Giriş
(9)

Kedinin K'sı 101

her yerde is goren
Merhaba.Bir yerde bir kedi buldum (daha doğrusu sahipleneceğim yavrulamasını bekliyorum. ) illaki alacağım , ne zamandır içimde bi kedi mıncıklama isteği var, koyarım odamın kenarına bi yastık, bi de ufak oyuncak oynaşsın dursun arada bir de bana sırnaşsın falan (bu arada kedi iran kırmasıymış) yaln
Merhaba.

Bir yerde bir kedi buldum (daha doğrusu sahipleneceğim yavrulamasını bekliyorum. ) illaki alacağım , ne zamandır içimde bi kedi mıncıklama isteği var, koyarım odamın kenarına bi yastık, bi de ufak oyuncak oynaşsın dursun arada bir de bana sırnaşsın falan (bu arada kedi iran kırmasıymış)

yalnız şöyle ki ben Kedinin K'sından anlamıyorum. Bana birisi ufak bi özet geçse bu yavruyu aldığımda ne yapacağımı ?
Aşısı, iğnesi maması ıvırı zıvırı bana ne kadara patlar mesela ?
0
her yerde is goren
(16.05.11)
ilk başta odanın köşesinde duracak arada oyuncakla eyleşecek bir hayvan değil kedi, kedi mıncırmak istiyorsanız sokakta mıncırın yada direkt bir çocuğunuzun olmasını göze alabiliyorsanız kediyi sahiplenin zira çocuktan hiçbir farkı yok.
0
hedep
(16.05.11)
çok zahmetli bir iş, çişi kakası olacak aşıları olacak gerektiği zaman ilgi isteyecek çıkıp gezmek isteyecek. Laf dinleyen bir hayvan değil kedi gece yanına gelip uyan ben acıktım diye tepene binebilir mesela. Öyle köşede peluş gibi dursun diye hayvan alınmaz malesef o şekilde yaklaşırsan en fazla 1 ay sonra nasıl kurtulurum diye uğraşmaya başlarsın bu sefer de..
Şuradan başlayabilirsin: www.kuranvebilim.com
0
gitti gelecek
(16.05.11)
Heves değilse, yaklaşık 10-12 sene her gün bir kaç saat ilgi göstereceksen o zaman alabilirsin. Petshoplardan satın alma bu büyük bir kötülüktür. facebook kullanıcısı isen HAYSEV adında bir sayfa var oradaki ilanlardan sokaktan gelmiş yada cins bir kedi sahiplenebilirsin.

İlk kez besleyeceğin için dişi almanı öneririm ama kısırlaştır 1 yaşından sonra. Çünkü sokaga 3-4 tane yavsu bırakılmasını istemiyoruz. aşıları+kimlik belediyenin veterinerleri tarafından 50 tl ye fln hallediliyordu ben en son yaptırdığımda (geçen sene ankarada). 8 liraya kumunu, 3 liraya kum teknesini alabilirsin. Kediler için mama şart değil benimki ben ne yersem zevkle yiyor mesela ancak bazı cinsler doğuştan seçici olabiliyor tabi. Ancak mamalarda aylık 20-150 tl arasına kadar malolabilir. Daha başka sorun varsa özelden bana ulaşabilirsin. Ve sana tavsiyem sokak kedisi bulman cidden baya iyi oluyorlar
0
taqster
(16.05.11)
kedinin k'sından anlamıyorsanız aldığınızın ilk haftasında ebenizin örekesini göreceğinizi söyleyebilirim. sırf mıncırmak için alınacak bir hayvan değil. sırf mama vermekle kedi bakılmıyor.

1. bırakacağınız adam gibi biri yoksa tatile falan gitmeyi unutun. çantamı alayım güneye akayım yok. otel, pansiyon falan yok. arabanız ve yazlığınız yoksa iki kere düşünün. otobüsle uçakla kutuya koyup götüren var ama tamamen kedinin karakterine bağlı. yolculuktan deli gibi korkuyorsa o hayvan otobüs bagajında kendi boku sidiği ve kusmuğu içinde kalp krizi geçirerek boğulur. ayrıca bağırtısından da bütün otobüs yaka silker. bu gece arkadaşımda kalayım, bi gün aç dursun pezevenk demek de yok.

2. tüy dökecek. koltuklar, üst baş tüy olacak. kaçarı yok. her gün fırçalasanız da tüyden kurtulamaycaksınız. göze alamıyorsanız almayın kediyi.

3. koyduğunuz yastığı beğenmezse yatmayacak. yatağınıza koltuğunuza yemek masanıza yatacak. bunu göze alın.

4. tırmalama ihtiyacı olacak. ne kadar tırmalama sütunu falan da alsanız daha güzelini bulursa (halı, koltuk, süpürge, karton koli) onu tırmalayıp parçalayacak.

5. tuvaletini öğrenene kadar ortalığa işeyecek. öğrendikten sonra kumuna işeyecek ama o kum bir zaman sonra kokacak. ayrıca her kaka yaptıktan sonra kürekle boku alıp atmanız, aralıklarla kumunu değiştirmeniz gerekiyor. yani epey bir bokla sidikle uğraşıyorsunuz, dayanamayacaksanız almayın. hele erkekse çiftleşme döneminde evin her tarafına sidiğini püskürterek (siymek denir buna) işaret koyacak. eviniz kedi sidiği kokacak.

6. yine çiftleşme döneminde gece uyutmayacak, öküz gibi böğürecek. belli bir yaştan sonra kısırlaştırarak bunun önüne geçebilirsiniz.

aşı, iğne falan işin en kolayı. bu arada kediebesi nerede yav, ne zamandır yok sanki?
0
kibritsuyu
(16.05.11)
@hedep çocuktan farkı olmadığını biliyorum, düşünüyorum bakalım şimdilik zaten.
@taqster ben de ff üzerinden buldum kediyi.. sahiplendirme olayı dediğin gibi
@kibritsuyu tüm hevesimi kaçırdın yahu. nedir bu pesimistlik, sanki evde hayvan beslemiyorsun da eziyet çekiyormuşsun gibi anlattın.
0
🌸her yerde is goren
(16.05.11)
ya korkutmayın arkadaşı yanlış bilgilerle. geldim bilgi veremeye.

şincik efendim birinci olarak kedi bakaması en kolay evcildir. evde kendi başına kalır. zaten kedi dediğin ev hayvanıdır. kediyi eve bırakıp tatile gidebilirsiniz. birkaç günlük mama-su ve kum kombinasyonu ile evde tek başına kalır. hatta bir arkadaşınız gelip bunları yenilerse daha fazla kalabilir.

annesinin yanından 2 aylıkken alacaksınız. bu arada güzel güzel anne sütü içecek, kuru mama yemeyi ve tuvaletini zaten öğrenecek. kediler tuvaletlerini bilir. terbiyelidirler. telaşa gerek yok.

kedinizi kısırlaştırmanız yararınıza. evde huzursuzluk olmaz. erkek kediyse koku olmaz kısırlaştırınca.

ancak şu var ki kedi köşe minderi gibi dursun, ben arada canım sıkılınca mıncırayım hesabı işlemez. yavru kedi alıyorsanız 1-1,5 sene deli gibi koşturacak, oynayacak, hiperaktif olacak. bu zaman zaman sizi delirtecek. hazırlıklı olun.

ve oyuncak hayvan değil bu. bir canlı. hastalanabilir, veterinere götürmeniz, gerektiğinde bi sürü ilaç parası vermeniz, geceleri başında beklemeniz gerekebilir. 10-15 sene de ömürleri var.

bu süre zarfında bunlar için ok diyorsanız kedi bakımı çok kolaydır.
0
mea maxima culpa
(16.05.11)
valla ben size başınıza gelebilecekleri söylüyorum. evet bunları göze alıp bakmayı gerçekten isterseniz mea'nın dediği gibi bakması kolay bir hayvandır. bakması zordur demedim dikkat ederseniz. ama sorunuzdan anladığım kadarıyla bunların hiçbirini hesaba katmıyorsunuz. tek istediğiniz evde dolaşsın, oynasın, ben de arada seveyim. ben size olası durumlarda başınıza gelebilecekleri söylüyorum. iki gün sonra çıkıp "üff amma tüy döküyor, bu ne be", "ulan tatile gitmem lazım şehirde de kediye bakacak kimse yok" diyip de sokağa falan atmayın. 13 sene boyunca sokaktan aldığım yavru kediye baktım. bunların hepsini de misliyle yaşadım. bunalıp aldığım sokağa geri de bırakabilirdim. göze aldığım için bırakmadım, 13 yaşında ölene kadar kardeşim oldu o benim. ben söyleyeyim de siz "olsun ona rağmen bakarım" diyecekseniz alın.
0
kibritsuyu
(16.05.11)
raw diet denen bir beslenme çeşidir var, yapay kuru mamalar yerine doğadakiler gibi çiğ et ve organlarla besliyorsunuz. uzun vadede kuru mamadan daha ucuza geldiği söyleniyor. başta biraz zor ve uzun araştırma isteyen bir beslenme şekli fakat ben en yararlısının bu olduğuna inanıyorum. bunun dışında kedi beslemenin zorlukları yeterince yazılmış, eğer bunlara hazır değilim diyorsanız baştan hiç almayın, zaman ayırabilecek birine gitsin.
0
goldentitan
(16.05.11)
Kedinin zorluk çıkartması bir noktada da cinsine bağlı bu arada. Misal tekirler çok hareketli, şımarık; sarmanlar daha az uysal yada ankara kedileri daha az haraketli gibi. Ancak daha önce de dediğim gibi dişiler daha az sorun çıkartır. Bide ilanlara bakarken -cins adını bilmiyorum- beyaz üstüne gri (büyük benek şeklinde) tüylü kediler var bilmiyorum ne kadar açıklayıcı oldu ancak 14 yıldır çeşit çeşit kedi gelip geçti aralarında en uyumlusu bu tür oldu. normalde kedilerin rahatsızlancakları yiyecekleri (bol baharatlı cips, bol şekerli dondurma gibi) bile yeseler bir şey olmaz, sahibine karşı artistlik yapmaz ve çok sadık olur, yasaklı bölgeleri yapmaması gereken hareketleri vs daha rahat anlayıp kaçınan kedilerdir hep. Örnek resmini bulursam özelden atarım.
0
taqster
(16.05.11)
(7)

verilen spoiler nedeniyle entry silinmesi

boran79
öncelikle selamlar. arkadaşlar survivor ünlüler gönüllüler başlığına girdiğim entry tanım tanım devamı vb nedeniyle silindi. entry de şu şekilde "ooo arkadaşlar keyfiniz yerinizde" bu repliği ödül oyununu kazanan yarışmacıları otelde karşılayan kız söyledi. ben de klasik bir deyim olan keyfin yerind
öncelikle selamlar. arkadaşlar survivor ünlüler gönüllüler başlığına girdiğim entry tanım tanım devamı vb nedeniyle silindi. entry de şu şekilde "ooo arkadaşlar keyfiniz yerinizde" bu repliği ödül oyununu kazanan yarışmacıları otelde karşılayan kız söyledi. ben de klasik bir deyim olan keyfin yerinde tabirinin keyfiniz yerinizde şeklinde yanlış kullanıldığını göstermk adına böyle bir spoiler girdim. işgüzarın biri de bunu ispiyonlamış. şimdi haksız bir işlem yapılamış mı sizce moderasyon tarafından. gece gece sinir etti beni bu durum.
0
boran79
(16.05.11)
birisinin soyledigini belirten " ", konusma cizgisi vb. bir sey olmadigi icin silinmis.
(bkz: #17664292)
0
ainothia
(16.05.11)
spoiler diye silinmemiş bu. bunu dümdüz yazdıysan böyle başlıkla ilgili bi tanım, örnek vs. olmadığı için silinmiştir, normal. böyle tırnak içinde ya da başına konuşma çizgisi koyara yazsaydın silinmezdi ama mesela.
0
tepedeki psychedelic adam
(16.05.11)
"oo arkadaşlar keyfiniz yerinizde" cümlesi bir tanım, tanım devamı, alıntı, örnek ya da bkz olmadığı için silinmiş.
0
deckard
(16.05.11)
iyi de arkadaşlar sözlükte bu ve benzeri şekilde girilmiş zilyon tane entry var. onlar çok legal de benim yazdığım entry mi illegal oldu şimdilik. dediğim gibi yazdığım şey kişisel bir yorum değil. programda kullanılan bir cümle.
0
🌸boran79
(16.05.11)
sözlükte bir tane böyle entry gösterin, gelin beraber ispiyonlayalım :)

sizin söyledikleriniz ya tırnak içinde, ya da başında "-" var.
0
deckard
(16.05.11)
yani programda kullanılan bi cümle olabilir ama işte kabul edilmiyor öyle yazmış adamlar yukarda verilen entry'de. zilyon tane entry varsa da ispiyonla o zaman onları. onların bi legal durumları vardır ya da şimdilik görülmemiştir.
0
tepedeki psychedelic adam
(16.05.11)
entry'nizin silinme sebebi "tanım, tanım devamı, örnek, alıntı ya da bkz değil". bu açık açık yazarken spoiler yüzünden olduğunu nereden çıkardınız?

şimdi diyeceksiniz ki "bu bir alıntıdır". ne malum? sadece bu cümleyi yazdıysanız alıntı olduğuna dair hiçbir ibare yok demektir. kendi yazdığınız herhangi bir cümleden farkı yoktur. alıntı olduğunu tırnak içine alarak belirtebilirsiniz. o zaman legal olur. sözlükteki o zilyon tane entry de dikkat edin bu şekildedir.

yani ben gireyim herhangi bir başlığa ehuehueıheuıhnkldnmöçnxcvmxl yazayım. silinince de "1995 yılında yayınlanan kaygısızlar dizisinin 45. bölümünde memnun kaygısız böyle gülmüştü, bu ondan alıntıydı" diyeyim. olur mu? olmaz. ama tırnak içine alırsam olur. nereden olduğu önemli değil, bir alıntı olduğu belli olur.
0
kibritsuyu
(16.05.11)
(13)

resimdeki bahceye ne ekilebilir?

saleen
gectiğimiz yaz acayip bazı böceklerin istilası sonucu palmiye öldü.bu bahce böyle boş kaldı. şimdi bu bahceye ne ekilebilir? nasıl hareketlendirilir? herkes bir fikir soylesin,neşelensin azıcık yeşil olsun istiyorum.ancak palmiye gibi buyuk bişiler olmaması lazım zira yandaki komsular denizi goremiy
gectiğimiz yaz acayip bazı böceklerin istilası sonucu palmiye öldü.bu bahce böyle boş kaldı. şimdi bu bahceye ne ekilebilir? nasıl hareketlendirilir? herkes bir fikir soylesin,neşelensin azıcık yeşil olsun istiyorum.ancak palmiye gibi buyuk bişiler olmaması lazım zira yandaki komsular denizi goremiyomuş :/
0
saleen
(15.05.11)
palmiye falan değil de şöyle sıra sıra renkli renkli çiçekler dikilemez mi ya, gül, lale gibi uzun gövdeliler değil de daha bodur olup farklı farklı renkte olanlar, bi de bunları sıralayışınıza göre şenlik olur sanki orası, fikrimce.
0
pomolilik
(15.05.11)
ağaç dikmeyin. gördüğüm kadarıyla bir buçuk metre kadar sağında koca gövdeli bir ağaç var zaten. boğarlar birbirlerini yazık olur.

lale falan mevsimlik açar. onun dışında sapı gövdesi bile kalmaz, sadece soğanı kalır toprakta. pek faydası olmaz. anlık zevk işidir. gül iyidir. yediveren dikerseniz sürekli açar hem.
0
kibritsuyu
(16.05.11)
valla sana tek söyleyebileceğim melisa ağacı. etrafınada çember şeklinde çiçek ekersin on numara olur. melisanın kokusu 7 mahalleye yeter zaten
0
ucan pirasa
(16.05.11)
abi komşular zehirlemiş olmasın palmiyeyi?
0
dekila olmeka
(16.05.11)
funda :]
0
mushtopus
(16.05.11)
@dekila olmeka
valla 2 yaz once yaktılar o palmiyeyi :/ sonunda topluca tum sitedekiler yok oldu :/
0
🌸saleen
(16.05.11)
meşe dik bence
0
xela
(16.05.11)
@xela
meşe olmaz yahu kocaman o.
0
🌸saleen
(16.05.11)
ortanca güzel gider.
0
goldentitan
(16.05.11)
tırnak çiçeği olabilir.
www.kaktussergisi.com

ağaç ekmeyin sizin de önünüz kapanmasın.
0
mor.inek
(16.05.11)
yasemin veya hanimeli cok guzel olur, hatta o arkadaki beyaz cite de sardirilabilir.
o olmadi japon gulu veya mine de guzel olur bence.
0
leci
(16.05.11)
Ege'de geçen sene bir böcek şu uzun saçaklı tipteki tüm palmiyeleri yedi. bizim sitedekiler de öldü. uzun arap hurması görünümlülere bir şey olmadı.

