[]

Türkiye de internet girişimciliği

Watsappa 16 milyar dolara facebook tarafından alınmış.Bu çok ciddi bir para ,türkiye de böyle büyük bir internet girişimcisi var mı ? Fikir ile zengin olanlar ?




 
gittigidiyor -> ebay sayılır mı?

ekonomi.milliyet.com.tr
  • tzum_tzum  (21.02.14 15:08:18 ~ 15:21:06) 
ne kadar peki alınmış ?


  • lawist  (21.02.14 15:09:23) 
itiraf.com olabilir belki.


  • sutlu nescafe  (21.02.14 15:18:19) 
Turkiye'den cikma uluslararasi basari yakalamis internet sitesi hic bilmiyorum acikcasi. Yerel girisimlerin de 16 milyar dolar gibi manyak rakamlara ulasmasi pek mumkun degil. En son en ciddi yatirimlardan biri (web yatirimi olmasa da), crytek studyo actiydi istanbul'da, ne yaptilar ne ettiler bilmiyorum.


  • fortisvita  (21.02.14 15:19:28) 
Yurtdışında ki siteleri türkiye'ye uyarlayanlar dışında yok.

Girişimci olsa bile yatırımcı, altyapı ve ülkenin durumu engelliyor her açıdan.

Whatsapp türkiye'de büyümeye kalksa yerli yatırımcı bulması mümkün olmazdı.
  • christopher nolan  (21.02.14 15:20:39) 
Peki,Türkiye de evrensel boyutta ulaşmış büyük bir girişim neden yok ?


  • lawist  (21.02.14 15:21:35) 
Abd ve belki biraz Avrupa'da ki girişim imkanları o kadar iyi ki, neredeyse her fikri buralarda kuruncaya kadar önceden görüp deniyorlar aslında. Bu sebeple buralardan büyük şirket çıkması pek mümkün görünmüyor.


  • christopher nolan  (21.02.14 15:27:38) 
girişimcilik denen şey, farklı bakışlar ve ruh hali isteyen birşey, afganistanda niye IT alanında bişey çıkmıyorsa, ya da Suudi lerde neden çok yenilikçi şeyler çıkmıyorsa türkiyede de nedeni benzer.
dükkan, köşeyi dönme, çok iyi bir fikrim var ama evde acun izliyorumla olmuyor sanırım. genel olarak çalışkan olup olmamakla alakalı biraz millet olarak.
türkiye sokak ortasında kameraların önünde gençlerin öldürüldüğü ve suçluların yargılanmadığı bir ülke, o sebeple, fikri ve sınai haklar, özgürlük, girişimcilik vs konuların konuşulmaması, konuşulmadığı içinde gelişmemesi normal bence. internet kalmayacak yakında ki girişimciliği olsun.
  • tresrichesheures  (21.02.14 15:36:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.