(1) 

tp link modem sorunu

pomaklar #575913 
selam ahali;

şimdi 6 ay önce tp link td-w8151n modelinde bi modem aldım. fakat ilk zamanlarda sağlam çalışırken son 3 aydır laptop modemi göremiyor. etrafta ne kadar ağ varsa görüyor ama kendi ağımı görmüyor. router ayarları falan hiçbirinde sıkıntı yok. ama benim ağı bir türlü görmüyor. ne zaman modemden ethernet kablosu ile belli bi süre bağlı kalıyorum modemi aç kapa yapıyorum öyle görüyor. nasıl bir sorundur bu? çözümü nedir veya?? yeni modem alacağım artık o derece bıktım şu sorundan. sene 2013 hala internete girerken sinir harbi yaşıyoruz. bi yardım be!!

tikler geç gelebilir malum iş güç kızmaca darılmaca yok :)
(3) 

hotmail maillerim açılmıyor

pomaklar #574716 
hotmail'e normal giriş yapmama rağmen maillerimin üstüme tıkladığımda açılmıyor? çerezleri falan sildim. nedendir bu acep? bilgisi olan?
(4) 

rüyada kedinin öldüğünü görmek

pomaklar #567791 
şimdi gençler hiç kedim olmadı kedilerden nefret ederim ama rüyamda bi kedi görüyorum evde ve camın önüne koyuyorum o arada kedi bana doğru dönerken birden aşağıya düşüyor ve ölüyor. kan falan gördüm yani. bu neye alamet? çok tırstım arkadaş böyle bi rüya neye alamet olur yani?? bilenler bi yorumlasın be sizlere zahmet!
(2) 

biletix konser biletine taksit yapıyor mu?

pomaklar #556868 
kredi kartına taksit yapıyor mu? ona göre üye olacağım!
(2) 

bu mevsimde ağva nasıl olur?

pomaklar #555335 
şimdi gençler iş yerinden üç arkadaş bi ağva yapalım diyoruz hafta sonu günübirlik.kendi aracımız var. hiçbirimiz alkol falan kullanmıyoruz.

böyle gittiğimizde kendi mangalımızı yapabileceğimiz yerleri mevcut mu?

bunun yanında oturup çayımızı içebileceğimiz böyle sakin sessiz doğal mekanların olduğu söylendi. belirtmekte yarar var sadece söylendi tam bilgimiz yok.

bi de kilimli koyu çok iyi diyorlar?

nasıl yapsak nedir öneriler?
(4) 

ortalama bi otomobilin günlük kirası ne kadar?

pomaklar #555298 
clio symbol, hyundai accent tarzında otomobillerin günlük kirası ne kadar?

bi de oto kiralarken hangi evraklar gerekiyor. ayrıca şehir dışına çıkacak olsak ekstrem bi evrak ya da bi belge gerekli midir?

teşekkürler.
(9) 

tırnak yemek

pomaklar #554028 
merhaba dostlar;

kendimi bildim bileli tırnaklarımı yerim. direkt aklınıza vay pislik diye bi ibare gelmesin. aksine kişisel temizliğime falan dikkat ederim ama gerek okul hayatında gerek iş hayatında sürekli tırnaklarını yiyen biri olarak geçirdiğim için artık bunu durdurmanın bir yolu olmalı diye düşünüyorum.

nedir böyle ciddi öneriler?
(3) 

nedir bu beyaz ekmek düşmanlığı? nedir bu buğday ekmeği hayranlığı?

pomaklar #554025 
merhaba ahali;

biliyorsunuz ki son dönemde bi beyaz ekmek-buğday ekmek ikamesi söz konusu özellikle hükümet eli tarafından. bunun yanında bi tuz düşmanlığı da var da neyse o konu ayrı.

