Giriş
(2)

nazi kampı arka plan konuşma

atesikus
sevgili duyuru ahalisi,bir tiyatro oyununda kullanmak üzere 3-4 dakikalık bir ses kaydına ihtiyacım var. nazi kamplarında arka planda otoriter bir sesle durmadan konuşulur, bildiniz? işte öyle bir şey lazım bana. almanca olması şart değil. o tınıyı vermesi gerekiyor sadece, isterse maç anlatsın, hat
sevgili duyuru ahalisi,

bir tiyatro oyununda kullanmak üzere 3-4 dakikalık bir ses kaydına ihtiyacım var. nazi kamplarında arka planda otoriter bir sesle durmadan konuşulur, bildiniz? işte öyle bir şey lazım bana.

almanca olması şart değil. o tınıyı vermesi gerekiyor sadece, isterse maç anlatsın, hatta isterse dünya üzerinde var olmayan bir dilde saçmalasın. kullanacağımız sahnede, bir çağrı merkezindeki yoğun çalışma koşulları anlatılacak, buhar düdüğü falan da kullanılacak. anlatabilmişimdir umarım.

keyword bulamadığım için internette pek sağlıklı arama yapamadım. link verebilecek veya mp3, vs. formatlarda mail atabilecek olursa çok makbule geçer.
0
atesikus
(03.06.11)
hitler konuşma diye aratın. zannedersem hitler'in konuşması onlar.
0
kibritsuyu
(03.06.11)
www.youtube.com

şunu arka arkaya verin gitsin işte :)
0
oldtimer
(03.06.11)
(3)

Rıhtım ve iskele

iskencecorbasi
Denizcilikten anlayan arkadaşlar bunların farkını açıklayabilir mi? İngilizcede durum daha karışık (harbour, pier, quay, wharf) ona hiç girmiyorum bile.
Denizcilikten anlayan arkadaşlar bunların farkını açıklayabilir mi? İngilizcede durum daha karışık (harbour, pier, quay, wharf) ona hiç girmiyorum bile.
0
iskencecorbasi
(03.06.11)
Rıhtım: Bir akarsu veya deniz kıyısında doldurularak yapılmış, gemilerin indirme bindirme veya yükleme boşaltma yapabileceği yer.

İskele: Deniz taşıtlarının yanaştığı, çoğu tahta ve betondan yapılmış, denize doğru uzanan yer.

Kaynak: Türk Dil Kurumu.
0
jolietjake
(03.06.11)
tanımlar için teşekkürler ama bu ikisi arasındaki farkı hala anlayamadım ben. mesela iskele kıyıya dik, rıhtım paralel mi oluyor?
0
🌸iskencecorbasi
(03.06.11)
rıhtım (veya liman) daha ticari bir anlam içeriyor. iskele ise bireysel.

ben koyları gezdiğim teknemi iskeleye yanaştırırım, kuru yük gemisi rıhtıma yanaşır.
0
kibritsuyu
(03.06.11)
(4)

rica etsem beni burdan banlarlar mi

keseci
diyelim ki aksama kadar vaktimi duyuruda geciriyorum, soru sor cevapla mesajlas falan..simdi hesabimi kapatin diye mail atsam kapatirlar ama ben yine de girer sorulari cevaplari okurum vaktimi burda öldürürüm.benim sormak istedigim su bana ip den ban koyup bu siteyi acmami engelleyebilirler mi?not;
diyelim ki aksama kadar vaktimi duyuruda geciriyorum, soru sor cevapla mesajlas falan..

simdi hesabimi kapatin diye mail atsam kapatirlar ama ben yine de girer sorulari cevaplari okurum vaktimi burda öldürürüm.

benim sormak istedigim su bana ip den ban koyup bu siteyi acmami engelleyebilirler mi?

not; böyle bir sey istemiyorum ha sadece sordum yani merak iste.
0
keseci
(03.06.11)
evet var böyle bişey.
0
khan shabbir
(03.06.11)
ayarlarda "hesabımı sil" var zaten. oradan kendi hesabını kapatabilirsin.
0
mahallenindelisi
(03.06.11)
sonra deli gibi yeni hesap alımları başlasın diye beklersin söyliyim :) ekşi sözlükten çok buraya girer oldum, resmen müptelasıyım. thaf bir komünite ruhu var buranın herkesi tanıyorsun derdine ortak oluyorsun bazen kızıyorsun azarlıyorsun falan, güzel şeyler bunlar :)
0
cinna monster
(03.06.11)
o dediğini anca telekom yapar. hesabı silersin, hatta kendini uçurtturursun da bunların hepsini de yapsan www.eksiduyuru.com adresine girince site açılır. okur, vakit geçirirsin. site sana hiç açılmasın dersen onu compumaster yapamaz sanırım.
0
kibritsuyu
(03.06.11)
(7)

kargoyu kapıda kontrol etmek

sanal uyku
bütün alışveriş sitelerindeki fiks yazıdır "kargoyu kapıda görevlinin yanında açın, sorun varsa almayın" diye. çok merak ediyorum adamı kapıda bekletip de açıp bakan var mı gerçekten?edit: ne zaman kontrol ediyorsunuz ne zaman etmiyorsunuz bunu da yazarsanız iyi olur. 2. el sitelerinden yapılan alış
bütün alışveriş sitelerindeki fiks yazıdır "kargoyu kapıda görevlinin yanında açın, sorun varsa almayın" diye. çok merak ediyorum adamı kapıda bekletip de açıp bakan var mı gerçekten?

edit: ne zaman kontrol ediyorsunuz ne zaman etmiyorsunuz bunu da yazarsanız iyi olur. 2. el sitelerinden yapılan alışverişler bi nebze çünkü.
0
sanal uyku
(01.06.11)
ben de aynı duyuruyu açmayı düşünmüştüm dün :D

cevaba gelirsek, hiç kontrol etmedim ama şansıma hiç sorunlu bi ürünle karşılaşmadım, adamı kapıda bekletmek saçma geliyor bana, o yüzden yapmıyorum.
0
kabiz kugu
(01.06.11)
şurada biraz tartışıldı: www.eksiduyuru.com
0
hububrad
(01.06.11)
daha önce başka soru altına yazdığımı aynen copy paste yapıyorum:

şu kargocu yanında açtırmak ile ilgili büyük bir yanılgı var, izninizle paylaşayım. istediğin kadar kargocunun yanında açtır, kutudan çıkan şey kargocunun zerre kadar sikinde olmaz. kargocuyu ilgilendiren bir mevzuu değildir çünkü. kargocuya "benim aldığım ürün bu değildi" dersen kargocu da "eee bana ne" der sadece. hakikaten de onu ilgilendirmez, zira kargocunun tek yaptığı paketi alıp taşımaktır.

kargocunun yanında paket açmanın ve tutanak tutturmak SADECE VE SADECE kargodan dolayı oluşmuş bir hasar varsa, yani kargocunun üstüne düşen kısımda bir zarar görülmüşse onu tespit ettirmektir.

altın yaldızlı ayna aldın mesela, açtın gümüş yaldızlı çıktı. kargocunun yanında açıp "ama altın yaldızlı olması lazımdı" dersen, "ee bana ne, git aldığın yere söyle" der. tutanak falan da tutmaz. bunun altın mı gümüş mü olduğu zavallı kargocuyu ilgilendirmez. tutsa bile tuttuğu tutanak da biskime yaramaz. elalemin yalan yanlış gönderdiği ürünün tutanağını niye kargocu tutsun? tutsa bile niye hüküm ifade etsin? noter mi lan bu çocuk, huzurunda açıp tespit yapılsın?

ha açarsın ayna paramparçadır, dersin ki "bu kırılmış", hah o zaman tutanak tutar, "paketten kırık ayna çıktı" diye, çünkü sorun kargocu ile sizin aranızdadır. siz de kargocunun üstüne gidersiniz. "taşırken kırmışlar" dersiniz. orada hüküm ifade eder.
0
kibritsuyu
(01.06.11)
geçen ki duyurudan sonra ben ilk kez dün denedim. paketi açana kadar kargocu gitmişti bile :/
0
zenc
(01.06.11)
aslında burda bahsedilen kutunun sağına soluna bi bakın eziklik darbe vs var mı ondan gerisi sizinle satıcı arasında, satıcı da 2. el de olsa ürününü adam akıllı paketlemekle yükümlü
0
saiko
(01.06.11)
kibritsuyu çok güzel açıklamış.+1
0
ykup
(01.06.11)
normalde lımango, markafonı gıbı yerlerden aldıgım ufak tefek seylerı adamı kapıda bekletıp kontrol etmeye utanıyorum, herhangı bır sorun olursa almasaydım benım hatam der gecerım dıye dusunuyorum.

ama ıstanbul bılısımden televızyon aldıgım zaman getıren kargo gorevlısıne tesekkur edıp kapıyı kapatacagım sırada, gorevlı bır sanıye acın kutuyu adam gıbı kontrol edelım burada, ona gore gerı gotureyım dedı, eksıgı gedıgı olmadıgını gorup teslım aldım ılk defa bır seyı, kendısı cok hayır duamı aldı bu sayede :)
0
irbat
(02.06.11)
(3)

doğalgaz problemi?

kivanc1
(git: #258940) şöyle bi problemim vardı, bugün gittim kartı değiştirip hıyar gibi yeniden gaz yüklettim yine okumadı. bu durumda sayaç bozuk. onun için ne yapmak gerekiyor?
(git: #258940)
şöyle bi problemim vardı, bugün gittim kartı değiştirip hıyar gibi yeniden gaz yüklettim yine okumadı. bu durumda sayaç bozuk. onun için ne yapmak gerekiyor?
0
kivanc1
(01.06.11)
alfaser'i bi ara. 444'lü bi numarası var, sayaçta yazıyordur.
0
kibritsuyu
(01.06.11)
geldiler hallettiler.
0
🌸kivanc1
(01.06.11)
bu sıkıntıyı yaşayan olursa "444 25 32" yani "444 ALFA" numarasını arayıp arıza ekiplerini adresinize çağırın. gelip çözüyorlar.

aynısı bana oldu, karta sabah gaz yükletmiştim .akşam eve gelince sayaca yükleme yapamadım. ekipler telefonumdan yarım saat sonra eve geldi. kendi cihazları ve kendi kartlarıyla bir şeyler yaptılar. "kartınızın işlem sırası karışmış" teşhisini koyup olay yerini terk ettiler. sorun çözüldü. kartı kullanmaya devam edebileceğim. hiçbir ücret de ödemedim. olağan bir arızaymış. kartı resetlemek gibi bir işlem yapıp gidiyolar.
0
cobongo
(14.03.12)
(19)

modemi açık bırakma

terp
gece yatarken modemi kapatıyor musunuz?
gece yatarken modemi kapatıyor musunuz?
0
terp
(01.06.11)
cok tiz mi desem elektronik bi ses cikariyo inceden inceye,eger cok uykum yoksa ,kapatiyorum,yoksa ugrasmadan uyuyorum.
0
serabetan
(01.06.11)
açma kapama yeri bozulmuş. fişten çekmek gerekiyo o yüzden uğraşmıyorum
0
dynamo
(01.06.11)
kapatmıyorum
0
korg
(01.06.11)
modemim elektrik kesintileri dışında 2.5 senedir bir kere bile kapanmadı.
0
kimlanbu
(01.06.11)
ışıkları tavana yansıyor,rahatsız olup kapıyorum genelde..
0
ef
(01.06.11)
hiç kapatmadım bugüne kadar. anca ayda bir felan bi resetliyorum.
0
astaroth
(01.06.11)
Evet
0
karbasan
(01.06.11)
ofisteki 2004 yılında aldığımız asus marka kablolu modemin düğmesi yoktu. bize hizmet ettiği 2004-2010 yılları arasında elektrik kesintileri ve bizim resetleme amaçlı fişini çekmelerimiz dışında sürekli açık kaldı. yerine aldığımız airties marka kablosuz modem de 2010-2011 arası aynı nedenler dışında hiç kapatılmadı.
0
kibritsuyu
(01.06.11)
her gün aç kapa aç kapa bozulur diyerek düz mantık kurdum ve uzun ömürlü olsun diye hiç kapatmıyorum. tavana yansıyan ışıklarda odaya ayrı bir güzellik katıyor, gece lambası gibin.
0
tolga asp
(01.06.11)
gece yatmadan fşini çekiyorum ama bu konuda aşırı titiz değilim
denk gelirse işe.
0
seyduna6687
(01.06.11)
adsl kullanırken hiç kapamadım (yani özel nedenler ve kesilmeler hariç tabi) şimdi fiber kullanıyorum. bunu zaten kapatmam mümkün değil çünkü üzerinde 2 adet telefon hattı var ki bu olmasa da kapatmam. hiç gereği yok. (yine özel nedenler(restart) ve elektrik kesilmeleri hariç tabi)
0
ben smyrna
(01.06.11)
niye kapatayım ki?
0
ykup
(01.06.11)
sormamın bir nedeni de modeme zarar verip vermediğini öğrenmekti.
0
🌸terp
(01.06.11)
kapatmıyorum. kapatmalımıyım ki?
0
mahnita
(01.06.11)
kapayin radyasyon yaymasın boşa..sadece o degil elektronik ne varsa çekiverin fişden.
0
jamswety
(01.06.11)
sonuç itibariyle radyasyon yayıyor be bulundugunuz alanda birden fazla modemin etki altında oldugunuzu düşünürsek kapatmak en sağlıklısı.
0
omonia
(01.06.11)
neden kapatalım ki, ne gerek var...
radyasyon olayına gelince, apartmandaki diğer hatlardan tutun da, yolun karşısındaki benzin istasyonunun hattına kadar bir sürü kablosuz ağ görüyorum. ben kapatsam ne olacak, her yer radyasyon...rahat olun biraz.
0
tekilabambam
(01.06.11)
elektrikler gitmediği sürece açık.
0
xenophobe
(01.06.11)
kullanmadığınız tüm elektronik aletleri kapatın. enerji tasarrufu yapın. doğaya dolaylı yoldan da olsa faydanız olsun.

www.youtube.com
0
boo ya moon
(02.06.11)
(5)

internet sitesinden pdf açmak

kibritsuyu
ya bu büyük ihtimal benimle alakalı değil, internet vergi dairesini kodlayan dangalakla alakalı bir durum ama yine de sorayım.internet vergi dairesinden vergi levhası alacağım. muhtemelen pdf formatındadır. görüntüle diye bir buton var. tıklıyorum, yeni bir pencere açılıyor. sonra o yeni pencere kap
ya bu büyük ihtimal benimle alakalı değil, internet vergi dairesini kodlayan dangalakla alakalı bir durum ama yine de sorayım.

internet vergi dairesinden vergi levhası alacağım. muhtemelen pdf formatındadır. görüntüle diye bir buton var. tıklıyorum, yeni bir pencere açılıyor. sonra o yeni pencere kapanıp dosya indirme penceresi açılıyor, "dispatch" diye uzantısı muzantısı olmayan bir dosya indirmeye çalışıp indiremiyor ve "site kullanılamamadır veya dısya bulunamamaktadır" diye uyarı verip kapanıyor.

internet explorer 8 ve adobe reader kullanıyorum. şu anda başka program kullanmam, ie'yi güncellemem sözkonusu değil maalesef. ben bu dosyayı nasıl indirebilirim veya görüntüleyebilirim?
0
kibritsuyu
(01.06.11)
bence site kodlarında sorun var. devlet dairelerinin siteleri diğer alternatif browserlar yerine daha çok ie uyumlu oluyor diye biliyorum.
0
loveinaflipbook
(01.06.11)
o pencerenin kapatılıp da dosya indirmeye başlaması, ie8'deki adobe reader eklentisinin devreye girmediğinin göstergesi. gelen dosyanın gerçekten pdf olmadığını gösteriyor sanırım.
0
fusiondx
(01.06.11)
gelen dosya pdf değil işte. gelmesi gereken dosya pdf. açılan penceredeki adres intvd.gib.gov.tr gibi bir adres / den sonra dispatch yazdığı için onu indirmeye çalışıp indiremiyor dispatch artık ne demekse. ama normalde pdf indirmesi ya da explorer içinde açması lazım.
0
🌸kibritsuyu
(01.06.11)
işte o adresteki ?c=sdflkjsdfkljsdlfsj kısmı dosyanın yerini/ismini gösteren bir değişken. dosyada server taraflı bir kod çalışıyor ve mesela diyor ki:
şu klasörde ön ismi sdflkjsdfkljsdlfsj olan bir pdf dosyası var git onu bul ve aç. dolayısı ile server tarafında gösterilen tarafta sdflkjsdfkljsdlfsj.pdf dosyası açılmak üzere aranıyor. dosyanın uzantısı belli, dolayısı ile adobe otomatik olarak geliyor ön hazırlık aşamasında. ama o dosya olması gereken yerde yok, silinmiş ya da ismi yanlış verilmiş. ve bulamadığı için de açamıyor.

olay bence böyle gelişiyor orda. yani problem ya kodda, ya da pdf dosyasının isminde.
0
loveinaflipbook
(01.06.11)
hayır dosya yerinde. indiren indiriyor (neyle indirdiklerini sordum, cevap bekliyorum). sorun dediğiniz gibi karşı tarafta ama bu sorun dosyanın veya yolun yanlış olması değil. ?c=sdhasgdkjashk kısmındaki djasghdjkas.pdf'yi indirmek yerine ...gib.gov.tr/ işaretinden sonraki "dispatch" kelimesini dosya ismi sanıp onu indirmeye çalışması ve haliyle indirmeyi başaramaması.
0
🌸kibritsuyu
(01.06.11)
(33)

Kiz cocuga isim ariyoruz.

yokbenimnickim
Ama bir sorunumuz var. Esim yabanci. Telaffuzu zor bir isimle yasadigimiz yerde cocugumuza zorluk cikartmak istemiyorum ama Turkce bir adi da olsun istiyorum. Ama okunabilirligi kolay olarak aklima gelen butun isimler Arapca'dan geliyor (Elif, Zeynep gibi). Ben Turkce kokenli olsun istiyorum. Oneril
Ama bir sorunumuz var. Esim yabanci. Telaffuzu zor bir isimle yasadigimiz yerde cocugumuza zorluk cikartmak istemiyorum ama Turkce bir adi da olsun istiyorum. Ama okunabilirligi kolay olarak aklima gelen butun isimler Arapca'dan geliyor (Elif, Zeynep gibi). Ben Turkce kokenli olsun istiyorum. Onerilerinizi bekliyorum.
0
yokbenimnickim
(31.05.11)
su / sue, suzan / susanne
0
kullanici adimiz
(31.05.11)
ömmm

büyük teyzem ingilizle evli:

