selam gençbiznıs dünyasına ait insanlar,

atılan bi mailde cc kısmında sona eklenmiş olmak sizi iplemiyor anlamına mı gelir?

cc kısmında en sonda olmanız sizi rahatsız eder mi?

buna takılan insanlar var! vay arkadaş ya!!

 

Beni rahatsız etmiyor. Benimde en sona birini koymam onu iplemediğim anlamına gelmiyor.

sehpa fx350

Ilgi eksikliginden kaynakli herkes icin en onemli ben olmaliyim kafasi herhalde.

Mail adreslerini alfabetik sirayla ekleyin, kesin cozum. Bu gibi seylerle muhatap olmak zorunda kalmazsiniz.

nwnd

bir listeden söz ettiğimize göre elbet biri en sona kalacak, milletin hiç derdi yok galiba:)

saatgeceninonikisi

zamanında uzman yardımcısını cc de müdürün önüne koydum diye, müdür dellenmişti. iş yapmak yerine böyle şeylere takılan bir mal olmasından ötürü kovulmuştu zaten 1 sene sonra.

kafkef

hiç sikimde olmaz. aklıma bile gelmez. ben de cc kısmında herkesi sona başa ekleyebilirim, bu onları iplemediğim anlamına gelmez.

bundan mana çıkaran adamın ne büyük kompleksi varmış yaw

dafuq

O insanlar az biraz manyakmış.

arnold schwarzeneger

Ne saçma işmiş, e-mail dediğin aynı anda herkesin postasına düşen bir şey, yani sekreteri başa koydun diye önce ona gidip sondaki müdürün eline saatler sonra geçse yine anlarım. Böyle cc listesini açıp benim adım nerde diye bakmaya üşenir bile insan.

saatgeceninonikisi

Benşm umrumda olmaz ama cc sıralaması Türkiye iş yaşantısında statü göstergesi gibi kullanılıyor. Bir önceki işyerimde fabrika müdürünü cc nin başına koymadım diye şefim sikim sikim konuşmuştu.

japon askeri

Yok artik daha neler

balpolen

cevaplarda anlatılanlar ilginç gerçekten. bana öyle bir tepki gelse o kişiyi ebedi en sona yazardım herhalde. hadi kovsunlar amk.

bonesaw

ABD'de benim çalıştığım bütün çokuluslu firmalarda, o email en çok kimi ilgilendiriyosa, önce onun ismi yazılır CC'ye. En az kimi ilgilendiriyosa da, en son onun ismi yazılır. Yani CC hiyerarşisi = ilgilendirme derecesi.

Genellikle de, en yüksek adamları en az ilgilendirir ve onlar en sona yazılırlar. Hatta çok mecbur kalmadıkça, yüksek adamlara hiç CC'lememek daha bile faydalı olur. Şahsen, çok mecbur kalmadıkça, âmirime bile CC'lemem. Günde 100 email alıyo çünkü. Bu tür şeylere takılmak, bunlara bozulmak, CC bölümünde hiyerarşik sıralama beklemek gibi şeyler, azgelişmişlik, görmemişlik, dünyadan bihaberlik ve alaturkalık belirtisidir.

Bunun tersini düşünelim: Ben gönderiğim emailde, ilgilendirme derecesi değil de, şirket hiyerarşisini gözeten bir sıralama kullanırsam, belki yüzüme karşı bişey diyen olmaz ama, akıllarından, ''yukarıya yaranmaya çalışıyo, zavallı!'' düşüncesi geçer ve ciddi kredi kaybederim.

compadrito
1

mobil görünümden çık