Giriş
(4)

Aranılan kelimeye ait ingilizce sahneler

kozm
Selam galyalılar, isteğim çok basit, başlıktan da anlaşılacağı üzere öğrenmek istediğim kelimeyi arattığımda, ilgili film/dizi bir çok sahnelerin geleceği bir adres/site önerebilir misiniz. Teşekkür ederim.
Selam galyalılar,

isteğim çok basit, başlıktan da anlaşılacağı üzere öğrenmek istediğim kelimeyi arattığımda, ilgili film/dizi bir çok sahnelerin geleceği bir adres/site önerebilir misiniz.

Teşekkür ederim.
0
kozm
(14.12.22)
Hem sahneyi gösterip hem kelime/cümle çevirisini de gösteren bir site vardı ama aklıma gelmedi şimdi.

Çeviri anlamında bildiğim en kapsamlısı bu.
opus.nlpl.eu

Bunu da şimdi buldum. timecode'u ve contexti veriyor ama yine sahne yok.
www.quodb.com

Sahneyi gösteren aklıma gelirse editlerim.
0
IncredibleMau
(14.12.22)
hiçbiri değil gibi sanki, son paylaşan arkadaşınki de sadece o kelimeyi söylüyor. Halbuki benim hatırladığım, cümle içinde nasıl kullanılacağına dair örnekler veren sahnelerdi.
0
🌸kozm
(15.12.22)
İlk bahsettiğim youglish imiş. Ama film/diziden değil youtube videolarından içerik gösteriyor.

youglish.com
0
IncredibleMau
(15.12.22)
teşekkürler IncredibleMau, bu isteğimi karşılıyor.
0
🌸kozm
(15.12.22)
(7)

apartman onu otopark sorusu

la mort heureuse
selamlar, yeni tasindigim binanin onunde ufak bir otopark var asagi yukari 6 araba alabilen. apartmandaki arabali insan sayisini dusununce yeterli oluyor burda bir sorun yok. ama hemen sokakta bir spor kulubunun iki tane spor salonu var. orda surekli bir seyler oluyor, haftasonu insanlar cocuklarini
selamlar, yeni tasindigim binanin onunde ufak bir otopark var asagi yukari 6 araba alabilen. apartmandaki arabali insan sayisini dusununce yeterli oluyor burda bir sorun yok. ama hemen sokakta bir spor kulubunun iki tane spor salonu var. orda surekli bir seyler oluyor, haftasonu insanlar cocuklarini getiriyor. ve bu insanlar hic umurlarinda olmadan apartmanin otoparkina koyuyorlar, ustelik apartmana aittir park etmeyiniz yazisi da var. tasindigimdan beri surekli oluyor zaten artik alistim. gecen gun 6 arabalik yer dolu oldugu halde spor salonuna gelen biri yer bulamayip tam ortaya koymus. 6 arabanin hicbiri de cikamiyor. telefon numarasi falan da yok. apartmandaki insanlarin bir yerlere gitmeleri gerekti tam 40 dakika beklediler kendisinin gelmesini. cocugunu aceleyle spora getirmis hanfendi, insanlar tepki gosterince de ozur diledik iste ne uzatiyosunuz tepkisi aldik. daha once kapali otoparkli bir evde oturdugum icin ilk defa boyle bir seyle karsilasiyorum ve inanamiyorum, ya yer yoksa git 10 sokak otesine park et gerekirse sonuc olarak orasi baskasina ait bir yer. boyle seyler yasayaniniz oldu mu? Apartman olarak nasil onlemler aldiniz?
0
la mort heureuse
(14.12.22)
bu öküzlere çare bulamazsın
kilitli yatan park demirleri var ama ondada apartman sakinleri her seferinde çıkarken kapatmak zorunda. ilk başlarda kapatırlar ama sonra kimse uğraşmak istemiyor hep açık kalıyor yine gelip park ediyorlar.
0
astronom bey
(14.12.22)
kilitli park dubası çözüm olabilir. 6 park yerinden herkes bi tane sahiplensin. herkes kilitlesin. başka türlü zor.

önünüze araba parkederse polis çağırın. ceza yazsın. çizin lastik patlatın hatta. bunlar böyle şeylerden anlar. öküzler ya
0
jelly bear
(14.12.22)
Spor salonu ile konuşacaksınız, size gelen ama bizim otoparka park eden, yolu kapatan araçları artık çektireceğiz diye bilgi vereceksiniz. Siz müşterilerinizi uyarın diyeceksiniz. Sonra otopark önüne araç çekilir levhası koyup, araçları çektirteceksiniz.
0
malheiros
(14.12.22)
bahsettiğiniz otopark mahalli tapuda sizin apartmana mı ait?
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(14.12.22)
eğer park edilen araç, diğer araçların çıkışını engelliyorsa hemen acil bir yere gitmemiz lazım senaryosu uydurup polis çağıracaksınız ve araç anında çekilecek. 40 dakika falan beklemeyin bir daha.
onun dışında otopark girişine bariyer koymadığınız sürece işiniz zor.
0
roket adam
(14.12.22)
Yıllardır aynı problemi yaşıyorum. Araç çektirme işi zor. Sokakta hiçbir engel teşkil etmeyen aracı kaçırırcasına çeken trafik böyle ciddi engel oluşturan durumlara bakmaz bile.

Çizmek, silecek koparmak anlık sinirinizi yatıştırır lakin o kişi eğer oraya bir daha gelecekse caydırıcılık sağlayabilir, onun haricinde dediğim gibi yalnızca sinirinizi atarsınız. Karşı taraf sayko çıkarsa da rezillik olur.

12 senedir oturduğum binaya ait 2 araçlık otopark için mücadele veriyorum. En son maalesef birini darp etmek zorunda kaldım, iş mahkemeye taşındı tatsız mevzular yani.

Arkadaşlar kilitli park dubası demiş ama otoparkımdaki kilitli park dubasını yerinden çıkarıp söküp bir kenara atan insanlar da oldu. Yaptırabiliyorsanız otopark kapısı yaptırın derim ama onun da önüne park ediyorlar. Kapının çıkışının her iki yanına tek aracın sığamayacağı mesafede iki adet ağır beton saksı yerleştirirseniz sorun çözülür sanırım. Çıkış kısmı genişçeyse de iki adet kapı yaptırılabilir belki.

Bir de ek olarak gerçekten araç sahibini yarım saat arasanız da döndüğünde bir ufak özür, nezaket göstergesi olmuyor. Bunu defalarca deneyimledim. Haklıymışçasına üste çıkmaya çalışıyorlar, ki sanırım bu genetik bir kusur, ruhsal bir rahatsızlık. İzahı yok.
0
msb
(14.12.22)
Salonlarla konusup sonrasinda cektirmek en mantiklisi. Zaten pazar anne babalari iceride iletisim halinde 2-3 tane arac cekilip masrafi ve otoparktan almasi ile ugrasinca kalani da park wtmez.
0
kuzey li
(15.12.22)
(2)

Cardiff'te yaşam

cuma
Merhabalar,görüştüğüm cardiff merkezli bir firma ile sanırım teklif kısmına geçeceğiz.Maaş skalasının üst limiti yıllık 60000 GBP brüt. Bende pazarlık olarak bu maaşı belirttim.Anlaşırsak eşim ve 2 yaşındaki kızımla beraber gideceğiz.Eşim çocuk okula başlayana kadar belli süre çalışmayacak diye düşü
Merhabalar,

görüştüğüm cardiff merkezli bir firma ile sanırım teklif kısmına geçeceğiz.

Maaş skalasının üst limiti yıllık 60000 GBP brüt. Bende pazarlık olarak bu maaşı belirttim.

Anlaşırsak eşim ve 2 yaşındaki kızımla beraber gideceğiz.

Eşim çocuk okula başlayana kadar belli süre çalışmayacak diye düşünürsek.
Bu maaş Cardiff'te yeter mi? Ucu ucuna mı ayı kurtarırız yoksa az biraz kenara koyabilir miyim?
0
cuma
(14.12.22)
60 brüt ayda 3,6k net civarı yapıyor. kiralık olarak 2+1 minvalinde ufak bişeyler tutarsanız fazlasıyla yeter bu para. çocuk kreşe falan ya da okula gitmeyecekse. bahçeli 2 katlı müstakil ev olsun rahat takılalım derseniz şartları zorlarsınız. tüketim alışkanlıklarını da bilmek lazım ayrıca. evde yemek yapılır mı, lüks tüketim var mı, gelir gelmez 15-20k'lık araç taksidine mi girilir hepsi değişken.

ben karı koca 3-3 totalde 6'dan fazla kazanıp yetmeyeni de görüyorum, tübitak bursuyla leeds'e 1900 civarına çift olarak yaşayan da görüyorum (birikimleri var tabi de bu parayla 6 ay kalıp zorlanmadan devir aldıkları ufak evde yaşayıp dönen falan).

çok sana kalmış bir durum sonuç olarak
0
avatar is back
(14.12.22)
cocuk krese veya okula gitsin zira hem onun entegre olup dil ogrenmeye baslamasi hem de esin cocuk bakmak yerine calismasi falan uzun vadede tatmin icin onemli seyler.

ilginc bir senaryo. cunku ingilizce konusan bir yerde esin is bulmasi cok daha olasi, ote yandan gorece olarak ufak bir yer o yuzden nasil olur hic bilemedim - avrupaya giden arkadaslarim hep berlin, amsterdam, stockholm, londra tarzi yerlere gittiler - en kucugu bruksel'dir gidilen yerlerin herhalde.
0
hot potato
(14.12.22)
(5)

balkonda su birikiyor, yanlış eğim. ev sahibi yapmak zorunda mı?

ShadowOfMoon
balkonda su birikiyor, yanlış eğim. ev sahibi yapmak zorunda mı?alt kata su vs gitmiyor bildiğim kadarıyla. çamaşır asmaya balkona çıktığımda ayaklarım su içinde kalıyor her yağmur sonrası
balkonda su birikiyor, yanlış eğim. ev sahibi yapmak zorunda mı?
alt kata su vs gitmiyor bildiğim kadarıyla. çamaşır asmaya balkona çıktığımda ayaklarım su içinde kalıyor her yağmur sonrası
0
ShadowOfMoon
(14.12.22)
Türkiye'de her yanlış eğim sorun edilecek olsa, inşaat sektörünün işi gücü bırakıp bir beş sene bu işle uğraşması gerekirdi diye düşünüyorum.

Yeni bina ise müteahhit yapmak zorunda.
0
Mirket
(14.12.22)
değil
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(14.12.22)
aslinda ev sahibinin sorumlulugu ama tr'de isin zor.
balkonu kapattir uzun sure kalacaksan. onun pazarligi yapilabilir, 50/50 verelim parasini diye. zamaninda bizim ev sahibi balkonu kapatirken beni baglamaz demisti yani onun icin de para vermeyebilir.
0
cooperr
(14.12.22)
Ev sahibi sorumluluğunda ama dava açıp emsal olmazsan yaptırmak zorunda değil. Çünkü kullanıma bağlı sonradan oluşan bir arıza yok. Senin görüp kabul edip aldığın ev şartları kaynaklı bir sorun. Sen, bu alanın kirasını veriyorum ama bu sebepten kullanamıyorum diye dava yoluna gidersen belki mahkemede, bir önceki cümleye rağmen bir şey çıkabilir.

Ev sahibi ile konuştun mu?
0
nawar
(14.12.22)
ev sahbiyle konuşmadım. evi kiralarken de yağmur yoktu. anlamam zordu eğim var.
0
🌸ShadowOfMoon
(17.12.22)
(3)

hopaya gidip batumdan telefon almak mantıklı mı sizce ?

nivoandmira
taxfree iadesi ile uyguna geliyor , çevrenizde yapan olduysa ufak tüyolara ihtiyacım var. yol ücretleri mağaza vs
taxfree iadesi ile uyguna geliyor , çevrenizde yapan olduysa ufak tüyolara ihtiyacım var. yol ücretleri mağaza vs
0
nivoandmira
(14.12.22)
oradan gelen biri olarak, degil, oncelikle gurcistanda telefonlara ciddi zam yaptilar bu hafta, bir de batum sinirinda kuyruk cok uzun (bence en asagi 4 saat surer ama oradakiler 8 saati buluyor diyor hem de haftaici).
0
monicapp
(14.12.22)
geçti o iş
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(14.12.22)
turkiyede yurtdisi cihazini daha ucuza bulabilirsin biraz arastirip
0
tahtakafa
(14.12.22)
(1)

muadil diş fırçası başlıkları

inheritance
oral-b nin elektrikli diş fırçası var eskiden kalma. buna başlık alıp kullanayım dedim. orijinal başlıkların ikilisi indirimde 137 lira (migros). muadil başlıkların dörtlüsü 45 lira (hepsiburada). muadillerin bir falsosu var mı?
oral-b nin elektrikli diş fırçası var eskiden kalma. buna başlık alıp kullanayım dedim. orijinal başlıkların ikilisi indirimde 137 lira (migros). muadil başlıkların dörtlüsü 45 lira (hepsiburada). muadillerin bir falsosu var mı?
0
inheritance
(14.12.22)
Ben bir süredir muadil ve muhtemelen yerli üretim kullanıyorum. Herhangi bir hoşnutsuzluğum yok. Hatta normalde 2-3 ayda bir değiştirirken şimdi 3 haftada bir değiştiriyorum daha iyi oluyor. Bence şans vermelisiniz.
0
yercekimini kendine ceken adam
(14.12.22)
(5)

Pasaport randevuları %100 dolu, ne zaman bakmalıyım siteye tavsiyeleriniz?

winston insani
Merhabalarİstanbuldaki pasaport randevuları %100 dolu her yerde, hangi saat aralıklarında veya ne kadar sıklıkla kontrol etmek gerekir bunu? Var mı bir tavsiyesi olan?Yılbaşı gelmeden yenileyeyim diyorum da.
Merhabalar

İstanbuldaki pasaport randevuları %100 dolu her yerde, hangi saat aralıklarında veya ne kadar sıklıkla kontrol etmek gerekir bunu? Var mı bir tavsiyesi olan?