1-norah neris(türkçeymiş bu)
2-henry cem
3-alev niamh

küçük teyzem alman ile evli

1-peer ole
2-kai felix

böyle bizim aile :)
0
saiko
(31.05.11)
fatma :D
0
fuzuli
(31.05.11)
mika( il )
0
SARI
(31.05.11)
meltem
0
ucan pirasa
(31.05.11)
rüya.
0
african rain
(31.05.11)
defne- daphne
ing. olarak da telafuz edebilir
0
esrarengiz
(31.05.11)
cemile =)
0
Kreuzberg
(31.05.11)
aylin
ayla
0
shi aila
(31.05.11)
ela, tuna, nil olabilir.

ozellikle tuna yi cok guzel telaffuz ediyorlar. u uzerinde bastirarak:)
0
bipolar
(31.05.11)
eşinin memleket nere söylersen onların da kolay söyleyebileceği bir isim düşünürdük. benim aklıma yine de ilk melis geldi. gayet hoş bir isim. bunun yanında defne de gerçekten güzel. bir de tuna var.
0
in vino veritas
(31.05.11)
nasıl yazılmamış anlamadım.

elbette yasemin ya da yasmin. aslında yabancılar jasmin ya da jasmine diye yazıp cazmin ya da yazmin olarak okuyorlar.
daha güzeli var mı?
bence yok :)
ama defne var mesela. ela var sonracıma ki arkadaşımın kızının adı, annesi amerikalı.
duru da var. dru olarak okuyorlar drucelia gibi isimlerin kısaltılması. duru*dru şeklinde.
melisa-melissa var.

ben pek sevmesem,çocuğum olsa koymam ama maya ismini de kolayca okuyup söylüyolar.
keza umay ismi var. umay olarak rahatça okuyor almanlar,flamanlar,ingilizler,ruslar,japonlar,amerikalılar,finler,iskandinavlar rahatça okuyorlar umayı.
sonra ida ismi var. ida ve ada isimleri de kolayca okunabilir isimler.
bu arada elif ve zeynep gibi isimlerin neresi okunurken kolay onu da bilemedim:) bence umaydan, adadan kat kat zor zeynep.
0
jassinpera
(31.05.11)
deniz.
0
sormaya geldim
(31.05.11)
melodi
0
borzoi
(31.05.11)
yasadiginiz yeri soylerseniz oraya gore kolay isim onerebiliriz.

ayla
leyla

şu siteler var bir de:
www.kadinlarkulubu.com
www.kadinlarkulubu.com
0
ermanen
(31.05.11)
Erin
Elsa
Mira
Sura
0
VickVickyVale
(31.05.11)
nil bence ya
0
ocean86
(31.05.11)
Nil.
ablamın adı ve almanyada yaşıyor, telaffuzu kolay ve herkesçe anlamı bilinen bir isim
0
dampire
(31.05.11)
Peren

(ülker yıldızı demek)
0
peren perengil
(31.05.11)
suzan.
0
hıkmıkzık
(31.05.11)
lara olur abd'de yaşayan akrabamız sizin gibi düşünerek koydu bu ismi, bi de memleketi söyleseymişsiniz iyimiş
0
paltar yuyan masin
(31.05.11)
selin - celine (vardı böyle bir tanıdığım). celine idi nüfustaki ismi. kenndisi ve anası yabancı idi ama babası türktü.

iki isim koymayın. o şimdi asker'deki seyfi paul gibi olmasın. saçma oluyor.
0
kibritsuyu
(31.05.11)
deniz +1

yengem rus amcam türk. çocuklarına koydular ikisi de gayet memnun:)
0
isyanim var ulaan
(31.05.11)
bence iki isim koyun
örneğin elanor rose ve meyra alice koydular,anne amerikalı baba türk.
ela ve meyra diyolar.
keza baba alman anne türk ilayda celine koydular.
neyse iki isim meselesi çok da önemli değil ama türkçe isim istemiş arkadaş ne kadar arapça isim varsa söylemişsiniz sevgi pıtırıcıklarım benim:)
umay işte en türkünden :)
0
jassinpera
(31.05.11)
aysu, ceren, melissa, deniz, derya, fulya, nurcan, bi de kendi ismim var ama onu altı yıldan beri öğrenemediler dersem gerçekten yalan olur. :)
0
bıdıbıdı
(31.05.11)
ayda - aida
0
freebird5406_2
(31.05.11)
lina.
0
mirac
(31.05.11)
serra - sarah
0
joelskellington
(31.05.11)
uluslararası dil istiyorsan:

yasmin
0
sir gawain
(31.05.11)
cansın - johnson koyduğunu söylemişti bi tanıdık amerikada zorlanmasın çocuğu diye ama kıza olmaz sanırım bu. son lu filan bitiyor.
0
sayinseyirciler
(31.05.11)
tilda ( matilda)
isra (israfil)
uma ( umay)
0
overdose
(31.05.11)
sevde
0
kya
(31.05.11)
kimse yazmamış çok şaşırdım ama sayid jarrah.
0
reyals
(01.06.11)
(6)

Bir çeşit bkz

gather ye rosebuds while ye may
(bkz: #9832589) bu entry'deki "pirates of the caribbean at worlds end" yazan yerdeki bkz'ı nasıl yapıyoruz?
(bkz: #9832589) bu entry'deki "pirates of the caribbean at worlds end" yazan yerdeki bkz'ı nasıl yapıyoruz?
0
gather ye rosebuds while ye may
(30.05.11)
işaretinin arasına alıyorsun ya normalde gizli bakınızı.
burada o işaretten sonra *: deneme
0
elsanin mecnunu
(30.05.11)
o zaman benim bahsettiğim şey bug gibi bir şey olabilir. az önce açtığımda yıldızın yerinde, yıldızın üstüne gelindiğinde yazan yazı bkz şeklindeydi. şimdi yıldız görünüyo.
0
🌸gather ye rosebuds while ye may
(30.05.11)
ha o bende de oluyor bazen. bug değil. o sayfanın yüklenmesi ile ilgili. ayrıntı için css başlığına bir göz atın. sorun ondan oluyor sanırım. (sorunu açıklamıyor da sorunun kaynağı o) ilk gördüğümden eksi ++'dan oldu sanmıştım. değilmiş. aslında daha pratik oluyor. bilmeyenler için yıldız içindeki bkz ne ise farklı bir font ile (biraz daha küçük ve bold) normal metin gibi görünüyor. değişik bişi.
0
ben smyrna
(30.05.11)
entry editlenmiş. o arada belki de yazan insan değiştirmiştir yazdığını.
hmm o başlık içinde arayınca oluyor aslında normalde öyle bişey yok. olursa da sayfayı yenilemeyle filan geçer.
0
tepedeki psychedelic adam
(30.05.11)
yok yok editlemeden değil. bende oluyor zaman zaman.
0
ben smyrna
(30.05.11)
başlık içinde arattığınız kelime akıllı bkz içinde geçiyorsa akıllı bkz yılsdız şeklinde değil de içeriği açık şekilde görünüyor. o yüzden öyle görmüş olabilirsiniz. o başlık içinde "worlds" kelimesini aratın mesela.
0
kibritsuyu
(30.05.11)
(2)

Emlak Vergisi

crown
Emlak Vergisi evin bulunduğu mahallenin bağlı olduğu Belediye'ye mi yatmak zorunda? Başka bir ilde bir yere yatamaz mı?
Emlak Vergisi evin bulunduğu mahallenin bağlı olduğu Belediye'ye mi yatmak zorunda? Başka bir ilde bir yere yatamaz mı?
0
crown
(30.05.11)
Otomasyona geçilmişse internet bankacılığı ile yahut banka şubesinden yatabilir. Onun dışında hemen bütün illerde belediyenin web sitesinden kredi kartı kullanarak oluyor diye biliyroum. Bunun dışında olmaz. :)

Anahtar cümle: belediyen ne kadar teknolojik? :)
0
kadim kishi
(30.05.11)
belediyeyi arayıp posta çeki hesap numarasını öğrenin. yıllardır herhangi bir ptt şubesinden posta çeki havalesi ile yatırılabiliyor. internete bankaya gerek yok. taa neredeki yazlık evimiz için bir kere dahi oranın belediyesine gittiğimiz olmamıştır 20 yıldır.
0
kibritsuyu
(30.05.11)
(2)

mali müşavirlik

deeperdown
hocalar şunu merak ediyorum;bir mali müşavir, bir özel şirkette çalışırken, kendi ofisini açıp, bu ofise yalnızca belirli zamanlarda uğrayarak (ve tabii imza kontrol vb dışında herşeyi elemanlarına yaptırarak) böyle bir iş hayatı sürebilir mi? bunun önünde bir yasal engel var mı
hocalar şunu merak ediyorum;

bir mali müşavir, bir özel şirkette çalışırken, kendi ofisini açıp, bu ofise yalnızca belirli zamanlarda uğrayarak (ve tabii imza kontrol vb dışında herşeyi elemanlarına yaptırarak) böyle bir iş hayatı sürebilir mi? bunun önünde bir yasal engel var mı
0
deeperdown
(29.05.11)
sürdüremez. 3568 sayılı kanunu incelersen sürdüremeyeceğini görebilirsin
0
05
(29.05.11)
böyle bir şey olabilseydi şimdiye zengin olmuştum.
0
kibritsuyu
(29.05.11)
(7)

Şoka Girme, Bilinç Kaybı??

zonely
Merhabalar, az önce bir arkadaşımda tam olarak ne olduğunu bilemediğim bir tecrübe yaşadım. Duyduğu kendi için ağır sayılabilecek bir şeyden etkilendi. İlk başlarda sadece saçıyla oynama, alnıyla oynama gibi refleksleri vardı. Ancak daha sonra sorulara cevap vermeme, yanındaki insanın dokunmasını is
Merhabalar, az önce bir arkadaşımda tam olarak ne olduğunu bilemediğim bir tecrübe yaşadım. Duyduğu kendi için ağır sayılabilecek bir şeyden etkilendi. İlk başlarda sadece saçıyla oynama, alnıyla oynama gibi refleksleri vardı. Ancak daha sonra sorulara cevap vermeme, yanındaki insanın dokunmasını istememe gibi durumlar oldu. Sadece eve gitmek istediğinden bahsediyordu. Ben bilincini kontrol etmek için biraz sarsıp adını, okuduğu okulu sordum. Bu sorulara zorlukla ve düşündükten sonra sakince doğru cevapları verdi. Ancak onun haricinde kontrolden çıkmıştı diyebilirim. Tanıyamıyordunuz öyle diyeyim. Tam olarak tıp literatüründeki teşhisi nedir bu durumun, neler yapılmalıdır? teşekkürler.
0
zonely
(29.05.11)
Akut anksiyete bozukluğu olabilir, ancak görmeden elbette kesin tanı konamaz. Hele ki psikiyatride "kesin tanı koydurucu bulgu" yokken...
0
ornette
(29.05.11)
halk arasında "sinir krizi" diyoruz buna, eminim tıbbi bir adı da vardır. kimisi bağırır ağlar kendini yerlere atar, kimisi de böyle uyuşmuş gibi olur.

neler yapılmalıdır da demişsiniz ben kendi sinir krizi geçirirken arkadaşımın yardımıyla nasıl sakinleştiğimi söyleyeyim: elimi sımsıkı tuttu ve sürekli benimle sevecen bir sesle konuştu, ben burdayım merak etme gibi şeyler söyledi. yarım saat kadar sonra normalimsi bir hale döndüm.
0
boo ya moon
(29.05.11)
sağlam bir tane tokat atılmalıdır. ilk yapacağınız budur. öyle yanağına şap şap şap yaparak değil. çotaaa diye.

ha dalga geçmiyorum bu arada, ciddiyim.
0
kibritsuyu
(29.05.11)
Cevaplar için teşekkürler, ben de sağlam bir tokat atmıştım yürüyen merdivenin sonuna gelip adımını atmadığını farkedince, tokadın etkisiyle birazcık kendine gelir gibi oldu ancak bir süre sonra durum yine eski haline geldi. Tokadın dozunu kaçırıp daha ciddi sonuçlara neden olmak da olası tabi.

Bu arada konuşmak epey faydalı olabiliyor. Mümkün olduğunca etkisinde kalınan olay hakkında düşünmesine fırsat vermemek en iyisi sanırım. Durum kontrolden çıkmaya başlayınca, kontrolü sağlamak amacıyla sesimi yükselterek ve sert tavırlarla kaldırıma oturttum arkadaşı, daha sonra genel sorulardan(nerede kalıyorsun, aylık kiran ne kadar, küçük kardeşinin adı ne?), daha spesifik sorulara geçerek(yarınki finalde neler var, hangi konulara baktın, 12*8 kaç eder) zihnini meşgul etmeye çalıştım. Bunlar asıl konuyu düşünmekten alıkoydu sanıyorum, biraz sakinleşmişti.

ama en etkili çözüm uyutmak oldu, sabaha çok rahatlamış şekilde uyanmıştı arkadaş.
0
🌸zonely
(30.05.11)
Tokat atmak çağdışı, tıpdışı.
0
ornette
(31.05.11)
arkadaş ben de tokatlaya tokatlaya ağzını burnunu kıra kıra ayılt demiyorum herhalde. ilk müdahale denir buna. kalbi duran adamın bile kalbine yumruk atarak, boğazına bir şey kaçan adamın sırtına vurarak müdahale yapılır.
0
kibritsuyu
(01.06.11)
parsiyel epilepside saçla oynama aynı hareketi üstüste yapma (otomatizm) gibi semptomlar görülür bildiğim kadarıyla.
böyle bir durum olmayabilir ama aklınızda bulunsun. o zaman da mümkünse krizin sadece geçmesini bekleyin.
0
meldamon
(13.06.11)
(5)

billur gibi turkcell

kibritsuyu
sertab erener turkcell reklamlarında çıkıp yok billur gibi çeker falan diyor. ne yapmak gerekiyor billur gibi konuşabilmek için? ankara'nın özel okullarının konuşlandığı, çok şehir içi değilse bile çok da dağ başı olmayan mevkiinde ilkokul öğretmeni olan eşimle ikimizin de turkcell olan hatlarımızla
sertab erener turkcell reklamlarında çıkıp yok billur gibi çeker falan diyor. ne yapmak gerekiyor billur gibi konuşabilmek için? ankara'nın özel okullarının konuşlandığı, çok şehir içi değilse bile çok da dağ başı olmayan mevkiinde ilkokul öğretmeni olan eşimle ikimizin de turkcell olan hatlarımızla billur gibi falan konuşamıyoruz. çoğunlukla telefon düzgün çekmiyor, ses kesik kesik geliyor. ayrıca da manavgat şelalesinin sesini almayıp sertab'ın sesini billur gibi alan turkcell, teneffüste eşimin sesi hariç her şeyi (çocuk bağırtısı, viyaklama, gürültü) toplayıp kulağıma veriyor. billur gibi değil, daşşak gibi ses kalitesi sunuyor.

özel bir şey falan mı yapmak lazım bu billurlardan yararlanmak için? özel telefonu mu var, 7645'e mesaj mı atıcaz ne yapıcaz?
0
kibritsuyu
(28.05.11)
telefonunuzun 3G'li olması gerekiyor.
0
allanpoe
(28.05.11)
Sertap Erener'li reklamın sonunda "3G görüşmelerinizde ses aktarımı HD kalitesinde gerçekleşir" gibi bir ibare vardı gibi kalmış aklımda. HD ses aktarımı destekleyen telefon falan gerektiriyor olabilir.
0
joelskellington
(28.05.11)
tamam da 3g zaten normal telefona göre daha az çekiyor heryerde, normal telefon bile zor çekiyorsa 3g nasıl mümkün olabilir?
0
miown
(28.05.11)
Bence yalan. Çünkü orda, burda, iki dağ arasında vs. çeker diye reklam yaptıklarında bizzat Türkiyenin %80'ini gezerek gayette ovanın ortasında, bir tepede, iki bina arasında, ferah bir sokak/cadde de, vs. çekmediğini test etmişş bulunmaktayım. Tecrübelerimle sabittir.

