(2) 

ford'un minibüs bi modeli var ama hatırlayamadım!!

pomaklar #366666 
şimdi duyuru sakinleri geçen bi minibüse bindim hatta minibüs olduğunu anlamak için yazıları falan okudum öyle kanaat getirdim minibüs olduğuna çok şık tasarımlı bi ford araçtı. iç paneli tasarım olarak connect gibi ama biraz daha janjanlı falan. yeni bi model fakat siteden baktığımda transit dışında minibüs tarzı bi araç göremedim. var mıdır bilen merak ettim lan!!
(1) 

kulaklık uzatması aparatı hakkında bir soru?

pomaklar #365991 
duyuru sakinleri şimdi ben yerel küçük esnaftan bu dalgadan 3-4 tane aldım ama hepsi maksimum 2 ayda cortladı. hatta ilk gün cortlayan bile oldu. diyorum ki şöyle 2 liraya aldığım fiyattan daha pahalı olsun ama olmadık zamanda bozulmayan bir kulaklık uzatması aparatı istiyorum. online siteler tercihim zira şehir merkezine uzak bi yerde yaşıyorum kargo ile bana gelmesi uygun olur çok. var mıdır böyle sağlam aparat satan bildiğiniz online site? ya da daha önce aynı ürünü almış memnun olarak kullanıyor olan falan?
(12) 

iki girişimcinin fantastik fikirleri!

pomaklar #365598 
şimdi başlığa bakıp da 'neymiş lan bu fantastik fikirler' diye düşündüğünüzü biliyorum fakat fikirler fantastik midir değil midir bilinmez iki girişimcinin üzerinde düşündükleri ticari atılımlar hakkında fikir almak istiyorum;

maddi sermaye: 10+10 veya 15+15(taş çatlasa) 20 veya 30 bin lira

proje 1:

şimdi diyoruz ki biz nasıl para kazanırız da ileriye yönelik başka işlerde kullanmak üzere sermaye genişletiriz. proje şu hani şu sokakta her 10 kızdan 11'inde olan taytlar var ya heh ondan avm'lerde standlar oluyor orada bunları bol çeşitli olmak üzere satışını gerçekleştirmek. öncelikle bu tarz ürünleri üreten konfeksiyon veya firmalardan bu ürünleri minimum maliyetle alıp alıcı kitleyi zorlamayacak fiyatta satmak. kabataslak olarak bu.

proje 2:

yine diyoruz ki son dönemde şu çiğköfte işi bayağı patladı yürüdü gitti. yine aynı tarzda bu işi yapan bi ustayı maaşlı tutup sadece işi takip edecek çevirecek şekilde bu işi organize etmek. kabataslak olarak bu.

hangisi daha mantıklıdır? hangisi daha çok gelir getirir? avm konumuna göre değişir evet ama hedefimiz yeni açılan avm'ler. özellikle istanbul'da. bu tarz projelerden birini 20-30 bin liraya çevirebilir miyiz? yoksa direkt batar mıyız? nasıl olur nasıl yapılır?
(8) 

a2 ehliyetin maliyeti ne kadar olur?

pomaklar #365263 
2007'de aldığım B sınıfı ehliyetim var fakat bi de a2 motor ehliyeti almak istiyorum. maksimum bana maliyeti ne kadar olur duyuru sakinleri?
(1) 

türkiye'de toplam polis sayısı tahminen ne kadar?

pomaklar #348351 
soru açık toplam kaç polis faal olarak çalışıyor türkiye'de?
(3) 

vakıfbank stajyer memur alım sınavı

pomaklar #344670 
sevgili iyonyalılar;

şimdi bu vakıfbank'ın 2 şubat da şahsımında katılacağı stajyer memur alım sınavı var. resmi sitede genel yetenek-genel kültür,yabancı dil ve bilim sınavı olarak açıklanmış sıvan içeriği. bilim sınavı da zorunlu ve/veya seçmeli olarak verilmiş. ben maliye mezunu olaraktan zorunlu konular hukuk ve ekonomi seçmeli olarak da maliye ya da muhasebe konularından sorumluymuşum. fakat aklıma takılan şu ki sitede şöyle bir açıklama var;


Bilim sınavı konuları ise aşağıdaki tabloda belirtilen şekliyle, zorunlu ve/veya
seçmeli olacaktır. Aday kendisine tanınan seçmeli sınav konusundan sadece bir tanesini
seçecektir.

