Giriş
(3)

Suadiye (Bağdat Cd.) taraflarında restoran önerisi olan?

hakkimi ararken gozlerim dolar benim
Merhabalar,bu akşam kız arkadaşımla doğum günü yemeğine çıkalım dedik. Hem ben araç süreceğim için hem de sosyal içici olduğumuzdan, daha çok yemeklerin ön planda olduğu bir yer arayışındayım. İkimiz de pek yemek seçen insanlar değiliz. Çok elegant, çok pahalı bir yer olmasa iyi olur. Townhouse'a ba
Merhabalar,

bu akşam kız arkadaşımla doğum günü yemeğine çıkalım dedik. Hem ben araç süreceğim için hem de sosyal içici olduğumuzdan, daha çok yemeklerin ön planda olduğu bir yer arayışındayım. İkimiz de pek yemek seçen insanlar değiliz. Çok elegant, çok pahalı bir yer olmasa iyi olur. Townhouse'a baktım ama tam aradığım yer gibi gelmedi, biraz ağır kokteyl bar havası veriyor. Welldone da sanki biraz daha günlük bir yer gibi (birkaç kez aile yemeği yedik). Ranchero'ya yakın zamanda gittik, farklı bir yer olsa daha iyi olur. Hani bu ayarlarda başka ne olabilir?

Öneriye açığım. Teşekkürler.
0
hakkimi ararken gozlerim dolar benim
(02.11.23)
Dokuz Ondokuz'a göz atabilirsiniz.
0
whoosie
(02.11.23)
Noir (Biraz pahali), ken sushi&more (uzak dogu mutfagina gore normal fiyatlar), ali ocakbaşı (normal ocakbasina gore yuksek fiyatlar ama eli yuzu duzgun mekan) yakın zamanda gittigim yerler arasinda.
0
mirafiori
(02.11.23)
Verdura isimli bir yer hoşuma gitti. Rezervasyon yaptırdım. Teşekkür ederim.
0
🌸hakkimi ararken gozlerim dolar benim
(02.11.23)
(4)

Setcard hngi marketlerde gecerli?

lapaz
Arkadaslar yunus market dedi ama baska ne var
Arkadaslar yunus market dedi ama baska ne var
0
lapaz
(02.11.23)
Setcard uygulamasını indirirseniz çevrenizde nerelerde geçerli olduğunu görebilirsiniz. İstanbul'da happy center'da geçerli örneğin. Bazı online marketlerde de geçerli.
0
fotrsapka
(02.11.23)
Aslinda ben kirdirmak veya elektronik almak istiyorum. Ifinde bi 10k var
0
🌸lapaz
(02.11.23)
çağrı marketlerde geçerli.
0
skbn
(02.11.23)
mopaş, özkuruşlar, happy center, istanbul dışında pehlivanoğlu (hepsinde değil ama)
0
inheritance
(02.11.23)
(1)

internet şebeke arızası-inşaata bakan dayılar gibi izleyebilir miyim?

fistikthecat
24 saattir internet yok evde,servis sağlayıcı telekom kaynaklı diyor ve arıza varmış diye bahane üretiyor.doğru ise bu arızayı gidip görebilir miyim, bir yerde çalışıyorlardır herhalde değil mi?
24 saattir internet yok evde,
servis sağlayıcı telekom kaynaklı diyor ve arıza varmış diye bahane üretiyor.
doğru ise bu arızayı gidip görebilir miyim, bir yerde çalışıyorlardır herhalde değil mi?
0
fistikthecat
(02.11.23)
Arıza ille de sokakta fiziken çalışmayı gerektirmiyor olabilir. Doğru söylediklerini varsayarsak bağlı olduğunuz port arızası da olabilir, saha dolabının bağlı olduğu sizden 15 km uzaktaki santralin içinde de olabilir, birçok sebebi olabilir yani. Öyle gidip arızanın olduğu noktayı öğrenip oturup izleyebileceğinizi sanmıyorum.
0
orient blue
(02.11.23)
(4)

Kötü ruhsal durum ve ilişki (psikolog tavsiye)

cockiness
Merhabalar,Son aylarda neden olduğunu bilmediğim bir şekilde hiç bir şey yapasım gelmiyor. Evden çalışıyorum zaten. Nerdeyse tüm gün evdeyim. Enerjisi düşük biriydim hep zaten. Ama iyice sıfırlardayım. Arkadaşlarımla bile görüşmüyorum artık. Muhtemelen depresyondayım.Evliyim ve yaklaşık 2 yaşında bi
Merhabalar,

Son aylarda neden olduğunu bilmediğim bir şekilde hiç bir şey yapasım gelmiyor. Evden çalışıyorum zaten. Nerdeyse tüm gün evdeyim. Enerjisi düşük biriydim hep zaten. Ama iyice sıfırlardayım. Arkadaşlarımla bile görüşmüyorum artık. Muhtemelen depresyondayım.

Evliyim ve yaklaşık 2 yaşında bir bebeğimiz var. Bu durum evliliğimizi de etkiledi. Öncesinde doğumdan sonra eşim psikolojik olarak kötüydü. Destek almasını istedim ama o istemedi. Sonrasında şehir değiştirip memleketine gittik. Bir süredir orda yaşıyoruz. Bebeğimize başından beri eşim bakıyor. Bende evde olduğum için yardım etmeye çalışıyorum. Ama bebek galiba tüm enerjimizi alıyor. Şehir değiştirmek ona bi nebze iyi geldi. Spora vs. başladı ama bende bi değişiklik olmadı.

Benim durumumdan ötürü bana sevgisinin azaldığını vs. söyledi. Muhtemel boşanmaya aday bir çiftiz gibi şu an için. En son evde bi öfke nöbeti geçirdim. O günden sonra ben İstanbul'daki evimize geldim. Sonrasında konuştuk. Beraber çabalayalım vs. diye. Ama onda bana karşı sevgi kalmamış gibi hissediyorum.

Eşimin şu anki kararı da bebeğimiz küçük olduğu için aynı evde yaşayalım, bebeğimize beraber bakalım. Akışına bırakalım oldu.

Bende akışına bırakarak çözülemeyeceğini düşünüyorum. En azından benim ya da ikimizin terapi vs. gibi bi destek almasını istiyorum.

Önerebileceğiniz ilişki terapisti ya da depresyon tedavisi için psikolog tavsiyesi istiyorum. Online görüşme olursa sevinirim. İstanbul'da olamıyoruz her zaman.

Ya da sizin başka tavsiyeleriniz varsa onları da dinlemek isterim.
0
cockiness
(02.11.23)
psikolojik destek alın tabi.

ama vucut sağlığınız iyi olmadan psikolojiniz iyi olamaz. bir dahiliye uzmanına görünerek gerekli kan testlerini yaptırın, olabildiğince şekeri, işlenmiş gıdaları azaltın. balık yağı gibi zihne iyi gelen takviyeler kullanın. mümkün olduğunca spor ve fiziksel aktiviteyi hayatınıza katın. fiziken güçlü ve enerjik olunca psikolojik sorunları aşmak çok daha kolay olur.
0
orpheus
(02.11.23)
tam aynı olmasa da bazı yönleriyle benzer denebilecek bir süreçten geçtim, 1 yaş civarı bebeyle biz de ayrılma noktasına gelmiştik, yırttık sonra oradan. sanırım çok iyi anlaşan ve sevgisi çok olan çiftlerde bile çocukla birçok şey yerinden bir oynayabiliyor. o dönemde benim terapist çocuk için en iyi olanın 5-6 yaşlara kadar ayrılmadan anne-baba bir evde görerek büyümesi gibi bir şeydi. fiziksel şiddet ya da ciddi psikolojik şiddet yoksa, durabiliyorsanız bu şekilde kalınabilir çocuğun gelişimi açısından gibi bir şey demişti ek olarak galiba, tam hatırlamıyorum da bu minvalde bir şeylerdi. yani tabii ki çocuğun önünde sürekli kıyamet kopacaksa durulmaması daha faydalı oluyor sanırım.

siz depresyonda olabilirsiniz dediğiniz gibi, orpheus'un dediği kan değerlerine baktırma, vitaminlere falan baktırma gibi şeyleri mutlaka yaptırın, bazı şeylerin azlığı çokluğu çoook şeyi değiştirebiliyor. psikolojik destek de iyi gelecektir her türlü. ilişki terapistinden önce sizin tek almanız belki daha iyi olur, eşiniz için o biraz toparladı demişsiniz ama sizin depresyonunuz (eğer varsa yani) ilişki terapisiyle çözülmez galiba, onu bireysel almak belki daha mantıklı olabilir, oradan sizdeki değişim ilişkinize belki yansır.

eşinizi zaten anlamaya çalışıyorsunuz sanırım, annelik zor, herkes aynı şekilde baş edemiyor. siz çok içe kapandıysanız bunalıyor hatta size sinirleniyor olabilir. çocukla en çok ilgilenen ebeveyn olmak zor. insan yanındaki kişi evden çalışıyor bile olsa evde olduğu için onu çalışıyor gibi görmeyebiliyor ve beklentiyi yükseltebiliyor. gıcık bir durum olabiliyor biraz. size sevgisi kalmamış gibi hissediyor olabilirsiniz, belki gerçekten çok azalmıştır sevgisi ama gerçekten sadece başka duygulardan, belki öfkelerden belki yorgunluklardan, sevgisi geri plana düşmüş olabilir. aşılamayacak bir şey değildir belki. yani doğrudan "sevmiyor beni artık" diye düşünmeyin eğer karşınızda çabalamaya açık birisi varsa. ki belli ki var, akışına bırakalım diyemez kolay kolay sizi sevmeyen bir insan.

umarım her şey gönlünüzce olur.
0
nimberjack
(02.11.23)
Şahsi fikrim; sorun eşinizde ya da sizde değil, koşullarınızda. Elbette bu durumun farkına varabilmeniz için psikolojik yardım alabilirsiniz (siz de eşiniz de). Ama ondan daha önemlisi çocuk anaokuluna başlayana kadar evde yardımcı olması. Siz de evden çalışmak yerine dışarıda çalışacağınız bir düzene geçebiliyorsanız çok faydası olur. Ancak akşama muhakkak evde olun, o çocuğun büyümesine el verin, emek verin. Boşanacak bile olsanız bunu yapmanız gerekir, bence.
İlk çocuğumuz doğduğunda annem, ablam, kocam hepimiz elbirliğiyle büyüttük, yine de akşamları uyutmak ve sabahları o uykusuzlukla işe gitmek bebek 8-10 aylıkken bana nurtopu gibi bir depresyona mal oldu. Minnacık bebeğe bağırdığımı hatırlıyorum "uyu artık, uyu" diye. İkinci çocukta yaşamadım bunu, ama ilkinde biz de öğreniyoruz maalesef.
0
SiyamkedisiZorro
(02.11.23)
Kendimden örnek vereyim 2.5 yaşında kızım var. Eşim ücretsiz izin aldı 2 sene baktı ama tükendi. Annelik gerçekten zor hele yeni dönem annelik çocuğun her şeyini düşünmek insanı yoruyor. Erkekte eşine yardımcı olmayınca iş zıvanadan çıkıyor. Aslında en kritik yerde destek olacak kişiler kaynana veya kız tarafının annesi. Ama iki tatafta yetersizse anne baba sıkışıyor. Ben y kuşağıyım eşimde öyle ikimizde özgür büyüdük kısıtlanınca ayarımız kaçtı. Ama bu hayata beni bağlayan kızım. Zaten çok hırslı biri değilsen hayattan beklentin bellidir. Bir istatistik görmüştüm çocuğunla maximum geçirebileceğin zaman çocuğun 18 yaşına kadar olan dönem. Yani çocuk 18 yaşında evden çıksa çocuğun geri kalan hayatının yüzde 5ine 10una tanık olabiliyorsun. Çocuğun en sevilecek en tatlı dönemleri 0 6 yaş daha ilerisi farklı kaygı ve sorunlar. Sizin sorununuza gelince evde durmak er kişi için gerçekten bunaltıcı bir durum yani evden çalışma zamanı uzak kalıp eşinize zaman vererek bunu aşabilirsiniz.
0
mikahakkinen
(02.11.23)

Western union - para alma

adwokat
Gönderici 5 gün önce tarafıma transfer yaptı. MTCN den sorguladığımda “Para transferi devam ediyor.” Diyor.Daha önce hep 2 gün içinde para geliyordu. Bu sefer 5 gün oldu ses yok. Western union’ı arıyorum. Gönderici kendi ülkesindeki w.u ile iletişime geçmeli diyor.Gönderici mesajlarımı cevaplamıyor
Gönderici 5 gün önce tarafıma transfer yaptı. MTCN den sorguladığımda “Para transferi devam ediyor.” Diyor.