Reklamdır yaparlar tamamen inanmayın. Belki çoğu yerde çeker ama heryerde ve özellikle ifade etmeye çalıştıkları kadar çok yerde çekmiyor/çektiremiyorlar.
0
pposeidon_1
(28.05.11)
telefonların ikisi de 3g'li zaten. 3g'leri de açık. görüntülü görüşme mi yapmamız lazım yani 3g derken onu kast etmiyorsunuz umarım?

hatta baktım da şimdi 3g de değil 3.5g yazıyor.
0
🌸kibritsuyu
(28.05.11)
(3)

eski 5+1 i yeni led e bağlama

arselife
usb ve hdmi çıkışı bulunmayan 5+1 imi nasıl tv ye bağlayabilirim?(git: http://www.hizliupload.com/img/61559956935175559090.jpg)
usb ve hdmi çıkışı bulunmayan 5+1 imi nasıl tv ye bağlayabilirim?
(git: www.hizliupload.com )
0
arselife
(28.05.11)
bi de 5+1'in girişlerini görebilir miyiz? dijital giriş varsa dijital koaksiyel kablo ile tv'deki digital audio out yazan yerden bağlayabilirsiniz. yoksa da biraz tuzlu fiyatlara dijital analog çeviriciler var, tv'deki o çıkıştan çıkan kabloyu cihaza takıyorsunuz, cihazdan 5+1'e girecek şekilde birkaç kablo çıkıyor.
0
kibritsuyu
(28.05.11)
dijital analog çevirici alacağınıza yeni 5+1 alın. bu arada 5+1'i tvye değil 5+1 bir yayın yapan neyse (mesela dvd veya pc) bağlayın. sorunsuz kullanın. tv yayınları zaten 2 kanal, 5 değil. yani 5+1 bağlamanızın anlamı yok. dvd izleyecekseniz de o zaman zaten dvdye bağlasanız da olur. son olarak illa tvye bağlayayım 2+1 kullanırım diyorsanız kulaklık çıkışını da kullanabilirsiniz. laptoplarda yaptıkları gibi.
0
ben smyrna
(28.05.11)
pc bağlıyacağım.teşekkürler.
0
🌸arselife
(31.05.11)
(7)

Ankara kimyasal malzeme nereden alınır?

ataturkiye
Soru başlıkta. Ankara'da potasyum karbür, bilmem ne bromür tarzı laboratuar kimyasallarını nereden alabiliriz?
Soru başlıkta. Ankara'da potasyum karbür, bilmem ne bromür tarzı laboratuar kimyasallarını nereden alabiliriz?
0
ataturkiye
(28.05.11)
Eskiden (9-10 sene once) Ulusta, Postanenin yanindan kaleye dogru yukari cikan cadde uzerinde bir pasajda (ismi aklima gelmiyor maalesef) bir cok kimyasal madde satan firma vardi. Eger degimediyse, tasinmadilarsa, oradan temin edebilirsiniz.
0
sankaranarayanan
(28.05.11)
orası modern çarşı idi. 7-8 sen önce yandı kül oldu ve yıkıldı, otopark yapıldı.

siz de gidip alabiliyor musunuz bilmiyorum ama beşevler, gazi mahallesi, teknikokullar artık ne olarak geçer orası bilmiyorum ama milli eğitim bakanlığı ders aletleri yapım merkezi var. okullar falan laboratuvar malzemelerini oradan alıyor. bir sorun derim.
0
kibritsuyu
(28.05.11)
orası gazi mahallesi olarak geçiyor ders aletleri yapım merkezi binasını gazi üniversitesi aldı kapanmış olabilir
0
raskov
(28.05.11)
bina kapanmışsa da bu işi yapan yer devlet kurumu, kapanmış olamaz. konya yolu kenarında eğitek var, eğtim teknolojileri genel müdürlüğü. oraya sorun nereye taşınmış. belki de o binaya sığışmışlardır.
0
kibritsuyu
(28.05.11)
Vay anam Serhat neler olmuş, modern çarşı yandı ha.
0
sankaranarayanan
(01.06.11)
ohooo 2003 müydü, 2004 müydü neydi. sonradan da yıkıldı. otopark oldu orası.
0
kibritsuyu
(01.06.11)
muratk18
(01.06.11)
(3)

yatalak hastanın bankacılık işlemleri

tolga asp
nasıl olur? imza atması gereken evraklar için eve banka personeli gönderirler mi yoksa başka bir alternatif varmıdır?
nasıl olur? imza atması gereken evraklar için eve banka personeli gönderirler mi yoksa başka bir alternatif varmıdır?
0
tolga asp
(26.05.11)
eve banka personeli gönderirler mi bilmiyorum, ikna kabiliyetinize kalmış. ama eve bir seferlik noter getirip vekaletname verdirebilirsiniz. sonra da vekil kişi halleder bütün işlemleri.
0
kibritsuyu
(26.05.11)
noterden vekalet verilir ve bütün işlemleri vekili yapar. mümkünse bir kere notere gitmesi ya da noteri yanına getirmesi gerekli
0
efruz
(26.05.11)
hastanın bilinç durumu vekaletname vermeye yetmeyecekse bu halde sulh hukuk mahkemesine başvurmanız lazım gelir.
0
ernest everhard
(26.05.11)
(3)

nereye gitti lan bu simge

kibritsuyu
masaüstümdeki simgelerden biri yok olmuş (yeri boş kalmış oradan anlıyorum). çöp kutusunda yok. herhangi bir program uninstall etmedim. peki nereye gitti lan bu simge? ne olduğunu da hatırlayamıyorum. bir program kısayolu olduğu kesin de tüm programlara baktım bulamadım. dünkü masaüstü şeklimi göreb
masaüstümdeki simgelerden biri yok olmuş (yeri boş kalmış oradan anlıyorum). çöp kutusunda yok. herhangi bir program uninstall etmedim. peki nereye gitti lan bu simge? ne olduğunu da hatırlayamıyorum. bir program kısayolu olduğu kesin de tüm programlara baktım bulamadım. dünkü masaüstü şeklimi görebileceğim bir yer falan var mıdır, delirecem arkadaş, ne vardı orada ve nereye gitti?

ya da en son ne uninstall etmişim onu görebiliyor muyum, bir halt yemişimdir de hatırlamıyorumdur falan.
0
kibritsuyu
(26.05.11)
buldum, google earth yok. en son dün açtım, baktım oraya buraya. sonra da normal şekilde kapattım. sırf masaüstünde değil, bilgisayarda da yok. kaldırılmış. nasıl olur lan bu?
0
🌸kibritsuyu
(26.05.11)
başkalarının da başına gelmiş, yalnız değilsiniz;
forums.nasioc.com

google updater'la ilgili olabilirmiş, öyle yazmış birisi.
0
ufukcel
(26.05.11)
evet galiba öyle. c:\program files (x86) klasörüne baktım, klasörün içinde değişiklik olunca klasör oluşturma tarihi de değişiyor win7'de. tarihe göre sıralayınca baktım google klasörü en üstte. sabah 7:48'de ne olmuşsa olmuş, ofiste olmadığım saatte. bilgisayar açıktı. updater klasörü de değişmiş. demek ki update mi etmeye çalıştı ne yaptıysa böyle olmuş. virüs neyin olmasın da.
0
🌸kibritsuyu
(26.05.11)
(5)

tatak geçmek gg mi?

ben yapmadim miki yapti
harf oyunlu cin entry gibisinden gg den kaçmak için bir yol mudur?
harf oyunlu cin entry gibisinden gg den kaçmak için bir yol mudur?
0
ben yapmadim miki yapti
(25.05.11)
hayır. gg'dir. "ben yapmadim miki yapti" ipnanın tekidir. görüldüğü üzere etkisi ve anlamı aynı.
0
ben smyrna
(25.05.11)
peki "ben yapmadim miki yapti müneccim böreği yemiş gibi konuşmaktadır" desek? hani ibneye hipna dersek ne dediğimiz belli de, dediğimiz şey gayet usturuplu olsa? "başbakan yiyemeyeceği böreği tabağına alıyor" falan desek?
0
kibritsuyu
(25.05.11)
kibritsuyu: başbakan örneği güzelmiş :)
0
the bourgeois
(25.05.11)
peki maytap geçmek? gerçi onun da anlamı aynı ama?
0
🌸ben yapmadim miki yapti
(25.05.11)
maytap geçmek = dalga geçmek

bunda sorun yok.

Müneccim böreğinde de sorun yok sanırım. Sorun var diyeni anasının rahmine kadar kovarlar.
0
becerenberk
(25.05.11)
(23)

uçurulmama sorunu

violethill
bu sözlükte sol frame i saçmasalak numaralarla dolduran şuursuza neden bi şey yapılmıyor. yeter artık yahu
bu sözlükte sol frame i saçmasalak numaralarla dolduran şuursuza neden bi şey yapılmıyor. yeter artık yahu
0
violethill
(25.05.11)
o yaptığı serbest çünkü
0
baldur
(25.05.11)
pardon da adamı neyle şutlama talebinde bulunuyorsunuz ki? ne güzel işte adam bilgi giriyor siteye. ben hiç rahatsız olmuyorum şahsen.
0
deckard
(25.05.11)
bir de şu var. herkes istediği gibi aksın istiyor sol frame'i. kendi beğeneceği başlıklar, aykırı olmayan düşünceler, aykırı olmayan başlıklar vs.

size ne abi adam format dahilinde istediğini yapar. on binlerce yazarın kullandığı bir platformdan bahsediyoruz. herkese özel sol frame mümkün değil bence.

rahatsız olan bassın "dün" butonuna filan takılsın. bana çok saçma geliyor bu tarz eleştiriler.
0
esmer
(25.05.11)
siz de yapın. hatta ben de iki gündür onun gibi zincir olarak ne girsem diye düşünüyorum da bulamadım. istemediğiniz şeyleri okumama iradeniz yok mu? onlara bakmayın olsun bitsin.
0
ben smyrna
(25.05.11)
bana kalırsa da rahatsız edici bir şey yok.. ama şu var başlığa numara yerine numaranın nereye ait olduğunu yazsa, entrye de nuamrayı yazsa daha ulaşılabilir olurdu..
0
Her Yer Kara
(25.05.11)
bende rahatsız olmuyorum.
niye zorunuza gidiyor ki ?
son 2-3 günden beri sabahtan akşama kadar dönen gereksiz şampiyonluk muhabbeti ve siyasi entrylerden sıkılmadın da bundan mı sıkıldın?
adam anana bacına küfür mü ediyor?
0
ykup
(25.05.11)
saçmasalak numara dediklerinizin hepsi önemli numaralar. size saçmasalak gelmesi sizin sorununuz. şuursuz demişsiniz de, gördüğüm kadarıyla şuurlu davranan o burada. "neden bi şey yapılmıyor" bu kısma ne diyeceğimi bilemedim. bi şey yapılma gerekliliğini hissetmenize anlam veremiyorum.

@esmer, "badi" butonu ile herkese özel olmasa da en azından daha keyfi bir sol frame edinmek mümkün :)

@her yer kara, evet bu şekilde bilgilere erişebilirlik sorunu var gibi. ama sallıyorum diyarbakır'da bir numara aramak istediğimiz zaman, en azından alan kodunu yazıp aratarak diyarbakır önemli telefonlar rehberi gibi sol frame listelemiş oluyoruz. yine işe yarıyor yani.
0
deckard
(25.05.11)
o entrylerden rahatsız olup olmamak ayrı bir konu da, o yapılan şey kimseye hizmet falan değil, ekşi sözlükteysem zaten internetteyim demektir, internetteysem de açar bilmemne belediyesinin telefonuna kendi sitesinden bakarım. resmi daire numarası, gugılda bulmak çok kolay.
0
saatgeceninonikisi
(25.05.11)
@saatgeceninonikisi, bu mantıkla ekşi sözlük'e hiçbir bilgi girmeye gerek yok. komple foruma çevirelim güzelim siteyi, bitsin gitsin anasını satayım.
0
deckard
(25.05.11)
ben de yaptığı şeyden rahatsız olmuyorum da gereksiz olduğunu düşünüyorum. yani tamam bilgi giriyor eyvallah da ulaşılabilir formatta değil. numarayı başlık açıp nerenin numarası olduğunu entry'e yazacağına, nerenin numarasını yazacaksa oranın başlığını açıp numarayı entry olarak girse, ben de edirne havsa belediyesi başlığına gittiğimde entry olarak numarayı görsem. kim numarayı arayır da sahibini bulur ki. madem 11833'lük bilgi verme niyetin var, dediğim gibi ver. haksız mıyım. mesela oric vardı. ilçeleri mahalle mahalle başlık açar, muhtarlık numaralarını da entry girerdi. süper şahane bir hizmetti bu. ama numarayı başlık açıp altına karpuzcuk mahallesi muhtarının telefonu yazmak anlamsız. sözlük formatı daihilinde, uçurma nedeni olabilecek bir şey yok, güya bilgi de veriyor ama çöpten başka bir şey oluşturmuyor bence.
0
kibritsuyu
(25.05.11)
abicim şu sol framde neyi takip edebiliyorsunuz da numarayı dert ediyorsunuz : ))

ama sözlükte badi listten falan daha farklı olarak bir filtreleme sistemi olmalı. nasıl ne şekilde bilmiyorum ama olmalı :p
0
cedric tweedledee
(25.05.11)
yaptigi serbest arkadasin da,amac ilgi cekmekten baska birsey degil maalesef,ben rahatsiz oluyomuyum,evet biraz,gereksiz bisey cunku,ama bi entry de yazmis tepki amacli yapiyorum diye.entry si gayet akli basinda.
ama bu gercegi degistirmiyo ,amaci ilgi cekmek sadece,bazi arkadaslar var sozlukte ,tek ilgi gorebildikleri yer sozluk oldugu icin orada kendilerinden iyi ya da kötü söz ettirmek istiyorlar.
0
serabetan
(25.05.11)
bahsedilen kişi sadece numaraya başlık açsa bir nebze kabul edilebilir. ama arkadaş, 1.798.476 yazıp da sonra bunu "bilmem kimin geçen seneki karı" diye entry girmek kabul edilir bir şey değil. bu açıdan tam bir çöplüğe dönüşmekte ekşi sözlük. rahatsızlık veren bu bence.

telefen numaraları da tersinden verilse yine kabul edilebilirdi.
0
beyazfil
(25.05.11)
sene 2011 hala eksi sozluk u bugun frame inden olusuyor sananlar var : {
0
kakoy
(25.05.11)
clark kent modu diye bir şey var aslında. isterse 1milyara kadar rakam girsin bu modda.
0
only
(25.05.11)
kaldı ki clark kent modunu kullanmak da zorunlu değil. adam format dışı hiçbir şey yapmıyor. ben de rahatsız değilim.
0
xenophobe
(25.05.11)
ben rahatsizim ve girdigi entrylerin tamaminin da cop oldugunu dusunuyorum. hangi akli basinda insan "0212 498 83 83" numarasini eksi sozlukte aratip ne olduguna bakar? kibritsuyu ne guzel demis "bilmem ne belediyesinin telefon numarasi" seklinda bir baslik acip o numarayi gir. buna kimse bir sey demez. diyemez cunku bir bilgi var. ama numarayi yazip aciklamayi entryde girmek aptalliktir. neden aptalliktir? cunku numaranin ne oldugunu bilen ve arayan kisi zaten kimin numarasini oldugunu da bilir. ayrica "burayi forum yapalim o zaman" diyen deckard'a kesinlikle katilmiyorum cunku bu sekilde burasi memurlar net gibi bir sey oluyor. forum yapan zaten o sahis.
0
fundamental
(25.05.11)
kibritsuyu +1

@biraz da kitaplar bizi okusun, ame hizmetini gerçekten yarrlı olsun diye yapıyorsan, kibritsuyu'nun eleştirisine göz at ve daha kullanıcı dostu bir moda gir derim.
0
mahnita
(27.05.11)
bir insan google'da niye telefon numarası aratsın ki? yani rüyasında numarayı görmüş de kime ait olduğunu mu bulmak istemiş? deckard'ın dediği az biraz mantıklı. yani 0322* diye sözlükte aratınca sol frame'de adana önemli telefonlar listesi gibi bir şey çıkacak, adana'da bir yer arayan da tek tek bakacak. yoksa kim numarayı bulup sonra kimin numarası olduğunu bulmak ister? ama ben adana bilmemne belesiyesinin numarasına ihtiyaç duyuyorsam, sözlükte veya gagulda "adana bilmemne belediyesi" diye aratırım, başlığı açılmışsa içinden numarasına bakarım.

amacının hakikaten amme hizmeti ise sayın kitaplar bizi okusun, entry'lerinizi belediye adı olarak açın, entry olarak da numarayı girin. örnekler için oric nickli yazarın entry'lerine bakın. amme hizmeti öyle olur.
0
kibritsuyu
(27.05.11)
yazar ucmus malesef. o kadar entry'de silinmis, sebebini bilen var mi?
0
only
(28.05.11)
@deckard ekşi sözlük rehber değil benim bildiğim, telefon numarası için ilk aklıma gelecek kaynak hiç değil. buranın ortamı başka, misyonu başka. defalarca netten numara aramışlığım var da hiçbir zaman aha ekşiyi açayım bakayım diye düşünmedim. o başlıklarla uğraşan arkadaşın vaktine yazık. açık ya da gizli, yediği laflar da cabası.
0
saatgeceninonikisi
(29.05.11)
olan bitende tematik ile ilgili kendisini iğneleyici yazı yazıldı..

"sevgili yazarlar,

tematik sözlük çalışması yapmak kesinlikle yasak değildir ve sözlük yönetimi olarak bu tür çalışmaları, yazılımla girilmediği sürece, engellemeye yönelik aldığımız herhangi bir önlem yoktur. isteyen yazar, format dahilinde olduğu ve hakaret içermediği sürece, istediği entry'yi istediği başlığa istediği şekilde girebilir. bunu yaparken de, sizin yalnızca takip eden olarak kendinizi gördüğünüz ama, takip edeni tahminlerimizden çok daha fazla olan sol frame'i aynı türden başlıklarla doldurabilir ve onu aynı tür başlıkların sıralandığı bir yer hâline getirebilir. buna, sözlük yönetim ekibi de dahil olmak üzere, kimse müdahâle edemez. çünkü, ekşi sözlük yalnızca "bugün" butonu ile takip edilebilen bir yer değildir ve insanları tek bir şeyi takip etmeye zorlamaz.

sözlük yönetim ekibi olarak, herhangi sözlük yazarının sözlüğe yazma hakkının başka bir sözlük yazarı tarafından engellenebileceğini düşünmüyoruz. eğer tematik çalışmalardan rahatsız oluyorsanız lütfen sözlüğü takip etme alışkanlıklarınızı gözden geçiriniz. (bkz: #20368208) (bkz: #12511735)

iyi eğlenceler."


o da bırakıp gitti...
şimdi kına yaksın bence herkes..
0
Her Yer Kara
(30.05.11)
"2 ay boyunca sözlüğün ebesine paşa paşa atladm.Olay'ı yaktm.Krallar gibi de siktir olup gittim.Götlerini suya vursalr bile lord gibi eğlendm"
twitter.com!/OmerMonty/status/74354464185786369
0
only
(30.05.11)
(5)

SGK primi sorusu: Emekli babamın 1995-1998 arası açtığı dükkan hakkında

boray eris
1992 yılında işçi emeklisi olan (SSK) 1995-1998 yılları arasında marangozluk yaptığı bir dükkan açtı. 35 dakika önce SGK'dan prim borcu olarak 15000 TL'lik icra mektubu geldi. 7 gün içinde ödemezsek ıvır zıvır uyarılar var. Soru: O yıllarda emekli olana hem vergi hem de bağkur ödemeleri konusunda bi
1992 yılında işçi emeklisi olan (SSK) 1995-1998 yılları arasında marangozluk yaptığı bir dükkan açtı. 35 dakika önce SGK'dan prim borcu olarak 15000 TL'lik icra mektubu geldi. 7 gün içinde ödemezsek ıvır zıvır uyarılar var.

Soru: O yıllarda emekli olana hem vergi hem de bağkur ödemeleri konusunda bir özel bir kanun yok muydu? Emekliler bunları ödemiyordu ya da buna benzer birşey.
0
boray eris
(24.05.11)
haklısınız, sosyal güvenlik destek primi uygulaması 1479 sayılı bağ-kur kanunu'nun ek 20. maddesinde düzenlenmiştir. kanunun yürürlük tarihi 1971 olmasına rağmen, ek 20. madde 1999 tarihinde kanuna eklenmiştir.

babanız 1998 yılında dükkanı kapattığında bağ-kur terk işlemlerini yapmamış olabilir mi?

ilgili sosyal güvenlik merkezi ile görüşüp borç dökümü almanızı, eğer kapatmamış gözüküyorsa kapanışı kanıtlayacak evraklarla birlikte başvurmanızı öneririm.
0
kibritsuyu
(24.05.11)
ali tezele sormak lazım gedliğini düşünüyorum, en iyisini o bilir.
0
mocha
(24.05.11)
Sevgili kibritsuyu,

Sanırım düzgün anlatamamam sebebiyle beni yanlış anladınız. :) Bu işlerden pek anlamıyorum da. :(

Bize SGK'dan gelen borç dökümünde "Mayıs 1995" ile "Mayıs 1998" aylarına ait.