bence de agaç dikme. yasemin de dikebilirsin. o da güzel kokar. kokulu, boyu teras korkuluğunu geçmeyecek bir şey dikin.

ağaç olsun illa derseniz de geçen sene akçaağaç diktim ben, flamingo da deniyor. açık sarı yapraklı, dalgalı renklerde ve taze yapraklar pembemsi. çok şekilli ağaç, öneririm. bir de limon ağacı da estetik bence. hem çok büyümüyorlar.
0
pyro clustic flow
(16.05.11)
pennisetum olabilir mi? çok zarif bi bitki
www.google.com.tr

dianthus fire witch (karanfil) www.mylandworks.com

www.dallioglu.com.tr

benim de olsa keşke bahçem. neler dikmezdim.

açelya da şahaneymiş www.dallioglu.com.tr
0
peren perengil
(16.05.11)
(1)

Akıllı bakınız gibi

gather ye rosebuds while ye may
Bazı entrylerde "akıllı bakınız"'ın yıldızı olması gereken yerde görünmez bakınız görüyorum. Nasıl yapılır bu?
Bazı entrylerde "akıllı bakınız"'ın yıldızı olması gereken yerde görünmez bakınız görüyorum. Nasıl yapılır bu?
0
gather ye rosebuds while ye may
(15.05.11)
hayır harici link vermeyi diyorsunuz siz. metni seçip entry girme kutucuğunun üstündeki http butonuna basarak yapılıyor.
0
kibritsuyu
(15.05.11)
(5)

KGS "şeyi" hemen alınabilir mi?

homeless
"şeyi"? bu KGS nesnesi her ne ise hemen alınır mı? ne kadara mal olur?
"şeyi"?

bu KGS nesnesi her ne ise hemen alınır mı? ne kadara mal olur?
0
homeless
(13.05.11)
kgs şeyi dediğin kredi kartı gibi bir kart zaten. shell istasyonlarından bile alınabiliyor. 50 tl. minimum yükleme yapmak gerekiyor ama kimi istasyonlar daha az tutarlı yüklemeler de yapıyorlar.
0
kibritsuyu
(13.05.11)
otoban giriş çıkışlarında yazıhaneler var otobanda olsan bile gişeden geçmeden emniyetli bir şekilde sağa çekersin kartını alır öyle geçersin. 10 lira mı ne kart ücreti var sonra içine ne kadar yükletirsen senin hesabına aktarılır.
0
yitik yazar
(13.05.11)
o "kimi" istasyonlardan kavacık civarında var mıdır ki?
0
🌸homeless
(13.05.11)
shell istasyonlarından alabilirsin KGS kartını.. Kart fiyatı 2tl.. Daha sonra da 5 tl ve katları olarak yükleme yapabiliyorsun içine. minimum yükleme tutarı 5 tl
0
sustain
(13.05.11)
shell aranmış bilgi alınmış.
kart 2 TL'ye alınabiliyormuş.
0
🌸homeless
(13.05.11)
(8)

Cama bulaşmış silikonu nasıl çıkartırız?

marcelle
Arkadaşlar soru başlıkta... Tabii çizmeden, zedelemeden, pratik bir yolu var mı diye soruyorum. Teşekkürler...
Arkadaşlar soru başlıkta... Tabii çizmeden, zedelemeden, pratik bir yolu var mı diye soruyorum.

Teşekkürler...
0
marcelle
(13.05.11)
tiner?
0
Her Yer Kara
(13.05.11)
parmakla ovalayınca çıkması lazım.
0
kibritsuyu
(13.05.11)
nasıl silikon bilmiyorum ama jiletle de çıkabilir.
0
tolga asp
(13.05.11)
maket bıçağını çıkarıp yan yan sıyırın.
0
ben smyrna
(13.05.11)
Akvaryum silikonu tinerle biraz bastırınca çıkıyordu.
Normal silikon da çıkar herhalde.
0
gyroscope
(13.05.11)
camcı maket pıçaa ile çıkar diyordu ki çıkmıştı
0
dieselsingle2
(13.05.11)
jiletle hemen çıkar çok çıkatdım merak etme bişeyde olmaz.
0
mavi kız
(13.05.11)
Evet akvaryum silikonu benimki zaten, şimdi tinerle deneyeceğim, terrariumum henüz boş ama kaplumbağamı koyunca tinerin zararı olmaz umarım...
0
🌸marcelle
(13.05.11)
(3)

lens satan internet siteleri

baldur
bunlardan hangisi ücretsiz tester lens veriyor? acuvue advanced olması tercih sebebi bu arada.
bunlardan hangisi ücretsiz tester lens veriyor? acuvue advanced olması tercih sebebi bu arada.
0
baldur
(13.05.11)
buradan alışveriş yaptım ama hiç deneme lensi istemedim, sözlükte gönderdiklerini yazmışlar: lensmarket.com
0
sanal uyku
(13.05.11)
hala bu konuda soruların mı var=)
lensal.com da var. ayrıca acuvue oasys daha iyidir.
0
adıgüzel
(13.05.11)
acuvue oasys'in BC değeri 8.4, katalog özelliklerine bakıp "daha iyi" demek yetmiyor. advance'in BC değeri 8.7, baldur'un BC'si 8.9

çok aradım tester bulamadım. optiklerde değil, lens toptancılarında olabiliyor.
0
kibritsuyu
(13.05.11)
(10)

Windows 7'e Uzaktan Erişim (Şirket İçin)

quanche
Merhaba,Lisanslara önem gösteren bir şirket için, lisans sıkıntısı yaşatmayacak uzaktan kontrol programı arıyorum. Crack, vs gibi risklere girmememiz gerekiyor. Windows üzerindeki uzaktan erişim işimizi görmüyor, çünkü bağlanılan bilgisayarın oturumu kapanıyor \ oturum ekranına düşüyor.Teşekkürler.
Merhaba,

Lisanslara önem gösteren bir şirket için, lisans sıkıntısı yaşatmayacak uzaktan kontrol programı arıyorum. Crack, vs gibi risklere girmememiz gerekiyor. Windows üzerindeki uzaktan erişim işimizi görmüyor, çünkü bağlanılan bilgisayarın oturumu kapanıyor \ oturum ekranına düşüyor.

Teşekkürler.
0
quanche
(12.05.11)
logmein kullanın ücretsiz.
0
her yerde is goren
(12.05.11)
Teamwiever
0
t3hn0
(12.05.11)
Arkadaşlar, bahsettiğiniz iki program da ev kullanıcısına lisanssız. Lisanslamaya dikkat eden bir şirketten bahsediyoruz.

Logmein kullanıcı sayısı artınca lisans istiyor -diye biliyorum, ki öyle olmasa bile lisanslı ürünü de var-
Teamviewer evde kullanılırken bile bir süre sonra iptal oluyor.
0
🌸quanche
(12.05.11)
yoo teamviewer'ı uzun süredir kullanıyorum, ev kullanıcılarına sınırlama getirmiyor. ama kurarken ticari kullanmayacağınızı taahhüt etmeniz gerekiyor. bu taahhüt sıkıntı olmayacaksa ev kullancısıyım, ticari kullanmayacağım diye taahhüt ederek, bir bakıma yalan beyanda bulunarak kullanabilirsiniz. ha ticari olarak kullanıldığını kim tespit eder, ne gibi bir yaptırımı olur bilemiyorum.

çok da pahalı olmasa gerek. lisans olayına bu kadar dikkat edecek ölçüce bir şirket de 15-20 dolar veriversin madem öyle.
0
kibritsuyu
(12.05.11)
Dalavere olamaz; sürekli denetleniyoruz.

500 \ 1000 kullanıcıdan bahsediyorum. Ücret ödemek istesek 40 dolara Radmin lisansı alırız. Ücretsiz bir yol arıyoruz. Zaten lisansa dikkat ettiğimiz için binlerce dolar para harcıyoruz. Buna da harcamayalım artık.
0
🌸quanche
(12.05.11)
win7 nın kendı uzak masaustu baglantısı ?
0
bryan fury
(12.05.11)
Zaten yazmıştım: Windows üzerindeki uzaktan erişim işimizi görmüyor, çünkü bağlanılan bilgisayarın oturumu kapanıyor \ oturum ekranına düşüyor.
0
🌸quanche
(12.05.11)
çok saçma ama belirttiğin kriterleri msn in uzaktan yardımı karşılıyor.
0
burgcry
(12.05.11)
UltraVNC ?
www.uvnc.com
0
faithless
(13.05.11)
@burgcry; Şirket diyorum, 5000 \ 1000 kullanıcı diyorum, "msn" diyorsunuz.
@faithless; teşekkürler.
0
🌸quanche
(13.05.11)
(4)

mp3 ten şarkıcının söyledikleri yok olsa [karaoke]

neysene
hangi program bunu yapabilir normal sözlü müziği karaoke müziği haline getirebilir. sadece sound kalsa şarkıcının sesi yok etsek. (karaoke için şarkı lazım) yada her şarkının karaoke için olanı var mı? karaokeciler bunu nasıl yapıyor? bi yardım etseniz?
hangi program bunu yapabilir normal sözlü müziği karaoke müziği haline getirebilir. sadece sound kalsa şarkıcının sesi yok etsek. (karaoke için şarkı lazım) yada her şarkının karaoke için olanı var mı? karaokeciler bunu nasıl yapıyor? bi yardım etseniz?
0
neysene
(12.05.11)
panpa ekolayzir ile oynasan, insan sesine en yakin kismi sifira ceksen olur bence. olmaz mi?
0
nawres
(12.05.11)
duyuru'da belki 58349573485734508934 kere soruldu bu soru.

cevabı: mümkün değil. kimi pluginlerle oluyor ama onlar da nawres'in dediği gibi ekolayzırla oynayıp yapıyor. tam olarak tertemiz söküp atmak mümkün değil.

ama şarkı altyapıları satılıyor, para vermeyi düşünürseniz onlardan alabilirsiniz.
0
kibritsuyu
(12.05.11)
aimp2 de böyle bir özellik mevcut fakat ne kadar başarılı olduğu tartışılır.
0
flexin
(12.05.11)
ses kalitesi ne kadar yüksek ise işlemin başarılı olma şansı o kadar yüksektir. yani klasik mp3'ten ziyade .flac veya .wave kullanırsan daha iyi sonuç alabilirsin.

nasıl yapıldığına gelirsek:
www.howtogeek.com

nasıl oluyor da oluyoru da açıklamışlar orada zaten, okursan...
0
darkredanger
(13.05.11)
(6)

% bilmem ne kullanılabilir (Prize takılı dolmuyor)

onyetele
Nasıl dolmuyor ya. Ben dolmasını istiyorum ama???Abi bi güç planıyla ilgili geçen gece bu ekran parlaktı biraz parlaklığı düşüriyim dedim. Normalde prize taksam bu şarj ederdi bataryayı. Şimdi prize taktığım halde batarya yı şarj etmiyor. Neden anlamadım. Bi izah edin bi yardım edin ya lütfen.Bu ara
Nasıl dolmuyor ya. Ben dolmasını istiyorum ama???
Abi bi güç planıyla ilgili geçen gece bu ekran parlaktı biraz parlaklığı düşüriyim dedim. Normalde prize taksam bu şarj ederdi bataryayı. Şimdi prize taktığım halde batarya yı şarj etmiyor. Neden anlamadım. Bi izah edin bi yardım edin ya lütfen.
Bu arada laptop yeni Asus K53s

Asus un teknik servisi telefon fln varmı elinizde bi yazın size zahmet ya.
Hadi kolay gelsin...
0
onyetele
(12.05.11)
batarya isigi yaniyor mu?
sorun bataryada ise garanti kapsaminda degistirmeleri lazim.

soyle de bir link var:

www.teknikservis.net
0
absel
(12.05.11)
@absel.
Batarya ışığı yanıyor evet. Takdığımda bile. Bilgisayar çalışmıyorken bile prizdeyken yanıyordu..
Abi aradım servis bana bataryayı sıfırla dedi, tekrar prize tak dedi. İnşallah çalışır. Yoksa bana teknik servis yolları gözükcek abi.
0
🌸onyetele
(12.05.11)
zannedersem asus ortak problemi. 2007 yılında aldığımız asus f3jr de aldığımız günden beri böyle. ben o zamanlar normal sanmıştım.

ilk şarj olduğunda tam dolu diyor. pil üstünde prize takılı kullanıyorsanız birkaç gün içinde tam dolu olan şey %99, 98 diye düşüyor ve prize takılı dolmuyor diyor. öyle bir huyu var diye düşündüm şimdi.

elektrik kablosunu çekini pilden kullanmaya bi başlasın, sonra geri takın bakalım dolacak mı.
0
kibritsuyu
(12.05.11)
@kibritsuyu
Hacı teknik servisle konuştum haberler iyi..
Bataryayı sıfırlayın diyor. Bizde ok dedik. Sıfırlansın bitsin.
Sonra prizi takcam. İnşallah çalışır. Yoksa mort...
0
🌸onyetele
(12.05.11)
biraz pilde kullanın %50-60lara düşsün. ondan sonra şarj olmaya başlar. benim eski bilgisayarım da asustu (f3sv). onda da aynı sorun vardı.
0
inheritance
(12.05.11)
Battery Care Function (Batarya Koruma) gibi bi özellik var ve aktifse bataryayı ayarlanan şarj seviyesinin üstünde şarj etmiyor bendeki sony makine. Buna benzer bir özellik olabilir mi Asusta da?
0
cosa nostra
(12.05.11)
(4)

nokia 5800 müzik çalar

kibritsuyu
ta geçen sene sormuştum, tekrar soruyorum. gün içinde cevap gelmezse silip tekrar sorabilirim. sonra spam ediyor demeyin.mp3 çalar kültürüm yoktur, nasıl işler bilmem. winamp bilirim, aimp bilirim. bilgisayardaki müziklerimi de her klasör bir albüm olacak şekilde düzenlerim. bak burası çok önemli. H
ta geçen sene sormuştum, tekrar soruyorum. gün içinde cevap gelmezse silip tekrar sorabilirim. sonra spam ediyor demeyin.

mp3 çalar kültürüm yoktur, nasıl işler bilmem. winamp bilirim, aimp bilirim. bilgisayardaki müziklerimi de her klasör bir albüm olacak şekilde düzenlerim. bak burası çok önemli. HER KLASÖR BİR ALBÜM OLACAK ŞEKİLDE düzenlerim.

lakin bu şekilde düzenlenmiş albümleri klasörleri telefona atıyorsun, müzikçalar bunu karmakarışık görüyor. niye? çünkü müzikçalar id3 taglerindeki albüm, sanatçı vs. bilgisini okuyor. bak burası da önemli. TELEFON KLASÖR, SANATÇI VS. BİLGİLERİNİ ID3 TAGLERDEN OKUYOR. internetten indirdiğim şarkılarda id3 tag falan yok. varsa da saçmasapan şeyler yazıyor "rip by uslanmazchocuq" falan yazıyor.

hah sadede geleyim, ben albüm sanatçı bilgilerini id3 taglerden okumayan, nasıl attıysam o şekilde, klasör klasör, windows explorer gibi gören ve de gösteren bir müzikçalar istiyorum.

var mıdır?
0
kibritsuyu
(12.05.11)
örnekli açıklama:

"fasıl" diye klasörüm var. içinde muhtelif türk sanat müziği eserleri. kimini zeki müren söylemiş, kimini müzeyyen senar, kimini muazzez ersoy söylemiş. kimi enstrumantal, kimi anonim. telefona yüklüyorum, hepsi tek tek sanatçı sanatçı ayrılıyor, id3 tagi olmayanlar bilinmeyen sanatçı oluyor bir yere gidiyor, albümünde "iphnechocuqu" yazanlar öyle bir albüme gidiyor, tüm şarkılar diyorum, rock albümüyle de karışıyor, ne var ne yok listeleniyor.

istiyorum ki alayım telefonu, "bugün fasıl dinleyeyim" diyip o klasörü çaldırayım, sırayla sadece o klasördeki şarkıları çalsın.

elle tek tek id3 tag düzenleyecek ne vaktim var, ne sabrım var.
0
🌸kibritsuyu
(12.05.11)
calma listesi olustur, istediin sarkilari ekle bu calma listesine, sirayla calsin.
0
Hobokenfour
(12.05.11)
he gurban işte onu nasıl yapıcam? ovi suite ile 4532874239 tane karman çorman olmuş şarkının içinden tek tek seçerek mi yapıcam? ona sabrım yok.

bilgisayardaki klasörleri bilgisayarda çalma listesi olarak kaydediyorum, telefona atıyorum, telefon çalma listelerini tanıyor ama içi boş. niye? çünkü notepad ile çalma listesini açıp baktığımda görüyorum ki bilgisayardaki yolu yazmıi oraya.

