[]

tr'de dolar üzerinden maaş alıyorum. yüzde kaç maaş zammı istemek normal?

şirket merkezi yurtdışında ama sahipleri hep türk bu arada.
yıllık maaş zammı dolar enflasyonu üzerinden olsa çok az oluyor..
title değişikliği olmadığını düşünelim yüzde kaç istesem iyi? %30 nasıl olur? şu an güncel net maaşım 3100 dolar bir de


 
şirkete ceo falan olmadıysan ne %30'u hocam. abd'de ekim sonundaki 12 aylık enflasyon %3.2'ymiş. aralık sonunda benzer bir oranda olacağını düşünürsek %5 zam, kendi adına çok başarılı bir yıl geçirdiğini düşünüyorsan belki %10 zam istenebilir.

edit: kendini muhtemelen türk şirketlerinde tl maaş alan arkadaşlarınla karşılaştırdığın için %30 falan düşündün ama öyle düşünme. tlyle %50-60 zam alacak kişilerin maaşı yıl içinde dolar bazında deli gibi eriyecekken seninki erimeyecek yani onların maaşı gibi zamla aşırı boostlanmaması belki ilk 1-2 ay tadını kaçırsa da sorun değil aslında.
  • semaforo de medianoche  (04.12.23 11:11:58 ~ 11:24:40) 
dolarda %30 zam mı?
imkansız gibi bir şey terfi-iş değişikliği yoksa
%10 olursa öp alnına koy
  • jelly bear  (04.12.23 11:13:03) 
Geçen sene şu an maasiniz 57bin lira.
Su an maasiniz 90 bin lira. Aradaki fark yüzde 55.
1 yıllık enflasyon; yüzde 62.
Aradaki fark yüzde yüzde 5-6. Yüzde 30 demeniz sizin yüzde 100 zam almaniz demek lira üzerinden.

Kısacası kimse size o zammı vermez.
  • logisticsmanager  (04.12.23 11:44:04) 
dolar enflasyonu tek basina bir sey ifade etmiyor malesef, kur artiisindan daha berbat bir enflasyon var memlekette. ben de yabanci para ile maas aliyorum hic cekinmiyorum isterken sonucta yasam kalitesi ortada. siz kimseye pek kulak asmayin masraflariniz dahilinde sizi memnun edecek en yuksek rakamdan kapiyi acin hocam.


  • bay b  (04.12.23 14:42:10) 
Dostlar %30 aldım zammı. İnanmak başarmanın yarısıdır.


  • mhmtt  (25.01.24 17:45:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.