- "TAKİBE ALINAN BORCUN TÜRÜ : PRİM" yazmakta.
- Gelen belgede 3 sayfa ay ay "Yıl/Ay", "Prim", "Gecikme zammı", "Toplam borç" şeklinde döküm yapılmış. Mesela son ay ile bilgi şu şekilde:

1998/05 - 26,65 - 527,99 - 554,64



@mocha; İcra kağıdı geldikten 32 dk sonra ona email attım :) ama döner mi pek zannetmem. :S
0
🌸boray eris
(24.05.11)
92'de SSK'dan emekli oldu, 95'te dükkan açtı. yani açtığında emekliydi. sgdp'den önce de emeklilerin çalışmaları durumunda bir prim ödeniyor muydu bunu bilmiyorum (yaşım tutmuyor o kadar eskisini). o yüzden yardımcı olamayacağım ama yarın gündüz vakti bir araştırayım.

ali tezel yardımcı olur olmasına ama muhtemelen "şu hesaba şu kadar tl danışmanlık ücreti yatırın cevaplayayım" gibi bir mail alacaksınız. sonuçta adam profesyonel. habertürk'teki programını yakalarsanız telefonla sorabilirsiniz.

hiç mi hiç yapacak bir şeyiniz yoksa bile acele edin. gördüğüm kadarıyla prim borç aslı aylık 20-30 lira, gerisi gecikme zammı. 31 mayıs'a kadar 6111 sayılı yasadan faydalanıp gecikme zamlarının tümünü sildirebilir, borcu da uygun bir faizle taksitlendirebilirsiniz. o zamana kadar çözüm bulamayıp çıkmaza girerseniz mutlaka yeniden yapılandırın.
0
kibritsuyu
(24.05.11)
Teşekkürler kibritsuyu. Senden sonra ortağımın muhasebeci eşine sordum. O da aynen senin dediğin Torba Yasasını önerdi. Aklın yolu birdir demişler.

Eniştemin çok yakın bir arkadaşı varmış SGK'da çalışan. Yarın vergi dairesinden kapanışın belgelerini felan alıp ona gidecek. Herhalde o yardımcı olacaktır.

Tekrar teşekkürler.
0
🌸boray eris
(24.05.11)
(3)

bugunku fenerin maci digitürkte

morte
fiyatını bilen var mıdırnot tv icin
fiyatını bilen var mıdır

not tv icin
0
morte
(22.05.11)
web tv soruyorsan 10 tl'dir. bütün maçlar öyleydi.
0
kivanc1
(22.05.11)
kibritsuyu
(22.05.11)
21 lira
0
all girls dream
(22.05.11)
(7)

duyurulardaki kedi ilanlari

nicke
arkadaslar farkinda misiniz bilmiyorum ama pek cogu bildigin ticaret amacli. adam petshop taki kedilerden bahsediyor. bildigin ekmek parasi derdine dusmus.hepsiburada, sahibinden deki falan cakma ilanlara benzemeye basladilar. beles saniyorsunuz parali cikiyor.dikkat edin.edit : bir arkadas bahsetti
arkadaslar farkinda misiniz bilmiyorum ama pek cogu bildigin ticaret amacli. adam petshop taki kedilerden bahsediyor. bildigin ekmek parasi derdine dusmus.

hepsiburada, sahibinden deki falan cakma ilanlara benzemeye basladilar. beles saniyorsunuz parali cikiyor.

dikkat edin.

edit : bir arkadas bahsettigim seyi yazmis tesekkurler.
0
nicke
(21.05.11)
(git: 255764) bu duyuruya hitaben mi söylüyorsun? duyurunun sonunda belirtilmiş kedilerin ücretsiz olarak verildiği.

söylenen petshop'a gittin de para mı istediler, bunları söylüyorsun?
0
jangara
(21.05.11)
bütün kedi ilanlarına bakıyorum, yazıyorum. paralı olanına rastlamadım hiç.
0
mea maxima culpa
(21.05.11)
bilmiyorum ilanımı doğru düzgün okudunuz mu ama kediler ücretsiz ve petshopların varlığından rahatsız olan biri (ben) tarafından verildi. paralı falan da değil, daha dün baktım, üstlerine de yazmışlar ücretsiz sahiplendirilecektir diye. petshoptaki çalışanlara da sordum ücretsiz mi veriyorsunuz bunları diye, onlar da "tekir olduğu için ücretsiz veriyoruz." dediler. hemen girişte sağda kediler.

benim amacım oyun çağındaki kedilerin kafeslerde tıkılıp kalmaması. verdiğim ilanda da en ufak bir maddi çıkarım söz konusu değil. kendi kedim geçen sene vefat etti ve onun acısından sonra başka bir kedi sahiplenmek istemediğim için ben almadım, yoksa tek düşündüğüm iki minik can mutlu olsun, rahat etsin. oku bakalım para için kedi ilanı verecek biri miyim?
www.eksisozluk.com
0
kayranin kedisi
(22.05.11)
ek bir bilgi, bircok petshop un pazarlama stratejisi, kedileri ucretsiz verdiklerini belirtmek. belirtirken de ayni zamanda tabii ki yaninda su miktarda mama, su sekilde bir tasima kafesi, soyle bir tasma, boyle bir ilac da almaniz gerekiyor.

bahsedilen ilanda boyle bir durum var mi bilmiyorum tabii ki, yalniz bircok ucretsiz kedi bu sekilde satiliyor.
0
emfuzi
(22.05.11)
1. sen kimsin, ilanı veren kim, şöyle bir duyuru geçmişine falan bak istersen, hangisi çakma sahibinden.com ilanı gibi duruyor bir düşün.

2. onca kedi sever sana açıklama yapıyor ipinde olmuyor da senin sevdiğin cevap olunca onu mu beğeniyorsun?

3. o tiklediğin cevaptaki gibi bir düşünce de anormal değil. petshop bu, para kazanmak amaçlı bir dükkan. kediyi ücretsiz veriyor, yanında da mama, oyuncak vs satmak İSTİYOR OLMASI son derece normal. zaten de kedi besleyecek kişi bunları alacaktır. kediyi sahiplenmek isteyene "isterseniz mamasından şuyundan buyundan verelim" diyor olabilir, hatta kedileri sahiplendirmek üzere dükkanında ağırlamasının nedeni de bu olabilir, tanıdık falan değilse babasının hayrına kafes açmamıştır, bu mümkün. lakin "kediyi ücretsiz alabilmek için mama almak ZORUNDASINIZ" gibi bir tavır içine girdiklerini de hiç mi hiç sanmıyorum. bu ikisini karıştırmayın. "ben sadece kediyi alayım, mama, oyuncak vs istemiyorum" diyene de "olmaz vermeyiz" demezler.

örnek: taşıma kafesi demişsiniz mesela. kediyi sahiplenene "nasıl götüreceksiniz, bir de kafes verelim" diyebilirler. dükkan dediğin şeyin mantığı bu. ama elinde kafesiyle gelene de "aa kafesi de bizden almak zorundasınız, ozaman vermeyiz" de demezler.

umarım bakmak üzere sahiplenen kişinin ciddiyetini bir şekilde ölçüyorlardır.
0
kibritsuyu
(22.05.11)
@kibritsuyu asil sen kimsin ? ne oldu sana mi dokundu yazdiklarim da hirs yapiyorsun. senin dunyandaki ticaret ve yardim anlayisini bilmem ama sokaktan cuvallarla kedi toplayan veya bedava kedi ilanlari ile bedelsiz kedi sahiplenen bu cakallarla ortakligin var gibi duruyor. bu kadar sert yaptigina gore rahatsiz olmussunuz.

ne guzel is ya ben simdi duyuru duyuru gezeyim milletin yavru kedilerini ay canim cicim diyip hayvanseverlik adi altinda sahipleneyim ondan sonra da ayni yontemlerle ilan verip zaten bedava gelen kediyi yaninda mama, kafes, tasma vb. vererek para kazanayim. ve bir site de buna hizmet etsin.

duyuru gecmisimdeki sorduklarimdan, ilanlarimdan vb, ben sorumluyum. seni ne ilgilendiriyor ki bu ? ne oldu ozgurlukcu ortaminiza ? sansur karsiti muhtesem platformunuza ?
0
🌸nicke
(22.05.11)
yani bir laf bu kadar g.tünden anlaşılır. ilandan ve şunca yazılandan sonra böyle anlıyorsan diyecek bir şey bulamıyorum. bana dokundu evet, üç günlük duyuru kullanıcısının gelip, senelerdir duyuru'da yazan ve kedi severliği bilinen bir kişiyi "ilanlardan kedi toplayıp pet shop'ında satıyor" şeklinde itham etmen, "çakal" demen rahatsız etti. böyle şeylerin rahatsız etmesi için ortaklığın, maddi çıkarın olması gerekmiyor. ortaklığım yok ama kendisini bizzat tanımadam da kıdemli bir kullanıcı olduğunu ve kedi sevdiğini biliyorum ve üç günlük kullanıcının gelip kendisini bu şekilde itham etmesi rahatsız ediyor.

ayrıca tekrar söylüyorum, böyle bir amaç var mı bilmiyorum ama, olsa bile bir pet shop'ın kendi ürünlerini satabilmek için ücretsiz kedi sahiplendirilmesine aracı olmasında bir sakınca yok. zira kedi sahiplerinin zaten ihtiyacı olan ürünlerdir bunlar.
0
kibritsuyu
(22.05.11)
(9)

dolandırılma ile ilgili yardım

herospower
merhaba, yaklaşık 10 yıllık internette alışveriş yapma alışkanlığımda ilk kez başıma böyle bir şey geldi ve ben dolandırılmış oldum. bu konuda tecrübeli olmadığım için yardımınız gerekiyor;donanımhaber'de incredibleballoon kullanıcı adlı bir adam ile telefonda olsun internet üzerinden olsun mesajlaş
merhaba, yaklaşık 10 yıllık internette alışveriş yapma alışkanlığımda ilk kez başıma böyle bir şey geldi ve ben dolandırılmış oldum. bu konuda tecrübeli olmadığım için yardımınız gerekiyor;

donanımhaber'de incredibleballoon kullanıcı adlı bir adam ile telefonda olsun internet üzerinden olsun mesajlaştık iki oyun karşılığında 120 lira hesabına yatırdım ve güya bana oyunları yolladı. hayır salak cidden birde kargoya iki adet pc oyunu vermiş ulan madem dolandıracaksın tam dolandır.

neyse bu kargo geldi tabii ki içinden anlaştığımız oyunlar çıkmadı ve ben şu an bana verilen ile benim konuştuğum numaraları arıyorum haliyle bağlanmıyor bile.

banka hesap numarasından bir isim çıktı ancak haliyle iş bankası değil tc no'sunu telefon numarasını bile vermiyor.

kargo iadesi bir işe yaramaz çünkü 8.5 lira kargo parasını ben zaten verdim en azından elimde belge var şu an dolandırıldığım adına.

geriye sanırım bir tek savcılık kalıyor, şikayet edebileceğim ama o da bugün kapalı, taa pazartesi'ye kaldı tüm iş.

tüm bu düşündüklerim doğru mu atladığım herhangi bir nokta var mı?
0
herospower
(21.05.11)
öncelikle dh adminleri ile iletişime geçmelisin böyle bir durumda kullanıcı bilgilerini vermek zorundalar zaten.. yok yeni açılmış bir hesapsa bu seçenek uçtu. o zaman yasal yollara başvurman gerekli. seni dolandıran adam da 120 tl için yasal yollara başvurmazsın diye düşünmekte ve bu tür küçük dolandırıcılıklarla yolunu bulmakta bana göre.
0
Angelismeee
(21.05.11)
Bir bankadaki belli bir hesaba yatırdığına dair belge var mı elinde? var.
o hesaptan da illaki birisi çekmiştir.

sen dediğin gibi savcılığa ver, belgeleri de sun ama..
0
her yerde is goren
(21.05.11)
şu an dh forumda daha önce dolandırdığı adamdan sağolsun tüm bilgilerini ismine soyismine telefon numarasına kadar aldım. elimde para transferi yapıldığına dair dekontta bulunmakta.

para gitti çok büyük ihtimalle ama ben şu an hırs yaptım ve bu adamı yakalatıcam.
0
🌸herospower
(21.05.11)
oncelikle kesinlikle basvur polise anlat,sallamiicaklardir,sen ustune git,islem actir ,hatta en agir hangi itham var ise bu pozisyon ile ilgili o adla islem actir.sonrasina telefon ve hesap numaralarinin sahipleri durumu var muhtemelen bu noktada mahkemeye tekabul etmesi gerekecek,sen isin pesini biraksan da olay amme davasina doner.
benim basimdan gecen bir olay var boyle bendeki gaspti,telefon cok degersiz birseydi fakat bana ciddi olarak koymustu boylesi bicak cekmeli bir gasp.bende polise gittim,komserle gorustum adam bana "bosverin ben size bi ifade dolduriyim onun altini imzalayin pesini birakin" dedi ,ben de calindi dedim sadece,gasp deseydim (keske o komseri dinlemeseydim) adam muhtemelen iyi ceza alicakti.sonrasina imei numarasindan telefonu kullananlar belli oldu mahkemeye intikal ettirdim olayi ,sonrasina pesini birakmak zorunda kaldim.ama telefonumu calan adami 2 defa gordum ikisinde de bana laf,omuz ve korkusuzca bir keresinde polisin onunde yapti,ve polise durumu anlatmama ragmen umrunda bile olmadi!!!!!keske gasp deyip(zaten oyleydi) dava acsaydim.
arkadasim sen beni dinle arkasini birakma bu isin.
0
serabetan
(21.05.11)
paketi kargocunun yanındayken mi açıp baktın? yoksa adam gittikten sonra mı baktın?
eğer adam gittikten sonra baktıysan hukuki yollardan bir şey yapabileceğini sanmıyorum; çünkü adamın doğru ürün yollayıp yollamadığını ispat edemezsin.

ismi çok genel bir isim değilse facebook yardımıyla belki bir iki bilgisine daha ulaşabilirsin. aklıma başka bir şey gelmiyor, geçmiş olsun.
0
jr
(21.05.11)
şu an okuduğu okula kadar bulmuş bulunmaktayım çocuğu ama onun bundan haberi yok.
0
🌸herospower
(21.05.11)
Istanbuldaysan eger yardima geleblrm, beraber doveriz paranida aliriz, cok ciddiyim
0
Dharmalı
(21.05.11)
şu kargocu yanında açtırmak ile ilgili büyük bir yanılgı var, izninizle paylaşayım. istediğin kadar kargocunun yanında açtır, kutudan çıkan şey kargocunun zerre kadar sikinde olmaz. kargocuyu ilgilendiren bir mevzuu değildir çünkü. kargocuya "benim aldığım ürün bu değildi" dersen kargocu da "eee bana ne" der sadece. hakikaten de onu ilgilendirmez, zira kargocunun tek yaptığı paketi alıp taşımaktır.

kargocunun yanında paket açmanın ve tutanak tutturmak SADECE VE SADECE kargodan dolayı oluşmuş bir hasar varsa, yani kargocunun üstüne düşen kısımda bir zarar görülmüşse onu tespit ettirmektir.

altın yaldızlı ayna aldın mesela, açtın gümüş yaldızlı çıktı. kargocunun yanıdna açıp" ama altın yaldızlı olması lazımdı" dersen, "ee bana ne, git aldığın yere söyle" der. tutanak falan da tutmaz. bunun altın mı gümüş mü olduğu zavallı kargocuyu ilgilendirmez. tutsa bile tuttuğu tutanak da biskime yaramaz.

ha açarsın ayna paramparçadır, dersin ki "bu kırılmış", hah o zaman tutanak tutar, "paketten kırık ayna çıktı" diye, çünkü sorun kargocuu ile sizin aranızdadır. siz de kargocunun üstüne gidersiniz. elalemin yalan yanlış gönderdiği ürünün tutanağını niye kargocu tutsun? tutsa bile niye hüküm ifade etsin? noter mi lan bu çocuk, huzurunda açıp tespit yapılsın?
0
kibritsuyu
(21.05.11)
ya olurda birileri burayı okursa diye bu işin sonunu yazayım.