Daha önce hep 2 gün içinde para geliyordu. Bu sefer 5 gün oldu ses yok. Western union’ı arıyorum. Gönderici kendi ülkesindeki w.u ile iletişime geçmeli diyor.

Gönderici mesajlarımı cevaplamıyor.

Kandırılmış olma ihtimalim var mı sizce? Sonuçta ortada bir transfer var. Bunu sorgulayınca görebiliyorum. Gönderici ilk gönderdiği zaman miktarın ekran görüntüsünü de attı.

Bu gecikme normal mi yoksa bir çakallık dönüyor olabilir mi?

Miktar 1200 pound.
0
adwokat
(02.11.23)

Cerrahpaşa'da okuyan ya da çalışan biri var mıdır acaba?

galandar kostumu
Şehir dışındayim, cildiyedeki biyopsi randevumu ertelemem gerekiyor ama asla telefonlar açılmıyor.Orda olan biri cildiye binasına gidip bana yardımcı olabilir mi acaba?
Şehir dışındayim, cildiyedeki biyopsi randevumu ertelemem gerekiyor ama asla telefonlar açılmıyor.

Orda olan biri cildiye binasına gidip bana yardımcı olabilir mi acaba?
0
galandar kostumu
(02.11.23)

Hasta Yatağı 3 motorlu 0 kondisyonda

Nocturne
Selamlar,20 gün çok temiz kullanılmıştır. Yeni alınmış gibidir. Sünger yatağıyla beraber 3 motorlu hasta karyolası.10.000 tl istiyoruz, yenisi şu an sanırım 15.000 veya daha fazla. Resimler de aşağıda bulunuyor.Teşekkürler,https://hizliresim.com/am3cwighttps://hizliresim.com/mkl7ocehttps://hizliresi
Selamlar,

20 gün çok temiz kullanılmıştır. Yeni alınmış gibidir. Sünger yatağıyla beraber 3 motorlu hasta karyolası.

10.000 tl istiyoruz, yenisi şu an sanırım 15.000 veya daha fazla. Resimler de aşağıda bulunuyor.

Teşekkürler,

hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
0
Nocturne
(02.11.23)
(4)

Yatak Seçimi Hakkında

delidir yakalayin
42 yaşına gelmemin etkisi herhalde bel, kalça ağrıları baş göstermeye başladı. mevcut yatağım 11 senelik no name bir yatak. zaten bir kısmı çökük vaziyette. velhasılı kelam bir aydır yatak araştırıyorum. mağazalara gittim denedim. iki yatak arasında kalmıştım ama yataş ile ilgili teslimat problemle
42 yaşına gelmemin etkisi herhalde bel, kalça ağrıları baş göstermeye başladı. mevcut yatağım 11 senelik no name bir yatak. zaten bir kısmı çökük vaziyette. velhasılı kelam bir aydır yatak araştırıyorum. mağazalara gittim denedim. iki yatak arasında kalmıştım ama yataş ile ilgili teslimat problemleri yüzünden gözüm korktu. şuan şu yatağı almak üzereyim ;

Yatsan Uykucu Elite Pillow Top Visco

bu yatağı kullanan var mı ? veya genel olarak yatsan markası ile ilgili sorun yaşayan var mı ? yatsan mağazasındaki kadın ısrarla king koil satmaya çalıştı bilemedim. fakat şuan kampanyası da varken değerlendirmek istiyorum.

sizin başka marka, model öneriniz var mı ?

Çok teşekkürler
0
delidir yakalayin
(02.11.23)
Bu tip ağıların artmasının temel sebebi yatak değil, zayıflayan kaslar ve azalan haraketsizli yüzünden iskelet , eklem, vb gibi bölgelere binan yükün artmasından kaynaklanır bu özellikle omurilik kemiklerinde ve disklerinde görülür ki fıtığın en büyük
sebeplerinden biride zayıflayan kaslardır.

Yatağınızı değiştirmeniz sizi örneğin %30 rahatlatır ancak spor yapıp, zayıflayan kas ve haraketsiz kalmış, eklenlerinizi çalıştırmak size %70 rahatlatacaktır.

O nedenle yatağa çok aşırırı bütçeler ayırmaya gerek yok diye düşünüyorum, Yataş, yatsan, işbir vb. markaları deneyip. fiyat performansı iyi modellerden seçebilirsiniz.


Ayırca yatak alırken değişim veya iade sürelerinede dikkat edin, biz Yataş aldığımızda memnun kalınmaz ize 90 gün değişim süresi vardı.
0
Rao
(02.11.23)
İdaş Sapphire kullanıyoruz, çok memnunuz, sıfır bel-sırt ağrısı. Yatak biraz yüksek sadece.

Yatağa verdiğiniz paraya acımayın, birkaç bin fazla verin, iyi bir yatak alın.
Yatak satan adam bize, günde maks. 1 saat bindiğiniz arabalara konfor için yüzbinlerce lira ödüyorsunuz, ama en az 7-8 saat geçirdiğiniz yatağa gelince ucuz olsun diyorsunuz demişti. Haklı gelmişti :)
0
tss
(02.11.23)
Merhaba,

Bende epey araştırdıktan sonra Yatsan Serta Perfect Sleeper Twin aldım. Bana da çalışan king koil satmaya çalışmıştı sanırım o modellerde bir primlendirme olabilir :)

Sizin istediğiniz yatak benim kullandığımdan bir tık daha sert bir yatak. Ben Switzerland modelini de beğenmiştim ama eşim bir tık daha yumuşak istediği için Perfect Sleeper modelini aldık. Bildiğim kadarıyla büyük otel zincirleri de bu modeli kullanıyor.

Bir de işbir'in modelleri de epey iyi diye biliyorum. Kızıma da oradan almıştım ki arada onun yatağında bende yatıyorum. O da sert yatak modelinden.
0
fernandoenes
(02.11.23)
İşbir hem eşimle bana hem çocuklara. 10 yıl oldu. Başka yataklarda uyuyamaz olduk. O derece muhteşem. İşbir frezya.
0
medre
(02.11.23)
(2)

Fallout oyunları konsolda nasıl?

not sure if serious
Hedef almam, silah kullanmam gereken oyunlardan playstation'da oynarken hiç haz almıyorum normalde ama fallout oyunlarını/ evrenini seviyorum. Deneyimleriniz nasıl? Keyif verir mi?
Hedef almam, silah kullanmam gereken oyunlardan playstation'da oynarken hiç haz almıyorum normalde ama fallout oyunlarını/ evrenini seviyorum. Deneyimleriniz nasıl? Keyif verir mi?
0
not sure if serious
(02.11.23)
Oyunun evreni güzel de oynanış olarak yavan gelmişti bana.
0
clones
(02.11.23)
gayet güzel. fallout 4'ü olumsuz incelemeler duyduğum için beklentisiz bir şekilde oynadım ve oldukça zevkliydi. building kısımları sarmadı onun dısında iyiydi. zamanı yavaşlatan ve durduran V.A.T.S. combat sistemi hedef alma konusundaki dezavantajınızı azaltacaktır.
0
unalub
(02.11.23)
(1)

Bu şarkıdaki enstrüman nedir?

dolantindr
Merhaba. Aşağıdaki linkte yer alan şarkının başında çalan enstrüman nedir acaba girişte, kalın sesli merak ettim. Sonrasında da alttan devam ediyor. Teşekkürler.https://youtu.be/PSl9qmYX9_Q?si=jzILDdUoF-c1Quaq
Merhaba. Aşağıdaki linkte yer alan şarkının başında çalan enstrüman nedir acaba girişte, kalın sesli merak ettim. Sonrasında da alttan devam ediyor. Teşekkürler.

youtu.be
0
dolantindr
(02.11.23)
(bkz: kontrbas)
0
kibritsuyu
(02.11.23)
(2)

Yazılım geliştirmek için ide

o kadar da degil aga
Taa 2005lerde C++ Builder ile win32 yazılım geliştiriyordum. Sonra hayatım tamamen başka yöne evrildi. Geçenlerde arduino ile kapsamlı bir kod yazdım baktım fena değilim hala. JS kolayca adapte olurum gibi görünüyor. Bu noktada istediğim şey aslında aynı rad sistemleri gibi menu, buton, editbox vs g
Taa 2005lerde C++ Builder ile win32 yazılım geliştiriyordum. Sonra hayatım tamamen başka yöne evrildi. Geçenlerde arduino ile kapsamlı bir kod yazdım baktım fena değilim hala. JS kolayca adapte olurum gibi görünüyor. Bu noktada istediğim şey aslında aynı rad sistemleri gibi menu, buton, editbox vs görsel olarak yerleştireceğim ve ardından kodlarını elementlerin eventlerine yazacağım bir ide. Genel olarak web tabanlı uygulama geliştirmek istiyorum. VS Code ile mi başlayayım? Ve bu yönde uygulama geliştirmeyle ilgili udemy vs. ne tavsiye edersiniz?
0
o kadar da degil aga
(02.11.23)
visual studio community edition ücretsiz epey işinizi görür.

udemy fena değil.

udacity'yi tavsiye ederim. coursera'yı da tavsiye ederim.

Learntocodewith.me diye bir sayfa var onu da tavsiye ederim.
0
anten
(02.11.23)
oreilly.com
0
hayirsiz
(02.11.23)
(1)

Aynı paketteki farklı ürünlerin iadesi - hepsiburada

regina phalange
Dün kargoya verdim aynı gün içinde ulaştı görünüyor, biri iade oldu biri hala bekliyor. İki ürün de gitilmedi jelatinleriyle birlikte iade edildi. Bu normal mi?
Dün kargoya verdim aynı gün içinde ulaştı görünüyor, biri iade oldu biri hala bekliyor. İki ürün de gitilmedi jelatinleriyle birlikte iade edildi. Bu normal mi?
0
regina phalange
(02.11.23)
Bu arada ürünler june yani hepsiburadanın kendi markası
0
🌸regina phalange
(02.11.23)
(5)

kulaktan kan sesi gelmesi

inheritance
sağ kulağımdan kanın damarlarda akışının sesi, kan pompalama sesi geliyor. tinnutus mu oluyor bu? google da arattığımda tinnutus çıkıyor.kbbye mi gitmeli yoksa kardiyolojiye mi?
sağ kulağımdan kanın damarlarda akışının sesi, kan pompalama sesi geliyor. tinnutus mu oluyor bu? google da arattığımda tinnutus çıkıyor.

kbbye mi gitmeli yoksa kardiyolojiye mi?
0
inheritance
(02.11.23)
Tinnitus o değil. Tinnitus tam olarak kulak çınlaması. iki tane 1 tl'nin kenarlarını birbirine vurunce çıkan sese benzer.
Kan pompalama diye kasıt, kalp vuru sesi (lup tup veya tık tık) ise, bunu kulağınızı yastığa dayadığınızda duyuyorsanız sorun yok.
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(02.11.23)
merhaba bende anksiyete var bende benzer bulgular yaşıyorum kkbden hariç birde psikologa görünebilirsiniz sonrasında.
0
alp9900
(02.11.23)
yastığa koyunca da oluyordu da, şimdi normal otururken de geliyor.
0
🌸inheritance
(02.11.23)
tansiyonu ölçtürün, yüksekse dahiliye, kardiyo; normalse kbb
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(02.11.23)
Orta kulak iltihabı olduğumda bana da aynen böyle olmuştu. Kulakta bir sorununuz yoksa, tansiyon olabilir.
0
PhoenixRising
(02.11.23)
(7)

Fazla TL yüklenen İstanbul Kart sorunu

marjinal kereste
Merhaba,Turistim. İstanbul'da nasıl olduysa 200 tl den fazla yüklemeyle İstanbul karta para attım. Bireysel kart değil gişeden alınan sıfır kart.Sanırım 3 sene içinde kullanmam lazımmış ama senede 2 defa gelen ben 3 senede o karti bitiremem. Sorum su.Bu kartta ki fazla yüklenen parayı geri nasil ala
Merhaba,

Turistim. İstanbul'da nasıl olduysa 200 tl den fazla yüklemeyle İstanbul karta para attım. Bireysel kart değil gişeden alınan sıfır kart.

Sanırım 3 sene içinde kullanmam lazımmış ama senede 2 defa gelen ben 3 senede o karti bitiremem.

Sorum su.

Bu kartta ki fazla yüklenen parayı geri nasil alabilirim?

- İstanbul kart dolum yapan yerlere karti kirdirtabilir miyim?

- Bir ara bu kartlar kredi karti yerine geçecek haberleri vardı ama onda daha sonuç yok sanırım.

