Giriş
(7)

bu ne bocegi?

mileyboard
6-7 senedir cesitli zamanlarda evin duvarlarinda, her zaman yukari dogru tirmanirken goruyorum bunlari. Baska da hic bocek gormedim daha evde. Boyutlari mercimek tanesinden bile ufak oluyor. Hani herhangi bir bocegin yavrusu gibi gozukuyor ama, bunlardan simdiye kadar 10larca gormus olmama ragmen 1
6-7 senedir cesitli zamanlarda evin duvarlarinda, her zaman yukari dogru tirmanirken goruyorum bunlari. Baska da hic bocek gormedim daha evde.

Boyutlari mercimek tanesinden bile ufak oluyor. Hani herhangi bir bocegin yavrusu gibi gozukuyor ama, bunlardan simdiye kadar 10larca gormus olmama ragmen 1 tane bile buyuk bildigimiz bocek gormedim evde zira hic cam kapi acilmiyor. Nedir fikri olan var mi?

i.imgur.com
i.imgur.com
i.imgur.com
0
mileyboard
(13.03.14)
erişkin boyu budur belki. bizim evdede var. hiç merak etmedim nedir diye.vurunca ölüyor zaten.
0
sutlu nescafe
(13.03.14)
dut gibi la. nasıl bi böcekmiş bu
0
biz siz onlar bensiz daha mutlular
(13.03.14)
reddit'teki whatsthisbug'a (www.reddit.com) yolladım. cevap gelirse yazarım.
0
moroff
(13.03.14)
öğrenci evindeyken bende de vardı bunlar, ancak şöyle bir şey gözlemledim: bu böcekler once kırmızı siyah benekliydi, uğur böceği gibi. sonra doğanlar sarı siyah benekli oldular. sonra doğanlar da beyaz siyah oldular.

şöyle bir çıkarımda bulunmuştum: demek bu uğur böcekleri güneşi görmediklerinde elma gibi kızaramıyorlar, gittikçe renkleri açılıyor.

doğruluk payı var mıdır bilmiyorum

not: öğrenci evim tam bir doğal habitattı. bu böcekler odamdaki eşek arısı yuvasını atınca başladı daha doğrusu eşek arılarını atınca örümcekler çoğaldı, örümcekleri atınca bu böcekler çoğaldı, bu böcekleri atınca tahta kuruları evi bastı.

demek neymiş, eşek arılarının habitatta çok önemli bir dengeleyici çzelliği varmış, yoksa işler b.ka sarıyor.

not2: eşek arıları her Sabah cama toplanıyorlardı camı açınca gidiyorlardı, camı açık bırakıp okula gidiyordum, akşam eve gelince de çoktan yuvalarına girmiş uyumuş oluyorlardı zaten. bana bi zararları yoktu. ancak bizimkiler memleketten ziyarete gelecekleri zaman mecburen onları atmak zorunda kalmıştım.
0
yemrem
(13.03.14)
büyüklüğünü soruyorlar, tahminen ne kadar diye.
0
moroff
(13.03.14)
3-4 milimetre civari.
0
🌸mileyboard
(13.03.14)
en.wikipedia.org

Anthrenus verbasci (desenli (?) halı böceği) olduğu kanaatine vardık, sayenizde yeni bir şey öğrenmiş oldum, teşekkürler :)

edit: sağdan ikinci: bugguide.net
0
moroff
(13.03.14)
(3)

toptan teknoloji ürünleri için nereye bakmalıyım?

humancentipad
100 adet ipad mini, 100 adet e-book reader'a falan ihtiyacımız söz konusu. en iyi yer neresidir? teşekkürler.
100 adet ipad mini, 100 adet e-book reader'a falan ihtiyacımız söz konusu.

en iyi yer neresidir? teşekkürler.
0
humancentipad
(13.03.14)
apple'ın kurumsal hizmeti var. oraya sordunuz mu? store.apple.com toplu alım vs. diyor.
0
sutlu nescafe
(13.03.14)
Bilgisayar toptancıları var. Vektör mesela.
0
zombi
(13.03.14)
distribütörlerle konuşun araya 3. kişi sokmayın
0
argent dawn
(13.03.14)
(8)

laptop'tan internetsiz tv seyretmek

muzzz
internet olmadan laptopa herhangi bir donanım falan takılarak (anten, tv kartı vb.) tv izlenebilir mi? izlenebilirse bu donanımı nereden edinebilirim, teşekkürler.
internet olmadan laptopa herhangi bir donanım falan takılarak (anten, tv kartı vb.) tv izlenebilir mi? izlenebilirse bu donanımı nereden edinebilirim, teşekkürler.
0
muzzz
(13.03.14)
urun.gittigidiyor.com bunun gibi cihazlar araştır. dijital uydu olanları da var..
0
ben smyrna
(13.03.14)
tadutadu
(13.03.14)
görüntü netliği ve kanal sayısı imkanı bakımından kullanışlı oluyor mu peki bu tip ürünler?
0
🌸muzzz
(13.03.14)
ben en son çıkanlar ile denemedim. ama çözünürlüğü baya arttırmışlar. eskiden 640x480 izlerdik. idare ederdi.1920 de yeterli olur bence.
0
tadutadu
(13.03.14)
kanal sayısı nasıldır?
0
🌸muzzz
(13.03.14)
şimdi bıraz araştırdım da birisi uydu ile 300e yakın kanal almış.
ama genel olarak fiyatına aldanmayın,biraz daha para vererek iyi birsey alın dıyorlar.
0
tadutadu
(13.03.14)
20 taneden fazla izleyemezsin. onlarda karıncalı olur.
uydu kartı alırsan uydu anteninin çapına baktığı yöne göre değişir.
0
sutlu nescafe
(13.03.14)
teşekkürler hepinize.
0
🌸muzzz
(16.03.14)
(2)

samsung galaxy s3 ve kalem

kibritsuyu
geçenlerde note 3 kullanan arkadaşımın kalemini alıp kendi samsung s3'ümde kullanmayı denedim, hiç etki etmedi. ben bu kapasitif ekran kalemlerini parmak hissi verip ekran tarafından algılanan şeyler sanıyordum. bu kalemlerin telefon tarafından tanınan, telefona özel bir sistemi mi var? ben samsung
geçenlerde note 3 kullanan arkadaşımın kalemini alıp kendi samsung s3'ümde kullanmayı denedim, hiç etki etmedi. ben bu kapasitif ekran kalemlerini parmak hissi verip ekran tarafından algılanan şeyler sanıyordum. bu kalemlerin telefon tarafından tanınan, telefona özel bir sistemi mi var? ben samsung s3 ile kalem kullanmak istesem mümkün değil mi, kullanamaz mıyım? ebay'den herhangi bir kalem alsam uymaz mı?
0
kibritsuyu
(12.03.14)
note 2 ve 3'ün kalemlerin özel bir sistemi var galiba dediğin gibi. dokunmasa bile algılayabiliyor. belki üzerinde özel bir devre falan vardır. eğer kalemi çıkartıp biryerde bırakırsan ve o odayı terkedersen kalemi almadın diye uyarıyormuş diye duydum. ne kadar doğru bilemem.
0
sutlu nescafe
(12.03.14)
s-pen özelliğine sahip olan ürünlerde ekranın altında s-pen algılaması için özel bir tabaka daha bulunuyor. s3te o tabaka olmadığı için algılamamıştır ama note2nin kalemini başka bir note2de denesen çalışır muhtemelen.

ürün id'leri burda önem kazanıyor mu bilmiyorum ama bence aynı olan her ürünün kalemi diğer ürünlerde çalışır yani note2 kalemi note2'de çalışır.

s-peni unuttun uyarısı olduğu doğru. duyduğuma göre hareket sensörlerinden sizin yürüdüğünüzü dolayısyla uzaklaştığınızı anlayıp böyle bir uyarı veriyormuş, kalem yanınızdayken telefonu sallıyınca da bazen bu tür uyarılar alınabiliyormuş.
0
muzzz
(13.03.14)
(2)

PS4 bölge ülke farkediyor mu?

annesütü
ABD'den Playstation 4 alsam Türkiye'de sorunsuz kullanabilir miyim? Bölge, ülke farkediyor mu? Kod kilit kırdırma ıvır zıvır olayı var mı cep telefonları ya da eskiden DVDlerde oldugu gibi?teşekkür
ABD'den Playstation 4 alsam Türkiye'de sorunsuz kullanabilir miyim? Bölge, ülke farkediyor mu? Kod kilit kırdırma ıvır zıvır olayı var mı cep telefonları ya da eskiden DVDlerde oldugu gibi?

teşekkür
0
annesütü
(12.03.14)
en.wikipedia.org
etmiyormuş.
0
sutlu nescafe
(12.03.14)
PS için fark etmez ama alacağınız DVD, bluray vs. için fark edebilir. Ben Singapur'dan aldığım PS3 ile avrupa region kodlu bazı dvd ve bluray'leri oynatamıyorum. 10 tanede 1-2 tanesi bu şekilde arıza çıkardı.
0
zakk
(12.03.14)
(2)

polaroid

Niddleman
istiyorum ki bir polaroid fotoğraf makinesi alayım, fotoğraf kağıtlarını da istanbul içinde bir yerden kolayca alabileyim. nereden hangi modeli almamı önerirsiniz?http://imgim.com/polaroid_22358.jpgşunun gibi fotoğraflar çekip hemen arkasından basabileyim istiyorum sadece.
istiyorum ki bir polaroid fotoğraf makinesi alayım, fotoğraf kağıtlarını da istanbul içinde bir yerden kolayca alabileyim. nereden hangi modeli almamı önerirsiniz?

imgim.com

şunun gibi fotoğraflar çekip hemen arkasından basabileyim istiyorum sadece.
0
Niddleman
(12.03.14)
polaroid'in filmlerini bulmak çok zor artık. fujifilm instax modellerine bakabilirsiniz.
0
jabe ceth ceth jafe
(12.03.14)
polaroid filmlerini üretmeyi bıraktı. bir grup meraklı sınırlı sayıda üretiyordu. hala üretiyor mu? internet adresleri neydi hatırlamıyorum.

edit: www.the-impossible-project.com
0
sutlu nescafe
(12.03.14)
(7)

ebay - tohum getirme

cy7
Yurtdışından bir biber türünün tohumunu getirip burada ekmek istiyoruz. Gümrükte sorun çıkar mı? Ya da bu konuda bilgisi olan var mı? Tarım bakanlığı ile birdurum olur mu? (saçma gelebilir ama aklıma geldi)
Yurtdışından bir biber türünün tohumunu getirip burada ekmek istiyoruz. Gümrükte sorun çıkar mı? Ya da bu konuda bilgisi olan var mı? Tarım bakanlığı ile birdurum olur mu? (saçma gelebilir ama aklıma geldi)
0
cy7
(11.03.14)
ben sormuştum. sorun olmaz denmişti. ama getirtmedim.
0
sutlu nescafe
(12.03.14)
ben aliexpressten domates tohumu aldım 20 paket filan. geldi, sıkıntı olmadı. çilek tohumlarını bekliyorum şu an.
0
inawen
(12.03.14)
tohum yerine baharat olarak göstersin satıcı. tohum yazılırsa sorun çıkabilir
0
lancelot du lac
(12.03.14)
ben önceden getirttim bi sorun olmadı 2009 du sanırım, bi arkadaşımda geçen sene getirtti fakat gümrükte takıldı, kaçakçılıktan sivil polisler karakola götürdü falan
0
mirty
(12.03.14)
Kulakliklarim, elektronik anahtarliklarim bile gelmedi, sorun cikabilirama cikmayabilirde, tohum nedir belki tr de vardir.
0
kup tuz
(12.03.14)
Ben de tohum alışverişi yapacaktım, öğreneyim yasak mıymış dedim.
Bakanlık yönlendirmeleriyle gümrük muayene yi arattılar bana, bir tohum bile getiremezsiniz dedi. Karantina varmış, ancak ithalat yaparsanız olur o da çok masraflı olur dedi. O kadar kesin konuştu ama getirenler nasıl getirmiş ki? Acaba yönetmelik böyle de çok ciddiye mi almıyorlar ben de anlamadım?
0
noshpheratu
(21.03.14)
En güncel bilgi: 3 gün önce elime geçti beklediğim tohumlar.

