Giriş
(6)

Kalın bacaklilar için pantalon

logisticsmanager
Şimdi spor yaptığım için masallahlik bacaklarim var. Pantalonlarin belleri rahatken, bolken bacaklardan sigmaz ya da tam olur.Bu sebepten Pantalona para vermem. Ucuz alip iki yıl giyip atıyorum çünkü sürekli ayni yerden gidiyorlar.Simdi ya gene aynisini yapacagim ya da varsa kaliteli bir şey alacağı
Şimdi spor yaptığım için masallahlik bacaklarim var. Pantalonlarin belleri rahatken, bolken bacaklardan sigmaz ya da tam olur.

Bu sebepten Pantalona para vermem. Ucuz alip iki yıl giyip atıyorum çünkü sürekli ayni yerden gidiyorlar.

Simdi ya gene aynisini yapacagim ya da varsa kaliteli bir şey alacağım.
Buna uyacak pantalon var mi (slim fit olmamali tabi) yoksa gene ucuz polo assn vs tarzi seylere mi gideyim?
0
logisticsmanager
(08.07.23)
Ağdan patlıyor sanırım. Benim de bacaklar spordan kalınlaşınca bacaklar birbirine sürtmekten birkaç ayda pantolonları patlattım. Buna dayanacak kot olduğunu sanmıyorum. Ben hiç yapmadım ama birisi eski duyurularda şunu önermişti. Daha pantolon hiç giyilmeden terzide ağına içten parça diktiriyorsun. Yıpransa da patlamıyor. Tabi dikiş izleri belli olmasın diye hep siyah pantolona yaptırıyormuş bunu
0
Unde bach canim
(08.07.23)
Evet sürtünme ile gidiyor hep. O yüzden para yatiramiyorum hiç çünkü çok güzel pantalonlar o güzel atlara binip gidiyorlar hep.
0
🌸logisticsmanager
(08.07.23)
uniqlo yasadigin yerde varsa.
0
hot potato
(08.07.23)
chino model bakın.
0
lamentoftheperishingroses
(08.07.23)
@hot potato; abi uniqlo bana sanki tam cılız erkek markası gibi geliyor =d ondan hiç bakmadım.
@lamento; chinoda olmaz mi bu?
0
🌸logisticsmanager
(08.07.23)
chinoların yapışmayan, daha bol bir kesimi var, kumaş pantın pamuklusu gibi ondan dedim.
0
lamentoftheperishingroses
(17.07.23)
(7)

Sahip olduğunuz en lüks şey

dissendium
Sahip olduğunuz en lüks şey nedir?
Sahip olduğunuz en lüks şey nedir?
0
dissendium
(08.07.23)
luks deyince fonksiyonu cok onemli olmadigi halde ederi yuksek olan sey diye anliyorum. otomatik kol saatimdir.
0
antikadimag
(08.07.23)
2 adet burberry tshirt. Üretici fabrika mağazasından almıştım ama online storeda şu an teki 17 bin lira
0
Unde bach canim
(08.07.23)
Sanırım hayatımdaki en lüks şey çok sevdiğim işim ve bana sağladığı maddi, manevi imkanlar. Manevi imkanlar ile tatmin sağlıyorum, maddi imkanlar da bana ihtiyacım olanları ve satın alabileceğim zamanı sağlıyor. Zaman da mümkün olabilecek düzeyde özgürlüğü.
0
burka
(08.07.23)
manuel kahve öğütücüm ve aksiyon figür koleksiyonumdaki bikaç parça.
0
Bruce
(08.07.23)
Maddi manevi özgürlük.
0
ruhen hastayim ben
(08.07.23)
cocuk istemeyen sevgili <3
0
mess
(08.07.23)
Sabah uyanınca, istiyorsam kalkmak, alarmsiz. Çok ciddiyim.
0
kisa
(08.07.23)
(2)

Saç Modeli

akhenaten
Tıraş olurken kuaför baya bir sürü şekle sokuyor saçımı, çok da beğeniyorum hepsini, bambaşka biri gibi görünüyorum. Özellikle de yapmıyor bunu, sağa sola atarken kendi kendine oluyor. Evde ben beceremiyorum, ne yapsam olmuyor. Nemlendirmeyi de denedim yine olmadı. Olay tarakta mı ki acaba? Yitik po
Tıraş olurken kuaför baya bir sürü şekle sokuyor saçımı, çok da beğeniyorum hepsini, bambaşka biri gibi görünüyorum. Özellikle de yapmıyor bunu, sağa sola atarken kendi kendine oluyor. Evde ben beceremiyorum, ne yapsam olmuyor. Nemlendirmeyi de denedim yine olmadı. Olay tarakta mı ki acaba?

Yitik potansiyel resmen, acıdım bugün. On yıldır aynı şekilde yapıyorum saçımı.
0
akhenaten
(08.07.23)
nedense o berberin dükkanda yaptığı model evde olmuyor ellerin parmakların açısı kısıtlıyor aynısını yapmaya adam bide ayakta sağdan bakıyor soldan bakıyor önden bakıyor güzel şekil veriyor
0
freebird5406_2
(08.07.23)
tarak aynı tarak ama fön makineleri güçlü oluyor. ama temel sebep bu işi bilmeleri. her ne kadar başka birinin saçını yapmak daha kolay olsa da işi bilmezsen olmaz
0
paintov
(08.07.23)
(7)

Erkek klasik gömlek marka tavsiyesi

marowak
Merhaba herkese. Kendime epey bir gömlek almam lazım. Klasik tarz, düz renk, keten ve kanvas pantolonların üzerine giymelik gömlekler alacağım. Fiyat ve kalite açısından hangi markayı tavsiye edersiniz? D'S damat markasında istediğim tarzda gömlekler var ancak kalitesi nasıldır bilemedim. Ayda 2 def
Merhaba herkese. Kendime epey bir gömlek almam lazım. Klasik tarz, düz renk, keten ve kanvas pantolonların üzerine giymelik gömlekler alacağım. Fiyat ve kalite açısından hangi markayı tavsiye edersiniz? D'S damat markasında istediğim tarzda gömlekler var ancak kalitesi nasıldır bilemedim. Ayda 2 defa falan giyerim bir gömleği. Az kullanarak uzun yıllar kullanmak tercihimdir genel olarak.
0
marowak
(08.07.23)
sirkeci gurun han'a git orada bir suru gomlekci var. spesifik isim soracak olursan mehmet amca var kimse sorsan gosterir. yazik gunah sirf markasi var diye bir gomlege cok para verilmez
0
nibba
(08.07.23)
@Nibba

Teşekkürler. Hiç marka takıntım yok. Hatta logoyu görünür şekilde yapan markaları özellikle tercih etmem. Kalite ve rahatlık önemli benim için. Bu dediğiniz yerde gömlekleri deneme şansımız var değil mi, toptancı gibi olmasın da. Biraz farklı ve kilolu bir vücudum var, her kesim gömlek olmuyor üzerime maalesef.
0
🌸marowak
(08.07.23)
nibba+1

bunun dışında marka olacak diyorsanız bütçe orta durumdaysa dufy iyidir, yüksekse vakko tek geçerim.
0
gule gule
(08.07.23)
diger dukkanlari tam hatirlayamadim ancak mehmet amca kendi deyimiyle yarim gomlek bile satar :)) tavsiye ederim
0
nibba
(08.07.23)
ds damat fena değil. avva nın da kumaşları kalitesi iyi
0
mess
(08.07.23)
marks and spencer. kumaş içeriğini kontrol ederek keten ve pamuklu alabilirsiniz.
0
anna sun
(08.07.23)
brooks brothers
0
antikadimag
(08.07.23)
(2)

Kanal tedavisi ne kadar sürüyor?

roe
Diş hekimine birkaç defa gitmek gerekiyormuş sanırım. Tam olarak nasıl yapıyorlar?
Diş hekimine birkaç defa gitmek gerekiyormuş sanırım. Tam olarak nasıl yapıyorlar?
0
roe
(08.07.23)
İşlem sonunda geçici dolgu yapıyor. Bir gün bekliyorsun. Ağrı olmazsa kalıcı dolgu yapıyor. Bir seans yarım saat sürer. Kanallar zorsa (ince ya da eğrilik fazlaysa sanırım) işlem süresi uzuyor. Bir de uyuşması için başlangıçta yarım saat beklersin. Zor iş ama bitiyor. Diş hekimi değilim.
0
dissendium
(08.07.23)
İki dişimde kanal tedavisi var, biri 7 8 seans sürdü diğeri tek seferde bitti. Dişin durumuna bağlı yani
0
mirty
(08.07.23)
(1)

konut kredisi kullanırken "enerji sınıfı" meselesi

mr.goodcat
bir konut beğendik. özel banka konut kredisi kullanacağız. kullanım oranı evin enerji sınıfına göre değişiyormuş. bu enerji sınıfı bilgisine ulaşamadık. ne emlakçı biliyor ne ev sahibi ne de banka. tapu'da da yazmıyor. nerden bulacağız bu bilgiyi? ona göre krediyi çekebileceğimiz miktar ortaya çıkac
bir konut beğendik. özel banka konut kredisi kullanacağız. kullanım oranı evin enerji sınıfına göre değişiyormuş. bu enerji sınıfı bilgisine ulaşamadık. ne emlakçı biliyor ne ev sahibi ne de banka. tapu'da da yazmıyor.

nerden bulacağız bu bilgiyi? ona göre krediyi çekebileceğimiz miktar ortaya çıkacak çünkü.
0
mr.goodcat
(08.07.23)
Uavt koduyla e-devletten sorgulanabiliyor.
0
orient blue
(08.07.23)
(1)

Şöyle bir kapıyı nereden bulurum?

sekizdokuzon
https://img.imgyukle.com/2023/07/08/rpVwIH.jpeg
0
sekizdokuzon
(08.07.23)
lombozlu
çift açılımlı soğuk oda / restoran / bar kapısı olarak bakarsanız daha hızlı bulursunuz
örnek:
metamutfak.com
0
Ruprect
(08.07.23)

istanbul avrupa yakasında nereden çerçeve alabilirim?

oldz
40x50 boyutlarında çerçeve ihtiyacım var poster ve puzzle için nereden alabilirim? ikeadakiler pahalı geldi
40x50 boyutlarında çerçeve ihtiyacım var poster ve puzzle için nereden alabilirim? ikeadakiler pahalı geldi
0
oldz
(08.07.23)
(2)

