Giriş
(14)

Tatlı şeker insanın içini ısıtan film tavsiyesi?

kendi kendine yasayan yavrucak
Eski de olur yeni de çünkü gebeşlik peşindeyim :)Bu arada burhan altıntop'u çok özledim be :(
Eski de olur yeni de çünkü gebeşlik peşindeyim :)

Bu arada burhan altıntop'u çok özledim be :(
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(05.10.17)
İzledim onu ya:(
0
🌸kendi kendine yasayan yavrucak
(05.10.17)
Animasyon da olur
0
🌸kendi kendine yasayan yavrucak
(05.10.17)
Chce sie zyc (2013)
Gerçek hayattan alınma
0
cemocem69
(05.10.17)
planes, trains and automobiles - steve martin, john candy

edit : intouchables +1
mr.destiny www.imdb.com
groundhog day
brewster's millions
0
EasyTiger
(05.10.17)
Intouchables
0
le jeune turc
(05.10.17)
(bkz: her şey çok güzel olacak)

''sandalyeleri aldım diyorum kızım açıyorum barı...''
0
otonomo
(05.10.17)
İnside out, wall e, up, hotel transilvanya
0
mutlusismankedi2015
(05.10.17)
otonomo +1

her şey çok güzel olacak demeye gelmiştim.
(bkz: benim ne işim var ulan bodrumda)
0
mayday
(05.10.17)
little miss sunshine
the breakfast club
ferris bueller's day off
captain fantastic
0
kaledekiyalnizlik
(05.10.17)
Çöpçüler kralını izliyore <3

"Parka gidecekmiş iki gözümün çiçeği"
0
🌸kendi kendine yasayan yavrucak
(05.10.17)
Im Juli geldi aklıma, bayağı eski oldu ama...
0
(05.10.17)
Little miss sunshine
0
ovungec zeus
(06.10.17)
Le Herisson
0
l arrache coeur
(07.10.17)
benimde aklıma ilk Im Juli geldi. izlemediysen sıcaklık ihtiyacını karşılar fazlasıyla :)

aynı şekilde wall-e +1
0
issiz karga
(07.10.17)
(3)

Saldırganlar neden sorgudan sonra salınıyor ya da az ceza alıyor?

m e b
Sadece hukuki bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim.Mesela adam birini darp ediyor, sorgulanıyor ve salınıyor. Bunu otoriteler neye göre uyguluyor? Hepsinden öte ortada bir suç yok mu, bunun karşılığı yok mu? Bazen de çok çok komik cezalar alıyorlar. Caydırıcı bile değil, sebebi ne?
Sadece hukuki bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim.
Mesela adam birini darp ediyor, sorgulanıyor ve salınıyor. Bunu otoriteler neye göre uyguluyor? Hepsinden öte ortada bir suç yok mu, bunun karşılığı yok mu? Bazen de çok çok komik cezalar alıyorlar. Caydırıcı bile değil, sebebi ne?
0
m e b
(05.10.17)
Tutukluluk istinaidir, birini tutuklamak icin suçun nevine, delilleri karartma şüphesine, şüphelinin kaçma riskine sabit bir yeri olup olmadığı gibi bircok şeye ayni anda bakılır. Cmk tutukluluk şeklinde googleda aratirsaniz kanunda yazan halleri anlarsiniz. Hem şöyle düşünmeli, tutukluluk hali de orantılı olmali, kişi henüz şüpheli. Belki hic ceza almayacak. Araştıracak çok şey çıkıyor yargılamada.
O yüzden tutuklama her durumda olmamalı, ülkede yeknesak bir hukuk yok o ayrı bir konu zaten.
0
cabiday
(05.10.17)
dostum hukuk demişsin ama...

hukuku çok iyi bilmiyorum ama türkiye'yi biraz biliyorum. iktidar yalakasıysan, fukara görümlü tacizci tecavüzcü falansan biz bunu istersek tekrar alırız deyip gönderiyorlar.

ama başgan reyiz talimat verirse 15 yaşında çocuk tweet attı diye, ya da akademisyen 10 sene önce yazdığı makale nedeniyle suçlama bile olmadan tutuklanabiliyor.

arkadanızda adalet yazıyor da ona güldddüğüskfposkdf
0
otonomo
(05.10.17)
Cezaevlerinin asiri dolmasi sonucu gecen yil denetimli serbestlik surelerini uzattilar, cezaevinde gecen sureler cok azaltildi. Haliyle ortada adam oldurme filan yoksa sucun yatarinin az olmasi sebebiyle tutuksuz yargilamaya gidiliyor. Yani hem yer yok hem de tutuklu yargilasan adam sonunda alacakli cikar yillar suren davalar sonucunda. Iyice boktan bir yere dogru gidiyoruz yani, iktidara filan sovmedikce cezaevi yok yani pek.
0
red g
(05.10.17)
(2)

adını unuttuğum film

tantunizade murat efendi
yeni bir film 2014 sonrası. bir adam kızın birini trafik kazasında öldürüp göle atmış kızın annesi avukat kılığına girip olayı anlattırıyordu adama.
yeni bir film 2014 sonrası. bir adam kızın birini trafik kazasında öldürüp göle atmış kızın annesi avukat kılığına girip olayı anlattırıyordu adama.
0
tantunizade murat efendi
(05.10.17)
ispanyol filmi Contratiempo
0
basond
(05.10.17)
Big spoiler alert

Bence soruyu sil.
0
elorelia
(05.10.17)
(6)

metrobüsteki/otobüsteki çocuklar

yaraticinick
Öğlen saatlerinde ortaya çıkıp selpak satan ya da akordiyon çalan çocuklarla ilgili ne hissediyorsunuz ? Bugün metrobüste bunun tartışması yaşandı, bir kadın her çocuktan selpak alınca bir adam "Hep sizin yüzünüzden" temalı bir konuşma yaptı. Ben de adam gibi düşünüyorum neredeyse, peki siz?
Öğlen saatlerinde ortaya çıkıp selpak satan ya da akordiyon çalan çocuklarla ilgili ne hissediyorsunuz ?

Bugün metrobüste bunun tartışması yaşandı, bir kadın her çocuktan selpak alınca bir adam "Hep sizin yüzünüzden" temalı bir konuşma yaptı. Ben de adam gibi düşünüyorum neredeyse, peki siz?
0
yaraticinick
(05.10.17)
görmezden geliyorum, almıyorum
0
basond
(05.10.17)
o çocuklar o şekilde para kazandıkça o koşullarda çalıştırılmaya devam edecekler. akordeon alınıp eline verilmiş, sürekli aynı 5 notayı basan çocuğun gerçekten ihtiyacı olduğu için onu yaptığına inanmak safça olur. hadi sokakta kendi haline yatan cidden aç olduğu için dileniyor olsun, açlıktan ölmesin diye yardım etmek isteyeni anlarım ama bahsettiklerinin masum amaçlar taşıdığını düşünmüyorum.

ve evet, insanlar o çocuklardan alışveriş yaptıkça aileleri o çocukları okula göndermek yerine metrobüse vapura götürecekler.
0
Bruce
(05.10.17)
Beni biri öpmüştü biri de sarılmıştı.
Ben de sizin gibi düşünüyorum almazsak yapmazlar demek istiyorum ama pek de öyle olmaz gibi sanki.
0
Giovanni Pipitto
(05.10.17)
Açıkçası 'Kimse almazsa, onlar metrobüste olmaz' düşüncesine çok katılmıyorum. Kimse almazsa, ailelerinin 'Kimse almıyor nasıl, metrobüse boşuna gitmesinler. Okula gitsinler, madem para kazanamıyorlar' diyeceklerini düşünmüyorum. Hatta, ailelerin o şartlar altında parayı zorla da olsa getirtecek daha inovatif çözümler bulacağını ve daha vahşileşeceğini düşünüyorum. Bu sefer daha zor şartlar altında dilenecekler; ya yan kesicilik için, hırsızlık için metrobüse gönderilecekler ya da başka yerde daha kötü şekillerde karşımıza çıkacaklar. Buna müdahale etmesi gereken kurum olan devlet müdahale etmedikçe ve denetmedikçe, çocukların seçeneği olmayacak. Sosyal Hizmetler gibi kurumların aktif çalışması gerek bunun için.

Denk gelirse ve ihtiyacım varsa alırım. Bakarım, cebimdeki mendilden bir tane falan kalmışsa, o zaman alırım ben.
0
aychovsky
(05.10.17)
kesinlikle para falan vermiyorum. keşke bununla ilgili bi sivil polis çalışması yapılsa ve bunu yapanların anne babaları cezalandırılsa. bu çocukların da devlet kontrolünde yetiştirilmesi devam etse. sarayın elektrik faturasını osmangaziden geçmeyen araçların paralarını ödeyeceğimize bu çocukların beslenme barınma ve eğitim masraflarını ödesek daha iyi.
0
error522
(05.10.17)
bir şey hissetmiyorum.
0
gadasiz
(05.10.17)
(3)

en ucuz çıktı nerden alırım?

asisamus
istanbul - avrupa yakasında en ucuz nerden çıktı alabilirim ve sayfası kaça oluyor ortalama?500-600 sayfa / belki daha fazla olacak.
istanbul - avrupa yakasında en ucuz nerden çıktı alabilirim ve sayfası kaça oluyor ortalama?

500-600 sayfa / belki daha fazla olacak.
0
asisamus
(05.10.17)
bizim okulun orda sayfası 5 kuruş. istanbul üni beyazıt kampüsünün arka tarafındaki fotokopiciler. çoğu 5 kuruşa çeker bikaç tanesi 10 kuruşa çekiyor. 10 diyene de 500 sayfalık dosya var 5 kuruştan çekerseniz vericem dersen yaparlar. yoksa zaten tek sayfayı bile 5 e çeken var. ama ben bu işin en ucuz ankarada yapıldığını biliyorum. hala öyle mi bilmiyorum ama kızılay kök çarşısında 2 kuruşa çekerlerdi.
0
error522
(05.10.17)
Avrupa yakasında da vardır şu bilmem ne copyler falan.

geçen gün cemil copyde 110 sayfaya 10 lira verdim. ama Anadolu yakasındaydı
0
zugas
(05.10.17)
üniversite yakınlarına bakacaskın. besiktasta mimarsinan ve bahcesehir üninin oldugu yerlerde copy centerler var ama hepsi degişik fiyat veriyorlar sorarsın bi iki yere.
0
all girls dream
(06.10.17)
(7)

Cuma akşamı evde oturan ezik yalnız insanlar ne yapıyor evde ?

purple rain
anlatsana biraz
anlatsana biraz
0
purple rain
(05.10.17)
cumartesi akşamını bekliyoruz,
perşembe...
0
basond
(05.10.17)
spora gidiyorum. kitap okuyorum. şarap içiyorum bazen, genelde içmiyorum. bazen yakın bir arkadaşımla erken akşam yemeği yiyoruz dışarıda.
erken uyuyorum.
başka insanlarla uğraşmak, sarhoş muhabbeti çekmek en tahammül edemediğim şey. dışarıya çıkmamak eziklik demek değil falan diye açıklama yapmaya gerek kalmıyor. herkes mutlu.
0
sopiro
(05.10.17)
hoi4 oynuyorum.
0
secrexv2
(05.10.17)
Eve gelir gelmez yatıyorum.
0
aychovsky
(05.10.17)
film ,dizi izliyorum ve internetten komikli video
0
wishboneash
(05.10.17)
Haftasonu çalışanlar olarak dinleniyoruz :d
0
powerpufgirl
(05.10.17)
Yemek tarifi videoları izleyip bir şeyler deniyorum evde.

Eğlenceli baya :)
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(05.10.17)
(3)

Usta şoförlere bir soru

sidd79
Hafif bir tümsekten yavaşça geçerken arabadan cam kırılma sesi gibi bir ses geldi.Araba göstergelerinde bir uyarı yok ama bir şey kırıldı gibi geliyor.Ne olabilir?Edit:anahtarı bir tık çevirdiğimde bir uzun sonra bir kısa ses geldi bir kaç kere, arabayı çalıştırınca ses kesildi.Bir daha gelmedi ama
Hafif bir tümsekten yavaşça geçerken arabadan cam kırılma sesi gibi bir ses geldi.Araba göstergelerinde bir uyarı yok ama bir şey kırıldı gibi geliyor.Ne olabilir?
Edit:anahtarı bir tık çevirdiğimde bir uzun sonra bir kısa ses geldi bir kaç kere, arabayı çalıştırınca ses kesildi.Bir daha gelmedi ama bahsettiğim ses
0
sidd79
(05.10.17)
Cam parçalarının üzerinden geçmiş olabilir misin? Veya sert bir cismin?
0
vendorth
(05.10.17)
motor koruması oynamıs olabilir. dert etme, bişi diil eğer böyleyse.
0
binder dandet
(05.10.17)
@vendorth Yok geçmedim.
0
🌸sidd79
(05.10.17)
(13)

yemekten saç - kıl çıkınca ne yapıyorsunuz?

zunkatsar
ortalama bir mekanda ortalama arkadaşlarla yemek yiyorsunuz.yemekten saç - kıl çıktı. ne yaparsınız?1. kenara koyarım kılı saçı, yemeğe devam ederim.2. yemeği mutlaka değiştirtirim. yeni geleni yerim.3. orada daha yemek yiyemem, o gün için o mekandan ayrılırım. ama başka gün gidebilirim de belli olm
ortalama bir mekanda ortalama arkadaşlarla yemek yiyorsunuz.

yemekten saç - kıl çıktı. ne yaparsınız?