şimdi biz hatta babalarımız dedelerimiz bunca sene beyaz ekmek yedi. nitekim de hala tüketiyoruz, tüketiyorum. şu ana kadar da bi zararını görmedik göremedim. nedir bu beyaz ekmeği karalama çabası? yok zararlı yok buğday ekmeği sağlıklı yok kepek ekmeği übersonik falan?

birileri bundan nemalanıyor mu? ya da birilerinin cepleri yine böyle mi dolacak?

en azından beyaz ekmeğin bana en büyük zararını açıklayabilecek birileri var mı? malum internet bilgi çöplüğü

teşekkürler.
(2) 

fifa 13 online oynamak için orijinal oyun şart mı?

pomaklar #547936 
selam ahali;

şimdi işten geldiğimde tek atımlık maçlar yapıyorum laptopta fakat artık kesmemeye başladı. daha heyecanlı olmasını istiyorum. sözlükte de başlıkta millet döktürüyor da döktürüyor içim gidiyor. soramıyorum da kimseye.

oyunu torrent'den indirdim. var mıdır bunun bi yolu? varsa nasıldır??

tişikkirler sipirmen!
(5) 

iett otobüsleri nerede yıkanıyor?

pomaklar #543265 
şimdi ahali;

geçen hafta malumunuz kar kıyamet derken otobüse bindiğimde aklıma geldi. malum kış mevsimi yağmuru çamuru çok. bu otobüslerin yıkanması için ihale falan açılıp bi taşeron mu yıkıyor, yoksa anlaşmalı oldukları bi oto yıkamacı falan mı var?

amacım sadece merak ettiğimden, kalkıp oto yıkamacı falan açacak değilim. fakat kim yıkıyorsa ya da böyle bi şirket varsa ve otobüs başına çalışıyorlarsa bayağı bi para döner sanki!!!
(1) 

kablosuz internet bağlanıyor ama?

pomaklar #536996 
ahali şimdi şöyle bi sorunum var;

kablosuz internet kullanıyorum, uzun bi süredir haftada 3-4 kez olmak üzere sık sık modemimi kablosuz ağlarda göremiyordum. yani modem açık ama bağlanılacak ağlarda yoktu. neyse ben de en baştan kurulum yaptım falan bi yerde hata verdi hatırlayamıyorum neyse sonuç olarak şu an bağlanıyorum sorun yok. fakat şöyle bi işaret var ağımın sinyal gücünün yanında? o ne ola ki? daha önceden yoktu öyle bi şey? bi yardım be!!
(10) 

worms adında solucan oyunu

pomaklar #531542 
onun en ilk versiyonunun adı neydi? hep yenilerini görüyorum. ilk versiyonunu arıyorum o çok güzeldi lan!! bi buldurun.
(2) 

hotmail ve ekşi duyuru sorunu

pomaklar #523876 
şimdi ahali;

hotmailde gelen maillerime bakamıyorum. tıklıyorum tepkisiz kalıyor bilgisayar. ekşi duyuruda da verilen cevaplara bakmak için tıklıyorum yine öyle kalıyor. daha önce de olmuştu ama düzelmişti. benim fark edemediğim ne var?

not: chrome kullanıcısıyım.
(3) 

laptop hoparlör sorunu

pomaklar #515959 
selam ahali;

yaklaşık 3-4 ay önce vatan bilgisayardan internet üzerinden hp marka bi laptop aldım. bugün fark ettim ki sağ hoparlöründen ses gelmiyor ya da kesik kesik geliyor. direkt bi mağazasına bıraksam yaparlar mı? yoksa teknik servisi farklı yerde mi? ne yapmalı? bi yardım...
(4) 

vodafone'da bugün mesaj gitmiyor?

pomaklar #512967 
bilgisi olan var mı? karşı tarafa mesaj iletilemiyor sürekli beklemede. neden acaba?
(2) 

istanbul kitap fuarına?

