selam genç hp fanları;

şimdi pavilion serisi 3.5 senedir kullandığım bi laptopumun uzun zamandır da sesli çalışam fanı dün durdu ve cihaz kapandı ve açılmıyor. neyse garantisi bittiğinden bugün servisine götüreceğim ne kadar patlar ki bu fan olayı? hiç bilgim yok bu konularda bi fikir sahibi olan güzel insanlar var mıdır aramızda?

saygılar.

 

yok fan durduktan sonra 1 defa açtım o da 10 dk sonra kapandı kendi videolarımı aldım o kadar. uzun zamandır da çok sesli çalışıyordu böyle dün tık dedi kaldı.

ne kadardır 100 tl falan?

pomaklar

ya dün sökmeye çalıştım ama arka kapak açılmıyor klavye tarafından açılıyor bi de menteşe bozuldu ona bakarken :( hepten zarar vermeyeyim diye servise vereyim diyorum. fan bozuk değil zannımca. tozlu olabilir temizlese çalışır diye düşünüyorum.

hp pavilion serisi zaten ya of :(

pomaklar

Eliniz yatkın değilse laptopu açmayın. Teknik zorluktan değil ama çok fazla parça, sökerken kırılabilecek minik soketler, yerini/pozisyonunu unutabileceğiniz şeyler var.

Bunun haricinde fanın aynısından bulabilirseniz kendiniz değiştirebilirsiniz. Ancak aynı seri laptopların bile farklı modellerinden farklı fanlar çıkabiliyor. Fanı söküp, şeklinden şemalinden emin olduktan sonra model numarasıyla aramaya çıkmak gerek.

zombi

hp pavilion dv6 laptop acmistim bi keresinde.
aslinda cok da zor degil, parcalari cikartmasi oldukca kolay.
oncelikle altindaki tum vidalari sokeceksin, bataryayi cikart orada da var vidalar. 15-16 vida cikartman gerek sanirim toplamda. hard diski bu asamada sok kablosundan kenara koy. ram'leri de ayni sekilde.

daha sonra laptopu duz cevir, klavyeyi ust uzun kenarindan hafifce kaldir alt kenari yerinde duracak sekilde ama cok cekme 4cm kadar tek uctan oyle kaldirinca altindaki ince zar gibi 2 tane kablolari goreceksin. o kablolari birer klips tutar onlari tirnaklarinla kaldirdiktan sonra kablolar serbest kalir.

klavyeyi cikarttiktan sonra sol uste dogru power kablosunun klipsi, mousepadin uzerine dogru 3 tane daha klips var onlari cikartman gerekiyor, daha sonra ust paneli kolayca cikartabilirsin.

paneli cikarttiktan sonra anakart onunde artik, fan ise alt tarafinda. anakarti cikartabilmen icin yine ustune tutunan kablolari sokmen gerekiyor, fazla degiller, sag ustte elektrigin girdigi yerde var, sonra sol alta dogru bluetoothdur, hoparlordur onlarin kucuk ince kablosu var. baska yok sanirim.

anakarti cikarttiginda fan'in ustune baktiginda yedek parca kodu orada yaziyor 619227-1 gibi bir bicimi var.

tam net anlatamadim ustunden uzun zaman gectiginden ama goreceksin ki cok kolay, inanilmaz duzenli yerlestirmis adamlar. youtube dan "hp pavilion dissassembly" yazarak videolarini da bulabilirsin.

az bucuk elinde yatkinsa kendin yapmani oneririm.

jedilance
1

mobil görünümden çık