[]

satış mühendisi - işe girip iş arama - vs vs

ben it'ci, network'cü olmak istiyorum. başvurularımın geneli o yönde. görüştük, görüşüyoruz. haber bekliyoruz falan filan. satış mühendisliğine, elektrik mühendisliğine yönelik başvurularım da var. elektrik elektronik mühendisiyim. niye başvurdun o zaman derseniz bilmiyorum başvurdum işte. çağırılmaya çağırılmaya işte öyle.

böyle bi işe girsem, başka bi yerden 1 2 hafta veya ay sonra başka bi yere geçebilir miyim? olur mu yani. hadi eyvallah demek mümkün mü.

veya en baştan hiç böyle bir işe girmemeli, beklemeli miyim?

 
Sözleşme imzalanıyor sanırım. Aniden iş değiştirmek doğru bir olay değil. Çünkü her yeni iş başvurusunda eski işinizi neden bıraktığınızı merak ederler.


  • dissendium  (20.03.16 22:11:00) 
daha açarsam ne demek istediğimi:

----------

iş arıyorum. ve buna paralel huzursuzluklarım var. içimi dökücem.

ben obsesifim. ben değişiklik sevmem, zorlanırım. yer değiştiremem pek. olan, hep olan, olmaya devam eder bende. ben kendimi biliyorum. kurumsal bir firmada olmalı, girmeli ve orada kalmalıyım. hareketli değil, masa başı olmalıyım.

elektrik elektronik mühendisiyim. 2015 ocak'ta mezun oldum, askere gittim. 2 ay önce geldim.

başvurular yaptım bir sürü. it'ci, network'cu olmak istedim hep. dönen oldu, olmayan oldu. görüştük ettik, bekliyorum. elektrik mühendisliği, satış mühendisliği alanlarına da başvurular yaptım. niye bilmiyorum. boş oturmak istemedim diye heralde evde.

bi yandan bana göre olmadığını biliyorum. sevmediğimi biliyorum. özellikle satış mühendisi. ya küçümsemek değil niyetim. ama hem mühendis olarak satış benim işim değil gibi geliyor. hem de ben bi oraya, bi buraya gitmeli işi yapamam ki. öyle geliyor.

evci bi insandım ben hep. sessiz sakin. anlatabildim mi bilmiyorum.

ben istiyorum ki işime gideyim geleyim. ne yaptığım belli olsun. yerim belli olsun.

öyle işte.

mesela yarın satış mühendisliği için bi yerden aradılar, görüşmek için. acayip mutsuz hissediyorum. çünkü hem bu tür bi iş istemiyorum, hem lan boş boş oturuyosun diyorum kendime, hem de gitmezsem suçlu hissederim gibi geliyor.

bi endişem de şu. diyelim ki girdim. satış mühendisi mesela. yarın x bi kurumsal şirket dedi ki görüşelim. ben nasıl dicem görüşmeye gidim mi diye. hadi demedim, nasıl cıkıcam. diyelim ki x kurumsal firma gel dedi başla. ben nası adamlara dicem belki 1 2 hafta olmusken ben gidiyorum diye.

zaten okb sebebinden en büyük sıkıntılarımdan biri, ya şu olursa, ya bu olursa hissi.

işte öyle.

fikir, yardım ve önerilerinize açığım. okuyan eden herkese teşekkürler.
  • brad pitt  (20.03.16 22:17:51) 
Pampişko, bir iş yerinde altı aydan az bir süre çalışıyorsan çıkacağım dediğin an en fazla 2 hafta tutabilirler seni( ihbar süresi)

Böyle bir iki ay çalıştığın yerleri cv ne yaxöa
  • mech  (20.03.16 22:31:59) 
yazmazsın olur biter.


  • mech  (20.03.16 22:32:44) 
belirli veya belirsiz süreli iş sözleşmelerinde genellikle 2 ay deneme süresi verilir. bu deneme süresinde taraflar hiç bir sebep ve ihbar bildirmeksizin tek taraflı olarak iş akdini sonlandırabilirler. ve bu sonlandırmaya bağlı olarak karşı tarafa bir tazminat ödeme yükümlülükleri bulunmaz.

sözleşmenizde deneme süresi varsa, istediğiniz kadar iş değiştirin. yeni girdiğiniz işyerleri de göremez nerede ne kadar çalıştığınızı. sadece sizin beyanlarınıza güvenmek zorundalardır.

isterseniz gerçeği de söylersiniz ayrıldıktan sonra gireceğiniz iş yerine. "deneme süresinde fesh ettim. çünkü sizin firmanızda çalışmak üzere beklentim vardı bla bla" şeklinde.
  • şapşiko  (20.03.16 22:50:02) 
Durumunuzu gayet iyi anlıyorum. İş dünyasında zaten böyle olaylar oluyor. Daha iyisini bulan eski yerini zaten bırakıyor. Bunu şöyle aşabilirsiniz: kendinize bir hedef koyun. Siz bir yerde satış mühendisi olarak başlıyorsanız, en az iki yıl orada vakit geçirip işin büyük bir kısmını öğrenmeden oradan ayrılmak istemeyin. Bir işin kaba tabirle kaşarı olursanız asıl o zaman değerli bir mühendis olursunuz. Çünkü elde ettiğiniz tecrübe hatırı sayılır durumda olur. İşleri iyice öğrendikten sonra başka bir alana başvuru yapmaya başlayın. Hali hazırda işiniz varken başvuru yaparsanız beklentiler insanı mutsuzluğa sürükler. Okb olayına gelince, ben de hiç tanı almadım, hayatımda hiç psikoloğa gitmedim ama bende de olduğunu az çok biliyorum. Eğer sabit bir yerde kalma isteğiniz varsa akademisyen olmak iyi bir çözüm. Hem okulunuz belli olur, hem de satış gibi endüstriye ait olaylara hiç girmezsiniz.


  • dissendium  (20.03.16 22:57:12 ~ 22:57:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.