Yılbaşı gelmeden yenileyeyim diyorum da.
0
winston insani
(14.12.22)
Yakin sehirlere gidenleri duydum
0
balpolen
(14.12.22)
ben de baska sehir bakardim veeya beykoz sariyer tarzi semtleri kovalardim
0
ala09
(14.12.22)
İstanbuldan edirneye geldik şu an edirnedeyiz işimiz bitti birazdan döneceğiz.
Bu randevuyu 1 ay önce bulduk
0
basond
(14.12.22)
yalovaya gitti arkadaş
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(14.12.22)
boşuna başka şehirlere gitmeyin:

taktik: her ortalama 30-50 yenilemede bir kaç yer açılıyor her ortalama 5-10 açılma da 1 kez hata vermeden bir yere randevu alınabiliyor bu da oratalam 1-2 saat uğraşarak yoğun ve hızlı biçimde! randevu alabilirsiniz demek. 2 günde 2 randevu aldım biri adalar biri avcılar.
0
babafingo
(15.12.22)
(11)

öğrenciye ne kadar burs vermeli?

noluyo yaa
babam burs vermek istiyor da, bin lira gibi bir şey düşünüyor. ben de babam da yıllardır tr'de yaşamıyoruz, fiyatlar uçmuş gitmiş diyor herkes. Bu durumda bin lira çok mu az olur?Bi yandan da burslara bakıyorum, TEV bile 1325 tl veriyor ki TEV'in verdiği burs zamanında çok iyi bi paraydı.
babam burs vermek istiyor da, bin lira gibi bir şey düşünüyor. ben de babam da yıllardır tr'de yaşamıyoruz, fiyatlar uçmuş gitmiş diyor herkes. Bu durumda bin lira çok mu az olur?

Bi yandan da burslara bakıyorum, TEV bile 1325 tl veriyor ki TEV'in verdiği burs zamanında çok iyi bi paraydı.
0
noluyo yaa
(14.12.22)
1000 iyi bence
0
ala09
(14.12.22)
Ben lise öğrencisine 500 veriyorum aylık. İstanbul’da ve ailesinin durumu çok kötü değil.
0
cikolata selalesi
(14.12.22)
Diğer bursları karşılaştırırken şunu unutmamak lazım, şu anda hemen hemen her bursun asgari ücrete oranı eskiye göre çok azaldı. Kyk bursunun asgari ücrete oranı 1/3'ten 1/5'e 1/6'ya falan düştü 4-5 yılda. Asgari ücretin üçte biri bence en iyisi
0
ted
(14.12.22)
1000TL az olmaz.
0
pispinti
(14.12.22)
Tek başına 1000 ile geçinemeyebilir ama kötü burs değil +1
0
basond
(14.12.22)
devletin verdiği KYK 1250 TL oldu, bu referans olabilir
0
taha1907
(14.12.22)
asgari ücret 8-9 bin olacak. kiralar uçmuş durumda. eskiden tübitak bursuyla kira artı masrafları karşılıyordu arkadaşlar. elinizden gelenin en iyisini verin, içkiye sigaraya hovardalığa gitmez merak etmeyin, bu devirde karnını doyurmaya yetiremiyor parayı çocuklar.
0
gabe h coud
(14.12.22)
KYK 1250 TL oldu.
Başarı bursları da çok değişken 500 alan da var 4000 TL alan da var.
500 TL verseniz bile öğrencinin abonman, telefonuna TL yüklenmesini, yemekhane ücretini karşılaşmasına yardımcı olur. Ben verebiliyorsam en az 1000 TL verirdim.
0
black holes in the sky
(14.12.22)
Çok değişken. Çok zor durumda olan bir öğrenci için çok çok iyi bir parayken ortalama darlık yaşayan biri için vasat bir tutar olabilir. Ağır yokluk yaşayan 2 ayrı öğrenciye paylaştırırdım ben olsam.
0
msb
(14.12.22)
Çok teşekkürler arkadaşlar cevaplar için :)
0
🌸noluyo yaa
(15.12.22)
öğrenciye, hangi şehirde olduğuna bağlı olmaklaberaber ben kyk/2 şeklinde takip ediyorum. tek başına bu para yeterli olmayacaktır ancak kyk+kyk/2 ve küçük aile desteği ile anadoluda yaşanabilecek durumda olduğunu düşünüyorum.
0
kraldan cok kralci
(15.12.22)
(5)

kediler için çip

contavolta
evde 2 kedimiz var. evde kendim iç ve dış parazitlerini yaptığım için bayadır veterinere gitmiyoruz.ay sonuna kadar çip taktırmak lazım diye bi haber duydum. kesin taktırmamız mı gerekiyor? her veteriner yapıyor mu bu işlemi acaba?bir de ücreti ne kadar?teşekkürler.
evde 2 kedimiz var. evde kendim iç ve dış parazitlerini yaptığım için bayadır veterinere gitmiyoruz.

ay sonuna kadar çip taktırmak lazım diye bi haber duydum. kesin taktırmamız mı gerekiyor? her veteriner yapıyor mu bu işlemi acaba?

bir de ücreti ne kadar?

teşekkürler.
0
contavolta
(14.12.22)
Veterinerler bugüne kadar sizin üzerinizden işlem yapıyordu artık çip üzerinden işlem yapacağından dolayı en ufak bir muayene bile mümkün olmayacak diyorlar çipsiz.
Ayrıca ceza olacak diyorlar o nasıl olacak bilmiyorum ama olur o da bi şekilde.
Kısaca elzem, ben de hala yaptırmadım halletmem lazım. Çok hastası olduğum bişey değil ama yapacak bişey yok.
0
hedep
(14.12.22)
Evet, Aralık 31 son gün. Daha sonrasında para cezası var, veteriner hekimler de çipsiz ev havyanlarına hizmet vermeyecek diyorlar. Her vetenir yapıyor, 5 dakika sürüyor. Kedim hissetmedi bile. 250 tl ücret ödedim.
0
charbiel
(14.12.22)
veterinerde 250 tl'ye yaptılar. ilçe tarımda bu fiyat 70 tl civarı. veterinerlerde çip kalmadığını duymuştum. ilçe tarım da randevulu çalışıyor. en kısa sürede yaptırın.
0
false pretension
(14.12.22)
"ilçe tarım" kulağıma saçma sapan bir yer gibi tınlıyor (tamamen önyargı) o yüzden ben de veterinere yaptıracağım karma aşısıyla birlikte. Önceden arayın ama veterineri bizim veterinerde geçen hafta çip yoktu mesela.
0
pispinti
(14.12.22)
ben kediyi sokaktan yeni aldım diyip veterinere götürsem nasıl ispat edecekler ki? anlayamadım orasını.
0
kobretti
(14.12.22)
(1)

excel'de bul/değiştir

kibritsuyu
arkadaşlar excel'de büyük bir tabloda yer alan * karakterlerini bulup x ile değiştirmem gerekli. tabloyu gönderen arkadaş çarpı işareti olarak * kullanmış, ama x kullanılması lazım. bul/değiştir yapıp aranan *, yeni değer x diyorum, ama excel benim koyduğum * işaretini joker karakter olarak yani "he
arkadaşlar excel'de büyük bir tabloda yer alan * karakterlerini bulup x ile değiştirmem gerekli. tabloyu gönderen arkadaş çarpı işareti olarak * kullanmış, ama x kullanılması lazım.

bul/değiştir yapıp aranan *, yeni değer x diyorum, ama excel benim koyduğum * işaretini joker karakter olarak yani "her şey" olarak algılıyor, bütün tablo, tablonun tamamı, bütün hücreler x ile doluyor. "tüm hücre içeriğini eşleştir" dediğim zaman da değişen bir şey olmuyor.

ben sadece * karakterini x yapsın istiyorum. var mı bir yolu?
0
kibritsuyu
(14.12.22)
~* olarak denerseniz calisabilir.
0
lemmiwinks
(14.12.22)
(5)

hostesler ne kadar maaş alıyor

liberal
Aralık maaşı ne kadar ve ocak maaşları ne kadar olur tahminen.şimdiden teşekkür ederim.
Aralık maaşı ne kadar ve ocak maaşları ne kadar olur tahminen.

şimdiden teşekkür ederim.
0
liberal
(14.12.22)
Firma sorsanız daha belirgin bir cevap alırsınız sanki.
örneğin thy hostesleri bayağı sağlam kazanıyorlar. yakınından bile geçemeyen firmalar da var.
0
melodramaticfool
(14.12.22)
THY hostesleri, yani istanbul havalimanında çalışan hostesler ne kadar kazanıyor?
0
🌸liberal
(15.12.22)
kendi maaşını da paylaşıyor musun ortamlarda? evet ise buradan da paylaş cevap vereyim, hayır ise soru gereksiz zaten
0
MiraTaurus
(16.12.22)
yalnız ben spesifik bir kişi verip maaşını sormadım ki, hostesler ne kadar alıyor diye sordum.

meslege girmek isteyen bir tanıdıgım olabilir, ben host olmak istiyor, kariyer değişikliği yapmak istiyor olabilirim.

kimsenin parasında gözüm yok, bu neden bu kadar sorun oldu ki?
0
🌸liberal
(16.12.22)
Mirataurus gereksiz duyar kasmış. Ekşide THY hostesinin 40 bin kazandığı yazıyordu.
0
Kahvedesu
(16.12.22)
(1)

Antep merkezden Rumkale'ye veya Yesemek'e toplu taşıma?

chicha_v2
Var mı? Hafta sonu iki gün Şahinbey tarafında olacağız. Buradan önerilerle Anadolu Evleri'nde kalacağız.İlk kez gidiyoruz, merkezde bizi oyalacayacak çokça şey var gibi ama toplu taşıma varsa Rumkale'ye veya Yesemek Açıkhava Müzesi'ne de gidebiliriz.Sırf bunlar için araba kiralamak istemiyorum o yüz
Var mı?

Hafta sonu iki gün Şahinbey tarafında olacağız. Buradan önerilerle Anadolu Evleri'nde kalacağız.

İlk kez gidiyoruz, merkezde bizi oyalacayacak çokça şey var gibi ama toplu taşıma varsa Rumkale'ye veya Yesemek Açıkhava Müzesi'ne de gidebiliriz.

Sırf bunlar için araba kiralamak istemiyorum o yüzden toplu taşıma varsa değerlendirebiliriz.
0
chicha_v2
(14.12.22)
rumkale için k70 olması lazımdı otobüsün ama saatleri biraz sıkıntılı ben olsam uğraşmam araç kiralarım.
0
melodi
(14.12.22)
(2)

temmuz ayındaki balayı için şimdiden ne yapılabilir?

herseysermayeicin
Temmuz ayının üçüncü haftasında balayımız olacak. Yer olarak belirli bir tercihimiz yok genel anlamda fiyat olarak üzmeyecek deniz tatili beklentimiz var. Bu konular hakkında çok bilgi sahibi değilim. Ocak ayına girmeden ayarlamak daha makul ve mümkün olur diye düşündüm. Nasıl bir yol izlemek gereki
Temmuz ayının üçüncü haftasında balayımız olacak. Yer olarak belirli bir tercihimiz yok genel anlamda fiyat olarak üzmeyecek deniz tatili beklentimiz var. Bu konular hakkında çok bilgi sahibi değilim. Ocak ayına girmeden ayarlamak daha makul ve mümkün olur diye düşündüm. Nasıl bir yol izlemek gerekir? İnsanlar direkt herhangi bir tatil siteden bakıp internet üzerinden yer mi ayırıyorlar? Önerileriniz nelerdir ?