- Kartta ki parayı nakit çekemiyorum peki İstanbul İl sınırı içindeki örneğin belediyelerin Cafe sinde kredi karti yerine bu karttaki parayı alışveriş için kullanabilir miyim?

- Veya son çare gelene geçene karti verip içindeki bakiye kadar karşı taraftan nakit mi alayım?
0
marjinal kereste
(02.11.23)
Marketlerde geçiyor. Hangileri bilmiyorum, ama uygulamadan bakabiliyor olmanız lazım.
0
auroraaurora
(02.11.23)
belediyenin kendi kafeleri var, orda geçiyor. gir bir cheesecake ye, kahve iç. hamburger yaptır olmadı. her şey var.
0
adivar
(02.11.23)
starbucks hesabına yükleyebilirsin
0
jelly bear
(02.11.23)
bir ara getirde de geçiyordu. Eğer değiştirmedilerse tabi.
0
nuevo
(02.11.23)
istanbulkart uygulamasını yükleyip seçenekleri görebilirsiniz. mesela lcw'de kullanılabiliyormuş veya multinet kabul eden yerlerde geçiyormuş.
0
lazpalle
(02.11.23)
a101 bim carrefour hakmar getir migros şok ve lcw mağazalarında kullanılıyor. halk bakkalarda ve multinet geçen yerlerde istanbul'da kent lokantalarında geçiyor
0
exlibris
(02.11.23)
İçindeki bakiyeyi starbucks'a aktardım en azından bir kahve içmiş olduk. Güzel çözümmüş.
0
🌸marjinal kereste
(08.11.23)

Agalarla Galatasaray maçı izlemelik mekan önerisi

baldan kaymak
Anadolu yakası altunizade çevresi var mı böyle bi mekan? Üsküdar Kadıköy Acıbadem olur.Kola türevi ve yemek yeterli. Alkol tüketmiyoruz.
Anadolu yakası altunizade çevresi var mı böyle bi mekan? Üsküdar Kadıköy Acıbadem olur.

Kola türevi ve yemek yeterli. Alkol tüketmiyoruz.
0
baldan kaymak
(02.11.23)
(1)

facebook hesabım gitti.

phonex
çok sık girmediğim şifresi de basit bir şahsi hesabım vardı. geçen hafta patlatmışlar hesabı. hesabım çalındı, kimlik yükleme falan yaptım. (hesap gerçek adımdı) 48 saat içinde incelenecek, dönülecek yazısını gördüm ancak 1 hafta olmasına rağmen dönen yok. elin tayvanlısı hesaba çöktü. yapılacak baş
çok sık girmediğim şifresi de basit bir şahsi hesabım vardı. geçen hafta patlatmışlar hesabı. hesabım çalındı, kimlik yükleme falan yaptım. (hesap gerçek adımdı) 48 saat içinde incelenecek, dönülecek yazısını gördüm ancak 1 hafta olmasına rağmen dönen yok. elin tayvanlısı hesaba çöktü. yapılacak başka bir işlem var mıdır? aslında çok da umrumda değil ama işte hırs yaptım.
0
phonex
(02.11.23)
meta'nın tr ofisi var diye biliyorum, taşınmadılarsa oradan Google'da aratınca adres çıkıyor. Burası ile iletişime girmeyi dene istersen. Yoksa Cimer'e yazıp şansını dene.

"Ticari ad:
Meta Platforms İstanbul Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi
Adres:
Esentepe Mahallesi, 23 Temmuz Sokak No: 2/1 Şişli, Istanbul"
0
Huan8
(02.11.23)
(7)

Ev alma konusunda ikilemde kalmak

Rao
Merhabalar, Kiradan kurtulmak için oturmalık bir ev ihtiyacımız var , Kısmı kredi kullanılarak alınacak, (min %60) mevcut durumda kredi oranları yüksek ve konut piyasası yavaş. Beklenen 1.20 kampanyasının söylentisi bile çıksa fiyatların dahada yükseleceği biliyoruz.Yapışkan enflasyon devam ettiğ
Merhabalar,

Kiradan kurtulmak için oturmalık bir ev ihtiyacımız var ,

Kısmı kredi kullanılarak alınacak, (min %60) mevcut durumda kredi oranları yüksek ve konut piyasası yavaş.
Beklenen 1.20 kampanyasının söylentisi bile çıksa fiyatların dahada yükseleceği biliyoruz.
Yapışkan enflasyon devam ettiği için haliyle bu yavaş yavaşta olsa ev fiyatlarına girecektir.

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, daha mantıklı geliyor veya sizin farklı bir öneriniz olabilir mi ?


1-Sıkı pazarlıkla beklemeden almak (kredili)
2-1.20 konut kredi kampanyasını beklemek
3-Eldeki paraya göre fırsat arsa , arazi vb. gib satın almak, ( ileride satılmak üzere )
4-Hiç bir şey almayıp, parayı borsa, altın, kripto vb yatırım araçlarında sepet yaparak değerlendirmek ve büyütmek
5-Mevcut para ile temelden bir ev projeye girmek ( firma tanıdık ve güvenilir )

Edit :

6.seçenek

-Yine kredi çekmeden eldeki parayı uygun bir ev alıp, kiraya vermek. Daha sonra yeterli para veya uygun kredi şartları oluştuğunda bu evi satıp, oturulacak evi satın almak. Amaç burada ev kısmı da olsa ev fiyat artışlarından
oluşabilcek zararlardan korunmak.



Değerli fikirleriniz için şimdiden çok teşekkürler.
0
Rao
(02.11.23)
kira dediğin dipsiz kuyudur. at at ne doyar, ne dolar.

en kısa zamanda kendi evinize geçebileceğiniz kira yerine kredi ödeyebileceğiniz bir eve geçebilmenizi tavsiye ederim.

bir önceki kiracıma zorla kredi çektirip ev aldırttım. "bak ben seni bu zam furyasında 1 sene idare edebilirim. imkanın varken evini al çık. yoksa bu fırsat bir daha ele geçmez" dedim. şimdi beni nerede görse teşekkür ediyor.
0
phonex
(02.11.23)
Maalesef şu ortamda karar vermek çok güç.

Sadece son madde için : şu ortamda temelden eve girilmez. Bir anda inşaat maliyetleri yükselirse, firma güvenilir bile olsa, evi yapamaz. Ya da sizden ekstra para ister.


.
0
kartallar yuksek ucar
(02.11.23)
1 de olur ama (biraz 4 sonra üzerine 5) gibi karlı olmaz ama riski de ona göre az tabi. 3 asla. 2 olduğunda ev fiyatları da yükseliyor.
0
gece abisi
(02.11.23)
Aynı durumdayım. Ben 4. Seçeneği uyguluyorum. Sepet büyüdüğünde evi alacağım. Şimdilik iyi gidiyor.
0
adwokat
(02.11.23)
Aynı ikilemdeydik ve biz ev almayı tercih ettik. Biz de 1.20 beklesek mi diyorduk ama Eylül dediler Eylül bitti Ekim dediler Ekim bitti hala bi açıklama yok. Zaten gelse de her türlü fiyat yükseleceği için insanı ani karar almaya zorlayacaktı. Kaldı ki ikinci el mi sıfır mı yoksa belli projeler mi belli değil. Son kampanya gibi elde patlama ihtimali de vardı. O yüzden beklemedik. Şu an benim işime yarayacak ki kampanya da olsa üzülmem çünkü ev aldıktan sonra bi rahatlama geldi. En kötü karar kararsızlıktan iyidir.

Ben eski kafalı olduğum için kirada otururken elimdeki parayla başka bir işe girmezdim mesela. Ayrıca temelden eve girmenin de bir cazibesi kalmadı pek fiyat açısından.

Yani 1 diyorum.

Ama şunu araştırın. Minimum yüzde 60 kredi çekebiliyor musunuz? Banka size ve eve bu krediyi veriyor mu? Zaten devlet bankaları 300bin gibi bi rakam veriyor şu anda. İş bankası ve ing dışında yüksek kredi veren duymadım. Bir de evin enerji sınıfına göre çekebileceğiniz kredi miktarı düşüyor. Ona da bakmanız lazım.
0
elorelia
(02.11.23)
Oturmak için alınacak evi erken almak lazım diye düşünüyorum.

-1.20 konut konusunu bir araştırın.

-Arsa, arazi vb işinin garantisi yok. Yıllarca fiyat artmadan beklemek durumunda kalabiliyor. Ya da uygun bir ev buldunuz satmak istediğinizde arsayı satmanın da garantisi yok.

-Bu konularda bilginiz yoksa borsa vb işlerinde dikkatli olmak lazım. Kulaktan dolma bilgilerle gidildiğinde darma duman olunma ihtimali var. Özellikle ortadoğu'da ve ukrayna'da kıyamet koparken neler olacağı belirsiz.

-Temelden ev karlı olabiliyor çünkü temelden alınan evle, bitmiş ev arasında fiyat farkı oluyor. Ama burada da size satılan evle bittiğinde oturduğunuz evin farkı olacaktır. Çünkü inşaat şirketi maliyete göre malzemede oda planında vb değişiklikler yapabilir. Ya da ruhsat alırken belediyeden revizyon yiyebilir. bunları da göz önünde bulundurun. Bir de adamın projeyi bitirebileceğinden, zamanında tamamlayacağından emin olun. Bazen şu oluyor inşaat başlıyor, malzeme fiyatları işçilik fiyatları yükseliyor. İnşaatcı diyor ki bu maliyet bana fazla tamamlayamam. Devrediyor inşaatı başka firmaya o tamamlıyor gibi gibi.

tüm bu şartları düşünerek karar verin. Her zaman en kötü finansal senaryoyu düşünün.
0
anten
(02.11.23)
ev konusunda bildiğim tek şey var ne kadar erken alırsan o kadar fazla kâr'a geçiyorsun. Her geçen gün katlanıyor fiyatlar.
0
Zetnikov
(02.11.23)
(1)

İkea yedek parça

yetkili birine benzeyen abi
Ikea billy kitaplık raf pimi arıyorum. Benimkilerden bazıları taşınma sırasında düşmüş.Ne nalburda var ne internette. Amazon Almanya’da gördüm ama çok pahalı.Nasıl bulabilirim?
Ikea billy kitaplık raf pimi arıyorum. Benimkilerden bazıları taşınma sırasında düşmüş.
Ne nalburda var ne internette. Amazon Almanya’da gördüm ama çok pahalı.
Nasıl bulabilirim?
0
yetkili birine benzeyen abi
(02.11.23)
model numarası ile İkea ya gidip yedek parça bölümünden steyeceksiniz, fatura fiş vb. gibi bir şey isteyipte sizde yoksa durumu anlatıp, piyasada bulamadığınızı söyleyip ısrarlı olmaya çalışın.
0
Rao
(02.11.23)

İpad de Twitter sorunu

atcapar
Merhabalar ipad tabletimden Twitter uygulamasına girdiğimde x kişisinin en fazla 10 gönderirsini okuyabiliyorum ondan sonrası gözükmüyor. Ancak telefondan girince ibu sorun olmuyor. Bu hatayı nasil çözebilirim?
Merhabalar ipad tabletimden Twitter uygulamasına girdiğimde x kişisinin en fazla 10 gönderirsini okuyabiliyorum ondan sonrası gözükmüyor. Ancak telefondan girince ibu sorun olmuyor. Bu hatayı nasil çözebilirim?
0
atcapar
(02.11.23)
(2)

anadolu yakası kadıköy, maltepe, çekmeköy civarı masajcı önerisi

baldan kaymak
Sb.
Sb.
0
baldan kaymak
(02.11.23)
Atasehir olur mu
0
kisa
(02.11.23)
Ya ben ritim nuspadaki emina hanima bayildim. Ama mekan biraz serin ufo actirdim basta peşin pesin
0
mess
(02.11.23)
(3)

Şu italya turu sizce nasıl?

baldan kaymak
https://www.prontotour.com/Buyuk-Italya-Turu-Nisan-6-2024-200776Nisan'da katılmak istiyorum, 31k fiyatı var. Ne dersiniz? İlk yurtdışı deneyimim olacak.
www.prontotour.com

Nisan'da katılmak istiyorum, 31k fiyatı var. Ne dersiniz? İlk yurtdışı deneyimim olacak.
0
baldan kaymak
(02.11.23)
8 günde çok yer geziyor. İlk İtalya gezisi için Roma Floransa Venedik 3 şehit yeter. Sadece vatikan yarım günden fazla alabiliyor ve bir sürü saray ve gezilecek yer var. Mesela romaya 3 gün lazım ve bu müzeler saraylar internetten randevu ile çalışıyor. Bana fark etmez şöyle bakar geçerim derseniz sıkıntı yok.
0
mikahakkinen
(02.11.23)
Bu fiyatlara aldanmayın. Hemen her etkinlik ekstra. Ayrıca Mika’nın dediği gibi görüp hemen araca dönülecek muhtemelen.
0
auroraaurora
(02.11.23)
bu kadar şehri anca otobüsten inmeden gezersiniz. her geziye de ekstra 100 euro demişler kişi başı.

