Giriş
(13)

içinden çıkamıyorum, bi bakın buraya

alecia moore
günümün büyük bi yüzdesini ağlamamak için uğraşarak geçiriyorum. kafam da bir sürü şeyi düşünüyorum (hepsi olumsuz şeyler, kişiliğime sövüyorum, geçmişime sövüyorum, bıkmış durumdayım artık)uyumayı seviyorum, dalabilirsem ve kabus veya rüya görmezsem benden rahatı yok. uyanınca tekrar başlıyorum ayn
günümün büyük bi yüzdesini ağlamamak için uğraşarak geçiriyorum. kafam da bir sürü şeyi düşünüyorum (hepsi olumsuz şeyler, kişiliğime sövüyorum, geçmişime sövüyorum, bıkmış durumdayım artık)
uyumayı seviyorum, dalabilirsem ve kabus veya rüya görmezsem benden rahatı yok. uyanınca tekrar başlıyorum aynı güne.
ailem ve arkadaşlarıma uzağım, aslında yakın olmak isterken bi yandan da istemiyorum. güvende hissetmiyorum, üzmelerinden korkuyorum. seversem zarar görürüm aramızda mesafe olsun diyorum. (burdaki tersliğin farkındayım ama halledemiyorum)
dışarı çıkıp zaman geçirmeye çalışıyorum, olmuyor bi süre kafam sakinliyor. geri dönerken yine aynı, ya da ara ara dürtüyor "eve git" diye.
hobi ediniyim dedim, güzel şeyler yapabiliyordum önceden bir şekilde. artık onları da istemiyorum.
başarılı biri olarak göremiyorum kendimi, hayallerim yok, nasıl mutlu olurum ne olsa mutlu olurum farkında bile değilim.

herkes mutlu değil, tamamen mutlu olmayı da beklemiyorum, ama ne biliyim günümü gecemi mahvetmicek düzeye gelse bana yeterli.
benden kötü durumda insanlar var.

şımarık vs biri de değilim. sabırlıyım da, bir şey olmuyosa olmuyodur onu da kabul ederim. ama bu şekilde kendi hayatımın yasını tutar gibi yaşamaktan bıktım.

psikolojik yardım aldığımı da belirtmek istiyorum son olarak. sizin bir önerininiz var mı, şunu yap, bunu dene? çok çaresiz hissediyorum.
0
alecia moore
(25.03.16)
İngilizcen varsa marcus aurelius un meditations kitabını oku. Bi de epictetus un handbook u da olabilir.
0
empat
(25.03.16)
Cinsiyetin ne? Okuyor musun veya calisiyor musun. Paran var mi. Tek mi yasiyosun.
0
brad pitt
(25.03.16)
Kadınım. Mezunum, ailemle yaşıyorum. İşsizim şuan.
0
🌸alecia moore
(25.03.16)
Profesyonel olarak sporla ilgilen. Bizim karatede bir kızlar var, bırak ağlamayı sorun çıkaran en ufak biri olursa kafasına tekme atacak enerjideler. Kitap falan yazmaya çalışabilirsin. Kafanda bir hikaye kur. Yaz gitsin. Fotoğraf çek. Facebook, instagram, twitter aç ve fotoğrafları burada paylaş. Gitar çalmayı öğren. Dertleşmek için mesaj atabilirsin.
0
dissendium
(25.03.16)
"kendi hayatımın yasını tutar gibi yaşamaktan bıktım."

aşırı güzel bir cümle bu ve neyden bahsettiğini çok iyi anlıyorum. bi çözüm sunamayacağım ama o cümlenin güzelliğini belirtmezsem haksızlık etmiş olurdum. sahi, yazmayı denesen? güzel şeyler çıkar gibi duruyor.
0
devilred
(25.03.16)
Farkında mısın bilmiyorum ama bence "işsizlik" yüzünden bu yaşadıkların. :(((
0
yaylada cimene uzanip goge bakan savasci
(26.03.16)
aynen iyi kötü parasına bakmadan bi iş bul kendine, dünyan tamamen değişir. bir de işi bulurken de kabuğundan sıyrılmaya çalış, algılarını açık tut.
0
azzlack
(26.03.16)
calis. amacsizliktan kafayi yiyeceksin.
0
vecihi ile fikret
(26.03.16)
Ben hemen hemen ayni sartlarda erkek olaninim.

Antidepresan olabilir yuksek doz,duzenli kullanim. Depresyondasin cunku. Planli yasamak olabilir. Bunlar cozum bence. Dunyanin en mutlu insani olmazsin ama bu halde de olmazsin. Surada seni benden daha iyi anlayan biri de yoktur. İnan bana.

9 da kalktin. Kahvalti ettin. 10 da ciktin evden belturda oturdun sahilde, yuruyus sonrasi. Okudun kitabini. Gezdin twitterda vs. Ogle yemegini yedin. Gittin bi cafeye. Actin laptopunu. Kariyer, yenibiris.. is basvurularini yaptin. 4 5 gibi sinemaya gittin. İzledin. Geldin eve 7 8. Yorgunsun bi nebze. Yatmadan iki uc bolum de dizi patlattin. Tamamdir.
0
brad pitt
(26.03.16)
iş arıyorum, yeni mezun oldum zaten. sürekli bir şeylerle meşgul oldum bu zamana kadar -şuan kendimleyim, belki şu zamana kadar kendini dinlemediğimden bir şekilde yok saydığımdan bu kadar yoğunlaştı hislerim, başkalarının yanında üzgün gözükmemek gibi bir şeyim de var- eğitimlere gidiyorum, araştırıyorum ne yapabilirim diye ama zaman geçsin, bugünü de böyle geçirelim bari şeyi.

en en net tutunduğum şey seanslarıma gitmek, ondan da vazgeçiyordum da bi ara. sonra ne bok yiceksin böyle mi devam ediceksin dediğimden bırakmadım.

edit:
@krem peynir, merak etmeyin sadece öneri olarak okuyorum yazılanları. psikoloğumun kontrolündeyim ve kendisine güveniyorum da ayrıca. psikiyatriste yönlendirmek ister ve nedenlerini net şekilde açıklarsa ona göre hareket ederim bende.
0
🌸alecia moore
(26.03.16)
@brad pitt

beltur'a gittin >>> para
cafe'ye oturup laptop açtın >>> para
sinemaya gittin >>> para
kalktın eve döndün (metro, otobus vs) >>> para
kız >>> işsiz

sonuç =

4xpara = işsiz
eşitsizliğin her 2 tarafını 4 e böl.

para = işsizx0,25

sonuçta işsizliği epey düşürdük. vatan millete hayırlı olsun.

not : dalga geçme yoktur, ben de işsizim. :(
0
yaylada cimene uzanip goge bakan savasci
(26.03.16)
İşten ziyade sosyal bir proje bulun kendinize. Başkalarına yardım etmek iyi gelir size. Doktorunuza da danışarak, kimsesiz çocuklar, sokak hayvanları vs. vs. eğitiminizi ve yeteneklerinizi de göz önüne alarak sosyal bir projede çalışın...
Kendinize çok kızmayın, aslında kendinize kızmanız vicdanlı biri olduğunuzu gösterir.
0
kartallar yuksek ucar
(26.03.16)
bilişsel terapi denenmediyse onu incelemeni tavsiye ederim.
0
serverside
(26.03.16)
(16)

İlişkide yaş farkı sorusu (Fark büyük)

an engineer
Bu tarz birçok soru olmasına rağmen bence her cevap kendi içinde değerlendirilmeli bazı genelgeçer şeyler harici.Neyse arkadaşımın sorusunu olduğu gibi kopyalayıp yapıştırıyorum, görüşleriniz değerlidir, teşekkürler.Kadin 25 erkek 50. Aradaki iliski öğrenci-hoca ilişkisi. Erkek tarafinda platonigin
Bu tarz birçok soru olmasına rağmen bence her cevap kendi içinde değerlendirilmeli bazı genelgeçer şeyler harici.

Neyse arkadaşımın sorusunu olduğu gibi kopyalayıp yapıştırıyorum, görüşleriniz değerlidir, teşekkürler.

Kadin 25 erkek 50. Aradaki iliski öğrenci-hoca ilişkisi. Erkek tarafinda platonigin asiri umut veren davranislari disinda ciddi bir adim yok. Enerjik, ilgi çekici özgüveni yuksek birisi. Pek cok kiz ogrenci tarafindan ilgi görüyor. Kültürlü ve eglenceli biri ancak capkin oldugu yönünde izlenim yaratiyor. Ikisi arasindaki bir iliskiyi toplum nasil karsilar. Bu iliskinin ömrü ne kadar sürer. Mutlu olabilme ihtimalleri nedir?
0
an engineer
(25.03.16)
kadın adamı basamak olarak kullanıyor, adam da kadını fiziksel olarak kullanıyor diye düşünürüm. zengin avcısı kadınlar bile bu gruptan daha samimi geliyor bana, en azından bir kılıf bulmaya çalışmıyorlar.
0
kayranin kedisi
(25.03.16)
bir heves ve öğretmen sempatisi, ilişki olsa bile kısa sürer.
0
Erensq06
(25.03.16)
Kadın adamı basamak olarak kullanıyor + 1
0
neferkitty
(25.03.16)
Iyi de ortada bi iliski var mi ki? Benim anladigim kadariyla yok. Dolayisiyla yas farki da onemini yitiriyor.
Aralarında bir sey olduktan sonra da toplumu neden umursasinlar zaten. Simdi aradaki yas farkini, ogrenci-hoca iliskisini garipseyenler cikabilir. Evet cok karsilasilmiyor. Ama daha gecen ay siniftan biri hocayla nisanlandi.
Milletin tepkisi iyi yamanmis seklinde oldu.

Yine de 25 cok beee. 15 falan olsa neys. Kiz kendi kendine gelin guvey olmaktan vazgecip yasina gore birini bulsun. Daha mutlu olur. Tabi amac mutluluksa.
0
rayde
(25.03.16)
kısa soluklu bir heyecan olur. ciddiye binerse de adam bir süre sonra ölür gider zaten. üzgünüm...
0
ruhen hastayim ben
(25.03.16)
Şu an bir ilişki söz konusu değil. Bir de hoca seçmeli dersin hocası, herhangi bir akademik fayda falan da yok.
0
🌸an engineer
(25.03.16)
Sadece birkaç yıl mutlu olabilirler. Şu anda çok sorun olmaz ama on yıl sonra kadın otuz beş, erkek ise altmış yaşında olacak. Asıl soru şurada yatıyor: 60 yaşında bir erkek ile 35 yaşında bir kadın ne yapabilir? Öncelikle seks yapamayacağı kesin. Bu işler belli olmaz ama erkeğin yaş sebebiyle hasta olma durumu olabilir. Kadın da genç yaşta ona bakmak gibi bir durumda bulabilir kendini. Bence olmaz.
0
dissendium
(25.03.16)
kakao
(25.03.16)
Kızda daddy issues var derim. Keyif için kısa süreli seks odaklı bir ilişki yaşanabilir ama sonrasında ciddi bi şey olma ihtimali çok düşük.
0
ambrosia
(25.03.16)
Iliskiye dönerse maksimum 5 yıl diyorum. En medeniyim diyen bile hoş karşılamaz; ahlaktan bağımsız bir durum. Paylaşacakları bir şeyler -bence- kesinlikle olamaz.
0
piremses
(26.03.16)
mantıksız ve çirkin geliyor kulağa öğrenci hoca ilişkisi.
0
buiret
(26.03.16)
Yaş farkı çok büyük 15 fln ancak kabul edilebilir. Baba kız ilişkisi gibi.
0
nekolaytezla
(26.03.16)
Adam kalp krizi geçirip ölür kızın üstüne kalır yazık.
0
angelus
(26.03.16)
Cahil toplum gizliden psikolojik şiddet uygulayarak saldırır. Çift bunlara hazırlıklı ve karakterli değilse ilişki yara alır. Cahil toplum sevinçle yaş sebebiyle ayrıldıklarını iddia ederek kendi ayırdıkları çifti örnek olarak kullanmaya başlar. Bunları aşabilecek kadar karakterli çiftler yollarına devam ederler.


Acele etmeden okuyun: STANDART KABUL EDİLİRKEN FARKLI YAŞ İLİŞKİSİ NASIL YOK EDİLDİye örnek


Şuradaki mesajımı da okuyun: picload.org
0
neotunc
(26.03.16)
böyle bir ilişkiyi zavallıca buluyorum, mutlu olabilme ihtimali görmüyorum. neredeyse herkes+1.
0
godoşu beklerken
(26.03.16)
ooo o kadar olmamış ya. bak 15 olsa tüm sübyancı duyuru alemi atlardı olurmuş diye ama 25 olmamış.
0
freetakilir
(26.03.16)
(2)

ygs-lys sorusu

yokumbenburda
ygs-5 sıralaması 388 bin olan birinin, tm-3 den 200 binlik dilime girebilmesi için edebiyat ve matematik testlerinden kaç net yapması gerekiyor? ve bu önümüzdeki 3 aylık sürede mümkün mü?not: ygs'ye yıllar sonra hiç çalışmadan girdi. ygs'ye hiç çalışmamış olması lys çalışmalarını kötü yönde etkiler
ygs-5 sıralaması 388 bin olan birinin, tm-3 den 200 binlik dilime girebilmesi için edebiyat ve matematik testlerinden kaç net yapması gerekiyor? ve bu önümüzdeki 3 aylık sürede mümkün mü?

not: ygs'ye yıllar sonra hiç çalışmadan girdi. ygs'ye hiç çalışmamış olması lys çalışmalarını kötü yönde etkiler mi?
0
yokumbenburda
(25.03.16)
5-10 mat 30-35 edb 7-8 cığrafya. geo olmasa da olur gibi, 20 mat 45 edebiyat 15 coğ ile 70-80 bine kadar gelinir. lys çalışmalarını kötü yönde etkilemez ama lys matta ygs mat da geliyor az da olsa. yine lya edebiyatın ilk 20 sorusu paragraf ve dil bilgisi
0
iglesias
(25.03.16)
Ygs sadece lise 1 konularından oluşuyorken lys lise 1-2-3-4 konularından oluşuyor. O yüzden ygs, lys'ye etki eden bir sınav değil. Ygs'ye çalışsanız da çalışmasanız da lys'de her zaman patlama olasılığınız var. 3 aylık sürede zeki ve bilgileri taze olan biri lys'de bayağı soru yakalayabilir ama verimli olmak koşuluyla. Yani bir konuya 10 gün ayırırsa çok zor.
0
dissendium
(25.03.16)
(4)

Ygs lys sıralama

ruh i tibbiye
herkese selamlarBen hali hazırda öğretmenlik okuyorum, ama bu yıl boğaziçi pdr için ygs sınavına girdim. Normalde sayısalcıydım ama. Ygs ye pek hazırlanamadım. Ygs5-69 bin ygs6-52 bin diğer yandan ygs 1-2 sıralamam 50 bin.. Tm'den hazırlanmayı düşünüyorum ama tm sıralamaları hakkında yeterli bilgim
herkese selamlar

Ben hali hazırda öğretmenlik okuyorum, ama bu yıl boğaziçi pdr için ygs sınavına girdim. Normalde sayısalcıydım ama. Ygs ye pek hazırlanamadım. Ygs5-69 bin ygs6-52 bin diğer yandan ygs 1-2 sıralamam 50 bin..

Tm'den hazırlanmayı düşünüyorum ama tm sıralamaları hakkında yeterli bilgim yok. Böyle bir sıralama ile tm'den 5-6 bin'e çekmek ne kadar mümkün?
Ya da sayısaldan en iyi ihtimal ne kadar olur? Fizik dışımda feni fule yakın yapabilirim diye düşünüyorum.

Tm den sımav stratejisi istiyorum.. Biri beni aydınlatsın istirham edeceğim..
0
ruh i tibbiye
(25.03.16)
Tm'lerin matematiği genelde sayısalcılardan kötüdür. O yüzden en az 30-35 tane edebiyat yaptıktan sonra matematikte 40 üstü yaparsanız tm'lere bayağı fark atarsınız. Ama son üç ayda edebiyat, coğrafya halledilebilecek iş değil. Çok fazla konu var. Fen sınavını full yapmak kolay değil. Kimya ve biyolojide çok fazla konu var ve orijinal sorular soruluyor. Fizik hiç yoksa zaten o sınava girmenin anlamı yok. Asıl fark fizik gibi zor testlerden atılıyor.
0
dissendium
(25.03.16)
ortalama bir tmci matematikte 30 neti rahat aşıyor. bu yüzden senin neredeyse full yapman gerekiyor.

edebiyattan ezber yapman gerek, herkesin bildiği belli başlı eserler haricinde kıyıda köşede kalmış yazarlar çıkıyor çoğunlukla. ben tüm yazar ve şairlerin eserlerini ezberlemiştim çılgınlar gibi ve fulle yakın bir şey yapmıştım.

coğrafya ise iki haftada halledilebilecek bir şey. oturup mantık yürüterek bile aklında tutabilirsin yüzde doksanını. ezber gerektiren şeyler var ama dünya haritasına aşinaysan korkmana gerek yok.

benim tecrübelerim bunlar. bir de ek olarak matematikte "aa ben bunu yaparım" dediğin ama çok fazla vakit alan/kontrol etmeni gerektirecek sorular oluyor. ben o soruları zamanımı çalmasınlar diye optik formun arkasına şıklarıyla beraber yazmıştım. geometri süresi her zaman fazla geldiği için de o ara çözüp kodlamıştım.

ygs için güzel bir sıralaman var. bence sen bunu yaparsın^^
0
ruhen hastayim ben
(26.03.16)
"ortalama bir tmci matematikte 30 neti rahat aşıyor." gibi bir ifadeye sakın inanma. İyi sayısalcılar bile gerçek sınavda 25-30 arası yapıyor. Ortalama bir tm en fazla 15-20 net yapar. Gözünde büyütme. Çalışabilirsin.
0
dissendium
(26.03.16)
@dissendium o zaman ortalama demeyelim de, ben ve benim çevremdeki arkadaşlarım diyeyim.
0
ruhen hastayim ben
(26.03.16)
(13)

Çevik biri olmak için hangi spor?

overthrower
Merhaba,Öncelikle spor (ya da herhangi bir egzersiz) konusunda veya beslenme konusunda bilgisiz/ilgisiz bir birey(d)im. Sorunum şu, gençliğimi kaybettiğimi düşünüyorum. Hantallık ve tembellik öldürecek beni. Emekli gibi yaşam sürdüğümü söyleyenler çığ gibi hayatımda. Bu yüzden özgüvenim de magmaya v
Merhaba,

Öncelikle spor (ya da herhangi bir egzersiz) konusunda veya beslenme konusunda bilgisiz/ilgisiz bir birey(d)im. Sorunum şu, gençliğimi kaybettiğimi düşünüyorum. Hantallık ve tembellik öldürecek beni. Emekli gibi yaşam sürdüğümü söyleyenler çığ gibi hayatımda. Bu yüzden özgüvenim de magmaya varmak üzere.

