Giriş
(2)

bu kim, bu sahne nerden?

neynep
https://media.giphy.com/media/13SksYIeOh9HdC/giphy.gif
0
neynep
(25.11.17)
krysten ritter. muhtemelen don't trust the bitch in apartmen 23 dizisinden.
0
theseachange
(25.11.17)
Krysten Ritter
Don't Trust The B In Apartment 23
0
sutlu nescafe
(25.11.17)
(10)

Internet karşılaştırması: 50 MBPS 200 GB Kota VS. 35 MBPS Kotasız

gezegen olan pluton
Fiyatları da50 MBPS 200 GB Kota:78 Lira35 MBPS Kotasız: 59 LiraHangisi seçeyim.
Fiyatları da
50 MBPS 200 GB Kota:78 Lira
35 MBPS Kotasız: 59 Lira

Hangisi seçeyim.
0
gezegen olan pluton
(25.11.17)
35 bence.
0
sutlu nescafe
(25.11.17)
35
0
reactionic
(25.11.17)
Kotasız. Zaten 50-36 arası öyle deli gibi fark hissetmezsin. İkisi de her siteyi açar.
0
noluyo yaa
(25.11.17)
soyle dusun: 200gb download etmek 50mbps baglantiyla yaklasik 8-9 saat suruyor.

8-9 saat ful utilizasyon sonrasi kotan doluyor yani.

50mbps downloadin 35den farkini hissedecegin bir durum yok internette (standart ev kullaniminda.) Ozellikle kotaliysa.
0
robokot
(25.11.17)
bence de 35 seç zaten o 50 yi eğer altyapın vs çok uygunsa veriyorlar.hem kota dolunca kaç mbpsye düştüğüne bakmak lazım 35 kotasız daha mantıklı
0
birdposing
(25.11.17)
35 kotasız.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(25.11.17)
35 !
0
yarey
(25.11.17)
35 kotasızı doğru anladığına emin ol derim.

35mbit kotasız internetler bildiğim kadarıyla 200tl'den ucuz değil.
0
tchuck
(25.11.17)
tchuck, turk.net 60 liraya veriyor hattin kaldiriyorsa.
0
robokot
(25.11.17)
35 yazmayanı dövüyorlar.
0
neymis
(25.11.17)
(2)

yunan felsefesi

lacrim
3 kişi yunan felsefesiyle alakalı sunum yapacağız, 3 tane ana konu söyler misiniz? sizce hangi konuları araştıralım, sunum ingilizce olacak bu arada
3 kişi yunan felsefesiyle alakalı sunum yapacağız, 3 tane ana konu söyler misiniz? sizce hangi konuları araştıralım, sunum ingilizce olacak bu arada
0
lacrim
(25.11.17)
Hellenistic age dahil mi ?

O zaman Epicurians vs. Stoics yapılabilir. (gerçi Stoics kendi içinde iki ayrı döneme ayrılıyor. Epictetusa yoğunlaşabilirsiniz tavsyie ederim. güzel olur.) Bir de Skepticleri ekleyin işte 3 güzel ana konu.

yok olmadı zaten klasik antik yunan felsefesi diyince 3 baba var : Socrates, Plato, Aristotle.
0
AlsterWasser
(25.11.17)
pre-socratic doneme de kesinlikle bakin derim. milet, elea ve efes okullari ozellikle.
0
xfestos
(25.11.17)
(2)

Boya Koruma

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
Selamlar.Daha önce arabasına boya koruma yaptıran var mı? 300 liradan 3000 liraya kadar gidiyor, farkları neler? Hangisini tavsiye edersiniz? Nereleri tavsiye edersiniz?
Selamlar.

Daha önce arabasına boya koruma yaptıran var mı? 300 liradan 3000 liraya kadar gidiyor, farkları neler? Hangisini tavsiye edersiniz? Nereleri tavsiye edersiniz?
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(25.11.17)
Bir aracin boyasi normal sartlarda ortalama ne kadar gidiyor, olasi boya ihtiyaci durumunda araci boyatma masrafi ve boyabdiginda deger kaybi ne, araci ortalama ne kadar sure elimde tutacagim, koruyucu falan yaptirmasam boyaya zarar gelme ihtimali tahmini olarak nedir, arabamin su anki degeri kac para gibi degiskenlerin hepsini hesaba katarak 3000 liralik koruyucuyu yaptirip yaptirmama konusunu degerlendirmek lazım.

