Giriş
(5)

laptop ısınıp kapanıyor

kayan kayin
merhaba arkadaslar. elimde toshiba bir laptop var. iki senelik bir model. malum sömestr, memlekete gideceğim internet yok orada. geçen sene oynadığım iki üç oyun indirdim. dün oynuyordum, beş dakika geçmedi ekran gelip gitmeye başladı. güç tasarrufu moduna alıyor, geri geliyor. yanıp yanıp sönüyor p
merhaba arkadaslar. elimde toshiba bir laptop var. iki senelik bir model. malum sömestr, memlekete gideceğim internet yok orada. geçen sene oynadığım iki üç oyun indirdim. dün oynuyordum, beş dakika geçmedi ekran gelip gitmeye başladı. güç tasarrufu moduna alıyor, geri geliyor. yanıp yanıp sönüyor power düğmesi. bataryayı çıkartayım dedim direk kapandı.

hiç açılmadı, fan man temizlemedim. deli gibi ses çıkarıyor fan. şimdi teknik servise yollayayım diyorum, garantisi bitmedi henüz. ama toshiba teknik servis hakkında yazılanları okuyunca içim karardı. veri çalıp arşivlemeden tut parça çalmaya ne ararsan var. bir bile tane olumlu yorum okumadım desem yeridir.

ne yapayım ne edeyim ya geçen sene full ayarlarla oynadığım oyunları lowest da oynayamıyorum. cpu %80leri %90ları buluyor. kendim açıp temizlesem fanı halledebilir miyim işe yarar mı? bu sefer de garantisi falan gider diye korkuyorum. yazılımsal bir şey de olabilir zira bilgisayar çöp gibi çok üşendiğimden format falan da atmadım, denemekte fayda varsa onu da yapabilirim.

bi buldurun be çaresini, hitmanı bitirmem lazım oğlum :((
0
kayan kayin
(25.01.15)
tozdandır temizletmen gerek, sen yapabilir misin bilmiyorum .garanti temizletmeyi karşılamıyor zaten. bence güvenilir bir teknik servise götür 20 30 liraya temizlet
0
syabk
(25.01.15)
fanlarin onunu tikayan bir sey olabilir. bir arkadasin laptopu boyle kapaniyordu. fanin onunu actim artik 70 dereceden yukari cikmiyor sicaklik.bunun icini acip kapatabileceksen kendin yapabilirsin. para vermek zorunda degilsin.
0
idexo
(25.01.15)
Bilgisayarı servise vereceksen "fan temizlenmeli" diye verme, "ısınıp kapanıyor" diye ver, biraz salağa yat. Garanti kapsamında hallederler. Benim eski bilgisayarımda başıma gelmişti, açıp temizlemiştim. Bilgisayar modelini yazıp, disassembly yazarsan youtube'a veya fan cleaning falan, uygulamalı videosu çıkar. Ama açmak da tek başına çözüm değil, thermal macunları da yenilemek lazım. Bilgisayara acil ihtiyacın yoksa servise ver bence.
0
calculus119
(25.01.15)
İstanbuldaysanız fanı temizler işlemci ile soğutucu arasına da macundan süreriz hallolur çok büyük ihtimalle.
0
excespeace
(25.01.15)
@excespeace antalyadayım hocam :|
0
🌸kayan kayin
(25.01.15)
(4)

Bilimsel makale okunabilecek ieee gibi resmi hangi siteler var?

gezegen olan pluton
Merak ettiğim özellikle paralı ya da ücretsiz olması fark etmez sadece güvenilir olması açısından hangi web platformlarını kullanabiliriz.
Merak ettiğim özellikle paralı ya da ücretsiz olması fark etmez sadece güvenilir olması açısından hangi web platformlarını kullanabiliriz.
0
gezegen olan pluton
(11.01.15)
(bkz: jstor)
0
Sarix
(11.01.15)
www.acedemia.edu
0
naylonlee
(11.01.15)
www.sciencedirect.com ama lisans olması lazım. yoksa gen.lib.rus.ec buradan biraz sıkıntı yaşasan da indirebilirsin.
0
calculus119
(11.01.15)
arxiv.org

bir de anarşik olacaksınız. peh :)
0
eksi sozluk e bir daha geldim
(11.01.15)
(15)

Yeni ev alan kişiye hediye

tekil3.şahıs
Bahse konu kişi evli değil ve daha genç. yeni bir ev sahibi oldu. hayırlı olsun demeye gidilecek bu günlerde. elimiz boş gidecek halimiz yok ama ne alınır ev hediyesi onu bilemedim.peluş battaniye geliyo aklıma ama ?
Bahse konu kişi evli değil ve daha genç. yeni bir ev sahibi oldu. hayırlı olsun demeye gidilecek bu günlerde. elimiz boş gidecek halimiz yok ama ne alınır ev hediyesi onu bilemedim.

peluş battaniye geliyo aklıma ama ?
0
tekil3.şahıs
(11.01.15)
Ben şarap almıştım. Sevdiler mi arkamdan küfrettiler mi bilmiyorum ama :)
0
storax
(11.01.15)
(bkz: borcam) ev hediyesi diyince aklıma direk bu gelir benim.
0
belkider
(11.01.15)
şık bir duvar saati.
0
battal gemalmaz
(11.01.15)
Bana tost makinesi alinsa ço'sevinirim. Ya da sarjli el supurgesi. Ya da nevresim takimi. (hep ihtiyaclarimi yaziyorum asdgs) Mutfak tartısı da olur :(

~ duvar saati de lazim evet :(
0
mandalina kokusu
(11.01.15)
mandalina +1 hep tost makinesi alırım ben.
0
koyundabeslenenyilan
(11.01.15)
tost makinesi, kettle vb. bunlar riskli şeyler. yeni ev alındıysa eşyalarla birlikte bunlar da alınmış olabilir. gereksiz 2.ye lüzum yok. bunun yerine güzel bir tablo, biblo veya abajur tarzında şeyler alabilirsiniz. evde olsa bile 2.sini de kullanabilir bir yere koyarak.
0
mr.goodcat
(11.01.15)
yatakta kahvaltı için altı yastık, üstü tepsi gibi zımbırtılar var. hem değişik bi hediye olur.
0
calculus119
(11.01.15)
Lambader
0
bitersin
(11.01.15)
samimi arkadaşsanız eksiklerini sorabilirsin. yeni ev sonuçta. tek tenceresi vardır tencere al der. battaniyesi yoktur battaniye ister. tost makinası yoktur boşuna para vermeyeyim şimdi demiştir. falan felon. sormak en iyi çözüm. olan bişey almaktansa. ya da hediye kartı hediye edebilirsiniz. gider ihtiyacı olan bişeyi belki üstüne de biraz ekleyerek alır kendisi.
0
kakao
(11.01.15)
bütçeye göre ekmek yapma makinesi, pilav makinesi veya yağsız-fanlı kızartma makinesi gayet güzel olur. daha da zenginsen havalı düdüklüye kadar çıkılabilir. bunbların hepsi 100 lira üstü ama, bunlar pahalı geliyorsa mekanik mini kıyma çekme aletleri var, onlar da çok datlı (50tl'ye gördüm)

bunlar genç adama olmaz diyorsan, bir kesme tahtası alıp üzerine kişisel bir mesaj yazdırılabilir (yakılabilir)
0
rygard
(11.01.15)
neye ihtiyacı var sor onu al bence veya sevdiği bir şey yapan makine alabilirsin mesela kahve seviyorsa kahve makinesi al. bana biri alsa çok sevinirim :)
0
kuzey li
(11.01.15)
çerceve
0
nuisance
(11.01.15)
Nevresim takımı :)

www.bulabilirim.com
0
white35
(12.01.15)
şık bir dacanter.
0
VickVickyVale
(12.01.15)
ben gümüş filler almıştım bir arkadaşıma şans getirsin diye :) ya da english home zara home tarzı yerlere gidebilirsin çok fazla seçenek var bişey beğenirsin mutlaka.
0
anne ben yazar olucam
(12.01.15)
(6)

odtu proficiency hakkinda bilgi/onemli

yigitovic
merhaba,odtu'yu gecen seneki sinavla kazanan bir kuzenim var. ingilizce seviyesi olarak en alt seviyeden basladi hazirliga.simdi bize ilk kez temmuz'da sinava girdigini ama gecemedigini soyledi. odtu'den emin olmamakla birlikte bizim zamanimizda muafiyet sinavlari hep haziran'da falan yapilir, gecem
merhaba,
odtu'yu gecen seneki sinavla kazanan bir kuzenim var. ingilizce seviyesi olarak en alt seviyeden basladi hazirliga.

simdi bize ilk kez temmuz'da sinava girdigini ama gecemedigini soyledi. odtu'den emin olmamakla birlikte bizim zamanimizda muafiyet sinavlari hep haziran'da falan yapilir, gecemeyenler yaz doneminde ikinci kez sinava girerdi.

sanki ikinci kez sinava girdi gibime geliyor, odtu'lu arkadaslar yardimci olabilir mi isleyis hakkinda?

bir de eylul ayinda sinav varmis, ondan da kaldigi taktirde atilma falan mi soz konusu oluyor?
0
yigitovic
(27.07.14)
dönem içindeki sınavlarda quizlerde falan belli bir puanı toplayamazsa haziranda giremiyor profa. muhtemelen öyle olmuştur.

anladığım kadarıyla ilk senesiymiş. bu eylülde de geçemezse bir sene daha hazırlık okuyacak, repeat olacak işte. (yani en son 2009da repeat olan birini görmüştüm belki artık öyle bişey yoktur)
0
ron dennis
(27.07.14)
repeat hala var.

eylul profu hazirandan daha kolau olur. belki gecer:/
0
mutevazi
(27.07.14)
yiğitoviç odtü akademik takvim yazdığında google'a yandex'e vb. bilimum arama motorlarına ulaşabilirsin bu sene proficiency ne zaman yapıldı. yaz okulundan sonra ne zaman yapılacak.
0
hamdim pistim dustum
(27.07.14)
ben baktım şimdi, 12 haziran'dakine girme hakkı elde edememiştir puanı yetmediğinden. 23 temmuz'da girmişse daha 4 gün olmuş bu kadar çabuk açıklanması ilginç. şimdi dışarıdan kendi imkanlarıyla çalışıp eylül'de yeni gelen öğrencilere hazırlık atlayabilmeleri için yapılan sınava girip geçebilir. yoksa tekrar okuyacak hazırlığı.
0
hamdim pistim dustum
(27.07.14)
oidb.metu.edu.tr Buradan 2013-2014 döneminin akademik takvimine ve ingilizce yeterlilik sınavlarının zamanına bakabilirsiniz. Bu sene ben de yüksek lisans başvurusu sebebiyle 12 haziranda girdim profa. Temmuzda da yaz okuluna kalan öğrenciler için sınav varmış.