Özetle ciddi bir yardıma ihtiyacım var.

Sorum şu, zombi gibi olmak yerine çok daha çevik ve refleksleri sağlam biri olmak için ne yapılabilir? Ve ayrı bir çalışma mı gerekir bilmiyorum (kardiyovasküler egzersizler vs.) ikinci olarak iyi bir kondisyon nasıl elde edilebilir? Ve tabii yemek var bir de.

Not: Yaşım 25.
0
overthrower
(25.03.16)
kurek
0
partizan
(25.03.16)
ip atlanır. çeviklik ve kondüsyon kazandırır. rocky gibi çapraz atlayabilene kadar çalışın ama.
0
kaichi
(25.03.16)
belki de 'kendo' size göredir..
0
güneyli çocuk
(25.03.16)
boks
0
kayranin kedisi
(25.03.16)
öncelikle esprimizi yapalim, bu bulunsun: bunu çevik bir'e sorsana delikanlı

www.wikihow.com

genel bir manyigi var ceviklik antrenmanlarinin. boks, muay thai, kick boks vs de cevik eder adami.
0
no christ requires
(25.03.16)
boks, tekvando, judo, aikido, karate, eskrim vb. "alırım aklını" temalı sporlar.
0
boshi
(25.03.16)
Seçenek: Önce kardiyo sonra futbol.

seçenek: kick-box

seçenek: tenis

çeviklik için öncelikle kondisyon şart, dolayısıyla ne yaparsan yap kardiyo yaparak ciğerleri, bünyeyi açman lazım.

Sonra ne spor seviyorsan onu yap bence.
Öteki türlü eninde sonunda sıkılacaksın.

Kendimden biliyorum.
0
mhm
(25.03.16)
Sigara ve alkolü bırakmayı da unutmayın
0
hasmetizm 2046
(25.03.16)
@partizan, kürek zor görünüyor masraflı gibi sanki. tavsiyen varsa özelden yazabilir misin?

@kaichi, ip atlamayı hiç beceremiyorum ama olabilir belki:D

@güneyli çocuk, kendo güzele benziyor ama burada eğitimi nasıl alınır ki?

@no christ requires
@boshi
@mhm,bir ara p90x egzersizlerini çalışırken kenpo diye bir şey yapıyordum. gerçekten de çevikleştirdiğini hissediyordum sanki. bilginiz varsa özelden bana yazabilir misiniz bu tip savunma/dövüş sanatlarıyla ilgili?

@hasmetizm 2046, sigara kullanmıyorum, bira da haftada bir falan.
0
🌸overthrower
(25.03.16)
Abi niye özelden yazıyorlar buradan yazsınlar biz de öğrenelim.
0
Giovanni Pipitto
(26.03.16)
@overthrower Hocam, kimi dojo'lar mevcut.

istanbulkendo.com
Bu merkezdedir. İyilerdir de. (turnuvada iyilerdi)

Bir dojo'ya girip, dersi izleyebilirsiniz de, bu yapılır, hem hoca ile tanışmış olursunuz, dojo ortamını görürsünüz hem kendo'nun size göre bir spor olup olmadığına daha iyi karar verirsiniz.
0
güneyli çocuk
(26.03.16)
@Giovanni Pipitto, kaos olmasın diye demiştim. Şu an henüz bilgi veren olmadı özelden. Buraya yazsın o zaman herkes:)

@guneyli cocuk, ben izmir'de yaşıyorum. var mı diye bir bakınayım o halde buralarda da.
0
🌸overthrower
(26.03.16)
Ben karateciyim, hiçbir karateci görmedim ki çevik olmasın.
0
dissendium
(26.03.16)
(4)

YGS'de 310 bin olan sıralama

gozune gozluk eline sozluk
selam arkadaşlar ygs5 sıralamam 310 bin bu sene müthiş bi yığılma var anlaşışan benden 25 puan fazla alan kişi 200 bininci bu lanet sistem lys bilgisi ile ne kadar yenilebilir edebiyattan 46-49 net arası yapacak bilgim var matematik cografya geo ya da it gibi çalıştığımı farz edersek ?
selam arkadaşlar ygs5 sıralamam 310 bin bu sene müthiş bi yığılma var anlaşışan benden 25 puan fazla alan kişi 200 bininci bu lanet sistem lys bilgisi ile ne kadar yenilebilir edebiyattan 46-49 net arası yapacak bilgim var matematik cografya geo ya da it gibi çalıştığımı farz edersek ?
0
gozune gozluk eline sozluk
(25.03.16)
Bu vakitten sonra calis ama cok da kasma en iyi birkac kaymak tabaka universitenin birkac bolumu haric universite egitimi sana bir sey katsa bile profesyonel anlamda yardimi dokunmayacak. Sen hangi bolumu hem sevebilirim hem de para kazanabilirim arastirmalarina basla cunku sacma sapan asiri dusuk puanli olup da biraz sans, isi sevme ve kisisel yetenek ve ilgiyle cok kazanmani saglayacak bolumler hep vardir yeter ki arastir.
0
floydian
(25.03.16)
Ygsde 100bininci olmustum ben de lysden sonra tmde 12bini yakalamistim. Lys baya herseyi degistirebilen bi sinav yani. Ama soru şu lysdeki matematigi geoyu 2 ayda ne kadar kotarabilirsin? Temelin fena değilse bence olabilir. Temelin yoksa da bu derslerde, yine de kapasitene guveniyosan -hem cok calisma hem ogrenebilme anlaminda yani- imkansız değil bence. Ayrica floydiana katiliyorum sinavlar kadar meslekler sektorler hakkinda da arastirma yapman iyi olacaktir. Ama bu arastirmayi rehber ogretmenlerden ya da universite bolumu olarak degil.. meslegi yapan insanlarla falan konusarak falan yani. Kolay gelsin
0
klar
(25.03.16)
Edebiyattan o kadar net yapabiliyorsan bence hiç arkana bakma. Şu anda hemen başla çalışmaya.
0
dissendium
(25.03.16)
edebiyatın o kadar iyiyse nasıl ygsde bu sıralamada oldun bunu düşün ve edebiyatı da boşlama çalışırken.
0
phoenixboy
(25.03.16)
(10)

Türkçe sorusu

memories
Öylesine bi bakıyım demiştim. Paslanmışım heeer şeyi unutmuşum. Bikaç soru soracağım.1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı türde bir fiilimsi vardır? A. Görür görmez tanıdı. B. Severek evlendiler. C. Gülünce gözlerinin içi gülüyor. D. Akacak kan damarda durmazmış.2)Aşağıdaki cümlelerin
Öylesine bi bakıyım demiştim. Paslanmışım heeer şeyi unutmuşum. Bikaç soru soracağım.

1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı türde bir fiilimsi vardır?

A. Görür görmez tanıdı.
B. Severek evlendiler.
C. Gülünce gözlerinin içi gülüyor.
D. Akacak kan damarda durmazmış.

2)

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır?

A. Hikaye yazmak hayli güç bir iştir.
B. Takımın, boyu en kısa oyuncusu bendim.
C. Bugünkü Türk romancıları arasında, biraz çalışsalar, iyi Fransızca yazacak olanlar hiç de az değildir.
D. Büyük üstadı her kelimesini sindire sindire dinledim.
0
memories
(24.03.16)
lise bilgilerime dayanarak,
1)a sıfat fiil di sanırım, diğerleri zarf fiil
2)d sanırım onu sürekli aşağılıyordudaki onu.

edit: baktım da 1 deki d olacak o sıfat fiil diğerleri zarf :)
0
makarnavodka
(24.03.16)
2) bu soruda hata mı var yahu biri beni düzeltsin. c ve d ikisi de bozuk bence. bu arada bana da nostalji yaşattın sağ olasın :)
0
makarnavodka
(24.03.16)
-an, -ası, -mez, -ar, -dik, -ecek, -miş varsa bunlar sıfat fiil yani ortaç.

A da mez var sıfat fiil.

B'de -erek, -arak zarf fiil.

Bence B olabilir.

2 d olabilir.

Büyük üstadı'n her kelimesini olur
0
dissendium
(24.03.16)
iki virgül arası ekstra bilgi verilir diye hayırlıyorum. "Ali, 17, lise öğrencisiydi" gibi... O sebeple oradaki vürgüller bana gereksiz geldi.

Bu, anlatım bozukluğu konularına dahilse budur : )

Bugünkü Türk romancılar arasında biraz çalışsalar iyi Fransıva yazacak olanları hiç de az değildir.
0
stratejisizsiniz
(24.03.16)
açıklarken cevabı unutmuşum:

1. d şıkkı farklı, akacak kan tamlaması bir sıfat tamlaması ve özneyi oluşturuyor. hangi kan, akacak kan. dolayısıyla "akacak" yüklemi değil "kan"ı niteliyor. ismi nitelediği için sıfat-fiil diyorsun.

2. emin olamadım ama takımın boyu en kısa oyucusu yekten bir tamlama gibi dolayısıyla oraya virgül koymak doğru mu bilemedim.

belki ayrıyeten takımın boyu en kısa "olan" oyuncusu demek de gerekiyordur.



"büyük üstadı" a şıkkından farklı olarak tümüyle bir tamlama parçası olmadığı gibi belirtili nesne. dolayısıyla "büyük üstadı (virgül) ... dinledim" yazmak gerekebilir.


bence bu ihtimaller içerisinde b veya d yanlış çünkü b doğruysa d yanlış olmalı; d doğruysa da b yanlış olmalı.


edit: iki vürgülün arasını attığınızda cümle anlamı değişmiyorsa, cümle yapısı da bozulmuyorsa yani sadece ek bilgi veriliyorsa irgül kullanımı kaynaklı gramatik bir yanlış olmaz. bu bazen tirelerle yapılır veya ki bağlacı uygulanarak.

yalnız çelişen bir şey de var. bu şartlı cümle bir yandan yani şartı yazmamak cümleden eksiltirdi. ama şart cümlede başta değil ortada, "türk romancılar arasında fransızca iyi yazacak olanlar" arasında. virgül yersiz gelmedi bana.
0
godoşu beklerken
(24.03.16)
İlk soruda doğru cevap D. İlk üç şıktaki zarf-fiil. Fiili niteliyorlar çünkü. Sonuncusu sıfat fiil, ismi niteliyor.

İkinci soruda da cevap D bence. Gereksiz sözcük kullanımı olması lazım. Üstad zaten büyük kelimesini karşılıyor, büyük sözcüğü gereksiz.
0
veronica supertramp
(24.03.16)
1-D kesinlikle
2-C kesinlikle

Diger cevaplari okumadim ama cok onemliyse aciklama yaparim.
0
tamamen hayal urunudur
(24.03.16)
İkinci sorudaki C şıkkında bir bozukluk yok ki. Ara söz veya ara cümleler virgülle belirtilebilir. İçerik, nesnel bir bilgi de olabilir, subjektif bir cümle de.
0
veronica supertramp
(24.03.16)
Pardon 2 icin kesinlikle demem hata olmus. Evet 2-D olacak.
0
tamamen hayal urunudur
(24.03.16)
1 d- sıfat fiil
2- d: büyük üstad denemez, üstad zaten büyük demek.
0
lcha
(24.03.16)
(2)

Sakarya/etrafında gidilecek yerler

denizkedisi
Sakarya'da ya da etrafında Pazar gününü geçirmek üzere önereceğiniz yerler var mı? (arabalıyız)
Sakarya'da ya da etrafında Pazar gününü geçirmek üzere önereceğiniz yerler var mı? (arabalıyız)
0
denizkedisi
(24.03.16)
Valla ben Sakarya Üniversitesinde okuyorum ve herkesin en sık tavsiye ettiği yer Taraklı Köyü. Sapanca Gölü kenarında birçok yer var. Acarlar Longozu diye bir yer var.
0
dissendium
(24.03.16)
sapanca gölü veya langoz derim ben de.
0
cekilmis gayfe
(24.03.16)
(45)

yeni doğmuş kızımıza isim buluyoruz

nick ne olsun
kız ismi tavsiyelerini alayım :) cevaplar için teşekkürler.ekleme: güz nasıl arkadaşlar?
kız ismi tavsiyelerini alayım :)

cevaplar için teşekkürler.

ekleme: güz nasıl arkadaşlar?
0
nick ne olsun
(24.03.16)
Şebnem
0
terrarin
(24.03.16)
Defne :)
0
turuncu tonlarda
(24.03.16)
bıldırcın
0
mahone
(24.03.16)
Bence Bahar dünyadaki en güzel isimlerden biri kız çocuğu için.
Çok güzel şeyleri anımsatıyor.
0
naberabi
(24.03.16)
elif koy.
adı elif olup da kibar naif akıllı güzel tatlı başarılı olmayan kimse yok.

elif olmadı aslı koy.

hümeyra güzel isim ilerde isterse meyra der kendine.
nisa koyabilirsin
0
Alt4y
(24.03.16)
asya
0
shotgunwoman
(24.03.16)
ekin guzelmis.
bence mavi koy
0
safepassage
(24.03.16)
mavi.
allah anneli babalı büyütsün.
0
yuz kiloluk bir zenci
(24.03.16)
Derya
0
stavro
(24.03.16)
elif
0
exlibris
(24.03.16)
Asya ve Bahar çok güzel.
Ben Helen ismini çok beğeniyorum ya yunan mitolojisinde dünyanın en güzel kadını demek
0
jazzabel
(24.03.16)
güneş ismini severim ama kız çocuguna olur mu bilemedim
0
bir varmis bir yokmus
(24.03.16)
elif+1
0
limoncello
(24.03.16)
Yıldız
0
sidariss
(24.03.16)
ayla. yabancı isimler oluyor mu bilmiyorum. helen, hinata
0
glamdr1ng
(24.03.16)
arven
0
kyha
(24.03.16)
elis
0
yekzeq
(24.03.16)
yüsra
seren
bihter
0
arkburak
(24.03.16)
Ceren
minel
derin deniz
0
regina phalange
(24.03.16)
arya
ece
mana
0
peggy
(24.03.16)
Soyadıyla uyumlu bir ad olsun. Benim favorim Deniz.
0
dissendium
(24.03.16)
leyla güzel bir isim.
0
omer haybo
(24.03.16)
Benim ileride doğacak kızım halen meyvada vitamin belki ama ismi hazır: Zeynep
0
turkuaz
(24.03.16)
deniz
ilke

bayılırım <3
0
nice tnetennba
(24.03.16)
patates :) ciddiyim, arkadasimin kizi.
0
bohr atom modeli
(24.03.16)
Allah analı babalı büyütsün, tebrik ederim :)

Benim kendim bulduğum (yani daha önceden var mıdır bilmiyorum) bir isim var. Kızım olursa koyarım ama katiyetle çocuk istemiyorum apayrı bir şey tabi o.

İsim de;

Arden.

blog.prontotour.com
0
brad pitt
(24.03.16)
Ayse ya da Duru

D harfiyle baslayan kız isimleri bana cok guzel geliyor. Kendi ismim D harfiyle basladıgı icin de olabilir :)
0
reptillia
(24.03.16)
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim.

