Giriş
(9)

Teknik direktör forma giyebilir mi ?

disfircasiyimben
Evet arkadaşlar.Mesela Alex, FB nin teknik direktörü olsa, hem maçı yönetip, hemde ara sıra maçlara katılsa, böyle bir şey mümkün mü ?Alexin gelmesi imkansız zaten, meraktan soruyorum :)
Evet arkadaşlar.

Mesela Alex, FB nin teknik direktörü olsa, hem maçı yönetip, hemde ara sıra maçlara katılsa, böyle bir şey mümkün mü ?

Alexin gelmesi imkansız zaten, meraktan soruyorum :)
0
disfircasiyimben
(02.10.12)
evet mümkün yapan birileri vardı ama hatırlayamadım
0
eipcack
(02.10.12)
alt liglerde var. en üst ligde de olur heralde. oyuncu teknik direktör.

kendini oyundan çıkaranları var bunları. dünyanın en geyik olayı.
0
sparkle kiddle
(02.10.12)
Bir ara Hagi için böyle bir şey konuşulmuştu. Hagi Galatasaray'a ilk geldiği dönemde futbolcu lisansı devam ediyordu. Çıksın 45 dakika kadar oynasın dendi. Ancak olmadı öyle bir şey. Olabiliyor diye biliyorum.
0
himmet dayi
(02.10.12)
beşiktaşlı yusuf şimşek hem hoca hem oyunculuk yaptı girip oyuna oynuyordu.
0
soluman
(02.10.12)
man united'da scholes yardımcı antrenör olarak başladı geçen sezona ama ferguson baktı yeri doldurulamıyo, arada oyuna aldı.
0
r_u_h
(02.10.12)
ilk insan Faruk vardı. Sigarayı atıp oyuna girdiydi.
0
Striker
(02.10.12)
en basit örneği aykut var istanbul spor'da yaptı sanırım. avrupa'da gianfranco zola var chelsea'de. hatırladıklarım bunlar ama yanılıyor da olabilirim...
0
benim de soyleyeceklerim var
(02.10.12)
zamanında trabzonspor'u eleyen rum takımının gürcü hocası temur ketsbaia. ilk hatırladığım o.
0
g7mor
(02.10.12)
oyuncu/antrenör olarak geçiyor.
(bkz: #3104149)
0
xenophobe
(02.10.12)
(9)

araba yağı

taha1907
göstergede yağ bitmiş işareti kırmızı oldu sonra baktım harbiden de bitmiş yağı.bu yağı nerden ve nasıl doldurabilirim ? sanayiye gidip bide adama para vermek istemiyorum kendim gidip bi yerden alıp dolduramaz mıyım
göstergede yağ bitmiş işareti kırmızı oldu sonra baktım harbiden de bitmiş yağı.bu yağı nerden ve nasıl doldurabilirim ?
sanayiye gidip bide adama para vermek istemiyorum kendim gidip bi yerden alıp dolduramaz mıyım
0
taha1907
(02.10.12)
arabanın markası nedir ? benzinlikten 1 lt yağ alıp. kaput'u açtığında üzerinde yağ lambasının işareti olan kağağı açıp dolduruyorsun. ( siyah büyük kapak). benzinliklerde yağ biraz pahalı olabilir. ayrıca benzinlikte ki pompacıya söylesen bile yağı ekler.
0
1917
(02.10.12)
zaten yağ ışığı yanıyorsa arabayı harekett ettirme motoru yakarsın sonra.
benzin istasyonuna git aracının modelini söyle uygun olanı yağı al.
motoru açıp Yağı doldur.
0
€xpolerer
(02.10.12)
1 Litre yağ yetmeyebilir. Ayrıca yağ ışığı yanmış arabayı kullanmamalısın.
0
himmet dayi
(02.10.12)
yağ ışığı sürekli yanmıyor.bi yanıyo bi sönüyor
0
🌸taha1907
(02.10.12)
farklı bir sürü çeşit yağ var, aracınızın ihtiyacı olan yağı bulmalısınız. yanıp sönüyorsa gidip sanayiye arabanızın markası tabelasında yazan bi motor ustasına yaptırabilirsiniz. bence kendiniz doldurmayın, usta yağ filtresine de baksın, lamba bir yanıp bir sönüyorsa ufak da tıkanıklık falan da olabilir. yağ fitresi de çok pahalı bir şey değil. adam filtreyi söküp yağı tamamen boşaltıp yepisyeni yağ ve filtre versin oh mis.

araç sizin mi? sizinse hiç mi bakım yaptırmıyorsunuz? ara sıra da olsa gittiğiniz bir usta olmalı. yoksa da tanıdıklarınıza sorun, gittikleri birisi varsa siz de oraya gidin.

bir de, yağ doldurtmaya ödeyeceğiniz paradan kaçıyorsanız niye araba aldınız ki?
0
gkhncnzdgn
(02.10.12)
şu aralar çok masraf yaptık arabaya o nedenle.
0
🌸taha1907
(02.10.12)
çok tutmaz, 50-60 lira falandır muhtemelen, bilemedin maksimum 100.
ha asortik bi arabaysa bilemem tabi.
0
gkhncnzdgn
(02.10.12)
hyundai accent.2002 model
0
🌸taha1907
(02.10.12)
Göstergedeki yağ ışığı yağ bitmiş ışığı değil, git yağı kontrol et ışığı.

Araba soğukken ve düz bir zeminde 4-6 saat beklemiş iken yağ çubuğu ile kontrol et. İlk başta çıkar yağ çubuğunu bir peçeteyle sil. Sonra tak yerine gerçi çıkar bir bak yağ seviyesi çubuktaki çentikler arasında mı diye.

Motor çalışınca karterdeki yağ parçalar tarafından yukarı çekilir. Anca belli bir süre bekledikten sonra kartere geri akar da işe yarar bir ölçüm alabilirsin.

Yağ alıp eklendiğinde genellikle yağ kartı doldurulur. Hangi marka, ne incelikte ne muhtevada, hangi tarihte araba kaç kilometredeyken dolduruldu o kağıdın üzerinde yazar. Direksyon sütununda bir yere asarlar genelde. O kağıdı bulmaya çalış, oradaki yağ ile tamamla eksilen yağı.

Son olarak araban cidden yağ eksiltmişse bir yerinde problem olması muhtemeldir. Bir ustaya/servise götürüp yap kaçağı var mı, egzostan duman atıyor mu vs bilen bir kişiye baktır.
0
skatheist
(02.10.12)
(2)

askere gitmek için askerlik şubesine gitmekle ilgili bir-iki soru

tepedeki psychedelic adam
merhaba,sanırım gidip belge filan verince aynı zamanda form gibi bişey de doldurucam. bu formda şu soruya şöyle cevap ver/verme diyebileceğiniz bişey var mı? ayrıca bir de sınav yapılıyor herhalde, önemsiz olduğu söylense de. bu gitmeden ne kadar süre önce yapılıyor. aralıkta gidenler için ne zaman
merhaba,
sanırım gidip belge filan verince aynı zamanda form gibi bişey de doldurucam. bu formda şu soruya şöyle cevap ver/verme diyebileceğiniz bişey var mı? ayrıca bir de sınav yapılıyor herhalde, önemsiz olduğu söylense de. bu gitmeden ne kadar süre önce yapılıyor. aralıkta gidenler için ne zaman yapılacak mesela. bu sınava giriş bir il seçeceksek onu göre seçicem de ondan soruyorum.

ayrıca kadıköy askerlik şubesi'ne gitmeyi düşünüyordum ama geçen gün bir arkadaşım sarıyer'dekinin gayet sakin, iyi olduğunu söyledi. arada önemli fark mıdı bilen var mı? sarıyer'e kadar gitmeme değer mi?
0
tepedeki psychedelic adam
(02.10.12)
askerliğini ya da spor yapma durumunu engelleyecek bir durum varsa bunları muhakkak belirt.

yedek subaylık sınavını soruyorsun sanırım. Aralık celbi için 1-2-3 Aralık günlerinde sınav yapılır ve 10 Aralık'ta sınav sonucu ve hangi birliğe katılacağın açıklanır. Sınava hangi ilde girmek istiyorsan o ilin askerlik şubesinden ya da sınav merkezi o il olan diğer illerin askerlik şubelerinden sevk belgesini alman gerekiyor. Yani ilk başvuru için nereden başvurduğun önemli değil. Ancak Kasım ayında sevk belgesini almaya gittiğin şube önemli.
0
himmet dayi
(02.10.12)
yedek subaylar uzun dönem yapıyor değil mi? ben 4 yıllık mezunuyum ama uzun yapmak istemiyorum zaten o zaman girmesem daha mı iyi, oluyor mu öyle?
ilk başvuru için yer sormamın nedeni sınav yeri için değildi aslında. hangisinde daha az beklerim, daha az uğraştırırlar vs. gibiydi amacım.
0
🌸tepedeki psychedelic adam
(02.10.12)
(3)

twitterda neden çoğu kişi nin hesabı onaylı değil?

elegant
yeni kullanmaya başladım, arkadaşlarımın adına bile çakma hesaplar var. ünlülerde durum feci vahim. siz nasıl ayırt ediyorsunuz? mesela saba tümer ve ebru şallının gerçek hesaplarını nasıl anlayabilirim?
yeni kullanmaya başladım, arkadaşlarımın adına bile çakma hesaplar var. ünlülerde durum feci vahim. siz nasıl ayırt ediyorsunuz?
mesela saba tümer ve ebru şallının gerçek hesaplarını nasıl anlayabilirim?
0
elegant
(02.10.12)
Takipci sayısından veya kendi web sitelerinde facebook, twitter hesaplarının bağlantıları yer alıyor.
0
disfircasiyimben
(02.10.12)
birçok gazetede bununla alakalı haberler yapılmıştı:

www.google.com.tr
0
himmet dayi
(02.10.12)
Yanların da genellikle mavi bir tik olur mesela;

twitter.com

Bunun haricin de takipci sayısı ile attığı tweetlere gözlem yaparakta bunu anlıyabilirsiniz. Mesela bi saba tümer AHAHAHAH ÇOK KOMİKKKK diye bi twit atar mı? orası mechul işte..
0
sivil admin
(02.10.12)
(2)

tek antenden iki uydu alıcı

inheritance
apartmanda merkezi uydu sistemi var. eve bir tane kablo geliyor. bu kabloya d-smart uydu alıcısını bağladım. bu kabloyu bir şekilde çoğaltarak diğer odadaki diğer uydu alıcıya bağlamay mümkün mü?
apartmanda merkezi uydu sistemi var. eve bir tane kablo geliyor. bu kabloya d-smart uydu alıcısını bağladım. bu kabloyu bir şekilde çoğaltarak diğer odadaki diğer uydu alıcıya bağlamay mümkün mü?
0
inheritance
(02.10.12)
Mümkün. Ancak LNB'den kablo çekmeniz gerekiyor. Kendi kablonuza ek kablo yaparsanız olmaz. Aslında yayın gelir ama örneğin ikiniz de NTV izlerseniz ya da biriniz NTV biriniz NTVSpor izlerseniz sorun olmaz. Farklı kanalların çoğunda yayın alamazsınız. Sizin daire'ye geldiği gibi ikinci bir kabloyu Uydunun LNB'sinden çekmeniz gerekir.
0
himmet dayi
(02.10.12)
bu veya

urun.gittigidiyor.com


bundan lazım size.

urun.gittigidiyor.com
0
keller
(02.10.12)
(5)

harici harddisk kullanım endişesi

eternal_soul
1 tb'lık harici hdd almayı düşünüyorum, fakat geçmişte hdd'lerden çok çektim. kafa da attı, verilerim güme de gitti falan filan... olmayacak diye bir şey yok tabii ki de, ancak başımdan geçen olaylar durduk yere olmuştu.acayip endişem var bu konuda. ne kadar güvenebilirim? kullanan çok insan vardır
1 tb'lık harici hdd almayı düşünüyorum, fakat geçmişte hdd'lerden çok çektim. kafa da attı, verilerim güme de gitti falan filan... olmayacak diye bir şey yok tabii ki de, ancak başımdan geçen olaylar durduk yere olmuştu.

acayip endişem var bu konuda. ne kadar güvenebilirim? kullanan çok insan vardır elbette. belki de benim biraz da teknolojiden uzak kalmam sağlıyor bu endişeyi.
0
eternal_soul
(02.10.12)
Bozulma ihtimali her zaman var. Kimse "Al hiçbir şey olmaz." diyemez. Ama o kadar da karamsar olmaya gerek yok. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey Windows'ta iken saatin yanından tıklayıp aygıtı çıkar demeden USB'den çekmemek. Aynı anda birden fazla kopyalama ya da yapıştırma yapmayın. Dikkatli kullanırsanız durduk yere bozulacağını pek sanmıyorum.
0
himmet dayi
(02.10.12)
seni çok iyi anlıyorum, aynı veri kayıpları başıma geldi ve bir daha toplayamayacağım kayıtlar vardı. saatin yanına tıklamadan da rahatlıkla çıkartabilirsin bu arada ancak şöyle tavsiye verebilirim: yedeğinin yedeğini alacaksın.. hali hazırda 2 ayrı hdd var ve korkuyorum her açtığımda içini.
0
dikenlitel
(02.10.12)
western digital al. bende iki tane var. kedim bikac kere yere dusurdum yuksekten ona ragmen bi sey olmadi cok saglam
0
maresalx
(02.10.12)
bence hdd depolama yerine bulut çözümlerini deneyebilirsiniz silinme kaybolma ihtimali çok çok çok düşük. google drive, yandex.disk. dropbox hangisi hoşunuza giderse
0
ne gerek var ki
(02.10.12)
İki tane al, çift yedekli çalış. Önemli verilerini tek bir medyada tutuyorsan senin hatan.

