Giriş
(4)

yemeklerde kullanilan sarap

jam
yemek tariflerinde kullanilan sarap bildigimiz sarap mi? yani markete gidip bi sise sarap alsam ve tarife gore kullansam tarif edilen tadi alabilir miyim?
yemek tariflerinde kullanilan sarap bildigimiz sarap mi? yani markete gidip bi sise sarap alsam ve tarife gore kullansam tarif edilen tadi alabilir miyim?
0
jam
(02.09.12)
evet.
0
even i say faith no more
(02.09.12)
evet kesinlikle bildiğimiz şarap. lokantalarda, hatta lüks lokantalarda masada açılıp şişenin hepsi bitmemiş şaraplar bu iş için kullanılır.
0
kibritsuyu
(02.09.12)
yemekte kullanacağın şarap için çok kaliteli bir şey almana gerek yok ama oturup içemeyeceğin şarabı da yemeğe koyma.
0
kayranin kedisi
(02.09.12)
yemeklik olanlar italya'da meyve suyu gibi karton kutularda satılıyor ve sudan ucuza ama daha düşük kaliteli oluyor. türkiye'de görmedim.
0
no christ requiress
(02.09.12)
(31)

dövmesi olan kızla evlenirmisiniz

she aint you
küçük yıldız ve kuşlar hariç cevizden daha büyük resimli dövmeler dahiltek cevap evet hayır 20 cevapda sileceğim...edit:bacağına kocaman gül dövmesi yaptıran kızdan hayır gelir mi aga neyin kafasındaınız allasen gidin evlenin la tutmayalım sizi :)
küçük yıldız ve kuşlar hariç cevizden daha büyük resimli dövmeler dahil

tek cevap evet hayır 20 cevapda sileceğim...

edit:bacağına kocaman gül dövmesi yaptıran kızdan hayır gelir mi aga neyin kafasındaınız allasen gidin evlenin la tutmayalım sizi :)
0
she aint you
(02.09.12)
evet
0
ferishtah
(02.09.12)
evet
0
Adram3lech
(02.09.12)
evet
0
bass solo take one
(02.09.12)
evet.
0
ontheroad
(02.09.12)
hayır
0
sutlu nescafe
(02.09.12)
belki
0
bonjurkes
(02.09.12)
hoşuma bile gider, evet.
0
dragon1653
(02.09.12)
only dad can judge me gibi barzo dövmesi değilse evet. barzo dövmesiyse hakkaten hayır. ayrıca evet, gerçekten dad can judge me yazıyordu. üzücü.
0
roket adam
(02.09.12)
kısmet.
0
lunedor
(02.09.12)
hayır kesinlikle evlenmezdim
0
alixkandemir
(02.09.12)
evet
0
diyarbakir karpuzu
(02.09.12)
bu soruyu soran bir kafa, bir gün birisiyle evlenecek ne acı.
0
strangerinhere
(02.09.12)
Bence akli varsa dovmeli kiz seninle evlenmez.
0
fraise
(02.09.12)
ekşi anket'i açın dışarıya yav.. bu ne artık...

cevap: veremedi.
0
ermanen
(02.09.12)
üstüne dondurma döküp ham bile yaparım
0
mehmetoloji
(02.09.12)
evet
0
dead and broken
(02.09.12)
evet. (dövmeyi yeni yaptırdıysa sağlık kontrolü talep eder ve herhangi bir sağlık sorunu yoksa evlenirdim)
0
Corvus
(02.09.12)
sağlık sorunu olabilir çünkü dövme ile hepatit ve hiv virüsü bulaşabiliyor..dövme sağlıklı birşey değil..mutlaka hiv ve hepatit testi isterdim.
0
sofrabezi
(02.09.12)
haram! haram!
0
mercyrium
(02.09.12)
hayır
0
feodal moruk
(02.09.12)
ejderha dövmesi olmadıkça, hayır.
0
trajikomix
(02.09.12)
evet. ne saçma kriterler bunlar? diyecekken düşündüm de...

hayır.
0
even i say faith no more
(02.09.12)
evlenirim ama içim kan ağlar.
0
joepiscopo
(02.09.12)
hayır evlenmem.
0
Adram3lech
(02.09.12)
kücük yildiz ve kuslar niye haric tutuluyor onu anlamadim.
haramsa büyügü de kücügü de, kusu da böcegi de haram/günah/her neyse.

peki ya allah dövmesi varsa nolcak?

soruya cevap: dövmesi olup olmamasi evlenme kriterlerim arasinda degil.
0
shi aila
(02.09.12)
@shia alia küçük yıldız falan bi anlık heves kabul edilebilir olduğu için o.. konunun zten haramla ilgisi yok sadece vücuduna kocaman bir gül veya herhangi bir resim yaptıran kişinin kabu edilebilirliği..
0
🌸she aint you
(02.09.12)
porno yildizlarinin hepsinin dovmesi var o yuzden evlenmem orosbu gibi gelir bana, icimden bu kiz orosbu galeba derim dovmeciye verdimi acep derim
0
iplikci
(02.09.12)
evet
0
angina pektoris
(02.09.12)
ne alaka ya temiz igne kullanirsa dovmeden hastalik gecmez
0
iplikci
(03.09.12)
eski sevgilisinin adı falan yazıyorsa hayır. zira sevgilisinin adını dövme yaptıracak kadar sevmişse mutlaka hala aklının bir köşesinde o vardır.

yoksa evet niye olmasın?
0
kibritsuyu
(04.09.12)
katatürk dövmesiyse hayır
0
ravioli
(04.09.12)
(4)

tıbbi maske

kibritsuyu
dikkat ettim de cerrahların ameliyatta kullandığı maskeler ipleri kafa arkasından düğümlenmek suretiyle takılıyor. http://www.formineisg.com/image/cache/data/tek-kul/2020-500x500.jpgdiğer sıhhi amaçlı kullanılan maskeler ise lastikli ipleri kulaklara takılarak kullanılıyor.http://www.turkizmedikal.c
dikkat ettim de cerrahların ameliyatta kullandığı maskeler ipleri kafa arkasından düğümlenmek suretiyle takılıyor.
www.formineisg.com

diğer sıhhi amaçlı kullanılan maskeler ise lastikli ipleri kulaklara takılarak kullanılıyor.
www.turkizmedikal.com

soru: niye cerrahlar da kulağa takılan maskelerden kullanmıyor da kafalarının arkasından düğümlenen maskelerden kullanıyorlar? nedir o maskelerin özelliği?
0
kibritsuyu
(01.09.12)
ameliyat çok daha uzun saatler sürdüğü için kulağı rahatsız ediyor olabilir o.
0
10032007
(01.09.12)
adam ameliyata girerken 20 dk el yıkıyor neredeyse..

belki ondandır..mantıken açılma düşme şansı daha az sanki cerrahların..
0
dedim dedim de kime dedim
(01.09.12)
3 katlı normal diğeri daha uzun süreli kullanılabilir lastikli olandan bir süre sonra nefes alamıyorsun
0
radikalherif
(01.09.12)
bu sorumun cevabını 8 yıl sonra tecrübe ederek aldım, mutluyum.

hem kulağı rahatsız ediyor, hem de nefes alamıyorsun evet.
0
🌸kibritsuyu
(22.08.20)
(4)

Elektrik üretiminden anlayan-ağır soru!

yardiray1500
Selam dostlar:Evde elektrik üretimine kafayı takmış durumdayım. Evde felaket rüzgar alıyor. Ucuz, ev tipi rüzgar türbini nereden bulabilirim.Bir de geçen gün yeni ve ucuz bir elektrik üretim modeli olabilecek bir şey aklıma geldi. ama bu iş olur mu çözemedim bir bilene sorasım geldi.Şöyle ki: İik ay
Selam dostlar:
Evde elektrik üretimine kafayı takmış durumdayım. Evde felaket rüzgar alıyor. Ucuz, ev tipi rüzgar türbini nereden bulabilirim.
Bir de geçen gün yeni ve ucuz bir elektrik üretim modeli olabilecek bir şey aklıma geldi. ama bu iş olur mu çözemedim bir bilene sorasım geldi.
Şöyle ki: İik ayrı kap. Birincisi deniz yüzeyinde ve güneş fırını gibi içindeki hava ısınacak şekilde yapılmış. Bağlantılı olduğu kap ise denizin soğuk sularına yarı-batırılmış. Şimdi birinci kapta ısı 80 dereceye falan ulaşacak yazın ikinci kap ise 15-20 derece civarı olacak. Dolayısıyla ikisi arasında ciddi bir hava transferi olacak ve bu geçiş bir türbini döndürecek.
Bu şekilde kayda değer bir elektrik üretilir mi?
Ne bilem belki memlekete faydalı bişi çıkar diye yazdım.
0
yardiray1500
(01.09.12)
ebay'da rüzgar türbinlerini araştırabilirsin, ucuz bişiler vardı.

bahsettiğin sistemle düşük düzeyde bir enerji üretimi olabilir, belki karadeniz köylerinin elektrik ihtiyacını karşılayabiliriz, tabi denemek gerek.
0
siradisi00
(01.09.12)
tr.wikipedia.org

şuna bi bakın..

birde öyle evinize yapacaksanız hiç dışarıdan almayın kendi elinizle kendiniz yapın bence hobi gibi eğlenceli olur
0
dedim dedim de kime dedim
(01.09.12)
rüzgar gücü ile ev tipi elektrik üretmek maalesef hayal. yani belki ampul yakabilirsiniz düşük güç çeken cihazları çalıştırabilirsiniz ama çamaşır makinesi, ütü falan çalıştıramazsınız. bu sistem teknelerde kullanılıyor mesela. ama orada da doğrudan elektrik değil dc aküleri şarj etmek için kullanılıyor. doğrudan elektrik üretmek için değil.

ha belki evinize doğru akım ile çalışabilen düşük güç tüketimli tekne tipi aletler alırsınız, bunları çalıştırmak için yeterli miktarda akü de alırsınız, sonra da akülerin şarjı için rüzgar kullanırsınız ama ev için pek efektif bir çözüm gibi gelmedi bana.
0
kibritsuyu
(01.09.12)
zaten böyle bir şey anca hobi amacıyla olur yada,

detodoenibiza.com

küçük aletlere elertrik üretme amacıyla..

bence uğraşın yine uğraşan çok insan gördüm..geliştiriyorlar kendilerini..
0
dedim dedim de kime dedim
(01.09.12)
(3)

Eskiden bu kadar silinen cevap olmuyordu...?

komutanlogar
ne oldu arkadaşlar bu elemanlar yeni mi acaba hani iş yapmıyoruz sanmasınlar diye sürekli olur olmadık her cevabı siliyorlar, belediyelerin her sene kaldırım söküp yaptıkları gibi kendilerini mi kanıtlamaya çalışıyorlar ne yapıyorlar eskiden bu kadar değildi.
ne oldu arkadaşlar bu elemanlar yeni mi acaba hani iş yapmıyoruz sanmasınlar diye sürekli olur olmadık her cevabı siliyorlar, belediyelerin her sene kaldırım söküp yaptıkları gibi kendilerini mi kanıtlamaya çalışıyorlar ne yapıyorlar eskiden bu kadar değildi.
0
komutanlogar
(30.08.12)
söylediklerin sebepler mantıklı değil.
0
baldur
(30.08.12)
eskiden silinmemesi şimdi silmelerini haksız çıkartmaz.
0
sttc
(30.08.12)
(bkz: #29792413)
0
kibritsuyu
(30.08.12)
(2)

Huuu huu hu diye öten kuş

frln was here
Selam,acayip kafama takıldı, genelde yazın böyle tatil, köy yerleri gibi tenha şehirden uzak ağaçlık yerlerde aynen "huğu huuğuu huh!" diye öten kuş türü hangisidir? ne az, ne de fazla, 3 kere senkronize bir şekilde "huu" diyor, bütün ötüşü bu. 3 kere yaptıktan sonra biraz durup tekrar devam ediyor.
Selam,
acayip kafama takıldı, genelde yazın böyle tatil, köy yerleri gibi tenha şehirden uzak ağaçlık yerlerde aynen "huğu huuğuu huh!" diye öten kuş türü hangisidir? ne az, ne de fazla, 3 kere senkronize bir şekilde "huu" diyor, bütün ötüşü bu. 3 kere yaptıktan sonra biraz durup tekrar devam ediyor. bazen de sesi kısılıyor salağın.

baykuş, guguk kuşu ve üveyik kuşu seslerini dinledim, onlar değil. deli olucam, kuşun sesine bayılıyorum, çok aptal bir sesi var ama türünü bulamadım gitti. bileniniz var mıdır?
0
frln was here
(29.08.12)
(bkz: kumru)
0
kibritsuyu
(29.08.12)
puhu olabilir
0
sirena
(29.08.12)
(3)

Beğendik Kart?

matemars
Ankara Beğendik'te alışveriş yaparken ürünleri alabilmek için kasada beğendik kart göstermek gerekiyor mu? Metro Grosmarket'lerde Metro Kart uygulaması gibi bir uygulama var mı yani?
Ankara Beğendik'te alışveriş yaparken ürünleri alabilmek için kasada beğendik kart göstermek gerekiyor mu? Metro Grosmarket'lerde Metro Kart uygulaması gibi bir uygulama var mı yani?
0
matemars
(27.08.12)
hayır öyle bir zorunluluk yok. bir beğendik kart var. ama sadece indirim, puan toplama zırt vırt için.
0
kibritsuyu
(27.08.12)
Yani kasada sadece ürünlerin fiyatını ödeyerek çıkabiliyiroruz.
0
🌸matemars
(27.08.12)
evet sadece ürünlerin fiyatını ödeyip çıkabiliyorsunuz.
0
kibritsuyu
(28.08.12)
(3)

demir kapılar nasıl açılıyor

wayne
ya şirket veya ev girişlerinde kumandayla bir tuşa basınca kapılar açılıyor ya, nasıl itiliyor o koskoca kapı, mekanizma varsa küçücük elektrik sinyali o mekanizmayı nasıl çalıştırıyor
ya şirket veya ev girişlerinde kumandayla bir tuşa basınca kapılar açılıyor ya, nasıl itiliyor o koskoca kapı, mekanizma varsa küçücük elektrik sinyali o mekanizmayı nasıl çalıştırıyor
0
wayne
(27.08.12)
uzaktan kumadalı araba gibi düşün. Gücü veren kumanda değil araba.
0
nedendir bilinmez
(27.08.12)
naim süleymanoğlu bip sesini duyunca 220 kiloyu kaldırıyordu mesela, yani ufacık bip sesiyle kaldırılabiliyorsa ufacık sinyalle de kapı açılır herhalde :D
0
mtrsykl
(27.08.12)
e milyonlarca kişi sadece sağ ayak bileğini azıcık oynatarak tonlarca ağırlıktaki otomobili kamyonu yerinden oynatabiliyor ona bakarsan.

o kapıya bağlı kapıyı kaldıracak güçte kocaman bir motor var. bu motor da elektriğe bağlı.kumandadan gönderilen minicik sinyal sadece o motoru çalıştıracak devreyi tamamlıyor.
0
kibritsuyu
(27.08.12)
(4)

incir reçeli - spoiler içerir

kibritsuyu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ulan hep merak ettim, halil sezai'yi sevmediğim için koyup da izlemedim. tv'de görünce bi bakim dedim neymiş. tam orta yerini kaçırdım ama. ilk reklam girdi. halil sezai
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ulan hep merak ettim, halil sezai'yi sevmediğim için koyup da izlemedim. tv'de görünce bi bakim dedim neymiş. tam orta yerini kaçırdım ama. ilk reklam girdi. halil sezai aids'li adamın evine daldı, sevgilisi sandı, onu tehdit etti falan, çıktı gitti. sonra reklam girdi. ben reklam bittikten sonra bi 5-10 dakikasını kaçırdım. bi geldim kız yok, gitmiş. adam da mala bağlamış. ne oldu? kızla adam sevişti mi, adama hiv geçti mi, gidip kıza atar mı yaptı? "o herif kim defol git" falan mı dedi ne oldu o arada?
0
kibritsuyu
(26.08.12)
o adam kızın babası. bu sevgilisi zannetti. ama sonra öğrendi babası olduğunu. sonra tırım tırım aradı hastanede buldu. yok sevişmedi. hayır bulaşmadı. he hikayeyi öğrendi sonra bide. işte babası annesine bulaştırmış annesi bunu emzirmiş.
0
cecilia
(26.08.12)
kıza bir şeyi sevme hakkı vermiyorlar, kız da gidip incir reçelini seviyor işte. bu.
0
deliren agackakan findik agaci dalinda
(27.08.12)
peki kız adamın o eve gittiğini nereden bildi? adam gidip kıza "o evdeki herif kim, sevgilin mi" falan diye anlayıp dinlemeden atar mı yaptı da kız çekti gitti, yoksa kız bunu o evden çıkarken falan mı yakaladı? kız niye gitti, ne oldu da gitti ki? durup dururken mi gitti?
0
🌸kibritsuyu
(27.08.12)
eleman kızın babasına atar yaptıktan sonra sahilde biyerde kendi kendine içiyor. aidsli ablamız bi şekilde buluyor onu. konuşmaya çalışıyor. eleman da kızı dinlemeden verip veriştiriyor. kız da beni dinlemeden önyargılarla karara varıyorsun diyor, babası olduğunu söylemeden gidiyor.
0
ethros
(27.08.12)
(7)

Moderatör Notu: forum değil burası.

secretcode
"Öğretmenlikten mezun olup devlet bizi atamıyo diye çığırtkanlık yapanlar" başlıklı yazıyı az önce göndermiş ve bu konu hakkındaki fikirlerimi yazmıştım. Ama nedense ışık hızıyla silindi. ve üstelik şu notla beraber."Gerekçe: Tartışma başlatıcı içerik.Moderatör Notu: forum değil burası."Ekşi duyuru'
"Öğretmenlikten mezun olup devlet bizi atamıyo diye çığırtkanlık yapanlar" başlıklı yazıyı az önce göndermiş ve bu konu hakkındaki fikirlerimi yazmıştım. Ama nedense ışık hızıyla silindi. ve üstelik şu notla beraber.