Paketin dışında tohum olduğuna dair herhangi bir ibare yok. Yazdırmazsanız sorun olmaz diye düşünüyorum.
0
inawen
(24.03.14)
(1)

Sol Frame Yenilenmiyor

goi
Merhaba,Antik.sözlük'te sol frame yenilenmiyor, sebebi ne olabilir?
Merhaba,
Antik.sözlük'te sol frame yenilenmiyor, sebebi ne olabilir?
0
goi
(10.03.14)
arada olur öyle. yeni siteye gel diyor ssg.
0
sutlu nescafe
(10.03.14)
(9)

hafif küflenmiş sucuğu kediler yer mi?

helios
dolapta 3-4 haftadır bekliyordu sucuk. afyondan aldığım için kangal değil de parça halde duruyordu...yemek için aldığımda hafif yapış yapış olduğunu gördüm; üzerinde de ara ara küf vardı.yemeye çekindim. yemediğim şey kedilere vermeye çekiniyorum; bir zararı olur mu yoksa daha farklı bir metabolizma
dolapta 3-4 haftadır bekliyordu sucuk. afyondan aldığım için kangal değil de parça halde duruyordu...
yemek için aldığımda hafif yapış yapış olduğunu gördüm; üzerinde de ara ara küf vardı.

yemeye çekindim. yemediğim şey kedilere vermeye çekiniyorum; bir zararı olur mu yoksa daha farklı bir metabolizmaya mı sahipler? bilgisi olanlar yazarsa sevinirim,
sevgiler.
0
helios
(10.03.14)
zarın üstündeki küf mü? yahu soyun yiyin öyleyse, yok zarın üstünde değilse yıkayıp bile yiyebilirsiniz duruma göre. ama bazı bünyeler hassas olabiliyor, içinize sinmezse yemeyin. sanki köpekler daha dayanıklı olur gibi..
0
avkatbey
(10.03.14)
o kadar baharatlı şeyi verme zaten bozulmamış olsa bile.
0
kayranin kedisi
(10.03.14)
zardaysa zarı çıkarıp ye.
0
sutlu nescafe
(10.03.14)
kedilere verme. onu güzelce yıka ve ye
0
ben smyrna
(10.03.14)
zarı marı bilmem de, sucuğun sağlamı da kediye zararlı zaten. vermeyin.
0
gochebe
(10.03.14)
mna bile koyar.
0
ilkot
(10.03.14)
sokaktaki kediler alışkındır böyle şeyler yemeye birşey olmaz.
yani 7/24 sucukla beslemeyeceksiniz zaten, 1 kerecik bişey.
Çok sokak kedisi baktım ondan biliyorum. hiçbirşey olmaz.
0
innerbliss
(10.03.14)
en azından pişirerek ver.
0
bal dok yala
(11.03.14)
yemediyseniz ve kedilere vermekten vazgeçtiyseniz ben yiyebilirim valla ^^ yiyin bir şey olmaz ben çok yedim.
0
trajikomix
(11.03.14)
(10)

Kivi aromalı ürünler

violetsky
Neler var piyasada? Yani daha çok bisküvi, kek türü?
Neler var piyasada? Yani daha çok bisküvi, kek türü?
0
violetsky
(10.03.14)
oyle bir urun yok ama bak ne guzel urun adi olur.. Biskivi ahah.
0
kobretti
(10.03.14)
Turistlerin aldığı kiwi aromalı oralet çaylar var :)
0
mea maxima culpa
(10.03.14)
kivili jöle var.
0
sutlu nescafe
(10.03.14)
Kivili puding var, dondurma var. Kivili gofret de var ama tr'de var mı emin değilim.
0
shejia
(10.03.14)
biscolata pia'nın yeşil olanı kiviliydi galiba, ama hiç beğenmemiştim.
0
kugsel adam
(10.03.14)
kivili milkshake.
0
zebragibi
(10.03.14)
kivili değil ama yeşil hoşbeş de güzel, limonluydu sanırım. ikisi de küçük yuvarlak işte.
0
neseranni
(10.03.14)
kivi
0
senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin
(10.03.14)
lokum
0
michael_knight
(10.03.14)
piyasada hazır ürün istiyorsun tabii ama kendin de güzel şeyler yapabilirsin rahatlıkla.

wendyinkk.blogspot.com.tr
www.showfoodchef.com
0
tonoto
(10.03.14)
(4)

Blue Ray nasıl 480 p oluyor?

ya ben lan neyse
ben belli bir "p"nin üzerinde çözünürlüğü olan kayıtlara blue ray dediklerini zannediyordum. bir de dvd nin gelişmişi işte.nasıl oluyor 480p blue ray?bir de ben bu blue rayları pc de çalıştırdığımda hayvan gibi cüsseleri olmalarına rağmen güzel görüntü alamıyorum.anlamadığım yer neresidir dostlar?
ben belli bir "p"nin üzerinde çözünürlüğü olan kayıtlara blue ray dediklerini zannediyordum. bir de dvd nin gelişmişi işte.

nasıl oluyor 480p blue ray?

bir de ben bu blue rayları pc de çalıştırdığımda hayvan gibi cüsseleri olmalarına rağmen güzel görüntü alamıyorum.

anlamadığım yer neresidir dostlar?
0
ya ben lan neyse
(09.03.14)
nerden çıkardın blueray olduğunu ki? durumu anlat bize önce? nerden ne indirdin de nasıl cıktı? muhtemlen normalde 480px olmasına rağmen sündürerek fake olarak 1080p'ye falan çekmişlerdir
0
hjarteblod
(09.03.14)
torrentten indirirken torrent in adında geçiyordu blueray.
0
🌸ya ben lan neyse
(09.03.14)
kaynağı blu-ray sadece. 1080lik videonun boyutunu 480'e düşürüyorlar. cep telefonunda izlenebilecek boyuta bile indirilir istenirse.
güzell görüntü için 1080lere bak.
0
sutlu nescafe
(09.03.14)
hacılar o zaman riplenmemiş ya da editlenmemiş blue ray demek en az 1080p mi demek oluyor?
0
🌸ya ben lan neyse
(09.03.14)
(5)

Millet flappy bird yuklu telefonlar icin fais fiyatlar istiyor!

kendihalindekiyaratık
Ben de bi ara telefonuma yukleyip silmistim.Salak bi oyun.Nedir bunlarin olayi ?
Ben de bi ara telefonuma yukleyip silmistim.Salak bi oyun.Nedir bunlarin olayi ?
0
kendihalindekiyaratık
(09.03.14)
popüler kültür diyebiliriz.

bir anda patlama yapınca yapımcısı oyunu kaldırdı. sonra daha bi patlama oldu.
0
dahinnotha
(09.03.14)
Yaratıcısı+sahibi "Flappy bird hayatımı şeetti, şu tarihe kadar indirdiniz, indirdiniz. Yoksa kaldırıyorum ben bunu" deyip kaldırdı. Oyun neden fenomen oldu anlamış değilim. 7 yıl önce tutulduğum 9 aylık bir farmville/akıl tutulmasından sonra oyunlara bu kadar prim veremedim. WoW bağımlılığının bile gözümde bir statüsü var; Kelime Oyunlarını da tenzih ediyorum ama 10 dakikada biten ve kuş+super mario karışımı bir oyun neden bu kadar oldu, bilmiyorum. Sonuçta artık indirilemiyor ve bu nedenle olan telefon önemli hale geldi.
0
aychovsky
(09.03.14)
Oyun sahibi adam tehtiler ve kufur aldigi icin ltunu kaldirdi. Millet iphone falan satiyor bu yuzden sacma diye. Alan gerizekali var midir acaba.
0
kutsalbok
(09.03.14)
suç fahiş fiyat isteyende değil. suç fahiş fiyatı vermeyi kabul eden salakta.
0
sutlu nescafe
(09.03.14)
Onunda mi piyasasi var cidden? Benimde ipad minide var kaca gidiyormus? =)) zaten dortten fazla yapamadim gicik olmustum.
0
inkey
(09.03.14)
(1)

Restorasyonlu Eski Türk Filmleri?

sevgikusunkanadinda
Merhaba arkadaşlar;Bazı Yeşilçam filmlerinin şu sıralar bazı stüdyolar tarafından restore edilerek HD olarak yayınlandığını duymuştum. Youtube'da bu tarz birkaç tane var, ancak çoğu da televizyonlardan çekilmiş ve bazı sıkıntılar içeriyor.Bunları malum ortam cinsinden edinmemizin bir yolu var mıdır?
Merhaba arkadaşlar;

Bazı Yeşilçam filmlerinin şu sıralar bazı stüdyolar tarafından restore edilerek HD olarak yayınlandığını duymuştum. Youtube'da bu tarz birkaç tane var, ancak çoğu da televizyonlardan çekilmiş ve bazı sıkıntılar içeriyor.

Bunları malum ortam cinsinden edinmemizin bir yolu var mıdır? Hızlı, pratik, vürüssüz :)
0
sevgikusunkanadinda
(08.03.14)
önce bluray olarak piyasaya çıkması lazım ki riplensin.
0
sutlu nescafe
(08.03.14)
(7)

favori entryleriniz

exist is pretty
en beğendiklerinizi merak ediyorum. siyasi giriler dışında olması gerekiyor. tek kısasım budur.
en beğendiklerinizi merak ediyorum. siyasi giriler dışında olması gerekiyor. tek kısasım budur.
0
exist is pretty
(07.03.14)
hz cumhur nickli yazarın kavga ile ilgili bir entrysi vardı. şimdi arayamadım ama orta sahaya kadar döverek götürdü demesi beni bitirir. bulunca editlerim.


#32246119
0
c1b2k3
(07.03.14)
eksisozluk.com

ayrıca herkesin favori listesindeki entryler gözüküyor. bilmeyen varsa söyleyeyim.
0
sutlu nescafe
(07.03.14)
(bkz: #39837673)
(bkz: #31249428)
(bkz: #9631287)
0
baldur
(07.03.14)
guru'nun hasan cihat örter başlığına girdiği bir entry vardı. Ne zaman okusam ayarsızca gülüyorum.
0
arnold schwarzeneger
(07.03.14)
(2)

Devlet Üniversitesi Hastanelerinde Ücret Alınıyor mu?

allop
Mrb...Babama anjiyo çekilmesi gerekmiş %90 tıkanma varmış ancak bizden üniversite hastanesinden 1050tl para istiyorlar. Bu haklı bir istek mi? Babam emekli sandığından emekli. Bazıları özele gidin oradan para almıyorlar diyor. Ne yapmamız gerek bu para olayı doğru mu? kardeşime böyle demişler hatta
Mrb...