Teşekkürler.
0
herseysermayeicin
(14.12.22)
Kıbrıs güzel bir seçenek olabilir. Yemek değil ama deniz beklentiniz daha yüksekse iyi fikir. Yemekler de iyi olsun dediğinizde Fethiye / Ölüdeniz taraflarına bakabilirsiniz.
0
charbiel
(14.12.22)
Temmuz'da Kıbrıs aşırı sıcak olur.
Erken rezervasyon kampanyaları falan oluyor onları takip edebilirsiniz. Ben genelde ETS tur üzerinden alıyorum tatillerimi. Kredi kartı kampanyaları da çok oluyor geçen 1000TL bonus verdiler mesela.

Çeşme'yi öneririm ben deniz tatili için.
0
pispinti
(14.12.22)
(1)

Muhabbet Kuşu sahiplenmek isteyen?

olimpia
Evde 2 tane de kedi var, işler yoğun olunca bakmakta zorlanmaya başladım. Kuşu kafesiyle birlikte vereceğim. İsteyen ve ona iyi bakacak olan biri var mı?
Evde 2 tane de kedi var, işler yoğun olunca bakmakta zorlanmaya başladım. Kuşu kafesiyle birlikte vereceğim. İsteyen ve ona iyi bakacak olan biri var mı?
0
olimpia
(14.12.22)
lokasyon nere
0
mtgs
(15.12.22)
(4)

yabancı biri döviz hesabıma şubeden para yatırabilir mi?

cosmicgadin
herhangi bir gereklilik var mı bunun için?
herhangi bir gereklilik var mı bunun için?
0
cosmicgadin
(14.12.22)
yatırabilir. herhangi bir satış, ihracat bedeli vs yazılacaksa buna bağlı proforma/fatura gibi belge talep ederler.
0
mustafakesekci
(14.12.22)
miktara bagli
0
ahoy kaptan
(14.12.22)
yapı krediyi aradım. yerli yabancı kimse yatıramaz diyo. illa hesabına yatırıp ordan transfer yapacakmış
0
🌸cosmicgadin
(14.12.22)
Elden gidip baskasinin doviz hesabina subeden para yatirdim. (4000 usd civari)
0
hayley williams ile evlenecek genc
(14.12.22)
(8)

telefon kılıfı

orin
Merhaba arabada manyetik telefon tutucu kullanıyorum. Yeni bir kılıf alacağım fakat her defasında öbür kılıftaki manyetik tutucuya tutunan plakayı söküp yenisine takmak ya da başka bir plaka alıp yapıştırmak istemiyorum. Acaba kendiliğinden manyetik tutuca tutabilecek kılıflar var mıdır? Piyasada ki
Merhaba arabada manyetik telefon tutucu kullanıyorum. Yeni bir kılıf alacağım fakat her defasında öbür kılıftaki manyetik tutucuya tutunan plakayı söküp yenisine takmak ya da başka bir plaka alıp yapıştırmak istemiyorum. Acaba kendiliğinden manyetik tutuca tutabilecek kılıflar var mıdır? Piyasada ki kablosuz şarjı destekleyen magsafe uyumlu kılıflar bu manyetik tutucuya sağlam bir şekilde telefonun tutulmasını sağlar mı?
0
orin
(14.12.22)
manyetik tutucunun sabit oldugu kiliflar var. ben ondan kullaniyorum. plaka filan yok.
0
serseri marti
(14.12.22)
www.hepsiburada.com
şu tarz bir şeyden bahsediyorsan evet kendinden manyetikli kılıflar var.
0
sta
(14.12.22)
@sta peki bu magsafe kılıflar da manyetik tutucaya tutunabiliyor mu bilginiz var mı?
0
🌸orin
(14.12.22)
onu bilmiyorum kullanmadım hiç
0
sta
(14.12.22)
Benim basit bir çözümüm var, manyetiği telefonla kılıf arasına içine koyuyorum, yapıştırmadan. Bir sorun olmadı
0
epitaf
(14.12.22)
iPhone için konuşursak evet. Magsafe kılıflar kendiliğinden manyetik tutucuya tutunabiliyor. Ve beklediğinizden çok daha güçlü bir performans sağlıyor. Apple’ın orijinal ürününü de alabilirsiniz, yan sanayiler de var. Ben bunu kullanıyorum; F/P açısından tam bir canavar, öneririm: www.amazon.com.tr
0
paraustunualmayanadam
(14.12.22)
@epitaf başlarda ben de o şekilde denemiştim ama kılıftan ötürü telefon çak iyi tutunmuyor mıknatısa.
@paraustunualmayanadam teşekkür eserim aradığım zaten bu kılıfları kullanıp uygun olup olmadığını söyleyecek biriydi.
0
🌸orin
(14.12.22)
speck ve ringke'nin guzel seffaf plastik magsafe kiliflari var.
tek sikinti zamanla sarariyor, senede bir atip yenisini aliyorum.
0
cooperr
(14.12.22)
(1)

İngilizce Dil Kursu Önerisi

purrp
İelts'e hazırlanmak istiyorum ama öncesinde genel ingilizce kuru almak istiyorum. Sınıf mevcudu çok olmayan, akşam iş çıkışında gidebileceğim bir kurs onerebilir misiniz? İsmi bilinen kursların ekşi'de yorumlarını okuduğunda her birine eleştiri getirmişler. English time'a gitmeyi düşündüm ama sınıf
İelts'e hazırlanmak istiyorum ama öncesinde genel ingilizce kuru almak istiyorum. Sınıf mevcudu çok olmayan, akşam iş çıkışında gidebileceğim bir kurs onerebilir misiniz? İsmi bilinen kursların ekşi'de yorumlarını okuduğunda her birine eleştiri getirmişler. English time'a gitmeyi düşündüm ama sınıf 16 kişiymiş ve hocalar çok tecrübesizmiş. Az Tavsiyeleriniz nelerdir?
0
purrp
(14.12.22)
ben toefl için Mecidiyeköy just english'e gitmiştim, çok da memnun kaldım ama çok zaman geçti üzerinden. hocalar değişmiştir muhtemelen.
0
mustafakesekci
(14.12.22)
(5)

Macbook air m2 mi Lenovo thinkpad mi

fernandoenes
Arkadaşlar merhaba,ofis bilgisayarımı değiştirmeyi düşünüyorum ve aşağıda iki model arasında kaldım. siz olsanız ne aldırırsınız. evde mac kullanıyorum. şu anda ofiste asus kullanıyorum.Macbook air m2 baz modelLenovo E14 G4 İ7-1255U 16GB 512 GB SSD 14"
Arkadaşlar merhaba,

ofis bilgisayarımı değiştirmeyi düşünüyorum ve aşağıda iki model arasında kaldım. siz olsanız ne aldırırsınız.
evde mac kullanıyorum. şu anda ofiste asus kullanıyorum.

Macbook air m2 baz model
Lenovo E14 G4 İ7-1255U 16GB 512 GB SSD 14"
0
fernandoenes
(14.12.22)
windows’la bağım yoksa ben olsam m2 alırdım.
0
orient blue
(14.12.22)
macbook
0
hayaletimsi
(14.12.22)
m2 tercih edecekseniz 16gb ramli modeli tercih edin derim. Parasal problem varsa m1 16 gb air de gayet iyi bilgisayar.
0
duyulmasi gerektigi kadar
(14.12.22)
işte thinkpad evde de m1 macbook kullanan biri olarak söylüyorum m1 bile çok daha iyi bir seçenek. ikisi arasında kaldıysanız tartışmasız macbook. m1 16gb ram 512 ssd de iyi bir seçenek.
0
vaveylababa
(14.12.22)
asus zenbook ekranı çok az farkla daha iyi

macbooklardaki ekran yansıması beni rahatsız ediyor böyle bir sorunun yoksa
windows da kuruluyor zaten sorunsuz
0
bir soru sorcam
(14.12.22)
(8)

Iphone kutusu neden değerli?

anarsika
Ne bu kutu aşkı? Nasıl bir getirisi var?
Ne bu kutu aşkı? Nasıl bir getirisi var?
0
anarsika
(14.12.22)
obsesiflik olarak düşünüyorum. eski ilk çıkan modellerden bahsediyorsan, eskidikçe kutu da değerli olduğundandır. mesela Atari firmasının ilk çıkardığı atari'nin yanında kutusu da değerlidir. anlam ve değer yüklemek...
0
evimin paspasi
(14.12.22)
kutu da özenle tasarlanmış. ben saklayan biri değilim ama bence anlaşılabilir. estetik ve kaliteli bir ambalaj.

ben güzel bira şişelerini saklıyorum mesela.
0
bohr atom modeli
(14.12.22)
ikinci el satışında, kutusunda olunca daha iyi bakıldığını düşünüyorlar. adam kutusunu bile atmamış, hep cici cici bakmış, sakınmış. poşeti çıkarılmamış araç satışı gibi.

bende kutu yok mesela, atarım. yüzeyine jelatin de koymam, kılıfsız kullanırım.
0
gabe h coud
(14.12.22)
hep saklarım satarken de sattığım kişiye veririm.
0
jelly bear
(14.12.22)
bizde ne satarsan sat önce kutusunu sordukları için kimse kutuyu atamıyor. sırf kutusu yok diye vazgeçen bile oluyor. sırf böyle tipler yüzünden satın aldığım tüm teknolojik ürünlerin kutusunu atamıyorum. evinde bi odasını kutu ile dolduran bile gördüm.
0
koela
(14.12.22)
1 koleksiyon değeri var iphone/apple/telefon koleksiyonu yapanlar kutulu tutmak ister (hatta sealed tutmak ister de öyle bi yürek henüz görmedim)

2 satışta kutulu yazınca alana bu birinci sahibi bunun gibi bir mesaj verdiğinden tercih ediliyor

3 iphone toplum genelinde değerli bişey olarak görüldüğü için kutusu da dolaylı yoldan değerli olarak görülüyor olabilir

Ben de mac ve ipad kutularını tutuyorum ruh hastası gibi :D
0
hedep
(14.12.22)
sadece iphone değil ki, tüm elektronik cihazlarımın kutusunu belgelerini vs. tutarım. Hem titiz olduğunu gösteriyor (gerçi telefonu nasıl kullandığın bundan bağımsız tabii ama başka cihazlarda fikir verebiliyor) hem de telefon gibi şeyler rahatlıkla çalınabilen şeyler. Gerçekten senin mi çalınmış mal mı onu da anlamaya çalışıyor millet.
0
nhk ni youkosu
(14.12.22)
iphone kullanmadım hiç apple haterı biri olarak da aldığım tüm telefonların kutularını en azından telefonu kullandığım süre boyunca sakladım hep. Garanti belgeleri, kullanım kılavuzları, son dönemde telefon iğneleri falan hep kutunun içinde.

Hiç ikinci el satma işine girişen biri de değilim, eskiyen telefonlarımı aileme veriyorum bi iki üç yıl da onlar kullanıyor sonra ne olduğu konusunda fikrim yok :d

Kutuyu atmak tuhaf geliyor bana yani kullanışlı bi şey sonuçta tüm belgeleriyle beraber duruyor.
0
nundu
(14.12.22)
(1)

Asgari ücret güncellemesi her yıl aynı tarih(ler)de mi belli oluyor

encokbenisevinnolur
Oyleyse ne zaman olur, oluyordu önceki yıllarda?
Oyleyse ne zaman olur, oluyordu önceki yıllarda?
0
encokbenisevinnolur
(14.12.22)
pispinti
(14.12.22)
(3)

izmir bayraklı tarafında şirket kahvaltısı için mekan önerisi

Phoebe
Çok yoruldu ekip, motivasyon için kahvaltıya götürmek istiyorum. önerebileceğiniz ferah, fiyat/performansı iyi, servisi üzmeyecek mekan önerileriniz varsa şahane olur.
Çok yoruldu ekip, motivasyon için kahvaltıya götürmek istiyorum. önerebileceğiniz ferah, fiyat/performansı iyi, servisi üzmeyecek mekan önerileriniz varsa şahane olur.
0
Phoebe
(14.12.22)
Bayraklı değil ama yine de yazayım. Ben dışarıda hiç güzel kahvaltı hizmeti alamıyorum beğenmiyorum genelde kahvaltıları. Alsancak kordonda moresi var, oranın kahvaltısını beğeniyorum epey. Çok uzak da değil hem, uyar derseniz bir bakın.
0
veritaslibertas
(14.12.22)
kahvaltı dışarda çok sevdiğimiz, tercih ettiğimiz bir şey değil ama iki personelin bebişi var, diğeri uzak oturuyor, ben alkol kullanmıyorum, öteki diyetisyene gidiyor falan derken kahvaltı istedi herkes :).

