen geçiyor ama konu ilişki, sevmek, sevilmek vs. olunca en taze anılar canlanıyor doğal olarak.

ben severken dehlendiğim bir ilişki sonrasında genelde ilk bir sene kimseye dönüp bakmam bile. sağlıklı bir şey yaşama ihtimalim düşük çünkü, aklımda başkası var hala. sonrasında karşıma birisi çıkarsa neden olmasın?

kısacası benim için çivi çiviyi sökmüyor, daha fazla dert ve üzüntü yaratıyor. kendi adıma yıkıcı bir ayrılığı mental anlamda işlemeyi, acısını çekmeyi, bir süre yalnız kalmayı daha doğru ve verimli buluyorum. başka birisi için bu daha zararlı olabilir, ona bir şey diyemem ama ben biriyle ayrıldıktan üç ay sonra başkasına karşı bir şeyler hissetmişsem saçmaladığımı varsayarım.
0
der meister
(03.06.22)
İyi geliyor, yalnız kalmak kötü hissettiriyor.
0
jelly bear
(03.06.22)
Çivi çiviyi hemen sökmez. Eskisine olan duygularınız, ayrılma şekliniz vs.. bağlayıcıdır. Böyle bir durumda çivi çiviyi söker diye önünüze gelene atlarsanız sonuç daha beter olur. Ayrıca içinizdeki duygudan çok karşınızdaki kişiye ayıp edersiniz zira kimse kimsenin yara bandı değil
0
olimpia
(03.06.22)
Sana iyi geliyor. Ona şüphe yok gerçekten. Özellikle yaşadığın ilişki sayısı fazla değilse yeni birisi "ondaki bunda da varmış" dedirtebilir :) Ama başkasına olan hislerin tamamen gitmeden yeni biriyle birlikte olunca, o yeni kişiye âşık olamıyorsun. Sevemiyorsun. "Yara bandı" diye boşuna demiyorlar.

Yani sana iyi geliyor ama karşındaki kişiye iyi gelmeyebilir. Üzülebilir.
0
hitokiri kenshin
(04.06.22)
O kirintiyi check edecek enerjiyi baska kisilere vermek daha saglikli bence.

Bi' de öyle hastalikmis gibi bahsetmemek gerek iliskiden. Biriyle flört ediyorsanız zaten artik yeni biriyle sosyallesme ihtiyaci icerisindesiniz ve cift olmaktan cikmissiniz demek.
0
buf-e kür
(04.06.22)
(1)

Instagram sahte takipçi sayısı gösteren site

coner
Böyle bir site vardı, ünlü Instagram ismini yazıyordunuz , ne gerçek ne kadar fake bilgisini veriyordu.Hatırlayan var mıdır, teşekkürler
Böyle bir site vardı, ünlü Instagram ismini yazıyordunuz , ne gerçek ne kadar fake bilgisini veriyordu.

Hatırlayan var mıdır, teşekkürler
0
coner
(02.06.22)
brkylmz
(03.06.22)
(5)

ketoral şampuan

haintospik
merhaba,doktor bana saç için ketoral yazdı. haftada 2 kullan dedi ama o an aklıma gelmedi öncesinde sonrasında başka şampuan kullanacaz mı yoksa sadece bununla mı yıkanacam diye :snasıl kullanmalıyım ? misal bugün sadece ketoral ile yıkanayım sonrasındaki gün sadece evdeki şampuanla, ondan sonra yık
merhaba,

doktor bana saç için ketoral yazdı. haftada 2 kullan dedi ama o an aklıma gelmedi öncesinde sonrasında başka şampuan kullanacaz mı yoksa sadece bununla mı yıkanacam diye :s

nasıl kullanmalıyım ?
misal bugün sadece ketoral ile yıkanayım sonrasındaki gün sadece evdeki şampuanla, ondan sonra yıkandığımda tekrar tek ketoral mı yapayım ?

ya da

bugün önce evdeki şampuan sonra ketoral ertesi gün sadece evdeki şampuan gibi mi ilerleyeyim ?
0
haintospik
(02.06.22)
Şampuanın reçetesinde yazar. Genelde "önce normal şampuan ile saçınızı temizleyin, sonra bunu uygulayın" der.
0
himmet dayi
(02.06.22)
Temiz saça kullanacaksınız. Önce normal şampuan, üzerine ketoral.

Haftada 2 defa bu şekilde kullanacaksınız. Diğer duşlarınız sadece normal şampuanla geçecek.
0
invictae
(02.06.22)
bana dermatoloğum önce ketoral ile yıkayıp, durulamayı başka bir şampuanla yapabilirsin dedi. saçta da 3-5 dk beklemeli diye vurguladı.
0
giovanne
(02.06.22)
Yazmayı unuttum. Ketoral’den sonra hemen durulamayıp beklemek gerekiyor. O esnada vücudunuzu sabunlayabilirsiniz mesela.
0
invictae
(02.06.22)
maddi durumunuzu bilmiyorum ama vichy dercos almanızı tavsiye ederim öncelikle. ketoral, konazol, tresan ve bir iki tane daha ismini hatırlayamadığım bitkisel şampuanları uzun süreler kullanıp tecrübe etmiş biri olarak vichy'i şiddetle öneririm. vichy hem problemimi çözdü hem de diğerleri gibi dökülme yapmadı. ketoral ve konazol çok dökülme yapmıştı.

@invictae ve @giovanne'nin dediği gibi hangisi olursa olsun saçınızda 3dk civarı durması gerekiyor.
0
bisorumvargaliba
(03.06.22)
(9)

Memleket sevdalısı babaya yol şarkıları/türküleri

damba
Babamla uzun yolculuktayız, Erzurumlu, memleket sevdalısı bir bana. Açtığım şarkılardan sıkıldı, biz Trakyalı mıyız diyor :) Babaya sıkılmayacağı, beni de dramdan uzak tutacak modern coverlı türkü önerileriniz olur mu?Teşekkürler
Babamla uzun yolculuktayız, Erzurumlu, memleket sevdalısı bir bana. Açtığım şarkılardan sıkıldı, biz Trakyalı mıyız diyor :) Babaya sıkılmayacağı, beni de dramdan uzak tutacak modern coverlı türkü önerileriniz olur mu?

Teşekkürler
0
damba
(02.06.22)
Kendinizden ödün verin, babanızın yöresine ait türküler açın bir kaç tane, mutlu olsun adam :)
0
John Bloor
(02.06.22)
lazpalle
(02.06.22)
erzurumluysa ibrahim erkal'i sever yuksek ihtimalle. yavuz bingol de acabilirsin
0
nibba
(02.06.22)
Ezginin günlüğü & Hakan Yılmaz- Doğu Türküleri
0
Amaranta ursula
(02.06.22)
since1907
(02.06.22)
Hüseyin Turan 'dan sarardım ben'i dinlet de kendinden geçsin adam
0
etna
(02.06.22)
aşık reyhani ve murat çobanoğlu karışık yap.
0
rahmi pinkfloydoglu
(02.06.22)
benceeee ceylan ertem-cahille sohbeti kestim albumu

kaan tangoze- mahsuni serif turkuleri

melike sahin(youtubeda sadece) fincanin etrafi yesil, melike sahin ne aglarsin benim zulfu siyahim, andddd this one tabii ki youtu.be

bunlar geldi ilk aklima. Ben de gecen anam seviyo diye degisik degisik sarkilar actim ama o mutlu olunca ben daha memnun oluyorum. Arada direkt onun sevdigi sanatcidan olabilir.

ibrahim erkal- askindan yanayim mi
bunu tek basima sehirler arasi yolda loopa almistim........ bu zevkten mahrum kalmayin bence siz de
0
ala09
(02.06.22)
(3)

Gamepass oyun önerisi

Weeze3r
Selamlar, zombili vs. Oyunları sevmiyorum. Genelde fifa oynarım ama akşam 2 saat oynayınca zevk alabileceğim oyun önerilerinize açığım.Her tarzda olabilir.
Selamlar, zombili vs. Oyunları sevmiyorum. Genelde fifa oynarım ama akşam 2 saat oynayınca zevk alabileceğim oyun önerilerinize açığım.
Her tarzda olabilir.
0
Weeze3r
(02.06.22)
hades. 100 saatten fazla gömdüm.
0
floydian
(02.06.22)
Fifa'dan gitmeye çalışayım;

* Nba2k22
* Ufc4, kendi boksörünü geliştirirsin.
* Temmuzda Match Point diye yeni bir tenis oyunu geliyor.
* Unravel 1 ve 2 kesin bitirilmeli.
* This war of mine da güzel 2d oyunlardan.
* Microsoft Flight Sim indirip özlediğin yerlere helikopterle uçup oraları izlersin.
* Farming Sim 22 de bir alternatif olabilir.
0
onemoremile
(02.06.22)
fh5.
0
dr doofenshmirtz
(02.06.22)
(3)

2 ayrı firmada sgk lı çalışmak

baknedicem
1 firmada yarım gün çalışıyorum fakat sgk 30 gün yatıyor 1 firmadan daha teklif aldım o tam gün çalışma onlarda 30 gün üzerinden sgk yapacakbenim açımdan sorun olurmu ? firmaların birbirini öğrenmesini istemiyorum bu sorun olurmu ? 2 adet 30 günlük sgk yatması kanunen uygunmudur.
1 firmada yarım gün çalışıyorum fakat sgk 30 gün yatıyor
1 firmadan daha teklif aldım o tam gün çalışma onlarda 30 gün üzerinden sgk yapacak

benim açımdan sorun olurmu ? firmaların birbirini öğrenmesini istemiyorum bu sorun olurmu ? 2 adet 30 günlük sgk yatması kanunen uygunmudur.
0
baknedicem
(02.06.22)
hiç birşey olmaz.
0
paudi
(02.06.22)
Birden fazla sgk ödenebiliyor, sıkıntı yok. Ama primlerin artmaz, mükerrer olduğu için bir ayda sadece 30 gün prim ödenmiş kabul edilir.