Babama anjiyo çekilmesi gerekmiş %90 tıkanma varmış ancak bizden üniversite hastanesinden 1050tl para istiyorlar. Bu haklı bir istek mi? Babam emekli sandığından emekli. Bazıları özele gidin oradan para almıyorlar diyor. Ne yapmamız gerek bu para olayı doğru mu? kardeşime böyle demişler hatta siz gelirken en az 500tl hazırlayın demişler!
0
allop
(07.03.14)
alınıyor. malzeme parasıdır büyük ihtimalle. ameliyat olduğumda tüm malzemeleri dışarıdan aldırdılar. onun dışında para vermedik hastaneye. devlet hastanesinde almayabilirler para.
0
sutlu nescafe
(07.03.14)
özel hastaneler bile almıyorken neden alınıyor? birde malzeme falan dememişler, 1.050tl işlem ücreti ama indirimli 500tl hazır edin demişler???
0
🌸allop
(07.03.14)
(2)

radyo programi

johnconstantine
selamlar ;winamp shoutcast üzerinden yayın yaptığımız bir radyomuz var. buna yayın esnasındaki arko fon sesini bozmayacak şekilde efektler ekleyebileceğimiz kullanması kolay bir program arıyoruz. winampa a uzantı şeklinde veya farklı bir program öneriniz varsa sevinirim.şimdiden saolun millet.
selamlar ;

winamp shoutcast üzerinden yayın yaptığımız bir radyomuz var. buna yayın esnasındaki arko fon sesini bozmayacak şekilde efektler ekleyebileceğimiz kullanması kolay bir program arıyoruz. winampa a uzantı şeklinde veya farklı bir program öneriniz varsa sevinirim.

şimdiden saolun millet.
0
johnconstantine
(06.03.14)
sam broadcaster yapıyordu galiba.
0
sutlu nescafe
(06.03.14)
sam broadcaster'da direkt efekt kısmı var. o kısma kendi istediğiniz sesleri de ekleyip yayın esnasında kullanabiliyorsunuz. böyle butonlu bir ekran vardı, tavuk sesi falan geliyordu default olarak, adını anımsayamadım. yükleyin bulursunuz zaten.
0
nohut kokusu sacan duduklu tencere
(06.03.14)
(7)

Windows 7 şifresi?

allstar
Bir arkadaşım şifresini unutmuş netbookunu açamıyor.googledan baktım f8 e basıp komut desteğiyle güvenli modda açıp net user "kullanıcıadı" 123456 yazınca oluyormuş fakat güvenli modda ya da komut desteğiyle güvenli moda girsem bile yine windowsun şifre ekranı geliyor karşıma .nasıl sıfırlayabilirim
Bir arkadaşım şifresini unutmuş netbookunu açamıyor.googledan baktım f8 e basıp komut desteğiyle güvenli modda açıp net user "kullanıcıadı" 123456 yazınca oluyormuş fakat güvenli modda ya da komut desteğiyle güvenli moda girsem bile yine windowsun şifre ekranı geliyor karşıma .nasıl sıfırlayabilirim bu şifreyi?
0
allstar
(05.03.14)
hotmail şifresini denesin arkadaşın? olmuyorsa biraz zor gibi
0
safepassage
(05.03.14)
denemedim ama hiren boot cd içinde şifre sıfırlama uygulamaları olacaktı.
0
sutlu nescafe
(05.03.14)
hotmail şifresiyle ne alakası var?

aletin cd sürücüsü yok:)

safe modda da şifre soruyor
0
🌸allstar
(05.03.14)
neronnuri
(05.03.14)
@allstar ben win8 sandım da ondan hotmail dedim.
0
safepassage
(05.03.14)
wipsremover diye bişey var cdye yazdır. pc yi ordan boot ettir.
0
optum kib bye
(05.03.14)
cdroma gerek yok. usbden de çalışır.
0
sutlu nescafe
(05.03.14)
(4)

Telekom GSM Sektörü ile İlgili Gelecek Teknolojiler

ferit85
selamlar,yüksek lisans sunumu için gsm sektöründe yakın gelecekteki böyle değişik teknolojiler, hayatımıza girecek yenilikler vs ile ilgili video bulmam gerekiyor.Örneğin elektrik su doğalgaz gibi sayaçlara simkart eklenerek uzaktan sayaç okuma buna bir örnek.Ben araştırıyorum teknolojilerini ama Ba
selamlar,
yüksek lisans sunumu için gsm sektöründe yakın gelecekteki böyle değişik teknolojiler, hayatımıza girecek yenilikler vs ile ilgili video bulmam gerekiyor.

Örneğin elektrik su doğalgaz gibi sayaçlara simkart eklenerek uzaktan sayaç okuma buna bir örnek.

Ben araştırıyorum teknolojilerini ama
Başka neler olabilir sizin gördüğünüz duyduğunuz?
0
ferit85
(05.03.14)
Giyilebilir teknoloji üzerinde de geliştirme aşamasında olan ürünler vardır mutlaka. Onlara bakabilirsin belki.
0
cakabo
(05.03.14)
kalp pili vb. gibi cihazları daha küçülerek içimize sokacaklar bir çip şeklinde. bu bizim her türlü nabız, şeker vb. bilgilerimizi bir merkeze yollayacak. bir acil durumda direkt müdahale edilebilecek.
çok yakın değil gerçi bu ama ben bekliyorum.
0
ozdek
(05.03.14)
marketten alışverişini yaptıktan sonra kasaya girmeyeceksin. gişe gibi birşey olacak. oradan geçince aldıklarının hepsi hesaplanacak, toplam tutar kredi kartından ya da banka kartından düşecek. tüm bunlar 3-5 saniyede gerçekleşecek. hatta bunun videosu bile vardı. oradan izledim de aklımda kaldı.
0
sutlu nescafe
(05.03.14)
teşekkürler,
başka önerisi olan var mı ?
0
🌸ferit85
(06.03.14)
(3)

Disk bad sector oldu galiba

kollaps
Laptopu uyku moduna almistim, actigimda muthis bi kasma oldu ve pc kitlendi, hard diskten de ritmik bi sekilde tik tik seklinde hafif bi ses geliyordu. Kitlenip kapanmayinca bende elimi kapama dugmesine basili tutup gucu kesip kapattim. Tekrar actigimda windows baslatma ekraninda kaldi ve diski kont
Laptopu uyku moduna almistim, actigimda muthis bi kasma oldu ve pc kitlendi, hard diskten de ritmik bi sekilde tik tik seklinde hafif bi ses geliyordu. Kitlenip kapanmayinca bende elimi kapama dugmesine basili tutup gucu kesip kapattim. Tekrar actigimda windows baslatma ekraninda kaldi ve diski kontrol etmeye basladi, ancak hic bir ilerleme olmuyor ve surekli "dosya kayit bolutu okunamiyor" diye hata veriyor alt alta. Bi sekilde o ekrani da gectim ama pc kullanilacak gibi degil cok agir. Simdi ben buna format atabilir miyim, atsam cozum olur mu yoksa hard disk mefta mi oldu degismesi mi lazim? Kurtarilacak verim yok cok sukur.
0
kollaps
(04.03.14)
o ritmik ses kafa atma sesi olabilir. çalıştıkça o kafalar plakalara vurup zarar veriyor. yeni disk alıp taksan daha hayırlı olur bence.
0
sutlu nescafe
(04.03.14)
bad sector sistemi yavaşlatır ama ritmik ses vermez. o ritmik ses kasmadan sonra ortaya çıktıysa hard disk kafa vuruyor demektir ve kafa vuran bir hard disk meftadır. garantisi devam ediyorsa ücretsiz değiştirmeleri gerekir. bittiyse yeni bir hard disk alman gerekecek.
0
tururo
(04.03.14)
(bkz: hdd regenerator)

eski toşibamı bu programla kurtartmıştım ama 1tblık harici disk de işe yaramadı..

programla bi şansını dene, olmadı git yeni bi disk al. fiziksel hasar aldıysa uğraştırır hayattan tiksinirsin, yaşama sevincini kaybedersin. üzme kendini...
0
raskolnikov2
(04.03.14)
(10)

komün bir yerleşke sizce mümkün mü?

kuduz balik
Bakunin'in değerli yol arkadaşları, pek sevgili kollektivist anarşistler!Malum olduğunuz üzere Türkiye'de siyaset ve toplumsal yaşam ortada, hoş dünyanın geri kalanı çok farklı değil. Henüz gezegenler arası insanlı yolculuk olmadığı ve alternatif kısıtlılığı nedeniyle dünya üzerinde yaşayacağız, tam
Bakunin'in değerli yol arkadaşları, pek sevgili kollektivist anarşistler!

Malum olduğunuz üzere Türkiye'de siyaset ve toplumsal yaşam ortada, hoş dünyanın geri kalanı çok farklı değil. Henüz gezegenler arası insanlı yolculuk olmadığı ve alternatif kısıtlılığı nedeniyle dünya üzerinde yaşayacağız, tamam.

Peki sizce Türkiye'de anarşist bir komün kurmak mümkün olabilir mi? cevabınız evetse siz böyle bir yapı oluşturmak için nasıl bir yöntem izler ve ne gibi sonuçlar beklerdiniz?

yok cevabınız hayırsa neden?

hayal gücünüz için bir sınırlama bulunmuyor, örn : 100 dönüm arazi alır (özel mülkiyete karşıyız ama hayal bu idare edin) içine 100 - 200 bungalov yerleştirir, kendi kuralları olan şöyle veya böyle bir toplum yaratırdım, şu meslek gruplarından kişileri davet ederdim ve şunları yapardım, birlikte yaşamak için şu kuralların geçerli olmasını isterdim vb deseniz, ne derdiniz?

alt yapı ve enerji ihtiyacını nasıl çözer, teknolojiye (iletişim / internet vb) bakışınız ne olurdu?


alakasız bakınız : cevab veremedi!
0
kuduz balik
(04.03.14)
olmaz. millet rahata alıştı çünkü.
0
sutlu nescafe
(04.03.14)
www.imeceevi.org

buna benzer yüzlerce permakültür, ekolojik yaşam çiftliği var türkiye'de. kimisinde internet varken kimisinde elektirik bile yok.
0
desidire
(04.03.14)
dersim'de dört arkadaş bir araya gelip yapıyor şu an bunu. benim de arkadaşlarımdan böyle öneriler projeler geliyor ama ben henüz istanbul'la alış-verişimi bitirmedim.
0
Demet
(04.03.14)
imece evi ücretliydi bir dönem, hala öyle mi bilmiyorum. ama bu sebeple sıcak bakamamıştım.
bence paylaşmayı başarabilirsek ve eşyalara verdiğimiz değeri azaltabilirsek her şey mümkün. ama bu tür komün yaşam evleri ya da alanlarında her şey kurallarla. bana en başından olayın mantığına ters görünen bir şey bu.
hani otorite olmayacaktı. bir insan geliyor ve eve girebilecek diğerleri hakkında söz sahibi oluyor. şunu yapmak zorundasın ve bu yasaktır diyebiliyor.
içimizde yeşerttiğimiz kolektivist ruhu bu tür yerlerde aramamalıyız gibime geliyor. bunu sokağa taşırabilelim yeter. yolda üşdüğünü farkettiğimiz bir yabancıya ceketimizi verebiliyorsak, bir aç sokak hayvanına üşenmeyip ufak da olsa yiyecek alıp ikram edebiliyorsak, üzerimize yüklenen onca mahalle baskısına karşın hala sokağa marka olmayan giysilerle karışabiliyorsak, en sevdiğimiz dar kazağımızı bizden daha kilolu birine ödünç verebiliyorsak mesela, umursamıyorsak eşyanın eşyalığını, neden bu ruhu bir eve kapatalım ?
0
baobap
(04.03.14)
arkadaşlar ben mevcut denemeler ve uygulamalardan ziyade "siz yapsanız" ne yapardınız nasıl yapardınız onu merak ediyorum.

@sutlu nescafe, ay başında hesabına yatacak bir para için köle gibi çalışmak pek rahatlık olarak gelmiyor bana, veya burada bahsettiğin rahatlığı ben yanlış algıladım.

@desidire, dünyadaki örneklerinden ziyade Türkiye'de nasıl olur? bu soruya yanıt arıyorum esasında.