Benim harici harddisklerim hiç bozulmadı, yine de her an gidebileceklerini varsayarak hareket ediyorum.
0
skatheist
(02.10.12)
(17)

En yakın arkadasınız kardeşiniz gibi sevdiğiniz birisi ?

spica
Eşcinsel olduğunu söylese " e bana ne dostum bundan " mı dersiniz, yoksa görüşmez mısınız ? Tepkiniz olur mu olursa ne olur ?
Eşcinsel olduğunu söylese " e bana ne dostum bundan " mı dersiniz, yoksa görüşmez mısınız ? Tepkiniz olur mu olursa ne olur ?
0
spica
(01.10.12)
banane derim.
0
geberix
(01.10.12)
kardeş ayağı göt ayağı yapmadığı sürece sorun yok.
0
madyb
(01.10.12)
Görüşmem. Bunun eşcinselleri dışlamakla ilgisi yok ama kardeşim gibi sevdiğim biriyle düşüncelerimin de yakın olması gerek.
0
winstoncash
(01.10.12)
tepkim olmaz. tepkisi olan varsa da eşcinsel arkadaşı için üzülürüm, karşısındakini en yakın arkadaşı zannettiği için.
0
idyl
(01.10.12)
bana zarari olmayan bir ozelliginden dolayi gorusmemezlik etmem. zira esas ibnelik odur.
0
mayeskuel
(01.10.12)
erkek mi dişi mi?
0
messimessibuadamneyinnessi
(01.10.12)
en yakın arkadaşının eşcinsel olduğunu öğrenince buraya gelip ne yapacağını sorgulayan kişinin dostluğundan şüphe eder sonra da dostluğuma bakardım. görüşmemek nedir????
0
neira
(01.10.12)
aynen devam ederim. ama sadece artık yanında boxer'la falan takılmam.
0
sen git ben geliyorum
(01.10.12)
niye görüşmeyeyim?
şimdiye kadar heteroseksüel diye mi görüşüyordum.
0
kayranin kedisi
(01.10.12)
görüşmemeyi düşünmek nasıl bi arkadaşlık ? daha çok yanında olmaya çalışıp, şimdiye kadar neden söylemediğini ya da söyleyemediğini öğrenmeye çalışırdım.
0
beynim infilak edicek
(01.10.12)
"Bana sulanırsan seni s*kerim" esprisini yapar devam ederim. Sonuçta bu bir düşünce ya da tercih meselesi değil. Kimin nasıl olduğu umrumda da değil.
0
himmet dayi
(01.10.12)
+ ilaveten, duyuruyu kullananlar az cok medeni insanlar. buradan cikarim yapip aha demek ki herkes boyle dusunuyormus dersen hata yapmis olursun. turk halkinin yuzde 80/90'i bu durumda nahos tepki verir.
0
mayeskuel
(01.10.12)
çok kızar ve azarların. sonra da acilen tedavi! olması için öğüt manyaa yaparım kendisini.
0
aeroflot
(01.10.12)
Benimkisi merak oldu birazcık bir arkadasım oldugundan yada basıma geldiginden değil. Çok asırı bir homofobik arkadasim oldugundan ve gecen de zenne yi izleyince sormak istedim. Eşcinsel olduğu için oğlunu öldüren insanlar var bu memlekette yazık.
0
🌸spica
(01.10.12)
peki derim ben.

asiri negatif tepkiyi bir kenara koyarsak beni en cok rahatsiz eden tepki karsi tarafi aslinda oyle olmadigina ikna etmeye calismak. o insan karsinda durup bunu soyluyorsa demek ki gercekten oyle olduguna kanaat getirmis ve bu senin fikrinin sifir onem tasidigi bir alan. ikinci sirada da hic benzetemedim soylemesen anlamayacaktim var.
0
peki madem
(01.10.12)
bana ne dedım, ıntıhardan vazgecmıs oldu. o derece onemlı bı durum verdıgınız cevap.
0
fenerliyim ama feneri delgado
(01.10.12)
"karşı cinsle yakınlaşmalar" konulu sohbet ve aktiviteler paylaşmaktan ibaret değilse arkadaşlık, neden fark etsin?
0
cereal killer
(01.10.12)
(2)

FIFA 13 ortaklığı

meemet mi gari bu
arkadaşım PS3'üne fifa 13'ü indirdi bugün, ben de kendi PS3'ümden kendisiyle ortak olup oynamak istiyorum, ne yapmak gerekiyor, aydınlatırsanız sevinirim.
arkadaşım PS3'üne fifa 13'ü indirdi bugün, ben de kendi PS3'ümden kendisiyle ortak olup oynamak istiyorum, ne yapmak gerekiyor, aydınlatırsanız sevinirim.
0
meemet mi gari bu
(01.10.12)
En başta oyunların orjinal olması gerekiyor.
0
himmet dayi
(01.10.12)
oyun orjinal benim merak etiğimm bu ortaklık muhabbeti ps3'te nasıl yapılıyor.
0
🌸meemet mi gari bu
(01.10.12)
(5)

İzinsiz içerik kopyalamasını takip etmek

winston insani
Merhabalar. Bir bloğum var diyelim. Burda yazdığım yazıların benden izinsiz kullanılmasını nasıl önleyebilirim? Tüm yazıların içeriğini google'da aratamam heralde. Fikri olan var mı?
Merhabalar. Bir bloğum var diyelim. Burda yazdığım yazıların benden izinsiz kullanılmasını nasıl önleyebilirim? Tüm yazıların içeriğini google'da aratamam heralde. Fikri olan var mı?
0
winston insani
(01.10.12)
yazının içinden anahtar (sizce önemli, kullanılabileceğini düşündüğünüz) kısımları, ifadeleri vs. google alert'e ekleyebilirsiniz. yani o ifadenin aynı şekilde geçtiği her yazıyı size haber verir.
0
idyl
(01.10.12)
yazı seçimini ve sağ tıklamayı önleyebilirsin.
www.aydinmahmut.com
www.webmastersitesi.com

buradaki javascript kodlarını .js olarak kaydedip sayfa içinde çağırabilirsiniz ya da direk sayfaya gömebilirsiniz. .js olarak kaydederken baştaki <script> ve sondaki </script> taglarını kaldırmalısınız.

pro. kullanıcılar o yazıyı yine her türlü alabilir ama. bunlar sadece önlem.
0
gozyakansakiz
(01.10.12)
bu javascript kadar saçma ve uyuz bir uygulama yok. o salak kodu çalıştıran her siteyi sikertip, yazılarını yüzbinlerce yere kopyalayasım geliyor. sanki çok matah bir koruma yöntemiymiş gibi... en lamer sitelerde var.
0
desdinova
(01.10.12)
@desdinova uyuz olduğuna göre demek ki işe yarayan bişey en azından normal kullanıcılar için. sen kullan javascript güzeldir. jquery de kullanabilirsin aynı işlem için o biraz daha modern.
0
gozyakansakiz
(01.10.12)
Şu ekranda görebildiğin her türlü yazı kopyalanabilir. Yasal olarak telif hakları sana aitse yazıların o zaman hukuki işlem ile önüne geçebilirsin bir nebze. yok değilse istediğin koruma yöntemini getir yine kopyalarım.
0
himmet dayi
(01.10.12)
(3)

iphone 5 vs galaxy s3

dartagnan
baskası su baslıgı acsa soverdim ama bir sebepten bu telefonlardan birini alma sansım dogru.Aslen iphone4 kullanıyorum fakat çizik mizik derken 5 den kortum. Galaxy s3 de kagıt uzerine super ama yetenek ve bilgi olarak cok yeterli olsamda super tembel bir insanım, jailbreak le bir dogru duzgun ugras
baskası su baslıgı acsa soverdim ama bir sebepten bu telefonlardan birini alma sansım dogru.

Aslen iphone4 kullanıyorum fakat çizik mizik derken 5 den kortum. Galaxy s3 de kagıt uzerine super ama yetenek ve bilgi olarak cok yeterli olsamda super tembel bir insanım, jailbreak le bir dogru duzgun ugrasmazken android kasar mı beni bilemedim.

evet ahiret sorusu geliyor. iphone 5 mi s3 mu?
0
dartagnan
(01.10.12)
5

uygulama / crackli uygulama bakımından ios fazlasıyla önde.
0
himmet dayi
(01.10.12)
s3 kullanıcısıyım güzel telefon ama bir iphone değil tabii ki 5 tavsiye ederim
0
ssyumusakg
(01.10.12)
senin için iPhone.
0
sen git ben geliyorum
(01.10.12)
(8)

kirilan kalbi onarmak için yardima ihtiyacim var...

rnlelk
istemeyerek erkek arkadaşimin kalbini kirdim hem de fena halde. evlilik aşamasina gelen ilişkimiz bitmek üzere. özür filan diledim tabi. ama sanirim durumu hazmetmekte zorlaniyo.aslinda affedilmeyecek bi durum yok çok ciddi anlamda ama kendisi biraz zor bi insandir ve ayrintilara takilir. şimdi daha
istemeyerek erkek arkadaşimin kalbini kirdim hem de fena halde. evlilik aşamasina gelen ilişkimiz bitmek üzere. özür filan diledim tabi. ama sanirim durumu hazmetmekte zorlaniyo.aslinda affedilmeyecek bi durum yok çok ciddi anlamda ama kendisi biraz zor bi insandir ve ayrintilara takilir. şimdi daha ne yapsam diye düşünüyorum gönlünü almak için. tecrübeli arkadaşlar lütfen yardim edin...
0
rnlelk
(01.10.12)
konu ne?
0
gerizekalı final edition sp1
(01.10.12)
zorlama. beklemeni tavsiye ederim.
0
sinpensar
(01.10.12)
ne yaptın da kırdın?
0
dartagnan
(01.10.12)
arkasından cok yalvarma modunda olma. cok sıkarsan daha cok kacar. bırak kendı halıne. bır yerden sonra sana döner zaten donmezse bıtırmıstır
0
slash01
(01.10.12)
konuyu bilmediğimizden tecrübeli olup olmadığımızı da bilemeyiz. kalbi kırıldıysa ve sen özür dilediysen ,elinden başka bir şey gelmez, bekleyeceksin. kalbini kırdığın konuda da şunu diyebilirim, sevgisi gururunu yenerse seni affedecektir.
0
neira
(01.10.12)
dünyada en zor şey kırılan bir kalbi onarmaktır..
insana yakışan insanca yaşayıp var olmaktır..
zor değil, zor değil,
seviyorum seni derken bana özür dilemek...
0
all girls dream
(01.10.12)
konuyu yazmadığın sürece işe yarar cevap alamazsın.
0
sen git ben geliyorum
(01.10.12)
önsöz: sevgilim yok.

açıkçası kendimi er kişinin yerine koyduğumda kalbimi kıran sevgilim bunu telafi etmek için beklemeyi tercih ederse "umrunda değil heralde" diye düşünmeden edemem. böyle durumlarda insanın aklına hep kötü senaryolar gelir.

onun da "şuna bak. hem suçlu hem güçlü" diye düşünmemesi için "özür diledim, bekliyorum" moduna girme bence.
0
himmet dayi
(01.10.12)
(1)

iphone restrictions kodu

dartagnan
Selamlar,jailbreaksiz (sirket) iphone 4 umden ses çıkmıyor. Resetlek istiyorum fakat "restrictions password" diye birsey soruyor. Bu sifreyi bile nkimse yok ortada. Telefonu baska bir sekilde sıfırlayabilir miyim? içindeki hersey kayboabilir sorun degil
Selamlar,

jailbreaksiz (sirket) iphone 4 umden ses çıkmıyor. Resetlek istiyorum fakat "restrictions password" diye birsey soruyor. Bu sifreyi bile nkimse yok ortada. Telefonu baska bir sekilde sıfırlayabilir miyim? içindeki hersey kayboabilir sorun degil
0
dartagnan
(01.10.12)
iTunes'a bağlayıp restore yapabilirsin. Yapmadan önce yedek alırsan içindekileri de kurtarmış olursun. Ama ses problemi düzelir mi bilmem. Donanımsal bir problem olabilir.
0
himmet dayi
(01.10.12)
(1)

3D Film?

hayattan sikilan adam
Selamlar,Evde bir adet 3D özellikli LG Led Tv var. Şimdi ben bi 3 boyutlu film bulup izlesem diyorum ama nasıl yapacam bilemiyorum.Normalde bazı dizileri indirip flash disk'e atarak TV'ye USB'den bağlayıp izliyorum ama 3D olunca nasıl oluyor bilmiyorum.Google'a 3D film yazınca baya bir şey çıkıyor a
Selamlar,

Evde bir adet 3D özellikli LG Led Tv var. Şimdi ben bi 3 boyutlu film bulup izlesem diyorum ama nasıl yapacam bilemiyorum.

Normalde bazı dizileri indirip flash disk'e atarak TV'ye USB'den bağlayıp izliyorum ama 3D olunca nasıl oluyor bilmiyorum.

Google'a 3D film yazınca baya bir şey çıkıyor ama 2-3 GB dosya indirip izleyemeden silmek istemiyorum.

Acaba test amaçlı indirebileceğim küçük boyutlu 3D videolar var mıdır?
0
hayattan sikilan adam
(01.10.12)
Smart TV özelliği var ise youtube'dan 3D videoları izleyebilirsin deneme amaçlı olarak. Bunun dışında 3D film izlemek istiyorsan torrent'te Testere 3D var 1080p olarak. Ben indirdim, gayet güzel.
0
himmet dayi
(01.10.12)
(7)

Avrupa Liglerinde Derbiler

hubris
Avrupa liglerindeki büyük derbiler neden hep aynı haftaya geliyor? Mesela 7 Ekimde Barca-R.Madrid; ManU-Man City; Inter-Milan; BJK-FB; Adanaspor-Adana Demirspor maçları oynanacak.Bu durum her sezon oluyor. Hatta sezonda 2-3 kez oluyor. Bunu ayarlıyorlar mı bilerek?
Avrupa liglerindeki büyük derbiler neden hep aynı haftaya geliyor? Mesela 7 Ekimde Barca-R.Madrid; ManU-Man City; Inter-Milan; BJK-FB; Adanaspor-Adana Demirspor maçları oynanacak.

Bu durum her sezon oluyor. Hatta sezonda 2-3 kez oluyor. Bunu ayarlıyorlar mı bilerek?
0
hubris
(30.09.12)
Hayır.
0
himmet dayi
(30.09.12)
Bu her sezon istisnasız aynı oluyor. Bence var bi dalgası.
0
🌸hubris
(30.09.12)
küçüklüğümden beri dikkat ederim fb,gs derbisi ile el clasciio son 15 senede çok rahat 7-8 kere aynı gün veya aynı hafta oynanmıştır, tesadüf değil kesinlikle.
0
ananza
(30.09.12)
Man Utd - Man City birinin uydurması, o maç aralık ayında.
0
cakabo
(30.09.12)
@cakabo

haklısın ben de tribün dergi'nin sitesinde görüp yazmıştım buraya. sphotos-h.ak.fbcdn.net

Ama bu durum cidden tesadüf değil.
0
🌸hubris
(30.09.12)
UEFA futbolun cazibesini arttırmak için ülke federasyonlarıyla bir haltlar çeviriyor büyük ihtimalle. Şampiyonlar Ligi kuralarının şansa çekilmediğine inanıyorum.