ingilizceniz varsa (çat pat da olsa olur) kendiniz yapın bence. roma-floransa-venedik
0
brkylmz
(02.11.23)
(11)

"Gülce" ismi sizce nasıl

Mossy
Güzel mi, kulağa hoş geliyor mu?
Güzel mi, kulağa hoş geliyor mu?
0
Mossy
(02.11.23)
Gelmiyor.
0
Bruce
(02.11.23)
Kulaga guzel geliyor ama soylemesi zor. Biraz kasinti bi isim gibi geliyor bana.
0
krmzbvl
(02.11.23)
Anlam olarak kasinti geliyor.
0
krmzbvl
(02.11.23)
gelmiyor. telaffuzu da zor. yabancilar icin daha da zor.
0
supergirl
(02.11.23)
Yarım kalmış gibi geliyor. Gülcemal olacakmış gibi.
0
kaptan maydanoz
(02.11.23)
çok severim, çok güzel bir isim
0
delidiyorum
(02.11.23)
Gül içeren isimleri çok sevmiyorum ben. Gülce hem söylemesi zor, hem de anlam olarak çok saçma geliyor. -ce küçültme eki, yani gül değil ama güle benzer anlamı var mantıksız bir sözcük. Bi de hep Günce ismiyle karışır muhtemelen. Ayrıca konudan bağımsız ama tanıştığım tüm Gülceler gıcık insanlardı :D
0
nundu
(02.11.23)
Bence güzel. Ama daha güzelleri de var.
0
elorelia
(02.11.23)
çok güzel bence, çok sevmişimdir hep.
0
dilhun
(02.11.23)
Ben koymazdım. Söylenişi zor. Pasaportta yurtdışında gelecekte sorun olur. Sevme nedeninizi anlıyorum ama iyi bir seçim değil sanki.
0
medre
(02.11.23)
Güzel bence.

Ömer Lütfi Mete'nin Gülce şiirine bayılırım.
0
Tina
(02.11.23)
(2)

Matthew perry’nin kitabı türkçeye çevrilecek mi

regina phalange
Cengaver bir kitabevi el atar mı acaba
Cengaver bir kitabevi el atar mı acaba
0
regina phalange
(01.11.23)
Ama şu an basılmış olsa hayvani satış yakalayabilecek bir kitaptı kaçırdılar fırsatı
0
🌸regina phalange
(02.11.23)
kim okuyacak allasen, bir de adamı tanıyan ve kitabını okuyacak kadar merak eden kitle zaten orijinalini de okuyacak kadar İngilizce bilen bir kitledir. kitabın içeriği de epey ortada zaten.
0
tiny penny
(02.11.23)
(4)

Otomobil kaskosunda yaş sınırı kaç yıl?

angina pektoris
Otomobil kaskosunda yaş sınırı kaç yıl teoride ve pratikte?10 yıl da diyen var 15 yıl da diyen var, pratikte nasıl oluyor bu işler?
Otomobil kaskosunda yaş sınırı kaç yıl teoride ve pratikte?

10 yıl da diyen var 15 yıl da diyen var, pratikte nasıl oluyor bu işler?
0
angina pektoris
(01.11.23)
sınırla ilgili net bir bilgim olmamakla birlikte 2004 model aracı her yıl kaskolatıyorum şimdiye kadar kimse artık yapamazsın demedi.
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(01.11.23)
eskiden devam edenlerde problem olmuyor, ilk defa yapacaklar icin 10 yil sarti arayan da var 15 yil sarti arayan da var.
0
duyulmasi gerektigi kadar
(01.11.23)
Babamın aracı 24 yaşında her yıl kaskolatır
0
mirty
(02.11.23)
15 yılı dolmasına kısa bir süre kala yeni aldığım aracı kaskolatmıştım. Devam eden kaskosu yoktu.

Daha eski araçlarda teklif vermediler.

Devam eden kaskoyu yeniliyorlar ama.
0
burfak
(02.11.23)
(7)

Javascript - html - css kodu şifrelenebiliyor mu?

ananiyimioguz
Freelance bir iş yaptım mimar arkadaşla. bir firmanın kendi sitelerinde 3d olarak ürünlerini görüntülemeyebilmeleri için.fakat biz 20 ürün için anlaştık. onların da web developerları varmış.kodu oturup kurcalarlarsa başka ürünleri bir şekilde entegre edebilirler.projeyi mecbur html kod bloğu olarak
Freelance bir iş yaptım mimar arkadaşla. bir firmanın kendi sitelerinde 3d olarak ürünlerini görüntülemeyebilmeleri için.

fakat biz 20 ürün için anlaştık. onların da web developerları varmış.

kodu oturup kurcalarlarsa başka ürünleri bir şekilde entegre edebilirler.

projeyi mecbur html kod bloğu olarak atıcam.

iframe olarak kullansınlar, link verelim diye düşündüm ama öyle de gözüküyor html/css/javascript.

kodu bir şekilde şifrelemenin veya bozmanın bir yolu var mı?
0
ananiyimioguz
(01.11.23)
code obfuscator is gorur. ama bu bana cok etik gibi gelmedi acikcasi. kodu almak uzere anlastilarsa daha sonra ne yapacaklari sizi ilgilendirmemeli.
0
ghilleinthemist
(01.11.23)
koddan ziyade sonuca odaklandılar, kimse kodu sormadı şimdiye kadar. çıkan ürünü beğendiler. nasıl vereceğimiz bize kaldı o yüzden. e bizi aradan çıkarmamaları için de elimizden bir şey geliyorsa yapalım dedik ki yeni bir ürün çıktığında yine bizi bulsunlar.

code obfuscator lu haliyle deploy alabilecekler mi?

sonuçta sayfa nasıl anlayacak decode için bir key de mi vermek gerekiyor hiç kullanmadım bir bakayım.
0
🌸ananiyimioguz
(01.11.23)
decoder gerekli degil. aslinda ayni isi yapan ama anlasilmaz bir kod uretiyor obfuscatorlar. sadece js kismini obfuscate etseniz yeterli olur sanirim. html/css de obfuscate edilebilir tabii ama o overkill olur sanirim. siz sadece script.js'i obfuscate edersiniz onun disinda bir seyi degistirmeye gerek kalmaz.
0
ghilleinthemist
(01.11.23)
Bu efsane biseymis ya decode da edemedim cok ilginc uniq mi yapiyor her codu acaba
0
🌸ananiyimioguz
(02.11.23)
obf-io.deobfuscate.io
Deobfuscator ile çözülebilir olmuyor mu öyle?
0
ensar
(02.11.23)
a ben decode diye aradım bulamamıştım evet geri çevirme oluyormuş buradan :/

neyse anlında obfuscator yazmadığı için bilmeyen birisi bakmaz herhalde elinde daha iyi bir çözümü olan var mı :|
0
🌸ananiyimioguz
(02.11.23)
options preset'i high yapip denediniz mi? herhangi bi obfuscation 100% guvenli degil. ama high level obfuscation ugrastirir. onun disinda gercek cozum kodu serverda calistirip sadece outputu gostermek yani server side rendering. ama o bambaska bir is.
0
ghilleinthemist
(02.11.23)
(4)

Kiraladığım evde eski kiracıdan internet açık. Ne yapmalıyım?

medre
Eşyalı kiraladığım evde benden önce çıkan kiracıdan kalan modem vardı. Şansımı deneyeyim dedim modem arkasındaki şifreden şak diye bağlandım. Tabii ahlaklı olmanın doğal bir sonucu olarak ev sahibine durumu bildirdim. Çıkan kiracı İranlıymış ve TR’den ayrılmış. Ulaşma şansımız yok. Evde hiçbir fatur
Eşyalı kiraladığım evde benden önce çıkan kiracıdan kalan modem vardı. Şansımı deneyeyim dedim modem arkasındaki şifreden şak diye bağlandım. Tabii ahlaklı olmanın doğal bir sonucu olarak ev sahibine durumu bildirdim. Çıkan kiracı İranlıymış ve TR’den ayrılmış. Ulaşma şansımız yok. Evde hiçbir fatura yok. Türk telekoma ait modem. İlk 3-4 gün normaldi fakat şimdi çok yavaşladı. Video bile izlemedim bu sürede.

Şu durumda onu kapattırmadan ben bu eve superonline bağlattıramıyor muyum?

Eğer öyleyse adamın aklına TR’deki interneti kapattırmak gelene kadar ben bu yavaş internetle ne yapacağım?

Türk telekomu arasam adres ve modem bilgileri ile müdahale edebilirler mi?
0
medre
(01.11.23)
altyapı bulunan firmalardan birine siz kendi adınıza abonelik başvurusu yapıp onu kullanabilirsiniz. port sorunu yoksa eski kiracıdan kalan internet sizi ilgilendirmiyor.
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(01.11.23)
port boşalmadan muhtemelen yeni abonelik yaptıramazsınız, muhtemelen pasife geçmesini bekleyeceksiniz ancak yinede
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu veya herhangi bir internet operatörünü arayıp bilgi danışabilirsiniz
0
Rao
(01.11.23)
süperonline fiber var ise eğer muhitinizde, o türk telekomdan ayrı bir altyapıyla geliyor. Evde birbirinden bağımsız tt ve superonline aboneliği yapılabilir bu durumda.
0
nuevo
(02.11.23)
Arayarak yapmayın işlem, zamanınız varsa kime başvurmak istiyorsanız bayisine gidin veya spueronline'a başvuru yapacaksanız illa broşürleri falan vardır bölgenizdeki bayinin onunla iletişime geçin, adres falan verdiğinizde yardımcı olmaya çalışırlar
0
atom karincanin torunu
(02.11.23)
(1)

Neden Dizi ve filmlerde "ispanyolca altyazı ve ses" hep uyumsuz oluyor?

Zetnikov
netflix dahil torrentten indirsem tek tek altyazı eklesem gene aynı bu ispanyolca altyazılar sesle %100 uyumlu olmuyor sebebi nedir acaba?aksan farkı diye düşünürseniz netflixte aksana gore alt yazı koysamda aynı.
netflix dahil torrentten indirsem tek tek altyazı eklesem gene aynı bu ispanyolca altyazılar sesle %100 uyumlu olmuyor sebebi nedir acaba?
aksan farkı diye düşünürseniz netflixte aksana gore alt yazı koysamda aynı.
0
Zetnikov
(01.11.23)
İngilizce dışında tüm dillerde uyumsuz. Seslendirme ve alt yazı hazırlama farklı usullerde yapılıyor.
0
beyinter
(01.11.23)
(5)

kırmızı renkli ip bileklik. anlamı?

mr.goodcat
üzerinde herhangi bir taş vs. bulunmayan ip gibi kırmızı renkli bilekliğin bir anlamı vardı. erkek de takıyor kadın da takabiliyor. bunun bir dönemi mi vardı bir şeyi vardı da hatırlayamadım. var mı bilen?
üzerinde herhangi bir taş vs. bulunmayan ip gibi kırmızı renkli bilekliğin bir anlamı vardı. erkek de takıyor kadın da takabiliyor. bunun bir dönemi mi vardı bir şeyi vardı da hatırlayamadım. var mı bilen?
0
mr.goodcat
(01.11.23)
Matrenicka
0
mess
(01.11.23)
Matrenicka değil. benim dediğim tek renk ve kırmızı. bu kırmızı beyaz. farklı bişey.
0
🌸mr.goodcat
(01.11.23)
kabala bilekliği gibi mi?
0
tiny penny
(01.11.23)
tr.m.wikipedia.org

Şudur diye tahmin ediyorum
0
yazdonumu
(01.11.23)
Bi ara cok meshurdu. Bana da kabala bilekligini hatirlatti. Yine mi cikmis?
0
Kittie
(01.11.23)

Universite kuluplerinin yetiskin eslenigi

lapaz
Tam olarak nedir? 30 uma geldigimde artik bi mekan degismem lazim
Tam olarak nedir? 30 uma geldigimde artik bi mekan degismem lazim
0
lapaz
(01.11.23)
(1)

Trendyol mağaza hk.

nerthus_
Trendyol mağazamdaki kargo bedavayı nasıl kaldırabilirim. Bilgisi olan var mı?
Trendyol mağazamdaki kargo bedavayı nasıl kaldırabilirim. Bilgisi olan var mı?
0
nerthus_
(01.11.23)
kaldıramazsınız.
0
calmdown
(02.11.23)
(4)