çocuğu buldum, okulunu buldum, mail adresi telefon falan ağzını kırdım ortalığın. en sonunda "ben bir arkadaşıyım" yalanı ile birileri aradı parayı hesabıma yatırdı. herşey tamam derken 2-3 hafta sonra savcılıktan aradılar beni, dedim böyle böyle ben hallettim o meseleyi.

ulan ne rezalet bir şeymiş insanın aldatılması.
0
🌸herospower
(21.12.11)
(4)

Sahaflarin vergi turu nedir?

comptrol
Kullanilmis kitaplari alip/satarken bir kayit tutmuyorlar, dolayisiyla bunlar vergilendirilemez. Bu tur ticaretin yasal dayanagi nedir?
Kullanilmis kitaplari alip/satarken bir kayit tutmuyorlar, dolayisiyla bunlar vergilendirilemez. Bu tur ticaretin yasal dayanagi nedir?
0
comptrol
(20.05.11)
kitap alırken fatura almaları genelde mümkün olmadığı için gider pusulası düzenleyip giri$ / gider gösterirler. satarken de fatura fi$ keserler. yani bildiğin kdv beyannamesi düzenlenir ve kdv öderler. genellikle muhasebecileri kesilen fiş tutarına yakın gider pusulası düzenlettirdikleri için kdv ödemezler.
0
robinbook
(21.05.11)
basit defter usulü ile iş yapıyor olabilirler esnaf olarak.
0
rosencruz
(21.05.11)
bir kere kesinlikle serbest meslek kazancı değil, olamaz. onun dışında her şey olabilir. şartları sağlıyorsa basit usül olur, işletme defteri tutabilir, isterse bilanço defteri tutar, limited şirket bile olabilir. herhangi bir esnaftan hiç farkı yok. girişini çıkışını zaten robinbook güzelce anlatmış, bir şey eklemeye gerek yok.
0
kibritsuyu
(21.05.11)
@kibritsuyu

te$ekkür ederim.
0
robinbook
(21.05.11)
(6)

facebook'taki sayfalar

galadnikov
yahu hiçbir yere tıkladığım yok habire saçma sapan sayfaları beğenmiş oluyorum. nedir bunun çözümü?
yahu hiçbir yere tıkladığım yok habire saçma sapan sayfaları beğenmiş oluyorum. nedir bunun çözümü?
0
galadnikov
(20.05.11)
App. ları kontrol ettin mi? Belki onlardan biri otomatik üye yapıyordur. Bir de geçen burada biri yazmıştı, bazı internet siteleri sayfanın içine gizli Like butonu koyuyormuş. Sen sayfayı açtığın an otomatik like ediyormuşsun. Girdiğin siteleri de kontrol et. Bu ikisindendir büyük ihtimalle.
0
xenophobe
(20.05.11)
bir tek robot unicorn attack var application olarak. farklı platform şeysini kapatayım bakalım gizli like muhabbetindense onun çözmesi lazım. ayrıca salak mı bu facebook gizli like'ı halledemiyor mu?
0
🌸galadnikov
(20.05.11)
güzelvideolar falan gibi bir sayfayı beğendin mi? o veya onun gibi bir şeyi beğenince spam gibi başka sayfaları da beğendiriyor.

ya da video kılıklı gibi olup video olmayan linller var "oha bu da olmaz mutlaka izle" falan yazıyor. tıklıyorsun, bir şeyi beğenmiş oluyorsun. hatta o da yukarıdaki gibi başkalarını beğendiriyor falan.
0
kibritsuyu
(20.05.11)
o videolu şeye bir kez denk geldim onda da block'ladım zaten. şu esnada facebook'ta şüpheli bir şeye tıklamadım gibi geldi bana ama ufak bir temizliğe giriştim bakalım ne olacak. yalnız bu farklı sitelerde facebook zımbırtılarının çıkmasını engelleyebiliyoduk onun ayarını kaldırmışlar mı? platformlu bir şeyler vardı.
0
🌸galadnikov
(20.05.11)
genelde milleti kandırıyolar. muhtemelen şu yeni çıkan ikizini bul uygulamasını merak etmiş olabilirsin. orada 1 den 9 a kadar button lara tıklamanı istiyor tıklayınca 9 tane sayfayı beğenmiş oluyorsun. bu tip şeylere aldanmaman en iyi çözüm bence.
0
yacox
(20.05.11)
yok yahu hayatta işim olmaz ikizle mikizle.
0
🌸galadnikov
(20.05.11)
(4)

ağı yırtık kot pantalonla neler yapılabilir?

inheritance
bir tane ağı eriyip yırtılmış kot pantolonum var. çöpe atmak istemiyorum. bu pantolonla `diy` tarzında neler yapabilirim?edit: erkeğim.
bir tane ağı eriyip yırtılmış kot pantolonum var. çöpe atmak istemiyorum. bu pantolonla diy tarzında neler yapabilirim?
edit: erkeğim.
0
inheritance
(20.05.11)
www.threadbanger.com
Bayılacaksın :)
0
free bird
(20.05.11)
kız kardeşim için öyle bir şey yapabilirim. yakında mezuniyeti var. iyi bir hediye olur.
0
🌸inheritance
(20.05.11)
Tarzına uyuyorsa diktirip tekrardan giyebilirsin.
0
reyals
(20.05.11)
örüyorlar orasını, cillop gibi oluyor. örücüleri araştır, kullanmaya devam et.
0
kibritsuyu
(20.05.11)
(4)

müzekart satış noktaları

baldur
1- bu ayasofya, topkapı'da falan satılanı asli mi yoksa geçici müze kart mı?2- ben bu kartı ben alsam başkası da kullanabilir mi?
1- bu ayasofya, topkapı'da falan satılanı asli mi yoksa geçici müze kart mı?
2- ben bu kartı ben alsam başkası da kullanabilir mi?
0
baldur
(19.05.11)
1- gecerli oldugu her yerde satiyorlar
2- hayir
0
roadrunner merlin
(19.05.11)
1. geçerli olduğu her yerde satıyorlar ama onu sormuyor. asıl mı geçici mi diyor dikkat ederseniz. kimi müzelerde bilgisayar, scanner, kart basma hedesi falan yok. o yüzden bildiğin kartondan kimliğe elle isim soyad tarih yazıp veriyorlar, bir ay içinde gidip aslını çıkarttırıyorsun. onu soruyor, hangisinde asıl kart verme yeri var, hangisi geçici veriyor diye.

mesela ankara'da birinci, ikinci mecliste falan yok, geçici kart veriyorlar. anadolu medeniyetleri müzesinde var, gidip oradan çıkarttırıyorsunuz.

2. başkası kullanamıyor.
0
kibritsuyu
(19.05.11)
Ben ilkini Arkeoloji müzesi önünden aldım, ikincisini de Ayasofya önünden. Asli müzekart veriliyor, geçici değil, ikincisi de. Bende öğrenci kimliği var, ücretsiz girebilecekken arkadaşa vereyim o girsin içeri birlikte gezelim bari dedim höyt! ne yapıyosunuz siz dendi.
0
her yerde is goren
(19.05.11)
müzekart aynı istanbul kart gibi rfidli. turnikeye yaklaştırıp geçiyorsunuz. görevliye vermeden, çaktırmadan geçilebilir ama tehlikeli. ayrıca dolmabahçe sarayı , beylerbeyi sarayında geçmiyor.
0
mr fusion
(19.05.11)
(5)

şanslı masa

in vino veritas
ben bunun feyk olduğunu düşünüyordum ama bazen öyle tipler çıkıyor ki yok diyorsun bu nasıl feyk olabilir adam böyle mi davranır feyk olsa. yani arada kaldım ama gel gör ki bu yarışmacıların poposuna o mikrofonun zımbırtısını takıyorlar kabak gibi ortada duruyor. talimatları alanın karşısındaki kişi
ben bunun feyk olduğunu düşünüyordum ama bazen öyle tipler çıkıyor ki yok diyorsun bu nasıl feyk olabilir adam böyle mi davranır feyk olsa. yani arada kaldım ama gel gör ki bu yarışmacıların poposuna o mikrofonun zımbırtısını takıyorlar kabak gibi ortada duruyor. talimatları alanın karşısındaki kişi nasıl oluyor da görmüyor onu? ya da bu programın feyk olduğunun düşünülmeyeceğinden bu kadar mı eminlermiş ki o zımbırtıları gizleme gereği duymuyorlar? anlamadım ben, anlayan?
0
in vino veritas
(18.05.11)
www.haberler.com
yani hepsi böyle oyuncu bence para dağıttıkları falan da yalan, zaten çalıntı format matrax'tan .
0
nabruknabruknabruk
(18.05.11)
şöyle bi şey görmüştüm: www.milliyet.com.tr
0
raycharles
(18.05.11)
matrax değil de, tr'de mtvde yayınlanıyodu, boiling points diye bi program, onun tatsız komik olmayan zorlama bi kopyası.. ilk 1 2 izleyiş hadi tamam da hepsi birbirinin tekrarı, herkese de zorla 5bini veriyo adam küfrediyo masadan kalkıyo yok ille verecez bu 5bini!
0
sweeney
(18.05.11)
boiling point ile disaster date karışımı bir kafası var bu programın. dayak yeme riskine karşı hepsi cast tabii ki.
0
bamako
(18.05.11)
kesinlikle hepsi oyuncu. lan karşımdaki adam öyle saçmalasa, hele ki internetten yeni tanışmışsın, ilk buluşma, kelimle dalga geçiyor, peruk veriyor, yanında bi çanta para var, silah milah değiş tokuşu yapıyor. lan anında kalkar giderim, çok abaza olsam bile siktirip giderim lan, nasıl ikna edebilirler. komedi programı işte.
0
kibritsuyu
(18.05.11)
(5)

norton 360 vs microsoft security essentials

kibritsuyu
para verip 3 kullanıcılı norton 360 aldım. yarı fiyat falan dediler, ucuza geldi. kurdum, iyi fena değil. ama kurulu bilgisayarlardan birinde saçmalıklar oldu. combofix falan fayda etmedi. hatta tertemiz flashdiski takınca içinde kalsörlerin exe'leri falan oluşuyordu. tarama yapınca ne bilgisayarda,
para verip 3 kullanıcılı norton 360 aldım. yarı fiyat falan dediler, ucuza geldi. kurdum, iyi fena değil. ama kurulu bilgisayarlardan birinde saçmalıklar oldu. combofix falan fayda etmedi. hatta tertemiz flashdiski takınca içinde kalsörlerin exe'leri falan oluşuyordu. tarama yapınca ne bilgisayarda, ne flashdiskte bir şey bulamıyordu. kaldırdım norton'u, microsoft security essentials kurdum, taradı bir sürü virüs buldu. flashdiski de temizleri, bilgisayarı da temizledi (bilgisayar düzelmedi tabi, virüs yemiş biraz).

şimdi ne dersiniz, norton 360 kötü mü? kurulu iki bikgisayar daha var. bilgisayarı kasmasından bahsetmiyorum, zira eski nortonlar gibi kasmıyor kesinlikle. verdiğim parayı boşverip norton'u kaldırıp hepsine microsoft security essentials kurayım mı? bilgisayarların hepsi orijinal windows kullanıyor, o bir problem değil.

yani özetle hangisi daha iyidir?
0
kibritsuyu
(18.05.11)
illa ikisi arasında mı tercih yapılmalı? anlattığınıza göre norton 360 yetersiz kalıyor size, ama mse de yetersiz birçok yönden, yukarı bıyık-aşağı sakal hesabı.
0
hjarteblod
(18.05.11)
ben para versem, her türlü norton'da ısrarcı olurdum herhalde orası ayrı.

ama nod32 gibisini görmedim, bulamadım ben.. çok rahat serial bulunabilmesi de cabası.
0
sozlukte kullanmak istediginiz nick
(18.05.11)
norton ile falan uğraşma. avira'nın ücretsiz versiyonunu kur. rahatsız etmez(kaynakları çok harcamaz). virüs falan da yemezsin.
0
okanlash
(18.05.11)
norton sıfır bilgisayarlara yüklendiği zaman mükemmel sonuç veriyor, combofixi falan siliyor evet ama sonarını falan kapatıp istediğinizi yapabilirsiniz
0
ayrintida gizli seytan
(18.05.11)
yok illa ikisinden biri olmak zorunda değil tabii. ama geçen sene de nod32 sağlam ağzıma sıçtı. lisanslı muhasebe programımı bozdu, bilgilerim gitti. fujacks.ad ddiye bir virüsü tanıdı ama silemedi. bulaştığı bütün exe dosyalarını temizliycem diye bozdu attı, tövbe ettim nod32'ye.

norton'u sıfır bilgisayara kurdum. daha doğrusu içindeki 1 ay deneme sürümü bitince onu kaldırıp norton kurdum. memnundum ama bu da böyle bi cinslik yaptı işte. ikisini aynı anda kurayım dedim olmadı, kurulmadı. ben de norton'u kaldırıp mse kurdum. acep diyorum ötekilere de aynısını mı yapsam, 4-5 daha bekleyip lisansı bitince mi yapsam o işi?
0
🌸kibritsuyu
(19.05.11)
(6)

işaret mi, bâtıl inanç mı?

g7mor
bâtıl inançlarınız var mı, varsa neler?
bâtıl inançlarınız var mı, varsa neler?
0
g7mor
(18.05.11)
- bir meyveyi o mevsimde ilk defa yiyorsam yerken mutlaka gülerim.
- ilkbaharda o yılın ilk gökgürültüsünü duyduğumda ceplerime, kafama, vücuduma falan pat pat pat diye dokunurum ki bol para, sağlık falan filan işte. batıl inanç mı dersin artık öyle bir şeyler.
0
kibritsuyu
(18.05.11)
kim inandığı bir şeye batıl der ki? batılsa neden inanıyosun değil mi?
0
winstoncash
(18.05.11)
fal baktırmak sanki. saçma olduğunu biliyorusun ama hadi tutarsa diye bir şüphe de var.
0
jandi
(18.05.11)
@winstoncash; kalıplaşmış bir cümle olduğu için öyle yazdım. bir de insanlar kendileri tecrübe edene kadar "bâtıl inanç" diyor, sonra "inanıyorum var böyle şeyler" diyor.
mesela sağ el kaşınınca para gelir, sol el kaşınınca çıkar derler, bu gün inandım buna.
0
🌸g7mor
(18.05.11)
jangbogo
(18.05.11)
annemden geçen 13 var. çocukken öyle empoze etmiş ki saçma olduğunu bildiğim halde rahatsızlık veriyor.
0
aero dynamik
(18.05.11)
(15)

böyle bir icat var mı? (içkiye buz)

kibritsuyu
şimdi viski içme adabı başlığını okuyurdum da, kim idemiş buz atılır, kimi demiş atılmaz tadını bozar.yav böyle buz olsun, ama eriyince içeceğe karışmasın. mesela içinde su olan (hatta belki sudan daha verimli bir sıvı olan, geç eriyen) kapalı plastik kutucuklar olsun. donduralım, içkimize atalım, h
şimdi viski içme adabı başlığını okuyurdum da, kim idemiş buz atılır, kimi demiş atılmaz tadını bozar.

yav böyle buz olsun, ama eriyince içeceğe karışmasın. mesela içinde su olan (hatta belki sudan daha verimli bir sıvı olan, geç eriyen) kapalı plastik kutucuklar olsun. donduralım, içkimize atalım, hatta biraya bile atalım. içeceği soğutsun, ama eriyince içeceğe karışmasın. içkimiz bitince de yıkayıp tekrar donduralım. yok mu lan böyle bir şey? kimsenin aklına gelmiyor mu?
0
kibritsuyu
(18.05.11)
e var
0
mahnita
(18.05.11)
e hani?
0
🌸kibritsuyu
(18.05.11)
o dediğini tam bilmiyorum da şu tarz bir şey var www.enilginc.com
0
maresal jedi
(18.05.11)
hah işte o sıvıdan veya su ile doldurulmuş kapalı küpçükler arıyorum. ki viskiye, rakıya da atabilelim. bardağa mahkum olmayalım.
0
🌸kibritsuyu
(18.05.11)
ankamall migrosta gördüm.
0
njtbcrn
(18.05.11)
Türkiye'de de migros gibi yerlerde var. Hatta benim arkadaşımın evinde de var. Yalnız doğru Türkçe arama kelimlerini bulamadım henüz. Bununla idare ediver.


www.google.com
0
mahnita
(18.05.11)
yapılması zor bi şey değil ki? içi boş bir plastik kutu yapın, içine de bir tıpadan su doldurun?
0
dampire
(18.05.11)
var oldugunu biliyorum ama bulanin nereden buldugunu hatirlamiyorum. ici su dolu minik plastik meyvalar vardi, dondurup sonra icecege atiyordun falan, fisman :)
0
orqan
(18.05.11)
@orqan hah arkadaşımınkiler de meyve şeklinde ve hatta renk renkti
0
mahnita
(18.05.11)
buz aküleri var ama baya büyük bunlar bardağa sığmaz. buz aküsü olarak araştır derim ben.
0
ground
(18.05.11)
pinpon topunu su ile doldurun, dondurun. olmaz mı?
0
peseve
(18.05.11)
(bkz: ehli keyf)olma mı?
0
karamell
(18.05.11)
arkadaşım metrodan almış
0
mahnita
(18.05.11)
ehli keyf olma. çünkü ona bir tek rakı bardağı giriyor. açıkta kalmış bira? fiski? kola?
0
🌸kibritsuyu
(18.05.11)
fatalstorm
(18.05.11)
(4)

Ankara'da yemek yenecek mekanlar...

hulsen
Arkadaşlar,Birkaç gün sonrasına 15-20 kişi civarı bir akşam yemeği organizasyonumuz olacak, müzik fasıl gereksiz. kepap türü ve ortalama 20 TL civarını olsun kişi başı. nereleri tavsiye edersiniz? Alkol olmasa da olur.
Arkadaşlar,
Birkaç gün sonrasına 15-20 kişi civarı bir akşam yemeği organizasyonumuz olacak, müzik fasıl gereksiz. kepap türü ve ortalama 20 TL civarını olsun kişi başı. nereleri tavsiye edersiniz? Alkol olmasa da olur.
0
hulsen
(18.05.11)
bestekar'da kebap 49 var, gittiğimden değil ama tarifinize uyuyor gibi.
0
fotrsapka
(18.05.11)
alkol?
0
kibritsuyu
(18.05.11)
15-20 kişi ile olan samimiyetiniz ne durumda?