6 ekim man city-sunderland
7 ekim newcastle unt- man u maçları varken man u- man city derbisini izleyeceğimizi söyleyenler de ilginç tabi.
0
carpena
(30.09.12)
birsuru lig var, bazilarinda 5-6 buyuk takim var, cakismasi gayet siradan bir durum, ama derseniz fb-gs ile real - barca son 10 senede su kadar cakisti, ozaman anlarim, ama bu tamamen sansa sanirim.
0
lutah
(30.09.12)
(2)

Excel guruları, bi' bakın hele!

mocha
Değerli excel guruları, dünyanın en saçma sorusuyla karşınızdayım..Eklediğim resmin açıklaması da aşağıda..Resimdeki örnek üzerinden gidiyorum:Elimizde bir hücre ve içerisinde percentage'a çevrilmiş bir rakam var. Rakamımız "0.118670967081349" görünümü : "11.87%"Bu gibi iki rakamı ve de başka bir do
Değerli excel guruları, dünyanın en saçma sorusuyla karşınızdayım..

Eklediğim resmin açıklaması da aşağıda..

Resimdeki örnek üzerinden gidiyorum:
Elimizde bir hücre ve içerisinde percentage'a çevrilmiş bir rakam var.
Rakamımız "0.118670967081349" görünümü : "11.87%"

Bu gibi iki rakamı ve de başka bir doğrulamayı alıp yeni bir hücrede birleştirmeye çalışınca çıkan görüntü bu:

"GR2 (0.118670967081349, 0.184379312182786)"

ama ben istiyorum ki şöyle gözüksün : "GR2 (11.87%, 18.44%)"

Nasıl olur da olur bu iş?
0
mocha
(29.09.12)
Olmaz derim ben. Çünkü concatenate formülü metin birleştirmede kullanılır ve kullandığınız hücreler ne olursa olsun metine dönüştürüp birleştirir. Öyle görünmesini istiyorsanız kaynak hücrelere örneğin '11,28% şeklinde yazmalısınız. Ama böyle yazarsanız kaynak hücredeki sayıları matematiksel işlemlerde kullanamazsınız.
0
himmet dayi
(29.09.12)
=TEXT(A18;"0.00%") ve =TEXT(A19;"0.00%") yüzdeliğe dönüştürür onları. A18 yerine ilki, A19 yerine ikinci olacak yani formülde.
0
galadnikov
(29.09.12)
(3)

iPhone Uygulamaları Açılır Gibi Yapıp Açılmıyor

Raymond
Evet, uygulamayı açtığımda ekran hafif bir git-gel yapıyor ama uygulama açılmıyor. Bu daha önce de olmuştu ama düzelmişti. iPhone'u farklı bilgisayarlarda şarj ediyorum ama iTunes ile herhangi bir eşleştirme yapmıyorum. Bu sorun neden olur, nasıl çözülür, bir daha olmaması için ne yapılır?Teşekkürle
Evet, uygulamayı açtığımda ekran hafif bir git-gel yapıyor ama uygulama açılmıyor. Bu daha önce de olmuştu ama düzelmişti. iPhone'u farklı bilgisayarlarda şarj ediyorum ama iTunes ile herhangi bir eşleştirme yapmıyorum. Bu sorun neden olur, nasıl çözülür, bir daha olmaması için ne yapılır?

Teşekkürler.
0
Raymond
(29.09.12)
Jailbreak var mı?

Telefonu yeniden başlatmayı denediniz mi?
0
himmet dayi
(29.09.12)
himmet dayı, jailbreakli ve yeniden başlatmıştım ama düzelmedi.

metehan01'in "app storedan herhangi bir uygulama indirirsen düzelir" çözümüyle bu sorundan kurtuldum.

Teşekkürler.
0
🌸Raymond
(29.09.12)
jailbreak olmayan iphone'da bana oluyordu. sanırım iki ayrı hesap kullanıp uygulama indirirseniz olabiliyor. eskiden beri amerika hesabı ile geçiniyodum, uygulama almak için türkiye hesabı da açınca işler karıştı. para verip aldıklarım açılmıyordu hiç bi şekilde. uygulama indirice çözülüyodu tekrar.
0
raikkonen
(29.09.12)
(2)

word'ten excel'e tablo aktarımı

tunalizade
word sayfasına yazılmış ve tablo haline getirilmiş bir belge var. sütünlar satırlar vs. bu belgedekileri excel'e aktarmaya çalışıyorum ama şu şekilde bir problem doğuyor. örneğin, isimler, telefon numaraları ve adresler olan bir tablonuz olsun. isimler ve tel numaraları tek hane, adres sütunundakile
word sayfasına yazılmış ve tablo haline getirilmiş bir belge var. sütünlar satırlar vs. bu belgedekileri excel'e aktarmaya çalışıyorum ama şu şekilde bir problem doğuyor. örneğin, isimler, telefon numaraları ve adresler olan bir tablonuz olsun. isimler ve tel numaraları tek hane, adres sütunundakiler ise 3 satırdan oluşuyor. bu tabloyu kopyalayıp excele yapıştırdığımda isim ve telefon numaralarında hiçbir sorun çıkmazken adresler için her bir "enter" tuşuyla oluşturulan satırlar tek tek tabloda yer alıyor ve haliyle adresler satır satır kaymış oluyor. yani 1 adres ilk 3 kişiye yazılıyor. demek istediğimi anlatabilmişimdir umuyorum.
google'da arama yaptım herkes excel'in "enter" tuşunu bir satır için kullandığını bu yüzden word belgesinin txt'ye dönüştürülmesi gerektiğinden falan bahsetmiş, bunu denedim ama bir sonuç çıkmadı, aynı şey oldu.
tek tek adresleri tek sıra haline getirince sorun kalmıyor ama bunun daha pratik bir yolu var mı diye sormak istiyorum.
teşekkürler.
0
tunalizade
(28.09.12)
Word'de tablonun üzerine getir imleci, sol üstte bir simge çıkacak 4 yöne ok gibi. ona tıkla. komple seçili oluyor tablo. Ctrl + C ile kopyala. Sonra Excel'e git satır ve sütun isimlerinin yazdığı yerin en sol üstündeki boşluğa (A yazan yerin solu, 1 yazan yerin üstü) tıkla. Tüm excel tablosu seçili olmuş oluyor. Sonra Ctrl + V ile yapıştır. Bu şekilde tablonun aktarılması lazım.

eğer böyle yaparsan Mesela Ahmet ismi için 3 satırlı adres var ise o adresi 3 satıra yapıştırır ve isim kısmında da 3 satırı birleştirip Ahmet'i oraya yazar.

Olmazsa mesaj atabilirsin.
0
himmet dayi
(28.09.12)
teşekkürler himmet dayi :)
0
🌸tunalizade
(28.09.12)
(5)

iPhone ve Windows 7'yi Media Player Olarak Kullanmak

Raymond
Bir iPhone, bir adet Windows 7'li bilgisayar var. Bir adet de WIFI ağımız. İki cihaz da ağa dahil. İstediğim şudur:Bir media player olsun (vlc, bs player gibi), bu programı Windows 7'e yükleyip, iPhone'dan yönetmek istiyorum. (wifi üzerinden) Bunu söz konusu player üzerinden yapmak istiyorum ki tam
Bir iPhone, bir adet Windows 7'li bilgisayar var. Bir adet de WIFI ağımız. İki cihaz da ağa dahil. İstediğim şudur:

Bir media player olsun (vlc, bs player gibi), bu programı Windows 7'e yükleyip, iPhone'dan yönetmek istiyorum. (wifi üzerinden) Bunu söz konusu player üzerinden yapmak istiyorum ki tam hakimiyet söz konusu olsun. RDP vb çözümleri pek sevmiyorum.

Teşekkürler.
0
Raymond
(28.09.12)
pc'ye herhangi bir programi yukleyın(vlc, kmplayer, bsplayer veya gom)
iphon ve pc'ye ise logemein'i yukleyin.

edit: pardon o ibareyi farketmemisim. vlc'nin soyle birseyi vardi.

hobbyistsoftware.com
0
mayeskuel
(28.09.12)
Logmein? Logmein'in RDP'den farkı nedir? Kullandığı protokol dışında yine uzak masaüstü programı.
0
🌸Raymond
(28.09.12)
itunes.apple.com

buyrunuz :)
0
cevab veremedi
(28.09.12)
remote ile itunes üzerindeki her türlü medyayı çalıştırabilirsiniz diye biliyorum.
0
kut
(28.09.12)
RemoteX diye bir uygulama var. Sadece media player değil, Winamp, GOM, VLC, vs. vs. bir çok programı destekliyor. Arayüzü de çok iyi.
0
himmet dayi
(27.10.12)
(1)

Ipod touch'ı internet bağlantısı olan telefonla senkronize etmek

tabanzabonanza
evet beyler bayanlar. 4. nesil ipod ve lg gd 880 i senkron edip. telefonun internet bağlantısıyla ipod dan nete girebilir miyim ?
evet beyler bayanlar. 4. nesil ipod ve lg gd 880 i senkron edip. telefonun internet bağlantısıyla ipod dan nete girebilir miyim ?
0
tabanzabonanza
(27.09.12)
LG telefonun wi-fi hotspot özelliği yoksa sivrisinek+1
0
himmet dayi
(27.09.12)
(4)

Ipadde nasıl dizi izliyorsunuz?

galaxys3
Ben dizimagden izliyordum ama o bölümü açmadı. Ha bir de iOS 6 yükleyince Youtube kaybolmuş? :(
Ben dizimagden izliyordum ama o bölümü açmadı. Ha bir de iOS 6 yükleyince Youtube kaybolmuş? :(
0
galaxys3
(27.09.12)
ben safariden açıyorum yabancidiziizle.com'u oradan rahatça izliyorum. dizimag'in bi' günü diğerini tutmuyor ki.
0
brotha b
(27.09.12)
appstore'dan youtube indirebilirsiniz. Sadece iOS6 ile entegre şekilde gelmiyor.
0
alkolik imam
(27.09.12)
skyfire web tarayıcısını indirmeniz gerekiyor. dizimag falan tüm flash videoları izleyebilirsiniz.
0
himmet dayi
(27.09.12)
chrome'dan açıyor. yani ben çok rahat izliyorum. :)
0
ludmilla
(27.09.12)
(2)

iphone4s ios6

draconas
Arkadaşlar merhaba, Telefonumda ios 5.1’i kullanıyorum, gelen güncellemeyi (5.1.1) yüklememiştim uzun bir süre yükleyim mi yüklemeyim mi diye düşünürken ios6 çıktı. Telefon bu 2 güncellemeyi de indirdi. İlk önce 5.1.1’i indirdi. Haliyle bu bir bellek işgal ediyordu. Ben bunu yüklemedim ama silmedim
Arkadaşlar merhaba,

Telefonumda ios 5.1’i kullanıyorum, gelen güncellemeyi (5.1.1) yüklememiştim uzun bir süre yükleyim mi yüklemeyim mi diye düşünürken ios6 çıktı. Telefon bu 2 güncellemeyi de indirdi. İlk önce 5.1.1’i indirdi. Haliyle bu bir bellek işgal ediyordu. Ben bunu yüklemedim ama silmedimde ( zaten nasıl silineceğini de bilmiyorum.) şimdi de ios6’yi indirdi ben bunu da yüklemedim ve haliyle bu da bir bellek işgal ediyor. Durduk yere kullanılamayacak alan yarattı bana.

Sorum şu; ben bu iki güncellemeyi de silip istediğim zaman indirip kurmak istiyorum. Bu mümkün mü? Yoksa artık ss durumunda mıyım?
0
draconas
(27.09.12)
ios sürümlerini nereye indirdiniz de yüklemediniz? telefona ios indirip onu yüklememek gibi bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum. ios'u indirdiyseniz onu yüklemişsinizdir. 2 ios'un ayrı ayrı yer kaplama gibi bir durumu yok.
0
nicotinell sakizli muhallebi
(27.09.12)
indirme işlemini bilgisayarda yaptıysanız bilgisayarda kalmıştır kurulum dosyası. hatta belki kalmamış bile olabilir.
0
himmet dayi
(27.09.12)
(1)

icloud hesabı şifre sorma

leo1905
iphone 3gs ios 5.1 kullanıcısıyımicloud hesabımda rehberi kopyaladım ancak şifre sormadım icloud a girince şifre soruyor şifremi nasıl öğrenebilirim
iphone 3gs ios 5.1 kullanıcısıyım
icloud hesabımda rehberi kopyaladım ancak şifre sormadım icloud a girince şifre soruyor
şifremi nasıl öğrenebilirim
0
leo1905
(27.09.12)
normal apple ID'ni kullanarak.
0
himmet dayi
(27.09.12)
(1)

incisozluge noldu ya

morte
bi giremeyen ben deilim demi
bi giremeyen ben deilim demi
0
morte
(26.09.12)
denedim, girilmiyor şu an.

ccc.incisozluk.cc'yi denedim
0
himmet dayi
(26.09.12)
(12)

Barcelona mı? Roma mı?

contavolta
ikisi arasında seçim yapsanız hangisine gidersiniz? Hangisi daha gezilesi?4 gün yeterli olur mu bu şehirler ve etrafındaki şehirleri gezmek için? vize almak hangisi için daha kolay?bir de şubat sonu, mart başı gideceğim havalar nasıl olur o aralar?2 sini de kesin gitmelisin diyenler varsa 2 sini de
ikisi arasında seçim yapsanız hangisine gidersiniz? Hangisi daha gezilesi?

4 gün yeterli olur mu bu şehirler ve etrafındaki şehirleri gezmek için?

vize almak hangisi için daha kolay?

bir de şubat sonu, mart başı gideceğim havalar nasıl olur o aralar?

2 sini de kesin gitmelisin diyenler varsa 2 sini de gideceğim.
0
contavolta
(26.09.12)
roma 2-3 gunde geziliyor. 4. gun farkli bir sehre gidip orasi gezilebilir rahatlikla. ornegin floransa.

barcelona'ya ben gitmedim ama gidip de begenmedim diyeni hic duymadim. gidenler hep bir kez daha gidebilsem diyor.
0
entrapmen
(26.09.12)
ne amaçla gittiğine bağlı.
barcelonaya gitmedim ama romadan daha çok sevebilirim orayı bir arkadaşımın anlattığı kadarıyla.
bence ikisine de git çevre şehirleri de gezmektense.
ben floransayı tercih ederim:)
0
goldentitan
(26.09.12)
ingiltere
0
fuzuli
(26.09.12)
İkisine de gitmedim ama Roma
0
himmet dayi
(26.09.12)
barcelona
0
coronaa
(26.09.12)
Barcelona'ya yazın gitmek gerek o yüzden Roma diyorum.
0
ontheroad
(26.09.12)
arkeoloji ve müze meraklısıysanız kesinlikle roma.
barcelona belki daha güzel bir şehir ama la rambla'dan ve deniz kenarı olmasından başka çok birşey yok.
0
anonimyususer
(26.09.12)
roma'ya gitmedim ama barcelona güzel yer. imkanım olsa tekrar gitmek isterim. barcelona için 4 gün ideal olur. çevre şehirler için vakit kalmaz bence. hatta denk gelirse bir de maça gidersin.
0
isiz ajun
(26.09.12)
dendiği üzre barcelona'nın tadı yazın çıkar.

ama içimde kalmasın derseniz de atlayın ryanair'e 30 euro'ya roma'dan barcelona'ya uçuverin.

ama bana kalırsa zamanınız da kısıtlı olduğu için floransa'ya geçin. barcelona'yı yaza bırakın.
0
brkylmz
(26.09.12)
roma.
0
even i say faith no more
(26.09.12)
önceeki yaz roma'ya, bu yaz da barcelona'ya gittim.


roma'nin eline su dökebilcek dünyada az şehir vardir.
0
la traviata
(25.10.13)
la traviata +1, kesinlikle roma. ama aslında ikisinin de tadı yazın çıkar sanki. geçen aralık ayında barselonadaydım, hava gayet güzeldi. ama 4 gün barselona için çok, 2 gün ideal. kalan 2 gün de madrid'de geçirilebilir.

mevsim yazsa romada da barselonada da 4 gün yetmeyebilir yalnız.
0
in vino veritas
(25.10.13)
(6)

Anneye Tablet PC

rectoa
İnternetten dizisini izlesin, feysbukuna girsin, bi iki site dolaşıversin falan. Ucuz ve de güzel tablet pc'lerden hangileri gider sizce bir anneye?
İnternetten dizisini izlesin, feysbukuna girsin, bi iki site dolaşıversin falan.