Yalnız diğer firma sgk yaparken birbirlerinden haberleri olur mu ben bilemedim.
0
John Bloor
(02.06.22)
mart ayında gelir vergisi hesaplayıp ödemen gerekir benim bildiğim kadarıyla, onlar kendi içlerinde kümülatif gidecek ama senin birleşik olarak hesaplaman gerekir.
0
atom karincanin torunu
(02.06.22)
(11)

Orijinal windows

liberal
3-5 sene önce lenowa bir pc aldım. Orijinal windows'lu olsun diye fazla da para ödedim.Yanılmıyorsam mediamartk'tan aldım.Şimdi ben bu bilgisayar aformat atsam nasıl cd bulacagım? sordugumda harddiskte mi kayıtlı sen format atınca otomatik görür gibi birşey demişlerdi.Soru, format atınca windows lis
3-5 sene önce lenowa bir pc aldım. Orijinal windows'lu olsun diye fazla da para ödedim.

Yanılmıyorsam mediamartk'tan aldım.

Şimdi ben bu bilgisayar aformat atsam nasıl cd bulacagım? sordugumda harddiskte mi kayıtlı sen format atınca otomatik görür gibi birşey demişlerdi.

Soru, format atınca windows lisans şifresini nasıl giriş yapacagım.
0
liberal
(02.06.22)
pcnin içinden pcyi sıfırla diyerek format atarsan sorun olmaz
0
jelly bear
(02.06.22)
windows key'i anakarta işlenir, istediğin şekilde format atabilirsin. aynı sürümü kurduğun sürece key istemeyecek yani windows 10-11de böyle.
0
Barki
(02.06.22)
Format atmadan önce windows key'ini pc'den bakıp bir yere not edebilirsiniz, sanırım komut sisteminde bir komut yazıp görülebiliyordu. İnternette kısa bir aramayla bulunur, ya da @himmet dayı gelir yazar birazdan görürse.
0
John Bloor
(02.06.22)
tek tuşa basmakla format atılsa süper olurdu.
0
🌸liberal
(02.06.22)
windows10da tek tuşla format var zaten
aramaya Sıfırla yaz
0
comp
(02.06.22)
Windows key bulma scripti, lisans şifresi dediğin şey
bunu not defterine yapıştır, kaydettiğin pencerede
dosya türünü -all files, tüm dosyalar- seç
dosyanın isminin sonuna da .vbs koyup kaydet.
çalışıyor da doğru keyi mi gösteriyor bilmiyorum, 2 script daha var başka keyleri gösteriyor. virüs mirüs sakıncalı bi şey yok bunda. keyi regedit'te arayıp bulup klasik alfabeye çevirtmek de uzun iş. buradan aşağısını komple kopyala.

Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
MsgBox ConvertToKey(WshShell.RegRead("HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId"))

Function ConvertToKey(Key)
Const KeyOffset = 52
i = 28
Chars = "BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789"
Do
Cur = 0
x = 14
Do
Cur = Cur * 256
Cur = Key(x + KeyOffset) + Cur
Key(x + KeyOffset) = (Cur \ 24) And 255
Cur = Cur Mod 24
x = x -1
Loop While x >= 0
i = i -1
KeyOutput = Mid(Chars, Cur + 1, 1) & KeyOutput
If (((29 - i) Mod 6) = 0) And (i <> -1) Then
i = i -1
KeyOutput = "-" & KeyOutput
End If
Loop While i >= 0
ConvertToKey = KeyOutput
End Function
0
comp
(02.06.22)
Bende de lisanslı win var laptopta. Key sorma ekranı gelmiyor direk yükleniyor.
0
tolgan
(02.06.22)
@John Bloor

gördüm şimdi duyuruyu. Ama lisans anahtarına bakmaya gerek yok.

Barki +1

Anakart değişmediği sürece lisans otomatik olarak aktifleşir. Lisans anahatarı sormaz. Anakart değişecekse o lisansı eski anakarttan düşürmek için Microsoft ile iletişime geçmen gerekir. Aksi halde yeni anakartta mevcut lisans anahtarını kullanamazsın.
0
himmet dayi
(02.06.22)
Anakart değil ama aldıktan bir kaç ay sonra harddisk değişmişti.

Muhtemelen sorunsuz halledecegim. Şu reset tuşu güzelmiş.
0
🌸liberal
(02.06.22)
Harddiskin değişmesi lisansı etkilemez. İster Windows Kurtarma Modunu açarak ister Windows10'un ISO'sunu indirerek format atarsın. Lisans sormaz.
0
himmet dayi
(02.06.22)
Windows oturumunu açtıktan sonra Microsoft hesabınızla oturumunuzu bağlayın, lisans anahtaranız ile birlikte donanım bilgileriniz eşleştiriliyor, daha sonra format atıp yeniden kurduğunuzda lisans anahtarınız otomatikman tekrardan ektive ediliyor. HDD değişimi de yapmış olsanız anakartınız ve işlemciniz değişmemiş ise lisansınız hala geçerli oluyor.
0
solo
(02.06.22)
(2)

Kargo sorusu

1837837
Bir arkadaşım boynerden ürün aldı ama iade etmesi gerekiyor. Ben kargoya götürüp iade edebilir miyim? İsim tutmazsa sıkıntı olur mu?
Bir arkadaşım boynerden ürün aldı ama iade etmesi gerekiyor. Ben kargoya götürüp iade edebilir miyim? İsim tutmazsa sıkıntı olur mu?
0
1837837
(02.06.22)
edebilirsin
0
jelly bear
(02.06.22)
Siteden iade kodu oluşturmalı, zaten o kod ile direkt teslim edersiniz kargoya, başka hiç bir şey sormazlar genelde.
0
John Bloor
(02.06.22)
(3)

Bir erkek olarak liposakşın yaptırmak istiyorum.

su492
14 kilo kadar verdim 1 yıl önce. ama 1 yıldır az yesem de kilo vermem durdu, şu anda sabit. spor falan da kar etmiyor. yüzüm baya inceldi ama karnımda en ufak bir inme olmadı. gerçekten çok dikkat çekiyor, aynen hamile bir kadın gibiyim açıkçası :) skinnyfat gibi bişey oldum sanırım, daha da kilo ve
14 kilo kadar verdim 1 yıl önce. ama 1 yıldır az yesem de kilo vermem durdu, şu anda sabit. spor falan da kar etmiyor. yüzüm baya inceldi ama karnımda en ufak bir inme olmadı. gerçekten çok dikkat çekiyor, aynen hamile bir kadın gibiyim açıkçası :) skinnyfat gibi bişey oldum sanırım, daha da kilo veremiyorum. Acaba diyorum; böyle dümdüz olmasına gerek yok ama karnımdan yağ aldırsam mı biraz, en azından o kötü görüntü gitsin.. ne kadar yağ alınacağını bilirler mi acaba uzman bir şekilde, vücudum şekilsiz olmasın işlemden sonra?
0
su492
(02.06.22)
lipo+karın germe yaptırman lazım. özelde 30-40'dan açarlar kapıyı. devlette 5-6k'ya halledersin ama 2-3 senede ancak sıra gelir.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(02.06.22)
Evet sonucu gayet güzel oluyor bu arada. Gayet orantılı oluyor ama süreç biraz sancılı haberiniz olsun. 2-3 hafta istirahat edebilecekseniz olun gitsin.
0
anarsika
(02.06.22)
Low-carb + IF ile altı ayda çözersiniz, hiç ameliyat işine girmeyin derim.
0
kaptankedi
(02.06.22)
(7)

kimleri dinliyorsunuz son zamanlarda?

rentts
loop'a aldığınız yeni keşfettiğiniz isimler kimler?ben başlayım3 4 sene önce keşfettiğim sera'yı dinliyorum geneldehttps://www.youtube.com/watch?v=l1MLhFNrfTo
loop'a aldığınız yeni keşfettiğiniz isimler kimler?
ben başlayım
3 4 sene önce keşfettiğim sera'yı dinliyorum genelde
www.youtube.com
0
rentts
(02.06.22)
Yeni keşfettiğim değil ama her sene adet edindiğim gibi bu sene de Calexico diskografisini baştan sona dinliyorum. Bunun dışında yine aynı kişileri dinliyorum. Farklı olarak:
Led Zeppelin - All of My Love
youtu.be

Tame Impala - New Person, Same Old Mistakes
youtu.be

Ha bir de arapça birkaç şarkıya sardım:
Hamada Nashawaty - Shakle Habetek
youtu.be

Maya Diab- Esmer
youtu.be
0
Amaranta ursula
(02.06.22)
bu ara loop'ta bu parça var.
www.youtube.com
0
duyulmasi gerektigi kadar
(02.06.22)
youtu.be
Feci bir yetenek. Hem teknik hem ahenk muhteşem.
0
hasmetizm 2046
(02.06.22)
grimus, alternosfera, redd, cenk taner, mark lanegan, vega ile geçti son günlerim.
0
rain when i die
(02.06.22)
ancient astronauts
archive

trip hop akar.
0
baldur2
(02.06.22)
Adamlar loopta benim
0
mor oje
(02.06.22)
şimdi luna amara'ya geçtim.

favorilerim Ego Nr.4

www.youtube.com

ve

www.youtube.com
0
rain when i die
(07.06.22)
(2)

Bir akustik gitara bakım olarak ne yapılır?

metingiller
Ve bu bakımın maliyeti nedir? Teşekkürler
Ve bu bakımın maliyeti nedir? Teşekkürler
0
metingiller
(02.06.22)
sırayla eski teller sökülür, klavyesi ağaç çeşidine uygun olarak temizlenir, teller sökülünce eşik ve sap kısmında tellerin altında kalan kısmın tozları silinir, temizlik aşaması bittikten sonra klavyeye(abanoz,gül ağaç yağlanmayı seven bir ağaç ise) limon yağı veya mineral yağı uygulanır, fretlerde seviye farkı varsa tesviye istiyorsa ufak bir tesviye yapılır yeni tel takılır, sap ayarı yapılır. bunun dışında alt eşik üst eşik ayarlama veya değiştirme olayı da olabiliyor zaman içinde fretlerin düşmesi sebebiyle.