Balgatta çardak altında dünyanın en güzel mantısı ve çiğböreğini yapan bi yer var. ilgilenirsen adres veririm. adam başı 20 TL bulmaz ve unutamayacakları bi yemek olur.
0
jadle
(18.05.11)
Edit: 30 kişiydik Mangal evlerinden birine gittik. Patlayana kadar yedik. Hizmetten ve etlerden çok memnun kaldık...
Öneriler için teşekkürler.
0
🌸hulsen
(01.06.11)
(4)

kamera güvenlik sistemi için gelecekler. ne sorayım?

quadropol
keşif yapmak ve fiyat için şirkete gelecekler birazdan.pek anlamıyorum bende bu işlerden. ne sorayım? neler önemlidir?not:5-6 kamera bir de kayıt cihazı falan almayı düşünüyoruz.
keşif yapmak ve fiyat için şirkete gelecekler birazdan.

pek anlamıyorum bende bu işlerden. ne sorayım? neler önemlidir?

not:5-6 kamera bir de kayıt cihazı falan almayı düşünüyoruz.
0
quadropol
(18.05.11)
gece görüş var mı
kayıt sistemi nasıl
sadece belirlenen saatlerde kayıt yapma imkanı var mı
döşenilen tesisat sonrası kameraları değiştirme imkanı var mı (ilerde daha iyisi)
kayıt cihazı almak yerine bilgisayardan kayıt yapabiliyor muyuz

aklıma gelenler bunlar
0
angelofdeath
(18.05.11)
online nasıl izleyebileceğiz? online erişim nasıl? kullanıcı kısıtlamaları kullanıcı seçmek mümkün mü
0
ben smyrna
(18.05.11)
kameraların sensörünü sorun. sony iyidir diyorlar.
kameralarda gece görüş var ise kaçlı? (objektifin etrafında kızılötesi şeyler var. ne kadar çoksa o kadar aydınlık çekiyor)
kaç günlük görüntü saklanabiliyor (cihazın harddiskine ve görüntünün kalitesine göre değişir), en eski görüntüler otomatik siliniyor mu? cd'ye falan çekme imkanı var mı?
geceleri sürekli kayıt yerine sadece hareket algıladığında kayıt yapmaya başlama gibi bir seçenek var mı?
0
kibritsuyu
(18.05.11)
şimdi ilk önce kayıtcihazı;8 kanal dvr cihazı istediğinizi söyleyin,kameraları uzaktan,yerel ağdan izlemek istediğinizi söyleyin,birde cihazın sıkıştırma formatı h.264 olsun.
kameralar iç ortamsa box kamera ve 3.5*8mm lens güzel bir görüntü verir.
dış ortam ır kamera ise görüş açısını ve led aydınlatma mesafesinin net olarak kaç metre olduğunu sorun.
dış ortama muhafaza ile kamera koyacaklarsa kameralar day&night olsun.

gelen teklifleri gönderirsen teknik ve maddi açıdan inceleyip hangisinin daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
0
sealth
(18.05.11)
(4)

balkonda güvercin sorunsalı

simten
kıymetli duyuru erkânı, başlıktan da anlaşılabileceği üzere sorun balkondaki minik dostlarımızdan kaynaklanıyor.karasal iklim sebebi ile kışın pek kullanmadığım balkonumu arada bir kabasını almak sureti ile temizliyorum. tam balkonu sezona açmak üzereydim ki, oradaki kanepenin altına ne kadar çer çö
kıymetli duyuru erkânı, başlıktan da anlaşılabileceği üzere sorun balkondaki minik dostlarımızdan kaynaklanıyor.

karasal iklim sebebi ile kışın pek kullanmadığım balkonumu arada bir kabasını almak sureti ile temizliyorum. tam balkonu sezona açmak üzereydim ki, oradaki kanepenin altına ne kadar çer çöp var ise toplandığını farkettim. bizim güvercinler orada yuvamsı bir oluşuma imza atmışlar. üstelik içinde yumurta da var, ve galiba güvercin o yumurtalar üzerin oturmakta.

daha önce yuvayı gördüğüm anda bırakıp gideceklerine dair bir rivayet duymuştum ama bu tutmadı. kısaca vaziyet, her saat artan çer çöp ve üzerinde güvercin oturan yumurtalardan ibaret.

bu yumurtlama işlemi ne kadar sürer, bunlar açılınca güvercin ailesi balkonumu mesken tutar mı?

herkes için en az acılı bir şekilde bu süreci nasıl sonlandırabilirim?
0
simten
(17.05.11)
yumurtadan çıkmaları üç hafta sürüyor. sonra da bir süre yavrular büyüyor. büyüdükten sonra hepsi birden uçup gidiyorlar merak etmeyin yerleşmezler. eğer çok lazım bir balkon değilse elleşmeyin yavrucaklara, 1-2 aya kadar giderler.
0
kibritsuyu
(17.05.11)
benim balkonumnda da vardı, iki yavru uçup gitti, sonra ertesi gün iki yumurta ile daha karşılaştım. sürekli ürüyorlar durduramıyoruz efendim. en sonunda üzülerek de olsa yuvayı bozup yıkadım balkonumu.
0
bitter cikolata
(17.05.11)
bazı balkonlarda veya evlerin çatı saçaklarında cd asıldığını görmüşsünüzdür belki. işte onlar kuşlar gelmesn diye asılıyor.
ek bilgi olsun diye söyledim.
0
etna
(17.05.11)
cd bi işe yaramıyor, güvercinler de akıllanmış sanırım.
0
bitter cikolata
(18.05.11)
(10)

kahve metoduna giriş

weeping guitar
eve espresso makinası aldık da;1.en iyi espresso hangisi? (pakette satılanları soruyorum)2.bu kahvecilerde gördüğümüz basınçlı kutuda köpük şeklinde bardağın üst kısmına sıktıkları kremalar nerede satılıyor? satılıyor mu? (bir-iki markete-pastaneye sordum yok dediler)3.bir de çikolata şurubu, fındık
eve espresso makinası aldık da;
1.en iyi espresso hangisi? (pakette satılanları soruyorum)
2.bu kahvecilerde gördüğümüz basınçlı kutuda köpük şeklinde bardağın üst kısmına sıktıkları kremalar nerede satılıyor? satılıyor mu? (bir-iki markete-pastaneye sordum yok dediler)
3.bir de çikolata şurubu, fındık şurubu, karamel şurubu falan nerede bulabilirim bunları?
0
weeping guitar
(16.05.11)
@divit, o değil, krem şanti gibi, şekerli bir krema benim dediğim.
0
🌸weeping guitar
(16.05.11)
2. çok M li migroslarda bulabilirsiniz onlardan, zane derdik biz küçükken almancasına ama nasıl yazılıyo bilmiyorum sahhne belki?
3. sirkecide kurukahveci mehmet efendinin sokağında her çeşit şurup bulabilirsiniz, üstelik çok ucuzlar..
0
siyah renkli kupa kizi
(16.05.11)
1. kurukahveci mehmet efendi'nin espressosu hem ekonomik hem lezzetlidir. en iyisi icin ogutucu alip cekirdek kahveden cekeceksiniz. yahut espresso seklinde herhangi bir starbucks'tan cektirebilirsiniz azar azar. fazla cekince bayatliyor.
2. ben uzun sure aramistim bulamamistim. bahsettiginiz sey sivi yagdan elde edilen tup krema. carrefour'da bulmustum herhal en son. buzdolapli reyonlardan birindeydi... ama bir yil falan oldu...
3. karamel surubu ben gloria jean's'ten almistim. 25 tl idi o zaman. etilerden yanlis hatirlamiyorsam. krema da satiyor olabilirler. diger suruplari da kuvvetle muhtemel.
0
thunder thunder thunder thundercats
(16.05.11)
süt kopürtme makinesi tchibo'da satılıyor. öyle pahalı bir şey değil.
0
dampire
(16.05.11)
@dampire, makinede süt köpürtücü aparat var zaten, istediğim şey süt köpüğü değil.
0
🌸weeping guitar
(16.05.11)
starbucks'dan kahve alip espresso makinesi icin cektirebilirsin, ayrica surup da satiliyor.
0
murtilli
(17.05.11)
aldiginiz makina ne? memnunmusunuz, tavsiye edermiainiz ?
0
arnatuile
(17.05.11)
tchibo cafissimo aldım. çok memnunum, tavsiye ederim.
0
🌸weeping guitar
(17.05.11)
tesekkurler. butun yollar cafissimoya cikiyor :). hele bi dugunu yapalim da. camasir-bulasikmakinasindan once onu alcam :)
0
arnatuile
(17.05.11)
1. www.baristasepeti.com adresine gidip gold harman espresso alın. en iyisi o. isterseniz çekirdek, isterseniz öğütülmüş alabilirsiniz. anında kavurdukları için çok taze oluyor. starbucks ve tchibo kahvelerinin çekirdekleri çok önce çekildiği için bayatlamasın diye kömür gibi kavruluyorlar.
2. evet süt köpüğü değil o, krema. azıcık büyük marketlerin puding muding satılan reyonlarında sprey kutusu şeklinde bulunur.
3. şurupları starbucks'tan alabilirsiniz. koca şişesi 20 lira falan. epey götürür. ama gönül ister ki daha ufak şişeleri olsun, fiyatı da o kadar ufak olsun ki çeşit çeşit alabilelim.
0
kibritsuyu
(17.05.11)
(9)

kettle nasıl çalışır

trapperzones
evet dostlar merek ediyorum suyu nasıl ısıtıyor bu alet iki dakkada. şey düşündüm suyun içinden elektrik geçiyor su direnç gösterdiği için ısınıyor ama saçma geldi. çok tehlikeli olurdu o zaman.
evet dostlar merek ediyorum suyu nasıl ısıtıyor bu alet iki dakkada. şey düşündüm suyun içinden elektrik geçiyor su direnç gösterdiği için ısınıyor ama saçma geldi. çok tehlikeli olurdu o zaman.
0
trapperzones
(16.05.11)
içinde metal var, işte o metal direnç gösteriyor ve ısınıyor o da suyu ısıtıyor
0
kisa
(16.05.11)
evet tam olarak öyle. suyun içinden elektrik geçiyor. daha doğrusu suyun içinden; içinden elektrik geçince öküz gibi ısınan bir direnç geçiyor. tehlikeli zaten. çalışırken metal kaşığı sok bi bakalım nasıl süpermen oluyosun.
0
kibritsuyu
(16.05.11)
hayır hayır korkutmayın :) metal kaşık sokarsan birşey olmaz, zira metal kaşık yerine su var zaten orada, suya elinizi sokun gene birşey olmaz şayet o ısıtıcı nanede bir bozukluk yoksa. elinizi yakabilirsiniz tabi.
0
kisa
(16.05.11)
ben şey düşünmüştüm içindeki o metal hiç ısınmıyor, suyun kendisi direnç gösterdiği için ısınıyor, meğer metal ısındığı için suyu ısıtıyormuş. ne kadar ısınırsa ısınsın suyu o kadar kısa sürede kaynatamaz diye düşünmüştüm.
0
🌸trapperzones
(16.05.11)
suda elektrik yok yav korkutmayın milleti :)) rezistans var içinde metal o direnç gösterir ve ısınır ve ısı suya geçer, bu :)
0
lmss
(16.05.11)
monna rosa bugün bende bir hal var, aklıma yatmıyor:) içindeki metalden elektrik geçiyorsa nasıl elimizi suya sokunca çarpılmıyoruz?
0
🌸trapperzones
(16.05.11)
su iletken değildir ki? tuzlu su filan olması lazım anca.
0
fortisvita
(16.05.11)
su iletkendir. iletken olmayan şey SAF sudur. çeşmeden, damacanadan koyduğunuz suyun içinde iletken iyonlar vardır. dolayısıyla içine elinizi sokunca cart diye kömür olmasanız da çarpılırsınız. metal kaşığı dibine değdirirseniz hele iyice.
0
kibritsuyu
(16.05.11)
@kibritsuyu,
su iletkendir, saf su yalıtkandır tamam ama konu o değil, konu o rezistans arızalı falan değilse çarpılmazsınız, sıcak olduğu için yanarsınız.
evet çalışan kettlea elimide soktum çatalla da dokundum.
0
kisa
(16.05.11)
(9)

Kedinin K'sı 101

her yerde is goren
Merhaba.Bir yerde bir kedi buldum (daha doğrusu sahipleneceğim yavrulamasını bekliyorum. ) illaki alacağım , ne zamandır içimde bi kedi mıncıklama isteği var, koyarım odamın kenarına bi yastık, bi de ufak oyuncak oynaşsın dursun arada bir de bana sırnaşsın falan (bu arada kedi iran kırmasıymış) yaln
Merhaba.

Bir yerde bir kedi buldum (daha doğrusu sahipleneceğim yavrulamasını bekliyorum. ) illaki alacağım , ne zamandır içimde bi kedi mıncıklama isteği var, koyarım odamın kenarına bi yastık, bi de ufak oyuncak oynaşsın dursun arada bir de bana sırnaşsın falan (bu arada kedi iran kırmasıymış)

yalnız şöyle ki ben Kedinin K'sından anlamıyorum. Bana birisi ufak bi özet geçse bu yavruyu aldığımda ne yapacağımı ?
Aşısı, iğnesi maması ıvırı zıvırı bana ne kadara patlar mesela ?
0
her yerde is goren
(16.05.11)
ilk başta odanın köşesinde duracak arada oyuncakla eyleşecek bir hayvan değil kedi, kedi mıncırmak istiyorsanız sokakta mıncırın yada direkt bir çocuğunuzun olmasını göze alabiliyorsanız kediyi sahiplenin zira çocuktan hiçbir farkı yok.
0
hedep
(16.05.11)
çok zahmetli bir iş, çişi kakası olacak aşıları olacak gerektiği zaman ilgi isteyecek çıkıp gezmek isteyecek. Laf dinleyen bir hayvan değil kedi gece yanına gelip uyan ben acıktım diye tepene binebilir mesela. Öyle köşede peluş gibi dursun diye hayvan alınmaz malesef o şekilde yaklaşırsan en fazla 1 ay sonra nasıl kurtulurum diye uğraşmaya başlarsın bu sefer de..
Şuradan başlayabilirsin: www.kuranvebilim.com
0
gitti gelecek
(16.05.11)
Heves değilse, yaklaşık 10-12 sene her gün bir kaç saat ilgi göstereceksen o zaman alabilirsin. Petshoplardan satın alma bu büyük bir kötülüktür. facebook kullanıcısı isen HAYSEV adında bir sayfa var oradaki ilanlardan sokaktan gelmiş yada cins bir kedi sahiplenebilirsin.

İlk kez besleyeceğin için dişi almanı öneririm ama kısırlaştır 1 yaşından sonra. Çünkü sokaga 3-4 tane yavsu bırakılmasını istemiyoruz. aşıları+kimlik belediyenin veterinerleri tarafından 50 tl ye fln hallediliyordu ben en son yaptırdığımda (geçen sene ankarada). 8 liraya kumunu, 3 liraya kum teknesini alabilirsin. Kediler için mama şart değil benimki ben ne yersem zevkle yiyor mesela ancak bazı cinsler doğuştan seçici olabiliyor tabi. Ancak mamalarda aylık 20-150 tl arasına kadar malolabilir. Daha başka sorun varsa özelden bana ulaşabilirsin. Ve sana tavsiyem sokak kedisi bulman cidden baya iyi oluyorlar
0
taqster
(16.05.11)
kedinin k'sından anlamıyorsanız aldığınızın ilk haftasında ebenizin örekesini göreceğinizi söyleyebilirim. sırf mıncırmak için alınacak bir hayvan değil. sırf mama vermekle kedi bakılmıyor.

1. bırakacağınız adam gibi biri yoksa tatile falan gitmeyi unutun. çantamı alayım güneye akayım yok. otel, pansiyon falan yok. arabanız ve yazlığınız yoksa iki kere düşünün. otobüsle uçakla kutuya koyup götüren var ama tamamen kedinin karakterine bağlı. yolculuktan deli gibi korkuyorsa o hayvan otobüs bagajında kendi boku sidiği ve kusmuğu içinde kalp krizi geçirerek boğulur. ayrıca bağırtısından da bütün otobüs yaka silker. bu gece arkadaşımda kalayım, bi gün aç dursun pezevenk demek de yok.

2. tüy dökecek. koltuklar, üst baş tüy olacak. kaçarı yok. her gün fırçalasanız da tüyden kurtulamaycaksınız. göze alamıyorsanız almayın kediyi.

3. koyduğunuz yastığı beğenmezse yatmayacak. yatağınıza koltuğunuza yemek masanıza yatacak. bunu göze alın.

4. tırmalama ihtiyacı olacak. ne kadar tırmalama sütunu falan da alsanız daha güzelini bulursa (halı, koltuk, süpürge, karton koli) onu tırmalayıp parçalayacak.

5. tuvaletini öğrenene kadar ortalığa işeyecek. öğrendikten sonra kumuna işeyecek ama o kum bir zaman sonra kokacak. ayrıca her kaka yaptıktan sonra kürekle boku alıp atmanız, aralıklarla kumunu değiştirmeniz gerekiyor. yani epey bir bokla sidikle uğraşıyorsunuz, dayanamayacaksanız almayın. hele erkekse çiftleşme döneminde evin her tarafına sidiğini püskürterek (siymek denir buna) işaret koyacak. eviniz kedi sidiği kokacak.

6. yine çiftleşme döneminde gece uyutmayacak, öküz gibi böğürecek. belli bir yaştan sonra kısırlaştırarak bunun önüne geçebilirsiniz.

aşı, iğne falan işin en kolayı. bu arada kediebesi nerede yav, ne zamandır yok sanki?
0
kibritsuyu
(16.05.11)
@hedep çocuktan farkı olmadığını biliyorum, düşünüyorum bakalım şimdilik zaten.
@taqster ben de ff üzerinden buldum kediyi.. sahiplendirme olayı dediğin gibi
@kibritsuyu tüm hevesimi kaçırdın yahu. nedir bu pesimistlik, sanki evde hayvan beslemiyorsun da eziyet çekiyormuşsun gibi anlattın.
0
🌸her yerde is goren
(16.05.11)
ya korkutmayın arkadaşı yanlış bilgilerle. geldim bilgi veremeye.