"Gerekçe: Tartışma başlatıcı içerik.
Moderatör Notu: forum değil burası."

Ekşi duyuru'da konular hakkında fikir alışverişinde bulunup tartışmak ne zamandan beri yasaklandı ?
0
secretcode
(26.08.12)
burası tartışmadan çok soru cevap platformu diye biliyorum ben
0
bonjurkes
(26.08.12)
@bonjurkes ha yani ben bir konu hakkında fikrimi belirtip, siz ne düşünüyorsunuz? diye soramıyorum öyle mi ?
0
🌸secretcode
(26.08.12)
daha önce açtığının içeriğini görmediğim için bir şey demem zor; ama aynı başlığı formata uygun düzenlersen bir sorun kalacağını düşünmüyorum.
0
average
(26.08.12)
"Öğretmenlikten mezun olup devlet bizi atamıyo diye çığırtkanlık yapanlar
Sıkıldım sizden. Çok samimiyim artık gına geldi. Yani be adam/kadın, sen şimdi üniversitede öğretmenlik eğitimi alıyorsun ve biter bitmez zılgıt çalmaya başlıyorsun ... Seni özelliğin ne arkadaşım? ... Ama senin derdin farklı tabi.. Devlete yaslanmak değil mi? Öğretici bir insan yeteneğine sahip misin değil misin? diye sorgulanmadan, seni atasınlar ve ömrünün sonuna kadar garanti işin olsun öyle mi ?"

gibi doğrudan tartışma başlatıcı, tahrik edici, provoke edici cümleler yerine "öğretmenlerin diğer mezunlardan farkı ne ki bir tek onların ataması problem oluyor" gibi naif cümleler kullanırsanız belki silinmez.
0
kibritsuyu
(26.08.12)
ben de birinci ağızdan bilgi vereyim, fakulteye girdiğimizde bolum atama kontenjanı senede 350-500 idi.. mezun olduğumuz yıl ise 0 (yazıyla: sıfır) sonraki 6 yıl boyunca da bölüm mezunlarından atama yapılmadı, binlerce mezun birikti. 7. sene alım yapıldı 32 kişi, ve bir sonraki sene ise 9 kişi.. sürekli ücretli öğretmenler (aslında ogretmen olmayan iki senelik myo mezunları filan bunlar) vekaleten calıstırılıyor. Ben ikinci turdaki 9 kişinin icinde idim, ayrıca cift anadal diplomam oldugundan ve de ailem buyuksehirde yasadıgı için, bu 7 yıllık surecte iş bulabildim ve calısma hayatında pek bir gucluk cekmedim. hatta atamam yapıldıgında kararsız kaldım, öğretmenlik yapayım mı, özel sektore devam edeyim mi diye.. cunku maasım ogretmenliğin iki katı kadardı o sıralar, ayrıca çalıstıgım şirkette de epey iyi konumdaydım (şirket de sektorde iyi konumdaydı).

biraz uzun oldu bu girizgah ama, şimdi bir düşünün benim büyüksehirde yasamadıgımı varsayalım, dolayısıyla iş bulamadıgımı, 350-500 atama yapılan bir bolum mezunu iken bunun sıfırlandıgını ve ortalama 10 sene beklediğimi atama yapılmadıgını buna karsılık ogretmen olmayan ama torpili olan kisilerin benim işimi yaptıgını.. biraz empati diyorum.

sizce neden "cıgırıyor" olabilirler?..
0
zan altı
(26.08.12)
@kibritsuyu nasıl konuşmam gerektiğini size mi danışmam gerekiyordu ? Siz kimsiniz ki ?
0
🌸secretcode
(27.08.12)
soru soruyorsunuz ne zaman yasaklandı diye, aldığınız cevabı beğenmiyorsunuz. madem beğenmeyeceksiniz, niye soruyorsunuz?

bana danışmanız gerekmiyor, ama kuralları okumanız ve bilmeniz gerekiyor. nasıl konuşmanız gerektiği, tartışma başlatıcı şekilde yazılar yazmamanız gerektiği kurallarda yazıyor. ben ise bu kuralları uygulamakla ve yeri geldiğinde açıklamakla mükellef bir moderatörüm.
0
kibritsuyu
(27.08.12)
(9)

Ahşap Bıçak

esek sipasi
kıvırcıkları falan doğrarken metal değmesin diyorlar ya ben de bu ahşap bıçaklardan arıyorum fakat nerelerde bulabilirim? İkea, boyner evde, bernardo ve tantitoni ye baktım yok. gören bilen var mı?
kıvırcıkları falan doğrarken metal değmesin diyorlar ya ben de bu ahşap bıçaklardan arıyorum fakat nerelerde bulabilirim? İkea, boyner evde, bernardo ve tantitoni ye baktım yok. gören bilen var mı?
0
esek sipasi
(24.08.12)
Esse'de vardı ama oranın da fiyatları gereksiz pahalı oluyur. Büyük Migroslarda oluyor bazen.
0
zombi
(24.08.12)
Esse veya Mudo'da bulunabilir...
0
sku
(24.08.12)
nesilsiz
(24.08.12)
google'a ahşap bıçak yazdım bir sürü sonuç verdi;
www.gokcekiksir.com
0
etna
(24.08.12)
üsküdar kapalı çarşısında görmüştüm sanki ben bunlardan.
0
tahret muslugu
(24.08.12)
cevaplayanlara çok teşekkürler. internet üzerinden böyle şeyler almayı sevmediğimden gidip görüp dokunarak alabileceğim yerler istemiştim. her örnek gelmiş =) esse mudo migros ve üsküdar çarşıya bakıcam =)
0
🌸esek sipasi
(24.08.12)
soruya belki cevap değil ama elinle koparmadığın sürece ahşap metal fark etmez.

şimdi hacı bu bitki hücreleri var ya, birbirine yanaşık düzen yapışık yapışık. bak mesela bu bir marulun yüz milyor kere büyütülmüş hali: i.imgur.com

elinle kopardığın zaman ne oluyor? hücrelerin aralarından, kendiliğinden yolunu bulup kopuyor. hücreler zarar görmüyor. paint terk çizim yaptım üşenmeden. aha böyle ayrılıyor: i.imgur.com

bıçakla kestiğinde ne oluyor? bıçak nereye denk gelirse kesiyor. hücreyi dağıtırsanız o dağılan hücrelerin içeriğindeki su falan yalan oluyor. aha bu da görseli: i.imgur.com

yani sen elle koparıp kendi yolunu bulup oradan kopsun demiyorsan ister metalle kes, ister ahşapla kes, ister seramikle kes, ister naylonla kes hiç fark etmez. o hücreyi dağıttıktan sonra hepsi aynı.
0
kibritsuyu
(24.08.12)
geçen gün sapphire'nin alt katındaki aktarda gördüm. yani belki diğer aktarlarda da bulunabilir.
0
bleda rua
(24.08.12)
esse veya mudoda yok. bu soruya bakanlar boşa gitmesin diye dedim =) araştırmalarım sürüyor
0
🌸esek sipasi
(27.08.12)
(5)

Dünyadki bütün insanlar konya kadar bir yere sığabilir mi?

silver apple
şöyle omuz omuza yan yana dizilseler, sizce sığarlar mı?
şöyle omuz omuza yan yana dizilseler, sizce sığarlar mı?
0
silver apple
(23.08.12)
dağlık tepelik vadili arazi lazım
0
uykusuz her gece
(23.08.12)
omuz omuzaya da gerek yok, ferah ferah sığarlar.

hesaplayalım. konya'nın yüzölçümü 39000 kilometrekare. yani 39 milyar metrekare.

her 1 metrekarelik yere bir tane adam koysan 39 milyar tane adam sığar. ki sıkıştırırsan 1 metrekareye 4 kişiyi sığdırırsın. 7 milyarlık dünya nüfusu konya kadar yere yata yata bile sığar.
0
kibritsuyu
(23.08.12)
Bunu hesabi kolay. 7 milyar insan var kabulu yapalim. Bir insana omuz omuza dizilmek icin gerekli yer 60*60cm desen 0,36 m2 yapar. Bunu 7 milyar ile carparsan. 2.5 milyar m2 yapar. Konyanin yuz olcumu nedir bilmiyorum ama o kadar var midir?
Degiskenlerle oynayarak konyaya sigdirman da mumkun o hesabi sen yaparsin artik.
0
ozdek
(23.08.12)
hesab ittim, rahat sigiye
0
compadrito
(23.08.12)
tersten de hesaplayalım. sizin bahsettiğiniz koşullarda (omuz omuza) trabzon'a rize'ye, hatta biraz sıkışırlarsa (metrobüs modu) bartın'a bile sığarlar.
0
kibritsuyu
(23.08.12)
(4)

digiturk'te 2002-2003 te yayinlanmis film

boralp
digiturk'un film kanallarindan birinde yayinlanmisti, 2 grup kucuk cocuk bir ormanda agac evi icin birbirlerini falan olduruyordu, aklimda kalan en belirgin sahne bu, hatirlayan adini bilen var mi? soyleyebilir mi?
digiturk'un film kanallarindan birinde yayinlanmisti, 2 grup kucuk cocuk bir ormanda agac evi icin birbirlerini falan olduruyordu, aklimda kalan en belirgin sahne bu, hatirlayan adini bilen var mi? soyleyebilir mi?
0
boralp
(23.08.12)
bi deniz kabuğu vardı. deniz kabuğu elinde olan grup söz hakkına sahip oluyordu falan öyle miydi? ismini hatırlamıyorum ama belki bulmana yardımcı olur eğer doğruysa.
0
kibritsuyu
(23.08.12)
Elinde deniz kabuğunu tutarak liderlik eden gençleri anlatan film bana Sineklerin Tanrısı kitabını hatırlattı. 2 kere sinemaya uyarlanmış:
www.imdb.com
www.imdb.com
0
alper kamu
(23.08.12)
kibritsuyu'nun dediği film lord of the flies kesinlikle. ama boralp'in dediğini çıkaramadım. pek öyle orman, ağaç ev falan yoktu lord of the flies'da.
0
sir gawain
(23.08.12)
War of the Buttons www.imdb.com
wiki
?
0
james choice
(23.08.12)
(9)

tc kimlik numarası sorgulama

jack of hearts
konu benle ilgili değil, o yüzden ayrıntıları geçiyorum.bildiğimiz tc kimlik no sorgulama sayfasında aile sıra no, birey no, ot bok bir sürü şey soruyor. ancak söz konusu vatandaş nüfus kağıdını bulamamakta şu an için. ama pasaportu elinde. internet vasıtasıyla, sadece pasaport üzerindeki bilgilerle
konu benle ilgili değil, o yüzden ayrıntıları geçiyorum.
bildiğimiz tc kimlik no sorgulama sayfasında aile sıra no, birey no, ot bok bir sürü şey soruyor. ancak söz konusu vatandaş nüfus kağıdını bulamamakta şu an için. ama pasaportu elinde. internet vasıtasıyla, sadece pasaport üzerindeki bilgilerle bu şahsın tc kimlik numarasına ulaşabilir miyiz? kesin ulaşılamayacağını düşünüyorsanız da "mümkün değil, olmaz öyle iş kardeş." diyin kafi. durum biraz acil. şimdiden teşekkürler.
0
jack of hearts
(22.08.12)
benim pasaportta kimlik numarası yazıyor?
0
fluorescein
(22.08.12)
yeni pasaportların foto kısmında tc kimlik nosu yazar. Eski pasaportların en arkasında ise aile sıra ot bok yazar
0
bonjurkes
(22.08.12)
eski pasaport, evet. tc hanesi boş. dikkatlice baktım, arkasında da gerekli bilgilerden hiçbiri bulunmuyor. gerekenler: cilt no, aile sıra no, birey sıra no. üçte üç yok.
0
🌸jack of hearts
(22.08.12)
şansınıza küsün o zaman, o bilgiler olmadan internet üzerinden öğrenmeniz zor olur. anca nüfus müdürlüğü.
0
fluorescein
(22.08.12)
yeni ehliyetlerde tc kimlik var. bir de e devlet nasil bilmem ama nufus idaresinden alinan vukuatli nufus orneginde butun ailenin bilgileri geliyor, yani herhagi aile bireyinden girilirse digerlerininki girulebilir
0
transall
(22.08.12)
şöyle bir şey var.. nüfus cüzdanım yanımda. deneme yaptım, kendi tc numaramı bile göstermiyor kıytırık site.
tckimlik.nvi.gov.tr
0
🌸jack of hearts
(22.08.12)
tc kimlik numarasından isim öğrenmek kolay(mesela akbank'ın kredi kartı başvuru formuna yazın, ismi görün) ancak sadece isimden tc kimlik no öğrenmek yok diye biliyorum, zaten isim benzerlikleri falan ohoo.

ancak bir alternatif şu olabilir, bi ara ülkedeki herkesin tc kimlik no ve adı pdf dosyaları olarak internete yüklenmişti. o dosyaları bulabilirseniz, tc kimlik no da öğrenebilirsiniz.

bir diğer alternatif, bir akrabasının tc kimlik no'sunu biliyorsa sitelerden birinde(mesela: akraba.tatvan.net) olabilecek tc kimlik no'ları çıkarıp akbank'ın kredi kartı başvuru formundan ismi doğrulatmak olabilir.
0
buyuyup buyuk adam olacaktim
(22.08.12)
ilgili kişi muhtemelen ailesine ulaşsa nüfus cüzdanınada ulaşır ama belki farklı bir durum var diye, ailesinden birisiyle cilt no aynı diğerleride ilişkili şeyler oluyordu. belki işinize yarar.