Eylül ayında da geçemezse 1 sene daha hazırlık okur. ODTÜ'de 2 sene hazırlığı geçemeyen öğrenciler atılır. Hatta tam atılmak bile sayılmaz, dışarıdan bir toefl, ielts falan verirse geri dönebilir okula. 1 sene kalma hakkı var yani.
0
calculus119
(27.07.14)
@hamdim pistim dustum benim kuzenim de temmuz sınavına girdi, 2 gün önce açıklandı sınav.
0
calculus119
(27.07.14)
(3)

Ağ trafiği denetleme

calculus119
Benim önemli bir sorunum var sayın ekşiduyuru alemi,Ev arkadaşlarımdan birisi yarrak kafalı olduğundan interneti darmadağın ediyor. Speedtestten baktığımda canavar gibi olan internetim bir bok yapmıyor, online oyun oynarken inanılmaz spikelar yiyorum, oyundan düşüyorum. Şimdi benim istediğim ağda dö
Benim önemli bir sorunum var sayın ekşiduyuru alemi,

Ev arkadaşlarımdan birisi yarrak kafalı olduğundan interneti darmadağın ediyor. Speedtestten baktığımda canavar gibi olan internetim bir bok yapmıyor, online oyun oynarken inanılmaz spikelar yiyorum, oyundan düşüyorum. Şimdi benim istediğim ağda dönen bütün olayları görmek, biri bişey indiriyor mu napıyor şeklinde. Bu tarz bir program aradım ama traffic monitor programları sadece yüklenilen bilgisayar için çalışıyor. Allahını seven bir program söylesin yoksa monitöre kafa atacam, şimdiden teşekkürler.
0
calculus119
(16.04.14)
Çözüm için çocuğu evden atmam gerekiyor sanırım o zaman, teşekkürler :D

Ya ben şunu anlamıyorum, adam hangi programı kullanıyorsa bir maç açıyor, bütün ağımız sıfırlanıyor resmen, yahu 240p stream izleyememek nedir yani? Oturup dortmund maç yapmasın diye dua etmek mi zorundayım lan ben?
0
🌸calculus119
(16.04.14)
50 defa uyardım elemanı, umursamıyor. Almandır, avrupalıdır, laftan anlar deyip aldık eve herif dümdüz mal çıktı ya la.
0
🌸calculus119
(16.04.14)
şöyle bişi yapabilirsin;

yeni bir router al ve bu router da hız sınırlandırması olduğundan emin ol. ciddi ciddi emin ol diyorum çünkü sözde var olup aslında olmayan bir sürü ürün var piyasada ve olanlar biraz tuzlu olabilir.

sonra bu router ı kendi modeminden bir kabloyla bağla. modemin 192.168.1.1 ise bunun LAN IP'sini 192.168.2.1 gibi farklı yapmayı unutma. sonra bu yeni router ın kablosuz ismi şifre vs ayarlar ve hız sınırlama olayını da yap.

yeni kablosuz ağ adı ve şifresini ev arkadaşına söyle ve o sadece bunu kullansın.

mevcut modemin hız sınırlama vs yapabilyorsa onunla da yapabilirsin tabi.

şöyle bişi de var, hızınız 8 mbit diyelim ve sen bu adamı 1 mbitle sınırladın. ama bu adam torrent açtı; 1 mbitle maksimum download yapar ama session (oturum) sayısı torrent için çok yüksek olabilir. (seed ve leecherların her birine bağlantı en azından bir oturum demektir. seed i bol bir torrent indirilirken bir bilgisayar rahatlıkla 1000 den fazla session kurar. modemlerin de maksimum session sayıları var. bu eleman 1 mbit hızla dana kadar session kurarsa yine senin internetini etkileyebilir yani. ama şimdiki kadar olmaz.
0
washe
(16.04.14)
(2)

Digitürk Play

calculus119
Sevgili Kavaslar,Digitürk Play'den Fb-Gs maçını satın almayı düşünüyorum tek maçlık. Ancak bu sene başında digitürkün artık sd ve hd paketleri ayrı ayrı, farklı fiyatlardan sattığını hatırlıyorum. Almayı düşündüğüm tek maç hakkında sd veya hd şeklinde bir açıklama yok, müşteri hizmetleri zaten topta
Sevgili Kavaslar,
Digitürk Play'den Fb-Gs maçını satın almayı düşünüyorum tek maçlık. Ancak bu sene başında digitürkün artık sd ve hd paketleri ayrı ayrı, farklı fiyatlardan sattığını hatırlıyorum. Almayı düşündüğüm tek maç hakkında sd veya hd şeklinde bir açıklama yok, müşteri hizmetleri zaten toptan iptal. Satın alırsam hd izleyebilecek miyim maçı? Bilen duyan var mı?
0
calculus119
(10.11.13)
kavasa koptum. soruya gelince, ben de aldım birazonce maçı, gecen yıl da digiturk abonesiydim zaten. digiturk playde maçlar hd kanalından aktarılıyor. internet hızına göre de izlediğin maçın kalitesi değişiyor. yani internet bağlantısında sıkıntı yaşamazsanız ya da digiturkun sunucuları yogunluktan dolayı sıcmazsa macı hd kalitesinde izleyebilirsiniz.

ha ben 10mbps internet kullanıyorum(speedtestlerde 9.5 yukarısı görünüyor) geçen sene toplamda 4-5 maçı hd izlemişimdir o ayrı. orası artık digiturkun avnicoşluğu
0
kullanici_adimiz
(10.11.13)
Geçen sene bende de vardı da bu sene yenilemedim, fiyat çok arttığından dolayı. Neyse artık alıp göreceğiz.
0
🌸calculus119
(10.11.13)
(4)

iki ekran kartı arasındaki fark ne ?

zlatanibrahimovic11
1-AMD Radeon HD8570 2gb paylaşımsız2-AMD Radeon HD 8750M gb paylaşımsızbenim işimi 1gb ekran kartı bile görür aradaki fark ne ?
1-AMD Radeon HD8570 2gb paylaşımsız
2-AMD Radeon HD 8750M gb paylaşımsız


benim işimi 1gb ekran kartı bile görür aradaki fark ne ?
0
zlatanibrahimovic11
(10.11.13)
Mobile i.e daha zayıf.

Ayrıca ekran kartı alırken sırf rame bakmak, araba alırken sırf bagaj hacmine bakmak gibi.
0
point me at the sky
(10.11.13)
www.notebookcheck-tr.com karşılaştır buradan.AMD Radeon HD 8750M daha iyi
0
saysomething
(10.11.13)
benim işimi 1 gb görür dediğin anda yardım şart oldu. çünkü bu ram gibi değil. hatta ram için bile 2 gb yeter deyip çekilemezsin. frekans önemli çünkü.

bunları intenetten karşılaştırabilirsin öncelikle. hatta gittigidiyor falan gibi sitelerden kullanıcı yorumlarını okuyabilirsin. ben genel olarak bilgi vereyim sana çünkü şimdi bu kartların linkini bulup özelliklerini okumak zor geldi.
paylaşımsız ram'ine bakman lazım. yani senin ram inden yememeli. kaç bit olduğuna bakman lazım falan filan. en iyisi karşılaştırma sitelerine bak.
0
sparkle kiddle
(10.11.13)
daha önce belirtilmiş, bu konuda tercihin hep notebookcheck olsun, oradan karşılaştır. ekran kartı tamamen nasıl kullanacağına bakar, ihtiyaçlarını söylersen kart önerebiliriz.
0
calculus119
(10.11.13)
(3)

New Girl nasıl bir dizi?

dereotu
How i met tarzı mı? izlemeye değer mi?
How i met tarzı mı? izlemeye değer mi?
0
dereotu
(17.02.13)
how i met your mother gibi değil. ama komik, ben beğeniyorum.
0
palpasyon
(17.02.13)
çok güzel olmasa da komik bi dizi. zooey deschanel'in hatrına izlenebilir.
0
elloweeth
(17.02.13)
HIMYM'den iyi dizi bence.
0
calculus119
(17.02.13)
(15)

babayla izlenecek film önerisi

lionel andres
sevişmeli falan olmasın. babamla izleyecem diyorum olm, belki annem de izler. sıkıcı olmasın mümkünse, iyi ki izlemişiz diyeceğimiz bi film olsun. gelsin öneriler!
sevişmeli falan olmasın. babamla izleyecem diyorum olm, belki annem de izler. sıkıcı olmasın mümkünse, iyi ki izlemişiz diyeceğimiz bi film olsun. gelsin öneriler!
0
lionel andres
(17.02.13)
salö , tam ailecek izlenecek bir film olmazsa caligula da iyidir.
0
zoban
(17.02.13)
dedemin insanları güzeldir. ekşisözlük hiçbir siki beğenmeme timi olarak taşlansa da çok iyi filmdir.
0
thracian
(17.02.13)
Hugo, Big Fish.
0
sister blister
(17.02.13)
gel de mallar listesine ekleme.
0
🌸lionel andres
(17.02.13)
no man's land
0
la noix
(17.02.13)
little miss sunshine. sevimli film.
0
3003
(17.02.13)
big fish tam babayla izlemelik bir filmdir baba oğul hikayesi falan, çokda sıkıcı değildir.
0
basond
(17.02.13)
the shawshank redemption
0
mrenton
(17.02.13)
Kız Kardeşimin Hikayesi My Sister’s Keeper

izleyin ailecek aile olmanin kavramını anlauın-salya sümük ağlayın..
0
jamswety
(17.02.13)
yeşil yol da olabilir.
0
basond
(17.02.13)
12 angry men
0
Ramiegovic
(17.02.13)
Real Steel, baya eğlenceli bir film.
0
calculus119
(17.02.13)
"Deli Deli olma" güzel olabilir Tarık Akan ve Şerif Sezer var hoşuna da gider.
0
hystarie
(17.02.13)
Kız Kardeşimin Hikayesi benim de şiddetle tavsiyem
0
yarmasimo
(17.02.13)
gerçek anlamda sinema klasiklerini tavsiye ederim babanız eğer izlememişse:
(bkz: casablanca)
(bkz: Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb)
(bkz: Citizen Kane)
0
elvan abeyiylegezse
(17.02.13)
(4)

dc++ odtü dışından bağlantı

yatagants
sağlanamaz mı?
sağlanamaz mı?
0
yatagants
(11.11.12)
hayır
0
desdinova
(11.11.12)
Pek bi işe yaradığı yok ki dc'nin, okul dışındaysan torrent çok daha hayırlı bir seçenek.
0
calculus119
(11.11.12)
teknik olarak sağlanır.
0
dambil
(11.11.12)
vpn ile saglanir
0
tdl
(11.11.12)
(5)

dexter, supernatural tarzı dizi

wayne
böyle dexter gibi ilerlemeli hikayeli 40 dakikalık aksiyonlu falan dizi önerisi?
böyle dexter gibi ilerlemeli hikayeli 40 dakikalık aksiyonlu falan dizi önerisi?
0
wayne
(04.11.12)
mentalist diyorlar ama...
0
oldtimer
(04.11.12)
The Mentalist pek de ilerlemeli sayılmaz ama güzel dizidir. Konusunu işlemek olarak da Supernatural'e oldukça benzer, tavsiye ederim.
0
calculus119
(04.11.12)
fringe. muhteşem bir dizi, tavsiye eder spoiler veririm.
0
klassno
(04.11.12)
Yeni dizilerden Arrow
0
steam
(04.11.12)
american horror story derim.
0
konusmaz yazarim
(06.11.12)
(7)

