[]

odtu proficiency hakkinda bilgi/onemli

merhaba,
odtu'yu gecen seneki sinavla kazanan bir kuzenim var. ingilizce seviyesi olarak en alt seviyeden basladi hazirliga.

simdi bize ilk kez temmuz'da sinava girdigini ama gecemedigini soyledi. odtu'den emin olmamakla birlikte bizim zamanimizda muafiyet sinavlari hep haziran'da falan yapilir, gecemeyenler yaz doneminde ikinci kez sinava girerdi.

sanki ikinci kez sinava girdi gibime geliyor, odtu'lu arkadaslar yardimci olabilir mi isleyis hakkinda?

bir de eylul ayinda sinav varmis, ondan da kaldigi taktirde atilma falan mi soz konusu oluyor?

 
dönem içindeki sınavlarda quizlerde falan belli bir puanı toplayamazsa haziranda giremiyor profa. muhtemelen öyle olmuştur.

anladığım kadarıyla ilk senesiymiş. bu eylülde de geçemezse bir sene daha hazırlık okuyacak, repeat olacak işte. (yani en son 2009da repeat olan birini görmüştüm belki artık öyle bişey yoktur)
  • ron dennis  (27.07.14 22:41:23) 
repeat hala var.

eylul profu hazirandan daha kolau olur. belki gecer:/
  • mutevazi  (27.07.14 22:42:26) 
yiğitoviç odtü akademik takvim yazdığında google'a yandex'e vb. bilimum arama motorlarına ulaşabilirsin bu sene proficiency ne zaman yapıldı. yaz okulundan sonra ne zaman yapılacak.


  • hamdim pistim dustum  (27.07.14 22:48:08) 
ben baktım şimdi, 12 haziran'dakine girme hakkı elde edememiştir puanı yetmediğinden. 23 temmuz'da girmişse daha 4 gün olmuş bu kadar çabuk açıklanması ilginç. şimdi dışarıdan kendi imkanlarıyla çalışıp eylül'de yeni gelen öğrencilere hazırlık atlayabilmeleri için yapılan sınava girip geçebilir. yoksa tekrar okuyacak hazırlığı.


  • hamdim pistim dustum  (27.07.14 22:51:00) 
oidb.metu.edu.tr Buradan 2013-2014 döneminin akademik takvimine ve ingilizce yeterlilik sınavlarının zamanına bakabilirsiniz. Bu sene ben de yüksek lisans başvurusu sebebiyle 12 haziranda girdim profa. Temmuzda da yaz okuluna kalan öğrenciler için sınav varmış.

Eylül ayında da geçemezse 1 sene daha hazırlık okur. ODTÜ'de 2 sene hazırlığı geçemeyen öğrenciler atılır. Hatta tam atılmak bile sayılmaz, dışarıdan bir toefl, ielts falan verirse geri dönebilir okula. 1 sene kalma hakkı var yani.
  • calculus119  (27.07.14 23:01:35) 
@hamdim pistim dustum benim kuzenim de temmuz sınavına girdi, 2 gün önce açıklandı sınav.


  • calculus119  (27.07.14 23:02:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.