1. kenara koyarım kılı saçı, yemeğe devam ederim.

2. yemeği mutlaka değiştirtirim. yeni geleni yerim.

3. orada daha yemek yiyemem, o gün için o mekandan ayrılırım. ama başka gün gidebilirim de belli olmaz.

4. orada bir daha asla yemek yemem. benim için bitmiştir.

veya başka ne yaparsınız?

edit: e herhalde sizden düşmemiş. sizden düşse ne diye sorayım.
0
zunkatsar
(05.10.17)
1

O güzel ortamı bozmam. Diğerlerinin keyfini kaçırmam.
0
Delay Fuze
(05.10.17)
kısa ise 1
uzun ise 2
0
elorelia
(05.10.17)
mekan hep gittiğim ve güvenerek yediğim bir yerse 1. seçenek;
eğer ilk gittiğim zaman olursa 2 veya 3 olabilir.
0
Kamyoncunun vitesi
(05.10.17)
saç ise kenara koyar yemeye devam ederim. kıl ise değişim isterim.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(05.10.17)
1. Benim öyle şeylerden midem bulanmaz. Ne kadar dikkat edilirse edilsin, düşebilir diye düşünüyorum. Bir sonraki gidişimde yine görürsem söylerim ama.
0
m e b
(05.10.17)
garsonu çağırır gösteririm. bidaha oraya gitmem ya da giderim tamamen reaksiyonlarına göre. çok açsam yediğim de olmuştur ama nşa iştah falan kalmaz onu diyeyim.
0
olutaklidi
(05.10.17)
1
0
manuel mandalina
(05.10.17)
arkadaşlarla da olsa tek de olsam 1.
0
blue eyes white dragon
(05.10.17)
3

Geçenlerde çok sevdiğim bir mekanda oldu yediğim yemeğin lezzetine rağmen devam edemedim. Kıl saç fark etmez o gün orda bir şey yeme fikri bana çok uzak.
0
eksi sozlugun tatli insani
(05.10.17)
4

Bu sebeple bir daha onunden bile gecmedigim 15-20 civari mekan var.
0
gencliginde metalci dovmus hikmet amca
(05.10.17)
Kenara alır devam ederim.
0
catch the arrow
(05.10.17)
4.
garsonu cagırır anlatırım durumu.
0
all girls dream
(06.10.17)
Yemegi yemeyi birakirim, garsona ve sorumluya soyler hesabi sildiririm. Bir daha da o mekana gitmem.
0
runagain
(06.10.17)
(7)

iphone 7 kilitlendi.

umutlarivarolankisi
Merhaba. Yurtdışındayım. Başıma gelebilecek en kötü şeylerden biri geldi. iPhone şifremi unuttum sonra da restore edince itunes hesabıma giriş yapmamı istiyor telefon. ama o şifreyi de hatırlamıyorum her zaman parmak izi kullanırdım uygulama indirirken. Lütfen yardım edin telefonumu(veriler silinse
Merhaba. Yurtdışındayım. Başıma gelebilecek en kötü şeylerden biri geldi. iPhone şifremi unuttum sonra da restore edince itunes hesabıma giriş yapmamı istiyor telefon. ama o şifreyi de hatırlamıyorum her zaman parmak izi kullanırdım uygulama indirirken.

Lütfen yardım edin telefonumu(veriler silinse bile) nasıl açabilirim?

Teşekkürler!
0
umutlarivarolankisi
(05.10.17)
Açamazsın. Çomolokko
0
Delay Fuze
(05.10.17)
GÜNCEL
0
🌸umutlarivarolankisi
(05.10.17)
bağlı olan email adresinin şifresini biliyorsan, şifremi unuttum kısmından dene belki şifreni gönderir. Eğer onu da hatırlamıyorsun, Apple'i ara onlar sana bir yol göserirler. Ama faturası yoksa, email şifresini bilmiyorsan apple bile yardımcı olmayabilir.
0
zaxurani
(05.10.17)
@zaxurani şifre unutulduğunda sistem e-posta kutusuna mail göndermiyor maalesef. apple store'a gideceğim yarın olmadı.
0
🌸umutlarivarolankisi
(05.10.17)
Apple Store sana hiçbir şey yapmaz. iforgot.apple.com adresine gir, unuttuğun mail adresini yaz, yönergeleri takip et. Apple Store da bundan başka bir şey söylemeyecektir.

Apple Store'a gitmek yerine Google'a icloud şifremi unuttum yazsan direkt sonuca da varabilirsin. Apple her türlü durum için bir makale yapmış.
0
alliswell
(05.10.17)
apple desteği ara hatırladığım mail adresim bu de sonra da sana birkaç soru soracaklar onları cevaplayınca size yardımcı olacaklardır.
0
pazar gunu seni kilisede goremedim john
(06.10.17)
@pazar gunu seni kilisede goremedim john valla aradığım cevap işte ya. çok teşekkürler! bu arada nickine istemsizce güldüm :)
0
🌸umutlarivarolankisi
(06.10.17)
(5)

araç kiralama hakkında bilgisi olanlar?

unholy crap
merhabalar, bir arkadaşımın düğününe gidip gelmek için araba kiralamayı düşünüyorum.istanbul'dan kocaeli'ne gidip geleceğiz 1 gün içersinde. daha önce hiç araç kiralamadım. 11 yıllık ehliyetim ve deneyimim var.hangi firmadan kiralanmalı, nelere dikkat edilmeli? bu konuda deneyimli arkadaşlar önemli
merhabalar, bir arkadaşımın düğününe gidip gelmek için araba kiralamayı düşünüyorum.

istanbul'dan kocaeli'ne gidip geleceğiz 1 gün içersinde. daha önce hiç araç kiralamadım. 11 yıllık ehliyetim ve deneyimim var.

hangi firmadan kiralanmalı, nelere dikkat edilmeli? bu konuda deneyimli arkadaşlar önemli olduğunu düşündükleri noktaları paylaşırsa çok sevinirim.

teşekkürler.
0
unholy crap
(05.10.17)
kurumsal firmalardan kiralayın kasko yaptırın
kurumasal firmalara örnek: Avis, budget, europcar, sixt, enterprise
0
basond
(05.10.17)
basond'un dediği gibi. kaskosuz binmeyin. mahalle arası rent a car'cılardan uzak durun.
0
false pretension
(05.10.17)
kilometre sınırına dikkat et, sonradan para kitlenmesin.

büyük firmalardan kiralaman senin için iyi olacaktır kesinlikle çünkü küçük firmalar çok sıkıntı her konuda
0
purple rain
(05.10.17)
yakın zamanda budget'tan kiraladım. memnun kaldım. kira süresi 24 saat işler. sabah 9da alırsanız, ertesi sabah 9da teslim edersiniz. ama mutlaka birkaç gün önceden arabayı ayırtın. internet rezervasyonu her zaman daha ucuz oluyor.
0
yellow brick road
(05.10.17)
Garentadan kiralayın, bazı firmalar km sınırı koyabiliyor 250 km günlük gibi. Kaskoyu mutlaka alın nolur nolmaz. Rentalcars.com a bak ben ordan kiralıyorum daha ucuz oluyor firmaların kendilerinden kiralamalara göre.
0
England
(05.10.17)
(1)

Bu kadın bunu nasıl yapıyor ?? (Polifonik Ses)

AlsterWasser
Merhaba,Bugün denk geldim buna şansıma. Çok ilginç. Kadın sesiyle akor verebiliyor resmen ilk defa böyle bir şeye denk geliyorum... Nasıl oluyor ki bu daha önce denk geldiniz mi böyle bir şeye ? Müthiş değil mi ??https://youtu.be/0SJIgTLe0hc?t=6m10s
Merhaba,

Bugün denk geldim buna şansıma. Çok ilginç. Kadın sesiyle akor verebiliyor resmen ilk defa böyle bir şeye denk geliyorum...

Nasıl oluyor ki bu daha önce denk geldiniz mi böyle bir şeye ? Müthiş değil mi ??


youtu.be
0
AlsterWasser
(05.10.17)
Sahnedekiler de şaşırmış belli ki :)
0
synesthesia
(05.10.17)
(3)

halı altı ısıtıcı?

legalize marijuana
sizce bu ile yarar mı?https://urun.n11.com/isitici/dort-metrelik-hali-alti-karbon-isitici-osm-4m-P151837298?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIveSd1-XZ1gIVyEMYCh2jXgT_EAQYASABEgKwC_D_BwE&gclsrc=aw.ds
sizce bu ile yarar mı?

urun.n11.com
0
legalize marijuana
(05.10.17)
Satıcının adından inovatif bi şey olduğu belli. Yarar.
0
Delay Fuze
(05.10.17)
çok yakar bence.
0
secrexv2
(05.10.17)
Ayni urunu camilerde kisin kullaniyorlar.

(git:www.karbonisiticifilm.com )

Burada da ne kadar yaktigi yaziyo

(git: www.warmup.com.tr )
0
bir3iki7
(05.10.17)
(4)

Öğle arasında spora giden var mı?

Cursed Chico
Okul veya iş? nasıl bir program var, kaç dakikanızı alıyor?
Okul veya iş? nasıl bir program var, kaç dakikanızı alıyor?
0
Cursed Chico
(05.10.17)
iş sonrasında direk spora geliyorum 1 saat 15 dk alıyor
0
basond
(05.10.17)
Ortalama 1 saat.
0
secrexv2
(05.10.17)
Ortalama günlük 14 saat çalışıyorum. Öğlen saat 2-3 gibi,haftada 5 gün spora gitmeye çalışıyorum. Spor salonuna gidiş 15 dk , antrenman en fazla 45 dk işe geri dönüş 20 dk .
0
boklu yumurta
(05.10.17)
Ben çok vaktimi aldığı için bıraktım. 10 dklık bir yer ama git-gel 20 dk. 1 saat spor artı giyinme ve duş süresi 2 saate yakın zaman alıyordu.
0
yellow brick road
(05.10.17)
(2)

Fethiye'de ekimde denize girilir mi?

loveisallaround
Sb
Sb
0
loveisallaround
(05.10.17)
Girilir.1 saat once denizden geldim cok iyi hala.
0
i m sick tired
(05.10.17)
25 yıldır gidiyorum, Şimdiye kadar ekimde denize giremediğim hiç olmadı :) en fazla hava bulutlu olur ama suyun en sıcak olduğu dönemdir.
0
dostlarorkestrasi
(05.10.17)
(1)

Hangi Bahise Kaç $

6 yasimdan beri metal dinliyorum
Basılmış, bunu görebileceğimiz bir site var mı?Arbworld ve parabahis'i biliyorum. Başka?
Basılmış, bunu görebileceğimiz bir site var mı?

Arbworld ve parabahis'i biliyorum. Başka?
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(05.10.17)
Paylaşsalar tenis için güzel olur. Yine de bilen varsa?
0
🌸6 yasimdan beri metal dinliyorum
(05.10.17)
(4)

iphone kullanıcıları bi bakabilir mi??

mehmed resad
selamlar,kulaklık takınca arama ve bildirim seslerini hem kulaklığa hem de hoparlöre veren bir adet iphone se var. bunun çözümü nedir bilen, duyan, gören var mı?teşekkürler.
selamlar,

kulaklık takınca arama ve bildirim seslerini hem kulaklığa hem de hoparlöre veren bir adet iphone se var. bunun çözümü nedir bilen, duyan, gören var mı?

teşekkürler.
0
mehmed resad
(05.10.17)
telefonu sessize alırsanız yandaki tuştan, sadece kulaklığa ses gelir. dışarı ses vermez.

bahsettiğim tuş: cdn.webtekno.com
0
himmet dayi
(05.10.17)
@himmet dayi, normalde kulaklık takınca dışarı veriyor mu yani, normali mi bu? yoksa bi problem mi var? çok teşekkürler.
0
🌸mehmed resad
(05.10.17)
Problem yok. Normali böyle.

Kulaklık telefona takılı iken kulağına takmadığında da telefonu duyman gerekir. Bunu sağlamak için dışarı veriyor sesi.
0
himmet dayi
(05.10.17)
ben 6 yıldır iphone 4s kullanıyorum kulaklığı taktığında dışarı vermesi gibi bir durum hiç olmadı ki bu iyi bir şey.

saçma bence.
0
bohr atom modeli
(05.10.17)
(38)

sevgilinizin babasının evinize erzak göndermesini nasıl karşılardınız?

istanbul kanatlarimin altinda
Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikte yaşıyoruz. Onun ailesi de bize 15 dakika uzaklıkta oturuyor. Arada bir ailesinin evine gidiyor onları görmeye, bazen ben de gidiyorum. Özellikle babasıyla uzun süredir tanışıyoruz. Çok tatlı adam, muhabbeti süper. Birkaç kere beraber rakı içmişliğimiz falan var.
Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikte yaşıyoruz. Onun ailesi de bize 15 dakika uzaklıkta oturuyor. Arada bir ailesinin evine gidiyor onları görmeye, bazen ben de gidiyorum. Özellikle babasıyla uzun süredir tanışıyoruz. Çok tatlı adam, muhabbeti süper. Birkaç kere beraber rakı içmişliğimiz falan var.