çok uzak olmadığı sürece başka semtlerde olur veritaslibertas.

hafta içi olacağı için servis aksamaz sanki orda?
0
🌸Phoebe
(14.12.22)
rahat edebileceğiniz bir mekan bence. hafta içi de hafta sonu da gittim, serviste aksaklığa hiç denk gelmedim ben. Sürekli börektir pişidir ikram ediyorlar bir de otururken :)
0
veritaslibertas
(14.12.22)
(3)

Pasaport başvuruları kaç güblük açılıyor

regina phalange
Şu an hepsi dolu da normalde bi hafta bi hafta mı açılıyor bir de kaçta açılıyor
Şu an hepsi dolu da normalde bi hafta bi hafta mı açılıyor bir de kaçta açılıyor
0
regina phalange
(14.12.22)
yılbaşına kadar yoğunluk var, bulduğunuz yerden randevu alın hemen.
haftada bir açılma falan diye bir şey yok.
zaten yer olan müdürlüklerde en erken hangi tarihe alabileceğiniz görünüyor sistemde.
0
blatta hiberna
(14.12.22)
bugün yakalasan 15-16 gün sonrasına alabiliyorsun. yani o da ayın 29-30'una denk gelir. perşembe veya cuma gününe. dolayısıyla. arada iptal eden vs çıkmazsa bugün randevu için son ciddi şans denilebilir.
0
ezkaza
(14.12.22)
İstanbulda hiç görünmüyor zaten şu an randevu
0
🌸regina phalange
(14.12.22)
(4)

ptt kargo'daki kargom 4 gündür dağıtım merkezinde bekliyor

oldtimer
hepsiburada'da bir satıcıdan bir ürün aldım, ptt kargoya verildi. ancak ayın 10'unda izmir dağıtım merkezine ulaşmış ve orada kalmış görünüyor. şubeye transfer süreci 4 gündür sabit. endişelenmeli miyim? kargoyu kaybetmiş olabilirler mi?
hepsiburada'da bir satıcıdan bir ürün aldım, ptt kargoya verildi. ancak ayın 10'unda izmir dağıtım merkezine ulaşmış ve orada kalmış görünüyor. şubeye transfer süreci 4 gündür sabit. endişelenmeli miyim? kargoyu kaybetmiş olabilirler mi?
0
oldtimer
(14.12.22)
www.eksiduyuru.com
Benim burada sorduğum kargo sistemde hiçbir güncelleme olmamasına rağmen bizim mahalleye dağıtım yapan şubeye gelmiş, sözde adrese gelip bulamamışlar (bunun olasılığı %1 falan) sonrasında şubede birkaç gün beklemiş ve geri gönderilmiş. Şubeye gidip sorun mutlaka.
0
kobuzchu kiz
(14.12.22)
yani aynısı başıma geldi diyebilirim. dağıtım merkezine 5 günde geldi. 3 gün de orda bekledi. ben de hepsiburada'ya yazdım iade istedim, kabul edildi. bir sonraki gün filan dağıtım merkezinden göndericiye doğru yola çıktı. yani aynı hızda bana da gönderebilirlerdi aama tercih etmediler. yani kayıp olmayabilir, isteyince buluyorlar :D
0
elorelia
(14.12.22)
bana da olmuştu, geç de olsa geldi. ptt dağıtım merkezleri yavaş işliyor. önce büyük kamyonlarla geliyor, tasnif ediliyor, ilçelere bölünüyor, sonra mahalle falan derken size getirecek araca binmesi günler sürüyor.
0
orient blue
(14.12.22)
yok ya benim de olmustu paket geldiginde hala silivri'de gorunuyordu. ama bı 8-10 gun sonra falan gelmisti. ptt'yi arayin dagitim merkezine yonlendiriyorlar. ben aradim direkt ordaki biriyle gorusmustum falan. ondan sonra geldi zaten bilmiyorum bir etkisi oldu mu ama.
0
bay b
(14.12.22)
(1)

TV tavsiyesi

bapyemir
Arkadaşlar,Arçelik 55'' bir TV'm vardı. sanıyorum ledleri yanmış mavi mavi görüntüler. Apple TV ile birlikte kullanıyorum o yüzden akıllı olmasına gerek yok.Uygun fiyatlı tv tavsiyelerinize açığım
Arkadaşlar,

Arçelik 55'' bir TV'm vardı. sanıyorum ledleri yanmış mavi mavi görüntüler. Apple TV ile birlikte kullanıyorum o yüzden akıllı olmasına gerek yok.

Uygun fiyatlı tv tavsiyelerinize açığım
0
bapyemir
(14.12.22)
Ben Vestel 50U9600 kullanıyorum. Çok da memnunum. Tavsiye ederim.
0
vaveylababa
(14.12.22)
(2)

uçak biletlerini uyguna getirdiğiniz bir yöntem var mı?

cosmicgadin
sb
sb
0
cosmicgadin
(14.12.22)
kampanya kovalamak
0
lcha
(14.12.22)
www.lastminute.com
0
alfired
(14.12.22)
(6)

Kredi kartı tek çekimi taksitlendirme

1837837
Dün internet üzerinden bir alışveriş yaptım. Taksit yapacaktım tek çekim yapmışım. Qnb bunu taksitlendirir mi? Fark ister mi?
Dün internet üzerinden bir alışveriş yaptım. Taksit yapacaktım tek çekim yapmışım. Qnb bunu taksitlendirir mi? Fark ister mi?
0
1837837
(14.12.22)
QNB'de farklı olabilir ama mesela Garanti'de appe girince bazı harcamalarını taksitlendirmek isteyip istemediğimi soruyor. Taksit miktarını yazıyor ondan fark hesaplanabilir. Ama benim dediğim Garanti için, diğer bankaların uygulamaları farklı olabilir.
0
d max
(14.12.22)
sonradan taksitte genelde istiyor, iptal edip tekrar alabilirsin ya da 1,36 vade farki ile taksite izin verecektir muhtemelen. bankadan bankaya degisiyor QNB'yi bilemiyorum.
0
bay b
(14.12.22)
market, gıda, akaryakıt vs. gibi bir alışveriş* yapmadıysanız ücret karşılığı taksit yapar muhtemelen.
0
inheritance
(14.12.22)
Son üründü iade edip alma şansım yok. Uygulamada 1.36’dan taksite böldüm teşekkürler.
0
🌸1837837
(14.12.22)
QNB ve Enpara'da kredi kartları ortak işliyor. Ve sonradan taksitlendirme seçeneği var. Uygulamaya girince görünmesi lazım.
Bazen alışverişi yaptıktan hemen sonra görünmeyip ertesi gün falan görünebiliyor o seçenek, bende daha önce olmuştu.
0
gallienus
(14.12.22)
Internet bankacılığından Kredi KArtı hareketlerine giriniz.
Eğer, taksitlendirmeye uygun bir alışveriş ise, siz alışveriş sırasında taksit yapmasanız bile "Taksitlendr" opsiyonu olacak.
0
maksat muhabbet
(14.12.22)
(8)

IT soruları

dissendium
Merhabalar. Makine mühendisi olarak IT alanında çalışmam için nasıl seçenekler var? Bilgisayar mühendisi olmayıp farklı bölümlerden bu alana geçen var mı? Bu alanda yazılım dillerinin ağırlığı nasıl? Teşekkür ederim.
Merhabalar. Makine mühendisi olarak IT alanında çalışmam için nasıl seçenekler var? Bilgisayar mühendisi olmayıp farklı bölümlerden bu alana geçen var mı? Bu alanda yazılım dillerinin ağırlığı nasıl? Teşekkür ederim.
0
dissendium
(14.12.22)
en kolay manuel testci olarak is bulursunuz. sql bilmeniz gerekir bir miktar. bilgisayar muhendisi olmayip da it'de olan cok insan var.

yazilim dillerinin agirligi ne demek? hangisi cok kullaniliyor mu? eger oyleyse de yapilacak ise gore degisir ama genel olarak javascript, c#, python, java cok kullanilan diller.
0
lemmiwinks
(14.12.22)
Selamlar. Aof isletme mezunuyum, 15 yildir yazilim gelistirici olarak calisiyorum.

Makineci olarak sektorde daha rahat is bulursun.

Kiyas yapabilmen icin dedim.
0
paranoyak kedi
(14.12.22)
kod yazabiliyor musun, yazamıyor musun? bunun cevabına göre iş bulabilirsin yada bulamazsın.

tabii hangi alanda kod yazabildiğin önemli, makine müh. olup web siteleri de yapabilirsin, makine de yapabilirsin, cnc, lazer, 3dprinter, vs. vs. hem yazılım hem mekaniği birleştirebilirsin.
0
selam
(14.12.22)
it alani cok genis bir kavram. bizde bilgisayar muhendisliginin %70'i yazilim ile geciyor(mufredat) aslinda o bolum tamamen software engineering.

diyecegim o ki sadece yazilim odakli olmayabilirsiniz. illa yazilim'dan yuruyecegim diyorsaniz, web3 ve blockchain basliklari iyi alternatifler olabilir.
0
kobretti
(14.12.22)
Benim şimdiye kadar birlikte çalıştığım en iyi yazılımcı makine mezunu bi abiydi.

Yani teorik bi engel yok. Ama öğrenmesi zor bi alan, çok çalışman lazım. Gerçi makine bitirebildiysen çalışma konusunda da sıkıntın yoktur :)

Dil konusu da şöyle: popüler dillerde çok iş var ama yazan da çok. Niş dillerde de iş az, ama uzman çok daha az.

O yüzden ilk 1-2 yıl popüler bir dilden ilerleyip, sonrasında niş bir alanda uzmanlaşmak en sağlam kariyer yolu olur diye düşünüyorum. En azından ben öyle yapıyorum. Rust öğreniyorum şimdi ufak ufak (web3 / blockchain alanında çalışıyorum), maaşlar ortalamada JS dev'lerin kafadan iki katı mesela.

Ama direkt Rust yazarak başlayayım dersen hem muhtemelen hayata küsersin, hem de "junior rust developer" diye bir rol yok ya da çok nadir. Zor bi dil olduğu için developerları genelde senior elemanlar oluyorlar.
0
plutongezegendegilmi
(14.12.22)
Yazılım dillerinin ağırlığı ifadesini bir iş gününde ne kadar süre kod yazılıyor anlamında söyledim. Sürekli kod yazmak mı gerekiyor?

C bilgim var biraz. En iyisi en sık kullanılan dillerden birini öğrenmeyi deneyeyim.
0
🌸dissendium
(14.12.22)
@dissendium, şirkete göre çok değişiyor o. Günde 1000-2000 satır kod yazdığım da oldu, 3 ayda o kadar yazdığım da oldu. Ama yazılımcıysan işin o yani. Genelde çok karışan eden olmuyor işi aşırı sallamadığın sürece.
0
plutongezegendegilmi
(14.12.22)
yazilan kod miktari sektore, sirkete, ve o an calisilan ise gore cok degisiyor. bazen haftalarca bir probleme kafa patlatip sonrasinda kod yazmak bir yana kod silerek is tamamlandigi oluyor. bazen bir gun tamamen toplanti ile gecip artik kod yazsam dedigim oluyor. yazilan kodun niteligi de onemli.

programlama dili acisindan bakilinca populer bir dil ile baslamak problem yasandiginda cozum bulmak icin avantajli. ama populer bir dilde rekabet de fazla olacagi icin is bulma acisindan daha rekabetci olmayi gerektiriyor. ama son yillarda devir de degisti, bir dil bileyim her seyi o dil ile yapayim devrinin sonuna geldik gibi. artik kodun yapacagi ise, calisacagi ortama gore farkli dil seciyoruz, ve farkli dillerde yazmamiz gerekiyor. yazilacak dile de bircok durumda gelistirici tek basina karar veremiyor. hatta cogu zaman onceden yazilmis projeler ve diller uzerinde calismak gerekiyor. o nedenle bir dili iyi bilmek, en onemlisi tum dillerde kullanilan ortak yazilim gelistirme konseptlerini bilmek onemli. bunun yaninda arastirip ogrenebilme kabiliyeti onemli. bu acidan bakilinca yeterince zaman ayirip, istekli olduktan sonra ogrenmek cok da zor degil.
0
emrahday
(14.12.22)
(2)

E sim imei kaydı gerektiriyor mu?

neymis
İphone12 alsak mı kaçak yollarla
İphone12 alsak mı kaçak yollarla
0
neymis
(14.12.22)
evet
0
jelly bear
(14.12.22)
E-sim in normal sim den farki yok. imei kaydi gerektiriyor.
Eger kayit etme durumu yoksa, bence alamasak daha iyi. :)
0
VIPCH
(14.12.22)
(3)