20 yaşında şu yakışıklılığa sahip olur umarım. nazar değmesin.
0
brad pitt
(24.03.16)
Bu arada Guz'e kimse yorum yapmamıs. O ismi koyma bence; cogu kisinin ilk duyusta anlamayacağı, anlasa bile emin olmak icin tekrar ettireceği bir isim olur (isim diyorum ama ben boyle bir ismi ilk defa duyuyorum mesela, cogu kisi icin de oyledir eminim). İstiyorsan o ayarda Eylul olabilir.
0
reptillia
(24.03.16)
Abi Alize güzel bir isim, ama ELİF'E +1.
0
bapyemir
(24.03.16)
gözünüz aydın.

güz güzel bir isim değil. (bence)

önerim : zeynep. en güzel kız ismidir.
0
kartallar yuksek ucar
(24.03.16)
duru güzel isim. eylül de güzel
0
avonkatalogu
(24.03.16)
cigdem xd
0
melancholia
(24.03.16)
Elif +1

veya İdil.
0
misir curcunasi
(24.03.16)
eylül ya da güneş
0
muslugubozukhayrat
(24.03.16)
İpek.
0
pike
(24.03.16)
lal
0
onursensoz
(24.03.16)
Ekin koy. Tam güzel kız ismi :D Allah analı babalı büyütsün.
0
Golden Ratio
(24.03.16)
Yeşim. Allah analı babalı büyütsün :)

(umarım kedi köpek değildir kızdan kasıt)
0
The_Lollok
(24.03.16)
güz kelimesini severim şiirlerde, şarkılarda ama isim olarak hoşuma gitmedi, enerjisi çok düşük ve çok içine içine telaffuz ediliyor.

tek heceli bir isim tercih edilecekse ece, nil, yaz gibi isimler daha güzel, hem de kavramsal olarak da hüzünlü değil pozitifler.

edit: ece tek heceli değil de 3 harfli, ondan aklım gitmiş ona. bir de o adı çok sevdiğimden. :)
0
whimsical
(24.03.16)
Su. Hem sade ve güzel, hem de yurt dışında kullanışlı, Sue der sorduklarında. :) Uzun isminden çok çekmiş benim için en önemli 2 kriter kısa olsun, yurt dışında kullanışlı olsun
0
gezgin rocker
(24.03.16)
Buğu
0
buiret
(24.03.16)
Zeynep
Canfeda
0
poncikkurabiye
(24.03.16)
defne, yagmur, ayse, elif, zeynep, derin, mavi, deniz, ayla, bahar, nisan, ipek, eylul

guz'e gicik olmadim ama daha guzel isimler var sanki.
0
jimicik
(24.03.16)
Daha önce benzer bir soruya verdiğim cevabı kopyalayayım:)

Deniz ismini beğenirim şahsen fakat seçenek olsun: İlke, İlkay olabilir mi?

Dora diye erkek ismi vardı ama kıza da konulabilir bence.

Türkçe isimlerde de çok hoş isimler var: İlbilge mesela.

İlave olarak aklıma gelen bir başka seçenek: Asude (anlamına bakarsınız). Ekin de güzel bir isim.

Allah analı babalı büyütsün bu arada.
0
cymbelina
(24.03.16)
(11)

Bilim acımasız mıdır, şefkatli mi?

ya ben lan neyse
sb
sb
0
ya ben lan neyse
(22.03.16)
şefkatli
0
dissendium
(22.03.16)
acimasizdir elbette. bilimde duyguya yer olmaz.

bilim merak üzerine yapilir, duygu, din etc olmaz, merak ise insanin yapmamasi gereken seyleri yapmasina sebep olabilir.

en basitinden teknoloji konusunda darpa cok güzel özetliyor bunu. eger darpanin stickeri olsaydi intel gibi, kullanilan her teknolojik alette "darpa inside" yazardi.
0
kurnaz
(22.03.16)
bilim gerçektir
duygu yoktur.
0
basond
(22.03.16)
bilim, sadece bilimdir. bilimi şefkatli ya da acımasız yapan, onu kullanan eldir.
0
devilred
(22.03.16)
+1 devilred

ne bilimi olduğuna göre değişir
0
freebird5406_2
(22.03.16)
Bilim senin yüzlerce yıl inandığın tüm yalanları 5 dakikada sikip atabilir, ya bunlar üzülür mü üzülmez mi alışırlar mı alışamazlar mı demez. Gerçek neyse onu verir. O nedenle acımasızdır. Acımasız olması da iyidir tabii.
0
angelus
(22.03.16)
bir beser olarak, bir kavrami sefkatli bulma ihtimalin zaten olanaksiz. sana acimasiz gelmesinin nedeni duygusal olmayisi. bilim acimasizdir evet. tipki dogadaki herhangi bir varlik gibi.
0
bohr atom modeli
(22.03.16)
Gerçeği Nasıl gördüğüne bağlı
0
Frederick Co
(22.03.16)
Acımasız.
Sana çare sunuyor gibidir ama o çareyi elde edebilmek için daha fazla şey kaybedersin.
0
m e b
(23.03.16)
zamana ve birikime bağlı olarak realist, sorunlara çözüm noktasında faydacıdır belki.
0
1adam
(23.03.16)
acımaız bir şefkat anlayışı vardır.
0
babilbaligi
(23.03.16)
(2)

Uluslararası makale ve atıf sayısı

soft
Celal Şengör 10 uluslararası makale ve 100 atıf alanlar prof olmalı gibi şeyler söylediği için merak ettim. Öncelikle uluslararası makale nedir? Bir Türk hocanın kaç uluslararası makalesi var ve kaç atıf almış öğrenmek mümkün mü?
Celal Şengör 10 uluslararası makale ve 100 atıf alanlar prof olmalı gibi şeyler söylediği için merak ettim. Öncelikle uluslararası makale nedir? Bir Türk hocanın kaç uluslararası makalesi var ve kaç atıf almış öğrenmek mümkün mü?
0
soft
(22.03.16)
www.scopus.com gibi bir veri tabanından arama yapabilirsiniz. Hocanın bahsettiği uluslararası kelimesi yabancı ülkeler tarafından ciddiye alınmış anlamında. Makale yazmak ve atıf almak kolay bir iş değil. Hoca kendi başarılı diye öyle konuşuyor. Ayrıca bu alandan alana değişebilir. Ben makine mühendisliği okuyorum, bizim hocalar 100 bin TL harcayıp bir proje yapıyor ve bunun sonucunda makale yazabiliyorlar. Ama sözel bir bölümde makale yazmak çok daha masrafsız, ayrıca bana göre çok daha kolay.
0
dissendium
(22.03.16)
Uluslararasi makale, onde gelen veritabanlarinca taranan dergilerde yapilan yayinlardir. Atif ise diger makalelerin o makaleye referans gostermesidir. Turkiye'de Celal Sengor'un verdigi rakamlar hayal tabii ki. Yine de varolan kriterler cogu yerde yetersiz, cunku belirleyiciler de yetersiz. Link verilmis zaten.

Not: Sosyal bilimlerde atif alabilecek ve uluslararasi dergilerde yayinlanacak makale yazmak genellikle daha zordur, o yuzden cogu zaman sosyal bilimlerde kriterler dusuk olur. Fen bilimciyim.
0
evrim halkasi
(22.03.16)
(11)

İş değişikliği

bitch please
Arkadaşlar merhabalar,Hemen anlatayım derdimi,Kimya mühendisiyim, mezun olalı 9 ay oldu. Özel bi şirkette Laboratuvar elemanı olarak çalışıyorum. Kurumsal ve büyük bi firma. Mühendis olarak çalışmıyorum ama şuan maaşım yeni başlayan bi mühendis maaşı gibi. Ortalama 2250 tl. Mesailer düzgün yatar ve
Arkadaşlar merhabalar,

Hemen anlatayım derdimi,

Kimya mühendisiyim, mezun olalı 9 ay oldu. Özel bi şirkette Laboratuvar elemanı olarak çalışıyorum. Kurumsal ve büyük bi firma. Mühendis olarak çalışmıyorum ama şuan maaşım yeni başlayan bi mühendis maaşı gibi. Ortalama 2250 tl. Mesailer düzgün yatar ve işten çıkarılma kaygım yok.

Ancak, sektörü ve yaptığım işi sevmiyorum. Çalışma ortamım, daha doğrusu amirim olan kişi yüzünden pek huzurum yok. Hayatım boyunca bu işle uğraşmak istemiyorum açıkçası. Yükselip de mühendis olarak çalışma şansım da pek yüksek değil.

Seveceğimi umduğum başka bi sektörde küçük bi firma ile görüştüm. Burda yükselme şansım daha fazla. Ancak başlangıç olarak maaşım düşük olacak. 1800 tl maaş, içinde yol parası yok. 200 lira da yemek kartı. Yani yol parasını düşünce elime 1500 tl civarı bi para geçecek. Ilerde bu ücretin yükselme şansı yüksek. Çalışma ortamı daha rahat, sevdiğim bi sektör. Bundan 7-8 yıl sonra 6-7 bin tl maaş alabilirim.

Şuan gerçekten kararsızım. Siz olsanız napardınız?
0
bitch please
(21.03.16)
aldığın parayla ucu ucuna da olsa geçinebileceğin bir şehirdeysen ben olsam ikinci işi seçerdim. sevdiğiniz işi yapmak önemli, neredeyse evden daha fazla zaman geçiriyor insan iş yerinde.
0
avonkatalogu
(21.03.16)
Arada 700 TL gibi bir fark var. Birkaç ay boyunca maaşınızdaki 700 TL'ye dokunmadan 1500 TL'ye yaşamayı deneyin. Eğer bunu başarabiliyorsanız bırakabilirsiniz.
0
dissendium
(21.03.16)
Pro hayata hoş geldin. :)
Benim tercihim daha büyük bir firma olmasından ve maaş farkından dolayı mevcut işinde kalmak olurdu.

Ha aynı maaşa başka bir iş dersen o olur. Ama maaş önemli dostum.
0
hatali sifre
(21.03.16)
Aslında ailemle yaşadığım için 1500 tl ile kendi başıma rahat bi şekilde geçinebilirim. Ancak ileriye yönelik birikim yapma şansım olmayacak.

İlerde tabi ki maaşımda artış olacaktır ancak başlangıç olarak durum böyle ve şuan görece mutlu iş - görece iyi maaş arasında git gel yaşıyorum.
0
🌸bitch please
(21.03.16)
şimdiki firmanda kal ama iş aramaya devam et. 6 7 yıl sonra 6 7 bin tl para olmayacak. bana mantıklı gelmedi şartlar. başka bi iş bul ama şimdiki işinden ayrılma
0
KidLazer
(21.03.16)
Bahsettiğim iş isg uzmanlığı. Şuan c sınıfı uzmanım ve görüştüğüm yer çok az riski olan bürolar, dişçiler, avm lerle çalışıyor. İlerde b sınıfı ve a sınıfı uzman olduğumda maaşım da ona göre artacak.
0
🌸bitch please
(21.03.16)
meslektaşın olarak sevmediğin işi yapma, eziyet gibi gelir; sevdiğin ve önü açık işe yönel derim.
0
devilred
(21.03.16)
Bi yanda daha mutlu iş ve daha fazla huzur, daha rahat iş ortamı, diğer tarafta bunların tam tersi ve daha iyi maaş.

Aslında dışardan insan daha mutlu olmayı seçebilir ancak o kadar kolay bi karar değil.
0
🌸bitch please
(22.03.16)
Evet bu konuda düşüncesi olan başka kimse yok mu?
0
🌸bitch please
(22.03.16)
Kimyagerim, benzer bir durumda kalmistimm Aile yaninda kaliyosan risk almaya değer bir durum. Ama ben senin yerinde olsaydim acele etmez, başka bir iş bakmaya devam ederdim. Zira maaş önemli. Dedikleri gibi bir artış olacagına emin misin?

Gönlüne göre bir iş bulursun umarim :)
0
chitosan
(22.03.16)
Söylediğim şey aslında maaş artışı değil de, sektörde yükselmek.

Iş güvenliği alanında A sınıfı uzman olduğumda, tabi bununla beraber sektörde 7-8 yıllık tecrübe ile alacağım maaş 6-7 milyar civarında olacak.

Hatta daha da ilerisi, kendi işimi yapabilirim veya bağımsız çalışabilirim.

Bu süreçte başlangıç olarak böyle bi risk alabilirim diye düşünüyorum.
0
🌸bitch please
(22.03.16)
(7)

köprüdeki terkedilmiş araba

anonymice
köprüde terkedilmiş araba bulunmuştu, sahibi benzinin bittiğini iddia etmişti.ben bunu teroristlerin yaptığına inanıyorum, hatırlarsanız bu canlı bomba olaylarından önce de metroda bir kadın bir adamı canlı bomba diyerek suçlamış ve paniğe neden olmuştu.2 sorum var, bu konu hakkında yorumunuz ve ter
köprüde terkedilmiş araba bulunmuştu, sahibi benzinin bittiğini iddia etmişti.

ben bunu teroristlerin yaptığına inanıyorum, hatırlarsanız bu canlı bomba olaylarından önce de metroda bir kadın bir adamı canlı bomba diyerek suçlamış ve paniğe neden olmuştu.

2 sorum var, bu konu hakkında yorumunuz ve teroristler cidden köprüleri falan uçururlarsa ne olur?
0
anonymice
(21.03.16)
uçuramaz
0
freetakilir
(21.03.16)
gerçek hayat dark knighttaki gibi değil rahat ol. köprü uçurmak kolay da uçurduktan sonra arkasında durup el altından destek verecek ülke bulması imkansız.
0
Kovacic
(21.03.16)
köprü çok güzel havaya uçurulabilir. ancak tek bomba ile çok zor. Çünkü köprüler o sizin gördüğünüz halatların 2si 3ü kopsa dahi göçmeyecek şekilde tasarlanıyor. koordineli birkaç patlama gerekiyor. Bir de köprünün doluluğunun maksimuma yakın olması gerekiyor ki ihtimal artsın. Zati yükte köprü yıkmak çok çok çok zor iş.
0
tukenmez adam
(21.03.16)
Üzerinde Araç pataması ile köprü yıkılmaz. 2 taraftan ayaklarında patlatmaları lazım çok güçlü patlayıcılar ile.

Ayrıca o araç ile terör konusunun alakası yok.
0
ihanet kac kisilik
(21.03.16)
Boğaziçi Köprüsünden içi tamamen bomba yüklü tır da geçse köprü hiçbir şekilde zarar görmez. Çünkü beton, metaller gibi davranan bir madde değil. Patlama esnasında oluşan yüksek sıcaklık sebebiyle çeliğin dayanımı azalır. 500 derecedeki çeliğin çekme dayanımı 20 derecedeki dayanımından yüzde 50 daha az. Teröristler genelde kuş beyinli olurlar. Köprüde bomba patlatma olayını iyi eğitimli ajanlar belki başarabilir.
0
dissendium
(21.03.16)
ben askerin ne zaman sabrı taşıcak onu merak ediyorum. terör örgütleri bunu bildikleri için kritik noktalara saldırmıyorlar bence köprü vs gibi. askeri birlik harekete geçse 2 günde analarını beller de işte siyasetler siyasetler..
0
KidLazer
(21.03.16)
1-Gerçekten köprüde kalmış bir araçtı.
2-Uçurulamaz. Çok sağlam.
0
grgn
(21.03.16)
(6)

satış mühendisi - işe girip iş arama - vs vs

brad pitt
ben it'ci, network'cü olmak istiyorum. başvurularımın geneli o yönde. görüştük, görüşüyoruz. haber bekliyoruz falan filan. satış mühendisliğine, elektrik mühendisliğine yönelik başvurularım da var. elektrik elektronik mühendisiyim. niye başvurdun o zaman derseniz bilmiyorum başvurdum işte. çağırılma
ben it'ci, network'cü olmak istiyorum. başvurularımın geneli o yönde. görüştük, görüşüyoruz. haber bekliyoruz falan filan. satış mühendisliğine, elektrik mühendisliğine yönelik başvurularım da var. elektrik elektronik mühendisiyim. niye başvurdun o zaman derseniz bilmiyorum başvurdum işte. çağırılmaya çağırılmaya işte öyle.

böyle bi işe girsem, başka bi yerden 1 2 hafta veya ay sonra başka bi yere geçebilir miyim? olur mu yani. hadi eyvallah demek mümkün mü.

veya en baştan hiç böyle bir işe girmemeli, beklemeli miyim?
0
brad pitt
(21.03.16)
Sözleşme imzalanıyor sanırım. Aniden iş değiştirmek doğru bir olay değil. Çünkü her yeni iş başvurusunda eski işinizi neden bıraktığınızı merak ederler.
0
dissendium
(21.03.16)
daha açarsam ne demek istediğimi:

----------

iş arıyorum. ve buna paralel huzursuzluklarım var. içimi dökücem.

ben obsesifim. ben değişiklik sevmem, zorlanırım. yer değiştiremem pek. olan, hep olan, olmaya devam eder bende. ben kendimi biliyorum. kurumsal bir firmada olmalı, girmeli ve orada kalmalıyım. hareketli değil, masa başı olmalıyım.

elektrik elektronik mühendisiyim. 2015 ocak'ta mezun oldum, askere gittim. 2 ay önce geldim.

başvurular yaptım bir sürü. it'ci, network'cu olmak istedim hep. dönen oldu, olmayan oldu. görüştük ettik, bekliyorum. elektrik mühendisliği, satış mühendisliği alanlarına da başvurular yaptım. niye bilmiyorum. boş oturmak istemedim diye heralde evde.

bi yandan bana göre olmadığını biliyorum. sevmediğimi biliyorum. özellikle satış mühendisi. ya küçümsemek değil niyetim. ama hem mühendis olarak satış benim işim değil gibi geliyor. hem de ben bi oraya, bi buraya gitmeli işi yapamam ki. öyle geliyor.

evci bi insandım ben hep. sessiz sakin. anlatabildim mi bilmiyorum.

ben istiyorum ki işime gideyim geleyim. ne yaptığım belli olsun. yerim belli olsun.