Ucuz ve de güzel tablet pc'lerden hangileri gider sizce bir anneye?
0
rectoa
(26.09.12)
annene alacaksan netbook almanı tavsiye ederim ya da 2. el ipad1 alabilirsin 500 lira gibi bir fiyata sahibinden.com'da çok temizleri var. android, anneler için biraz karmaşık olabiliyor.
0
meganessi
(26.09.12)
ipad'de dizi izlemek için illa ki skyfire indirmek gerekiyor. dizimag gibi sitelerden yani. flash desteği yok, ama flash videoların tümünü oynatabilen bir tarayıcı skyrife.
0
himmet dayi
(26.09.12)
Kindle Fire olabilir
0
alicia_dominica
(26.09.12)
netbooklar çok ezik oluyor
aynı durumdaydık zar zor 14inç notebooka ikna ettim çok mutluyuz
0
Fakin idiyıts
(26.09.12)
benimki galaxy tab 7" kullanıyor. kendime almıştım gerçi ona kondu demek daha doğru.
0
c1b2k3
(27.09.12)
ipad almayacaksanız asus a bakın derim. tf 300 lü olan ayrıca bir güzel
0
kisa
(20.10.12)
(7)

Hafif, Kasmayan Bir Anti-virüs Program Tavsiyesi

denizaya
Arkadaşlar koredeki üniversitenin bilgisayarından internete girince "bilgisayarında antivirus programı yok" uyarısı çıkıyor, facebook bile açılmıyor.Antivirus programları bilgisayarımı kastığı için kullanmayı sevmiyorum, bildiklerin karsperky ve norton...Şöyle hafif, kasmayan şu uyarıyı yoketmek ama
Arkadaşlar koredeki üniversitenin bilgisayarından internete girince "bilgisayarında antivirus programı yok" uyarısı çıkıyor, facebook bile açılmıyor.

Antivirus programları bilgisayarımı kastığı için kullanmayı sevmiyorum, bildiklerin karsperky ve norton...

Şöyle hafif, kasmayan şu uyarıyı yoketmek amacıilekuracağımbir anti-virus programına ihtiyacım var, amaçviruslerden korunmak falan değil, hafif, olsun kasmasın şu uyarı gözükmesin yeter :D
0
denizaya
(26.09.12)
paspasanahtarinustunde
(26.09.12)
onlarca antivirüs kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki en hafifi kesinlikle comodo'nun internet security'si. aynı zamanda işlevlidirde hafifliğinin yanında. (belki hafif ve işlevli arayanlar da olur son cümlem onlara ithafen)

www.comodo.com

yukarıdaki adresten free olarak orijinal indirebilirsin.
0
guest
(26.09.12)
Ben avast kullanıyorum kastığını da sanmıyorum. Deneyebilirsiniz, beleştir.
0
nicotinell sakizli muhallebi
(26.09.12)
avast
0
japon askeri
(26.09.12)
(bkz: avira)

varlığıyla yokluğu belli değil o derece hafif.
0
9uncu nesilim ama para bende
(26.09.12)
avira.
0
excomzkko
(26.09.12)
Microsoft Security Essentials +1
0
himmet dayi
(26.09.12)
(4)

e mail gönderme

hasanli
E mail atıcamda aşağıda şirket bilgilerim kısmı var oraya şirket adresini falan yazdım şirketin web adresinide yazdım oraya tıklayınca direk web sitemiz açılsın istiyorum. Ama tıklanmıyor normal yazı gibi duruyor. Onu nasıl halledebilirim?
E mail atıcamda aşağıda şirket bilgilerim kısmı var oraya şirket adresini falan yazdım şirketin web adresinide yazdım oraya tıklayınca direk web sitemiz açılsın istiyorum. Ama tıklanmıyor normal yazı gibi duruyor. Onu nasıl halledebilirim?
0
hasanli
(26.09.12)
www.adres.com yazısının en sonuna gel (com'un sağına yani) Enter'a bastığında link olması gerekir.

Olmuyorsa linki seç komple, sağ tıkla Köprü'ye bas ve gelen pencerede adres kısmına gitmesini istediğin adresi yaz.
0
himmet dayi
(26.09.12)
yok olmadı kanka
0
🌸hasanli
(26.09.12)
www.adres.com denediniz mi? -linke sağ tıklayıp "bağlantı adresini kopyala" deyiniz-
0
Raymond
(26.09.12)
şu şekilde deneyerek kendine bir gönder bakalım olacak mı.

[url]www.adres.com[/url]
0
9uncu nesilim ama para bende
(26.09.12)
(5)

zeitgeist'ı birine vermek

sanal uyku
bulunduğum iş ortamında rockefeller rothschild konusu falan açıldı. birisi öğrenmiş herkese anlatıyordu falan. ben de "ohoo ben size zeitgeist getireyim de onu izleyin" dedim. dedim demesine de bu insanlar hep klasik dediğimiz düz insanlar. dinine bağlı milliyetçi kesim.şimdi ben onlara getirsem, iz
bulunduğum iş ortamında rockefeller rothschild konusu falan açıldı. birisi öğrenmiş herkese anlatıyordu falan. ben de "ohoo ben size zeitgeist getireyim de onu izleyin" dedim. dedim demesine de bu insanlar hep klasik dediğimiz düz insanlar. dinine bağlı milliyetçi kesim.

şimdi ben onlara getirsem, izleseler, bu sefer bana bakışları da çok farklı olabilir diye düşünmeye başladım. sonuçta ilk etapta yoğun bir şekilde olmak üzere, dinlerden milliyetçi duygulardan kurtulun konuları geçmekte. sizce ne yapayım?
0
sanal uyku
(26.09.12)
ver kurtul!
0
patlamismisir
(26.09.12)
ikinci, üçüncü filmleri de verebilirsin. ama ilk film de çok bomba. ver bence bir düşünsünler noluyo lan diye. sana da laf ederlerse başı saçma zaten der kurtulursun. (bence saçma değil bu arada)
0
himmet dayi
(26.09.12)
kesinlikle saçma değil ver bence, zaten islama dogmatik yaklaşan kişilerse anlatılanları anlamayabiliyorlar ee hıristiyanlık yalan zaten bunu biliyoruz tepkisi vereni gördüm anlatılanları anlayabilirse o zaman da sorun yok zaten
0
ne gerek var ki
(26.09.12)
verme ya, abi baskasina "aaa bak negzel mantikli " diyerek böyle seyler önerilmiyo.

en azindan böyle fikir filmlerinde böyle. fikirlerini sorgulamiyolar ya da düsünmüyolar üstüne, degismiyorlar. gerek yok yani.
0
serabetan
(26.09.12)
iyi de abi, zeitgeist I de geçenlerin çoğu çürütüldü. Özellikle din ile ilgili yapılan vurgular. Zeitgeist doğru bir kaynak değilken, bir de bu kesimde bir insanlara vermek ne kadar doğru ki?
0
kobretti
(26.09.12)
(5)

bornova askerlik şubesi nerede?

kasketli deli
karşyaka'dan nasıl gidebilirim, bilen var mı? tecil için gidecem.adres osmangazi caddesi no: 31 diye geçiyor.
karşyaka'dan nasıl gidebilirim, bilen var mı? tecil için gidecem.
adres osmangazi caddesi no: 31 diye geçiyor.
0
kasketli deli
(26.09.12)
karşıyaka'dan gideceksen kemer'dekine git. Banliyö trenine bin, kemer durağında in. Zaten hemen orda askerlik şubesi. İlla bornova mı olması lazım yoksa?
0
himmet dayi
(26.09.12)
bornova şart değil, karşıyaka'dan gitmesi hangisi kolaysa ona gitmek amacım. bir de hastaneye filan gitmem gerekecek herhalde; yoklama alınmadı daha önce. kemer'i çok iyi bilmiyorum ordan nereye gönderirler muayene için?
0
🌸kasketli deli
(26.09.12)
ben gittiğimde doktor gelmişti oraya ama gönderirlerse tepecik hastanesine çok yakın bir yer. kemer dediğimiz yer zaten bu yeşildere yoluna çıkarken sol altta itfaiye kalıyor ya hemen orası. itfaiye'nin heme yanı askerlik şubesi zaten.

edit: afedersin kerhanenin orası işte.
0
himmet dayi
(26.09.12)
ben bir gün içinde abuk subuk insanlarla karşılaşmadan halletmek istiyorum. yarın gidecem yoğunluk var mıdır kaç gibi gideyim? (askeriyeyle hiç işi olmamış insan sorusu)
0
🌸kasketli deli
(26.09.12)
abuk sabuk insanlarla her yerde karşılaşırsın. şans meselesi. bu aralar aralık celbi için başvurular oluyor. kalabalık olabilir. sabah 8'de orda olun erkenden halledin. yok o saatte uyanmam ben derseniz bile öğleden sonraya bırakmayın.

şimdi o kadar kalabalık olmaz belki ama ben gittiğimde abartısız 1500 kişi falan vardı orda.
0
himmet dayi
(26.09.12)
(12)

ortak arkadaş aracılığı ile tanışma

bonjurkes
Efenim selamlar,Nadir kullandığım gönül işleri bölümünde tekrar karşınızdayım.Dünkü kalabalık bir buluşmada, tanıdığım bir insanın (Bağyan) yanındaki arkadaşıyla tanıştım, direk kendisiyle lafladım vs. konuştuk ettik, bi ara benim yanıma elemanın teki dikildi, baktı falan, ben de acaba erkek arkadaş
Efenim selamlar,

Nadir kullandığım gönül işleri bölümünde tekrar karşınızdayım.

Dünkü kalabalık bir buluşmada, tanıdığım bir insanın (Bağyan) yanındaki arkadaşıyla tanıştım, direk kendisiyle lafladım vs. konuştuk ettik, bi ara benim yanıma elemanın teki dikildi, baktı falan, ben de acaba erkek arkadaşı mı diyerekten emin olamadım, sıvıştım aradan, sonradan baktığımda 2 bağyanı tekrar bir arada görünce, muhabbet için yanlarına sokuldum tekrardan.

Şimcik durum şu, arkadaşın arkadaşıyla tivıttır üzerinden konuşuyorum, muhabbete devam edip, işi görüşmeye getirip olacaklara bakabilirim (bir şey olursa tabi) , ya da direk ortak arkadaşa, ya işte "erkek arkadaşı" var mı bu arkadaşının konuşuyorum ama sıkıntı olmasın gibi bir bahaneyle sorsam mı? Kıza direk erkek arkadaşın var mı sıkıntı çıkmasın diye sormak aşırı öküzlük olur zira
0
bonjurkes
(26.09.12)
çok erken bence 1-2 gün yaz bari yavşadığını bunlarsız anlat da 1-2 gün sora zaten hafta sonu ayarlarsın bişiler ona göre benim görüşüm :)
0
memnun1
(26.09.12)
ortak arkadaşla yakınsanız önce ona sor, erkek arkadaşı olmadığından emin olduktan sonra görüşmeye getir konuyu. hem sen hem de hatun yanlış bir anlama sonucu zor duruma düşmezsiniz böylelikle.
0
devilred
(26.09.12)
Önce erkek arkadaşı olup olmadığını öğren. Arkadaşına sorabilirsin. Böylece arkadaşı sana hem cevabı verir hem de bu sorunu direkt olarak kendisine yetiştirir. Bu şekilde bağyan arkadaş senin hakkında düşünmeye başlar. Bu sayede sürpriz bir açılmayla karşıkarşıya kalıp direkt reddetmez. Hakkında düşünür ve oluru varsa o da sana ilgi gösterir. Gerisini getirirsin.
0
himmet dayi
(26.09.12)
ortak arkadaşlar merhabam var aramız iyi ama ortak arkadaşla da "internet" üzerinden tanıştım. yani sürekli görüştüğümüz biri değil, 3-4 ayda bir görüşüyoruz yani. BFF durumları olsa direk sorardım aslında, ortak arkadaşın da çenesi aşırı düşük, o anlamda çok rahat yetiştirir de ters tepki de görmek istemiyorum
0
🌸bonjurkes
(26.09.12)
@bonjurkes hacı aynen himmet dayı çok haklı ortak arkadaş hemen yetiştirsin bırak sen ozaman senin üzerine tek şey daha düşüyor görüşmeleri arttırmak şimdilik ortak arkadaşlı.
0
memnun1
(26.09.12)
aslında arkadaşlar araya başkasını sokmamak konusunda haklı. ama şöyle bir durum var. sen muhabbeti devam ettirirsin. karşıdaki niyeti anlamaz. olursun friendzone. sen sadece erkek arkadaşı var mı diye soracaksın. çok hoşlandım, aşık oldum demeyeceksin. bu sayede bağyan arkadaş da kendisiyle ilgilenildiğini bilecek ama aşık olup olmadığını bilmediği için naza da çekemeyecek. dediğim gibi bu olay sadece ona senin hakkında düşünme dürtüsünü verecek. sana alıcı gözle bakacak. olur mu acabağ diye düşünecek.
0
himmet dayi
(26.09.12)
o zaman ortak arkadaşa, erkek arkadaşı var mı diye sorup , karşı tarafa birşey çaktırmadan, görüşmeye vs. ye ikna etmek şu an için en mantıklısı?
0
🌸bonjurkes
(26.09.12)
himmet dayı daha iyi bilir ama bence hemen görüşelim dersen kendini geri çekecek arkadaşlarla cıkacaz oraya söz buraya söz 1-2 bence face twit konuş.
0
memnun1
(26.09.12)
evet, ama sorarken de dikkatli ol, sana cevap vermeden önce niye, hoşlandın mı, gibi bir milyon tane soru soracaktır. sen de "yani, bilmiyorum tatlı kız" falan dersin. "evet çok hoşlandım" deme sakın.