Sahsen ben bu degerlendirmeyi yapmaya bile kalkmadan koruyucu yaptırmanın mantiksiz olduguna dair pesin hukum verirdim içgüdüsel.
0
stavro
(25.11.17)
Şahsi görüşüm para tuzağı olduğu şeklinde.
0
ssiradanbirigibi
(25.11.17)
(2)

enstitüler

douglas
istiklalde fransız enstitüsü var orada sinema gösterimleri oluyor diye biliyordum. tabii bir türlü gidemedim. goethe enstitü ve italyanda var sanırım. bunlar nerede ve amacım sinema tv okuduğum için farklı ülkelerin sinemalarını izlemek. ücretsiz ya da ucuz olması tercihim. önerebileceğiniz neresi v
istiklalde fransız enstitüsü var orada sinema gösterimleri oluyor diye biliyordum. tabii bir türlü gidemedim. goethe enstitü ve italyanda var sanırım. bunlar nerede ve amacım sinema tv okuduğum için farklı ülkelerin sinemalarını izlemek. ücretsiz ya da ucuz olması tercihim. önerebileceğiniz neresi var bunlar gibi
0
douglas
(25.11.17)
Salt Galata'da persembe aksamlari film gosterimi oluyor, bakmak isteyebilirsiniz.
0
evrim halkasi
(25.11.17)
istanbul modern de de perşembeleri ücretsiz gösterimler var. akbank sanatta da bazı bazı böyle etkinlikler oluyor.
0
fasulyek
(25.11.17)
(8)

2 ay deneme süresi

dedi ayca
Şimdi "bilen bilir" yeni işe başladım. Sözleşmede 2 ay deneme süresinin olduğu yazıyordu, maaş sigorta falan normal konuşulduğu gibi. Her neyse, bana işi anlatan doğum iznine çıkacak olan asistan arkadaş dedi ki "biraz soru falan sor yöneticine (bağlı olduğum tasarımcı) kendini göster bu iki ayda ki
Şimdi "bilen bilir" yeni işe başladım. Sözleşmede 2 ay deneme süresinin olduğu yazıyordu, maaş sigorta falan normal konuşulduğu gibi. Her neyse, bana işi anlatan doğum iznine çıkacak olan asistan arkadaş dedi ki "biraz soru falan sor yöneticine (bağlı olduğum tasarımcı) kendini göster bu iki ayda ki "bu kız yapabilir bu işi" desin" şimdi benim biraz kafam karıştı bu 2 ayın sonunda ayça kalsın/gitsin oylaması falan mı yapılacak? Hani performansı şöyleydi kalsın/gitsin şeklinde? Yoksa laf olsun diye mi söyledi
0
dedi ayca
(25.11.17)
İşten çıkarmasalar bile güven ver diyedir.
0
Delay Fuze
(25.11.17)
Ya 2 ayda işten çıkarılcak bişey yapmamışsindir ama nasil diye sorana 'iyi bi sorun yok' demek var bi de 'iyi iyi! Baya merakli ise kendini veriyo' denmesi var. Yoksa bu pozisyon yeni uydurulmus hayati olmayan bi pozisyon olmadigi takdirde bisey olmaz. Takılma özetle
0
klar
(25.11.17)
takıl tabiki, asistan arkadaş doğru söylemiş.

2 ay ve 6 ay bitmeden ik, ilgili kişinin yöneticisi ile bir form paylaşır/ oturur konuşur. biz bunu aldık tamam ama nasıl gidiyor? yapar mı, kalsın istiyor musunuz diye.