öyle işte.

mesela yarın satış mühendisliği için bi yerden aradılar, görüşmek için. acayip mutsuz hissediyorum. çünkü hem bu tür bi iş istemiyorum, hem lan boş boş oturuyosun diyorum kendime, hem de gitmezsem suçlu hissederim gibi geliyor.

bi endişem de şu. diyelim ki girdim. satış mühendisi mesela. yarın x bi kurumsal şirket dedi ki görüşelim. ben nasıl dicem görüşmeye gidim mi diye. hadi demedim, nasıl cıkıcam. diyelim ki x kurumsal firma gel dedi başla. ben nası adamlara dicem belki 1 2 hafta olmusken ben gidiyorum diye.

zaten okb sebebinden en büyük sıkıntılarımdan biri, ya şu olursa, ya bu olursa hissi.

işte öyle.

fikir, yardım ve önerilerinize açığım. okuyan eden herkese teşekkürler.
0
🌸brad pitt
(21.03.16)
Pampişko, bir iş yerinde altı aydan az bir süre çalışıyorsan çıkacağım dediğin an en fazla 2 hafta tutabilirler seni( ihbar süresi)

Böyle bir iki ay çalıştığın yerleri cv ne yaxöa
0
mech
(21.03.16)
yazmazsın olur biter.
0
mech
(21.03.16)
belirli veya belirsiz süreli iş sözleşmelerinde genellikle 2 ay deneme süresi verilir. bu deneme süresinde taraflar hiç bir sebep ve ihbar bildirmeksizin tek taraflı olarak iş akdini sonlandırabilirler. ve bu sonlandırmaya bağlı olarak karşı tarafa bir tazminat ödeme yükümlülükleri bulunmaz.

sözleşmenizde deneme süresi varsa, istediğiniz kadar iş değiştirin. yeni girdiğiniz işyerleri de göremez nerede ne kadar çalıştığınızı. sadece sizin beyanlarınıza güvenmek zorundalardır.

isterseniz gerçeği de söylersiniz ayrıldıktan sonra gireceğiniz iş yerine. "deneme süresinde fesh ettim. çünkü sizin firmanızda çalışmak üzere beklentim vardı bla bla" şeklinde.
0
şapşiko
(21.03.16)
Durumunuzu gayet iyi anlıyorum. İş dünyasında zaten böyle olaylar oluyor. Daha iyisini bulan eski yerini zaten bırakıyor. Bunu şöyle aşabilirsiniz: kendinize bir hedef koyun. Siz bir yerde satış mühendisi olarak başlıyorsanız, en az iki yıl orada vakit geçirip işin büyük bir kısmını öğrenmeden oradan ayrılmak istemeyin. Bir işin kaba tabirle kaşarı olursanız asıl o zaman değerli bir mühendis olursunuz. Çünkü elde ettiğiniz tecrübe hatırı sayılır durumda olur. İşleri iyice öğrendikten sonra başka bir alana başvuru yapmaya başlayın. Hali hazırda işiniz varken başvuru yaparsanız beklentiler insanı mutsuzluğa sürükler. Okb olayına gelince, ben de hiç tanı almadım, hayatımda hiç psikoloğa gitmedim ama bende de olduğunu az çok biliyorum. Eğer sabit bir yerde kalma isteğiniz varsa akademisyen olmak iyi bir çözüm. Hem okulunuz belli olur, hem de satış gibi endüstriye ait olaylara hiç girmezsiniz.
0
dissendium
(21.03.16)
(2)

Anılarımın yokluğu.

isott
Ben yasadigim seyleri hatirliyorum ama onlardan yasamisim kadarki tatminligi alamiyorum. Bunu cozmenin yolu var mi?*ayni soruyu dun acmistim ama kayip bolumunde duyuru olarak actigim icin cevap yazilamamis. Sabah gordum sonra da ugrasmak istemedim tekrar acmak icin. Simdiye kadar da silemedim mobild
Ben yasadigim seyleri hatirliyorum ama onlardan yasamisim kadarki tatminligi alamiyorum.

Bunu cozmenin yolu var mi?


*ayni soruyu dun acmistim ama kayip bolumunde duyuru olarak actigim icin cevap yazilamamis. Sabah gordum sonra da ugrasmak istemedim tekrar acmak icin. Simdiye kadar da silemedim mobilden girdigim icin. Tekrar acarim demistim mesaj gonderenlere; simdi de benzer bi' durum yasayinca aklima geldi yaziyim dedim. Oncekini daha silemedim ama silecegim.


teşekkürler.
0
isott
(20.03.16)
Yaş ilerledikçe anılar anlamsızlaşır. İlkokul ikiye giderken ilkokul birdeki heyecanını hissedebilirsin ama üniversite birde ilkokul birdeki heyecanını hissedemezsin. Fizyolojik olarak ise depresyon, bunama, Alzheimer, B12 eksikliği gibi birçok şey buna etki ediyor olabilir.
0
dissendium
(20.03.16)
bende de aynı durum var, çoğu arkadaşım ilkokulda şunu yapmıştım şöyle demişti falan anlatıyorlar hatırlıyorlar, bende 1-2 küçük anı dışında hiçbirşey yok. bazıları hele 3-4 yaşındaki olayları dün gibi anlatıyor. benim boşluk tamamen o yıllar. çözüm soruyorsan bilmiyorum :) belki psikolog
0
cptxxx
(21.03.16)
(23)

kız arkadaşınız var mı lan

brad pitt
sevgili değil. arkadaşınızın sevgilisi veya muhabbet ettiğiniz, gruptan arkadaş falan da değil. en samimi arkadaşınız var ya. erkek yani. onun gibi. her şeyi ama her şeyi paylaşabildiğiniz, saçma sapan muhabbet ettiğiniz falan.benim yok.
sevgili değil. arkadaşınızın sevgilisi veya muhabbet ettiğiniz, gruptan arkadaş falan da değil.

en samimi arkadaşınız var ya. erkek yani. onun gibi. her şeyi ama her şeyi paylaşabildiğiniz, saçma sapan muhabbet ettiğiniz falan.

benim yok.
0
brad pitt
(19.03.16)
yok yahu, saçmasapan yerlere kaydırılıyor o mevzu eninde sonunda. bana denk gelmedi en azından, salt arkadaşlığı sürdürmek niyetlisi.
0
krang
(19.03.16)
var da çok uzağız. şimdi üç dört ayda bir telefonda görüşüyoruz.
0
dead and broken
(19.03.16)
yok. hayvan olduğum için, olamaz da. bir kızla o kadar samimi olabilmişsem segs istiyorumdur :(
0
der meister
(19.03.16)
yok malesef.
0
Cruyff
(19.03.16)
"en samimi arkadaşınız var ya. erkek yani." yoo yok öyle bir şey de... erkek kadın ayrımı olmaksızın samimi bir arkadaşım yok, her şeyi bırak neredeyse hiçbirşeyi paylaştığım kimse de yok... niye olsun manyak mıyım ben?
0
ucan spagetticanavari
(19.03.16)
lisede karı koca gibi okulda, dershanede bütün günümü beraber geçirdiğim bir kız arkadaşım vardı. aynı zamanda çocukluk arkadaşımdı. sarışın, güzel bir kızdı. şu anda üniversite ikinci sınıftayım ve öyle bir kız yok. istesem olur ama hiçbir kızla o derece samimi olmak artık istemem. sebebiyse şu oluyor: dışarıdan bakıldığında ne sevgili ne arkadaş gibi görünüyor. diyelim kızdan hoşlanan birileri var ve sen hep kızın yanında olduğun için bazen sahip çıkma tribine giriyorsun ve arada kalıyorsun. bir erkek bir kızla uzun süre takılınca kendi kısmetini kapatıyor. aynı zamanda bir erkeğin uzun süre bir kızla bu modda takılması erkek için dışarıda zararsız, bir şey yapmaz algısı oluşturuyor yani sanki meyilliymiş gibi anlaşılıyor.
0
dissendium
(19.03.16)
var evet.
var ama asıl şunu yazmak istiyorum, @ucan spagetticanavari ölüm bile bu kadar dramatik değil
0
tum haklari saklidir
(19.03.16)
var, saçmasapan yerler kaydırılmıyor mevzu.
0
ripolip
(19.03.16)
var amk. sevgilim yok
0
grid
(19.03.16)
var. kısmet killer olurlar.
0
mimimi
(19.03.16)
Var.
0
sherlockun kizi
(19.03.16)
Olacak bu sene.
0
[silinmiş]
(19.03.16)
var.
0
omer haybo
(19.03.16)
var. fakat tercih etmiyorum.

bazı muhabbetleri çok sevdiğim arkadaşım da olsa karşı cinsle yapmayı sevmiyorum. bunların başında müzik ve dizi geliyor. kaldı ki sevgilimle bile müzik muhabbeti yapmam müzik adamı olmama rağmen. saçma sapan muhabbetleri de erkek arkadaşlarımla yapmayı tercih ediyorum.

muhabbette bile cinsiyetçiyim.
0
mermize
(19.03.16)
İşyeri ortamında arkadaşlarım var, onlar da her şeyi paylaştığım insanlar değil en fazla öğle yemeğini birlikte yeriz o kadar. O da denk gelirse. Onun dışında kadınla erkeğin yakın arkadaş olması imkansız iş bir zaman sonra illa ki sekse kayıyor. Yani bir kadının, "Barkın çok iyi bir çocuk ya, her şeyimi onunla paylaşırım süper bir çocuk" dediği Barkın illa ki onu sikmeye çalışıyordur, ya da en azından aklından geçiyordur. Gerçek olan bu.
0
angelus
(19.03.16)
yok maalesef, cinsiyet farkı olmaksızın.
0
bartholomew87
(19.03.16)
Benim 3 tane var valla :) 18, 13 ve 9 yıllık olmak üzere :) Aramızda herhangi bir şey olmadı. kısmetimiz kapanmadı, her seyi rahatca konusabiliyoruz. sevgililerimiz olduğu zamanlarda onlardan ayrı buluşup dertleşebiliyoruz. şanslıyım belki bilemedim.
0
zartanyan
(19.03.16)
iki dene var, biri evli, evlenmeden önce de arkadaşımdı.
0
selam
(19.03.16)
Var. 1 tane.
0
stavro
(19.03.16)
Var 2-3 tane ve cok eğleniyorız her konuyu sınırları asmadan konuşabiliyoruz. Birbirimizle Zaman geçirmekten cok hoşlanıyoruz. Sevgili olsak evliliğe kadar gider herhalde ama...
0
Erensq06
(19.03.16)
grid +1 fkasjfk

o değil de gittiği en saçma sapan yer trip. öyle sevgili, hoşlanma falan gibi yerler yok. kafamız rahat.
0
nawar
(19.03.16)
Ya dişi kişisi olarak cevap vermek istiyorum.
Okuldan iki çocuk benimle böyle baya yakınlar. Hep beraberiz ama dışarıdan çok yanlış anlaşılıyor. Benim de kısmetim yok onların da takıldıkları kızlar beni kıskanıp tartışma çıkartıyorlarmış ki arkadaş olmaya çalışıyorum kendileriyle de.

Liseden de bir çocuk var şöyle diyim kaç yıllık kız arkadaşlarımla o kadar açık ve her konuyu konuşamıyorum. İnanılmaz rahatız. Konu saçma sapan yerlere de hiç gitmedi.
0
jazzabel
(19.03.16)
Uzun yıllardır kopamadığımız var. Hatta bir ara o kadar yakındık ki sevgili sanıyodu arkadaşları. Gayet güzel bir kız duygusal olarak da hiçbir şey hissetmiyorum. Bütün gönül işlerimde elinden geleni fazlasıyla da yapar kuzenimden farkı yok.
Not:Lanet olası bir meriç değilim, sevgilisi olduğu dönemlerde iletişimi oldukça düşürüyorum.
0
Golden Ratio
(19.03.16)
(4)

Koşamıyorum!!

ruh i tibbiye
Ya ben koşamıyorum koşu bandına geçiyorum 100 metre bile koşamıyorum.. Önce yavaş sonra tempolu yürüyorum sonra azcık koşu moduna geçsem geberiyorum kalp ağrısından göğsüm çom acıyor.Yani çok uzun süre tempolu yürüsem de aynı şey oluyor..Bir de ben spor yaparken kırmızıdan mora bir geçiş oluyor yüzü
Ya ben koşamıyorum koşu bandına geçiyorum 100 metre bile koşamıyorum.. Önce yavaş sonra tempolu yürüyorum sonra azcık koşu moduna geçsem geberiyorum kalp ağrısından göğsüm çom acıyor.

Yani çok uzun süre tempolu yürüsem de aynı şey oluyor..

Bir de ben spor yaparken kırmızıdan mora bir geçiş oluyor yüzümde yani sadece terlesem gam yemiycem ama insanlar tip tip yüzüme bakıyor niye o kadar morarıyorum ki?

Not: bilinen bi kalp rahatsızlığım yok..
0
ruh i tibbiye
(19.03.16)
Bu işlere yeni başladıysan normal. Kardiyovasküler sistemin koşu temposuna alışman lazım. Birkaç haftayı sadece yürüyerek geçirip sonra düşük tempolarda koşmaya başlarsan problem kalmaz.
0
angelus
(19.03.16)
kondisyonla alakalı bir şey, nefes alışlarını iyi ayarlamalısın ve öncelikle her gün düzenli yürüyüş yapmalısın ondan sonra düşük tempo ve normal koşu.
0
surekliyorguninsan
(19.03.16)
Ben zaten düzenli tempolu yürüyorum ama koşma konusunda henüz bir ilerleme kaydedemedim
0
🌸ruh i tibbiye
(19.03.16)
Kalp yetmezliği ya da kalp kapakçığı sorunun olabilir. Kondisyonla hiç alakası yok. 50 yaşında insan bile koşu bandında 100 m koşabilir. Morarma da normal bir durum değil. Çok kilolu değilsen ve sigara kullanmıyorsan sorun büyük olasılıkla kalp.
0
dissendium
(19.03.16)
(34)

Lan kafayı yiycem (Eşini başkasıyla paylaşmak)

straples
Lan insan karısının ya da kocasının başka bir adamla ya da kadınla sevişmesinden rahatsız olmaz mı ya?aramızdaki sevgi ve bağlılık bize yeter, seks sadece maddi bir zevk, aksine bizi daha çok mutlu eden bir olay başka bedenlerden haz almaklan gavatlık bu kadar ilerledi misöyleyin bana.
Lan insan karısının ya da kocasının başka bir adamla ya da kadınla sevişmesinden rahatsız olmaz mı ya?

aramızdaki sevgi ve bağlılık bize yeter, seks sadece maddi bir zevk, aksine bizi daha çok mutlu eden bir olay başka bedenlerden haz almak

lan gavatlık bu kadar ilerledi mi

söyleyin bana.
0
straples
(18.03.16)
İlişki uzmanları gelir birazdan.
(bkz: cuckold)
0
bigbadabum
(18.03.16)
bunun bir düşüğü "insan karısını çalıştırır mı lan?" oluyor. onlara göre kadının çalışması demek gavatlık demek. sana göre değil.

sana göre gavatlık olan swinger/cuckold gibi zevkler de başkaları için normal.

sen hangi "evrensel kurallar"a göre bu eş paylaşımını gavatlık olarak görüyorsun?
0
harzem
(18.03.16)
S-a-n-a n-e

Senin hosuna gitmiyorsa, sen yapmazsin olur biter. Baskasinin hosuna gidiyor ama.

Senin hosuna giden seyler de baskasinin hosuna gitmiyor olabilir. Cok basit anlamasi, gercekten.
0
kuehles blondes
(18.03.16)
Büyük konusmayayim ama ben kesinlikle yapmam rahatsız olurum ama yapan insanların da düşüncelerine, zevklerine saygılı olmak gerek. Düşünce sonuçta sana zararı yoksa hakaret etmek, düşman olarak görmek asıl sorun.
0
Kovacic
(18.03.16)
bence iki farklı cinsiyetten insanın sevişmesi de gavatlık. insan hiç karşı cinse ilgi duyar mı?
0
nathanieltroy
(18.03.16)
bu tipler bir de bayılıyorlar kafalarına göre sağa sola "yobaz" etiketini yapıştırmaya. özgürlük bir tek onlara göre belirleniyor çünkü.
0
m e b
(18.03.16)
sağlıklı bir ruh halinde olmadığı kesin bunu yapan insanların. Ama bunu "Lan kafayı yiycem" boyutunda kafaya takmakta çok sağlıklı değil bence. Birileri homoseksüeldir, birileri eş değiştirir, birileri başka bir şey yapar. Senin için normal değilse uzak durursun, yapmazsın olur biter.
0
dostlarorkestrasi
(18.03.16)
verilen cevaplara bakarsak çok fazla var bunu yapan. ve evet gavatlıkta master yapmaktır bu.
0
hpkhga
(18.03.16)
bunu gerçekleştirenlerin sevgi tanımı bizimkilerden farklı iyi de; gavatlık olmuyor yani erkeğin yaptığı. evli olmaları, birbirini sevdiklerine, aralarında güçlü bir sadakat bağı olduğuna yorulamaz. öyle gelişmiş mevzular.
0
krang
(18.03.16)
bunun modernlikle ne alakası var lan? hayatında kitap okumamış, yaşadığı köyün dışına çıkmamış adamın eşini başkasıyla paylaşmak istemediğini nereden biliyorsunuz? insanların kendilerini, ilişkilerini ilgilendiren durumları neden kendinize "tepki" olarak alıyorsunuz ben bunu anlamıyorum. adam eşini paylaşıyor diyelim, burada keko gelmiş "BUNLAR DA MODERN YAAA!" diyor. ulan adamın modern olmak gibi bir iddiası mı var? "mmmm ben modern olduğum için hanımı kucaktan kucağa gezdirtiyorum, siz yapmıyo musunuz? ne kadar amelece mmm" mı diyor?

valla kusura bakmayın, "gavat" dediğiniz adam ruh hastasıysa, herifin ve eşinin yaptığına karşı tepki göstermek zorunda hisseden sizler en az 10 kat daha hastasınız.
0
der meister
(18.03.16)
Bunu zewkine yapan cok azdir turkiyede, cogu ewli numarasi yapip para icin takiliyor, saf olmayin
0
alttaraf
(18.03.16)
Alagavatlık bu ama herkes böyle düşünüyor gibi yazmışsın öyle bir olay yok bence
0
eksimeksi
(18.03.16)
evet gavatlık, net.
0
balpolen
(18.03.16)
Modernlikle falan iliskilendirenler var da, ben yurt disinda yasadigim yerlerde bu tarz olaylari normal karsilayanlaro gormedim. Ya da paylasim arttikca modern mi olunuyor?
0
geçerkenugradım
(18.03.16)
Sen Twitter kullanmıyorsun sanırım. Swinger araması yaparsan ülkenin ve dünyanın geldiği son noktayı görürsün.
0
dissendium
(18.03.16)
@sour peygambere ya da yanındakilere sövmeden, hakaret etmeden fikrini dile getirmekten aciz misin yoksa ilgi manyağı mısın? fikirlerin yanına dini ögeleri koymayınca kimsenin takmayacağından mı endişe ediyosun? problemin ne tam olarak?

