selam ey ahali;

şimdi çok kısa özet geçiyorum,

maliye mezunu ve işten yeni atılmış dur lan bu çok sert oldu şirket yapılanması gereği küçülme politikasından ötürü çıkarılmış biri olaraktan hali hazırda da adalet bitirmiş biri olarak hukuk okuma hayallerim var-dı ki hala var da nasıl desem ülkenin durumunu gördükçe ve de zibil gibi adalet mezunu adam gördükçe hatta ve hatta dersanede ders anlatan hocaların bile adalet mezunu olduğunu görünce açıkçası biraz soğudum.

o yüzden yine malum sınava (dgs) gireceğim amma ve lakin peder beyin ben dahil 25 sığırı bulunmakta an itibariyle. dolayısıyla eh bu istanbul'da da her güçün yaşam alanı kısıtlanıyor. dolayısıyla elbet bi gün tası tarafı toplayıp çekerim emaneti severim adaleti deyip baba mesleği (gerçi aslen polis ama ikinci mesleği diyelim) hayvancılık yapmak hiç de uzak değil.

işte zurnanın zırt dediği yer de burada ben hazır kafayı kırmışken yaş 27 bu arada hukuk okurken bi yandan da aöf'den yine laborantlık okuyup hukuk ile eş zamanda laborantlık bitirip bi dgs ile 3-4 sene daha okuyup veterinerlik bitirip malum gelecekte uğraşacağım işte veteriner maliyetinden yırtma planlarındayım.

yaş 27 bu sene dgs ile hukuk fakültesine geçsem bitene kadar en erken 30 desek 3 sene de hadi 4 de hadi 5 de fazla fazla 35 yaşında hem veteriner hem avukat hem maliye mezunu bi adam olacağım. valla kafamda deli sorular olmaz mı olur mu tutar mı tutmaz mı diye de çok mu saçmalıyorum acaba ben?

ha bu arada evlilik baskısının bile şu aralar buram buram arttığı ve sınavı kazanamama durumunda kasap çekerken göreceğiniz ben olacağımı da belirterek biriniz ya gaz versin ya da lan bi sürttür git çay koy kendine gel desin.

olmaz mı ki? valla senede 10-12 bin lira veterinere veriyoruz aga cidden içim acıyor .

nasıl yapsak?

 

Oku gene oku ama hobi olarak oku:))egitim almak vs cok iyi pomak ama nereye kadar.yolu yariladiginda elinde diplomalar hala ne yapsam diye dusunuyor olacaksin.ailede hayvanciligi bilen birisi varsa yapmamak aptallik olur.sen bu hayvan isinin uzerinde dur,iyice ogren,para veriyorum ne gerek var diplomasini alayim diye dusunme veterinerlerde tas yamesin yani herkes bir yerden kazansin,sen hayvan sayisini arttirmaya bak,cesitlendir.

cizgilipijama

Sen becerebilirsen hayvancilik yap para kazan veterinerde veterinerlik yapsin. Gerci hayvancilikta riskli is dikkat et.

ihb

dostum çekeceksin tkdk'dan hibeyi alıcaksın 1 milyon doları yapacaksın son sistem gelişmiş tesisleri hem süt hem et üreteceksin.
fırstın varsa hiç kaçırma üzerinde yoğunlaş derim, hatta yanına bi veteriner bulsan bu işe ortak girseniz tadından yenmez.

şahsen benim babam aldı hibeyi o hayvancılıkla değilde tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğiyle uğraşıyor. hayatından çok memnun iyide para kazanıyor.

emreozb

Konu tamamen sapiyor ama =) ben veterinerle ortak girdikten sonra kendim okurum tüm kazanç benim olur niye ortak gireyim yani? Ortak is dertli is.

Tamam veterinerler de kazansın buna itirazım yok da benim sorduğum işten ziyade okul kısmı.

pomaklar

veteriner masrafı o kadar tutuyor mu ki? 3/4 sene ayda 3 bin liradan düşünsek iyi para yapar?

selam

hukuku da ilerde bi gün devasa et ve süt ürünleri tesisin olduğunda avukatlara para vermemek için mi okuyacaksın? :)) şaka bi yana anlamadım bu yaştan sonra hukuk niye okuyosun, madem işler böyle sadece veterinerlik oku direkt?

littlejack

ya şöyle bi şey hukuku zaten tee öss döneminden 5-6 netle kaçırmıştım o yüzden kalan bi şeydi 2 sene adalet okudum bitti şimdi onu yakmamak adına hazır da sınava 5 ay varken okunur.

veterinerlik masrafı senede 10-12 bin lira para veriyoruz veterinerlere ve istediğimiz randımanı alamıyoruz. alternatif bilgiyle bi yere kadar tıbbi bilgi de şart o yüzden de 10 senede 120 bin lira para yapar az para da değil sermayenin 1/4'ü hemen hemen.

o yüzden hukuk okurken diğer yandan aöf'de laborantlık okuyup hukuk ile eş zamanda bitirip 3 sene daha dgs ile geçiş yaptından sonra tabi veterinerlik okumak amacım.

pomaklar

valla zor is... yani yaparim dersen yap ama biraz hayal gibi geldi. isin tam ortasında "eytere beaaaaaaaa" deyip hepsini bırakma ihtimalin yüksek.
genelde ileri yaşlarda üniversiteyi çok idealist insanlar okuyor, sen idealist değilsin sırf cebinden az para çıksın diye yapıyorsun. bu hedef de ne kadar ateşler seni bilmiyorum.

bi de yas ilerledikçe kolay ogrenme kapasitemiz + yeni seyler öğrenmeye ilgi istek ve sabrımız azalıyor. onu da göz önünde bulundur.

littlejack
1

mobil görünümden çık