bu durumda;
a) bilim sınavı konusu olarak ya zorunlu olanı ya da seçmeli olanından bir tanesini seçmek durumunda mı kalıcam?

b) yoksa bilim sınavında hem zorunlu hem de seçmeli konudan mı sorumlu olacağım?

c)bunun dışında her bölümden 13/25 (doğru soru sayısı) gibi bi şeyler duydum. yani sınavın tamamında %50 başarı değil de her bölümden %50 başarı isteniyormuş bu konuda tam net bilgi edinemedim.

d)yoğunluklu olarak istanbul için alım olacağı halde istanbul dışında bi ili tercih edeceğim. mantıken istanbul için başvuru oldukça fazla olur dolayısıyla yerleşme oranı az da olsa düşer gibi olur. o yüzden daha az başvurunun olduğu il için başvurmak doğru mudur?

e) son olarak sınava girmiş olan herkesin tecrübelerinden yararlanmak isterim. teşekkürler!
(4) 

yüksek lisans hakkında

pomaklar #341598 
en son açıklanan ales'den 61 alarak asrın sıçışını gerçekleştiren benim trakya,çömü veya uludağ'da y.lisans yapma ihtimalim nedir? sıfıra yakınsa hiç başvurmayacağım! boşuna başvuru harcı vermeyeyim :/
(3) 

veteriner yardımı (lütfen çok önemli)

pomaklar #340531 
sayın veteriner/veteriner adayı arkadaşlar; 1.5 yaşında çoban köpeğim var malum kırsal alanda köpeksiz olmaz. fakat son 2-3 gündür oldukça halsiz. sanki boğazına bi şey takılmış gibi sürekli öksürmeyle hırıltı arasında bi şeyler yapıyor. önce aklıma belki balık falan yemiştir kılçığı takılmıştır veya kemik takılmış olabilir diye düşündüm ekmek verdim ekmeği yedi fakat hala aynı :( diğer ihtimal olarak zehirlendiğini düşünmeye başladım. zehirli bi köfteyi gayet de yiyebilir yani kendisi oldukça pisboğaz. bayağı bildiğiniz yattığı yerden kalkamıyor. ancak su içmeye falan çok az yürüyüp tekrar yatıyor. geçen sene de bu tarz hastalanmıştı bir veterinerden antibiyotik iğne alıp vurmuştum düzelmişti. ne yapılabilir önerileriniz nelerdir?
(4) 

iş arama iş sahibi olma hakkında akıl fikir yardım

pomaklar #340525 
öncelikle baştan şunu belirtmekte fayda görüyorum bu duyuru tamamen fikir alma amaçlıdır. başka yönleri çekilmemesi isteğim.

şimdi muzdarip olduğum bi konu var; lisans mezunu askerlik görevini tamamlamış bi adamım. tabi iş ve iş hayatına girmede en büyük sorun olan askerliği atlattıktan sonra sıra iş mevzusuna geldi. şöyle bir şey ki yeni mezun ingilizce'ye hakim biriyim lakin olay şu ki yaklaşık 3 aydır iş bulamıyorum. etrafımdaki insanlara sorduğumda hepsi eş-dost-tanıdık vasıtasıyla bi yerlerden başlamışlar. burada sorun şu ki o pozisyonda hayatımda tek kişi bile yok. kariyer sitelerinden zibilyon tane ilana (en dandikleri dahil) başvurdum fakat sonuç olumsuz. ne yapmalı yani şirket şirket dolaşmaya mı başlayalım? bu kadar mı niteliksiz miyim lan ben? iibf mezunu olup da böyle pozisyona düşmek cidden şevkimi kırıyor. bunu kırmanın ya da alternatif çözüm yolları nedir ne dğeildir her türlü fikire açığım. teşekkürler!
(5) 

ales katsayı sorunsalı?

pomaklar #332506 
şimdi arkadaşlar benim bi arkadaşım (valla ben değilim) ea mezunu adam. fakat sözel bi bölüm üzerine yüksek lisans yapmak istiyor. bu durumda çözeceği testler değişir mi? normalde söz-1 say-1 say-2 çözmesi gerekli bu söylediğim durumda say-1 söz-1 söz-2 çözmesi gerekir mi? ya da çözmesi bi fayda sağlar mı?
(15) 

mandalinaların üzerindeki etiketin amacı ne?