soruya cevap : ağır gavatlık. gavatlık olmadığını düşünen anasını kucaktan kucağa hoplarken hayal etsin
0
animalman
(19.03.16)
Rahatsiz olsa yapar mi:)
0
stavro
(19.03.16)
@animalman, adam peygambere hakaret mi etmiş, olanı söylemiş? gerçi sizin ikiyüzlülüğünüz burada da devreye giriyor, o yapınca doğru ama başkası yapınca gavat, di mi? "allah allah ne demiş ki" diye baktım ben de ciddi ciddi. hakaret mi şimdi sour'un söylediği?
0
der meister
(19.03.16)
ya arkadaş kafanız mı güzel? çok eşlilik ile swinger aynı şey mi? bi de cahil cahil konuşmayın, Hz. Muhammed 54 yaşına kadar hep tek kadınla evli olarak yaşamıştır. Yani şehvani arzularını tatmin etmek için birden fazla kadınla evlenmiş olsa bunu genç yaşlarında yapardı. Kendisinden 15 yıl yaşlı olan Hz Hatice ile 25 sene evli kalmazdı.
Swinger gibi amacı tamamen seks olan sapık bir fanteziyi nasıl kıyaslıyosunuz anlamıyorum. çok mu havalı duruyor peygambere sövmek, aşağılamaya çalışmak falan? tatmin mi oluyorsunuz? örnek verebileceğiniz milyar tane insan varken neden özellikle islam peygamberi? inanmayın tamam kafanıza silah dayayan yok da alakalı alakasız her konuyu bi şekilde niye ona bağlama ihtiyacı duyuyosunuz? vallahi merak ediyorum.
0
animalman
(19.03.16)
@animalman şu topa girmiyim girmiyim diyorum ama ya neyse, tek bakınız vericem konuşmak uygun değil, niketim kimse senin kadar boşboğaz değil.
(bkz: hüseyin üzmez)

adam olanı söylemiş, ne niyetle o kadınlarla evlendigi hakkında fikir beyan etmek sana düşmedi. velev ki cinsel arzuları icin evlendi, sanane\banane\kime ne. sen kimsin ki ''peygamber şu amaçla evlendi'' gibi sanki yanındaymışcasına şirke düşüyorsun? git burdan kafir.

cevap: bir nevi sapıklık, ancak yetişkinler arasında oldugu için kişiyi ilgilendirir.
0
aksi kanitlanmadikca cocuktur
(19.03.16)
kim lan hüseyin üzmez? peygamberle alakası ne? benim yazdıklarımla alakası ne?
0
animalman
(19.03.16)
toplum normlarına karşı olmanın moda olduğu bir çağdayız. baban anneni başkasıyla paylaşsın desek ana avrat sövecek adamlar gelip burda millet çemkiriyor geri kafalı diye.

@sour rapor ettim bu arada. haddini bil terbiyesizlik yapma.
0
tescillimarka
(19.03.16)
animalman, 6 yaşındaki kızla evlenen kişi muhammed, birden fazla kadınla evlenen muhammed, evlatlık çocuğunun karısıyla evlenen muhammed, ama sapık biz ateistleriz. vay amk.
0
harzem
(19.03.16)
harzem, kendiniz bi tarih yazıp ona inanıyosunuz. devam edin aga.
0
animalman
(19.03.16)
Bugun de konu ateizm/islam'a geldi. Mission accomplished.
0
stavro
(19.03.16)
Tarih yazıp ona inanmakla suçlayan kişi bir müslüman. Çok ilginç.

Bi daha bi anlatsanıza dünya nasıl oluştu, ilk insan falan kimdir.
0
harzem
(19.03.16)
@animalman, seksi internet üzerinden öğrenmiş bir ergen olduğunu düşünüyorum. soruyu soran kişi seksten bahsediyor zaten, duygusal ilişkiden bahsetmiyor. Bu durumda "swinger gibi amacı tamamen seks olan..." cümlen senin kendinle çeliştiğini gösteriyor. swinger olayında da evli çiftler bir araya gelip eşlerini paylaşır. sonuçta başkasının karısıyla ilişkiye girme durumu var. bence biraz kitap okuyup kavramları iyi öğrenmelisin.
0
dissendium
(19.03.16)
"Babaniz ananizi baskasiyla paylassa..."

1- iki tarafin da rizasi olmadan hatta karsi ciftten herhsngi birinin rizasi olmadan boyle bir sey yapilamaz. Yani baba kendi "malini" baskasiyla paylasiyor diye bir sey yok. Ikisi ortak karar verip hareket ederler.

2- zevkleri bu yonde olan ailelerin cocuklari garip gormeyecek, cocuga yazik filan degil. Ayrica sanki anne-babamizin iliskiye girdigini gorduk?? Her turlu seyi yapiyorlardir, anne-babalar diye keyiflerinden odun mu verecekler? Ne bencillik. Bizi ilgilendirmez.
Escinsel ciftlerin evlat edindikleri cocuklari dusunun. "ayy 2 babam var" diye mahvolduklarini hic sanmiyorum.

3- hic boyle bir iliski icinde bulunmadim, benlik bir sey degil. Deyiminizle gavat degiliz yani.
0
kuehles blondes
(19.03.16)
@ 6 yaşındaki kızla evlenen kişi muhammed, birden fazla kadınla evlenen muhammed, evlatlık çocuğunun karısıyla evlenen muhammed, ama sapık biz ateistleriz. vay amk.

kardeş sana sapık diyen kim ?
siz nasıl bu kafaya geliyorsunuz? dinsizsen ateistsen bize ne ?
ateist olunca peygambere sövme zorunluluğumu doğuyor?
küfür edince küfür etti oluyor.
gözünüzü seveyim götünüzle düşünmeyin
0
eksimeksi
(19.03.16)
anlamak benim için biraz güç ama anlamaya calısıyorum :(
0
yuvarlanantencereninkapagi
(19.03.16)
İşte sorun tam olarak bu
Ben müslümanım mı dedim?
Ben de dinsiz kitapsızın tekiyim ama kalkıpta böyle bir başlık altına muhammed şöyle böyle yazmıyorum çünkü konuyla veya soruyla bir ilgisi yok muhammedin.
Başlık dinsizlerde artış gösteren eş değiştirme sapkınlığı hakkında ne düşünüyorsunuz olsa sonuna kadar haklısınız ama alakasız alakasız konularda işi dine neden getiriyorsunuz?
Ayrıca tecavüz mağdurlarına namussuz diyen çocuk yaşta kızlara yükselen herifler düşündüğünüz gibi çoğunluğu değil azınlığı oluşturuyor.
Gerçekten şu ülkede insanlar kutuplaşmaya yer arıyor .
Yapmayın etmeyin böyle aptal saptal şeyler yüzünden kimi insanların kutsal gördüğü şeylere dil uzatmayın.
0
eksimeksi
(19.03.16)
natgeo'nun taboos serisinde bunla ilgili bir bölüm varı izlersen belki bir şeylere cevap olabilir. Tam emin değilim ama adam "ben partnerimi sadece bir et olarak görmüyorum, sadece benimle paylaşıp başka insanlarla paylaşmadığı çok daha güzel ve değerli şeyler var." tazı bir şey söylüyordu sanırım, tam emin değilim. internetten bölümü bulabilirsin tahminimce.
0
bartholomew87
(19.03.16)
hiçbir şekilde mantık çerçevesinde değerlendirilemez bana göre
0
gazozailacatmauzmani
(19.03.16)
Benim yapacağım şey değil, kabul edeceğim bir şey de. Ama yapan yapsın lan niye dert edeyim kendime umrumda değil.
0
doxanikee
(20.03.16)
(3)

Dolgu sonrası 3 haftadır ağrıyan diş

trick style
Özellikle diş hekimlerine görüşlerini rica ediyorum. Yaklaşık üç hafta önce doktorum eski dolguyu çıkartarak yeni dolgu yaptı. O tarihten beridir socak soğuk hassasiyeti var. son iki günden beridir de gece ağrıları oluyor. ikinci haftanın sonunda doktoruma giderek sıkıntılarımı ilettim, bunun üzerin
Özellikle diş hekimlerine görüşlerini rica ediyorum. Yaklaşık üç hafta önce doktorum eski dolguyu çıkartarak yeni dolgu yaptı. O tarihten beridir socak soğuk hassasiyeti var. son iki günden beridir de gece ağrıları oluyor. ikinci haftanın sonunda doktoruma giderek sıkıntılarımı ilettim, bunun üzerine dolguyu kontrol ederek bir problem olmadığını söyledi.yapılan dolgunun derin olduğunu bir hafta kadar daha beklememi söyledi. basınç ile veya çengele benzer metal alet ile dişi kontrol ettiğinde ağrı olmuyor. ancak sıcak soğuk hassasiyeti hep vardı, şimdi de gece sızlamalar başladı.
doktor aile dostumuz olduğundan başka bir doktora gitmedim ancak sıkıntım geçmiyor. dolgu yapılırken tarihi geçmiş malzeme kullanımı veya yanlış bir uygulama olabilir mi? Kanal tedavisini gerektirecek bir durum olup olmadığı röntgen le anlaşılabilir mi? teşekkürler.
0
trick style
(18.03.16)
Çürük büyük olasılıkla köke ulaşmış. Kanal tedavisi uygulanabilir. Başıma geldi oradan biliyorum. Diş hekimi değilim, makine mühendisi adayıyım. Tavsiyem tanımadığın bir diş hekimine git.
0
dissendium
(18.03.16)
o yoldan gectim ama agrisi ne kadar surdu hatirlamiyorum. sicak soguk hassasiyeti vardi aynen.
gece zonk zonk zonkluyorsa ve agri sizi uyandiriyorsa kanallik bence.
boyle sinire yakin dolgularda disi kurtarmak icin farkli bir ilac koyuyorlarmis. umarim sizinkine uygulamistir ve kurtulur disiniz. kurtulmazsa da dis doktorunun hatasindan kaynaklandigini dusunmeyin ama. kurtulmama riski kime giderseniz gidin var.
0
bir varmis bir yokmus
(18.03.16)
cevaplar için teşekkürler.
0
🌸trick style
(19.03.16)
(4)

Arapça bilen var mı?

nevsenev
Merhabalar, arapçaya hakim bir arkadaşa bir kaç fotoğraf göndermek istiyorum şu eklerdekiler gibi. Ne olduklarını merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler. http://i.hizliresim.com/A7Ljl7.jpghttp://i.hizliresim.com/4rPNJ0.jpg
Merhabalar, arapçaya hakim bir arkadaşa bir kaç fotoğraf göndermek istiyorum şu eklerdekiler gibi. Ne olduklarını merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

i.hizliresim.com


i.hizliresim.com
0
nevsenev
(17.03.16)
@kaptan maydanoz büyüyse okuma valla cin min musallat oluverir

edit: ironi
0
yamuklu sucurta
(17.03.16)
Bunlar evinizden mi çıktı?
0
dissendium
(17.03.16)
Evet, 3 adet çıktı. Açtım hepsi çok uzun. Biri uzun kare biçiminde yapıştırılmış. Diğeri resimli. Diğeri de tablolu falan.
0
🌸nevsenev
(17.03.16)
Birisi çok okunaksız.. Mobildeyim, bütününü okuyamadım Ama içerikte yer alan kelime, kavram ve ifadelerden hareketle zararlı, olumsuz şeylere benzemiyorlar. Allahın bazı isimleri, melek isimleri...Rızık, muhabbetin artmasına yönelik dua ifadeleri seçtim..Peygamber efendimize salavat, Kur'andan ifadeler...Bela ve kötülükten koruyan ayet alıntıları. Katlanma tarzından anladığım kadarıyla bunlar muska. Edit:Nadir eser uzmanı kütüphaneciyim.
0
erdoyil
(17.03.16)
(6)

Aşk mı takıntı mı?

pikap
Bunu nasil anlayabilirim. Eger ciddi anlamda takintilik varsa psikolojik destek almanin faydasi olur mu?
Bunu nasil anlayabilirim. Eger ciddi anlamda takintilik varsa psikolojik destek almanin faydasi olur mu?
0
pikap
(17.03.16)
endişe, korku gibi hisler baskınsa takıntı ihtimali daha yüksek
0
yesil kod adli mahmut yildirim
(17.03.16)
Karsiliksiz bi durum yalniz. Saplanti haline getirdim gibi hissediyorum.
0
🌸pikap
(17.03.16)
Göz var izan var. Sana bakmayacak biriyse takıntı hâline getirmişsindir. Tedavisi yok. Unutmak da mümkün değil. Sadece biraz umursamaz olup düşünmeyeceksin. Aşk olsaydı daha basit davranırdın.
0
dissendium
(17.03.16)
Ama cok yogun bi duygu hissediyorum diye takinti yapmisimdir ister istemez. Eger siradan bi hoslanti olup imkansizlik olsaydi belki kisa surerdi. Ama aylardir boyleyim,senelere vurmasindan korkuyorum :/
0
🌸pikap
(17.03.16)
aşk bir takıntıdır zaten, platonikse daha uzun sürer maalesef.
0
tiny penny
(17.03.16)
Olmayacağı netleştikten sonra yönünü çeviremiyorsan takıntı.
0
arnold schwarzeneger
(18.03.16)
(72)

çocuğa ismini kim koymalı?

sta
5.5 aylık hamileyim. temmuzda bir oğlumuz olacak. ama hala isim konusunda eşimle anlaşamadık. benim eskiden beri hep oğlum olursa adını cem koyarım diye bir düşüncem vardı. onun ise öyle bir isim düşüncesi olmamış hiç. çevremizde de çoğu kişi çocuğun ismini annesi koymalı bütün derdi tasayı o çekiyo
5.5 aylık hamileyim. temmuzda bir oğlumuz olacak. ama hala isim konusunda eşimle anlaşamadık. benim eskiden beri hep oğlum olursa adını cem koyarım diye bir düşüncem vardı. onun ise öyle bir isim düşüncesi olmamış hiç.
çevremizde de çoğu kişi çocuğun ismini annesi koymalı bütün derdi tasayı o çekiyor onun daha çok hakkı var diyor(ben de bu şekilde düşünüyorum). eşim ise ortak koyalım diyor ama ben cem dışında başka hiçbir ismi beğenmiyorum. bu durumda orta bir noktada buluşamıyoruz.
siz ne düşünüyorsunuz? beğenmesem de bir ismi kabul mu ediyim yoksa eşim kararı bana mı bıraksın?
not: iki isim koyun demeyin öyle bişi olmayacak. sadece tek isim koymak istiyoruz.
0
sta
(16.03.16)
birlikte koyu işte ya. birlikte yapmadınız mı çocuğu
0
guzel gunler gorecegiz
(16.03.16)
eşin hangi ismi istiyor?
0
cekilmis gayfe
(16.03.16)
Kura çekin ya, ben olsam öyle yaparım. Biraz heyecan olsun :)
0
doxanikee
(16.03.16)
Senin çocuğun mu var? Oha, senin çocukluğunu biliriz biz. Asaha. Şaka şaka.

Bence senin fikrin doğru değil. Hani benim de "çocuğum olunca ismini şu koyucam" diye belirlediğim, düşündüğüm bir isim var ama hiç bir zaman da demedim ki illa bu olacak. Ortak karar verilmeli. Sonuçta sadece senin çocuğun değil. Adamcağız da oğluna seslenirken seveceği bir isimle seslenmek istiyor.
0
birşeylersoracağım
(16.03.16)
cem kötü isim değil eşin ne istiyor?
0
basond
(16.03.16)
erkek olsam isim şeyini karıma bırakırdım. tabii tek şart var o da saçma sapan isim koymayacak. cem de gayet güzel isim.
0
nice tnetennba
(16.03.16)
ben erkeğim çocuğun ismini hanıma bırakırdım. 9 ay karnında taşıyor müsaade edeyim de ismini de seçsin derdim. senin herifte centilmenlik yok galiba :)
0
cekilmis gayfe
(16.03.16)
et-balık kurumuna gidin onlar koysun demeye gelmiştim :/

neyse bende uzlaşıdan yana kullanayım oyumu. ancak hani benim eşimin çok istediği bir isim olsa ve benim içinde herhangi bir kötü çağrışımı, irrite olma durumum yoksa onun kararına uyardım.
0
air
(16.03.16)
ortak karar verilmeli. bunun yükü çekmekle alakası yok bence. ikiniz de canınız gibi sevmeyecek misiniz çocuğunuzu?
cem fena isim sayılmaz ama çok kısa isim ben pek sevemiyorum. eşin cem için ne diyor? önerileri neler?
0
rayde
(16.03.16)
onun özellikle istediği bir isim yok işte, umut, deniz ya da tuna olabilir diyor ama ben hiçbirini istemiyorum. cem dışında bütün isimler soğuk geliyor:(
0
🌸sta
(16.03.16)
Çocuğa isim koymak babanın hakkıdır.

Ben de uzlaşıdan yanayım. Kocanızla uzlaşın. Ben cem'den başkasını kabul etmem, pek uzlaşı değil...
0
kartallar yuksek ucar
(16.03.16)
eşim kararı bana mı bıraksın nasıl bir sorudur arkadaş, buna evet dersek adama "kararı bana bırak" diyeceksin ve o da tamam diyecekse niye toptan cem olacak diyip konuyu kapatmıyorsun? madem onun da yorumunu istiyorsun, neden ben cem'den başka istemiyorum diye diretiyorsun?