@hayirsiz, o şirketleri bireysel olarak iflas ettiremem :(

@demet, bir web siteleri vb var mı?
0
🌸kuduz balik
(04.03.14)
@baobap, kurallardan kasıt şu,

ne sebeple olursa olsun şiddet kullanılmaması, ayrımcılık yapılmaması, mülkiyetçilik yapılmaması vb gibi.

yoksa herkes lacivert üniforma giyecek tadında kurallar değil elbette
0
🌸kuduz balik
(04.03.14)
imeceevinde sigara yasağı var. evin dışında bile değil, evin bahçesinin dışında içme izni var.
0
baobap
(04.03.14)
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim,

rüzgar ve güneş enerjisini kullanmayı başardık diyelim, arazi üzerine konuşlandırılacak yapılar için imar gerektirmeyen bungalov tarzı yapıları hayal edin dolayısıyla emlak ve diğer vergiler barınma için söz konusu değil.

içme suyuna erişimi kaynak suları ile hallettiğimizi hayal ediyorum, bir şekilde depoladık vb. altyapı ve kanalizasyon sistemi için fikrim yok.

her ne kadar kapalı bir toplum oluşturma gayretinde olursak olalım vatandaşı olduğumuz ülkenin kuralları bağlayıcı olacaktır evet (eğitim, cenaze vb) burada hemfikiriz.

bazı kurallar gerekecek demişsin ya, mesela nedir o kurallar, sen böyle bir yapıyı hayata geçirecek olsan olmazsa olmazların ne olurdu?
0
🌸kuduz balik
(04.03.14)
internet siteleri yok çünkü daha yolun başındalar. bildiğim kadarıyla ev yapıyorlar şu an. umarım işi büyütürler zamanla. bence öyle çok büyük boyutlu birşey mümkün olmaz, okula gidecek çocuklar, hastaneye gideceksin vs. ama yeme-içme işlerini kendin halledebilirsin gibi geliyor bana, hatta bu arkadaşlar organik tarım yapmayı ve yiyeceklerini kendileri üretmeyi planlıyorlardı.
0
Demet
(04.03.14)
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

şiddet, taciz, tecavüz için hapis cezası mümkün olmaz ziyadesiyle hali hazırda bir ülkenin kanunlarına tabii olarak yaşıyorsunuz, hapis cezası veririm derseniz bu karşınıza "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçu olarak çıkar. maalesef devlet değil bir topluluğuz. yapılabilecek tek şey ilgili kişiyi kolluğa teslim etmek ve dışlamaktan öteye gitmez.

ve eğitim ve sağlık için yine devletin kurallarına riayet etme mecburiyetimiz var.

esasında şu örnek daha mı doğru olur (Fatsa deneyimi)

Fatsa'nın çok küçük ve lokal bir deneyimi gibi diyelim.
0
🌸kuduz balik
(04.03.14)
(8)

duvardan bir turlu sokulemeyen koli bantlari(capsli)

yasamyapragi
Bantmi dandiktir nedir fotoraftaki gibi minim minik kopuyor. Nasil sokerim bunu?banti soktugum yerlerde. Yapiskan tabaka duvarda kaliyor(parlak olmayan kisim) bunlari nasil cikar? Uzerine boya yapsam sorun olur mu?http://i.hizliresim.com/KgGmqO.jpg
Bantmi dandiktir nedir fotoraftaki gibi minim minik kopuyor. Nasil sokerim bunu?

banti soktugum yerlerde. Yapiskan tabaka duvarda kaliyor(parlak olmayan kisim) bunlari nasil cikar? Uzerine boya yapsam sorun olur mu?

i.hizliresim.com
0
yasamyapragi
(04.03.14)
kolonya ile silmeyi denedinmi?
0
basond
(04.03.14)
ince zımpara ile olur belki. su zımparası diye geçiyor galiba.
0
sutlu nescafe
(04.03.14)
boya sorun olur. sıcak su ile yumuşat sonra sürekli silerek çıkart
0
Absinthe75c
(04.03.14)
Ince zimpara iflahimi kuruttu.. kolonya ve aseton biraz daha iyi gibi ama 15 dakika ugrastiriyor bant parcasi basina. 2 gun cikamam bunlarla ugrasmaktan.
0
🌸yasamyapragi
(04.03.14)
sana kimyasal bişiy lazım tiner gibi mesela aseton gibi ama boyayıda kaldırmamalı biraz şans ile deneme yanılma yolu ile bulucaksın skoç brayt belki daha fazla sonuç verir.
0
basond
(04.03.14)
deneyimlerimden yolu yok diye biliyorum. kazıyacaksın spatula ile, boyayı da kaldıracak. sonra aynı renge boya.
0
kaymaktutmayansicaksut
(04.03.14)
az once bi video gördüm kadın bant izlerini sirkeyle silerek çıkarıyordu. belki işinize yarar.
0
yemrem
(04.03.14)
bir adet her derde deva 200 ml wd-40.


www.youtube.com
0
ateyist_
(04.03.14)
(2)

Harici disk problemi

coldnick
merhabalar,harici diskimde yaklaşık 100 gb'den fazla yer olmasına rağmen 4-5 gb'lık bir dosyayı atmak istediğimde ekteki hatayı veriyor.bu neden olabilir nasıl düzeltebilirim?
merhabalar,

harici diskimde yaklaşık 100 gb'den fazla yer olmasına rağmen 4-5 gb'lık bir dosyayı atmak istediğimde ekteki hatayı veriyor.bu neden olabilir nasıl düzeltebilirim?
0
coldnick
(04.03.14)
boş alan değil dosya sistemi hatası. diskin özelliklerinden dosya sisteminin ntfs mi olup olmadığına bir bakın.
0
excespeace
(04.03.14)
diski doldurmadan ntfs'e çevir.
0
sutlu nescafe
(04.03.14)
(8)

El titremesi

oddyseus
Sebebi ne olabilir? Kaşık tutarken ve telefonla fotoğraf çekerken falan titriyor resmen. Önceden az seviyede vardı ama. Şimdi kaşık elimdeyken bildiğin titriyor kaşık.not: 19 yaşında bir er kişisiyim.
Sebebi ne olabilir? Kaşık tutarken ve telefonla fotoğraf çekerken falan titriyor resmen. Önceden az seviyede vardı ama. Şimdi kaşık elimdeyken bildiğin titriyor kaşık.

not: 19 yaşında bir er kişisiyim.
0
oddyseus
(02.03.14)
uykusuzluk, yorgunluk, aşırı sigara-kola tüketimi gibi sebepleri de olabilir.
0
idyl
(02.03.14)
daha çok kan şekeriniz düşükken yani aç olduğunuzda mı oluyor? kaşık tutarken dediğinize göre, o sırada aç olmalısınız.
0
compadrito
(02.03.14)
bu yasta korkacagin birsey yok. benim de 25 yasim var 18 yasindan beri elim titriyor. yukarida yazilanlara dikkat et yeter.
0
badamli
(02.03.14)
her yaşta korkacak birşey var. doktora git en yakın zamanda.
0
sutlu nescafe
(02.03.14)
lan hayatım boyunca bu anı bekledım bir house sever olarak.

sende huntingtons var hacı.

yok lem şaka şaka.

yinede bir doktora gorunmekte fayda var tabi. yorgun felansındır belki.
0
faust
(02.03.14)
huntington otozomal dominant gectigi icin mutlaka babasinda ya da amcasinda veya annesinde olmak zorunda hastalik ayrica huntingtons 30-40li yaslarda ortaya cikar ve kotu bir hastaliktir. sakasina olsa bile yapmayin arkadaslar
0
badamli
(03.03.14)
şınav çekerken ya da ağır bir şey kaldırırken de oluyor mu?
0
qazwsx
(03.03.14)
eskiden oluyordu da kaslandıkça kayboldu.
0
🌸oddyseus
(03.03.14)
(9)

Göz kapağındaki yağ bezesinden nasıl kurtulabilirim?

clementine
Sb
Sb
0
clementine
(27.02.14)
kendi kendine düşüyor genelde.
0
blatta hiberna
(27.02.14)
cildiyede iğneyle deliyorlar. merak etme acı veren bir olay değil.
0
overdose
(27.02.14)
kolestrol ölçtürdün mü hiç?
0
sutlu nescafe
(27.02.14)
Pirge Kesin çözüm..
0
archmage mahmut
(27.02.14)
ne kadar süredir var?
yeni çıkmış ve çok minikse sabah akşam sıcak su ile yıkamak çözüyor. yok oluyor bi iki hafta sonra
büyükse cildiye çözer
0
sttc
(27.02.14)
ben sivilce gibi sıkmıştım
0
innerbliss
(27.02.14)
kolesterol ölçtür +1
0
kibritsuyu
(28.02.14)
göz doktoru bakıyor göze yakın bölgelere.
0
snowman
(28.02.14)
göz kurumasından da olabilir.

yallah doktora, yallah.
0
[silinmiş]
(28.02.14)
(4)

hallenmeyen internet servis sağlayıcı

aranelsurion
ttnet kullanıyorum, keşke kullanmasam diyorum. şöyle ki, netlimitsiz pakete 70 lira veriyorum, kablosunu bile takmadığım telefonun sabit ücreti de 20 lira, oldu mu sana 90 lira. 8mbit, akn'li kürek gibi internete 90 lira verdiğime acıyorum, 40 - 50 olsa neyse, 90 nedir? kotasız kullanmam şart.biraz
ttnet kullanıyorum, keşke kullanmasam diyorum.

şöyle ki, netlimitsiz pakete 70 lira veriyorum, kablosunu bile takmadığım telefonun sabit ücreti de 20 lira, oldu mu sana 90 lira. 8mbit, akn'li kürek gibi internete 90 lira verdiğime acıyorum, 40 - 50 olsa neyse, 90 nedir? kotasız kullanmam şart.

biraz inceledim, binamda süperonline fiber yok, gelecek gibi görünmüyor. şimdi bu durumda ben ne yapayım, alternatifler, sizin çözümleriniz neler? devam mı 90 liralık uzanmaya?
0
aranelsurion
(26.02.14)
superonline limitsiz yalın 8mbite kadar 1 yıl taahhütlü 59 lira.

daha ucuz da vardır belki de benim kullandığım bu aklınızda bulunsun..
0
calzoncillos
(26.02.14)
uydunet var, yalnız sözlükte başlığına bir göz attım, çok sallamışlar onlara. habire kesmesinler?
0
🌸aranelsurion
(26.02.14)
@divit +1
0
grgn
(26.02.14)
uydunet +1
ama tam limitsizi 100 lira.
akk'lileri ttnet gibii.
0
sutlu nescafe
(27.02.14)
(2)

Ev Tipi Yazıcı Önerisi- Güncel

stalkerthefilm
Merhaba, Bu konuda bir sürü başlık var ama güncel ürünler için güncel bir cevap lazım. Şimdi durum şu: 100-150 tl civarı, evde kullanmalık bir yazıcı arıyorum. Aradığım özellikler:1) Kartuşu kendisinden pahalı olmasın.2) Mümkünse kartuşu doldurulabilir olsun.3) Renkli baskı yapabilsin.Lazer / Mürekk
Merhaba,

Bu konuda bir sürü başlık var ama güncel ürünler için güncel bir cevap lazım.

Şimdi durum şu: 100-150 tl civarı, evde kullanmalık bir yazıcı arıyorum. Aradığım özellikler:
1) Kartuşu kendisinden pahalı olmasın.
2) Mümkünse kartuşu doldurulabilir olsun.
3) Renkli baskı yapabilsin.