önce müzikleri atıp telefonu usb'den bağlayıp telefonun üstünde çalma listesi oluşturuyorum. ama yine olmuyor. niye? telefonun hafuza kartı bilgisayara takınca g: oluyor, telefonu çıkarınca kendi kendisinde g: olmuyor.

yani olmuyor.
0
🌸kibritsuyu
(12.05.11)
ayrıca telefona 205 tane dosya kopyaladım, müzik kütüphanesine giriyorum 254 tane dosya diyor. bu 50 tane fazla dosya nerden çıktı?
0
kibritsuyu
(12.05.11)
(2)

Kulaklık Takılıyken Sesi Laptopun Hoparlörüne Verme-YARDIM

Fayfa
Merhaba,kulaklık takılıyken sesi laptopun hoparlörüne verilebilir mi?Evetse nasıl yapabilirim?Teşekkürler,
Merhaba,

kulaklık takılıyken sesi laptopun hoparlörüne verilebilir mi?

Evetse nasıl yapabilirim?

Teşekkürler,
0
Fayfa
(12.05.11)
kulaklığı takınca bir ekran çıkıyor windows'ta. "bişet taktın, aga bu nedir" diyor. iki seçenek var, line out ve kulaklık. kulaklık seçeneğini değil, line out'ı seçerseniz hoparlörün sesini kesmez.

ha o ekran çıkmayabilir, "bu ekranı her sefer çıkar" tikinin işaretini kaldırmışsınızdır. denetim masasından bir yerlerden ulaşabilirsiniz o ekrana.
0
kibritsuyu
(12.05.11)
çok ilkel bir çözüm olacak ama, kulaklığın jakını en sonuna kadar değil de yarım takarsan, hem kulaklığa hem hoparlöre ses veriyor. en azından benimkisi.
0
halanne
(12.05.11)
(3)

nokia 5800 da Gps sorunu

hoot
meraba millet. Telefonun navigasyonundan son derece memnundum. İlk yıl gps kullanılmaya başlar başlamaz hemen internete bağlanır yerimi bildirirdi. Ama artık şebeke tabanlı konumlaa açık olduğu halde internete bağlanmıyor tabi nerede olduğunu da bulamıyor. Acaba son güncelleştirme de mi bu sorun baş
meraba millet. Telefonun navigasyonundan son derece memnundum. İlk yıl gps kullanılmaya başlar başlamaz hemen internete bağlanır yerimi bildirirdi. Ama artık şebeke tabanlı konumlaa açık olduğu halde internete bağlanmıyor tabi nerede olduğunu da bulamıyor. Acaba son güncelleştirme de mi bu sorun başladı? Neden gps için internete bağlanmaz oldu?
0
hoot
(11.05.11)
1. yardımlı gps de açık mı?
2. navigasyon ayar menüsünden (haritalar içindeyken sol alttaki ingiliz anahtarı işareti) internet kısmına bakın çevrimiçi diyor mu?
0
kibritsuyu
(11.05.11)
Bende 5800 kullanıcısıyım,

@kibritsuyu' nun yazdıklarına ilave:

Ayarlar Menüsü (ingiliz anahtarı) içinde:

Şebeke Hedefi --> "İnternet" Olarak seçili!

Dolaşım Uyarısı --> "Açık"

belki farkında olmadan kapatmışsındır
0
tzameti
(11.05.11)
tzameti'ye ek:

şebeke hedefi: internet

demiş. 5800'de böyle bir andonluk var ya da ben beceremedim. benim internet hedeflerimde evdeki wireless ve turkcell internet var. wireless öncelikli, turkcell ikincil. lakin dışardayken wireless'ı bulamayınca ikincil olanı kullanmıyor. dolayısıyla bağlanmıyor. o yüzden ben turkcell internet'i "wap servisleri" içine aldım (telefon ayarlarındaki bağlantı hedesinden), ingiliz anahtarından da interneti değil wap servislerini seçtim. yani her halükarda wap kullanarak bağlanıyor, evde navigasyonu ne yapayım da wireless kullanayım di mi hehe. (internet paketim olduğu için ücreti falan yok, bu dediğimi internet paketiniz yoksa bir kere daha düşünerek yapın)
0
kibritsuyu
(12.05.11)
(9)

analog/dijital - gerizekalıya anlatır gibi

kibritsuyu
yani analog ve dijital farkını biliyorum ama kimi durumlarda anlayamıyorum.1. analog yayın/dijital yayın: ikisi de havadan gelen sinyallerle oluyor, aynı çanak anten alıyor sinyali, aynı kablodan geçiyor. analog yayın ne, dijital yayın ne o zaman?2. analog kayıt/dijital kayıt: 2000'lerin başında bir
yani analog ve dijital farkını biliyorum ama kimi durumlarda anlayamıyorum.

1. analog yayın/dijital yayın: ikisi de havadan gelen sinyallerle oluyor, aynı çanak anten alıyor sinyali, aynı kablodan geçiyor. analog yayın ne, dijital yayın ne o zaman?

2. analog kayıt/dijital kayıt: 2000'lerin başında bir video kamera aldım. hi8 kasetli. sonra digital (?) kameralar çıktı. ulan o da aynı boy, aynı ölçü "digital8" kasetli. neymiş? o kamera dijital kayıt ediyormuş. lan aynı kaset işte. digital8 olanı alıp kendi kameramda falan kullanabiliyorum. bu kameranın nesi dijital? daha doğrusu o dijital anladık, benimkinin nesi analog?

hani analog saat, akrepli yelkovanlı mekanik, dijitalde gösterge var, devre var vs. fotoğraf makinesi ha keza öyle. bu yukarıdakilerin olayı ne? dediğim gibi gerizekalıya anlatır gibi lütfen.
0
kibritsuyu
(11.05.11)
1- TV, radyo gibi havadan yayın alan cihazla okudukları frekansa bindirilmiş olan sinyalleri işlerler. Yani aslında antene gelen elektromanyetik dalga üzerinde başka bir sinyali taşıyor. Mesela siz FM104.5 frekansını dinlerken 104.5 frekanslı bir sinüs dalgasının taşıdığı ses sinyallerini dinliyorsunuz. Dijital yayına gelirsek, elektromanyetik sinyallerin boşlukta hareket edebilmesi için illa ki sinüsoidal olması gerekiyor. Yani en basit anlamıyla 1ler ve 0lardan oluşan bir pulse dizisini havada bu şekliyle hareket edemez. Bunun için aynı analog yayında olduğu gibi gerekli 1 ve 0 lar bir sinüs dalgası tarafından taşınıyor. Yani bir nevi klasik radyo yayınından mors alfabesine benzer sinyaller göndermek gibi düşünün.

Detaylı bilgi için frequency modulation diye aratabilirsiniz.

2- Commodore 64, atari falan kullandıysanız o zamanlarda da bildiğimiz teyp kasetlerine program kaydedilirdi. Aslında her analog data taşıyıcıda (plak, makara bant, fotoğraf filmi, mikrofilm vs.) dijital bilgi de taşınabilir. kaset, teyp, film gibi şeyler genelde kesiksik sinyalleri taşımak için üretiliyor, ama bu kesikli sinyalleri taşımasına engel değil.
0
johan sebastian
(11.05.11)
Abi cevap vereyim dedim de o kadar çok alt başlık birikti ki kafamda.

Misal plaklar, müziği analog olarak kaydetmek için kullanabilirsin. Standart pikap düzeneği ile ek bir donanım olmadan dinleyebilirsin.

Aynı pikaba istersen veri de yazarsın, dinlediğinde abuk subuk sesler duyarsın. Bu durumda analog sinyali alıp işleyerek dijital'e çevirecek donanım da gerekiyor. dijital'e çevrildikten sonrası da var. Bu ham bilgiyi işe yarar hale çevirmen lazım. o veri yığını bir mp3 de olabilir, jpg de.
0
kimlanbu
(11.05.11)
1) Kablodan, havadan, kart üzerinde vs iletim yine analog aslında. Fiziksel iletim ortamlarında 1 ve 0 diye birşey yok. X Volt'a 1 deniyor, 0V a 0 deniyor diye "fiziksel" olarak dijitalden söz edemeyiz.

Orijinali analog olan verinin (ses, görüntü vs ) 0 ve 1'lerden oluşacak şekilde sayısallaştırılıp, yine analog bir sinyal olarak iletimi akabinde ulaştığı yerde tekrar sayısallaştırılıp en sonunda tekrar analog veya dijital olarak kullanılması söz konusu. ( Ses ise hoparlöre , görüntü ise ekrana veriliyor )

Dijital sinyaller QPSK, QAM, OFDM gibi gelişmiş modulasyon teknikleri ile iletiliyor ve alıcı bir bit'e karşılık gelen zaman diliminde göndericinin 1 mi 0 mı gönderdiğini sinyalde bir bozulma yoksa algılayabiliyor ve bu 1 ve 0'ları arka arkaya dizerek sinyali almış oluyor.

Ama analog iletimde zaman dilimleri yok. Giriş her an değişik bir bilgi içeriyor (zaman anlamında da genlik anlamında da sürekli)
0
nop
(11.05.11)
abi sağolun da öyle bi anlatıyosunuz ki iyi ki gerizekalıya anlatır gibi demişim :P

bak mesela şöyle mi; plağı anlıyorum. müziği bir yüzeye girinti çıkıntı olarak işliyorsun, bir iğne de o girintiye çıkıntıya girerek bunu okuyor. bu analog.

kaset bandı? gözümle göremeyeceğim ölçüde bir manyetik bozulma yaratıyorsun ve kasetçalar bunu okuyor. bu da analog (doğru mu anlamışım?)

peki kasete dijital nasıl oluyor? manyetik bozulma yoluyla değil de başka bir teknikle mi işliyor o veriyi bansın üstüne?
0
🌸kibritsuyu
(11.05.11)
hani deseler ki "kaset plak vs analogdur, mp3 ise dijitaldir" anlarım. ama kaset bandına yapılan kayıtlara "dijital" denebiliyor. niye ve nasıl?

digiturk çanağından inen dijital yayın kablosu da aynı koaksiyel kablo, yetmiş senelik kılçık antenden inen de aynı koaksiyel kablo. analogda x mhz frekanslı sinüs dalgasının taşıdığı veri geliyor. dijitalde? yine sinüs dalgası dediniz. o nasıl geliyor anlamadım.
0
🌸kibritsuyu
(11.05.11)
@kibritsuyu, kasete kayıt şeklin gene "analog" ama basit bir demodülasyon işleminden sonra sinyali alıp direkt kullanamıyorsun. Çünkü orada belli bir formatla kaydedilmiş özel bir veri var.

Misal divx olarak kaydedilmiş olabilir kasete.
0
kimlanbu
(11.05.11)
bandın üstüne yine manyetik olarak işliyor ama dijitalde durum şu şekilde oluyor; bandın üzerine 0 ve 1 dediğimiz çukur ve tepeleri bırakarak aslında bir nevi analog olarak işleniyor. üzerinde çukur ve tepe bırakıyor, bunun dijitalliği nerede dersen, eski tipde iz bırakıyordu ve sıkıştırma oranı düşüşk olduğundan yüksek kalitede bir video kaydı yapmaya izin vermiyordu. ama banda çukur tepe bırakarak daha fazla alan ve saniyede daha fazla kare oluşmuş oluyor. ve sonra çıkan kameralar bu çukur ve tepeleri 0 ve 1 olarak algılayıp dijital olarak okuyorlardı ki sende görünütyü daha kaliteli olarak alıyorsun
0
Dharmalı
(11.05.11)
Hani kasete içinde bir sürü enstruman olan bir müzik yazılıyor ya, bunların hepsinin çıkıp sadece bir davulun kaldığını düşün. Kasetin audio çıkışına da bu davul vuruşlarını okuyan bir decoder tasarla. Ve bu decoder her 1 saniyede gelen bandın üzerini okusun (yani 1 hz de çalışsın), davul vuruşu varsa 1 yoksa 0. Yahut davul sesinin genliği x desibelin üzerindeyse 1 altındaysa 0 gibi algılasın. Al sana 1 hz de çalışan bir decoder ve onun çıkışında dijital bir veri . Hatta diyelim ki 8 saniyede şöyle birşey gelsin 01100001, bu mesela ascii standardına göre a harfi.
0
johan sebastian
(11.05.11)
dijital kodlanmış veri, analog ise bodoslama algı
0
yuto
(12.05.11)
(13)

beyaz gömlek içine ne giyilir?

tolga asp
panpalar selam, hayatımda ikinci kez gömlek ceket ve kravat takmam gerek ama şöyle bir sorun var. gömlek beyaz, içime bir şey giymesem memiş uçlarım belli oluyor ve kızları tahrik etmekten korkuyorum. atlet giysem atlet hatları belli olacak bu sefer daha kötü bir görünüm sergilemiş olacağım. napsam
panpalar selam, hayatımda ikinci kez gömlek ceket ve kravat takmam gerek ama şöyle bir sorun var. gömlek beyaz, içime bir şey giymesem memiş uçlarım belli oluyor ve kızları tahrik etmekten korkuyorum. atlet giysem atlet hatları belli olacak bu sefer daha kötü bir görünüm sergilemiş olacağım.

napsam ne etsem bilemedim, ceketi çıkarmasam mı hiç? veya başka bir alternatif var mı? 30 kişinin karşına çıkacağım.
0
tolga asp
(10.05.11)
maresal jedi
(10.05.11)
çaresiz atlet giyeceksin. gömlek o kadar inceyse zaten altından ten renginin, kılın tüyün, meme ucunun filan görünmesi atletin hatlarının belli olmasından daha kötü bence.
hiçbirini beğenmezsen ceketi çıkarmazsın olur biter.
0
j lithium
(10.05.11)
@maresal jedi kısa kollu atlet giyince de kollar belli oluyor. benim derdime çare yok herhal.
0
🌸tolga asp
(10.05.11)
ıyy atlet mi? ivrenç. maresalın gösterdiği uzun kollulardan giy bence de
0
zenc
(10.05.11)
www.derinmor.com
www.derinmor.com

şu tarzda atletler var.
0
emininsel
(10.05.11)
bisiklet yaka atletler var gömleğin ilk düğmesi açık olsa bile yakası gorunmuyor. kollarınıda omuz hizasından makas ile kesersin hiç bişi belli olmaz rahat ol.
0
adidastan saatmi olur
(10.05.11)
şudur hocam:
www.gunboyu.com
0
barbaroj
(10.05.11)
ya arkadaş atletten niye bu kadar korkuyorsunuz anlamadım ki, görünsün a.q kim diyor iğrenç diye...
0
karrdanadam
(10.05.11)
beyaz gömlek giyen kadının gömleğinin altından sütyeni görünmüyor mu? hah o niye yivranç değil bi düşünün. kadın diye, meme diye mi? tahrik edici diye mi? ha erkeğin atleti, ha kadının sütyeni lan işte. gözükmesi yivrançsa kadınınki de yivranç, erkeğinki de yivranç. değilse ikisininki de değil. beyaz gömlekten süytenim görünüyor diyen bir tane kadın görmedim bugüne kadar. demek ki kadına yivranç değil, ama erkeğe yivranç. peki niye lan? üstelik amacınız bile aynı. meme ucu gizlemek.
0
kibritsuyu
(10.05.11)
gayet de atlet giyilebilir. beyaz, bisiklet yaka, kolsuz atlet, gömlek yakasının altından ve kol dikişinden sonra gözükmeyecek şekilde giyilebilir. vücudunuzun her yerini sergilemekten daha adaplı bir görüntüdür. ancak atletin yıkana yıkana ağzı burnu bir tarafa kaymamış olması, giydiğinizde üstünüzde düzgün duruyor olması gerekir. korkmayın kimse ayıplamaz. aynı şey vücudunuzu belli eden tüm gömlekler için de geçerlidir.
0
kedili madam
(10.05.11)
Meme ucunu belli etmeyen başka bir gömlek al.
0
386 dx
(10.05.11)
Beyaz gömleğin içine hiç bir şey giyme. Ya da beyaz gömlek giyme. Ya da alırken kumaşına dikkat et, transparan bir şekilde içini göstermesin.
0
july14
(10.05.11)
her türlü mağazada basic tshirtler var. loft ta buldum ben, 10 liraya beyaz fanila gibi basic tshirt. her rengi var. aldım beyazından iki üç tane. değiştire değiştire giyiyorum beyaz gömlek altına.
0
sttc
(10.05.11)
(5)

ekşisözlük beta

rondo alla turca
yav beta'da "başlık içinde ara" yok mu yoksa ben mi göremedim?
yav beta'da "başlık içinde ara" yok mu yoksa ben mi göremedim?
0
rondo alla turca
(10.05.11)
başlık arama kutusu çok fonksiyonlu. başlık getirmek için kullandığınız kutuyu kutuyu kullanıyorsunuz. yazmaya başlayınca açılan menünün en alt kısmı başlık içinde arama şeysi.
0
kibritsuyu
(10.05.11)
@yazar şeklinde nasıl arıyoruz peki?
0
yvandal
(10.05.11)
aynı şekilde. ilgili başlıktayken başına @ koymadan yazar ismini yazın, göreceksiniz.
0
kibritsuyu
(10.05.11)
yok olmuyor ondan sordum. aşağı açılan menü açılmıyor hiç.
0
yvandal
(10.05.11)
kullandığınız tarayıcı ile birlikte bug bildirin, düzeltilecektir.
0
kibritsuyu
(10.05.11)
(5)