çocuğun ismi cem olacak adamın şansı yok.
0
baba jo
(16.03.16)
ya sta kusura bakma ama bence sen diğer pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da sabit fikirlisin. bu sadece benim gözlemim. bence 9 ay taşıdın adını sen koyacan gibi bi durum yok. çocuğu beraber yaptınız adına beraber karar verin.
0
shotgunwoman
(16.03.16)
bence de anne koymali ayni sebepten. bir cocuk daha yaparsaniz onun adini esiniz koysun oyle anlasin
0
bir varmis bir yokmus
(16.03.16)
keske bastan cem adi gecmeseymis. oglumuzun adini ruyamda gordum, der isi baglardiniz.
0
enaz3kedi
(17.03.16)
doğuma 2 hafta kaldı. şimdi en sonunda tamam madem çok istiyorsun cem olsun dedi ama suratı 5 karış :(
vicdan yaptırmaya çalışıyor bana ama hala diğer isimleri hiç istemiyorum:(
napiyim :(
0
🌸sta
(26.06.16)
babaannesi koymalı

bizim ailede genelde öyle olur

umarım güzel bi isim bulursunuz :)
0
eksimeksi
(26.06.16)
sen koy bence
0
limoncello
(26.06.16)
6 aylıkken mi doğuracaksın anlamadım.
0
xvyz
(26.06.16)
sta hakkaten 2 hafta mı kaldı doğuma vayy be, şu duyuruda bi la noix'nın bi senin hamileliğini ve doğumunu çocuklarınızı gördüm. İkizinizin de oğlu oldu, la noixnın pek tatlı maşallah, senin de sağlıkla doğar umarım. Bence en son karar annenin olmalı
0
limoncello
(26.06.16)
@xvyz duyuruyu açtığımda 5.5 aylıktım şimdi doğuma 2 hafta kaldı orda da yazdım zaten temmuzda doğacak diye :)
iki isim olacağına cem olmasın daha iyi o kadar istemiyorum iki isim.
0
🌸sta
(26.06.16)
mahmut koyun, iki taraf da rahatlasin.

böyle cem olursa esin, baska bir sey olursa sen, ikinizin istegi konur, iki isimli olursa gene sen memnun olmayacaksin.

seni memnun etmesi daha zormus yukaridan anladigin kadariyla.

o yüzden mahmut koyun. iliskiniz zedelenmesin. daha cocuk yok ortada, daha bu noktada geri adim atmayip alttan alamiyor basit bir konuda orta yola gidemiyorsaniz, ileride neler olur kestiremiyorum.

mahmut iyidir ya.

umarim herkesi mutlu eden orta yol bulursunuz.

mahmut demis miydim?
0
wiillii
(26.06.16)
ortak koyulmalı.

utkudan niye vazgeçtiniz, güzeldi o, utku olsun. :)
0
whimsical
(27.06.16)
Bence suratını asmış olduğu, içine sinmeyen bir ismi koymayın..yok öyle alışır falan..tam tersini o size yapsaydı?

ikinizin de seveceği, hatta mümkünse beraberliğinizle de ilgili/bağlantılı bir isim olması çok güzel olur..hiç mi ortak sevdiğiniz bir şey yok düşünün illa ki vardır :)
0
dolce vita
(27.06.16)
Bence ortak bir karar olmalı, tamam tabii ki belki bir tarafın gönlüne daha yakın olacaktır seçilecek isim ama eşin ısrarla istemiyorsa veya isteğinde samimi değilse ona da ayıp, onun da evladı, dilediği gibi seslenebilmeli.

Bu arada iki arkadaşım da erkek beklerken kız bebek aldılar kucaklarına :D belki boşa düşünüyorsunuz. b planı var mı? Yoksa yapın siz :p
0
kaymaktutmayansicaksut
(27.06.16)
@kaymaktutmayansicaksut yok kesin erkek. her gittiğimizde pipisini çok net görüyoruz :)
0
🌸sta
(27.06.16)
o zaman yarın utku mu olsun diyim? utku mu olsun? off
0
🌸sta
(27.06.16)
İki tane küçük kuzenim var, ikisinin adını da teyzem koydu. Ben sevmediğim bir isim olmadığı sürece kararı eşime bırakırım. Ben 22 Nisan'da doğdum, annem 23 Nisan'a atıf olsun diye adımı Egemen koymak istemiş ama babam bambaşka bir isim koymuş ve şu anda ismimden memnunum. Adım, soyadımla gayet karizmatik duruyor. Bunu birçok kişiden de duydum. Bence Cem, Cenk falan bunlar güzel isimler. Utku kötü ama.
0
dissendium
(27.06.16)
ya benim de gönlümde yatan cem ama utku da olabilir diyorum. ama cemi de eşim hiç istemiyor işte ona haksızlık mı yapıyorum. ben liseden beri oğlum olursa cem koyucam diyordum o kadar çok istiyorum ama ben o kadar istedikçe o da o kadar istememeye başladı. o yüzden utku da olabilir mi desem diye düşünüyorum ama utku da benim içime cem kadar sinmiyor :/
0
🌸sta
(27.06.16)
onun dediği isimleri de ben hiç istemiyorum :/
0
🌸sta
(27.06.16)
İsim güzel mi diye sormamışsın, haddime değil haliyle ama cem ismini duyunca aklıma ilk cem uzan sonra da cem garipoğlu geldi. İyi insanları çağrıştırmadı bende. Diyeceğim odur ki eşin neden istemiyor?
Kollarını birbirine kavuşturup "İstemiyorum işte." demiyorsa bir yandan2 omuz silkerek meselesi neymiş bir sorsana :)

Bir de liseden beri istediğini söylediğin vakit benim aklıma ilk cem adında bir gençlik / yazlık aşkı geldi. Belki böyle bir şey olduğunu düşünüyor ama sana söyleyemiyor.
Utku güzeldir, utku olsun.
0
kaymaktutmayansicaksut
(27.06.16)
yok bütün aşklarımı bilir kendisi cem diye birisi olmadığını biliyor :)
arapça diye istemiyor dinsel yönü varmış cemaat falan diyor. ama ayrıca farsçada da şarap tanrısı. onu neden dikkate almıyorsun diyorum ben arapça isim istemiyorum diyor. ama işte sadece arapça değil.
0
🌸sta
(27.06.16)
ortak nokta şart
sonuçta ismi cem de olsa sevecek oğlunu ama ikiniz arasındaki ilişkinin akıbeti açısından utku koyun
0
la noix
(27.06.16)
Bence eşinin cem diye sevgilisi vardı ondan istemiyor
Şaka bi yana Cem arapça gibi değil ama ortak nokta şart
Çok çıkmazlarda görünüyor konu
0
basond
(27.06.16)
kura ile isim mi verilir arkadaş ya ? milyon tane isim var, ortak bir nokta bulun ve onu verin.
0
hakim oynayin dedi
(27.06.16)
Oğlunuz seçsin:) Benim erkek ark.ım doğduğunda anne ve babası 2 isim arasında tereddüt yaşamış, karar verememişler. Bu yüzden iki ismi de birer kağıt parçasına yazıp bebeğe doğru tutmuşlar ve bebek birini seçmiş.

bu arada 2 isim olmasın cidden. İki isimli bir insan olarak hayatım boyunca bundan nefret ettim:(
0
peggy
(27.06.16)
-meli -mali'si yok ki bu isin. ortaklik uzerine kurulu bir hayatta ismi de ortak koymak lazim. ikiniz de mutlu olmalisiniz o isimle. diretmemek lazim. direterek bulunan orta yol olmuyor. az daha bekleyin, dogsun, duygular cossun, bi cocuga bakin, bi isimlere bakin, bakalim cem gibi mi duruyor, utku gibi mi bakiyor.
0
jimicik
(27.06.16)
eğer daha önce cem isminde bir sevgiliniz veya platonik de olsa bir gönül işiniz olmuşsa eşiniz o ismi istememekte haklı bence.

onun dışında eşiniz eğer gönülsüz de olsa onay vermişse hiç ellemeyin, kabullenir zamanla.

ancak yine de içiniz rahat etmiyorsa iki isimli olmasını tekrar düşünün derim.
0
yemrem
(27.06.16)
@yemrem cem diye birisiyle hiç duygusal bir şeyim olmadı. evet kabul etti ama mutsuz gibi. o mutsuz olunca ben de mutsuz oluyorum ama hazır kabul etmişken de hiç elleşmesem mi diyorum. sonra da acaba ilerde kafama kakar mı diyorum
0
🌸sta
(27.06.16)
@sta, hiç vicdan yapma bence, o sıpa hele bi doğsun, kucağına alsın, isterse ismi kereviz olsun yine sevdiriyor kendini kerata:)
0
yemrem
(27.06.16)
gönülsüz ismi kabul ettiyse olmuyor ya. benim kuzenin adını cem koydu annesi. dayım da istemiyordu. ikinci isimle çözdüler mevzuyu ama nasıl istememişse çağırırken cem ismini hiç kullanmıyor. içinden gelmiyor çocuğunu o isimle çağırmak. ortak karar verin bence.

kura +1 beğenmeyen suçu kuraya atar, sen koydun bu ismi diye üstelemez :p
0
rayde
(27.06.16)
İsim koymak annenin hakkıdır. Anne bu hakkını babaya bırakmak isterse onun bileceği iş fakat hak annenindir. Aksini iddia edene yuh diyorum. Hamilelik çilelerinden haberleri yok demek ki.
0
alaimisema
(27.06.16)
Aklıma süper bir fikir geldi sıcakların da etkisiyle :)
Şimdi siz ikinci çocuğu da düşünüyorsunuz ya bir süre sonra, şimdilik ortak bir isim seçin, gönlü olsun. Sonrasını ihtimallere bırakın ve erkek çocuk olursa ikinci de bu sefer cem ismini kabul ettirirsiniz :)
Kız olursa da yapacak bir şey yok, ya tamam diyeceksiniz ya üçüncü çocuğu bekleyeceksiniz. :)
0
kaymaktutmayansicaksut
(27.06.16)
biz baştan anlaşmıştık. kız olursa o koyacaktı oğlan olursa ben. kız oldu:) ama siz anlaşma yapmadığınız için bence kura çekin.
0
cemiyetin unlu simasi
(27.06.16)
ben de diyorum ki bunun adını ben koyayım ikinciyi sen koy hiç karışmıcam. onu da kabul etmiyor :)
0
🌸sta
(27.06.16)
onu baştan diyecektin:D olan olmuş işten geçmiş artık olmaz.
şu an ya bu hakkı ona vereceksin ya da kura çekelim diyeceksin:)
0
cemiyetin unlu simasi
(27.06.16)
ya ne güzel milletin adını anası babası koyuyor. benim adımı ablam koymuş. bu sırada 4 yaşında tabi :'(
0
ghilleinthemist
(27.06.16)
Cem koyacaksa anne koymalı. Cem koyacak olan babaysa baba koymalı derdim :D
Aranız bozulacak olsa bile dünyada Cem'lerin artması taraftarıyım. Aranız düzelir.
0
shadowcat
(27.06.16)
peki ya güney nasıl sizce?
şimdi de güney olsun diyor.
0
🌸sta
(27.06.16)
güney fena değil
0
limoncello
(27.06.16)
güney iyidir.
0
basond
(27.06.16)
sta hayırlı olsun. bu konuda bir tartışma yaşamak anlamsız. onun fikirlerine de kulak verin ve ortak bir yol bulun bence.
0
bruceandwayne
(27.06.16)
bu arada doğadan gelen isimler hep güzel olmuştur bence. toprak, ırmak, derin, deniz gibi..
0
bruceandwayne
(27.06.16)
ikiniz de çocuğunuza seslenirken seve seve, bayıla bayıla söylediğiniz bir isim olsun. çocuğu düşünmek lazım bence burada, anne ve babanın karşılıklı durumunu değil.

iki isim koymayın demişsiniz ama bir de çocuğun isimden nefret etme ihtimali var. her yerde seçtiği ismini yazar, bir tek nüfus cüzdanında görünür yoksa fazlı teoman yakupoğlu'nun ismi fazlı yakupoğlu olsa mıydı acep? uyarına rağmen yine de söylediğim için üzgünüm ama söylemem gerekti.


sonuç: ikinizin de ismi sevmesi çocuk için daha iyi. ortak koyun bence.
0
godoşu beklerken
(27.06.16)
ikimizin de çok sevdiği bir ismi koyma durumumuz yok dediğim gibi. benim çok istediğim cem var onu da eşim istemiyor. bu durumda artık rasgele bişi koyucaz:/
0
🌸sta
(27.06.16)
eflatun'u da filozoftan gelsin, eflatun cem güney olsun; masal sevmeme ihtimali de olmaz.
benim ataol tufan diye arkadaşım vardı, ben ona ataol demeyi çok seviyordum mesela.
0
baba jo
(27.06.16)
ben çift isim bile olmaz diyorum sen 3 isim diyorsun :)
0
🌸sta
(27.06.16)
ben olsam çok üzülürüm...aklıma gelecekle ilgili milyonlarca şey gelir...ortak karar verin..alternatif düşünün lütfen

edit : adı temmuz olsun
0
gkhT
(27.06.16)
başka isim koyacaksanız diğer diğer adı cem olsun yine. içinde kalmasın.

ya da eşin ali'yi seviyorsa cem ali koyun.
0
kupigometa
(27.06.16)
"çocuğun ismini annesi koymalı bütün derdi tasayı o çekiyor onun daha çok hakkı var" cok sacma bir düsünce bence. cocugun ismi ortak bir kararla konulmali.

bu arada cem farsca cemsid adinin kisaltmasi, arapcadaki cem' (cum'a, cema'at, cam'i) ile alakasi yok.
icinde cem gecen isimlere nasil bakiyorsunuz? cemal, cemil gibi? gerci bunlar da arapca :/
ya da tinisi cem'e yakin can ismi var, o olmaz mi?
0
shi aila
(27.06.16)
sanırım ben de fedakarlık yapıcam, güney isminde anlaşıcaz. gönlüm hala cem diyor ama tek başına karar vermek de çok bencilce geldi.
0
🌸sta
(28.06.16)
kura çekin sta böyle olmaz.
0
cekilmis gayfe
(28.06.16)
oğlumuz süpriz yapıp zamanından önce geldi. arife günü kontrole diye gittim doğuma aldılar. eşim de girdi doğuma. çok değişik bir andı anlatamam. allah isteyen herkese versin :)
doğduktan sonra sordular ameliyathanede ismi ne diye. ben de baktım ismi umrumda bile değil şu anda, babası ne isterse o olsun dedim. o da bana baktı ve adı "cem" olsun dedi.
paylaşayım dedim o kadar kafa yorduk. yorum yapan herkese teşekkürler :)
0
🌸sta
(07.07.16)
oh iyi sevindim :)
hem geçmiş olsun hem mutluluklar :)
0
la noix
(07.07.16)
İnanır mısın dün aklımdaydın, sesi çıkmıyor doğum yaptı mı acaba diye düşündüm hatta mesaj atacaktım birazdan :) çok sevindim. Keyifle büyütün cem bebeği :)
0
kaymaktutmayansicaksut
(07.07.16)
Ya sevindim birden cok! Uzun güzel sağlıklı yıllar olsun önünde. Simdi sıcacık ve yumusaciktir bir de :) Cem :)
0
shadowcat
(07.07.16)
duyurunun bi bebeği oldu demek hoşgeldin cem bebek! sağlıklı huzurlu mutlu bi ömrün olsun :)
0
dedim ben sana
(07.07.16)
Allah analı babalı büyütsün,geçmiş olsun hoş gelmiş Cem bebek :)

Eşimle benim hikayeme benzemiş.Tam 1 ay evvel bu gün kontrole gittik bizi de doğuma almışlardı.
0
turkuaz
(07.07.16)
teşekkür ederiz <3
0
🌸sta
(07.07.16)
gözünüz aydın! hoş gelmiş dünyaya cem. mutluluklar. :)
0
whimsical
(07.07.16)
Gözünüz aydın mutluluklar :)
0
basond
(07.07.16)
eneeem ne guzel ^-^ tebrikler, huzurlu, neseli, saglikli, anali, babali buyusun cem kuzu.
0
jimicik
(08.07.16)
(2)

askerde ingilizcemin gerilememesi için ne yapayım?

konskenkova
sb
sb
0
konskenkova
(16.03.16)
ingilizce roman, hikaye, gazete işe yarar. fırsat buldukça okursunuz. askere giderken ben almıştım yanıma 4-5 tane.
0
beyazfil
(16.03.16)
Yanında radyo götürüp Pal Station falan dinleyebilirsin.
0
dissendium
(16.03.16)
(2)

şunu bi buldurun be :(

freetakilir
4:00:54te başlayan piyano klasiği.https://soundcloud.com/radyopodcast/matrax-26-subat-2016
4:00:54te başlayan piyano klasiği.

soundcloud.com
0
freetakilir
(16.03.16)
Venter - Glimmer 1
0
dissendium
(16.03.16)
değil :(
0
🌸freetakilir
(17.03.16)
(11)

Son sevgilinin verdiği ruhsal rahatsızlıklar nasıl geçer

neil manke
yakın bir arkadaşımın başına geldi de ekşi duyuruda başlık açmamı rica etti.bu arkadaş erkek. 6 aydır bir kadınla birlikteydi, (çocuğun ilk sevgilisi bu kadın oldu) çocuk kadına deli gibi aşık ama o kadar olur. ergen gibi aşık. kadında ise aşk maşk yok, sadece birlikte zaman geçirmek ve elemanın dış
yakın bir arkadaşımın başına geldi de ekşi duyuruda başlık açmamı rica etti.

bu arkadaş erkek. 6 aydır bir kadınla birlikteydi, (çocuğun ilk sevgilisi bu kadın oldu) çocuk kadına deli gibi aşık ama o kadar olur. ergen gibi aşık. kadında ise aşk maşk yok, sadece birlikte zaman geçirmek ve elemanın dış görünüşü hoşuna gittiği için birlikteydi.

bir sürü hastalıklı şeyler söylemiş etmiş bizim çocuğa, çocukla ilişkileri devam ederken başka erkeklerle cinsel ilişkiye girmekten bahsetmiş,

"flörtleşmek ve aldatmak aynı şey değildir" demiş, zaten çocuk bir sürü açığını yakaladı bu kızın işte çocuktan habersiz konuştuğu bir sürü piçin varlığını öğrenmiş falan.

