[]

Araçta daha bütük bir janta geçiş mümkün mü?

Alt donanım bir SUV sahibiyim. Aynı modelin üst donanımlarına sahip araçlar çok daha heybetli görünüyor.
Özellikle trafikte yanyana gelince daha net belli oluyor.
Fabrika çıkışı 16 inç olan bir jantı 18 inç ile değiştirebilir miyiz? Araç cidden bu değişiklikle yükselir mi?

Çok teşekkürler.

 
Üst modelinde kullanılan jant lastik ölçüsüne geçilebilir, sonuçta tamamen aynı araçlar (eğer yürüyen aksam da tamamen aynı ise ki %99 aynıdır). Az bir miktar yükselecektir araç. Fakat lastik ölçüsü değişince lastik ebadına göre hız göstergesi yanlış ölçüm yapacaktır, serviste muhtemelen yol bilgisayarı verisini güncellemek gerekir doğru hız ölçümü için. Bir de elbette tüketim artar, konfor azalır.


  • orient blue  (03.12.23 14:53:28) 
Bijon aralığı aynıdır. Bunun dışında aracın çamurluk boşluğu vs. de aynı olacağı için üst donanımdaki jant takılabilir. Jant çapı büyüyünce lastik yanak kalınlığınız düşer bu da daha pahalı lastik almayı gerektirebilir :)


  • armagan abanuz  (03.12.23 15:25:38) 
Buradan hesaplayabilirsiniz

tiresize.com
  • mirty  (03.12.23 16:28:51) 
Toplam çapı değiştirmeden mümkün, yani jant büyürken lastik yanağı küçülecek.

@mirty'nin verdiği linkten tires comparison seçeneğini seçin, önce orjinal lastik ölçünüzü yazın, sonra 18 jant ve yakın lastik ölçülerini yazarak değişimleri görün. En yakın değerdeki lastik size uyar.
  • John Bloor  (04.12.23 13:16:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.