kısaca bu kadar.

maliyet olayı çok değişken, birincisi istanbul kadıköy gibi yerlerde fiyatlar çok yüksek, ikincisi luthierim diye piyasaya çıkıp hiç bişey bilmeyen ve daha kötüsü kazıkçı çok insan var.

benim usta teli sen alırsan en fazla 100-200 arası alır, o da yapılacak işleme göre yani. hatta çoğu zaman tesviye, eşik yapma etme vb olayına girmeyecekse para bile almıyor çünkü tesviye hariç toplasan 10 dakka sürmeyen bir işlem.

benim ustam çorlu'da bu arada.

tabi bu üçkağıtçı tayfa 1000 lira bile dese şaşırmam yani.

geçen vatandaşın teki elektro gitarın manyetikleri paslanmış diye luthierin tekine götürmüş, adam hiç sormadan, yeni manyetik taktım diye kol gibi fiyat geçirmiş, işin ilginci adam üstündeki manyetikleri wd40 ile silip ince zımpara atıp takmış, böyle çok şerefsiz insan türedi son zamanlar, aç youtube'e herkes luthier olmuş, tel değiştiren luthierim ben diye kanal açıyor.
0
killerbee
(02.06.22)
rıfat türen'e bırakılır. iki gün sonra geri alınır. benim bildiğim bakım bu.
0
alperz
(02.06.22)
(6)

Kıbrıs girne'de en az giriş ücreti alan kumarhane

neil manke
Hangisidir? Ya da sizin gittikleriniz ne kadar almıştı?
Hangisidir? Ya da sizin gittikleriniz ne kadar almıştı?
0
neil manke
(02.06.22)
giriş ücreti alan kumarhane görmedim ben.
0
t joe
(02.06.22)
Giriş ücreti yok, masadan masaya slottan slota minimum bet tutarı var. Meritparkta slotlarda 50kurusa bile tek oyun oynayabiliyorsun. Rulette ise 20tl ve 50tllik min. Betli masalar var.
0
solenkol
(02.06.22)
giriş ücreti yok.
0
gunbatimi
(02.06.22)
Merit royal e git yemek bile bedava.
0
al basmadan donu var
(02.06.22)
Tek kumarhane Merit değil ki. Aşırı kalabalık Liman Merit ve dumanaltı, yorulmuş oluyorum açık havaya çıktığımda. Royal de merkeze yakın değildi diğer kumarhaneler kadar diye hatırlıyorum. Colony ve Savoy var ilk aklıma gelen. Bunlarda da yemek bedava, 1 lira altı slot vesaire var.
0
jack of hearts
(02.06.22)
Hiçbir casino'da giriş ücreti yok, sadece bazı casinolara şortlu giremiyorsunuz. Lord Palace'ın casinosu iyidir.
0
solo
(02.06.22)
(1)

ingilizce kurs önerisi

rakicandir
ielts'e hazırlanmayı planlıyorum ama uzun süredir pratiğim yok. bir şekilde ön hazırlık yapmamı sağlayıp, kaynak önerisinde bulunacak ardından dandun ielts'e hazırlayacak online kurs önerilerinizi alırım.cevaplar için şimdiden teşekkürler.
ielts'e hazırlanmayı planlıyorum ama uzun süredir pratiğim yok. bir şekilde ön hazırlık yapmamı sağlayıp, kaynak önerisinde bulunacak ardından dandun ielts'e hazırlayacak online kurs önerilerinizi alırım.
cevaplar için şimdiden teşekkürler.
0
rakicandir
(02.06.22)
british council resmi sınav gözetmeniyim. sözlükten tanışıp hazırladığım adaylar oldu, 6.5 ve 7.5 alan iki öğrencim var. derslerim online. haberleşmek üzere.
0
birhayat
(13.06.22)
(2)

Mac batarya kullanım bilgisi veren uygulama

büyük engizisyoncu
Hangi uygulama, hangi saatte bataryayı ne kadar zorlamış, hangi saatte ve hangi uygulamayı kullanırken batarya daha hızlı azalmış gibi bilgileri gösteren bir uygulama var mı?Atıyorum bana 'Chrome açıkken batarya şurdan şuraya düştü, oyun oynarken şurdan şuraya düştü' gibi basit bilgiler lazım.
Hangi uygulama, hangi saatte bataryayı ne kadar zorlamış,
hangi saatte ve hangi uygulamayı kullanırken batarya daha hızlı azalmış gibi bilgileri gösteren bir uygulama var mı?

Atıyorum bana 'Chrome açıkken batarya şurdan şuraya düştü, oyun oynarken şurdan şuraya düştü' gibi basit bilgiler lazım.
0
büyük engizisyoncu
(02.06.22)
uygulamaya gerek yok. activity monitor var,
0
buenosdias
(02.06.22)
ben istat menus kullaniyorum
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(02.06.22)
(8)

Airfryer

Mistyimage
Akıbeti ekmek yapma makinesi, koşu bandınınki gibi mi olacak?
Akıbeti ekmek yapma makinesi, koşu bandınınki gibi mi olacak?
0
Mistyimage
(02.06.22)
Yok.

Bu tip ürünlerde vaktinin gelmesi,eksiklerinin giderilmesi gerekiyor.air fryer asagi yukarı 20 yıllık bir geçmişe sahip aynı elektronik süpürgeler gibi.sırasının gelmesi için fiyat olarak ucuzladı,daha kullanışlı hale geldi.en önemlisi insanlar az yağla kızartma,pişirme olayını benimsediler.

Elektronik süpürgenin yaşadığı trend şimdi bu üründe.
0
duptıs
(02.06.22)
aynen öyle olacak. popüler kültür bunu dayattı herkes de böyle bir ürüne ihtiyacı olduğuna canı gönülden inandı. akıbeti dediğin ürünler gibi olacak yeni yıla bile girmeden. sonra yeni mucizevi! ürün gelir.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(02.06.22)
ben gayet kullaniyorum. gayet pratik ve surdurulebilir bir sekilde kullanima uygun bence.
0
baldur2
(02.06.22)
robot süpürge örneği doğru.
nice dönüşümler atlatarak bugün mutfağa girdi, kolay kolay da çıkmaz aksine ucuzlar, yaygınlaşır.

bence sektör kaynaklı bi bozulma olmazsa kesinlikle mikrodalga/fırın/ketıl gibi mutfağın demirbaşları arasında olur. popüler kültürle alakası yok, 2 sene sonra da en az uğraşla yemek kek yapmak isteyeceğim.
0
patronaj1
(02.06.22)
o iş belli olmaz hocam.

90'ları hatırlayacak kadar yaşayan var mı içinizde bilmiyorum ama fritöz de mutfağın bir demirbaşıydı. her mutfakta vardı. şimdiki gibi "kızartma sağlıksız" algısı da yoktu çok fazla. insanlara içinde sürekli yağ hazır duran, düğmeyi çevirince ısınıp kızartma yapmaya hazır hale gelen bir cihaz mantıklı gelmişti. hatta çok net hatırlıyorum, arkadaşlarla konuşurken "evinde fritöz olmayan var mı" gibi bir cümle geçmişti, o derece demirbaştı.

şimdi ne oldu? kimsede yok. hatta üretilip satıldığından bile emin değilim. iki gün sonra standart bir fırının da aslında aynısını yapabildiğini fark ettiğimizde, en azından evinde fırın olanlar düşer.fırını olmayanlar için mantıklı hale gelir.

mesela benim evimde kettle da yok. çaydanlığa cezveye koyup ısıtıyorum.

mikrodalga fırınım da yok. zaten mikrodalga fırının buzluktan çıkardığım eti eritmek dışında ne iş yaptığını da bilmiyorum. annemin evinde vardı, sadece donmuş gıda eritirdik. yemek de ısıtırdık ama hemen soğurdu, aletin içi de leş gibi batardı. yani ufak bi sahana bir porsiyon yemek koyup ocakta ısıtmaktan artısını çözemedim. 5 dakika fark ediyor. 16 yıllık evliyim, daha mikrodalgamız olsa bak şu da ne kolay olurdu demedim.

fırınım da var, airfryer ile yapılan her şeyi fırınla yapıyorum. tek avantajı, 3 parça tavuk için koca fırını çalıştırıp elektrik harcamamak olabilir belki.

o yüzden bir mutfak demirbaşı kadar kendine yer bulabileceğini sanmıyorum. modası geçince unutulacak.
0
kibritsuyu
(02.06.22)
popüler kültür dayatması falan değil, gayet kullanışlı bir şey.
yaptığım en iyi alışverişlerden biri.
hem fırından çok daha hızlı, hem de etin kendi yağını da aşağı akıttığı için etler ve tavuklar vıcık vıcık olmuyor.

ayrıca çılgınlarca yağsız biber falan kızartmak için muhteşem.
eğer öyle şeyler seviyorsanız düzenli kullanırsınız.
çok da pratik.
0
blatta hiberna
(02.06.22)
popüler kültür dayatması olduğu bir gerçek. ancak bu tarz ürünleri istikrarlı kullananlar da oluyor. misal robot süpürge de aynı şekilde popüler kültür dayatmasıydı bence ama biz aldık ve çok da memnunuz. alıp aylardır çalıştırmayan arkadaşlarım da var.

mesela airfryer benzeri olan actifry var bizde. 10 yıldır filan kullanıyoruz. gayet de memnunuz. bozulana kadar da kullanırız sanırım. o da bir modaydı mesela.
0
teritori
(02.06.22)
Ben aktif olarak haftada bir civari kullaniyorum, bu sekil kullanan baskalarini da biliyorum.