boşu boşuna yazılmıyor deneme süresi sözleşmeye.
0
benaslinda
(25.11.17)
niye kafan karisti ki? "deneme suresi" olayindan sen ne anladin?
0
robokot
(25.11.17)
@robokot tazminat ödemeden beni işten çıkartma hakları var işte. Bir şey talep edemezsin diyor adam. Benim sorduğum başka şey
0
🌸dedi ayca
(25.11.17)
e senden memnun kalirlarsa isi yapabilecegine inanirlarsa o sure doldugu zaman devam ettirecekler, supheleri varsa begenmedilerse o sure icinde veya sonunda isten cikarabilirler yeni birini denemek icin. oylama olmak zorunda degil de biri gitsin / kalsin karari verecek haliyle.
0
robokot
(25.11.17)
@robokot benim düşündüğüm şuydu hani, 2 ayda işten çıkmama sebebiyet verecek bir şey yapıp yapmayacağımı bilmiyorlar belki gelip kavga etçem, 3 gün gelip 1 gün gelmicem vs adam o tarz bir durumda "mağdur" olmasın diye bunu yapıyor eğer sorun yoksa da devam ediyorum. Şimdi ipin ucunda hissediyorum kendimi resmen :D
0
🌸dedi ayca
(25.11.17)
ipin ucunda degilsindir, bir sorun olamzsa buyuk ihtimal devam edersin, sadece isi yapabilecegine inanmazlarsa (veya dedigin gibi sorunlar olursa) devam etmezsin. Sonucta 2 ay sana orada egitimle yapilan bir yatirim var yani yeni birini 2 ay daha sifirdan yetistirmek zordur o yuzden buyuk bir puruz olmazsa problem olmaz zaten. ama isi yapamiyorsan da kimsenin seni orada tutmak icin bir sebebi olmaz tabii ki.
0
robokot
(25.11.17)
(2)

sultan (birinci) ahmet

etna
Taa romadan beri İstanbul'un en güzel yeri Sultanahmet meydanı ve tarihi yarımada. Sultan Ahmet camii var, Sultan Ahmet çeşmesi var, Sultan Ahmet türbesi var bu meydanda.Osmanlıda Fatih, Kanuni, Selim gibi büyük padişahlar varken bu meydanda neden Sultan Ahmet'in hegemonyası var. Ne çok büyük ne de
Taa romadan beri İstanbul'un en güzel yeri Sultanahmet meydanı ve tarihi yarımada. Sultan Ahmet camii var, Sultan Ahmet çeşmesi var, Sultan Ahmet türbesi var bu meydanda.
Osmanlıda Fatih, Kanuni, Selim gibi büyük padişahlar varken bu meydanda neden Sultan Ahmet'in hegemonyası var. Ne çok büyük ne de çok önemli işler yapan bir padişah.
İstanbullu olmadığım ve İstanbul'u bilmediğim için belki saçma bir sorudur.
0
etna
(25.11.17)
yalnız çeşme 3. ahmet'e ait. barok/rokoko eser olarak kabul edilir.
0
blue eyes white dragon
(25.11.17)
Sultan I. Ahmet kendisi yaptırmış camiyi.Caminin bulunduğu meydan da onun ismini almış.
Onun ölümünden sonra çok büyük padişah olduğu düşünülerek adına yapılmış bir şey değil yani..
0
havada bulut
(25.11.17)
(1)

Brezilya realini nasıl getirebilirim

concistre
brezilyada işlem gören bir şirketten brezilya reali şeklinde alabileceğim ödemeyi banka hesabıma swift trasnfer edebilir miyim ? oluyorsa hangi bankalarda oluyor ?
brezilyada işlem gören bir şirketten brezilya reali şeklinde alabileceğim ödemeyi banka hesabıma swift trasnfer edebilir miyim ? oluyorsa hangi bankalarda oluyor ?
0
concistre
(25.11.17)
türkiyede brl hesabı açabileceğin bir banka yok. yurtdışında bir bankada açman lazım. sadece spekülatif olarak kullanacaksan forexte de brl alabilirsin.
0
507
(25.11.17)
(3)

Steam yardım

ismira007
Merhaba,Yiğenim Call of Duty 5 oyununu online oynamak istiyor. Steam hakkında hiç bilgim yok. Oyunu buradan alsak online oynanabilir mi? Ve nasıl alabiliriz?
Merhaba,
Yiğenim Call of Duty 5 oyununu online oynamak istiyor.
Steam hakkında hiç bilgim yok. Oyunu buradan alsak online oynanabilir mi? Ve nasıl alabiliriz?
0
ismira007
(25.11.17)
Yeni oyunsa oynar tabii. Üye olup oyunu bulup kredi kartı ile satın alacaksınız.
0
Delay Fuze
(25.11.17)
Tamam teşekkür ederim @Delay Fuze
0
🌸ismira007
(25.11.17)
Hocam call of duty:world at war serinin 5. oyunu.Eğer dediği oyun oysa ki 2008'de çıkmış bir oyun indirimli 32 liraya steam'e kaydolup alabilirsiniz.
Ama hala daha online oynayan var mıdır bilemiyorum.
0
kornisch
(25.11.17)
(4)

büyük borçlanmalar, insanları vefa duygusuna değil kin duygusuna götürür.