Geçenlerde gene onlara gittiğimde görüştük. Babasıyla ayaküstü konuşurken bana "Siz akşamları ne yiyorsunuz?" dedi. "Kahvaltı ya da tost yapıyoruz." dedim. Bunun üzerine erkek arkadaşımı göstererek, "Bu çocuk eve erzak almayı bilmez hiç, ben size et falan alayım getireyim onları pişirin yiyin." dedi. Ben şaka yapıyor sandım.

Sonra bugün erkek arkadaşım mesaj attı. "Akşam babamla buluşabilir misin, bize et almış, biraz da erzak falan, onları verecek." dedi. Ben de kızdım. Yani ben istesem alamıyor muyum kendi etimi sütümü diye düşündüm. Ha buluşmuşuz babası bana para vermiş, ha et vermiş; ne farkı var. Mesela benim annem de bize hep peynir, zeytinyağı falan yolluyor çünkü onların yaşadığı ilçede o ürünler çok güzel ve istesem gidip alamam. Ama burada babası kasaptan et alıp bana verecek, istesem gider ben de alırım oysa.

Bu arada şöyle detaylar vereyim. Babası yemek yapmayı ve yemeyi çok seven bir adam. Bazen yemek yaptığında bize de yolluyor. Bir keresinde kendisi getirdi hatta. Çok da güzel yapıyor. Erkek arkadaşımı besleyemediğimi, ya da bizim paramız yetmediği için erzak alamadığımızı :p falan düşündüğünü hiç sanmıyorum. Tek derdi "Çocuklar güzel şeyler yesin" dir eminim. Ama üslup da biraz garip değil mi yani et ve erzak alıp eve göndermeler falan?

Sonra düşününce kızmam yersiz mi oldu ki acaba dedim. Ama gene de garip değil mi?

*edit.genel istek üzerine başlıktaki "başkası" kısmını "sevgilinizin babası" olarak değiştirdim :)
0
istanbul kanatlarimin altinda
(05.10.17)
ebeveyn hareketi normaldir. dünya kadar maaş alsan ve hesap bilgilerin küsüratına kadar bilinse yine de yapılır bu yani. afiyet olsun :)
0
euphrat
(05.10.17)
"Ama üslup da biraz garip değil mi yani et ve erzak alıp eve göndermeler falan?"
Hayır değil. ana babalar yapar öyle şeyler.
uzun uzun yazamıcam şuan ama kızman da yersiz, hatta saçma.
0
veritaslibertas
(05.10.17)
Aslında garip, ama adamın niyetinin kötü olduğunu düşünmüyorum. Bence bir defalık git, sonrasında kırmadan, incitmeden ben alıyorum zaten, hallediyoruz bir şekilde diye ikna et. Kızılacak kadar ciddi bir durum değil, konuşularak halledilebilir bence.
0
elikası
(05.10.17)
aa ben seni erkek sanıyordum, şaşırdım. bence adamın niyeti kötü değil. ben olsam sevinirdim. muhtemelen "markete gitmeye üşeniyorlar, alayım da yesin yavrucaklar" diye düşünmüştür. ben garipsemedim.

edit: bir de başlığa "bir başkasının evinize erzak göndermesi" yazmışsın ama burada söz konusu erkek arkadaşın babası. bir başkası değil yani. yabancı biri gönderse kabul etmezdim tabii ki durumum varsa.
0
dedimmidemedimmi
(05.10.17)
Böyle bir müstakbel 2. babaya sahip olduğun için sevineceğin yerde bunları düşünebilmen asıl garip olan. Afiyet olsun :)
0
iwasbornonamountainside
(05.10.17)
Babaların çocuklarına et yedirme uğraşı oluyor hep bendede aynı mevzu var babam bana otobüsle kebap yollamak bile istiyor 3 saatlik yol biraz garip olur babalar
0
alp9900
(05.10.17)
Garip olanın senin akşam yemeğinde tost ve kahvaltı yapıyoruz demen. Birlikte yaşıyorsunuz ve hala akşam yemeği için tost ve kahvaltı. Yazık o babaya.
0
nickfury
(05.10.17)
kızman yersiz.
0
elorelia
(05.10.17)
e sen tost yapıyoruz dersen baba da et yollayım yesin garipler der tabi
ne güzel adam sizi düşünüyor daha ne istiyorsun?
"istesem ben alamaz mıyım" nedir? demek istemiyorsun ki almıyorsun. ama beceriksizsin ama düşüncesizsin ama sağlıklı yemek filan umrunda değil ama vaktin yok...bilemeyiz. adam da sana bak al yap dememiş. kendi el atmış. daha ne?
dayak istiyorsun.
0
niye ama
(05.10.17)
Kızma bozma aranızı böyle basit şeylerden, gıcık da tutma adama.
0
Adramelekhh
(05.10.17)
yani ben diğerlerine katılmayacağım ama kızman versiz
lokum gibi aile bulmuşsun dır dır ediyorsun. dikkat et yakında kapının önüne koymasınlar seni. sonra bonfileler, antrikotlar, ciğerler, kavurmalar diye aplarsın :)
0
dedim dedim de kime dedim
(05.10.17)
kesinlikle kızmanız yersiz.
0
duyond
(05.10.17)
@jimmy derdimi sikmeyin arkadaşlar, herkesin derdi "depresyondayım, mutsuzum, iş bulamıyorum, çok yalnızım" vs olsaydı topluca cinnetler geçirirdik. ben de biliyorum bu önemsiz bir şey ama bazen böyle şeyler de oluyor. samimiyetinize güvendim sordum sormasa mıydım.

evet kızmamın yersiz olduğunu hissetmiştim zaten ama bir de buraya danışayım dedim. cidden yersizmiş onu anladım. teşekkür ederim herkese. babasını da çok seviyorum zaten koca adama böyle şey için laf söyleyebilir miyim hiç. saygısızlık olur en başta. sadece bana garip geldi hepsi o.

@nickfurry merak ettim de nesi varmış kahvaltı etmenin ya da tost yemenin? akşamları başbaşa ya da arkadaşlarla vakit geçirmeyi seven bir çiftiz. zaten haftada bikaç akşam o spora gidiyor ben de yogaya. e yemek yapmaya kalksak 2 saat sürüyor, dışarıdan söylesek de çok pahalı ve yağlı. ikimiz de işyerimizde öğlenleri ev yemeği yiyoruz zaten. o yüzden akşamları yemek yemeyi tercih etmiyoruz.
0
🌸istanbul kanatlarimin altinda
(05.10.17)
benim mottom hep “yemek varsa yerim. yol varsa giderim. is varsa yaparim” oldugundan cok normal geldi bana.
0
alperz
(05.10.17)
"evde kedin aç" demek istemiş.
0
herhaltibiliyoring
(05.10.17)
ağır saçmalamışsın, için kötü fesat bence sana yaranılmaz:)
0
oscar
(05.10.17)
Anne baba başkası değil, babalar yapar öyle şeyler+
Emrivaki yapmamış, önceden söylemiş. Sen şaka sandığın için istemediğini söylememişsin, olay bu yönde gelişmiş. Senin annen de yolluyormuş. adamın yaşadığı yerde çok güzel ve istesen gidip alamayacağı şeyler olmaması bu şekil yapmayı düşündürmüş de olabilir.
Hem evlatlar güzel şeyler yiyorlar der mutlu olur hem (öyle düşünmüşse) annenlerin yolluyor olması durumuna karşı kendini eksikli hissetmemiş olur.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(05.10.17)
@oscar ya yuh ne alaka. hangi noktada ağır saçmalamışım? "kızdım" dedim, böyle diyince herkes kavgalar koptu sandı galiba. o kızma kısmını da açayım madem. babasının bize erzak getireceğini öğrenince erkek arkadaşıma dedim ki "valla teşekkürler ama ne gerek vardı. biz istesek kendimiz alamıyor muyuz etimizi sütümüzü sanki"
0
🌸istanbul kanatlarimin altinda
(05.10.17)
kimse dememiş garip
kızman yersiz
0
basond
(05.10.17)
ablama gideceğim zaman annem evden bazlama ve toz şeker gönderiyor bazen. ablam da geçen anneme yoğurt kabı göndermeye çalışıyodu benle beraber. bildiğin boş yoğurt kabı, anneme lazım oluyomuş. evlilik kafası, anne baba kafası başka. ayrıca yeri gelir çıkarır para da verir. babası sonuçta.

bi de tost yapana kadar hazır çorba yapmak daha pratik. o cevap bana da garip geldi.
0
elorelia
(05.10.17)
babanın suçu yok. sen de fazla hassas davranmışsın.

ama sevgilin seni bu pozisyona sokmasa daha iyi olurdu.

seni göndermek yerine akşama babasından kendisi alsa daha hoş olurdu sanki.

onun haricinde bunda takılacak bir şey yok ki adamla samimiyetiniz de oldukça var gibi.
0
eeb
(05.10.17)
@elorelia belki ablan bazlamayı başka yerden alamıyorsa annen o yüzden gönderiyordur. benim annem de memleketten zeytinyağı ve peynir gönderiyor dediğim gibi. ama toz şeker değişikmiş mesela. ya ne bileyim bana garip geldi işte, neyse garip değilmiş demek.

hazır çorba mı, öğk. çok ama çok zararlı, içmeyin öyle katkılı şeyler çocum :/ normal çorba yapıyoruz aslında ama şimdi daha çorba havaları gelmedi tam. kışın yaparız.

allahaşkına kahvaltının nesi var ya. mis gibi yumurtalı peynirli. çok takıldım o kısma. dur bunu ayrı soru olarak sorayım :D
0
🌸istanbul kanatlarimin altinda
(05.10.17)
Valla kusura bakma ama zorlasan bu kadae kötü niyetli düşünemezdin.
0
aquarium
(05.10.17)
Her aksam kahvalti ya da tost yapiyorsaniz ben de garipsedim.Her aksam kahvalti ya da tost yapmiyorsaniz, biraz yanlis lanse etmissiniz, sizde de hata var. Adam alamadiginizi dusunduyse hakli yani.

Bence gayet normal ya. Kendi annem, babam bile erzak yollamiyor, keske yollasalar. Kendi erzagimi kendim yapiyorum. Anca anneannem yolluyor arada. Nasil seviniyorum. Yani, yaranilmiyor +1 Kizmaniz cidden yersiz, yani bu erzak yollamanin neresi kotu olabilir ki? Hani sunda nasil bir artniyet olabilir?

Basliga cevap, hos karsilardim.
0
yuzır
(05.10.17)
tam evlenilecek sevgili babası bence kızmayı bırak mutlu olmalısın. çok tatlı bir hareket.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(05.10.17)
@sadakatsiz @aquarium

babasına kötü bir şey demedim elbette. hakkında kötü de düşünmedim. okumadan etmeden cevap yazıyorsunuz. babasının tatlı bir adam olduğunu ve niyetinin kötü olmadığını da biliyorum bunu soruda da yazdım. "kızdım" dediğim nokta yukarıda bir cevapta da yazdığım gibi erkek arkadaşıma "ne gerek vardı, biz alamıyor muyduk" dememden ibaret. gün içinde de ara ara aklıma geldi, o yüzden sorayım dedim. şu soruyu sormasaydım hala bu konuyu garipsemekle garipsememek arasında gidip gelecektim ama artık eminim ki babasının davranışında bir gariplik yok.

peki itici ve kötü niyetli diyenler o kısımları biraz açabilirler mi? itici ya da kötü bir insan olduğumu düşünmüyorum çünkü, hatta tam aksi bir insanım bence. bu sorudan bu yorumların nasıl yapabildiğini merak ettim.
0
🌸istanbul kanatlarimin altinda
(05.10.17)
bi de baba dediğin adam sonuç olarak erkek, bir kadın kadar ince düşünceli olmasını beklememek lazım. biraz daha dobra olur gayet normaldir, alır eti verir elinize hadi alın yiyin sıpalar der o da onun sevgisini ve ilgisini gösterme şeklidir.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(05.10.17)
Anne baba yapiyor öyle seyler. Ben eve gittigimde (yurtdisinda yasiyorm normalde) annem ceviz, üzüm falan bile koymaya kalkiyor valizime. Sanki burada yok :D
0
chitosan
(05.10.17)
Kötüsün demedik. Çok tatli bir davranisin uzerine Kötü düşünmüşsün, art niyet aramissin bu da kotu niyettir dedik. "Ne gerek vardi biz alamiyor muyduk" "ha para vermis ha et vermis" "üslup da garip" yani şu cümlelere bakınca şeker gibi adamcagizin yaptigi iyilik icin bi ton gereksiz ve art niyetli şey geçirmişsin aklından. boyle dusunmek icin zorlasan düşünemezdin dedim yani ben de. Anlattigin kadarina bakinca genel olarak bu dusuncede bir insansan memnuniyetsiz ve sorun cikarmaya meyilli bir insan cikiyor ortaya. Tabi bu bu olay icin boyle. normalde nasil biri oldugunu yorumlamadık.
0
aquarium
(05.10.17)
okudukça cidden şok oldum. Babaya teşkkür edeceğinize birde kurmuşsunuz zavallı adam o kadar ince düşünemez yani sizin minnak kalbiniz kırılmasın diye. Elinize para vermekle kendinize hiç iyi bakmıyorsunuz biraz et yollayayım yemek yapın yiyin demesi çok farklı şeyler. Kendi annenize de yollatmayın o zaman ben arada bir fark göremedim. Ayrıca benimle aynı muhabbeti yapıyor olsaydınız ben de size et yollardım her gün tost mu yenir allah aşkına patates gibi olucaksınız, adam doğru olanı yapmış.

