[]

Potsdam vs. Berlin

Potsdam'da çalışıp Potsdam'da kalmak mı daha iyi, yoksa Berlin'de kalmak mı? Niye?

- Araba yok, tren kullanılacak.
- Tek kişilik eşyalı ev lazım.

Günlük 30x2 dakikalık tren yolculuğu çok kötü gelmiyor, İstanbul trafiği ömrümüzü yediğinden alışığız. Ama trenden sonra şehir içi ulaşımı da ekleyince 3 saate filan çıkarsa pek iyi olmaz tabii.

Nerede kalmayı tercih ederdiniz?

Danke.

 
Param ve seçme şansım olsa Potsdamı tercih ederdim. Berlin (90’ların) Yeldeğirmeni ise Potsdam (90ların) Moda’sıdır.
İşe yakın olur,
Daha sakin temiz ve estetik mimarili bir komşuluğu olur.
“gerçek” batı avrupada gibi hissedersiniz kendinizi vs.
Potsdam kesinlikle daha güzel,şirin vs fakat elbette daha küçük bir şehir.
Sıkılınca da Berlin’e gidilir vs.
20lerimin başında olsam vs belki yine de Berlin’i tercih edebilirdim.


Tren tam merkezde bırakıyor bu arada eve kadar yürümesi, tramvayı bisikleti vs var bunun.. bunları da düşünün. Aynı şekilde Berlin’de tam HBF da ev bulamayacaksınız belki, mesafe uzayabilir. 3 saate çıkmaz ama bi noktada buna ne gerek vardı diyebilirsiniz.

Hepsinden ötesi.. önce ev bulun da : ))
İstemediğiniz yer olursa da üzülmeyin.
  • jimjim  (08.07.23 07:47:17) 
iki sehirde de halihazirda ev bulunmamissa henüz, cok fazla karsilastirma yapmaya gerek yok acikcasi. ne de olsa nerede ev cikiyorsa sansina oraya tasinacaksin. iki sehirde de gayet hos yasanilacak bölgeler var, pek hos olmayan bölgeler de var.

neticede berlin'i potsdam ile kiyaslamak da pek mantikli degil, zira berlin büyük sehir ve sehrin icinde irili ufakli birbirinden tamamen farkli, her kesime hitap eden bölgeler mevcut. sorun ev bulmada. ama potsdam'da da ev bulmak epey zor.

--

berlin'de s1 hattina yakin bölgelerde ev bakmanda fayda var: sbahn.berlin
ayrica mesela re7 trenine odaklanabilirsin: www.vbb.de

ama potsdam'da nerede calisacagini da bilemiyoruz tabii...

yalniz her sey bir yana, trenlerde siklikla yasanilan aksakliklar, is cikisi saatlerindeki yogunluk ve berlin insaninin huysuzlugu bi zaman sonra hakikaten can sikabilir.
  • soso  (08.07.23 10:41:35 ~ 10:43:00) 
berlinde ev bulamayacagin bulsan da cok pahali olacagi icin potsdam.


  • sonsuz  (08.07.23 14:16:00) 
bu tür durumlarda evin işe yakın olması daha avantajlı diye düşünüyorum. her gün toplu taşıma ile gidip gelmek bir yerden sonra işkence oluyor. berlin'e ne zaman gitmek istersen gidersin zaten. o yolu keyfi olarak haftada 3-4 kez gidip gelmek, her gün zorunlu olarak gidip gelmekten daha az koyar.


  • hrskrs  (08.07.23 16:08:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.