Lazer / Mürekkepli ayrımını bilmiyorum. Yakın zamanda kendinize almışsınızdır, çok memsunuzdur filan... Doğrudan model veya link verebilirseniz şahane olur.
0
stalkerthefilm
(26.02.14)
sadece yazıcı lazımsa www8.hp.com
tarayıcı-fotokopi lazımsa www8.hp.com

ink advantage serisinden oldukları için kartuşları ucuz. 12dolar+kdv diyor hp.

lazerle hızlı çıktı alırsın ayrıca kartuştaki gibi donma problemli olmaz ama 150 liraya renkli lazer bulamazsın.
0
sutlu nescafe
(26.02.14)
Lazer renkli o fiyata hayatta bulamazsın. Ama bitmeyen kartuşlu mürekepli bulabilirsis.n

Şuan Canon Mp235 Bitmeyen kartuşlu kullanıyorum yavaş yazdırması dışında gayet memnunum. Fiyatı da sanırım 160tı.
0
zaxurani
(26.02.14)
(11)

eve girdim doğalgaz kokusu vardı napmak lazım

Fakin idiyıts
olay başlıkta gizliaz önce eve geldim içerde hafif bir doğalgaz kokusu varocağın vanasını ve kombinin vanasını kapadım sayaç hareket etmedi ama garanti olsun diye dışardaki vanayı da kapadımevde 2 saattir kimse yok napmak lazım
olay başlıkta gizli
az önce eve geldim içerde hafif bir doğalgaz kokusu var
ocağın vanasını ve kombinin vanasını kapadım sayaç hareket etmedi ama garanti olsun diye dışardaki vanayı da kapadım
evde 2 saattir kimse yok

napmak lazım
0
Fakin idiyıts
(26.02.14)
sigara icme odayı havalandır ates yaktın mı filmlerdeki gibi ucarsın
0
madeleine elster
(26.02.14)
evin girişindeki doğalgaz vanasını kapat.
pencereleri aç evi havalandır.
igdaş(veya doğalgaz sağlayan şirket neyse) ara kaçak ihbarı yap(doğalgaz saati üzerinde numarası yazar) gelebildikleri kadar erken gelip ölçümlerini yaparlar.
0
r_u_h
(26.02.14)
koku hafifti kaçak var mı yok mu diye işte kombininn ve ocağın vanaları kapadım doğalgaz saati hareket etmedi
bir tane cam açık
sigara içen biri değilim

bir igdaşı arayayım sağolun
0
🌸Fakin idiyıts
(26.02.14)
1. Aşama: Vanayı kapat, pencereyi aç ve hemen evden çık.
2. Aşama: Acil bir hattı vardır bunun, bina girişinde filan da yazar. Orayı ara.
0
stalkerthefilm
(26.02.14)
evi havalandır elektriğe dokunma 187 idi sanırım kaçak hattı onları ara sor napılacağını ama git dışarıda ara evde arama.
Edit:187 imiş numara.
0
basond
(26.02.14)
bi kibrit çak. havaya uçmazsan sorun yok demektir.
0
tomofilli hasan
(26.02.14)
her kaçak sayacı hareket ettirecek kadar fazla olmak zorunda değil. iğne deliği kadar yerden bile kaçak olur.
0
sutlu nescafe
(26.02.14)
sarımsak kokusu oluyor kaçaklarda.
igdaşı arayın, tesisatçılarda yapıyor gerçi ama para alıyorlar sonuçta.
igdaş gelir
0
joe dalton
(26.02.14)
187 ara bi daha olmayacağının garantisi yok.
Her yeri havalandır, adamlar gelip kaçak var mı diye baksınlar.
0
gebere jackson
(26.02.14)
187 nin ambulans gibi bir acil ekibi var hemen geliyorlar. Çakmak falan yakma tabi ki, hatta elektrik prizlerine de dokunma, ışıkları yakma gaz kokusu hissediyorsan. Prize bastığında da ufak bir kıvılcım çıkar çünkü.
0
safepassage
(26.02.14)
(1)

kablosuz kulaklik.

1917
http://www.amazon.com/Beats-RED-Headphones-Discontinued-Manufacturer/dp/B008CS5QTW/ref=sr_1_4?s=aht&ie=UTF8&qid=1393359851&sr=1-4&keywords=beats+audiobu tip kulakliklarin en iyilerinden birisiymis bu kulakliklar. bu kulaklik hediye olarak alinacak ama ses kalitesi olarak nasildir?cok ust duzey kalit
www.amazon.com

bu tip kulakliklarin en iyilerinden birisiymis bu kulakliklar.

bu kulaklik hediye olarak alinacak ama ses kalitesi olarak nasildir?
cok ust duzey kalite olmasin ama orta kalitenin ustu olsun diye anlatmaya calisayim istedigimiz kaliteyi.

birde sekli cok onemli. tavsiye ve bu kulaklik hakkinda yorumlarinizi/onerileriniz alabilir miyim?

fiyat olarak amazondaki fiyat nasildir?
(usa'dan getirtebilecek durumdayim onun icin amazon'dan baktim)
0
1917
(25.02.14)
sennheiser bak
beats sadece reklamla şişirilmiş diyorlar.
0
sutlu nescafe
(25.02.14)
(2)

Seçmen Kaydı

mahalle sakininin korna sesiyle imtihani
Şöyle ki ben İstanbul'da ikamet ediyordum 3 ay öncesine kadar. Sonra geçici bir süreliğine memleketime geldim, dedim ceza yemeyeyim taşıttım ikametimi. 2 hafta sonra da İstanbul'a dönüyorum. Şimdi girdim baktım benim oy kullanacağım yer memleketim olarak görünüyor :(halbuki ben seçimde İstanbul'da o
Şöyle ki ben İstanbul'da ikamet ediyordum 3 ay öncesine kadar. Sonra geçici bir süreliğine memleketime geldim, dedim ceza yemeyeyim taşıttım ikametimi. 2 hafta sonra da İstanbul'a dönüyorum. Şimdi girdim baktım benim oy kullanacağım yer memleketim olarak görünüyor :(

halbuki ben seçimde İstanbul'da olacağım nasıl olacak bu işler? İstanbul'da oy kullanmak için bir şekilde dilekçe falan veremiyor muyuz? Öyle olsaydı çok çakallık dönerdi, illa ki bir sınırlaması vardır ama nedir bilgisi olan?
0
mahalle sakininin korna sesiyle imtihani
(25.02.14)
itiraz süresi doldu galiba. memleketinde oy verebilirsin.
0
sutlu nescafe
(25.02.14)
teşekkür ederim.
0
🌸mahalle sakininin korna sesiyle imtihani
(27.02.14)
(2)

ttnet

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir
1-) upload'u en yüksek tarifesi hangisidir? adsl ya da fiber farketmez. internet sitesinde sadece atıyorum 20 mbit'e kadar diyor. 2-) yakında yeni bir kampanyadan yararlanmam lazım 1 yıl ya da 2 yıl taahhütlü. bir öneriniz var mı?
1-) upload'u en yüksek tarifesi hangisidir? adsl ya da fiber farketmez. internet sitesinde sadece atıyorum 20 mbit'e kadar diyor.


2-) yakında yeni bir kampanyadan yararlanmam lazım 1 yıl ya da 2 yıl taahhütlü. bir öneriniz var mı?
0
tizi reftar olanin payine dagmen dolasir
(25.02.14)
www3.ttnet.com.tr

100mbps'e 2mbit upload veriyormuş fiberde.
0
sutlu nescafe
(25.02.14)
fiber hizmetini alamıyosan hipernette de upload hızı 2 mbit.
bağlı bulunduğun santrala gidersen sana verebilecekleri max hızı söylerler.
0
gibicibicis
(25.02.14)
(4)

lenovo z510 fn tuşu ayarları

cc-click
lenovo z510 fn tuşu ayarlarını nereden yapabilirim ? kendiliğinden açık fn tuşuna basmadan çalışmakta.oyunlarda çok sorun olmakta dota vs .. teşekkürler
lenovo z510 fn tuşu ayarlarını nereden yapabilirim ? kendiliğinden açık fn tuşuna basmadan çalışmakta.oyunlarda çok sorun olmakta dota vs .. teşekkürler
0
cc-click
(25.02.14)
biosta olması lazım ayarının. hplerde öyle.
0
sutlu nescafe
(25.02.14)
z500 kullanıyorum. Bios dahil hiç bir şekilde ayarlanamıyor. z510 larda yeni bir ayar vermedilerse üzgünüz. 15 liraya bir kalvye alabilirsin :(
0
LoRdS31
(25.02.14)
Vardı bildiğim kadarıyla hatta z500 de.
0
🌸cc-click
(25.02.14)
@LoRdS31 z500'de bios güncellemesi yaparak ayarlayabilirsin.
0
neronnuri
(25.02.14)
(4)

lg smart tv-bilgisayar bağlantısı

zenciamacalismiyor
elimde harici bir disc yok. bi iPhone var ona film atıp harici bellek gibi kullanmak mümkün değil sanırım mümkünse o da olur. ancak tv'de share my tv gibi bir özellik var ve anladığım kadarıyla bilgisayar ya da telefona falan bağlayabiliyosun. bilgisyarım lg değil acaba bağlamak mümkün mü film izliy
elimde harici bir disc yok. bi iPhone var ona film atıp harici bellek gibi kullanmak mümkün değil sanırım mümkünse o da olur. ancak tv'de share my tv gibi bir özellik var ve anladığım kadarıyla bilgisayar ya da telefona falan bağlayabiliyosun. bilgisyarım lg değil acaba bağlamak mümkün mü film izliycez?
Not: bilgisyarımın hdmi girişi bozuk.
0
zenciamacalismiyor
(25.02.14)
aradığınız şey: dlna
0
passion rules the game
(25.02.14)
evet ancak nasıl yapacağımı çözemedim. neyse bilgisayardan izleyelim..
0
🌸zenciamacalismiyor
(25.02.14)
bilgisayarına Nero MediaHome 4 kuracaksın. programı çalıştırıp izlemek istediğin filmin klasörünü ekle ve sunucuyu çalıştır. kablosuz olarak aktarır, tv'Den o menüyü bulup gireceksin(nero diye yazıcak zaten).
0
sebnamy
(25.02.14)
ps media server kurarsanda olur.
0
sutlu nescafe
(25.02.14)
(4)

bu ne biçim sapıklıktır

Sandman
Kimin aklına gelir böyle bir sapkınlıkhttp://www.posta.com.tr/3Sayfa/HaberDetay/Oluyle-sevismek-icin-topragi-kazdi-.htm?ArticleID=218336
Kimin aklına gelir böyle bir sapkınlık

www.posta.com.tr
0
Sandman
(25.02.14)
(bkz: nekrofili)
0
archmage mahmut
(25.02.14)
iki tarafın da rızası varsa sorun yok. kadın öldükten sonraki haklarını vermiş olabilir.
0
partizan
(25.02.14)
kocalar eşleri öldükten sonra 6 saat içinde ilişkiye girebilir diyor mısırlılar.
0
sutlu nescafe
(25.02.14)
@Partizan ne biçim fantezilerin var merhume gelip ben vefat edeceğim mezarımı aç benimle beraber ol mu dedi
0
🌸Sandman
(25.02.14)
(2)

Operating System Not Found Hatası

hubris
Windows XP ile çalışan ancak her açılışta başlangıç sorun giderme ile başlayan bi toshiba'mız var. Başlangıç sorun giderme bile hata vererek bilgisayarı yeniden başlatıyor. Format atalım dedik ve format cd'sini taktık. Boot device'ı ayarladık ve f12 ile format başlatmaya çalıştık. Birkaç saniye bekl
Windows XP ile çalışan ancak her açılışta başlangıç sorun giderme ile başlayan bi toshiba'mız var. Başlangıç sorun giderme bile hata vererek bilgisayarı yeniden başlatıyor. Format atalım dedik ve format cd'sini taktık. Boot device'ı ayarladık ve f12 ile format başlatmaya çalıştık. Birkaç saniye bekleyip siyah ekranda "operating system not found" hatası verdi.