Ne güzel sizi kızı olarak görmüş bazen cidden hayret ediyorum iyilik yapsan bir dert yapmasan bir dert.
0
powerpufgirl
(05.10.17)
yersiz ve abartılı bi tepki olmus bence kızmak. ben olsam nazikce tesekkur ederdim dusundugu icin. boyle bi sey sizi rahatsiz ettiyse bile tekrarlanmamasi icin yapmaniz gereken kizmak ya da tepki gostermek degil.
0
theworldismine
(05.10.17)
yersiz kızman
0
binder dandet
(05.10.17)
Ben adamda kötü niyet görmüyorum.
Kızılacak bir şey yok bence.
0
kayranin kedisi
(05.10.17)
Bana da et alan olsa da yesem +1

Şu aşamada kızılacak bir şey yok +14278
0
skooma
(05.10.17)
seni sanirim bir tek ben anladim. ayni sey benim basima gelse ben de garip karsilarim ama bunu kizmak olarak nitelendirmem.
ilk önce bi cok mahcup olurum. sonra da senin gibi ne gerek vardi diye aklimdan gecer. ögrenci falan olsam belki bunu hic dert etmeyebilirim ama ikimiz de calisiyoruz demenden yasini basini almis yetiskin ve kendi ayaklari üzeürnde durabilen insanlar oldugunuzu anliyorum.

ailenin ccouklarina pismis yemek ya da memleketten/köyden yiyecek getirmesini ayri kefeye koyuyorum, o benim icin baska bir konu. ama böyle market alisverisini yapmak bence de garip. kayinpederim elinde iki migros posetiyle gelse garipserim valla.
0
pilav
(05.10.17)
@want2die

yarım saattir gülüyorum hacı.

"keşke bana da et alsalar." ne demektir ya qwueqwhequwehqweıu
0
kosun lan mevzu var
(05.10.17)
öff pöfff, daha ne istiyosunuz bilmem ki :/
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(05.10.17)
maksi güncelleme! - isteyenler çizgi çektiğim bölümden sonrasına devam edebilir. babasının asıl derdi meğer neymiş, orada anlattım.

hepinize teşekkür ederim. sağlığıma benden çok dikkat etmişsiniz, böyle yemeye devam edersem sağlıksız olacağımı falan söylemişsiniz ama buna pek katılamayacağım. burada yazan çoğu insandan çok daha sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum. işlenmiş şekeri, çikolata-cips tarzı marketten alınan herhangi bir abur cuburu, kızartmaları yemiyorum. kola içerdim geçen seneye kadar, onu da bu duyurudakilerin gazıyla bıraktım (eksiduyu.ru) aylardır aklıma bile gelmiyor. zaten dışarıdan da yemek söylemem. hamburger-pizza tarzı şeyler de böylece eleniyor. işyerinde ev yemeği yiyorum, eh işten gelince bir tost yemişim ya da 2 dilim ekmek, peynir, domates, tereyağı gömmüşüm ne zararı var ki? çoğu akşam yemeğinden çok daha hafif ve sağlıklı bence.

tamam, akşamları sebzeli kıymalı yemekler yesek bu kahvaltıya göre daha sağlıklı olabilir ama biz boş vaktimizi başka şekillerde değerlendirmeyi seviyoruz. "akşamları işten eve gelirsin, yemek yapıp yersin, dizi izleyip yatarsın." gibi bir evli hayatımız yok yani. sosyal hayatımız yoğun. sahile iniyoruz, spora/yogaya gidiyoruz, arkadaşlarla buluşuyoruz, erkek arkadaşım ukulele çalmayı öğreniyor her akşam bir süre ona çalışıyor ^^ yemek yapmak ise bunların yanında sıkıcı kalıyor tabi. işe gitmiyor olsak yapardık ama şu hayat tarzımızla buna vakit yok. kahvaltı o yüzden bana ideal geliyor. hem maliyetli değil, hem kızartmalı, şekerli, kalorili falan değil, hem de çok kısa sürüyor.

ama gelin görün ki şimdi eve erzaklar da gelecek, mecburen bozulmasınlar diye oturup yemek yapacağız. çoğu insan bu yazdıklarımı şımarıklık olarak algılamış, nankörlük ediyorsun, bana da alsalar ben pişirsem falan denilmiş de, herkesin boş zamanlarını değerlendirme tarzı bir olmak zorunda değil ki. benim bir düzenim var ve yıllardır böyle beslenmişim. canım yemek yemek isterse zaten gidip kendime kadar kıyma, sebze alıp yapıyorum (ayda yılda bir) ama babası getirdi diye şimdi bir süre evde yemek yapacağız. zamanımızı bu sevmediğimiz işe ayıracağız. oysa başka hobilerimiz var. onlara daha az zaman ayıracağız. canımı asıl sıkan bu aslında.

----

sadede geleyim.

erkek arkadaşım dün babasını aramış, "sen bize alacaklarını al, yarın gelir evden alırız poşetleri" demiş. babası da "neden istanbul kanatlarımın altında (ben) gelmiyor, ben onunla birlikte alışverişe çıkacaktım" demiş. erkek arkadaşım da iş güç vs bahaneler söylemiş ben alışverişe çıkmayı istemem nasıl olsa diye.

ben de "niye özellikle benimle birlikte alışverişe çıkmak istiyor ki?" diye sordum. o da "babam işte, şimdi seni alışverişe çıkaracak; soğanın nasıl seçileceğini, eti ne kadar süre ateşte tutacağını, neyin yanına hangi yemeğin yakışacağını, püf noktalarını falan anlatacak uzun uzun. çünkü seviyor adam onun da hobisi o. eskiden benimle çıkardı, bana çok anlattı hepsini. şimdi de sana anlatacaktı işte." dedi. o öyle diyince de ben tabi çok üzüldüm. kaç yaşında adamın bir keyfi var onu da kaçırdık diye. bugün arayıp "akşam geleyim alışveriş yapalım" diyeceğim. hem düşününce mantıklı da geldi, vedat milor gibi adam babası baya bir şey öğrenebilirim :D

benim babam da böyle; bu yaşlardaki insanlar bildiklerini anlatmayı ve onları dinleyecek birilerinin olmasını seviyorlar. adamın gönlü olsun.

neyse. anlayacağınız babasının derdi biz habire tost yiyoruz diye bize sağlıklı şeyler yedirmek değilmiş, sadece yemekler hakkındaki bildiklerini anlatası gelmiş.

herkese teşekkürler. en çılgın sorular bile bu kadar uzamamıştı herhalde :p
0
🌸istanbul kanatlarimin altinda
(06.10.17)
(1)

izmirde divit kalem satan kırtasiye

obez kirpi george
izmirde dandik divit kalem satan kırtasiye var mı? plastik sap, bir iki tane divit ucu, plastik bir hokka ve mürekkep alacağım starter pack olarak, karşıyaka peker kırtasiyeye falan sordum yok dediler, hazır sorulmuşu ve olumlu cevap alınmışı var mı?
izmirde dandik divit kalem satan kırtasiye var mı? plastik sap, bir iki tane divit ucu, plastik bir hokka ve mürekkep alacağım starter pack olarak, karşıyaka peker kırtasiyeye falan sordum yok dediler, hazır sorulmuşu ve olumlu cevap alınmışı var mı?
0
obez kirpi george
(05.10.17)
Karşıyakadaki kırmızı kedi kitapevinde vardı diye hatırlıyorum. Yoksa bile karakol sokağında büyük kırtasiyeler var.
0
orhan tv
(05.10.17)
(2)

Yunancayı çok iyi bilenler

razvan rat
Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru:1- Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβούμαι τίποτα. Είμαι ελεύθερος.2- Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι ελεύθερος.Bunun dışındaki kısımlar doğru mu?
Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru:

1- Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβούμαι τίποτα. Είμαι ελεύθερος.
2- Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

Bunun dışındaki kısımlar doğru mu?
0
razvan rat
(05.10.17)
bence ikisi de doğru. tabii erkek olduğunu varsayıyorum. φοβούμαι ya da φοβάμαι kullanılaibliyor bildiğim kadarıyla. ama ben φοβάμαι'ye daha aşinayım.

ayrıca o kadar da çok bilmelik cümleler değil gibi.
0
tepedeki psychedelic adam
(05.10.17)
@tepedeki eyvallah. Emin olmak istedim
0
🌸razvan rat
(05.10.17)
(2)

izmirde parka satan yer

obez kirpi george
kemeraltında falan böye güzel yeşil parka satan yer var mı? colins mavi lcw vb. yerlerdekiler tiki parkası gibi, gerçek sıcak tutan parka lazım, hisarönündeki avcılık dükkanlarında satılan profesyonel ürünlerden de olmasın, 300e falan satan bir yer var mı
kemeraltında falan böye güzel yeşil parka satan yer var mı? colins mavi lcw vb. yerlerdekiler tiki parkası gibi, gerçek sıcak tutan parka lazım, hisarönündeki avcılık dükkanlarında satılan profesyonel ürünlerden de olmasın, 300e falan satan bir yer var mı
0
obez kirpi george
(05.10.17)
karda kışta tişört üstüne giydiğim bi parka var çok sıcak tutuyor. bornovada uyarsa söyliyim yerini :)
0
nocturness
(05.10.17)
Konakta kemer plazada bulabilirsin ya da küçük parktaki butiklerde
0
ismira007
(06.10.17)
(3)

Kramp giren bacak

mutlusismankedi2015
Merhaba, mobilde olduğum için arama yapamıyorum, tavsiye lazım.Dün gece değil önceki gece, uyurken birer saat arayla baldırlarıma kramp girdi. Acı dolu bir uyanma şekliydi :/ Dün sabah uyandığımda da acı hissediyordum hafiften de olsa. Ama bugün sabah daha beter bi acı hissediyorum sol baldırda. Üst
Merhaba, mobilde olduğum için arama yapamıyorum, tavsiye lazım.

Dün gece değil önceki gece, uyurken birer saat arayla baldırlarıma kramp girdi. Acı dolu bir uyanma şekliydi :/ Dün sabah uyandığımda da acı hissediyordum hafiften de olsa. Ama bugün sabah daha beter bi acı hissediyorum sol baldırda. Üstüne tam bastıkça, merdiven indikçe acı duyuyorum.

1) bu kramplar niye giriyor?

2) acısı neden bu kadar uzun sürüyor?

3) bu acıyı nasıl geçiricem :/
0
mutlusismankedi2015
(05.10.17)
Onun acısı geçmez. 1.5 2 gün çekicen. Spor, maden suyu, muz. Bu 3lüyü dene
0
glamdr1ng
(05.10.17)
acısı uzun sürer
muz +1

nedeni fazla laktik asit birikmesi yani yorgunluk vs

www.youtube.com
0
basond
(05.10.17)
Kakao magnezyum yönünden en zengin gıdadır.100 gramında 500 mg kadar magnezyum olması beklenir. Kaliteli kakao alıp tüket bir süre.
Maden sularından magnezyum oranı yüksek olanlarını tercih et.
Düzelme olmazsa doktora gidip tahlil yaptır.
Kramp esnasında bacağı çimdiklemek, sert bi cisimle uyarmak krampı geçirir. Ayak bileğinin arka tarafını ovmak da krampı geçirir, ama ovacak biri lazım bacak kramplıyken sen yapamazsın.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(05.10.17)
(1)

Bahis

docrivers
Bahis sitesi lazım bana. 1xbet saçmaladı. 1 saatte hesaba yatan 1 saatte cekilebilen bi site var mı
Bahis sitesi lazım bana. 1xbet saçmaladı. 1 saatte hesaba yatan 1 saatte cekilebilen bi site var mı
0
docrivers
(05.10.17)
dm
0
euphrat
(05.10.17)
(1)

hanımlar, yaşlanma karşıtı ve nemlendiren kremleriniz neler ?

burchak
merhabalar, 25 yaşında yüzüne krem dahi sürmekten hoşlanmayan ben artık gerekli olduğunu düşünmekteyim :) allık fondoten pudra kullanmaktan hoşlanmıyorum. yine de siyah nokta var :( temizleme ürünün üstüne tonik yerine elma sirkesi kullanıyordum ama sıkıldım ondan :/ 6 yıldır sigara içiyorum alkol v
merhabalar, 25 yaşında yüzüne krem dahi sürmekten hoşlanmayan ben artık gerekli olduğunu düşünmekteyim :) allık fondoten pudra kullanmaktan hoşlanmıyorum. yine de siyah nokta var :( temizleme ürünün üstüne tonik yerine elma sirkesi kullanıyordum ama sıkıldım ondan :/

6 yıldır sigara içiyorum alkol var ikisi de abartı değil.

