(3) 

bayramda açık kütüphane var mı?

pomaklar #968624 
İstanbul avrupa yakası bayramda açık kütüphane var mıdır? İlla kütüphane olması da gerekmez sessiz bi ortam olması da yeter muziksiz falan. Deneme çözmem gerek o yüzden.


Saygilar teşekkürler.
(8) 

kafamda deli sorular!!!!!

pomaklar #916919 
selam ey ahali;

şimdi çok kısa özet geçiyorum,

maliye mezunu ve işten yeni atılmış dur lan bu çok sert oldu şirket yapılanması gereği küçülme politikasından ötürü çıkarılmış biri olaraktan hali hazırda da adalet bitirmiş biri olarak hukuk okuma hayallerim var-dı ki hala var da nasıl desem ülkenin durumunu gördükçe ve de zibil gibi adalet mezunu adam gördükçe hatta ve hatta dersanede ders anlatan hocaların bile adalet mezunu olduğunu görünce açıkçası biraz soğudum.

o yüzden yine malum sınava (dgs) gireceğim amma ve lakin peder beyin ben dahil 25 sığırı bulunmakta an itibariyle. dolayısıyla eh bu istanbul'da da her güçün yaşam alanı kısıtlanıyor. dolayısıyla elbet bi gün tası tarafı toplayıp çekerim emaneti severim adaleti deyip baba mesleği (gerçi aslen polis ama ikinci mesleği diyelim) hayvancılık yapmak hiç de uzak değil.

işte zurnanın zırt dediği yer de burada ben hazır kafayı kırmışken yaş 27 bu arada hukuk okurken bi yandan da aöf'den yine laborantlık okuyup hukuk ile eş zamanda laborantlık bitirip bi dgs ile 3-4 sene daha okuyup veterinerlik bitirip malum gelecekte uğraşacağım işte veteriner maliyetinden yırtma planlarındayım.

yaş 27 bu sene dgs ile hukuk fakültesine geçsem bitene kadar en erken 30 desek 3 sene de hadi 4 de hadi 5 de fazla fazla 35 yaşında hem veteriner hem avukat hem maliye mezunu bi adam olacağım. valla kafamda deli sorular olmaz mı olur mu tutar mı tutmaz mı diye de çok mu saçmalıyorum acaba ben?

ha bu arada evlilik baskısının bile şu aralar buram buram arttığı ve sınavı kazanamama durumunda kasap çekerken göreceğiniz ben olacağımı da belirterek biriniz ya gaz versin ya da lan bi sürttür git çay koy kendine gel desin.

olmaz mı ki? valla senede 10-12 bin lira veterinere veriyoruz aga cidden içim acıyor .

nasıl yapsak?
(3) 

gereksiz hiçbir şeyi unutmamak!!!!!!!!

pomaklar #914991 
benim bu ama şöyle bi şey gördüğüm ya da duyduğum yaşadığım şeyi asla unutmuyorum! ilk başta bunu söyleyince garip gelebilir ama ciddi anlamda ileride hastalık derecesinde olacağından korktuğum bi mevzu bu. mesela örneklerle açıklayayım;

2008 yılında bi ingilizce kursuna gittim yaklaşık 6 ay falan. aradan 6-7 yıl geçmişken aynı sınıfta olan bi arkadaşım 'ya sınıftaki kimseyi hatırlamıyorum' demesiyle şimşekler çaktı bi anda patır patır saydım isim isim. onu da geç 6 ay boyunca bi kızla tek kelime etmemişken babasının bi kimyevi madde üreten fabrikası olduğunu hatırlıyorum, bi kızın balıkları vardı mesela ölmüştü epey üzülmüştü vs. asıl bomba şu;

kursun kantincisinin abisinin adını hatta abisinin oğlunun nerede askerlik yaptığını hatta nereleri olduklarını bile hatırlıyorum. bunlar hep bi cümlede saniyelik söylenen geçen şeyler sadece. aynı kursta ders veren avustralyalı bi hocanın kız kardeşinin adını biliyorum ve hangi üniversitede hangi bölüm okuduğuna kadar hatırlıyorum. bunlar da yine sohbet esnasında saniyelik cümlede geçen şeyler.

mesela en son çalıştığım yerde 400 kişiye yakın çalışıyordu ve şöyle söyleyeyim maksimum 50-60 tanesi ile hayatımda en az bi cümle kurmuşumdur ve çok rahat 300 kişiyi isim soyisim olarak biliyorum. tanışmıyoruz bile mesela ama 1 kere hangi departmanda kim var baktığımda direkt unutmamak üzere aklımda kalıyor.

mesela yaşım 27 kuzenimle ilkokulu aynı okulda farklı sınıflarda okuduk ve onun sınıfındaki adamları isim soyisim bugün hala hatırlıyorum. yine adamları zaten 20 senedir görmedim belki ama birden aklıma geliyor.