Noterde yapılmayan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi

fobfilm
Evin sahibi vazgeçerse tazminat hükümleri yerine getirilmek zorunda mıdır? Mahkemede geçerliliği olur mu acaba? Sözleşme emlakçıda yapıldı.
Evin sahibi vazgeçerse tazminat hükümleri yerine getirilmek zorunda mıdır? Mahkemede geçerliliği olur mu acaba? Sözleşme emlakçıda yapıldı.
0
fobfilm
(08.07.23)
Hocam dün de sordunuz bunu, kısaca "evet". Emlakçı size dava açar ve tazminatı alır, bunu da yapıyorlar. Tanıdıklarım var emlakçılarla davalık olup kaybeden ve türlü tazminat ödemeye mahkum olan. Siz yol yakınken dairedeki kiracının tahliyesi yapıldıktan sonra gayrimenkulü alabileceğinizi, aksi takdirde kiracının çıkmaktan imtina edebileceği, tahliyenin uzun süreceğinden zarara gireceğinizi, evsiz kalacağınızı belirten bir yazı göndermeniz gerekli, bunu da mutlaka bir avukat aracılığıyla yapın. Bunu yaparsanız en azından dava sürecinde eliniz güçlü olur. Varsa ilan onu internetten çekin ve kaydedin. Bazı nedenler de yazarsınız, örneğin emlakçı tarafından yanlış bilgi verildiği vb.
0
malheiros
(08.07.23)
noter tarafından resmi senet şeklinde düzenlenmesi şekil şartı, aksi halde sözleşme geçersiz kabul edilecektir.
0
brkwashere
(09.07.23)
(3)

sağlıklı deodorant, roll on ve güneş kremi

high hopes of the sozluk
selamlar, erkek için sağlıklı ve makul ücretli deodorant, roll on ve belki güneş kremi arıyorum. tavsiye edebileceğiniz markalar nedir? fresh kokuları daha çok seviyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
selamlar, erkek için sağlıklı ve makul ücretli deodorant, roll on ve belki güneş kremi arıyorum. tavsiye edebileceğiniz markalar nedir? fresh kokuları daha çok seviyorum.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
0
high hopes of the sozluk
(08.07.23)
Kokusu olmayan doğal tuz roll on gibi (bildiğiniz tuz kütlesi) deodorantlar var hafif ıslatıp uyguluyorsunuz gayet hoştur.

www.hepsiburada.com

200 lira olmuş tanesi bi gülme geldi kaç liraya aldığımız şey. Epey gidiyor ama onu diyebilirim.
0
hedep
(08.07.23)
rexona clinical serisini kullanabilirsiniz Deodorant veya stick

stick olan kesinlikle etkili. Gün boyu ter oluşmuyor. Ama gün sonunda kesinlikle banyo yapıp temzizleyin. uzun süreli kullanım tahriş yapabilir. fiyat 210 TL
0
janavarorion
(08.07.23)
bi ton kimyasal içeren ürün kullanacağınıza limon suyu ve karbonat karışımını 2 günde bir koltuk altınıza sürün.
0
lamentoftheperishingroses
(08.07.23)
(7)

Izmir uber

logisticsmanager
Tatildeyim, hiç araba kullanasim yok su trafikte.Diyorum taksi vs ile gideyim saga sola.Uber kurdum, var gibi gözüküyor ama ne kadar kullaniliyor izmir'de? Dikkat etmek gereken bir şey var mi?
Tatildeyim, hiç araba kullanasim yok su trafikte.
Diyorum taksi vs ile gideyim saga sola.
Uber kurdum, var gibi gözüküyor ama ne kadar kullaniliyor izmir'de? Dikkat etmek gereken bir şey var mi?
0
logisticsmanager
(08.07.23)
Bildiğiniz taksi şeklinde çalışıyor olması lazım izmir’de. Taksi çağırmaktan farkı yok yani, ticari olmayan araç gelmiyor.
0
orient blue
(08.07.23)
cumartesi-pazar pek trafik olmaz izmir'de
0
useless
(08.07.23)
@useless; normal sağa sola gitme değil de alkol alacağım yerler olacak. Araba ile gidince zaten dikkat ediyorum da trafiğe de hiç giresim olmayinca bakmaya başladım.
0
🌸logisticsmanager
(08.07.23)
www.entaksi.com.tr

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası işbirliğiyle hazırlanmış bir app. bir ara sıkıntı vardı ama düzeldi diye biliyorum.
0
Phoebe
(08.07.23)
@phoebe; abi böyle app mi olur, telefon numarami yazmaya izin vermiyor başında 0 ile. Sıfır koymayinca yanlış diyor.
Email ile giriş desem ekrana alfabe değil sadece rakam getiriyor :/
0
🌸logisticsmanager
(09.07.23)
izmir'de bitaksi de kullanılıyor. onu da deneyebilirsiniz.
0
false pretension
(09.07.23)
Logistics, yine çökmüş demek ki, bir ara düzelmişti kullanmıştım birkaç defa. İyi oldu yazdığın, ona güvenmeyeyim hiç
0
Phoebe
(09.07.23)
(4)

Harbiye cemil topuzlu - otopark

mor oje
Konsere geldigimde park ettigim bir yer var. hemen kucukciftlik ve harbiyenin dibinde, tunelin icinden girisi var. arabayi park edince de lutfi kirdar’in icinden gecip konser alanina iniyorsun. Bildiniz mi orayi?Adresi, otopark adi veya konumu neydi bilen var mi? Bulamadim bi.
Konsere geldigimde park ettigim bir yer var. hemen kucukciftlik ve harbiyenin dibinde, tunelin icinden girisi var. arabayi park edince de lutfi kirdar’in icinden gecip konser alanina iniyorsun. Bildiniz mi orayi?

Adresi, otopark adi veya konumu neydi bilen var mi? Bulamadim bi.
0
mor oje
(08.07.23)
burası mı?

i.hizliresim.com
0
oldz
(08.07.23)
Aynen burdan devam edince tunelin ortasinda sagda girisi
0
🌸mor oje
(08.07.23)
Inter Park - İstanbul Kongre Merkezi Otoparkı

goo.gl
0
oldz
(08.07.23)
Supersiniz, tenk yu!
0
🌸mor oje
(08.07.23)
(1)

Kafa masajı

sorucu
İstanbul'da kafa masajı yapan yer tavsiye edebilir misiniz? Spa olur, kuaför olur.https://www.youtube.com/shorts/SmbK342whfoSpalarda göremedim pek kafa masajı.
İstanbul'da kafa masajı yapan yer tavsiye edebilir misiniz? Spa olur, kuaför olur.

www.youtube.com

Spalarda göremedim pek kafa masajı.
0
sorucu
(08.07.23)
Bu masaj olayları berberlerde popüler oldu, bu videodan başla diğerlerini de sen bulursun, merak ettiğine gidersin :)
youtu.be
0
freebird5406_2
(08.07.23)
(11)

Sizi ne mutlu eder?

naksidil
Kısa vadede olabilecek/alınabilecek (ev/araba türü değil de) giyim kuşam mücevher ya da ince zevkler nelerdir? Seyahat de olabilir borsa yatırımı da koleksiyon da olabilir değişik mutfakları deneyimlenmek de spor da olabilir yani her şey olabilir. Kısa vadede sizi mutlu edecek şey ne olabilir?
Kısa vadede olabilecek/alınabilecek (ev/araba türü değil de) giyim kuşam mücevher ya da ince zevkler nelerdir? Seyahat de olabilir borsa yatırımı da koleksiyon da olabilir değişik mutfakları deneyimlenmek de spor da olabilir yani her şey olabilir. Kısa vadede sizi mutlu edecek şey ne olabilir?
0
naksidil
(08.07.23)
mücevher cok mutlu eder hem kisa hem uzun vade :D
0
sonsuz
(08.07.23)
Şunu al bunu al diyenler link de verirse mutlu olurum :)
0
🌸naksidil
(08.07.23)
Eski merak ve heyecan duygumun geri gelmesi
0
freebird5406_2
(08.07.23)
oyun bilgisayarı:(
0
nothing in my way
(08.07.23)
o kadar şey var ki :D.

garmin bir saat fena olmaz, güzel bir viski(glenfiddich 18) olabilir, sevgiliyle yapılacak tekne tatili, gidip wimbledon finalini canlı izlemek vs. vs. saymakla bitmez.
0
gule gule
(08.07.23)
ABD tatili.
0
dissendium
(08.07.23)
Parfüm.
Bir senedir almadim, zaten 20 tane falan var da olsun.
0
logisticsmanager
(08.07.23)
green card
0
antikadimag
(08.07.23)
İhtiyacım olan herşeye sahibim. İlla ki "Yav söyle işte birşey" derseniz güzel bir pijama takımı, kaliteli bir tıraş seti, güzel bir kitap, kullanışlı bir dürbün ve kısa bir kaplıca tatili oldukça mutlu edebilir.
0
burka
(08.07.23)
Hamam (kese, köpük, masaj)
Evcil hayvanla oynamak
Kaçamak tatil
Güzel kaliteli bir kulaklık
Kitap almak için hediye çeki

Hepsine ihtiyacım var ve çok mutlu olurdum.
0
buzbebek
(08.07.23)
(1)

stan smithler'in kalitesizleri de mi çıkı pyasaya

regina phalange
sanki deri değil de daha kalitesiz malzemeden yapılmış orijinal mağazalarda görüyorum. benim eski stan smithlere benzemiyorlar daha light versiyonu gibiler. bunları kullanan var mı memnun musunuz nedir bunlar?
sanki deri değil de daha kalitesiz malzemeden yapılmış orijinal mağazalarda görüyorum. benim eski stan smithlere benzemiyorlar daha light versiyonu gibiler. bunları kullanan var mı memnun musunuz nedir bunlar?
0
regina phalange
(08.07.23)
süperstar ve stan smith modellerinde farklı ürün kodları mevcut. (eg4849, fx565 gibi) bunlar ürünün malzeme kalitesine göre belirleniyor. bazıları sentetik ve geri dönüştürülmüş malzemeden üretilirken bazıları doğal deriden üretiliyor. malzeme kalitesi ve konfor açısından temel fark bu. aslında epeydir bu farklılık var fakat döviz bazlı fiyatlama yaptıkları için deri olmayan ve görece daha ucuz olan modeller daha çok satıyor haliyle.
sadece bize özel bir durum da değil. ben almanya'dan yıllarca 80 euroya alıyordum superstarın deri olanını artık o bile 120 euro olmuş en son 120'den aldım.

ikinci fark ise kullanılan iç tabanlık. ortholite ve primegreen tabanlıklar adidasın kendi ürettiği tabanlığa göre daha konforlu ve daha pahalı. dolayısıyla ucuz olan sentetik malzemeli ürünlerde kendi tabanlığını kullanırken 120euro olan doğal deri modelinde ortholite kullanıyor.
0
ezkaza
(08.07.23)

sendikal tazminat

bir soru sorcam
işe iadedede bu talep edilmeyip sonradan açılırsa dosyalar birleştiriliyor muişe başlatmama tazminatıyla birlikte verilmiyorayrı dava açılması kanuni boşluk oluiturabilir mi
işe iadedede bu talep edilmeyip sonradan açılırsa dosyalar birleştiriliyor mu

işe başlatmama tazminatıyla birlikte verilmiyor
ayrı dava açılması kanuni boşluk oluiturabilir mi
0
bir soru sorcam
(08.07.23)