İnternette saatlerdir araştırıyorum, tonla şey denedik, yabancı forumlarda videolu olarak harddiski sökün takın diye çokça anlatılmış, onu da denedik yine de yemedi.

Bi yardım eden olursa büyük duamızı alacak.

Şimdiden teşekkürler.
0
hubris
(25.02.14)
hdd ölmüş olabilir mi?
0
sutlu nescafe
(25.02.14)
O da mümkün tabi. Değilse bir çözüm var mıdır acaba?
0
🌸hubris
(25.02.14)
(5)

Tv alacağım, ne alayım

ravioli
Bütce max 3500Ps3, -ileride ps4- agirlikli kullanilacak.Web uygulamalari ve videolari sorunsuz calistiran, altyazi sikintisi yaratmayab 46inch ve uzeri tv tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bütce max 3500
Ps3, -ileride ps4- agirlikli kullanilacak.
Web uygulamalari ve videolari sorunsuz calistiran, altyazi sikintisi yaratmayab 46inch ve uzeri tv tavsiyelerinizi bekliyorum.
0
ravioli
(24.02.14)
samsung ve lglere bakabilirsin. samsung için 6 ya da 7bin serisi işini görür. lgdeki modelleri bilmiyorum.
0
sutlu nescafe
(24.02.14)
3d arıyorsan, pasif 3d gözlüklü modellere bak, aktif gözlük devri bitti.
0
cruseo
(24.02.14)
ps4 alacaksan 400hz üzeri frekansa sahip olması gerek. geri kalanı hakkında bir bilgim yok maalesef.
0
r_u_h
(24.02.14)
lg 55la640s aldık biz yazın. evin müsaitse 55" muhteşem görünüyor. görüntü kalitesi şahane, 3d.si iyi. biz de oyun ağırlıklı kullanılacak ne önerirsiniz diye gittik teknosaya, hemen onun başına götürdüler. ağustos ayında 1sene ücretsiz digiturk (3 paket seçimli), 4 tane 3d gözlük ve 2 tane de dualplay gözlük hediyeli 2.999tl idi. henüz taşınmadığımız için kurup düzenli izlemiyoruz ama 10 gün kadar kurulu kaldı ilk geldiğinde bi sıkıntı varsa da izleyelim farkedelim değiştiririz diye, gayet memnun kaldık tavsiye ederim.
0
kakamelsokoban
(24.02.14)
Samsung aktif 3D gözlük kullanıyor. Ağırlıklı olarak ps oynanacak olsa bile elbette 3D oyun oynamak ya da bir 3D film izlemek isteyebilirsiniz. Bu durumda o Samsung tv size eziyet olacak aktif gözlükten dolayı. Aslında size önereceğim tv Philips'tir ama web uygulamaları konusunda Samsung ve Lg kadar başarılı değil. görüntü kalitesi açısından çok başarılı ama. Ambilight olayı da cabası. Bu yüzden alabileceğiniz tv LG olmalıdır. (git:www.vatanbilgisayar.com ) olablir.
0
Dr_Stat
(24.02.14)
(6)

iett durak board'ları ve iett uygulamasında tahmini varış süreleri

mayeskuel
o bilgiler tahmini değil mi? çünkü hiç tuttuğunu görmedim. durakta 10 dakika sonra gelecek diyor ama 20 dakika bekliyorsun gelmiyor.
o bilgiler tahmini değil mi? çünkü hiç tuttuğunu görmedim. durakta 10 dakika sonra gelecek diyor ama 20 dakika bekliyorsun gelmiyor.
0
mayeskuel
(23.02.14)
tahmini süre evet. ama trafik vs sebepler yüzünden gecikiyorlar genelde.
0
klassno
(23.02.14)
aslında tahmini olmaması lazım. otobsteki gps ile eşzamanlı çalışması lazım teorik olarak.
0
sutlu nescafe
(23.02.14)
otobüslerde ve duraklarda gps, wifi olduğunu sanmıyorum.
0
🌸mayeskuel
(23.02.14)
Onların bir kısmı zaman = yol / hız ile çalışıyor. Uzaklığı alıyor, otobüsün bir sürelik ortalama hızını alıyor ve sana ortalama bir süre veriyor. Yaklaştıkça ise bundan vazgeçiliyor ve GPS sistemi devreye girmeye başlıyor. GPS'te ise biraz önce 5 dakika yazarken, o 7 dakikaya çıkabiliyor. Yani yine gecikiyor da o gecikme veya hızlanma durağa da yansıyor.
0
aychovsky
(23.02.14)
otobüslerde gps var, nerede olduklarını görebiliyorlar. ancak o tabelalar işte ecnebi memleketlerdeki gibi gelişmiş değil. kalkış ve varış süreleri üzerinden tahmini olarak hesaplanıyor.
0
klassno
(23.02.14)
şimdi bu sistemi tahmini olmaktan çıkarmak kısmen mümkün ama zahmetli ve masraflı bir işlem. neyse gelelim neden tahmini bu iş?

Otobüs Beşiktaş'tan Maslak'a gidecek olsun. Sen Zincirlikuyu'da bekliyorsun.

GPS ile otobüsten konum verisi okunuyor. Senin durağın konumu zaten belli, aradaki mesafe ölçülüyor. 7 km olsun mesafe. Ortalama bir hız değeriyle 7 km'yi ne kadar sürede alacağı tahmin ediliyor.

Yaklaşıklığı arttırmak için benim tavsiyem istatistik tutulmasıydı. Zamana bağlı istatistik yardımıyla son 1 yılda pazartesi günleri sabah 08:00-09:00 arası o güzergahtaki yolculuk sürelerinin ortalaması neyse ona göre karar verilebilir.

İkinci yöntem ise trafikten güncel ortalama akım hızı verisi toplamak. Sen otobüse mesela ortalama 50 km/sa hız biçmiş olabilirsin. Fakat yoğun saatlerde akım hızı 10 km/sa civarında olabilir. Bu durumda otobüs de en fazla 10 km/sa ortalama yolculuk hızına ulaşacaktır. Süreyi de bu hız üzerinden hesaplayabilirsin.


Bu iş için bir ton değişik yöntem daha var bizdeki uygulama henüz taze olduğu için gelişimin başında duruyor. Zamanla güncellenip geliştirilecektir diye umuyorum.
0
godsparticle
(23.02.14)
(7)

akıl versenize bana

vin rouge
merhaba merhaba,ana akımın pek bir ortasında editör olarak çalışmaktayım. ama hem çalıştığım yerin ismi hem de müdürüm ve bir de köşe yazarının mobbingleri, ego savaşları yedi bitirdi beni. zaten azıcık parayla pek de uygun olmayan koşullarda çalışıyorum. en son da müdürüm hakarete varan şeyler söyl
merhaba merhaba,

ana akımın pek bir ortasında editör olarak çalışmaktayım. ama hem çalıştığım yerin ismi hem de müdürüm ve bir de köşe yazarının mobbingleri, ego savaşları yedi bitirdi beni. zaten azıcık parayla pek de uygun olmayan koşullarda çalışıyorum.

en son da müdürüm hakarete varan şeyler söyledi. sonrasında yanındaki masadan kalkmamı, masa değiştirmemi istedi.

istifa kararım kesin ama ne zaman uygulamaya koyacağım konusunda kararsızım. maaş almamıza 2 hafta kaldı. ailem de istanbul'da yaşamadığı için "amaaan ben gidiyorum" diyebileceğim durumda değilim. aile yanına gitmek sektörden uzaklaşmak anlamına gelecek ve ben inatla "gasteci" olmaya devam etmek istiyorum. bir yanda da ödentiler, kira, ıvır zıvır..

öte yandan başka bir iş de bulmuş değilim, medya sektöründe çat diye iş bulunmuyor korkarım.

biraz dağınık ve uzun anlattım ama..

söyleyin, ne yapayım ben?
0
vin rouge
(23.02.14)
başka iş bulana kadar dişini sıksan?
müdürün kuvvetliyse ve sana gerçekten gıcıksa iş bulmanı da engelleyebilir mi acaba? o durumda ne yaparım diye düşündün mü?
0
sutlu nescafe
(23.02.14)
sanırım yapabilir onu. yani kendisi de ailesi de epey tanınmış ve medya sektöründe tanıdıkları olan kişiler.. en çok da o korkutuyor zaten
0
🌸vin rouge
(23.02.14)
İstifa edince tazminatını veriyorlarsa, normalde vermezler, maaşı alınca veya iş bulunca çık. Yok tazminatı vermiyorlarsa iş yavaşlat, rahat takıl, onlar seni çıkartsın. Bu süreci hızlandırmak istersen git müdürünle konuş, durumu anlat ve çözüm olmazsa başka iş arayacağını söyle.
0
readmymind
(23.02.14)
hiiih istifa edince para vermiyorlar mı :/
0
🌸vin rouge
(23.02.14)
tazminat vermeyecekleri sözleşmede yazıyordu ama çalıştığım kadarının maaşını da mı vermezler?
0
🌸vin rouge
(23.02.14)
dostum, mobbing'e maruz kalıyorsan tazminatını alıp çıkma hakkın var. onu bir araştır. kanıt olarak görüntülü video falan almaya çalış. şimdi şahit yaz diyeceğim oradaki çalışanlardan ikisini ama kimse şahit olmayacaktır işinden olmamak için. cep telefonunla kayıt almaya bak, kanıt olur en azından.
0
biz siz onlar bensiz daha mutlular
(23.02.14)
açıkçası korkuyorum o işi kanıtlamaya. hani "takarsa neler yapar, ilerideki kariyerimi engeller mi" vs vs diye. çünkü var elinde o güç. tazminatı geçtim, çalıştığım kadarki maaşımı alsam yetecek bana. biliyorum korkaklık gibi geliyor ama hakikaten güçlü adamlar karşımdakiler
0
🌸vin rouge
(23.02.14)
(1)

notebook fan kontrol programı

mr.goodcat
şu sıcaklığa çıktığında fan çalışsın şuna düştüğünde dursun tarzında ayar yapabileceğim bir program var mı? windows için.
şu sıcaklığa çıktığında fan çalışsın şuna düştüğünde dursun tarzında ayar yapabileceğim bir program var mı? windows için.
0
mr.goodcat
(22.02.14)
markası ne notebook'un? marka fan control diye ararsan belki bulursun.

speedfan var ama notebookta olmuyor gfaliba.
0
sutlu nescafe
(22.02.14)
(8)

Türkiye de internet girişimciliği

lawist
Watsappa 16 milyar dolara facebook tarafından alınmış.Bu çok ciddi bir para ,türkiye de böyle büyük bir internet girişimcisi var mı ? Fikir ile zengin olanlar ?
Watsappa 16 milyar dolara facebook tarafından alınmış.Bu çok ciddi bir para ,türkiye de böyle büyük bir internet girişimcisi var mı ? Fikir ile zengin olanlar ?
0
lawist
(21.02.14)
gittigidiyor -> ebay sayılır mı?

ekonomi.milliyet.com.tr
0
tzum_tzum
(21.02.14)
ne kadar peki alınmış ?
0
🌸lawist
(21.02.14)
itiraf.com olabilir belki.
0
sutlu nescafe
(21.02.14)
Turkiye'den cikma uluslararasi basari yakalamis internet sitesi hic bilmiyorum acikcasi. Yerel girisimlerin de 16 milyar dolar gibi manyak rakamlara ulasmasi pek mumkun degil. En son en ciddi yatirimlardan biri (web yatirimi olmasa da), crytek studyo actiydi istanbul'da, ne yaptilar ne ettiler bilmiyorum.
0
fortisvita
(21.02.14)
Yurtdışında ki siteleri türkiye'ye uyarlayanlar dışında yok.