bi başka olay fii tarihinde babamın kahvesi vardı orada ergenken garsonluk yapıyordum ve tabi bilinir az çok herkes çift şeker içmez kimi çayı açık içer kimi demli kimi şekersiz kimi tek şeker kimi sakarin aradan 6 sene geçti ben hala kimin nasıl çay içtiğini hatırlıyorum bugün. tek tek sayıyorum böyle x açık 3 şekerli, y demli yarım şekerli. z normal şekersiz falan.

onu da geç hadi 3 sene önce yine çalıştığım farklı bi firmada yaygın dağıtımda bulunduğu müşterilerinin çalıştığım süre boyunca ne tür maldan ne kadar aldığını bugün yine hatırlıyorum ki bunların sayısı min 300 falandır.

mesela askerde 160 kişilik devrelerimin rahat 80 tanesini isim isim sayarım ki sadece 1 ay aynı ortamda bulunduk yani düşün.

bunun gibi aklıma gelmeyen daha ama hatırladığım tonla şey var kendi hayatımla ilgili böyle gereksiz ve üzerinden epey zaman geçmiş olan...

korkuyorum :(
(14) 

istanbul içi laptop tamiri nerede var?

pomaklar #910666 
selam laptop recailer;

2.5 senelik hp marka laptopum geçen akşam fanının durması sonucu kapandı ve fan bi daha çalışmadı cihaz açılsa da fan çalışmaz oldu. neyse servisine götürdüm doğal olarak garantisi bittiğinden bana 445 tl fatura çıkardı. cihazı zaten 2.5 sene önce 1090 liraya almuıştım 445 tl vermek açıkçası mantıklı gelmedi.

istanbul içi böyle bilinen hem işini iyi yapan hem güvenilir (içindeki parçaları değiştirmeyecek) hem de bu işi 200-250 tl'ye en fazla 300 tl'ye kapatabilecek bu tarz hizmet veren yerler var mıdır?

marka: hp pavilion i3

çöpe gitmesin lan alet zira ben 445 tl hayatta vermem o servise çünkü!

saygılar.

not:tikler sabaha.
(6) 

vodafone internet paketi hk. (önemli!!!)

pomaklar #910281 
selam genç kırmızılar,

tek bi şey sormak istiyorum sizlere 6 mb hadi 10 mb (ki o kadar yoktur) fotoğraf yüklemesinde (upload) 1 gb internet kotasının tamamı tükenir mi ya? 1 gb arkadaş!

cihaz: galaxy note 4

operatör: vodafone

nolur bilen arkaedaşlar aydınlatsın ona göre carlayacağım bu adamlara veya ben çok cahilim keşke ölsem :(

edit: 91 mb kalmış lan 1 günde :((

saygılar
(4) 

hp pavilion laptop fan arızası hk.

pomaklar #909333 
selam genç hp fanları;

şimdi pavilion serisi 3.5 senedir kullandığım bi laptopumun uzun zamandır da sesli çalışam fanı dün durdu ve cihaz kapandı ve açılmıyor. neyse garantisi bittiğinden bugün servisine götüreceğim ne kadar patlar ki bu fan olayı? hiç bilgim yok bu konularda bi fikir sahibi olan güzel insanlar var mıdır aramızda?

saygılar.
(2) 

skype ile alakalı bi soru hk.

pomaklar #909236 
selam genç iyonyalılar;

tablete klavye ile bağlanıyorum fakat skype da enter tuşuna basınca ileti göndermek yerine alt satira geciyor nasıl düzeltebiliriz?


saygılar
(6) 

Uyumamam Gerek! Ama nasıl?

pomaklar #900751 
selam uykucu şirinler;

şimdi güne 05.45'de başlayıp 10 saatlik bi iş mesaim + 2 saatlik bi kursa gidiyorum hafta içi 4 gün. akşam eve gelmem 22.00 civarı oluyor ve yemek falan 23.00 civarı boşa çıkıyorum. fakat bu saatten sonra da uyku basıyor çok fena ders çalışamadan küt diye uyuyorum.

Kahve içmeyi pek sevmediğimden içebildiğim tek kahve nescafe bol sütlü bol köpüklü ya da filtre kahve ama o da bol sütlü ve şekerli.