TV alma zamanı

hede hodo
Sizce bu dönemler uygun mu? Beklememi tavsiye edeceğiniz kampanya vs var mı? Ocak sonrasına kalmak istemiyorum açıkçası. Bilemedim.
Sizce bu dönemler uygun mu? Beklememi tavsiye edeceğiniz kampanya vs var mı? Ocak sonrasına kalmak istemiyorum açıkçası. Bilemedim.
0
hede hodo
(14.12.22)
Bu ülkede her şeyin zamanı dündür. Dün almadiysan bugündür. Yapıştır gitsin.
0
westblack
(14.12.22)
bu ülkede neyi bugun almıyorsan geç kalmışsın demektir. muhteşem cumada bile indirip niyetine bütün ürünlere zam yaptılar. bütün favladıgım ürünler bir önceki aylarda daha ucuzdu.
0
koela
(14.12.22)
sana şunu deyim param yoktu 2 haftadır alacagım camasır kurutma makinesi 2 hafta içinde 500 tl zam geldi. hemen param geldi dün aldım. hemen al.
0
sizofren06
(14.12.22)
(5)

gaza yüklenince artan hareret

c1b2k3
selamlar, arac 2009 2.0 dci Renault Koleos.aracta gecen sene termostat degismisti su kaciriyor diye.bir süredir hareret ortaya yakin(80 derece civarinda) ama gaza yüklendidigim anda ani bir sekilde artiyor ve hareret uyarisi veriyor, ayagi gazdan cektigim gibi düsmeye basliyor. bir daha yüklenmeyene
selamlar, arac 2009 2.0 dci Renault Koleos.


aracta gecen sene termostat degismisti su kaciriyor diye.

bir süredir hareret ortaya yakin(80 derece civarinda) ama gaza yüklendidigim anda ani bir sekilde artiyor ve hareret uyarisi veriyor, ayagi gazdan cektigim gibi düsmeye basliyor. bir daha yüklenmeyene kadar asla hararet artmiyor.

yaklasik sebebi ne olabilir? tamirciye gitmem icin pek zamanim yok ön bilgim olursa en azindan icim daha rahat olur dedim.
0
c1b2k3
(14.12.22)
antifriz ile kontrole baslarim, antifriz olmayabilir ya da artik omru bitmis olabilir.
orda sikinti yoksa termostata bakarim ki degismis.
ordan su pompasina bakarim, gitti gidiyor olabilir.
pompa ok ise borulara ve radyatore bakarim. radyator tikanmis falan olabilir.
onlar da ok ise fan a bakarim, fan gidici olabilir, ya da fan musuru falan var onda sikinti olabilir fan devreye gec giriyordur vs.

komple sogutma sistemini kontrol ettir, hararet en tirstigim seylerden biri, motor yakmaya kadar gider.
0
cooperr
(14.12.22)
hararet motoru yer aksatma motoru eline alırsın.
0
mikahakkinen
(14.12.22)
Ne kadar artıyor mesela? Ve nasıl uyarı veriyor?

Bu sefer de termostat kapalı kalıp o şekilde bozulmuş olabilir, genelde termostatlar açık kalarak bozulur ve araç ısısı kışın yükselmez, ısı yükselsin diye termostat değiştirirriz.

Ama nadir de olsa termostat kapalı kalmış olabilir, yani su radyatörden dolaşıp soğumuyor olabilir. Havalar soğpuk olduğu için bir nevi hava soğutma gibi idare ediyordur. Gaza yüklenince yanma çoğaldığı için soğmuyordur motor.

Şöyle yapın, hararet 90 olunca veya dediğiniz gibi yükselince, stop edip araçtan inip hemen kaputu açın, sonra da motordan radyatöre gelen borulara dokunun bakalım.

Ama dikkat, araç stop etse de bazı modellerde fan hala çlışabilir, elinizi fana yaklaştırmayın.

Bu borular soğuksa benim tespit doğrudur, termostat değişmeli.

Ha yok borular sıcaksa, termostat sağlamdır. O zaman bakın bakalım fan çalışıyor mu? 90 derecelere ulaşınca fan açar ve soğutmaya çalışır.

Fan da çalışıyorsa, sistemde hava olabilir, havasını almak gereklidir.

Çok düşük bir ihtimal sıcaklık müşürü bozuk olabilir, ama o zaman neden sadece gaza basınca yükselsin?
0
John Bloor
(14.12.22)
tesekkürler cevaplar icin;

abi gaza basmalar olmasa(80le gidiyorum mesela- aniden dipledim 130'a ciktim o ara hemen artip uyari veriyor asiri isinma diye) yoksa onun haricinde hep sabit 90'dan az asagida kaliyor ve hic hareket etmiyor.

o yüzden fan yada termostat da bozuktur diyemiyorum cok cünkü hic calismamazlik yapmiyor degil denge tutuyor aslinda...

aksam bi suyuna vs. bir bakayim belki gercekten hava yapmistir yada cok kirlenmistir suyu.

@John Bloor, bu testi de bir yapayim cok mantikli
0
🌸c1b2k3
(14.12.22)
termostat kapalı olabilir, devirdaim kanatları arızalı, sıkışmış tam su basmıyor olabilir. araç hararet yapınca fan açıyor mu ?
0
orpheus
(14.12.22)
(6)

Ev tadilatı ne kadar tutar?

vizivozo
İstanbulda, 90 metrakare ev. Banyo, mutfak, tuvalet yenilenecek. Kombi tesisatı kurulacak. Tahmini ne kadar tutar?
İstanbulda, 90 metrakare ev.
Banyo, mutfak, tuvalet yenilenecek.
Kombi tesisatı kurulacak.
Tahmini ne kadar tutar?
0
vizivozo
(14.12.22)
120-150 arası tutar diye düşünüyorum malzemeye göre.
0
signore
(14.12.22)
Bundan dört sene önce 60 metrekare ev orta kalite malzeme 50 bin lira tutmuştu. 100-150 iyimser bir tahmin bence
0
sanguine
(14.12.22)
Mutlaka kapılar ve parkeler de değişir bu işin içine girince, aslında duvarlar hariç ev komple yeniden yapılacak desek yeridir.

Uzun süredir yapmadım, inşaat krizinden beri. Ama bence de 150 bin lira filan çok iyimser fiyatlar.
0
John Bloor
(14.12.22)
sadece banyo mutfak tuvalet iyi yaptırırsanız 150 bin tl tutar.
0
nuisance
(14.12.22)
Ağustos ayında 18 m2 koridor, 17 m2 mutfak zemin, alçı tavan, yüklük, mutfak dolabı, vestiyer elektrik ve su tesisatı yenilenmeleriyle 180.000 tuttu.

150.000 çok iyimser rakam.
0
en bi orijinal
(14.12.22)
200 bine geçen ay istanbul'da bir banyo bir tuvalet yenilemesi yaptırdı tanıdığım. orta karar modeller markalarla. 200-300 arası metrekare ve tercih edilen ürün kalitelerine göre değişir diye düşünüyorum.
0
ruz
(14.12.22)
(7)

yurtdışına çıkış yöntemi nedir

gizemli dede
ben ve eşim memur. ben inşaat mühendisi, eşim diyetisyen. bende biraz ingilizce var eşimde yok. yurtdışına yerleşmek için en kesin yöntem nedir nereleri önerirsiniz avrupada özellikle.
ben ve eşim memur. ben inşaat mühendisi, eşim diyetisyen. bende biraz ingilizce var eşimde yok. yurtdışına yerleşmek için en kesin yöntem nedir nereleri önerirsiniz avrupada özellikle.
0
gizemli dede
(14.12.22)
Yas gec olacak
Ya isinde cok iyi olacaksin
Ya da cok zengin
Bunlar yoksa
Ya fetocu ya da pkk li olacaksin.
0
halk
(14.12.22)
Öncelikle işiniz zor onu söyleyeyim. İlk önce Yurtdışı baglantılı çevre edinmeniz lazım. Kendi işinizde çok iyi olup Yurtdışı için nitelikli bir pozisyonda olmalısınız. Devlet Memuru olmanın buna katkısı olmaz. Size daha çok özel sektör lazım. Arkadaşım 2 sene önce gözü karartıp almanyada bir firmaya başvurdu ve şuan şantiye şefligi yapıyor. Fakat yıllarca Türkiyede büyük bir uluslararası şirkette o işi yaptı ve orası ona referans oldu. O sayede yani.
Hayır bu saatte sonra bununla yıllarca ugraşamam diyorsanız. Almanyada yılın belli zamanlarında işci alımı yapıyor. Ona başvurursanız rahat rahat gidersiniz. Ama o programlarda da kendi işinizden öte milletin ayak işlerini yaparsınız. Temizlik işi çiftlik sera işi, hizmet sektörü gibi.
Açıkcası Türkiyede karı koca memur olup da belli standartlarda yaşayıp avrupada amelelik yapmak size göre degil gibi. Dayanamazsınız
0
limonlu eksi
(14.12.22)
meslekleriniz hizli entegrasyona musait degil.
ustune yabanci dil yok.
ustune ikiniz de memursunuz.

bulasmayin +1
0
cooperr
(14.12.22)
yuksek lisans yapip sonrasinda kalabilirsin (mesela almanya). ama bu vakte kadar ingilizce ogrenmediyseniz ikiniz de nasil olacak bilmiyorum, once onun hallolmasi lazim.
0
hot potato
(14.12.22)
Nadir durumlar haricinde, oyle belli bir yontemi yok ne yazik ki. Oncelikle gitmek isteyebileceginiz ulke listesi yapin. Sonra kendi durumunuzu belirleyin, beklentileriniz ve goze aldiklariniz olarak. Mesela butceniz ne, bu ise ne kadar para harcayabilirsiniz, hangi sartlarda gitmeyi goze alabilirsiniz vs. Sonra buyukce bi defter alip arastirmaya ve yazmaya basliyorsunuz. Ulke ulke, size uyabilecek butun vizeleri liste yapin. Butun sartlari sagladiklarinizi ayrica yazin. Sonra basvuru sureclerine bakin. Sonrs basvurulari yapin. Bu durumda size kalifiye eleman vizesinden tutup iltica basvurusuna kadar secenekler cikacaktir ogrenci vizesi falan dahil. Ama butun ulkeleri ayri ayri arastirmaniz gerekiyor, amerika, kanada, ingiltere, avustralya vs.

Ben once ajanslara gittim pek verim alamadim. sonra kendim kocaman deftere onlarca sayfa arastirma yapip ajanslarin bile bihaber oldugu avustralya 476 vizesini kendim bulup basvurdum. Cok dusuk maliyetle calisma vizesi aldim. Gerisi geldi.
0
icim urperiyor
(14.12.22)
Her ülkenin çeşitli vizeleri ve oturum tipleri var. Geniş bir liste çıkarıp hangi vize için ne gerekiyor, hangi koşulları sağlayabiliyorsunuz buna çalışırsanız, özellikle facebook gruplarında o süreçten geçen kişilerin tecrübelerini okursanız bir veya birkaç yöntemin yapılabilir olduğunu görürsünüz. Hiçbiri kolay değil ama gidilen ülkede dikiş tutturmanın zorluğu düşünülürse aslında gitmek, orada kalmaktan çok daha kolay.
0
IncredibleMau
(14.12.22)
Başka bir ülkeye kalıcı olarak taşınmanın birkaç temel yolu vardır.
Eğitim mesela bunlardan birisi ancak sizin için uygun bir seçenek gibi görünmüyor.
Evlilik diğer seçenek ancak siz zaten evlisiniz.
İş sebebiyle de gidilebilir fakat bunun için temel gereklilik dildir. Bu konuda da eksiklik söz konusu olduğu için çok fazla alternatifiniz yok gibi görünüyor.
0
but that was just a dream
(14.12.22)
(1)

hesaplarıma haciz

ShadowOfMoon
kyk borcu yüzünden 1 tl hesabıma 1 de altn hesabıma blke koymuışlarBankaya Haciz Bildirisi Tebliğ Tarihi12 aralık. altın hesabım var 2 tane. 1inden 1000 lira diğerinden 10 bin lira çekmişler niyeyse. niye 1inden çekmemmişler anlamadım ve hesap hareketlerimde de gözükmüyor altın hesabında.napabilirim
kyk borcu yüzünden 1 tl hesabıma 1 de altn hesabıma blke koymuışlar
Bankaya Haciz Bildirisi Tebliğ Tarihi
12 aralık.
altın hesabım var 2 tane. 1inden 1000 lira diğerinden 10 bin lira çekmişler niyeyse. niye 1inden çekmemmişler anlamadım ve hesap hareketlerimde de gözükmüyor altın hesabında.