istediğim hem cildimi nemlendirsin kırışıklık karşıtı olsun. sağlıklı olsun :)
0
burchak
(05.10.17)
Plastik cerrah bir arkadaşım kırışıklık için dışarıdan yapılan hiçbir müdahale işe yaramaz demişti. İlaç firmasında mühendis eski sevgilim de tüm kırışıklık ve selülit kremlerinin yalandan ibaret olduğunu söylemişti.
0
suicides underground
(05.10.17)
(3)

20lik çekecek doktor

vodianova
Dişlerim çeneye gömülüymüş ve birinin kökü kıvrık. Kliniklere sordum 200den 600e fiyat veriyolar. Bildiğiniz, daha uyguna halledecek doktor-hastene tavsiyesi istiyorumHatta gel kardeş ben diş hekimiyim hallederim canın sağolsun diyen varsa da kabulüm :)
Dişlerim çeneye gömülüymüş ve birinin kökü kıvrık. Kliniklere sordum 200den 600e fiyat veriyolar. Bildiğiniz, daha uyguna halledecek doktor-hastene tavsiyesi istiyorum
Hatta gel kardeş ben diş hekimiyim hallederim canın sağolsun diyen varsa da kabulüm :)
0
vodianova
(05.10.17)
şehir?
0
nedendir bilinmez
(05.10.17)
çene cerrahından başkasına sakın çektirmeyin. ucuz etin yahniis olur pişman olursunuz. sağlık bu ucuza kaçmayın, 50 100 fazla olsun iyi doktor olsun
0
oscar
(05.10.17)
Yer: istanbul
0
🌸vodianova
(05.10.17)
(2)

spotify çalmıyor

dafuq
spotify web sürümü ücretsiz kullanıyorum. şarkıya basınca tepki vermiyor hiç. günlerdir böyle. bağlantıda sorun var diye düşündüm üzerinde durmadım ama her gün aynı olurmu. bugün de hiç çalmadan bir sonraki şarkıya geçiyor, kafayı yedi iyice
spotify web sürümü ücretsiz kullanıyorum. şarkıya basınca tepki vermiyor hiç. günlerdir böyle. bağlantıda sorun var diye düşündüm üzerinde durmadım ama her gün aynı olurmu. bugün de hiç çalmadan bir sonraki şarkıya geçiyor, kafayı yedi iyice
0
dafuq
(05.10.17)
ben premiumum ve çalıyor.

Ya internet bağlantında güvenliğe takılıyorsundur ya daaa ücretsiz üyesin diye yokuş yapıyor.
0
lcha
(05.10.17)
Web versiyonu biraz sıkıntılı. Reklam koruyucu varsa kaldırmayı dene bi. İmkanın varsa playerla takıl. Reklamsız skipli crackli versiyon da bulursun hem :D
0
glamdr1ng
(05.10.17)
(18)

Maksimum 200 sayfalık mükemmel kitaplar

i need dolar
Merhaba duyuru sakinleri,Son aylarda çokça kitap okumaya başladım. Bana çok iyi geldi. Yeni kitaplar arayışı içindeyim.Tercihen bir ya da iki gecede bitirebileceğim çoğunlukla kişisel gelişime yönelik akıcı kitaplar arayışı içindeyim. İlham verici, bilgilendirici, ufuk açıcı ve benim hayatımda öneml
Merhaba duyuru sakinleri,

Son aylarda çokça kitap okumaya başladım. Bana çok iyi geldi. Yeni kitaplar arayışı içindeyim.

Tercihen bir ya da iki gecede bitirebileceğim çoğunlukla kişisel gelişime yönelik akıcı kitaplar arayışı içindeyim. İlham verici, bilgilendirici, ufuk açıcı ve benim hayatımda önemli ölçüde yer edindi diyebileceğiniz kitapları paylaşmanızı rica ederim. Bu kıstasları karşılayan edebi bir eser de olabilir...

Benim gibi diğer üyeler de faydalanır umuyorum. Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.
0
i need dolar
(05.10.17)
Knut Hamsun-Açlık
0
angelus
(05.10.17)
machiavelli prens
guy debord - gösteri toplumu
0
isvicre rakisi
(05.10.17)
Tembellik Hakkı
0
kobuzchu kiz
(05.10.17)
yusuf atılgan - aylak adam
edip cansever - ben ruhi bey nasılım
steinbeck - fareler ve insanlar
ferenc molnar - pal sokağı çocukları
camus - yabancı
0
otonomo
(05.10.17)
-efendi ile uşağı/tolstoy
-beyaz geceler/dostoyevski
-yüzbaşının kızı/puşkin
-kaosun kutsal kitabı/caraco
-anarşist ahlak/kropotkin (başucu kitabım <3)
-tormesli lazarillo /anonim
-kral oidipus/sophokles
-polikuşka/ tolstoy
-açlık/knut hamsun
-ilk aşk/turgenyev
-tersi ve yüzü/camus
-schopenhauer/ölümün anlamı
-schopenhauer/seçkinlik ve sıradanlık üzerine
-tolstoy/kreutzer sonat (evlenmeden önce mutlaka okunması gereken bir kitap)
0
lafıolmaz
(05.10.17)
illa maksimum 200 sayfa olacaksa saatleri ayalama enstitüsü'nün ilk 200 sayfası (çok ciddiyim)

ya da çok daha çerezlik olsun diyorsanız da emre yılmazın yekten kişisel gelişim eseri(!) şeytanın fısıldadıkları. (ben yarısında çıkmıştım)
0
mete kudur
(05.10.17)
Hayatıma en büyük katkıyı sağlayan kitaplar;

Epiktetos - Düşünceler ve Sohbetler
Marcus Aurelius - Kendime Notlar

ikisi de stoacı filozoflardır. Bilhassa epiktetos'un kitabı tam bir başucu kitabı. Düştüğünüzde okuyunuz, kalktığınızda da.

Wilhelm Reich - Dinle Küçük Adam;
Küçük adamların da küçük "büyük adamların" da okuması gerektiğini düşündüğüm bir kitap. Çok iyi bir pencere.

Filibeli Ahmet Hilmi - Amak'ı Hayal.
Bu yazarı tanımamak, kitaplarınının tozlu raflarda kaybolmasına sebep olmak bir ayıp, bir suç! Aynı yazarın "Üniversiteli Gençlerle Bir Konuşma" adında bir kitabı daha var. PDF haline getirip internette bir kaç yere yükledim. Bulunabilir, bulamazsanız mail size iletirim. Bir saatte okunabilecek bir şey.
0
dahinnotha
(05.10.17)
martin eden sanırım 550 civarı, elimde şu an max. 200 sayfalık kitap arıyosanız sıkabilir. ama bence güzel, akıcı.
fareler ve insanlar
ölümcül kimlikler
yeraltından notlar
diyorum ben de. içinde kişisel gelişime veya varoluşa dair en az fayda verici olan fareler ve insanlardır ama yine de güzeldir.
0
cabiday
(05.10.17)
bertrand russel - evlilik ve ahlak.

oldukca bilgilendirici ve doyurucuydu
0
rahip janick
(05.10.17)
Hayvan Çiftliği
Fareler ve insanlar
0
marowak
(05.10.17)
İnsan ne ile yaşar ? - Tolstoy
0
EasyTiger
(05.10.17)
boris vian - mezarlarınıza tüküreceğim
0
bohr atom modeli
(05.10.17)
Ben de kişisel gelişim kitaplarını seviyorum ve mümin sekman ın çoğu kitabını okudum ve hoşuma gitti. Sen de okuduğun kitapları yazar mısın yada mesaj atar mısın merak ettim
0
keep out
(05.10.17)
Antabus
0
mutlusismankedi2015
(05.10.17)
Sanırım bir sene boyunca okuyabileceğim bir kaynak oluştu burada. Katkılarınız için çok teşekkürler. Sağolun, varolun :)
0
🌸i need dolar
(05.10.17)
secrexv2
(05.10.17)
veronika ölmek istiyor

250 sayfa da olabilir ama iki gecede rahat bitirirsin
0
isimsiz uye
(05.10.17)
tekrar teşekkürler
0
🌸i need dolar
(06.10.17)
(4)

Bana aliexpress'den 100 tl'ye kadar kulaklık önerir misiniz?

xu
1 ayda gelsin sorun değil. türkiye'de 20 liralık kulaklığa 200 tl vermek istemiyorum. 100 tl'ye kadar otobüste giderken başkalarının sesini duymayacak kadar bir kulaklık önerebilir misiniz?telefonda dinliyorum müziği - telefon modelim xiaomi 5
1 ayda gelsin sorun değil. türkiye'de 20 liralık kulaklığa 200 tl vermek istemiyorum. 100 tl'ye kadar otobüste giderken başkalarının sesini duymayacak kadar bir kulaklık önerebilir misiniz?

telefonda dinliyorum müziği - telefon modelim xiaomi 5
0
xu
(05.10.17)
Meizu ep51 bluetooth kulaklık çoghoş
0
felatunbey
(05.10.17)
urbanears aldım memnunum: www.dr.com.tr
0
lcha
(05.10.17)
Üstat blitzwolf'unkileri epey beğeniyorlar
www.aliexpress.com
www.aliexpress.com

bende kz var. Bende ki eski bir versiyon aşırı bass karakterli, daha dengeli modelleri çıktı
www.aliexpress.com



yinede bu modellerinde incelemelerine bakın bi almadan önce.



şu sitede çin malı kulaklıların incelemeri oluyor:
www.kulaklik.web.tr
0
chaoslord
(05.10.17)
Rock zircon.
0
lorenzen
(06.10.17)
(1)

Genelde merdivenlerde olan kayılmamasını sağlayan (sarı) kabartılar

Apocalypse
nerede bulunur, isimleri nedir?şu ufak ufak olan şeyler.
nerede bulunur, isimleri nedir?

şu ufak ufak olan şeyler.
0
Apocalypse
(05.10.17)
kaydırmaz merdiven bantı.

www.google.com.tr
0
eeb
(05.10.17)
(1)

laptoptan gelen bir ses ve performansın düşüşü

estranged
casper bilgisayarım var. garantideyken iki defa başıma geldi ilkinde anakart değişimi yapıldı ikincisinde ürün değişimi aldım. şu an garanti dışı ve dün gece yine aynı olay başıma geldi. olay şu: bilgisayar kullanırken aniden çıt diye bir ses duyuyorum. ardından oynadığım oyunda fps'nin 80-20 bandın
casper bilgisayarım var. garantideyken iki defa başıma geldi ilkinde anakart değişimi yapıldı ikincisinde ürün değişimi aldım. şu an garanti dışı ve dün gece yine aynı olay başıma geldi. olay şu: bilgisayar kullanırken aniden çıt diye bir ses duyuyorum. ardından oynadığım oyunda fps'nin 80-20 bandında değiştiğini görüyorum. önceden sabit 80 fps idi. bir de bilgisayar fanı sürekli olarak hızlanıp yavaşlıyor.

donanımsal olduğu bariz ama sorum şu. bu lanet bilgisayara ne oluyor da bu başıma geliyor. üçüncü sefer bu. olayı ne yani?
0
estranged
(05.10.17)
abi o bilgisayari at ve yeni bilgisayara yönel bende toshiba qosmio vardi o kadar para bayilip almistim ayni dedigin gibi anakart sorunu yasadim bana da anakart ve ürün degisimi yaptilar sonra anladim ki seri boktanmis. ki cok da severim bi önceki qosmiomdan cok memnundum ondan bi daha aldim falan filan o yüzden en iyisi uzun süre piyasada kalacak serilere yönelmek macbook gibi. macbookum yok sevmem de ama sürekli saglamlik konusunda iyiler.
0
isvicre rakisi
(05.10.17)
(5)

Türk.net 'i nasıl bilirsiniz?

kendi kendine yasayan yavrucak
Teknik desteği nasıldır? İnternet hızı nasıldır? Tavsiye eder misiniz?
Teknik desteği nasıldır? İnternet hızı nasıldır? Tavsiye eder misiniz?
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(05.10.17)
çok değişik durumlar yaşayan arkadaşlar var ama şahsen ben 2 senedir kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım. il ankara.
0
grup olalim grup
(05.10.17)
Sakın!
0
velespit
(05.10.17)
Teknik desteği kendileri vermiyorlar ve Türk Telekom üzerinden alıyorlar dolayısıyla çok sıkıntılı bir süreç yaşıyorsun. Tavsiye etmem.
0
murtiii
(05.10.17)
çok iyi biliriz. neden çünkü taahhüt yok,adil kullanım yok. yıllarca ttnet kullandıkta ne oldu 100 gb adil kullanım verdiler. hd video izleyemez olduk. türknet'e geçtik adil kullanım yok. rahatız. "türknet kötü", "sakın geçmeyin" gibi lafları söyleyenlerin rakip firma çalışanı olduğunu düşünüyorum. taahhüt yok beğenmeyen çıkar değil mi? türknete geçin beğenmezseniz ttnet'e veya süperonline'a geçin. diğerleri aldığınızda 2 yıl boyunca çıkamazsınız. zaten 2019 başında adil kullanım kalacak şimdiden 2 yıllık taahhüt yapmak akıllıca olmaz.
0
latsc
(05.10.17)
Turkcell superonline'da karar verdim sanırım. Thanks janlarım.
0
🌸kendi kendine yasayan yavrucak
(05.10.17)
(6)

S pen kalem ucundaki silikon değişiyor mu?

