[]

sürücü kursları

ehliyet almak için sürücü kurslarına gitmek zorunda mıyım? sonuçta milli eğitim bakanlığının yaptığı bir sınav. devletinde eğitim verme gibi bi sorumluluğu olduğuna göre sanki bana bu kursu devletin vermesi gerekiyormuş gibi geliyor. eğitim vermese de kursa gitmemiş insanlarında sınava başvurabilmesi lazım diye düşünüyorum. aksi halde nerde bu sosyal devlet.

şimdi trafikte diğer insanların can güvenliği o yüzden kursa gitmek falan demeyin. sonuçta gitsem de gitmesem de aynı sorulardan geçeceğim aynı şeyleri biliyor olmam lazım yani o argüman zaten çürük.

şimdi sürücü kursunun istediği para beni dolandırmak isteyen birine verdiğim para gibi geliyo. kendimi kandırılmış dolandırılmış hissediyorum. bu yüzden ehli,yet sınavına girmek için illa ki sürücü kursuna gitmek mi lazım yoksa direk başvuru bir şekilde yapılabiliyor mu?

 
Söylediklerinde haklı olabilirsin ama sürücü kursuna gitme zorunluluğu var.

Sertifikayı alabilmek adına yapabileceğin başka bir şey yok.
  • disfircasiyimben  (26.09.12 13:21:20 ~ 13:21:50) 
ben haklıysam bu şeylerin değişmesi gerekmez mi


  • zugas  (26.09.12 13:23:49) 
yapılamıyor. yoksa bu kadar insan enayi miyiz o kadar parayı sürücü kurslarına kaptıralım.. değil mi? ama bir hareket başlatıp dilekçe falan verip ilgili yerlere, bir ilk olursan seni örnek alıp takip eder bence insanlar. (sosyal bi devlet olmadığımız için tabi ki sürücü kurslarının para kazanmasını engeller bu durum diyerek izin vermezler diye düşünüyorum)


  • merena  (26.09.12 13:26:16) 
sürücü kursları özel olmasına rağmen milli eğitim bakanlığı denetimindedir. ygs'ye lise mezunu olmadan giremeyeceğiniz gibi sürücü sınavına da kursa gitmeden giremezsiniz. teme eğitim devletin zorunluluklarından biri olduğu için (sağlık gibi) ücretsiz okuma hakkınız var. ama sürücü kursları bu kapsamda değil. bu yüzden özel kurslardan birine gitmeniz şart.

kursa gitmemiş olduğunzu varsayalım. sınavdaki tüm soruları doğru cevaplasanız da mantık olarak temel sürücü eğitimini almamış olduğunuz için eksiksiniz demektir. sonuçta sınavda sorulan sorular bir örneklemdir ve tüm müfredatı kapsamaz. bu işin mantığı da budur.

sürücü kursu sahibi gibi yazdım sanki ama alakam yok. ben de hiç derse gitmeden sınava girdim. ama eğitim şart.
  • himmet dayi  (26.09.12 13:29:30) 
ben kurslara karşı değilim ki madem eğitim gerekli millie ğitimin de yapması gerekir kursa gitmek isteyen de gider bu kadar basit. devlet okulu ile özel okul gibi. ygs ye girmek için lise bitirmek şart ama lise ister özel olsun ister devlet farketmez. saedce senden yeterlilik istiyor. devlet kurs açsın oraya gideyim

kandırılıyormuşum gibi geliyor
  • zugas  (26.09.12 14:05:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.