-----spoiler-------

Hiç Merak ettiniz mi icon smile TC Kimlik No Algoritması ne nasil Şu bendeki Tc Kimlik numarasında neler saklı, içinde ne var ne yok ve nasıl hesaplanıyor gibi sorular icon smile TC Kimlik No Algoritması ne nasil ?Hiç Merak ettiniz mi icon smile TC Kimlik No Algoritması ne nasil Şu bendeki Tc Kimlik numarasında neler saklı, içinde ne var ne yok ve nasıl hesaplanıyor gibi sorular icon smile TC Kimlik No Algoritması ne nasil ?
İki kısma ayırdım. İkinci kısmın kullanım alanı farklı olduğu için en alta yazdım.

İlk Kısım ; Soy kütüğündeki kişilerin adı soyadı, doğum tarihi ve Tc.Kimlik numarası bilgilerini bulma

11 Rakamlı TC numarasını 3 Bölüme Ayırın;
İlk 5 rakam – 4 ve son 2 rakam diye

ÖRNEK ;
12345-6789-02
İlk 5 rakam 3 ile toplanır.Sonraki 4 rakamdan çıkarırız eğer 4 sayı 4 ten küçükse başına 1 koyalım.

(İSTİSNAİ DURUM: T.C. KİMLİK NUMARASININ İLK 5 NUMARASININ 3. RAKAMI DEĞİŞTİĞİ ZAMAN, SON RAKAMDAN 4 YERİNE 6 ÇIKARILIR.)

12345-6789-02 BU ÖRNEK TC NOLU KİŞİDEN BİR ÖNCEKİ KİŞİYE BAKALIM.

12345+3=12348

6789-1=6788

02(4TEN KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN BAŞINA 1 KOYARIZ. YANİ 12 OLUR). 12-4=8

TC NUMARASI ÇIKAR BÖYLECE: 12348-6788-X8

10.CU RAKAMI BULMAK İÇİN İSE;

İLK 10 RAKAMIN TOPLAMININ BİRLER BASAMAĞINDAKİ SAYI, 11. SAYIYA EŞİT OLMALIDIR.
10 rakam her zaman X olarak tanımlanmalı ve hesaplanmalıdır.

YUKARIDAKİ İŞLEME DEVAM EDERSEK,

1+2+3+4+8+6+7+8+8+X=TOPLAMININ BİRLER BASAMAĞI T.C. KİMLİK NUMARASININ 11. SAYISINA EŞİT OLMASI GEREKİYORDU. O HALDE, 47+X SONUCU ÇIKAR. X YERİNE 1 KONULDUĞUNDA BU EŞİTLİK SAĞLANMAKTADIR.

ELDE EDİLEN T.C. KİMLİK NUMARAMIZ; 12348-6788-18

AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDİLEREK (BU T.C. KİMLİK NOSU ÜZERİNDEN AYNI İŞLEMLERİ YAPARAK) AİLE KÜTÜĞÜNÜZDEKİ İLK KİŞİYE ULAŞILIR.

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN Kimlik Numarası Sorgulama Sayfası LİNKİ TIKLANIR. ELDE EDİLEN T.C. KİMLİK NO VE RESİM DOĞRULAMA KODU GİRİLİR.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNÜN SİTESİNDE BELİRTİLEN T.C. KİMLİK NO BULUNAMADI GİBİ BİR UYARI VERİRSE, BU T.C. KİMLİK NUMARASI DOĞRU AMA HERHANGİ BİRİNE VERİLMEMİŞ ANLAMINA GELİR. YANİ BU T.C. KİMLİK NUMARASINDAN DEVAM EDİLİR. BU UYARI NADİREN KARŞINIZA ÇIKAR..

T.C. KİMLİK NO: XXXXXXXXXXX GEÇERSİZDİR. BU UYARIDA İSE MUHAKKAK BİR İŞLEM HATASIZ YAPMIŞSINIZDIR. İŞLEMİ TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMENİZ GEREKİR.

BAZEN SADECE KİŞİNİN ADI, DOĞUM TARİHİ VE T.C. KİMLİK NOSU BULUNURKEN SOYİSMİ GÖRÜLMEZ.

BULACAĞINIZ EN ESKİ KİŞİNİN DOĞUM TARİHİ BÜYÜK BİR OLASILIK 1840LI YILLARDAN İTİBARENDİR. T.C. KİMLİK NO BULMAYA DEVAM EDERKEN 1840LI YILLARDAN BİR ANDA 2000Lİ YILLARA AİT BİR DOĞUM TARİHİ VE FARKLI BİR SOYİSİM GÖRÜLDÜĞÜNDE FARKLI BİR AİLE SIRASINA GELİNMİŞTİR.

B) SOY KÜTÜĞÜNDEKİ KİŞİLERİN EKSİK KALAN DİĞER BİLGİLERİNİ (BABA ADI, ANNE ADI, DOĞUM YERİ, BİREY SIRA NO) BULMA:

YUKARIDA BELİRTİLEN İŞLEMLE AİLE SOY KÜTÜĞÜNÜZDEKİ İLK KİŞİYE KADAR ULAŞILIR. BULUNAN ŞAHSIN ADI SOYADI, DOĞUM YERİ, RESİM DOĞRULAMA ŞİFRESİ, CİLT NO, AİLE SIRA NO VE BİREY SIRA NO GİBİ BİLGİLER GİRİLİR. CİLT NO VE AİLE SIRA NO SİZİN BİLGİLERİNİZLE AYNIDIR. ŞİMDİ BU İŞLEMİ NASIL YAPACAĞIMIZI GÖRELİM.

DAHA ÖNCE YAPTIĞIMIZ İŞLEMLE KİŞİNİN ADI SOYADI T.C. KİMLİK NUMARASINI BULMUŞTUK. ŞİMDİ GERİ KALAN BİLGİLERİNİ BULALIM.

ÖRNEK: SİZİN CİLT NONUZ: 123, SİZİN AİLE SIRA NONUZ: 45,
AİLE SIRANIZDAKİ SİZDEN BİR ÖNCEKİ KİŞİNİN ADI SOYADI: ABCD EFGH (SİZDEN BİR ÖNCEKİ KİŞİYİ İLK YÖNTEMLE BULMUŞTUK)

Kimlik Numarası Sorgulama Sayfası (T.C. KİMLİK NO SORGULAMA) ADRESİNE GİRİLİP İSTENEN BİLGİLER (ADI-SOYADI, DOĞUM YERİ, RESİM DOĞRULAMA KODU, CİLT NO, AİLE SIRA NO, BİREY SIRA NO) BÜYÜK HARFLERLE YAZILIR.

CİLT NO VE AİLE SIRA NO KISMI SİZİN BİLGİLERİNİZLE AYNIDIR. FAKAT SIRA NUMARASINA 44 YAZILIR. (SİZİN SIRA NO 45 VARSAYMIŞTIK) ÇÜNKÜ BU KİŞİ SİZDEN ÖNCEKİ KİŞİDİR.

AİLE SIRANIZDAKİ İLK KİŞİYE DOĞRU ULAŞINCAYA KADAR AYNI İŞLEM YAPILIR

BELİRTİLMİŞ OLAN SORGU BİLGİLERİNE KARŞILIK KİŞİ BULUNMASINA RAĞMEN KİŞİ AD VE SOYAD TUTMAMAKTADIR.

ŞEKLİNDE Bİ UYARIYLA KARŞILAŞIRSANIZ O SIRADAKİ KİŞİNİN BİLGİLERİNİ EKSİK YA DA YANLIŞ GİRMİŞSİNİZDİR.

BELİTİLMİŞ OLAN SORGU BİLGİLERİNE KARŞILIK KİŞİ BULUNAMADI.UYARISINDA O SIRANIN DAHA ÖNCE O AİLEDEKİ BİR BAYANA AİT OLDUĞU VE DOLAYISIYLA EVLENİP GİTTİĞİ AİLENİN SOY KÜTÜĞÜNE KAYIT OLDUĞU İÇİN BOŞ OLDUĞU ANLAŞILIR. BU UYARIYI SIRA NUMARASI 44 TE VERDİĞİNİ DÜŞÜNÜRSEK, SIRA NUMARASINI 43 YAPAR VE AYNI BİLGİLERİ TEKRAR GİRERİZ.

ŞAYET BULDUĞUNUZ İLK KİŞİNİN SOY İSMİ YOKSA SOYADI BÖLÜMÜNÜ DOLDURULMAZ VE YANDAKİ BOŞ KUTUSU İŞARETLENİR

KİMLİĞİNİZDEKİ SIRA NO – BİREY SIRA NO, SİZİN AİLE KÜTÜĞÜNÜZDEKİ SIRANIZI BELİRLER.

T.C. KİMLİK NUMARANIZDAKİ SONRAKİ 4 RAKAM, SİZE O YÖREDEKİ (İLÇE-KÖY) KAYITLI SIRANIZI VERİR.

T.C. KİMLİK NUMARALARININ HEPSİ ÇİFT RAKAMLA BİTER.

AYRICA SİZDEN SONRA BİR KİŞİYİ BULMAK İÇİNSE BU FORMÜLÜN TAM TERSİ UYGULANIR. YANİ İLK 5 RAKAMA 3 EKLİYORSAK BU DURUMDA 3 ÇIKARTIRIZ. SONRAKİ 4 RAKAMDAN 1 ÇIKARTIYORSAK ŞİMDİ 1 EKLERİZ.

------spoiler------
0
neysene
(22.08.12)
kişinin ssk sicil numarası var ise ben bakıp söyleyebilirim.
0
kibritsuyu
(23.08.12)
(5)

sizce trollerin amacı nedir?

hayaletin garip huylari
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=29889421 Şu entry'den sonra düşünmeye başladım. Mesela bu adamın eline biz logout olunca ne geçiyor. Mutlu mu oluyor?
www.eksisozluk.com
Şu entry'den sonra düşünmeye başladım. Mesela bu adamın eline biz logout olunca ne geçiyor. Mutlu mu oluyor?
0
hayaletin garip huylari
(22.08.12)
gg olabilir diye yorumdan kaçınıyorum. anladın sen.
0
goktrgelirdertbiter
(22.08.12)
cani sikilmistir, egleniyordur. buyutecek bir sey yok bunda (logout filan) bence.
0
fader
(22.08.12)
eğleniyor olabilir lakin böyle eğlenmeyi düşünmek, istemek de bir şeylerin belirtisi değil midir genel olarak troller için ? eziklik, dışlanmışlık gibin. bence öyle çoğu troll için..
0
cinsiikinoktaustustesapik
(22.08.12)
yazık lan. adamın yapabildiği en büyük atraksiyon bu işte. gül geç garibe.
0
eksi sozluk e bir daha geldim
(22.08.12)
trolllük bu değil ki. troll olmakla milleti işletmek farklı şeyler.

troll dediğin adam insanlar için değerli olan kavramları aşağılıyor, sevdiği kişilere hakaret ediyor, inançla, hastalıkla, toplumun sevdiği insanlarla, fiziksel veya zihinsel engelle dalga geçiyor. yok yere insanların değer verdikleriyle oynayıp sinirlendirme yoluna gidiyor.

bu adamın yaptığı ise basit bir şaka. eline ne geçiyor? eğleniyor işte. çok takılmamak lazım. ben de yaptım zamanında. uzun bir entry yazdıktan sonra ctrl+w yaparak gönderirseniz doğrudan başucu eserlerine giriyor" diye entry girdim, 30 saniyede anında zamanın ötesinde birinci sıraya oturdu. eğlendim geçti gitti. küçükken yaptığımız telefon işletmelerinden pek farkı yok. kimsenin değer verdiği şeylere hakaret edip oynamıyoruz burada.
0
kibritsuyu
(22.08.12)
(6)

android icin en iyi navigasyon uygulamasi

sorubankasi
ucretsiz olanlarindan hangisi?
ucretsiz olanlarindan hangisi?
0
sorubankasi
(20.08.12)
google maps'inki fena değil
0
386 dx
(20.08.12)
Androidde var mı bilmiyorum ama yandex inki Google'dan daha güzel iosta.
0
army14
(20.08.12)
(bkz: sygic) hem harita bulması kolay hem de güzel çalışıyor.
0
s man chen
(20.08.12)
Sygic ücretsiz değil. Ancak crack'li olursa ücretsiz olur. Fiyatı $30 falan. Yandex ve Google navigasyon hizmeti değil, harita hizmeti. Evet yol tarifi veriyor ama internet bağlantısı olmalı ve güzergah dışına her çıktığınızda tekrar elle arama yapıp yeni yol tarifi almanız gerekiyor. Ayrıca sesli yönlendirmesi de yok. Diğer bedava navigasyon uygulamaları ise çok dandik. Tavsiyem 2. cümlemdeki gibidir.
0
himmet dayi
(20.08.12)
google maps'in yeni versiyonlarında gayet de sesli mesli üç boyutlu gerçek zamanlı navigasyon var. sadece harita değil.
0
386 dx
(21.08.12)
google maps'i hangi memlekette kullanıyorsunuz bilmiyorum ama daha geçen hafta alıp her haltını güncel hale getirdiğim telefonda google maps, "bulunduğunuz bölgede navigasyon uygulaması kullanılamıyor" gibi bir uyarı veriyor. amerikanya'nın bilmemneresinde kullanılıyorsa bilmem. ankara'da işlemiyor. sadece harita bakabiliyor ve rota çizdiyebiliyorsunuz. o da kafasına göre çiziyor, en kısa yol, en hızlı yol falan gibi seçenek yok.
0
kibritsuyu
(07.01.13)
(2)

samsung i8150 galaxy w - i phone 3gs

ferixxxx
sizce bu ikisinden hangisi alınmalı?
sizce bu ikisinden hangisi alınmalı?
0
ferixxxx
(17.08.12)
bu ikisi arasından kesinlikle samsung galaxy w.
0
kibritsuyu
(17.08.12)
iphone 4den önceki iphone modelleri çöp artık. w iyidir.
0
barky
(17.08.12)
(16)

En son ne zaman cep telefonu satın aldınız ?

Belchior-Cesario
bu nasıl bir çılgınlık ??? 3 ayda yarım milyar satılmış. http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/768986-uc-ayda-yarim-milyar-cep-telefonu-satildiben 31 aralık 2011 de aldım,yılbaşında.kampanaydan 389 TL'ye nokia c5-03.(fakirim be ayfonu galaksiyi rüyamda bile görmedim)yani aradan 8 ay geçmiş sa
bu nasıl bir çılgınlık ??? 3 ayda yarım milyar satılmış. ekonomi.haberturk.com


ben 31 aralık 2011 de aldım,yılbaşında.kampanaydan 389 TL'ye nokia c5-03.(fakirim be ayfonu galaksiyi rüyamda bile görmedim)

yani aradan 8 ay geçmiş sayılır.bozulana kadar da almayı düşünmüyorum.2 sene daha kullanmayı düşünüyorum...tabi bozulursa iş değişir...

peki durum sizde nasıl ???
0
Belchior-Cesario
(17.08.12)
3 yılı biraz geçti alalı.. eylül ekim gibi yenisini almayı planlıyorum..
0
buzzlightyear
(17.08.12)
10 yıl olmuştur heralde. arama yapsın mesaj çeksin kafasındayım ben hala.
0
olkol
(17.08.12)
2009 da almıştım, kısa bir süre sonra yeni bir telefon alacağım.
0
disfircasiyimben
(17.08.12)
Bundan öncekini 2004 yazında alıp ocak 2011 e kadar kullanmıştım. Şimdi bunu da 2016 gibi değiştiririm diye düşünüyorum.
0
iustitia omnibus
(17.08.12)
ilk telefonumu 7 sene kullandım. bu sonuncusunu 1 sene önce aldım.
0
baldur
(17.08.12)
2010 yılında iphone4 türkiyeye geldiği gün almıştım. satabilsem yenisini alıcam da talip bulamıyorum.
0
smoothcriminal
(17.08.12)
2009
0
goodbyecruelworld
(17.08.12)
2009 da, her 3 ay da bir değiştirilir mi hajı ? Parayı sürekli niye telefona yatırayım ki ?
0
Kreuzberg
(17.08.12)
2010 nisan
0
seyduna6687
(17.08.12)
şubat 2009'da aldım. sonra ekim 2010'da babam bi dokanmatik aldı nokia 5800. kullanamadı bana verdi. onu kullanıyorum.
0
kibritsuyu
(17.08.12)
Since 2004
0
poseidon1
(17.08.12)
2007 olması lazım.
0
sutlu nescafe
(17.08.12)
Şubat 2009
Nokia 5800
Taş gibi telefon. Nazar etme bak bozulursa senden bilirim!
0
sadun.net
(17.08.12)
geçen ay aldım. ondan önceki cep telefonumu 6 yıl önce almıştım.
0
empty blank
(17.08.12)
2011 şubat, iphone 4 almıştım. bozuldu, tuşu falan çalışmıyo hala kullanıyorum, 2013 şubat gibi yenisini almayı planlıyorum.
0
roket adam
(17.08.12)
2009 yazında 150 liraya 2. el bir w810i almıştım hala onu kullanıyorum, herhangi bir şikayetim de yok.
0
yuto
(17.08.12)
(1)

Gecikmiş Stopaj Nasıl Ödenir?