Tc kimlik çipi düştü

1837837
Başına gelen var mı? Ne yapmalı?
Başına gelen var mı? Ne yapmalı?
0
1837837
(08.07.23)
(4)

Bu çalışma şartları ile işe girilir mi ?

darth plix
Cumartesi dahil 8-18 çalışmapazar tatilmaaş 13 bin TLyemek var.iş e-ticaret sitesi için ürün girme aciklama girme. site daha açılmamış açılınca müşteri şikayetlerini falan da ben değerlendiricem. ürünleri tanımam gerek tabi bunun için.bunun dışında bilgisayar işlerine de bilgi işlem sorumlusu ile be
Cumartesi dahil 8-18 çalışma
pazar tatil

maaş 13 bin TL

yemek var.

iş e-ticaret sitesi için ürün girme aciklama girme. site daha açılmamış açılınca müşteri şikayetlerini falan da ben değerlendiricem. ürünleri tanımam gerek tabi bunun için.

bunun dışında bilgisayar işlerine de bilgi işlem sorumlusu ile beraber bakıcam benim boş vaktim olursa.
0
darth plix
(08.07.23)
senin ihtiyaç durumunu bilemem ama günde 10 saatten haftada 60 saat için verilen maaş düşük. işin yoğun olacak. birden çok iş yaptıracaklar
0
paintov
(08.07.23)
sadece iş öğrenmek katlanırım veya para kazanmak için çalışırım diyorsan olabilir yoksa şartlar çok kötü 3 farklı iş tanımı var.
Dediğin şekilde bir işte her pazar tatil yapabilirsen çok şaşırırım.
0
balllooon
(08.07.23)
Tabiki iş çok dandik.
Bu işten bir şey ogrenmeniz de zor. Bildiğimiz veri girişi işte.
Yalan olmasin da bir fabrikaya işçi girseniz şundan daha iyi çok rahat alırsınız.
Tabi başka çare yoksa girin o sira başka iş bakin. Yanlış hesaplamiyorsam saatsel olarak asgariden bile düşük oluyor.
0
logisticsmanager
(08.07.23)
Cumartesi olmasa katlanilir ama cumartesi olayı deal breaker. Bı de altıya kadar. O paraya çekilmez.
0
sanguine
(08.07.23)
(5)

2023/2024 uzaktan öğrenme ya da hibrit olur mu?

summerof69
mart ayında yök başkanı, hibrit öğrenime geçip, "isteyen okula gitsin, isteyen online izlesin" demişti. üniversiteye giriş sınavının kaldırılabileceği yönünde uçuk bir açıklaması da olmuştu. bu açıklamaları doğrultusunda, sizce 2023-2024 öğrenim yılı da uzaktan ya da hibrit olur mu? ya da bunu sadec
mart ayında yök başkanı, hibrit öğrenime geçip, "isteyen okula gitsin, isteyen online izlesin" demişti. üniversiteye giriş sınavının kaldırılabileceği yönünde uçuk bir açıklaması da olmuştu. bu açıklamaları doğrultusunda, sizce 2023-2024 öğrenim yılı da uzaktan ya da hibrit olur mu? ya da bunu sadece deprem bölgesi için mi sınırlarlar? gerekçeleriniz ya da duyumlarınız nelerdir?

teşekkürler.
0
summerof69
(08.07.23)
olmaz artık fazla uzadı
0
jelly bear
(08.07.23)
olmaz fazla uzadı +1
yurtlar boş, zaten çoğu boştu +1 (seçim öncesi akp karşıtlığının gençler arasında yayılmasına engel olabilmek için, gençlerin toplu hallerde bulunabileceği, akran paylaşımı ve muhalif etkilere maruz kalabileceği toplaşmalara engel olabilmek için yurtlar bahane edildi)
üniversitelilere hizmet veren esnaf açlıktan ölecek noktaya geldi, pandemideki uzaktan eğitimin yaralarını saramadan deprem uzaktan eğitimi ile düşene bir tekme daha vurulmuş oldu. şu ekonomik koşullarda bir uzaktan eğitimi daha kimse kaldıramaz.
hibritten hiç kimse memnun değil, ders yapan hocalar yüz yüze derslerde 100-150 kişilik sınıflarda max 3 kişiye anlattı, videoları kimse izlemedi. ders yapmayan zaten yapmadı, maaş boşuna yattı haram zıkkım olsun ama öğrenciler dersten geçtiyse sesini çıkarmadı, sadece kalanlar şikayet etti.
belki sadece deprem bölgesi için okullara hibrit veya uzaktan, hatta belki deprem bölgesin üniversitelerine kayıtlı öğrenciler için özel öğrencilikle başka üniversitede ders alma hakkı verilir.
özetle hibrit veya uzaktanı olumlayan hiç bir şey olmamasına rağmen, eleştiren çok fazla aktör ve faktör var. neyi gerekçe gösterecekler de uzaktan veya hibrit diyecekler, nasıl bir mantıklı açıklama yapacaklar diye düşünüyorum, sonra bi gülme geliyor. mantık ne arar la türkiyede diyorum. ve aklıma bu twit geliyor: twitter.com
0
halanne
(08.07.23)
uzaktan olmaz ama depremden veya pandemiden bağımsız olarak yök'ün uzun vadede müfredatın %30'unu uzakan yapma hedefi var. kısacası eğitim yüzyüze olur ama bazı dersler (çoğunlukla türk dili, ingilizce, atatürk ilkeleri vb. dersler) uzaktan olacak her türlü.
0
hrskrs
(08.07.23)
türkçe, ingilizce gibi dersler zaten pandemiden önce de internet üzerinden veriliyordu.

artık uzaktan olmaz, olmasın da. teorik derslerin bir kısmı lojistik kolaylık sağlaması aısından çevrimiçi yapılabilir ama üniversite çağındaki öğrencilerin iki kişiyle arkadaşlık etmeden, iki hoca yüzü görmeden mezun olacak seviyeye gelmesi skandal.

ha türkiye'de üniversite yok orası ayrı; normalde üniversite ilimin, kültürün bir araya toplandığı özel bir yer olmalıdır. isteyen oraya gider. bizde üniversiteler vatandaşa gidiyor, bu da güzel bir şeymiş gibi pazarlanıyor.

yine de üniversite eğitimi alınacaksa okula gitmek şart bence artık, hadi pandemide tamam ama depremde bile hiç gereği yoktu bunun. devlet istese rahatlıkla hallederdi.

o zaman muhtemelen vatandaş tepkisinden, gençlerin bir araya gelmesinden vs. çekindiler herhalde ama artık öyle bir korkuları da yok seçimden sonra. yüz yüze olur artık.
0
mark greg sputnik
(08.07.23)
olmaz, yaz okulları bile yüz yüze planlandı.
0
matlii
(08.07.23)
(1)

Emeklilik talebimin yanlış değerlendilmesi?

Wolfware
merhabalarbabam için sağlık kurulundan rapor alıp emeklilik için başvurduk. bizi 5510 sayılı kanunun 25.nci maddesine göre yüzde 60 malul olmadığımızdan reddettiler. doğrudur raporumuz yüzde 57 zaten. fakat bizim başvurduğumuz kanun 28.maddenin 5inci fıkrası. yani 50-59 oran:16 yıl sigortalılık süre
merhabalar

babam için sağlık kurulundan rapor alıp emeklilik için başvurduk. bizi 5510 sayılı kanunun 25.nci maddesine göre yüzde 60 malul olmadığımızdan reddettiler. doğrudur raporumuz yüzde 57 zaten. fakat bizim başvurduğumuz kanun 28.maddenin 5inci fıkrası. yani 50-59 oran:16 yıl sigortalılık süresi 4320 gün tamamlandığında emekliliği kabul eden bağ kur kanununa göre değerlendirilmek istiyoruz. neden bizi 28inci maddeye göre değerlendiriyorlar? (üstelik verdikleri evrakta çalışma gücümün kaybının tespiti(5510/28-5 fıkra) işaretlememize rağmen.
0
Wolfware
(08.07.23)
Dilekçenizde o maddeyi ilgi gösterip daha sonra "ilgi (a) kanun maddesine göre değerlendirilmesi hususunda dediniz mi?

Bazen memurların kafası basmayabiliyor ya da ezbere iş yapabiliyorlar.
0
alperz
(08.07.23)
(3)

Zamsız pasaport harcı

ronartest
3+ yıl için zamsız bir şekilde bugün ivd üzerinden harcı yatırdım, ama randevuyu en erken salı gününe verdi. Ne olacak şimdi farkı da yatırmamı mı isteyecekler, yoksa elimde dekont olduğu için kabul edecekler mi?
3+ yıl için zamsız bir şekilde bugün ivd üzerinden harcı yatırdım, ama randevuyu en erken salı gününe verdi. Ne olacak şimdi farkı da yatırmamı mı isteyecekler, yoksa elimde dekont olduğu için kabul edecekler mi?
0
ronartest
(08.07.23)
nşa'da ücret farkını isterler. planlı zam dönemlerinde öyle oluyor. fakat bu zam apar topar geldiği için yatırılmış ücretleri kabul de edebilirler. bekleyip öğreneceğiz hep beraber.
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(08.07.23)
aynı şeyi 2022 aralıkta yapıp halen pasaportu gelmeyenler var. vatandaşın yararına tek bir şey çıkmıyor bu ülkede.
pasaport acilse farkı ödemenizi tavsiye ederim isterlerse.
0
artci sarsinti
(08.07.23)
ilgililer için paylaşayım, kabul edilmedi. vergi dairesine gidip farkı yatırmamı istediler.
0
🌸ronartest
(11.07.23)
(4)

Potsdam vs. Berlin

fadetoreality
Potsdam'da çalışıp Potsdam'da kalmak mı daha iyi, yoksa Berlin'de kalmak mı? Niye?- Araba yok, tren kullanılacak.- Tek kişilik eşyalı ev lazım.Günlük 30x2 dakikalık tren yolculuğu çok kötü gelmiyor, İstanbul trafiği ömrümüzü yediğinden alışığız. Ama trenden sonra şehir içi ulaşımı da ekleyince 3 saa
Potsdam'da çalışıp Potsdam'da kalmak mı daha iyi, yoksa Berlin'de kalmak mı? Niye?

- Araba yok, tren kullanılacak.
- Tek kişilik eşyalı ev lazım.