Ekmek makinasi gibi olmaz ama satisinin yavaslayacagini dusunebiliriz.
0
cleric
(02.06.22)
(4)

Cam masanın masa kısmı var, ayakları yok.

i-pek
Baya da büyük bir şey. 170x100 gibi. Kalın ve ağır da. Buna nasıl ayaklar ayarlayabilirim, nasıl sabitleyebilirm?
Baya da büyük bir şey. 170x100 gibi. Kalın ve ağır da. Buna nasıl ayaklar ayarlayabilirim, nasıl sabitleyebilirm?
0
i-pek
(02.06.22)
demirci yapabilir.
0
mtgs
(02.06.22)
verzalit tabure yapan yerlere gidin. paslanmaz çelikten ayak yaparlar şık olur. normal demir atolyelerinde paslanmaz çelik boru tip malzeme pek olmuyor. ama onu taşıma için de kamyonet tutmak gerekecektir. ucuz da bir şey olmaz
ya da ahşaptan ayak yapacaksınız o da güzel durur biraz daa ucuz olabilir. marangozlarda 5/8 ayaklar iş görür.
0
turbo sadık
(02.06.22)
ayakları yok ama ayak sabitlenecek cama tutturulmuş aparatları var mı?
0
kaptankedi
(02.06.22)
Hayır, dümdüz cam var sadece.
0
🌸i-pek
(02.06.22)
(6)

Hgs alma banka mı ptt mi

regina phalange
Garantiden alayım dedim 70lira etiket ücreti alıyor. Ptt’den bedava mı alıyoruz? Ne farkı var bankadan ya da pttden almanın?
Garantiden alayım dedim 70lira etiket ücreti alıyor. Ptt’den bedava mı alıyoruz? Ne farkı var bankadan ya da pttden almanın?
0
regina phalange
(02.06.22)
kesinlikle ptt. kart olanı alın.

araç satılınca freeze edilebiliyor diye biliyorum. 5 gün önce motosikletim için yaptım.

tek kötü yanı ptt kuyruğu :)

edit: yazılanları okudum da sanki ptt'ye gitmek gerekiyor bakiye yüklemek için. hgs uygulamasından saniyeler içerisinde bakiye atabiliyorsunuz. hareketleri görebiliyorsunuz, excele atıp indirebiliyorsunuz. gün, saat vs her tür bilgi var. bankanın avantajsızlığı şurada: aracı satarsanız kapamak için şubeye gidiyorsunuz. iptal oluyor. ve yeniden araç aldığınızda bir daha kart etiket ücreti ödüyorsunuz. ptt'de bu yok.
0
baldan kaymak
(02.06.22)
Bankadan almak çok daha mantıklı, bir de bakiye yüklemekle uğraşmıyorsunuz, talimat verip geçiyorsunuz. Etiket parasını zaten ptt de alıyor.
0
kullanıcıadımbuolsun
(02.06.22)
banka en mantıklısı. otomatik bakiye yüklemesi var. bankada istediğin zaman anında iptal edebiliyorsun. ptt hamallık cidden.
0
false pretension
(02.06.22)
Banka daha mantıklı çünkü bakiye otomatik çekiyor kafa rahat. Ben geçen ay yeni aracım için yapıkrediden aldım kampanya varmış meğer 1 tl aldılar sadece. Belki devam ediyordur kampanya
0
goodyes
(02.06.22)
ptt'den tavsiye ediyorum. en kötü şartlarda Ptt hgs'ye internetten bir başkası bile yükleme yapabilir.
0
Leonardo~Da~Vinci
(02.06.22)
Ptt ucreti 15 tl. Acilista min 30 tl de bakiye yuklemeniz gerekiyor.

Hgs app'inden otomatik odeme talimati verebiliyorsunuz.
0
brkylmz
(03.06.22)

Sözleşmeli personelde istifa hakkı

dolantindr
657 devlet memurlugunda 3 istifa ve 2 geriye dönüş mümkün bildiğim kadarıyla. Peki bu durum sözleşmeli personeli kapsar mı? 657 den bir defa istifa etmiş kişi sözleşmeli personellikten de istifa ederse 2 istifa hakkını kullanmış mi olur, yoksa sözleşmeli personelin istifası sayılmaz mı? Bilgisi olan
657 devlet memurlugunda 3 istifa ve 2 geriye dönüş mümkün bildiğim kadarıyla. Peki bu durum sözleşmeli personeli kapsar mı? 657 den bir defa istifa etmiş kişi sözleşmeli personellikten de istifa ederse 2 istifa hakkını kullanmış mi olur, yoksa sözleşmeli personelin istifası sayılmaz mı? Bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
0
dolantindr
(02.06.22)

Satılık - Garmin Fénix 5S Multispor Akıllı Saat

vercingetorix
2,5 yıl aktif kullanıldı (koşu ve bisiklet için). Tüm kitapçıkları ve faturası mevcut. Orijinal şarj aleti ve kılıf ile gönderilecek. Camının üzerinde çizilme ve kırılmalara karşı koruyucu var. Saatte 30'a yakın spor seçeneği mevcut ancak en iyi performansı koşu ve bisiklette veriyor. Şarjı antrenm
2,5 yıl aktif kullanıldı (koşu ve bisiklet için). Tüm kitapçıkları ve faturası mevcut. Orijinal şarj aleti ve kılıf ile gönderilecek. Camının üzerinde çizilme ve kırılmalara karşı koruyucu var.
Saatte 30'a yakın spor seçeneği mevcut ancak en iyi performansı koşu ve bisiklette veriyor. Şarjı antrenman kullanımında 10 saat, standby konumunda 7 günden fazla gidiyor. Tek sorunu, son zamanlarda telefondaki Garmin Connect'le senkronize edilememesi.. o nedenle uygun fiyat. Antrenman kayıtları ve çalışmasında hiçbir sorun yok.

Fiyat: 3.250 TL

İsteyene foto atabilirim.

Yer: Bodrum (ama kargo ile yollayabilir her yere)
0
vercingetorix
(01.06.22)

İngilizce kursu önerileri

greenshadow
selamlar, malum yazılım sektöründe artık dil öğrenip remote yurtdışı iş bulmak herkesin tercih ettiği bir çalışma tarzı. bende niyetlendim dil işini halledip iş arayayım diye. belli bir seviyem var. ama grammerde ve konuşma pratiğimde malum eksikler var. o yüzden bir kursa yazılıp temiz şekilde hall
selamlar, malum yazılım sektöründe artık dil öğrenip remote yurtdışı iş bulmak herkesin tercih ettiği bir çalışma tarzı. bende niyetlendim dil işini halledip iş arayayım diye. belli bir seviyem var. ama grammerde ve konuşma pratiğimde malum eksikler var. o yüzden bir kursa yazılıp temiz şekilde halletmek istiyorum bu problemi. önerebileceğiniz yüzyüze eğitim kurumları neler olur ? malum çok fazla kurum var ve bir çoğu içinde hep olumsuz yorumlar görüyorum malesef. özellikle altunizade ye yakın tercihim olur. şimdiden teşekkürler.
0
greenshadow
(01.06.22)
(1)

youtube'un doğru yerden devam etmesi için ne yapmak lazım?

su492
bazen önceki bıraktığım yerden devam ediyor uzun br video'da. kapatırken geriliyorum :) nedir bu işin püf noktası? sadece evde laptop'dan giriyorum. başka bi yerden hiç girmiyorum.
bazen önceki bıraktığım yerden devam ediyor uzun br video'da. kapatırken geriliyorum :) nedir bu işin püf noktası? sadece evde laptop'dan giriyorum. başka bi yerden hiç girmiyorum.
0
su492
(01.06.22)
Durdurup oyle kapatmak
0
floydian
(02.06.22)
(4)

Yurt dışından hesabıma dolar gelmesi hk

madurumdamadurum
MerhabalarYurt dışından yaklaşık olarak 50bin dolar gelecek akrabam tarafından tamamen destek amaçlı, bu para tekte geleceği için izlenip suç teşkil eder mi?
Merhabalar
Yurt dışından yaklaşık olarak 50bin dolar gelecek akrabam tarafından tamamen destek amaçlı, bu para tekte geleceği için izlenip suç teşkil eder mi?
0
madurumdamadurum
(01.06.22)
her iki tarafında belgeler sunması gerekebilir. wise.com
0
admin
(02.06.22)
bankadan bankaya 40 yollamıştım yurtdışından dönmeden kimse bir şey sormadı. wise'ı bilmem ama.
0
bohr atom modeli
(02.06.22)
49.999 dolar göndersin.
0
liberal
(02.06.22)
Bence olmaz. Devletimiz şu an ne olur dövizinizi getirin diye reklam yapıyor zaten.
0
robin one persie
(02.06.22)
(2)

Mikrodalga çalıştığında wifi kesintisi

Tisatiaşer
Mikrodalga fırın çalıştığında wifi git gel yapmaya başlıyor. Bi kere tesadüf demiştim ikinci sefer de aynısı oldu. Olabilir mi?
Mikrodalga fırın çalıştığında wifi git gel yapmaya başlıyor. Bi kere tesadüf demiştim ikinci sefer de aynısı oldu. Olabilir mi?
0
Tisatiaşer
(01.06.22)
Tesadüf değil. Gayet doğal.

www.esinationwide.com
0
ceketimi alip cikcam
(01.06.22)
olabilir, infrared ısıtıcılar çalışırken de olabilir. modem arayüzünden kanal değiştirin.
0
orient blue
(01.06.22)
(2)

LG marka su arıtma cihazı?

fikox
Su arıtma cihazı bakıyorum. LG su aritma cihazı üretiyor mu? LG markalı filtreler ve cihazlar gördüm satışta.
Su arıtma cihazı bakıyorum. LG su aritma cihazı üretiyor mu? LG markalı filtreler ve cihazlar gördüm satışta.
0
fikox
(01.06.22)
Şu sıralar arçelikte indirim var bu cihazlarla ilgili düşünebilirsiniz
0
madurumdamadurum
(01.06.22)
LG markasını su arıtma cihazı ve konularıyla alakalı marka tescili yapılmış ve bilinin Kore markası LG ile alakası olmayabilir.