Visual Studio Code hakkında

sam martin
Şimdi windows kullacıları bilirler; vscode kurulum aşamasında, "add to path" kutucuğuna check atarak ilerliyor ve yüklüyoruz. bu sayede herhangi bir klasöre sağ tıkladığımızda "visual studio code ile aç" seçeneği etkin oluyor. peki bunu macos ta nasıl yapıyoruz? bilindiği üzere macos a uygulama yükl
Şimdi windows kullacıları bilirler; vscode kurulum aşamasında, "add to path" kutucuğuna check atarak ilerliyor ve yüklüyoruz. bu sayede herhangi bir klasöre sağ tıkladığımızda "visual studio code ile aç" seçeneği etkin oluyor.

peki bunu macos ta nasıl yapıyoruz? bilindiği üzere macos a uygulama yüklerken next-next diye ilerlenmiyor. haliyle klasöre sağ tıkladığımızda "visual studio code ile aç" diye bir seçenek çıkmıyor. "sadece terminalde aç" var. istediğim özelliği oluşturmak için terminalde bir kaç komutla falan denedim ama olmadı. Chatgpt saçmaladı sorduğumda. Macbookçu yazılım guruları, bilen var mı çözümü?
0
sam martin
(01.11.23)
soruyu yanlış anlamadıysam cevap için, automator:

stackoverflow.com
0
gule gule
(01.11.23)
Hay yaşa hocam ya, sorunu bu çözer gibi görünüyor. Bakayım. Chatgpt ile asortik asortik gezersin ama cenazene stackoverflow gelir:)
0
🌸sam martin
(01.11.23)
bunun haricinde eğer uygulamaları dock a koyarsanız herhangi bir dosyayı veya klasörü üstüne getirip bırakınca onu açıyor direkt. Ben o şekilde alıştım hiç aramadım bu tarz bir yöntem.
0
ananiyimioguz
(01.11.23)
Bu daha da iyiymiş, sağ olun. Macos a yeni alışıyorum
0
🌸sam martin
(01.11.23)
(1)

Emtia Nereden Alınır?

deadwampir
Güvenilir, varsa devlet güvencesi olan.
Güvenilir, varsa devlet güvencesi olan.
0
deadwampir
(01.11.23)
hangi emtia?
altın, gümüş fiziki alabilirsin ya da darphane altın sertifikası alabilirsin.
diğer değerli metaller, petrol, doğalgaz, pamuk, kahve, mısır vs gibi emtialar için de tefas'tan fon bakabilirsin, tabi altın ve gümüş için de fon bakabilirsin.
devlet derken de hangi devlet, bu fonlar yerine etf alabilirsin amerigan fonları gibi..
bunları bankalardan alabilirsin, elüs hesabı, aracı kuruluşlardan birinden alabilirsin..vs biraz geniş bir konu.
istersen tefas ve fonlar hakkında biraz bilgi edinerek başla, videolar falan vardır, sonra hangi emtia karar ver, başlangıç için bir fikir edinmiş olursun.
0
tiny penny
(01.11.23)
(1)

excel sorusu (kolay yolu var mı)

kibritsuyu
altında 10'dan fazla sayfa (sheet) olan bir excel dosyam var. bu sheet'lerin her birinin ayrı ayrı excel dosyası haline gelmesi gerek. sayfayı sağ tıkla, taşı veya kopyala, yeni kitap'ı seç, tamam de, yeni oluşana git, kaydet de, dosya ismi ver.orijinal dosyaya geri dön ve onlarca sayfa için bunu te
altında 10'dan fazla sayfa (sheet) olan bir excel dosyam var. bu sheet'lerin her birinin ayrı ayrı excel dosyası haline gelmesi gerek.

sayfayı sağ tıkla, taşı veya kopyala, yeni kitap'ı seç, tamam de, yeni oluşana git, kaydet de, dosya ismi ver.

orijinal dosyaya geri dön ve onlarca sayfa için bunu tekrar yap.

kolay bir yolu yok mu? tek dosyadaki onlarca sayfayı parçalayıp her birini ayrı excel dosyası olarak kaydetsin. dosya isimleri de sayfa ismi olsun.

bana bir kolayı vardır gibi geliyor.
0
kibritsuyu
(01.11.23)
selam bununla yapabilirsin


Sub MSG()
Application.ScreenUpdating = False
Dim ws As Worksheet
Dim FilePath As String
Dim NewWorkbook As Workbook

FilePath = ThisWorkbook.Path

If Dir(FilePath, vbDirectory) = "" Then
MkDir FilePath
End If

For Each ws In ThisWorkbook.Worksheets
ws.Copy
Set NewWorkbook = ActiveWorkbook
NewWorkbook.SaveAs FilePath & "\" & ws.Name & ".xlsx"
NewWorkbook.Close SaveChanges:=False
Next ws
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
0
pislick0
(01.11.23)
(4)

Ethernet çoğaltıcı ama…

Coyote
Modeme taktığım uzun ethernet kablosunu iki ayrı cihaza bağlayabilir miyim?
Modeme taktığım uzun ethernet kablosunu iki ayrı cihaza bağlayabilir miyim?
0
Coyote
(01.11.23)
Normalde gördüğüm ürünler hep modeme takılan bir araç iki ethernet girişi sağlıyor gibi, interneti uzun bir koridordan taşıyacağım için bu şekilde iki kablo gerekiyor…
0
🌸Coyote
(01.11.23)
modeme kaç tane cihaz ethernet ile bağlanacaksa o kadar girişi olan bir switch almanız lazım. switch modeme bağlanacak, cihazlar switch'e. tp-link alabilirsiniz.
0
orient blue
(01.11.23)
İki kablo arasına, ismi "hub" olarak geçen cihaz koymanız yeterli olur.

Hem modemden gelen kabloyu, hem de baglayacağınız iki cihazı bu "hub" cihazına bağlarsınız.

Fiyatı çok ucuzdur ve ekstra konfigürasyon vs gerektirmez.
0
alfired
(01.11.23)
böyle bir arayış içinde olduğunuzdan, modemde tek ethernet çıkışı olduğunu düşündüm. bu durum için yukarıda gereken cevaplar verilmiş.

fakat modem çok eski bir şey değilse üzerinde en az 4 tane çıkış vardır zaten. yani son 10 yılda tek ethernet çıkışı veren modem pek görmedim. eğer modemde birden ç.ok ethernet çıkışı varsa uzun kabloyu getirip cihazların yakınında switch/hub ile çoğaltmak yerine modemden iki ayrı uzun kablo çekmek bana daha ucuz olur gibi geliyor. ama kablo kalabalığı artar biraz.
0
kibritsuyu
(01.11.23)
(1)

Tepe arayüz fırçası kullanan var mı?

my fault
Bunun bir 6lı paket birde 8li paketi var. Bunların farkı ne?
Bunun bir 6lı paket birde 8li paketi var. Bunların farkı ne?
0
my fault
(01.11.23)
ben turuncusunu kullanıyorum, 6'lı 8'li dediğiniz ne tam anlamadım ama saplı ve sapsızı olarak tahmin ediyorum. saplılar daha kolay tutuluyor, sapsızlarda arka dişlere ulaşmak zor, elinizi taaaa ağzınızın içine kadar sokmak zorunda kalıyorsunuz. kullanım pratikliği açısından bir fark yok yani.
0
halanne
(01.11.23)
(15)

Burçlara İnanan Psikolog

pantepember
Astrolojiye inanan bir psikolog veya terapist için ne söylersiniz?Ona işiyle ilgili güven duyar mısınız?
Astrolojiye inanan bir psikolog veya terapist için ne söylersiniz?
Ona işiyle ilgili güven duyar mısınız?
0
pantepember
(01.11.23)
Guven duymam. Burclara inanan insanlari cok garipsiyorum.
0
kehende
(01.11.23)
İşine yansıtmıyorsa benim için sorun olmaz, her meslek grubundan her insanın bir başkasına saçma gelebilecek alışkınlıkları inançları vs olabilir, buna göre önyargı oluşturmak saçma.
0
Bir ben var benden şurada
(01.11.23)
Saçma.
Seanslar, hastada merak oluşturan gizemli şeyler ile doldurulmuyordur umarım.
0
diyecevaplandı
(01.11.23)
Dilediğine inanmakta özgür ama işine biraz bile yansıtsa tüm güvenimi kaybederim.
0
fotrsapka
(01.11.23)
istedigine inanır, beni alakadar etmez.

bilmek ve inanmak farklı şeyler. x dinine inanıyor diye ben tam zıttı bir dine inansam bile bilgisine güvendiğim birisiyse beni etkilemez.
0
gule gule
(01.11.23)
inege de tapabilir, beni baglamaz.
ben tedavime bakarim, ise yaramiyorsa birakirim.
0
cooperr
(01.11.23)
Nerden belli etti ki? Sey mi dedi "tipik boga"
Flort, arkadas, goygoy ortam degilse saygi duymam. Parasini verdigim seansta bana bu bilgi geciyorsa hele
0
mess
(01.11.23)
dalga geçerim, eğlenirim.
hayır güvenmem.
seans dışında olsa dahi kendisiyle ilgili böyle bir paylaşımda bulunması hiç olacak iş değil.
0
tiny penny
(01.11.23)
Sizinle ilgili dıurumları astrolojiye bağlar bir konuşma içine girdiyse asla güvenmem. Ama konuşma içinde “benim de çocuğum başak burcu çok titiz o yüzden” vs. gibi bi laf etse hiç dert etmem.
0
medre
(01.11.23)
astroloji sözdebilimdir ve geniş insan kitlelerini yalanlarla arkasından sürükleyebilen, onları yanlış ve gerçek olmayan çıkarımlara ulaştıran bir sahtekârlıktır.

o yüzden güven duyamam maalesef.
0
thedepressed
(01.11.23)
Psikolojide etik etken vb. durumlar çok önemli bilime inanan insanların burçlara inanması çok saçma. Dalgasına yorum yapıyorsa sıkıntı yok ama gelip ikizler burcu bipolar derse ağır saçmalık.
0
mikahakkinen
(02.11.23)
Valla 10 yıl önce olsa ne olacak inansın derdim çünkü burçlar o zaman gazete köşelerinde haftalık burç yorumu okuyup iki geyik yapma seviyesinde, kahve falının ötesine geçmeyen bir şeydi. Fakat şu an ciddi ciddi dinleşti, inananın yanında laf edemiyorsun, harbiden gerçek olduğuna inanıyorlar her muhabbeti burçlara bağlıyorlar vs. O yüzden ben de gitmezdim.
0
evandro roncatto
(02.11.23)
psikolojinin gerçek anlamda bir bilim olduğunu düşünmediğim için bir psikologun burçlara inanmasını hiç garipsemem. fakat pekala bir bilim insanı da burçlara inanabilir. bu onun kendi görüş dünyasıdır. kişinin işinde ehil olup olmamasını salt bu parametreye indirgemem.
sosyal bilimler bilim değildir klişesine katılmıyorum içlerinde bilim olanlar kesinlikle var örneğin; ekonomi bir bilimdir ancak psikoloji genel manada batıda soft-science olarak yorumlanır. ve bilim olmaması asla onun değerini düşürecek bir şey de değildir.
0
ezkaza
(02.11.23)
Eğer öğrenmişsem o zaman seansta burçlardan bahsediyor demektir o zaman güvenmem. Yani kendi özel hayatında inanıyorsa çok fark etmez de bana "işte bunlar akrep olduğun için" falan derse koşarak uzaklaşırım.
0
peki madem
(02.11.23)
geyiğine takip eden de var sosyal medya paylaşımlarından bu kanıya vardıysan
0
bir soru sorcam
(02.11.23)
(11)

hayatımı bitirmek üzere olan sağlık problemim (2)

ahm1
İlk duyurum icin lutfen bkz. https://www.eksiduyuru.com/mobil/duyuru/1569522/hayatimi-bitirmek-uzere-olan-saglik-problemim"Daha basimin tik ettigi gun her sey degisti, basim uyusmaya basladi, 11-12 saat uykudan sonra bile yataktan zor kalkar oldum, ekrana uzun sure bakamiyorum, calisamiyorum, hayati
İlk duyurum icin lutfen bkz. www.eksiduyuru.com

"Daha basimin tik ettigi gun her sey degisti, basim uyusmaya basladi, 11-12 saat uykudan sonra bile yataktan zor kalkar oldum, ekrana uzun sure bakamiyorum, calisamiyorum, hayatimi surduremiyorum" demistim. Maalesef hicbir doktor bir problem bulamamisti. E hal boyle olunca "bulamadilarsa bir sey yok demektir, acaba psikolojik mi" vs diyor insan ama gecen gun bir arkadas, tam da bana benzer bir probleminden bahsetti.