Günlük 30x2 dakikalık tren yolculuğu çok kötü gelmiyor, İstanbul trafiği ömrümüzü yediğinden alışığız. Ama trenden sonra şehir içi ulaşımı da ekleyince 3 saate filan çıkarsa pek iyi olmaz tabii.

Nerede kalmayı tercih ederdiniz?

Danke.
0
fadetoreality
(08.07.23)
Param ve seçme şansım olsa Potsdamı tercih ederdim. Berlin (90’ların) Yeldeğirmeni ise Potsdam (90ların) Moda’sıdır.
İşe yakın olur,
Daha sakin temiz ve estetik mimarili bir komşuluğu olur.
“gerçek” batı avrupada gibi hissedersiniz kendinizi vs.
Potsdam kesinlikle daha güzel,şirin vs fakat elbette daha küçük bir şehir.
Sıkılınca da Berlin’e gidilir vs.
20lerimin başında olsam vs belki yine de Berlin’i tercih edebilirdim.


Tren tam merkezde bırakıyor bu arada eve kadar yürümesi, tramvayı bisikleti vs var bunun.. bunları da düşünün. Aynı şekilde Berlin’de tam HBF da ev bulamayacaksınız belki, mesafe uzayabilir. 3 saate çıkmaz ama bi noktada buna ne gerek vardı diyebilirsiniz.

Hepsinden ötesi.. önce ev bulun da : ))
İstemediğiniz yer olursa da üzülmeyin.
0
jimjim
(08.07.23)
iki sehirde de halihazirda ev bulunmamissa henüz, cok fazla karsilastirma yapmaya gerek yok acikcasi. ne de olsa nerede ev cikiyorsa sansina oraya tasinacaksin. iki sehirde de gayet hos yasanilacak bölgeler var, pek hos olmayan bölgeler de var.

neticede berlin'i potsdam ile kiyaslamak da pek mantikli degil, zira berlin büyük sehir ve sehrin icinde irili ufakli birbirinden tamamen farkli, her kesime hitap eden bölgeler mevcut. sorun ev bulmada. ama potsdam'da da ev bulmak epey zor.

--

berlin'de s1 hattina yakin bölgelerde ev bakmanda fayda var: sbahn.berlin
ayrica mesela re7 trenine odaklanabilirsin: www.vbb.de

ama potsdam'da nerede calisacagini da bilemiyoruz tabii...

yalniz her sey bir yana, trenlerde siklikla yasanilan aksakliklar, is cikisi saatlerindeki yogunluk ve berlin insaninin huysuzlugu bi zaman sonra hakikaten can sikabilir.
0
soso
(08.07.23)
berlinde ev bulamayacagin bulsan da cok pahali olacagi icin potsdam.
0
sonsuz
(08.07.23)
bu tür durumlarda evin işe yakın olması daha avantajlı diye düşünüyorum. her gün toplu taşıma ile gidip gelmek bir yerden sonra işkence oluyor. berlin'e ne zaman gitmek istersen gidersin zaten. o yolu keyfi olarak haftada 3-4 kez gidip gelmek, her gün zorunlu olarak gidip gelmekten daha az koyar.
0
hrskrs
(08.07.23)

gramer öğrenmeden konuşma odaklı ingilizce kursları

0zlem
Böyle kurslar var ne kadar etkili bunlar?ya da gramer gerçekten önemli mi?ve biz bu şekilde ingilizceyi öğrensek okuma ya da yazma yapabilir miyiz?
Böyle kurslar var ne kadar etkili bunlar?

ya da gramer gerçekten önemli mi?

ve biz bu şekilde ingilizceyi öğrensek okuma ya da yazma yapabilir miyiz?
0
0zlem
(08.07.23)
(1)

Kadın iş arkadaşına doğum günü hediyesi ?

useless
Er kişi olarak ne almalıyım? yarın doğum günü partisi var, çok pahalı bir şey almak istemiyorum maksat elim boş gitmeyim.
Er kişi olarak ne almalıyım? yarın doğum günü partisi var, çok pahalı bir şey almak istemiyorum maksat elim boş gitmeyim.
0
useless
(08.07.23)
ev ürünleri satan mağazalarda mum setleri var
0
freebird5406_2
(08.07.23)
(1)

Ankara Didim ulaşım hk.

therevo
Merhaba denizli üzerinden gidiliyor ama yol yaklasık 11-12 saat falan suruyor otobus ve kisisel araç ile. Sanırım bir otoyol projesi var aydın denizli arası, bu yol bu mesafeyi etkiler mi, bilen biri var mı acaba?
Merhaba denizli üzerinden gidiliyor ama yol yaklasık 11-12 saat falan suruyor otobus ve kisisel araç ile.

Sanırım bir otoyol projesi var aydın denizli arası, bu yol bu mesafeyi etkiler mi, bilen biri var mı acaba?
0
therevo
(07.07.23)
Yol mesafeyi ciddi oranda etkiler evet çünkü o yol hem kamyon ve otobüs hem otomobiller ile çok yoğun bir yol. Ama bitmesi 4-5 yılı bulur.
Bu arada 11 saat değil Denizli üzeri 8 buçuk saat gösteriyor navigasyon.
0
etna
(08.07.23)
(2)

Almanyadaki iletişim olmayan akraba

balllooon
Vefat etse haberi Türkiyedeki tek tanıdığına gelir mi gelirse nasıl gelir? Bu arada Almanyada başka tanıdık yok yani kan bağı olan tek kişi burda. Almanyada vefat ederse sonrasında ölüm belgesi gibi belgeler bize kadar ulaşır mı?
Vefat etse haberi Türkiyedeki tek tanıdığına gelir mi gelirse nasıl gelir? Bu arada Almanyada başka tanıdık yok yani kan bağı olan tek kişi burda. Almanyada vefat ederse sonrasında ölüm belgesi gibi belgeler bize kadar ulaşır mı?
0
balllooon
(07.07.23)
Alman varandaşı mı değil mi?
0
jimjim
(08.07.23)
evet Türk ama Alman vatandaşı. Tek hayatta olan yakını Türkiyede ama kontağımız yok sorunumuz o hayatta mı onu bile öğrenemedik. Hangi eyalette yaşıyor Tckn si ne onu da bilmiyoruz.
0
🌸balllooon
(08.07.23)
(7)

Bu parfüm sahte midir

dre mithatoğlu
Herkese merhabaFotodaki parfümü hanıma trump avmdeki magazadan satın aldım. Satıcı 8 saat kalıcı demişti. Ancak 1 saat bile degildir. Parfüm islerinden hiç anlamadıgimdan size sormak istedim.Bunun sahte olup olmadigini nerden anlariz, bu fotodakini daha evvel kullanan varsa kaliciligi nasil sizde, k
Herkese merhaba

Fotodaki parfümü hanıma trump avmdeki magazadan satın aldım. Satıcı 8 saat kalıcı demişti. Ancak 1 saat bile degildir.

Parfüm islerinden hiç anlamadıgimdan size sormak istedim.

Bunun sahte olup olmadigini nerden anlariz, bu fotodakini daha evvel kullanan varsa kaliciligi nasil sizde, kaziklandik mi?

www.hizliresim.com
0
dre mithatoğlu
(07.07.23)
foto yok ki??
0
evrem
(07.07.23)
Geliyo hemen yukleyemedim bi turlu

www.hizliresim.com
0
🌸dre mithatoğlu
(07.07.23)
Foto yok. Trump'da hangi mağazadan aldınız? Parfümlerin kalıcılığı kişiye göre değişebiliyor.
0
old possum
(07.07.23)
hangi magaza? +1

bu parfümü biliyorum ben. edt olg. icin kaliciligi iyi olmayabilir zaten cok güclü bi koku da degil ama fragrantica da kimisi kalıcı demis kimisi de kalici degil demis. batch koduyla sorguladiniz mi?
0
evrem
(07.07.23)
Batch koduna göre 09.03.2020 uretimiymis

Nichols perfume diye bir magaza. Trumpta hem bodrumda hem de ust katlarda magazasi var
0
🌸dre mithatoğlu
(07.07.23)
Parfüm islerinden anlamadiginiz için satici kisinin öylesine kafadan salladigini anlamamissiniz.
Dünyada saat garantili kalicili parfüm yok, üstüne bu kişinin tenine göre çok değişir. Misal bazı insanlarda kalıcı olan bende hiç olmaz misal.

Fragranticaya göre hiç de kalıcı değil.
www.fragrantica.com
0
logisticsmanager
(08.07.23)
kutuda ve şişe absürt basım hataları yoksa anlayamazsın. ayrıca kokudan da fazla anlayamazsın. çünkü formulasyonları sık sık değişebiliyor. güvenilir mağazadan aldıysan problem yoktur
0
paintov
(08.07.23)
(5)

Komşu ülkelerin dilleri

dissendium
Merhabalar. İşimde lojistikle ilgileniyorum bazen. Bulgar bir tırcıyla konuştum. Türkçe konuşabiliyordu az da olsa. Komşu diyor. Sayıları biliyor. Siz komşu ülkelerin dillerini az da olsa biliyor musunuz? Yunanca falan biliyor musunuz? Arapçayı merak ediyorum ben.
Merhabalar. İşimde lojistikle ilgileniyorum bazen. Bulgar bir tırcıyla konuştum. Türkçe konuşabiliyordu az da olsa. Komşu diyor. Sayıları biliyor. Siz komşu ülkelerin dillerini az da olsa biliyor musunuz? Yunanca falan biliyor musunuz? Arapçayı merak ediyorum ben.
0
dissendium
(07.07.23)
tırcılar farklı ülkelere sürekli girip çıktığı, insanlarla bir şekilde diyaloğa girdiği için çok anormal değil bilmesi. sınır şehirlerinde esnaf, halk falan da bilir hem gelip gidenler hem de orada yaşayan farklı uyruklular sayesinde. ben de kişisel meraktan biliyorum mesela temel 3-5 şeyi. yunanca hariç çoğu balkan dili+rusça birbirine çok yakın zaten.
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(07.07.23)
Suriyeliler sayesinde az da olsa alış veriş yapacak kadar arapça öğrendim diyebilirim. Bir çok Suriyeli de işi gereği idare edecek kadar Türkçe öğrenmiştir.
0
diyecevaplandı
(07.07.23)
Abi senin yeni iş ne ki tirci ile muhatap oluyorsun :)