Speed writer
S pen imin ucundaki silikon kendiliğinden çıktı, geri takamadım. İnternette kalemin ucunun değiştiği söyleniyor ama değişince ucundaki yumuşaklık sağlayan silikon da oluyor mu? Ayrıca herhangi bir telefoncu değiştirebilir mi bunu?
S pen imin ucundaki silikon kendiliğinden çıktı, geri takamadım. İnternette kalemin ucunun değiştiği söyleniyor ama değişince ucundaki yumuşaklık sağlayan silikon da oluyor mu? Ayrıca herhangi bir telefoncu değiştirebilir mi bunu?
0
Speed writer
(05.10.17)
Videolardan haberim var ama gözüm seçemedi onların ucunda var mı silikon diye. Yanında verilen uçlar bende mevcut değil yani illaki dışarıda değiştirmem gerekiyor. İnternette arattım satın alabileceğim hiçbir yer yok. Asıl soru telefoncular bu işlemi yapabiliyor mu?
0
🌸Speed writer
(05.10.17)
Note serisi cihazı olan bir tanıdık bulursan yanında verilen yedek ucundan saklıyor olabilir.
0
cleric
(05.10.17)
Standart olarak yok mudur yani telefoncularda?
0
🌸Speed writer
(05.10.17)
Telefoncularda zor iş.
Onun yerine ucuza yeni kalem al,
www.hepsiburada.com

Hoş kalemin yanında kaç tane gelir bilmem.

www.amazon.com
0
atom karincanin torunu
(05.10.17)
tr.aliexpress.com

her zaman olduğu gibi bu da aliexpresste var :) eğer başka bulamazsanız buraya bakarsınız belki.
0
pokerface
(05.10.17)
ürünün üstünde gelen yumuşak uçlu silikon yanında verilen yedekler ise daha sert bir malzemeden, elimdeki yedeklerden verebilirim.
0
zebragibi
(05.10.17)
(1)

iphone 7 imei sorunu

contavolta
eşimin telefonuna mesaj geldi. xxx nolu imei cihaz kayıt dışıdır. 24.11.2017 tarihinde kullanım dışı olacaktır şeklinde. xxx için edevletten sorguladığımda "ANAKART DEĞİŞİKLİĞİ SEBEBİ İLE KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI" şeklinde bir ibare çıkmakta.ama eşimin telefonundaki imei'ye baktığımda mes
eşimin telefonuna mesaj geldi. xxx nolu imei cihaz kayıt dışıdır. 24.11.2017 tarihinde kullanım dışı olacaktır şeklinde. xxx için edevletten sorguladığımda "ANAKART DEĞİŞİKLİĞİ SEBEBİ İLE KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI" şeklinde bir ibare çıkmakta.

ama eşimin telefonundaki imei'ye baktığımda mesajdakinden farklı olarak görülmekte, buna da yyy diyelim. yyy için turkiye.gov.tr'de sorgulama yaptığımda "ithalat yoluyla kaydedilen imei" şeklinde yazıyor.

aldıktan bi süre sonra telefon bozulmuştu, apple store'a götürdük, aynı gün değiştirdiler, yenisini verdiler.

telefon dışardaki bi telefoncudan alındı, yani apple storedan alınmadı. servise gittikten sonra mı bi sıkıntı oldu? hiçbişey anlayamadım.

napmak lazım? var mı başına böyle bişey gelen.
0
contavolta
(05.10.17)
apple ı arayınca baya yardımcı oluyolar. ben apple dan telefon değiştimiştim, sonra bana da mesaj geldi "imei nizi kaydettirin" diye. apple la konuştum telefonda, hallettiler. size de öneririm. en azından yol gösterirler
0
azeriturku
(05.10.17)
(1)

converse ariyorum

strawberry first
fotoğrafını ekledigim converse modelinin kısa olanını arıyorum. model bilgisi de olur. amazondan falan bakabilirim turkiye'ye gönderim yapıyor da.hadi bulalım, lütfen???teşekkürler.. .mobilden gelenlere:https://i.hizliresim.com/o68RNR.jpg
fotoğrafını ekledigim converse modelinin kısa olanını arıyorum. model bilgisi de olur. amazondan falan bakabilirim turkiye'ye gönderim yapıyor da.

hadi bulalım, lütfen???
teşekkürler.. .

mobilden gelenlere:

i.hizliresim.com
0
strawberry first
(05.10.17)
tam gri mi emin olamadım ama dainty / dainty ox converse grey olarak aratırsan çıkıyor.
0
elorelia
(05.10.17)
(1)

Türkiye'deki upload hızları

oddyseus
Ne zaman yükselecek artık? İnternet aleminin parlayan çocuğu Türknet bile 2 mbps veriyor vdsl altyapım 20'ye kadar uploadı desteklediği halde. Akn olayından sonra şu upload hızına da bi el atsalar çok güzel olacak. Tamam 10+ mbps upload hızlarında gözüm yok ama şu veri çağında 8 mbps aşağı hızdaki b
Ne zaman yükselecek artık? İnternet aleminin parlayan çocuğu Türknet bile 2 mbps veriyor vdsl altyapım 20'ye kadar uploadı desteklediği halde. Akn olayından sonra şu upload hızına da bi el atsalar çok güzel olacak. Tamam 10+ mbps upload hızlarında gözüm yok ama şu veri çağında 8 mbps aşağı hızdaki bi upload hızı çok kısıtlıyor.
0
oddyseus
(05.10.17)
kablonet 5mbit veriyor video yüklersen biraz sıkıntı ama cloud için yeterli şu anda bence. tabi gönül ister ki simetrik bağlantımız olsun.

yüksek upload sadece kurumsal müşterilerde var. parasını verirseniz her şey mümkün.
0
argent dawn
(05.10.17)
(11)

Otobüste hangi koltuk rahattır?

nıç
27 numara seçeyim diyorum ama tekerlek üstü müdür? alternatifim 30.
27 numara seçeyim diyorum ama tekerlek üstü müdür? alternatifim 30.
0
nıç
(05.10.17)
27-30 arasında pek bi fark olacağını sanmıyorum.

21?

şehir içi otobüs mü bu yahu. en fazla 3-4 saatte bir kapı açılır. 24 al o zaman.
0
elorelia
(05.10.17)
@elorelia kapıdan soğuk gelmez mi? (18 kapı karşısı)
0
🌸nıç
(05.10.17)
@want2die :( olmaz kapıdan soğuk gelir
0
🌸nıç
(05.10.17)
@liberal olmaz kapıdan buz kütleleri gelir
0
🌸nıç
(05.10.17)
en arka nasıl? @want2die bak bunu hiç düşünmedik.. :)
geri yatabiliyorsa rahat olabilir aslında.
0
🌸nıç
(05.10.17)
ben olsam ne kadar ön o kadar iyi mantığıyla 12 ya da 15 alırdım.
0
naksidil
(05.10.17)
@naksidil of abi iyice karıştırdın :( tekli ve arka olmasındansa ön ve çift daha iyi diyosun?
0
🌸nıç
(05.10.17)
Sol en arka tekli koltukta seyahat ederim daima. 190 boy var daha geniş oluyor orası genelde
0
England
(05.10.17)
@England ben 160'ım baya rahat ederim sanırım. :) onu alayım madem.
0
🌸nıç
(05.10.17)
yanının satılmadığını düşün yayıla yayıla gidersin :)
0
naksidil
(05.10.17)
en arkada arabanin motor sesi ve titresim daha fazla oluyor. ayrica otobusun unutulmus bolgesi oldugu icin erkekler, bebekli tipler, uyusturucu kacakcilari ve hapisane kackinlari genelde o taraflara iteleniyor. ayrica oraya daha az oksijen gidiyor. daha cok vucut kokusu oluyor. ikram arabasi da en son oraya geliyor.

ortada kapi var. soguk gelmesi yaninda ikram arabasi tam orda hazirlaniyor. bu da gurultu, hisirti ve hostun gotunu size dayamasi demek. her molada giris cikis hareketliligi de rahtasiz ediyor.

24-22-23 diyorum. koltugu yaslama meraklisi degilim, onumdeki cok gelirse de uyariyorum. teklinin her zaman onceligi var tabi.
0
jimicik
(05.10.17)
(3)

uyku tulumu önerisi

nathanieltroy
yedigöller'e kampa gideceğiz. eylül başı yalova'ya gittik, gece dondum. yedigöller hem lokasyon olarak hem de mevsim olarak buz gibi olacak tabii. aslında iyi bir tulum almak istiyorum ama bütçe kısıtlıyor işte. 250'nin üstüne çıkmak istemiyorum çok. şöyle bir şey çok mu kötüdür? http://www.avfoni.c
yedigöller'e kampa gideceğiz. eylül başı yalova'ya gittik, gece dondum. yedigöller hem lokasyon olarak hem de mevsim olarak buz gibi olacak tabii.

aslında iyi bir tulum almak istiyorum ama bütçe kısıtlıyor işte. 250'nin üstüne çıkmak istemiyorum çok.

şöyle bir şey çok mu kötüdür? www.avfoni.com

bu daha pahalı, markası da iyi ama bilemedim: www.tibetoutdoor.com
0
nathanieltroy
(05.10.17)
Husky mark olarak bir tık daha iyidir, ama -3'ü anlamadım.

Linklerde pek bilgi verilmemiş, dolgusunun ne olduğu bile yazmıyor ki elyaf olduğu belli (de yine de yazmalılar). Benim bildiğim tulumların genellikle confort ve extreme olarak 2 ayrı sıcaklık derecesi belirtilir, şimdi burada -20 ve -3 tam olarak ne anlamadım. -3lük bir tulum kışlık sayılmaz zaten. O yüzden ilk linkteki daha iyi bence. Karda buzda yatmayacaksan işini görür gibi geliyor.

Bu arada çadır ve mat çok önemli. Mat ince ise yerden direkt soğuğu alıyor vücut, tulumla birlikte iyi bir mat al derim.
0
peggy
(05.10.17)
www.avfoni.com

bu tulumla birçok yere gittim. yattığın yere yalıtım için mat alman lazım. hatta götürebiliyorsan battaniyede güzel oluyor. alt-üst içlik giy, yanında bere bulundur.
0
1917
(05.10.17)
ilk linkteki -20 lik tulumun o paraya olmasi bana pek mumkun gelmedi. yanlislik olmali. -20 muazzam bir koruma saglar, o paraya vermezler oyle bir tulumu.
0
jimicik
(05.10.17)
(1)

Twin Peaks

partizan
yenisi için önce eskisinin izlenmesi gereliyor mu?zamaninda 6 7 bölüm izlemiştim.bir de film vardı. david lynch in izlemediğim tek filmi.onun sırası nasıl olmalı?
yenisi için önce eskisinin izlenmesi gereliyor mu?
zamaninda 6 7 bölüm izlemiştim.
bir de film vardı. david lynch in izlemediğim tek filmi.
onun sırası nasıl olmalı?
0
partizan
(05.10.17)
Twin Peaks 1990 dizisi
Twin Peaks Fire Walk With Me filmi
Twin Peaks 2017

zaten semboller göndermelerle dolu olduğu için önceki diziyi izlemeden zorlanırsın diye düşünüyorum. Fire Walk With Me filmini de önce izlemeyi tercih edebilirsin ama ilk dizideki gizem büyük oranla kayboolur öyle yaparsan.
0
oddyseus
(05.10.17)
(6)

e-sigara (bence nargile) likiti nikotinsiz.

yazar yazmaz yazan yazar
Nette bulamadım bir türlü. var mı bilen eden? (0 nikotin olacak)
Nette bulamadım bir türlü. var mı bilen eden? (0 nikotin olacak)
0
yazar yazmaz yazan yazar
(05.10.17)
hocam ben anlamam nbase mbase falan. bana güvenilir satıcı söyle. ben alır geçerim.:)
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(05.10.17)
hocu çok yazdım çok aradım bulamadım. herifler sözleşmiş gibi nikotinsiz likit asla satmıyorlar. kendin al karıştır işte diyosan hiç giremem o topa anlamam o işlerden.
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(05.10.17)
Bence de nargile, ben de sıfır nikotin kullanıyorum hocam. Likitless.net diye bir site var hocam Ankara menşeli.ben ordan dört beş likit aldım lezzeti iyi fakat kaliteli mi değil mi anlamam ben de yeni sayılırım bu işte.
0
mezarkabul
(05.10.17)
arkadaşımın bi' arkadaşının işletmesi: www.elektroniksigara.ist

yıllardır e-cig kullanıyorum, en kaliteli alışverişlerim buradan oldu. ulan yıllardır da müşteri yönlendiriyorum, artık şu komisyon işini konuşsam mı diye de düşünüyorum. velhasıl kelam, merdiven altı değil kesinlikle ve nikotinsiz ürünleri de vardı birkaç ay öncesine kadar, bi' göz atıver.
0
bilinmez bir yazar
(05.10.17)
çok da zor değilmiş kendin yapmak ya. ben bir yoğunlaşayım bu işe. teşekkürler cevaplara.
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(05.10.17)
Valla iki gündür ben de kendimi yapmayı düşünüyorum hatta tedarik sitelerini de araştırıyorum. İki tane iyi site buldum. Başlarda cesaretim yoktu şimdi de param yok:) ay başı gelsin de alacağım malzemeleri.