çocuk bu kızın karşısında ezik büzük hallere düşerken bu sanki herşey çocuğun suçuymuş gibi davranmış.

en son 1 ay önce sevgililer gününde terketti kız bizim çocuğu ağzına sıçarak. çocuk sınıfta kalacak üniversitenin bu senesi her notu sıfıra yakın, sürekli dert anlatıp ağlıyor çocukçağız.

insanlara ve özellikle kadınlara hiç güveni kalmadığından bahsediyor. bu çocuk "karşılıklı sevgi ve sadakat olduktan sonra genelevde çalışmış bir kadınla bile evlenebilir insan" diyen biriydi ama artık sevişmiş/öpüşmüş kadını kirli biri olarak gördüğünü söylüyor. konuşuyoruz "abi sadece bu kız değil hepsi böyle daha önce de görüyordum ama farkına varamamıştım" diyor.

stalking yapmaktan başka bir şeye odaklanamıyor.

hüngür hüngür ağlıyor çocuk, 7 aydır yarım litre gözyaşı döktü. nasıl geçecek bu, teselliniz yada yardımcı olacak sözleriniz var mıdır?
0
neil manke
(16.03.16)
Kendini seven birini bulsun. Yok mu hiç bu çocuktan hoşlanan bi kız çevrenizde? Çivi çiviyi söker.
0
ambrosia
(16.03.16)
Çocukta umut görmüyorum. Ama tavsiye vermek gerekirse, kimseyi suçlamasın, kendini düşürdüğü durum kendi suçu. Felsefe ve psikoloji konularında okumalar yapmasını öneririm.
0
hophophoba
(16.03.16)
Yeni normal, huzurlu, güvenilir bi kız arkadaş(normal arkadaş) / sevgili edinirse kadınlara güvenini yeniden kazanabilir diye düşünüyorum.
0
megalomaniac
(16.03.16)
Çocuk için yapılacak bişey yok. Bu travmayı yaşadı ve izleri kalacak ama güçlenecektir. Zaman'dan başka ilacı yok. Ama hatunla bir başkası ikna edici bir konuşma yapmalı ve çocukla bağını yüzde yüz koparması sağlanmalı. Verdiği zarar anlatılmalı. Gitsin egosunu başka yerde tatmin etsin. Çocuk kopmayı da hazmedemeyecektir ama hatun duvar gibi dik durur ve iletişimi keserse travmaya yeni travmalar eklenmez. İyileşme süreci hızlanır. Bu bir hastalık çünkü. İkisinin ki de.
0
a r a m i s
(16.03.16)
Çocuk bayağı bir salakmış anlaşılan. Çocukla ilişkini kes bence. Çünkü çocuğun ilk defa sevgilisi olduğu için hiçbir açıklama onu tatmin etmeyecek. Bir işe girip çalışabilir. Yoğunluktan düşünmeye fırsat bulamaz.
0
dissendium
(16.03.16)
sözden ziyade bazi gercekleri kabul etmek gerekiyor. herkes bir sekilde birbirimizin hayatina giriyor ve kimisi bir seyler calmak icin, kimisi de kendini gormek veya manyaksa kendi doygunlugunu tatmin etmek icin.

oncelikle bu sirkulasyonu kabul etmeli. yani illa ilk birinin hayatina veya hayatimiza girilirse illa onunla devam edecek diye bir sey yok. tabi olaya arkadasin baya pembe gozluklerle bakmis. karsinizdaki insani analiz etmeniz gerek, guzellik eyvallah ama iste boyle akil bir karis havada olunca o ofsaytlari goz gormuyor ve sonunda buuuuuuuuum.

vakti varsa sahil kenarina falan goturun baska seylerden konusun. insan disinda yeni aktiviteler kazandirmaya calisin kendinize sonra gider. tabi bunye hassas ve duysal olunca gecmesi biraz zaman aliyor.
0
evimin paspasi
(16.03.16)
Bu kiz 30'una dogru bu elemani arar bak benden soylemesi. Gezdim, tozdum evlilik zamani geldi diye :)

Yanlis kisiyle olmus ilk iliskisi. İlla ki kendine uygun bir kizla yakinlasacaktir, o vakte kadar kim ne soylese bos.
0
kint
(16.03.16)
Onun kız versiyonuyum (aynı, ilk ilişki, tecrübeli sevgili, terk, stalk... her şey aynı)

geçmiyor, durumumu uzun uzun anlatamıycam duyurudakilere sorabilirsin.
0
shedracon
(17.03.16)
bu kadar ezik olursa daha başına çok şey gelir. üniversite son sınıf öğrencisi adam on yaşında çocuk gibi davranmayı bıraksın. orospunun tekini sevdiğini ve hata yaptığını fark edip hayatına devam etsin. bu yanlışından ders çıkararak tabii ki.
0
sen git ben geliyorum
(17.03.16)
Eleman loser. Kadın sadece bahane olmuş.
0
arnold schwarzeneger
(17.03.16)
arkadaşın ezik. kadın da bunu görmüş daha da ezmiş.
kadınları kirli göreceğine silkinsin kendine gelsin, sorun onda. insan seçmeyi öğrensin.
0
vecihi ile fikret
(17.03.16)
(8)

4 tane d almışım nolcak şimdi

dedi ayca
fotoğrafta da gördüğünüz gibi 4 adet nur topu gibi d'm var b'den daha yüksek notum da yok :( buraya gelirken ortalamam 3.35 miydi neydi valla şimdi çok düşçek kesin ama 2.0ın altına düşerse sanırım bu d'ler "kaldı" oluyormuş. bir şey olur mu dersiniz? nasıl hesaplanıyordu ortalama hiç hatırlamıyorum
fotoğrafta da gördüğünüz gibi 4 adet nur topu gibi d'm var b'den daha yüksek notum da yok :( buraya gelirken ortalamam 3.35 miydi neydi valla şimdi çok düşçek kesin ama 2.0ın altına düşerse sanırım bu d'ler "kaldı" oluyormuş. bir şey olur mu dersiniz? nasıl hesaplanıyordu ortalama hiç hatırlamıyorum bi el atıverin be kalcam mı nolcak
0
dedi ayca
(16.03.16)
d geciyor diye biliyorum ama?
0
kucukharfler
(16.03.16)
aslen hesap yönetim basit ama nasıl anlatayım bilemedim.
(harf notu) X (ders saati)/ toplam ders saati. (bütün yıllar ve alınan son dersler için geçerli)

bu hesap gano'yu verir. eğer 3. sınıfa kadar 3.35 ortalama ile geldiysen bu dersler pek etkilemez ganoyu. Mezun olurken 2.0'ın altında kalırsan sıçış olabilir. Bizim üniversitede bu 1.8'di.
0
izafi
(16.03.16)
donem ortalaman 1.7 oluyor bu durumda, b=3 c=2 ve d=1 seklinde ise. toplam ortalama hesabi icin de 3.35 oldugunu bilmek yeterli degil aldigin toplam kredi (ECTS olarak) miktarini da bilmek gerekiyor.
0
buzzlightyear
(16.03.16)
dönem ortalaman değil de yıl ortalaman 2 üzeri olursa geçersin. genel ortalamaya bakılmıyor diye hatırlıyorum. bu notlarla bu dönem ortalaman büyük ihtimal 2'nin altında olur. ikinci dönem 2 üstü yapamazsan 4 tane nur topu gibi alttan dersin olur.
0
cekilmis gayfe
(16.03.16)
CC'nin Türkiye'deki değeri 2.00 iken CB'nin değeri 2.50. Diyelim bir dersin harf notu CC ve bu dersin kredisi 6 ise o dersin ağırlığı 2*6=12 olacak. Bu şekilde tüm derslerin ağırlıklarını toplayıp toplam krediye böleceksiniz.
0
dissendium
(16.03.16)
cekilmis gayfe ah işte alltan dersim olmaması lazım :( bursluyum valla elimden alınacak diye aklım çıkıyor
0
🌸dedi ayca
(16.03.16)
@dissendium ya ama türkiyedeki gibi dc cc falan da değil bunlar direkt d direkt c neye göre olacak ki?
0
🌸dedi ayca
(16.03.16)
okulun yönetmeliğinde yazar not sistemi. dc, cb falan ayrıntı. a-b-c-d-f olur not sistemi. f kesin kalır, d ortalamayla geçer.
bursun kesilmesin diyorsan ikinci dönem yardıracaksın genco.
0
cekilmis gayfe
(16.03.16)
(10)

Türkiye'de Solculuk Sizce nedir?

vapurlarfalan
tartışmaya girmeden cevaplarsanız ne mutlu. yoksa siliyorlar.
tartışmaya girmeden cevaplarsanız ne mutlu. yoksa siliyorlar.
0
vapurlarfalan
(15.03.16)
şu an solculuk falan kalmadı.
Şu an "okumuş ve kafası çalışan" kesmin derdi
"din saçmalıkları" ile kandırılmadan, insanca yaşamak.

bir site düşün, parasını senin ödediğin bir yönetici seçiyorsun siteye
siteyi çekip çevirsin, alt yapıyı toparlasın, evlerin bakımıyla alakadar olsun diye

sitedeki kapıcılar adamı "önderimiz" diye göklere çıkarıyorlar, o adam da havaya girip sana hayatını yaşamanla ilgili öğütler vermeye başlıyor.
Ulan maaşını ben ödüyorum, siteyi toparla diye getirdim, sen sitenin sahibi gibi davranıyorsun? diyince de seni güvenliklere dövdürüyor falan.

işte solculuk şu an, "abi kendinize gelin" demek oldu türkiyede
işler bi normale dönsün, sonra gerçek sol nedir, gerçek sağ nedir konuşulur.
0
Corc
(15.03.16)
mustafa kemal ve cumhuriyet düşmanlığı yaparak akp'yle işbirliği yapmak,
gezi'de darbeyi gördüm demek,
cihangir'de entelli çay içmek.
0
fatihkkk
(15.03.16)
Efraim Elrom'u cezalandıran iradedir.
0
rygard
(15.03.16)
türkiye'deki solculuk, batı ülkelerinin ajandasının aleti olmaktan başka birşey değildir.
0
🌸vapurlarfalan
(15.03.16)
"solcuyum diyen kurtculuk yapiyor"

solculuk zaten ezilen kesimin yaninda olmaktir. teroru kimse istemez. yalniz kurt halkinin bir talebi veya hakki varsa, solcu adam onun yaninda olur. cunku yillardir gormezden gelinen bir halk var.

bir solcu kurt meselesine karismiyorsa o adam solcu degildir zaten. solculuk ikiyuzluluk degil, haksizliklara ve bagnazliklara karsi koymaktir.

ayrica mustafa kemal'e degil, onun neredeyse tapma seviyesine gelmis kemalist halkina karsi cikiyordur belki. siyasetten tek anladigi "doguyu bombalayalim" diyen chp teyzelerine haklisiniz diyecek hali yok. kaldi ki mustafa kemal de her insan gibi hatalar yapmistir.

sadece fikir ayriliklari var diye, solcular kurtlere karsi irkcilik yapmiyor diye, her firsatta ataturk'u ortaya atip turk sovenizmi yapmiyorlar diye dislaniyorlar. batinin bilmemnesi falan diyorlar onlar icin.
aralarinda kurt olup pkk'yi destekleyen de var, izmirli olan ve desteklemeyen de. ama ikisinin de uzlastigi bir nokta var: insanca yasamak, ozgurluk ve esitlik.

batinin dedigini yaparlar diyen arkadas sanirim turkiye'nin siyasi tarihinden pek haberdar degil. o kendi bulsun cevabini bir seyler okuyarak.
0
bohr atom modeli
(15.03.16)
"başta türkiye komünistleri olmak üzere tüm dünya komünistleri yoldaş mao zedong'un şahsında marxizm'e, leninizm'e, yönelen moderen revizyonist troçkist kırması menşevik alaşımı yeni oportünist cepheyi de yerle bir edecektir. yaşasın marx, engels, lenin, stalin ve mao zedong yoldaşların ışıklı yolu"

türkiye'de sol budur. bununla köylüyü, işçiyi yakalamaya çalışırlar. yıl 2016 olmasına rağmen.
0
mermize
(15.03.16)
@bohr atom modeli
tr'de ezilen halk oldugu için kurtlerin yanında olma işi ofsaytta kalıyor.
çünkü tr'de asıl ezilenler dinsel(ve bir de cinsel) azınlıklardır.
eğer ki etnik azınlığın(kürtlerin) siyasal hareketi ülkedeki asıl ezilenlerin(dinsizlerin, sünni olmayanların, lgbtti+) daha da ezilmesine yöneliyorsa oy toplamak için; öyle ezilen halkın yanında olmak solculuk değil.
anlatabildim emin değilim.
0
fatihkkk
(15.03.16)
türkiye'de 70'lerden kalma bir sağ sol algısı var. ama temelde aşağıdaki iki çizginin neresinde olduğunuzla ilgili siyasi tavrınız.

muhafazakar <----> özgürlükçü

devletçi ekonomi <----> liberal ekonomi

tr'de sadece ilk çizgiyle ilgili siyaset yapılıyor. o da muhafazakarın dibiyle daha az muhafazakar arasında. böyle olunca merkez siyasetin dışındaki tüm yapılar sol güruh olarak algılanıyor. ama aslında tkp ile hdp arasındaki fark chp ile akp arasındakinden çok daha büyük.
0
derd
(15.03.16)
siyasal islamcilardan demokrasi, ozgurluk, insan haklari beklemektir bir kisimca. bu solcumsu liberal tipler ozellikle tam dayaklik. askeri vesayet gitsin de ne olursa olsun dediler, simdi goruyorlar. zaten bir dinciden demokrasi nasil bekler insan kafam almiyor, ve bunlar kendilerine aydin diyor. orasi en ilignci.
0
baldur2
(15.03.16)
Üniversitelerdeki öğrenci kolektifleri ve onların yaptığı saçma ve gereksiz eylemler.
0
dissendium
(15.03.16)
(5)

Anti virus programı

fasulyek
bana ücretsiz anti virus programı önerir misiniz?usb me trojan bulaştı da, daha bilgisayara takmadım.
bana ücretsiz anti virus programı önerir misiniz?
usb me trojan bulaştı da, daha bilgisayara takmadım.
0
fasulyek
(15.03.16)
avira öneririm.
0
halitkin
(15.03.16)
usb disk security
0
cekilmis gayfe
(15.03.16)
Cekilmis kahve hakli. Bir ise yaradigi yok antivirusun. Usb disk security yi youtube a yazin tam surum linki var odada
0
allah yazdiysa bozsun
(15.03.16)
Avast Free Antivirüs kullanabilirsin. Usb disk security çok büyük bir yalan. Sanki virüsler sadece usblerden geliyormuş gibi. Mutlaka Malwarebytes Anti Malware yükle ve tarat.
0
dissendium
(15.03.16)
hocam.
1 - microsoft security essentials
efsanedir.

2 - usb disc security

3- adblock plus eklentisi

6 yıl virus yemedim format atmadım. ve iş dahil çok yoğun bilgisayar kullanıyorum.
0
kingcyrax
(15.03.16)
(40)

Hayat kadiniyla birlikte olmak

saçdemeti
Bu olaya nasil bakiyosunuz? Cinisyet belirterek cevap verilirse sevinirim. Erkekler yapti mi/yapar mi, yapilmasini normal karsiliyor mu? Kadinlar gecmiste boyle bi sey yasadigini bildigi bi erkege nasil yaklasir vs..
Bu olaya nasil bakiyosunuz? Cinisyet belirterek cevap verilirse sevinirim. Erkekler yapti mi/yapar mi, yapilmasini normal karsiliyor mu? Kadinlar gecmiste boyle bi sey yasadigini bildigi bi erkege nasil yaklasir vs..
0
saçdemeti
(27.10.14)
yapmadım, yapmam heralde. yapan bi arkadaşım olursa da kınarım.
25 e
0
ilkot
(27.10.14)
canımı sokakta bulmadım, neferkitty +1

ancak birlikte olmayacağım biriyse hakkında bir şey düşünmem. beni ilgilendiren tek şey hastalık kapma ihtimali olur o da yakınımsa. -k
0
iste o kavunici balik
(27.10.14)
Yapmadim. Arada duygusal bir bag olursa yaparim. Parayla falan olmayaz.