Mehmet Ersoz
Merhaba,GELİR VERGİSİ S. (MUHTASAR) (0003) Stopaj ödemesini geciktirdim. Banka online işlemlerde artık gözükmüyor. Bu stopajı nasıl ödeyebilirim?Saygılar,Mehmet Ersoz
Merhaba,

GELİR VERGİSİ S. (MUHTASAR) (0003) Stopaj ödemesini geciktirdim. Banka online işlemlerde artık gözükmüyor. Bu stopajı nasıl ödeyebilirim?

Saygılar,

Mehmet Ersoz
0
Mehmet Ersoz
(17.08.12)
saat 16:00'dan önce bağlı bulunduğunuz vergi dairesine elinizdeki tahakkuk fişi ile giderseniz ödeyebilirsiniz.
0
kibritsuyu
(17.08.12)
(4)

yer çekimi

yetkili birine benzeyen abi
dünyada yer çekimsiz ortamlar var mı? varsa nasıl oluyor?
dünyada yer çekimsiz ortamlar var mı? varsa nasıl oluyor?
0
yetkili birine benzeyen abi
(16.08.12)
bildigim bir su (ve benzeri) arkadaslar var simule eden: www.gozerog.com
0
fader
(16.08.12)
yok, mümkün değil. astronotlar bile yerçekimsiz ortamı uzaya gitmeden tecrübe edebilmek için içi boş kocaman bir kargo uçağıyla yükseklere çıkarılıyor, sonra uçak serbest düşüşe geçiriliyor. anca öyle mümkün.

aha linkini fader vermiş.
0
kibritsuyu
(16.08.12)
basitçe, uçaklarla belli bir yüksekliğe çıkıp motorun gücünü kesiyolar uçak düşüşe geçerken belli bir süreliğine yer çekimi ortadan kayboluyo.

temelde böyle, 3-4 dakika yer çekimi olmasın diye binlerce dolar harcanıyor.
0
korg
(16.08.12)
bildiğim kadarı ile atmosferden çok uzaklara çıksanız bile dünyanın yer çekiminden kurtulamazsınız. mesela uzay istasyonunda bile yer çekimsiz ortam yoktur. arkadaşların uçak örneğindeki gibi sürekli bir serbest düşme vardır. astronot da uzay aracı da aynı hızla düşer ve havada asılı kalıyorlarmış gibi görünür.
0
raikkonen
(16.08.12)
(4)

Nüfus cüzdanı yenileme

calmdown
nüfus cüzdanımı yenileyeceğim, neler gerekli ve herhangi bir nüfus müdürlüğünden yaptırabiliyor muyum?
nüfus cüzdanımı yenileyeceğim, neler gerekli ve herhangi bir nüfus müdürlüğünden yaptırabiliyor muyum?
0
calmdown
(16.08.12)
5,75 tl gerekli.
0
expressive
(16.08.12)
herhangi bir nüfus müdürlüğünden yapılabiliyor. 2 adet fotoğraf gerekiyordu diye kalmış aklımda. (1-2 ay önce değiştirdim)
0
transparent layer
(16.08.12)
eski nüfus cüzdanı elinizdeyse ve 2001 yılından daha eski değilse muhtara falan gerek yok. eski nüfus cüzdanı, 2 fotoğraf, ve 5,75 lira ile 5 dakikada yeniliyorlar.

eski nüfus cüzdanınız 2001 yılından daha eski tarihliyse veya eski nüfus cüzdan elinizde değilse (kayıpsa mesela, o yüzden yeniliyorsanız) muhtardan belge almanız lazım. ayrıca bir de kaybetme cezası keserler.
0
kibritsuyu
(16.08.12)
Fotograflar polaroid olmamali ama vesilalik olmali.
0
sopiro
(16.08.12)
(3)

yeni yine yeniden boyun fıtığı sorusu / sonuç

kaçanbalık
(git: #422549) ve (git: #456856) no'lu duyurularımda bahsettiğim üzre annemin boyun fıtığı var sol kolunda ağrı ve duyu kaybı başladı. 1 aylık fizik tedavi aldı ve kolunda her hangi bir değişiklik yok. Nöroloji doktorları acil ameliyat diyor ve ben çok tedirginim ameliyat konusunda. Duyurunun değerl
(git: #422549) ve (git: #456856) no'lu duyurularımda bahsettiğim üzre annemin boyun fıtığı var sol kolunda ağrı ve duyu kaybı başladı. 1 aylık fizik tedavi aldı ve kolunda her hangi bir değişiklik yok.

Nöroloji doktorları acil ameliyat diyor ve ben çok tedirginim ameliyat konusunda.

Duyurunun değerli doktorları ve konudan anlayanları MR sonucunu değerlendirebilir mi? Çok teşekkür ederim.


Sonuç;

-Servikal spondiloz bulguları.

-C2-3 seviyesinde anterior subaraknoid aralığı hafif daraltan diffüz bulging.

-C3-4 seviyesinde santral küçük protrüzyon, anterior subaraknoid aralıkta daralma.

-C4-5 seviyesinde santral protrüde komponenti bulunan hafif diffüz bulging, anterior subaraknoid aralıkta daralma.

-C5-6 seviyesinde anterior subaraknoid aralığı oblitane eden santral geniş tabanlı protrüde herniasyon, spinal kord basısı, solda daha belirgin olmak üzere bilateral lateral resesler ve sol nöral foramende daralma, sol C6 kök-sinir basısı.

-C6-7 seviyesinde santral sol paramedian geniş tabanlı protrüde herniasyon, anterior subaraknoid aralıkta belirgin daralma, sol lateral reses ve sol nöral foramende daralma ve sol C7 kök-sinir basısı.
0
kaçanbalık
(16.08.12)
doktor ameliyat dediyse burada da sormanın çok bir anlamı yok bence. hassasiyetini anlıyorum, benim annem de boyun fıtığından ameliyat oldu, hem de sigorta hastanesinde, gayet iyi geçti çok şükür, 10 sene oldu. boyunluklar, fizik tedaviler vs fayda etmemişti o dönem. içinize sinecek bir doktor araştırmaya başlayın derim.
0
doubloonbey
(16.08.12)
Annenin sağlığına kavuşmasına çok sevindim. Boyun riskli bir bölge ve etrafımda konuyla ilgili azcık da olsa bilgi sahibi olan insanlar (tabii katiyen doktor kadar bilemezler ama) artık her doktor ameliyat diyor, bu işi iyice ticarete döktüler falan diyor. Tedirginliğim bu sebepten :(
0
🌸kaçanbalık
(16.08.12)
ağrıdan ziyade his kaybı ve gçüsüzlük başladıysa, mr raporunda da omurga fıtıklarında "herniasyon" ve ondan da önemlisi "sinir basısı" görüyorsanız ameliyat gerekli diyebilirim. endişe etmeyin artık çok kolay hallediyorlar.

benim de bel fıtığı raporumda belirgin sinir basısı diyordu. ben de endişe ettim tüccardır alandır dedim, beyin cerrahı arkadaşıma sordumi aynen bunları dedi, güç kaybu varsa ameliyat gerekir dedi. sinir basısı olması önemli dedi. fıtık sinire baskı yapar da sinire zarar verirse geri dönüşü yok, fıtığı alıp siniri rahatlatmak lazım dedi. ikna oldum, ameliyat oldum belimden. şimdi iyiyim.
0
kibritsuyu
(16.08.12)
(3)

Bel fitigi

aradaki uzaklik
Beyler bayanlar selam. Sirkete akrabanin bek fitigi ameliyati var diye salladim izin alabilmek icin. Yarin ofise gittigimdeSzbere soyleyebilecegim konuya vakif cumleler lazim. "nasi gecti durumu nasil" dediklerinde biraz inandirici cevap vermek istiyorum. Bu konuyla ilgili bana bi kac artistik cumle
Beyler bayanlar selam. Sirkete akrabanin bek fitigi ameliyati var diye salladim izin alabilmek icin. Yarin ofise gittigimde
Szbere soyleyebilecegim konuya vakif cumleler lazim. "nasi gecti durumu nasil" dediklerinde biraz inandirici cevap vermek istiyorum. Bu konuyla ilgili bana bi kac artistik cumle verebilir misiniz? Mesela "belinin ustundeki finoküler tünel zarar gormus" gibi. :)
0
aradaki uzaklik
(15.08.12)
Öldü, kurtaramadık. diyebilirsin.
0
ifıdieyoung
(15.08.12)
"L4-L5 diskinde fıtık varmış, sinire baskı yaptığı için sağ/sol ayağı uyuşuyormuş, mikrocerrahi ile diski almışlar, siniri kurtarmışlar" diyebilirsin.
0
kibritsuyu
(15.08.12)
hangi serviste yatıyor derlerse:

ortopedi de olur beyin cerrahisi de.
0
uyuyanadam
(15.08.12)
(3)

canon 550d'yi anlamak

kibritsuyu
anlam veremediğim şeyler oluyor.farklı günlerde bir sürü fotoğraf çekmişim. getiriyorum, bilgisayara usb'den bağlıyorum, EOS utility programını çalıştırıyorum. diyorum ki "daha önce indirilmemişleri indir". tıkır tıkır indiriyor bilgisayara. sonra bi bakıyorum aa o ne? lan bazıları yok? belirlediğim
anlam veremediğim şeyler oluyor.

farklı günlerde bir sürü fotoğraf çekmişim. getiriyorum, bilgisayara usb'den bağlıyorum, EOS utility programını çalıştırıyorum. diyorum ki "daha önce indirilmemişleri indir". tıkır tıkır indiriyor bilgisayara. sonra bi bakıyorum aa o ne? lan bazıları yok? belirlediğim klasöre 2012_08_07 şeklinde tarih formatlı alt klasörler oluşturacak şekilde indir diye ayarlamışım mesela, 2012_08_07 klasörü var, 2012_08_09 klasörü var, 2012_08_08 klasörünü indirmemiş. o tarihte fotoğraf mı çekmemişim diye bakıyorum, hayır bir sürü de çekmişim. daha önce bilgisayara mı aktarmışım? hayır daha önce de aktarmamışım. daha önce indirilmemişleri aktar diyince "daha önce indirilmemiş yok, hepsini indirmişsin" diyor, ama elle tek tek seçip aktartınca aktarıyor. demek ki varmış indirmediğim.

hayır dalgınlığıma gelecek, nasıl olsa bilgisayara aktardım diyip silicem makineden, badem olacak bir sürü fotoğraf. niye böyle yapıyor?
0
kibritsuyu
(15.08.12)
neden yapıyor bilmiyorum ama hayatımda hiç bir zaman öyle bir tool kullanarak işlem yapmadım en basit kompakt makineden elimdeki slra kadar. tak kartı bir okuyucuya tamamdır. ha tarihlemek istiyorum dersen lightroom kullan. import ederken tarihlere göre klasör yapıyor. ayrıca import ettikten sonra da kartı boşalt. karmaşa olmasın. olmaz mı?
0
ben smyrna
(15.08.12)
önerim picasa kullanman yönünde aktarım için
0
exodia
(15.08.12)
picasa ile denedim, sadece fotoğrafları aldı, videoları bıraktı. çok incelemedim ama bir ayarı vardır belki.

lightroom denemedim. ücretsiz tool'u varken kalkışmadım açıkçası.

bu arada sorunu da çözdüm. daha doğrusu çözemedim de tespit ettim diyelim.

ben fotoğrafları garanti olsun diye hem evdeki hem işyerindeki bilgisayara aktarıyorum. bugüne kadar zannediyordum ki, hatta canon kompakt makinemde de durum böyleydi, makine, fotoğrafları aktardığı klasördeki dosya isimlerine bakıyor, orada olmayanları aktarıyor. yani daha önce aktarılıp aktarılmadığı kontrolünü bilgisayardaki aktarım klasörüne bakıarak yaptığını sanıyordum. ama anladım ki öyle yapmıyor. makine, bilgisayara aktardığı fotoğraflara "bu fotoğraf bilgisayara aktarıldı" diye bir işaret koyuyor. ben evdeki bilgisayara aktardığım fotoğrafları işyerindeki bilgisayara aktarmak istediğimde tekrar aktarmıyor "aktardın ya işte" diyor. zira eos utility ile "transfer all images" dediğimda çatır çatır ne varsa aktarıyor. ama mükerrer oluyor bu sefer.

ya makinenin bu işareti koymasını ayarlardan engelleyeceğim, ya eos utility'ye "aktarılıp aktarılmadığının kontrolünü dosya ismine bakarak yap" dedirteceğim, ya da kartı çıkarop kopyala yapıştır yöntemini seçeceğim, tarihe göre klasörleme için de lightroom falan kullanacağım.
0
🌸kibritsuyu
(17.08.12)
(8)

Yarım Soğan Nerede Saklanır?

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
Selamlar.Normalde soğanları bir tane dolapta saklıyorum ama yarısı kesilmiş kabuğu soyulmuş soğan da oraya konur mu yoksa bozulur mu hemen? Buzdolabına koyunca tüm dolabı leş gibi kokutuyor çünkü.
Selamlar.