şincik efendim birinci olarak kedi bakaması en kolay evcildir. evde kendi başına kalır. zaten kedi dediğin ev hayvanıdır. kediyi eve bırakıp tatile gidebilirsiniz. birkaç günlük mama-su ve kum kombinasyonu ile evde tek başına kalır. hatta bir arkadaşınız gelip bunları yenilerse daha fazla kalabilir.

annesinin yanından 2 aylıkken alacaksınız. bu arada güzel güzel anne sütü içecek, kuru mama yemeyi ve tuvaletini zaten öğrenecek. kediler tuvaletlerini bilir. terbiyelidirler. telaşa gerek yok.

kedinizi kısırlaştırmanız yararınıza. evde huzursuzluk olmaz. erkek kediyse koku olmaz kısırlaştırınca.

ancak şu var ki kedi köşe minderi gibi dursun, ben arada canım sıkılınca mıncırayım hesabı işlemez. yavru kedi alıyorsanız 1-1,5 sene deli gibi koşturacak, oynayacak, hiperaktif olacak. bu zaman zaman sizi delirtecek. hazırlıklı olun.

ve oyuncak hayvan değil bu. bir canlı. hastalanabilir, veterinere götürmeniz, gerektiğinde bi sürü ilaç parası vermeniz, geceleri başında beklemeniz gerekebilir. 10-15 sene de ömürleri var.

bu süre zarfında bunlar için ok diyorsanız kedi bakımı çok kolaydır.
0
mea maxima culpa
(16.05.11)
valla ben size başınıza gelebilecekleri söylüyorum. evet bunları göze alıp bakmayı gerçekten isterseniz mea'nın dediği gibi bakması kolay bir hayvandır. bakması zordur demedim dikkat ederseniz. ama sorunuzdan anladığım kadarıyla bunların hiçbirini hesaba katmıyorsunuz. tek istediğiniz evde dolaşsın, oynasın, ben de arada seveyim. ben size olası durumlarda başınıza gelebilecekleri söylüyorum. iki gün sonra çıkıp "üff amma tüy döküyor, bu ne be", "ulan tatile gitmem lazım şehirde de kediye bakacak kimse yok" diyip de sokağa falan atmayın. 13 sene boyunca sokaktan aldığım yavru kediye baktım. bunların hepsini de misliyle yaşadım. bunalıp aldığım sokağa geri de bırakabilirdim. göze aldığım için bırakmadım, 13 yaşında ölene kadar kardeşim oldu o benim. ben söyleyeyim de siz "olsun ona rağmen bakarım" diyecekseniz alın.
0
kibritsuyu
(16.05.11)
raw diet denen bir beslenme çeşidir var, yapay kuru mamalar yerine doğadakiler gibi çiğ et ve organlarla besliyorsunuz. uzun vadede kuru mamadan daha ucuza geldiği söyleniyor. başta biraz zor ve uzun araştırma isteyen bir beslenme şekli fakat ben en yararlısının bu olduğuna inanıyorum. bunun dışında kedi beslemenin zorlukları yeterince yazılmış, eğer bunlara hazır değilim diyorsanız baştan hiç almayın, zaman ayırabilecek birine gitsin.
0
goldentitan
(16.05.11)
Kedinin zorluk çıkartması bir noktada da cinsine bağlı bu arada. Misal tekirler çok hareketli, şımarık; sarmanlar daha az uysal yada ankara kedileri daha az haraketli gibi. Ancak daha önce de dediğim gibi dişiler daha az sorun çıkartır. Bide ilanlara bakarken -cins adını bilmiyorum- beyaz üstüne gri (büyük benek şeklinde) tüylü kediler var bilmiyorum ne kadar açıklayıcı oldu ancak 14 yıldır çeşit çeşit kedi gelip geçti aralarında en uyumlusu bu tür oldu. normalde kedilerin rahatsızlancakları yiyecekleri (bol baharatlı cips, bol şekerli dondurma gibi) bile yeseler bir şey olmaz, sahibine karşı artistlik yapmaz ve çok sadık olur, yasaklı bölgeleri yapmaması gereken hareketleri vs daha rahat anlayıp kaçınan kedilerdir hep. Örnek resmini bulursam özelden atarım.
0
taqster
(16.05.11)
(7)

verilen spoiler nedeniyle entry silinmesi

boran79
öncelikle selamlar. arkadaşlar survivor ünlüler gönüllüler başlığına girdiğim entry tanım tanım devamı vb nedeniyle silindi. entry de şu şekilde "ooo arkadaşlar keyfiniz yerinizde" bu repliği ödül oyununu kazanan yarışmacıları otelde karşılayan kız söyledi. ben de klasik bir deyim olan keyfin yerind
öncelikle selamlar. arkadaşlar survivor ünlüler gönüllüler başlığına girdiğim entry tanım tanım devamı vb nedeniyle silindi. entry de şu şekilde "ooo arkadaşlar keyfiniz yerinizde" bu repliği ödül oyununu kazanan yarışmacıları otelde karşılayan kız söyledi. ben de klasik bir deyim olan keyfin yerinde tabirinin keyfiniz yerinizde şeklinde yanlış kullanıldığını göstermk adına böyle bir spoiler girdim. işgüzarın biri de bunu ispiyonlamış. şimdi haksız bir işlem yapılamış mı sizce moderasyon tarafından. gece gece sinir etti beni bu durum.
0
boran79
(16.05.11)
birisinin soyledigini belirten " ", konusma cizgisi vb. bir sey olmadigi icin silinmis.
(bkz: #17664292)
0
ainothia
(16.05.11)
spoiler diye silinmemiş bu. bunu dümdüz yazdıysan böyle başlıkla ilgili bi tanım, örnek vs. olmadığı için silinmiştir, normal. böyle tırnak içinde ya da başına konuşma çizgisi koyara yazsaydın silinmezdi ama mesela.
0
tepedeki psychedelic adam
(16.05.11)
"oo arkadaşlar keyfiniz yerinizde" cümlesi bir tanım, tanım devamı, alıntı, örnek ya da bkz olmadığı için silinmiş.
0
deckard
(16.05.11)
iyi de arkadaşlar sözlükte bu ve benzeri şekilde girilmiş zilyon tane entry var. onlar çok legal de benim yazdığım entry mi illegal oldu şimdilik. dediğim gibi yazdığım şey kişisel bir yorum değil. programda kullanılan bir cümle.
0
🌸boran79
(16.05.11)
sözlükte bir tane böyle entry gösterin, gelin beraber ispiyonlayalım :)

sizin söyledikleriniz ya tırnak içinde, ya da başında "-" var.
0
deckard
(16.05.11)
yani programda kullanılan bi cümle olabilir ama işte kabul edilmiyor öyle yazmış adamlar yukarda verilen entry'de. zilyon tane entry varsa da ispiyonla o zaman onları. onların bi legal durumları vardır ya da şimdilik görülmemiştir.
0
tepedeki psychedelic adam
(16.05.11)
entry'nizin silinme sebebi "tanım, tanım devamı, örnek, alıntı ya da bkz değil". bu açık açık yazarken spoiler yüzünden olduğunu nereden çıkardınız?

şimdi diyeceksiniz ki "bu bir alıntıdır". ne malum? sadece bu cümleyi yazdıysanız alıntı olduğuna dair hiçbir ibare yok demektir. kendi yazdığınız herhangi bir cümleden farkı yoktur. alıntı olduğunu tırnak içine alarak belirtebilirsiniz. o zaman legal olur. sözlükteki o zilyon tane entry de dikkat edin bu şekildedir.

yani ben gireyim herhangi bir başlığa ehuehueıheuıhnkldnmöçnxcvmxl yazayım. silinince de "1995 yılında yayınlanan kaygısızlar dizisinin 45. bölümünde memnun kaygısız böyle gülmüştü, bu ondan alıntıydı" diyeyim. olur mu? olmaz. ama tırnak içine alırsam olur. nereden olduğu önemli değil, bir alıntı olduğu belli olur.
0
kibritsuyu
(16.05.11)
(13)

resimdeki bahceye ne ekilebilir?

saleen
gectiğimiz yaz acayip bazı böceklerin istilası sonucu palmiye öldü.bu bahce böyle boş kaldı. şimdi bu bahceye ne ekilebilir? nasıl hareketlendirilir? herkes bir fikir soylesin,neşelensin azıcık yeşil olsun istiyorum.ancak palmiye gibi buyuk bişiler olmaması lazım zira yandaki komsular denizi goremiy
gectiğimiz yaz acayip bazı böceklerin istilası sonucu palmiye öldü.bu bahce böyle boş kaldı. şimdi bu bahceye ne ekilebilir? nasıl hareketlendirilir? herkes bir fikir soylesin,neşelensin azıcık yeşil olsun istiyorum.ancak palmiye gibi buyuk bişiler olmaması lazım zira yandaki komsular denizi goremiyomuş :/
0
saleen
(15.05.11)
palmiye falan değil de şöyle sıra sıra renkli renkli çiçekler dikilemez mi ya, gül, lale gibi uzun gövdeliler değil de daha bodur olup farklı farklı renkte olanlar, bi de bunları sıralayışınıza göre şenlik olur sanki orası, fikrimce.
0
pomolilik
(15.05.11)
ağaç dikmeyin. gördüğüm kadarıyla bir buçuk metre kadar sağında koca gövdeli bir ağaç var zaten. boğarlar birbirlerini yazık olur.

lale falan mevsimlik açar. onun dışında sapı gövdesi bile kalmaz, sadece soğanı kalır toprakta. pek faydası olmaz. anlık zevk işidir. gül iyidir. yediveren dikerseniz sürekli açar hem.
0
kibritsuyu
(16.05.11)
valla sana tek söyleyebileceğim melisa ağacı. etrafınada çember şeklinde çiçek ekersin on numara olur. melisanın kokusu 7 mahalleye yeter zaten
0
ucan pirasa
(16.05.11)
abi komşular zehirlemiş olmasın palmiyeyi?
0
dekila olmeka
(16.05.11)
funda :]
0
mushtopus
(16.05.11)
@dekila olmeka
valla 2 yaz once yaktılar o palmiyeyi :/ sonunda topluca tum sitedekiler yok oldu :/
0
🌸saleen
(16.05.11)
meşe dik bence
0
xela
(16.05.11)
@xela
meşe olmaz yahu kocaman o.
0
🌸saleen
(16.05.11)
ortanca güzel gider.
0
goldentitan
(16.05.11)
tırnak çiçeği olabilir.
www.kaktussergisi.com

ağaç ekmeyin sizin de önünüz kapanmasın.
0
mor.inek
(16.05.11)
yasemin veya hanimeli cok guzel olur, hatta o arkadaki beyaz cite de sardirilabilir.
o olmadi japon gulu veya mine de guzel olur bence.
0
leci
(16.05.11)
Ege'de geçen sene bir böcek şu uzun saçaklı tipteki tüm palmiyeleri yedi. bizim sitedekiler de öldü. uzun arap hurması görünümlülere bir şey olmadı.

bence de agaç dikme. yasemin de dikebilirsin. o da güzel kokar. kokulu, boyu teras korkuluğunu geçmeyecek bir şey dikin.

ağaç olsun illa derseniz de geçen sene akçaağaç diktim ben, flamingo da deniyor. açık sarı yapraklı, dalgalı renklerde ve taze yapraklar pembemsi. çok şekilli ağaç, öneririm. bir de limon ağacı da estetik bence. hem çok büyümüyorlar.
0
pyro clustic flow
(16.05.11)
pennisetum olabilir mi? çok zarif bi bitki
www.google.com.tr

dianthus fire witch (karanfil) www.mylandworks.com

www.dallioglu.com.tr

benim de olsa keşke bahçem. neler dikmezdim.

açelya da şahaneymiş www.dallioglu.com.tr
0
peren perengil
(16.05.11)
(1)

Akıllı bakınız gibi

gather ye rosebuds while ye may
Bazı entrylerde "akıllı bakınız"'ın yıldızı olması gereken yerde görünmez bakınız görüyorum. Nasıl yapılır bu?
Bazı entrylerde "akıllı bakınız"'ın yıldızı olması gereken yerde görünmez bakınız görüyorum. Nasıl yapılır bu?
0
gather ye rosebuds while ye may
(15.05.11)
hayır harici link vermeyi diyorsunuz siz. metni seçip entry girme kutucuğunun üstündeki http butonuna basarak yapılıyor.
0
kibritsuyu
(15.05.11)
(5)

KGS "şeyi" hemen alınabilir mi?

homeless
"şeyi"? bu KGS nesnesi her ne ise hemen alınır mı? ne kadara mal olur?
"şeyi"?

bu KGS nesnesi her ne ise hemen alınır mı? ne kadara mal olur?
0
homeless
(13.05.11)
kgs şeyi dediğin kredi kartı gibi bir kart zaten. shell istasyonlarından bile alınabiliyor. 50 tl. minimum yükleme yapmak gerekiyor ama kimi istasyonlar daha az tutarlı yüklemeler de yapıyorlar.
0
kibritsuyu
(13.05.11)
otoban giriş çıkışlarında yazıhaneler var otobanda olsan bile gişeden geçmeden emniyetli bir şekilde sağa çekersin kartını alır öyle geçersin. 10 lira mı ne kart ücreti var sonra içine ne kadar yükletirsen senin hesabına aktarılır.
0
yitik yazar
(13.05.11)
o "kimi" istasyonlardan kavacık civarında var mıdır ki?
0
🌸homeless
(13.05.11)
shell istasyonlarından alabilirsin KGS kartını.. Kart fiyatı 2tl.. Daha sonra da 5 tl ve katları olarak yükleme yapabiliyorsun içine. minimum yükleme tutarı 5 tl
0
sustain
(13.05.11)
shell aranmış bilgi alınmış.
kart 2 TL'ye alınabiliyormuş.
0
🌸homeless
(13.05.11)
(8)

Cama bulaşmış silikonu nasıl çıkartırız?

marcelle
Arkadaşlar soru başlıkta... Tabii çizmeden, zedelemeden, pratik bir yolu var mı diye soruyorum. Teşekkürler...
Arkadaşlar soru başlıkta... Tabii çizmeden, zedelemeden, pratik bir yolu var mı diye soruyorum.

Teşekkürler...
0
marcelle
(13.05.11)
tiner?
0
Her Yer Kara
(13.05.11)
parmakla ovalayınca çıkması lazım.
0
kibritsuyu
(13.05.11)
nasıl silikon bilmiyorum ama jiletle de çıkabilir.
0
tolga asp
(13.05.11)
maket bıçağını çıkarıp yan yan sıyırın.
0
ben smyrna
(13.05.11)
Akvaryum silikonu tinerle biraz bastırınca çıkıyordu.
Normal silikon da çıkar herhalde.
0
gyroscope
(13.05.11)
camcı maket pıçaa ile çıkar diyordu ki çıkmıştı
0
dieselsingle2
(13.05.11)
jiletle hemen çıkar çok çıkatdım merak etme bişeyde olmaz.
0
mavi kız
(13.05.11)
Evet akvaryum silikonu benimki zaten, şimdi tinerle deneyeceğim, terrariumum henüz boş ama kaplumbağamı koyunca tinerin zararı olmaz umarım...
0
🌸marcelle
(13.05.11)
(3)

lens satan internet siteleri

baldur
bunlardan hangisi ücretsiz tester lens veriyor? acuvue advanced olması tercih sebebi bu arada.
bunlardan hangisi ücretsiz tester lens veriyor? acuvue advanced olması tercih sebebi bu arada.
0
baldur
(13.05.11)
buradan alışveriş yaptım ama hiç deneme lensi istemedim, sözlükte gönderdiklerini yazmışlar: lensmarket.com
0
sanal uyku
(13.05.11)
hala bu konuda soruların mı var=)
lensal.com da var. ayrıca acuvue oasys daha iyidir.
0
adıgüzel
(13.05.11)
acuvue oasys'in BC değeri 8.4, katalog özelliklerine bakıp "daha iyi" demek yetmiyor. advance'in BC değeri 8.7, baldur'un BC'si 8.9

çok aradım tester bulamadım. optiklerde değil, lens toptancılarında olabiliyor.
0
kibritsuyu
(13.05.11)
(10)

Windows 7'e Uzaktan Erişim (Şirket İçin)

quanche
Merhaba,Lisanslara önem gösteren bir şirket için, lisans sıkıntısı yaşatmayacak uzaktan kontrol programı arıyorum. Crack, vs gibi risklere girmememiz gerekiyor. Windows üzerindeki uzaktan erişim işimizi görmüyor, çünkü bağlanılan bilgisayarın oturumu kapanıyor \ oturum ekranına düşüyor.Teşekkürler.
Merhaba,

Lisanslara önem gösteren bir şirket için, lisans sıkıntısı yaşatmayacak uzaktan kontrol programı arıyorum. Crack, vs gibi risklere girmememiz gerekiyor. Windows üzerindeki uzaktan erişim işimizi görmüyor, çünkü bağlanılan bilgisayarın oturumu kapanıyor \ oturum ekranına düşüyor.

Teşekkürler.
0
quanche
(12.05.11)
logmein kullanın ücretsiz.
0
her yerde is goren
(12.05.11)
Teamwiever
0
t3hn0
(12.05.11)
Arkadaşlar, bahsettiğiniz iki program da ev kullanıcısına lisanssız. Lisanslamaya dikkat eden bir şirketten bahsediyoruz.

Logmein kullanıcı sayısı artınca lisans istiyor -diye biliyorum, ki öyle olmasa bile lisanslı ürünü de var-
Teamviewer evde kullanılırken bile bir süre sonra iptal oluyor.
0
🌸quanche
(12.05.11)
yoo teamviewer'ı uzun süredir kullanıyorum, ev kullanıcılarına sınırlama getirmiyor. ama kurarken ticari kullanmayacağınızı taahhüt etmeniz gerekiyor. bu taahhüt sıkıntı olmayacaksa ev kullancısıyım, ticari kullanmayacağım diye taahhüt ederek, bir bakıma yalan beyanda bulunarak kullanabilirsiniz. ha ticari olarak kullanıldığını kim tespit eder, ne gibi bir yaptırımı olur bilemiyorum.

çok da pahalı olmasa gerek. lisans olayına bu kadar dikkat edecek ölçüce bir şirket de 15-20 dolar veriversin madem öyle.
0
kibritsuyu
(12.05.11)
Dalavere olamaz; sürekli denetleniyoruz.

500 \ 1000 kullanıcıdan bahsediyorum. Ücret ödemek istesek 40 dolara Radmin lisansı alırız. Ücretsiz bir yol arıyoruz. Zaten lisansa dikkat ettiğimiz için binlerce dolar para harcıyoruz. Buna da harcamayalım artık.
0
🌸quanche
(12.05.11)
win7 nın kendı uzak masaustu baglantısı ?
0
bryan fury
(12.05.11)
Zaten yazmıştım: Windows üzerindeki uzaktan erişim işimizi görmüyor, çünkü bağlanılan bilgisayarın oturumu kapanıyor \ oturum ekranına düşüyor.
0
🌸quanche
(12.05.11)
çok saçma ama belirttiğin kriterleri msn in uzaktan yardımı karşılıyor.
0
burgcry
(12.05.11)
UltraVNC ?
www.uvnc.com
0
faithless
(13.05.11)
@burgcry; Şirket diyorum, 5000 \ 1000 kullanıcı diyorum, "msn" diyorsunuz.
@faithless; teşekkürler.
0
🌸quanche
(13.05.11)
(4)

mp3 ten şarkıcının söyledikleri yok olsa [karaoke]

neysene
hangi program bunu yapabilir normal sözlü müziği karaoke müziği haline getirebilir. sadece sound kalsa şarkıcının sesi yok etsek. (karaoke için şarkı lazım) yada her şarkının karaoke için olanı var mı? karaokeciler bunu nasıl yapıyor? bi yardım etseniz?
hangi program bunu yapabilir normal sözlü müziği karaoke müziği haline getirebilir. sadece sound kalsa şarkıcının sesi yok etsek. (karaoke için şarkı lazım) yada her şarkının karaoke için olanı var mı? karaokeciler bunu nasıl yapıyor? bi yardım etseniz?
0
neysene
(12.05.11)
panpa ekolayzir ile oynasan, insan sesine en yakin kismi sifira ceksen olur bence. olmaz mi?
0
nawres
(12.05.11)
duyuru'da belki 58349573485734508934 kere soruldu bu soru.

cevabı: mümkün değil. kimi pluginlerle oluyor ama onlar da nawres'in dediği gibi ekolayzırla oynayıp yapıyor. tam olarak tertemiz söküp atmak mümkün değil.

ama şarkı altyapıları satılıyor, para vermeyi düşünürseniz onlardan alabilirsiniz.
0
kibritsuyu
(12.05.11)
aimp2 de böyle bir özellik mevcut fakat ne kadar başarılı olduğu tartışılır.
0
flexin
(12.05.11)
ses kalitesi ne kadar yüksek ise işlemin başarılı olma şansı o kadar yüksektir. yani klasik mp3'ten ziyade .flac veya .wave kullanırsan daha iyi sonuç alabilirsin.

nasıl yapıldığına gelirsek:
www.howtogeek.com

nasıl oluyor da oluyoru da açıklamışlar orada zaten, okursan...
0
darkredanger
(13.05.11)
(6)