Nasıl uyanık kalırım? Ben ders çalışmak istiyorum ama koltuğa oturur oturmaz uyuyorum. Nasıl yapmalı? Ne yapmalı?

hani çok acı da olsa az bi kahve seni sabaha kadar götürür bile dense razıyım.

bu arada yaşım 28 hayatımda türk kahvesi içmedim. sevemedim onu da dipnot olarak belirteyim.

bi buldurun be olum :(
(1) 

porselen dişin altındaki düş çürür mü?

pomaklar #898397 
selam genç ipanacılar;

yaklaşık 7-8 sene önce ön dişlerime protez porselen diş yaptırmıştım 4 tane.şimdi bakıyorum da en diş eti ile protezin arasında ufak bi siyahlık mevcut. acaba alttaki diş çürüyor mu? alttaki diş nasıl çürür üstünde protez porselen diş varken? o diş çürürse ya da çürüdüyse ne yapılmalı? ara ara kanıyor da ama hiç çürük olabileceği aklıma gelmemişti. şimdi dikkatli bakınca çok belli belirsiz bi siyahlık var diş etimle protez arasında...

nasıl yapcaz :(
(3) 

bi oyun vardı araba yarışı?

pomaklar #897761 
selam genç yarışseverler;

bi oyun vardı senesini tam bilmiyorum ama 2000-2002 yılları arasında oynadığımı biliyorum. sadece 3 araç vardı. biri beyaz mustang sanırım hayvani hızlı fakat kontrolü imkansız, diğeri metalik gri bi BMW ve en sonuncusu kırmızı Porsche vardı. yamulmuyorsam super sport racer tarzı bi adı vardı ama emin değilim.

bi buldurun be!

not: mustang'in adı farklı olabilir.lamborghini de olabilir emin değilim mustang diye aklımda kalmış.
(5) 

~$ ile başlayan excel dosya adı??? nasıl yok edilir? (acilllll)

pomaklar #886177 
Selam genç excel hücrelerini seven ve koruyanseverler;

şimdi bi x isimli bi dosyadan aldığım verilerle y dosyasında düşeyara ile karşılaştırdım falan buraya kadar sorun yok. fakat verileri aldığım dosyanın aynısından ~$ başında bu işaretli soluk renkte bi dosya oluştu. bunu nasıl kaldırabilirim? dosyayı sildim yeniden oluşturdum falan yok kalkmadı hala öyle bekliyor içine girmek isteyince de 'yöneticinize başvurun' diye bi şey çıkıyor.

nasıl kurtulurum :(

saygılar.
(5) 

iş yeri psikoloğu hk.

pomaklar #868701 
selam genç ruhubozuklar;

iş yerlerinde psikolog bulunması için yeterli işçi sayısı kaçtır? 50 mi? herhangi bi kanunda bu şart geçiyor mu? bu şarta uymayan iş yerini nereye şikayet edebiliriz?

saygılar.
(8) 

bana sırt çantası arıyoruz!!!!

pomaklar #864496 
selam genççantalıgezenkitle;

şimdi hali hazırdaki çantamın tabanı artık iyice inceldi lastik gibi bi madde olmadığından yerlerde sürtmekten artık her an kitaplarım lök diye sırtımdan boşalabilir yere. yaptırmak vs. için o kadar zamanım olmuyor böyle gidip çanta alayım daha iyi yani.

şimdi tabanı böyle lastikimsi ya da işte çabuk aşınmayacak metrobüste sürtüyor olum çanta düşün çektiği çileyi neyse böyle tabanı sağlam ve 16-17 inç büyüklükte laptopu alacak bi çanta arıyorum.

bütçe: 100 tl hadi maksimum 120 olsun 150 deme olmaz batarım!

renk: tercihen siyah

saygılar sevgiler.
(5) 

bir müteşebbisin hayali hakkında

pomaklar #824658 
selam genç müteşebbisler;

şimdi malum para herkese lazım ama bugün çok komik olabilir ama şöyle bi fikir aklıma geldi;

bildiğimiz hamuru kızartıp satacağız. böyle tabi bunu varoş semtte değil de çok elit olmayıp az kalburüstü semtlerden birinde dükkan açıp yapsak batar mıyız? :)) dükkanın ismini bile düşündüm; 'hammur abi' gibisinden. sadece tabi hamur değil yanında yine o konsepte uygun şeyler de olacak.

yine malum kapıdan girişte bi hamur açan teyze falan. sandalye masa değil de sedir ve tahta oturak tarzında.

kaç paraya patlar ki maksimum?

not: fikrimi çalana hakkımı helal etmem. zehir zıkkım ederim valla.

saygılar.
(3) 

ttnet mi superonline mı uydunet mi?

pomaklar #814309 
selam genç adsl severler;

şimdi çalışan bi insan olarak ve de öyle download manyağı biri olmadığım için bunun yanında 12 aydır ttnet'e 67 tl ödemekten iflahımın büküldüğünden şimdi onlar düşünsün mantığında seçim yapmam gerek,

1. ttnet

tarife: netlimitsiz

hız: 8mbps

taahhüt: 12 ay

akk: 50 gb

fiyat:53-tl

2.superonline

tarife: netlimitsiz tarzında ismi yok

hız: 8 mbps

taahhüt: 24 ay

akk: 50 gb

fiyat: 49-tl

24 ay sabit fiyat garantisi+modem

29-tl aktivasyon ücreti de alınmıyor.