Cebimde ruj buldum

calculus119
Efendim dün gece arkadaşlarımla içtik, eğlendik bir mekanda. Ben biraz fazla kaçırdım sarhoş oldum da her neyse, sabah bakkala gitmek için ceketimi giydiğimde dışardaki ceplerinden birinde ruj buldum. Bunun bi anlamı neyi var mı?
Efendim dün gece arkadaşlarımla içtik, eğlendik bir mekanda. Ben biraz fazla kaçırdım sarhoş oldum da her neyse, sabah bakkala gitmek için ceketimi giydiğimde dışardaki ceplerinden birinde ruj buldum. Bunun bi anlamı neyi var mı?
0
calculus119
(04.11.12)
Ya almışsın işte kızların birinden sarhoş kafayla. Ben kadınım, bir anlamını hiç duymadım.
0
kenarortay
(04.11.12)
Aldığımı hiç sanmıyorum ama neyse artık.
0
🌸calculus119
(04.11.12)
tekrar görüşmek istiyor
0
bluebey
(04.11.12)
Aldığını sanmazsin tabii cunku sarhoştun:))

Şaka şaka:) biri atmistir cebine. Kameradan bulsunlar))
0
hiçbirşeyyok
(04.11.12)
gece ceketini kıza verdin soğuk diye belki. o da rujunu tazeledi, o kafayla ceketine attı unuttu :)

kızı hatırlıyosan mesaj filan at. rujunu bende unutmuşsun de. belkli olaylar gelişir.
0
spirit crusher
(04.11.12)
Şerefsiz arkadaşlarım cebime atmış, case closed.
0
🌸calculus119
(04.11.12)
dua et sürmemişler o kafayla :)
0
secilmis uye
(04.11.12)
(11)

Küçük köpeğimiz ile ilgili yardım arıyoruz.

calculus119
Fotoğraflardaki küçük dostumuz kardeşimin peşine takılmış birkaç gün önce. Evimizin önünden gitmiyormuş, ben şehir dışındaydım bayram dolayısıyla geldim ailemin yanına. Ailem bir tasma takıp evimizin önünde beslemeye başlamış bu sevimli hanımefendiyi. Öğrendiğimiz kadarıyla dişiymiş, yeni sütten kes
Fotoğraflardaki küçük dostumuz kardeşimin peşine takılmış birkaç gün önce. Evimizin önünden gitmiyormuş, ben şehir dışındaydım bayram dolayısıyla geldim ailemin yanına. Ailem bir tasma takıp evimizin önünde beslemeye başlamış bu sevimli hanımefendiyi. Öğrendiğimiz kadarıyla dişiymiş, yeni sütten kesilmiş, bir arabadan bırakıp gitmişler kendisini. Ben aslında bırakın köpek sevmeyi, köpeklerden inanılmaz korkan birisiydim ama Lucky(o ismi takmışlar) inanılmaz sevimli ve insanın korkası gelmiyor. Ancak sorunumuz şu, bizim köpeklerle ilgili hiç bir bilgimiz yok. Şuan aklımıza gelen bir veterinere götürüp aşılarını yaptırmak ve bir kulübe almak kendisine. Bana daha fazla bilgi verebilecek, nasıl beslemem gerektiğini söyleyebilecek, Adana'da yaşayıp bu dostumuza yardım etmek isteyecekler varsa her türlü yardımlarına açığız. Devletin veterineri varsa o seçeneği değerlendireceğiz yoksa kendi imkanlarımızla bir veterine götürmeyi düşünüyoruz. Yardımları için herkese teşekkürler şimdiden.
0
calculus119
(21.10.12)
Öncelikle mutlu mutlu yaşarsınız umarım minişle :) Veterinere götürüp bir baktırın, iç paraziti falan var mı, aşıları yapılsın. Devletin veterinerlik fakülteleri olur Adana'da varsa oraya götürebilirsiniz. Ankara'da belediyenin ücretsiz veterinerleri var, Adana'da var mı ona bir bakın. Bu bebek sütten kesildiğine göre kuru mama yemeye başlaması lazım. Yavru olduğu için günde 3 öğün beslenmesi gerekebilir, büyüdükçe 2 öğüne düşürebilirsiniz. Veteriner bunları detaylı anlatacaktır size zaten.

Kulübe de alırsanız içine girer yatar falan :) Eviniz sanırım bahçeli, ona sevgi gösterin siz, oyun oynayın falan, o mutlu olur.

Dişleri için de diş kaşıma kurabiyeleri falan var, ondan alın, dişlerini kaşısın. Veterinere gidince size daha detaylı bilgi verir.
0
alicia_dominica
(21.10.12)
resimleri görünce benim canavarı ilk aldığım zamanlar aklıma geldi,ilk üç ay süt ve ekmek vermiştim ondan sonra babam otelde müşterilerden arta kalan yemekleri getiriyordu onları vermeye başlamıştık,şu an biz ne yiyorsak o da onu yiyor.

ilk önce hayvanı bir veterinere götürün,aşılarını yaptırın.ardından ılık bir su ile yıkayın,bir de pire tasması alıp takın.

önümüz kış yavrunun bir kulübe alın kulübesini sağdan soldan rüzgar almayacak bir yere koyun.

zero şu an 5 yaşında;
i45.tinypic.com
0
sealth
(21.10.12)
Bir de önemli bir nokta, 4. aya kadar bacaklarınızı, ellerinizi ısırabilir, dişleri kaşınıyor, sizi sevmediginden değil, geçicek :) köpek beslemek, iletişim kurmak çok ayrı, yaşanması gereken bir şey. Sorularınız olursa mesaj atabilirsiniz. Mutluluklar :))
0
herbivor
(21.10.12)
Pire tozu kullanmayı düşünüyorduk duyduğumuz kadarıyla ama pire tasmasını değerlendireceğim, o işe yararsa, kesin bir çözümse daha hayırlı olur. Bu hanımefendi şu sıralar oyuncak topunu ısırmakla meşgül, bir de ayakkabı iplerine büyük bir ilgisi var kendisinin, henüz bizi ısırma aşamasına gelmedi :) Şu biraz kafamı kurcalıyor, biz şu anda ne yiyorsak onu veriyoruz, bugün patlıcan dolmasını büyük bir afiyetle götürdü mesela :D Ancak bir tanıdığımız, bir köpeksever sütle beslenmesi gerektiğini, bunun opsiyonel değil, zaruri olduğunu, aksi takdirde dostumuzun zehirlenebileceğini söyledi, bu ne kadar doğru?

Bir de merak ettiğim, kendisinin türü tam olarak nedir? Çoban kırması dediler ama bu eksik bir cevap gibi geldi bana.

Bir de bayramdan sonra bırakıp gitmek oldukça zor gelecek sanırım, çok başka bir canlı bu, bunu sokağa atanın, neyse.

Yahu sorularım bitmiyor, son iki sorum :), kendisini gezdirdim bugün ama oldukça kısa mesafe oldu, resmen dönmek istedi geri, günde kaç kere, ne kadar süreyle gezdirmem gerekir? Veteriner konusunda ise malum bayram telaşı var, şu sıralar veterinere götürmemiz zor olabilir, bir süre idare etsek bayramdan sonra götürsek büyük bir sıkıntı olur mu?
0
🌸calculus119
(21.10.12)
Pire tozunu falan her şeyini veteriner yapar. Yavru sütten kesildiği için sütle beslenmesi gerekir diye bir şey yok ama protein alması lazım sağlığı için. O yüzden evde et falan pişerse verin yavruya.

Bana Saint Bernard/Kangal kırması gibi geldi ama büyüdükçe daha iyi anlaşılır türü.

Yürürken yorulmuş olabilir. Bizim yavrucak (kangal) 4 aylıkken yürüyüşe çıkarmıştık da yolun yarısında yorulmuştu, kucakta eve geri götürmüştük.