Normalde soğanları bir tane dolapta saklıyorum ama yarısı kesilmiş kabuğu soyulmuş soğan da oraya konur mu yoksa bozulur mu hemen? Buzdolabına koyunca tüm dolabı leş gibi kokutuyor çünkü.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(15.08.12)
poşete sarıp dolaba koyabilirsin ya da saklama kabı varsa falan
ben yapıyorum arada duruyo ama ne kadar durur bilmem :p
0
neira
(15.08.12)
ben buzdolabı poşetine koyuyorum, buzdolabı falan kokmuyor.
0
dessy
(15.08.12)
cope atiyorum kilosu 80 krs israf gibi gelecek ama o dolapta unutuluyo arkadas gene yenisi kesiliyo hem kesilen sogan her sekilde kokar
0
steward
(15.08.12)
dessy +1
0
Dunedan
(15.08.12)
yarısını nereye doğradıysan ona ilave et bence. ne saklıyorsun. ya da doğra öyle at buzluğa.
0
kakao
(15.08.12)
gıda maddesini çöpe atmak israf gibi geliyor insanai günah gibi geliyor. ama eğer diğer yarıyı doğrayacağınız yere doğrayıp biraz fazla soğanlı yapma şansınız yoksa buzdolabı poşetine falan koymayın. harcayacağınız buzdolabı poşetinin maliyeti, yarım soğanın maliyetinden daha fazladır. daha beter israf olur.

illa da çöpe atmam diyorsanız ve kokmayacak bir ortamınız varsa, evde falan oturuyorsanız ekmeğin arasına koyup yiyin gitsin.
0
kibritsuyu
(15.08.12)
bu arada ek not. ben sadece bir adet buzdolabı poşetini saklıyorum bu iş için :P

zaten her doğranan soğan yarım kalmıyor. ayda yılda bir belki.
0
dessy
(15.08.12)
Cam, üstünde de hava geçirmez plastik kapağı olan küçük saklama kaplarından kullanabilirsiniz. Migroslarda filan var.
0
Zehra
(15.08.12)
(8)

behzat çdeki suna güzel mi

fuerteventura
bence dizideki en güzel kadın. çok acayip şirin geliyor lan bana. bir bana mı oluyor bu
bence dizideki en güzel kadın. çok acayip şirin geliyor lan bana. bir bana mı oluyor bu
0
fuerteventura
(15.08.12)
edanında çok pis gideri var. sesi mesi değişik ama hoş geliyor kulağa
0
raskolnikov2
(15.08.12)
behzatta değil de başka bir dizisi vardı orda daştı.
0
condom kurşunu
(15.08.12)
ya edayı bilmiyorum da suna cidden çok tatlı lan. hele o ağlama sahnesi vardı bi tane azizin yanında ağladı lan o ne güzel ufacık ağzı var öyle yirim yirim
0
🌸fuerteventura
(15.08.12)
güzelde dizide kasıntı geliyo bana
0
zararsızsoy
(15.08.12)
Bana da acayip itici geliyor.
0
nickini vermek istemeyen uye
(15.08.12)
bana da itici değil tam tersi çok çekici geliyordu valla. haklısın.
0
xenophobe
(15.08.12)
güzel ama bi suna'nın kardeşi değil
0
mythralioz
(15.08.12)
mine tugay çekici ve güzel bir kadın.

behzat ç'deki suna çekici ve güzel bir kadın değil.
0
kibritsuyu
(15.08.12)
(2)

Ayrancı Karyağdı Sokaktaki ıssız bina

the rodfather
Senelerdir görürüm, Karyağdı Sokakta Rusya B.elçiliğinin karşısında şöyle 10 15 katlı büyük bir bina vardır. Senelerdir öyle terkedilmiş halde durur. Nedir NE değildir bilen var mı acaba?
Senelerdir görürüm, Karyağdı Sokakta Rusya B.elçiliğinin karşısında şöyle 10 15 katlı büyük bir bina vardır. Senelerdir öyle terkedilmiş halde durur. Nedir NE değildir bilen var mı acaba?
0
the rodfather
(14.08.12)
(bkz: karyağdı sokak'taki metruk bina)

bi de bahçe duvarında yanlış hatırlamıyorsam sprey boyayla "ÖZGÜR" yazmaya çalışıp tamamlayamamış bir delikanlının ismi vardı 8 sene kadar önce. duruyor mu hala o?
0
kibritsuyu
(14.08.12)
o kadar detaylı incelemedim :)
0
🌸the rodfather
(14.08.12)
(7)

canon eos 550d ve otomatik netleme

kibritsuyu
hocalar canon 550d yarım deklanşör yaptığınızda herhangi bir nedenden dolayı otomatik netleyemiyorsa o fotoğrafı çekmiyor. illa da netleyecem, netlemeden çekmem de çekmeeem diyor. yahu beyaz ayarı yapacağım. bembeyaz kağıda tutuyorum, elbette otomatik olarak netleyemiyor. netlemeyince çekmiyor. her
hocalar canon 550d yarım deklanşör yaptığınızda herhangi bir nedenden dolayı otomatik netleyemiyorsa o fotoğrafı çekmiyor. illa da netleyecem, netlemeden çekmem de çekmeeem diyor. yahu beyaz ayarı yapacağım. bembeyaz kağıda tutuyorum, elbette otomatik olarak netleyemiyor. netlemeyince çekmiyor. her sefer mf yapıp da çekmek istemiyorum.

ya da ne bileyim elde makine bebeğin yüz ifadesini, gülümsemesini bekliyorum mesela. tam gülümsüyor, yarım basıyorum vızz vızz vızz dön allah dön netleyemiyor. ne o? meğer minimum odak mesafesinin altında tutuyormuşum. vizördeki görüntü de net ha. belki mükemmel net değil ama net işte çek gitsin amk parayla mı, beğenmezsem silerim. ben makineyi kaldırıp mf yapıp, elle netleyip çekene kadar bebeğin ifade bozulup gidiyor.

aradım bulamadım. yok mu "netlemesen de olduğu gibi bozuk bozuk çek" dedirten bir ayarı?
0
kibritsuyu
(14.08.12)
manuel focus' a almanız gerekiyor her seferinde başka bir yolu yok maalesef.
selamlar.
0
ohtararan
(14.08.12)
beyaz ayarı icin mf mecburi :( diğer yandan usmli objektif hızlı netleme gerektiren yerlerde fayda sagliyor.
0
oligomer
(14.08.12)
netleme hızından şikayetim yok ki. diğer bahsettiğim durumda minimum netleme mesafesinin altında kalan usm objektif de çaresiz kalır. ha o ikinci durumu kurtarmanın tek yolu bu durumda minimum netleme mesafesi az olan makro objektifler.

yine de sorumun cevabı değil. ne gereksiz bir özellik. tamam belki makine benim netlikte hata yapmamı istemiyor ama en azından bir seçeneği olabilirdi "otomatik netleyemezsen çekim yapma/çekimi yine de yap" diye.
0
🌸kibritsuyu
(14.08.12)
makro lenslerin de alan derinliği çok dar olduğundan bebek fotoğrafında yine istediğiniz sonucu elde etmekte zorlanabilirsiniz. buradaki çözüm uzaktan çekip sonra kırpmak. 550d çözünürlüğü yüksek olduğundan buna müsait. hatta bebeği çekerken kırpılacağını düşündüğünüz bir köşeye ucundan beyaz kağıdı da koyarsanız, bilgisayarda beyaz ayarını yaptıktan sonra istediğiniz gibi kırpar, iki sorundan da kurtulmuş olursunuz. gülücük anında bunları nasıl yetiştireceksiniz bilmiyorum. benim gibi beyaz ayarı filtresi kullanmak ta bir çözüm tabii bebek sürekli aynı yerde fotoğraflanıyorsa.
0
ohtararan
(14.08.12)
bu işin çözümü yok, manuel focus dışında.

netleyemezsem cekmesin olayı icin manule ayar var diyolar hem otomatik olsun hem öyle olsun yok (:
0
rurouni
(14.08.12)
"otomatik netleyemezsen çekim yapma/çekimi yine de yap" şeklinde bir özellik olsaydı makineniz bir insan olmadığı için en doğru seçeneğin ne olduğunu ayarlayamazdı. hadi bunu da geçtim, minimum odak mesafesinin altındaysanız zaten odak yapmanız mümkün değil. blurlu çekim yapmak istiyorsanız yine hemen manuele geçip çekiminizi yaparsınız. çoğu makinede tek tuşla manuel focusa geçme özelliği bulunur. zor bir şey değil. zaten el kadar lenslerin alan derinlikleri belli.
0
avamys
(14.08.12)
otomatik netleme modunu "ai servo" yaparsanız odak kilitlenmediği için odak hangi pozisyonda olursa olsun deklanşöre tam bastığınızda çekim yapabilirsiniz.

kendi kendime cevap vermiş gibi oldu ama makineyi satan, fsa'daki eğitmen, ekşi sözlük, ekşi duyuru kimsenin de aklına gelmedi bu.
0
🌸kibritsuyu
(17.09.12)
(1)

[ sağlık ] Siyatik ile ilgilenen doktor?

enola gay
Bir yakınımın siyatik sorunu var. Kendisinin muayene olabileceği bir doktor önerebiliyor musunuz?
Bir yakınımın siyatik sorunu var. Kendisinin muayene olabileceği bir doktor önerebiliyor musunuz?
0
enola gay
(14.08.12)
siyatik bir sinir olduğuna göre ilk aşamada nörolog diyorum. eğer siyatik sinirinin rahatsızlığı başka bir nedenden dolayı ise nörolog sizi yönlendirecektir. mesela bel fıtığı dolayısıyla siyatik siniri sıkışıyorsa beyin ve sinir errahisi, kemik ve kaslardaki bir problemden dolayı siyatik siniri etkileniyorsa ortopedi ilgilenir.
0
kibritsuyu
(14.08.12)
(9)

bebek bezi sorunsalı

kibritsuyu
bir müddet bebek soruları ile kafanızı şişirebilirim, affola.ege 14 gününü tamamladı. hafif derecede bir yenidoğan sarılığı dışında bir problemimiz yok çok şükür.lakin bebek bezi ile başımız dertte. beyefendi 4 kilo oldu. bugüne kadar 1 numara yenidoğan bezi kullandık (2-5 kg). lakin bezin çocuğun b
bir müddet bebek soruları ile kafanızı şişirebilirim, affola.

ege 14 gününü tamamladı. hafif derecede bir yenidoğan sarılığı dışında bir problemimiz yok çok şükür.

lakin bebek bezi ile başımız dertte. beyefendi 4 kilo oldu. bugüne kadar 1 numara yenidoğan bezi kullandık (2-5 kg). lakin bezin çocuğun bacaklarını sıktığını fark ettik. dedik ki 2 numara mini boy alalım (3-6 kg). fakat bu bez de sızdırıyor arkadaş. üstü başı sırılsıklam buluyoruz. kenarından mı kaçırıyor ne oluyorsa anlamadım. 1 numara küçük geliyor, 2 numara büyük geliyor herhalde ki sızdırıyor. pipisini aşağı çevirip kapatıyoruz hani aşağı doğru işesin diye, yine sızdırıyor.

ne yapacağız? biz fark edene kadar üstü başı ıslak vaziyet yatıyor, üşütecek diye korkuyoruz. bacaklrını sıka sıka yenidoğan bezine mi dönsek, yoksa yenidoğan bezi aslında sıkmıyordur da bize mi öyle geldi acaba?
0
kibritsuyu
(13.08.12)
çiş sıcaktır.üşütmez
0
ucarkendusupolenkelebek
(13.08.12)
deneyimli bir baba olarak tavsiyem prima kullan. bizimki 7 ay içinde primadan şaşmadım. prima premıum care.
0
karabela
(13.08.12)
sıkıyo derken, çıkarınca iz kalıyo muydu, çorap izi gibi?
0
nolmus yani
(13.08.12)
prima ların 1 ve 2 numara arasında geçişte böyle bi problem olabiliyormuş. 1 küçük, 2 büyük gelebiliyormuş.

sanırım huggies lerin 2 numarası, primaların 1 ve 2 numaralarnıın arası gibi bi şeymiş. bi de onu deneyin.
0
yemrem
(13.08.12)
yahu geven burada dalgasina bahsediliyordu ama kadinlar klubunde kesin bununla ilgili bilgi vardir fakat galiba uyelik istiyorlar bence deneyin derim cunku bazi konular var yani nasil desem kk o konularda derya deniz :)
0
mavicorap
(13.08.12)
prima için çok fazla sızdırıyor muhabbeti duydum. İnsan en iyisi olsun düşüncesiyle hep primayla başlıyor ama başka bezler de var, onları da es geçmeyin. Ben primayla başlamış bi anne olarak 2 hafta içinde molfixe geçtim, iki çocuğa da molfix kullandım, memnun kaldım misal.
0
sui
(13.08.12)
27 gunluk ve 4 kg dogdu prima 3-6 kg kullaniyoruz bir kere tazyikli kaka yaparken kenardan kacti huggies falan hikaye digerleri de cop
0
steward
(13.08.12)
doğmadan önce 2 numara 3-6 kg huggies aldık. doğduktan sonra taktık büyük geldi. gittim prima premium care 1 numara yenidoğan bezi aldım 2-5 kg. bir hafta onu kullandık bitti. sonuna doğru sıktığını fark ettik, bitince o eski aldığımız huggies'e döndük, baktık o da sızdırıyor. o daha bitmeden gittim prime premium care'in 2 numara 3-6 kg. olanını aldım. ama bu da sızdırıyor. yani huggies ve prima'nın 2 numaralarını denedik. yan tarafından sızıyor beline ve sırtına doğru. acaba iyice sıkmamız mı gerekiyor bezi? hani tatlı sıkıyoruz rahatsız etmesin diye, öküz gibi gerdirip mi sıkacağız bezin belini yapıştırırken?

çiş ilk çıkınca sıcak olur da gece altını değiştirip uyutuyoruz, kendimiz de uyuyoruz. 2-3 saat sonra emzirmeye kalktığımızda bakıyoruz üstü başı ıslak. ne zaman işedi, ne zamandır ıslak onu bilmiyoruz. belki değiştirir değiştirmez işedi, 2 saattir ıslak elbise ile uyuyor, hala sıcak olacak değil ya.
0
🌸kibritsuyu
(14.08.12)
SIKMAKTA FAYDA VAR AMA MORARTMADAN SIKIN
0
steward
(15.08.12)
(1)

burası neresi yahu?

oldtimer
panoramio.com/photos/original/28485008.jpg
panoramio.com/photos/original/28485008.jpg
0
oldtimer
(13.08.12)
kibritsuyu
(13.08.12)
(4)

anadolu bulvarı araç geçişine açık mı şu an?

bedbed
soru başlıkta.
soru başlıkta.
0
bedbed
(13.08.12)
gece 01:00 ile 05:00 arası tamamen kapalı. onun dışında açık.
0
kibritsuyu
(13.08.12)
anadolu bulvarından istanbul yoluna çıkamadım dün. istanbul yolundan da anadolu bulvarına inemedim. hepsi dün yaşandı bunların ama
0
ozmania
(13.08.12)
istanbul yolu köprüsünde son günlerde farklı bir mevzu mu var onu bilmiyorum ama iki hafta önce a city'ye giderken sadece marşandiz köprüsünde çalışma vardı. köprü yıkıktı, anadolu bulvarı aşağı inip tren yolunun üstünden geçiyordu. geçtikten sonra tekrar yukarı çıkıyordu. sonra da istanbul yoluna çıktım. bir sorun yoktu.
0
kibritsuyu
(13.08.12)
anadolu bulvarının ODTÜ tarafına giden kısmı (dün gitmedim bilmiyorum) dün ve bugün hariç 3 gündür kapalıydı. şu an açılmışsa bilmiyorum.
0
wildkiller
(13.08.12)
(2)

hacdan gelen resimli dalga

xenophobe
hacca gidenlerin getirdiği abuk bi makine vardı eskiden fotoğraf makinesi ya da dürbün şeklindeydi tuşa basıyodun fotoğraflar değişiyodu. ismi ne diye geçiyor onun? sözlükte başlığı var mı?
hacca gidenlerin getirdiği abuk bi makine vardı eskiden fotoğraf makinesi ya da dürbün şeklindeydi tuşa basıyodun fotoğraflar değişiyodu. ismi ne diye geçiyor onun? sözlükte başlığı var mı?
0
xenophobe
(10.08.12)
(bkz: viewmaster)
0
demcan
(10.08.12)
davaro isimli filmde kemal sunal alamanya'dan ağaya bunun çıplak kadın resimlisini "karı dürbünü" diye getirmişti. onu da yazayım eksik kalmasın.
0
kibritsuyu
(10.08.12)
(1)

Bu videolarda altta çalan klarnet

Nuwanda
http://www.ligtv.com.tr/haber/ask-6-harflidir ben bunu bi yerden hatırlıyorum ama çıkaramadım ?
www.ligtv.com.tr ben bunu bi yerden hatırlıyorum ama çıkaramadım ?
0
Nuwanda
(09.08.12)
(2)

word da resimdeki çizgiyi silemiyorum yardımmmm.

ground
kırmızı daire içine aldığım çizgi nedir nasıl yok ederim. mausla falan seçemiyorum. en üstten silsem bile o çizgiyi atlayıp alttaki yazıları siliyor. teşekkürler şimdiden..edit:kibritsuyunun dediği gibi yapınca da 2. resim gibi oluyor.
kırmızı daire içine aldığım çizgi nedir nasıl yok ederim. mausla falan seçemiyorum. en üstten silsem bile o çizgiyi atlayıp alttaki yazıları siliyor. teşekkürler şimdiden..
edit:
kibritsuyunun dediği gibi yapınca da 2. resim gibi oluyor.
0
ground
(09.08.12)
çizginin altındaki boşluğa çift tıkla. dipnot moduna geçecek. oradan silebilmen lazım.
0
kibritsuyu
(09.08.12)
Imleci cizginin oldugu yere getirdikten sonra;

Format >> Borders and Shading >> None >> Ok

yapilabilir.
0
alan shearer
(09.08.12)
(7)

"en düşük diyafram değeri" - fotoğrafçılık

kibritsuyu
"en düşük diyafram değeri" derken neyi kast ediyorlar? kısık diyaframı mı? f değerinin sayısal olarak düşük olmasını mı?örnek cümle: "beyaz ayarı yaparken makine `en düşük diyafram değerine` ayarlanmalıdır".ne yapacağım şimdi? diyaframı f22 yapıp kısacak mıyım, f1.8 yapıp açacak mıyım?
"en düşük diyafram değeri" derken neyi kast ediyorlar? kısık diyaframı mı? f değerinin sayısal olarak düşük olmasını mı?