partizan
bu soze katiliyor musunuz? neden?
bu soze katiliyor musunuz? neden?
0
partizan
(25.11.17)
Borç sadece maddiyatla olmaz hayatını kurtarmış vs de olabilir.
0
🌸partizan
(25.11.17)
Altindan kalkilamayan borc en sonunda kinlendirebilir.Katiliyorum.
0
rusyalı kozmonot
(25.11.17)
katılıyorum. hayatta kalma güdüsü sonucu.
0
neynep
(25.11.17)
İlk başta minnet duyarsın, sonra kendinden çok ödün verirsin ve yıpranırsın, yıprandıkça da kin duymaya başlarsın, doğrudur.
0
turuncu tonlarda
(25.11.17)
(2)

yükseklisans yaparken ne zaman alan seçiyoruz?

asuturias
sb
sb
0
asuturias
(25.11.17)
başvururken alan seçilir.
0
blue eyes white dragon
(25.11.17)
okuluna, bölümüne göre değişir.

bazı master programları zaten iyice spesifikleşmiştir. Girerken alan bellidir.

Bazıları ise ders dönemi boyunca daha geneldir ama tez döneminde alanın spesifikleşir.

Çok geniş bir soru.
0
AlsterWasser
(25.11.17)
(22)

cehenneme giden yol iyi niyet taslariyla doselidir

partizan
bu soz ne anlatmak istiyor tam olarak?iyi niyetle birine yardim etmek isteyince falan niye cehenneme gidiyi?
bu soz ne anlatmak istiyor tam olarak?
iyi niyetle birine yardim etmek isteyince falan niye cehenneme gidiyi?
0
partizan
(25.11.17)
Nein. İyi niyetle birine yardım eden cehenneme gidiyor demek değil. ben öyle anlamıyorum.

Şimdi söze çok hakim değilim. Belki de saçma bir sozdur ama ben şöyle anlıyorum: benim niyetim iyi, kalbim temiz denilerek harama bulaşmak cehenneme götürür.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(25.11.17)
o anlami nasil cikardin ya?
0
🌸partizan
(25.11.17)
Niyetle gotu kurtaramazsın manasında.
0
klar
(25.11.17)
(bkz: #8044557)
0
komando kani var bende
(25.11.17)
niçe niye cehennem oteki dunya uzerinden konusuyor ki?
sozun kokeni sozluge gore bir katolik azize dayaniyor.
0
🌸partizan
(25.11.17)
Simdi detayli yazamayacagim ama ingilizce varsa aciklama burada: en.wikipedia.org

Cok eski ve yabanci kaynakli bir deyiş.

Otomatik Google translate'i de fena degil: translate.google.com
0
robokot
(25.11.17)
ing var. wikiye gore iyi niyetleri tembellik, erteleme vs cesitli sebeplerle gerceklestirme iradesi gostermemek kaynakli cehennem diyor.
ilk okuyusta bu sozden hic de bu anlasilmiyor halbuki.
0
🌸partizan
(25.11.17)
aksiyon al iyi niyet yetersiz diyormus yani iyilikten maraz dogar gibi degil.
0
🌸partizan
(25.11.17)
Bir de şu var. "Kaç oğlum sevaptan, kurtulursun günahtan." Babamın dedesi söylermiş bunu. Birine iyilik yaparsın ama o sana kötülük etmekten çekinmez demek. Veya birini arabana alırsın. Adam kapıyı öyle bir kapatır ki kapını bozar. Arkasından söver, günaha girersin. Anlamı budur.
0
ceyhan prensi adana
(25.11.17)
wikide o aciklamalardan sadece biri. bir daha oku ozellikle su kesim:

>A common interpretation of the saying is that wrongdoings or evil actions are often masked by good intentions; or even that good intentions, when acted upon, may have unintended consequences.[

ve:

>Moral certainty can be used to justify the harm done by failing policies and actions. Those with good intentions believe their practices are good for the group; it is self-evident to them. They justify collateral damage in the belief they do a greater good.