Önce nbase almak gerekiyor hocam (aslında sadece base, nbase nikotinlilere deniyor) 100 ml base için 5-8 ml civarinda aroma koyup iyice karıştırın, sonra sıcak suda biraz bekletmek lazım. Ara ara havalandırma gerekiyor bazı aromalar için. Toplamda bir veya iki hafta sonra likit hazır. Ben 50 - 60 ml likiti 4-5 ay kullanıyorum. Fazla içici değilim. 100 ml belki de bana bir sene gider.

Şırınga,eldiven küçük şişeler (eczanede satılıyormuş) gibi malzemeler lazım bi de.
0
mezarkabul
(05.10.17)
(7)

Xiaomi tartı

pinkman1
https://urun.n11.com/baskul/xiaomi-mi-smart-scales-2-yag-olcer-bluetooth-akilli-baskul-P209930762?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIyo3jk7LZ1gIVTM-yCh3UgAAnEAQYASABEgLtBPD_BwE&gclsrc=aw.ds bu linkteki ürünü alayım diyorum ama piyasadaki yağ ve kas oranı ölçen basküllerin çoğunun başarısız olduğunu ve fa
urun.n11.com
bu linkteki ürünü alayım diyorum ama piyasadaki yağ ve kas oranı ölçen basküllerin çoğunun başarısız olduğunu ve farklı sonuçlar verdiğini duyuyorum. Xiaomi yaptığı her üründe başarılı oldu ama bu ürünü nasıldır internette de hiç yorum bulamadım. Sizce almaya değer mi?
0
pinkman1
(05.10.17)
yağ oranını doğru ölçecek pratiklikte bir alet henüz icat edilmedi maalesef. bu yüzden ucuz ürünlere yönelmende fayda var. 3 aşağı 5 yukarı aynı sonuçları verir hepsi.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(05.10.17)
eğer düzgün ölçüm yapan bir alet istiyorsan omron markasını tercih etmelisin.
0
sta
(05.10.17)
www.hepsiburada.com 130tl burada
0
veritaslibertas
(05.10.17)
bu 2 hafif elektrik akkımı vererek ölçüyor değerleri, farkı bu 1'den. 1 otomatik oranlıyordu genele göre.
1 bende var, bazen abuk tartıyor ama pratik.
2 daha iyi, bir fikir de verir genel olarak. çok net olmaz tabi.
0
passion rules the game
(05.10.17)
Bende var bundan. Diyetisyenin yaptığı ölçümle bunun ölçümü arasında öyle dağlar kadar fark yok. Diyetisyen yağ oranıma %33,6 demişti, bu tartıda %34,1 çıkmıştı.
0
10032007
(05.10.17)
Yağ oranını yaklaşık olarak doğru ölçen tartılar 30-40 bin tl.Kilo ve boy oranına göre bi değer veriyor bunlar.Ben de xiaominin tartsını aldım ama birinci nesil olan.Sadece kilo ölçüyor.130 tl olan birinci nesil.
0
maria puder
(05.10.17)
niye 30-40bin olsun ki, sadece kisa sureligine verilen elektrikle okunan deger yag oranini okumaya yeterli ise? ki diyetisyenler de benzer bir seyle olcuyor olmali.

gayet de harika gorunuyor:

www.youtube.com

hamileler ya da vucudunda kalp pili gibi medikal elektronik cihaz sahipleri kullanmasa iyi olur diyor.
0
scars dont fade
(05.10.17)
(4)

metin hara adriana lima

gameofannen
bunlar nerde ne şekilde tanıştılar. hangi ara hoşlandılar birbirlerinden.
bunlar nerde ne şekilde tanıştılar. hangi ara hoşlandılar birbirlerinden.
0
gameofannen
(05.10.17)
iletişim çalışması. muhtemelen PR ajansları ve menajerleri aralarında anlaştı
0
lcha
(05.10.17)
valla ben metinin methini bırak adını dahi duymamıştım adrianadan önce.
0
🌸gameofannen
(05.10.17)
Bu kadar magazinsel saçmalığı nerden biliyorum diye şu anda kendimden biraz soğudum ama, şöyle bir şey duymuştum.

Metin Hara kendi kitaplarını ingilizceye çevirtmiş. Amerika'ya gidip ünlü kişilerin evlerinin orada falan takılıp kitaplarını yaymaya çalışıyormuş, yani bildiğiniz kapısında yatıyormuş insanların. Birinin bodyguardı ile tanışıyor, birinin kuaförü ile tanışıyor vs. O kişiler de adamın kitabını okuyup, bu ünlülere tavsiye ediyormuş. Bu şekilde ufak bir çevre oluşturmuş kendine o tiplerde "yaşam koçu, bilmemne gurusu" gibi insanlara ilgi olduğu için. Böylelikle katıldığı bir partide de Adriana Lima ile tanışmış, kitabını vermiş, okumuş, emailleşmeye başlamışlar.
0
sopiro
(05.10.17)
thanks spiro. böyle bir şey bekliyordum ben de yoksa metin hara (azerice) adriana hara :))
0
🌸gameofannen
(05.10.17)
(4)

Kamil Koç mu Ulusoy Turizm mi?

nıç
HAngisi daha iyi? sözlükte okuduklarımdan hangisi daha az kötü anlayamadım, çok gömülmüş. :(Samsun- İstanbul güzergahı için.
HAngisi daha iyi? sözlükte okuduklarımdan hangisi daha az kötü anlayamadım, çok gömülmüş. :(

Samsun- İstanbul güzergahı için.
0
nıç
(05.10.17)
kamil koç kötü değildir ya iyidir. ben hiç sorunla karşılaşmadım en azından. ulusoyu bilemem.
0
veritaslibertas
(05.10.17)
Çok otobüs kullanmıyorum ama Kamil Koç ile Ağustos ayında yaşadığım rezaleti anlatayım sen karar ver. Eskişehir - Amasya güzergahında gece 03.20 arabasıydı sanırım bindim. Zaten en arka dörtlü en sonda yer bulabilmiştim. Otobüste hiç bir tv çalışmıyordu. Saat 6'da Ankara'da gözümü açtığımda servis yapıldığını gördüm. O zaman 1 kek ve Cin alabildim. Sonrasında hiç servis yapılmadı, hatta otobüs mola bile vermedi. Çorumda verilmesi gereken molayı vermedi. Asker teslim zamanıydı. Benzinlikte mazot almak için durdu, onu moladan saydılar. Rotar yaptı. Saat 14.30 civarı anca inebildim ve açlıktan ölüyordum. Dönüşte tersi güzergahı Mis Amasya tur ile döndüm. Adamların tablet gibi ekranları vardı, 3 kere servis yaptılar ve en önemlisi mola verdiler.
0
Dr_Stat
(05.10.17)
saatleri ikisinin de aynı rezervasyon sıkıntısı yok şu an için @want2die
0
🌸nıç
(05.10.17)
kamil koç
0
cabiday
(05.10.17)
(3)

Evlilik Şirketi

sorunvar
Yabancı bir arkadaşım türk biri ile evlenmek istediğini söyledi.Bunun için evlilik şirketleri var mı ? Yada bu işi profesyonel yapan şirketler.Ben esra erola çık dedim ahaha :D Devam ediyor mu bu programlar?
Yabancı bir arkadaşım türk biri ile evlenmek istediğini söyledi.Bunun için evlilik şirketleri var mı ? Yada bu işi profesyonel yapan şirketler.

Ben esra erola çık dedim ahaha :D Devam ediyor mu bu programlar?
0
sorunvar
(05.10.17)
Resmi olarak oyle bir sirket yok ama anneler/teyzeler gayriresmi olarak gayet guzel calisiyor bu konuda :)

Ayrica arkadasin kadinsa ve kuzey avrupali filansa ben ilgilenebilirim :D
0
aioniotita
(05.10.17)
Arkadaşın erkek ise hemen kısmet bulalım ajdkkdks
0
bir nick var benden iceri
(05.10.17)
mesaj attım.
0
strawberry first
(05.10.17)
(5)

4400 TL'ye laptop tavsiyesi

tiny toon
Asus n552vw modelini istiyordum aslında 256gb ssd'li olan versiyonunu, hiçbir yerde kalmamış o özelliklerde ne tavsiye edersiniz acaba?istediğim özellikler:i7 6700hq ya da üstü işlecili16gb ram4 gb ekran kartı128gb ssd ya da üstüfull hd tercihen ips ekran
Asus n552vw modelini istiyordum aslında 256gb ssd'li olan versiyonunu, hiçbir yerde kalmamış o özelliklerde ne tavsiye edersiniz acaba?

istediğim özellikler:

i7 6700hq ya da üstü işlecili
16gb ram
4 gb ekran kartı
128gb ssd ya da üstü
full hd tercihen ips ekran
0
tiny toon
(05.10.17)
Monster notebookun sitesinde kendi özelliklerinizi belirleyin.

Edit: 4400ü baya aşıyor monsterda. Nvm
0
glamdr1ng
(05.10.17)
Asus n552vw resmen çöpo fiyata göre. 960m gibi çok güçsüz bi ekran kartına 4000 üzeri para verilmez. Ekran kartının 4gb olması önemli değil güçsüz olduğu için o kadar yüksek veriyi işleyemez zaten.

www.monsternotebook.com.tr

Daha ucuza gtx 1050 Ti'li monster alabilirsiniz. Eğer Amazon'da Türkiye'ye gönderim laptop yakalarsanız 4000 liradan ucuz gtx 1060lı laptop bile mümkün.
0
oddyseus
(05.10.17)
2 tane Asus bilgisayarım var. 2sinin de menteşesi kırık. Son aldığımın menteşesi 5. ayda cortladı. Kronik bir sorun var. Alırsan da çok dikkatli kullan.
0
karpuzpeynirekmeksu
(06.10.17)
Senin ilacın modifiye edilmiş Monster Abra A5 v11.1

Intel® Kaby Lake Core™ i7-7700HQ 4C/8T; 6MB L3; 8GT/s; 2.8GHz > 3.8GHz; 45W; 14nm
Intel® HM175 Express Chipset
4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 128-Bit DX12
15.6" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran
16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2400MHz SODIMM
240GB M.2 Sata (Okuma: 540 MB/s - Yazma: 465 MB/s)
1TB WD BLUE 128MB 5400RPM HDD SATA-3 7mm
RGB Tam Renkli Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q)
FreeDos (İşletim sistemi bulunmamaktadır)
ESET Multi-Device Security - 3 Aylık (3 Kullanıcı) HEDİYE
Intel® Dual Band Wireless-AC 3168, 1x1 AC + Bluetooth 4.2 M.2 2230 (433 Mbps)
1.0MP HD Kamera

4.504,94 TL KDV Dahil
0
teknikekip
(06.10.17)
Dell inspiron 7567'ye göz kırptım, indirim kovalıyorum. Buna ne dersiniz?
www.vatanbilgisayar.com
0
🌸tiny toon
(06.10.17)
(5)

agatha christie

denef
hiç okumadım.hangi kitabından başlayayım?
hiç okumadım.hangi kitabından başlayayım?
0
denef
(05.10.17)
oo harika bi soru :)

şeytan dönemeci /taken at the flood
0
frankie
(05.10.17)
On küçük zenci
0
secrexv2
(05.10.17)
ben önce poirot'ları okumaya başlamıştım, ilk yazılandan son yazılana doğru basım yıllarına göre alıyordum kitapları da. poirot'lar bitince marple'lara başladım yine aynı düzende okudum. yani sıralı olmasının pek bir manası olmasa da ben sanki karakterlerde bir gelişim bir değişim hisseder gibi oluyordum.
link:
tr.0wikipedia.org
0
ozgur bir kusun hatirati
(05.10.17)
On küçük zenci demeye gelmiştim :)
0
hernezıkkımsa
(05.10.17)
On küçük zenci demeye geldim ama herkes onu tavsiye etmiş. Editleyip ekleme yapacağım
0
Fusha
(05.10.17)
(2)

Hollandadan gelen Laptop

caner555
Sayın kullanıcılar hollandadan gelen bir laptopumuz var ve yarın elime geçecek eğerki biosuda dahil olmak üzere ''hollandaca '' dilinde ise bu laptopun format atmak için gerekli bölümünü yani (cd/dvd flash ) degiştirmek için olan bölümüde yabancı dil ise bunu nasil çözebilirim '' normalde benim bild
Sayın kullanıcılar hollandadan gelen bir laptopumuz var ve yarın elime geçecek eğerki biosuda dahil olmak üzere ''hollandaca '' dilinde ise bu laptopun format atmak için gerekli bölümünü yani (cd/dvd flash ) degiştirmek için olan bölümüde yabancı dil ise bunu nasil çözebilirim '' normalde benim bildigim kadariyla otomatikman cd room varsa cihazda ilk o ayarlıdır ? bana ne önerirsiniz en kolay bu bilgisayara elimdeki format cdsiyle nasil format atabilirim . saolun
0
caner555
(05.10.17)
Biosu ingilizcedir %90 değilse de bi önemi yok. Dvd yazan yeri alta alıp flash belleği okla yukarı alacaksın. Zaten bilgisayar terimlerinin çoğu çevrilmiyor. Bi sıkıntı olmaz. Modelin boot menüsüne internetten bakarsın olmadı. Her şeyin yeri aynı sonuçta
0
glamdr1ng
(05.10.17)
Single Language değilse dil paketi kurabilirsin yüksek ihtimal.
Bios'un ingilizceden farklı bir dilde olma ihtimali düşük.