edit: memnun1 haklı, dışarı çıkma konusunda çok diretme. acele de etme. samimiyeti artırmaya bak önce. numarasını falan al mesaj at. çok da ağırdan alma kızı kapmasınlar.
0
himmet dayi
(26.09.12)
eksiman'a katılmıyorum.Sen ortak arkadaşa sor napıyo ne ediyo falan cinsinden.
0
memnun1
(26.09.12)
eksiman'ın haklılık payı var. o da bir yöntem. benimki işe yarar ya da yaramaz. aynısı eksiman için de geçerli. benim fikrimi okudun zaten, sen bilirsin. iki yöntemle de sıçıp batırmazsın onu söyleyeyim.
0
himmet dayi
(26.09.12)
not düşeyim, ortak arkadaşına facebooktan mesaj atıp sordum, cevap vermedi. Kıza da gel birşeyler içelim dediğimde bakarız, düşüneyim tarzı havada boktan bir cevap verdi
0
🌸bonjurkes
(28.09.12)
(8)

AFT denen iblis...!

poseidon1
Ya allah düşmanıma vermesin arkadaş nasıl iğrenç pislik berbat bir şeydir bu böyle mercimek kadar bir yara nasıl böyle büyük bir etki yaratır ağzına sıçıyor adamın resmen. Yemek yemek işkence, konuşmak işkence, içmek ızdırap, ağızla yapılan herşey ayrı bir kabusa dönüşüyor. çıktığı 1 hafta -10 gün b
Ya allah düşmanıma vermesin arkadaş nasıl iğrenç pislik berbat bir şeydir bu böyle mercimek kadar bir yara nasıl böyle büyük bir etki yaratır ağzına sıçıyor adamın resmen. Yemek yemek işkence, konuşmak işkence, içmek ızdırap, ağızla yapılan herşey ayrı bir kabusa dönüşüyor. çıktığı 1 hafta -10 gün boyunca yaşam kalitesini yerle bir eden bir illet bu yahu.

Yıl olmuş 2012 neden bulamazlar bu zıkkımın devasını? Mars'a robot gönderiliyor yahu neden bunun çaresi yok?

1 tanesi hayatı zindan etmeye yetebiliyorken şahsım olarak 3 üne ev sahipliği yapıyorum, ki allah belalarını versin ayrı ayrı, 8-10 taneye birden sahip olanlar da varmış ki onlara rabbim peygamber sabrı versin valla.

Not: İlaç kullanıyorum bir boka yaramıyor sadece 1-2 saat acısını dindiriyor, karbonatlı su, tuzlu su vs. banamısın demiyor.
0
poseidon1
(26.09.12)
geçmiş olsun. www.hekimim.com

karadut şurubunu deneyin bir de.
0
oinone pe
(26.09.12)
Yemek yerken falan kenakort kullanın. o bölgede kaygan bir zemin oluşturuyor, rahat yemek yiyebiliyorsunuz.

Aft'ın en büyük neden sinir stres. Biraz uzak durmaya çalışın stresten.
0
himmet dayi
(26.09.12)
en kısa sürede kabullenmeye bak. diğer türlü hiç geçmiyor o lanet şeyler. şu an bende de var bir tane ve o kadar kabullendim ki varlığını, yokmuş gibi davranıyorum. ilaç, krem, merhem, şurup vs hepsi yalan, inan bana. yıllardır denemediğim şey kalmadı ve o sinsi düşman en ufak bir zayıflığımda kendini ortaya atmak için hep pusuda.

bir de ek not: on bir yaş civarında ağzımın her milimetresinin bunlarla dolduğunu hatırlıyorum. o acıyı ne sen sor ne ben anlatayım...
0
devilred
(26.09.12)
ilaçların, tuzlu suyun hiçbiri fayda etmez. aksine yarayı daha çok deler ve iyileşme sürecini geciktirir. hiçbir şey yapmadan bekle yoksa süreç uzar.

ayrıca vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor genellikle.
0
ben ananin oldugu tarafa gidiyorum
(26.09.12)
Kurukahve basın diye duymuştum. Lakin yazarken o kadar bilimsellikten uzak hissettim ki kendimi..
0
jadle
(26.09.12)
Bu zıkkımın devası bulunmuyor çünkü ilaç şirketleri bundan para kazanıyor ve aft çok önemsiz bir şey. Vitamin alın, stres yapmayın geçer.
0
alicia_dominica
(26.09.12)
tantum verdeyle gargara yapıp b vitamini takviyesini dene.
0
keller
(26.09.12)
herkes bir şeyler söylemiş de, asıl söylenmesi gerekeni söylememişler. bu kadar sık ve fazla sayıda aft çıkarmanızın iki sebebi olabilir:

1- bağışıklığınız sürekli olarak düşük, vücudunuz dirençsiz. eğer durum buysa sürekli c vitamini içeren meyveler/sebzeler (portakal, acı biber vb.) tüketmeniz gerekli. eğer bunu zaten yapıyorsanız takviye olarak c vitamini hapları kullanabilirsiniz.

2- behçet hastalığı mevcut olabilir, cinsel organda da çıkmıyorsa büyük ihtimalle değildir ama yine de doktora danışmakta fayda var.
0
boo ya moon
(27.09.12)
(6)

Sabah kırılmasından korktuğum bardağı az önce kırdım?

and justice erol
Sabah raftan bardağı alırken bir an "kırarsam" diye korkuya kapılmıştım. az önce su doldurmak için elimden düşürüp kırdım. bu bardağı birkaç senedir kullanıyordum, ve ilk kez bu sabah kırılmasından korktum, ve az önce de kırdım. tesadüf mü yoksa yedi harfliler* olabilir mi? sabahki bardağı kırarım k
Sabah raftan bardağı alırken bir an "kırarsam" diye korkuya kapılmıştım. az önce su doldurmak için elimden düşürüp kırdım. bu bardağı birkaç senedir kullanıyordum, ve ilk kez bu sabah kırılmasından korktum, ve az önce de kırdım. tesadüf mü yoksa yedi harfliler* olabilir mi? sabahki bardağı kırarım korkusu bir anlıktı. unutmuştum gitmiştim. kırınca hatırladım.

* kuantum, placebo vs..
0
and justice erol
(26.09.12)
kendini şartlamışsın bilinç altında.

sabah eyvah ya kırarsam diye düşünmeseydin bardak kırılmayacaktı. tecrübeyle sabittir.
0
feodal moruk
(26.09.12)
daha ilgincini söyleyeyim. ya sabah kırılırsa diye korkmasaydın, yine de kırar mıydın?

ayrıca kırmızı mı mavi mi?
0
himmet dayi
(26.09.12)
bookstore'larin kisisel gelisim raflarini susleyen secret, cekim yasasi, istemenin gucu vb..kitaplar ozunde bu durumu aciklamaya calisiyor. bir seyi bilinc altina isleyecek kadar dusunur ve icsellestirirsen o olur.
0
mayeskuel
(26.09.12)
iki ihtimal vardı. bardağı kırmak ya da kırmamak.
sen kırdın. yüzde 50 ihtimal gerçekleşti.
0
benaslindayohum
(26.09.12)
bu şartlandırma olayı olsaydı şimdiye kadar bindiğim bütün uçaklar düşmüştü =D
0
omonia
(26.09.12)
thalamus
(26.09.12)
(3)

Radyodan Kayıt Yapmak

zirvelerin ozgurlugu
Merhabalar,Vlc player'dan radyo dinliyorum, çalan parçaları bir dosyaya kaydetmek imkanı var mı ? Veya hangi programı Vlc ile bağlantılandırıp o an çalan parçayı kayıt edebilirim.Teşekkür ederim.
Merhabalar,

Vlc player'dan radyo dinliyorum, çalan parçaları bir dosyaya kaydetmek imkanı var mı ? Veya hangi programı Vlc ile bağlantılandırıp o an çalan parçayı kayıt edebilirim.

Teşekkür ederim.
0
zirvelerin ozgurlugu
(26.09.12)
radyodan kayıt yapmak istiyorsan rdk programını tek geçerim.oldukça işimi yaradı bugüne kadar.
0
willzyx
(26.09.12)
Windows'un kendi ses kaydedicisi var. Kaydetmek için saatin yanındaki ses simgesine sağ tıklayın ve Kayıt Aygıtları'na girin. Burada Stereo karışımı var. Çift tıklayın ve ses düzeyinden ayarı %100'e getirin. VLC'de çalan şarkıyı kaydedebilirsiniz.

edit: Kayıt aygıtlarından Stereo Karıştırıcı'yı varsayılan yapmayı unutmayın.
0
himmet dayi
(26.09.12)
Screamer Radio
www.tamindir.com
0
FT5
(26.09.12)
(2)

.gec uzantılı dosya nedir?

hepas
aotacad dosyalarını açıp kapatınca gecicidosya.gec diye bir dosya peydah oluyor. googlelamayı denedim ama .gec uzantılı dosyayla ilgili bir şey bulamadım. neden olur bu acaba?
aotacad dosyalarını açıp kapatınca gecicidosya.gec diye bir dosya peydah oluyor. googlelamayı denedim ama .gec uzantılı dosyayla ilgili bir şey bulamadım. neden olur bu acaba?
0
hepas
(26.09.12)
muhtemelen geçici autocad dosyasıdır. dosyayı açtığınızda direk olarak dosya üzerinden düzenleme yapmıyorsunuz. geçici dosyadan yapıp kaydettiğinizde bu geçici dosya asıl dosya ile yer değiştiriyor. böylece beklenmedik kapanmalarda asıl dosya zarar görmüyor. tahminimce o dosyadır bu .gec
0
himmet dayi
(26.09.12)
anladığım kadarıyla .bak dosyasına benziyor. hatta birebir aynısı.
0
japon askeri
(26.09.12)
(4)

Kamil Koç

gelecekten kopup gelmis ucak kaciricisi
pek sevgili suserler, iş gereği İzmir'e yerleşmekteyim. Bugün yola çıkacağım ama eşya da haliyle çok fazla. 1 tane büyük 2 tane de orta halli bavul var. Bir de elim ayağım olacağı için bilgisayar kasası ile monitör var. Neyse sorum şu ki, bu kadar eşya taşımaya bir sıkıntı çıkarır mı Kamil Koç vey
pek sevgili suserler, iş gereği İzmir'e yerleşmekteyim. Bugün yola çıkacağım ama eşya da haliyle çok fazla. 1 tane büyük 2 tane de orta halli bavul var. Bir de elim ayağım olacağı için bilgisayar kasası ile monitör var. Neyse sorum şu ki, bu kadar eşya taşımaya bir sıkıntı çıkarır mı Kamil Koç veya bilgisayar kasasını yanımıza almaya izin verirler mi ? Eşyaları bölerek veririz diye iki kişi gidiyoruz ama gene de şu an kafadaki en büyük soru işareti bu.
0
gelecekten kopup gelmis ucak kaciricisi
(26.09.12)
kamil koç sıkıntı çıkarmaz
0
female demon
(26.09.12)
O kadar çok yükünüz yok bence. Motorsiklet götüren var yahu. Kamil'le değil tabi.
0
himmet dayi
(26.09.12)
izmire nereden gideceğinize göre hiç sıkıntı yaşamayabilir az sıkıntı yaşayabilirsiniz. zira kamil koç un bütün otobüsleri kamil koç a ait değil, bir kısmı adam kendi otobüsüyle kamil koç altında çalışıyor. bu dayılar kıldırlar ama kamil in kendi otobüslerine denk gelirseniz hiç bir sıkıntı yaşamazsınız
0
kumdan kale
(26.09.12)
antalya'dan gidiyorum izmir'e. bagajlardan yana pek korkum yok ama kafamı kurcalayan şey bilgisayar olayı. monitör gene bagaja verilebilir ama kasayı yanımıza almaya izin verecekler mi bakalım.
0
🌸gelecekten kopup gelmis ucak kaciricisi
(26.09.12)
(4)

iyilik-kötülük

patir
ne düşündüğünüzü merak ettiğimden soruyorum;dünya genelinde ve genel olarak buyuk çoğunluğun hayatını etkileyecek ölçekte olanları düşününce ( savaşlar, politik olaylar, birbirine düşman insanlar, açlık, cahillik vs) düşündüğümüzde;1)kötülük belli küçük grupların elinde şekilleniyor ve onların çıkar
ne düşündüğünüzü merak ettiğimden soruyorum;

dünya genelinde ve genel olarak buyuk çoğunluğun hayatını etkileyecek ölçekte olanları düşününce ( savaşlar, politik olaylar, birbirine düşman insanlar, açlık, cahillik vs) düşündüğümüzde;

1)kötülük belli küçük grupların elinde şekilleniyor ve onların çıkarları için onlar tarafından mı oluşturuluyor. bu grup ya da kişiler ecelleriyle vs. birden ölseler, ertesi gün daha güzel bir dünya mı olurdu?

2)kötülük ve olumsuzluklar hepimizin toplamından ortaya çıkan sonuç mu? yani tüm dünyada ki açlıktan, savaştan falan herkes ( açlık çekenler ve savaşanlar da dahil) sorumlu ve ilk seçenekte ki gibi bir ölüm olayı olsa bile, aslında hiçbirşey değişmez ve ertesi gün aynı şeyleri yapan yeni grup ve insanları biz oraya kendimiz koyarız mı?

özetlersek: ezilenler ve ezenler mi var; yoksa ezmek ve ezilmeyi biz kendimiz mi oluşturuyoruz?
0
patir
(26.09.12)
id
ego süper ego
0
female demon
(26.09.12)
bana göre her ikisi de var. insanların büyük bir çoğunluğu kötü ve bencil (kendimi bundan ayırmıyorum, belki ben de öyleyim). Örnek olarak komünizmin çöküşü. Toplumsal dayanışma diye bir şey yok. Herkes kendi için çalışmayı, toplum için çalışmaya tercih ediyor. Tabi komünizmin uygulanışı da belki doğru olmadı ama kuramsal komğnizmi insanlar yadırgıyor. "Nasıl yani ben çalışacağım onlar mı yiyecek" gibi bir algı var. Bencillik kaynaklı bu. Kötülük de buna bağlı olarak geliyor. İnsanlar "Ben" lerine bir şey olmasın diye kötülük yapabiliyorlar.