Bu arada soz literal anlamda cehenneme gitmekle alakali degil, oyle bir yer de yok zaten. Basit anlamda cozum olarak gordugun seyler daha genis anlamda dahab uyuk gruplarin zararina olabilir gibi bir anlami var iste.

Mesela soyle bir fikir: Homojen bir toplum olalim, herkesin ayni ahlak ve etik anlayisi olsun, bir sure zorluk olsa da sonra cok refaha ereriz, insanlar arasindaki surtusmeler son bulur. Bu temelde "iyi niyetli bir fikir", ama bunu uygulamaya kalktiginda senin kabul ettirmek istedigin ahlak anlayisini kabul etmeyenleri ya ikna etmen ya da sürmen / sürgüne mecbur birakman / öldürmen, soykirim vs. gerekiyor. Ama bir kere bu fikri uygulamaya karar verdiginde bu kadar kotulugu o insanlara yapmanin altinda iyi bir niyet oldugunu dusunerek rahatsizlik duymadan buyuk kotuluklere imza atilabilir. Oyle rastgele bir ornek verdim, temeldeki niyet iyi ama uygulamaya dokuldugunde en buyuk insanlik suclarina kadar yolu var. iyi niyetle yola ciktin -> cehennemlik oldun (figuratif anlamda)
0
robokot
(25.11.17)
Soyle de cevirebiliriz bu lafi: cehennem "kas yapayim derken goz cikaran" insanlarla dolu.

Mesela Biri iyi niyetle yardim teklif eder ama sakar olduğu icin isi bok eder ve bedduayi yer, cehennemlik olur
0
yarey
(25.11.17)
yarey, bence bu soz kaynagi itibariyle "kazayla" yapilan yanlislari kapsamiyor (ongorusuzluk haric.) Mesela yani birine yardim ederken sakarlik yamak degil de, mesela cocugunun cok basarili olmasini ve cok rahat bir hayat yasamasini istiyorsun (iyi niyet, sevgi kaynakli) bunun icin sokaga cikmasina izin vermiyorsun ve surekli ders calismaya zorluyorsun. o da sosyal olarak gelisemiyor, cocuklugunu yasayamiyor ve psikolojik sorunlara yol aciyor. bu iyi niyetle yapilan kotuluge bir ornek. ama mesela, cocugun iyi bir gun gecirsin diye onu lunaparka goturuyorsun orada bir kaza geciriyor zarar goruyor, bu ongorulemez bir sey oldugundan bir kaza oldugundan bu lafin kapsamina girmiyor bence.
0
robokot
(25.11.17)
Bence giriyor robokot. Cocugunu lunapark'a goturuyosun güzel vakit gecirsin diye, ve cocuk orada Kaza geciriyor, kendini suclu hissetmez misin? Hatta daha da ileri gidelim ve esinin seni suçladigini dusunelim.

Vicdan azabi = cehennem
0
yarey
(25.11.17)
Zaten @robokot : yukarida paylastigin wikipedia sayfasini okuduysan Eger, "meaning" kisminda tam da benim dedigim yaziyor :D
0
yarey
(25.11.17)
>Bence giriyor robokot. Cocugunu lunapark'a goturuyosun güzel vakit gecirsin diye, ve cocuk orada Kaza geciriyor, kendini suclu hissetmez misin?

Cok uzulurum ama kendimi suclu hissetmem. Yorum farki diyelim...

Cocugu lunaparka goturdun deprem oldu ve normalde icinde olacaginiz ev yikildi, sans eseri o an disardaydiniz ve cocuguna hic bir sey olmadi. Kendini kahraman gibi hisseder misin? Hissetmezsin, cunku kaza sans isi biraz. Tersi olunca da suclu hissetmem o yuzden.
0
robokot
(25.11.17)
Kahraman gibi hissetmem Ama kendimi mutlu hissederim , "iyi ki evde kalmamisiz" derim.
0
yarey
(25.11.17)
Aynen oyle, lunaparkta kaza olunca da mutsuz hissedersin. Iyi ki evde kalmamisiz olayi nasil kahramanlik degilse, keske lunaparka gitmeseydik olayinda da sucluluk yoktur mutsuzluk vardir. Oyle olmalidir yani, ortada bir suc yok.
0
robokot
(25.11.17)
@robokot: "A common interpretation of the saying is that wrongdoings or evil actions are often masked by good intentions; or even that good intentions, when acted upon, may have unintended consequences.[4]

Another meaning of the phrase is that individuals may have the intention to undertake good actions but nevertheless fail to take action.[5][6] This inaction may be due to procrastination, laziness or other subversive vice.[7] As such, the saying is an admonishment that a good intention is meaningless unless followed through."