Eğer küresel internet sitesinde LG su artıma cihazı ürün gamı yoksa kesinlikle Türk Malıdır, marka tescili hinliğidir ya da tamamen merdiven altı marka oluşturulmuş olabilir.
0
John Bloor
(02.06.22)
(1)

Win 10 resmi olarak indirilebiliyor mu?

ya ben lan neyse
keyi sonradan girilmek üzere ve yasal olarak?
keyi sonradan girilmek üzere ve yasal olarak?
0
ya ben lan neyse
(01.06.22)
www.microsoft.com

buradan indirebilirsiniz. 1 ay boyunca key girmeden kullanabilirsiniz.
0
t3hn0
(01.06.22)
(9)

BMW servis vs Sanayi

admin
selamlar, aracın ekranında "tahrik" hatası aldım ve araç çekişten düştü. bmw servisine götürdüm, turbo motorunun değişmesi gerek dediler ve 60bin TL masraf çıkardılar. bugün sanayide kontrol ettirdim, adam kontrol etti ve kalibrasyonu bozulmuş sadece dedi ve 250 TLye kalibrasyonu düzeltti. ekrandaki
selamlar,

aracın ekranında "tahrik" hatası aldım ve araç çekişten düştü. bmw servisine götürdüm, turbo motorunun değişmesi gerek dediler ve 60bin TL masraf çıkardılar.

bugün sanayide kontrol ettirdim, adam kontrol etti ve kalibrasyonu bozulmuş sadece dedi ve 250 TLye kalibrasyonu düzeltti. ekrandaki uyarı silindi.

burada tam olarak sorun nedir? hangisi tarafından dolandırıldım veya dolandırılmaya çalışıldım? (araç yurtdışı plakalı)
0
admin
(01.06.22)
anlattigindan birisi seni dolandiriyor sonucunu cikartmak an itibariyle zor ama mekanik olmayan sikintilar genelde bmwlerde software ile hallediliyor.

kalibrasyon senin sikintini gecici mu kalici mu cozdu onu belirlemek lazim. turboda harbiden mekanik sikinti var ise buyuk ihtimal kalibrasyon gecici cozum olur.

kesin karar vermek icin zaman lazim. 3 ay sikinti cikartmazsa ve hala tr'de isen ben olsam bir servise ugrar ne ayaksiniz derim..
0
cooperr
(01.06.22)
aracın çekişi nasıl oldu peki? düzeldi mi?

hemen karar vermek doğru değil.
0
Leonardo~Da~Vinci
(01.06.22)
O tahrik sorunu zuhur ettiğinde kolay kolay çözülmüyor. Motor 170hp lik motor mu? Muhtemelen 250 tl ye çözdüm diyen adam sadece arıza lambasını söndürmüştür ama kimsenin günahını almak istemem.
0
Tisatiaşer
(01.06.22)
aracında 3 kere tahrik hatası görmüş birisi olarak ilk tavsiyem gidin komple 4 buji 4 bobin değiştirin. para var ise orjinalle değiştirin yok o kadar veremem diyorsanız bosch veya ngk ( orjinalini iyi araştırın lütfen ) ile değiştirin.

bu sorun %90 bobin - bujiden yapar. turbo en son ihtimaldir, 250 tl verdiğiniz muhtemelen sadece uyarıyı sildi. vakit kaybetmeden buji bobin baktırın.
0
garavel
(01.06.22)
servise gittiğimde hatayı ekrandan sildiler 20 dk sonra tekrar gelmişti. sanayiye gittikten sonra yaklaşık 1 saat kuulandım hatayı almadım.

aracın motorunun bilmiyorum, 2018 118i m sport diye geçiyor. bmw düşük km'li araçlarda bu uyarıyı alanlar için motoru indirimli veya ücretsiz değiştiriyormuş, ama benim araç türkiyeden alınmadığı için borusan indirim için başvuramıyoruz bile dedi.

servisteki ustalar ve görevli kadın, arabayı şimdi bırakmazsanız aracın yanabilir, motoru patlayabilir dedi. 3 gündür o hatayla kullandım aracı, son 300 km kala kesinlikle yıla çıkma dediği için gurbetçi olmamım avantajından faydalanmak istedi sanırım. dönünce bu hatayı almasam bile ücretsiz değişimi için başvuracağım.

bugün usta tabletten kalibrasyonu yaptı, tabletten ayarlarla içindeki vida tarafı oynuyordu. orada uyarıyı dilmekten başka bir şeyler yaptığını düşünüyorum.
0
🌸admin
(02.06.22)
Bmw premium selection garantisi varsa ucretsiz yapmalari gerekiyor. Normal sartlarda 2 yil bmw premium selection garantisi olur. Bence siz araci aldiginiz yerle gorusun bi garantisi varsa.
0
Boris
(02.06.22)
Yetkili servise turkiye'de girdiysen normal, onlar yag degisimi disinda teknik bilgiye sahip degil.

60bin verirsin o hata gitmez bunu da degistirmek lazimdir diye devam ederler.
0
divit
(02.06.22)
turbo hortumuna bakın delik yırtık falan olursa tahrik hatası verir.
0
illegalstar
(02.06.22)
yetkili servislerden çekiniyoruz ancak preminyum markalarda dikkat etmek lazım. mercedes marka aracımın ilk çalıştığında benzin atma sorunu vardı.enjektör arızası dediler. özel servise götürdüm böyle bin dediler tek enjektörü değiştirdiler. enjektörün set halinde satıldığını ve almanyadan geleceğini söylemişlerdi. 4 ay sonra motor yatak sardı. enjektörlere baktırdım, enjektörlerin hepsi sağlammış. sorun enjektör değilmiş. özel servis sildiyse arıza olmıcak diye bir şey yok. dikkat edin motoru elinize alırsanız 60 az bile kalır.
0
mikahakkinen
(02.06.22)
(7)

Antidepresan mı alkol mü?

Mistyimage
Hangisi daha zararlı?
Hangisi daha zararlı?
0
Mistyimage
(01.06.22)
neticede antidepresanı kafana göre değil doktor kontrolünde kullanıyorsun, alkol ise ucu açık
0
freebird5406_2
(01.06.22)
ne yaparsan yap alkolle xanax gibi rahatlatıcıları birlikte alma. kendimden biliyorum, çok fena bir atak geçirirsin.
0
su492
(01.06.22)
alkol hep vardı, antidepresan 30 yıl önce üretildi :-)
0
ankarakecisi
(01.06.22)
Alkol depresandir bu arada. Ek bilgi olarak Dursun.
0
kisa
(01.06.22)
İkisinin de aynı oranda zararlı ve yararlı olduğuna inanıyorum
0
mrklayt
(01.06.22)
Kıyaslanamayacak derecede alkol çok daha zararlıdır.
0
alisamadim
(02.06.22)
tabiki antidepresan.biri doğal biri kimyasal.
0
mikahakkinen
(02.06.22)
(9)

Dizi soruları (sonu en şok eden, en sürükleyici, en gizemli, en garip)

ermanen
dizi sevenler, dizi uzmanlari, cok dizi izleyenler sorum sizlere. sizin fikrinizi soruyorum. istediginizi cevaplayabilirsiniz. cevaplar ayni olabilir. cevaplara gore dizi de sececegim. tesekkurler simdiden.1. Sonu en şok eden/etmiş dizi(ler). sezon finali de olabilir.2. En sürükleyici dizi(ler). her
dizi sevenler, dizi uzmanlari, cok dizi izleyenler sorum sizlere. sizin fikrinizi soruyorum. istediginizi cevaplayabilirsiniz. cevaplar ayni olabilir. cevaplara gore dizi de sececegim. tesekkurler simdiden.

1. Sonu en şok eden/etmiş dizi(ler). sezon finali de olabilir.

2. En sürükleyici dizi(ler). her bir bolumunu merakla beklediginiz, basindan kalkamadiginiz, kalkmadan bitirdiginiz.

3. En gizemli dizi(ler). gizemlerle dolu olsun. mistik havalar. bir suru soru havada kalsin. sonradan cevaplanan sorular, cozulen gizemler vs.

4. En garip dizi(ler). izlediginiz/bildiginiz en garip, acayip, degisik, nev-i sahsina munhasir.

5. Baska akliniza gelen bir madde ("en" sorusu veya baska) ve dizi cevabini yazabilirsiniz.
0
ermanen
(01.06.22)
1. Forbrydelsen, Kalifat
2. The Looming Tower, The Investigation

4. Regular Show, Skins
0
heritage
(01.06.22)
2- behzat ç 10 yıl önce yayınlanırken bu diziyi hafife alırdım. hatta izleyenleri hor görürdüm. senarist sahiden çok çok başarılı. sadece erdal beşikçioğlu için bile izlenebilir. az parayla baş yapıt çıkarmışlar.
0
halk
(01.06.22)
twin peaks
0
tepedeki psychedelic adam
(01.06.22)
The missing
Forbrydelsen
Bron broen
Black spot
0
deer hunter
(01.06.22)
Behind her eyes
0
karayel
(01.06.22)
2. Breaking Bad. Hayatımda bitirdiğim tek dizi.

Sonu ne olacak diye diye bitti.

5. Hayatın içinden olan dizi Behzat Ç.

Sanki dizi değil de gerçek hayatı gizli kamerayla çekmişler gibi.
0
dissendium
(01.06.22)
1- sonu için denir mi bilmiyorum ama özellikle sezon finalleri kafayı yediren bir dizi olarak lost 1 numaraydı benim için.

2- lost, game of thrones, sherlock, big little lies (1. sezon), dark, house of cards (son sezon hariç), narcos (escobar sezonları), 3. sezon sonrası breaking bad

3- the lost room. 6 bölümlük mini dizi sadece o yüzden sürükleyici kısmında yazmadım ama bir solukta biten acayip mistik bir iş.

