selam gençmetrobüsseverler,

şimdi böyle efil efil aöf okuyorum akbilimi de aldım geçen sene fakat bu sene için ne yeni paso aldım ne de yenilettim. geçen fark ettim tam bilet basıyorum lan!!! höyküre höyküre ağlamak istedim metrobüste ama tabi öhöm erkek adamız olmaz öyle şey.

şimdi çalışıyoruz hafta içi iş güç bi yere çıkamıyoruz illa yeniletmek için bu iett'nin küçük kulübe şeklinde yerleri var oraya mı gideceğiz lan?

internet üzerinden falan yenilenmiyor mu nane? sene 2014 hala bi elimizde akbil bi elimizde öğrenci belgesi iett bürosu mu arayacağız?

cidden böyle mi hala??

olmasın lan nolur!!1

saygılar.

 

öğrenciliğim yıllar önce sonra erdi ama kardeşimden biliyorum. otomattan bile vizelsi yapılıyor. 5 lira çekiym mi diye soruyor filan.

bu acıyı metrobüste tatmış olman kötü olmuş. iade alsaydın bari :/

supergirl

nasıl oluyor akbil otomatından?

ufkum genişledi bi an!!!

pomaklar

Eğer pasonun üstünde yazan okul şu an okuduğunla aynı okulsa otomattan yaparsın. Otomata koyunca at bi beşlik uzatayım pasonu diyor makine sana. Evete basınca tamamdır

fuzzy olmak istemistim

Bana da otomattan olduğu söylenmişti. Gittim kadıköy kartal metrosunda kozyatağı durağında denedim, olmadı. Sonra tekrar sordum iett kulübesindeki adama, vapur iskelesindeki otomatlardan yapılıyor sadece dedi. Kendi akbilimi kulübedeki adama yaptırmıştım, kardeşiminkini Üsküdar'da Eminönü iskelesinin ordaki otomattan yaptım. Kartı cihaza koyar koymaz 5 lira karşılığında vize işlemi yapılacaktır tarzı bir yazı çıkıyor, evet diyorsun. Bu kadar.

hrvl

akbil yüklenebilen her hangi bir yere git, vizenin yenilenmesi lazım de 5 lira ver.
o kadar.

doxanikee

@doxanikee Normal akbil dolum bayileri 31 aralık sonrası yenileme yapmıyorlar. Gittiğim bayiler böyle söyledi.

hrvl

skart.iett.gov.tr bunu buldum isinize yarar belki.

ezgiii

okulun aynı olması bile şart değil, benim akbilimde eski okulum yazıyor mesela, hatta ben metrobüs durağındaki görevliye bile sordum "otomat vizeleme işlemi yapmak istiyor -evet bildiğin makine dedi yani vizeleme yapalım apla, diye :) - ama akbil üzerinde eski okulum yazıyor, dedim, adam bişşey olmaz, öyle oluyor artık zaten, dedi. herhalde kart basım işi ile uğraşmak istemiyorlar artık, bilemedim. neyse, metrobüs duraklarındaki akbil doldurma otomatlarından vizeleme işlemi hemen yapılıyor. yalnız aöf okuyormuşsun şimdi gördüm, sanki aöf'de okuyanlarla ilgili bir şeyler vardı sitesine baksana bir emin olamadım? :/

pasp

@pasp hayır ya :( bana yeni kart çıkarttırdılar. gerçi ben de istiyodum yeni okulum daha güzel bir üniversiteydi :D

@pomaklar direkt otomata git, bayiler uğraşmıyor.

fuzzy olmak istemistim

@fuzzy: hadi ya? ben de çıkarttırmak istedim hatta da, adam "gerek yok, üniversite bilgileriniz alınıyor zaten ona göre güncelleniyor." diye beni otomata yönlendirdi tekrar. ilginçmiş.

pasp
1

mobil görünümden çık