pomaklar #512035 
öğrenci pasosuyla ücretsiz girilebiliyor mu? kimliği daha alamadık da!!!
(7) 

kulak burun boğaz'ın genel bi adı vardı

pomaklar #506047 
neydi o ? levazım diyeceğim geliyor ama değil. genel bi adı vardı?
(4) 

istanbulkart kırılması hakkında

pomaklar #483244 
gençler benim bu istanbul kart kırıldı. yeni de bakiye yükledim lan! nasıl olacak şimdi? tam ortadan ayrılmadı hatta ucundan 3-4 cm kırıldı ama o içindeki çip de kırılmış okumuyor alet kartı. değiştirme imkanımız falan var mı bunu?
(1) 

youtube siyah ekran sorunsalı

pomaklar #482218 
ahali şimdi youtube'da normal video izlerken sıkıntı çıkmıyor fakat o yandaki video resimleri siyah çıkıyor. bunun çözümü nedir?
(3) 

yeni kablosuz modem almış biri olaraktan soru sormamak olmaz!

pomaklar #478368 
şimsi ahali; dedik ki teknoloji madem bu kadar ilerledi biz de kablosuz modem alalım. iyi güzel laptop da aldık. lakin bu cihazı kurdum tüm kullanım kılavuzunda yazan her şeye göre fakat sıkıntı şu ki ethernet kablosunu laptoptan çıkarınca doğal olarak bağlantı gidiyor. wirelass tuşum açık olmasına rağmen bulamıyor bilgisayar benim ağı. bu konularda cahil kaldığımız için nasıl olur nası biter bilemiyorum tabi.

ne yapmalı nası yapmalı da şu kablodan bi an önce kurtulmalı artık?
(1) 

ttnetin yurtdışı çıkışlarını kapatması?

pomaklar #476041 
bu durumu nasıl aşabilir ahali? saygılar
(3) 

açık öğretim kredili sisteme geçmiş ama nasıl olacak?

pomaklar #471531 
şimdi ahali lisans mezunu askerliğini bile yapmış biri olaraktan balataları sıyırdım hukuk okumaya karar verdim. bu aöf'nün adalet bölümü var malum. dgs ile oradan yardırmayı planlıyorum. lakin kafama takılan şu kredili sisteme geçildi deniyor. sitede baktım biraz ama pek anlayamadım. şimdi ben zorlarsam 1 yılda ön lisansı bitirebilir miyim? yoksa normal sürede bitirmek şart mı?
(6) 

seneler sonra gelen okuma aşkı hakkına dair

pomaklar #469909 
şimdi ahali yaşım 25;

maliye bölümü mezunu olarak bi şirkette iyi denmese de orta şartlarda çalışıyorum. fakat bu en son aöf'de de harçların kaldırılmasıyla zaten daha öncesinde aklımda olan aöf'Den adalet okuyup, sonra dgs'ye girip çok über olmasında gerek yok ortalama bi hukuk fakültesinde 3 sene daha okuyup mezun olabilirim sanki şevki geldi bana :)

şimdi açık konuşmak gerek dgs'de full çekemem bu bi gerçek. ama puan olarak 80-85 yaparım normal şartlarda çalışırsam. kapasitemi biliyorum yani yalana dolana gerek yok. bu şartlar altında herhangi bi hukuk fakültesine yerleşme şansım var mı yoksa hiç boşa kürek çekmeden baştan mı caymalı dostlar? ne yapmalı? bi akıl bi fikir??...
(4) 

harici disk ile alakalı bir soru

pomaklar #469399 
şimdi ahali 2 tb'lı bi harici diskim var fakat kısa zaman önce bi arkadaşıma verdim, geri aldığımda ise dosya isimleri normalde siyah renk iken maviye dönmüş. bunun sebebi ne olabilir ve nasıl düzelebilir? fikri olan?
(2) 

winamp equalizer'ı neden böyle?

pomaklar #467050 
ahali şimdi winamp'da hani var ya pop,rocki,jazz falan sesi dinlediğin müzik türüne göre ayarladığımız; işte eskiden bunu yapabilirken şimdi aynı işlemi yaptığım halde equalizer tepki vermiyor. sadece varsayılan'a tıklayınca - - - - - - bu hali yani orijinal equalizer'ı alıyor. nasıl düzelir bu? var mıdır bilen?