Diğer yandan dünyada toplumları etkilemiş olaylar da belli bir kötü grup tarafından yönetiliyor. bkz: zeitgeist (gerçekten bakınız, çok iyi bir belgesel.) Ancak bu grubu yok ettik diyelim, yerlerine muhakkak bizlerden birileri geçecek. Çünkü tüm dünyayı yönetme dürtüsü insanlarda maalesef var.

Saçma gelebilir tabi ama benim eyyorlamam bu kadar.
0
himmet dayi
(26.09.12)
@himmet (not:zeitgeist i izledim) toplamda eğer insanların bencilliğinden kaynaklanıyorsa bu durum, o zaman boş yere dünyanın barış içinde ya da problemsiz , insanların mutlu olacağı gibi bir beklentiye girmeyelim hiç. hiç olmadı ve hiç olmayacak. çünkü insanlığın kendisi iyi değil aslında.

yönetenler kötü olduğu için yönetiyorlar ama biz de kötü olduğumuz için yönetiliyoruz belkide.


benim fikrim 2. şıkkımdan yana açıkcası. herkes herşeyin parçası ve toplamda biz buyuz. mutlu olmadığımız yada kötü dediğimiz dünya biziz.
0
🌸patir
(26.09.12)
@patir evet katılıyorum, hiçbir zaman barış içinde ve problemsiz bir dünyada yaşamayacağız. benim böyle bir beklentim yok. olan var mı ona şaşırırım. evet, kötüyüz. hepimiz kötüyüz. yaptığımız her şeyde, ister istemez kötüyüz. çünkü birey önce kendini düşünür. "bana faydası olan iyidir, olmayanla işim olmaz" mantık bu.
0
himmet dayi
(26.09.12)
(2)

NOKIA C3-00 Whatsapp bağlantı sorunu

dedebayt
Aslında tam olarak bağlantı sorunu değil, nokia c3-00 model telefona whatsapp yükledim. fakat internet paketim yok, çok sık da kullanmam zaten whatsapp'ı. İnternet olmayan bir yerde olduğum zaman otomatik olarak internete bağlanıyor, birisi whatsapp'tan bir şeyler yazdığı zaman otomatik bağlanıyor.
Aslında tam olarak bağlantı sorunu değil, nokia c3-00 model telefona whatsapp yükledim. fakat internet paketim yok, çok sık da kullanmam zaten whatsapp'ı.

İnternet olmayan bir yerde olduğum zaman otomatik olarak internete bağlanıyor, birisi whatsapp'tan bir şeyler yazdığı zaman otomatik bağlanıyor.

Yok mu bunu kapatmanın bir yolu. Whatsapp'ı silmekten başka.

Yani whatsapp telefonumda dursun, ben istediğim zaman kullanayım. Bu kadar basit bişeyi yapamadım valla.
0
dedebayt
(26.09.12)
internet ayarlarını bozarsan istese de internete bağlanamaz. ama bozmazsan kaldırmak dışında bir çözüm yok. msn gibi bir sistem değil whatsapp
0
himmet dayi
(26.09.12)
smartphone yoksa yüklemeyin kardeşim.

vay anasını...
0
🌸dedebayt
(26.09.12)
(4)

Neden klasik müzik ?

çakmahesab
İnsan psikolojisi üzerinde, stresten uzaklaşmak, öğrenme kapasitesini geliştirmek vb. nedenlerden dolayı klasik müzik hep tavsiye edilmiştir.Ama bu ispatlanmış bir gerçek midir ? Yani mesela neden rock/arabesk/pop vs. değil de klasik müzik ?
İnsan psikolojisi üzerinde, stresten uzaklaşmak, öğrenme kapasitesini geliştirmek vb. nedenlerden dolayı klasik müzik hep tavsiye edilmiştir.

Ama bu ispatlanmış bir gerçek midir ? Yani mesela neden rock/arabesk/pop vs. değil de klasik müzik ?
0
çakmahesab
(26.09.12)
ispatlanmış mıdır bilmiyorum tabi ama her tür müziğin beyinde farklı yerleri uyardığını söyleyebiliriz. klasik müzik de tınıları gereği insanı sakinleştiren, rahatlatan bir müzik bana göre. rock müzik, hareketli, enerjik olduğum zaman dinlemeyi sevdiğim bir tarz. eskiden heavy metal ağırlıklı dinlerdim, ama şimdi beyin mi kaldırmıyor, yoksa beynim yorulduğundan mıdır bilmiyorum daha çok alternatif müzik dinliyorum. Coldplay, travis vb.

neden klasik müzik tavsiye ediliyor? bu kısmı sallıyorum, örneğin C vitaminine ihtiyacımız var; turunçgiller falan yememiz gerekiyor. çünkü ihtiyacımızı bunlar karşılıyor. Müzik de ruhun gıdası olduğundan her tarzın beyine farklı etkisi var. Klasik müziğin de o yönde.
0
himmet dayi
(26.09.12)
muzik ses dalgalarıdır, frekanstır.
ve bu ses dalgaları ve frekanslar beynimizde çeşitli bölgeleri uyarırlar.
klasik müzik de frekansları ile olumlu yönde uyarmaktadır..

3 cümle ile özeti budur

ispatlanmıştır diye bilmekteyim.
0
dieselsingle2
(26.09.12)
müzik ve matematik birbirine çok yakın. her beste, bir matematiksel düzene sahip. bu düzenler beyni doğru yönde uyararak beynin çalışma kapasitesini arttırıyor. bu bahsettiğim genellikle sadece klasik müzikte var olan bir özellik. özellikle beethoven'ın eserlerinin çocuklarda zekayı ortalamanın üstünde geliştirdiği deneylerle kanıtlanmış durumda.
0
boo ya moon
(27.09.12)
(5)

sürücü kursları

zugas
ehliyet almak için sürücü kurslarına gitmek zorunda mıyım? sonuçta milli eğitim bakanlığının yaptığı bir sınav. devletinde eğitim verme gibi bi sorumluluğu olduğuna göre sanki bana bu kursu devletin vermesi gerekiyormuş gibi geliyor. eğitim vermese de kursa gitmemiş insanlarında sınava başvurabilmes
ehliyet almak için sürücü kurslarına gitmek zorunda mıyım? sonuçta milli eğitim bakanlığının yaptığı bir sınav. devletinde eğitim verme gibi bi sorumluluğu olduğuna göre sanki bana bu kursu devletin vermesi gerekiyormuş gibi geliyor. eğitim vermese de kursa gitmemiş insanlarında sınava başvurabilmesi lazım diye düşünüyorum. aksi halde nerde bu sosyal devlet.

şimdi trafikte diğer insanların can güvenliği o yüzden kursa gitmek falan demeyin. sonuçta gitsem de gitmesem de aynı sorulardan geçeceğim aynı şeyleri biliyor olmam lazım yani o argüman zaten çürük.

şimdi sürücü kursunun istediği para beni dolandırmak isteyen birine verdiğim para gibi geliyo. kendimi kandırılmış dolandırılmış hissediyorum. bu yüzden ehli,yet sınavına girmek için illa ki sürücü kursuna gitmek mi lazım yoksa direk başvuru bir şekilde yapılabiliyor mu?
0
zugas
(26.09.12)
Söylediklerinde haklı olabilirsin ama sürücü kursuna gitme zorunluluğu var.

Sertifikayı alabilmek adına yapabileceğin başka bir şey yok.
0
disfircasiyimben
(26.09.12)
ben haklıysam bu şeylerin değişmesi gerekmez mi
0
🌸zugas
(26.09.12)
yapılamıyor. yoksa bu kadar insan enayi miyiz o kadar parayı sürücü kurslarına kaptıralım.. değil mi? ama bir hareket başlatıp dilekçe falan verip ilgili yerlere, bir ilk olursan seni örnek alıp takip eder bence insanlar. (sosyal bi devlet olmadığımız için tabi ki sürücü kurslarının para kazanmasını engeller bu durum diyerek izin vermezler diye düşünüyorum)
0
merena
(26.09.12)
sürücü kursları özel olmasına rağmen milli eğitim bakanlığı denetimindedir. ygs'ye lise mezunu olmadan giremeyeceğiniz gibi sürücü sınavına da kursa gitmeden giremezsiniz. teme eğitim devletin zorunluluklarından biri olduğu için (sağlık gibi) ücretsiz okuma hakkınız var. ama sürücü kursları bu kapsamda değil. bu yüzden özel kurslardan birine gitmeniz şart.

kursa gitmemiş olduğunzu varsayalım. sınavdaki tüm soruları doğru cevaplasanız da mantık olarak temel sürücü eğitimini almamış olduğunuz için eksiksiniz demektir. sonuçta sınavda sorulan sorular bir örneklemdir ve tüm müfredatı kapsamaz. bu işin mantığı da budur.

sürücü kursu sahibi gibi yazdım sanki ama alakam yok. ben de hiç derse gitmeden sınava girdim. ama eğitim şart.
0
himmet dayi
(26.09.12)
ben kurslara karşı değilim ki madem eğitim gerekli millie ğitimin de yapması gerekir kursa gitmek isteyen de gider bu kadar basit. devlet okulu ile özel okul gibi. ygs ye girmek için lise bitirmek şart ama lise ister özel olsun ister devlet farketmez. saedce senden yeterlilik istiyor. devlet kurs açsın oraya gideyim

kandırılıyormuşum gibi geliyor
0
🌸zugas
(26.09.12)
(3)

pc internetini cep telefonu ile paylaşmak?

dereotu
cepteki interneti pc'ye aktarmak değil. network kablosu takılı pc'deki interneti cep telefonuma aktarabilir miyim?
cepteki interneti pc'ye aktarmak değil. network kablosu takılı pc'deki interneti cep telefonuma aktarabilir miyim?
0
dereotu
(26.09.12)
evet, onu da yapabilirsiniz. usb'den bilgisayara bağladıktan sonra bağlantı seçenekleri arasında "internet pass-through" diye bir seçeneğin de olması lazım. benim telefonumda var bu seçenek.
0
loveinaflipbook
(26.09.12)
Wi-Fi var ise yapabilirsin. Program: Connectify
0
himmet dayi
(26.09.12)
usb ile yapmak içün:

reverse tethering
www.ertemur.com
0
keller
(26.09.12)
(1)

Superonline paketine geçmek istiyorum.

ramsesseum
Herkese Merhaba;Yeni bir eve tasındım. sitede telefon hattı yok.fiber hat çekilmiş. superonline da telefon hattı olmadan internete girilebiliyormuş. bununla birlikte turktelekomdaki taahutumuzu kapattıgımızda, istenen tutarın buyuklugu kadar fatura kesmıyorlarmıs. bu doğru mu ?.ve son sorum ise, ben
Herkese Merhaba;

Yeni bir eve tasındım. sitede telefon hattı yok.fiber hat çekilmiş. superonline da telefon hattı olmadan internete girilebiliyormuş. bununla birlikte turktelekomdaki taahutumuzu kapattıgımızda, istenen tutarın buyuklugu kadar fatura kesmıyorlarmıs. bu doğru mu ?.

ve son sorum ise, ben turkcell vınn ile internete giriyordum. ( 1 yıllık anlasma yapıldı) kapattırmak ıstesem kapatma parası alırlar mı ? superonline bunu da karsılar mı ?

saygılarımla.
0
ramsesseum
(26.09.12)
Superonline'ın kampanyası vardı geçtiğimiz aylarda; "taahhütünüzü iptal edin, masrafları biz karşılayalım" gibi. Hala var mı bilmiyorum. Ama sorduğun soruların cevabı bir telefon uzaklıkta: 0850 222 0 222
0
himmet dayi
(26.09.12)
(32)

Neşet Ertaş Kim?

QwertyKlavye
28 yaşındayım.Türk halk müziği dinlerim.bu adam bildiğim kadarı ile bir türkücü.hayatında bir kere şarkısını dinlemeyen, bir kere yanına gitmeyen ya da bir kere adını bile zikretmeyen kişilerin bu adam bugün neden bunların babası kadar değerli oldu? Aynı şey yarın Münir Özkul ölünce de olacak mı?
28 yaşındayım.
Türk halk müziği dinlerim.
bu adam bildiğim kadarı ile bir türkücü.
hayatında bir kere şarkısını dinlemeyen, bir kere yanına gitmeyen ya da bir kere adını bile zikretmeyen kişilerin bu adam bugün neden bunların babası kadar değerli oldu? Aynı şey yarın Münir Özkul ölünce de olacak mı?
0
QwertyKlavye
(26.09.12)
Aynı şey yarın Münir Özkul ölünce de olacak mı?
-evet
0
sutlu nescafe
(26.09.12)
kör ölür badem gözlü olur işte.
0
sifirin altinda
(26.09.12)
peki, hayatınız boyunca dinlemeyi geçtim adını bile bir kere zikretmediğiniz bu adam öldüğü zaman babanızdan kıymetli duruma getiren şey ne ? ahde vefa mı:)
0
🌸QwertyKlavye
(26.09.12)
katiliyorum. ferdi, muslum'u kro, damarci diye yaftalayan metropol insanlarinin en az onlar kadar damar sarkilar yapan bir adama bu kadar tapmasi samimiyetsizliktir.
0
mayeskuel
(26.09.12)
Barış Mançoyu düşün. Yaşarken cenaze kortejindeki kalabalık kadar seveni ilgi duyanı vs var mıydı? Hayır. Eskiler boşuna dememiş "kör ölür badem gözlü olur" diye.
0
jesterdvine
(26.09.12)
ben de bu kafayi anlamiyorum. sen kimin dinleyip dinlemedigini nereden biliyorsun? bu yargiya nasil variliyor? ben bir sarkiciyi dinliyorsam, bir oyuncuyu begeniyorsam bunu bagira bagira hayatimin her aninda birilerine gostermek, ispat etmek zorunda miyim?
0
fader
(26.09.12)
haklısın.
0
geberix
(26.09.12)
@fader

çok kelime oyunu yapıyorsun.
700 tane entry girilmiş belki daha fazla.
yüzlerce yazar var ortada.
bunlardan kaç tanesi bu adamı dinledi?
"kör ölür badem gözlü olur" olay budur.

sen kimi ya da neyi savunuyorsun?
0
🌸QwertyKlavye
(26.09.12)
@fader, hayattayken bagirarak gostermedigin seyi olurken gosterince samimiyetsiz oluyor ve bu da bizleri rahatsiz etmesinin yaninda yakinlari icin de uzuntu verici oluyor.
0
mayeskuel
(26.09.12)
he tamam siz haklisiniz. simdi tek tek tum entry yazanlara mesaj atiyorum silmeleri icin. sonucta hepsi dinlemis olamaz!!!! pis yalancilar!!!!!
0
fader
(26.09.12)
neşet ertaş gayet değerli bir müzisyendir.sonuçta türkü kültürüyle büyüyenler illa ki rahmetliyi tanır,bilirler.
0
artemiss
(26.09.12)
bu adamı dinlemeyip olumu sonrası sahiplenen kişi sayısı kadar "kor olur badem gozlu olur" diye aynı şeyi 1 tirilyonuncu defa sanki sözü kendi bulmuş gibi ortada dolanan denyo da var.