3.uydunet

taahhüt: 24 ay

hız: 10 mbps

akk: 75 gb

fiyat: ilk 12 ay 36-tl, ikinci 12 ay 46-tl

kablo tv'de ücretsiz

nasıl yapsak hangisi seçsek?

tavsiyelere muhtacım.

saygılar.
(3) 

iett istanbulkart randevusu hk.

pomaklar #812271 
selam genç iettciler;

şimdi ben öğrenci akbilimi düşürdüm ve dolayısıyla iptal ettirip yeni kart çıkarmam için randevu almam gerek.

ben bi randevu aldım fakat kaçta olduğunu unuttuğumdan, onu da geç mailime kod mod gelmedi şimdi onu sorgulamak istiyorum ne zaman randevumun olduğunu fakat kodu bilmediğimden ne yeni randevu veriyor ne de öncekini iptal ediyor. ne yapmak gerek ki?

direkt gitsek öylecene alırlar mı?

saygılar.
(3) 

booking.com virüsü hk. (acillll çıldırmak üzereyim)

pomaklar #812260 
selam genç banner karşıtları;

ya bu booking.com'a üye falan değilim her neye tıklarsam bunların bannerlerı çıkıyor. sadece booking.com'da değil envai çeşit banner.

- combo fix ile denedim defalarca işe yaramadı.
- chrome'dan tarayıcı ayarlarını sıfırladım işe yaramadı.
- geri yükleme noktası oluşturmadığımdan sistem geri al diyemiyorum.
- ccleaner ile tarattım yine işe yaramadı.

kısacası tüm bunları yaptım olmadı. bi virüs programı kullanmıyorum ama şunun çözümü nedir rica ediyorum birileri beni aydınlatsın çıldırmak üzereyim.

not: açılan tüm pencelerde ads by plus hdv 1.4 şeklinde bi yazı var.

saygılar.

iyi bayramlar efenim.
(6) 

öğrenci akbilim kayboldu!!! ne yapmalı acill!

pomaklar #810791 
selam istanbulkartlılar;

ya bugün indirimli öğrenci istanbulkartımı düşürdüm. Ne yapmam gerek? Üzerinde tc numaram falan var! Onu da geç nası bi prosedür izleniyor yenisini çıkartmak için??

Saygılar
(6) 

hangi internet servis sağlayıcısı daha avantajlı? (ttnet, superonline vb)

pomaklar #809469 
selam genç fiberoptikler,

şimdi hali hazırda ttnet'e 67 tl bayılan biri olaraktan bu ay sonunda taahhütüm bitiyor. bunu bilen ttnet ve superonline günlerdir yok şöyle kampanyamız var yok böyle var diye affedersiniz kafamda filleri tepiştiriyor.

şimdi bi de ayrıca her ay sabit telefon ödüyorum 27-30 lira arası. bulunduğum yerde fiber yok 4 mbit bile alamıyorum sanırım.

bu çakallara daha fazla da dürtüklenmek istemiyorum.

tavsiyeler nedir?

saygılar.
(17) 

soma'da babasını kaybeden 432 tane çocuk için ne yapılabilir?

pomaklar #778802 
öncelikle şunu belirtmekte fayda var soma'da 432 çocuk 11 gecedir babasız uyuyor!!!

haziran ayının 3.pazarı babalar günü! ve bu çocukların babaları yok artık!

15 haziran 2014 babalar günü. tam 3 hafta var. gerek sözlük gerek duyuru olarak bu çocuklara o gün babalarının acısını az da olsa dindirecek ne yapabilir?

direkt sözlükte başlık açacak arkadaşlar olacaktır fakat şunu söylemekte yarar var önce belirlenen bi şeyler olsa da ona göre bi şeyler yazılıp çizilse!

hiçbirinin babası geri gelmeyecek evet ama en azından bi nebze eksik hissettirmemek için ne yapılabilir?

432 çocuk 11 gecedir babasız uyuyor! ne yapabiliriz??

hadi başlık linkini de verelim; antik.eksisozluk.com

modlardan ricam 3 haftalığına üstte kalsa ne güzel olur.

edit: şöyle bir maili tüm ulusal yayın organlarına göndermekle başlanabilir;

sayın x gazetesi/yayın yönetmeni/yayın grubu/yetkili,

13 mayıs 2014 tarihinde soma’da yaşadığımız büyük felaket hepimizin malumudur.

301 vatandaşımızı kaybettik, 432 çocuğumuz yetim kaldı. ve elbette 301 aile acılar içinde şu an.

yetim kalan 432 çocuğun gerek psikolojik gerek normal hayatlarını etkileyecek sebeplerden ötürü, yaklaşan 15 haziran 2014 babalar günü’nü olabildiğince sessiz geçirmenin doğru olacağını düşünüyorum.

yayınlayacağınız haber, reklam ve diğer programlarda 432 çocuğun yarasının tazelenmemesi adına sorumlu yayıncılık anlayışıyla hareket etmenizi, yetim kalan 432 çocuğun acılarını tazelememek adına babalar günü'ne özel reklam, propaganda ve ticari yayınları olabildiğince yayınlamamanızı rica ederim.

saygılarımla.

isim soyisim
(2) 

emlak vergisi/beyannamesi hk.

pomaklar #776841 
selam genç trumplar;

şimdi 2013 ekim ayında sıfır bi daire aldım sadece tapu dairesine gittim tapuyu aldım o kadar. sonra bi daha ne belediyeye gidebildim ne bi şey. beyanname veremedim doğal olarak, mayıs ayı da vergi ayı.