4- legion
0
semaforo de medianoche
(02.06.22)
The terror. Tek sezon ve guzeldi.
0
unabomber
(02.06.22)
30 güzel dizi var, bakabilirsiniz bedavainternet.com.tr
0
saroglua
(28.02.23)
(6)

izmir vs. kuşadası

taha1907
selamlar, haftasonu arkadaşımın düğünü var. ben de işten 2 gün izin alayım da biraz gezeyim diyorum. daha önce hiç izmire de gitmedim kuşadasına da. baktığım kadarıyla kuşadası-izmir arası 1-2 saaatmiş. acaba bunlardan hangisinde full 2 günümü ayırsam. kuşadası deniz vs çekici geliyor ama izmiri de
selamlar, haftasonu arkadaşımın düğünü var. ben de işten 2 gün izin alayım da biraz gezeyim diyorum. daha önce hiç izmire de gitmedim kuşadasına da.

baktığım kadarıyla kuşadası-izmir arası 1-2 saaatmiş. acaba bunlardan hangisinde full 2 günümü ayırsam. kuşadası deniz vs çekici geliyor ama izmiri de hiç gezmedim.

not: ikisi opsiyon da yalnız başına olacaktır.
0
taha1907
(01.06.22)
izmir
0
tepedeki psychedelic adam
(01.06.22)
izmir
0
jen
(01.06.22)
Kuşadası'nda bişey yok ki. İzmir tabiki
0
etna
(02.06.22)
denize girecekseniz kuşadası; veya izmir'e yakın olan diğer yerler (çeşme, foça vb).
0
faithless
(02.06.22)
Bu sıcakta gündüz izmir merkezde hiç bir şey yapmaya takatiniz olmaz. Aynı şekilde Kuşadası 'na yakın efes'i falan gezeyim deseniz ya sabah çok erken gitmelisinz ya akşamüstü. Yoksa sıcaktan bir halt anlamazsınız gezinizden. Düğün Kuşadası'ndaysa didim, çeşme vb deniz keyfi yapabilirsiniz. Düğün İzmir'deyse Foça da hem deniz hem gezi keyfi olabilir.
0
Phoebe
(02.06.22)
çok yakın kuşadası izmirin küçük hali sadece sahil var siz izmirde gezin.
0
mikahakkinen
(02.06.22)
(2)

elektrik eşyaları geri dönüşüme vermek.

put it in your appropriate place
Elektrik eşyaları geri dönüşüm eşyaları verdiğimiz şirketler var. Hangisi güvenilir, hangisi vereyim? Elimde fotoğraf makinesi, powerbank ve ne işe, neye ait olduğunu çözemedim kablolar var.
Elektrik eşyaları geri dönüşüm eşyaları verdiğimiz şirketler var. Hangisi güvenilir, hangisi vereyim? Elimde fotoğraf makinesi, powerbank ve ne işe, neye ait olduğunu çözemedim kablolar var.
0
put it in your appropriate place
(01.06.22)
Ben belediyeyi arıyorum, az ise en yakın Migros'a yönlendiriyor, "çok var götüremem derseniz" gelip alıyorlar. Ataşehir.

Verdiğiniz yer geri kazanım firması ise lisansını şuradan sorgulayabilirsiniz:
eizin.cevre.gov.tr
Unvan ile aratabilirsiniz, "İzin ve Lisans Belgesi" görünmesi gerekli. Atık kodu listesinde "160213" varsa tamamdır. Doğrudan atık kodu ile de arama yapabilirsiniz.
0
late viper
(01.06.22)
kendi helvasını kavuran zombi
(02.06.22)
(3)

sahibinden.com'a kiralık ev ya da araba ilanı vermek ücretli mi?

xu
sahibinden.com'a kiralık ev ya da satılık araba ilanı vermek ücretli mi?ücretliyse ne kadar bilgisi olan var mıdır?birde evin 3-4 dk.lık videosunu atma şansım oluyor mu ilanın içine?
sahibinden.com'a kiralık ev ya da satılık araba ilanı vermek ücretli mi?

ücretliyse ne kadar bilgisi olan var mıdır?

birde evin 3-4 dk.lık videosunu atma şansım oluyor mu ilanın içine?
0
xu
(01.06.22)
ev icin yilda 1 kere ucretsiz hakkin var, araba icin de oyledir sanirim.

1er kereden fazlasi ucretli
0
fakyoras
(01.06.22)
her ilanda isim değiştir hesap değiştir.
0
illegalstar
(02.06.22)
Bir telefon numarası, yani bir hesap ile genel olarak her üründen bir yılda bir ilan verilebiliyor.

Video eklenebiliyor ama süreden ben de emin değilim.
0
John Bloor
(02.06.22)
(5)

Schengen Giriş Kuralları ve Bulgaristan

mavi sancakli tigin
merhaba,balayı için nişanlımla bulgaristan üzerinden italya'ya gideceğiz. internet üzerinden araştırdığımda tek girişli schengen vizesi sahiplerinin bulgaristan'dan italya, fransa, almanya vs. gibi ülkelere geçiş yaparken sıkıntı çekebildiklerini okudum. bu yüzden sorun yaşamamak için çift girişli s
merhaba,

balayı için nişanlımla bulgaristan üzerinden italya'ya gideceğiz. internet üzerinden araştırdığımda tek girişli schengen vizesi sahiplerinin bulgaristan'dan italya, fransa, almanya vs. gibi ülkelere geçiş yaparken sıkıntı çekebildiklerini okudum. bu yüzden sorun yaşamamak için çift girişli schengen'e başvurmak daha iyi olacak diye düşünüyorum. burada da şöyle bir soru doğuyor:

çift girişli schengen almak, tek girişli schengen'e göre daha mı zordur? benim eski ingiltere tier 4 vizem (uzun süreli öğrenci vizesi), nişanlımın da eski schengen turist vizesi var (gerçi onun eski pasaportunda, ama sistemden görebilirler diye sanıyorum). belgeleri, seyahat planlamasını, neden çift giriş istediğimizi (yani bulgaristan meselesini) detaylı açıklayınca herhalde yine de tek giriş vermezler diye düşünüyorum. haklı mıyım?

şimdiden teşekkürler :)
0
mavi sancakli tigin
(01.06.22)
Sistemden goremezler, eski pasaporttan fotokopisini cekip koymaniz gerekir.
Direkt coklu schengen’e basvurun, Bulgaristan uzerinden geleceginizi yazan dilekceyi hazirlayin.

Biletlerinizi, gitme sebebinizi duzgun aciklarsaniz, belgeleriniz tam olursa sorun cikma ihtimali dusuk.
0
kuehles blondes
(01.06.22)
Yunan adasına gidebilmek için başvurdum. Başvuru formunda da çoklu girişi seçtim ve çoklu giriş verdiler.
0
goodman
(01.06.22)
hocam çoklu giriş seçseniz bile bazen tek girişli verebiliyorlar. En mantıklısı tüm seyahat planlarını çift giriş olacak şekilde belirtmek tüm destekleyici dokümanları vermek ve en iyisini ummak. Maalesef bu işin bir garantisi yok;
0
roket adam
(01.06.22)
Bulgaristan uzerinden aracla mi gideceksin yoksa ucakla sofya vs yapip devam mi edeceksin?

Eger aractan bahsediyorsan asil sorun bulgaristan degil sirbistan olur.tek girisli vizen bulgaristan cikisinda kullanilmis olur ve diger tarafta hirvatistana girebilme sansin kalmaz.bunu bazen gozardi edebilirler ama etmeme ihtimalleri yuksek.girdigini varsayarsak donus yolunda bu sefer bulgaristan kabul etmez.

Tek girisli veya multi vize arasinda bir fark yok ama derdini konsolosluga anlatabilmen lazim.kara yoluyla ulasim saglayacagim detayini eklersen direk multi vizeyi verirler zaten.
0
duptıs
(01.06.22)
hangi ülkeye başvuruyorsunuz? fransa ya da italya^ya başvuruyorsanız, az buçuk seyahat geçmişiniz de pasaportunuzda görünüyorsa, görünmüyorsa eski pasaportunuzdan fotokopisini sunarak gösterirseniz; siz herhangi bir talepte bulunmasanız da multi girişli olarak verilir zaten. özel bir şey yapmanıza gerek yok.

Avusturya gibi biraz cins ülkelerden başvurursanız tek girişli ve tam seyahat süreniz kadarlık bir vize gelmesi ihtimali sözkonusu olabilir.
0
kaptankedi
(01.06.22)
(7)

Antropoloji, dil ve evrimle alakali kitap onerisi

nefertarii
Tam olarak nasil anlatsam bilemedim; tufek mikrop celik gibi kitaplar ariyorum. Dunyanin farkli yerlerinde hic bir arada yasamamis insanlarin kulturel ortakligini filan da cok merak ediyorum.Ornegin, mezopotamya’daki cok tanrili inancta tanrilarin ve tanricalarin yunan mitolojisinde ve roma mitoloji
Tam olarak nasil anlatsam bilemedim; tufek mikrop celik gibi kitaplar ariyorum. Dunyanin farkli yerlerinde hic bir arada yasamamis insanlarin kulturel ortakligini filan da cok merak ediyorum.

Ornegin, mezopotamya’daki cok tanrili inancta tanrilarin ve tanricalarin yunan mitolojisinde ve roma mitolojisinde karsiliklari var; bu nasil gelisti vs gibi bilgiler veren kitaplar. Bu kultur antropolojisi mi oluyor tam bilmiyorum ama?