Tircinin öyle olması çok normal. Onun sebebi komşu olmamiz değil tirci olmasi. Dedem eskiden tirciymis o da gittiği ülkelerde yarim yamalak bir şeyler dermis.
0
logisticsmanager
(08.07.23)
logisticsmanager lojistikte çalışan eksiği var. Üretim mühendisiyim. Yükleme yapılırken takip ediyorum.
0
🌸dissendium
(08.07.23)
bulgaristanda neredeyse herkes türkçe biliyor çünkü orada çok fazla türk var, ya komşusu ya çalışanı ya sınıf arkadaşı, ya gittiği dükkanın sahibi türk ve dolayısıyla türkçeye aşinalar. bulgarların türkçe bilmesi doğru bir komşu ülkenin dilini öğrenmiş olma örneği değil yani, gerçi düşününce komşu olduğumuz için orada çok fazla türk var da diyebiliriz.
doğu karadenizde kimse gürcüce bilmez ama gürcistanda çok kişi türkçe bilir çünkü çok türk gidiyor ya da onlar bavul ticareti için türkiyeye geliyor.
gündeydoğu sınırında neredeyse %78,72625 arapça bilir ama sınırın öbür tarafında kimse türkçe bilmez.
iran sınırındakilerin farsça bildiğini hiç sanmıyorum, arapça biliyorlardır ama.
karsta ermenice bilen çok çok az olduğuna eminim.
yani demem o ki, komşuluktan ziyade komşunun diliyle ne kadar muhattap olduğuna ya da tarihsel ve etnik bağlarına göre değişiyordur.

demem o ki, komşuluktan ziyade
0
halanne
(08.07.23)
(2)

Muğla İstanbul yolu üzerine yapılacaklar

damba
Merhaba, yarın sabah Muğla’dan İstanbul’a doğru yola çıkacağız. Yol üzerinde (çok da yoldan sapmadan, ama az sapabiliriz) neler yapmayı önerirsiniz? Şu müze, şu yemek, şurayı görün dediğiniz bir şey var mı?
Merhaba, yarın sabah Muğla’dan İstanbul’a doğru yola çıkacağız. Yol üzerinde (çok da yoldan sapmadan, ama az sapabiliriz) neler yapmayı önerirsiniz? Şu müze, şu yemek, şurayı görün dediğiniz bir şey var mı?
0
damba
(07.07.23)
efes antik kent
0
anti-kahraman
(07.07.23)
izmir'de selçuk-efes ve/veya şirince görülebilir
bursa da ulucami ve/veya iskender
susurluk'ta ayran ve tost
0
etna
(07.07.23)

davetiye için matbaa önerisi

la mort heureuse
selamlar, aşağı yukarı 100 tane düğün davetiyesi bastıracağız, tasarımını kendimiz yaptık. düzgün kağıdı olan bir yer arıyoruz. tavsiyeniz var mıdır? lokasyon istanbul, beşiktaş kadıköy tarafları olursa süper olur.
selamlar, aşağı yukarı 100 tane düğün davetiyesi bastıracağız, tasarımını kendimiz yaptık. düzgün kağıdı olan bir yer arıyoruz. tavsiyeniz var mıdır?

lokasyon istanbul, beşiktaş kadıköy tarafları olursa süper olur.
0
la mort heureuse
(07.07.23)
(2)

Benzinli eski araç için Castrol mü Mobil 1 mi?

ikikerekac
Veya başka önerisi olan
Veya başka önerisi olan
0
ikikerekac
(07.07.23)
Cok fark edeceğini sanmam ama Shell helix lerde iyi. Dökme yağ falan alma da
0
primetime
(07.07.23)
Markadan önce yağın türü (5/30 gibi ) daha önemli.

Liqui moly alıyorum araç için.
0
diyecevaplandı
(07.07.23)
(1)

3 yıl kısıtlama

yetkili birine benzeyen abi
IMEI sorgulamada geçen bu ifade ne anlama geliyor?01/01/2026 tarihine kadar ....tc kimlik numaralı kişi adına kayıtlı hatlarla kullanımı kısıtlanmıştır
IMEI sorgulamada geçen bu ifade ne anlama geliyor?

01/01/2026 tarihine kadar ....tc kimlik numaralı kişi adına kayıtlı hatlarla kullanımı kısıtlanmıştır
0
yetkili birine benzeyen abi
(07.07.23)
o tarihe kadar sadece belirtilen kişinin üzerine kayıtlı hatlar ile kullanılabilecek telefon

pasaport kiminse sim kart da onun olacak yani. başkasının hattı o telefonda çalışmayacak.
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(07.07.23)

Twitter'da rastladigim bir alıntı...

encokbenisevinnolur
... arıyorum.Hayat bir yolculuk değil bir oyundur mantığında bir şey deniyordu."Yaşamı yolculuk metaforu ile ele almanın devri geçti, artık oyun metaforu daha işlevsel xyz sebeplerden ötürü." Aşağı yukarı böyle bir cumleydi.Twitter'da gördüm ve kayboluverdi akışta nedense. Söyleyen Jung diye belirti
... arıyorum.

Hayat bir yolculuk değil bir oyundur mantığında bir şey deniyordu.
"Yaşamı yolculuk metaforu ile ele almanın devri geçti, artık oyun metaforu daha işlevsel xyz sebeplerden ötürü." Aşağı yukarı böyle bir cumleydi.

Twitter'da gördüm ve kayboluverdi akışta nedense.
Söyleyen Jung diye belirtilmiş gibi hatırlıyorum

- Jung'un böyle bir ele alışı sözü var mı, varsa referans verebilir misiniz kitap, konuşma, makale?

- Jung değilse kim olabilir, aklınıza bir isim geliyor mu, şu kişi söylemiş olabilir diye?
0
encokbenisevinnolur
(07.07.23)

İnstagram ve engelleme üzerine

Pardonx
Selam duyuruVarsayalım birisi bizi instagramda engelledi. Arkadaşımızın takip ettikleri ya da takipçilerim listesinde görünüyor mu görünmüyor mu? Teşekkürler.
Selam duyuru
Varsayalım birisi bizi instagramda engelledi. Arkadaşımızın takip ettikleri ya da takipçilerim listesinde görünüyor mu görünmüyor mu? Teşekkürler.
0
Pardonx
(07.07.23)

KZ ZSN Pro'yu geçecek kulaklık tavsiyesi

prole
Merhaba arkadaşlar. 3 senedir kullandığım KZ ZSN Pro kulaklığımı yükseltmek istiyorum. Bugün keyfine teknosa'ya gittim, orada duran kablolu ve kablosuz sennheiser, marshall, philips, sony kafa üstü kulaklıkları denedim, benim KZ'nin yanından bile geçemeyecek kadar dandiklerdi ne yazık ki. Basslar yo
Merhaba arkadaşlar. 3 senedir kullandığım KZ ZSN Pro kulaklığımı yükseltmek istiyorum. Bugün keyfine teknosa'ya gittim, orada duran kablolu ve kablosuz sennheiser, marshall, philips, sony kafa üstü kulaklıkları denedim, benim KZ'nin yanından bile geçemeyecek kadar dandiklerdi ne yazık ki. Basslar yok, tizler zayıf, volume düşük. Böyle uçuk bir fiyatı olmayacak (max 2500, 3000) ve zsn pro'yu yükseltmek için alınabilecek bir kulaklık tavsiyeniz var mıdır acaba? Kulak içi tercihimdir ama kafa üstü de olur. Çok sorunlu olduğu için bluetooth kulaklıktan vazgeçtim gibi.
0
prole
(07.07.23)
(15)

faiz + risksiz kazanç + din sorusu

avatar is back
bir arkadaşımla bu konuyu çok sert tartıştık hiç anlaşamadık sizin fikrinizi merak ettim. ikimizin bir ortak arkadaşımız var ve faize vs tamamen günah gözüyle baktığı için hiç bulaşmıyor. hayatı boyunca k.kartı bile kullanmadı. şimdi bu ortak arkadaşımız bankadaki yıllık %x faize bile "haksız ve eme
bir arkadaşımla bu konuyu çok sert tartıştık hiç anlaşamadık sizin fikrinizi merak ettim.

ikimizin bir ortak arkadaşımız var ve faize vs tamamen günah gözüyle baktığı için hiç bulaşmıyor. hayatı boyunca k.kartı bile kullanmadı. şimdi bu ortak arkadaşımız bankadaki yıllık %x faize bile "haksız ve emeksiz kesin kazanç" gözüyle baktığı için haram olarak görüyor. buraya kadar ok, kendi hayat tarzıdır.

geçenlerde kocaelide bir bayideki tanıdığı nakit vermesi durumunda 840k sıfır bir aracı direkt teslim edeceğini söylemiş, bu çocuk da eşinin altınlarını, kendi altınlarını bozmuş, ailesinden borç harç etmiş gidip arabayı almış, ailesinin durumu pek olmasa da 150k civarı parayı hemen alma sebebi de kesin olarak kar edeceklerini bilmeleri falan. kendi aracı var ve bunu tamamen kar etmek için girişmiş. bu arada bu olaylar seçimden bir kaç hafta önce gerçekleşiyor. çünkü düşüncesi seçimden sonra doların çok artacağı, araba fiyatlarının uçacağından emin olması. sonuç olarak aracı bir kaç gün önce 1.150 milyona satıyor. merak edenler için araç crossland paketi bilmiyorum

şimdi asıl arkadaşımızla tartıştığımız şey de buydu, ben yıllık %8 faize (bankalardaki %30-40 mevduata dahi) bile günah-haram gözüyle bakan, kesin ve risksiz kazanç olduğu için tamamen haram olduğunu söyleyen birinin bu şekilde tanıdık vasıtasıyla sıra beklemeden araç alan "alsam en az 100-150 kazanırım" deyip 300 civarı kazanan birinin yaptığının dinen de ahlaken de çok saçma ve çelişkili olduğunu söylerken arkadaşım bunun çok olağan olduğunu söylemesi oldu.

ben kar eden arkadaşım gibi bakmıyorum hayata, hatta benim tanıdığım biri olacak bir bayide tüm arabaları ondan alıp kendim piyasada bu şekilde sata sata hem kendim kazanır hem de bayide bana aracı ayarlayacak kişiye pay verirdim, bunun kuralı budur benim için. ama faizin yıllık getirdiğine çok sert karşı çıkıp kesin para gözüyle görüp haram demek ve yıllık faizin neredeyse 2 katı bir kazancı çok kısa bir sürede kazanmak nasıl helal oluyor o zaman?

tekrar ediyorum, ben yaptığı yanlış falan demiyorum ama bu yapılan dinen de haram olmuyor mu o zaman? neye dayanarak buna çok normalmiş gibi bakıp yıllık faize zebanilik günah olarak bakıyorlar? şimdi baktım benim banka aynı paraya 12 aylık süre için 240k para verirken bu arkadaş 300 civarı parayı 2 ayda kazanmış :D tek riski 300 yerine 200 falan kazanmasıydı. yani bu insanların bakış açısını anlamaya çalışıyorum.
0
avatar is back
(07.07.23)
yani aynı soruyu kredi ve "Kâr Payı Oranı" mevzusunda da var. şu an tüm ihtiyaç kredileri aylık %2.5 falan ama bu tip arkadaşlarımın gittiği bankalarda %2.5 civarına kar payı alıp karşılığı borç veriliyor :D aynı hesap değil mi yahu? bu insanlar kendilerini mi kandırıyor cidden anlayamıyorum
0
🌸avatar is back
(07.07.23)
Tanıdık sayesinde başkalarının önüne geçip arabayı alma kısmı hak yemek oluyor, onda problem var. Onun dışında dini bir problem yok. Ucuza alıp pahalıya satmış. Ticaret yapmış.
0
michael_knight
(07.07.23)
bunu ticaret yapıyorum düşüncesi ile yapmıştır diye düşünüyorum, kendisine de sormak isterdim açıkçası arkadaşım olsa
0
freebird5406_2
(07.07.23)
faizle ticaret bambaşka şeyler. ikisinin kazanç riski aynı değil tl bazında faiz yüzde 100 kazanç vereceğini söylüyor, araba aynı değil sonuçta bir emtia artacağını öngörmüş zor bir şey olmasa da.

tanıdık vasıtası konusundaysa satan devlet değilse satan kurumun böyle bir zorunluluğu yoksa kimseye eşit davranmak zorunda değil, alan ile satanın arasında olan bir durum. eşe dosta 100'e satar diğerine 150 burada da bir problem yok. dediğim gibi iki taraf da özel ise bu şekilde, gidip devletten ihale alınması vb. şeylerden bahsetmiyorum. burada bir hak yeme durumu mevzusu görmüyorum.
0
gule gule
(07.07.23)
Dinen bir sakınca yok. Malı ucuza alıp pahalıya satma işine ticaret diyoruz. Peygamber mesleğidir hatta.

Sırada öne geçmek de kesinlikle hak yemek değildir. Bayii tüm insanlığa eşit davranma yemini mi etti sanki, devlet kurumu değil orası adam peşin para varsa hemen satarım demiş kendi malıdır. İsterse sadece yozgatlılara satış yapacağım diye şart bile koyabilir.
0
yenibirgüzelnick
(07.07.23)
Dünya senin gibiler yüzü suyu hürmetine dönüyor.. yenibir+1
0
primetime
(07.07.23)
bu tür insanlar ekonomiyi tam bilmiyor ama ekonomiyi bizden daha iyi kokluyorlar :D sonuçta kazanan o bak.

Haram olan faiz haksız elde edilen gelir. Enflasyon yıllık %30'dan fazlaysa banka %30 veriyorsa o kâr değil. Paranı korumak. Ama dindarlar bunu anlamak istemiyor.
Ona sorsan arabayı yarın 1.150m'a satmak helal çünkü o günkü değeri bu. E paranın da değeri düştüğü için bugün 840k tl'n yıl içinde %30+ eridiği için ve bankaya kullanması için kaynak sağladığın için banka o parayı veriyor. Tefeci faizi olsa ayrı.

Ticaret helal ama sırada öne geçmek veya yakınını öne geçirmek bence kul hakkı olmalı. Ama Türkiye'deki dinciler veya dindarlar öyle olmadığını düşündüğü için her yer akraba kaynıyor işte. (bir de enflasyon garanti olduğundan sonraki partiye attığın insanlar daha çok TL ödeyecek, resmen onlara zarar veriyorsun)

not: askerdeyken katılım bankasında çalışan bir arkadaşla konuşmuştuk, oradaki kar payı ile faiz bayağı aynı şey ama kabul etmiyor dediğin gibi. Dinen faiz almak haram olduğu için ne olduğuna bakmadan reddediyor. Ama bugün 1 liranla 1 ekmek alıyorsun seneye 2 liraya ekmek satılacak, al sana 2 lira desen okey diyecek :D
0
nhk ni youkosu
(07.07.23)
nasıl ticaretle faizi kıyaslayıp "ticaret nasıl haram değil" diyorsun ki? orasını bağlayamamışsın anlatımında.

senin yaklaşımınla diyelim ki ticaret de haramsa, geriye bir tek hizmet sektörü kalıyor.

"kesin ve risksiz kazanç olduğu için" ticarette risk var diğerine kıyasla farkettiysen.

meselenin yüzdeyle miktarla ne alakası var ki
sattığından %100 200 kar edenler var
sağlık sektörü ne yapacak, 1'e maledip 5'e satıyor
faiz haram, o kadar, bitti. haram oluşunun faydası, hikmeti ayrıca konuşulur.
0
mimo
(07.07.23)
Doğru anladıysam, burada mesele faiz değil, normal bir ticaret dolayısıyla para karşılığı bir alış veriş var. (Araç piyasasının uçması ayrı konu.)

Faiz ise bir ticaret değil. belli bir süre içinde "aynı türden olan iki şey arasında zamanla oluşan bir farkla" birlikte bunların taraflar arasında el değiştirmesi söz konusu.

İslam fıkhı kaynaklarında incelenirse faizin bir çok çeşidinden bahsedilir.
Faizin en çok oluşma ihtimali yerlerinden biri de kuyumculuktur.

Faizin toplum hayatına bir çok yönden zararının olamasının yanı sıra neden yasak olduğu hususunda geçen zamanda okuduğum bir kaynakta şöyle yazıyordu: Eğer faiz serbest olsaydı kimse kimseye karşılıksız bir şey vermezdi.
0
diyecevaplandı
(07.07.23)
şu soruyu kendine sorarsan doğru cevabı bulursun
parayı paradan mı kazanmış ticari bir nesneden mi?
paradan para kazanmak haram evet ticari bir nesneyi alıp satarak faiz yemiş olmaz. ticaret olur. bu hesapla bütün galericiler günahkar olurdu.
0
etna
(07.07.23)
arkadaşının aracı o fiyata bulabilrip iyi bir karla satabilmesinin temel nedeni faize bulaşmaması ve helal kazanç arayışı

zaten %36 gibi kar yapmış
bunun yerine dolar ya da altın alsaydı %25 gibi bir şey kazanacaktı
fazladan %11 kazanmış ki o araba garajda bile dursa biri çizer biri sürter
risk sonuçta

bu arada 6ay 6bin km nerede_?
0
bir soru sorcam
(08.07.23)
Hızlı okudum umarım atladığım bir şey yoktur.
Cevaba gelirsek öncelikle senin ve bir çok insanın faizin haram olması konusunda ciddi bilgi eksikliği mevcut.

Faiz ile alışveriş olayı farklı, haram olan ticaret yapmak, bundan kazanç elde etmek değil; ki isterse yüksek olsun.

İslam hukukuna göre alışverişin bir takım şartları var, bu şartları karşılayan her tür alışveriş, ticaret helaldir. Ticaret ekonomiyi çeviren bir sistem. Ekonomist değilim şimdi kavramların kaşını gözünü yarmayım :)
Faiz ise piyasayı bozan, ticareti ifsad eden uzun vadede birileri çok kazanırken birilerinin hakkını alan vs vs bir sürü sorun ortaya çıkaran bir sistem. Bu konuda Necmettin Erbakan’ın baya detaylı açıklamalı videoları vardı, dediğim gibi ekonomik şeyleri çok anlamam, kendi anlayabileceğim kadarını dinledim. Detaylarını meraklısı varsa bakabilir.

Dolayısıyla faiz de bir tür ticaret gibi ancak İslam hukukunun kurallarına uymadığı için haram. Verilen örnekteki kişi islamın tam da hukuki şartlarına uygun alışveriş yapmış, gitmiş arabayı almış her tür risk var bu işte ama işi yaver gitmiş. Araba zarar görebilir, beklediği dolar durumu olmayabilir, araç elinden gidebilir vs bir dolu risk var. Bankadan faize girdiğinde daha en başında biliyorsun şu kadar faiz oranıyla şu kadar getirecek diye.

Katılım bankalarının da durumu bu şekil yani aynı piyasada iş yaptıkları için kar payı oranları benzer oluyor ancak işleyişte bazı farklar var. Mesela kredi kartında asgari ödeme yoktu, mesela Kuveytturk’ten ihtiyaç kartı aldığımda bankadan arayıp islam hukukunda bey akdi denilen alışveriş şartlarına uygun cümlelerle vekalet alınmıştı vs.

Hasılı alışveriş ile ticaret ile faiz kazancı aynı değil hükümleri farklı.
0
epitaf
(08.07.23)
bu arada bankaların verdiği faiz değil
zarar etmiş oluyorsun
bankalar mb daha ucuza kredi verdiği için aradaki farkla kar edebiliyor
o da işletme masrafı + paranın değer kaybı zaten

faiz x verip x+1 almak
bizim ekonomide faizle borç alan geri öderken kar ediyor, yani faiz yemiş oluyor tersten

bu maliyeti de faize bulaşmayan vatandaş finanse ediyor

o yüzden
kredi çekerken 1.6 milyon 1 kg altın ediyor
10 sene sonra bankaya 1 kg altın geri ödemiş miyim diye sorgulamak gerekir
x=x denklemi için

hiçbir banka da bunu finanse edemez neden borç verip 10 sene geri almak için beklesin?
0
bir soru sorcam
(08.07.23)
Dini kurallar çok genel, faizin haram olması da bir çıkmaz bence. Faiz paranın kirasıdır, eğer faiz olmasa kimse borç bulamaz. Para da alınıp satılan bir meta, ben birine borç verdiğimde o paranın alım gücünü kiralamış oluyorum, para geri döndüğünde alım gücü düşüyorsa neden borç vereyim? Her neyse bu dini kural sonuçta sorgulamak manasız.

Ama bazı ruhu kurnaz tipler "ticaret helal" diyerek ticarette her türlü manipülatif hareketi de helal görüyor. Dinde de bunla ilgili faizde olduğu gibi bir kural yok zaten. Onun için "ticaret helal yaa" diye yaptıkları her şeyde vicdanlarını rahatlatıyorlar.
0
akhenaten
(08.07.23)
faiz haramdır, bu ayetlerle hadislerle çok net bir kural. ama arkadaşınızın yaptığı ticaret. kesin gözüyle baksa da doların, araba fiyatlarının düşme riski var mı? evet var.
arabayı alırken yukarıda söylendiği gibi alan-satan razı olduktan sonra sıra vs durumu çok bağlayıcı değil. her satıcının müşteri seçme hakkı vardır.
ettiği ya da edeceği karın yüksek olmasında da sıkıntı yok. İslâmiyette kâr haddi yoktur. Yalnız, sıkışık durumda olanlara, yiyecek, giyecek ve barınacak lüzumlu eşyayı yüksek fiyatla satmak haramdır.
dolayısıyla arkadaşınızın inancı ile yaptıkları arasında bence tutarsızlık yok.
0
mustafakesekci
(08.07.23)
(5)

Araç takip cihazı

yargin
Evet Sayın Romalılar,Babam 70 yaşında, bazen araba kullanırken telefonunu duymuyor. Kardeşim panikliyor.https://www.trendyol.com/hedef-takip/takip-cihazi-aylik-odeme-yok-sim-kart-dahil-p-233926627Şu yukarıdaku ürünü bulup arabasına taktırsak iyi eder miyiz?Daha başka ürün tavsiyesi var mıdır?Mümkün
Evet Sayın Romalılar,

Babam 70 yaşında, bazen araba kullanırken telefonunu duymuyor. Kardeşim panikliyor.

www.trendyol.com

Şu yukarıdaku ürünü bulup arabasına taktırsak iyi eder miyiz?

Daha başka ürün tavsiyesi var mıdır?

Mümkün olduğunca aylık ödeme yapmayı tercih etmem. İlla sim kart alınacaksa kendi adıma almayı tercih ederim.
0
yargin
(07.07.23)
AirTag almanızı tavsiye ederim.
Bir iPhone ile çalışır, en çok merak eden ve iPhone sahibi kimse ona tanımlarsınız. Veya birkaç tane de koyabilirsiniz arabaya.

Bazen ötecektir, çok güçlü bir ses değil, bagaja koyarsanız rahatsız etmez.

Ama ondan da kolayı babanızın telefonundan konum paylaşmayı açın, konumunu her zaman görün.
0
michael_knight
(07.07.23)
Konum paylaşma/ebeveyn programı en güzel çözüm
0
kisa
(07.07.23)
@michael_knight Malesef ki hiçbirimizde iPhone yok. Babamın konum paylaşımı açık ama bugün telefonu açık olmasına rağmen 3 saat kadar konumunu bize göstermedi. Neden bilmiyorum.
0
🌸yargin
(08.07.23)
Belki de araba kullanırken telefonu duyuyordur ancak araba kullandığı için açmıyordur.
0
andy kaufman
(08.07.23)
iPhone a gerek Yok
Android için family link programını yükleyip kullanabilirsiniz. Ebeveyn denetimi oluyor.
Konum göstermemesi KİK sebebi de muhtemelen interneti falan kapalıdır
0
kisa
(09.07.23)
(1)

Anadolu Yakasında Canlı Müzik

namandigurai
Merhaba,Yarın Anadolu yakasında öğle veya akşam üzeri saatlerinde canlı müzik dinleyebileceğimiz mekan öneriniz var mı?
Merhaba,

Yarın Anadolu yakasında öğle veya akşam üzeri saatlerinde canlı müzik dinleyebileceğimiz mekan öneriniz var mı?
0
namandigurai
(07.07.23)
kadıköy ağaç ev
0
koela
(08.07.23)
(2)

yurtdışı uçuşlarda yurtiçinden farklı olarak ne yapılıyor?

roe
pasaport kontrolü vb gibi ne tür işlemler var?
pasaport kontrolü vb gibi ne tür işlemler var?
0
roe
(07.07.23)
uçağa binerken pasaport kontrolü (harç pulu dahil) sadece. inince de polis vizeye vs bakıyor. başka fark yok
0
avatar is back
(07.07.23)
gumruk var bir de. bagajini alip cikarken gumruk var, beyan etmen gereken bir sey varsa beyan etmen bekleniyor. bir de rastgele insan cevirip esyalari arasinda kacak bir sey var mi kontrol ediyorlar.
0
lemmiwinks
(07.07.23)
(1)

Buff bandana muadili

hedep
HelloŞimdi bu buff dediğimiz arkadaşların fiyatları yüksek (hak ediyordur o ayrı)Buff benzeri boru bandanalar piyasada bolca var lakin kötü terleten kumaştan kullanışsız şeyler.Şöyle iş görecek kalitede banka hesabını bağırtmıcak olanı yok mudur bunun?
Hello

Şimdi bu buff dediğimiz arkadaşların fiyatları yüksek (hak ediyordur o ayrı)
Buff benzeri boru bandanalar piyasada bolca var lakin kötü terleten kumaştan kullanışsız şeyler.

Şöyle iş görecek kalitede banka hesabını bağırtmıcak olanı yok mudur bunun?
0
hedep
(07.07.23)
decathlon buffları
0
NightBringer
(08.07.23)
(3)

kabin valizi

kırkmerak
merhaba,önümüzdeki hafta almanya aktarmalı kanada uçuşum var, 23 kg büyük valiz ve 8 kg kabin valizini birlikte uçağın alt kısmına verebiliyor muyum?aktarmada kabin valizini yanıma almak istemiyorum.teşekkür ederim.
merhaba,

önümüzdeki hafta almanya aktarmalı kanada uçuşum var, 23 kg büyük valiz ve 8 kg kabin valizini birlikte uçağın alt kısmına verebiliyor muyum?

aktarmada kabin valizini yanıma almak istemiyorum.

teşekkür ederim.
0
kırkmerak
(07.07.23)
veremezsiniz, o iki bagaj hakkı birbirinden ayrı. iki hak herhangi bir şekilde birleştirilemiyor. kabin bagajı da uçak altına vermek için ekstra bagaj ücretini ödemeniz gerekecek.
0
phoarbix
(08.07.23)
Siz yine de durumu açıklayıp rica edin, söylediğiniz gibi mobilite diyerek alabiliyorlar.
0
archmage mahmut
(08.07.23)
Normalde alınmaz ama ben bir keresinde üşendiğim için sormuştum,kabul etmişti. Uçağın doluluğuna bakıyor olabilirler. Kısacası ona güvenip plan yapılmaz ama sormaktan da zarar gelmez.
0
asteriks
(08.07.23)
(4)

Uçak saati

allanpoe
Kafam suan Math lady meme Gibi. Ekte ki gördüğünüz uçağa ben 9gecesi mi biniyorum yoksa 10nda mihttps://ibb.co/3p5VJDM
Kafam suan Math lady meme Gibi. Ekte ki gördüğünüz uçağa ben 9gecesi mi biniyorum yoksa 10nda mi

ibb.co
0
allanpoe
(07.07.23)
9 gecesi saat gece 12den 10 dk sonra.
0
pide
(07.07.23)
9'u 10'a bağlayan gece saat 12'yi 10 geçe kalkıyor. 9'u pazar akşamından havaalanında ol.
0
kibritsuyu
(07.07.23)
9’u 10’a bağlayan gece
0
mrmlq
(07.07.23)
Ay çok mersi
0
🌸allanpoe
(07.07.23)

Gayrimenkul satış sözleşmesi cayma tazminatı

fobfilm
Bir evim var. Bunu satarak yerine aynı fiyata yeni bir yer satın alacaktım. Emlakçılar aracılığıyla hem kendi evimin alıcısıyla, hem de satın alacağım yerin sahibiyle satış sözleşmesi imzaladık. Cayma durumunda her iki sözleşmenin de tazminat oranları eşit olsun diye satan tarafın emlakçısıyla konuş
Bir evim var. Bunu satarak yerine aynı fiyata yeni bir yer satın alacaktım. Emlakçılar aracılığıyla hem kendi evimin alıcısıyla, hem de satın alacağım yerin sahibiyle satış sözleşmesi imzaladık. Cayma durumunda her iki sözleşmenin de tazminat oranları eşit olsun diye satan tarafın emlakçısıyla konuştuk, öyle olduğunu iddia etti ama maalesef öyle değilmiş. Şimdi bir aksilik olması durumunda ben karşı taraftan % 4 gibi bir rakam talep edebilecekken, benim alıcı tarafım benden % 7 gibi bir rakam talep edebiliyormuş. Ne yazıkki emlakçıların baskısıyla biraz aceleye geldi ve ben de sözleşmeleri sağlıklı bir şekilde yorumlayamadım.
Satışların iptal olma sebebi tamamen satın alacağım tarafın kiracısından kaynaklı. Kiracıdan 2 ay sonraya tahliye sözleşmesi alacaklarını vaat edip sözleşmeye de eklediler ancak şuan alamama ihtimalleri var.
Bu sözleşmeler noter huzurunda yapılmadı. Beni biraz yanlış bilgilendirdiler ve aceleye getirdiler.

Hukuki olarak haklarım nedir, sizce süreç nasıl ilerler?
0
fobfilm
(07.07.23)
(4)

kiosk için web yazılımı

phonex
kiosk için wordpress mantığında, yüklenen medyaları oynatabilen sayfa tasarlanabilen açık kaynak php tabanlı bir web scripti vardı. hatta sitesinin uzantısı co.uk idi. belki bir 9-10 sene önce kullanmıştım. şimdi lazım oldu ama hatırlamıyorum. bu uygulamayı hatırlayan var mıdır?
kiosk için wordpress mantığında, yüklenen medyaları oynatabilen sayfa tasarlanabilen açık kaynak php tabanlı bir web scripti vardı. hatta sitesinin uzantısı co.uk idi. belki bir 9-10 sene önce kullanmıştım. şimdi lazım oldu ama hatırlamıyorum. bu uygulamayı hatırlayan var mıdır?
0
phonex
(07.07.23)
Wix mi acaba?
0
burka
(07.07.23)
wix değil. tamamen kiosk tarzı fullscreen çalışan php tabanlı bir cms idi.
0
🌸phonex
(07.07.23)
Joomla, Drupal, Xibo
0
abi bi dizi buldum on numara
(08.07.23)
xibo. tamamdır teşekkürler.
0
🌸phonex
(08.07.23)
(1)

imei başvuru kaydından sonra başka bir form varmış?

anais
O nerede bulamadım
O nerede bulamadım
0
anais
(07.07.23)
başka bir şey yok kayıt yaptıysan ödediysen tamam
0
jelly bear
(07.07.23)
(2)

ülkeye dönnmeden imei kaydı

foseptik çukuru
merhaba, şu an amerikadayım ve ay sonunda ülkeye dönmeden önce iphone alacaktım. :) bugün gidip alsam ülkeye girmeden imei kaydını yaptırabilir miyim?
merhaba, şu an amerikadayım ve ay sonunda ülkeye dönmeden önce iphone alacaktım. :) bugün gidip alsam ülkeye girmeden imei kaydını yaptırabilir miyim?
0
foseptik çukuru
(07.07.23)
son 1 yıl içinde tr'ye girişiniz varsa evet
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(07.07.23)
yok maalesef, ülkeye geri girmiş olmak burda önemli sanırım, teşekkürler
0
🌸foseptik çukuru
(07.07.23)
(2)

bisiklet kilidi önerir misiniz?

a darkness coming
çok güvenlikli olmasına gerek yok. ağır olmaması ve kilitli olmadığı zaman sürerken kadroya bağlanabilmesi/sabitlenebilmesi önemli. bütçe max 500. teşekkürler.
çok güvenlikli olmasına gerek yok.

ağır olmaması ve kilitli olmadığı zaman sürerken kadroya bağlanabilmesi/sabitlenebilmesi önemli.