ne yapalım şimdi ? sizinki ssamimiyet de onlarınki değil mi ? yahu bi sktriniz gidiniz efendim. kimin neyi ne kadar dinledigini sevdiğini nerden biliyorsunuz ?
velev ki hiç dinlememiş olsun , ne değişecek ? sanane ? neşet ertaşın ahde vefa bekçisi misiniz birader ? insanların birilerine saygı , sevgi göstermesi sizi niye bu kadar geriyor..


ulan belki çocukken babası çok dinliyordu ama bilmiyordu kimi dinlediğini , ölümü sonrası o tınıyı yeniden duyunce çocukluğuna döndü ?

belki gençliği onu dinlemekle geçti ? ne yapsaydı facebookta 20 yıl boyunca neşet ertaş mı paylaşacaktı ? broşür mü dağıtacaktı ?


he herkes çok samimiyetsiz ..he kör ölür badem gözlü olur.. 1000 kere daha yazarsak ödül de vereceklermiş ..
0
kennym
(26.09.12)
Duyuruda "lafa karisiyorsun" diye cikis yapani da gorduk, tam oldu.
0
lightblue
(26.09.12)
insanların samimiyetsizliği eleştirilebilir ama bunu yaparken neşet ertaş'ı veya münir özkul'u değersiz göstermeye gerek yok.. bu insanlar sanatını icra etmekten başka ne yapmış? sanatında bu seviyelere çıkıp da mütevazi kalabilen belki son nesilden bahsediyoruz.. o yüzden biraz saygıyı hak ediyorlar bence.. bari ferdi tayfur'la neşet ertaş arasındaki ayrımı bilelim..
0
thalamus
(26.09.12)
Ölmüş birini anmak, hakkında güzel şeyler yazmak için illa onu dinlemek, onunla aynı fikirleri paylaşmak, adını sürekli zikretmek gerekmez bence. Sonuçta bu insan, -sen dinlesen de dinlemesen de- sanat dünyasına eserler sunmuş, bir açıdan insanlığa faydası dokunmuş. Sevmek zorunda değilsin. Ancak yaptığı eserlere saygı duyuyorsan, ardından bir iki kelam etmek de bu saygının getirisidir.

Evet, ben de Neşet Ertaş'ı hiç dinlemedim. Yaptığı eserleri takip etmedim. Ama biliyorum ki bu insan büyük bir adamdı.

Tabi şu samimiyetsizlik olayına bir nebze katılmıyor değilim. Yani tamam, hakkında bir iki bir şey söylemek geliyor olabilir insanın içinden ama sırf yazmış olmak için entry yazanlar da var.
0
himmet dayi
(26.09.12)
ahde vefa, bir devletler hukuku terimi olup, devletin yaptığı uluslararası sözleşmelerle bağlı olduğunu ifade eder. sizin dediğiniz vefadır. *flies away*
0
evergreen
(26.09.12)
bende, bu tür insanlığa mal olmuş kişilerin vefatının ardından üzüntülerini belirten insanları eleştiren insanların varlığından rahatsızım.. arkadaş tamam belki ömrü onu dinlemekle geçmedi, belki sadece kulak aşinasıydı, belki ilk kez behzat ç de duydu.. bu üzüntüsünü belirtmeyeceği anlamına mı geliyor.. peki ne yapılsın.. yok mu sayılsın... hiç bir şey yazılmasın mı.. kimin onu yıllardır dinleyip vefa gösterdiğinin bir ölçüsü var mı ? yani şöyle bir şey mi "ben x kişisini 20 senedir dinliyorum bir tek ben üzülücem, arada bir dinleyenler üzülmesin" bunu ne şekilde ölçebiliyorsunuz ki ?
0
giga1905
(26.09.12)
merhaba. ben muzik ogretmeniyim. neset ertas ile ilgili ozel bir anma dersi yapacagiz. kendisinin eserlerini az cok bilirim.

lisedeki ogrencimle yarismaya neset ertas turkusu ile girmistik.

bu insan hicbir sey yapmamis olsaydi bile, sirf beyefendiligi ile bile ornek olmus bir insandir, guzel bir insandir.
dolayisiyla kendisinin isminin gectigi bir duyuruda bile insanlarin kirici konusmasini istemez, kizmaz ama uzulurdu muhtemelen.

en azindan bu anlamda saygili olup birbirinizi kirmamanizi dilerim kendi adima.

not:
muhtemelen herkes hayatinda "neredesin sen" i oyle ya da boyle dinlemis ve sevmistir : )
0
la traviata
(26.09.12)
kör ölür badem gözlü olur yalnış. kendisinin değeri bir çok insan tarafından zaten biliniyordu. yaşayan insan hazinesi seçilmişti. itüde oy birliği ile fahri doktora almıştı. kendi adıma ölümüne üzülme nedenim türkülerini bir daha dinleyemeyecek oluşum değil, doğru dürüst bir insan olduğu içindir.
0
geven kafa
(26.09.12)
insanları hafife alıyorsunuz. pek çok insan katı tanımlara sahip değil. istanbul'da olsam ve yeterince param olsa, caz festivalinden çıkmayan tiplerden olurdum. ama örneğin son zamanlarda para verip cd'sini aldığım tek albüm fairuz derinbulut'un arabesk'i.
her gün oturup dinlemesem de arabesk'ten rap'e her tür yelpazede müziği dinleyebiliyorum. benim için iyi müzik, müziği yapanın samimiyeti ile ilgili bir şey. neşet ertaş da bu samimiyete sahip olduğundan dinlediklerim arasındaydı. ama her izlediğim filme bir entry yazmadığım gibi, her dinlediğim şarkıya da o anda bir entry yazmıyorum, sözlükte en çok yazanlardan biri olsam da. ki, her şey bir yana neşet ertaş yaşarken yazılan 600 entry küçümseniyor, ama bu hiç de az bir rakam değil. bir insan hayatını kaybedince elbette dikkat çekiyor, bunun da tuhaf bir yanı yok, araya samimiyetsiz insanlar karışsa da.
bir gün rte hayatını kaybederse, bugüne kadar girilen 10 binin üzerindeki entry'nin 3'e katlandığını da görebilirsiniz bir günde, o kadar şaşırmayın.
0
yalnux
(26.09.12)
he tamam ben ahde vefayı da yanlıs kullanıyorum . cok samimi oldu yazdıkların , uyarın için teşekkürler..

konu kapanmıştır , ahde vefayı yanlıs kullandığım için tüm argümanlarımın geçersiz kaldı.

neymiş devletler hukuku terimiymiş bak bak bak..vikide öyle yazıyo diye mutlak gerceklik mi oldu şimdi o ?


sözünde durma, verdiği sözlere bağlı kalma, özü ve sözü doğru olma anlamına gelen ahde vefâ, islâm ahlâkının en önemli prensiplerinden biridir. kur’ân’a göre ahde vefâ, îmân ederek allâh ile ahidleşmiş ve böylece kendisini hür iradesiyle kendisini sadakat yükümlülüğü altına sokmuş olan müminin ahlâkî bir borcudur. ister insanlara, ister allâh’a karşı verilmiş olsun her ahid ve söz, yükümlülük şartlarını taşıyan her insanı borçlu ve sorumlu kılar. bu sorumluluğun yerine getirilmesine ahde vefâ veya ahde riâyet denilir (bakara, 2/177; mü’minûn, 23/8).
0
kennym
(26.09.12)
belkileri bırakınız efenim

bunun tek sebebi popüleritedir.

insanlar o gün popüler olan ne varsa ona uymaktadır.

gerçekten dinleyen, beğenen ve öğrendiklerinde ağladıklarını belirten arkdaşlarım da var. birisine dedesini hatırlatmış.

ama genel olarak olayın özü popüleritedir.
0
dieselsingle2
(26.09.12)
he ok , çözdük o zaman.

tamam dağılalım artık olayın özü populariteymiş..

olaya üzülenler haksız , samimiyetsiz .. bu tespiti yapan arkadaşlara da nobel sosyoloji ödülüne aday gösterelim , gerçekten büyük bir başarı. ilk kez farkediliyo , açıkçası ülkemdeki bu dehalarla gurur duyuyorum.
0
kennym
(26.09.12)
@fader, @kennym + 1 milyon
(ilk cevapları için)

sanat/sanatçı açısından söylüyorum; kimin kime ne kadar saygı ve sevgi besleyeceğine kim ne olarak karar verme hakkına sahipmiş yahu..

ibrahim tatlıses hiç bir şekilde bana hitap etmeyen, dinlemediğim birisi. artı; kişiliğini, tavır ve duruşunu falan da hiç sevmiyorum. ama bunlar sahip olduğu sesin çok özel ve önemli olduğu gerçeğini değiştirmez.

adam ölünce arkasından "önemli bir sesti, yazık oldu" diye bir şey yazma hakkım yok mu şimdi sayın otoriteler? töbe töbee..

hele "kör ölür badem gözlü olur" yorumları için gerçekten tebrik ediyorum.. keşke biraz hangi kelimeler/cümleler kim olarak nerede ne için kullanıldığına biraz bakılsa; ezbere, "konuşmuş olmak için konuşmak" yerine..

****
ek;

@QwertyKlavye,

"bak herkes beni destekliyor. bik bik bik."

şaka mı yapıyorsunuz, yoksa liseli falan mısınız bilemedim. benim sözüme bakmazsınız en iyisi şu düşüncenizden çıkarımla hiç duymadığınızı düşündüğüm atalarımızın deyişini yazalım;

"iki yanlış bir doğru etmez"

bin yanlış da bir doğru etmez..
0
holy diver
(26.09.12)
ne olmuş burada yahu :) linç ettiniz beni.

ya bırakın arkadaş.
arabada denk gelse "ya bas değiştir şunu" dersiniz..
gelmiş burada bıdı bıdı ediyorsunuz.
bu ne lan?
ne adamlar ölüyor bu kadar ilginin %1 kadarını bile görmüyor.
neşat ertaşmış. sazcının türkücünün teki işte.
0
🌸QwertyKlavye
(26.09.12)
Konu körün ölüp badem gözlü olması değil. Adam zaten yaşarken de badem gözlüymüş, ama bunu bilen varmış bilmeyen varmış. Asıl mesele, sırf onun değil, bütün sanatçıların ya da büyük adamların ölümünün ardından herkesin bunu aha ben de yazdım hakkında iki satır diye kendini ortaya atma aracı olarak kullanması.
Kimse bana twitter'da her bulduğu hashtag'in peşine takılan, facebook'ta da bütün gündem olaylarını kullanarak hababam bişiler paylaşan insanların samimiyetinden söz etmesin. Ertaş'ın samimiyetle seveni de çoktur eminim, ama adamı anmaktan çok kendini gösterme amacı güden de hatırı sayılır sayıda insan var.
0
saatgeceninonikisi
(26.09.12)
fader'ın cevaplarını ispiyonlayın, duyuruya cevap vermiyor, ikili muhabbete giriyor.
0
baldur
(26.09.12)
@baldur

şu cevabınla evladım olsan eldivenle sevmem seni.
ergen tavrını bırak koca adamsın.
varsa diyeceğin yaz.
0
🌸QwertyKlavye
(26.09.12)
ölmüş adamın kemiklerini sızlatmayın şurda.

x i bir ben ve arkadaşlarım çok seviyoruz geri kalan samimiyetsizdir, popüler diye takılıyodur. vs. vs.

hayatın her yerinde çıkar böylesi. tamam kardeşim x'i en çok seven (yapan, dinleyen artık ne istersen) sensin. he.

zaten x'i seviyorsan sözlükte de yazmalısın di mi?
vay serhat vay

bi gidin ya, ben burdaki başlıkta soru falan görmüyorum, bi kaç kişi bağra bağra neşet ustayı herkesten çok sevdiğini söylemeye çalışıyor o kadar başka bir cacık yok.

bir konuda bilgisi olmayan bir insanın, o konuda bir büyüğe saygı göstermesi mümkün değil yani he mi.

fizikten zerre anlamam ama einstein reiz'e saygım büyük. fakat burdan anladığım kadarıyla benim bunu dile getirmem bile samimiyetsizlik olarak algınlanması lazım. vay babamın kemiği.

hadi gidin okulunuza mı gideceğiniz ev ödevinizi mi yapacağınız ne yapacaksanız yapın kendinizi komik duruma düşürmeyin.

biri bir kişi/olay/yer/durum vs. hakkında baştan aşağı cahilce şeyler yazar (neşet usta bendeki yeri büyüktür, sayesinde elektro bas gitar icat oldu gibi) he o zaman eleştir onu. eleştir ama saygı duymasını değil, cahilliğini eleştir üstüne de neden saygı duyması gerektiğini öğret. o zaman tamam.

ayrıca hepiniz adınız gibi biliyorsunuz, önemli biri vefat ettiğinde de sevmeyenler bile arkasından kalabalık içinde seviyormuş gibi konuşacaktır. ee, neyi dert ediyonuz, bu hep böyle oldu da şimdi mi rahatsız etti sizi. rahatsız ettiyse söyliyim. sular durulsun birileri başlar ortalıkta ileri geri konuşmaya, ona diyebilirsin. ölümünde böyle dedi, ölümünden sonra böyle diyor samimiyetsiz bu adam diye.

birde size kör ölür badem gözlü oluru anlatim.
elinde olduğu sürece kıymetini bilmediğin bir şeyi, kaybettikten sonra değerini anladığın durumlarda söylersin.

neşet ustanın değeri iyi biliniyordu. kör öldü badem gözlü olmadı. büyük kayıp verdik.

sen bunu sözlükte dile getirdin ben getirmedim. bu beni samimiyetsiz yapmaz. yazsaydım da yapmazdı. zira sözlüğe "sevdiğim her şey için bir şeyler yazacam" diye bir söz vermedim, sözleşme yapmadım.

ama yine de paşa gönlünüz olsun
neşet ustayı en çok siz seviyorsunuz, geri kalanlar samimiyetsiz, göstermelik sevenler
0
kumdan kale
(26.09.12)
mesele şurda başlıyor bence. sana göre türkücü adamın biri olan neşet ertaş, çoğu insan için sadece türkücü bir adam değil. anladın mı klavyecan? yani senin için nihat doğan da türkücü olabilir alişan da ama bu insanların neşet babaya yükledikleri anlamlar tamamen farklı. onu sadece kaset, şarkı yada türkücü olarak görmüyorlar ve bunun için üzülüyorlar.

bu üzüntünün ne kadarı samimi yada ne kadarı samimi değil onu bilemeyiz elimizde veri yok. senin bu "x'in ölümü sonrası ne kadar da çok entry giriliyor yahu" klişesine dayanan bir duyuru açman gibi, sırf popüler diye için üzülen büzülen insanda vardır tabi...
0
h2
(26.09.12)
senin için "sazcının türkücünün teki" olan biri, başkasının hayatına bir anlam katmış olabilir bir şekilde.

ulan sen nerden bileceksin kimin kimi ne kadar hangi samimiyetle sevdiğini? sözlükte yazılanları baz alıyorsun, binlerce adamın hangisinin yaşantısını biliyorsun?

tamam aralarında mutlaka popülerden nemalanmaya çalışanlar da vardır ama saçma sapan genellemelere de girmemek lazım.

kör ölür badem gözlü olur saçmalığına da girmek istemiyorum. adam hayattayken nasıl takdir görmüş, neler yaşamış bilmeden etmeden konuşmamalı.

sözün özü;

sana ne.
0
rectoa
(26.09.12)
ayruca onu takdir etmek için ülkenin değerli bir insanı olduğunu belirtmek için onun fanı olmaya gerek yok. bu ülkede yaşayan herkes onun değerini bilmelidir ozanların, aşıkların yetiştiği bir coğrafyada kalan son halk ozanlarındandı o.

ister hayranlıkla dinleyeni ister dinlemeyeni bu yüzden sahip çıkıyor.