not: sürüm 5.63
(4) 

düğme kameranın hukuki yönü

pomaklar #459225 
şimdi ahali;

sektöründe %65-70 pazar payı olan ve türkiye sınırları içerisinde bilmiyorum tanımıyorum diyecek insanın çok çok az olduğu bilinen ve sözde güvenilir bir firmanın avrupa yakası bölge müdürlüğünde muhasebe bölümünde çalışıyorum. fakat gel gör ki bu firmanın öyle bir mobbing anlayışı var ki ne çalışanına ne de müşterisine saygısı var. özellikle çalışanlarına ağıza alınmayacak hakaretler edeni mi istersin, müşteriye yetkili diye ofis boyu tanıtan mı ne istersen. en son şirketin sahibi evet sahibi işimizi kusursuz yapmamıza kusur bulamadığından günde 14 saate varan çalışmamıza rağmen yok gömleğin neden siyah yok saç şeklin hoşuma gitmedi gibi dikta şekilde bi anlayış sürüyorlar.

bu cidden sıkıntılı bi durum zira halk tarafından kusursuz olarak bilinen bir firmanın içinde böyle çalışması hatta yeri geldiğinden insan sağlığıyla oynamaktan hiç çekinmemesi de var işin içinde. ben de diyorum ki her şeyi göze alıp bi inside man olayı gerçekleştirsem. gömlek ya da ceket düğmesine bi kamera ile nasıl davranıldığını ve neler döndüğünü göstersem kamuoyuna en fazla işimden olmak dışında ne olabilir?

not: işe girerken tek imza bile atmadım. sözleşme falan yok yani. gerçek anlamda bunu yapmak istiyorum istiyorum ki düşsün maskeleri bi şekilde.

not 2: tabi ki yeşil sermaye şirketi.
(1) 

vatan bilgisayar'dan internet yolu ile satın alınmış laptop hakkında

pomaklar #456593 
şimdi ahali ben bu vatan bilgisayarın sitesinden bi laptop aldım. cuma günü 1 hafta olacak. aklıma takılan şu; bunun garanti belgesi kaşesiz. en yakın garanti mağazasına gidip kaşeletmemiz falan gerekiyor mu yoksa herhangi bir şey yapmamıza gerek yok mu? ilerde bi sorun olduğu zaman bu kaşesiz falan diye bi şey gevelerler mi?
(5) 

lcd monitörde beyaz ekran sorunu

pomaklar #454965 
şimdi ahali özene bezene sırf film izlemek için aldığım lakin ki toplamda 10 film bile izleyemedeğim 22'' lcd monitörüm var. şöyle ki normal çalışırken birden ekran süt beyaz oluyor ve aç kapa yapmama rağmen düzelmiyor. öyle 1-2 gün bekledikten sonra tekrar normale dönüyor ve tekrar aynı durum yaşanıyor. bir kaç bu işlerden anlayana sorduğuma göre filmi yanmış yani hakkın rahmetine kavuşmuş minvalinde şeyler söylediler evlat acısı gibi koydu. var mıdır bunun bi çözümü yoksa dedikleri gibi çöpe mi atıcaz güzelim ekranı ya?

not: ekran 2 sene önce alınmasında rağmen faal olarak en fazla 6 ay kullanılmıştır. dolayısıyla garantisi bittiği için servis olayı yalan oldu yani.
(1) 

iş görüşmesi maaş konuşmama sorunsalı

pomaklar #428837 
şimdi ahali bir kurumsal firmayla (benim gördüğüm daha ziyade kuramsal) bugün 2.defa olmak üzere görüşüyorum. ilk görüşmemizde iş saatleri, iş nitelikleri falan anlatıldı ne kadar maaş düşünüyorsunuz sorusuna ise ben sadece şu an için maddiyatın çok da önemli olmadığını fakat ilerleyen zamanlarda bunun aynı şekilde olmayacağını şirketin benim pozisyonum için belirlediği maaş ne kadar ise ona uyacağımı söyledim.

