[]

Ağrı kesici çiğnemek

Ben her türlü ilaç haplarını yutamadığım için su ile çiğneyerek yutuyorum küçüklüğümden kalan bir anormallik, bu günlerde de ağrı kesici almam gerekiyor ve bildiğim kadarı ile diğer türlü haplar neyse de ağrı kesicilerin kesinlikle direkt olarak yutulması ve çiğnenmemesi gerektiği söyleniyor o zaman ben şimdi sıçtım mı?




 
yutamıyorsan iğnesini yaptır.
çiğneyebilirsin denmediği sürece tüm ilaçları çiğnemek sakıncalı. ya faydasını görmezsin, ya fazla faydasını görürsün vs. vs. bağırsakta çözünecek ilacı ağızda çözmeye başlıyorsun. öyle düşün.

  • sutlu nescafe  (13.02.14 13:27:52) 
ivet, allah rahmet eylesin.

ilaclarin belli bir hizla cozulup yavas yavas kana karismasi gerekiyor. o yuzden bazilari plastic kapsul icinde toz halinde oluyor hatta. butun olarak yuttugunuzda cozunup kana karismasi yavasken, siz cignediginizde neredeyse cozunmus hale geliyor ve birden kana karisiyor. bu da vucutun toleransini dusuruyor, zehirlenmeye sebep oluyor... gibi bisey okuduydum zamaninda.
  • nicki martin  (13.02.14 13:33:18) 
yakin zamanda tekrardan haplari direk yutmayi denedin mi? bazen cocukluktan gelen bu tip aliskanliklar biraz ugrasilarak asilabiliyor.


  • wpi  (13.02.14 14:06:30) 
ne yap et, çiğnemeden yut. çünkü tablet/kapsül ilaçların asıl meselesi gerektiği yerde çözünmeleri. dışındaki kaplama buna göre değişiyor hatta. aldığın tek ağrı kesici belki de sana 4-6 saat boyunca etki edecekken çiğneyerek bunu ortadan kaldırıyorsun.

zararına gelirsek, özellikle ağız ve yemek borusu ile temas etmemesi gereken bazı maddeler olduğunu hatırlıyorum. boşa değil yani çiğnenmemesi.

bir de tamamen gayrıresmi not: çiğneyince iğrenç oluyor tadı bence yutmak daha mantıklı. yemek yiyebilen insan hapı da rahat yutar. sakız da yutmadın mı hiç :D:D
  • pokerface  (13.02.14 15:07:31) 
Hapı bir şeylerin içerisine koyup yutmaya çalış. Hap yutmayı öğrenmen gerek.


  • Beckwith  (13.02.14 15:16:02 ~ 15:16:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.