pomaklar #331644 
kış geldi malum. dolayısıyla bugün mandalina yerken takıldım. senelerdir hep gördüğüm umursamadığım bi şey bu ama bugün harbi merak ettim. mesela bugün yediğim mandalinanın üzerinde 'feyzi 500' yazıyor. bunların amacı ne? niye yapıştırıyorlar mandalinaya? yoksa hep ameriganın oyunları mı bunlar?
(1) 

gülse birsel'e ulaşmanın bir yolu

pomaklar #330083 
twitter ve facebook haricinde ne bileyim direkt mailden falan ulaşabileceğimiz bir adresi var mıdır? tamamıyle kendisinden bi konu hakkında görüş almak için kullanılacaktır! bi buldurun be!!
(3) 

senaryo evi fikri nasıl olurdu?

pomaklar #328999 
şimdi sayın şekspirler epeydir senaryo yazımı, senaryo ve kısa metrajlı film konularıyla alakalıyım. fakat aklıma şöyle bi fikir geldi ki bir senaryo evi olsa; çok değil bi masa+sandalyeler bi bilgisayar ve bir adet tahta. şimdi diyeceksiniz ki nasıl bi şey olacak açıklayayım;

bi ofis kiralanıp dediğim demirbaşlar tedarik edildikten sonra kim olursa olsun hiç farketmez kapıyı çalıp içeri girip masaya oturabilir. o an hangi senaryo üzerinde çalışılıyorsa her yeni gelenden fikir ediniliyor. sence nasıl olur ne düşünüyorsun tarzında. canı isteyen bırakıp gidebilir tabi yine aynı şekilde sıkıntı olmayacaktır.belki ofis kirası işte masraflar için çok çok cüzzi bi ücret alınabilir her katılımcıdan. yazılan senaryolardan gelir elde edilirse de yine tüm katılımcılara pay edilecek şekilde bir gelir dağılımı olmalı tabi. böyle bi düşünce hakkında açıkçası fikirlere ihtiyacım var iyi ya da kötü olmak üzere!
(4) 

ttnet hizmet dondurma

pomaklar #229178 
selam romalı kardeşlerim. şimdi şöyle bir durum var ki muallakta kaldım. efenim 1 mbit sınırsız(kotasız) ttnet hizmeti kullanmaktayım. tam tarih hatırlamıyorum ama bundan 7-8 ay önce 2 sene kullanma taahhütü vererek 6 ay boyunca 35 lira civarı ödedim. lakin nisan ayında askere gitmem gerek. fakat bu ttnet bilindiği üzere 1 ocak 2011'den itibaren tarifelerine ufak bir ayar çekti.

buna göre bildiğim kadarıyla artık kotasız abone kabul etmeyecekler. mevcut kotasız abonelerinde tarife değişikliği yapması ve hızını yükseltip/alçaltmasını imkansız kıldı. benim demem o ki ben 6 aylığına internetini dondurabilir miyim? 2 sene kullanma taahhütü verdim kendilerine o yüzden bir sorun çıkar mı? bakın iptal demiyorum. sadece kasım'a kadar dondurmak istiyorum. bu mümkün müdür? var mıdır bilgi sahibi olan?
(10) 

avrupa yakası dizi hakkında bir soru

pomaklar #226124 
arılar merhaba. bir konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. şimdi ben avrupa yakası'nın 1-190 arası tüm bölümlerini xvid şeklinde indirdim sadece kendim için. yani ticari bir amaç için değil. fakat bir arkadaşım benden tüm bölümlerin bir kopyasını istedi. durumu anlattım sadece arşiv açısından indirdiğimi falan vs. ama bana ücret teklif etti. şimdi başkasının kaydetmiş olduğu bir şeyi ben yapmışım gibi satıp gelir elde edemem. en azından vicdanen. ama bana sembolik bir şey ödeyebileceğini söyledi. piyasada dvd'si falan var mı yok mu onu bile bilmiyorum, fakat vardır diye düşünüyorum. tamam ben kaydetmedim emek harcamadım ama aşağı yukarı 3 aylık bir download söz konusu (1mbit hızla bu kadar sürüyor evet). öneriler için şimdiden çok teşekkürler.
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık