[]

Acil bakar mısınız, kedimin patileri normal mi?

Yavrum salı günü düştü, persembe kırıklar için ameliyat oldu, sonrasında çok travmatize olduğu için bandaja almak ya da kafasına yakalık takmak istemedi veterinerimiz. Küçük bir alan yaptik beşik gibi, atlayıp ziplamamasi gerekli, 3 saat önce fark etmediğim bir detay çekti şimdi dikkatimi, sanki dikişler açılmış gibi geldi.
Veterinerim de yanıt vermedi henüz, belki sözlükte vardır anlayan. Partilerin durumu normal mi, dikişleri yırtmış ya da açmış mi?

hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com

 
Gecmis olsun, oncelikle bilgim yok. Sagdaki dikis acilmis gibi geldi ayrica kedileri o sekilde kaldirdiginizda cani yaniyor lutfen yapmayin.


  • ala09  (03.12.23 01:39:10) 
Merhaba, veteriner hekimim.
Öncelikle geçmiş olsun, yavrunuzun bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum.

Evet, dikişiniz açılmış, yavru ısırmış, koparmış olabilir veya harekete bağlı olarak gerginlik nedeniyle açılmış olabilir.

Açılan kısım göründüğü kadarıyla skin closure denen, eğer katmanlar arası bir önem sıralaması yapacaksak en önemsiz katman. (İçte kas, tendon dikişi, üstünde varsa bağ doku, üstünde deri altı, onun üstünde deri içi (sizde buna ihtiyaç duyulmamış), en üstte de skin (deri) dikişi olur. Bu noktada deri dikişinin en büyük fonksiyonu iyileştirmeyi hızlandırıp bölgeyi zararlı etkenlerden korumak, ayrıca bölgenin estetik olarak düzgün görünmesi.

Öncelikle acillik bir durum değil, ama gündüz ilk iş veteriner hekime gidilmesi lazım. Hekiminiz duruma göre tekrar dikmeyebilir de. Ama o görüp karar versin.

Sizin yapacağınız en önemli şey hareketin kısıtlanmasının devam ettirilmesi ve yavrunun bölgeye temasının engellenmesi. 24 saat başında duramayacaksanız en etkili çözüm yakalık. Biraz stres yapar ama dikişlerin iyice açılmasından iyidir.
  • slymene  (03.12.23 04:18:54) 
Yakalık yerine kıyafet kullananlar görmüştüm bir sorun soruşturun. O yara sürekli oynadıkça hekim arkadaşın dediği gibi kapanmayacak.


  • sibertenik  (03.12.23 09:56:06) 
Çok teşekkür ederim yanıtlar için, şimdilik sorun yokmuş.


  • mojiziku  (05.12.23 23:09:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.