1-) ceza öder miyim?

2-) vergi yatırmak için gittiğimde beyanname de vermiş sayılır mıyım?

3-) vergiyi de gelecek ay yatırsam çifte ceza yer miyim?

saygılar.
(5) 

delinen giysi sebebi ne olabilir?

pomaklar #761098 
selam gençikoncanlar,

şimdi benim değil ama bi arkadaşımın muzdarip olduğu bi konu var; giysi olarak eve ne alırsa alsın hangi odaya koyarsa koysun böyle tahta kurusu gibi delik açılıyormuş. evi ilaçlatmış ama yine fayda etmemiş. acaba ne olabilir ki?

aklımıza çamaşır makinesinde fermuar delebilir diye geldi ama kalın olanlar da deliniyor. hani tişörtler falan olsa sadece tamam da kalın sweatshirt tarzı şeyler de deliniyor.

sebebi neydi ki acaba?

saygılar.
(2) 

vücut yanığı hakkında bir soru

pomaklar #748783 
selam gençjadafirelar;

şimdi dün akşam sağ ayağıma su ısıtıcısından alındıktan sadece 30 saniye sonra çok yakın mesafeden çorba döküldü. soğuk suya falan tuttum ama daha sonrasında aşırı yanmadan dolayı --yanıktan 2 saat sonra falan-- silverdine ve adı anestol merhem sürdüm. yanma olayı sona erse de ayağımın üstü hala kıpkırmızı. dokunmadıkça acı hissetmiyorum da su toplar mı :(

su toplar da soyularsa ayakkabı vs. nasıl giyeceğiz? malum kurumsal bi firmada çalışıyoruz sıkıntı olabilitesi yüksek.

bi bilgisi olan aydınlatsın be!

saygılar.
(1) 

lunaparklar ne kadar kazanıyor?

pomaklar #746774 
selam gençdisneylandçılar;


epeydir görüyorum evime yakın bi lunapark falan var yaz kış hep boş. yani bu öyle bi kalabalık yok. bu adam elektrik veriyor, vergi veriyor falan nitekim bakım-onarım veya kira veriyor falan veriyor da veriyor...

ee peki bu adam nasıl finanse ediyor kendini? lunaparklara eskisi kadar giden yok ama hala varlar. nitekim bi jeton da öyle ahım şahım pahalı değil 2-3 lira bi şey sanırım.

nasıl böyle ayakta kalabiliyorlar, fikri olan?

saygılar.
(3) 

kadıköy'de çekmeköy'e nasıl gidilir?

pomaklar #746773 
metrobüs ve ya rıhtımdan?

saygılar.
(10) 

tabletin camı çatladı

pomaklar #746457 
selam gençdokunmatikler;

ya şimdi tablet çantadayken sağ altta 4 cm'lik bi çatlama olmuş ama alt camda üst camda değil ya da işte üstten dokunduğunda bi şey hissedilmiyor bilemiyorum kaç cam var tablette.

neyse sorun şu ki tablet kafayı yedi. dokunmatiği nerdeyse işlev dışı. sonra ne kapatabiliyorum ne bi şey. kapatabildiğimde açıyorum ama. fakat işlevsiz bi şekilde kafasına göre menü geçişleri yapıyo falan!

napsak ki?

tablet casper bu arada.

saygılar.
(6) 

eczane-reçete ilişkisi?

pomaklar #739756 
selam gençabdiibrahimler;

şimdi dün 20'lik dişim üzerinize afiyet apse yaptı ve zonk zonk zonklamasından ötürü gittim iş yerine yakın eczaneden 1000 mg'lık amoklavin aldım 12.50 tl verdim. fakat eczacı bana antibiyotiklerin reçetesiz satılmadığını ve ilacı verebileceğini reçeteyi getirmemi söyledi.

neyse ilacı aldım bugün iş yeri imza ve kaşeli reçetemi götürdüm verdim. sıkıntı yok.

fakat benim anlamadığım madem reçete veriyorum, madem iş yeri doktorum ilacımı yazıyor ben niye para ödüyorum?

eczane benim üzerimden çifte para mı kazanıyor? benim maaşımdan falan para kesilecek mi bu yüzden?

ya da ben yarın gidip paramı isteyeyim mi eczaneden?

