[]

Türkiye'de Solculuk Sizce nedir?

tartışmaya girmeden cevaplarsanız ne mutlu. yoksa siliyorlar.




 
şu an solculuk falan kalmadı.
Şu an "okumuş ve kafası çalışan" kesmin derdi
"din saçmalıkları" ile kandırılmadan, insanca yaşamak.

bir site düşün, parasını senin ödediğin bir yönetici seçiyorsun siteye
siteyi çekip çevirsin, alt yapıyı toparlasın, evlerin bakımıyla alakadar olsun diye

sitedeki kapıcılar adamı "önderimiz" diye göklere çıkarıyorlar, o adam da havaya girip sana hayatını yaşamanla ilgili öğütler vermeye başlıyor.
Ulan maaşını ben ödüyorum, siteyi toparla diye getirdim, sen sitenin sahibi gibi davranıyorsun? diyince de seni güvenliklere dövdürüyor falan.

işte solculuk şu an, "abi kendinize gelin" demek oldu türkiyede
işler bi normale dönsün, sonra gerçek sol nedir, gerçek sağ nedir konuşulur.
  • Corc  (15.03.16 09:37:31) 
mustafa kemal ve cumhuriyet düşmanlığı yaparak akp'yle işbirliği yapmak,
gezi'de darbeyi gördüm demek,
cihangir'de entelli çay içmek.
  • fatihkkk  (15.03.16 09:52:50) 
Efraim Elrom'u cezalandıran iradedir.


  • rygard  (15.03.16 09:56:32) 
türkiye'deki solculuk, batı ülkelerinin ajandasının aleti olmaktan başka birşey değildir.


  • vapurlarfalan  (15.03.16 11:07:49) 
"solcuyum diyen kurtculuk yapiyor"

solculuk zaten ezilen kesimin yaninda olmaktir. teroru kimse istemez. yalniz kurt halkinin bir talebi veya hakki varsa, solcu adam onun yaninda olur. cunku yillardir gormezden gelinen bir halk var.

bir solcu kurt meselesine karismiyorsa o adam solcu degildir zaten. solculuk ikiyuzluluk degil, haksizliklara ve bagnazliklara karsi koymaktir.

ayrica mustafa kemal'e degil, onun neredeyse tapma seviyesine gelmis kemalist halkina karsi cikiyordur belki. siyasetten tek anladigi "doguyu bombalayalim" diyen chp teyzelerine haklisiniz diyecek hali yok. kaldi ki mustafa kemal de her insan gibi hatalar yapmistir.

sadece fikir ayriliklari var diye, solcular kurtlere karsi irkcilik yapmiyor diye, her firsatta ataturk'u ortaya atip turk sovenizmi yapmiyorlar diye dislaniyorlar. batinin bilmemnesi falan diyorlar onlar icin.
aralarinda kurt olup pkk'yi destekleyen de var, izmirli olan ve desteklemeyen de. ama ikisinin de uzlastigi bir nokta var: insanca yasamak, ozgurluk ve esitlik.

batinin dedigini yaparlar diyen arkadas sanirim turkiye'nin siyasi tarihinden pek haberdar degil. o kendi bulsun cevabini bir seyler okuyarak.
  • bohr atom modeli  (15.03.16 11:10:48 ~ 11:17:10) 
"başta türkiye komünistleri olmak üzere tüm dünya komünistleri yoldaş mao zedong'un şahsında marxizm'e, leninizm'e, yönelen moderen revizyonist troçkist kırması menşevik alaşımı yeni oportünist cepheyi de yerle bir edecektir. yaşasın marx, engels, lenin, stalin ve mao zedong yoldaşların ışıklı yolu"

türkiye'de sol budur. bununla köylüyü, işçiyi yakalamaya çalışırlar. yıl 2016 olmasına rağmen.
  • mermize  (15.03.16 11:26:03) 
@bohr atom modeli
tr'de ezilen halk oldugu için kurtlerin yanında olma işi ofsaytta kalıyor.
çünkü tr'de asıl ezilenler dinsel(ve bir de cinsel) azınlıklardır.
eğer ki etnik azınlığın(kürtlerin) siyasal hareketi ülkedeki asıl ezilenlerin(dinsizlerin, sünni olmayanların, lgbtti+) daha da ezilmesine yöneliyorsa oy toplamak için; öyle ezilen halkın yanında olmak solculuk değil.
anlatabildim emin değilim.
  • fatihkkk  (15.03.16 11:51:18) 
türkiye'de 70'lerden kalma bir sağ sol algısı var. ama temelde aşağıdaki iki çizginin neresinde olduğunuzla ilgili siyasi tavrınız.

muhafazakar <----> özgürlükçü

devletçi ekonomi <----> liberal ekonomi

tr'de sadece ilk çizgiyle ilgili siyaset yapılıyor. o da muhafazakarın dibiyle daha az muhafazakar arasında. böyle olunca merkez siyasetin dışındaki tüm yapılar sol güruh olarak algılanıyor. ama aslında tkp ile hdp arasındaki fark chp ile akp arasındakinden çok daha büyük.
  • derd  (15.03.16 12:32:26) 
siyasal islamcilardan demokrasi, ozgurluk, insan haklari beklemektir bir kisimca. bu solcumsu liberal tipler ozellikle tam dayaklik. askeri vesayet gitsin de ne olursa olsun dediler, simdi goruyorlar. zaten bir dinciden demokrasi nasil bekler insan kafam almiyor, ve bunlar kendilerine aydin diyor. orasi en ilignci.


  • baldur2  (15.03.16 13:36:02) 
Üniversitelerdeki öğrenci kolektifleri ve onların yaptığı saçma ve gereksiz eylemler.


  • dissendium  (15.03.16 14:18:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.