[]

dolandırılma ile ilgili yardım

merhaba, yaklaşık 10 yıllık internette alışveriş yapma alışkanlığımda ilk kez başıma böyle bir şey geldi ve ben dolandırılmış oldum. bu konuda tecrübeli olmadığım için yardımınız gerekiyor;

donanımhaber'de incredibleballoon kullanıcı adlı bir adam ile telefonda olsun internet üzerinden olsun mesajlaştık iki oyun karşılığında 120 lira hesabına yatırdım ve güya bana oyunları yolladı. hayır salak cidden birde kargoya iki adet pc oyunu vermiş ulan madem dolandıracaksın tam dolandır.

neyse bu kargo geldi tabii ki içinden anlaştığımız oyunlar çıkmadı ve ben şu an bana verilen ile benim konuştuğum numaraları arıyorum haliyle bağlanmıyor bile.

banka hesap numarasından bir isim çıktı ancak haliyle iş bankası değil tc no'sunu telefon numarasını bile vermiyor.

kargo iadesi bir işe yaramaz çünkü 8.5 lira kargo parasını ben zaten verdim en azından elimde belge var şu an dolandırıldığım adına.

geriye sanırım bir tek savcılık kalıyor, şikayet edebileceğim ama o da bugün kapalı, taa pazartesi'ye kaldı tüm iş.

tüm bu düşündüklerim doğru mu atladığım herhangi bir nokta var mı?

 
öncelikle dh adminleri ile iletişime geçmelisin böyle bir durumda kullanıcı bilgilerini vermek zorundalar zaten.. yok yeni açılmış bir hesapsa bu seçenek uçtu. o zaman yasal yollara başvurman gerekli. seni dolandıran adam da 120 tl için yasal yollara başvurmazsın diye düşünmekte ve bu tür küçük dolandırıcılıklarla yolunu bulmakta bana göre.


  • Angelismeee  (21.05.11 12:49:52) 
Bir bankadaki belli bir hesaba yatırdığına dair belge var mı elinde? var.
o hesaptan da illaki birisi çekmiştir.

sen dediğin gibi savcılığa ver, belgeleri de sun ama..
  • her yerde is goren  (21.05.11 12:50:13) 
şu an dh forumda daha önce dolandırdığı adamdan sağolsun tüm bilgilerini ismine soyismine telefon numarasına kadar aldım. elimde para transferi yapıldığına dair dekontta bulunmakta.

para gitti çok büyük ihtimalle ama ben şu an hırs yaptım ve bu adamı yakalatıcam.
  • herospower  (21.05.11 13:03:57) 
oncelikle kesinlikle basvur polise anlat,sallamiicaklardir,sen ustune git,islem actir ,hatta en agir hangi itham var ise bu pozisyon ile ilgili o adla islem actir.sonrasina telefon ve hesap numaralarinin sahipleri durumu var muhtemelen bu noktada mahkemeye tekabul etmesi gerekecek,sen isin pesini biraksan da olay amme davasina doner.
benim basimdan gecen bir olay var boyle bendeki gaspti,telefon cok degersiz birseydi fakat bana ciddi olarak koymustu boylesi bicak cekmeli bir gasp.bende polise gittim,komserle gorustum adam bana "bosverin ben size bi ifade dolduriyim onun altini imzalayin pesini birakin" dedi ,ben de calindi dedim sadece,gasp deseydim (keske o komseri dinlemeseydim) adam muhtemelen iyi ceza alicakti.sonrasina imei numarasindan telefonu kullananlar belli oldu mahkemeye intikal ettirdim olayi ,sonrasina pesini birakmak zorunda kaldim.ama telefonumu calan adami 2 defa gordum ikisinde de bana laf,omuz ve korkusuzca bir keresinde polisin onunde yapti,ve polise durumu anlatmama ragmen umrunda bile olmadi!!!!!keske gasp deyip(zaten oyleydi) dava acsaydim.
arkadasim sen beni dinle arkasini birakma bu isin.
  • serabetan  (21.05.11 13:06:07) 
paketi kargocunun yanındayken mi açıp baktın? yoksa adam gittikten sonra mı baktın?
eğer adam gittikten sonra baktıysan hukuki yollardan bir şey yapabileceğini sanmıyorum; çünkü adamın doğru ürün yollayıp yollamadığını ispat edemezsin.

ismi çok genel bir isim değilse facebook yardımıyla belki bir iki bilgisine daha ulaşabilirsin. aklıma başka bir şey gelmiyor, geçmiş olsun.
  • jr  (21.05.11 13:07:00) 
şu an okuduğu okula kadar bulmuş bulunmaktayım çocuğu ama onun bundan haberi yok.


  • herospower  (21.05.11 13:22:19) 
Istanbuldaysan eger yardima geleblrm, beraber doveriz paranida aliriz, cok ciddiyim


  • Dharmalı  (21.05.11 15:41:40) 
şu kargocu yanında açtırmak ile ilgili büyük bir yanılgı var, izninizle paylaşayım. istediğin kadar kargocunun yanında açtır, kutudan çıkan şey kargocunun zerre kadar sikinde olmaz. kargocuyu ilgilendiren bir mevzuu değildir çünkü. kargocuya "benim aldığım ürün bu değildi" dersen kargocu da "eee bana ne" der sadece. hakikaten de onu ilgilendirmez, zira kargocunun tek yaptığı paketi alıp taşımaktır.

kargocunun yanında paket açmanın ve tutanak tutturmak SADECE VE SADECE kargodan dolayı oluşmuş bir hasar varsa, yani kargocunun üstüne düşen kısımda bir zarar görülmüşse onu tespit ettirmektir.

altın yaldızlı ayna aldın mesela, açtın gümüş yaldızlı çıktı. kargocunun yanıdna açıp" ama altın yaldızlı olması lazımdı" dersen, "ee bana ne, git aldığın yere söyle" der. tutanak falan da tutmaz. bunun altın mı gümüş mü olduğu zavallı kargocuyu ilgilendirmez. tutsa bile tuttuğu tutanak da biskime yaramaz.

ha açarsın ayna paramparçadır, dersin ki "bu kırılmış", hah o zaman tutanak tutar, "paketten kırık ayna çıktı" diye, çünkü sorun kargocuu ile sizin aranızdadır. siz de kargocunun üstüne gidersiniz. elalemin yalan yanlış gönderdiği ürünün tutanağını niye kargocu tutsun? tutsa bile niye hüküm ifade etsin? noter mi lan bu çocuk, huzurunda açıp tespit yapılsın?
  • kibritsuyu  (21.05.11 15:59:24 ~ 16:00:15) 
ya olurda birileri burayı okursa diye bu işin sonunu yazayım.

çocuğu buldum, okulunu buldum, mail adresi telefon falan ağzını kırdım ortalığın. en sonunda "ben bir arkadaşıyım" yalanı ile birileri aradı parayı hesabıma yatırdı. herşey tamam derken 2-3 hafta sonra savcılıktan aradılar beni, dedim böyle böyle ben hallettim o meseleyi.

ulan ne rezalet bir şeymiş insanın aldatılması.
  • herospower  (21.12.11 15:52:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.