olay şöyle ki; bugün bölge müdürlüğünde görev alacağım için en son bölge müdürüyle görüştürülecektim fakat müdür bana görüşme için verilen saatte müdürlükte değildi ben de müdür yard. ile görüşmek durumunda kaldım.

sonuç olarak; yarın için kesin olumlu veya olumsuz bir cevap verileceğini belirttiler ama ben hala tam olarak ne maaş alacağımı bilmiyorum. şimdi yarın olası bi görüşmede bunu sorsam bir sıkıntı olur mu? ya da oyun bozanlık yapmış gibi olur muyum? nasıl bi durum oluşabilir?

söz konusu pozisyon: muhasebe departmanında muhasebe sorumlusu olarak.
(2) 

18 haziran 2012 kpss tercihleri hakkında bir soru

pomaklar #428776 
şimdi ahali malumunuz bugün kpss tercihleri başladı ve lisans mezunu olanlar için konuşuyorum 2010 puanlarıyla başvuru yapabiliyorlar. ben de 2010 puanım oldukça düşük olduğundan mütevellit hani bi umut diye 30 tercihin 30'unu da doğu ve güneydoğudan yana kullandım. maksat tutarsa falan sadece ki tutmayacağını biliyorum. neyse konuya gelelim aynı zamanda 7 temmuzdaki sınava da gireceğim dolayısıyla bugün tercih yapmış olmam diğer sınavın tercihlerini sıkıntıya sokmaz değil mi? bi an o aklıma geldi de. bunu tam bilen birileri var mıdır acaba? sorun olur mu olmaz mı falan?
(5) 

iş görüşmelerinde daha neler yapmalı?

pomaklar #426159 
şimdi ahali yaklaşık 9 aydır (askerden geldiğimden beri) işsizim. türlü firmalarda bi dünya iş görüşmesine gittim. alanım maliye olduğu için genelde muhasebe üzerine bölümleri tercih ettim fakat şöyle bir durum var ki;

başlarda ücret konusunda fikrimi beyan ediyordum şu kadar bu kadar diye. artık belli bi özgüven kaybından sonra maaşı bile işverenlere bıraktım. yani maaş hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna resmi bir şekilde 'siz ne verirseniz razıyım' şeklinde cevaplar vermeye başladım. zira mantıken baktığımızda bi işletme için öncelikli 2 kriter vasıf ve maliyettir. vasıfsız olduğumu düşünmüyorum ama maliyeti asgari seviyeye indirmeme rağmen hala ve hala 'aradıkları kriterlere' uygun olmuyormuşum. ik'cılardan bi akıl fikir lütfen. zira artık cozutma noktasındayım.

not: bu bir iş ilanı değildir. tamamen fikir alma amaçlı açılmış bir duyurudur.(moderasyon için)
(3) 

yüksek lisans kpds şartı sorunsalı?

pomaklar #420907 
şimdi ahali marmara üni'nin başvuruları yarın başlayacakmış fakat kpds şartı aranıyor doğal olarak. başvurular 8 haziran'da bitiyor. kpds sınavı 8 haziran'a kadar açıklanmazsa ne yapıcaz arkadaş? hali hazırda kpds sınavına girmişliğim yok. 20 mayıs'daki sınava girdim onun sonucunu bekliyorum. nasıl olur bi akıl fikir?
(2) 

ülker, sütaş, sek, nestle, pınar gibi firmalar aylık kaç ton süt alır?

pomaklar #419579 
soru başlıkta gençler bu firmalardan birinin aylık üreticiden aldığı süt miktarını bilsem yeterli. özellikle pınar ve sütaş olursa ayrı sevinirim tabi.
(2) 

bizimkiler dizisinin oyuncularıyla bi söyleşi olsa?