Bir de dillerin evrimi ile alakali kitaplar ariyorum.
0
nefertarii
(01.06.22)
(bkz: mircea eliade)
0
tadellesever
(01.06.22)
- Derek Bickerton_Adem'in Dili
- Marcel Mauss - Sosyoloji ve Antropoloji
- Jacob Bronowski - İnsanın Yükselişi
- Leonard Mlodinow_Akıllı Homo Sapiens
- Michael Tomasello_İnsan İletişiminin Kökenleri
0
buzbebek
(01.06.22)
Alaeddin Şenel - İnsanlık Tarihi
0
OttoVonLilienthal
(01.06.22)
www.oglak.com
Kaybolan Sesler'i önereyim ben de.
0
kobuzchu kiz
(01.06.22)
Victor Turner- Ritüeller Yapı ve Anti-Yapı
0
Amaranta ursula
(01.06.22)
Evet, doğrudan kültürel antropoloji ya da antropoloji ya da sosyal antropoloji başlıklı ders kitabı olma amacıyla yazılmış farklı farklı kitapları alıp okuyabilirsiniz. Bahsettiğiniz konu hakkında en tatmin edici olan bunlar okur. Sonradan onların kaynakçalarından ilginize göre kitap seçip ilerlersiniz.

Kottak antropolojiye bir bakın.
0
akhenaten
(02.06.22)
@playing star again linkte sorun var sanirim
0
🌸nefertarii
(02.06.22)
(4)

İstanbul ortapedi doktor tavsiyesi

z_victory86
Arkadaşlar eşimin ayak tarak kemiğinde ve bileğinde ayağını burktuktan sonra oluşan kemik içi ödem var.Bileklik kullanmamıza rağmen ve birkaç doktora görünmenize rağmen şifa bulamadık.istanbul da devlet veya özel fatketmeksizin tavsiye edebileceğiniz bir ortapedi doktoru var mı? Şimdiden teşekkür e
Arkadaşlar eşimin ayak tarak kemiğinde ve bileğinde ayağını burktuktan sonra oluşan kemik içi ödem var.
Bileklik kullanmamıza rağmen ve birkaç doktora görünmenize rağmen şifa bulamadık.istanbul da devlet veya özel fatketmeksizin tavsiye edebileceğiniz bir ortapedi doktoru var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
0
z_victory86
(01.06.22)
Prof Önder Ofluoğlu
Özel muaynehanesi Bağdat caddesinde.
0
arenas
(01.06.22)
Önder Kılıçoğlu
0
Mistyimage
(01.06.22)
op. dr. selim mugrabi
0
cooperr
(02.06.22)
semyasa
(02.06.22)
(2)

Cam silme robotu

hede hodo
Annem için bakıyorum.Pişman etmeyecek, onu yormayacak olan model hangisidir?
Annem için bakıyorum.
Pişman etmeyecek, onu yormayacak olan model hangisidir?
0
hede hodo
(01.06.22)
Alan arkadaşlarım robottan memnun değiller (Xiaomi) ben de almadım o yüzden.
0
SiyamkedisiZorro
(02.06.22)
Karcher değil. Karcher elektrikli çekçek gibi, çok pişmanım aldığıma.
0
physcos physcos
(03.06.22)

Cem uzan calisin calisin capsi

yazmaya da bilirim bir garantisi yok
Bir caps var da nabiyonuz gencler calisiyor musunuz calisin calisin gibi? Cem uzanli. Bulabilir misiniz?
Bir caps var da nabiyonuz gencler calisiyor musunuz calisin calisin gibi? Cem uzanli. Bulabilir misiniz?
0
yazmaya da bilirim bir garantisi yok
(01.06.22)

yargıtay içtahatları günllenmiyor mu?

hayvan gibi yazar
https://karararama.yargitay.gov.tr/YargitayBilgiBankasiIstemciWeb/pf/sorgula.xhtmlsitesinde hangi sözcükle arama yaparsam yapayım 21 aralık 2021 den sonra eklenen içtahat yok. kazancı ya da diğer derleme programlarında 2022 yılına ait aile konutu ya da tapu iptal-tescil davalarına dair içtihat eklen
karararama.yargitay.gov.tr

sitesinde hangi sözcükle arama yaparsam yapayım 21 aralık 2021 den sonra eklenen içtahat yok. kazancı ya da diğer derleme programlarında 2022 yılına ait aile konutu ya da tapu iptal-tescil davalarına dair içtihat eklenmişmi? kontrol edebilecek arkadaşlar varsaçok sevinirim.

yargıtay ile görüştüm adamlar farkında bile değil mevzunun.
0
hayvan gibi yazar
(01.06.22)
(8)

4500 Lümen ve üzeri ampül tavsiyesi?

ehti
sarı ışık, daylight ya da warm white, standart duy için 4500 ve üzeri lümenlerde ampül tavsiyesi verebilecek olan var mıdır?
sarı ışık, daylight ya da warm white, standart duy için 4500 ve üzeri lümenlerde ampül tavsiyesi verebilecek olan var mıdır?
0
ehti
(01.06.22)
Philips hue herhalde alınabilecek en güzel ampul.
0
orient blue
(01.06.22)
@ob

doğrudur, ama ben lm değerini göremiyorum o serinin, bahsettiğim lümen aralığındakilerin linki varsa atabilir misiniz?
0
🌸ehti
(01.06.22)
gatherer
(01.06.22)
4500 lümen tek lamba bulman çok zor. geneli 1500 falan. ben de o yüzden üçlü armatür kullanıyorum.

gatherer senin attığın da 1000 lümen bu arada.
0
alperz
(01.06.22)
Lümen derken kelvin (sıcaklık) değerini kastediyor olabilir misiniz? 100 wattlık led ampuller 1500 lümen falan oluyor.
0
orient blue
(01.06.22)
@ob

Hayır, kelvinden bahsetmiyorum.
0
🌸ehti
(01.06.22)
anladım. şöyle bir ürünü var mesela philips’in;

www.amazon.com
0
orient blue
(01.06.22)
Osram Led Jumbo E27 45W/4300Lm Beyaz Işık www.amazon.com.tr

Kullanmadım kefil olmam.
0
Mistyimage
(02.06.22)
(2)

Açık yara-Yara bandı

Kaleci Saçlı Forvet
Kedimle ufak bi tartışma yaşadık bi tatsızlık oldu elimi tırmaladı, kanamalı bi çizik oluştu ama şu an kan akışı yok, şimdi biz bunu yara bandı ile kapatalım mı yoksa bırakalım da bu şekilde mi iyileşsin? Teşekkür ederim.
Kedimle ufak bi tartışma yaşadık bi tatsızlık oldu elimi tırmaladı, kanamalı bi çizik oluştu ama şu an kan akışı yok, şimdi biz bunu yara bandı ile kapatalım mı yoksa bırakalım da bu şekilde mi iyileşsin? Teşekkür ederim.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(01.06.22)
benim her yanım tırnak, tırnakları kesince de diş izi oluyodu özellikle bi ara çok fenaydı :D kanama devam etmiyorsa bırak öyle kalsın ama eklem yerinde falanda 1, 2 gun standart yarabandıyla bantla istersen çunku hareket ettikçe kanıyor ve kanadıkça canı acıyor insanın :D

bendeki yara bere bi ara acayip fazlaydı o nedenle salmıştım ben şahsen :)
0
e mice
(01.06.22)
Kedi kanamalı çizik yapınca çabuk iltihaplanabiliyor diye hemen bi batticon'la müdahale edip açık bırakıyoruz biz.
0
kobuzchu kiz
(01.06.22)
(3)

Turkiye'ye giriste PCR testi hala isteniyor mu?

joelskellington
Asilari tamdir issirmaz belgem var, PCR da isteniyor mu?
Asilari tamdir issirmaz belgem var, PCR da isteniyor mu?
0
joelskellington
(01.06.22)
ek olarak bende bir soru ekliyeyim, travel turkey diye bir form vardi onu hala doldurmamiza gerek var mi?
0
allstar
(01.06.22)
Asilari tam olanlardan artik istenmiyormus

www.icisleri.gov.tr
0
🌸joelskellington
(01.06.22)
Hayir gerek yok. Asilar soruluyor bir tek.
0
funl
(01.06.22)
(9)

Banyo yıkanır mı yoksa silinir mi?

ms brownstone
Bana kalırsa çamaşır suyu ve su ile yıkanır ve ancak öyle temizlenir çünkü vileda ile silmeye kalkınca duştan sonra dökülen saçlar vs kovaya, vileda başlığına falan yapışıp leş bir hale gelir. Biz yeni bir eve taşındık ve sağ olsunlar banyo ile önündeki parkeleri aynı yükseklikte yapmışlar. Böyle ol
Bana kalırsa çamaşır suyu ve su ile yıkanır ve ancak öyle temizlenir çünkü vileda ile silmeye kalkınca duştan sonra dökülen saçlar vs kovaya, vileda başlığına falan yapışıp leş bir hale gelir.

Biz yeni bir eve taşındık ve sağ olsunlar banyo ile önündeki parkeleri aynı yükseklikte yapmışlar. Böyle olunca yıkamak imkansız oluyor. Eşik yaptırılabilir mi diye düşününce de apartmanda herkes yeni evlerde artık hep böyle olduğunu ve banyoyu silerek temizlediklerini söyledi.

Sizce temizlik için ne yapmalı? Ben yanlış düşünüyorum herhalde diyorum ama lavaboyu, klozeti ve yerleri yıkamadan asla tamamen temiz olmaz gibi geliyor. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bir diğer çokomelli sorum da banyo terliği ve paspas kullanıp kullanmadığınız. Banyonuzun bir tasvirini bekliyorum yani şu temizlik olayını tam anlamak için :D
0
ms brownstone
(01.06.22)
Yerleri her zaman yıkamanıza gerek yok. Banyo için ayrı bir yer silme bezi kullanmanızı öneririm. Klozeti, lavaboyu yine suyla yıkarsınız.
0
sevilen progressive türkücü
(01.06.22)
Benim saçım aşırı uzun olduğu için çok kıl yün oluyor onları makineyle temizliyorum sonra viledayla siliyorum evin diğer bölümlerinde olduğu gibi, yıkamak hiç aklıma gelmedi. Banyo için ekstra terlik kullanmıyorum evde giydiğim terliği her yerde kullanıyorum salonla banyo zemininin hijyen açısından bana göre spesifik bir farkı yok o nedenle ayrı terlik kullanmıyorum. Bir de ben tek yaşıyorum mesela banyoda terlik olsa yine ben kullanacam sadece ama çekirdek aileyi düşünsene bir tane terlik var banyoda herkes onu kullanıyor bu bana göre çok daha sağlıksız resmen mantar servisi.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(01.06.22)
Artik banyo supurulen bir sey oldu, elektrik supurgesiyle evi dolanirken orayi da supuruyorsun.