Dizi ve Filmlerdeki Satranç Sahneleri

gam teli
genelde türk dizilerinde rastladığım bir olaydır efendim.iki kişi satranç oynuyordur, diğeri hamle sırası kendisine geldiğinde gider rakibinin şahını bir piyon yiyormuş edası ile devirir ve şah mat der.senaristler satranç mı bilmiyor yoksa benim bilmediğim özel bir hamle mi var bunu merak ettim. zir
genelde türk dizilerinde rastladığım bir olaydır efendim.

iki kişi satranç oynuyordur, diğeri hamle sırası kendisine geldiğinde gider rakibinin şahını bir piyon yiyormuş edası ile devirir ve şah mat der.

senaristler satranç mı bilmiyor yoksa benim bilmediğim özel bir hamle mi var bunu merak ettim. zira şah çekildikten sonra karşı taraf oynayamıyorsa oyun bitmiştir, sıra tekrar bu adama gelipte nasıl şahı devirir.
0
gam teli
(09.05.11)
tamam işte, şah mat ediyor rakibini, artizliğine de rakip şahı deviriyor.
0
jangara
(09.05.11)
şahı taş yer gibi devirmez. şah çeker, mat derken de parmaanın ucuylan şahı devirir. yani filini alıyor gibi hamleyi şaha yapmaz o sahnelerde. yapıyorsa evet ya senarist bilmiyor, ya da "izleyenlerin çoğu satranç bilmez nasıl olsa, anlamazlar, böyle anlatayım" demeye çalışıyor.
0
kibritsuyu
(09.05.11)
ibneliğine.
0
ronaldo17
(09.05.11)
pek çok yabancı filmde de aynı şeyi gördüm ben, bilmiyolar bence.
0
halanne
(10.05.11)
nasıl olsa izleyicilerin büyük kısmı satranç bilmiyor ya da ilkel haliyle çocukluğunda oynadığı kadar biliyor dolayısıyla kafada yer etmiş görüntüyü çekerim demişlerdir. daha yeni izledim mesela seinfeld'in bir bölümünde george ile kızarkadaşı satranç oynuyorlar ve orada bu hareket yok, kız gerçekte olacağı gibi şah mat diyor ve oyun bitiyor. yani olayı ciddiye alan yönetmenler de mevcut demek ki.
0
manfool
(10.05.11)
(1)

Sigorta Priminin geri ödemesi

patates baskı
Selamlar.. annem 52 yaşında ve 2100 günlük ödenmiş primi bulunmakta.. sigortaya giriş tarihi 1982 olması gerekiyor. buna göre ödenen primleri geri talep edebilirmi eğer böyle bir talep varsa geri ödenecek tutar nedir yada bu tutar nasıl hesaplanır.
Selamlar..

annem 52 yaşında ve 2100 günlük ödenmiş primi bulunmakta.. sigortaya giriş tarihi 1982 olması gerekiyor. buna göre ödenen primleri geri talep edebilirmi eğer böyle bir talep varsa geri ödenecek tutar nedir yada bu tutar nasıl hesaplanır.
0
patates baskı
(09.05.11)
ödenen primlerin geri alınması gibi bir uygulama mevcut değil maalesef. tek yolu yaşını ve prim gün sayısını tamamlayıp emekli olmak ve maaş almak.
0
kibritsuyu
(09.05.11)
(8)

Anahtar yok ve kilidi değiştirmek istiyoruz.

echtelion
Bir arkadaşım evinin anahtarını kaybetmiş ve elinde de fazladan bir kilit var. Kapı ahşap kapı. Kilidi çıkarmak için anahtar lazım sanırım ama olmadan nasıl çıkartabiliriz, bilen var mı?
Bir arkadaşım evinin anahtarını kaybetmiş ve elinde de fazladan bir kilit var. Kapı ahşap kapı.

Kilidi çıkarmak için anahtar lazım sanırım ama olmadan nasıl çıkartabiliriz, bilen var mı?
0
echtelion
(09.05.11)
eğer kapı kilitli değilse,
2.5lt lik kola şişesini kesip araya kilidin dilinin olduğu yerin üstünden sokup aşağı doğru çekmek sureti ile açmayı deneyebilirsin
0
€xpolerer
(09.05.11)
sorun sanrım kapıyı açmakla ilgili değil de kilit ile ilgili.

kilidi çıkarmak için ille de kapıyı açmak gerekmiyor. eğer ki kilit içinde çelik destek olmayanlardansa çilingirde bir zımbırtı var, onunla iyice kavratıp yamultunca ortasından kırılıyor :)

eski evdeyken üzerinde anahtar olan kapıyı deneyip açamayan çilingirin yöntemi idi bu. ama bu yöntemi o alet olmadan denemeyin, çünkü kapıyı zedeleyip çilingir masrafından fazla masraf açabilirsiniz.

eğer kapı açık ise zaten vidaları sökerek değiştirebilirsiniz.
0
altinci nesil caylak
(09.05.11)
vidalar sökülü ama göbeği nasıl çıkartacağız? Arkadan ittik, üstten ittik, bana mısın demedi.
0
🌸echtelion
(09.05.11)
kapı açık mı kapalı mı? en önemlisini söylemiyorsunuz.
0
kibritsuyu
(09.05.11)
çoğu kilitte anahtarı sokup bir çıt sesi duyana kadar çevirmelisiniz ki kilidin çıkmasını engelleyen mil tamamen kilidin içine girsin.

o yüzden çıkaramıyorsunuz büyük ihtimalle. anahtar olmadan nasıl olur o iş bilemiyorum ama olmaması da mantıklı; her önüne gelen sizin kapının kilidini değiştirememeli, dimi ama?
0
loveinaflipbook
(09.05.11)
Kapı açık. Ama anahtar yok
0
🌸echtelion
(09.05.11)
hayır değiştiremezsiniz, o barelin ortasında minik bir dil var ve anahtarı çevirince dönüp düzeliyor. uğraşmayın çilingir çağırın derim ben.
0
kisa
(09.05.11)
matkap bulun bir yerlerden. metal ucuyla anahtarın girdiği kısımı delin arkadan çıksın matkap. sonra daha kalın bir uç takıp onunla tekrar delin. bu yöntemle bizim çelik kapıyı açmıştım. çilingir iş yarım diye daha fazla para talep eder benden söylemesi:)
0
mr fusion
(09.05.11)
(2)

LPG Taktirayim mi? Ankara'da en iyi yer neresi?

alisveris arabasi
arkadaslar basliktan da anlasildigi uzere 2004 hyundai accent 1.6 var. yaklasik 2-3 sene daha degistiremem lpg taktirmayi dusunuyorum siz ne dersiniz? bir de ankaa'da en iyi neresi yapar?
arkadaslar basliktan da anlasildigi uzere 2004 hyundai accent 1.6 var. yaklasik 2-3 sene daha degistiremem lpg taktirmayi dusunuyorum siz ne dersiniz? bir de ankaa'da en iyi neresi yapar?
0
alisveris arabasi
(09.05.11)
araç benzinli ise taktır. zaten diğer türlü pek önermiyorlar. (modelini vermişsin arabanın ama ben o modelin benzili olup olmadığını bilmiyorum)

çok fazla kar ediyorsun. önemli olan işçilik. brc en iyisi diyorlar. bende aldesa var şimdilik bir sorun çıkarmadı.
0
maresal jedi
(09.05.11)
hyundai servisine götürün. her zamanki bakım yaptırdığınız yere (akbak, kuruçayırlı, neziroğlu falan). sıfır hyundai'lere brc otogaz takıyorlar garantisini bozmadan. eski modele de takarlar elbet. hem arabayı da en iyi onlar tanır.
0
kibritsuyu
(09.05.11)
(20)

şu kuleler size ne ifade ediyor?

sttc
soru değil aslında bu, anket. araştırmanızı istemiyorum, an itibari ile ne düşünüyorsunuz veya biliyorsunuz onu merak ediyorum.ekli fotoğraftaki kulelerin ne fonksiyonu olduğunu düşünüyorsunuz? sizce doğaya zararlı bir işlem mi gerçekleşiyor içinde?ek: cevap verdikten sonra araştırabilirsiniz bittab
soru değil aslında bu, anket.

araştırmanızı istemiyorum, an itibari ile ne düşünüyorsunuz veya biliyorsunuz onu merak ediyorum.

ekli fotoğraftaki kulelerin ne fonksiyonu olduğunu düşünüyorsunuz? sizce doğaya zararlı bir işlem mi gerçekleşiyor içinde?

ek: cevap verdikten sonra araştırabilirsiniz bittabi :)
0
sttc
(08.05.11)
homer simpson

haliyle nükleer santral olabileceğini düşünüyorum ama hiç nükleer santral bacası görmedim.
0
jangara
(08.05.11)
su buharını tahliye etmek için bacalar, çevrim santrali falan olabilir
0
freebird5406_2
(08.05.11)
buhar bacası onlar. aslında zararsız olduğunu biliyorum ama yine de çok çok zararlı gibi hissetiriyor
0
michael_knight
(08.05.11)
nükleer santral. bacaların da su buharı çıkardığını biliyorum.

edit: cevap verdikten sonra araştırmamı da yaptım her zamanki gibi. bu tür soğutma yapıları başka tür santral ve rafinerilerde de görülüyormuş. soğutma işlemi için genelde su kullanılıyor ama sudan başka sıvı da kullanabiliyorlarmış ve bacadan havaya yayılan gaz, su buharından başka birşey olabilirmiş. onun dışında başka tür soğutma sistemleri de varmış. genelde çıkan gaz zararsız ama lejyoner hastalığına sebep olabiliyormuş. ama şimdiki yapılarda biyosit kullanarak bunun önüne geçebiliyorlarmış. oldu görüşürüz.
0
ermanen
(08.05.11)
sim city
0
dwyn
(08.05.11)
para
0
serafettinn
(08.05.11)
düşünmeden the simpsons, homer simpson ve mister burns :P
eğer süpriz bi soru ise ve doğaya zararlı olmayan bi şey yapan bi yerse bile otoparktaki araçlar buranın çalışanlarına aitse gene doğanın mnına koymuş oluyorlar :P
0
madyb
(08.05.11)
aynen simpsons ve nükleer reaktör geldi direk aklıma. zararlı diye düşünmedim ama.
0
insan opusen hayvandir
(08.05.11)
"an itibariyle ne düşünüyorsunuz" demişsin ama ben küçüklüğümden beri korkarım bu tip kulelerden. çevreye etkisi şusu busu bir yana, oldum olası içine düşmekten korkmuşumdur bunların. alıp helikopterle içine atıvereceklermiş gibi gelirdi küçükken.
şu daha korkunç gerçi, of. www.issizada.org

soruna cevap olmanın yanından geçmedi ama...
0
daysleeper
(08.05.11)
doğaya değil de sadece insana yararlı gibi. şekli güzel
0
hikaye mesture
(08.05.11)
kucukken afyon'dan istanbul'a gelirken gordugum sabun fabrikasini animsatti bana ama bilemedim bu nedir.
0
anorexic penis
(08.05.11)
sanırım doğaya zararlı bir çalışmada görsel olarak kullanmayı düşünüyorsunuz ve bakanlarda "ıyyy ne biçim pislik çıkarıyor" etkisi yaratıp yaratmadığını anlamaya çalışıyosunuz.

eğer amacınızı doğru anlamışsam, ı-ıh bende yaratmadı. kara/gri duman çıkaran baca fotoğrafları daha etkili olur.
0
kibritsuyu
(08.05.11)
karanlık ve kirlilik geldi tamamen. ama benim bir tavsiyem var cevapları mesaj olarak isteyin. insanlar iğer cevaplardan etkilenebilirler.
0
teritori
(08.05.11)
ilk izlenimde insanlar zararlı gazlar olduğunu sanıyor evet ama sadece su buharı.
0
prodeq
(08.05.11)
valla bizim burda da böyle yapılar var. ve nükleer santral değiller. petrolle alakalı bişiler diye biliyorum. muhakkak kirletiyordur yaneee
0
yarmasimo
(08.05.11)
Bende huşu uyandı hele tam onların dibinde olunca. Ve ne yaptıkları belli, baca o kuleler. Çıkan dumanının hacmine bakarsak daha aşağısı kurtarmazmış belli.
0
jesterdvine
(08.05.11)
Nükleer santral geldi.
0
xenophobe
(08.05.11)
sadece su buharı diyenler var. su buharıysa bile o da masum değil ayrıca. sera etkisi diye bişey var.
0
daysleeper
(08.05.11)
sanayi devrimi
0
rakim efendi
(08.05.11)
Sanayilesme.
0
fenerliyim ama feneri delgado
(08.05.11)
(7)

istanbul'da kilo ile pişmemiş kokoreç nereden bulurum?

sefapezevengi
selamlar,soru başlıkta. öyle onlarca kilo almayacağım. sadece evde arkadaşlarla yemek için 1-2 kilo.teşekkürler.
selamlar,
soru başlıkta. öyle onlarca kilo almayacağım. sadece evde arkadaşlarla yemek için 1-2 kilo.
teşekkürler.
0
sefapezevengi
(08.05.11)
kokoreçin 1 şişi 30 liraya falan bile bulunuyormuş ama 100 tl nin üstü fiyata da varmış. o şekilde kasaplardan alınabilirmiş. ben sorunca öyle demişti kokoreççi
0
eipcack
(08.05.11)
marketlerde satılıyor, eskiden tansaşlarda bulunuyordu artık hepsi migros oldu, yine bi sor istersen, daire şeklinde satılıyor evde tavada çeviriyorsun pişirmek için
0
freebird5406_2
(08.05.11)
büyük marketlerde olur. sakadatçılarda da olur. hiçbirinde yoksa google'dan et ve balık kurumu satış noktalarını araştırın. istanbul adreslerini.
0
kibritsuyu
(08.05.11)
fatih de kadınlar pazarında bulursun ama temizliğine garanti veremem.
0
yambiliyami
(08.05.11)
kadıköy yeldeğirmeninde toptancısı var
0
mr fusion
(08.05.11)
şalvarlı'da satılıyordu gayet de iyiydi mangalda yaptıydık.
0
suleyman kargi
(08.05.11)
realde de var hocam. 300-400 gr lık paketlerle
0
ra s al ghul
(08.05.11)
(4)

çinden elektronik eşya satın almak?

the kene
*çinden türkiye'dekine göre daha ucuza elektronik eşya satın alabileceğimiz bir internet sitesi olmalı*çince bilmeyip, türkçe ve ingilizce bilinler kullanabilmeli*GÜVENLİ olmalıdaha önce tecrübe eden arkadaşlara sesleniyorum, bir yol gösterin.
*çinden türkiye'dekine göre daha ucuza elektronik eşya satın alabileceğimiz bir internet sitesi olmalı
*çince bilmeyip, türkçe ve ingilizce bilinler kullanabilmeli
*GÜVENLİ olmalı

daha önce tecrübe eden arkadaşlara sesleniyorum, bir yol gösterin.
0
the kene
(06.05.11)
sefapezevengi
(06.05.11)
duyuru'da xingoçangçong*xingçangçong gibi nicki olan bir eleman vardı (çince bi nick, özür dilerim kendisinden). çinden getirip satıyordu. aşağıda mavi duyuru'da ilanı vardı. onunla temas kurabilirsiniz.

onun dışında ebay'deki satıcıların çoğu uzakdoğulu zaten. onlardan alabilirsiniz.
0
kibritsuyu
(06.05.11)
xiongmao*xiongmao
nicki bu. çin'de yaşıyormuş zaten.
0
baldur
(06.05.11)
hah o işte.

