[]

Bu Memlekette Adam Gibi Devlet Üniversitesi Yok Mu?

Bir anlık öfkeyle açıyorum bu duyuruyu,kusuruma bakmayın. Ya arkadaş son 2 saattir,sözlükte üniversite başlıklarını okuyorum da hep bok atan,adeta karalayan entryler gördükçe sinirlerim bozuldu. İstanbul,bilkent,bilgi,odtü,ege,gazi vs. vs. her başlıkta var böyleleri. Hepsinin ortamını gidip görmediğim için bilemeyeceğim ama sizce de böyle mi ? Yoksa fazla kafaya takmamak mı lazım? Mesela İstanbul Üni. çok mu abartılıyor? Yahut Ege Üni. dışardan hoş içi boş görünen bir üni. mi?




 
ekşi sözlükte sadece mükemmel şeyler hakkında iyi şeyler yazılıyor. geri kalan her şeyin altında bolca bok atan bulabilirsin. ama evet, Türkiye'de de çok az düzgün üniversite var. Ben kendi bölümüm için Anadolu'dan memnun kaldım. Boğaziçi ve Odtü de sanırım tatmin ediyor insanı.


  • nilmiye  (18.02.14 15:42:10) 
  • tepedeki psychedelic adam  (18.02.14 15:42:51) 
al birini vur ötekine,bakma sen millet kapısını bahçesini görüp beğeniyor, çoğu üniversite 5 kuruş etmez şu eğitim kalitesiyle


  • matematik koyu  (18.02.14 15:46:18) 
Kesinlikle fazla kafaya takmamak lazım. Eğer teknik veya alanında fazlasıyla spesifik bilgi gerektiren bir bölüm okumak istemiyorsan üniversite seçimi yaparken sosyal koşulları dikkate almanı öneririm.

Özel sektörde çalışma planları yapan herkesin, işin en iyi işte öğrenildiğinin farkına varması lazım. Burada üniversiteleri itibarsızlaştırmaya çalışmıyorum. Kültürel ve sanatsal aktivitelerin; buna bağlı olarak sosyal yaşamın zengin olduğu üniversitelerin kişilerin geleceğine daha çok katkı sağlayacağını söylüyorum.

Bu yazıyı tercih yapacak arkadaşlara hitaben yazdım. Umarım soruya da cevap olmuştur.
  • iki ekmek bir sigara  (18.02.14 15:49:54) 
sözlük şikayet etmek için kullanılıyor. o nedenle normal öyle entryler görmen.


  • sutlu nescafe  (18.02.14 15:50:37) 
tepedeki psychedelic adam içime su serpti valla. Hani bende biliyorum, mükemmel eğitim kurumlarına sahip olmadığımızı,zaten bu mümkün değil,mutlaka eksik kalan bir taraf olacak. Eleştirmeye hakkımızda var ama bu kadar da olmaz ki dediğim entrylerle karşılaşıyorum. Adam derece yapıp girsin oraya,sonra yazılanlara bi baksın "x üniversitesi çok rarerörera"


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (18.02.14 15:50:37) 
önce öğrenciye bakarım öğrenci mi diye, sonra üniversiteye bakarım üniversite mi diye

öğrenci eğer kendini geliştirmeye kararlıysa ve okulun olanaklarını sonuna kadar kullanabiliyorsa o saydığın üniversiteler arasında kötü okul yok derim. aksaklıklar, psikopat hocalar, fakülte içi çekişmeler her zaman var olacaklar o ayrı bir şey. fazla kafaya takmayacaksın, elinden geleni yapacaksın. iyi bir hocaya denk gelirsen peşini bırakmayacaksın, mentor olarak belleyip düzenli görüşeceksin, fikrini alacaksın ki o da bağlantılarını ileride senin için kullansın ve kariyerini inşa etmene yardımcı olsun. bunların farkında olduktan sonra itü odtü boğaziçi ege fark kalmıyor.
  • patricia kitten  (18.02.14 15:53:08) 
yazdıkların arasında bilkent ve bilgi devlet üniversitesi değil, gerçi her türlü üniversiteye saydırıyor artık bilip bilmeyen. türkiye'de çok fazla iyi üniversite yok orası doğru. aynısını farklı ülkeler için söyleyemem ama malesef devlet üniversitesi olması bir üniversiteyi iyi yapmıyor artık bu ülkede. bir de iyi neye göre iyi tartışılır tabi, iyi akademisyen çoğu yerde var ama herkesin rahat edeceği üniversite tipi farklıdır. -konum, öğrenci&akademisyen profili, imkanlar vs. herkesin beklentileri ve öncelikleri farklı sonuçta- hocaya kızıp okuluna saydıran, daha nerede olduğunu bilmediği okula kulaktan dolma bilgilerle ''aa orası çok iyidir'' diyen adam da çok.


  • gizemlikovboydankacankertenkele  (18.02.14 18:15:35 ~ 18:15:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.