[]

araba yağı

göstergede yağ bitmiş işareti kırmızı oldu sonra baktım harbiden de bitmiş yağı.bu yağı nerden ve nasıl doldurabilirim ?
sanayiye gidip bide adama para vermek istemiyorum kendim gidip bi yerden alıp dolduramaz mıyım



 
arabanın markası nedir ? benzinlikten 1 lt yağ alıp. kaput'u açtığında üzerinde yağ lambasının işareti olan kağağı açıp dolduruyorsun. ( siyah büyük kapak). benzinliklerde yağ biraz pahalı olabilir. ayrıca benzinlikte ki pompacıya söylesen bile yağı ekler.


  • 1917  (02.10.12 14:05:49) 
zaten yağ ışığı yanıyorsa arabayı harekett ettirme motoru yakarsın sonra.
benzin istasyonuna git aracının modelini söyle uygun olanı yağı al.
motoru açıp Yağı doldur.
  • €xpolerer  (02.10.12 14:07:01) 
1 Litre yağ yetmeyebilir. Ayrıca yağ ışığı yanmış arabayı kullanmamalısın.


  • himmet dayi  (02.10.12 14:07:26) 
yağ ışığı sürekli yanmıyor.bi yanıyo bi sönüyor


  • taha1907  (02.10.12 14:09:52) 
farklı bir sürü çeşit yağ var, aracınızın ihtiyacı olan yağı bulmalısınız. yanıp sönüyorsa gidip sanayiye arabanızın markası tabelasında yazan bi motor ustasına yaptırabilirsiniz. bence kendiniz doldurmayın, usta yağ filtresine de baksın, lamba bir yanıp bir sönüyorsa ufak da tıkanıklık falan da olabilir. yağ fitresi de çok pahalı bir şey değil. adam filtreyi söküp yağı tamamen boşaltıp yepisyeni yağ ve filtre versin oh mis.

araç sizin mi? sizinse hiç mi bakım yaptırmıyorsunuz? ara sıra da olsa gittiğiniz bir usta olmalı. yoksa da tanıdıklarınıza sorun, gittikleri birisi varsa siz de oraya gidin.

bir de, yağ doldurtmaya ödeyeceğiniz paradan kaçıyorsanız niye araba aldınız ki?
  • gkhncnzdgn  (02.10.12 14:33:55) 
şu aralar çok masraf yaptık arabaya o nedenle.


  • taha1907  (02.10.12 14:36:31) 
çok tutmaz, 50-60 lira falandır muhtemelen, bilemedin maksimum 100.
ha asortik bi arabaysa bilemem tabi.

  • gkhncnzdgn  (02.10.12 14:38:57) 
hyundai accent.2002 model


  • taha1907  (02.10.12 14:41:55) 
Göstergedeki yağ ışığı yağ bitmiş ışığı değil, git yağı kontrol et ışığı.

Araba soğukken ve düz bir zeminde 4-6 saat beklemiş iken yağ çubuğu ile kontrol et. İlk başta çıkar yağ çubuğunu bir peçeteyle sil. Sonra tak yerine gerçi çıkar bir bak yağ seviyesi çubuktaki çentikler arasında mı diye.

Motor çalışınca karterdeki yağ parçalar tarafından yukarı çekilir. Anca belli bir süre bekledikten sonra kartere geri akar da işe yarar bir ölçüm alabilirsin.

Yağ alıp eklendiğinde genellikle yağ kartı doldurulur. Hangi marka, ne incelikte ne muhtevada, hangi tarihte araba kaç kilometredeyken dolduruldu o kağıdın üzerinde yazar. Direksyon sütununda bir yere asarlar genelde. O kağıdı bulmaya çalış, oradaki yağ ile tamamla eksilen yağı.

Son olarak araban cidden yağ eksiltmişse bir yerinde problem olması muhtemeldir. Bir ustaya/servise götürüp yap kaçağı var mı, egzostan duman atıyor mu vs bilen bir kişiye baktır.
  • skatheist  (02.10.12 15:29:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.