[]

4 tane d almışım nolcak şimdi

fotoğrafta da gördüğünüz gibi 4 adet nur topu gibi d'm var b'den daha yüksek notum da yok :( buraya gelirken ortalamam 3.35 miydi neydi valla şimdi çok düşçek kesin ama 2.0ın altına düşerse sanırım bu d'ler "kaldı" oluyormuş. bir şey olur mu dersiniz? nasıl hesaplanıyordu ortalama hiç hatırlamıyorum bi el atıverin be kalcam mı nolcak




 
d geciyor diye biliyorum ama?


  • kucukharfler  (16.03.16 15:44:28) 
aslen hesap yönetim basit ama nasıl anlatayım bilemedim.
(harf notu) X (ders saati)/ toplam ders saati. (bütün yıllar ve alınan son dersler için geçerli)

bu hesap gano'yu verir. eğer 3. sınıfa kadar 3.35 ortalama ile geldiysen bu dersler pek etkilemez ganoyu. Mezun olurken 2.0'ın altında kalırsan sıçış olabilir. Bizim üniversitede bu 1.8'di.
  • izafi  (16.03.16 15:45:19) 
donem ortalaman 1.7 oluyor bu durumda, b=3 c=2 ve d=1 seklinde ise. toplam ortalama hesabi icin de 3.35 oldugunu bilmek yeterli degil aldigin toplam kredi (ECTS olarak) miktarini da bilmek gerekiyor.


  • buzzlightyear  (16.03.16 15:50:12) 
dönem ortalaman değil de yıl ortalaman 2 üzeri olursa geçersin. genel ortalamaya bakılmıyor diye hatırlıyorum. bu notlarla bu dönem ortalaman büyük ihtimal 2'nin altında olur. ikinci dönem 2 üstü yapamazsan 4 tane nur topu gibi alttan dersin olur.


  • cekilmis gayfe  (16.03.16 15:50:34) 
CC'nin Türkiye'deki değeri 2.00 iken CB'nin değeri 2.50. Diyelim bir dersin harf notu CC ve bu dersin kredisi 6 ise o dersin ağırlığı 2*6=12 olacak. Bu şekilde tüm derslerin ağırlıklarını toplayıp toplam krediye böleceksiniz.


  • dissendium  (16.03.16 15:55:09) 
cekilmis gayfe ah işte alltan dersim olmaması lazım :( bursluyum valla elimden alınacak diye aklım çıkıyor


  • dedi ayca  (16.03.16 16:01:13) 
@dissendium ya ama türkiyedeki gibi dc cc falan da değil bunlar direkt d direkt c neye göre olacak ki?


  • dedi ayca  (16.03.16 16:02:28) 
okulun yönetmeliğinde yazar not sistemi. dc, cb falan ayrıntı. a-b-c-d-f olur not sistemi. f kesin kalır, d ortalamayla geçer.
bursun kesilmesin diyorsan ikinci dönem yardıracaksın genco.

  • cekilmis gayfe  (16.03.16 16:14:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.