25 e
0
insanlik icin buyuk bir adim
(27.10.14)
hiç hoş bakmıyorum ya. deli gibi aşık olsam dahi böyle bişey yaptığını bildiğim biriyle birlikte olmam sanırım.

yalnızca hastalık açısından değil bu arada, hastalığı herhangi başka partnerden de kapmış olabilir ama parayla seks öğk yani.
0
mayaa
(27.10.14)
Lisedeyken bir arkadaş yapmıştı, gelip bize de anlatmıştı ne oldu ne bitti diye. Hadi onu aklım alıyor da... Koca koca adamlar yapıyor lan, pardon adam dedim. Neyin bağımlılığı bu? Çok düşük seviyeli bir hareket gibi geliyor bana.

erkek
0
aguilas negras
(27.10.14)
sevgilim olamaz. bu arada çok üzülüyorum o kadınlara
0
rock n roll
(27.10.14)
bunu da görmek/bilmek lazım diyerekten yaptım, pişman değilim, her erkeğin şu hayatta en az bir kez görmesi lazım o ortamı ve insanları görüşündeyim (erkek).
0
candanag
(27.10.14)
yapmam, normal karşılıyorum.
0
baba jo
(27.10.14)
kadın da erkek de dünyanın en rezil insanlarıdır. 20 yıl sevişmesem yine de parayla yapmam, düşününce bile midem kalktı ya. seksi parayla yapacak kadar kafaya takmak rahatsızlık, hastalık belirtisidir.

merak ettiğim bir şey, isteyerek öpüşüyorlar mı acaba? yoksa sadece mekanik bişey mi?

edit: askerde eskorta giden evli elemanlar vardı. çok normal karşılıyorlardı. gidip karına hastalık bulaştırmaya çocuğuna bulaştırmaya korkmuyor musun desem de umurlarında olmuyordu.
0
[silinmiş]
(27.10.14)
dünyanın en eski mesleğini eleştirmek bizemi kaldı.
ha ben üste para alırım.
0
jamswety
(27.10.14)
Kadınım. Kafam karışık bakıyorum. İlk olarak Demirel'in "Kerhaneleri kapatalım da bizi mi ..." sözü aklıma geliyor. Bir yandan da ilk deneyim için ülkemizde önemi de çok büyük. Hatta bir kısmının da tek cinsel hayatı. Olmasalar ortalık tecavüzden kırılır herhalde.

Bir yandan da senin önüne dünyayı yığsalar yapmayacağın şeyi üç kuruşa yapmak zorunda olmak ne zor.

Geçmişinde böyle bir şey olan adama, sıklığına ve ne kadar geçmiş olduğuna göre değişir bakışım. İlk bir iki deneyimini o şekilde yaşadı ise sorun değil.

31k
0
aychovsky
(27.10.14)
Bir adet kuru kukuya tek posta için o kadar para verilmez.
E
0
korsan dilenci
(27.10.14)
hiç yapmadım yapmam da. normal karşılıyorum. en azından ülke şartlarında normal sanırım.

29 E
0
fallthepieces
(27.10.14)
asla! / erkek

duygusal bağ olmadan yapılan sekse karşıyım.
0
bluebey
(27.10.14)
Erkeğim. Parayla seksi ancak bir porno yıldızı ile yaparım.
0
i was made for you
(27.10.14)
Tek mantıklı yorum aychovsky den gelmiş.
Olm insanların tavukla ilişkiye girdiği bir ülkedesin.neyin kafadındasınız da iğrenç böyk diyorsunuz.
İsteyen istediğiyle yapar.ha hastalık konusunu savunanlar son derece haklı.hpv , hiv in kuluçka süresi vs bakılınca çok riskli olay !
0
sapkasiz cikmam abi
(27.10.14)
Erkegim.

Yaparim. Yapmadim ama yaparim..

Ama kerhanede filan yapmam. Cok pisler.. Cok cok param olsa cok parali eskort(sirtindan kokain icilebilir turlerinden)

ya da mutlu sonlu masaj isterdim.


Barda bilmemnerde tanistigi insanlarla tek gecelik bir suru birliktelik yasiyor kizlar. Hani sadece tipine bakip iliskiye giriyoruz. Test mi istedik? Soru mu sorduk daha once ucretli biriyle iliskiye girdin mi diye?


Hani isin isine ucret girince mi bu kadar igrenc bakiliyor bilmiyorum. Ayni sey. para kazaniyor hic yoktan.
0
ibomiu
(27.10.14)
Kadınım, böyle bir tecrübem olmadı. Yapamam da. Yani ilk olarak para karşılığında biriyle birlikte olmanın insanı küçülttüğünü düşünüyorum, sanki kimse seninle normal şartlar altında yatmazmış da para verip vücut kiralıyorsun gibi, bunu kendime yediremem.
İkinci olarak da sağlık kısmı var. Korunmak falan geçiniz, sağlık bu riske atılmaz.
0
buff
(27.10.14)
Erkeklerin %80i falan gidiyor sizde onlarla cikip beraber oluyorsunuz. Sonra ben asla beraber olmam falan hehe oluyorsunuz haberiniz yok :) milyar dolarlik sirketi olan adam bile parali sekse gidiyor hatta tek yurtdisi gezisinde 20'ye yakin kizla seks yapiyor taniyorum adami.
0
divit
(27.10.14)
unutmadan divit +1 :) Türkiye'de yaşıyoruz kardeşim..
0
tirt star
(27.10.14)
Erkek.

Yapmadım. Para karşılığı cinsel ilişkiyi "kendi açımdan" doğru bulmuyorum ancak topluma adapte olma sürecinde buna ihtiyacı olan insanların olduğunu biliyorum ve onların yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca Süleyman Demirel'in sözünü hatırlarsınız; "kerhaneleri kapatalım da vatandaş bizi mi siksin?"
0
air
(27.10.14)
Olm cakalsiniz alayiniz,minik yalancilar sizi:)))

Kizlar birakin prenses rollerini,sevgililerinizde minik yalancilar.kendinizi kandirmayin.
0
duptıs
(27.10.14)
kadinim. bi insanin baska bi insani sirf parasi var diye, cok afedersiniz, sikebilme hakkini kendinde gormesinden tiksiniyorum. o adamin cebinde isterse milyon dolar olsun acizi gerizeka, egosunu parasiyla tatmin eden hatta iktidarsiz bi tip oldugunu dusunurum. ekseriyetle de yanilmam.
0
guldum gectim genceciktim
(27.10.14)
lise 2 e gidiyordum, ilk deneyimimi eve escort çağırarak yaptım, sonrasında baya sağlam bir kız ortamı yaptım, takılacak birini buldum istediğim zaman ama para ile yapmanın keyfi de başka, 50-100 lira verip genel ev tarzı yerlerde seks yapmaya karşıyım çünkü sağlık açısından çok tehlikeli fakat param var ise 200-300 euroya 30 minute, tek seans çalışan bir sürü rus model var türkiye de, onları tercih ederim, hiç bir türk kızı onlara yaklaşamaz bile.

www.vodkaescort.com gibi sitelerden gelen kadınlar sağlık kontrolünden geçiyor sürekli ve kondom ile ilişkiye girdiğin için zaten bir şey olmaz.

aldıkları parayı düşününce, kimin kime sapladığı konusunda ikileme düşebilrisiniz :)
0
grimer
(27.10.14)
bırakın hayat kadınını, cinsel tecrübem fazla çok kadınla birlikte oldum erkeklerine bile şüpheli yaklaşırım. cinsel yolla bulaşılan hastalıklar önemli.

ikinci olarak; orada çalışan çaresiz kadınlar gibi, pornolardaki gibi ağır kişilik bozukluğu nedeniyle bunu isteyerek yapan kadınlar da var. o kadınlarla para karşılığı birlikte olmayı insanların sağlıksız ruh hallerinin sömürülmesi olarak görüyorum. tr de sıkça yaşanan, mental retarde insanların tecavüze uğraması gibi geliyor bana. çünkü bu kadınlarınki de bir çeşit ruh hastalığı ve tedaviye ihtiyaçları var.

edit; cinsiyet kadın.
0
sumuklu asilzade
(27.10.14)
şakirt değilim, hayat kadınına gitmedim gitmem.

sümsükler hayat kadınına gider. erkekler sevişeceği kadın bulur (kadın nasıl sevişecek erkek buluyorsa) ve sevişir.

u mad bro?
0
yirmisantim
(27.10.14)
Bi adama asiktim sonra bunu yaptigini ogrendim ve o saniye tum hislerim bitti ne kisiligine duydugum saygi kaldi ne hayranlik kaldi ne cinsel istek. Bir saniyede bitti. Sirf yatmis olmak icin cok kadinla yatmis erkeklerden de soguyorum. Cinsiyet kadin.
0
instant crush
(27.10.14)
hoş karşılamıyorum.kadın
0
harry powell
(27.10.14)
Yorumlar çok abartılı gelmiş ya.

1) Türkiye'de yaşıyoruz. Çıkıp dürüstçe bunu sevgilisine söyleyecek erkeklerin oranı %1'se şanslıyız.
2) One night stand, hijyen açısından bana aynı leşlikte geliyor.
A) Sarhoş insanla yapılan seks kalitesizdir.
B) O insanın senden önce nasıl tiplerle ne şekilde birlikte olduğunu bilemezsin. Korunup korunamadığını da bilemezsin. Ücretli insanların en azından korunduğuna ve rutin testlerini yaptırdığına emin olabilirsin.
C) Ücretli insanla sıvı alışverişinde bulunmazsın ama ons'de buna kimsenin dikkat edeceğini sanmıyorum.
So, tek gecelik iliskiye sıcak bakan insanların, ücretli seksi yerden yere vurmasını birazcık ikiyüzlü buluyorum.
3) Hayatında daha önce denemek/bilmek/merak/arkadaş gazı/tecrübesizlik vb bi gerekçeyle ve mümkünse çok uzun zaman önce yaşamışsa sorun olmaz. Bu bir rutinse bence mental bir problemdir, boaay.
0
pandispanya
(27.10.14)
Yaptım, tahminen 8-10 kere falan olmuştur. Sonrasında beraber olduğum sevgililerimle yani sevdiğim değer verdiğim kişilerle bunu yaşayınca aradaki farkı gördüm ve yıllar oldu yapmayalı. Herkes ülke şartları falan demiş ama arkadaşlar escortlar hala dünyanın en çok kazanan kadınları, cinsel özgürlüğün dibine kadar yaşandığı ülkelerde bile. Karşı değilim, pratikte tek gecelik ilişkiyle arasında bir fark görmüyorum. Sadece tek gecelik muhabbetinde belki karşı tarafından da seni istemesinin verdiği ego tatmini var. Ayrıca, öyle ucuz genelev çalışanları için değil bu söyleyeceğim ama birçok escort kız, normal kızların alayından daha temiz ve bakımlıdır.
0
kint
(27.10.14)
Yapmadım ama parayı ver seksi al ilişkisinin çok daha net ve sorunsuz olduğu da aşikar.
0
arnold schwarzeneger
(27.10.14)
zamanında yaptım, ama bizim ergenlikte tek şansın buydu başka şansın yoktu, o zamanlar gayette normaldi.
0
ravenudon
(27.10.14)
erkek olarak yapmadım yapmam.
ne gerek var yahu
0
sage
(27.10.14)
cinsiyet k. normal karşılıyorum. kondomsuz seksi (fbuddy, one night stand, tek eşililiğe geçilmeden sevgili vb..) daha büyük risk olarak algılıyorum.
etrafındaki kişilerin vb.. çeşitli nedenlerle (aile, umursamazlık) düzenli jinekoloğa-erkekler için neyse o branşa gitmediklerini, testlerini yaptırmadıklarını, korunmadan sekis yaptıklarını biliyorum/görüyorum. hpvye etki etmiyor denebilir ama koruyuculuğu var.

hpvnin riskli çeşitleri erkeğe çok etki etmiyor zaten olan kadına oluyor. hayatında 5ten fazla korunmasız partneri olan kişinin hpv olma olasılığı %50den fazla diye biliyorum. o yüzden hayat kadını/normal kadın diye bir ayrım yapmıyorum.

kendi sevgilimin geçmişinde olsa gerekli önlemler olduğu sürece bi etki etmez duygularıma. abazalıktan ya da rutin yapmadığı sürece.
ben erkek olsam merak ederdim ama seçici olurdum çok pahalı, gündelik hayatta elde edemeyeceğim biriyle falan olurdum.
0
cocodancer
(31.10.14)
hpv'ye karşı kondom çok etkili değildir arkadaşlar çünkü kasıktan temasla bile bulaşır
0
neferkitty
(31.10.14)
@neferkitty: o zaman herkesin (erkek/kadın) hayatı boyunca sadece 1 kişiyle cinsel ilişkide bulunması gerekir sizin dediğinize kalırsa. kondomun çok büyük bir oranda hpvye karşı da koruyucu etkisi var. kondomlu hayat kadınıyla olmak mı, kondomsuz hayat kadını olmayan biriyle ilişki mi daha büyük risk?

ek: kaynak: annem (std uzmanı)
0
cocodancer
(31.10.14)
Cococum o zaman anneni bi daha ara sor, hayat kadini olsun olmasin isterse tek esli bi kisi olsun hpv ile ilgili yanlis bir bilgiyi duzeltmek icin yazdim ben.
hpvnin etkiledigi alan sadece penisten ibaret degildir dolasiyla condom %100 korumaz. Usenmeyip google a da sorabilirsin ya a aksami bekle makaleleri eklerim burdan.

Zaten erkekte de cogunlukla semptom vermez sadece condoma degil asiya da guvenmek daha mantikli cogu cinsel aktif erkek hpvli olabilir , kendisi bile bilmeyebilir, yillarca asemptomatik kalabiliyor.

Edit: mobilden uzun uzun yazamadım az önce.

demek istediğim ''zaten kondom kullanıyoruz %100 korunuyoruz risk yok'' diye bir şey yok. çok partneri olan herkes de doğal olarak riskli konumdadır.yoksa hayat kadınına spesifik bir durum değil, aynı şey her gece fuckbuddy değiştiren erkek için de geçerli. isterse kondomlu olsun %1 ihtimal bile (ki daha büyüktür bunun yüzdesi) sana gelince sende %100 olur.
0
neferkitty
(31.10.14)
hastalık neferleri erkekleri, sadece kendilerine mahkum edip istedikleri gibi trip atabilmek için korkutuyorlar. hastalığı kafaya takmayan erkeğin hayatını şenlendirecek durumdur.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(25.03.17)
Masumiyet, Ağır Roman ve Sonbahar filmlerini izledikten sonra düşünmüştüm bunu. Ben bu soruyu aşk anlamında aldım filmlerden dolayı. Belki olabilir. Sonbahar filmindeki Megi Kobaladze çok güzel hatundu. Gerçekte hiç yapmadım. İsteyen yapar, istemeyen yapmaz. Bu yaşıma kadar yapmadıysam ileride de yapmam herhalde.
0
dissendium
(25.03.17)
duyurunun tarihi 2014, ama yine aychovsky+1 diyorum.
demek ki kafalar hep aynıydı bizde :)

yine abartıdan ölmüş millet.
erkekler yapar, ben de normal karşılarım.
nasıl karşılayayım?
şimdi kime elini atsan hpv'si var zaten.
elbette dikkat edeceksin, ama günübirlik ilişkide hastalığa denk gelme oranınla, bir escortla yaptığın seks sonucu hastalık bulaşması ihtimali aynı bence.
ki işini ciddiye alarak yapan escortlar muhtemelen birçok kadından da daha bakımlıdır ve dikkatlidir, o da var.
en azından doktora gidip kontrollerini yaptırıyordur.
işin bir de o yönünü düşünmek lazım.

kaldı ki, bu ülkede ilk deneyimini genelevde yaşayan erkek sayısı çok fazla ve bunu yapmalarında kendilerini haklı da buluyorum.
özellikle küçük yerde yaşayanları.
ata, eşeğe göz dikeceğine, bunu yapsın.
orada çalışanlara çok üzülüyorum, o ayrı.
ama bir de bu işi yapmaktan memnun olanlar var.

belli bir gelir düzeyinde ve yaşta olan adamın düzenli olarak bu tip şeyler peşinde koşması anormal olabileceği gibi, normal de olabilir.
adam evli değildir, çok çalışıyordur, bara gidip biriyle tanışacak zamanı bile yoktur ve bir escort hizmetinden yararlanır.
bu kadar basit, yani abartılacak bir şey yok.

önemli olan bağımlısı olmamak, o tehlikeli.

büyük oranda hayal kırıklığı yaşayan ve "bana göre değil, çok mekanik" diyen erkekler de var.

yani kişiden kişiye, şartlardan şartlara, ortamdan ortama değişir.
gayet normal bence.

yapmamış olan da anormal değil elbette.
biraz denk gelme meselesi belki de.

ben karşımdaki adamın haline, tavrına, bana davranışına bakarım.
geçmişte kimle ne yaptığını sorgulayıp, "asla olmaz" falan da demem.
hayat kadınıyla birlikte olmamıştır da, çok daha sapkınca ilişkileri olmuştur, onu bilemezsin.
o yüzden karşımdakinin erkekliğini ya da adamlığını bu konuyla yargılamam yani.
0
blatta hiberna
(25.03.17)
(4)

almanyada türkçe sokak müziği yapan grup

k4l3m
youtube'da rastlamıştım hatırlayamıyorum. eğlenceli de bi şarkı da söylüyorlardı. ne şarkıyı ne grubun adını hatırlayamıyorum. gitar keman bi de sandık çalıyorlardı sanki.tanıdık gelen var mı?
youtube'da rastlamıştım hatırlayamıyorum. eğlenceli de bi şarkı da söylüyorlardı. ne şarkıyı ne grubun adını hatırlayamıyorum. gitar keman bi de sandık çalıyorlardı sanki.

tanıdık gelen var mı?
0
k4l3m
(01.05.14)
www.youtube.com şu olabilir mi acaba?
0
eleutheiros
(01.05.14)
malesef. türkü söylüyorlardı kendi tarzlarıyla. hatırlayamadım hala.
0
🌸k4l3m
(01.05.14)
Hangi turkuyu söylüyorlardı?
0
🌸k4l3m
(14.04.18)
Grup Alyuvar
0
dissendium
(14.04.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.