20'li yaslarda biri. Bazen, ozellikle isikli mekanlarda telefona bakarken birkac saniyelik bilinc kaybi yasadigi oluyormus. Mesela metro beklerken telefona baktigi sirada elinden telefonu dusurmus, kendisi yere yigilmis falan ama birkac saniye sonra kendine geliyormus. Bu kisi de goz ve noroloji doktorlarina gitmis ama bir sorun gormemis doktorlar. Onda benimki gibi uyku problemi vs yok, sanirim gayet normal bir sekilde devam ediyor hayatina, bir tek bu mesele var, bu da her zaman olmuyor. Kendi dusuncesi ve babasinin arastirmalarina gore karanlikta telefona cok bakmaktan oluyormus bu durum ve kendisi de bu sekilde cok zaman gecirmis. "Sanirim sebebi bu" diyor ama cozumunu o da bilmiyor.

Simdi bu hikayeyi, benimkiyle paralel noktalari var diye anlattim. Bende de bu kiside de doktorlar bir sorun bulamiyor ama yasadigimiz sorunlar var. Hal boyleyken, nasil bir fikir jimnastigi yurutebiliriz, nasil bir cikis yolu bulabiliriz? "Psikiyatriste gidip farkli ilac dene" diyenler var ama bu sorunum psikiyatrik ilaclarla cozulebilir mi ki? Yoksa basi agriyanin basur ilaci kullanmasi gibi sacma bir deneme mi olacak bu? Bu kisinin sorununun da psikolojik oldugunu sanmiyorum.

Yardimlarinizi rica ediyorum. Hayata tutunmak istiyorum ama maalesef bu hastalik buna hic izin vermiyor.
0
ahm1
(01.11.23)
Nöroloji doktoru hangi incelemeleri yapmış, uyanıklık ve uyku EEG'si çekilmiş mi, bunları bilmek gerekiyor.
Fotosensitif epilepsi aklıma bir olasılık olarak geldi. Özellikle, sözünü ettiğiniz kişi için.
0
pro9it9is9
(01.11.23)
bir süre telefon ve bilgisayar kullanımına ara versen? 1 ay kullanma mesela birde o zaman değerlendir durumunu. belki ilaçlık bir şeyin yok.
0
ayseee
(01.11.23)
Acikcasi sozunu ettigim kisinin hangi tetkikleri yaptirdigini bilmiyorum.
0
🌸ahm1
(01.11.23)
@ayseee: oyle bir 1 ayi nasil becerebilirim ki? Bir de diyelim ekransiz hayatim cok iyi. Ee bu cagda nasil omur boyu bilgisayar ve telefon kullanmadan yasayacagim?
0
🌸ahm1
(01.11.23)
Gecmis olsun. Allah sifa versin. Ne diyecegim. Eger tetkiklerde bir sey cikmiyorsa nedeni cok basit olabilir. Sacma da olsa Akla gelen seyleri kontrollu bi sekilde deneyin derim.

10 yildan fazladir bel agrisi cekiyordum. Oturup kalkarken iki buklum hale geldim zamanlar oluyordu. Bir cok hastanede, prof'undan doç'una bir cok doktora gorundum. Hepsi de sikayetlerine eneden olacak hic bir sey yok belinde dediler.

En son 1,5dk'lik bi youtube videosunda sagliksiz uyuma pozisyonlarini gordum. En sagliksizi benim alikanlik haline getridigim yuzustu uyuma pozisyonu oldugunu soyluyordu. Uyuma pozisyonumu degistirdigimde bel agrim aninda yuzde 80 oraninda azaldi. Yani artik neredeyse etkilemiyor. Icimden aglamak geliyor.
0
krmzbvl
(01.11.23)
@ahm demek istedigim ekransiz kalmak gibi denemeleri es gecme. ekransiz en fazla kac gun dayanabilirsin? Kac gunluk ekran orucu tutabilirsin?
0
krmzbvl
(01.11.23)
Bence de, özellikle epilepsi ile uğraşan bir doktora başvurmak ve gerekli incelemeleri yaptırmak gerekli.
Böyle bir şey olabilir mi gibi uygun bir dille söyleyebilirsiniz.
Ayrıca uygun ilaçlarla, teknolojiden uzak kalmadan normal yaşamınızı sürdürebilirsiniz.
Çok çeşitli uyaranlarla böyle yakınmalar ortaya çıkabiliyor.
Televizyon izlerken, bilgisayarda ya da telefonda oyun oynarken...
Hatta çok klasik bir örnek var YouTube'da. Pokemon dizisinin bir bölümünde, Japonya'da çok sayıda çocukta epilepsi nöbeti gelişmiş.
0
pro9it9is9
(01.11.23)
Epilepsi +1

Geçen bi haber görmüştüm
Kimsenin teşhis koyamadığı hastalığa chat gpt teşhis koydu diye

Bi denenebilinir
0
foster
(01.11.23)
o kadar tahlil yapıldı, mr, eeg çekildi, epilepsi olsam çıkmaz mıydı ya? :(

artık tahliller temiz çıkınca üzülüyorum, keşke bir hastalığım olsa en azından tedavisi, ne yapılacağı belli olur. beynimde tümör çıksa bile sevineceğim, o derece kötüyüm şu an :(
0
🌸ahm1
(01.11.23)
sessiz migren/asefaljik migren konusunu araştırmanızı öneririm.
0
Phoebe
(01.11.23)
sorununuz epilepsi olabilir mi bilmiyorum, tam ona ilişkin bir şey yok gibi. ama şunu söyleyeyim kendi deneyimimden, bende uykuda olan türünden ve elimin bazı parmaklarında uyuşma hissiyle de bağlantılanan bir epilepsi var. nöbet de geçiriyorum yani baya ilaç kullanmazsam. fakat hiçbir eeg, uyku eeg'si, emg, mr ıvır zıvır hiçbirinde çıkmıyor. hiçbir şey görülmüyor beynimde. yani testlere de güvenilmiyor, benim işte açıkça var epilepsim, geçirdiğim nöbetlerden kanıtlarla ne olduğu belli. birden fazla nöroloğa göründüm, farklı yerlerde de çekildi bu bahsettiklerim. yani testler tespit edemiyor, testlerde çıkmıyor diye bazı şeyler elenemiyor belli ki. epilepsinin de dünya kadar türevi var, her epilepsi nöbetli olmuyor ya da görülemeyebiliyor.

epilepsiniz vardır demek için yazmıyorum da, sadece farklı birimlerde bakıldı her şeye, olsa çıkmaz mıydı sorunuza cevap olarak kendi örneğimi vermek istedim.

fakat siz ekran maruziyetini çok abartmışsınız sanırım, yazan bazı arkadaşlara katılıyorum, biraz ekran detoksu deneyin hakkaten.
0
nimberjack
(02.11.23)
(1)

çok kısa kesilen tırnaklar nasıl düzelir

biseysorcaktim
tırnaklardan çok rahatsız oluyorum. birazcık uzayınca hemen kesiyorum, zaman içerisinde, kesilen beyaz kesimin parmaklarımın epey gerisinden başladığını farkettim.kısalta kısalta, kesim noktasını çok geriye taşımışım yani. normal hali bana uzun geliyor beyazlıkları görünce.nasıl düzeltebilirim? mani
tırnaklardan çok rahatsız oluyorum. birazcık uzayınca hemen kesiyorum, zaman içerisinde, kesilen beyaz kesimin parmaklarımın epey gerisinden başladığını farkettim.

kısalta kısalta, kesim noktasını çok geriye taşımışım yani. normal hali bana uzun geliyor beyazlıkları görünce.

nasıl düzeltebilirim? manikür falan bu işe mi yarıyor
(erkeğim, kesmek dışında hiç tırnaklarım üzerine düşünmemiştim)
0
biseysorcaktim
(01.11.23)
Tırnak kesmek güzel.
Sadece burada ölçü biraz fazla kaçmış. Sanırım tırnağın uzarken edindiği o beyazlıkları daha erken göreceksin.
Keserken tırnakları, deriye yakın noktadan az bir pay burakın ve çok hafif törpüleyin.
Normal koşullarda düzeltileceğini sanmıyorum.
0
diyecevaplandı
(01.11.23)
(7)

IK işleri / çok sıkıştım

gergedan
Merhaba, uzun bir süredir işsizlikle mücadele halindeyim. Eylül ayı sonunda kurumsal bir firma tarafından başvuru yaptığım pozisyon ile ilgili arandım. Yurtdışında olduğumu dönünce görüşebileceğimizi bildirdim. Yurda döndüm 6 Ekim'de haberleştik 12 Ekim'de IK Müdüresi ile yüzyüze görüştük. Görüşme ç
Merhaba, uzun bir süredir işsizlikle mücadele halindeyim. Eylül ayı sonunda kurumsal bir firma tarafından başvuru yaptığım pozisyon ile ilgili arandım. Yurtdışında olduğumu dönünce görüşebileceğimizi bildirdim. Yurda döndüm 6 Ekim'de haberleştik 12 Ekim'de IK Müdüresi ile yüzyüze görüştük. Görüşme çok iyi geçti. Maaş beklentim bir tık üstte kaldı. GMY ile görüşüp size önümüzdeki hafta salı-çarş dönüş yaparım dedi ama o hafta arayan olmadı. 24 Ekim'de ben arayıp durumu hatırlattım. Sizin beklentiniz çok yüksek kaldı bizim maaş aralığımız bu kadar diyerek rakam verdi. Ben de biraz düşünüp size dönüş yapayım dedim. Mail ile dönüş yapabilirsiniz dedi. 26 Ekim'de bu maaş aralığından devam etmek istiyorum sürece diye mail attım ama gel gör ki hiçbir dönüş olmadı. Artık yarın bir aramayı düşünüyorum. Ne dersiniz? Durum çok olumsuz mu acaba? Pozisyona birebir uygunum bu arada, daha büyük ve yoğun bir yerden oraya geçiyorum. IK'cı bu fikirden bile çok hoşlandı görüşmemizde anladım. Kadın çalışan istiyorlar pozisyon için. Görüşmede bir rakam zikrettim ama paradan daha önemli şeyler olduğunu da söyledim ki benim açımdan cidden öyle.

Ayy help me!! Her türlü görüş, tavsiye, motivasyon kabul edilir :)
Yakın çevreme hiç bahsdemiyorum ama gidişatım çok koötü.
0
gergedan
(01.11.23)
arayın bence çekinmeyin, süreç sona gelmiş artık kaybedecek bir şey yok. ayrıca istekli olduğunuz gözükmüş olur.
0
nuisance
(01.11.23)
en fazla ne kaybedersin. ara başka yerlerden dönüş bekliyorlar siz bir karar verebildiniz mi? de..
0
ayseee
(01.11.23)
Son bi arayın, maaş konusunda daha ılımlı konuşun. Arayı açmayın hemen yarın arayın.
0
medre
(01.11.23)
Ara ama beklentinle teklif arasında çok fark varsa "şimdi ihtiyacı olduğu için kabul ediyor ama ilk fırsatta maaş yüzünden kaçar" algısı yaratmış olabilirsin.

Bu işi maaştan bağımsız neden istediğini, sana neler katacağını, seni "heyecanlandıran" yanları gösterip mecburiyetten değil cidden istediğin için peşinde koştuğunu belirtirsen olabilir.

Sen dönene kadar yerine başkası da alınmış olabilir bu arada.
0
Bruce
(01.11.23)
Olmamış :(
0
🌸gergedan
(21.11.23)
dünyanın en pis hislerinden biridir.
tekrar deneyin
başka yerlere bakın.
geçmiş olsun.
0
nuisance
(21.11.23)
bana da olmamis gibi geldi..
bir dahaki mulakatta maas beklentini belirme, uzun suredir issiz olan birisinin boyle bir luksu yok malesef. "pozisyon icin adil bir maas vereceginize eminim" de gec.
0
cooperr
(21.11.23)
(3)

kamera boşluklu vs. kamera boşluksuz telefon ekran koruyucusu

antheros
Çekim kalitesini etkilememesi açısından tercihim kamera boşluğu olan bir ekran koruyucusu ama bu sefer de kameranın çizilmesi, zarar görmesi gibi ihtimaller var.1. Ön kameranın çizilmesi kolay mı?2. Sizin tercihiniz ekranı tam kaplayan ekran koruyucuları yönünde mi yoksa kamera boşluklu olanlar mı?
Çekim kalitesini etkilememesi açısından tercihim kamera boşluğu olan bir ekran koruyucusu ama bu sefer de kameranın çizilmesi, zarar görmesi gibi ihtimaller var.