Kakası ishal değilse ve piresi falan yoksa bayram sonuna kadar bekleyebilirsiniz. İshali varsa ona bakılması lazım iç parazit olabilir, iç parazit de yavru hayvanlarda ölümcül olabilir ama 3 aylık olduğuna göre iç paraziti varsa bile şu an onunla bir şekilde başa çıkabiliyordur. Ne kadar erken veterinere giderse o kadar iyi ama. Dış paraziti varsa (pire vs) pire damlaları var ondan damlatabilirsiniz.
0
alicia_dominica
(21.10.12)
Bizimki daha aylık bile değil anladığımız kadarıyla 3 haftalık falan. Ama tamam, beklemeyelim bayramı, hanımefendiye eziyet etmeyelim, ilk fırsatta götüreceğim veterinere, yarın için ben bakınayım en iyisi.
0
🌸calculus119
(21.10.12)
sanırım bağlamışsınız. bence bağlamayın, hırçınlaşıyorlar, mutsuz oluyorlar.
0
herbivor
(21.10.12)
herbivor, biz de bağlamak istemiyoruz, içimiz acıyor açıkçası ancak eve almak konusunda sıkıntılarımız var ve apartmana girdiği zaman da her tarafa pisliyor. Bir kulübe yaparsak kapılı falan, o zaman rahat eder sanırım, şimdilik Lucky de biraz sabredecek artık, ne yapalım.
0
🌸calculus119
(21.10.12)
3 haftalık köpek bu kadar büyük olmaz ve arka ayaklarını bu şekilde kullanamaz. Benim köpeğim geldiğinde 20 günlüktü, arka ayakları taşıyamadığı için yürüyemiyordu. 2 aylık falandır bu köpek en kötü ihtimalle ki sütten de kesilmiş.
0
alicia_dominica
(21.10.12)
alicia'ya katılıyorum 3 haftalık gibi durmuyor.

biz de çevreyi kirlettiği için 2-3 kez bağladık ama çok hırçınlaşmıştı, ısırmıştı hatta sinirinden beni. sonra telli bir alan çevirdik ona, kulubesini de içine yaptırdık, çok rahat şimdi :)
0
herbivor
(21.10.12)
Kızımızın son durumu şu, kendisine eski bir bilgisayar masasından geçici bir kulübe yaptık, bir süre idare eder kendisini keza bugün yağmur yağacak sanırım, acil müdahale gerekliydi. Veteriner konusunu da bugün hallediyoruz, komşumuz tanıdığı bir veterineri çağırmış, bugün gelip Lucky ile ilgilenecek, artık bilgileri ondan alırız, yardımcı olan herkese çok teşekkürler :)
0
🌸calculus119
(22.10.12)
(6)

Samsung S2 vs. Samsung S3

ondkz
bır kaç ay sonra bu telefonlardan bırını alacağım. ancak S3 fiyatı bıraz yuksek. arada ortalama 400 tl fark var. siz olsanız ne yapardınız ?
bır kaç ay sonra bu telefonlardan bırını alacağım. ancak S3 fiyatı bıraz yuksek. arada ortalama 400 tl fark var. siz olsanız ne yapardınız ?
0
ondkz
(15.09.12)
kesinlikle s3
0
winstoncash
(15.09.12)
samsung yakında s2'den desteğini çeker. 400 liralık fark s3e değer.
0
calculus119
(15.09.12)
s3 de çok büyük arkadaş. Ben s2 diyorum.
0
condom kurşunu
(16.09.12)
samsung nereye çekiyor s2'nin desteğini yahu? işlem gücü en az 2 yıl her şeye yetebilecek bir telefon o. geçen senenin amiral gemisi telefonundan bahsediyoruz öyle dandik işlemci gpuyla çıkardığı telefonlardan değil.
0
montreal
(16.09.12)
galaxy nexus
0
sanal uyku
(16.09.12)
ya bu s2'yle s3'ü yanyana gördüm. ekran büyük olmasına büyük de, boyut hemen hemen aynıydı.

mümkünse nexus derim ben de.
0
excomzkko
(16.09.12)
(3)

Acil Dram Filmi Aranıyor

kingbulva
Gençler bana en acilinden bir dram filmi söyleyin uyuyakalmadan izleyebileyim. Bin Jip, Black tadında falan olursa süper olur. Hadi bakalım güveniyorum size.
Gençler bana en acilinden bir dram filmi söyleyin uyuyakalmadan izleyebileyim. Bin Jip, Black tadında falan olursa süper olur. Hadi bakalım güveniyorum size.
0
kingbulva
(15.07.12)
cinderella man, ben x, old boy. şimdilik aklıma gelenler bunlar.
0
aglak adam
(15.07.12)
öyle çok ağır bi dram değil ama ben çok duygulanmıştım izlediğimde;

(bkz: oh ahsiseu)
0
ruhibirbanyo
(15.07.12)
İzlemediysen the descendants iyidir ama çok bilinen bir film, izlemiş olabilirsin.
0
calculus119
(15.07.12)
(7)

yeni bir dizi'ye başlamak istiyorum

chess.is.my.life
game of thrones'in 2. sezonunu yeni bitirdim, içimde büyük bir açlık var. sizce beni ne yatıştırabilir? tavsiyeleriniz nelerdir?selam, sevgi, saygı
game of thrones'in 2. sezonunu yeni bitirdim, içimde büyük bir açlık var. sizce beni ne yatıştırabilir? tavsiyeleriniz nelerdir?

selam, sevgi, saygı
0
chess.is.my.life
(15.07.12)
battlestar galactica
0
mortac
(15.07.12)
rome

carnivale
0
tira
(15.07.12)
homeland
breaking bad
life
spartacus
sherlock
0
qutay88
(15.07.12)
araya bi rome at banko
0
aşksız prens
(15.07.12)
Luther, sherlock'un eline verir.
0
calculus119
(15.07.12)
dexter
dexter
dexter
...
..
.
0
blatta hiberna
(15.07.12)
uysa da shameless uymasa da shameless
0
condom kurşunu
(15.07.12)
(2)

twitter/takip etme

taha1907
ya tiwtterda bi mallık yaptım takipçi arttırmak için bi siteye girdim eyvallah artıyor takipçilerim ama bende takip ediyorum bi sürü şey istemsiz bi şekilde.nasıl düzeltcez onu.istemiyorum amk takipçi falan
ya tiwtterda bi mallık yaptım takipçi arttırmak için bi siteye girdim eyvallah artıyor takipçilerim ama bende takip ediyorum bi sürü şey istemsiz bi şekilde.

nasıl düzeltcez onu.istemiyorum amk takipçi falan
0
taha1907
(19.06.12)
Şifreni değiştirirsen hallolur sanırım.
0
calculus119
(19.06.12)
1. şifreni değiştir
2. uygulamalar bölümüne girip o siteyle ilgili birşey olacak. onu kaldır

twitter.com
0
winsome
(19.06.12)
(10)

bilgisayar.

aferin cok iyi dusunmussun
şimdi bilgisayardan zerre anlamayan, beklentileriphotoshopu takır takır çalıştırsın,bilimum oyunlar (amnesia, skyrim) oynanabilsin, hızlı olsun, kasmasın, olan bi insanı tatmin eder mi şu ürün? http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/hp-a3c21ea-dv6-6b04st-core-i7-2670qm-22ghz-4gb-750g
şimdi bilgisayardan zerre anlamayan, beklentileri
photoshopu takır takır çalıştırsın,
bilimum oyunlar (amnesia, skyrim) oynanabilsin,
hızlı olsun, kasmasın,
olan bi insanı tatmin eder mi şu ürün? www.vatanbilgisayar.com nasıldır, iyi midir? bi de hiç anlamıyorum cidden anneye anlatır gibi açıklarsanız çok minnettar olurum. :)
0
aferin cok iyi dusunmussun
(17.06.12)
bu özellikler bu beklentiyi karşılar ama hp olunca pek cazip gelmedi bana açıkçası..
0
zaraeta
(17.06.12)
herşeyi aynı anda çalıştırmayı hedefliyorsan bellek yetersiz gibi, hp de olunca ısınma sorunları yaşayabilirsin
0
midheaven
(17.06.12)
hp pavillon.ların ısınma sorunu oldupu ve soğutma fansız kullanmanın pek mümkün olmadığınu duymuştum kullananlardan. aklında bulunsun bu da.
0
dahinnotha
(17.06.12)
peki ne önerirsiniz? bütçe 2000 diyebiliriz?
0
🌸aferin cok iyi dusunmussun
(17.06.12)
aynı beklentilerle lenovo z570 aldım. pişman değilim.
0
Dalek
(17.06.12)
şu anda direk model olarak öneremeyeceğim ama toshiba - dell - sony ailelerine bir göz atabilirsiniz lakin fiyatlar bütçeyi biraz aşabilir
0
midheaven
(17.06.12)
acer 5742g! 1gb nVidia 420m ekran kartı, i5 işlemci, turbo boost ile 3ghz a çıkıyor. 500gb harddisk. bu bilgisayar herşeyi karşılar. 3ds, photoshop, illisunator, winamp, torrenti hiç donmedan kullanabilirsin. hem ısınma sorunu da yok.
0
cetoxim
(17.06.12)
2000 liraya okuz alinir.

su alet asmis bir alet: www.hepsiburada.com

acer 420m ekran kartli seyi oneren arkadas... saka misiniz?

bu yukaridaki biraz pahali gelirse o vakit dell'e yonelebilirsin ama ekran kartinda bayagi fark var.
www.hepsiburada.com
0
entrapmen
(17.06.12)
asus n56vm iyidir. hem ileride bi 4gb ram ve ssd takarak uçak olur, ekran kartı da fena değil.
0
calculus119
(17.06.12)
@entrapmen o özelliklerde bilgisayar kullanıyorum ve battlefieldden tut mw3e ve diğer bütün oyunları full yüksek kalitede donmadan oynayabiliyorum. daha ne istiyorsun ki?
0
cetoxim
(17.06.12)
(6)

behzat c. ile ilgili bi seyler soracam ama gülmek yok

keseci
dün ilk defa ilk 3-4 bölümünü izledim baya hosuma gitti. bugünde aradaki bölümleri bulamadigimdan dolayi 40. bölümden itibaren devam ediyorum.gülmek yok gülmek yok1- bu behzat kurtulus parkinda birini vurduydu polisligi elinden alincakti, uzun sacli eleman bunu ispiyonladiydi, ne sonuc cikti ondan.2
dün ilk defa ilk 3-4 bölümünü izledim baya hosuma gitti. bugünde aradaki bölümleri bulamadigimdan dolayi 40. bölümden itibaren devam ediyorum.

gülmek yok gülmek yok

1- bu behzat kurtulus parkinda birini vurduydu polisligi elinden alincakti, uzun sacli eleman bunu ispiyonladiydi, ne sonuc cikti ondan.

