[]

Köpeğimizin ayarı bozulmuş

Terrier cinsi bir köpeğimiz var daha 8 aylık. Nisan'da (5 aylıkken) babamla yazlığa geldiler. Aynı gün babam fenalaştı, hastaneye kaldırdılar. Köpeğe daha önce iki köpek bakan komşu sahip çıktı. 2 hafta Muğla EAH, 3 hafta Ankara Tıp, taburculuktan sonra 1.5 ay ev derken yazlığa geri geldik, köpeğimize kavuştuk.

Lakin sadece mama yiyen, arada azıcık farklı yemek yiyen hayvan mama yemiyor. Çok acıkırsa yer dedim, yine yemiyor. Kuru ekmek yiyor, Royal Canin Puppy Mini yemiyor. Komşu bizden tecrübeli, iyi bakmış ama kemik suyu, tavuk falan normal yemek yedirmiş.

Bem açıkçası mama yesin istiyorum. Nasıl geri mamaya alıştırırım bu hayvanı?

 
Mamayı koyacaksınız başka bir şey vermeyeceksiniz aç kalınca yiyecek. Bizim veterinerin cevabı her zaman bu.


  • not dark yet  (15.07.22 08:19:47) 
Geçmiş olsun bu arada.


  • not dark yet  (15.07.22 08:21:01) 
Yoo. köpeğin ağzının tadı yerine gelmiş asıl:)


  • lamneth  (15.07.22 09:16:24) 
Önüne mamayı koyup birsey vermeyin 3 4 gün sonrasında illa ki yiyecek


  • mirty  (15.07.22 09:45:02) 
biliyorum kiyamiyorsunuz. ama arkadaslar hakli. sadece mama vericekseniz. ertesi gun yeni mamayle degistireceksiniz vesaire.

ama ben de kiyamadigimdan yavas yavas biraktirdim. ornegin, kuru mamanin yaninda bir de kutuda yas mama aldim. ilk gun yari yariya karistirdim. yas mamayi severek yediginden arada kuru mamayi da yedi, ikinci gun daha az yas mama, bu sekilde sadece kuru mama kalincaya kadar devam ettim. bir hafta 10 gun sonra duzene girdi. son sadece kuru mamayi ilk gun yemedi ama ertesi gun acikinca yedi. belki sizin de isinize yarar.
  • gel gel sarisinim sag yap gel  (15.07.22 10:47:40 ~ 14:23:44) 
@gel gel +1

Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi muhtemelen picky eater olmuş. Mamalar tatsız, kıyamadığınızı görünce de yemiyor ki güzel yemek verin. Çözümü arkadaşlar anlatmış.

Onun haricinde iki şey söylüycem:

1- Ayrılık anksiyetesi olabilir. Yani normal yemeği gözünüzün önünde yiyor ama mama başka bir yerde duruyor diye de yemiyor olabilir. Yemeği elinizden vermeye çalışıp bi bakın. Durum buysa da zamanla aşılır, ama uzun süreli ayrılık sonrası köpeklerin böyle huyları olabiliyor, duygusal hayvanlar.

2- Ben köpeğe "sadece" mama vermiyorum. Yani belki bi tık sağlıklıdır ama yazık, bi ömür kötü yemek yiyerek geçmez. O yüzden arada yüksek proteinli şeyleri (kıyma, yumurta vs) normal mamanın içine karıştırarak da verin bence. Sadece ev yemeği yemesin tabi ama sadece mama da yemesin :)
  • plutongezegendegilmi  (15.07.22 13:16:55) 
Veterinerden geldim. Tüyleri de kıtık olmuş, hatta kesmeye çalışıp tüysüz tavuğun g.tüne çevirmişler.

Tıraş ettiedim. Veteriner dedi ki eli, kolu, göbeği, boynu, kulakları kıpkırmızı, alerji olmuş. Puppy mini yerine hypoallergenic mama verdi ve keainlikle başka şey yemesin dedi. Mamayı koy, 5 dakika sonra da al, nasıl olsa mama orda, bi ara yerim demesin, yemezse mamanın gittiğini görsün dedi. Onu da ölçekle vericez. Ayrıca ilaç da verdi.

Bakalım akşam başlıyorum tedaviye.
  • kibritsuyu  (15.07.22 14:44:11) 
Bu mamayı da yemiyor. Veterinerin dediği gibi 5 dakika duruyor, yemeyince kaldırıyorum. 4-5 kere kaldırıp koydum yemedi. Birkaç tane elime alıp elimden yedirmek istedim, ağzına alıp geveleyip bırakıyor. Israr edince 2-3 tane mamayı kıtladı yedi. Bütün gün yediği o.


  • kibritsuyu  (15.07.22 23:10:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.