[]

kahve metoduna giriş

eve espresso makinası aldık da;
1.en iyi espresso hangisi? (pakette satılanları soruyorum)
2.bu kahvecilerde gördüğümüz basınçlı kutuda köpük şeklinde bardağın üst kısmına sıktıkları kremalar nerede satılıyor? satılıyor mu? (bir-iki markete-pastaneye sordum yok dediler)
3.bir de çikolata şurubu, fındık şurubu, karamel şurubu falan nerede bulabilirim bunları?

 
@divit, o değil, krem şanti gibi, şekerli bir krema benim dediğim.


  • weeping guitar  (16.05.11 22:56:49) 
2. çok M li migroslarda bulabilirsiniz onlardan, zane derdik biz küçükken almancasına ama nasıl yazılıyo bilmiyorum sahhne belki?
3. sirkecide kurukahveci mehmet efendinin sokağında her çeşit şurup bulabilirsiniz, üstelik çok ucuzlar..

  • siyah renkli kupa kizi  (16.05.11 23:13:21) 
1. kurukahveci mehmet efendi'nin espressosu hem ekonomik hem lezzetlidir. en iyisi icin ogutucu alip cekirdek kahveden cekeceksiniz. yahut espresso seklinde herhangi bir starbucks'tan cektirebilirsiniz azar azar. fazla cekince bayatliyor.
2. ben uzun sure aramistim bulamamistim. bahsettiginiz sey sivi yagdan elde edilen tup krema. carrefour'da bulmustum herhal en son. buzdolapli reyonlardan birindeydi... ama bir yil falan oldu...
3. karamel surubu ben gloria jean's'ten almistim. 25 tl idi o zaman. etilerden yanlis hatirlamiyorsam. krema da satiyor olabilirler. diger suruplari da kuvvetle muhtemel.
  • thunder thunder thunder thundercats  (16.05.11 23:20:39) 
süt kopürtme makinesi tchibo'da satılıyor. öyle pahalı bir şey değil.


  • dampire  (16.05.11 23:23:21) 
@dampire, makinede süt köpürtücü aparat var zaten, istediğim şey süt köpüğü değil.


  • weeping guitar  (16.05.11 23:25:34) 
starbucks'dan kahve alip espresso makinesi icin cektirebilirsin, ayrica surup da satiliyor.


  • murtilli  (17.05.11 00:09:19) 
aldiginiz makina ne? memnunmusunuz, tavsiye edermiainiz ?


  • arnatuile  (17.05.11 00:23:42) 
tchibo cafissimo aldım. çok memnunum, tavsiye ederim.


  • weeping guitar  (17.05.11 00:38:04) 
tesekkurler. butun yollar cafissimoya cikiyor :). hele bi dugunu yapalim da. camasir-bulasikmakinasindan once onu alcam :)


  • arnatuile  (17.05.11 00:58:09) 
1. www.baristasepeti.com adresine gidip gold harman espresso alın. en iyisi o. isterseniz çekirdek, isterseniz öğütülmüş alabilirsiniz. anında kavurdukları için çok taze oluyor. starbucks ve tchibo kahvelerinin çekirdekleri çok önce çekildiği için bayatlamasın diye kömür gibi kavruluyorlar.
2. evet süt köpüğü değil o, krema. azıcık büyük marketlerin puding muding satılan reyonlarında sprey kutusu şeklinde bulunur.
3. şurupları starbucks'tan alabilirsiniz. koca şişesi 20 lira falan. epey götürür. ama gönül ister ki daha ufak şişeleri olsun, fiyatı da o kadar ufak olsun ki çeşit çeşit alabilelim.
  • kibritsuyu  (17.05.11 10:24:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.