2- genc bi kiz vardi kivircik sacli odtüde okuyan behzatin evinde kaliyordu, o abla nerde simdi

3- bi de eski sevgilisi vardi evleneceklerdi behzatla, kadin evlenmis ayrilmis mi neydi bi kizi bi oglu vardi, onlara ne oldu


lan dalga gecmeyin lan 36 bölüm birden atlayinca aklima takildi bu sorular.
0
keseci
(18.12.11)
bence sen önce 1. sezonu izle 2. sezon bitince de 2. sezona başlarsın yazın
0
Tam1Hi0n3
(18.12.11)
edit: bence de okuma aşağıyı güzel güzel izle en baştan. şahane bölümler var güncel olaylara göndermeler vs.

niye gülelim yahu.

spoliler
spoliler
1- vurduğu adamın silahına davrandığı şeklinde ifade verdi diğer elemanlar behzat yırttı. ispiyonlayan da itiraf etti akademili değilim beni atarlar meslekten biter hayatım ondan ispiyonladım dedi. savcı korkutmuştu bunu. affetti behzat.
2-o kız şule 40. bölümde ya akıl hastanesinde ya ordan kaçıyor. kısa saçlı konuşmuyor paso ağlıyor. behzatla alakasını sölyemeyeyim 42-43 de söylüyor kendisi zaten.
3-eski sevgilisi de istanbul'a taşındı behzattan ve tehlikeden uzak durmak için. terketti yani behzatı.


spoliler
spoliler
0
eskiyemeftun
(18.12.11)
aga daha Memduh Başgan'ı ve Ercüment'i tanımıyorsun, sen direk yeni bölümlere geçme bence.
0
calculus119
(18.12.11)
yok ya bu is böyle olmayacak konusmalardan bi sey anlamiyorum, behzatin savci ablanin evinde ne isi var o abla evliydi.

dvd seti falan varsa alayim o zaman.
0
🌸keseci
(18.12.11)
torrentte tüm bölümler mevcut. youtube danda indirebilirsiniz. tek part olarak tüm bölümler mevcut.
0
mythralioz
(18.12.11)
kendimi tebrik ediyorum böyle devam edersem 2 haftada 1 sezonu bitirip size yetisecem :)
0
🌸keseci
(19.12.11)
(5)

Yakın arkadaşı silmek

calculus119
Ben çok yapıyorum bu hareketi, can ciğer olduğum adamları bir anda silebiliyorum. İşin piçliği var bir de, diğer arkadaşlarımı da etrafımda toplayıp sildiğim adamın tüm çevresini sikiyorum. Normal mi lan bu, yapan var mı başka? Birkaç tane kemik arkadaşım var, onun dışındakiler her yanlışlarında sil
Ben çok yapıyorum bu hareketi, can ciğer olduğum adamları bir anda silebiliyorum. İşin piçliği var bir de, diğer arkadaşlarımı da etrafımda toplayıp sildiğim adamın tüm çevresini sikiyorum. Normal mi lan bu, yapan var mı başka? Birkaç tane kemik arkadaşım var, onun dışındakiler her yanlışlarında silinme tehlikesi taşıyorlar, garip bir insanım lan heralde.

Sizde durumlar nedir?
0
calculus119
(18.12.11)
Alışkanlık yapınca kötü oluyor. Ben bi' ara silecek adam arıyordum.
0
🌸calculus119
(18.12.11)
cirkin, tutarsiz, ve cahil kadinlar icin bu gayet normal cünkü onlar kiskancliklarindan ve cehaletlerinden dolayi konusup anlasamazlar bile.


ama erkek adam delikanlilik adina gidip konusup, birader bak seninle kavga edecegimize silelim birbirimizi der ve bu gayet normaldir.

ha yok liseliyseniz yapacak pek bi sey yok. önce dersler.
0
keseci
(18.12.11)
ben de yapıyorum. her dk görüşmeceli, yediğin içtiğinin ayrı gitmediği, sürekli birbirinde kalmacalı çok yakın süper eğlendiğim arkadaşlarım oluyo.. sonra bi an geliyo, öff yeter yaa diyorum, bi git diyorum, hayatımda hiç olma diyorum.. bi atıyorum çarpıyı, oh mis! ben de senin gibi düşünüyodum acaba bende bi tuhaflık mı var ki diye, sonra hemen 'ay aman onlar kendilerine baksın' tripleriyle çıkıyorum işin içinden =) son 1buçuk 2 senedir de hiç yakın arkadaş edinmiyorum, nası olsa çıkarcam onları da, artık herkeslerle mesafeliyim..
0
greenandgreen
(18.12.11)
nasıl insanlarsınız amk :S arada büyük bir sorun olmadıkça ne gerek var öyle bir şeye. kusura bakmayın da kendini bi bok sanmışlık oluyor sizinki biraz.
0
trinitrotoluen
(18.12.11)
çok sık olmaz ama benim de yaptığım oluyor aynen. tek başına senin silmen çok büyük bi sorun diil ama etrafında kuyusunu kazman çok büyük şerefsizlik oluyo. ama yapıyoruz yani napalım.
0
roket adam
(18.12.11)
(3)

82 ekran lcd tv önerisi

seyyahxx
arkadaşlar merhaba. bu konuda epeyce başlık var çoğunu da inceledim. en son samsung 450 ile lg lk430 arasında kaldım. hangisini tercih edersiniz? samsung450 hd ready, lg ise full hd. tek görebildiğim fark bu. samsungun 550 modeli full hd. o biraz daha pahalı.çok farklı mıdır 450 ile 550 emin değil
arkadaşlar merhaba. bu konuda epeyce başlık var çoğunu da inceledim. en son samsung 450 ile lg lk430 arasında kaldım. hangisini tercih edersiniz? samsung450 hd ready, lg ise full hd. tek görebildiğim fark bu. samsungun 550 modeli full hd. o biraz daha pahalı.çok farklı mıdır 450 ile 550 emin değilim. kafam çok karıştı. yardım lütfen..
0
seyyahxx
(16.12.11)
Samsunglar için allshare programını çalıştırıp çalıştıramaması çok önemli, ona bir bak derim. Eğer bilgisayardan film, dizi izleyeceksen çok farkeder.
0
calculus119
(16.12.11)
hocam nasıl anlıcaz programı çalıştırıp çalıştırmayacağını. film izleme özelliği var diyo da.
0
🌸seyyahxx
(17.12.11)
samsung c650, hiçbir sorun yaşamazsın. test edildi onaylandı.
0
9kuyruklukedi
(17.12.11)
(4)

laptop a çay dökülmesi

bulamıyorum
arkadaşlar, laptobuma çay döküldü, sol üst köşesine tam fanının üzerine ters çevirdim durulanmasını bekledim daha sonra çalıştırdığımda ışık yanıyor ve kapanıyor bilgisayar. sorun şu ki çok fazla çay dökülmedi ve bilgisayarım açıldığında önce fan çalışır 2-3 saniye daha sonra ekran gelirdi. bilgisay
arkadaşlar, laptobuma çay döküldü, sol üst köşesine tam fanının üzerine
ters çevirdim durulanmasını bekledim daha sonra çalıştırdığımda ışık yanıyor ve kapanıyor bilgisayar. sorun şu ki çok fazla çay dökülmedi ve bilgisayarım açıldığında önce fan çalışır 2-3 saniye daha sonra ekran gelirdi. bilgisayarıma ne olmuş diye sormayacağım düşüncem fan bozulduğu için bilgisayar fan bozuk olduğunda kendini açmıyor. pek fazla bilgim yoktur sonuç olarak böyle bir durumun olabilmesi mümkün mü konudan anlayan arkadaşlar ?
0
bulamıyorum
(27.11.11)
kurumasını beklemek lazım.. ondan sonra da açılmıyorsa istikamet servis..

ayrıca: (bkz: laptop'a çay dökülmesi)
0
hayal bilgisi
(27.11.11)
olay yaşandıktan sonra yarım saat ters çevirip beklettim bir de bilgisayarım kapalı iken oldu bu olay. içini açtım her yerine baktım sayılır ıslaklık yoktu sadece klavye altında bir tabaka vardı orası biraz nemliydi ve o bölgeyi sökemedim oranın da kurumasını bekleyip tekrar çalıştırıcam artık. şuanda tek merak ettiğim fan bozuksa bilgisayarın kendini açmama olayı olabiliyor mu ?
0
🌸bulamıyorum
(27.11.11)
başın sağolsun garantili 5 ay kullanılmış netbook u çöpe attım :S aynı dertten
0
benvaryaben1
(27.11.11)
Fan problemi olsa idi bilgisayar bir süre çalışır, ısınınca kendini kapatırdı. Çok büyük ihtimalle fan problemi değil. Tahminim ise anakartın cortlamış olduğu. Zamanında ben de bilgisayarımda benzer bir problem yaşadım, çalıştırıyordum bilgisayarı, 2-3 sn sonra elektriğini kesip kapatıyordu kendisini ancak benimki kendiliğinden olmuştu su, çay vb. etkisiyle değil.

Sen bilgisayarı servise götür durumu anlatma. Bilgisayarım açılmıyor de, gerçi onlar anlar çay döktüğünü büyük ihtimalle ama şans bu. Keza çay döktüğünü anlarlarsa-eğer hala varsa- laptop'ın tamiri garanti kapsamında olmayacak, kullanıcı hatası sebebiyle.

Bekle bu gece açma, yarın tekrar dene, olmazsa da zorlama boşuna.
0
calculus119
(27.11.11)
(1)

Dota 2 Beta Key Arıyorum

Lorrid
bugün ne yapsam da birini mutlu etsem diye düşünenler için bulumaz fırsat. paylaşabilecek olan varsa lorridota[et]hotmail[nokta]com adresinden ulaşabilirsiniz... aman ulaşabilir misiniz?
bugün ne yapsam da birini mutlu etsem diye düşünenler için bulumaz fırsat. paylaşabilecek olan varsa lorridota[et]hotmail[nokta]com adresinden ulaşabilirsiniz... aman ulaşabilir misiniz?
0
Lorrid
(23.11.11)
Biraz zor bulursun demeye dilim varmıyor.
0
calculus119
(23.11.11)
(3)

çok ilginç bir internet bağlantı problemi

kocayusuf
selam. naber hafız?evde 2 pc var. biri laptop diğeri masaüstü. kablosuz bağlantımız var. masaüstüne bağlanırken hiç bir problem yok. ama laptopla sürekli bağlantı kopuyor. 1.pc ve modeme format çektim fayda etmedi.2.ipod touch'la kablosuz bağlanırken kopma olmuyor3.komşunun wifi şifresini alıp ondan
selam. naber hafız?

evde 2 pc var. biri laptop diğeri masaüstü. kablosuz bağlantımız var. masaüstüne bağlanırken hiç bir problem yok. ama laptopla sürekli bağlantı kopuyor.

1.pc ve modeme format çektim fayda etmedi.
2.ipod touch'la kablosuz bağlanırken kopma olmuyor
3.komşunun wifi şifresini alıp ondan denedim. hiç kopmadı.