28 yaşında türk halk müziği dinleyip "bu adam bildiğim kadarı ile bir türkücü."
demen bir şeyleri eksik yaptığını gösteriyor. aç iyi kaynaklardan geçmişini , eserlerini, halk müziğine katkılarını araştır 28 yaş hala çok geç değil odun gelip odun gitmemek için.
0
nedensizce
(26.09.12)
(5)

Facebook Güney Kore'deki Yurt'da Engellenmiş:(

denizaya
Bugün güney koredeki yurtduma yerleştim. Ehernet kabloyu taktım..baktım internette bazı siteler yasaklı facebook gibi. zaten hangi siteye girsenlink adresi böyledeğişiyor;http://netcare.yonsei.ac.kr/v5/afi/redirect.asp?t=1&r=http://www.eksisozluk.com/face e girmemin biryolu varmı? proxy falan?
Bugün güney koredeki yurtduma yerleştim. Ehernet kabloyu taktım..baktım internette bazı siteler yasaklı facebook gibi. zaten hangi siteye girsenlink adresi böyledeğişiyor;

netcare.yonsei.ac.kr

face e girmemin biryolu varmı? proxy falan?
0
denizaya
(24.09.12)
hidemyass.com?
0
dedim dedim de kime dedim
(24.09.12)
spotflux diye bi program var o senin işini görür
0
zombie0
(24.09.12)
ultrasurf ya da hotspot shield kullan.
0
himmet dayi
(24.09.12)
0
japon askeri
(24.09.12)
hotspot shield
0
aysiku
(25.09.12)
(7)

Akıllı telefon alıcam

ikinci ihtimal
Herkese selamlar, yaşım olmuş 40, eskiden teknolojiden biraz anlardım, ama artık yeni ürünlere bakınca, özelliklerini anlamaya çalışınca başım dönüyor. Eldeki nokia e 63'ü sallayıp yeni bi akıllı telefon alıcam, aşağıya nası bi şey istediğimi maddeler halinde yazıyorum, buna en ucuz hangi ürün uyar,
Herkese selamlar, yaşım olmuş 40, eskiden teknolojiden biraz anlardım, ama artık yeni ürünlere bakınca, özelliklerini anlamaya çalışınca başım dönüyor. Eldeki nokia e 63'ü sallayıp yeni bi akıllı telefon alıcam, aşağıya nası bi şey istediğimi maddeler halinde yazıyorum, buna en ucuz hangi ürün uyar, varsa bilginiz söylerseniz sevinirim.

-İnterneti canavar gibi olsun, kasmasın, hızlıca açılsın hem mobil siteler hem de mobil olmayan siteler, ekranı da çok küçük olmasın ki siteleri rahatça göreyim.
-Facebook Twitter, işte benim yaşımda bir adam ne kadar kullanıcaksa o kadar olsun. Onun dışındaki anlamadığım sosyal medya olmasa da olur.
-Sesi berrak olsun hem telefonla konuşurken hem müzik dinlerken.
-Email programı hızlı ve kullanışlı olsun, mailler üzerinde gezerken, maili açmaya gerek kalmadan ekranda mailin ilk satırlarını görebileyim. Ayrıca yalnızca benim önceden belirlediğim adreslerden e-mail gelirse sesli titreşimli uyarı versin geri kalanları uyarmasın (Böyle bi program bilen varsa özellikle yazarlarsa iyi olur)
-Zevzeklik maskaralık değil de insanın hayatını kolaylaştıran uygulamalar olsun
-Kamerası da kuvvetli olsun icabında.
0
ikinci ihtimal
(24.09.12)
Size bir tane iPhone 5 yazıyorum.
0
disfircasiyimben
(24.09.12)
Galaxy s3 alın, dediğiniz herşey ve fazlası yapılabiliyor.
0
beholderrulez
(24.09.12)
Galaxy note ya da Galaxy S3 diyorum ben de.
0
alkolik imam
(24.09.12)
abicim bir sürü para dökme ayfonlara filan. galaxy iyidir. daha iyisi nedir dersen xperia p ya da s derim.
0
bu nick tam yirmi alti karakter
(24.09.12)
galaxy s3 kullananlar çok memnun.
0
enkolaykullaniciadi
(24.09.12)
Nokia lumia hagaten güzel telefon da iPhone'a bin basması konusunu geçicen abi. Daha dün çıkmış win8, marketinde ne var ne yok o belli değil. daha iyi diyorlar. hayret yahu.

Abi benim sana tavsiyem iPhone'a çok para verme cidden. Ama galaxy s3'e 1600 vereceğine iPhone 4S'e 1700 ver daha iyi. Hatta acelen yoksa iPhone5'in gelmesini bekle ve 4S'i daha ucuza al.
0
himmet dayi
(24.09.12)
xperia s,p, veya u
0
heritage
(24.09.12)
(3)

Sunum programı arıyorum ?

saysomething
Önerebileceğiniz kapsamlı bir sunum programı var mı ? (İndirebileceğim bir web adresi de yazarsanız, çok makbule geçer.)Not: Powerpoint i önermeyin.
Önerebileceğiniz kapsamlı bir sunum programı var mı ? (İndirebileceğim bir web adresi de yazarsanız, çok makbule geçer.)

Not: Powerpoint i önermeyin.
0
saysomething
(24.09.12)
Open office

www.openoffice.org
0
himmet dayi
(24.09.12)
öyle program gibi değil de fark yaratmak için söyliyim: Prezi.com
0
esek sipasi
(24.09.12)
İndirmeden kullanayım derseniz docs.google.com
0
crown
(24.09.12)
(2)

Gazete okuma keyfi

sakingitarist
Selam millet.Gazete okumayı bıraktım bayadır. Moralim çok bozuluyordu. Sonra baktım ki okuma alışkanlığım gidiyor, alayım gazete okuyayım dedim.olm ne rezalet lan ortalık. Gazate ya tam hükümet düşmanı ya tam yalak.Ya şehit haberinden, komplo teorilerinden mide bulanıyor, ya da başbakan yüzü görmekt
Selam millet.

Gazete okumayı bıraktım bayadır. Moralim çok bozuluyordu. Sonra baktım ki okuma alışkanlığım gidiyor, alayım gazete okuyayım dedim.

olm ne rezalet lan ortalık. Gazate ya tam hükümet düşmanı ya tam yalak.

Ya şehit haberinden, komplo teorilerinden mide bulanıyor, ya da başbakan yüzü görmekten, idris naim şahin demeci okumaktan.

genel kültür için, gündemi canın sıkılmadan takip edebilmen için okuyabileceğin bi gazete kalmadı mı lan şu memlekette?

ne okuyosunuz olm siz?

(internetten oku demeyin, otobüsten başka gazete okumaya fırsatım yok. yoğun işler)
0
sakingitarist
(24.09.12)
"Bitaraf olan bertaraf olur." -R. T. Erdoğan.

Eğer tarafsız, doğru haber okuyacağın bir yayın bulamazsan iki taraftan da yayın al, aynı olayın farklı yorumlanmasını ibretle oku ve kendince yorumla. Kim haklı, kim haksız zamanla kişisel görüşüne göre sen de bir tarafa yöneleceksin.

Öyle işler yapılıyor ki ülkede, desteklesen olmuyor, sessiz kalsan için el vermiyor. Ortam öyle bir geriliyor ki (kasten) herkes bir tarafa kaçıyor. Ortada kalan yanıyor.
0
himmet dayi
(24.09.12)
Yarim yamalak ingilizcen varsa hurriyet daily news i oneririm
En azindan otobuste okumaya calisirken zaman gecirirsin
Ama bence gundemi takip etmelisin
Kitle degil fikir gazeteleri almalisin
Aydinlik , zaman , taraf , cumhuriyet vb.
0
leo1905
(24.09.12)
(4)

Ipad - anormal internet kullanımı

ceska
Avea hattıyla kullandığım ipad'imden kullanmamın imkansız olduğu saatlerde (6.30-7.00 gibi)500 mb'a varan anormal internet kullanımları olmuş. Bugün 1 gb'lık paketimin 1 haftada bittiğini farkedince sorgulayıp gördüm. O saatler dışındaki kullanımlarım 50 mb'ı geçmemiş. Sizce ne olmuş olabilir? Avea'
Avea hattıyla kullandığım ipad'imden kullanmamın imkansız olduğu saatlerde (6.30-7.00 gibi)500 mb'a varan anormal internet kullanımları olmuş. Bugün 1 gb'lık paketimin 1 haftada bittiğini farkedince sorgulayıp gördüm. O saatler dışındaki kullanımlarım 50 mb'ı geçmemiş. Sizce ne olmuş olabilir? Avea'nın bir kazığı mı bu yoksa?
0
ceska
(24.09.12)
iOS6'yı indirmiş olmasın? Sormadan birşeyler indirmek bütün apple ürünleri arasında yaygın bir davranış.
0
skatheist
(24.09.12)
Kontrol ettim indirmemiş. Aklım almıyor cidden.
0
🌸ceska
(24.09.12)
iCloud diyeceğim ama o da sadece Wi-Fi olan yerde interneti kullanıyor. Kişisel erişim noktasını açık bırakmış olabilir misin?
0
himmet dayi
(24.09.12)
bildiğin avea kazığı gibi duruyor. hangimizin başına gelmedi ki??
0
hlt1985
(24.09.12)
(2)

bu digiturk un

patos64
sitesinden anlamadım da, şimdi lig tv ye üye olsak, çanak ve uydu alıcısı neyse artık o yok, sadece galatasaray paketi ile kaç para yapıyor? full paket kaç para yapıyor birde üzerine premier lig paketi ne kadar olur, sitede bunları ayrıntılı anlatan yer göremedim, link verseniz de olur...
sitesinden anlamadım da, şimdi lig tv ye üye olsak, çanak ve uydu alıcısı neyse artık o yok, sadece galatasaray paketi ile kaç para yapıyor? full paket kaç para yapıyor birde üzerine premier lig paketi ne kadar olur, sitede bunları ayrıntılı anlatan yer göremedim, link verseniz de olur...
0
patos64
(23.09.12)
Digiturk Play ile internetten izlemek Superlig + Premier Lig + Beko Basketbol Ligi ayda 22 TL. LigTV HD yayın ve eğer internet bağlantın stabil ise zerre takılma olmuyor. Adil kullanım kotamı doldurduğum için 3MBit'e düşen internetimle bugün GS maçını tek takılma olmadan izledim. Derbi maçlarda da performansı oldukça iyi.
0
himmet dayi
(23.09.12)
turksat üzerinden gs-fb-bjk-ts-bursa maçları uydu alıcı dahil ayda 41 lira. en ucuz paket de bu.
0
excomzkko
(24.09.12)
(2)

işletme

ronartest
"işletme açmak" ifadesindeki işletmenin resmi yazışmada kullanılan ingilizce karşılığı nedir?
"işletme açmak" ifadesindeki işletmenin resmi yazışmada kullanılan ingilizce karşılığı nedir?
0
ronartest
(22.09.12)
işletme: business
0
himmet dayi
(22.09.12)
establishment
0
heritage
(22.09.12)
(7)

android telefonlara "rom atmak"

xlmn
her forumda yok şu rom yok bu rom. mobil teknoloji cahiliyim. bu olay neden yapılıyor tam olarak?
her forumda yok şu rom yok bu rom. mobil teknoloji cahiliyim. bu olay neden yapılıyor tam olarak?
0
xlmn
(22.09.12)
bir nevi telefonu kırıp, hack edip telefonun kendi orijinal yazılımından farklı bir yazılım yüklemek.orijinal yazılım x megabayt ram kullanıyor mesela kullanmayacağınız ve silinmeyen bir sürü şey. onları silebilmek için, hafızayı daha fazla kullanabilmek için vs.

iphone'cuların jailbreak dedikleri şeyin karşılığı sanırım.

yanlışım varsa düzeltin.
0
kibritsuyu
(22.09.12)
garantinin gittiği doğru mu peki? ya da ne zararı olabilir başka?
0
🌸xlmn
(22.09.12)
jailbreak'ten farklı biraz. jailbrak yazılımı yeiden yüklemiyor. var olan yazılımdaki kısıtlamaları kaldırıyor. dış kaynak uygulamaların kurulumu, sistem dosyalarında değişiklik yapabilme gibi.

ROM yükleme ise orjinal windowsXP'yi kaldırım perfectXP yüklemek gibi, yamalı değiştirilmiş OS.

garantisini etkiler tabi. Ama garantiye göndermeden önce orjinal ROM yüklerseniz sorun olmaz.
0
himmet dayi
(22.09.12)
kasketli
(22.09.12)
peki rom atmazsak aldığımız gibi kullanırsak ne olur? verimli kullanmamış olur muyuz cihazı?
0
condom kurşunu
(22.09.12)
bu tamamen kullanım amacınıza bağlı. ben pek güzel kullanıyorum hiç elleşmeden. zira benim kullandığım uygulamadan oyundan ne olacak. bana yetiyor. bir eksikliğini hissetmiyorum şimdilik.
0
kibritsuyu
(22.09.12)
örnek olarak desire hd kullanıcısıyım ben ve htc desire hd için android 4 güncellemesi vermedi. ama developerlar desire hd'de çalışan 4.0 rom'ları yazıp duruyorlar. ben şu anda blackout un android 4.0.4 ve sense 3.6 olan rom'unu kullanıyorum. eğer güncelleme verseydi custom rom kullanmazdım muhtemelen.
0
sijwocaq
(22.09.12)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.