baldur bu arada az önce geldi benim emanet. gümrükte falan kalmamış demek ki.
0
kibritsuyu
(06.05.11)
(7)

lens sorusu

baldur
base curve radius'u 8,9 olan biri 8.7 olan bir lensi kullandığı zaman ne olur? tolere etme gibi bir durum olur mu yoksa dayanılmaz bir rahatsızlık mı verir?
base curve radius'u 8,9 olan biri 8.7 olan bir lensi kullandığı zaman ne olur? tolere etme gibi bir durum olur mu yoksa dayanılmaz bir rahatsızlık mı verir?
0
baldur
(05.05.11)
astigmat değilsen,çok fark etmiyor sanırım.
0
yarmasimo
(05.05.11)
astigmat değilsen derken? toric lens kullanmıyorum ama astigmatım var 0,25. 0,25 olduğu için de toric lens verilmiyor sanırım.
0
🌸baldur
(05.05.11)
daha düşük no.ları kullanırsan tolere edebilir.
0
bisikletci
(05.05.11)
toric lens kullanmıyorsan demek istedim evet. yanılmıyorsam toric lenste sorun oluyor böyle küçük çap farkları.
0
yarmasimo
(05.05.11)
Doktor bana da 9,2 gibi saçmalık birşey yazdı.Göz bebeklerim cidden büyük.Fakat uygun lens bulamadım.Ve Ciba'dan Air OPTIX for Astigmatism 8,7 kullanıyorum.Bir sorun yok.Fakat sabah 8 gibi başlarsam takmaya akşam 6-7 gibi gözlerim yoruluyor.
0
VickVickyVale
(05.05.11)
BC değeri lensin ne kadar çukur, ne kadar düz olduğunun ölçüsü. yani 8.4 çorba kasesi ise, 8.9 yemek tabağı. lensine göre tolore edebilir. eşimin de gözü 8.6, 8.8'e kadar tolore edebilir denilen acuvue oasys'i kullanamadı, battı. doktor dedi ki "gözünü sıkmış". yani tolore etmedi. 8.6 olandan aldık (purevision denen takoz), rahat etti. tester bulursan dene bence. denemeden kutu alma. acuvue oasys var iki tane -2.75, iki tane de -3.00, kullanamadığımız göz sıkan lenslerden 8.4 BC. numara uyar dersen göndereyim dene.
0
kibritsuyu
(05.05.11)
her zaman risk vardır hacı.

doktorun ya da optikçin tester istesin,dene öyle al derim.çok kişisel bir şey çünkü.8.7lik softlens ile hiç rahat edemedim,sürekli battı ama 8.6lık purevision benim için üretilmiş sanki,varlığını bile hissetmiyorum.
0
p a t r i o t
(05.05.11)
(7)

arka sokaklar

in vino veritas
rakiplerine göre diziler konusunda nispeten iyi olan kanal d neden bu saçma diziyi hala sürdürmekte ısrarlı ki? yerine başka bir şey olsun demiyorum da hiçbir şey olmasa bile daha az itici gelir gibi bu diziden. ısrarla hem gün içinde (haberler öncesi), hem de prime time'da bu diziye yer vermesinin
rakiplerine göre diziler konusunda nispeten iyi olan kanal d neden bu saçma diziyi hala sürdürmekte ısrarlı ki? yerine başka bir şey olsun demiyorum da hiçbir şey olmasa bile daha az itici gelir gibi bu diziden. ısrarla hem gün içinde (haberler öncesi), hem de prime time'da bu diziye yer vermesinin amacı ne ki? hala izleyen var mı ayrıca?

edit: ne çok seveni varmış arkadaş :) tamam ben zevksizim, dizi muhteşem. allah da benim belamı versin diziyi izlemiyorum diye :) oldu şimdi hıhı..
0
in vino veritas
(05.05.11)
şu 3 soruyu bir araya getirsen cevabı buluyorsun zaten.
0
yasakani
(05.05.11)
var hocam.annem ev hanımı yenı bolumlerını del gıbı takıp ediyor böyle ekşınlı polisiye dizileri pek sever kobra takibi dıye bır dızı vardı onu da kacırmazdı mesela.ne yaptım ettimse vazgecıremedım.
0
hıkmıkzık
(05.05.11)
izleyen var ki veriyorlar devamlı.arz-talep meselesi. herkes senin gibi düşünmüyor.
0
baldur
(05.05.11)
bu arada ben izliyorum, gayet de seviyorum. türkiye'nin polisiye diziye ihtiyacı var. behzat ç belli bir keisme hitap ediyor. klasmanları da farklı. onun hitap etmediği kesimin ihtiyacını da arka sokaklar karşılıyor. aksiyon içeriyor, kahramanlık içeriyor, komiklik içeriyor. tamam konular ve çözüm yöntemleri basit belki, behzat ç'nin yanında tırt kalıyor ama yine de aksiyonlu polisiye ihtiyacını yeterince karşılıyor. bir dek anıt var mesela, o da investigation tarzı, aksiyonsuz ama araştırmalı buluşturmalı ihtiyacı karşılıyor.

siz nesini sevmiyorsunuz ve nnesini saçma buluyorsunuz ki? bunun yanında saçma diyebielceğiniz yediyüz tane dizi varken?
0
kibritsuyu
(05.05.11)
prime time haber öncesi değil haber sonrası zamandır. prime time öncesi reklam ücretleri düşüktür çünkü izlenme oranı düşüktür. prime time ve daha sonrasında 2 saat en pahalı zamandır reklamlarda. izlenme oranları dizinin çok iyi durumda, çünkü bu tip diziler devamlılık gerektirmiyor. yanii 2 ay izlemesen de izlemeye başladığın ilk bölümden itibaren hiçbir şey kaybetmeden izliyorsun. mesela ( öyle bir geçer zaman ki, de bölüm kaçırırsan devamlılık kaçar ) dolayısıyla kafa yormana gerek yok. oturuyorsun 2 saat izleyip gülüp boş boş takılıyorsun. ayrıca her dizinin hedef kitlesi vardır, eğer rating bölümlerine bakarsan a b grupta rating almadığını, gelir grubu daha düşük kesimlerden aldığını görürsün. yanii medya planlama açısından oldukça başarılı biz dizidir. hedef kitlesinde güzel ratingler almakta, reklam alanda verende memnun olmaktadır. her malın bir alıcısı vardır.
0
oscar
(05.05.11)
merakımı giderdiniz teşekkür ederim, gerçekten merak ediyordum çünkü hala izleyen olup olmadığını, varmış.

@kibritsuyu, bana hitap etmiyor bir de böyle yıllarca uzayan diziler çok sıkıcı görünüyor gözüme. lastik gibi uzat uzat bitmemiş diye düşünüyorum. bunun yanında saçma diyebileceğimiz zibilyon tane dizi olduğu doğru ama dediğim gibi kanal d nispeten daha başarılı diziler konusunda, ya da şöyle diyim bana hitap eden diziler konusunda. o yüzden dizilerini genelde izlerken pazartesi akşamları yapacak bir şey olmaması canımı sıkıyor.

@oscar, ayrıntılı açıklama için teşekkürler, bu arada ben prime time haberlerden önceki zaman dilimi demedim zaten, hem haber öncesi hem de prime time'da demiştim, yanlış anlaşılma olmuş galiba.
0
🌸in vino veritas
(05.05.11)
siz beğenmiyorsunuz diye kaldırılacak mı? gayet severek izliyorum ben. kaldı ki 5 senedir en çok rating alan dizi, tekrarları bile liste başı.
0
xenophobe
(05.05.11)
(6)

Bu oyuncagin adi neydi yahu??

arnatuile
80'lerin sonu, 90larin basinda cocuk olanlar bilirler bunu. amma oynardik lanhttp://9gag.com/gag/113884/
80'lerin sonu, 90larin basinda cocuk olanlar bilirler bunu. amma oynardik lan

9gag.com
0
arnatuile
(05.05.11)
basketbol oyunu :)
0
köfte
(05.05.11)
bunun futbollusunu ararken basketbollusunu buldum geçen hafta eskişehir'de. eğer futbollusunu bulan olursa da bana haber versin:)
0
dwyn
(05.05.11)
valla bulayim da, ne olursa olsun farketmez.

aslinda birisinin cikip su 90larin basindaki oyuncaklari yeniden uretmesi lazim. ne para yaparlar lan. niye yapmiyolar ki :)
0
🌸arnatuile
(05.05.11)
futbol olanı sanki bir yerde gördüm gibi.
nasıl bulunmaz yaw.
futbol olanı hala popüler.
0
ykup
(05.05.11)
abi ne parası komik olmayın allahaşkına. şimdiki çocukların hangisi bununla oynar? en garibanının elinde psp var, ps3 var. uzaktan kumandalı helikopter bile 20 liraya düşmüşken sitindirik basketbolu kim alacak? o dönemin çocukları, şimdi 30 yaşındaki adamlar da anılarım canlandı hesabı 1-2 alır bi kenara atar. commodore 64 emülatörü yükledim tey tey ne oyunlar vardı ne oynardık diye, ulan ikinci oynayışımda sıkıldım, baydı.
0
kibritsuyu
(05.05.11)
abi tutupta hasbro kadar, lego kadar para yapar demedik herhlalde. ama o zamanlari yasayan insanlar ilgi gosteriyor. big truk diye bi oyuncak varmis, gecenlerde londrada bilmem kac yil sonra tekrar piyasaya surduler. bittigim yerde sira vardi bir sure. adamlar yetistirememisler bir sure, tedarik sikintisi yasamislar.
0
🌸arnatuile
(05.05.11)
(7)

ayçiçeği

kibritsuyu
ya da günebakan. bildiğiniz gibi hep güneşe bakar, güneşi takip eder.peki bu canını sevdiğimin çiçeği geceleri ne yapar, ne tarafa bakar? güneş battıktan sonra ertesi sabaha kadar güneşin battığı tarafa öyle bakakalır mı? sabah güneş doğarken güneşin doğacağı tarafa doğru hazır mı bekler? ne yapar?
ya da günebakan. bildiğiniz gibi hep güneşe bakar, güneşi takip eder.

peki bu canını sevdiğimin çiçeği geceleri ne yapar, ne tarafa bakar? güneş battıktan sonra ertesi sabaha kadar güneşin battığı tarafa öyle bakakalır mı? sabah güneş doğarken güneşin doğacağı tarafa doğru hazır mı bekler? ne yapar?
0
kibritsuyu
(05.05.11)
Boynunu buker kalir.
0
orqan
(05.05.11)
başı öne eğik, solmuş çiçek gibi bekler.
0
vejeteryan vampir
(05.05.11)
hüzünlenir. başını öne eğer ve o gün allah için ne yaptığını düşünür.
0
köfte
(05.05.11)
peki gün doğduğundaki davranışı nedir? gün doğunca hop diye kafayı mı kaldırır, gün doğumuna yakın "ulan birazdan gün doğacak, hazırlanayım şu yana doğru hafif hafif döneyim" diye hazırlanır mı?
0
🌸kibritsuyu
(05.05.11)
evet
0
nawres
(05.05.11)
olay tamamen hormonel (bkz: fototropizma )
ışığa verdiği bir tepki , hazırlanma olayı falan yok, zamanı ile ilgili değil yani..
0
chaoslord
(05.05.11)
güzel bi hatun gördüğünde kafayı nasıl çeviriyosan aynı mekanizmanın güneş için olanını düşün. eheh
0
atrin
(05.05.11)
(6)

pdf'lerin hepsini birden yazdır

kibritsuyu
internetten gönderdiğim beyannamelerin tamamını ayrı ayrı pdf olarak kaydediyorum. hepsini yazdırmam lazım. hepsini açıyorum, hepsi ayrı ayrı adobe reader'da açılıyor. görev çubuğunda yirmi tane adobe reader.böyle istiyorum ki hepsini aynı anda yazdırabileyim. yazdır diyeyim, hepsini birden yazdırsı
internetten gönderdiğim beyannamelerin tamamını ayrı ayrı pdf olarak kaydediyorum. hepsini yazdırmam lazım. hepsini açıyorum, hepsi ayrı ayrı adobe reader'da açılıyor. görev çubuğunda yirmi tane adobe reader.

böyle istiyorum ki hepsini aynı anda yazdırabileyim. yazdır diyeyim, hepsini birden yazdırsın. ama tek tek olunca tık aşağıdan birini seç, yazdır de, küçült öbürünü seç yazdır de x 20 bu işlemi yap. sonra çıkan kağıtları al yazıcıya ters koy, 20 kere de arka yüz için aynısını yap. kırk sefer uğraş.

tek tıklama yirmi tanesinin aynı anda ön yüzünü yaz. al çıktıları, yazıcıya ters koy, tek tıkla, yirmi tanesinin arka yüzünü yaz. bit.

oluyor mu?
0
kibritsuyu
(04.05.11)
foxit pdf editor ile düzenleyip tek dosyla haline getirilebilir.
0
mr fusion
(04.05.11)
tümünü seç, sağ tıkla, yazdır de. yazdırma seçeneklerini arkalı önlü olarak ayarla bir dene bakalım.
0
in vino veritas
(04.05.11)
www.macro-recorder.com

mouse, klavye hareketlerini kaydedip 20 kere tekrarlatabilir; yada masaüstü programcısına rica edip kod yazdırabilirsin.
0
mayeskuel
(04.05.11)
ön yüze basılacak dosyaların tümünü seç sağ tuşu tıklayıp yazdır de. bu şekilde o dosyaları açmadan direkt yazıcıya gönderirsin.
daha sonra çıktıları çevirip aynısını diğer dosyalar için yaparsan olur sanki.
0
sysadmin
(04.05.11)
tabii hepsini seçip yazdır dediğimde (hepsi ikişer sayfalık, ön sayfalar ayrı pdf, arka sayfalar ayrı pdf değil, her biri ikişer sayfalık yirmi ayrı pdf var) bunları ayrı ayrı sayfalara da dökmemesi lazım. sadece birinci sayfaları dökmeli. hepsini birden seçip sağ tuş/yazdır diyince bana hiçbir seçenek sunmadan (kaç kopya olsun, hangi sayfalar olsun falan gibi bi ekran çıkmadan) ön sayfa, arka sayfa, ön sayfa, arka sayfa diye ayrı ayrı kağıtlara tek tek döktürüyor.

ayrıca sırf ön sayfayı döktürmeyi becersem bile alıp tersini koyduğumda da arka sayfaları aynı sırayla dökmeli ki hepsi kendisinin arkasına denk gelsin.

her gün güncelleyen adobe paşa buna bir çözüm güncelleyemiyor mu acaba?
0
🌸kibritsuyu
(04.05.11)
www.pdfsam.org buradaki program ile birleştirip, önce çift rakamları (edit: ya da tersi) sonra da tek rakamları yazdırılabilir.
0
foradream
(04.05.11)
(3)

yazma koruması olan flashdisk

kibritsuyu
seneler önce ilk aldığım 64 mb'lık flashdiskte vardı. sonra niyeyse kaldırdılar bunu.üzerinde manuel böyle hani disketlerde olurdu ya köşesindeki deliği açardın, yazma korumalı olurdu. öyle bir flashdisk arıyorum. biglisyara takınca içindekiler okunsun ama siksen bir şey yazılamasın. iş gereği yüz ç
seneler önce ilk aldığım 64 mb'lık flashdiskte vardı. sonra niyeyse kaldırdılar bunu.

üzerinde manuel böyle hani disketlerde olurdu ya köşesindeki deliği açardın, yazma korumalı olurdu. öyle bir flashdisk arıyorum. biglisyara takınca içindekiler okunsun ama siksen bir şey yazılamasın. iş gereği yüz çeşit bilgisayara flaşdisk takmam gerekiyor. her taktığımdan da eve virüs getiriyorum. yazma koruması olsun, evden yükleyip götürdüğüm yere kopyalayayım. o sırada da içine virüs giremesin.

sd card ve usb kart okuyucu dışında çözümü var mı bunun?
0
kibritsuyu
(04.05.11)
yazılım vardır belki bilmiyorum. ama flashbellek boyutunda sd veya microsd kart okuyucular var. onlardan alın. pratik olur hem, hem de istediğiniz işi görür bence. onun yerine bilgisayarınızdaki autorun seçeneğini kapatın. xp kullanıyorsanız haber verin. win 7'de ise ayarlarda var. süper oluyor. ondan sonra bellekte gördüğünüz tanımadığınız herşeyi silin olsun bitsin.
0
ben smyrna
(04.05.11)
yazılımsal olarak yapılır, googleda aradım böyle : www.google.com.tr

o da ilk sonuç olarak bunu verdi, bence denenmeli : www.sizlopedia.com
0
bonjurkes
(04.05.11)
yazılıma güvenmem. virüs de bir yazılım. ve aynı virüs yazılımla koruduğum diskin koruma yazılımını da bozabilir. donanımsal olmalı. görünüşe göre tek çözüm sd card ve usb kart okuyucu oluyor.
0
🌸kibritsuyu
(04.05.11)
(6)

"Takılmak" kelimesinin İngilizce karşılığı nedir?

cacik
Örneğin saatlerdeki akreple yelkovanın birbirine takılıp hareketlerine devam edememeleri. Hareketi engelleyen ufak bişey var ama olumsuz anlamda da değil. Bi makinenin işleyişi bu şekilde mesela. Hangi kelime olur sizce?
Örneğin saatlerdeki akreple yelkovanın birbirine takılıp hareketlerine devam edememeleri. Hareketi engelleyen ufak bişey var ama olumsuz anlamda da değil. Bi makinenin işleyişi bu şekilde mesela. Hangi kelime olur sizce?
0
cacik
(04.05.11)
stucked yada jammed olabilir
0
theoriser
(04.05.11)
jammed daha çok kullanışlı olur.
0
winston insani
(04.05.11)
"block" yahut "stop" isinizi gormez mi? blocker, stopper gibi...
0
thunder thunder thunder thundercats
(04.05.11)
yurtdışına giden teknik servis raporlarında "handset stucked" diye geçer genelde.
0
marisa
(04.05.11)
stuck +1
0
kibritsuyu
(04.05.11)
verdiğin örnek için tangled olabilir..
0
sttc
(04.05.11)
(6)

internetten alışverişte yeni düzenleme

baldur
ben şimdi ebay'den 20 dolarlık bir tişörtü alabiliyor muyum, alamıyor muyum? tam olarak nedir?
ben şimdi ebay'den 20 dolarlık bir tişörtü alabiliyor muyum, alamıyor muyum? tam olarak nedir?
0
baldur
(04.05.11)
alabilirsin
0
elektromaniac
(04.05.11)
2 ayda 1 yurtdışından alışveriş yapabiliyoruz bildiğim kadarıyla. fazlası takılıyor.
0
cro magnon
(04.05.11)
+1 soruya maydonoz...