napabilirim vadelendirme vs
0
ShadowOfMoon
(14.12.22)
geçmiş olsun, maaş hesabınız varsa maaş hesabınıza işlem yapılması için maaş hesabı beyanında bulunabilirsiniz. bu süreçte vergi dairesi çalıştığınız kuruma yazarak her ay maaşın bir bölümünü kendilerine kalanı size yatırmasını isteyecektir. işlem tamamlandığında bloke hesaptan kalkar.
maaş hesabınız yoksa borcu peşin ödeyebilirsiniz. ya da bir süre bu süreçte devam edip devletin yapılandırma vb. sürece girmesini af kapsamında vadelendirmesini ya da peşin ödemeyi deneyebilirsiniz.
0
erty_ksk
(14.12.22)
(9)

Cam suyunda marka önemli mi

regina phalange
Sanırım cam suyu bitti çok az fışkırtıyor. Bugün benzincide abla cam suyuna bakalım mı dediler buraya sormadan kazıklanmamak adına yok kalsın dedim ama almam gerekiyor galiba. Marka önemli midir cam suyunda?
Sanırım cam suyu bitti çok az fışkırtıyor. Bugün benzincide abla cam suyuna bakalım mı dediler buraya sormadan kazıklanmamak adına yok kalsın dedim ama almam gerekiyor galiba. Marka önemli midir cam suyunda?
0
regina phalange
(14.12.22)
araç ustası değilim ama bugüne kadar markasına hiç bakmadım. sadece eksi kaç dereceye kadar dayanıklı olduğuna bakmışımdır.
0
sanal uyku
(14.12.22)
shellin suyu güzel. yeşil olan
0
jelly bear
(14.12.22)
yurtdisindayim, dikkat ediyorum cunku bazilari iyi temizlemiyor.
deneme yanilma yapmak lazim.
0
cooperr
(14.12.22)
Önümüz kış olduğundan üzerinde "antifrizli cam suyu" yazan herhangi bir ürünü alabilirsiniz. Bunlar -25 ila -30 C soğuğa dayanıklıdır ve hem su deposunun, hem de su motorunun donmasını önler. Üç harfliler dahil tüm zincir marketlerde mevcuttur.
0
zaman ilac degil insanlar unutkan
(14.12.22)
Kış ayları dışında benzincilerdeki hava/su pompalarından su doldursan da işini görür genelde ama kışları antifrizli al bir tane doldur. Temizlenmeyen cam için toz ve kirden fazlasının bulaşması lazım.
0
nawar
(14.12.22)
Shell çok pahalı. Bim'den al geç bir tane.
Yalnız önümüz kış, antifrizli al
0
etna
(14.12.22)
hepsi aynı. içeriden bilgi.
0
gabe h coud
(14.12.22)
shell'in mavi ve pembe suları çok iyi temizliyor ama biraz pahalı.
sakın benzin istasyonlarındaki lastik şişirme yerinin yanındaki sudan doldurmayın, onlar genelde kokuyor çünkü
0
roket adam
(14.12.22)
90'lı yıllardan beri arabacayım, hiç arabasız kalmadım. Şahin'e de bindim, broadway'e de, mercedese de. Benzincide ya da dükkanın önünde musluk suyunu basar geçerim.

Tek sıkıntısı senede bir ya da iki kere İstanbul'da don olur, hortumdaki ya da nozül ucundaki su donar, motor ısınınca çözülür.

Soğuk bir coğrafyada yaşıyorsanız, antifirzli herhangi bir suyu kullanın, ya da elinizde antifriz varsa cam suyunu katın bir miktar. Yazın ve baharda hiç gerek yok.
0
John Bloor
(14.12.22)
(1)

istanbul havalimanı dış hatlar gidişte bildiğiniz indirimli lounge

violetsky
var mı? ya da bunların güncel tutulduğu bir site? donanımhaber’de bile konu güncel değil.
var mı? ya da bunların güncel tutulduğu bir site? donanımhaber’de bile konu güncel değil.
0
violetsky
(13.12.22)
eskiden maximum kredi kartiniz varsa cok cuzi bir miktar karsiliginda kendi yerine girebiliyordunuz. kredi kartiniz varsa havalimani kampanyalarina bakin derim.
0
evimin paspasi
(13.12.22)
(3)

Zayıflatma ve body building için önerebileceğiniz online hoca var mıdır?

baldan kaymak
Sb. Insta varsa daha ok olur. Böyle bir antrenör gerekiyor.
Sb. Insta varsa daha ok olur. Böyle bir antrenör gerekiyor.
0
baldan kaymak
(13.12.22)
Biz buradan yardımcı olurduk?
0
Mirket
(13.12.22)
darebee.com

Programs bolumunu karistirabilirsiniz.
0
taurina
(13.12.22)
ptnamikekin.com
0
havadakarada
(14.12.22)
(2)

maaş beklentisi ve terfi hk

baldan kaymak
Selamlar, diyelim ki marka bir şirkette yöneticilik bekliyorsunuz. Başka bir global firma size müdür yard. teklif ediyor. Napardınız?Finans Müdür Yardımcılığı için ne istenir bu arada? Bant aralığı ne olmalı? Teşekkürler
Selamlar, diyelim ki marka bir şirkette yöneticilik bekliyorsunuz. Başka bir global firma size müdür yard. teklif ediyor. Napardınız?

Finans Müdür Yardımcılığı için ne istenir bu arada? Bant aralığı ne olmalı? Teşekkürler
0
baldan kaymak
(13.12.22)
2022 için 40-50 bin brüt
0
gabe h coud
(14.12.22)
ilk sorunun cevabini verebilmek icin elimizde yeterli bilgi yok.

sektor?
akademik kariyerin yeterli mi?
kac sene deneyim?
kac senedir o firmadasin?
onunde ayni posizyona aday birileri var mi?
firmanda yukselmek kolay mi?
firmada populer misin? arkanda saglam, sana destek cikacak insanlar var mi?

vs butun bunlari bilmeden yukselip yukselemeyecegini kestirmek zor.
havayi koklayacaksin, kendine bakacaksin. Umit yoksa, baska sirket istedigin pozisyonu veriyorsa tetigi cekeceksin.
"Fortune favors the bold"

Ikinci soruya cevabim yok..
0
cooperr
(14.12.22)
(18)

Online oyun oynuyor musunuz 30+ yaş oyuncular

baldan kaymak
Ne sıklıkla oynuyorsunuz? Hangi oyunlar? Teşekkürler
Ne sıklıkla oynuyorsunuz? Hangi oyunlar? Teşekkürler
0
baldan kaymak
(13.12.22)
Şehir kurmaca türünde çıkan hemen her oyunu oynuyorum. Ama maalesef çok vaktim yok, haftada 3-5 saat ayırabilirsem şanslı sayıyorum kendimi.
0
plutongezegendegilmi
(13.12.22)
Brawl Stars oynuyorum her gün, günde birçok kere :)
0
orient blue
(13.12.22)
Bir ara cs go oynuyordum. Sonra oyunda sürekli bana 35 yaşında adamsın ne işin var oyunda dedikleri için bıraktım
0
Omelas'ı Terk Eden Köylü
(14.12.22)
Counter-Strike açıcam birazdan, CS GO değil, eski versiyon olan. Yaş 39
0
rastinon
(14.12.22)
kesinlikle uzak duruyorum cunku oyunu bir kurunca bagimlilik haline geliyor, basindan kalkamiyorum.
0
hot potato
(14.12.22)
Hayır çünkü çok zaman kaybettiriyor, bağımlılık yapıyor.
Bir dönem hots çok oynadım. Fifa da çok oynadım.
Su an zamanim olsa dayz oynamak isterdim.
0
logisticsmanager
(14.12.22)
Online oynamam. Sonları yok. Bu yüzden fm de oynamıyorum. Sonu olan, hikayesi güzel oyunları oynuyorum. Ac serisi, hitman, farcry, tomb raider vs.
0
baal
(14.12.22)
Valheim'i oynuyoruz 4 kişi. Bazen 3 oluyor. Kasım ayına kadar haftada birkaç sefer oynardık. Oyunun sonuna gelmiştik, kısa bir süre sonra update geldi ama bir sefer oynayabildik.
0
put it in your appropriate place
(14.12.22)
35'e kadar goalunited oynadım. sonra bıraktım bir daha hiç browser tabanlı oyun oynamadım. ama evde her gece fifa'da online 2-3 maçım var. bunun dışında ben de sonu olan oyun oynama taraftarıyım. oyunu kurayım, 2-3 hafta oynayayım sonra bitsin ve yenisine geçeyim.

haaa, telefonda biraz kafa topu oynadım o sayılır mı bilemiyorum.
0
duster
(14.12.22)
20li yaslarin basinda geberene kadar oynarim herhalde derdim, 2 senede bir pc toplardim, surekli upgrade vs..

27-28 yasindayim, bir gun medal of honor oynuyorum online, bir odaya girdim, saatlerce ugrastim tek kisi vuramadim. en sonunda pes ettim, ortaya beyler yaslar kac diye yazdim, yas ortalamasi 16 cikti.

peki dedim, usulca CD'yi cikarttim ve cope attim. Orda bitti benim icin.

belki diablo 4 falan cikarsa alirim. deli gibi araba simulasyonu oynardim simdi altimda arac var zaten, gazlamak istedigimde aksam tenhada cikip iki tur atiyorum yetiyor.
0
cooperr
(14.12.22)
39 e, oynamıyorum. bir kaç sene önce telefondan marvel contest of champions oyununu oynardım. her gün, saatlerce. globalde bir gruba almışlardı beni. tüm dünyadan insanlar var. line'da grubumuz var. gecenin bir vakti gir, oyna, ilerle, ilerle diye taciz ederlerdi :) 22.00'de bakarım diyince İncirlik'ten Amerikan askeri zannetmişlerdi. Sadece askerler zero seven hundred hours gibi yazar falan. aylarca beraber başka gruplara karşı savaştık. gruptan çoluk çocuğunun fotoğraflarını atanlar, arada kadın da görüyorduk, ilginç hayatlar. sonra bir anda oyunu ve line'ı sildim.
0
gabe h coud
(14.12.22)
odaklanamıyorum ve rahatsız ediyor bir süre sonra.
0
nuisance
(14.12.22)
fırsat bulduğum zaman çok azaldı çünkü artık tek başıma oynamak sıkıyor.
Sadece arkadaşlarım da uygun olduğunda oynadığım hiçin haftada 1 kereyi geçmiyor
0
alaimisema
(14.12.22)
Geoguessr. Google sokak görüntüsünden harita üzerinde nerede olunduğunun tahmini. Kelimelik oynuyorum ara sıra, Scrabble çakması.

Eskiden de online olarak en çok Yahoo üzerinden tavla, satranç, bilardo falan oynardım. Oyun konusunda çok becerikli değilim, ben de bulmaca, bilgi yarışması, tetris, masa ve kart oyunu türü oyunlar oynuyorum sadece, online veya offline.

Gençken bile yaşlı gibiydim anlayacağın.
0
d max
(14.12.22)
40 yaşıma kadar oynardım. PES ve FIFA. Uncharted 4'ün multiplayer'ını da çok oynadım.

İki yıldır oynamıyorum.
0
pispinti
(14.12.22)
chivalry 2 oynuyorum online olarak. Mücadeleci oyunlar ilgimi çekmiyor. Öldür öl savaşa devam et kolaylığını seviyorum Multi oyunlarda. Bir de coop seviyorum, her tarzını denedim hepsi zevkli. Diablo 4 alabilirim çıktığında onun dışında gamepass e gelen güzellere bakıyorum. High on life a başlarim bugün. Atomic heart da gelecek bir kaç ay sonra. Oyun eğlence ihtiyacı önemli benim için. 40e xboxsx
0
hasmetizm 2046
(14.12.22)
27.

sarmıyor artık, yaş ilerledi, sıkılıyorum.
0
Erestor
(14.12.22)
27 yaş olmaz mı :d

Çocukluktan beri online oyunları çok sevemedim ya. Oyun oynamak benim için bireysel bi mevzu. Yani ben çocukken dışarı çıkıp oynamayı da çok sevmezdim. Rekabet duygum çok az ve bi oyuna rekabet girince canım sıkılıyor :d

Çook nadir bi iki el LoL atıyorum. Onun dışında geoguessr oynuyorum ben de, iyiyimdir de coğrafya nerdü olduğum için. Bi de lichess'te satranç oynuyorum ama çok iddialı sayılmam onda.