bütçe max 500. teşekkürler.
0
a darkness coming
(07.07.23)
decathlondan anahtarlı olanı almıştım memnunum

kilitler hırsızlığı önlemez sadece hırsızı yavaşlatır %100 güvence sağlamıyorlar, yutubda bile her türlü kilidin açılma şeklini gösteren videolar var
0
freebird5406_2
(07.07.23)
Ağır olmayanlar bir işe yaramıyor, kilitler de bir süreliğine size vakit kazandırıyor, çalmak isteyen çalıyor yine.
Fakat en azından bununla dışarda rahatça tuvalete filan gidebilirsiniz, ben de kendime bundan aldım:
www.decathlon.com.tr
0
anx
(07.07.23)

Stockholm’den Konya’ya Ağustos veya Eylül ayında uçacak bir yardımcı

megalomaniac
Bir kedimiz var, ağustos veya eylül ayında Stockholm’den Konya’ya gelecek. Tarihi uçuş gönüllümüze göre ayarlayabiliriz. Kedinin biletini biz alacağız. Refakatçiden isteğimiz Arlanda havaalanından kediyi alıp uçakta kabin içinde birlikte uçup Konya havaalanına indiğinde bize vermesi. Konya Havaalanı
Bir kedimiz var, ağustos veya eylül ayında Stockholm’den Konya’ya gelecek. Tarihi uçuş gönüllümüze göre ayarlayabiliriz.
Kedinin biletini biz alacağız.
Refakatçiden isteğimiz Arlanda havaalanından kediyi alıp uçakta kabin içinde birlikte uçup Konya havaalanına indiğinde bize vermesi.
Konya Havaalanında bizzat karşılayacağım.

Önceliğimiz direkt uçuşlar.
Bulunmazsa İstanbul’dan havaalanından bizzat alabilirim.

Güvendiğiniz yakınlarınıza iletebilirseniz, hatta mod’lardan ricam bir süre başa tutturabilirsek çok sevinirim.
Lütfen destek verin, yavrumuz güvenle uçsun.

Şimdiden teşekkür ederim.
0
megalomaniac
(07.07.23)
(4)

Kalp ritmim yüksek doktor spor önerdi

flacs
Merhaba,33 yaşındayım. dinlenme anında genellikle kalp ritmim 95-110 arası değişiyor. doktor bunu düşürmek için magnezyum verdi ve spor yapmamı söyledi.(ekg testi sırasında da 106 çıktı.) düzelmezse daha ayrıntılı inceleriz ama şuan yaptığı testlerden bir sorun gözükmediğini söyledi.o esnada doktora
Merhaba,

33 yaşındayım. dinlenme anında genellikle kalp ritmim 95-110 arası değişiyor. doktor bunu düşürmek için magnezyum verdi ve spor yapmamı söyledi.(ekg testi sırasında da 106 çıktı.) düzelmezse daha ayrıntılı inceleriz ama şuan yaptığı testlerden bir sorun gözükmediğini söyledi.

o esnada doktora sormak aklıma gelmedi ve şimdi şehir dışındayım. zaten 6-7 kilo kadar fazlamda vardı spora başlayacaktım fakat okuduğum kardiyo makalelerinde aşağıdaki hesaba göre koşmamı öneriyor sağlık açısından.
(Most treadmills and wearables will monitor heart rate for you, but another way to calculate is to take 220 minus your age to find your maximum heart rate, then multiply that by .60 to find your target LISS heartrate.)

Yani: (220-33)x0,6 = 112 nabız. bu benim normaldeki nabzım zaten. HITT'e hiç bakmıyorum heralde kalp atışım 200 ü bulur interval bi koşuda. Doktor spor yapmamı söyledi ama detay vermedi. Kalbimi en çok ne kadar zorlayabilirim ? Ben bu internetteki makalelere uymuyorum. Yada zorlamalı mıyım bilmiyorum. Durup dururken kalp krizi falan geçirir miyim acaba ?
0
flacs
(07.07.23)
Spordan çok anlamadan öneriler vereceğim sıkı tutunun.

Spor kondisyon işi değil mi? İşe ufaktan başlayın, koşayım deseniz bile fazla kilo ve kondisyonsuz vaziyette 45 saniye koşabileceksiniz. Güzel güzel yürüyüş ya da bisiklet daha iyi olur sanki daha sonra tempo arttırmalı. Direkt yaşıma göre yapabileceğim maks hr ne olur diye bakarsanız sakatlık çıkabilir hem kalp hem de kas olarak.
0
hedep
(07.07.23)
Bir akıllı saat ya da nabız ölçüm aleti edinseniz iyi olur bence. Yürürken nabzınızın kaç olduğunu öğrenin, bunun üstüne çok çıkmadan bir süre yürüyüşler yapın biraz tempoya alıştıktan sonra yürüyüşleriniz arasına hafif hafif koşular ekleyin.

Spor yaptıkça dinlenme anında nabzınız düşecek. Buna göre temponuzu artırırsınız. Önemli olan nabzınızı düzenli kontrol edip değişimleri görebileceğiniz bir yöntem bulun.

Düzelmezse yeni gideceğiniz doktora danışırsınız.
0
akhenaten
(07.07.23)
benim ailede kalp krizine yatkınlık var. fazla kilom da vardı. salonda hayvan gibi kardiyo ve ağırlık çalışırdım. hatta antreman öncesi termojenik + l-karnitin alırdım. kalp krizi geçirseydim heralde ben geçirirdim spordayken. 150 160 HR falan görürdüm.

tabiki kalbini çok zorlamamalısın ama spordayken nabzın bir nebze yukarı çıkması gerekli. kalbini en çok şekilde zorlama. senin yerinde olsam treadmill üzerinde hafif eğimli hafif tempolu ya da temposuz yürüyüş yapardım. eğer kalp 120-130 iken iyi ter atıyorsan o yürüyüşe devam eder sonrasında hafif ağırlıklarla kas çalıştırırdım.

bu arada hesaplama sanki böyle değildi max heart rate için. daha yüksek olması lazım 33 yaştaki insan için.

holter takılıp 1 günlük kalp ritminiz incelendi mi?
0
false pretension
(07.07.23)
Benim dinlenme kalp ritmim de 100-110 civarıydı. Çok kilo fazlam yoktu ama inanılmaz hareketsiz bir yaşam sürüyordum. Önce hafif tempolu, uzun süreli eliptik bisiklet çalıştım. Sonradan HIIT ve pilatese de başladım. 10kg verdim ve nabzım 80 civarına düştü. Şu an yine bazı sebeplerden dolayı, maalesef hareketsiz bir yaşam sürüyorum son 3 yıldır. Nabzım tekrar 100 civarına yükseldi. Sonuç olarak, spor, nabzı kesinlikle çok etkiliyor. Bir de bol su için, o da nabız için etkili.
0
PhoenixRising
(07.07.23)
(5)

Araç kiralamayla alakalı

nivoandmira
İlk defa kiralamayı düşünüyorum. Yolcu360 sitesi nasıldır ? bir de 400 km toplam km sınırı diyorsa günlük kiralama bedeline yakıt dahil oluyor mu ? ayrıca aracı kiralarken dikkat edilmesi gerekilen noktalar nelerdir.Teşekkürler
İlk defa kiralamayı düşünüyorum. Yolcu360 sitesi nasıldır ? bir de 400 km toplam km sınırı diyorsa günlük kiralama bedeline yakıt dahil oluyor mu ? ayrıca aracı kiralarken dikkat edilmesi gerekilen noktalar nelerdir.Teşekkürler
0
nivoandmira
(07.07.23)
yolcu360'ta kampanyalardan birini kullanabiliyorsaniz iyidir.
km siniri yakitla ilgili degil. vpn ile ingiltere'den baglanip kiralayinca genelde km siniri olmuyor.
duzgun firmalardan kiralamak sorunlari minimuma indirir. avis, budget, sixt benim onerebileceklerim. ama sehirden sehire durumlari degisebilir.
0
lemmiwinks
(07.07.23)
Yolcu360’ı daha önce kullandım, problem yaşamadım.
Dolandırılmamaya dikkat edin, kesinlikle havale-eft vs. ile para göndermeyin. Kredi kartı dışında ödeme almıyor hiçbir araç kiralama firması. Ben budget ile dolandırılmıştım fake websitesi oluşturmuşlar.

Mümkünse app üzerinden yapın ki dolandırıcılık ihtimali azalsın.

Size ekstra sigorta paketleri sunacaktır, ben genelde gerek yok diyorum ama bilmediğiniz bir yoğunlukta çevrede vs. kullanacaksanız ekstra sigorta paketi yaptırmanız faydalı olabilir.

Aracı 2 farklı şoför kullanacaksa ekstra ücret istiyorlar ama bu da gereksiz bence, biz yaptırmamıştık iki ayrı kişi olarak kullandığımız halde.
0
megalomaniac
(07.07.23)
Peki arkadaşlar aracı full depo aldıysak full depo teslim etmem mi gerekiyor ?
0
🌸nivoandmira
(07.07.23)
İlk kiralamanız olduğu için lemmiwinks'in saydığı firmalar ve Garenta'ya bakın. Hangisinde uygunsa onu alın derim.
Kilometre sınırını iyi okuyun, onu aşınca ödeyeceğiniz para az değil.
Yakıt dahil değil. Çoğu firma depoyu full dolu teslim ediyor, full dolu şekilde geri getirmenizi istiyor. Bazıları da depoyu çok az benzinle verip aynı şekilde istiyor.

Kiralarken size son aşamada yeniden soracaklar sigorta isteyip istemediğinizi, o anda şaşırmayın önceden karar verin.
%15-%20 daha ucuz olsun diye bilmediğiniz bir firmadan asla kiralama yapmayın.
Arabayı başka bir şoför daha kullanacaksa onun da kiralamaya gelmesi gerekir, ona ekstra ücret ödemek gerekir vs. bunlara dikkat edin.
Kredi kartı sahibi kiralayan kişi olmak zorunda sanırım.

Arabayı teslim alırken çiziklerine, göçüklerine dikkatlice bakın. Hatta hızlısından bir video çekin etrafında gezerek. Öyle şeyler varsa mutlaka yazdırın teslim alırken.

Yolcu360 aslında sadece arama motoru. Verdiği sonuçlarda adını bilmediğim ama büyük firmaya benzeyen firmalar var. Ben yine de onlardan kiralamazdım. Çünkü kiralık araba ile yapılacak bir kaza kötü bir şirketten alırsanız çok büyük paralara mal olabilir. Aman dikkat.
Kredi puanınıza bakacaklarını, ehliyet yaşınıza bakacaklarını da unutmayın.
0
michael_knight
(07.07.23)
sonuçlarda greenmotion çıkarsa uzak durun.
0
scudman1
(07.07.23)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.