pomaklar #419055 
nasıl olur? malum dizide rol alan çoğu oyuncu vefat etti ama ercan yazgan, engin şenkan, mine teber, meral çetinkaya, atılay uluışık, selçuk uluergüven, uğurtan sayıner, güzin çorağan, ali uyandıran ve aklıma adı gelmeyen bir çok isimi böyle organize edebilsek bir söyleşi olsa nasıl olurdu? olmaz mı :/
(4) 

kurumsal bi firmanın iş görüşmesi akıbeti?

pomaklar #417248 
ahali şimdi;

1-)geçen pazartesi bu firmayla bi iş görüşmesi yaptım ve kendileri 2 hafta içerisinde olumlu olursa telefonla olumsuz olursa mail ile dönüş yapacaklarını söylediler. bu direkt olumsuz mesajı vermek midir? yoksa bütün kurumsal firmalarda aynı süreç mi işliyor?

2-)bi de ilk hafta bitti ne mail ne telefon hiçbir ses çıkmadı. şayet belirtilen sürede olumlu ya da olumsuz geri dönüş olmazsa bunlara bi şekilde tepki maili atmam doğru olur mu? sonuçta 15 gün insan hayatından çalıyorlar yani. insan bi umut bekliyor. olumlu da olumsuz da olsa bi şey bilmek istiyor.

not: tikler gecikebilir malum bilgisayarsız ve internetsiz olmak kötü!
(2) 

vodafone online hizmetlerde gelen aramayı nasıl görebiliriz?

pomaklar #413866 
şimdi ahali telefonu açıp kapadığım için cuma günü bi şirketten gelen telefon numarasını da yitirdim. online hizmetlerden sadece benim aradıklarım mı görünüyor yoksa gelen giden hepsi mi gözüküyor? gelen aramaları görmem lazım yok mudur bi çözümü?

müşteri hizmetleri demeyin nolur o adamlara dert anlatmak çok zor :/
(1) 

yavru kangal ya da çoban köpeği cinsi köpeklerinize sıcak bi yuva

pomaklar #412193 
tekirdağ'da olan çiftliğimiz için istiyoruz. hali hazırda 2 tane var ama yetmiyor. dolayısıyla böyle elinde olan yeni doğmuş ya da 1-2 aylık erkek cinsinde veya bir erkek bir dişi cinsinde kangal ya da kangal kırması veya çoban köpeği olanların köpeklerine bakmak istiyoruz.

köpekleri geri iade etme falan gibi bi durumumuz olamaz malum çiftlik dedim zaten. onun için varsa böyle özellike istanbul içi olursa iyi olur bizim için de çok hoş olur.

biz isteriz 1 tane siz verirsiniz 3-4-5 tane fark etmez. belli bi zaman sonra gelip köpekleri de görebilirsiniz ayrıca. istediğiniz vakit daha doğrusu. teşekkürler!

belaya rus silver vodka ilk kez içki içecek biri için

pomaklar #412167 
nasıl çok fena çarpar mı? hani 72 saat falan uyumayalım pazar günü kpds var =) bi de zaten 35'lik şişenin hepsini içecek halimiz yok. 1 bilemedin 2 bardak falan. vişneli kokteyl şekilde ama. var mıdır daha önce tecrübe eden?
(4) 

nedir bu şirketlerin aöf takıntısı?

pomaklar #403544 
(bkz: #28361458) şöyle bir şeyi uzun zamandır görüyorum ahali. hayır bu adamlara böyle bakılmasının davranılmasının nedeni nedir? bir bilen var mıdır?

not: özellikle ik'cılar cevap verirse daha iyi anlayabilirim sanırım.
(5) 

pamuk şekerin maliyeti ne kadar?

pomaklar #398439 
ahali soru başlıkta. pamuk şekerin ambalajlı(naylon) hali falan adet başına maliyeti maksimum ne kadardır?