örnek cümle: "beyaz ayarı yaparken makine en düşük diyafram değerine ayarlanmalıdır".

ne yapacağım şimdi? diyaframı f22 yapıp kısacak mıyım, f1.8 yapıp açacak mıyım?
0
kibritsuyu
(09.08.12)
diyaframı kısmak içeriye olabildiğince az ışık girmesi sağlanır f30

diyaframı açmak içeriye olabildiğince çok ışık girmesi sağlanır f1.2

ama cümle saçma düşük diyafram diye bişey duymadım ben ya küçük denir ya kısık makinenin alabileceği en düşük diyafram değeri 1.2 gibi düşündüm ben bu cümleyi.
0
buffy de vampir sayilir
(09.08.12)
ben düşük kelimesinden kısığı anlarım şahsen. ama saçma bir tarif olduğu kesin.
0
kekec salman
(09.08.12)
1.8 yapacaksın elindeki o ise eğer. 1.1 ve daha altı var aslında.
30 da uzun pozlama
0
radikalherif
(09.08.12)
(bkz: #7580158)
(bkz: #7580168)

ne yapacakmışız yani diyaframı?
0
🌸kibritsuyu
(09.08.12)
diyaframı açtıkça daha çok ışık alır ve f değeri düşer. yani senin güneşli ortamda f8-12 arası kullanman idealdir. ben genelde bu değerde çalışırım.

yani f değeri küçüldükçe diyafram açılıyor.

www.pclabs.com.tr
0
zenc
(09.08.12)
gençler diyafram nedir, ne işe yarar, f değeri küçülünce ne olur falan bunları biliyorum.

sorum gayet açık. herifin biri bana diyor ki "diyaframı düşür". ne demek istiyor lan? soru bu kadar. DÜŞÜR dediği şey ne? kısayım mı diyaframı, açayım mı? giren ışığı mı düşüreyim, f değerini mi düşüreyim?

diyaframı kıs dese anlarım, f değerini düşür dese anlarım. "diyaframı düşür" nedir?
0
🌸kibritsuyu
(09.08.12)
sayın kibritsuyu, beyaz ayarı yaparken makinenin olabildiğince ışık alması gerekiyor. dolayısı ile bu cümlede kullanıldığı anlamı ile sayının düşük olması kastediliyor, ki genelde bu kastedilir zaten. dolayısı ile f3,5, 1,8, 0,95 artık elinizde hangi lens var ise ona göre açacaksınız diyaframı demeye gaytret göstermiş.
selamlar.
0
ohtararan
(09.08.12)
(17)

sayıları böyle okumak çok mu yanlış

kibritsuyu
aşağıdaki sorudan gaza geldim ben de sorayım.geçenlerde bir muhabbette eşim 10.500 sayısını "on buçuk bin" şeklinde telaffuz etti. millet güldü falan.oysa bana onbinbeşyüz demekten daha sempatik gözüktü. hatta gavurlar bile böyle okuyor 2500'e mesela two thousand five hundred demek yerine twenty fiv
aşağıdaki sorudan gaza geldim ben de sorayım.

geçenlerde bir muhabbette eşim 10.500 sayısını "on buçuk bin" şeklinde telaffuz etti. millet güldü falan.

oysa bana onbinbeşyüz demekten daha sempatik gözüktü. hatta gavurlar bile böyle okuyor 2500'e mesela two thousand five hundred demek yerine twenty five hundred diyorlar. "yirmibeş yüz" diyor yani adam. sayı tam olarak doğru, söylemesi de daha kolay.

sizce çok mu yanlış lan 10.500'e on buçuk bin demek?
0
kibritsuyu
(08.08.12)
yanlis + komik
0
keltikfrost
(08.08.12)
azı çoğu yok, yanlış kullanım. komik ve evet sempatik de denebilir. informal olarak kullanılabilir yani. gülerler ama olsun. gülmek, güldürmek iyidir.
0
bipolar
(08.08.12)
ilginç ama yanlış diil bence. ya kocaman bi ilkokulda gibi hissediyorum bazen kendimi. bu tarz şeylere olsun, dil sürçmesine olsun vs. gülen, hesapta kafa bulan, 2 saat muhabbetini yapan adamlarla dolu etraf.
0
aeroflot
(08.08.12)
bence yanlış değil ama biraz eski köye yeni adet oluyor :)
0
rodeocu
(08.08.12)
ben ingilizce sunumlarda hep öyle okudum. türkçede de okunabilir yani.
0
ayiadam
(08.08.12)
2500000'u iki buçuk milyon diye okuyorsak, 10500'ü de on buçuk bin diye okuyabiliriz mantığı yürür, ama dilde oturmamış bir şey, garip karşılanır, mal mı lan bu diyenler çıkar.
0
roket adam
(08.08.12)
bence karşı taraf anlıyorsa gayet de kullanılabilir.

ancak ingilizcedeki durum sanırsam kolay söyleme ile alakalı. 2500, 25 hundered diye okuyunca daha kısa ve kolay oluyor. ama zamanla da yerleşmiş. türkçe'ye de aynı şekilde yerleşebilir biraz zorlarsak:)
0
loveinaflipbook
(08.08.12)
Yanlış ve sempatik de değil bence. Saati sorsam 10buçuğu 5 geçiyor diyen adamla direk alay ederim köylü müsün diye. Kişiye bağlı demekki bu arada İngilizce de olay biraz karışık. 2500'ü two five hundred diye okuyanlarda çokça var.
0
layer26
(08.08.12)
Burada kullanılabilir diyenler şunu bir kullansa da millete bir şey geçecek ortam doğsa. 10buçuk bin nedir arkadaşım. sayıları yeni öğrenen ilkokul çocuğu gibi.
0
bilan
(08.08.12)
şahsen doğru yanlış derken referansınız tdk ise cevabınızı kabul etmiyorum. kime göre neye göre yanlış? en güzel cevabı roket adam vermiş. 2.500.000 sayısına iki milyon beş yüz bin demek yerine iki buçuk milyon diyorsan arkadaşım, buna da yanlış dememen gerekiyor. aynı şey zira.
0
🌸kibritsuyu
(09.08.12)
Tabi tabi aynı şey siz bir kullanın çok tavsiye ederim. Özellikle iş hayatında filan.
0
bilan
(09.08.12)
peki doğru veya yanlış dediğiniz şey neye göre doğru, neye göre yanlış onu öğrenebilir miyim? referans noktanız nedir?

kendi içinde bile tutarlı olmayan kurallar getiren tdk derseniz çok gülerim. ben dilde bir kurumun dayatmasını değil, mantık ararım.
0
🌸kibritsuyu
(09.08.12)
Yav ne TDK'sı. Dilin kurallarını TDK değil yüzlerce yıllık kullanım alışkanlıkları belirler. Sen ingilizce'de böyle okunuyor diyip dile hiç kullanılmayan bir şey sokamazsın. Rakamların nasıl yazıldığı ve söylendiği ilkokulda öğretiliyor. Bugün gidip bir bankaya 10bin buçuk para çekmek istiyorum de bakalım ne oluyor. Yani uydurarak dil değişmez lütfen.
0
bilan
(09.08.12)
on bin buçuk değil, on buçuk bin. aynen iki buçuk milyon der gibi.

on buçuk bin ile iki buçuk milyon arasındaki farkı açıklar mısınız?

10,5 x 1000 = on buçuk bin
2,5 x 1.000.000 = iki buçuk milyon.

aynı şey?? on buçuk bini niye dışladınız? on buçuk bin diyen gerzekçe bir iş yapıyorsa iki buçuk milyon diyen de ondan daha az gerzek değil bu durumda. iki buuk milyon piyasada daha çok duyuluyor diye kabul ediyoruz da on buçuk bini niye kabul etmiyoruz?

bankacıyı işadamını falan bırakın. sorum açık.
0
🌸kibritsuyu
(09.08.12)
Tamam arkadaşım. Irak televizyonunda dünyanın yuvarlaklığını tartışan adam gibi hissettim kendimi. Senin troll olduğun belli oldu. Sen 10 buçuk bin de. Sonuçta toplumun herkesi olduğu gibi kabullenmesi gerek. Dışlamak olmak.
0
bilan
(09.08.12)
cevap veremeyince kıvırmak?

gayet açık bir soru sordum. bilmiyorsan veya cevap veremiyorsan cevap vermek zorunda değilsin. köşeye sıkışıp cevap veremeyince troll mroll diye sallama insanlara. konu ile ilgili bilen birileri cevap versin. "yanlış" demekle olmuyor. "iki buçuk milyon doğru da, bu niye yanlış" diye sorunca açıklayabilmelisin.

açıklayabilecek olan varsa ondan cevap bekliyorum.kendi mantığını bırakıp "ilkokulda öyle öğretiliyor" savunmasıyla geleceklerden değil.
0
🌸kibritsuyu
(09.08.12)
Arkadaşım ben dilbilim üzerine lisans görmüş bir insanım. Burada saçma sapan bir soru soruyorsun, zahmet edip açıklama yapmaya çalışıyorum yine saçma sapan cevaplar veriyorsun. "Niye 10buçuk bin değilmiş?" Dil bu medeni kanun değil bilmem kaçıncı maddeden dolayı bu olmaz diye sana cevap vereyim. Niye yaşamak için içtiğin sıvıya "Su" diyorsun? Neden ağaçta yetişen kırmızı şeyin adı "Elma"? "Neden 10bin buçuk demiyoruz da 2 buçuk milyon deniliyor?"

Dil kardeşim bu dil. Dil de her şeyin bir nedeni olmak zorunda değil. Dil yaşayan ve gelişen vir varlık gibidir, canlıdır, insanlara göre yüzyıllar içinde şekillenir. Türkçe'nin geçmişi 100 değil binlerce yıllık. Şimdi sen binlerce yıldır kullanılan bir şeyin sebebini soruyorsun. Anlatabildim mi sevgili dostum. Matematik hakkında konuşmuyoruz dil hakkında konuşuyoruz.

Yani bu işin doğrusu yanlışı değil mevzu. Bunu tartışmak bile saçma. İleride )(50-100 yıl) böyle bir kullanıma ihtiyaç olursa zaten böyle kullanılmaya başlanır. Zamanla yanlış olarak nitelenen kullanımlar halk arasında kullanıla kullanıla doğru oluverir. Buna TDK filan karar vermez. TDK sadece bir aracı. Dilin durumunu onu konuşan insanlar belirler.

Şimdi yeteri kadar açıklayıcı oldu mu acaba?
0
bilan
(09.08.12)
(4)

canon 550d shutter sesi

kibritsuyu
sadece 550d değil aslında xxxD ve altı bütün canon'larda bu böyle. perde sesi şlakziüü şlakziüü diye böyle bir hıçkırık sesi gibi çıkıyor. xxD ve üstü canon'larda şlakk şlakk diye tok bir ses çıkıyor.niye giriş seviyesinde shutter sesi böyle? bir yerlerde bir açıklaması olmalı bunun.
sadece 550d değil aslında xxxD ve altı bütün canon'larda bu böyle. perde sesi şlakziüü şlakziüü diye böyle bir hıçkırık sesi gibi çıkıyor. xxD ve üstü canon'larda şlakk şlakk diye tok bir ses çıkıyor.

niye giriş seviyesinde shutter sesi böyle? bir yerlerde bir açıklaması olmalı bunun.
0
kibritsuyu
(08.08.12)
psikolojik etki yaratmak adına olabilir. pazarlama stratejisi yani.
0
and justice erol
(08.08.12)
psikolojik bir dayatma olabilir. 60D, 7D ve 5D'nin sesi daha tok güzel bi sesken benim makinam olan 600D ve tüm serisinin sesi dediğin gibi shutter sesi+ incelen-viyaklayan bi ses.

Ya kullandıkları düzenekle alakalı, giriş modelleriyle diğerlerinin olayı farklı-ki pek de sanmıyorum, ya da bi ihtimal dijital sonradan eklenmiş bi ses olabilir.(çünkü, ayna kalktığında çıkan seste öyle bi incelik olmamalı, mesela video moduna geçerken ya da liveview'e geçerken o ince ses çıkmıyor! sadece fotoğraf çekiminde çıkıyor ki hareket aynı diye biliyorum)
0
rodriguez2
(08.08.12)
@rodriguez2: liveview veya video moduna geçerken değil, o modlardan çıkarken çıkıyor o ses. yani ayna kalkarken değil, inerken çıkan bir ses. dijital olarak eklenmiş bir ses değil. mekanik. kafayı takmış değilim ama merak ediyorum, niye ki?
0
🌸kibritsuyu
(08.08.12)
hmm haklısın şimdi baktım cidden video modundan çıkarken falan o ses çıkıyor. Bu ses olayını daha önce fark etmiştim ama sorgulamamıştım, şimdi merak ettim bak :D

www.youtube.com bu linkte iki ses de var ve altta biri 650D'nin sesinin 60D ile aynı olduğunu söylemiş. Mekanik sistemle alakalı birşey mi o zaman..
0
rodriguez2
(08.08.12)
(9)

bebek hediyesi ne alsam

ederlezi
nişanlımın, abisi ve eşi yakın zamanda 3. kez anne baba oldular. hamilelik sürecinde çok görüşememiştik. şimdi biz yeni doğan delikanlıya ne alsak? annenin de bebeğinde kullanabileceği herkes tarafından hediye edilmeyen ya da yeni anne baba olduk keşke bize de şu alınsaydı ne süper olurdu diyebilece
nişanlımın, abisi ve eşi yakın zamanda 3. kez anne baba oldular. hamilelik sürecinde çok görüşememiştik. şimdi biz yeni doğan delikanlıya ne alsak? annenin de bebeğinde kullanabileceği herkes tarafından hediye edilmeyen ya da yeni anne baba olduk keşke bize de şu alınsaydı ne süper olurdu diyebileceğiniz hediye önerilerine açığım-muhtacım-

güzel günler dilerim
0
ederlezi
(07.08.12)
fotoğraf albümü alın,bebeğin fotoğraflarını çekip çekip koyarlar.
0
ütopya
(07.08.12)
altin?
cok mu klasik?
0
mavicorap
(07.08.12)
taze bir baba olarak ben önereyim.

birincisi kesinlikle sadece bir tane olması yetecek şeylerden almayın, zira onu zaten almışlardır, boşa gider. ne bileyim, bebek banyosu, ateş ölçer, telsiz, biberon, uyku seti, bebek battanyesi vs gibi şeyler fuzuli olur (evin her tarafı battaniye oldu, 6-7 tane battaniyeyi ben ne yapayım. iki tane de ateş ölçerimiz var, banyosunu da iade ettik hediye gelince, başka şey aldık yerine).

