[]

Saldırganlar neden sorgudan sonra salınıyor ya da az ceza alıyor?

Sadece hukuki bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim.
Mesela adam birini darp ediyor, sorgulanıyor ve salınıyor. Bunu otoriteler neye göre uyguluyor? Hepsinden öte ortada bir suç yok mu, bunun karşılığı yok mu? Bazen de çok çok komik cezalar alıyorlar. Caydırıcı bile değil, sebebi ne?



 
Tutukluluk istinaidir, birini tutuklamak icin suçun nevine, delilleri karartma şüphesine, şüphelinin kaçma riskine sabit bir yeri olup olmadığı gibi bircok şeye ayni anda bakılır. Cmk tutukluluk şeklinde googleda aratirsaniz kanunda yazan halleri anlarsiniz. Hem şöyle düşünmeli, tutukluluk hali de orantılı olmali, kişi henüz şüpheli. Belki hic ceza almayacak. Araştıracak çok şey çıkıyor yargılamada.
O yüzden tutuklama her durumda olmamalı, ülkede yeknesak bir hukuk yok o ayrı bir konu zaten.

  • cabiday  (05.10.17 21:07:59 ~ 21:08:34) 
dostum hukuk demişsin ama...

hukuku çok iyi bilmiyorum ama türkiye'yi biraz biliyorum. iktidar yalakasıysan, fukara görümlü tacizci tecavüzcü falansan biz bunu istersek tekrar alırız deyip gönderiyorlar.

ama başgan reyiz talimat verirse 15 yaşında çocuk tweet attı diye, ya da akademisyen 10 sene önce yazdığı makale nedeniyle suçlama bile olmadan tutuklanabiliyor.

arkadanızda adalet yazıyor da ona güldddüğüskfposkdf
  • otonomo  (05.10.17 21:40:55) 
Cezaevlerinin asiri dolmasi sonucu gecen yil denetimli serbestlik surelerini uzattilar, cezaevinde gecen sureler cok azaltildi. Haliyle ortada adam oldurme filan yoksa sucun yatarinin az olmasi sebebiyle tutuksuz yargilamaya gidiliyor. Yani hem yer yok hem de tutuklu yargilasan adam sonunda alacakli cikar yillar suren davalar sonucunda. Iyice boktan bir yere dogru gidiyoruz yani, iktidara filan sovmedikce cezaevi yok yani pek.


  • red g  (05.10.17 23:05:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.