çok enteresan bir problem.
0
kocayusuf
(14.11.11)
Modem'in wireless firewalllarını kontrol et.
0
calculus119
(14.11.11)
hiç enteresan değil, komşunun wifiden telefonla bağlanmışsın, notebook wireless adaptörünü test edememişsin sorunun orada olma ihtimali yüksek.
0
mtrsykl
(15.11.11)
@mtrsykl; anlamamışsın. komşunun wifisine laptopla bağlanabiliyorum ve hiç kopmuyor. ama kendi wirelessıma bağlandığımda paso kopuyor. aynı şekilde ipod touchla keni wifi me bağlandığımda kopma olmuyor.
0
🌸kocayusuf
(15.11.11)
(9)

Nereden Mp3 indirenzi?

kamilinsan
ben eskiden limewire falan kullanırdım yıllar önce, şimdi arada lazım olunca flv to mp3 kullanıp youtube'dan indiriyorum, ama uzun zamandır indirmedim, son trend nedir mp3'te?
ben eskiden limewire falan kullanırdım yıllar önce, şimdi arada lazım olunca flv to mp3 kullanıp youtube'dan indiriyorum, ama uzun zamandır indirmedim, son trend nedir mp3'te?
0
kamilinsan
(14.11.11)
türk aramıyorsan torrent direk linkler var rapidshare,fileserve megaupload vs gibi
türklerde direk linkler var daha çok
0
hitsumo
(14.11.11)
slider.kz
0
aydogank
(14.11.11)
beemp3
0
Abraxass
(14.11.11)
www.youtube-mp3.org

5 sn sürüyor sürmüyor şarkıyı bilgisayara çekmen.
0
zaraeta
(14.11.11)
ohannes çok güzel. çok mutluyum şu an youtube için.
0
annebenyazarolucam
(14.11.11)
ares
0
lorenzen
(14.11.11)
yerliler için fullmp3indir.org
diğerlerini torentlerden bulursun zaten
0
radius
(14.11.11)
Ben youtube to mp3 converter isimli bir program kullanıyorum, gayet memnunum, download.chip.eu
0
calculus119
(14.11.11)
trend değil ama çoğu popüler ve eski şarkı bir tık uzağında :P

www.topinweb.com
0
borumu
(14.11.11)
(2)

Internet Problemi

Kreuzberg
sevgili duyuru sakinleri;bir kaç günüdür http://beatsby.emrahis.com/ , http://www.yildiz.tv/ , powerfm gibi sitelere girip müzik veya canlı yayını izleyemiyorum ya da facebookta görüntülü chat yapmak istediğimde bağlantı hızınız çok yavaş olabilir diye mesaj alıyoru. Sizce sebep ne olabilir? Bu soru
sevgili duyuru sakinleri;

bir kaç günüdür beatsby.emrahis.com , www.yildiz.tv , powerfm gibi sitelere girip müzik veya canlı yayını izleyemiyorum ya da facebookta görüntülü chat yapmak istediğimde bağlantı hızınız çok yavaş olabilir diye mesaj alıyoru. Sizce sebep ne olabilir? Bu sorunlarının birbirleriyle bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Çünkü hepsi bi an da ortaya çıktı.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
0
Kreuzberg
(13.11.11)
speedtest.net ve pingtest.net'i bir dene istersen, bağlantı hızında sorun varsa ona göre bir çözüm ararsın.
0
calculus119
(13.11.11)
kota v.s gibi bir durumdan dolayı internet hızınız düşürülmüş olmasın? Modem arayüzünden yada daha kolay yoluyla calculus119'un dediği gibi speedtest ile fikir sahibi olabilirsin.
0
ned flanders
(13.11.11)
(3)

galatasaray-efes maçını hangi kanal veriyor?

dereotu
soru başlıkta arkadaşlar.
soru başlıkta arkadaşlar.
0
dereotu
(13.11.11)
Digitürk yayınlayacak.
0
calculus119
(13.11.11)
ligtv3
0
tombalabala
(13.11.11)
LigTv 3 HD'den de HD olarak yayınlanacak bilginize...
0
zekicalik
(13.11.11)
(4)

led tv - seçim

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir
yarın led tv alabilirim. iki modelde kaldım.1-) http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ue40d6000-3d-led-smart-tv-full-hd-101cm,-1920x1080,4xhdmi,-dlna,-cmr-200-hz,-usb,ue40d6000/productdetails.aspx?I_ID=544702-) http://www.vatanbilgisayar.com/lg-42lv4500-led-107-cm-full-hd-tv,-mci-400-hz,-1920x1080,
yarın led tv alabilirim. iki modelde kaldım.

1-) www.vatanbilgisayar.com

2-) www.vatanbilgisayar.com
0
tizi reftar olanin payine dagmen dolasir
(13.11.11)
ben de Samsung aldım. Memnunum, bir tersliğini görmedim. Soracak bi şeyin olursa buradayım :)

Samsung dediysem aynı modelinden bahsediyorum.
0
harmonikhakaret
(13.11.11)
parana yazık bence, yeni nesil plazma tv 'ler her yönü ile daha avantajlı. buradaki fan boyların lafıyla iş yapma aradaki farkı gör bence öyle al.
0
pipbull
(13.11.11)
42lv4500 bende de var. gayet memnunum. samsung alan (eski baska bi model) kayinpederin tv'sinin su an yarisi olu piksel oldu 3. senesinde. gitgide büyüyor o leke. yaşasın lg. ve yaşasın onun fanboyları. hell yeah
0
la traviata
(13.11.11)
Eğer Samsung alacaksan 6000 serisi alma bence. Eğer bütçeni arttırabilirsen 6500 veya 7000'ler daha iyi. Açıkçası şuan farklarını tam hatırlamıyorum ancak 1 ay kadar önce bu işle fazlasıyla uğraştık, sonra 46d7000 aldık televizyondan inanılmaz memnunuz. Ancak bütçeni arttırmasan da şu 2 televizyon arasında Samsung'un üstün olduğu bariz.

İlk olarak eğer ben yanlış görmediysem ikisinin arasında bir 3d farkı var, Samsung oradan daha avantajlı. Samsung Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de elektronik işlerde baya pazara hakim durumda ve servisleri de bu sebeple yaygın. Lg'nin interneti falanı filanı yok, Samsung ise Smart tv. İnternete bağlanıyor olması lazım. Bir de internet kablosunu alete taktığın zaman allshare denen programla bilgisayardan dosya paylaşıp televizyonundan oynatabilirsin, usb yok, harici disk yok.

Kısacası şu 2 televizyon arasında sınıf farkı var. Samsung'u tercih etmen mantıklı olur bence.
0
calculus119
(13.11.11)
(2)

Ankara içi ulaşım

aiclia
Merhaba duyuru sakinleri,Küçükesat - Esad caddesinden ODTÜ ye gitmem gerekiyor. Sanırım 319 nolu hat var ama saatleri bana uymuyor. Aktarmayla olucak gibi. Hızlı ve pratik bir şekilde nasıl gidebilirim? Ankara'yı hiç bilmediğim için 10 yaşındaki çocuğa anlatır gibi açıklarsanız iyi olur.
Merhaba duyuru sakinleri,

Küçükesat - Esad caddesinden ODTÜ ye gitmem gerekiyor. Sanırım 319 nolu hat var ama saatleri bana uymuyor. Aktarmayla olucak gibi.
Hızlı ve pratik bir şekilde nasıl gidebilirim?
Ankara'yı hiç bilmediğim için 10 yaşındaki çocuğa anlatır gibi açıklarsanız iyi olur.
0
aiclia
(11.11.11)
Eğer tek seferlik gideceksen Kızılay'a dolmuşla gidip, oradan ODTÜ dolmuşlarına binerek okula gelebilirsin. Ancak "her gün gideceğim bu bana pahalıya gelir" diyorsan o konuda yardımcı olamayacağım.
0
calculus119
(11.11.11)
317-3 Bağcılar-İçaydınlık özel halk otobüsüyle Kızılay,
Kızılay Güvenpark'ın üzerinden dolmuşla ODTÜ

Bağcılar otobüsünün sana yakın olabilecek durakları:

20 Barbaros Mh., Tahran Cd 7, 06680 Çankaya
21 Barbaros Mh., Tunalı Hilmi Cd 9, 06700 Çankaya
22 Remzi Oğuz Arık Mh., Tunalı Hilmi Cd 74-76, 06540 Çankaya
23 Kavaklıdere Mh., Esat Cd 54-58, 06450 Çankaya
24 Kavaklıdere Mh., Esat Cd 28-40, 06450 Çankaya
25 Kavaklıdere Mh., Akay Kvş, 06450 Çankaya

ahanda bu da harita:

www.trbanka.com

ortadaki bit gibi haritaya tıkla (Esat'ta Hassas bölge koruma şubesine mi yakınsın, yokas Esat dörtyol'a mı yani Esat Caddesiyle Tunalı Hilmi'nin kesiştiği yere mi yakınsın, ona göre yürürsün biraz)
0
compadrito
(11.11.11)
(2)

dota

unrest
var mı acaba benim bilmediğim bir platform, şöyle sözlükçülerin üstüne üstüne büyü atabileceğim?
var mı acaba benim bilmediğim bir platform, şöyle sözlükçülerin üstüne üstüne büyü atabileceğim?
0
unrest
(11.11.11)
weplaes.com şöyle bişi var bakmak istersen. Mh'yi engelleyen sistemleri var.
0
calculus119
(11.11.11)
dota2 çıkıyor, hon falan oynuyoruz. dota ölmedi mi hala yahu?
0
bodom
(11.11.11)
(15)

evlilik

jhg
öylesine soracağım bir soru. çok bir önemi yok. düşüncelerinizi merak ettim sadece. kendim hakkımda bilgi vereyim: 27 m istevlilik bir başlangıçtan ziyade bir sonmuş gibi geliyor bana. bakın gerçekten abartmadan söylüyorum evli insanlara, yeni evlenmiş insanlara acıma hissiyle bakarım çoğu zaman, iç
öylesine soracağım bir soru. çok bir önemi yok. düşüncelerinizi merak ettim sadece. kendim hakkımda bilgi vereyim: 27 m ist
evlilik bir başlangıçtan ziyade bir sonmuş gibi geliyor bana. bakın gerçekten abartmadan söylüyorum evli insanlara, yeni evlenmiş insanlara acıma hissiyle bakarım çoğu zaman, içten içe.
bu yaşıma kadar 1 ciddi ilişkim oldu. sonra olmadı ve ayrıldık. şu an bir ilişkim yok. olması için bir çaba harcamıyorum, hatta yine samimi bir şekilde yazıyorum: aslında bir ilişkiye başlamamak için çaba harcıyorum zaman zaman. yani bir ilişkiye başlama niyeti olan karşımdaki kişiyle aramı soğutmaya çalışıyorum. sebebi şu: bu yaştan sonra çıkacağım kişiyle kesinlikle evliliği düşünerek çıkmam gerekir ama ben evliliğe soğuk olduğum için bu ilişkinin hiç başlamamasından yanayım.
yani kısaca denklemim: ilişki = evlilik = 0 (sıfır)
ne zamana kadar gidecek böyle bilmiyorum. ama bir 30'u görücem sanırım. bu yaklaşımımın beni en düşündüren tarafı, çevrenin de sık sık bahsettiği "geç çoçuğun olursa, yaş farkınız büyük olursa kötü olur". biraz katııyorum aslında ama kesinlikle genç yaşta çoçuğum olsun fikriyle de insan evlenmez diye düşünüyorum.