not: geç tik atılabilir malum zaman zaman internet her eve giremiyor :) saygılar!
(2) 

bedaş internet sitesi ne kadar gerçek?

pomaklar #395661 
ahali; şimdi bana bi kağıt geldi 150.42 lira borcunuz bulunmaktadır ödemezseniz elektriğiniz 5 gün içerisinde kesilecektir falan filan diye bla bla bla. fakat tüm faturalarımı banka işleviyle yatırdığım için malum otomatik hesap böyle bi şey mümkün değil.hesabımda daima para da vardır. ben de bedaş'ın sitesine borç sorguladım borcunuz yoktur ibaresi çıktı. şimdi tekrar bedaş'a gidip sormama gerek var mı yoksa bedaş sitesi bu tarz borçları bize göstermiyor mu? öyle de bi anlattım ki sanırım çok karmaşık =) nedir nasıl yaparız bi akıl?

şikayet etme, şikayetçi olma durumunda nezarethane sorunsalı

pomaklar #391823 
ahali; şimdi geçtiğimiz günlerde tanık olduğum bir olayla ilgili fikir danışmak istedim. şöyle ki; bir toplu taşıma aracı olan trende normal seyahat eden birine sorgusuz sualsiz gelip hakaretler edip hafif darp (rapor gerektirmeyecek şekilde) uygulandı. olay şikayetçi tarafın sınavı olduğu gerekçesiyle şikayetinden vazgeçmesiyle tatlıya bağlandı gibi. fakaat mesela şikayetçi şikayetinden vazgeçmese ve ilgili ilçe karakolunda ifadelerini verseler, şikayet talepleri alındaktan sonraki süreçte şikayette bulunan kişi davacı olma talebinde bulunursa, şikayette bulunan ve bulunulan kişilerin ikisi de o geceyi nezarette mi geçirir, yoksa nöbetçi mahkemeye falan sevk edilir mi? diğer ihtimaller nelerdir? sadece o gece için soruyorum?

düzeltme: hakkında şikayetçi olunulan şahısın durumunu sormak istemiştim fakat pek anlatamamışım sanırım :)
(5) 

çok hızlı koşuyorum 2

pomaklar #391763 
www.eksiduyuru.com böyle bir duyuru açmıştım daha önce. ve cooper test önerilmişti. cooper testi yaptırdım ve 12 dakikada 2.75 km koşu performansı gösterdim. testi yaptırdığım yerdeki görevli şahıs ortalamanın üstü olduğunu ve hiçbir eğitim almamış olmama rağmen bu performansı oldukça iyi buldu. dolayısıyla hala bunun bana nasıl bir yarar sağlayabileceği hakkında bir fikir üretebilmiş değilim. nasıl yapsak neler yapsak?

not:25 yaşındayım, alkol ve sigara kullanmıyorum.
(11) 

çok hızlı koşuyorum

pomaklar #387499 
şimdi ahali; sorunum şöyle ki (evet bu bir sorun) kendimi bildim bileli hızlı koşarım. dolayısıyla yer zaman mekan fark etmeksizin yürünecek bi mesafeyi bile koşuyorum. dolayısıyla bu da çevrede farklı tepkilere yol açabiliyor. biraz tez canlı olmamdan da kaynaklanıyor bu durum gerçi ama bu beni rahatsız ediyor. yüreyemiyorum çünkü. yürümek eylemini faster şekilde daha da ötesi seke seke en son koşma şeklinde gerçekleştiriyorum. sırf bu yüzden bisiklet aldım inanılmaz şekilde artık kısa mesafeler de değil bayağı 5-10 km'lik yolu bile bisikletimle kat etmeye başladım. yani şahsen şu ana kadar koşmanın tek faydasını otobüsü yakalama da falan gördüm zira yenibosna-şirinevler arası otobüsten önce şirinevler'e gidip otobüse binmişliğim oldu.(trafik göz önüne alınaraktan) ama ne bileyim bu bi enerjiyse en azından bana bi faydası olmalı. hani madem bu tarz bi yetenek değil de özelliğim var niye yararlı alanda kullanmayayım? var mıdır böyle bu tarz bi aktivite bildiğiniz??