5 nisan'da 15 dolarlık bilgisayarı tv'ye bağlama aparatı aldım, daha gelmedi. bir yerlerde mi kaldı şimdi bu gümrük mümrük? ondan sadece 4-5 gün önce 1 nisan'da aldığım şeyler iki hafta önce (20 nisan gibi) geldi. hepsinin geldiği yer de çin, hong kong falan. free shipping adi posta ile.

peki neye göre takılıyor? yani bana tanımlanmış bir id falan mı var, adam zarfa koyup adres yazıp adi postayla yolluyor yahu. adres mi takipte, isim mi takipte, mektup arkadaşım mektup yazsa o da mı gelmeyecek? yani "bu bir üründür, alışveriştir" diyen kim ve neye göre diyor bunu? adıma göre mi? o zaman ismi sallayayım, abuzittin götverir yazdırayım zarfa, ötekisine tutsiki yançek yazdırayım. nasıl oluyor anlamadım ben.
0
kibritsuyu
(04.05.11)
@kibritsuyu; yaptığın alışverişlerde fatura olur, satın aldığını gösteren belgeler olur. bu şekilde anlaşılıyor alışveriş mi değil mi. hatta gerekli gördükleri paketleri gümrük incelemesi amaçlı açıp kontrol de edebiliyorlar.
0
in vino veritas
(04.05.11)
fatura matura yok hocam, hepsiburada.com'dan almıyoruz ki. elin çinlisi. baloncuklu zarfa koyup, üstüne de adresi yazıp posta ile yolluyor. bildiğin adi mektup gibi. ebay hesabım dışında kaydı kuydu yok.

ebay hesabı mı takip edilecek, "hmm bu ay üç alışveriş yapmış" diye oradan mı bakacaklar? paypal'den mi bakacaklar? zarfın üstündeki isimden adresten mi bakacaklar? neyi sayacaklar iki olmuş üç olmuş diye?
0
kibritsuyu
(05.05.11)
@kibritsuyu
gümrükte x ray'den geçip içinde ne olduğunu goruyorlar faturaya gerek yok, şüphelenirlerse açıyorlar, hep urunu hemde faturayı goruyorlar.
bu kadar suredir gelmemesinin sebebi ptt'dir. kafalarına göre dağıtım yapıyorlar. merkezde bekliyodur muhtemelen paketiniz.
0
kerhaneci keke
(06.05.11)
(13)

Çalışma masanızda ne var?

winston insani
MerhabalarÇalışma masanızda neler var? Size pozitif etki yaratması için?
Merhabalar

Çalışma masanızda neler var? Size pozitif etki yaratması için?
0
winston insani
(04.05.11)
sevgilimle benim resmimin bulunduğu bir adet çerçeve
0
pipbull
(04.05.11)
3d magnet puzzle www.extremecube.com
0
terp
(04.05.11)
Ay resmen benimkinde oyle bi pozitif etkili bisi yok. Ne olmali acabaa.
0
fenerliyim ama feneri delgado
(04.05.11)
4-5 cesit katalog ve de faturalar.
0
bryan fury
(04.05.11)
stajyerlerin aldığı küçük hediyeler var. yüzük koymak için kediler mesela.
0
sheridans
(04.05.11)
@terp: ondan bende de var ama bi tanesi elimden kaçıp bilgisayara yapışırsa bilgisayarın ebesini siter diye yakınlara koymuyorum. hem monitöre falan da zararlı. millet hoparlördeki mıknatısı korumaya alır, biz eşşek gibi kuvvetli neodium mıknatısları bilgisayarın yanına mı koyalım. aman diyim kaldır eğer yakında bilgisayar varsa.
0
kibritsuyu
(04.05.11)
ayna, minik bir hello kitty, masaüstü görselim de canım yeğenim :)
0
mahnita
(04.05.11)
bende hiç öyle şeyler yok. işe yarıyor mu yahu ben de yapayım olmadı :/
0
zenc
(04.05.11)
uzuuuun zamandir bos benim masam. lapotopumu koyuyorum bir tek... ama pozitif etki diyince falan, bonsai hos olurdu sanki...
0
thunder thunder thunder thundercats
(04.05.11)
sekreter.
0
de jure
(04.05.11)
@kibritsuyu: hoca sorma valla ben adının ne olduğuna bakmak için siteye girince bilgisayara yakın yere koymayın diye uyarıyı gördüm. hiç aklıma gelmemişti. ben laptobun üstünde yanında vs. oynadım bunla, allah korumuş valla. hemen yandaki küçük masaya aldım ama yarın odadan dışarı atıcam.

soruya yeni cevap: puzzle vardı, artık yok :(
0
terp
(04.05.11)
2 tane komodo ejderi (ahşap)
1 adet kaplumbağa ( taş)
1 adet kertenkele ( yumuşak, pilastimsi)
2 adet iguana ( taş)

vazomsu bir şeyin içinde: bir çubuğun ucuna takılı Nepal bayrağı ve 3 tane ucunda kertenkele tırmanmış kalem.

not: Nepal'i ve sürüngenleri seviyorum, etrafta görmek hoşuma gidiyor ama arada değiştirebiliyorum, bazen böcek koyduğum oluyor :s
0
pyro clustic flow
(04.05.11)
0
cruor
(04.05.11)
(11)

lazer yazıcı tavsiyesi vol.2

kibritsuyu
araştırmalarım sonucu toneri dolumda sıkıntı çıkarmayan, uzun süre kullanabileceğim iki yazıcı buldum.hp laserjet 1102 (bunun bi de wireless olanı var)xerox phaser 3140xerox çift taraflı baskılarda 2-3 kağıt alma sorunu yapıyormuş. epey çift taraflı baskı alacağım. sıkışıp durmasını istemem. hp hakk
araştırmalarım sonucu toneri dolumda sıkıntı çıkarmayan, uzun süre kullanabileceğim iki yazıcı buldum.

hp laserjet 1102 (bunun bi de wireless olanı var)
xerox phaser 3140

xerox çift taraflı baskılarda 2-3 kağıt alma sorunu yapıyormuş. epey çift taraflı baskı alacağım. sıkışıp durmasını istemem. hp hakkında ne dersiniz?

bir de yine xerox'un aynı anda çift tarafa basan yazıcıları varmış iki katı fiyatına. onlar nasıldır?
0
kibritsuyu
(04.05.11)
toner dolumcular hp'yi öneriyor. şunla şu kadar basarken bunla bu kadar basasrsın diyorlar. rakamlar aklımda değil ama bayağı bi fark var.

çift taraf baskı olayını bilemeyeceğim. genelde sıkıntılı bir konudur o zaten.
0
terp
(04.05.11)
çift taraflı basana hiç bulaşmayayım yani. peki hp'lerde çıkan kağıdı ters koyup yazıdırnca alamama, sıkıştırma, çift kağıt alma gibi sorunlar var mı?
0
🌸kibritsuyu
(04.05.11)
ben samsung ml-1660 aldım. toneri çipsiz. şimdilik memnunum. iki yön konusunda bir şey diyemeyeceğim. ancak şu dikkatimi çekti, hp'lerde çıkan kağıt çok kıvrılıyor. (sıcaktan) bunda ise kağıt neredeyse hiç kıvrılmıyor. çok kıvrılan kağıdın iki yön konusunda sorun çıkarması daha mümkün gibi geldi bana. kağıt copierbond. hp'de farklı marka kağıtlar da kullanmıştım. xerox (marka kağıt) dahil. xerox gibi bu işin mucidi bir markada dediğiniz sorunun daha çok dandik kağıt ve dandik muadil toner nedeni ile olacağını düşünüyorum. aynı anda çift tarafı basan cihazları duymadım hiç. ancak şöyle olabilir, renkli baskılarda kağıdın 4 ayrı drumdan geçmesi gibi, bunda da aynı drumdan iki kez geçiyor olabilir. yani kağıdı cihaz içinde çeviriyor olabilir. yani bir kerede iki yöne basması bildiğim laser baskı metodu ile pek mümkün gelmedi. gerçekten bu kadar çok iki yön ihtiyacınız varsa fiyat kıyaslaması yapın. elbette işinizi kolaylaştıracaktır.
0
ben smyrna
(04.05.11)
kağıda göre değişir. yumuşak kağıt kullanırsanız, bi de görsel vs. büyük olursa mürekkep kağıdı bükebilir. bu da arkasına yazılırken sorun çıkarabilir. ben de hp1600 var. tank gibi senelerin aleti. önlü arkalı çok baskı yaptığımı söyleyemem ama gerekli kağıt seçeneği ayarı yaptıktan sonra hiç bişi olmaz.

not: epey çift taraflı lazer çıktısı alacaksanız orta ölçek profesyonel bi lazer baksanız daha iyi olmaz mı?
0
terp
(04.05.11)
ikisi de iyi. bir diğerini tercih etseniz bile niye öbürünü almadınız denmez.
0
emininsel
(04.05.11)
tonercilerin önerilerini dikkate almayın. hp önerilesinin nedeni elbette iyi olması. ancak unutmayın ki her marka cihazın toner farklı gramajda olabilir. bu da aynı sayfa basılamayacağı anlamına gelir. bunu dert etmeyin. economy ayarları şu bu var. siz fonksiyonel anlamda ve bütçenize uygun olan cihazı alın. ancak tabi abuk markalara gitmeyin. samsung hp xerox gibi markalar, bunlar en azından servisi de tutarlı olan markalar.
0
ben smyrna
(04.05.11)
not: lazer baskıda mürekkep olmadığından bükülmesi kağıdın nem oranı ve cihazın kağıdı ısıtma miktarı ile ilgilidir.
0
ben smyrna
(04.05.11)
dediğin çift kağıt sorununu kağıt menliyse ya da çok inceyse her yazıcı yapar. ama ben şimdiye kadar hpde böle bir sorun hiç yaşamadım. ki yıllardır hp yazıcı kullanırım hala da 1010 lazerjet kullanıyorum memnunum. doldurtmada sorun yaşamıyorum. hp öneririm. son olarak da wireless lı yazıcı öneririm ki büyük rahatlık.
0
onexey
(04.05.11)
düzeltme: ben smyrna haklı, bükülmesinin nedeni kağıttaki nemdir. toz mürekkep var diyelim, kağıda pişiriliyor. ısı kağıttaki nemi alıyor.
0
terp
(04.05.11)
3140 bende var. çift taraflı baskı yapmıyor. çift taraflı yazdırma ile bir tarafı yazdırdıktan sonra tepsiye ters olarak koyup yazdırmayı kasdetmiyorsanız tabi. çünkü bazı yazıcılarda aynı anda yazdırma özelliği vardı sanırım.

eğer 30 sayfa falan konulup yazdırılıyorsa evet bazen 2 kağıt aldığı oluyor. eğer kağıtları düzeltmediyseniz daha da çok alıyor.
0
hikmetkaraman
(04.05.11)
kağıt düzelmeyi de şöyle yapın, dikey topluca elinizde tutun masaya vurun, düzeltirmiş gibi sonra, pııırrrr diye ekinizle iskambil kağıdı çevirir gibi sayfaları çevirirken üfleyin. birbirine yapışıkları açarsınız böylece.

not: magnet puzzle uyarısı için sağ ol, yarın odadan atıcam dışarı.
0
terp
(04.05.11)
(5)

oto lastik seçimi

kibritsuyu
michelin energy saver mıbridgestone b330 mubridgestone b250 miniye hangisi, niye hangisi değil? "hebelöy marka var vallah biriçsıtonun aynısı fabrika kardeşininmiş, ayrılıp kendi açmış aynısı birebir ama daha ucuz onu al" demezseniz sevinirim.
michelin energy saver mı
bridgestone b330 mu
bridgestone b250 mi

niye hangisi, niye hangisi değil?

"hebelöy marka var vallah biriçsıtonun aynısı fabrika kardeşininmiş, ayrılıp kendi açmış aynısı birebir ama daha ucuz onu al" demezseniz sevinirim.
0
kibritsuyu
(04.05.11)
ben 6 ay önce kadar değiştirdim lastikleri, bayağı bir araştırdım. ustalarla konuştum vs. michelin'e karar verdim. şu anda da memnunum. lakin sen o söylediğin spesifik modeller için özel analiz istiyorsan, pas :)
0
terp
(04.05.11)
rot balansçı da dedi ki aman abi michelin çok yumuşak, bi çukurda yararsın. geçen sene kasise girmiştim. onu anlattım, o kasise çichelinle girsen yarmıştın falan dedi, önermedi. ya bilmiyorum herkes bir şey söylüyor.
0
🌸kibritsuyu
(04.05.11)
test sonuçları :
www.adac.de
www.pirelli.com.tr
0
anarche
(04.05.11)
yumuşak olduğu doğru. bu yüzden öneriyorlar gerçi. allah kazadan beladan korusun ne diyelim :)
0
terp
(04.05.11)
kızacaksın belki ama hebelöy falan önerebilirim sana ölçü söylersen daha önce kullandığım lastiklerden. her ne kadar eski kalitesinden oldukça uzak olsa da energy saver daha cazip kalite olarak gibime geliyor bu yazdıklarından da.
0
extrajuniorluck
(04.05.11)
(4)

Peki ya sonra?

kral
bir adam rüyasında cennete gitse ve ruhunun gerçekten cennete gittiğinin işareti olsun diye ona bir çiçek verseler ve sonra adam uyandığında bir de baksa ki çiçek elinde.Eee?peki ya sonra?(alıntıdır)https://www.betbox.casino/
bir adam rüyasında cennete gitse ve ruhunun gerçekten cennete gittiğinin işareti olsun diye ona bir çiçek verseler ve sonra adam uyandığında bir de baksa ki çiçek elinde.Eee?peki ya sonra?(alıntıdır)
www.betbox.casino
0
kral
(04.05.11)
hanımdan dayak yememek için salondaki saksının yerine çaktırmadan yenisini alabilir. sonra da uyurgezerlik tedavisi olmak üzere bir uyku merkezine falan başvurabilir.
0
kibritsuyu
(04.05.11)
sonra ; ver elini cemaat , müritler , paralar , paralar , paralar....
karlı kapı , karlı öykü işte....
0
harrage
(04.05.11)
gece eline bir şekilde çiçek alır. -uyurgezer falandır herhalde- sonra da ona istinaden rüya görür. dışarıda korna çalarken rüyanda da korna çalan bir yerlerde oluyor olman gibi.
0
sen git ben geliyorum
(04.05.11)
Sonrası adama göre değişir. Pelerin giyip kendini mehdi de ilan edebilir uyurgezer (uyurçiçektoplar) olduğuna da kanaat getirebilir.
0
sourlemonade
(04.05.11)
(4)

ie8-duyuru böcek mi bu?

topal
bilgi işlem sağolsun ie8 kullanıyoruz. duyurudaki yeniliklerden sonra resimde görülen şekil kayması mevcut. nedir bu? bug mı buldum ben şimdi?
bilgi işlem sağolsun ie8 kullanıyoruz. duyurudaki yeniliklerden sonra resimde görülen şekil kayması mevcut. nedir bu? bug mı buldum ben şimdi?
0
topal
(03.05.11)
hah compumaster bak ben mesaj attım ya dün, caps almaya üşenmiştim. aha aynen bu işte.
0
kibritsuyu
(03.05.11)
IE'nin eski surumlerine compatibility'e kasmak cok zaman aliyor, bir yerden ie8 bulursam duzeltmeye calisirim.
0
compumaster
(03.05.11)
9 yüklesek düzelecek mi yani? muhasebe programım belli uygulamalarda ie kullandığı için henüz onunla uyumsuz olabilir diye 9 yüklemiyorum şimdilik, o yüzden sordum)
0
kibritsuyu
(04.05.11)
duzelmesi lazim, IE9 ile test ediyorum
0
compumaster
(04.05.11)
(4)

xxx için ne dediler?

hocam fazla egon var mi
hacılar bu tarz başlıklar soru başlığa cevap entry değil mi? bi çelişki söz konusu değil mi? yoksa ben mi yüzeyselim? bütün bunlar da ne demek oluyor?
hacılar bu tarz başlıklar soru başlığa cevap entry değil mi? bi çelişki söz konusu değil mi? yoksa ben mi yüzeyselim? bütün bunlar da ne demek oluyor?
0
hocam fazla egon var mi
(03.05.11)
cevaplar güya "alıntı" olduğu için legal sayılıyor. sinir olduğum bir durum.
0
kibritsuyu
(03.05.11)
illa olacaksa xxx için denilenler gibi başlıklar seçilemez miydi?
0
🌸hocam fazla egon var mi
(03.05.11)
@take a minute çok yanlış anlamışsın kardeş.
0
🌸hocam fazla egon var mi
(03.05.11)
@ tam hocam bak ben zaten malum kalıbın sorgulanmasını ve bana izah edilmesini istemişim, anlayış sorunu bende mi diye eklemişim. soru başlığa cevap entry ise nice yazarların sözlükten uçmasına sebep olan bir kavram iken, bunun böyle ulu orta sırıtmasını ilginç bulmuşum, bunun ana britanica tarzı başlıklar veya ben sevmedim diğerleri nasıl sevebilirler gibi bi yaklaşım içermediğini düşünüyorum, nerden çıkarttınız? xxx'den bahsedilebilir herşeyden bahsedilebilir, her şey ele alınabilir, konsept sıkıntısı yok sorumda, teknik sorunu var.
0
🌸hocam fazla egon var mi
(03.05.11)
(2)

Sigorta işlerinden anlayanlara soru

whoosie
Selamlar, sigortalılık hali ile ilgili bir sorum var ancak hem sorduğum insanlardan hem de internetten o kadar çok çelişik bilgi aldım ki, direkt kalabalık sgk binalarına gitmeden önce son bir kez burayı deneyeyim dedim.Yaşım 25 ve üniversite mezunuyum. Geçen yıl işe girme sebebiyle sigortalı oldum
Selamlar, sigortalılık hali ile ilgili bir sorum var ancak hem sorduğum insanlardan hem de internetten o kadar çok çelişik bilgi aldım ki, direkt kalabalık sgk binalarına gitmeden önce son bir kez burayı deneyeyim dedim.

Yaşım 25 ve üniversite mezunuyum. Geçen yıl işe girme sebebiyle sigortalı oldum ve annemden yararlandığım emekli sandığından ayrıldım. Yaklaşık 8 ay aktif çalışan ssk'lı olduktan sonra istifa ettim ve doğal olarak şu anda herhangi bir sigortam yok. Freelance çalışıyorum ve yakın zamanda bir işe girmeyi (dolayısıyla işyerinden sigortalanmayı) düşünmüyorum.

Soru şu: Herhangi bir şekilde sigortalatabilir miyim kendimi? (Özelleri sormuyorum tabii) İsteğe bağlı sigortalılık diye bir şey varmış ama kimi diyor olursun kimi diyor bin küsür gün sigortalı olmak lazım. Sonra başka biri yeniden annem üzerinden sigortalanabileceğimi söyledi, bir başkası kalktı o dedi. Parası neyse vericem, devlet beni bir sigorta etsin istiyorum. Kesin bilgisi olan biri fikir verebilirse sevinirim, yoksa gidip kuyruklara girmeye başlayacağım bilgi almak için.
0
whoosie
(02.05.11)
anne üzerinden yeniden olur mu o konu hakkında bilgim yok ama isteğe bağlı sigortalı olabilirsiniz. eskiden 1080 gün sigortalı olma şartı aranıyordu ama kalktı artık. doğrudan isteğe bağlı sigortalı olup cebinizden prim ödeyebilirsiniz.

amacınız nedir? emeklilik için prim ödemek mi, yoksa sağlık imkanlarından faydalanmak mı? eğer emeklilik gibi bir derdiniz yok da sadece sağlıktan yararlanayım diyorsanız isteğe bağlı sigortalı olmaya da gerekyok. genel sağlık sigortalısı olup, sadece GSS primi ödeyerek sadece sağlıktan faydalanmanız da mümkün. (isteğe bağlı sigortalılık priminin içinde GSS primi de var, kısa ve uzun vadeli diğer pirmler de var, o hepsini kapsıyor)
0
kibritsuyu
(02.05.11)
bence en kolay yol anadoluda tevşik kapsamındaki illerden bir tanıdık bir muhasebeci bulup aylık 120 tl gibi bir rakamlar sigortalı olabilirsiniz.istege bağlı sigorta yaptırabilirsiniz.tevşik kapsamında olmayan bir ilde ise yine tanıdık bir muhasebeci ya da işyeri bularak aylık (yanılmıyorsam)330 tl gibi bir paraya sigortalı olabilirsiniz.Okulunuz bitti ise ailenizin üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanamazsınız.
0
hizari
(02.05.11)
(7)

Mavi Ekran Sorunu

nezareten taharet
saniyenin 10da biri kadar mavi ekran hatası alıyorum. ve direk kapanıp yeniden açılıyor bilgisayar.1) usb'yi kullandığımda, veri aktarımı vs.2) torrent'te fazlaca şey yüklediğimde3) kısaca bilgisayarın götü sıkışırsa,bu hatayı alıyorum. ama hatayı okuyamıyorum. bazen maus'umu usb ye soktugumda bile
saniyenin 10da biri kadar mavi ekran hatası alıyorum. ve direk kapanıp yeniden açılıyor bilgisayar.

1) usb'yi kullandığımda, veri aktarımı vs.

2) torrent'te fazlaca şey yüklediğimde

3) kısaca bilgisayarın götü sıkışırsa,

bu hatayı alıyorum. ama hatayı okuyamıyorum. bazen maus'umu usb ye soktugumda bile oluyor. bazen de olmuyor. yardım edin.

şimdi avg antivirüs indirip tarayacağım bilgisayarımı. daha 15 gün önce formatlamıştım, ne olabilir ki?

önereceğiniz, tüm kayıtları, system'i eski haline getirecek ne var? yükleme kaldırma yaparken yanlış bişey silmiş olabilirim belki.
0
nezareten taharet
(02.05.11)
ısınma dicemde ısınmadan dolayı mavi ekran görmedim. donanımsal gibi geldi bana. parçalar yerinden oynuyo olmasın usb takınca falan. birde driverlarınızın güncel olduğundan emin olun kesinlikle. mesela bendede amsn den kamera açmaya çalıştıımda hop mavi ekran alıyorum. driver problemi benimkisi uğraşmadım daha. donanımdan önce driverları güncelleyin. laptopsa üretici firmanın web sitesinden değilse her parçanın üreticisinin sitesinden (dell, asus gibi desktopsa direk o markanın sitesinden tabiki) driverlarını kurun.
0
bak bi
(02.05.11)
iyi hoş diyon da, hangi driverla başlasam ki bu işe? ekran kartı olabilir mi? ne olabilir ki?
0
🌸nezareten taharet
(02.05.11)
driver_irql_not_less_or_equal yazıyordur kesin. bu hatayı google'da araştırın. donanımsal falan diyenler oluyor ama bakmayın siz ona. neyden kaynaklandığını bilmiyorum ama sorun çıkarması muhtemel (mesela usb demişsiniz, torrente yüklenince dediğinize göre wireless veya kablolu ağ kartı olabilir) driver'larını günvelleyin. hele intel pro wireless lan ise kesinlikle güncelleyin.
0
kibritsuyu
(02.05.11)
www.resplendence.com

bu programı kur, sonra analiz etti crash dump dosyalarını, orada saati ve tarihi yazar, hatta hangi modülün (.dll mi .exe mi .sys mi) adıyla birlikte hata kodunu da yazar. Bu bilgileri googledan aratırsan muhtemelen sorununun kaynağını bulabilrsin.

patlak ram de olabilir tabi sebep
0
bonjurkes
(02.05.11)
usb'yi takınca benimki de mavi ekran veriyodu. şöyle katılımsız ve güncel bi windows 7 indirip kurdum, oldu. belli versiyonlarda öyle abukluklar oluyor galiba.
0
hjarteblod
(02.05.11)
system mechanic kurup bir analiz yaptırın.
büyük oranda sorunu çözüyor.
0
pangea
(02.05.11)
evet driverlar intel. zaten netten indirip kurmuştum windowsu da. umarım donanımsal değildir. daha yeni girebildim pc'ye. boost'u default yaptım, bi rahatladı. önerileri deneyeceğim tekrarlarsa, çokca sağolun.
0
🌸nezareten taharet
(02.05.11)
(1)

Bayrak göndere çekilirken

magistrance
Askeri törenlerde bayrak göndere çekilirken boru ile çalınan marşın adı nedir bi bulduruverin size zahmet.
Askeri törenlerde bayrak göndere çekilirken boru ile çalınan marşın adı nedir bi bulduruverin size zahmet.
0
magistrance
(30.04.11)
her bulmacada sorulan anlam veremediğiniz bir soru vardır. "boru sesi". ta kendisidir işte. cevap: ti

bir de bayrak çekilirken değil, saygı duruşunda çalar.
0
kibritsuyu
(01.05.11)
(6)

Askerde gecirdigim 'zaman' ne olacak?

rentts
Askerligi yedek subay olarak yaptim, yani 1sene devlet memuru oldum, peki emekli olurken bu calismis oldugum 1 sene ne olacak? Bir sene erken emekli olablecek miyim (yani askerlikte gecirdigim sure de dahil olcak mi?) bunun icin yapmam gereken ozel bisi var mi?
Askerligi yedek subay olarak yaptim, yani 1sene devlet memuru oldum, peki emekli olurken bu calismis oldugum 1 sene ne olacak? Bir sene erken emekli olablecek miyim (yani askerlikte gecirdigim sure de dahil olcak mi?) bunun icin yapmam gereken ozel bisi var mi?
0
rentts
(30.04.11)
askerlik borçlanması olarak araştırın. teknik adı bu.
0
ben smyrna
(30.04.11)
şimdi arkadaşım ;

askerlikte geçirdiğin günler , yedek subay olarak hizmet ettiğin için , ssk primlerin yatmış olarak hesaplanacak.

yani yaş olarak bekleyeceksin ama , gün olarak 1 senelik primin ödenmiş olacak merak etme. bierşey yapmana da gerek yok.
0
expansion pack
(30.04.11)
teknik adı askerlik borçlanması değil, o bambaşka bir şey.

memur olarak çalıştığınız sürece zaten priminiz ödendi. emekli olurken dikkate alınacaktır.

askerlik borçlanmasında ise askerde geçen çalışamadığınız sürenin primini cebinizden ödemeyi kabul ederek o kadarlık süreyi saydırabilirsiniz. erler yapar onu. emeklilik yaşı geldiği halde prim günü dolmamışsa mesela, 550 günlük primi cebinden ödeyip sanki 550 gün çalışmış gibi yaptırır. 550 gün daha çalışmaktan kurtulur. budur askerlik borçlanması. başka bir olaydır.
0
kibritsuyu
(30.04.11)
doğru. ben er olarak yaptığım için prim ödeme kısmına da gitti aklım. cahillik işte. okumadık :)
0
ben smyrna
(30.04.11)
prim olarak emekliliğe sayılmıyor, fakat geçirdiğin süre (9 ay, 3 ay acemilik sayılmıyor) yıpranma payı ile birlikte 11 ay ve birkaç gün olarak hizmetine sayılıyor.
bunun için bir form doldurduğumu hatırlıyorum ankara sgk sıhhiyedeki binanın alt katında.
0
Keewy
(30.04.11)
benim acemilik 18 gündü o zaman 12 ay - 18 gün = 11 ay 12 gün gibi bişi eklenecek o zaman ve hiç bişi de yapmama gerek yok değil mi dostlar?
0
🌸rentts
(30.04.11)
(10)

dell'e teşekkürler

sanal uyku
herkesin yapması gereken şeyi bir firma yapınca böyle teşekkür duyurusu açıyoruz işte. birtakım sorunlar olsa da ve bu yüzden çözüm de gecikmiş olsa da anlatayım.- 6 nisanda vatan'dan laptop alınır.- hard diskte arıza olduğu için 13 nisanda geri götürülür.- dell'e kayıt açtırdıklarını ve bundan sonr
herkesin yapması gereken şeyi bir firma yapınca böyle teşekkür duyurusu açıyoruz işte. birtakım sorunlar olsa da ve bu yüzden çözüm de gecikmiş olsa da anlatayım.

- 6 nisanda vatan'dan laptop alınır.
- hard diskte arıza olduğu için 13 nisanda geri götürülür.
- dell'e kayıt açtırdıklarını ve bundan sonrasını onların halledeceğini söyleyip 14 nisanda laptopu tekrar bana verirler. 15 nisanda dell'e durumun ne olduğu sorulur ve "merkezden onay bekleniyor" cevabı alınır.
- 19 nisanda dell'e durumun ne olduğu sorulur ve vatan'ın onlara "siz değişim kaydı açmayın, onu bizim merkezimiz hallediyor" dediği öğrenilir. sorun nereden kaynaklı bilmiyorum ama aralarındaki anlaşmazlık yüzünden 1 hafta kaybedilir. bu sırada dell'e yeni değişim kaydı açtırılır.
- 23 nisanda eve teknisyen gelir, 5 dakikada değişim raporu yazar ve gider. aynı gün vatan'a gidilir, dell'den onay gelinceye kadar (yarım saat kadar) beklenir ve laptop değiştirilir.

bunun kullanım rahatlığı, kasası falan toshiba'dan daha kötü olsa da, toshiba'nın hem müşteri hizmetleri hem de servisiyle vaktinde deliler gibi uğraştığım için bu duyuruyu açtım.
soru olarak bırakıyorum, bir şey demek isteyen diyebilir.
0
sanal uyku
(28.04.11)
benim de işletim sistemimi 1 mail ile ücretsiz olarak vista dan win7 ye yükseltmiştir kendileri
0
mat couthon
(28.04.11)
dead on arrival deniyor buna zaten. aldığınız ürün 1 ay içinde arızalanırsa tamir görmeden otomatik olarak değiştirilir.
0
oscar
(28.04.11)
benim de şarj aletinde sorun çıkmıştı, eve gelip çok sorgu sual etmeden yenisini vermişlerdi hemen.
0
perkele
(28.04.11)
Dell kesinlikle ve kesinlikle servis konusunda en iyi markadır. Şirkette birinin dizüstü bilgisayarının ekranında sorun vardı, beş dakikalık bir telefon konuşmasından sonra adres \ fatura bilgilerini aldılar ve üç gün sonra yeni bir dizüstü bilgisayar ekranıyla ofise geldiler. Ekranı değiştirdiler ve gittiler.

Daha önce de telefonda tarif ederek bir dizüstü bilgisayarı tamir etmemi sağlamışlardı.

Ayrıca windows olmayan, hard diski biçimlendirilmiş bir bilgisayarda test programı çalıştırabiliyorsunuz.

Herhangi x bir marka olsaydı 3 günde kargonun gitmesi, 3 günde gelmesi, yapıldı yapılacak derken en az 1 haftanın geçmesiyle en az iki hafta beklemek zorunda kalacaktır.

Bu insanları takdir etmek gerek.
0
quanche
(28.04.11)
@oscar:
toshiba'da da sorun vardı, aldıktan sonraki 2 gün içerisinde fark etmiştim ama 6 haftayı sonuna kadar kullanmışlardı. hatta tamir edilmiş biçimde yolluyorlardı da baya problem olmuştu, uğraşmıştım.
0
🌸sanal uyku
(28.04.11)
bu arada başlığında toshiba (daha doğrusu servisi olan tnb) yerden yere vuruluyor. ben de tecrübemi yazayım.

