[]

İş değişikliği

Arkadaşlar merhabalar,

Hemen anlatayım derdimi,

Kimya mühendisiyim, mezun olalı 9 ay oldu. Özel bi şirkette Laboratuvar elemanı olarak çalışıyorum. Kurumsal ve büyük bi firma. Mühendis olarak çalışmıyorum ama şuan maaşım yeni başlayan bi mühendis maaşı gibi. Ortalama 2250 tl. Mesailer düzgün yatar ve işten çıkarılma kaygım yok.

Ancak, sektörü ve yaptığım işi sevmiyorum. Çalışma ortamım, daha doğrusu amirim olan kişi yüzünden pek huzurum yok. Hayatım boyunca bu işle uğraşmak istemiyorum açıkçası. Yükselip de mühendis olarak çalışma şansım da pek yüksek değil.

Seveceğimi umduğum başka bi sektörde küçük bi firma ile görüştüm. Burda yükselme şansım daha fazla. Ancak başlangıç olarak maaşım düşük olacak. 1800 tl maaş, içinde yol parası yok. 200 lira da yemek kartı. Yani yol parasını düşünce elime 1500 tl civarı bi para geçecek. Ilerde bu ücretin yükselme şansı yüksek. Çalışma ortamı daha rahat, sevdiğim bi sektör. Bundan 7-8 yıl sonra 6-7 bin tl maaş alabilirim.

Şuan gerçekten kararsızım. Siz olsanız napardınız?

 
aldığın parayla ucu ucuna da olsa geçinebileceğin bir şehirdeysen ben olsam ikinci işi seçerdim. sevdiğiniz işi yapmak önemli, neredeyse evden daha fazla zaman geçiriyor insan iş yerinde.


  • avonkatalogu  (21.03.16 21:08:47) 
Arada 700 TL gibi bir fark var. Birkaç ay boyunca maaşınızdaki 700 TL'ye dokunmadan 1500 TL'ye yaşamayı deneyin. Eğer bunu başarabiliyorsanız bırakabilirsiniz.


  • dissendium  (21.03.16 21:13:18) 
Pro hayata hoş geldin. :)
Benim tercihim daha büyük bir firma olmasından ve maaş farkından dolayı mevcut işinde kalmak olurdu.

Ha aynı maaşa başka bir iş dersen o olur. Ama maaş önemli dostum.
  • hatali sifre  (21.03.16 21:17:37) 
Aslında ailemle yaşadığım için 1500 tl ile kendi başıma rahat bi şekilde geçinebilirim. Ancak ileriye yönelik birikim yapma şansım olmayacak.

İlerde tabi ki maaşımda artış olacaktır ancak başlangıç olarak durum böyle ve şuan görece mutlu iş - görece iyi maaş arasında git gel yaşıyorum.
  • bitch please  (21.03.16 21:20:35) 
şimdiki firmanda kal ama iş aramaya devam et. 6 7 yıl sonra 6 7 bin tl para olmayacak. bana mantıklı gelmedi şartlar. başka bi iş bul ama şimdiki işinden ayrılma


  • KidLazer  (21.03.16 21:24:19) 
Bahsettiğim iş isg uzmanlığı. Şuan c sınıfı uzmanım ve görüştüğüm yer çok az riski olan bürolar, dişçiler, avm lerle çalışıyor. İlerde b sınıfı ve a sınıfı uzman olduğumda maaşım da ona göre artacak.


  • bitch please  (21.03.16 21:31:18) 
meslektaşın olarak sevmediğin işi yapma, eziyet gibi gelir; sevdiğin ve önü açık işe yönel derim.


  • devilred  (21.03.16 21:35:02) 
Bi yanda daha mutlu iş ve daha fazla huzur, daha rahat iş ortamı, diğer tarafta bunların tam tersi ve daha iyi maaş.

Aslında dışardan insan daha mutlu olmayı seçebilir ancak o kadar kolay bi karar değil.
  • bitch please  (21.03.16 22:06:52) 
Evet bu konuda düşüncesi olan başka kimse yok mu?


  • bitch please  (21.03.16 23:09:35) 
Kimyagerim, benzer bir durumda kalmistimm Aile yaninda kaliyosan risk almaya değer bir durum. Ama ben senin yerinde olsaydim acele etmez, başka bir iş bakmaya devam ederdim. Zira maaş önemli. Dedikleri gibi bir artış olacagına emin misin?

Gönlüne göre bir iş bulursun umarim :)
  • chitosan  (22.03.16 05:40:28) 
Söylediğim şey aslında maaş artışı değil de, sektörde yükselmek.

Iş güvenliği alanında A sınıfı uzman olduğumda, tabi bununla beraber sektörde 7-8 yıllık tecrübe ile alacağım maaş 6-7 milyar civarında olacak.

Hatta daha da ilerisi, kendi işimi yapabilirim veya bağımsız çalışabilirim.

Bu süreçte başlangıç olarak böyle bi risk alabilirim diye düşünüyorum.
  • bitch please  (22.03.16 19:39:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.