neye ihtiyaçları olduğunu bilmeden illa bir hediye almak istiyorsanız birden fazlası gerekecek şeyler alabilirsiniz. mesela bebek için 2-3 tane body alabilirsiniz. babanın tuttuğu takımın body'leri mesela pek sevimli olur. zira body ihtiyacı hiç bitmiyor. ama bunu da maksimum 1-2 ay kullanıp atacak.

ama bence bütçenize uygun olarak altın takın. 40-50 liraya 0,5 gram altınlar bile var. en azından kesinlikle boşa gitmeyeceğine emin olursunuz.

bezpastası falan geçiniz. ben paketi açılmış, 50 kişinin avuçlayıp pasta haline soktuğu şeyi bebeğimin poposuna bağlamam. illa bez alacaksanız migros'a gidip 1 numara prima premium care alın 2-3 paket.
0
kibritsuyu
(07.08.12)
www.shopmavi.com(66002).aspx (1 yasa kadar olani)

www.threadless.com (one piece)
0
hsyn
(07.08.12)
altın
0
sopiro
(07.08.12)
paraya ihtiyaçları olacak. altın en kullanışlısı olacaktır. satar ihtiyaçlarını görürler. daha ucuz bişey lazımsa kesinlikle bezpastası
0
andy kaufman
(07.08.12)
öncelikle sağlıkla analı babalı büyüsün. 3. kez anne baba olduklarına göre, eğer diğerleri ile arasında yaş farkı da yoksa pek çok şeyleri vardır zaten, kıyafet dahil. O yüzden alacağınız her şey fazlalık olabilir. Bence de 40-50 liralık bi altın bile alsanız daha makbule geçer.
0
sui
(07.08.12)
white35
(19.10.14)
(2)

canon eos 500D lens problemi

cirkinkizyokturazvotkavardir
merhaba,bir arkadaşımın 18-200mm lik lensi var. makineyi yere doğru çevirdiğinizde lens sabit durmuyor sonuna kadar kayıp açılıyor.bu normal midir? örnek vermem gerekirse, yere bir ürün koyup çekmeye çalıştığınızı düşünün lensten gerekli zoomu yaptıktan sonra dik tuttuğunuzda lens sonuna kadar zoom
merhaba,

bir arkadaşımın 18-200mm lik lensi var. makineyi yere doğru çevirdiğinizde lens sabit durmuyor sonuna kadar kayıp açılıyor.

bu normal midir?

örnek vermem gerekirse, yere bir ürün koyup çekmeye çalıştığınızı düşünün lensten gerekli zoomu yaptıktan sonra dik tuttuğunuzda lens sonuna kadar zoom yapıyor..

nedendir acep? standardı böyle midir? bende sony a200 18-55 mm var, böyle bir problem yok. nereye sabitlersem öyle kalıyor..
0
cirkinkizyokturazvotkavardir
(07.08.12)
normal değildir. olmaz öyle şey. lensin zoom halkası çevrilmedikçe, öyle yerçekimiyle falan bunun olmaması lazım. lensin dişlilerinde problem var.
0
kibritsuyu
(07.08.12)
sorunlu,muhtemelen ic kisimdaki lastik kisimlarda da sorun olabilir. 2.Katta HayyamFoto Teknik var, Cemil veya Ali Bey'i bulun. İşlerinde iyidirler. Selamımla gidin hatta, gerekeni yaparlar :)
0
oligomer
(07.08.12)
(11)

fotoğraf makinesi

cedric tweedledee
elinizde eski bir dslr olsa ve yanında da iyi sayılabilecek bir lens setiniz olsa, ve elinizde de orta miktar para olsa aşşağıdakilerden hangisini yapardınız?a-eski makineyi d7000 ile değiştirir hem eldeki lenslerden faydalanır hem de çok daha iyi bir makineye sahip olurdumb-fujifilm x100 alırdım, h
elinizde eski bir dslr olsa ve yanında da iyi sayılabilecek bir lens setiniz olsa, ve elinizde de orta miktar para olsa aşşağıdakilerden hangisini yapardınız?

a-eski makineyi d7000 ile değiştirir hem eldeki lenslerden faydalanır hem de çok daha iyi bir makineye sahip olurdum

b-fujifilm x100 alırdım, hem dslr m olrudu, kendileri de ağır ve külfetli olduğu için yanında her zaman taşıyabileceğim çok daha manyak bir kamera olurdu

c- fujifilm x10 alırdım, hem ufak, hem iyi sayılabilecek makine hemd e diğer alternatiflere göre daha ucuz. cebimde kalan para ile de karı kızla dışarı çıkar deli gibi gezer eğlenirdim.

d- fujifilm x10 alır yanına da eldeki dslr yi d5100 gibi bir makine ile değiştirirdim

e- panasonic gx1 14-42 + 14mm f2.8 lens alır üzerine artan parayla da hayat kadınına giderdim.

(not: eldeki makine d80)

sınav süresi 15 dakikadır, kopya çekmek, sağa sola bakmak yasaktır, seçiceğiniz şıkkın yanında bir de açıklama yaparsanız ekstradan 10 puvan kazanırsınız. herkese başarılar.
0
cedric tweedledee
(07.08.12)
ulan çalışmadığım yerlerden geldi. ben canon'a çalışmıştım hocam kurtarma sınavı var mı?

sen profesyonelsin ya da fazlaca ustasın bu konuda, ben gariban halimde d80 ve iyi bir lens setim varken elimdeki parayı kenara koyar, ne bileyim başka ihtiyacımı alırım, ekipmana da hiç elleşmem.

ama yenilik istiyorsam da ve yeni alacağım beni daha çok tatmin edecekse de bir kere mutlaka elimdeki body'yi değiştirmek isterim. nikon'a çalışmadığım için hangisi nedir bilmiyorum şimdi ama b, c ve e'yi eledim. ya d7000 alırım, ya d5100 + fujifilm alırım.

fujifilm'e de çalışmadığım için makine nedir bilmyiorum. sanırım kompakt bir makine. google'dan bakıyorum da vizörü falan ayrı bi makine bu (ne deniyordu bu modellerin bi adı vardı unuttum puan kırma hocam gidiş yoluna puan ver). vizörden bakılacaksa hoşgeldin paralaks hatası. niye fujifilm? daha ucuza sadece lcd'den kullanılabilen kompaktlar da var. ha bak şimdi aklıma geldi. yine fujifilm'in tamamen su geçirmez bi makinesini görüp hastası olmuştum geçen yaz. yüzerken çek, dalarken çek. ben olsam onu düşünürüm. ne kadar kaliteli de olsa (ki kalitelileri bir dslr fiyatına hatta daha fazlasına falan geliyor) makineye kılıf geçirip suya sokmam ben, korkarım.
0
kibritsuyu
(07.08.12)
@kibritsuyu

fujifilm x10 denilen makine, diğer kompaktlardan daha büyük 2/3" (yani yeni micro43 sistemlerin yarısı) kadar bir sensör kullanıyor, üstüne de süper hızlı 28-115mm aralığında 2,2.8 diyafram değeri veren bir lens kullanıyor. evet view finder ı gayet kullanışsız, üzerinde de hiç bir bilgi vermiyor viewfinderdan, ama gene de tasarım olsun, fotoğraf kalitesi olsun çok cazip bir kamera. d80 ise artık taşıyamıyorum önemli ve gerekli bir şey olmadıkça. bunun yerine dünyanın en dandik kamerası samsung pl20 aldım 20 pound a, 1-2 aydır onu kullanıyordum devamlı yanımda taşıyordum ki, o da hakkı rahmetine erdi. başımız sağ olsun.
profesyonel değilim, ama bilgiliyim, ve fotoğrf benim için bir hobidend aha fazlası.

not: o tip makinelere range finder deniyor, otur yerine sıfır :p
0
🌸cedric tweedledee
(07.08.12)
d80'i satıp üzerine ne kadar ekleyeceğinizi yazar mısınız. ayrica ne fotoğrafı çekmek istiyorsunuz ve profesyonel olarak mı çalışıyorsunuz? crop sensör bir makineyi satıp tekrar crop sensör bir makine almak mantıklı mı? elinizde ne tür lens seti var? gibi sorularin cevabını verdikten sonra yardımcı olabilirim. eğer gerçekten fotoğraf makinesi alacaksanız a şıkkı hariç diğer şıklar mantıksız geldi bana. iyi günler..
0
unalbey
(07.08.12)
fullframe düşünmüyorum, ff de kullanabileceğim elns sayısı sadece 1. o da 50 mm. ayrıca dslr nin ağırlığından taşıma külfetinden sıkılmış birisi olarak, keisnlikle d80 imden daha ağır bir makine düşünmemekteyim. maksimum d7000 olabilir ki, o bile korkutuyor beni. ben devamlı yanımda taşıyabileceğim, çekim yaparken çektiğim konuyu ürkütmeyecek (dslr bu konuda bence çok başarısız), gereçkten hızlı tepki verene, düşük ışık koşulalrında da optimum verim alabileceğim, hoş tasarımlı bir makine arıyorum. tasarım diyip geçmeyin, en baştan nikona yönelmemin tek sebebi tipine aşık olmamdı, yerine pentax ya da canon alsaydım, makineme bu kadar aşık olmaz, mühtmelen fotorğafta da kendimi bu kadar geliştiremezdim. o nedenle fotoğraf makinem benim kız arkadaşım gibidir, onu severi, okşarım, şımartırım.

ayrıca neden dslr dışındaki makineler gereçkten fotorğaf çekmemektedir bunu da anlayamadım. eğer sorun sensör boyutuysa, fuji x100 de çoğu giriş seviyesi dslr gibi asp-c sensör kullanmakta, buna ek olarak da üzerinde f2 23 mm fujinon lens barındırmaktadır. he en büyük soru işareti af hızı, mf unun çok kullanışsız olması, ve de lensinin değiştirilememesi. kaldı ki sabit odaklı lens hastası olduğum için, bana çok da bir sorun gibi gözükmemekte.

büyük sensörlere yönelmemin nedeni alan derinliği, yüksek isoda daha iyi olması, ve bokeh vermesi. yoksa gider daha ufak sensörlere bakınırdım. yani tutup da profesyonel bir çekim için çok da kullanmıyorum (ayda yılda bir)
0
🌸cedric tweedledee
(07.08.12)
ha evet tabii unalbey'in dediği gibi "body değiştirmek bana ne avantaj sağlayacak" sorusunu cevaplaman gerekli. ff olmayan yeni model nikon'ların d80'e göre aklıma gelen tek artısı full hd video çekiyor olması. onun dışında ne bileyim böyle "vaay bunu satıp onu alayım" dedirtecek pek artısı yok gibi. zannetmiyorum ki cep telefonu fotoğrafçıları gibi megapiksele falan takılasın.

son açıklamalarından ve isteklerinin netleşmesinden sona tavsiyem de değişiyor o zaman. bu düşüncede bir adam olsam d80 ve lenslerimi aynen korur, yanına da fujifilm x100 veya x10'dan istediğimi alırdım. bu durumda body değiştirmek anlamsız. cevap b veya c.
0
kibritsuyu
(07.08.12)
birincisi d80 im çok eskidi. en önemlisi ise evet d80 de makismum 800 iso ya kadar çıkabiliyorken (800 isodan sonrası tam bir rezalet) nikon d7000 ile 3200 iso da bile kullanılabilir fotorğaflar elde edebiliyorsun. oturup da portre, ne bileyim dahili flaiş ile çözülebilecek şeyler çekmiyorum, fotoğraf makinem elimde, sokak sokak, gece gündüz demeden tripodsuz bir şekilde dolaşan bir insanım. insan çekerim manzara çekerim, güzel bir olay vardır onu çekerim. ama evet dediğiniz gibi, yüksek iso dışında d80 imi değiştirmeye yetecek kadar artı yok. full hd olsa da olur olmasa da olur. megapiksel ise umrumda değil.

bu nedenle a şıkkını eleyip diğer şıklara yönelmem daha mantıklı sanırım. her zaman yanımda taşıyabileceğim ayrıca da dslr mi aldığım zaman da ikici kamera olarak kullanabileceğim bir kamera.
0
🌸cedric tweedledee
(07.08.12)
fujifilm'in iso performansı nasıl?
0
kibritsuyu
(07.08.12)
x100 ün manyak, x10 un d80 ayarı. 800 iso ya kadar kullanılabilir, sonrası performans düşüyor(muş).
0
🌸cedric tweedledee
(07.08.12)
anlıyorum. o zaman siz o kadar para vermeden ikinci el giriş seviyesi bir dslr alın hem hafiftir hem de pixel yönünden d80'den daha iyi fotoğraf kalitesi verecektir. d5100 güzel seçenek ama sanırım fiyat olarak d7000'den kalır yanı yok. ben de nikon kullanıp sonra canon'a geçen biriyim. ama şu an analog makine kullanıyorum ve kesinlikle mekana ve konuya göre bazı zamanlar dslr makineyi kullanmıyorum :)

diğer makineleri, fujifilm'i, önermememin sebebi; dediğinize göre elinizde bol miktarda olan lenslerin boşa gitmesinden. yani d80 kullanıp d7000 düşünüp slr like bir makineye yönelmek oldukça mantıksız olur.

d80 nikon'un orta seviye bir makinesi. yani ikinci bir lcd'si var, boyutları ve ağırlığı gayet bir fotoğraf makinesi seviyesinde ve shutter sesi inanılmaz. orta seviye'den giriş seviye makineler dönmek aslında pek mantıklı değil ama siz ağırlık ve boyut konusunda şikayetçisiniz. teknoloji ilerlediği için giriş seviye makineleri gayet full frame makine kalitesinde örnek verebiliyor. nikon'un giriş seviye makineleri önermiyorum çünkü lensleri çok pahalı ve sanırım bazılarının gövdelerinde af yok. neyse,

zor bir seçenek olarak size şunu sunuyorum: alıcı bulabilirseniz d80'i ve elinizdeki bütün lensleri satın. tam istediğiniz ağırlıkta ve boyutlarda canon'un giriş seviyesi olarak 550D ve yukarı modelleri var. hem hd video çeker hem de d7000, 7D, mark2 kalitelerinde fotoğraflar elde edebilirsiniz. ama d80'i kullandıktan sonra bu gibi makineleri kullanırken d80'in shutter sesini ve ele oturuşunu özleyebilirsiniz. d80 sadece bir örnek.
0
unalbey
(07.08.12)
shutter sesi konusunda unalbey haklı. şahsen kafaya takılacak bir konu olmamakla beraber canon'ların xxxD sınıfı modellerinde shutter sesinin niye şlakziüü şlakziüü diye hıçkırık gibi olduğunu anlamadım. diğer üst sınıf xxD ve üstü canon ve tüm nikon'lar şlak şlak diye tok bir ses çıkarıyor. bir yerlerde bir açıklaması olması lazım bunun.

taze canon 550d kullanıcısıyım ve manuel ayarlara izin veren bir kompakttan sonra ilk dslr makinem. 50mm lens ile kullanıyorum ve kendisine aşık oldum. eğer özel bir nikon sevdan yoksa ki var demişsin yukarıda, ben de öneririm. d80'den daha ufak ve taşıması kolay bir makine. 50mm lens ile gayet ufacık duruyor.
0
kibritsuyu
(08.08.12)
yok ya canon benlik bir makine değil. evet d80 imi hala seviyorum aslında, sesini yandaki ufak lcdsini falan, ama çok eskidi... kenardaki rubber alan bile kalkamaya başladı artık... ama sanırım d80 im ile devam edeceğim, yanına da ufak bir şeyler almaya çalışacağım, panasonic gx1 ideal gibi duruyor. teşekkürler zamanınız için. take care ciao :*
0
🌸cedric tweedledee
(08.08.12)
(3)

Bodrum butik otel tavsiyesi

halilibo
Herkese merhaba;Eş ve 1 yaşındaki çocukla birlikte Bodrum'da gidilebilecek denize sıfır butik bir otel arıyorum.Daha önce gitmiş olan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.TeşekkürlerKolay gelsin..
Herkese merhaba;

Eş ve 1 yaşındaki çocukla birlikte Bodrum'da gidilebilecek denize sıfır butik bir otel arıyorum.