1. Ön kameranın çizilmesi kolay mı?
2. Sizin tercihiniz ekranı tam kaplayan ekran koruyucuları yönünde mi yoksa kamera boşluklu olanlar mı?
0
antheros
(01.11.23)
ön kamera için mi diyorsunuz?

ön kameralar genelde ekran camınının altında kalıyor. ekran camı da kolay çizilmiyor. jerryrigeverything videolarını izliyorsanız genelde 6. seviyede çizilmeye başlıyor o da titanyuma falan denk geliyor. anahtar, bozuk para vs. ile çizilmez. plastik ekranlı telefon kullanmıyorsanız tabii.

tam kaplayanları tercih ederim. boşluk olduğunda kenarlarda pislik birikebilir.
0
inheritance
(01.11.23)
tam kaplayanların kaliteyi bozmuyor. leke falan diyorsanız da yapıştırmasanız da lekeleniyor silince geçiyor.
0
jelly bear
(01.11.23)
@inheritance evet, ön kamera için soruyorum. Ekran koruyucular çok olmasa bile çekim kalitesini etkiler gibi düşünüyorum, sonuçta lensin önünde ekstra bir katman var. Dediğiniz gibi çok kolay çizilmiyorsa da boşluklu olmasında sıkıntı yok gibi.
0
🌸antheros
(01.11.23)
(1)

bluetooth klavye/fare bleutooth kulaklık bağlanınca lag yapması

inheritance
logitech mx keys ve logitech mx master 3s var. bu ikisini kendi başlarına bluetooth üzerinden bağlayarak (dongle olmadan) sorunsuz kullanıyorum. ancak bluetooth kulaklık (haylou gt7) da işin içine girince klave/fare lag yapmaya başlıyor. kulaklığı kapatınca lag düzeliyor.kablo kullanmadan bir çaresi
logitech mx keys ve logitech mx master 3s var. bu ikisini kendi başlarına bluetooth üzerinden bağlayarak (dongle olmadan) sorunsuz kullanıyorum. ancak bluetooth kulaklık (haylou gt7) da işin içine girince klave/fare lag yapmaya başlıyor. kulaklığı kapatınca lag düzeliyor.

kablo kullanmadan bir çaresi var mı? daha kaliteli bir bluetooth kulaklık kullanmak gibi? ya da harici bluetooth dongle kullanmak?

laptop modeme kablo ile bağlı. modem hem 5ghz hem de 2.4ghz yayın yapıyor. diğer cihazlar (1 telefon + mi box) 5ghz ağa bağlı. aynı sırada mikrodalga vs. çalışmıyor.
0
inheritance
(01.11.23)
İnternete girecek tüm cihazları 5 ghz üzerinden bağlanmadan bu işin çözümü yok. Çünkü bluetooth kulaklık gibi aksesuarlar hep 2.4 ghz ile bağlanıyor. Bu sırada sinyaller çakışıyor. Ben de bluetooth bağlantı, modemin bağlantısını koparırdı. Kulaklığı değil diğer cihazların bağlantılarıyla çözülür bu iş.
0
Huan8
(02.11.23)
(2)

Siemens fırın lambası ve temizliği

1195
siemens'in fi tarihinden kalma bi fırın için lamba almam lazım ama model falan yazmıyor bunda, o kadar eski ki, silinmiş. sadece lamba koruma plastiğinde "max 40w" yazıyor. bunların bi standardı var mı? fırında okunabilir sadece ceran schott yazıyor. bir de koruma lambası da kirden artık kararmış, b
siemens'in fi tarihinden kalma bi fırın için lamba almam lazım ama model falan yazmıyor bunda, o kadar eski ki, silinmiş. sadece lamba koruma plastiğinde "max 40w" yazıyor. bunların bi standardı var mı? fırında okunabilir sadece ceran schott yazıyor.

bir de koruma lambası da kirden artık kararmış, bunu temizlemek için ne tür kimyasal kullanmak gerek?
0
1195
(01.11.23)
Lambayı koruyan camı ve içindeki ampülü söktükten sonra duyu aynı olan ve 40W altı herhangi bir fırın kullanımına uygun ampül ile değiştirebilirsiniz, Osram ve G&E marka vardı sanırım. Fırın aydınlatma lambası diye aydınlatınca bir çok ürün çıkıyor.
Koruma camını da normal bir camı nasıl temizliyorsanız temizleyebilirsiniz. Sıcak deterjanlı suda bekletin yağı çözülsün sonra çizmeden yağını temizlersiniz.
0
Ruprect
(01.11.23)
Büyük ihtimal ile E14 duy tipidir, ama emin olmak için kapağı sökün duya bakalım.
0
John Bloor
(01.11.23)
(8)

Date ile evde yapmalık yemek önerileriniz var mı?

Ranchoddas
Date ile evde yapmalık yemek önerileriniz var mı? Akşam yemeğilate edit:(lazanya yaptık geçen hafta)
Date ile evde yapmalık yemek önerileriniz var mı? Akşam yemeği

late edit:(lazanya yaptık geçen hafta)
0
Ranchoddas
(01.11.23)
Balık seviyorsaniz fırında somon+ patates püresi+ ızgara sebzeler+ salata, yanında da beyaz şarapla mis gibi olur bence. İsterseniz önden çorba da yapabilirsiniz. Aynı menuyu biftek ile de yapabilirsiniz.

Lazanya da guzel bir opsiyonmuş.
0
fraise
(01.11.23)
Nedense uğraştırıcı bir yemek olmalıymış gibi hissettim.

Patlıcan musakka?
0
silverleaf
(01.11.23)
kremalı tavuk /makarna-pilav
yanına kek
0
jelly bear
(01.11.23)
Pizza. Eğlenceli oluyor :)
0
Gradient_tabanlı_mor
(01.11.23)
Carbonara
0
mirty
(01.11.23)
şu mini katalitik sobaya benzer döner makinasında tavuk döner. böyle o döner bıçağı ile kesilecek ama, düğün pastası keser gibi el ele kesilecek böyle, romantik döner.

şaka şaka tabii, pizza güzel fikir. yanına da şarap, oh mis.
0
1195
(01.11.23)
pizza, hamurlu uğraşmak istemiyorsan ekmek fırınından hamur alabilirsin, yanına da bir kırmızı şarap al sofra şarabı gibi sava kırmızı mesela

pizza tarifi görsel www.instagram.com

ya da şarap peynir atıştırmalık kuru meyve tabağı hazırlayabilirsin
0
freebird5406_2
(01.11.23)
Köfte-pilav-patates kızrtms
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(01.11.23)
(6)

Bu tür bir insan ne iş yapabilir?

burnley
Kendisi kuzenim olur. 38 yaşına kadar aylaklık yapıp baba parası yedi.Eğitim desen İstanbul Üniversitesi'nde 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu okuyup, sonra da Açıköğretim İşletme'den 4 yıla tamamladı. Öyle fark yaratacak bir diploması da yok yani.Yakın zamanda dayımı, yani kuzenimin babasını kaybettik.
Kendisi kuzenim olur. 38 yaşına kadar aylaklık yapıp baba parası yedi.
Eğitim desen İstanbul Üniversitesi'nde 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu okuyup, sonra da Açıköğretim İşletme'den 4 yıla tamamladı. Öyle fark yaratacak bir diploması da yok yani.

Yakın zamanda dayımı, yani kuzenimin babasını kaybettik. Ona çok dedim "Hayat hep böyle toz pembe gitmeyecek, bir yerden başla" diye. Şimdi hayatın gerçekleriyle yüzleşecek. Kendisi çok sevdiğim biridir, üzülüyorum. Doğrusu yapacak öneri de pek gelmiyor aklıma. Siz bu yaşta ve bu tipte birinin ne tür bir işe yönelmesini önerirsiniz mesela?
0
burnley
(01.11.23)
motokuryelik.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(01.11.23)
hizmet sektöründen başlayabilir. giyim magazalarına başvursun. bir şekilde bir yerden başlaması. sonrasında çalışırken kendisini geliştirebilecegi kurslara katılıp daha kalifiye işlere bakabilir
0
limonlu eksi
(01.11.23)
38 yaşına kadar baba parası yiyip geldiyse, 39'dan itibaren de mirasla rahatça geçinir diye düşünüyorum.

hem yaş hem üni ve diplomaya bakarsak, teknik olarak vasıfsız tanımında iş yapması gerekir çalışmaya niyeti varsa da. esnafların kapısını aşındırabilir, zincir marketler olabilir, motorkuryelik olabilir.
0
avatar is back
(01.11.23)
Bu yaşa kadar bir yerde çalışmadı ise, emir komuta bir yerde özellikle ofis ortamında çalışmaya ayak uydurması çok zaman alır hatta sıkılıp bırakırsa moral kaybı yaşayabilir.

Avatarın dediği gibi

Miras vb. gelir kaynağı var ise, parasını ufak ufak yatırımlarla büyütebilir, yada kendi patronu olarak e-ticaret vb gibi işler öğrenip deneyebilir. Ama mutlaka küçük küçük başlamalı
0
Rao
(01.11.23)
Ik olarak çalışıyorum cevap vereyim.

O yaşta başlayacağı en güzel yer mağazalara ve zincir marketlere gidip reyon kasiyerlik tarzi işler. Eğer İstanbul gibi büyük şehir dışında atıyorum Kayseri, Trabzon, Denizli gibi görece küçük sehirdeyse küçük yerel kobi özellikle fabrikalara başvursun. Üretim personeli olur.

Bilmiyorum exceli bilgisayari ingilizcesi nasıl ama bazı fabrikalar depolari idare edecek adam arıyor.

Eğer yazlık turistik yerdeyse otellere başvursun.

Motor kabiliyeti varsa kuryelikte ciddi para var.

Alternatif olarak kargo firmalarına başvursun. Açığa göre kuryelik veya şubede pc başında çalışabilir.
0
marjinal kereste
(02.11.23)
fabrikalarda vasıfsız işçilik +1. kurumsal yerlerde mesai,servis,yemek vs kafası rahat olur.
0
mutlu yillar sana
(02.11.23)
(3)

Dalaman'dan Kuşadası'na nasıl gidilir?

tey tey
Merhaba,Ocak'ın ilk haftası Dalaman'dan Kuşadası'na gitmek istiyorum, ama bir türlü nasıl gidilir çözemedim. Aktarma yapsam bile nereden yapabileceğimi tam bulamadım. Bilen var mı?Kalkış yerim tam olarak Dalaman Havaalanı olacak.Teşekkürler.
Merhaba,

Ocak'ın ilk haftası Dalaman'dan Kuşadası'na gitmek istiyorum, ama bir türlü nasıl gidilir çözemedim. Aktarma yapsam bile nereden yapabileceğimi tam bulamadım. Bilen var mı?

Kalkış yerim tam olarak Dalaman Havaalanı olacak.

Teşekkürler.
0
tey tey
(01.11.23)
Çok ters istikamet. Muğla merkeze shuttle veya dalaman muğla seferiyle geldikten sonra kuşadası muğla otobüslerine bineceksiniz.
0
mikahakkinen
(01.11.23)
dalamandan aydın otobüslerine binin. aydın otogarda inip kuşadası minibüslerine binersiniz.
0
bravoteam
(01.11.23)
Galiba direkt Ocak seferlerine baktım diye bulamamışım. Kontrol edeyim bu opsiyonları. Sağolun.
0
🌸tey tey
(01.11.23)
(11)

Borsa bağımlısı baba için ne yapılabilir?

dedeminhirkasi
Arkadaşlar annem yeni ameliyat oldu, şimdi evde, yavaş yavaş iyileşmeye çalışıyor kadın fakat babamın bilgisayar başında kalkıp da bir ihtiyacın var mı dediği bile yok. Sabah borsa açılınca bilgisayar başına geçiyor, akşam kapanana kadar odadan çıkmıyor 65 yaşındaki adam. Annem de strese giriyor ist
Arkadaşlar annem yeni ameliyat oldu, şimdi evde, yavaş yavaş iyileşmeye çalışıyor kadın fakat babamın bilgisayar başında kalkıp da bir ihtiyacın var mı dediği bile yok. Sabah borsa açılınca bilgisayar başına geçiyor, akşam kapanana kadar odadan çıkmıyor 65 yaşındaki adam. Annem de strese giriyor ister istemez. Ona da üzülüyorum ama koca adama yapacak bir şey yok. Ne yapsak nasıl bir yol izlesek bilemedim. Yanımızda olduğu zamanlarda da sürekli telefondan takip ediyor. Soru soruyorsun yüzüne bakmadan cevap vermek için cevap veriyor. Böyle bir durum var. Tavsiyeleriniz var mı bu durumla ilgili. Teşekkürler.
0
dedeminhirkasi
(01.11.23)
modem ayararından modemin internete bağlantı ayarlarını zamanlayın.hatta bilgisayar telefon hepsini istediğiniz gibi ayarlarsınız.en azından bi süre anneyle ilgilenir.
0
jamswety
(01.11.23)
İnternette herhangi bir sıkıntı yaşadığı anda hemen telekomculari arayıp şikayet ediyor.
0
🌸dedeminhirkasi
(01.11.23)
borsayı bırakamıyorsa borsa robotu alsın. robot kendisi için alım satım yapsın.
0
false pretension
(01.11.23)
bağımlılık tedavisi görmesi lazım.
0
orpheus
(01.11.23)
Bir sebebi olabilir mi bu durumun? Belki babanızın da yaşanan olaylarla ilgili bir sıkıntısı, tedirginliği vardır ve bu şekilde kaçıyordur.