Girişimci olsa bile yatırımcı, altyapı ve ülkenin durumu engelliyor her açıdan.

Whatsapp türkiye'de büyümeye kalksa yerli yatırımcı bulması mümkün olmazdı.
0
christopher nolan
(21.02.14)
Peki,Türkiye de evrensel boyutta ulaşmış büyük bir girişim neden yok ?
0
🌸lawist
(21.02.14)
Abd ve belki biraz Avrupa'da ki girişim imkanları o kadar iyi ki, neredeyse her fikri buralarda kuruncaya kadar önceden görüp deniyorlar aslında. Bu sebeple buralardan büyük şirket çıkması pek mümkün görünmüyor.
0
christopher nolan
(21.02.14)
girişimcilik denen şey, farklı bakışlar ve ruh hali isteyen birşey, afganistanda niye IT alanında bişey çıkmıyorsa, ya da Suudi lerde neden çok yenilikçi şeyler çıkmıyorsa türkiyede de nedeni benzer.
dükkan, köşeyi dönme, çok iyi bir fikrim var ama evde acun izliyorumla olmuyor sanırım. genel olarak çalışkan olup olmamakla alakalı biraz millet olarak.
türkiye sokak ortasında kameraların önünde gençlerin öldürüldüğü ve suçluların yargılanmadığı bir ülke, o sebeple, fikri ve sınai haklar, özgürlük, girişimcilik vs konuların konuşulmaması, konuşulmadığı içinde gelişmemesi normal bence. internet kalmayacak yakında ki girişimciliği olsun.
0
tresrichesheures
(21.02.14)
(8)

Bu Memlekette Adam Gibi Devlet Üniversitesi Yok Mu?

birfincankahvedahaisteyenadam
Bir anlık öfkeyle açıyorum bu duyuruyu,kusuruma bakmayın. Ya arkadaş son 2 saattir,sözlükte üniversite başlıklarını okuyorum da hep bok atan,adeta karalayan entryler gördükçe sinirlerim bozuldu. İstanbul,bilkent,bilgi,odtü,ege,gazi vs. vs. her başlıkta var böyleleri. Hepsinin ortamını gidip görmediğ
Bir anlık öfkeyle açıyorum bu duyuruyu,kusuruma bakmayın. Ya arkadaş son 2 saattir,sözlükte üniversite başlıklarını okuyorum da hep bok atan,adeta karalayan entryler gördükçe sinirlerim bozuldu. İstanbul,bilkent,bilgi,odtü,ege,gazi vs. vs. her başlıkta var böyleleri. Hepsinin ortamını gidip görmediğim için bilemeyeceğim ama sizce de böyle mi ? Yoksa fazla kafaya takmamak mı lazım? Mesela İstanbul Üni. çok mu abartılıyor? Yahut Ege Üni. dışardan hoş içi boş görünen bir üni. mi?
0
birfincankahvedahaisteyenadam
(18.02.14)
ekşi sözlükte sadece mükemmel şeyler hakkında iyi şeyler yazılıyor. geri kalan her şeyin altında bolca bok atan bulabilirsin. ama evet, Türkiye'de de çok az düzgün üniversite var. Ben kendi bölümüm için Anadolu'dan memnun kaldım. Boğaziçi ve Odtü de sanırım tatmin ediyor insanı.
0
nilmiye
(18.02.14)
tepedeki psychedelic adam
(18.02.14)
al birini vur ötekine,bakma sen millet kapısını bahçesini görüp beğeniyor, çoğu üniversite 5 kuruş etmez şu eğitim kalitesiyle
0
matematik koyu
(18.02.14)
Kesinlikle fazla kafaya takmamak lazım. Eğer teknik veya alanında fazlasıyla spesifik bilgi gerektiren bir bölüm okumak istemiyorsan üniversite seçimi yaparken sosyal koşulları dikkate almanı öneririm.

Özel sektörde çalışma planları yapan herkesin, işin en iyi işte öğrenildiğinin farkına varması lazım. Burada üniversiteleri itibarsızlaştırmaya çalışmıyorum. Kültürel ve sanatsal aktivitelerin; buna bağlı olarak sosyal yaşamın zengin olduğu üniversitelerin kişilerin geleceğine daha çok katkı sağlayacağını söylüyorum.

Bu yazıyı tercih yapacak arkadaşlara hitaben yazdım. Umarım soruya da cevap olmuştur.
0
iki ekmek bir sigara
(18.02.14)
sözlük şikayet etmek için kullanılıyor. o nedenle normal öyle entryler görmen.
0
sutlu nescafe
(18.02.14)
tepedeki psychedelic adam içime su serpti valla. Hani bende biliyorum, mükemmel eğitim kurumlarına sahip olmadığımızı,zaten bu mümkün değil,mutlaka eksik kalan bir taraf olacak. Eleştirmeye hakkımızda var ama bu kadar da olmaz ki dediğim entrylerle karşılaşıyorum. Adam derece yapıp girsin oraya,sonra yazılanlara bi baksın "x üniversitesi çok rarerörera"
0
🌸birfincankahvedahaisteyenadam
(18.02.14)
önce öğrenciye bakarım öğrenci mi diye, sonra üniversiteye bakarım üniversite mi diye

öğrenci eğer kendini geliştirmeye kararlıysa ve okulun olanaklarını sonuna kadar kullanabiliyorsa o saydığın üniversiteler arasında kötü okul yok derim. aksaklıklar, psikopat hocalar, fakülte içi çekişmeler her zaman var olacaklar o ayrı bir şey. fazla kafaya takmayacaksın, elinden geleni yapacaksın. iyi bir hocaya denk gelirsen peşini bırakmayacaksın, mentor olarak belleyip düzenli görüşeceksin, fikrini alacaksın ki o da bağlantılarını ileride senin için kullansın ve kariyerini inşa etmene yardımcı olsun. bunların farkında olduktan sonra itü odtü boğaziçi ege fark kalmıyor.
0
patricia kitten
(18.02.14)
yazdıkların arasında bilkent ve bilgi devlet üniversitesi değil, gerçi her türlü üniversiteye saydırıyor artık bilip bilmeyen. türkiye'de çok fazla iyi üniversite yok orası doğru. aynısını farklı ülkeler için söyleyemem ama malesef devlet üniversitesi olması bir üniversiteyi iyi yapmıyor artık bu ülkede. bir de iyi neye göre iyi tartışılır tabi, iyi akademisyen çoğu yerde var ama herkesin rahat edeceği üniversite tipi farklıdır. -konum, öğrenci&akademisyen profili, imkanlar vs. herkesin beklentileri ve öncelikleri farklı sonuçta- hocaya kızıp okuluna saydıran, daha nerede olduğunu bilmediği okula kulaktan dolma bilgilerle ''aa orası çok iyidir'' diyen adam da çok.
0
gizemlikovboydankacankertenkele
(18.02.14)
(4)

Probiyotiğin b.kunu çıkarmak

ffeerr
Selam size saygıdeğer Romalılar,Kullandığım antidepresanın kabızlık yapmasından dolayı bütün diyetimi lifli gıdalar üzerine kurdum. İşe yarıyor yaramasına ama 2 aydır ne yediysem içinde lif var. Kuru meyvesinden, keten tohumuna, salatasından, yeşil sebzesine öyle sağlıklı, ama bir o kadar da sıkıcı
Selam size saygıdeğer Romalılar,

Kullandığım antidepresanın kabızlık yapmasından dolayı bütün diyetimi lifli gıdalar üzerine kurdum. İşe yarıyor yaramasına ama 2 aydır ne yediysem içinde lif var. Kuru meyvesinden, keten tohumuna, salatasından, yeşil sebzesine öyle sağlıklı, ama bir o kadar da sıkıcı bir diyetteyim işte. Ara sıra gaz yapıyor ama rezeneyle filan idare ediyoruz, ne yapalım.

Sormak istediğim şey şu; Sabah activia'nın küçük meyveli probiyotik yoğurdunu yiyorum, akşam da 1 bardak kefir içiyorum. Ben bütün bunları yapıyorum ama acaba probiyotik gıdanın b.kunu mu çıkarıyorum? İçim mayalanacak gibi geliyor. Öte yandan birini bırakınca da içim çürüyecek gibi oluyor.

Aldığım probiyotik zımbırtısı normal aralıkta mıdır sizce, malum içinde canlı mikroorganizmalar varmış!

Bir de şimdi yazarken aklıma geldi, lifli gıdayı çık almanın (başlıkla uyumlu olsun madem) b.kunu çıkarmanın bir sakıncası var mıdır. (İshal demeyin çok gülerim)

Şu hastanın hipokratı olun ey Romalılar, Saygılar...
0
ffeerr
(17.02.14)
liften bi zarar gelmez. yoğurdun içinde şeker varsa abartmayın. ABD'dekiler hep şekerli! yoğurtta şeker varsa, günde 2-3 bardak kefir içerim ben olsam. Ya da ev yoğurdu yerim. Canlı mikroorganizmalar dediğiniz bildiğiniz faydalı bakteriler. Kurt murt diil yani. Yükleyin gitsin.

gaz için kimyonu abartın.
0
compadrito
(17.02.14)
çok klasik olacak ama herşeyin fazlası zarar. kepekli, çavdarlı ekmekleri bile sürekli yemeyin. arada normal ekmeğe dönün diyorlar.
0
sutlu nescafe
(17.02.14)
Yahu sakin, sizin de icinizde canli organizmAlar var! :) cok tuketirseniz bagirsagi tembellestirdigini okumustum ama teyitli bilgi diil.
Cogu zarar, azi karar hakkaten, gecmis olsun bu arada.
0
elmali kurabiye
(18.02.14)
activia da glikoz şurubu var bence yarardan çok zararlı.
kefir yoğurt güzel.
fazla probiyotikten bir zarar gelmez.
antidepresana destek için bol omega 3 + d vitamini al bence.
0
joepiscopo
(18.02.14)
(4)

VINN ya da Vodem kullanan varsa yardımcı olabilir mi ?

memories
Arkadaşlar ben kyk yurdunda ikamet ediyorum. Tahmin edebileceğiniz gibi internet acaip yavaş, insanı canından bezdiriyor. Odada 3 kişi kalıyoruz ve turkcell, vodafone ya da avea hangisi olduğu fark etmez ortalama hızda vınn ve vodem tarzı bir hizmetten yararlanmak istiyoruz ancak konu hakkında hiç b
Arkadaşlar ben kyk yurdunda ikamet ediyorum. Tahmin edebileceğiniz gibi internet acaip yavaş, insanı canından bezdiriyor. Odada 3 kişi kalıyoruz ve turkcell, vodafone ya da avea hangisi olduğu fark etmez ortalama hızda vınn ve vodem tarzı bir hizmetten yararlanmak istiyoruz ancak konu hakkında hiç bir bilgimiz yok. Bu hizmetlerin usb şeklinde değil de bildiğimiz modem şeklinde birden fazla kişinin kullanabileceği hali var mı ? Bir de kotayı sınırsız yapabilir miyiz ? İlginiz için teşekkürler.
0
memories
(17.02.14)
ilk soru evet 2. hayır
0
partizan
(17.02.14)
3g wifi modemler var, çok kişi bağlanır. Üç firmada da olması lazım. Kanımca en iyi çeken Turkcell. Ben uzun süre 3g modem kullandım. Bulunduğun yere göre tatmin edici bir hız görebilirsin ya da çok yavaş olabilir. Mesela bulunduğun yerde yeni nesil bir cep telefonunun 3g bağlantı hızı tatmin ediyor mu? Ona göre düşün, çok farklı olmayacaktır.

