[]

Doktorun yaptığı taciz midir?

Boyun fıtığı için "fizik tedaviye" giden bir hastayı muayene eden ve tedavi uygulayan bir doktor, köprücük kemik, göğüs, kaburgalar, koltukaltı gibi bölgeleri ağrı var mı diye yokladıktan sonra, göğsünüzde kist olabilir mi acaba diyerek hastanın sütyenini çıkarttırıp elle muayene etmesi taciz midir? edit: soruyor doktor kist olabilir mi diye, hasta da bakıyorum bence yok ama bilmiyorum diyor, o da bi kontrol edelim sütyeninizi çıkarın diyor, hasta da anlayamıyor durumu çıkarıyor, hatta utanıp indiriyor sadece.

Merak ettiğim kısım fizik tedavi doktoru meme muayenesi yapar mı bu şekilde? Bana mantıklı gelmedi en kötü yönlendirirdi diye düşünüyorum.

Hasta doktorun nefes alış verişinin bu sırada çok hızlandığı, her tarafını ellediğini ve kendisinin de donup kaldığını söylüyor. Abartıyor muyum acaba bilmiyorum diye bana anlattı. Öyle hissettiysen tacizdir dedim ben, çok rahatsız olmuş ve kötü hissetmiş. Olay devlet hastanesinde geçiyor şikayet edelim dedim ben ama uğraşamıcam dedi.

 
Hasta kaç yaşında? Taciz olduğunu düşünüyorum öyle hissettirmiş. Şikayet etsin isimsiz olarak da şikayet edebilir diye biliyorum çekiniyorsa. Tek vakası değildir zaten.


  • sibertenik  (04.12.23 16:34:05) 
bence sorması gerekirdi. taciz olabilir. çünkü oraya meme muayenesi için gitmedi.
meme muayenesinde bile hastadan rica edilmeli sütyeni çıkarması için. kendisi çıkarmamalı.

  • jelly bear  (04.12.23 16:34:05 ~ 16:49:18) 
taciz gibi görünüyor. fizik tedavi uzmanının meme muayenesi ile ne işi var?


  • faberkastelli  (04.12.23 16:35:05) 
Taciz


  • anaphylacticshock  (04.12.23 17:02:35) 
Bence taciz. İlk defa duydum.


  • dissendium  (04.12.23 17:10:43) 
Taciz


  • ala09  (04.12.23 17:13:44) 
Taciz. Kist şüphesi varsa genel cerraha yönlendirecekti. Şikayet etsin.


  • juliette  (04.12.23 17:56:23) 
evet taciz ama doktora verilen -bilimsel- yetkiler dahilinde olunca kılıfına uydurulmuş gibi duruyor.
hasta muayenisi genel olarak bir bütündür, bilmem nerdeki bilmem ne marazı başka yerdeki başka bir şeyin sebebi veya sonucu olabilir. Bu açıdan fakültede genel muayene, siskbtemik muayene yapmalı, yani her yeri muayene etmeli diye öğretilir. bu öğretide doktorun evliya gibi olduğu düşünülür, art niyet beklenmez. Ancak, özellikle kadın hastaların özellikle mahrem bölgelirinin muayenesi esnasında, hekim ister erkek olsun ister kadın, taciz şüphesini ortadan kaldırmak için muayeneye bir kadının (hemşire, acil tıp teknisyeni vb) sağlıkçının refakat etmesi öğütlenir. Bu hususa devlet hestanelerinin artık dikkat etmiz olduğunu gördüm.
Sonuç olarak, tartışmasız doktorun haddi aşan bir eylemi mevcut. ftr uzmanı ne anlar meme kistinden. hele bir de refakat için bir kadın görevli muayene odasına çağrılmadıysa hemen şikayet edin lütfen.
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (04.12.23 17:59:18) 
ftr meme kistinden anlar mı+1 soru bu olmalı. yok mu bi doktor sorulsun.


  • lambırcek  (04.12.23 18:02:54) 
o kadar boyun fıtığı muaynesi oldum, kimse boynum ve kafam dışında bir yerimi ellemedi


  • spankenstein  (04.12.23 19:10:48) 
Taciz.


  • Amaranta ursula  (04.12.23 19:39:14) 
Bence başka bir hastanede bir kadın doktora danışmadan hareket etmesin.
Hem şikayet edecekse yol yordam öğrenir.

  • parka  (04.12.23 19:49:30 ~ 22:03:28) 
taciz. eğer şikayet etmezseniz başkalarına da yapacaktır. önemsememezlik yapmayın.


  • elvan abeyiylegezse  (04.12.23 19:52:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.