Daha önce gitmiş olan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

Kolay gelsin..
0
halilibo
(07.08.12)
yahşi sahilde şahbaz otel'i çok önerdiler bize. biz aile yanına eve gittiğimiz için tecrübe şansımız olmadı.
0
kibritsuyu
(07.08.12)
tam olarak butik denmese de gölköy de maritim otel vardır. iskelesi geniş, denize sıfır.

www.maritim-bodrum.com
0
yimirta
(07.08.12)
crown
(07.08.12)
(2)

Bu Filmin İsmini Bilen Var mı?

businessmann
Merhabalar arkadaşlar izlediğim bir filmin ismini unuttum bulamıyorum. Filmde bi adam vardı 12,13 yaşlarındaki oğluyla yaşıyor bu adam ufak da olsa pis işlerle uğraşıyor, birgün eline bir tabanca geçiyor bu tabancayı saklıyor ama küçük oğlu tabancayı bulup komşusunu vuruyor, komşusu da rus tipli köt
Merhabalar arkadaşlar izlediğim bir filmin ismini unuttum bulamıyorum. Filmde bi adam vardı 12,13 yaşlarındaki oğluyla yaşıyor bu adam ufak da olsa pis işlerle uğraşıyor, birgün eline bir tabanca geçiyor bu tabancayı saklıyor ama küçük oğlu tabancayı bulup komşusunu vuruyor, komşusu da rus tipli kötü bir adamdı. Sonra adam, polis tabancayı bulamasın diye tabancanın peşine düşüyor yok etmek için. Ufak ayrıntıları yanlış anlatmış olabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla.
0
businessmann
(07.08.12)
running scared olabilir mi acaba?
0
kibritsuyu
(07.08.12)
Çuvaldızı
(07.08.12)
(9)

bodrum overrated mi?

yarey
yeşillik desen pek yok, genellikle her yer kurudenizi desen öyle ahim sahim turkuvaz bi denizi yok.plajlari eh iste.bence marmaris daha güzel.ünlüler falan gittigi için mi bu kadar popüler?
yeşillik desen pek yok, genellikle her yer kuru
denizi desen öyle ahim sahim turkuvaz bi denizi yok.
plajlari eh iste.

bence marmaris daha güzel.

ünlüler falan gittigi için mi bu kadar popüler?
0
yarey
(06.08.12)
s.k gibi biyer bence de.
0
hope ender
(06.08.12)
Ben gecen yaz orda çalıştım, güzeldi. Gümüsluk limonda çalıştım. Hem para kazanıp hem tatil yaptıgım için ya da bı sürü ünlüye tanıştığım için cok güzel gelmiş olabilir. Tatile gidince bunalıyorum ben orda. Karaincir güzel bı deniz için o kadar.
0
nymphe
(06.08.12)
didim daha güzel.
0
gebere jackson
(06.08.12)
çeşme alaçatı'dan daha overrated değil.
0
yule
(06.08.12)
bodrum'u gördüğüne emin misin sen hacı
0
bad boy for life
(06.08.12)
bodrum tek bir yer değil ki. denizi, doğası, insanı, plajları gayet güzel olan yerleri de var. gittiğimde kesinlikle popüler diye gitmiyorum. hatta merkezden, türkbükü tarzı yerlerden ve insanlardan gayet uzak duruyorum gittiğimde. türkiye'nin en güzel kıyı yeri diyemem ama güzel yerlerinin her türlü gideri var. akyarlar mesela.
0
orange coffee
(06.08.12)
hangi bodruma gittin sen, şehir merkezi filan mı? yazık bodruma kıramadı şu sadece %10 u görüp de karar verenlerin oluşturduğu önyargıyı.
0
medre
(07.08.12)
overrated kelimesinin türkçesi de var (bkz: abartmak)
0
Fakin idiyıts
(07.08.12)
hakikaten bodrum'a hakikaten gittin mi, gittiysen neresine gittin? bodrum dediğin koca bir yarımada. şov tivideki pazar sürprizinde izleyip karar veriyorsan yanlışlardasın.

yeşillik desen bir karadeniz değilse bile şehir hayatına göre hatırı sayılır yeşillik var.
denizi ahım şahım değil diyeni allah çarpar. mturkuvaz denizi olan yer de var, ayrıca onun dışında da mavinin her tonunu bulursunuz.
plajdan kastınız türkbükü falan ise onlar zaten plaj değil, iskele. yarımadanın güney tarafındaki koyları tek tek bi gezin, gözünüz plaj görsün.
0
kibritsuyu
(07.08.12)
(4)

Canon a1

Suehtemorp
Dostlar aranızda Canon A1 kullanan varmıdır. Varsa makina hakkındaki düşüncelerini bi alayım. Fiyat gibi şeyler hakkında da yazabilirseniz çok daha güzel olur nerede bulabileceğim hakkında falan. Bi de evde karanlık oda kurmayı düşünüyorum. Zorluğu hakkında falan bilginiz varsa çokta mükemmel olur.
Dostlar aranızda Canon A1 kullanan varmıdır. Varsa makina hakkındaki düşüncelerini bi alayım. Fiyat gibi şeyler hakkında da yazabilirseniz çok daha güzel olur nerede bulabileceğim hakkında falan. Bi de evde karanlık oda kurmayı düşünüyorum. Zorluğu hakkında falan bilginiz varsa çokta mükemmel olur. şimdiden eyvallah.
0
Suehtemorp
(06.08.12)
makineyi ankara'da sıhhiye'de bulunan ankara pasajının içinde bir makineci var. onda bulursunuz. istanbul'da da hayyam'da kesin vardır.

kimyasallar çok pahalı ve açınca çok çabuk bozuluyor. az hazırlayayım bir kullanımlık falan da olmuyor sanırım. öyle 2-3 makara banyo edecekseniz hiç kalkışmayın derim.

yine de tecrübeli arkadaşlar da fikirlerini yazsınlar.
0
kibritsuyu
(06.08.12)
mercyrium
(06.08.12)
ben üniversitede karanlık oda dersi alırken canon ae1 almıştım, istersen aldığım fiyata satabilirim.
şu siteden de karanlık oda kurmanın masrafları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz ama 2. el bulacağınız şeyler olacağı için çok daha ucuza gelecektir.
0
kayranin kedisi
(06.08.12)
bir canon a1 kullanıcısı olarak cihazımdan memnunum ama nikon makinelere de yönelebilirsin. temiz bir canon a1 bulman zor olacaktır ben f1.4 lensiyle 300 liraya almıştım fakat bu lensle bu fiyata bulman çok zor. Zorluğu açısından otomatik modları var, alışana kadar işini görür. ama unutma ki analog fotoğrafta fotoğrafın iyi olması lense ve filme bağlıdır.
0
renkli hayalet
(07.11.13)
(2)

Bilgisayardaki film dosyalarını dvd player da izlemek

l appuntamento
bilgisayarımda bulunan, indirilmiş filmleri dvdye çekip dvd playerda izlemek istiyorum? bildiğim kadarıyla direk dvdye çekince izlenmiyor, bunun için ne yapmam lazım, program vs. var mıdır?
bilgisayarımda bulunan, indirilmiş filmleri dvdye çekip dvd playerda izlemek istiyorum? bildiğim kadarıyla direk dvdye çekince izlenmiyor, bunun için ne yapmam lazım, program vs. var mıdır?
0
l appuntamento
(06.08.12)
dvd player'ın divx oynatma özelliği varsa, codec'leri de uygunsa direkt dvd'ye kopyalayıp izlenebilir. son dönem (4-5 yıl) bütün dvd player'lar divx de oynatır. eski modelse oynatmayabilir.

yok değilse dvd formatına çevirmek gerekir. ama hangi programlarla yapıldığını bilemiyorum.
0
kibritsuyu
(06.08.12)
bence dvd yazmakla ugrasmayin, dogrudan media player alin kurtulun. mesela 85 liraya su asagidaki var:

www.hepsiburada.com
0
co2s2
(06.08.12)
(14)

Kızlar olmadığından arkadaşlar size bir sorum var

phantom
Merhaba arkadaşlar benim büyük sorunum var gözlük kullanıyorum ve bu cok dert oldu kızlar gözlüklü erkekleri sevmiyor galiba bende lens kullanacam ama o cok pahalı ayrıca ucuz olsa bile zaralı galiba yok mu bi kurtuluş yolu.
Merhaba arkadaşlar benim büyük sorunum var gözlük kullanıyorum ve bu cok dert oldu kızlar gözlüklü erkekleri sevmiyor galiba bende lens kullanacam ama o cok pahalı ayrıca ucuz olsa bile zaralı galiba yok mu bi kurtuluş yolu.
0
phantom
(06.08.12)
Nalakası var, hipsterlar moda, al bir tane kalın çerçeveli.
0
dampire
(06.08.12)
gözlüklü kızlar da var. ayrıca lens de öyle çok pahalı bir şey değil. ve de ayrıca kızlar gözlüklü erkek sevmez diye bir şey de yok.
0
kibritsuyu
(06.08.12)
ne alakası var. ben mesela gözlüklü erkekleri daha hoş buluyorum.
0
kakao
(06.08.12)
şahsen kemik çerçeve gözlüklü erkekleri çekici buluyorum.
not: gadınım.
0
black sabahat
(06.08.12)
kadın kişisi olarak yukarda yazılanlar gibi gayet çekici olabiliyor gözlüklü erkekler. Persol'ün modellerine bak.
0
kaçanbalık
(06.08.12)
nalaka? tipsizsen bahane bulmaya gerek yok
0
hazara
(06.08.12)
6-7 yıldır lens takıyorum zararını görmedim.
0
kelepir
(06.08.12)
Lens alamayacak kadar fakirsen kemik çerçeve filan kurtarmaz seni.
0
point me at the sky
(06.08.12)
gözlüklü erkek seviyorum kendim de gözlüklüyüm.
0
gebere jackson
(06.08.12)
lens pahalı bir şey değil. yeterince yüzsüzsen, altı aylık kutuyu bir buçuk yılda tüketebilirsin zaten.
0
okumakistiyorumburadakileri
(06.08.12)
ben tek gözüme lens takıyorum o zaman daha da uzun gidiyor
0
kelepir
(06.08.12)
lensi internetten alırsan bayağı ucuza gelir.
0
ütopya
(06.08.12)
Arkadaşlar kemik kullanmam ya zaten ben lens değllde ameliyat düşünüyorum ;) olan var mı
0
🌸phantom
(11.08.12)
Valla er kişisi olarak söylüyorum gözlük bana o kadar yakışıyor ki ne lens ne göz ameliyatı düşünüyorum. Kimse gözünü alamıyor benden.. Öhm :)
0
burka
(11.08.12)
(4)

Bir parodi soruyorum

Rochefort
Düşün düşün bulamadık yahu... Bu Taxi Driver'daki ''you talking to me'' repliğini söylüyordu eleman, sanırım aynanın karşısında. Türk biriydi. Film olabilir ama tam emin değilim, neydi yahu...
Düşün düşün bulamadık yahu... Bu Taxi Driver'daki ''you talking to me'' repliğini söylüyordu eleman, sanırım aynanın karşısında. Türk biriydi. Film olabilir ama tam emin değilim, neydi yahu...
0
Rochefort
(06.08.12)
yalan dünya da geçiyordu.
0
esenbogan
(06.08.12)
Behzat Ç: nejat işler
0
LORDS
(06.08.12)
dünyanın belki en çok geyiği yapılan repliğidir. binlerce kişi yapmış olabilir. biraz daha detay lazım.

mesela benim aklıma da aynanın karşısında "ben karşının taksisiyim, ben karşının taksisiyim" diye prova yapan yiğit özgür karikatürü geldi.
0
kibritsuyu
(06.08.12)
gecenlerde isler ve gucler de de vardi
0
keltikfrost
(06.08.12)
(2)

trtde iftar ve sahur programları

sensenolma
bilindiği üzere laik bir ülkeyiz ve trtde devletin kanalı. e peki böyle programların yayınlanmasının yasak olması gerekmez mi? o zaman hristiyanlık veya yahudilikle ilgili program niye yapılmaz?not:kesinlikle troll değilim,bilgi amaçlı soruyorum.
bilindiği üzere laik bir ülkeyiz ve trtde devletin kanalı. e peki böyle programların yayınlanmasının yasak olması gerekmez mi? o zaman hristiyanlık veya yahudilikle ilgili program niye yapılmaz?
not:kesinlikle troll değilim,bilgi amaçlı soruyorum.
0
sensenolma
(06.08.12)
türkiye'de devletin laiklik politikası vicdan hürriyetini sağlamaktan ziyade dini kontrol altında tutma maksatlı olduğundan her türlü caizdir.

öte yandan zorunlu vergilerden gelir elde edeni bir kanalın halkın büyük kesiminin müslüman olduğu bir yerde islam'la ilgili yayın yapması kadar doğal bir şey olamaz. ama yarın başka bir kesimden bu yönde bir istek gelir de ona ambargo konulursa belki çelişkiden söz edilebilir. işin aslı çağdaş devlet anlayışında tutarlılık söz konusu olmadığından her türlü çelişki de caizdir.
0
sallayancay
(06.08.12)
laiklikle değil çoğunlukla alakası var. nüfusun çoğunluğu müslüman olan bir ülkede ramazan ayında tematik olmayan kanallarda bu tip programlar yapılması gayet normal. farklı dine mensup olanlar izlemeyebilir.

bakınız tıpkı istanbul gibi. türkiye nüfusu 75 milyon, istanbul'un nüfusu 15 milyon. ama biz istanbul'da yaşamayan 60 milyon kişi bütün haber bültenlerinde saatlerce istanbul'un trafik çilesi, yok istanbul'a kar yağdı, istanbul'da güneş açtı, köprü tıkandı, kamyon devrildi diye haberleri izleyip duruyoruz, beni ankara'da zerre kadar ilgilendirmemesine rağmen. bir kişi de ankara'da eskişehir yolu kapandı, dikmen caddesinde trafik felaket diye haber yapmıyor. niye? aynı bu yüzden işte. çoğunluk...
0
kibritsuyu
(06.08.12)
(8)

cd & dvd

xanobachewsky
gereksiz bir anket olacak ama iddia üzerine soruyorum,en son bilgisayarınızın cd&dvd sürücüsüne ne zaman bir disk yerleştirdiniz?
gereksiz bir anket olacak ama iddia üzerine soruyorum,

en son bilgisayarınızın cd&dvd sürücüsüne ne zaman bir disk yerleştirdiniz?
0
xanobachewsky
(04.08.12)
iki gün önce yeni fotoğraf makinemin programlarını kurmak için onun cd'sini yerleştirdim.
0
kibritsuyu
(04.08.12)
6 gün önce müzik cd'si yerleştirdim.
0
kırmızıkaşekaban
(04.08.12)
dün.
0
sutlu nescafe
(04.08.12)
pes oynamaktan pes oynamaya bu da 3-5 aya tekabül ediyor
0
foseptik çukuru
(04.08.12)
2 saat önce tom waits-rain dongs albümünü yerleştirdim, mutluyum
0
paltar yuyan masin
(04.08.12)
Hergün yerleştiriyorum. kimi zaman Dvd'den açılan bir işletim sistemi kullanıyorum.
0
lesley mateas
(04.08.12)
3 4 ay da bir.
0
denizcimavisi
(04.08.12)
4 gün önce. Yedek aldım
0
klorlu su boregi
(04.08.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.