not: bu arada sigara, alkol kullanmıyorum o yüzden nefeste sıkıntı olmuyor. ayrıca yaşım 25.
(5) 

bir takım iş teklifleri hakkında kafa karışıklığı!!!

pomaklar #382697 
şimdi ahali; ortalama bi üniversitenin maliye bölümünden mezun askerliğini tamamlamış (25 yaşında) ve hiç iş tecrübesi olmayan biri olaraktan şöyle iki iş yeriyle görüştüm ve görüşme sonuçları şöyle;

1.teklif

kurumsal bi firmada yönetici asistanlığı pozisyonu olup, zaman zaman şubelere gidip(şirketin tahsis edeceği hususi araçla) mali raporları bir rapor haline getirip yetkili müdüre sunma, yetkili müdürün belirleyeceği görevleri yerine getirme ve pozisyonun getirmiş olduğu sorumlulukları almak gibi bir iş tanımı. bunun karşılığında teklif edilen maaş başlangıç için 900 lira(ilerleyen zamanlarda artış gösterecekmiş)+yemek+sgk+servis. fakat servis noktasına yine ulaşmam için tek vesait gerekiyor. dolayısıyla günde 3.5 lira gibi bi şey. bu biraz sıkıntı.

2.teklif

daha ziyade bi aile şirketinde satınalma departmanında satınalma işlemleri gerçekleştirilecek bir iş tanımı. başlangıç olarak 850 lira maaş(ilerleyen zamanda artacak)+servis+sgk+yemek+c.tesi yarım gün.

şimdi malum işsizlik had safhada olduğundan maaşlar biraz insanı tatmin etmiyor ama hiç yoktan gidip bi meşgalem olsun amaçlı da düşünülürse sizce hangisi daha mantıklı? yani tamam elbette bu paralara tav değiliz ama sıfır tecrübe için en azından başlangıç için ne yapmalı?

ya da ikisini de def et oturup yüksek lisansa mı çalışmalı =)

not: bu bir iş ilanı ya da iş bulma ile alakalı bir duyuru değildir. tamamen fikir amaçlı açılmış bir duyurudur.
(2) 

basın ekspres yoluna nasıl gidilir?

pomaklar #381140 
sefaköy'den direkt basın ekspres yoluna minibüs var mıdır? varsa hangileridir? bi de ortalama kaç dakikada gider?

not:sabah iş saatinde gidilecektir.
(1) 

bi başlık vardı neydi o?

pomaklar #379147 
satılsa kapış kapış gidecek ürünler diye yanlış hatırladığım fakat öyle bi başlık vardı neydi ahali?
(3) 

cem yılmaz neden 18 ay askerlik yapmış?

pomaklar #378315 
bu adam hem boğaziçi hem aöf mezunu değil mi arkadaş? neden 18 ay askerlik yapmış var mıdır bilen?
(2) 

en çok kullanılan muhasebe programı hangisi ve en uygun hangi kurs?

pomaklar #377145 
şimdi duyuru sakinleri maliye mezunu biri olaraktan artık işsizlik canıma tak dedi. dolayısıyla başvuru yapmak istediğim çoğu şirket logo,eta,link vb.program bilen çalışan istiyor. bunlardan birini öğrenmek istiyorum en çok kullanılan hangisi en azından onu öğreneyim. bi de istanbul'da şöyle en uygun bu programların kursunu veren nereler var? (ibb dahil)
(6) 

işkur'a internet üzerinden başvurulan bi ilan

pomaklar #375113 
ciddi anlamda bu işkur'un sistemi düzgün işliyor mu yani ihtiyacı varsa başvuranla iletişime geçiyorlar mı yoksa sazan.avi mi? ona göre hayal kurmayalım :)

mobil görünümden çık