saygılar.
(1) 

sözlükte bi başlık vardı erkek arkadaş arayan kız videosu gibi bi şey

pomaklar #732481 
gündüz iş yerindeyken izleyemedim nasıl bi ütopik eser diye bakamadım. aradım ama tam başlığı hatırlayamadım.

bi buldurun be gençler!
(17) 

kurumsal şirkette küpe deliği sorunsalı?

pomaklar #730251 
selam gençküpeseverlerderneği;

şimdi normalde mıknatıslı küpe kullanan biri olaraktan mıknatıslı küpe de zamanla ağrı yaptığından kulağımı deldirmeyi düşünüyorum. fakat aynı zamanda da kurumsal bi firmada çalışıyorum. kulaktaki küpe deliği abes kaçar mı? ya da marjinal mi gözükür çok?

ayrıca kulak delinirken çok acıyor mu ve çok kan akıyor mu :/

saygılar.

not: tikler sabaha.
(12) 

çok pis dolandırıldım laaaaannnnn!!!!

pomaklar #729022 
selam gençposseverler;

şimdi şöyle bi durum var;

geçen ay bi benzinlikten benzin alırken kredi kartımdan ödeme yapmak istedim. eleman 2 defa postan çekmeye çalıştı ve işlem başarısız gibi bi fiş verdi. akabinde diğer postan çekti. fakat ben atıyorum normalde 100 lira hizmet alacaksam 300 lira ekstre geldi. yani 2 defa fazla çekmiş o işlemler onaylanmış sanırım.

ben de sadece 100 liralık slip var o kadar. benzinciye gitmem imkansız başka şehirde. ayrıca kart da ek kart. yani pederin ek kartı.

ben de sadece dediğim gibi 100 liralık slip var. kime nasıl başvuracağız lan?

200 lira ayaküstü düdüklendik!!
(1) 

aöf alttan ders alma olayları

pomaklar #725439 
selam gençyeniaçıklılar;

şimdi aöf adalet okuyorum. 2.sınıfın ilk döneminde 3 dersten geçemezsem 2.sınıfın 2.döneminde bunlardan sınava giremiyorum öyle mi? yani bu 3 dersin sınavına teee bu sene sonu diğer sene başı gireceğim öyle mi?

ulan karma sınıf falan bi şey yapsalar da şu dönem girsek hepsini bitirsek!

bunların hepsi doğruysa lütfen bana güzel bi sövün rica ediyorum!

saygılar.
(7) 

e-5'teki yoğun ambulans sayısı nedir?

pomaklar #725197 
selam gençtrafikseverler;

bugün 15.30 gibi e-5'de topkapı güzergahından avcılar tarafına bi 10-12 tane ambulans bağır çağır gitti. ne oldu olum bi yerde deprem falan oldu da bize mi söylenmiyor?

bayağı bildiğin konvoy halinde ambulans gitti :///

bi aydınlatın be!!

saygılar.
(10) 

akbil yenileme olayları hakkında

pomaklar #724874 
selam gençmetrobüsseverler,

şimdi böyle efil efil aöf okuyorum akbilimi de aldım geçen sene fakat bu sene için ne yeni paso aldım ne de yenilettim. geçen fark ettim tam bilet basıyorum lan!!! höyküre höyküre ağlamak istedim metrobüste ama tabi öhöm erkek adamız olmaz öyle şey.

şimdi çalışıyoruz hafta içi iş güç bi yere çıkamıyoruz illa yeniletmek için bu iett'nin küçük kulübe şeklinde yerleri var oraya mı gideceğiz lan?

internet üzerinden falan yenilenmiyor mu nane? sene 2014 hala bi elimizde akbil bi elimizde öğrenci belgesi iett bürosu mu arayacağız?

cidden böyle mi hala??

olmasın lan nolur!!1

saygılar.
(5) 

çok basit bi excel sorusu?

pomaklar #723392 
selam gençdüşeyaraseverler,

çok basit ama çok uğraştıran bi problemle karşı karşıyayım,

elimizde iki tablo var diyelim, ikisinde de isimleri karşılaştıracağız.

örn; ahmet aslan

ilk tabloda ahmet aslan normal düzgün yazılmışken ikinci tabloda ahmet aslan yazıldıktan sonra bir boşluk bırakılmış. dolayısıyla düşey ara yaptığımız zaman bu ismi boşluk karakter farkından dolayı göremiyor.

bu şekilde 6000-7000 satır var. tek tek uğraşılmaz herhalde. vardır bi çaresi di mi? lütfen olsun lan nolur!!!!!

saygılar.
(11) 

bu nasıl bir komplekstir?

pomaklar #719990 
selam gençbiznıs dünyasına ait insanlar,

atılan bi mailde cc kısmında sona eklenmiş olmak sizi iplemiyor anlamına mı gelir?

cc kısmında en sonda olmanız sizi rahatsız eder mi?

buna takılan insanlar var! vay arkadaş ya!!
(2) 

yıllık ikramiyeden faydalanma sorunsalı?

pomaklar #718795 
selam genç karlmarxlar;