Onun dışında işte tek kişilik hikayeli oyunları seviyorum. Açık dünyalı hikayeli çoğu meşhur oyunu oynamışımdır (GTA hariç onu sevmiyorum San Andreas'ta bıraktım :d).

he çocukken mmorpg de çok oynadım da en fazla 15 levela falan gelip başka karaktere geçiyodum iki üç karakteri denedikten sonra da siliyodum. Öyle grinding yap eşya düşür vs bana göre değildi pek.
0
nundu
(14.12.22)
(9)

ciddileşen ilişki ve beklentiler - evlenmiş evlilik geçirmişlere soruyorum

baldan kaymak
evlenme kararı verdiğinizde kafanızda soru işareti var mıydı karşınızdaki kişiyle ilgili? Güven vs sormuyorum, yani bunu kıvırabilir miyiz? Ayrılırsak ne olur vs gibi geleceğe yönelik var mıydı?Böyle vardıysa ve devam ettiyseniz de yanıtlasanız olur. Sonu nasıl gerçekleşti?Yani değer vermek herşeyi
evlenme kararı verdiğinizde kafanızda soru işareti var mıydı karşınızdaki kişiyle ilgili? Güven vs sormuyorum, yani bunu kıvırabilir miyiz? Ayrılırsak ne olur vs gibi geleceğe yönelik var mıydı?

Böyle vardıysa ve devam ettiyseniz de yanıtlasanız olur. Sonu nasıl gerçekleşti?

Yani değer vermek herşeyi çözer mi yoksa başka şeyler de aramış mıydınız?
0
baldan kaymak
(13.12.22)
Evet vardı ve gerçekten çok güzel geçen yıllar sonrasında ayrıldık.
Ama bu ayrılma ile baştaki kafadaki soru işaretlerinin hiçbir ilgisi yoktu.
Erkek tarafı olarak biliyorum ki hiçbir zaman kendimi evliliğe Zaten hazır hissetmeyecektim.
Bununla ilgili sihirli bir formül olduğuna da inanmıyorum.
Gerçekten çok ciddi kırmızı çizgileriniz varsa ve bunun dışında bir durum içerisindeyseniz elbette sonucu zaten bellidir bu işin.
Bu arada sadece değer vermek çözmez değer verdiğini davranışlarla da göstermek zorundasın sadece ben çok seviyorum Benim için çok değerlisin düşüncesi çok havada kalan bir şeydir.
0
kisa
(13.12.22)
Bende vardi, hala var. Biriyle herhangi bir iliskiye baslarken benzer durumlar yasiyordum, sevgili olsak mi, olursak ayrilir miyiz, o zaman ne olur vs gibi.

Evlilik icin de boyleydi, su an hayat sartlari bunu gerektiriyor, evlenelim, ilerde olmazsa bosaniriz napalim diyerek evlendim, neticede ilk bosanan olmayacaktim. Uzun sureli iliski ile evlilik cok farkli degil benim gozumde, onemli olan yillar gectikce kisiliklerin ayni yonde evrilmesi/degismesi. Bu evlilikten bagimsiz, daha insancil bir sorun, isin icinde evlilik olmayan uzun sureli iliskiler de bitebiliyor.

5 kusur yil gecti, hala ayni kisyle evliyim, hayatimiz guzel, pisman degilim. Ailelerden uzagiz, ikimiz de finansal olarak iyi durumdayiz, hayattan beklentilerimiz asagi yukari ayni, bunlarin etkisi cok buyuk biseylerin guzel ilerlemesinde.
0
taurina
(13.12.22)
Biz dokuz yilin sonunda (6 yili ayni evde olmak uzere) artik evlenelim bari deyip evlendik 1.5 yil once.

Dediginiz gibi guven vs ile ilgili bir sorunumuz zaten yoktu, esim icin evlilik sadece imza atip isleri resmilestirmekten baska bir sey degildi, gayet rahatti; ya da bana oyle soyledi, soyluyordu.

Karsimdaki kisi cok sevdigim, benim icin surprizi olmayan, hayatimi ondan baskasiyla gecirmeyi asla dusunmeyecegim, ortak degerlere sahip oldugum biriydi fakat buna ragmen 'evli olmanin sorumlulugu' kismi dugune son bir iki hafta kala beni biraz gerdi. Kafamda degisik senaryolar kurdum. Tabii bunda ailelerin bir arada olmasi, onlarla vakit gecirme, dugunun gel gitli kosturmacasi vs de oldukca etkili olmustur. Hatta dugunden iki gun once 'ay cok yoruldum bu kosusturmacadan, bitse de gitsek ya da keske hic bulasmasaydik.' dedim de 'babam sen bizden biktin galiba' deyip guldu :).

Dugunun ertesi gunu biz bize kalinca da tum sorunlarim isaretlerim bitti, gitti. eski moduma dondum.

Benim icin iliskide temel iki kriter var; iletisim ve saygi. Iletisim kurmaya gonulluyseniz, birbirinizin fikirlerine ve alanlarina saygi duyuyorsaniz, ortak paydada bulusuyorsaniz ve birbirinizi seviyorsaniz kivrilmayacak bir durum yok bence.
0
fraise
(13.12.22)
Hiç yoktu. Aklıma takılan bir şey olsaydı kesinlikle evlenmezdim.
0
Gradient_tabanlı_mor
(14.12.22)
ayrilirsak ne olur gibi birseyi hic dusunmedim, oyle bir B plani yapmak bence evlilige giris olarak sakat bir yaklasim. olu dogum gibi birsey olur. Evlilikte iki tarafinda %100'e yakin samimi ve acik olmasi lazim. Yoksa yurutmek zor. Evlilik gizli ajandayi kaldirmaz. Samimiyet ve durustluk oncelik olmali deger vermekten once.
0
cooperr
(14.12.22)
Vardi. Hanim fransiz, o ilk burada kaldi. Yüksek lisans falan. Haliyle onun ve ailesinin kafasinda vardi tabi.
Sonra ben baktım fransiz kisisine Türkiye hayati yasatilmaz, dedim senin memlekete gidelim. Orada da olur olmaz vardı sonuçta büyük değişim.

Onun dışında karakter olarak da ikimizin de belli cekinceleri vardi ama sonuç olarak 8 yili devirdik, 5 yıldır evliyiz. Mutlu mesut yaşıyoruz hiçbir kavga dövüş olmadan. Bu noktada önceden beraber yasamanin da etkisi var bence.
0
logisticsmanager
(14.12.22)
evlenme kararı verdiğimde bariz bir soru işaretim yoktu sadece çok insani kendime dair güvensizliklerim gelip gidiyordu ama normal. esas öncesinde vardı benim ilişkide ve uzun süreliydi ilişkimiz, benim genel anlamda eminsizliğim sebepli çok git-gel durumları oluştu. şu an da 6 senelik evliyiz ve bir kızımız var her gün verdiğim en iyi karar diyorum. açıkça konuşacaksak ben bu duruma hiç sahip de olmayabilirdim çünkü çok müsaittim dağılmaya ama eşim çok netti ve o bahsettiğiniz değeri resmen yaşatan bir insan kendisi. elbetteki bir insanı sevmeden istemeden değer veriyorum, allahın sevgili kulu diye evlenilmez ama sorudan kastınız sırf değer vermek değil diye anladım. yani sevgi, değer, saygı, arzu, istek bunların hepsi önemli çünkü. ama tabi bunları bir günde öğrenmedim sağolsun eşim her anda yanımdaydı, bana yırtına yırtına öğretti. ve ben de bir anda dank etti mesela ben napıyorum niye zaman kaybediyorum diye bir düşünceyle bu endişelerden sıyrılmıştım. ama önceki endişelerimde kendimce bir temele dayanıyordu çünkü bir kendimden emin olmam lazımdı, para konuları nolucak ben bu işte mi devam edeceğim gibi konular vardı kafamda. o gelecek endişesi hepimizde var herkeste var zaten kafadan bireysel olarak, bir de bir çift olma mevzusu işin içine girince iyice artabilir bu normal bence. ama ben bunu doğru zamanda durdurdum ve benim için iyi ki de öyle oldu, şu anki hiç bir şeye değişmem.
0
crackcodemood
(14.12.22)
Genellikle gelismeye dair bir adim attigimizda eski aliskanliklarimiz, kisiligimiz vs bizi 'tutmak' icin alti bos endiseler yaratabiliyor, bu yeni bir sayfanin getirdigi bilinmezligi bir sekilde telafi etme, basetme yontemlerinden biri. Ama degerleriniz ortusuyorsa, iletisiminiz iyi ise vs bu kisma takilmamak lazim, ego programlamamizin gorevi bu; her bilinmezi tehlike olarak algilayip bizi hayatta tutmak
0
kassiopeia
(14.12.22)
Vardı (güven değil, genel şeyler). Devam ettik, soru işaretlerimin bir kısmı çözüldü. Bir kısmı çözülmedi.
Karşısındakinden %100 emin olan insanların gerçekte olabileceğini düşünmüyorum. İnsan kendinden bile %100 emin olamıyor. O yüzden eğer soru işaretlerin çok kritik şeyler değilse (bağımlılıklar, kişiliksel problemler, ailevi sıkıntılar, maddi problemler kumar vs gibi, ten uyumuyla ilgili sıkıntılar vs) o zaman çok kafaya takmaya gerek yok.
0
roket adam
(14.12.22)

Ankara'da ingilizce kursu

bir peynir kutusu kibrit
İyi geceler duyuru ahalisi,Ankara'da yüz yüze eğitim veren ingilizce kursu tavsiyeniz var mı? Şu an intermediate - upper intermediate seviyelerindeyim.
İyi geceler duyuru ahalisi,

Ankara'da yüz yüze eğitim veren ingilizce kursu tavsiyeniz var mı? Şu an intermediate - upper intermediate seviyelerindeyim.
0
bir peynir kutusu kibrit
(13.12.22)

mekan önerisi

crackcodemood
selam herkese, eşimle yaklaşık 1 aylığına İstanbul'daki evimize geçiyoruz, son zamanlardaki etkinlikler neler, yeme-içme mekanları falan nereleri önerirsiniz bakalım?
selam herkese, eşimle yaklaşık 1 aylığına İstanbul'daki evimize geçiyoruz, son zamanlardaki etkinlikler neler, yeme-içme mekanları falan nereleri önerirsiniz bakalım?
0
crackcodemood
(13.12.22)
(1)

yönetici bilgilendirmesi(sunum da olabilir)

yazmaya da bilirim bir garantisi yok
merhaba arkadaşlar,ilk seviyede yöneticiyim.(Genel Müdür= 4. seviyede yönetici)Bir üst amirime aylık mail yollayacağım. hazırlayacağım mailde, powerpointte şu şablonda hazırlayabilirsiniz gibi bir örnek önerisi var mı? powerpoint dışı örneklere de olurum. sektör: Information Technologies (IT-BT işle
merhaba arkadaşlar,

ilk seviyede yöneticiyim.(Genel Müdür= 4. seviyede yönetici)

Bir üst amirime aylık mail yollayacağım. hazırlayacağım mailde, powerpointte şu şablonda hazırlayabilirsiniz gibi bir örnek önerisi var mı? powerpoint dışı örneklere de olurum.

sektör: Information Technologies (IT-BT işleri. aklımdaki bu ay yapılanlar, yapılacaklar, yaşanan kesintiler)
0
yazmaya da bilirim bir garantisi yok
(13.12.22)
4 boxes reporting tekniğini kullanıyorum.boyle aylık raporlarda

Ayrıca eğer Confluence kullaniyorsaniz, her ay gonderecekseniz çok daha verimli oluyor takip etmesi acisindan
0
retarder
(13.12.22)
(3)

Ağzım bütün ferahlığını kaybetti

pavlis
Dilimin üzeri, ağzımın içi, diş etlerim ve alt dudağım kabardı. Dilimde ve ağzımın içinde karıncalanma tarzı çizikler var ve acıyor. Aft deniyormuş. En son çocukken olmuştu. Nasıl iyi edebilirim? Su içmek bile eziyet. :(
Dilimin üzeri, ağzımın içi, diş etlerim ve alt dudağım kabardı. Dilimde ve ağzımın içinde karıncalanma tarzı çizikler var ve acıyor. Aft deniyormuş. En son çocukken olmuştu.

