öncelikle şunu belirtmekte fayda var soma'da 432 çocuk 11 gecedir babasız uyuyor!!!

haziran ayının 3.pazarı babalar günü! ve bu çocukların babaları yok artık!

15 haziran 2014 babalar günü. tam 3 hafta var. gerek sözlük gerek duyuru olarak bu çocuklara o gün babalarının acısını az da olsa dindirecek ne yapabilir?

direkt sözlükte başlık açacak arkadaşlar olacaktır fakat şunu söylemekte yarar var önce belirlenen bi şeyler olsa da ona göre bi şeyler yazılıp çizilse!

hiçbirinin babası geri gelmeyecek evet ama en azından bi nebze eksik hissettirmemek için ne yapılabilir?

432 çocuk 11 gecedir babasız uyuyor! ne yapabiliriz??

hadi başlık linkini de verelim; antik.eksisozluk.com

modlardan ricam 3 haftalığına üstte kalsa ne güzel olur.

edit: şöyle bir maili tüm ulusal yayın organlarına göndermekle başlanabilir;

sayın x gazetesi/yayın yönetmeni/yayın grubu/yetkili,

13 mayıs 2014 tarihinde soma’da yaşadığımız büyük felaket hepimizin malumudur.

301 vatandaşımızı kaybettik, 432 çocuğumuz yetim kaldı. ve elbette 301 aile acılar içinde şu an.

yetim kalan 432 çocuğun gerek psikolojik gerek normal hayatlarını etkileyecek sebeplerden ötürü, yaklaşan 15 haziran 2014 babalar günü’nü olabildiğince sessiz geçirmenin doğru olacağını düşünüyorum.

yayınlayacağınız haber, reklam ve diğer programlarda 432 çocuğun yarasının tazelenmemesi adına sorumlu yayıncılık anlayışıyla hareket etmenizi, yetim kalan 432 çocuğun acılarını tazelememek adına babalar günü'ne özel reklam, propaganda ve ticari yayınları olabildiğince yayınlamamanızı rica ederim.

saygılarımla.

isim soyisim

 

Maalesef hiçbir şey yapamayız. Ne yapılsa da o çocukların acıları dinmeyecek, hafiflemeyecek. Gerçekçi olmakta fayda var.

istenmeyen evlat

:( futbolcular birlik olup o günü orada çocuklarla geçirse, onlarla futbol oynasa ne güzel olurdu.

dessy

psikologlara işi bırakabilirsiniz.

bunun dışında karışılmasa o çocuklara ne iyi olur.

bu duygu sömürülerinden bıktım yani. 1 milyon evinden ayrılmak zorunda kalmış mülteci suriyeli var, onların çocukları var, binlerce dilenci çocuk var, fakir çocuk var, tacize uğramış çocuk var, şiddete maruz kalan çocuk var bunlara yardım etseniz bir de

ya da en iyisi kendi yakın çevrenizden, ailenizden başlasanız

çok ucuz şeyler bunlar ya. 364 gün evde oyun oyna, film seyret sonra kalan bir gün nolcak Soma'da ölen madencinin çocuğu.

mea maxima culpa

@mea maxima culpa

suriyeli 1 milyon çocuğun durumu tamamen daha farklı. olayları ayırt edip siyaset karıştırmamak kanısındayım en azından çocuklara.

dediğin şey gerçek bi devletin görevidir. gerçek devlet o dediğin tüm çocuklara yardım edecek 'kudrete' sahiptir. biz devlet değiliz. bireyiz. gücümüzün yettiğince gücümüz kadar yardım edebiliriz. devletle sıradan bi vatandaşı bir tutmayalım.

çok ucuz olan belki insanlığımızdır? 364 gün evde, film seyreden, oyun oynayanlar da insan!! kimseyi ayırt edecek, ucuzlukla suçlayacak zamanımız yok.

sadece 3 haftamız var.

siz kendiniz ucuz bulduğunuz şeylere iştirak eder etmezsiniz o ayrı ve sizin bileceğiniz bir konu.

saygılar.

pomaklar

bir tek bu çocukların yardıma ihtiyacı var haklısınız, başka kimsenin yok.

size ucuz yardım numaralarınızda kolaylıklar dilerim.

yanınıza gazetecileri de çağırın, bol bol twitter, instagram, facebook paylaşımı da yapmayı unutmayın.

hatta bir kitap yazıp gelirini bu çocuklara bağışlayın. beyzbol oynayın çocuklarla, kriket, golf, polo oynayın.