şimdi 4 aydır kurumsal bi firmada çalışıyorum. 13 maaş üzerinden çalışıyorlar. her sene başında 1 maaş ikramiye veriyorlar. ben 4 aydır çalıştığımdan tabi ikramiye almadım ama aklıma şey takılmadı değil 4 aylık olan kısmı vermeleri gerekmez mi? ya da diğer sene 1.5 ikramiye mi verecekler?

ikinci şıkkı pek saymıyorum ama 4 ay şimdi kuru maaşa mı çalıştık?


saygılar.
(2) 

yetim dördüzlere yardım ediyoruz kampanyası

pomaklar #714231 
selam duyuru ahalisi;

sosyal devletimizin sosyal devletlik görevini tam anlamıyla yerine getirdiği için gaziantep'de dördüz doğan ve doğuştan kolları ve bacakları kısa olup damakları delik olan aynı zamanda babaları ifa ettiği mesleği sırasında elektrik akımına kapılıp vefat eden 4 bebeğe yardımcı olmak istiyoruz;

hesap bilgisi

iban:tr50 0001 0015 5266 7782 2750 01

zehra gökmen

ziraat bankası

açıklama kısmına: ekşi sözlük yazaraktan mutlaka!!!

şube: 1552
müşteri no: 66778227
ek no: 5001
şube bilgisi

şube kodu: 1552
şube ismi: şehitkamil
bulunduğu şehir: gaziantep

aynı zamanda; (bkz: #39442124 )
(43) 

çanakkale'de evi yanan yaşlı çifte yardım etsek?

pomaklar #711964 
www.hurriyet.com.tr

öncelikle selamlar ekşi sözlük ve duyuru ahalisi;

ya şimdi gördüm de 70 yaşında biri alzheimer iki yaşlı insanın evleri yanmış. nasıl içim acıdı ulan! biliyorum bu ülkede çok zengin adamlar var yok değil ama herkes 1 lira verse adamlarındanım ben. şu yaşlı tonton çift için bi hesap oluştursak yeni bi ev parası toplayabilsek? olmaz mı lan?

çok ciddiyim 1 liranın peşindeyim. hani çok vermek isteyene de karşı çıkmayız tabi ehe.

valilik falan bi şey yapmadıysa şu yaşları 70 olup ömürlerinin son demlerini geçiren iki insana bi yuva kuramıyorsak hakikaten...neyse...

modlardan rica az biraz üstte kalsın lütfen!

not: resmi kurumlardan herhangi bir yardım olayı yoksa bu yardım kampanyası geçerlidir. kimsesizlerin kimi olanlar bi şey yapmıyorsa yani!

edit: twitter.com

kızılay yanlarında olacakmış ama kızılay'ın kış günü yazlık çadırlar dağıttığını hatırlarsak o iş onlara kalmışsa bu yaşlı çift sabah çıkmaz. maşallah dedikleri 7 gün bile yaşamıyor zira kızılay'ın.

bi el atın be. hadi be olum bi hesap falan oluşturalım çok bi şey istemiyorum.

sözlük linki: antik.eksisozluk.com

duyur ahalisine: sözlük üzerinden başlığı takip ediniz lütfen. ilçede bulunan suser arkadaşlarımız yarın direkt mağdur çiftimizin hesap numaralarını paylaşacaklar. bilginize.
(5) 

akbank bireysel ihtiyaç kredisi taksiti geç ödeme

pomaklar #711938 
taksit tarihinden 10 gün sonra ödesek ne olur? direkt haciz işlemlerini başlatırlar mı? 5'inde değil de 15'inde ödeyeceğiz. faize razıyız. yeter ki haciz işlemlerine başlamasınlar.

ne olur?

saygılar.
(8) 

whatsapp tablet'de kullanılır mı?

pomaklar #711210 
selam gençvatsapçılar;

şimdi bi tabletim var data hattım falan var. fakat google store'da falan bakındım whatsapp bulamadım. acaba whatsapp kullanamıyor muyuz tablet üzerinden?

bi buldurun be!

saygılar.
(3) 

sıva üstü ses yalıtım olur mu?

pomaklar #705378 
selam genç desibelseverler;

şimdi yeni bi ev aldık fakat the o.c müteahhit maliyetten kısmak için ses yalıtımı yapmamış daireye. dolayısıyla üstteki adam odada normal konuşsa bile duyuyorsun. sıva üstüne böyle dekoratif ses yalıtımı yapılabilir mi?

dekoratif olması şart değil daha iyi çözüm varsa ona da razıyım.

saygılar.
(3) 

yeni alınan ev beyanname

pomaklar #702083 
selam genç donaldrumplar;

şimdi 2 ay önce bi ev aldık bunu beyan etmemiz gerekiyormuş etmezsek 2500 civarı bi cezası varmış. net üzerinden yapabiliyor muyuz yoksa illa belediyeye gitmek şart mıdır?

