[]

apartman onu otopark sorusu

selamlar, yeni tasindigim binanin onunde ufak bir otopark var asagi yukari 6 araba alabilen. apartmandaki arabali insan sayisini dusununce yeterli oluyor burda bir sorun yok. ama hemen sokakta bir spor kulubunun iki tane spor salonu var. orda surekli bir seyler oluyor, haftasonu insanlar cocuklarini getiriyor. ve bu insanlar hic umurlarinda olmadan apartmanin otoparkina koyuyorlar, ustelik apartmana aittir park etmeyiniz yazisi da var. tasindigimdan beri surekli oluyor zaten artik alistim. gecen gun 6 arabalik yer dolu oldugu halde spor salonuna gelen biri yer bulamayip tam ortaya koymus. 6 arabanin hicbiri de cikamiyor. telefon numarasi falan da yok. apartmandaki insanlarin bir yerlere gitmeleri gerekti tam 40 dakika beklediler kendisinin gelmesini. cocugunu aceleyle spora getirmis hanfendi, insanlar tepki gosterince de ozur diledik iste ne uzatiyosunuz tepkisi aldik. daha once kapali otoparkli bir evde oturdugum icin ilk defa boyle bir seyle karsilasiyorum ve inanamiyorum, ya yer yoksa git 10 sokak otesine park et gerekirse sonuc olarak orasi baskasina ait bir yer. boyle seyler yasayaniniz oldu mu? Apartman olarak nasil onlemler aldiniz?




 
bu öküzlere çare bulamazsın
kilitli yatan park demirleri var ama ondada apartman sakinleri her seferinde çıkarken kapatmak zorunda. ilk başlarda kapatırlar ama sonra kimse uğraşmak istemiyor hep açık kalıyor yine gelip park ediyorlar.

  • astronom bey  (14.12.22 18:18:05) 
kilitli park dubası çözüm olabilir. 6 park yerinden herkes bi tane sahiplensin. herkes kilitlesin. başka türlü zor.

önünüze araba parkederse polis çağırın. ceza yazsın. çizin lastik patlatın hatta. bunlar böyle şeylerden anlar. öküzler ya
  • jelly bear  (14.12.22 18:30:33) 
Spor salonu ile konuşacaksınız, size gelen ama bizim otoparka park eden, yolu kapatan araçları artık çektireceğiz diye bilgi vereceksiniz. Siz müşterilerinizi uyarın diyeceksiniz. Sonra otopark önüne araç çekilir levhası koyup, araçları çektirteceksiniz.


  • malheiros  (14.12.22 19:03:50) 
bahsettiğiniz otopark mahalli tapuda sizin apartmana mı ait?


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (14.12.22 19:45:01) 
eğer park edilen araç, diğer araçların çıkışını engelliyorsa hemen acil bir yere gitmemiz lazım senaryosu uydurup polis çağıracaksınız ve araç anında çekilecek. 40 dakika falan beklemeyin bir daha.
onun dışında otopark girişine bariyer koymadığınız sürece işiniz zor.

  • roket adam  (14.12.22 19:58:40) 
Yıllardır aynı problemi yaşıyorum. Araç çektirme işi zor. Sokakta hiçbir engel teşkil etmeyen aracı kaçırırcasına çeken trafik böyle ciddi engel oluşturan durumlara bakmaz bile.

Çizmek, silecek koparmak anlık sinirinizi yatıştırır lakin o kişi eğer oraya bir daha gelecekse caydırıcılık sağlayabilir, onun haricinde dediğim gibi yalnızca sinirinizi atarsınız. Karşı taraf sayko çıkarsa da rezillik olur.

12 senedir oturduğum binaya ait 2 araçlık otopark için mücadele veriyorum. En son maalesef birini darp etmek zorunda kaldım, iş mahkemeye taşındı tatsız mevzular yani.

Arkadaşlar kilitli park dubası demiş ama otoparkımdaki kilitli park dubasını yerinden çıkarıp söküp bir kenara atan insanlar da oldu. Yaptırabiliyorsanız otopark kapısı yaptırın derim ama onun da önüne park ediyorlar. Kapının çıkışının her iki yanına tek aracın sığamayacağı mesafede iki adet ağır beton saksı yerleştirirseniz sorun çözülür sanırım. Çıkış kısmı genişçeyse de iki adet kapı yaptırılabilir belki.

Bir de ek olarak gerçekten araç sahibini yarım saat arasanız da döndüğünde bir ufak özür, nezaket göstergesi olmuyor. Bunu defalarca deneyimledim. Haklıymışçasına üste çıkmaya çalışıyorlar, ki sanırım bu genetik bir kusur, ruhsal bir rahatsızlık. İzahı yok.
  • msb  (14.12.22 20:02:41) 
Salonlarla konusup sonrasinda cektirmek en mantiklisi. Zaten pazar anne babalari iceride iletisim halinde 2-3 tane arac cekilip masrafi ve otoparktan almasi ile ugrasinca kalani da park wtmez.


  • kuzey li  (15.12.22 00:38:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.