30 nisan 2010 tarihinde darty'den toshiba laptop aldım. getirdim, şarja taktım, ertesi gün bilgisayarı açtım, kurulumunu yaptım. hiç sorun yok gibiydi. ama o da ne? ekranın etrafındak kasanın sol üst köşesi, insan tırnağı girecek kadar aralıktı. belki dikkatsiz biri farkına bile varmazdı ama ben takıntılı olarak taktım buna. darty'e götürdün, "bir şey yapamayız açmışsınız paketi" dediler. toshiba'nın ne olursa olsun garantisi var. ilk 15 günde koşulsuz şartsız para iadesi, ilk 1 yıl kırılma dökülme ye karşı tamir garantisi. hemen ona başvurdum. garanti kaydımı aktive ettim. sonra da "beğenmedim bu bilgisayarı" diyerekten garantiden faydalanıp iade ettim. belki iki ay beklettiler ama taksitle aldığım bilgisayarın parasını trink nakit olarak geri ödediler. hiç lolo etmediler. muhtemelen orasındaki aralığı da fark etmediler. standart garantiye yollasam kesin oraya bir damla yapıştırıcı sürüp yapıştırarak geri yollarlardı. ben de yepyeni bilgisayarımı ilk gününden zamklı zamklı kullanır içime sindiremezdim.
0
kibritsuyu
(28.04.11)
Bozulan şarj aletini ve ethernet portu bozulduğu için komple anakartı eve gelip değiştiler sorgusuz sualsiz. Kontrol bile etmedi adam. Telefondaki beyanımla direkt geldi değiştirdi gitti.
0
mabl
(29.07.11)
ben de best buy (seattle) dan dell xps 1647 aldım klavyede sorun vardı öbür gün gittim 30 dkk sonra sıfır laptopla değiştirdiler.
0
nekodunlangafana
(15.08.11)
bilgisayarım yazın başında reset atmaya başlamıştı. telefon açtım, ramleri falan denettirdi. düzelmeyince 4 iş günü sonra teknik servis eve geldi. anakartı komple değiştirip gitti. teşekkürler.
0
tchuck
(15.08.11)
(bkz: Laptop alacak birine tavsiyeler)

Teşekkürler duyuru ahalisi...
0
najiii
(15.08.11)
(4)

Fatura-TC Kimlik No

pisiklet
Nihai tüketiciye kesilecek faturalarda TC Kimlik Numarasının yazılması zorunlu değildi yanılmıyorsam. Bu değişti mi? Bu arada, online alışverişten bahsetmiyorum.
Nihai tüketiciye kesilecek faturalarda TC Kimlik Numarasının yazılması zorunlu değildi yanılmıyorsam. Bu değişti mi? Bu arada, online alışverişten bahsetmiyorum.
0
pisiklet
(28.04.11)
faturalarda tc kimlik yazılmıyor. isim, soyisim ve adres isteniyor. tc kimliğe gerek yok.
0
bıdıbıdı
(28.04.11)
artık tc kimlik numarası vergi kimlik numarası olarak kullanılıyor gerçek kişiler için. o yüzden faturada yazılıyor.
0
liya
(28.04.11)
kdv hariç 5000 lirayı geçiyorsa nihai mihai fark etmez yazdırmanız gerekiyor. fautrayı kesen için. sizinle bir alakası yok.
0
kibritsuyu
(28.04.11)
5000'nin altında alınan ürün. bu durumda, tc kimlik numaramı vermeden faturayı almakta direnebiliyorum yani? evet, göründüğü gibi takıntılıyım...
0
🌸pisiklet
(28.04.11)
(4)

windows soru

roadrunnerr
kullanicilar kisminda bir user var. ben oluyorum tek kullanici benim bilgisayarda. 4GB birseyler var ama gozuken sadece 50MB. gerisi nerede bu 4GBin. nasil bulabilirim? tesekkurler.ayni sekilde C de 118Gb gitmis gozukuyor. Cdeki herseyi secip saga tiklayip ozelliklerden boyuta baktiriyorum sadece 25
kullanicilar kisminda bir user var. ben oluyorum tek kullanici benim bilgisayarda. 4GB birseyler var ama gozuken sadece 50MB. gerisi nerede bu 4GBin. nasil bulabilirim? tesekkurler.

ayni sekilde C de 118Gb gitmis gozukuyor. Cdeki herseyi secip saga tiklayip ozelliklerden boyuta baktiriyorum sadece 25GB. nerede geri kalan seyler:)
0
roadrunnerr
(27.04.11)
kalan kısım gizli ve sisteme ait dosyalar ve klasörler. bunları görebilmek için klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göstermeyi ve sistem dosyalarını göstermeyi seçmeniz gerek.
0
talemon
(27.04.11)
dediklerinizi yaptim tesekkurler. araya araya 4GB nerede buldum. temporary internet filesta 4GB gozukuyor fakat bulamiyorum. hem sistem dosyalari hem de gizli dosyalar acik. Bunu nasil cozerim?
0
🌸roadrunnerr
(27.04.11)
geri dönüşüm kutunuz boş mu?

ccleaner yükleyip çalıştırın. siler süpürür oraları.
0
kibritsuyu
(27.04.11)
sanal bellek e ayrılmışsa göremezsin.
0
keller
(28.04.11)
(1)

vergi mev

enelya
"vergi hatası nedir?" Hukuk" uyuşmazlığından farkı nedir?" "her iki halde hangi yasal yollarla hangi sürelerde gidilir?" bu sorulyar ilgili bir cevap yada bir yazı bilen var mı??
"vergi hatası nedir?" Hukuk" uyuşmazlığından farkı nedir?" "her iki halde hangi yasal yollarla hangi sürelerde gidilir?" bu sorulyar ilgili bir cevap yada bir yazı bilen var mı??
0
enelya
(27.04.11)
vergi usul kanununun 116. maddesinden itibaren okuyunuz.
0
kibritsuyu
(27.04.11)
(9)

şimdi bu adam s.kmek değil de nedir?

kibritsuyu
bütün dnyada mı aynı üçkağıt yapılıyor hacı? western digital 2 tb harici harddisk aldım. özelliklerine bakıyorum, 2tb değil, 2 trilyon byte. ama bildiğiniz üzere bu byte kilobyte megabyte işleri 1000 ve 1000'in katları şeklinde gitmiyor. 1 kilobyte = 1000 byte değil, 1024 byte ya hani. şimdi 2 trily
bütün dnyada mı aynı üçkağıt yapılıyor hacı? western digital 2 tb harici harddisk aldım. özelliklerine bakıyorum, 2tb değil, 2 trilyon byte. ama bildiğiniz üzere bu byte kilobyte megabyte işleri 1000 ve 1000'in katları şeklinde gitmiyor. 1 kilobyte = 1000 byte değil, 1024 byte ya hani. şimdi 2 trilyon byte orası tamam, ama bunu terabyte yapınca 1,80 tb ediyor. 2 tb diye aldığın diskte 200 gb badem oluyor.

ayıp değil mi yahu? az buz değil 200 gb ittiriyorlar resmen. 2 tb deme o zaman hamınakoyim 1.8 tb de, dürüst ol. ya da harbiden 2 tb yap, üstüne 20 lira daha koy. gariban manav iki erik eksik koyunca adamın ne şerefi kalıyor ne namusu. şuna bak koca wd, diskin onda birini yalan dolanla içlemiş, bütün dünya da izliyor.

niye böyle lan?
0
kibritsuyu
(27.04.11)
Bu birimler 2 nin üstleri/kuvvetleri(katları değil üstleri) şeklinde gidiyor.Nedeni de bilgisayarların binary yani ikilik düzende hesaplama yapması(1 ve 0 yani)
Dolayısıyla gerçekten 2 tblık yapamazsınız.2 tb demek yerine 1.8tb demek,belki bir ihtimal mantıklı ama başlangıçtan beri nasıl 1kb diyince mantıken 1000 byte anlıyorsak ama aslında o 1024 ise ve ona 1.024 byte demiyorsak bu da böyle.
Yani adam skmek değil,tamamen ölçü birimi ile alakalı.
Bu arada 1024 2 nin 10. kuvvetidir.
0
afush
(27.04.11)
of puf sadece wd de değil bu.
yazılım sektörü 1 mb'ı 1024 kb, hdd sektörü 1 mb'ı 1000 kb sayıyor. durum bundan ibaret. bunun nedeni ise donanım üreticileri (disk üreticileri) IBM'ın hazırladığı terminoloji sözlüğünü kullanıyor. burada da iletişim ve saklama kapasitelerinde 1 mb = 1.000.000 yazıyor. o nedenle böyle kullanılıyor.

www-01.ibm.com
0
ben smyrna
(27.04.11)
adam sikmek ama kanıksandırılmış artık millete.
0
baldur
(27.04.11)
Enn eski zamanlarda bile 1e1 tutmazdı zaten, kanıksamaktan ziyade teknik gerçek bu. Tam 1tb tutsun diye komik küsüratlı bir rakam üstünden reklam gerekirdi, bu da hem hoş hem de pratik olmazdı. Düşünsenize "Yeni süper hızlı ultra guardlı wifi transfer özellikli 1.175tb kapasiteli hard disk"

Nası yaa derler adama :)
0
jesterdvine
(27.04.11)
sadece samsung diskte gördüm. disk üzerinde 4.3GB yazıyordu. windows altında da tam olarak 4GB gözüküyordu. yine yapılabilir bence.
0
sutlu nescafe
(27.04.11)
belki 2tb lık bedelden 20 lira daha ucuza satıyolardır.
0
elektromaniac
(27.04.11)
@afush: peki ölçü birimleriyle alakalı ise 2 tb denilip 1.8 tb olan harddiskin bir tık üstü ne oluyor? 250, 320, 500, 750 gb, 1, 1.5, 2 tb diye gidiyor. yani 250 ve 320 gb yapılabildiğine göre 2 tb yapmak isteyen adam onu 2.3 trilyon byte falan yapsa, böylece 2 terabyte'a denk getirse olmuyor mu? özelliklerden bakınca 2 trilyon byte yerine 2.3 trilyon byte = 2 tb gözükse?

hah bak sutlu nescafe demiş. onun gibi. madem 2 tb yapıcan, 2 trilyon bytelık yapınca daha düşük oluyor kuvvet hedesinden dolayı. o zaman 2 trilyon yapma da 2.3 trilyon yap anasını satim, 2 tb gözüksün (sayıları salladım, belki 2.3 değil de 2.4 yapmak gerekiyordur, olabilir. farz-ı misal diyorum ben)

daha ucuza satmasın. bana ihtiyacımı satsın, gerekiyorsa da fiyata eklesin. ben tam 2 tb bir şey yüklemeyi planlarken 200 gb eksik çıkmasın. tam çıksın, gerekiyorsa pahalı olsun.
0
🌸kibritsuyu
(27.04.11)
değil abicim değil. şimdi bu birimler, mesela kilo, tamı tamına 1000 demek. yani kilogram dediğin zaman, kilometre dediğin zaman tamı tamına 1000 gram,metre anlamına gelir. haliyle kilobyte'ın da 1000 byte olması aslında normalidir. ama bilgisayar dünyasında 10'un değil 2'nin katları geçerli olduğu için bizde kilo=1024 olsun :/ demişler. zaten artık standartlar oturmaya başladı, kilobyte=1000 byte, kibibyte=1024 byte şeklinde yaptılar. bundan sonra böyle.
0
sahteyazar
(27.04.11)
talemon
(27.04.11)
(5)

Cumhuriyet tarihinde darbe olmayıp darbe etkisi yapan olaylarda...

you don t goff me
medyanın ve kamuoyunun tutumu? yani medyanın tutumu ve kamuoyunu ne ölçüde etkilediği, şekillendirdiği konusunda uzun süredir bekleyen bir ödevim var. önerileri alayım?(medyanın tutumunu geçtim, hiç bilginiz yoksa cumhuriyet tarihinde darbe olmayıp, darbe etkisi yapan olaylara da örnek verebilirsini
medyanın ve kamuoyunun tutumu? yani medyanın tutumu ve kamuoyunu ne ölçüde etkilediği, şekillendirdiği konusunda uzun süredir bekleyen bir ödevim var. önerileri alayım?

(medyanın tutumunu geçtim, hiç bilginiz yoksa cumhuriyet tarihinde darbe olmayıp, darbe etkisi yapan olaylara da örnek verebilirsiniz. 6-7 eylül olayları, 28 şubat hariç)
0
you don t goff me
(26.04.11)
12 mart (1971) bildiğim kadarıyla darbe değil.
0
kibritsuyu
(26.04.11)
@kibritsuyu 12 mart olabilir tabii. ama ne bileyim daha çarpıcı ve yakın tarihten bir olay olursa argüman bulmakta da zorlanmam. 1970 medyası trt'den ve bir kaç radyodan ibaret sonuçta.
0
🌸you don t goff me
(26.04.11)
25 nisan e muhtırası da olabilir.
0
inanmazsan inanma
(26.04.11)
Khaz
(26.04.11)
24 ocak kararları bence iyi bir seçim olurdu. bir dizi ekonomik reform olarak kabaca özetleyebiliriz. devletin ve halkın soysal-ekonomik ve kültürel yapısına yapılmış bir müdahale.
işin içinde özal, demirel, kenan evre, darbe, serbest piyasa, gümrük birliği, bakacılık sistemi, özelleştirme ve bunlar gibi bir çok önemli konuyu içinde barındırıyor.
0
kaleci makabayasi
(26.04.11)
(5)

Fatura basmak için muhasebe programı

velhasilkelam
aranıyor!Sadece fatura basmak suretiyle kullanabilinecek bir program için yüzlerce lira vermek istemeyen bir arkadaşımın sorusudur.saygı sevgi hürmet
aranıyor!

Sadece fatura basmak suretiyle kullanabilinecek bir program için yüzlerce lira vermek istemeyen bir arkadaşımın sorusudur.

saygı sevgi hürmet
0
velhasilkelam
(26.04.11)
excell de nıye basmıyor ?
0
bryan fury
(26.04.11)
deneme yanılma yaparak excell hücrelerini kaydıra kaydıra yapabilrisiniz.
0
Her Yer Kara
(26.04.11)
excel'de kendi yapmasi lazim. herkesin faturasi kendine ozel olur. faturanin bir fotokopisi uzerinde deneye deneye kendine ozel bir excel dosyasi yaratsin. cok zor bir is degil
0
co2s2
(26.04.11)
www.mustafagulsen.com

indirip bakmadım ama bir deneyin, işinize yarayabilir.
0
kibritsuyu
(26.04.11)
office.microsoft.com

ilgilenen kişi iş koluna göre seçsin beğensin indirsin.
0
atesikus
(26.04.11)
(3)

tauchpad tıklamıyor?

the kene
toshiba satellite a200 1bp bilgisayarıma windows 7 yükledim. fare hareket ediyor ama touchpad den tıklamıyor? üstündeki kısayollar da çalışmıyor..yardımlarınızı esirgemeyiniz.
toshiba satellite a200 1bp bilgisayarıma windows 7 yükledim. fare hareket ediyor ama touchpad den tıklamıyor? üstündeki kısayollar da çalışmıyor..

yardımlarınızı esirgemeyiniz.
0
the kene
(25.04.11)
driverı yükle, fare ayarlarından parmak hareketiyle tıklatmayı kapatmış olabilirsiniz. ona bakın
0
onexey
(25.04.11)
driverını bulamıyorum toshiba nın sitesinden. o model çıkmıyor seçeneklerde
0
🌸the kene
(25.04.11)
hareket ediyorsa driver yüklüdür zaten. denetim masası/fare/synaptics sekmesinden ayarlarına bakın. oradan touchpad'den tıklayınca tıklama yapma ayarı (adı her neyse işte) kapalıdır.
0
kibritsuyu
(25.04.11)
(4)

Wireless modem tavsiyesi

Sabac
Öncelikle Airties ve Zyxel marka modemleri KESİNLİKLE tercih etmek İSTEMİYORUM. TTNET bu modemleri bedava verdiği için dandikmiş izlenimi uyandırdı bende.Sizin önerebileceğiniz, kaliteli, uygun fiyatlı, driver desteği olan bir Wireless modem varsa buraya yazarsanız sevinirim.
Öncelikle Airties ve Zyxel marka modemleri KESİNLİKLE tercih etmek İSTEMİYORUM. TTNET bu modemleri bedava verdiği için dandikmiş izlenimi uyandırdı bende.

Sizin önerebileceğiniz, kaliteli, uygun fiyatlı, driver desteği olan bir Wireless modem varsa buraya yazarsanız sevinirim.
0
Sabac
(25.04.11)
linksys'ten vazgecmemeli kimse
0
co2s2
(25.04.11)
mayıs 2010'dan beri düğmesinden hiç kapatılmamış (ttnet yüzünden bağlantı kesildiğinde acep modemi resetlesek düzelir mi diye kapatıp açtık, düzelmedi haliyle, onlar hariç), bu süre boyunca elektrik kesintileri ve ttnet arızaları dışında bağlantısını hiç koparmamış bir airties kullanıyoruz ofiste. rt-211 derler adına. bedava veriyorlar diye öyle düşünme, taş gibi modem.
0
kibritsuyu
(25.04.11)
smart diye bir marka kullanıyorum. 2-3 sene önce hepsiburada^dan almıştım. daha tık demedi.
0
etna
(25.04.11)
Linksys açık ara.
0
507
(25.04.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.