saygılar.
(1) 

facebook youtube video paylaşamama sebebi?

pomaklar #698666 
selam genç asosyaller;

şimdi youtube'da bi videoyu facebook'da paylaşmak istediğimde hata veriyor. Bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar dene. diye uyarı veriyor.

not: tarayıcı chrome.

saygılar.
(2) 

duvara sıçrayan yağ lekesi nasıl çıkar?

pomaklar #698397 
selam gençkebapseverler;

şimdi geçen akşam ayıptır söylemesi sac'da tavuk sote yaparken duvara böyle bayağı bi yağ sıçradı. cillit bang aldık sıktık vs. hiçbir etkisi olmadı. hala aynı. ne yapıcaz yağı çıkarmak için?

saygılar.
(5) 

kombi anakart tamiri? kazıklanmayalım lan!

pomaklar #694540 
selam genç petekseverler;

şimdi hali hazırda kullandığım baymak kombinin anakartı arıza yapmış. özel bi servisi çağırdım bana kartın sıfırının 580 tl, tamirinin ise 300 tl olduğunu söyledi. 250 tl'ye zar zor anlaştık. bu herif bizi kazıklamıyor değil mi?

durduk yere dürtülmeyelim?

saygılar.
(7) 

ekmeğe zam mı geldi?

pomaklar #692269 
selam genç somunseverler;

2 gündür ekmeği fırından 1 liraya alıyorum. daha önce 80 kuruştu. 20 kuruş birden zam mı geldi lan ekmeğe?

yer: istanbul-beylikdüzü

saygılar.
(3) 

kredi kartı satış iptali(taksitli)

pomaklar #691479 
selam genç bonus kafalar;

şimdi ismi lazım değil bi mağazadan oturma grubu aldım. biraz maddi durumlar sıkışık olduğu için de ucuz bi şey almak istedim. nitekim bi oturma grubu aldım 900 tl'ye 10 taksitle. yan tarafında çok hafif bi yırtık vardı onu yaptırma sözüyle aldık.

lakin daha koltuk gelmeden parça gelmedi. işlemi mağaza sahibinin yanında çalışan adamla yaptık. kartı başka mağazadan çektik ve işlemi yaptığımız adam yurtdışına fuara gitmiş 1 hafta yok. ben işlemi yapalı 15 gün oldu ve hala teslimat yok tabi parça gelmediğinden.

mağaza sahibi benim bilgim yok diyor, adam fuarda ne yapacağımı şaşırdım!

işlemi iptal etmek istesem direkt şubeye gidip iptal etmek mümkün müdür? (kart bu arada maksimum-iş bankası)

adam nakit olarak ödeme yapmıyor.

o fiyatta başka ürün yok elinde.

hatta koltukları göndereyim parça gelince alırsın teminatı veriyor ama her durumda (renk tonu farklılığı, kötü işçilik vs.) sıkıntı olabilir diye kabul etmiyorum.

işlem iptali çok mu zordur yoksa hemen yaparlar mı?

slip mevcut, fiş fatura henüz yok sadece sipariş fişi var.

ne yapmalı hacılar?

saygılar.
(2) 

çok heyecanlı olmak nasıl çözülür?

pomaklar #690659 
selam dinamo bükreşliler,

şimdi yapım gereği aşırı şekilde heyecanlıyım. yani hızlı yürüyorum, hızlı koşuyorum, hızlı hareket ediyorum, hızlı konuşuyorum, hızlı karar veriyorum vs. doalyısıyla çok fazla hata yapabiliyorum zaman zaman. atılmış maili tekrar atıyorum vs. sanki doğarken redbull'la yıkamışlar öyle bi enerjim var. duramıyorum yavaş hareket edince. illa hızlı davranmam lazım.

bu da benim iş hayatımı olumsuz etkiliyor açıkçası. binlerce liralık ödemeler yapıyoruz, tek rakamda öyle böyle kaçmaz nasıl anlatsam işte.

bu heyecanı çözecek ya da yenecek ne var? ne olabilir? nasıl bu nitro boşaltılabilir?

saygılar.
(6) 

poster yapıştırıp saat asacağız

pomaklar #689908 
selam genç darbeli matkaplar,

şimdi yeni eve taşındık evin duvarlarında tek delik yok. poster yapıştırıp saat asmamız gerek. posteri çift yönlü bant yapıştırsak boyayı kaldırır diye tırsıyoruz. yeni boyanmış ev.

bi de eve çivi çakmak istemiyoruz. matkabımız da yok. dolayısıyla böyle saati duvarda tutabilecek etkili bi madde var mı?

saygılar.

not: bauhaus evimize çok yakın. oralarda görmüş olan falan varsa bi söylesin be.
(6) 

antik'e oldu?

pomaklar #682860 
sol frame gözükmüyor arama sonuçları..yok bişii pek çıkıyor. ne ola ki bu?
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık