[]

kargoyu kapıda kontrol etmek

bütün alışveriş sitelerindeki fiks yazıdır "kargoyu kapıda görevlinin yanında açın, sorun varsa almayın" diye. çok merak ediyorum adamı kapıda bekletip de açıp bakan var mı gerçekten?

edit: ne zaman kontrol ediyorsunuz ne zaman etmiyorsunuz bunu da yazarsanız iyi olur. 2. el sitelerinden yapılan alışverişler bi nebze çünkü.


 
ben de aynı duyuruyu açmayı düşünmüştüm dün :D

cevaba gelirsek, hiç kontrol etmedim ama şansıma hiç sorunlu bi ürünle karşılaşmadım, adamı kapıda bekletmek saçma geliyor bana, o yüzden yapmıyorum.
  • kabiz kugu  (01.06.11 19:39:27) 
şurada biraz tartışıldı: www.eksiduyuru.com


  • hububrad  (01.06.11 19:40:40) 
daha önce başka soru altına yazdığımı aynen copy paste yapıyorum:

şu kargocu yanında açtırmak ile ilgili büyük bir yanılgı var, izninizle paylaşayım. istediğin kadar kargocunun yanında açtır, kutudan çıkan şey kargocunun zerre kadar sikinde olmaz. kargocuyu ilgilendiren bir mevzuu değildir çünkü. kargocuya "benim aldığım ürün bu değildi" dersen kargocu da "eee bana ne" der sadece. hakikaten de onu ilgilendirmez, zira kargocunun tek yaptığı paketi alıp taşımaktır.

kargocunun yanında paket açmanın ve tutanak tutturmak SADECE VE SADECE kargodan dolayı oluşmuş bir hasar varsa, yani kargocunun üstüne düşen kısımda bir zarar görülmüşse onu tespit ettirmektir.

altın yaldızlı ayna aldın mesela, açtın gümüş yaldızlı çıktı. kargocunun yanında açıp "ama altın yaldızlı olması lazımdı" dersen, "ee bana ne, git aldığın yere söyle" der. tutanak falan da tutmaz. bunun altın mı gümüş mü olduğu zavallı kargocuyu ilgilendirmez. tutsa bile tuttuğu tutanak da biskime yaramaz. elalemin yalan yanlış gönderdiği ürünün tutanağını niye kargocu tutsun? tutsa bile niye hüküm ifade etsin? noter mi lan bu çocuk, huzurunda açıp tespit yapılsın?

ha açarsın ayna paramparçadır, dersin ki "bu kırılmış", hah o zaman tutanak tutar, "paketten kırık ayna çıktı" diye, çünkü sorun kargocu ile sizin aranızdadır. siz de kargocunun üstüne gidersiniz. "taşırken kırmışlar" dersiniz. orada hüküm ifade eder.
  • kibritsuyu  (01.06.11 19:46:38 ~ 02.06.11 10:19:00) 
geçen ki duyurudan sonra ben ilk kez dün denedim. paketi açana kadar kargocu gitmişti bile :/


  • zenc  (01.06.11 19:47:33) 
aslında burda bahsedilen kutunun sağına soluna bi bakın eziklik darbe vs var mı ondan gerisi sizinle satıcı arasında, satıcı da 2. el de olsa ürününü adam akıllı paketlemekle yükümlü


  • saiko  (01.06.11 20:41:16) 
kibritsuyu çok güzel açıklamış.+1


  • ykup  (01.06.11 22:06:18) 
normalde lımango, markafonı gıbı yerlerden aldıgım ufak tefek seylerı adamı kapıda bekletıp kontrol etmeye utanıyorum, herhangı bır sorun olursa almasaydım benım hatam der gecerım dıye dusunuyorum.

ama ıstanbul bılısımden televızyon aldıgım zaman getıren kargo gorevlısıne tesekkur edıp kapıyı kapatacagım sırada, gorevlı bır sanıye acın kutuyu adam gıbı kontrol edelım burada, ona gore gerı gotureyım dedı, eksıgı gedıgı olmadıgını gorup teslım aldım ılk defa bır seyı, kendısı cok hayır duamı aldı bu sayede :)
  • irbat  (02.06.11 16:06:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.