[]

Iphone kutusu neden değerli?

Ne bu kutu aşkı? Nasıl bir getirisi var?




 
obsesiflik olarak düşünüyorum. eski ilk çıkan modellerden bahsediyorsan, eskidikçe kutu da değerli olduğundandır. mesela Atari firmasının ilk çıkardığı atari'nin yanında kutusu da değerlidir. anlam ve değer yüklemek...


  • evimin paspasi  (14.12.22 14:04:54) 
kutu da özenle tasarlanmış. ben saklayan biri değilim ama bence anlaşılabilir. estetik ve kaliteli bir ambalaj.

ben güzel bira şişelerini saklıyorum mesela.
  • bohr atom modeli  (14.12.22 14:08:07) 
ikinci el satışında, kutusunda olunca daha iyi bakıldığını düşünüyorlar. adam kutusunu bile atmamış, hep cici cici bakmış, sakınmış. poşeti çıkarılmamış araç satışı gibi.

bende kutu yok mesela, atarım. yüzeyine jelatin de koymam, kılıfsız kullanırım.
  • gabe h coud  (14.12.22 14:27:22) 
hep saklarım satarken de sattığım kişiye veririm.


  • jelly bear  (14.12.22 14:44:46) 
bizde ne satarsan sat önce kutusunu sordukları için kimse kutuyu atamıyor. sırf kutusu yok diye vazgeçen bile oluyor. sırf böyle tipler yüzünden satın aldığım tüm teknolojik ürünlerin kutusunu atamıyorum. evinde bi odasını kutu ile dolduran bile gördüm.


  • koela  (14.12.22 14:57:49) 
1 koleksiyon değeri var iphone/apple/telefon koleksiyonu yapanlar kutulu tutmak ister (hatta sealed tutmak ister de öyle bi yürek henüz görmedim)

2 satışta kutulu yazınca alana bu birinci sahibi bunun gibi bir mesaj verdiğinden tercih ediliyor

3 iphone toplum genelinde değerli bişey olarak görüldüğü için kutusu da dolaylı yoldan değerli olarak görülüyor olabilir

Ben de mac ve ipad kutularını tutuyorum ruh hastası gibi :D
  • hedep  (14.12.22 15:04:45) 
sadece iphone değil ki, tüm elektronik cihazlarımın kutusunu belgelerini vs. tutarım. Hem titiz olduğunu gösteriyor (gerçi telefonu nasıl kullandığın bundan bağımsız tabii ama başka cihazlarda fikir verebiliyor) hem de telefon gibi şeyler rahatlıkla çalınabilen şeyler. Gerçekten senin mi çalınmış mal mı onu da anlamaya çalışıyor millet.


  • nhk ni youkosu  (14.12.22 15:32:57) 
iphone kullanmadım hiç apple haterı biri olarak da aldığım tüm telefonların kutularını en azından telefonu kullandığım süre boyunca sakladım hep. Garanti belgeleri, kullanım kılavuzları, son dönemde telefon iğneleri falan hep kutunun içinde.

Hiç ikinci el satma işine girişen biri de değilim, eskiyen telefonlarımı aileme veriyorum bi iki üç yıl da onlar kullanıyor sonra ne olduğu konusunda fikrim yok :d

Kutuyu atmak tuhaf geliyor bana yani kullanışlı bi şey sonuçta tüm belgeleriyle beraber duruyor.
  • nundu  (14.12.22 15:36:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.