Nasıl iyi edebilirim? Su içmek bile eziyet. :(
0
pavlis
(13.12.22)
her gun agiz calkalama suyu kullan.

bir de aft ilaci var ise yariyor baya, yatmadan bundan sur:

www.queisser.com.tr
0
cooperr
(14.12.22)
Tuzlu gargara bana çok iyi geliyor aft çıkınca.
0
thor44
(14.12.22)
illet bir şey 1 haftada zor geçer. bagısıklık sistemin çökmüş.
0
koela
(14.12.22)
(4)

Logo tasarım

unseal
Merhaba. Basit bir logo tasarlamak istiyorum. Sadece belirli bir renk arka plan üzerine yazı olacak. Bunu ücretsiz yapabileceğim bir site ya da program tavsiyesi verirseniz çok makbule geçer. İnternet'te girdiğim siteler son aşamada para istiyor.
Merhaba. Basit bir logo tasarlamak istiyorum. Sadece belirli bir renk arka plan üzerine yazı olacak. Bunu ücretsiz yapabileceğim bir site ya da program tavsiyesi verirseniz çok makbule geçer. İnternet'te girdiğim siteler son aşamada para istiyor.
0
unseal
(13.12.22)
canva güzel bir şeçenek tavsiye ederim.
0
dedim ben sana
(13.12.22)
Canva +1
0
gallienus
(13.12.22)
canva +1

logoyu indirmene izin vermezse (son kullandığımda izin vermemişti ya da sanırım watermark eklemişti) sc alıp şuradan arkasını transparan yapabilirsin:

www.remove.bg
0
sir gawain
(13.12.22)
canva ile hallettim. teşekkürler.
0
🌸unseal
(14.12.22)
(5)

İcradan Gelen Tahliye Taahhütnamesi

sislerrr
Merhabalar,Yakınımın ablasına bugün postadan bir taahhütname geliyor ve evsahibi evin boşaltılması için savcılıktan bir dosya göndertiyor. Dosyada da " halen kiracı olarak kullanmkta oldugum yukarıdaki yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız şartsız 6570 sayılı gayr
Merhabalar,

Yakınımın ablasına bugün postadan bir taahhütname geliyor ve evsahibi evin boşaltılması için savcılıktan bir dosya göndertiyor. Dosyada da " halen kiracı olarak kullanmkta oldugum yukarıdaki yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız şartsız 6570 sayılı gayrimenkul kiraları hak. 7 maddesi a Bende gereğince belirtilen tarihte.... boşaltacagımı taahhüt ederim yazıyor." Bu dosyada da yakınımın ablası güya imza atmış gibi gösterilmiş. Boyle fake bir dosya nasıl savcılıktan gelebilir, ilk defa böyle bir şeye tanık oluyoruz. Bu arada Antalya'da kiracı ve ne yapacakları konusunda da en ufak bir bilgileri yok. Aklımızda kalan soru işaretleri :

1- Karşı taraf imza atmadan, evsahibi böyle fake bir imzayı kendisi atıp, savcılıktan nasıl göndertebilir ?
2- Yakınımın ablasına gelen evrek ıslak imzalı değil. İcraya gitse ıslak imzalı olan mı orada olmak zorunda?
3- Böyle çaresiz bir durumda ne yapılabilir?

Özellikle avukat olan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.
0
sislerrr
(13.12.22)
savcılıktan geldiğine emin misiniz?

1. imza gerçek mi değil mi kim nereden bilsin. sizin imzanız olmadığına eminseniz bu yönde itiraz edersiniz. 7 gün içinde itiraz etmeniz lazım bildiğim kadarıyla
2. dosyaya aslını sunmuşlardır
3. süreyi geçirmeden itiraz etmeniz lazım. internette örnek çok ama avukat ile çalışırsanız bir şeyleri gözden kaçırma riskini de düşürürsünüz.
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(13.12.22)
7 gün içerisinde itiraz etmeli icraya muhakkak.
0
Mcfly
(13.12.22)
@kanatlı kontun müşfik öpücüğü İcra dairesinden gelmiş.
0
🌸sislerrr
(13.12.22)
Kendisi imzalamış olsa dahil itiraz etsin zorla imzalatıldı vs diye işi mahkemeye taşısın karşı taraf. İtiraz etmezse kabul etmek dolayısıyla mülkü boşaltmak zorunda kalır. Avukata danışın hemen yarın
0
Mcfly
(13.12.22)
Böyle bir dosya savcılıktan gelmez. İcra dairesinden gelir. 7 gün içinde itiraz edin. Mahkemeye gitsinler ve mesele orada çözülsün. İmza incelemesiyle imzanın kime ait olduğu ortaya çıkar
0
adwokat
(13.12.22)
(5)

Ev satın alma masrafları

vazovski
Bir ev sahibi ile evini satın almak üzere anlaşmak üzereyim. Ev sahibi ısrarla tapunun tam fiyat üzerinden yapılacağını söylüyor. Bu işlerde yeni olduğum için bunun neye neden olacağını kestiremiyorum. Neden böyle söylüyor olabilir? Bir de bu durumun benim aleyhime bir etkisi var mı ? Bu tip işlerd
Bir ev sahibi ile evini satın almak üzere anlaşmak üzereyim. Ev sahibi ısrarla tapunun tam fiyat üzerinden yapılacağını söylüyor. Bu işlerde yeni olduğum için bunun neye neden olacağını kestiremiyorum. Neden böyle söylüyor olabilir? Bir de bu durumun benim aleyhime bir etkisi var mı ?

Bu tip işlerde Satın alma masrafları nasıl oluyor tapuda çıkan acaba ? Ev sahibi ile bölüşümlü mü yoksa hepsi satın alan mi ödüyor?
Konut Ankarada
Teşekkürler
0
vazovski
(13.12.22)
Tapuda gösterilen tutara göre tapu harcı ödeyeceksiniz. Toplam masraf %4, %2 alıcı, %2 satıcıya ait. Fakat bunu önceden netleştirmelisiniz, bazı satıcılar tamamını alıcıya ödetiyormuş sanırım. Ben %2 ödemiştim.

Tam değerden gösterirseniz tapu harcı, DASK poliçesi ücreti vs gibi evin değeri üzerinden hesaplanan şeyler daha yüksek olur, diğer yandan evinize bi şey olsa alacağınız sigorta veya diğer tazminatlar gerçek değeri üzerinden olmuş olur. Ayrıca evi alırken yaptığınız para hareketleriyle ilgili herhangi bir sorunla karşılamazsınız. Bazı alıcılar masraflar artmasın diye düşükten göstermek istiyormuş. O durumda satıcı daha az bedele imza atıyor, sonra alıcı çakallık filan yapabilir-dolandırabilir vs. Ev sahibi bu tarz şeyler yaşamdan işi kuralına göre yapmak istiyor muhtemelen.
0
perferil
(13.12.22)
tapu masrafı çok çıkacak. normalde bölüşülyor ama memlektemizde Satın alan ödüyör
0
retarder
(13.12.22)
Tapu harcını (%4 idi en son) satın alan ödüyor.
Sizin zararınıza olmak bir yana yararınıza bile olur. 5 yıl içinde satmak isterseniz, önceki alım bedeli ile satış bedeli arasındaki fark üzerinden vergi ödüyorsunuz. Eğer düşük gösterirseniz, 5 yıl içinde yapılacak satıştaki vergi çok yüksek çıkacaktır. Tam değer üstünden yapması iyi bir şey aslında, sonrasında bir sorun çıkma olasılığını da sıfıra indirmiş oluyorsun (vergi incelemesi vs)
0
roket adam
(13.12.22)
evin tapuda gösterilen değeri %4ü
arada emlakçı varsa %2 de ona ödersiniz.
0
nuisance
(13.12.22)
Satıcı kanunsuz iş yapmak istemiyor, aslında en doğrusu bu. Ama tapu harcı çok çıkacak, ona göre konuşun yasal olarak da onun ödemesi gerektiği %2 yi o ödesin.
0
John Bloor
(14.12.22)
(3)

birine euro bazında tl göndereceksem alış fiyatına göre mi satış fiyatına

KUCO
göre mi göndermeliyim? yani 2500 euro vereceğim ama tl olarak vereceğim, kaç tl göndermeliyim? Euro19.840019.9520
göre mi göndermeliyim?

yani 2500 euro vereceğim ama tl olarak vereceğim, kaç tl göndermeliyim?


Euro

19.8400

19.9520
0
KUCO
(13.12.22)
satisa gore
yani fazla olana gore
0
nibba
(13.12.22)
Euro borcun varsa euro olarak ödemelisin. Başka para birimi gönderiyorsan da, şahıs, anında borcun olan euro tutarına dönüştürebiliyor olmalı. Yani alış-satış fiyatları içinde yüksek olan tutardan alacağına göre, o tutarı baz almalısın.
0
Tisatiaşer
(13.12.22)
Alış satış fiyatları euro'nun alışverişi söz konusu olduğunda geçerlidir. Sizin diğer insanlardan euro almak ya da onlara euro satmak gibi bir yetkiniz yok zaten. Banka da değilsiniz, dövizci de değilsiniz.

Haliyle siz elinizdeki euroyla ya da anlaşmanıza göre elinizdeki paranın euro değeri üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. Güncel kurdan kaç liradan euro sahibi olacağınıza bakıp (yani bankadan, dövizciden euro satın alabileceğiniz satış fiyatına bakıp) bu değerdeki parayı verebilirsiniz.
0
akhenaten
(14.12.22)
(6)

Ankara'da iş kolları? Siteler'de mobilya gibi

japon balığı
Merhaba;Ankara'da Siteler bölgesinde mobilyacılığın hakim olduğu gibi hangi semtlerde hangi iş kolları var?Misal ayakkabıcılık atölyesi var mı varsa nerede?
Merhaba;

Ankara'da Siteler bölgesinde mobilyacılığın hakim olduğu gibi hangi semtlerde hangi iş kolları var?
Misal ayakkabıcılık atölyesi var mı varsa nerede?
0
japon balığı
(13.12.22)
Konya Sokak - elektrik/elektronik
Balgat - tekstil
0
heritage
(13.12.22)
Cantacilar var ulusta
0
retarder
(13.12.22)
ulus güvercin sokak'ta avizeciler
ulus rüzgarlı sokak ve ara sokaklarında bilumum inşaat tadilat malzemesi (çimento, demir, tuğla gibi ağır inşaat malzemesi değil, daha çok boya, sıva, fayans, vitrifiye vs)

aklıma geldikçe editleyip ekleyeceğim.
0
kibritsuyu
(13.12.22)
çıkrıkçılar yokuşu bilimum ürün
İstanbul yolu halıcılar, mobilya
mamak-saimekadın civarları toptancılar, ev eşyaları
kazan et
kaliteli terzi faaliyetleri Ulus
pavyon kültürü dışkapı ve maltepe
matbaa, baskı işleri kızılay (kök işhanı/çarşısı)
sahaf kızılay olgunlar ya da zafer çarşısı

çok hoşuma gitti ben de editleyeceğim daha sonra.
0
sparkle kiddle
(13.12.22)
Gimat gida toptancilari
ivedik - ostim - şaşmaz - iskitler oto tamirhaneleri
haci bayram camii cevresi kitapcilar ve hac malzemeleri
ulus anafartalar kuyumcular, burada is merkezlerinde kuyumcu atolyeleri de var.
0
duyulmasi gerektigi kadar
(13.12.22)
Aktim - Ayakkabı
İlkiz Sokak - Kuaför Malzemeleri
Gimat - Gıda Toptancilari
Sanayi Caddesi - Aydınlatma/Elektrik
Medikalciler ve Saatciler Çarşısı - Ulus
Ulucanlar - Gida ve Mutfak Malzemeleri
Hacıbayram - Hac Malzemeleri
Mebusevleri - Sigortacılar
Kızılay - Dershaneler/Kurslar :)
0
2027
(14.12.22)
(2)

Ders çalışırken göz ağrıması

duchess jessamine
Gözümü saat başı balkona çıkıp uzağa bakarak dinlendirsem de baş ağrısı eşlik ederek ağrıyor. Ne yapabilirim bunun için yakın okumamak dışında?
Gözümü saat başı balkona çıkıp uzağa bakarak dinlendirsem de baş ağrısı eşlik ederek ağrıyor.

Ne yapabilirim bunun için yakın okumamak dışında?
0
duchess jessamine
(13.12.22)
Goz kurulugu mu var acaba. Belki goz damlasi iyi gelebilir.
0
ahm1
(13.12.22)
göz bozuk mu? astigmat var mı? gözlük kullanılmıyorsa bunlar ağrı yapabilir. ders çalışırken başı fazla eğmemekte lazım tabi.
0
thor44
(14.12.22)
(1)

sahibinden.com'daki korsan taksi iş ilanları

kanasla intihar eden adam
https://www.sahibinden.com/is-ilanlari/istanbulbunlar nası böyle rahat iş ilanı verebiliyor? basbaya korsan taksi işi hepsi.
www.sahibinden.com

bunlar nası böyle rahat iş ilanı verebiliyor? basbaya korsan taksi işi hepsi.
0
kanasla intihar eden adam
(13.12.22)
Facebook'da pandemi zamani asiri geliri yuksek olan is ilanlari cirit atiyordu, arabaniz varsa su kadar kazanmak ister misiniz? diye, megersem havalimani korsan taksi hattiymis. kokusu cikana kadar devam eder sonra yakalarlar bunlari...
0
evimin paspasi
(13.12.22)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.