Bırak şunu, bizimle ilgilen, yüzümüze bile bakmıyorsun falan gibi bir yaklaşım gösteriyorsanız tam tersi babanızın rahatlatılmaya ihtiyacı olduğunu düşünüp bir de ona göre bir şeyler deneyin bence başka bir şeye kalkışmadan.
0
akhenaten
(01.11.23)
@aman üstüme geliyorlar, haftasonu iyi, oturuyor güzel muhabbetini ediyo, haftaici iptal.
0
🌸dedeminhirkasi
(01.11.23)
büyük para kaybetmiştir, geri almak için çırpınıyor, çarpındıkçada batıyordur.
0
ayseee
(01.11.23)
@ayseee 'ye katılıyorum. Eksiden kurtarmaya çalışıyor kendisini, annenizin ameliyat olması para kaygısını arttırdığı için daha da yoğunlaşmıştır...
0
silverleaf
(01.11.23)
Para kaybetmiştir + 1
Çaktırmadan,para önemli değil sağlık önemli, hep birlikteyiz en önemlisi bu gibi hafif telkinler belki işe yarar.
0
parka
(01.11.23)
büyük para kaybı söz konusu olma ihtimalı +1

değilse sürekli al sat yapıyorsa, varsa borsa işlerinden anlayan güzel öğüt verecek bir yakın veya dosttan yardım almaya çalışın

Ancak babanız bunu bilmemeli, sanki fikir alıyormuş soran kişi kendiside öğrenmek istiyormuş gibi danışmalı.

Muhabbet ileri gidince kişi zaten kendini belli eder, varsa para batırma durumu muhtemelen renk verecektir.

Ayrıca bu sürekli ilgilenme ne zaman başladı, özellikle filistin savaşı sonrası arttı ise , para kaybetme ihtimalinde o kadar fazla düşünebilirsiniz.
0
Rao
(01.11.23)
Dostlar, adam uzun yıllar böyle. Annemin ameliyatı bir nebze düzeltir dedik. O da etkilemedi. Al sat konumunda oynuyordu bu aralar. Dediğiniz gibi para batırmış bir hali var. Dediğiniz gibi odada çırpınip duruyor. Normalde borsa iyi olsun kendi kendine türküsünü söyler çayını içer. Fakat şuanda yemek yerken bile çocuklar hızlı hizli yer de kaçar ya. Aynen öyle...
0
🌸dedeminhirkasi
(01.11.23)
(1)

Dualshock 4 - Windowsa bağlamak

whatdreamsnevercome
pc'den fifa oynamak için ps4'ümün dualshock cihazını bağladım, ama berbat çalışıyor.tuşları geç algılıyor, çoğu zaman basınca ekstra basıyor (köklüyor) vs. hiçbir stabillik yok.hem bluetooth, hem kablolu olarak deneidm ikisinin de birbirinden berbat yönleri var.bu ds4windows programını indirerek den
pc'den fifa oynamak için ps4'ümün dualshock cihazını bağladım, ama berbat çalışıyor.

tuşları geç algılıyor, çoğu zaman basınca ekstra basıyor (köklüyor) vs. hiçbir stabillik yok.

hem bluetooth, hem kablolu olarak deneidm ikisinin de birbirinden berbat yönleri var.

bu ds4windows programını indirerek denedim.
sizce sorun nedir? çözümü var mıdır? yoksa ds4 böyle mi çalışıyor windowsta?

yani gidip xbox kontrolcüsüne de 2000 küsur lira vermek istemiyorum çünkü hem onun hissiyatını beğenmiyorum hem de ne gerek var.

ama ds4'ü staibl çalıştırmak mümkün değilse de, el mahkum gibi.

bana önerebileceğiniz bir şey var mı?
0
whatdreamsnevercome
(01.11.23)
öncelikle ben hiç bir yazılım kullanmadan sadece fifa24 için kullanıyorum yaptığım tek şey bluetooth üzerinden bağlantı kurmak, zaten fifa24 direkt olarak algılıyor kontrolcüyü (ea play üzerinden oynuyorum steam vs. farklı olabilir) gecikmesini test etmek için offline modlarda maç yapıyorum. son 2 senedir bu şekilde sorunsuz oynuyorum.

Bluetooth versiyonun kaç? ve bluetooth driverın güncel mi?
0
oldz
(01.11.23)
(3)

mr raporu kac gunde yaziliyor?

duyulmasi gerektigi kadar
sehir hastanelerinde bu rapor kac gunde yaziliyor bilgisi olan var mi?
sehir hastanelerinde bu rapor kac gunde yaziliyor bilgisi olan var mi?
0
duyulmasi gerektigi kadar
(01.11.23)
Babam geçen hafta çekildi İstanbul'da bir devlet hastanesinde.
Rapor 15 gün sonra yazılır dediler. 15 gün sonraya doktordan randevu almasını söylediler.
0
michael_knight
(01.11.23)
15 ama doktora gitmeniz için raporu beklemeniz gerekmez, o mr görüntüsünden anlar zaten.
0
PhoenixRising
(01.11.23)
Beyin Cerrahi, Nöroloji doktorları dışında diğer doktorlar(hatta bazen onlar da) mutlaka MR raporunu isterler. Dolaysıyla acil bir durum vs yoksa raporu bekleyip öyle gidin.
0
alicandan
(01.11.23)
(4)

Görünmeyen hız cezası - kiralık araç

Bruce
Temmuz'dan geldi bir ceza tebligat olarak. Hız cezası, eds yakalamış. Ne e devlet ne de vergi dairesinde bir borç görünmüyor benim üstüme. hatta barkodlu ceza durum belgesi sorguladım, orada da ceza bilgisi yoktur diyor.Plakadan sorguluyorum, çıkmıyor. Kiralama yaptığım şirket mi ödedi bunu, bi yerd
Temmuz'dan geldi bir ceza tebligat olarak. Hız cezası, eds yakalamış.
Ne e devlet ne de vergi dairesinde bir borç görünmüyor benim üstüme. hatta barkodlu ceza durum belgesi sorguladım, orada da ceza bilgisi yoktur diyor.

Plakadan sorguluyorum, çıkmıyor.

Kiralama yaptığım şirket mi ödedi bunu, bi yerde çıkıp dert olur mu bana, nasıl ödiycem?
0
Bruce
(01.11.23)
ceza sana nasıl geldi anlamadım, çünkü plaka sahibinin adresine gitmesi lazım cezanın.kiralık araçta da bu sen olmazsın.
şirket ödemiştir ama senden tahsil etmeleri gerekiyodu
0
jelly bear
(01.11.23)
Kiralık araçlarda (bilindik bir şirketten kiraladığını varsayıyorum) plaka sahibinin adresine gitmez ceza, senin kimlik numarana tahakkuk eder, sistemde gözükmüyorsa yapılandırma döneminde belli bir tutarın altında kalan borçlar siliniyordu, onu bir kontrol et, öyle bir durum olabilir
0
kraltaci
(01.11.23)
Kiralık araçta ceza benim adresime gelmişti. Rent a car, 'kabis' diye sistem var, bilgilerinizi giriyoruz, size gelir demişti.
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(01.11.23)
@abbabaabbaababbabaababbaabbabaab nasıl ödedin peki cezayı?
0
🌸Bruce
(01.11.23)
(7)

hala tesla alinir mi

mavicorap
bir ara insanlar yatirim niyetine tesla almislardi, tela togg u batirmaya calisiyodu vs en azindan ben oyle duymustum, bu ne zamandi, hangi modeliydi, bir de hala tesla almak arabadan yatirim olmaz ama nispeten fiyat performans urunu mudur yatirim midir buyuksehirde yasayan kendi garaji olan bir ins
bir ara insanlar yatirim niyetine tesla almislardi, tela togg u batirmaya calisiyodu vs en azindan ben oyle duymustum, bu ne zamandi, hangi modeliydi, bir de hala tesla almak arabadan yatirim olmaz ama nispeten fiyat performans urunu mudur yatirim midir buyuksehirde yasayan kendi garaji olan bir insan icin mantikli midir, bu arada bir arabaya daha ihtiyac var evde ama su anda bi sekilde idare ediyoruz.
0
mavicorap
(01.11.23)
marka model bilemem ama garajında kolaylıkla şarj edebileceksen ve şehir içi kısa mesafelerde kullanacaksan tabii ki elektrikli araç avantaj.
0
hrskrs
(01.11.23)
ben olsam bir süre arabayı yatırım olarak düşünmezdim ikinci el piyasası ortada. İhtiyaç varsa alınır tabi.

Birde Tesla Model Y nin tasarımı çok kötü ya hiç beğenmiyorum. Araba güzeldir hoşdur onu bilmem de arka tasarımı çok kötü arabanın bana göre :) Eski kasa clioları andırıyor.
0
nuevo
(01.11.23)
1. yatırım amaçlı alan insan kalmadı artık. tek olası seçenek ötv zammı. ki bence gelecek. o da sıfır ve ikinci el fiyatında vergi odaklı artış olacak. yani almış olanın elindeki sadece o sebeple değer kazanacak. ama sıfır araç bulunduğu sürece ikinci el artık eskisi gibi suni artışta olmayacak. TL olarak aldığından pahalıya satacaksınız 6 ay sonunda ama yeterli mi kendiniz karar verin. kredi vs bulabilirseniz hala para kazandırır.
2. tesla, togg ile rekabette diğer tüm markalar kadar yarışıyordur. neden batırmaya çalışsın :D togg daha kendini ispat edip küresel anlamda teslaya rakip falan değil. byd markasından falan çekinsin tesla.
3.kendi garajı olan ve şehiriçi kullanan insan için elektrikli çok mantıklı. tesla 2.8 milyon. o çirkinliğe bence fazla. eq serisine bakılabilir. en azından gerçek premium araçlar.
%10 ötv dilimli araçlardan alırsanız muhtemelen karı daha çok olur.
0
bir ileti paylastim
(01.11.23)
Şirketin yöneticilerinin araçları Tesla y, acayip sentetik buluyorum arabayı. Hastane gibi dezenfekte edilmiş gibi araba. Arabayla derdim yok ama ne içini ne dışını beğeniyorum.

Kendi şarj edecek yeriniz varsa mantıklı.

Yatırım değildir.
0
logisticsmanager
(01.11.23)
elektrikli arabalar üzerinde çalışan mühendis arkadaşımla konuşmamızda çok sık boğaz ettiğim için şunu söylemişti ben en az bi 4 sene elektrikli araba almam. nedeni geri dönüşlerin henüz tam manasıyla gelmemesi, pil değişim maliyetlerinin kestirilememesi ve 2. el de bu durumun yatırımcı gözüyle araçlara nasıl yansıyacağının bilinenememesi.
telefon piyasası gibi düşün dedi ama belirsiz.
o yüzden tesla ya da başka bir araç alın yada almayın denmemeli.
0
jamswety
(01.11.23)
ben olsam tesla almam. neden? tasarım hataları çok fazla. iskeletinde sıkıntılar var. otomotivciler de böyle düşünüyor. tek iyi yanı yazılımsal konuda çok iyi olmaları. unutmayın aracı kullanışlı yapan tek şey yazılım değildir. araba bir bütündür. tesla tam anlamıyla bir bütün değil. tesladan bağımsız elektrikli araçların bu ülkede tam anlamıyla kullanabilir olması için 5-10 sene falan lazım. işe gidip geleceğim diyorsan hibrit al geç.
0
false pretension
(01.11.23)
yatırım amaçlı düşünüyorsan, tesla'nın elinde hazır teslim stokları burada görebilirsin. onlarca sıfır model y satılmayı bkeliyor.

www.tesla.com
0
nuisance
(01.11.23)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.