Geri kalani icin de arada vileda yetiyor.

Yikayinca komsuya su gidiyordu genelde. Bittigi iyi oldu.
0
divit
(01.06.22)
Elektrikli süpürgeyle süpürülür. Sonra da silinir.
Yıkamak çamaşır makinesi gibi eşyalar için zararlı. Pas ve çürüme nedeni.
0
pro9it9is9
(01.06.22)
bu soruyu daha once de sormustunuz. yine anlamadim :)

ama banyo elektrikli supurgeyle supurulur sonra da vileda yapilir. ha annem asla affetmez suyu atar iceri yikar ama kalmadi onlar. herkes supurup siliyor
0
Kittie
(01.06.22)
Yıkarsan alt kata derzlerden su sızdırabilir.
0
nvidia
(01.06.22)
Banyoyu normal süpürüyorum, mopluyorum. Ama içime sinmiyor haftada bir iki kova su ile balkon yıkar gibi yıkıyorum.
Banyo terliği kullanmıyoruz, normal banyo paspas takımım var.
0
cilekli pasta
(01.06.22)
Once süpürüyorum elektrikli süpürge ile. Sonra da sılıyorum. Banyoyu bır tek yenı eve taşınınca fırca ıle yıkadım o kadar. Duşa kabının ıcını dedıgın gıbı yıkıyorum fosur fosur.

Ama banyo tabanında paspas var, krozetın onunde paspas var. Terlık kullanmıyorum. Evın ıcınde gezdıgım terlıkle gırıp cıkarım.

Zaten tuvaletın evın ıcınden daha pıs olduğunu dusunsem ıgrenırım tuvalete gırmeye.
0
zimbirik
(01.06.22)
yıkanır
0
joooper
(02.06.22)
(3)

Bayilerde sıfır otomobil var mı?

pamplona
yakın zamanda arayan eden var mı? soru başlıkta.
yakın zamanda arayan eden var mı? soru başlıkta.
0
pamplona
(01.06.22)
bugün bir tanıdığım iki Hyundai bayisini aradı. birisi 4-5 gün sonra gelecek dedi, birisi ay sonunda gelecek dedi.
0
co2s2
(01.06.22)
Fiyat guncellemeleri var sanirim. Olsa bile vermezler.
0
msb
(01.06.22)
bir arkadaşım seat bayisini aramıştı almak için, araba yok demişlerdi.
0
admin
(01.06.22)
(2)

kosgeb tarzı yerlere başvuru

tmnslp
kosgeb, founder institute tarzı yerlere başvurup girişimcilik fikrini sunanlar var mı aramızda? sözlük’te kosgeb için hiç iç açıcı şeyler yazılmamış, o yüzden founder institute vb. başka önerisi/deneyimi olanlar var mı?
kosgeb, founder institute tarzı yerlere başvurup girişimcilik fikrini sunanlar var mı aramızda? sözlük’te kosgeb için hiç iç açıcı şeyler yazılmamış, o yüzden founder institute vb. başka önerisi/deneyimi olanlar var mı?
0
tmnslp
(01.06.22)
erken aşamada bunlara başvurmak çaresizliktir, vakit kaybıdır. ürününüzü ispatlayın yatırım arayın paranız yoksa.
parası olana teşvik de çok zira.
0
yeahbutso
(02.06.22)
kosgeb, founder institute tarzı çalışmıyor.

eğer bir projeyi destekleyecekse bile. git harcamanı yap. ödemeni yap. sonra bana faturasını ödeme dekontunu getir. ben bir ara sana o paranın bir kısmını ödiyerek destek olurum. diyor.

öyle aa projeni beğendim al bu parayı hemen kur işi vur voleyi demiyor.
0
paudi
(02.06.22)
(3)

Kedideki kene eve yayılır mı

zimbirik
Kedi bakıcılığı yapıyordum. Dünden beri evde olan kedinin kene taşıdığını farkettim. Oldukça da büyük bir kene diyebilirim. Ne kadar zamandır bu yavrucakta bilemiyorum. Bu kene yumurtalarını falan eve saçıyor mudur şuanda. Çok tedirgin oldum cidden. Sahibi yarın alacaktı normalde. Ama sahibini arama
Kedi bakıcılığı yapıyordum. Dünden beri evde olan kedinin kene taşıdığını farkettim. Oldukça da büyük bir kene diyebilirim. Ne kadar zamandır bu yavrucakta bilemiyorum.

Bu kene yumurtalarını falan eve saçıyor mudur şuanda. Çok tedirgin oldum cidden. Sahibi yarın alacaktı normalde. Ama sahibini aramak üzereyim başka ev bul diye.

Ev hayvanı olanlar bi içimi rahatlatsanız çok makbule geçer. Kenenin boyutu serçe parmağımın tırnağı kadar var
0
zimbirik
(01.06.22)
yayılır mı bilmiyorum. ancak siz onu kediden almaya çalışmasınız iyi olur. yanlış alınırsa zehrini bırakıyor ve kedi ölüyor
0
surprise
(01.06.22)
Yok kediye dokunmayı bıraktım zaten. Çıkartmam asla. Ama yetişkın bir kenenin yumurtalarını bıraktığını duydum. O yüzden çok tedirginim.
0
🌸zimbirik
(01.06.22)
hiç böyle bir şey okumadım şu ana kadar 5 senedir kedi besiyoruz ama bilemedim :) yani keneler atlayamaz, tırmanamaz, yapışır kalır ildigim kadarıyla. olay pirelerdekinden çok farklı. pire ilaçlatma boyutunda yayılabilir ama kenelerde hiç öyle bir şey oumadım şahsen :)
0
e mice
(01.06.22)
(6)

Eurobond fonu hakkında

hayati cozemeyen adam
Merhaba, bankamdan kişisel müşteri danışmanım eurobond fonu önerdi 2 senelik. Eurobond değil fonu dedi. Ben bu işlerden hiç anlamıyorum, attığı maili de bu, sizce mantıklı mı ? Banka qnbÜç beş kuruş döviz cinsinden birikmiş param var %7.5 bu enflasyonist ortamda döviz üzerine iyi getiri gibi. Tek ri
Merhaba, bankamdan kişisel müşteri danışmanım eurobond fonu önerdi 2 senelik. Eurobond değil fonu dedi. Ben bu işlerden hiç anlamıyorum, attığı maili de bu, sizce mantıklı mı ? Banka qnb

Üç beş kuruş döviz cinsinden birikmiş param var %7.5 bu enflasyonist ortamda döviz üzerine iyi getiri gibi. Tek risk sizin erken bozmanız ya da devletin iflasını açıklaması dedi :) bunu duyunca korkmadım değil.

Sizce ?
0
hayati cozemeyen adam
(01.06.22)
Eurobondun kendisini alabilirsiniz.

2 yıl dursun çekerim dersen verdiği oran iyi gibi. Ama 3 yılda yıllık yüzde 8 . 5 yılda yüzde 9 civarı yıllık getiri veren eurobondlar var. Eurobond aldıgında 6ayda bir ödemede alıyorsun ( yuzde 4 yuzde 4 yıllık olanı 2 parçada alıyorsun) 800 gün sonunda tüm parayı vereceklerse birleşik getiriden yararlanmamış oluyorsun.

Aldığın eurobond u vadesi dolmadan satmazsan ve yıllık galiba şu an 70bin üzerinde eurobond gelirin olmazsa vergide ödemiyorsun.
0
bnmzz
(01.06.22)
Vergi vs uğraşmadan bankanın herşeyi halletmesi güzel gibi. Elime %7 kalması benim için tamam, eurobond ile eurobond fonunun farkı ne ki ?
0
🌸hayati cozemeyen adam
(01.06.22)
fon'un içini yöneten şirket oynayabiliyor. %80'i eurobond %20'si başka bişey olabilir onun.

hatta önerdikleri şuysa buradan inceleyebilirsin:
www.tefas.gov.tr

edit: başka yeni bir şeymiş. Ekran görüntüsünü şimdi gördüm. Tamamen eurobond diyor bir de. Eh bankacınızla konuşup tam öğrenin alın madem.
0
nhk ni youkosu
(01.06.22)
Şuan 2047 yılı vadeli eurobond 940$ ve yıllık %9 getirisi var. Yatırımcının elinde 900-1000$ olmuyor o zaman ufak bi meblağ ile fon alıyor. Ayrıca eurobond alım satım marjı yüksek ve erken çıkarsan vergisi vs oluyor. Ama fonda herhangi bir zaman çıkabilirsiniz ve kardan %10 stopaj ödersiniz. Ayrıca eurobond uzun vadeli bi yatırım aracıdır. Youtube'da birkaç video var onları izleyip daha iyi kavrayabilirsiniz. Not:size önerilen s"serbest" fon. Bu tip fonlara giriş ve çıkış belirli kurallar dahilinde oluyor. En son denizbank nitelikli yatırımcıya karpayı ödeyen eurobond fonu çıkartacaktı. Şartları karşılıyorsanız bunada bakabilirsiniz.
0
1917
(01.06.22)
2 sene için döviz bile olsa %7 çok az bir oran değil mi yahu :) ben mi bir şeyi kaçırıyorum.
0
mr.goodcat
(01.06.22)
@goodcat,

senelik %7.5 2 sene boyunca
0
tchuck
(01.06.22)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.