evlilik benim özgürlüğümü alacak diye korkuyorum, ben yapamam diyorum. bu zamana kadar hep tektim, hayatımı paylaşmak çok zor olur diyorum. hareket alanım daralır diyorum. yapmak istediğim bir şeyi evli olduğum için yapamazsam içten içe üzülürüm, yıpranırım diyorum.

siz nasıl bakıyorsunuz?
0
jhg
(11.11.11)
Sen aramayı seviyorsun.
öyle bir eş bulmalısın, üzülmemeli, yıpranmamalısın.
ben güzel bakıyorum evliliğe. Benim de yaşım yirmi küsur, ama müstakbel eşimi arıyorum ben, buldum da sayılırı. o ve yine müstakbel çocuklarım için adım atıyorum falan filan. Sevdiceğimle çocukların isimlerini bile bulduk. zaten birisi bende vardı, diğerini de o getirdi, iki ismimiz oldu. evli değil sadece birlikteyiz.
0
karlmarx
(11.11.11)
yapmak istediğim şeyleri engellemeyecek bi evlilik isterim ki zaten (sabaha kadar karı kız peşinde mi koşacan derdin nedir?) höt/zöt edecek her dakika neredesin diyecek bi eş kimse istemez herhalde.
ben senden farklı olarak evlilik iki insanın birbirine olan güven ve sevgisinin bir göstergesidir diye düşünüyorum evlilik yürütmek ilişki yürütmekten daha kolay olurmuş gibi geliyor.belki ailemi işlerime karıştırmamayı şu yaşa kadar iyi becerdiğim için öyle geliyor olabilir. evlilikte ülke şartlarında en zorlu işlerden biri aileleri idare etmek bence.
genç yaşta cocugum olsun fikriyle evlenilmez ama bu insanla cocuk yapılır ne de güzel olur diye evlenilebilir.
0
niye ama
(11.11.11)
ben sıcak bakıyorum. yalnız yaşamaya tahammül edebilecek bir insan değilim, yalnız yaşarsam çok mutsuz olurum. erkek arkadaşım öğrenci olmasaydı hemen gider bir yüzük alır ve bugün evlenme teklif ederdim kendisine.
0
kayranin kedisi
(11.11.11)
(bkz: #25006082)
0
loralynn
(11.11.11)
yapmak istediklerimi engellemeyecek biri bulmak bence imkansız.
tut ki kafam esti japonyaya yerleşip kendimi vakıf-hayır işlerine vericem. hangi eşle yapılabilir bu?
mutlaka vardır kafa dengi ama olayın içine aileler filan da girecek. neyse bu örnekti zaten.
he bi de olay cinsellik açısından sınırlanacak olmam da değil evlendiğimde. hali hazırda zaten gözü çok cinsel aktivitede olan biri de değilim, olsa iyi olur ama :P
0
🌸jhg
(11.11.11)
benzer sebepten dolayı evlenmeyi falan düşünmüyorum. sevgili konumundayken iyi kötü kişisel alanın var olduğunu hissediyor insan ama evlilikte bi müddet sonra bazı tavizler vermek gerekicek, ki evlilik sürsün diye ama bu da kişisel alanı, özgürlüğü daraltıcak. Bu durumdan hiç hoşlanıcağımı zannetmiyorum.
0
aiclia
(11.11.11)
denemeden bilemezsin. evlilik artık eskisi gibi geri dönüşsüz bir şey değil. baktın olmuyor. boşanabiliyorsun. atla deve değil bunlar. ben bu evlilik korkusunu özgürlük kısıtlanması değil de yetişkin olma korkusu olarak görüyorum çoğu kişide. hayır, özgürlüğünden taviz vermek istemeyen adam ona göre hayat yaşar. bu onun ilişkiye girmesine engel değil ki? ne istediğini bildikten sonra ilişkilerde evlilik mevzusu aşılması mümkün olmayan bir şey değil.

önce nasıl bi hayat yaşamak istediğini kafasında oturtacak insan. hayatını anlamlı kılan şeyler neler kendine soracak. bunlara cevabı olana yetişkin deniyor zaten. evlilik, çocuk, şu bu teferruat, korkulacak şeyler değil.
0
asdasdas
(11.11.11)
Dün gece sarhoşken ben mi yazdım la bu duyuruyu? Gerçi yaş ve şehir tutmuyor ama geri kalanına tamamen katılıyorum, siktiret evlenme, koyim dünyanın götüne.
0
calculus119
(11.11.11)
bir çocuk sahibi olmak istemiyorsan evlenmek çok aptalca. ama istiyorsan durduğun kabahat.

imza (aynı durumdaki adam)
0
xibillian
(11.11.11)
keşke sendeki bu akıl bende de olaydı evlenmeden önce diyorum başka da bir şey demiyorum.
0
istanbul beyefendisi
(11.11.11)
bu bence daha çok erkeklerde olan bir durum, bunun nedeni de etraflarındaki manyak kızlar. sürekli soru soran (daha doğrusu hesap soran), hep yapışık ikiz gibi beraber olmak isteyen, evlenir evlenmez çoluk çocuk hayalleri kuran kızlar. tabii bir de bu kızların uzayıp giden ihtiyaçlar listesi var. bütün bu beklentiler erkekler üzerinde baskı yaratıyor. hadi sıkılırsam, bunalırsam, isteklerine cevap veremezsem, bir gün vazgeçersem, istemezsem... tüm bunlar olunca da çekiniyorlar evlilikten.

bence sizin sorununuz, daha önce de söylenmiş gerçi, aradığınız gibi kafanıza göre birini bulamamak ya da bulsanız bile o kişiden zamanla vazgeçme ihtimaliniz. herkes sıradan bir evlilik hayatı yaşayacak diye birşey yok ki. gerçekten beraberken vakit geçirmekten hoşlandığınız, genel olarak benzer zevklerinizin olduğu, ama en önemlisi gerçekten sevdiğiniz bir insanla evlenmek sizi sıkıp bunaltmaz tam tersine hayatınızı güzelleştirir. daha sonrasında çocuk filan zaten o birliğin kreması olur.
0
elikası
(11.11.11)
tabii ki özgürlüğünü alacak. birine bağlı olarak yaşayacaksın bundan sonra. ne kadar senin gibi olan birisini bulup onunla da evlensen, evlilik bu. sorumluluğunu kaldıramayacağını düşünüyorsan hiç evlenme.

kısmen ben de senin gibi düşünüyorum, ama çocuklar, aile olabilmek, birliktelik duygusu gibi şeyler hoş görünmüyo da değil. uygun birisiyle neden olmasın? son değil, başlangıç da olabilir.
0
xvyz
(11.11.11)
senden 2 yaş büyük benzer düşüncelere ve duruma sahip birisi olarak;
evlilik bana da feci ürkütücü geliyor.
benden 6 yaş küçük kardeşim evlendi, ona bakınca 5 yıl sonra bezmiş bir insan zihnimde canlanıyor, mutluluk canlanmıyor.
+ olarak karşı cinse acayip bir güvensizlik var bende,
kız annelerinin evliliği ticari bir anlaşma gibi görmeleri,
kızların;
erkeğin hayatında tüm alanlara egemen olma ve yayılma isteği,
huzurdan ziyade en güzel koltuk takımına/mutfak dolabına yönelmeleri,
hiç bir şeyi oluruna bırakmayarak sürekli yönlendirme çabaları,
yine bayanların aile içinde bile olsa karmaşık insan ilişkileri geliştirmeleri,
gibi bazı sebepler beni bırak evliliği hayattan soğutuyor.
bekarım kafa rahat,
kimseleri idare etmek zorunda değilim,
eş ile anne arasında maymun olmak gibi dert de yok. ohh miss.
0
seyduna6687
(11.11.11)
yaşın evlenmek için çok küçük. bu bir genelleme değil yani herkesin evlilik yaşı farklıdır. kimisi 18 inde evlenip mutlu olabilecek cinsten olur, kimisi 34 ünde, kimisi de asla. hiç evlenmemek de bir evlilik yaşıdır ve bu gayet normal. aslında olay şu; onunla evlendiğinde yalnız yaşıyor gibi olabileceksen hem de 2 kişi olmanıza rağmen ve ilişkiden bekledikleri, senden isteyip istemedikleri aynı ya da çok yakınsa işte o kişiyle, rastladığın zaman, hayatla kendin aranda huzuru bulduğun zamandır evlilik yaşı, o yüzden kişiden kişiye değişir.

hep şunu derim; o kişiyle evlenip evlenmemenin bir önemi olmadığında, onunla evlenebilirsin demektir. öyle biri ki, onunla evli olsan da olur, olmasan da.. bir şeyi değiştirmiyorsa, taraflardan biri istiyorsa evlenirsin gider. yani evliliği saçmalaştıran aslında evliliğin kendisi değil, onun çatısı, tanımlamaları altına giren o 2 kişi. kimisi çatıyı 4 duvar istiyor, kimisi yarısı açık, cam tavanlı olsun istiyor. ( benzetme saçma oldu, bu aralar kafamda böyle bir çatısı olan ev projesi var da :s )
0
pyro clustic flow
(11.11.11)
ya Allah aşkın nolur evlenmeyin. kim zorluyor sizi anlamıyorum ki? silah mı dayadılar alnınıza.

evlenmeyin, haşa çocuk filan yapıp kesinlikle çoğalmayın siz.

ne kadar değerli, erişilmez, mikemmel insanlarmışsınız ki kızlar, kız anneleri, babaları, dedeleri, halaları, nineleri hepsi birden peşinize düşmüş.