Sınırsız paketler olsa da adil kullanım miktarı dolduktan sonra -ki bu genelde 15gb gibi düşük bir rakam oluyor- bağlantı hızı kullanılmayacak denli düşer. Ayrıca 3g, adsl veya fibere göre daha pahalıdır.
0
burasi kasiyo msn var mi
(17.02.14)
Özellikle League of Legends kyk tarafından engellendikten sonra bu fikrin üstüne düşmeye başladım, 1 ay günde 3-4 saat oynasam o kotayı aşar mı sizce ?
0
🌸memories
(17.02.14)
turkcell www.turkcell.com.tr 125 lira
vodafone cepmerkezi.vodafone.com.tr
aveada bulamadım.

ttnette hızla ilgili bir bilgi yok. fatura 99 lirada durur diyor. hız şu kafdar düşer demiyor. bunu alıp bir bilgisayara takarsın. connectify ile diğerleri de kullanır. ama takılı bilgisayarın açık olması lazım.
www.ttnetmobil.com.tr
0
sutlu nescafe
(17.02.14)
(8)

taşınabilir disk

deletesystem32
http://www.hepsiburada.com/liste/seagate-expansion-1tb-25-usb-30-tasinabilir-disk-stbx1000201/productDetails.aspx?productId=bd300662&categoryId=100225&navq=categoryid%3d100225%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c%252bmin_actual_price_pl%26sc%3d8%26fh_secondid%3dbd300662%
0
deletesystem32
(17.02.14)
samsung olsun.
0
vaktiyle iyi biriydi
(17.02.14)
3ünden biri mi olmak zorunda? wd al derim western digital.Ben de alıcam, araştırma yapıyorum. Diğerlerinin çabuk bozulduğunu işittim hep.1TB lıkların fiyatı hemen hemen aynı zaten marka farklı olsa bile.Belki çoğunun içi de aynıdır bilemiyorum.
0
AWD
(17.02.14)
seagate expansion 1tb kullanıyorum. sürekli sırt çantamda gezdirmeme rağmen bir sorun yaşamadım. tavsiye ederim.
0
bira sisesi kapagi
(17.02.14)
samsung'un içi seagate.
0
sutlu nescafe
(17.02.14)
seagate alabilirsin gönül rahatlığıyla.
0
gochebe
(17.02.14)
neden wd olmasın ?
0
kuul
(17.02.14)
bu 5400 RPM'lere kafam girsin. neden benim 750 GB 7200 RPM'lik Seagate Momentus'um olmasın?
0
pain of liberation
(17.02.14)
wd elements diyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.araştırdım ve wd elements daha iyi gibi.

www.hepsiburada.com

bunu alıyorum.
0
🌸deletesystem32
(17.02.14)
(4)

beyin kanaması

2enkucukasalsayidir
beyin kanaması geçirdiğimi nasıl anlarım? hastaneye gitsem onlar nasıl anlarlar?
beyin kanaması geçirdiğimi nasıl anlarım? hastaneye gitsem onlar nasıl anlarlar?
0
2enkucukasalsayidir
(16.02.14)
şikayetler, nörolojik muayene ve tomografi
0
la noix
(17.02.14)
mide bulantısı yaptığını biliyorum.
0
sutlu nescafe
(17.02.14)
Beynin kanamış olsa duramazsın
0
esenboga
(17.02.14)
anlayamayabilirsiniz. çünkü bilincinizi kaybedip yığılabilirsiniz olduğunuz yere. ama bilinç kaybı olmadan, sızdırma şeklinde kanama olur mu? olur! çok ama çok şiddetli ve çok ani başlayan bir ağrınız olur. buralara soru soramazsınız mesela.
0
compadrito
(17.02.14)
(2)

Çözünürlük sorunu

deliyimben
Laptop olarak Sony Vaio VPCEH1E1E modeli, üzerine ek olarak 4 gb ram takviyesi ile kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde elimden kaydı laptop, ekran kırıldı. Dün bir bilgisayarcıya verdim, yaptılar. Buraya kadar mutlu bir hikaye.Sorunum şu, laptop geldiğinden beri bazı şeyler farklı görüntü olarak. Çözü
Laptop olarak Sony Vaio VPCEH1E1E modeli, üzerine ek olarak 4 gb ram takviyesi ile kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde elimden kaydı laptop, ekran kırıldı. Dün bir bilgisayarcıya verdim, yaptılar. Buraya kadar mutlu bir hikaye.

Sorunum şu, laptop geldiğinden beri bazı şeyler farklı görüntü olarak. Çözünürlük yine aynı çözünürlük, yani 1366x768, fakat örneğin bazı yazılarda çözünürlük kayıpları var. Örnek olarak ek dosyada sözlükten bir başlık yazısı verdim, bakabilirsiniz. O harflerin pürüzsüz olması lazımdı normal şartlarda. Windows'un bazı bölümlerinde de durum böyle, sanki %90'a 80'e küçültme yapmışım gibi saçmalıklar söz konusu.

Var mı fikri olan?
0
deliyimben
(16.02.14)
cleartype ayarlarıyla oynanmış olabilir mi?
denetim masasında vardı.
0
sutlu nescafe
(16.02.14)
cleartype kapalıydı evet, açtım ayarlamaya çalıştım pek bir değişiklik yapmayı beceremedim. deniyorum hâlâ. :)
0
🌸deliyimben
(16.02.14)
(3)

toptan içecek almak?

nodrap
selam kağıthaneliler,evde sürekli bulunan bağzı içecekler var, misal kola,burn vs. bunları ayrı ayrı değil de gidip birer kasa alsam buna değecek bir kârım olur mu? (alkol yok alınacaklar arasında) şayet olursa nereden alayım istanbul'da?tişikkirler :)
selam kağıthaneliler,

evde sürekli bulunan bağzı içecekler var, misal kola,burn vs. bunları ayrı ayrı değil de gidip birer kasa alsam buna değecek bir kârım olur mu? (alkol yok alınacaklar arasında) şayet olursa nereden alayım istanbul'da?

tişikkirler :)
0
nodrap
(16.02.14)
metro (uyelik ve ticaret sicil kaydi gerektiyor)

edit: uye olmadan da iceri girip, kasada birisinden rica ederek aldiklarinizi gecirebilirsiniz.
0
nicki martin
(16.02.14)
Metro +1.
Ama artık kimlik no ile alışveriş yapabiliyorsun.birinden rica etmene gerek yok.
0
şapkasız çıkmam abi
(16.02.14)
sutlu nescafe
(16.02.14)
(14)

ön dişinizin, ağzınız uyuşturulmadan, pense ile çekilmesine kaç tl'ye...?

gogu delen adam
bir adet ön dişinizin, ağzınız uyuşturulmadan, pense ile çekilmesine kaç tl'ye razı olurdunuz?bu soruya tesadüfen bir yerde rastladım, düşünüyorum, düşünüyorum da bir cevap veremedim. sizin cevabınız ne?(dip not: tabii sonradan implant yapılacak).
bir adet ön dişinizin, ağzınız uyuşturulmadan, pense ile çekilmesine kaç tl'ye razı olurdunuz?
bu soruya tesadüfen bir yerde rastladım, düşünüyorum, düşünüyorum da bir cevap veremedim. sizin cevabınız ne?
(dip not: tabii sonradan implant yapılacak).
0
gogu delen adam
(16.02.14)
asla razı olmam.
0
rock n roll
(16.02.14)
7 haneli bir miktar olması gerek.
0
pain of liberation
(16.02.14)
10 bin yeter.
0
baldur
(16.02.14)
öndeki dişimin çekilmesine hiç bir paraya izin vermem
0
zeytinyaglicinseddi
(16.02.14)
Caart diye çekecekse razı olmam, yavaş yavaş oynatarak acıtmadan çekmeye uğraşacaksa; 1 diş 500 bin, 3 dişte kampanya var sadece 999 bin lira. Komple üst çene 3 milyon. 10 milyon ver mandibulamı al götür..
0
vfgerty
(16.02.14)
sadece para yetmez. ekstra bişeyler lazım.
0
sutlu nescafe
(16.02.14)
arka diş tamam ama ön diş asla.
0
lathspell
(16.02.14)
@vfgerty, oynatarak çekerse acıdan ölürsün yalnız. hatta ciddi ciddi ölebilirsin. philosophy of a knife'ta tüm dişleri sökülen bi' kadın ölüyodu mesela, gerçekti ordaki olaylar bildiğim kadarıyla. böyle çevire çevire kanırta kanırta. dayanılmaz ona.

sorunun cevabına gelirsek, korkarım ben, razı olmam.
0
der meister
(16.02.14)
en az 100 000
0
partizan
(16.02.14)
ağrı şokundan ölme riski var kişinin.

kesin bilgi.

eğer sallanıyorsa filan bir nebze 1 saniyelik iş ama sağlamsa çok canı yanar.

(diş hekimiyim)

cevap: asla razı olmam.
0
neferkitty
(16.02.14)
43 bine hallederim.
0
tadutadu
(16.02.14)
pek acı hissetmediğim ve implant seçeneğim olduğu için sanırım 1 milyon dolara kabul ederdim. ( pazarlıkla en son 750 bin dolar olur )
0
orpheus
(16.02.14)
6 yaşındayken en arka dişim hiçbir uyuşturucu müdahale olmadan çekilmişti.

1 milyon dolar verirlerse ön dişe razı olurum.

arka diş için en az 10 milyon.
0
ya ben lan neyse
(16.02.14)
aklıma şu geldi ;

www.youtube.com
0
zlatan23
(16.02.14)
(3)

armut koltuk

enter saltman benim
kumaş mı olmalı deri mi?
kumaş mı olmalı deri mi?
0
enter saltman benim
(15.02.14)
deri yakar.
0
sutlu nescafe
(15.02.14)
deri kumaş karışımı.
0
himmet dayi
(15.02.14)
Bendeki deri, kisin sorun yok ama yazin kisa sortla falan oturunca yapis yapis terliyo insan. temizliginin kumasa gore daha kolay oldugunu dusunuyorum
0
1a2b3c4d
(15.02.14)
(1)

hdmi girişi olan laptopa xbox 360 bağlamak?

bir fincan kahve ile film izlemek
olur mu? yakın zamanda xbox 360 almayı düşünüyorum. laptopta hdmi girişi olduğu için çoğunlukla laptopa takarak oynamayı planlıyorum.sıkıntı olur mu?bu arada jasper board ve üstü olduktan sonra arcade, elite veya slim çok fark eder mi?
olur mu?
yakın zamanda xbox 360 almayı düşünüyorum. laptopta hdmi girişi olduğu için çoğunlukla laptopa takarak oynamayı planlıyorum.
sıkıntı olur mu?

bu arada jasper board ve üstü olduktan sonra arcade, elite veya slim çok fark eder mi?
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(14.02.14)
hdmi girişi yok laptopların. çıkışı var. o nedenle bağlayamazsın.
0
sutlu nescafe
(14.02.14)
(2)

Havuçsuz fava olur mu?

vanwarantion
Akşama fava yapayım derken baklaları havuç koymadan kaynatmaya başladım. Evde de zaten havuç yokmuş yeni farkediyorum.Sonuç nasıl olur?
Akşama fava yapayım derken baklaları havuç koymadan kaynatmaya başladım. Evde de zaten havuç yokmuş yeni farkediyorum.
Sonuç nasıl olur?
0
vanwarantion
(14.02.14)
favaya havuç konduğunu ilk defa duydum. havuçsuz da olur heralde.
0
sutlu nescafe
(14.02.14)
favaya havuç konmuyor zaten. soğan ve bakla birlikte pişer, ezilir.
soğan koymadan da yapılabiliyor.

havuçlu nasıl oluyor merak ettim şimdi, denemek lazım.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(14.02.14)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.