[]

Kalp ritmim yüksek doktor spor önerdi

Merhaba,

33 yaşındayım. dinlenme anında genellikle kalp ritmim 95-110 arası değişiyor. doktor bunu düşürmek için magnezyum verdi ve spor yapmamı söyledi.(ekg testi sırasında da 106 çıktı.) düzelmezse daha ayrıntılı inceleriz ama şuan yaptığı testlerden bir sorun gözükmediğini söyledi.

o esnada doktora sormak aklıma gelmedi ve şimdi şehir dışındayım. zaten 6-7 kilo kadar fazlamda vardı spora başlayacaktım fakat okuduğum kardiyo makalelerinde aşağıdaki hesaba göre koşmamı öneriyor sağlık açısından.
(Most treadmills and wearables will monitor heart rate for you, but another way to calculate is to take 220 minus your age to find your maximum heart rate, then multiply that by .60 to find your target LISS heartrate.)

Yani: (220-33)x0,6 = 112 nabız. bu benim normaldeki nabzım zaten. HITT'e hiç bakmıyorum heralde kalp atışım 200 ü bulur interval bi koşuda. Doktor spor yapmamı söyledi ama detay vermedi. Kalbimi en çok ne kadar zorlayabilirim ? Ben bu internetteki makalelere uymuyorum. Yada zorlamalı mıyım bilmiyorum. Durup dururken kalp krizi falan geçirir miyim acaba ?

 
Spordan çok anlamadan öneriler vereceğim sıkı tutunun.

Spor kondisyon işi değil mi? İşe ufaktan başlayın, koşayım deseniz bile fazla kilo ve kondisyonsuz vaziyette 45 saniye koşabileceksiniz. Güzel güzel yürüyüş ya da bisiklet daha iyi olur sanki daha sonra tempo arttırmalı. Direkt yaşıma göre yapabileceğim maks hr ne olur diye bakarsanız sakatlık çıkabilir hem kalp hem de kas olarak.
  • hedep  (07.07.23 16:25:57 ~ 19:36:56) 
Bir akıllı saat ya da nabız ölçüm aleti edinseniz iyi olur bence. Yürürken nabzınızın kaç olduğunu öğrenin, bunun üstüne çok çıkmadan bir süre yürüyüşler yapın biraz tempoya alıştıktan sonra yürüyüşleriniz arasına hafif hafif koşular ekleyin.

Spor yaptıkça dinlenme anında nabzınız düşecek. Buna göre temponuzu artırırsınız. Önemli olan nabzınızı düzenli kontrol edip değişimleri görebileceğiniz bir yöntem bulun.

Düzelmezse yeni gideceğiniz doktora danışırsınız.
  • akhenaten  (07.07.23 16:53:18) 
benim ailede kalp krizine yatkınlık var. fazla kilom da vardı. salonda hayvan gibi kardiyo ve ağırlık çalışırdım. hatta antreman öncesi termojenik + l-karnitin alırdım. kalp krizi geçirseydim heralde ben geçirirdim spordayken. 150 160 HR falan görürdüm.

tabiki kalbini çok zorlamamalısın ama spordayken nabzın bir nebze yukarı çıkması gerekli. kalbini en çok şekilde zorlama. senin yerinde olsam treadmill üzerinde hafif eğimli hafif tempolu ya da temposuz yürüyüş yapardım. eğer kalp 120-130 iken iyi ter atıyorsan o yürüyüşe devam eder sonrasında hafif ağırlıklarla kas çalıştırırdım.

bu arada hesaplama sanki böyle değildi max heart rate için. daha yüksek olması lazım 33 yaştaki insan için.

holter takılıp 1 günlük kalp ritminiz incelendi mi?
  • false pretension  (07.07.23 17:09:26) 
Benim dinlenme kalp ritmim de 100-110 civarıydı. Çok kilo fazlam yoktu ama inanılmaz hareketsiz bir yaşam sürüyordum. Önce hafif tempolu, uzun süreli eliptik bisiklet çalıştım. Sonradan HIIT ve pilatese de başladım. 10kg verdim ve nabzım 80 civarına düştü. Şu an yine bazı sebeplerden dolayı, maalesef hareketsiz bir yaşam sürüyorum son 3 yıldır. Nabzım tekrar 100 civarına yükseldi. Sonuç olarak, spor, nabzı kesinlikle çok etkiliyor. Bir de bol su için, o da nabız için etkili.


  • PhoenixRising  (07.07.23 18:56:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.