aman aman aman nazar değmesin.
0
mea maxima culpa
(12.11.11)
(10)

kedi tırmalaması

conivolkır
bi sokak kidısı tarafından tırmalanırsak kuduz aşısı vs yaptırmamız gerenkir mi?
bi sokak kidısı tarafından tırmalanırsak kuduz aşısı vs yaptırmamız gerenkir mi?
0
conivolkır
(11.11.11)
ben kuduz merkesine gittim ve yapmadılar.
kedi suratımı tırmalamıştı.
0
kayranin kedisi
(11.11.11)
evet kuduz aşısı+tetanoz aşısı olacaksın...
0
bilmemkacincinick
(11.11.11)
yalnız arka patisiyle tırmaladı arka patilerini yalaya biliyo mu kidiler (L)
0
🌸conivolkır
(11.11.11)
testislerini bile yalıyabiliyor :)
0
saz@n
(11.11.11)
git yaptır için rahat olsun, zararı olmaz.
0
yetkili birine benzeyen abi
(11.11.11)
endişelenmenize gerek yok aşı yaptırmak konusunda, zira artık kuduz aşısı koldan yapılıyor.
0
Sabac
(11.11.11)
kuduz aşısı yapmıyorlar ki tetanoz aşısı yapıyorlar, hayvanı 10 gün takip edin, 10 gün içerisinde ölürse kuduz aşısı yaparız diyorlar, bildiğim kadarıyla.
0
calculus119
(11.11.11)
ben dizi bile takip etmiyorum kediyi nasıl takip etcem nası bi telkindir bu ya.
0
🌸conivolkır
(11.11.11)
kuduz merkezine göre son 15 yılda ankara'da hiç kuduz vakası görülmemiş. aşının beyin sıvısıyla ilgili bir yan etkisi olabiliyormuş, o yüzden pek aşı yapmak istemiyorlar. ben aşı yapın kedi yüzümü tırmaladı ve kan aktı diye gitmiştim (daha doğrusu pimpirikli anne-baba götürmüştü) ama aşı yapmadan eve yolladılar.
0
kayranin kedisi
(11.11.11)
ilerde bu yazidaki semptomplar olursa doktora git.

tr.wikipedia.org
0
badamli
(11.11.11)
(14)

Ben hayatımda hiç roman okumadım!

ahlakbekcisi
Romanların bana pek bir şey katmayacağını düşündüm. Onun yerine hep tarihle ilgili, siyasi vs. kitaplar okudum. Kafay koydum roman dünyasına bende adım atacağım.Öneriniz nedir? Favoriniz nedir?
Romanların bana pek bir şey katmayacağını düşündüm. Onun yerine hep tarihle ilgili, siyasi vs. kitaplar okudum. Kafay koydum roman dünyasına bende adım atacağım.
Öneriniz nedir? Favoriniz nedir?
0
ahlakbekcisi
(08.11.11)
Benim favori kitabim melekler erkek olur-hamdi koc tur.

Harry potter serisini de surekli okurum, mutlu olmak icin.

Bir de cerez bisey olsun istiyorsan yeni okudum iki kitap soyleyeyim bole gunumuzde gecen kitaplari severim ben.

Beni hatirladin mi? Ve Senden baska yok! Ama bu son yazdigim kisisel gelisim tadinda degil adi yaniltmasin. Hem huzunlu hem eglenceli bir hikaye...

Edit: herangi birini okursan yorumunu beklerim..
0
mahnita
(08.11.11)
hiç mi okumadınız?
bin dokuz yüz seksen dört
suç ve ceza
açlık, knut hamsun
dava, kafka
oblomov
sefiller
don kişot

sadece ilk ikisini okuyun roman okumadığınız yıllara yanacaksınız.
0
eskiyemeftun
(08.11.11)
Camus - Yabancı
Salinger - Çavdar Tarlasında Çocuklar

İkisi de pek keyifli.

George Orwell - 1984 var bir de, okumak öyle çok keyifli değil ama okumak gerek.
0
gogu delen adam
(08.11.11)
madem sana bi şeyler katmasını istiyorsun o zaman çok satanlar yerine edebi değeri olan eserler okumanı tavsiye ederim.

eskiyemeftun ve gogu delen adam +1
0
toshiro
(08.11.11)
roman okumak bir ihtiyaç değildir. bir kişilik meselesidir. ders çalışmak, işe gitmek gibi birşey değil bu. bu yüzden ilk cevaptaki kitap örneklerini yadırgamadım mesela, ama ilk cevapta verilen örnekler ile ikinci cevaptakiler arasında uçurum var.

yani, sorunun abesliğine dikkat çekmeye çalışıyorum burada. "roman dünyasına adım atacağım" demişsin ya. hah işte, o çok geniş ve alakasız bir dünya. fantastik romanından tut da işte rus klasiklerine kadar. hangisini seveceğini biz nereden bilelim?
0
cro magnon
(08.11.11)
@cro magnon Ilk cevaptakileri neden yadirgayasiniz ki? Ben klasikleri de okudum milletin yere goge sigdiramadiklarini da ama nefret ettim cogundan. Evet, populer kultur romanlarini seviyorum, okuyorum. Yani ohhh ugultulu tepeler veya sefilleri okumazsan olmelisin!!! Demedigim icin yadirganmalimiyim? Ki bence roman turune yeni baslaycak birine en agir en edebi olanlari dayamk yerine yumusak bir gecis icin pekala hafif cerezlik bisiler onerilebilir.
0
mahnita
(08.11.11)
yazarlardan gideyim, kitapları siz seçersiniz:

oğuz atay, sabahattin ali, ahmet hamdi tanpınar, hasan ali toptaş, barış bıçakçı; dostoyevski, gogol, faulkner, dickens, flaubert, stendhal, hemingway, joyce.
0
tedirginlik hucresi
(08.11.11)
@mahnita: ben de yadırgamadım dedim zaten. söylediklerine de katılıyorum.
0
cro magnon
(08.11.11)
@mahnita yadırganacak bişey yok tabi de adam "tarihle ilgili, siyasi vs. kitaplar okudum." demiş. yumuşak geçişe falan gerek var mı? bir suç ve ceza hem tarihi hem siyasi hem türk dizileri gibi entrika cinsellik kişilik her boku içeren aşırı gerçekçi bi yapıt. klasiklere klasik diyerek onları küçümsüyoruz, sıkıcıymış gibi gösteriyoruz ama aslında klasik demek çok çok iyi ve bunu dünya nezdinde tescillemiş demek. ben de sizin gibi bestseller/trend kitaplar da okurum, dan brown'ın üç kitabını okudum ama şu an benim için hiçbişey ifade etmiyor. belki da vinci'deki hz.isa teorileri dışında. ama benim yukarda söylediğim kitaplar bana tokat gibi vurmuş, beni duvara çarpmış kitaplar. hele kafka, orwell dünyaya bakışımın çekilmiş fimleri gibi.

@ahlakbekcisi
ekleme yapıyorum:
bilimum ihsan oktay anar külliyatı. çok seveceksin tekrar okuyacaksın baştan
kemal tahir romanları çok güzeldir eski türk filmi lezzetinde
kürk mantolu madonna
amak-ı hayal
nietzsche ağladığında
foucault sarkacı
fareler ve insanlar
0
eskiyemeftun
(08.11.11)
Arkadaslar hep cok guzel kitaplari soylemisler zaten ama, boyle sıkılgan birisiyseniz eğlenceli sürüklemeçli kaptırgaçlı bir şeyle başlamanız tavsiye olunur:
ilki murat menteş, dublörün dilemması
sonra dostoyevski'nin suç ve cezası.
ama ardarda okunacak ve sıra bozulmayacak.
0
huseyin riza
(08.11.11)
tarih seviyorsan hem sürükleyici de olması bakımından,

kemal tahir
umberto eco
0
homo sapiens gotgobekus
(08.11.11)
Agatha Christie yazan olmamış, şaşırdım. Polisiye roman iyidir, zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsın.
0
calculus119
(08.11.11)
Bende roman yerine tarih,felsefe,fizik kitapları okuyorum.Mantığım şu ben kitabı vaki geçirmek için okumyorum.E o zaman bir işe yarasın değil mi ?
0
sonhakan
(08.11.11)
kitap sirf "ise yarasin" diye okunmaz ki. yani insan illa da klasikleri okumak zorunda degil "kitap okuyorum" diyebilmek icin. aclik oyunlari iyidir bence, hem surukleyici hem de eglenceli.
0
iste o kavunici balik
(08.11.11)
(7)

Fantastik/Serili Filmler

gozyakansakiz
Harry Potter izlendi.Lord of the Rings izlendi.başka ne izlenecek?
Harry Potter izlendi.
Lord of the Rings izlendi.

başka ne izlenecek?
0
gozyakansakiz
(08.11.11)
star wars
matrix
narnia
0
ayiadam
(08.11.11)
star wars (yapım yılı sırasıyla)

ayıadam ayı gibi hızlıymışın :)

doğaüstü değil ama (bkz: mad max)
0
eskiyemeftun
(08.11.11)
back to the future
jurassic park
0
ermanen
(08.11.11)
karanlıklar ülkesi
0
miss poem
(08.11.11)
blade
0
miss poem
(08.11.11)
fantastik değil ama the bourne serisi var, güzeldir.
0
calculus119
(08.11.11)
miras uclemesinden eragon vardi ama devami cekilecek mi bilmiyorum.
0
iste o kavunici balik
(08.11.11)
(4)

Neydi bu filmin adı?

vecna
Yaşı geçkince bir amca var. Biraz da kırık sanırım kafadan. Televizyonda şov yapmaya başlıyor. Yok yok öyle değildi. Adam televizyonda çalışıyor zaten de sonra kafayı mı ne kırıyor. Abartılı hareketler, ona buna sövmeler. Sonra pek seviliyor izleyiciler tarafından. Sanırım medya eleştirisi gibi bir
Yaşı geçkince bir amca var. Biraz da kırık sanırım kafadan. Televizyonda şov yapmaya başlıyor. Yok yok öyle değildi. Adam televizyonda çalışıyor zaten de sonra kafayı mı ne kırıyor. Abartılı hareketler, ona buna sövmeler. Sonra pek seviliyor izleyiciler tarafından. Sanırım medya eleştirisi gibi bir mesajı vardı. Medya patronuyla da odasında bir diyaloğu vardı hatta. Medya patronu "ben daha deliyim" diye iyice coşuyordu konuşurken.
Farkındayım çok bir şey anlatamadım ama vaktinde izlemiştim. Alakasızca geldi aklıma, çıkaramadım. Var mı bilen?
0
vecna
(13.04.11)
network
0
2001 kral filmdir
(13.04.11)
man on the moon olabiler. yaşlı modunda takıldığı bi karakteri vardı galiba.
0
kelimeyounu
(13.04.11)
network+1
0
sanal hayvan
(13.04.11)
man on the moon'da kelimeyoununun dediği gibi buna benzer olaylar vardı ama sanmadım onun olacağını. o ana hikaye içerisinde bir bölüm sadece.
0
calculus119
(13.04.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.