mea maxima culpa

@mea maxima culpa

öyle bi şey yazdıklarımdan çıkarman imkansız! elbette sadece bu çocukların dışında binlerce çocuğun yardıma ihtiyacı var.

bunu yapacak devlettir. bizler bireyiz. bireylerin gücünün sınırı bellidir. diğer çocukların ya da dünyada yardıma ihtiyacı olan ne kadar çocuk varsa onlara yardım etmek resmi kurumların görevidir o ülkenin o devletin resmi kurumu kimse artık.

elbette yapılacak yardım veya her neyse acıları dindirmeyecek asla. bunu kabul etmek zaten ahmaklıktır. fakat toz tanesi kadar da olsa o çocukları mutlu etmeyi denemek zor değil?

amaç şov değil oradaki çocukları dedim ya toz tanesi kadar da olsa mutlu etmek. hepsi o.

siz dediğim gibi iştirak eder veya etmezsiniz sizin kararınız.

pomaklar

ölen babalarını yerine koyamayacağımız için hiçbir şey yapılamaz.

soma'daki olayla ilgili yapılabilecek tek şey, başka çocukların da babasız kalmaması için tüm madenlerdeki şartlar iyileştirilene kadar dayatmalar yapmak.

insanların yaptığı tek şeyin para yardımı olması iğrenç ve mide bulandırıcı bir şey. ülkemizin sadece paraya odaklı kalmış olması utanç verici. umarım insanlar yapılacak tek şeyin insan hayatı kurtarmak olduğunu anlarlar.

kamera motor

diğer çocuklara devlet yardım ediyor bize düşmez diyorsunuz.

soma'daki çocuklara da devlet yardım ediyor işte.

onların ne farkı var?

mea maxima culpa

@mea maxima culpa

diğer çocuklara devlet yardım ediyor bize düşmez diye bi cümlen bi var mı? bunu ima eden anlatan??

diğer çocuklara olduğu gibi bu çocuklara yardım etmek devletin görevidir. yardım eder etmez onu ben vatandaş olarak bilemem. gözümle görmeden de evet yardım ediyor 'diyemem'.

bizim gücümüzü aşar dedim sadece. nitekim de öyle.

devletin yardım ettiğine dair 11 günde tek bi kanıt gösterirsen sevinirim. 415 tl 'bir defaya mahsus olmak üzere' verilecek ölüm aylığı dışında?

görsel/yazılı medyada bu 432 çocuk için ben şahsen devletin bi hareketini göremediğimden böyle bi şey düşündüm.

pomaklar

432 çocuk için nasıl görsel ve yazılı medyada bir şey göremediniz? 432 çocuk için limitsiz burs veren okulları, neredeyse 10 milyon liraya varan yardımları nasıl görmediniz?

yalnız tekrar söylüyorum: bunlar beyhude şeyler, bunların hiçbiri çocuklara babalarını geri vermeyecek.

o yüzden tekrar ediyorum, birilerine yardım etmek istiyorsanız, babaları ölmeden yardım edin. babalarının ölümüne neden olacak şeyleri engelleyerek yardım edin. o 432 çocuğa sizin verebilecğiniz tek şey maddi şeyler ve emin olun fazlasıyla maddi yardım yapıldı. bi 432 çocuk daha, onarılması mümkün olmayan, yardımı mümkün olmayan acı yaşaasın istemiyorsanız hala madenlerde ölüm ensesinde çalışanlar, tersanede bir ayağı çukurda çalışanlar ve bunun gibi riskli işlerde, devletin en ufak bir denetlemesini görmeden ölümle burun buruna çalışan insanları koruyun.

kamera motor

@kamera motor

söylediğin yardımlara en kısa yoldan google'a soma 432 çocuk yardım yazınca hiçbir şekilde ulaşılamıyor!!! verdiğin rakamlar vs. bi belgelersen sevinirim. www.google.com

afad'ın yapacak olduğu yardımlardan bahsediyorsan daha henüz yapılan bi şey yok 11 gün sonunda!

ikincisi yine üstüne basa basa söylüyoruz ama bi daha söyleyelim; 'bizler sıradan tekrar ediyorum sıradan vatandaşız' bizler herkesin her durumuna koşacak ne güçte ne de konumda biriyiz. devletin asli görevini vatandaş üstlenirse o devletin devlet sıfatı otomatikman kalkmış olur. devlet kendi görevini yapamıyorsa bu devletin acizliğidir, dolayısıyla devleti oraya getiren halkın acizliğidir.