% bilmem ne kullanılabilir (Prize takılı dolmuyor)

onyetele
Nasıl dolmuyor ya. Ben dolmasını istiyorum ama???Abi bi güç planıyla ilgili geçen gece bu ekran parlaktı biraz parlaklığı düşüriyim dedim. Normalde prize taksam bu şarj ederdi bataryayı. Şimdi prize taktığım halde batarya yı şarj etmiyor. Neden anlamadım. Bi izah edin bi yardım edin ya lütfen.Bu ara
Nasıl dolmuyor ya. Ben dolmasını istiyorum ama???
Abi bi güç planıyla ilgili geçen gece bu ekran parlaktı biraz parlaklığı düşüriyim dedim. Normalde prize taksam bu şarj ederdi bataryayı. Şimdi prize taktığım halde batarya yı şarj etmiyor. Neden anlamadım. Bi izah edin bi yardım edin ya lütfen.
Bu arada laptop yeni Asus K53s

Asus un teknik servisi telefon fln varmı elinizde bi yazın size zahmet ya.
Hadi kolay gelsin...
0
onyetele
(12.05.11)
batarya isigi yaniyor mu?
sorun bataryada ise garanti kapsaminda degistirmeleri lazim.

soyle de bir link var:

www.teknikservis.net
0
absel
(12.05.11)
@absel.
Batarya ışığı yanıyor evet. Takdığımda bile. Bilgisayar çalışmıyorken bile prizdeyken yanıyordu..
Abi aradım servis bana bataryayı sıfırla dedi, tekrar prize tak dedi. İnşallah çalışır. Yoksa bana teknik servis yolları gözükcek abi.
0
🌸onyetele
(12.05.11)
zannedersem asus ortak problemi. 2007 yılında aldığımız asus f3jr de aldığımız günden beri böyle. ben o zamanlar normal sanmıştım.

ilk şarj olduğunda tam dolu diyor. pil üstünde prize takılı kullanıyorsanız birkaç gün içinde tam dolu olan şey %99, 98 diye düşüyor ve prize takılı dolmuyor diyor. öyle bir huyu var diye düşündüm şimdi.

elektrik kablosunu çekini pilden kullanmaya bi başlasın, sonra geri takın bakalım dolacak mı.
0
kibritsuyu
(12.05.11)
@kibritsuyu
Hacı teknik servisle konuştum haberler iyi..
Bataryayı sıfırlayın diyor. Bizde ok dedik. Sıfırlansın bitsin.
Sonra prizi takcam. İnşallah çalışır. Yoksa mort...
0
🌸onyetele
(12.05.11)
biraz pilde kullanın %50-60lara düşsün. ondan sonra şarj olmaya başlar. benim eski bilgisayarım da asustu (f3sv). onda da aynı sorun vardı.
0
inheritance
(12.05.11)
Battery Care Function (Batarya Koruma) gibi bi özellik var ve aktifse bataryayı ayarlanan şarj seviyesinin üstünde şarj etmiyor bendeki sony makine. Buna benzer bir özellik olabilir mi Asusta da?
0
cosa nostra
(12.05.11)
(4)

nokia 5800 müzik çalar

kibritsuyu
ta geçen sene sormuştum, tekrar soruyorum. gün içinde cevap gelmezse silip tekrar sorabilirim. sonra spam ediyor demeyin.mp3 çalar kültürüm yoktur, nasıl işler bilmem. winamp bilirim, aimp bilirim. bilgisayardaki müziklerimi de her klasör bir albüm olacak şekilde düzenlerim. bak burası çok önemli. H
ta geçen sene sormuştum, tekrar soruyorum. gün içinde cevap gelmezse silip tekrar sorabilirim. sonra spam ediyor demeyin.

mp3 çalar kültürüm yoktur, nasıl işler bilmem. winamp bilirim, aimp bilirim. bilgisayardaki müziklerimi de her klasör bir albüm olacak şekilde düzenlerim. bak burası çok önemli. HER KLASÖR BİR ALBÜM OLACAK ŞEKİLDE düzenlerim.

lakin bu şekilde düzenlenmiş albümleri klasörleri telefona atıyorsun, müzikçalar bunu karmakarışık görüyor. niye? çünkü müzikçalar id3 taglerindeki albüm, sanatçı vs. bilgisini okuyor. bak burası da önemli. TELEFON KLASÖR, SANATÇI VS. BİLGİLERİNİ ID3 TAGLERDEN OKUYOR. internetten indirdiğim şarkılarda id3 tag falan yok. varsa da saçmasapan şeyler yazıyor "rip by uslanmazchocuq" falan yazıyor.

hah sadede geleyim, ben albüm sanatçı bilgilerini id3 taglerden okumayan, nasıl attıysam o şekilde, klasör klasör, windows explorer gibi gören ve de gösteren bir müzikçalar istiyorum.

var mıdır?
0
kibritsuyu
(12.05.11)
örnekli açıklama:

"fasıl" diye klasörüm var. içinde muhtelif türk sanat müziği eserleri. kimini zeki müren söylemiş, kimini müzeyyen senar, kimini muazzez ersoy söylemiş. kimi enstrumantal, kimi anonim. telefona yüklüyorum, hepsi tek tek sanatçı sanatçı ayrılıyor, id3 tagi olmayanlar bilinmeyen sanatçı oluyor bir yere gidiyor, albümünde "iphnechocuqu" yazanlar öyle bir albüme gidiyor, tüm şarkılar diyorum, rock albümüyle de karışıyor, ne var ne yok listeleniyor.

istiyorum ki alayım telefonu, "bugün fasıl dinleyeyim" diyip o klasörü çaldırayım, sırayla sadece o klasördeki şarkıları çalsın.

elle tek tek id3 tag düzenleyecek ne vaktim var, ne sabrım var.
0
🌸kibritsuyu
(12.05.11)
calma listesi olustur, istediin sarkilari ekle bu calma listesine, sirayla calsin.
0
Hobokenfour
(12.05.11)
he gurban işte onu nasıl yapıcam? ovi suite ile 4532874239 tane karman çorman olmuş şarkının içinden tek tek seçerek mi yapıcam? ona sabrım yok.

bilgisayardaki klasörleri bilgisayarda çalma listesi olarak kaydediyorum, telefona atıyorum, telefon çalma listelerini tanıyor ama içi boş. niye? çünkü notepad ile çalma listesini açıp baktığımda görüyorum ki bilgisayardaki yolu yazmıi oraya.

önce müzikleri atıp telefonu usb'den bağlayıp telefonun üstünde çalma listesi oluşturuyorum. ama yine olmuyor. niye? telefonun hafuza kartı bilgisayara takınca g: oluyor, telefonu çıkarınca kendi kendisinde g: olmuyor.

yani olmuyor.
0
🌸kibritsuyu
(12.05.11)
ayrıca telefona 205 tane dosya kopyaladım, müzik kütüphanesine giriyorum 254 tane dosya diyor. bu 50 tane fazla dosya nerden çıktı?
0
kibritsuyu
(12.05.11)
(2)

Kulaklık Takılıyken Sesi Laptopun Hoparlörüne Verme-YARDIM

Fayfa
Merhaba,kulaklık takılıyken sesi laptopun hoparlörüne verilebilir mi?Evetse nasıl yapabilirim?Teşekkürler,
Merhaba,

kulaklık takılıyken sesi laptopun hoparlörüne verilebilir mi?

Evetse nasıl yapabilirim?

Teşekkürler,
0
Fayfa
(12.05.11)
kulaklığı takınca bir ekran çıkıyor windows'ta. "bişet taktın, aga bu nedir" diyor. iki seçenek var, line out ve kulaklık. kulaklık seçeneğini değil, line out'ı seçerseniz hoparlörün sesini kesmez.

ha o ekran çıkmayabilir, "bu ekranı her sefer çıkar" tikinin işaretini kaldırmışsınızdır. denetim masasından bir yerlerden ulaşabilirsiniz o ekrana.
0
kibritsuyu
(12.05.11)
çok ilkel bir çözüm olacak ama, kulaklığın jakını en sonuna kadar değil de yarım takarsan, hem kulaklığa hem hoparlöre ses veriyor. en azından benimkisi.
0
halanne
(12.05.11)
(3)

nokia 5800 da Gps sorunu

hoot
meraba millet. Telefonun navigasyonundan son derece memnundum. İlk yıl gps kullanılmaya başlar başlamaz hemen internete bağlanır yerimi bildirirdi. Ama artık şebeke tabanlı konumlaa açık olduğu halde internete bağlanmıyor tabi nerede olduğunu da bulamıyor. Acaba son güncelleştirme de mi bu sorun baş
meraba millet. Telefonun navigasyonundan son derece memnundum. İlk yıl gps kullanılmaya başlar başlamaz hemen internete bağlanır yerimi bildirirdi. Ama artık şebeke tabanlı konumlaa açık olduğu halde internete bağlanmıyor tabi nerede olduğunu da bulamıyor. Acaba son güncelleştirme de mi bu sorun başladı? Neden gps için internete bağlanmaz oldu?
0
hoot
(11.05.11)
1. yardımlı gps de açık mı?
2. navigasyon ayar menüsünden (haritalar içindeyken sol alttaki ingiliz anahtarı işareti) internet kısmına bakın çevrimiçi diyor mu?
0
kibritsuyu
(11.05.11)
Bende 5800 kullanıcısıyım,

@kibritsuyu' nun yazdıklarına ilave:

Ayarlar Menüsü (ingiliz anahtarı) içinde:

Şebeke Hedefi --> "İnternet" Olarak seçili!

Dolaşım Uyarısı --> "Açık"

belki farkında olmadan kapatmışsındır
0
tzameti
(11.05.11)
tzameti'ye ek:

şebeke hedefi: internet

demiş. 5800'de böyle bir andonluk var ya da ben beceremedim. benim internet hedeflerimde evdeki wireless ve turkcell internet var. wireless öncelikli, turkcell ikincil. lakin dışardayken wireless'ı bulamayınca ikincil olanı kullanmıyor. dolayısıyla bağlanmıyor. o yüzden ben turkcell internet'i "wap servisleri" içine aldım (telefon ayarlarındaki bağlantı hedesinden), ingiliz anahtarından da interneti değil wap servislerini seçtim. yani her halükarda wap kullanarak bağlanıyor, evde navigasyonu ne yapayım da wireless kullanayım di mi hehe. (internet paketim olduğu için ücreti falan yok, bu dediğimi internet paketiniz yoksa bir kere daha düşünerek yapın)
0
kibritsuyu
(12.05.11)
(9)

analog/dijital - gerizekalıya anlatır gibi

kibritsuyu
yani analog ve dijital farkını biliyorum ama kimi durumlarda anlayamıyorum.1. analog yayın/dijital yayın: ikisi de havadan gelen sinyallerle oluyor, aynı çanak anten alıyor sinyali, aynı kablodan geçiyor. analog yayın ne, dijital yayın ne o zaman?2. analog kayıt/dijital kayıt: 2000'lerin başında bir
yani analog ve dijital farkını biliyorum ama kimi durumlarda anlayamıyorum.

1. analog yayın/dijital yayın: ikisi de havadan gelen sinyallerle oluyor, aynı çanak anten alıyor sinyali, aynı kablodan geçiyor. analog yayın ne, dijital yayın ne o zaman?

2. analog kayıt/dijital kayıt: 2000'lerin başında bir video kamera aldım. hi8 kasetli. sonra digital (?) kameralar çıktı. ulan o da aynı boy, aynı ölçü "digital8" kasetli. neymiş? o kamera dijital kayıt ediyormuş. lan aynı kaset işte. digital8 olanı alıp kendi kameramda falan kullanabiliyorum. bu kameranın nesi dijital? daha doğrusu o dijital anladık, benimkinin nesi analog?

hani analog saat, akrepli yelkovanlı mekanik, dijitalde gösterge var, devre var vs. fotoğraf makinesi ha keza öyle. bu yukarıdakilerin olayı ne? dediğim gibi gerizekalıya anlatır gibi lütfen.
0
kibritsuyu
(11.05.11)
1- TV, radyo gibi havadan yayın alan cihazla okudukları frekansa bindirilmiş olan sinyalleri işlerler. Yani aslında antene gelen elektromanyetik dalga üzerinde başka bir sinyali taşıyor. Mesela siz FM104.5 frekansını dinlerken 104.5 frekanslı bir sinüs dalgasının taşıdığı ses sinyallerini dinliyorsunuz. Dijital yayına gelirsek, elektromanyetik sinyallerin boşlukta hareket edebilmesi için illa ki sinüsoidal olması gerekiyor. Yani en basit anlamıyla 1ler ve 0lardan oluşan bir pulse dizisini havada bu şekliyle hareket edemez. Bunun için aynı analog yayında olduğu gibi gerekli 1 ve 0 lar bir sinüs dalgası tarafından taşınıyor. Yani bir nevi klasik radyo yayınından mors alfabesine benzer sinyaller göndermek gibi düşünün.

Detaylı bilgi için frequency modulation diye aratabilirsiniz.

2- Commodore 64, atari falan kullandıysanız o zamanlarda da bildiğimiz teyp kasetlerine program kaydedilirdi. Aslında her analog data taşıyıcıda (plak, makara bant, fotoğraf filmi, mikrofilm vs.) dijital bilgi de taşınabilir. kaset, teyp, film gibi şeyler genelde kesiksik sinyalleri taşımak için üretiliyor, ama bu kesikli sinyalleri taşımasına engel değil.
0
johan sebastian
(11.05.11)
Abi cevap vereyim dedim de o kadar çok alt başlık birikti ki kafamda.

Misal plaklar, müziği analog olarak kaydetmek için kullanabilirsin. Standart pikap düzeneği ile ek bir donanım olmadan dinleyebilirsin.

Aynı pikaba istersen veri de yazarsın, dinlediğinde abuk subuk sesler duyarsın. Bu durumda analog sinyali alıp işleyerek dijital'e çevirecek donanım da gerekiyor. dijital'e çevrildikten sonrası da var. Bu ham bilgiyi işe yarar hale çevirmen lazım. o veri yığını bir mp3 de olabilir, jpg de.
0
kimlanbu
(11.05.11)
1) Kablodan, havadan, kart üzerinde vs iletim yine analog aslında. Fiziksel iletim ortamlarında 1 ve 0 diye birşey yok. X Volt'a 1 deniyor, 0V a 0 deniyor diye "fiziksel" olarak dijitalden söz edemeyiz.

Orijinali analog olan verinin (ses, görüntü vs ) 0 ve 1'lerden oluşacak şekilde sayısallaştırılıp, yine analog bir sinyal olarak iletimi akabinde ulaştığı yerde tekrar sayısallaştırılıp en sonunda tekrar analog veya dijital olarak kullanılması söz konusu. ( Ses ise hoparlöre , görüntü ise ekrana veriliyor )

Dijital sinyaller QPSK, QAM, OFDM gibi gelişmiş modulasyon teknikleri ile iletiliyor ve alıcı bir bit'e karşılık gelen zaman diliminde göndericinin 1 mi 0 mı gönderdiğini sinyalde bir bozulma yoksa algılayabiliyor ve bu 1 ve 0'ları arka arkaya dizerek sinyali almış oluyor.

Ama analog iletimde zaman dilimleri yok. Giriş her an değişik bir bilgi içeriyor (zaman anlamında da genlik anlamında da sürekli)
0
nop
(11.05.11)
abi sağolun da öyle bi anlatıyosunuz ki iyi ki gerizekalıya anlatır gibi demişim :P

bak mesela şöyle mi; plağı anlıyorum. müziği bir yüzeye girinti çıkıntı olarak işliyorsun, bir iğne de o girintiye çıkıntıya girerek bunu okuyor. bu analog.

kaset bandı? gözümle göremeyeceğim ölçüde bir manyetik bozulma yaratıyorsun ve kasetçalar bunu okuyor. bu da analog (doğru mu anlamışım?)

peki kasete dijital nasıl oluyor? manyetik bozulma yoluyla değil de başka bir teknikle mi işliyor o veriyi bansın üstüne?
0
🌸kibritsuyu
(11.05.11)
hani deseler ki "kaset plak vs analogdur, mp3 ise dijitaldir" anlarım. ama kaset bandına yapılan kayıtlara "dijital" denebiliyor. niye ve nasıl?

digiturk çanağından inen dijital yayın kablosu da aynı koaksiyel kablo, yetmiş senelik kılçık antenden inen de aynı koaksiyel kablo. analogda x mhz frekanslı sinüs dalgasının taşıdığı veri geliyor. dijitalde? yine sinüs dalgası dediniz. o nasıl geliyor anlamadım.
0
🌸kibritsuyu
(11.05.11)
@kibritsuyu, kasete kayıt şeklin gene "analog" ama basit bir demodülasyon işleminden sonra sinyali alıp direkt kullanamıyorsun. Çünkü orada belli bir formatla kaydedilmiş özel bir veri var.

Misal divx olarak kaydedilmiş olabilir kasete.
0
kimlanbu
(11.05.11)
bandın üstüne yine manyetik olarak işliyor ama dijitalde durum şu şekilde oluyor; bandın üzerine 0 ve 1 dediğimiz çukur ve tepeleri bırakarak aslında bir nevi analog olarak işleniyor. üzerinde çukur ve tepe bırakıyor, bunun dijitalliği nerede dersen, eski tipde iz bırakıyordu ve sıkıştırma oranı düşüşk olduğundan yüksek kalitede bir video kaydı yapmaya izin vermiyordu. ama banda çukur tepe bırakarak daha fazla alan ve saniyede daha fazla kare oluşmuş oluyor. ve sonra çıkan kameralar bu çukur ve tepeleri 0 ve 1 olarak algılayıp dijital olarak okuyorlardı ki sende görünütyü daha kaliteli olarak alıyorsun
0
Dharmalı
(11.05.11)
Hani kasete içinde bir sürü enstruman olan bir müzik yazılıyor ya, bunların hepsinin çıkıp sadece bir davulun kaldığını düşün. Kasetin audio çıkışına da bu davul vuruşlarını okuyan bir decoder tasarla. Ve bu decoder her 1 saniyede gelen bandın üzerini okusun (yani 1 hz de çalışsın), davul vuruşu varsa 1 yoksa 0. Yahut davul sesinin genliği x desibelin üzerindeyse 1 altındaysa 0 gibi algılasın. Al sana 1 hz de çalışan bir decoder ve onun çıkışında dijital bir veri . Hatta diyelim ki 8 saniyede şöyle birşey gelsin 01100001, bu mesela ascii standardına göre a harfi.
0
johan sebastian
(11.05.11)
dijital kodlanmış veri, analog ise bodoslama algı
0
yuto
(12.05.11)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.