İlla format atmak istiyorum dersen, açılışta boot aracını seçmek için "X' tuşuna basın gibi bir şey olmalı, onunla boot cihazını seçebilirsiniz.
0
atom karincanin torunu
(05.10.17)
(1)

hak hukuk adalet işleri.

denklemci
Arkdaşlar selam sözlükte ve genel olarak sosyal medyada kadına şiddet olayları olsun yada normal şiddet olaylarında yakalanan şahısları adli kontrol ile serbest bırakıldı yada tutuklanmadı gibi mahkeme kararlarından sonra inanılmaz bir şekilde uygulayıcılara karşı bir saldırı oluyor. (haklı olarak)ş
Arkdaşlar selam sözlükte ve genel olarak sosyal medyada kadına şiddet olayları olsun yada normal şiddet olaylarında yakalanan şahısları adli kontrol ile serbest bırakıldı yada tutuklanmadı gibi mahkeme kararlarından sonra inanılmaz bir şekilde uygulayıcılara karşı bir saldırı oluyor. (haklı olarak)
şimdi bir hakim yaralama suçu çok ağır değilse ölüm tehlikesi yoksa 2 yıl ve üzerinde bir ceza almayacaksa zaten adli kontrol vermek zorunda bu onun elinde değil neden insanlar kanun koyucu olan tbmm yerine uygulaycı olanlara saldırıyor. maçaları yemediği için mi yani televizyonlarda bas bas bağırılıyor nasıl olur diye iyide kanunu yapan orada kürsüde oturan hakim değil ki ne yapsın yanlış karar verse itiraz yolu ile bozuluyor zaten neden kanun koyucuya laf edilmiyor siz ce?
0
denklemci
(05.10.17)
TBMM'ye kanunlar için itiraz yapılsa herkesin istediği ceza farklı olur. Biri tecavüz eden öldürülsün der, diğeri hırsızlık yapana en az 20 yıl verilsin der. Hukukta suç ve cezanın orantılı olması gerekir. Bu yüzden TBMM'nin tüm isteklere tatmin edici bir yanıt vermesi mümkün değil. Kanunlar insan isteklerine göre şekillenmiyor. Akılcı yöntemlere göre şekilleniyor. TBMM'yi ve dolayısıyla TBMM'nin kendine referans aldığı hukuku değiştirmek mümkün olmadığı için insanlar doğrudan karşılarında bire bir gördükleri kişiye hesap soruyorlar.
0
dissendium
(05.10.17)
(8)

Kuru et neden asiri pahali?

stavro
Kilosu 155tl. Nedir bunu bu kadar pahali yapan? Tamam yagsiz et, suyunu cekmis agirligi da azalmis falan ama buna ragmen cok yuksek bir rakam 155tl/kg. 90-100tl ye pastirmanin, kavurmanin kilosunu aliyorsun mesela.
Kilosu 155tl. Nedir bunu bu kadar pahali yapan? Tamam yagsiz et, suyunu cekmis agirligi da azalmis falan ama buna ragmen cok yuksek bir rakam 155tl/kg. 90-100tl ye pastirmanin, kavurmanin kilosunu aliyorsun mesela.
0
stavro
(05.10.17)
hocam sen pahalısını bulmuşsun. dün aldım kilosu 105 tl. boşnakların en meşhur kasabından hem de.
0
goodman
(05.10.17)
lux şarküteri ürünü çünkü. içkiyle beraber meze olarak tüketiliyor. ayrıcs pastırmayla farklı firesi daha çok. pastırma alırken 1 kilo aldınız diyelim sallıyorum 200 gr da çemenini üzerinde alıyorsunuz saf 1 kg pastırma almıyorsunuz. kuru et saf ama
0
oscar
(05.10.17)
çiğ etin su oranı %75 civarı diye hatırlıyorum.
0
1917
(05.10.17)
kuru et müsterisi daha az olan ve pahali segment ürünü.
0
kurnaz
(05.10.17)
Turkiyede her sey pahali. Gercek cevap bu.
0
baldur2
(05.10.17)
1) türkiye'de et genel olarak pahalı.

2) kuru et anavatanında ucuz, burada pahalı. ülkemizde füme-kurutulmuş-fermente olmuş etler genel olarak lüks tüketim ürünü gibi muamele görüyor.

3) 100 tl civarına da kuru et var. kalite kalite değişir. tıpkı pastırma gibi.

4) karşılaştırdığınız pastırmaya ve bilhassa kavurmaya nazaran firesi daha çok ve hilesi daha az.
0
theos ek mekhanes
(05.10.17)
Kendin alıp kurutarak çok daha ucuza mal edebilirsin oldukça da basit yapılışı youtube da izleyerek kurutulmuş et pastırma sucuk hepsini yaptım. Sadece tütsülenmiş et için ekstra aparat ve bahçe vb gerekiyor
0
apathetic
(05.10.17)
İşlenmiş ürünün vergisi fazla oluyor. İşlenmiş ürünün maliyeti de fazla oluyor.
Adam eti alıp hemen satışa sunmuyor, tesis, eleman ve zaman maliyetleri var. Ürün su kaybediyor firesi de var. Gıda olduğu için üretimde bozulma yani kayıp riski var.
Yine de vergi yükü dahil hepsini toplasan o kadar eder mi hesaplayıp bakmak lazım.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(05.10.17)
(6)

Bekar ve yalnız yaşayan erkeklere temizlik sorusu

iwasbornonamountainside
1-Haftada veya ayda kaç kez temizlikçi kadın çağırıyorsunuz? 2-Eğer düzenli olarak eve gelen birisi yoksa yemek hariç diğer ev işleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?
1-Haftada veya ayda kaç kez temizlikçi kadın çağırıyorsunuz?

2-Eğer düzenli olarak eve gelen birisi yoksa yemek hariç diğer ev işleriyle nasıl başa çıkıyorsunuz?
0
iwasbornonamountainside
(05.10.17)
2- Sürekli temiz tutarak.
0
giovanne
(05.10.17)
Kendinle ilgilenmek, evinle ilgilenmek bunlar basit şeylerdir. Ve beni mutlu eden şeylerdir.

Sonuçta KENDİMLE ilgileniyorum, KENDİ EVİMLE

Yani bu beni yormuyor, canımı sıkmıyor. Evle ilgili hiçbir şey sıkıntı değil. Zor değil
0
MaNOfTheYear
(05.10.17)
Tek degilim ama tek yasasam temizlikci falan cagirmazdim. Arada bir kendim bu islere kalkisitigim oluyor ve genel ev temizligini 4-5 saat gibi uzun bir surede yapmayi nasil basardiklarini anlamiyorum insanlarin. Sahsen cok daha hizli yapiyorum. Ama tek yasasam her hafta ugrasmaktan dolayi bikkinlik gelir miydi bilmem.
0
stavro
(05.10.17)
tek yasiyorum, temizlikci cagirmiyorum, haftada 1-2 kere süpürge ile süüpürürüm, kirlenen yerler mutfak ve banyo gibi onlarida düzenli temiz tutarim.

genelde bu isleri hosuma giden programlari dinlerken yaparim, biraz stress atma modunda hallediyorum.
0
kurnaz
(05.10.17)
Evi çok kullanmayınca çok kirlenmiyor da. Tek başıma zaten pek kirletemiyorum, kısmen düzenliyimdir bir de. 2 haftada bi 2-3 saat civarı süren temizlikle halloluyor. Tabi nerede yaşadığın da önemli (toz, toprak, evin boyutu vs.)
0
bartman
(05.10.17)
Minumum esya, surekli toplu tutacaksiniz. Bulasik aninda yikanmali. Cop her gun cikarken elinizde olmali. Mesela bazali yatak olmamali. Ayakli karyola. Hemen altini silin diye. Bunun gibi.
0
ykyt
(05.10.17)
(6)

ALES'de ne çözmem lazım?

stanhiver
Merhaba, Psikoloji okuyorum ve alese giricem sonbaharda. Bilişsel bilim (bu biraz sayısal gibi), klinik psikoloji ya da bilişsel psikoloji masterlarına başvuracağım. Anladığım kadarıyla herkes her şeyi çözmüyor. benim ne çözmem lazım? hepsini çözsem nasıl olur? bi de sınav kaç puan üzerinden?
Merhaba,

Psikoloji okuyorum ve alese giricem sonbaharda. Bilişsel bilim (bu biraz sayısal gibi), klinik psikoloji ya da bilişsel psikoloji masterlarına başvuracağım. Anladığım kadarıyla herkes her şeyi çözmüyor. benim ne çözmem lazım? hepsini çözsem nasıl olur?

bi de sınav kaç puan üzerinden?
0
stanhiver
(05.10.17)
ales tavsiyeleriniz varsa alabilirim ayrıca.
0
🌸stanhiver
(05.10.17)
Eşit agirlikta Turkceyi de matematiği de çözeceksin. Artik iki bölümden oluşuyor. Puan hesaplanirken %50 % 50 şeklinde.
0
coca cola
(05.10.17)
boun istememiş herhangi bir şey. cogsci.boun.edu.tr

yeditepe istememiş herhangi bir şey. sbe.yeditepe.edu.tr

herhangi bir puan türünden almanız yeterli.

sınav 100 üzerinden. minimum baraj 55 almanız lazım. 55 almanız mülakata davet edileceiniz anlamına gelmez. yüksek almaya çalışın.
0
blue eyes white dragon
(05.10.17)
Bilişsel Bilim Yüksek Lisans Programı’na başvurular için gerekenler Boğaziçi Üniversitesi’ndeki diğer yüksek lisans programları için gerekenlerle aynıdır:

a. ALES puanı (en az 55), alternatif olarak GRE veya GMAT Puanları.
b. Minimum 2.5/4.0 lisans Genel Not Ortalaması veya eşdeğeri.
c. İngilizce Yeterliliğin Belgesi*



boun istiyor ales.
yani bütün soruları çözücem nereye başvuracağımdan ya da ne okuduğumdan bağımsız doğru anladım değil mi?
0
🌸stanhiver
(05.10.17)
Herkes çözüyor tüm soruları. Sadece alana göre farklı puan türleri hesaplanıyor.
Tek bir test çözmeden ilk kez girdiğim alesten 76 aldım (mükemmel değil biliyorum) yani endişelenecek bir sınav değil. Birkaç deneme çözün yeterli.

Bu arada Boğaziçi bizden kimseyi mülakata çağırmadı :/
0
bir nick var benden iceri
(05.10.17)
hepsini çözmek zorunda değilsiniz. canınız ne istiyorsa onu çözmek zorundasınız. sayısalcıysanız, türkçe çözerseniz fazla puan elde edersiniz çözmezseniz elde edemezsiniz. sayısalcıysanız, türkçe çözdüğünüzde eksiye düşecekseniz çözmeye gerek var mı? yok.

boun demiş ki, ister sayısal, ister sözel, ister ea en az 55 al başvur programa.
0
blue eyes white dragon
(05.10.17)
(4)

Yeni açılacak bar için öneriler

congratulations
merhaba sayın ekşici kardeşlerim. spor yayınları yapacak bir bar/pub planlıyoruz. ben sizden mekan için mimari, dekorasyon, menü gibi şeyler için önerilerinizi bekliyorum. ama şöyle bir şey var ki görüntü itibariyle tam bir sport bar yapmama düşüncemiz var dışarıdan direk sadece erkek müşterilere hi
merhaba sayın ekşici kardeşlerim. spor yayınları yapacak bir bar/pub planlıyoruz. ben sizden mekan için mimari, dekorasyon, menü gibi şeyler için önerilerinizi bekliyorum. ama şöyle bir şey var ki görüntü itibariyle tam bir sport bar yapmama düşüncemiz var dışarıdan direk sadece erkek müşterilere hitap eden bir yer olmaması için gayret edeceğiz. şimdiden teşekkürler.
0
congratulations
(05.10.17)
o'learys'ten haberiniz vardır sanırım, gidip görüp ilham alınabilir bence. bir de socrates bistro var, orası biraz daha softcore, sanırım istediğiniz gibi; oraya da giderdim ben olsam.
0
Bruce
(05.10.17)
türkiye acisindan bakacak olursak en büyük önerim kesinlikle mekanin yeri olacaktir. gidip bagcilarda acarsaniz burayi iddaa bayii modunda olabilir icerisi.

son 2-3 sene özellikle istanbul dinamikleri cok degismis, ben aktüel duruma hakim degilim, beyoglu mu iyidir beylikdüzü mü cikista salliyorum tam bilemiyorum.
0
kurnaz
(05.10.17)
kadıköy se tutar diğer yerler zor.artık olay kadıköyde dönüyor.
0
jamswety
(05.10.17)
Gelecek insan her türlü gelir bence, iddaa bayii gibi görünmediği sürece kadınlar da gelir. Bulvar 216 O'learys'i seviyorum ben misal, gidiyorum da.

Bence en önemli şeylerden biri çok bira çeşidi, mümkünse efes mi bomonti mi'den başka seçenek sunan bir menü.
0
sopiro
(05.10.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.