[]

gaming mouse - dpi

selamlar arkadaşlar,
şu an piyasadaki bütün gaming mouselar 10k ve üzeri dpi ile pazarlanıyor. benim evdeki hem kablolu(steelseries rival 3) hem kablosuz(steelseries aerox3 wireless) mouselarımın da birinin 8500 diğerinin 18k dpi ı var.

ben bu markanın steelseries engine uygulamasından dpi ayarı yaparken 3200 yapıyorum ama. oynadığım tek oyun lol, onun dışında iş yaparken de ayarı hiç değiştirmiyorum.fazlasında mouse görünmeyecek kadar hızlı oluyor.
bu arada monitörlerimden biri 32 inç 2k, diğeri 34 inç widescreen 4k çözünürlükte.

peki bu aletlerin tavan limitindeki dpi ayarlarını kim kullanıyor? tamamen pazarlama stratejisi mi, yoksa gerçekten kullanılıyor mu?

 
Bence tamamen pazarlama stratejisi. Zaten hemen hemen her markanın benzer uygulaması var, dediğiniz gibi oradan da yükseltilebiliyor. İlla ki kullanan vardır ama ben tamamen pazarlama ve şov olduğunu düşünüyorum.


  • allahkitapwesli  (02.12.23 22:31:08) 
zamanında çok araştırmış birisi olarak söyleyeyim tamamen pazarlama taktiği. çok dpi sanki daha performanslı bir şekilde oyun oynanacağını garanti ediyor. 3000 dpi'dan yukarısı über gereksiz. onun yerine mouse'un ergonomisi, kablolu/kablosuz olması, tuşlarının yumuşaklığı/sertliği gibi faktörler bence daha önemli.


  • zen1th  (02.12.23 22:31:14) 
Belli değerden yüksek dpi imleç kullanılmayan, mouse hareketine bağlı durumlarda kullanışlı oluyor.

Siz imlece göre düşünmüşsünüz. Ancak sadece mouseu ileri itmeniz gereken bir durum düşünün eğer bunu düşük dpi ile yaparsanız mouse pad bittikçe takır tukur indir kaldır yaparsınız mouseu hem de daha uzun sürer. Ancak 18k dpi ayarına alıp bunu yapmanız çok daha kolaydır.
  • akhenaten  (03.12.23 08:23:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.