ona yardım edin, buna yardım edin, buna ettin ona da edin gibi şeylerle değil mevcut şartlarda 'gücümüzün yettiğince' ve de makroya kaçmadan bunları yapmak en doğrusudur.

tersanede çalışan, madende çalışan emekçileri tabi ki savunuyoruz. ama bu tarz stk ve sendikaların görevi olan şeyleri sıradan vatandaşlardan beklemek anlamsız. farkındalık yaratmak için çağrı yapılır ama yetkili kurum ve kuruluşlar herhangi bi şey yapmıyorsa onların sorumluluğudur. sıradan vatandaşın değil.

tekrar ediyorum şöyle bi mail atmak zor değil;

sayın x gazetesi/yayın yönetmeni/yayın grubu/yetkili,

13 mayıs 2014 tarihinde soma’da yaşadığımız büyük felaket hepimizin malumudur.

301 vatandaşımızı kaybettik, 432 çocuğumuz yetim kaldı. ve elbette 301 aile acılar içinde şu an.

yetim kalan 432 çocuğun gerek psikolojik gerek normal hayatlarını etkileyecek sebeplerden ötürü, yaklaşan 15 haziran 2014 babalar günü’nü olabildiğince sessiz geçirmenin doğru olacağını düşünüyorum.

yayınlayacağınız haber, reklam ve diğer programlarda 432 çocuğun yarasının tazelenmemesi adına sorumlu yayıncılık anlayışıyla hareket etmenizi, yetim kalan 432 çocuğun acılarını tazelememek adına babalar günü'ne özel reklam, propaganda ve ticari yayınları olabildiğince yayınlamamanızı rica ederim.

saygılarımla.

isim soyisim

pomaklar

adamların babaları öldü , halkın duyarlılığı !! sayesinde babalarının 30 sene yaşasa bi araya koyamayacağı imkanlar önlerine serildi.

lucifer morning star

ovvv burayı kimler kimler doldurmuş.

yemin ediyorum mide bulandırıcı yaratıklarsınız siz.hatta iğrençsiniz.soma, kaza değil devlet eliyle işlenen bir cinayettir.bu yüzden,maddi imkanı olan tüm insaların somanın yanında olması gerek.


oraya maddi yardım yapılmış olabilir,yapılmamışta.lakin adamın dediği şey; tramva geçiren,babaları toplu katliama giden çocukları bir saatlik olsa da gülümsetebilmek.bunu ege üniversiteliler çok yaptı,her gidenin gerçekten orada -içimizden birilerine-ihtiyacı olduğunu söyledi.bakın katliam diyorum,dilenci çocuk var fakir çocuk var.bunları 400 kişinin öldürüldüğü , üstelik savaş çatışma anı da değil çalışırken öldürüldüğü insanların evlatlarının yaşadığı tramvayla bir tutmak ahmaklıktır,gerzekliktir.


hediyeler alıp götürülebilir.dolaşıp çocuk gelişimci,psikoloji okuyan öğrenciler çocuklarla sohbet edebilir.babalar gününde onları yalnız bırakılmamasının tarafındayım.

dünyadan bilhaber,oturduğu yerden o çocukları rahat bırakın yeaaa diyen domuzlarsınız siz.keşke siz ölseydiniz o insanların yerine.

blmnrvs

google da 423 çocuk yardım yazınca bir şey çıkmıyor eşittir o çocuklara hiç yardım edilmedi

güzelmiş bu :)

mea maxima culpa

@mea maxima culpa

ispatla o zaman yapılan yardım var mı yok mu? nereden öğreneceğiz basın dışında?? nereye yazacağız anadolu ajansına mı?

hayır madem bi yardım yapılmış diyorsunuz bunu belgeleyen bi link bi haber bi şey veremiyorsun veremediğin gibi de google'dan bakmayı eleştiriyorsun.

nereden bakalım saatli maarif takviminden mi?

pomaklar

Birisi Türk Psikologlar Derneğinin yardım projesi kabul edilmedi yazmış. Bununla ilgili link var mı acaba?

steam

hiçbir şey yapmayın. rica ediyorum hiçbir şey yapmayın. 2 sene sonra bu çocuklar umrunuzda bile olmyacak o nedenle şimdi bi şey yapmayın en azından tutarlı olmuş olursunuz.

tutun kolonyasi
1

mobil görünümden çık