Kaynak: senin yukarida verdigin ve buyuk ihtimalle okuma zahmetinde bulunmadigin link :d

Bir de ilk cevabinda "uzun yazamiycam" demissin Ama her cevaba da uzun uzun laf yetistirmekten geri kalmiyosun. :D
0
yarey
(25.11.17)
neden saldirdigini anlamadim ama son bir cevap yazayim:

ilk "simdi" uzun yazamayacagim dedigimde o an mesguldum o yuzden oyle dedim. su an mesgul degilim.

quote ettigin yerde senin savini destekleyecek bir sey yok, hepsini okudum merak etme. good intentions -> unintended consequences, ben kazalar buna dahil degil diyorum. kaza bir consequence degildir, cunku icinde niyetle alakali bir sey yoktur. con - sequence prefix ve kelimenin kokune bakarsan anlarsin.

ikinci paragraf da yapilmasi gerekeni bilip yapmamaktan bahsediyor, sebeplerine ornek olarak da procrastination, tembellik ve vice ornekleri verilmis yine kazayla alakali bir sey yok.

yukarida da yazmistim, yorum farki diyelim diye. bence orada kalsin.
0
robokot
(25.11.17)
Consequence = sonuç demek
Kazalar da bi seyin sonucu değil mi kuzum?

Ikinci paragraf yapAmamaktan bahsediyor. Tembellik olur, sakarlik olur, asiri heyecan olur, inat olur...


Ulkenin tam bir özetisin @robokot... Bi şey bilmiyosun Ama fikrin var
0
yarey
(25.11.17)
bir şeyin niyetinin iyi olması sonucunun da iyi olacağını garantilemez. ben bunu anlıyorum.
0
nickini degistiren yazar
(25.11.17)
kendi konsepti üzerinde ele alsanız iyi olur illa bu söz üzerinden bir şey devşirmek anlamak istiyorsanız. öteki türlüsü bitmeyen bir tartışma olur bu söz üzerine spekülasyon yapmak ancak. "bence" ismindeki girdaba kapılırsınız. bir defa iyi ne demek? iyi kelimesi bu kadar genel ve çok anlamlı olduğu için spekülasyona müsait.

kaynağından emin değilim, hatırlamadığım bir yerde hristiyan kaynaklı olduğuna, kant tarafından etik tartışmaları içinde yer verildiğine dair verilere rastlamıştım. bir alman atasözü olduğunu da bir bilgi kırıntısı olarak hatırlıyorum.

demek istediğim içinde cehennem lafzı geçiyorsa illa ki dini tarafı vardır. ve bizim türkçede "niyet" deyince anladığımızın, alman ve protestan birinin "niyet" dediğinde anladığının ya da bir katoliğin anladığının da kullandığı kelimelerin de farklı olacak illa ki.

kaldı ki, dini boyutu olmasa bile; mesela hukuki bir terim olarak "niyet, kast"ı ele aldığımızda iş yine başka bir şeye dönüşür. gibi gibi. uzun hikaye bunlar.

zorlarsak çekiştirirsek kaos teorisine bile bağlarız bunu.
0
dafaisss
(25.11.17)
(4)

Amazondan telefon almak

rahmi pinkfloydoglu
Vergisini odeyince mumkun gibi gozukuyor. Acaba yanlis mi okuyorum?https://www.amazon.com/Samsung-Galaxy-Version-Factory-Unlocked/dp/B07539DSV3/ref=redir_mobile_desktop?_encoding=UTF8&keywords=note%208&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&psc=1&qid=1511612369&ref_=mp_s_a_1_1&sr=8-1-spons
Vergisini odeyince mumkun gibi gozukuyor.

Acaba yanlis mi okuyorum?

www.amazon.com
0
rahmi pinkfloydoglu
(25.11.17)
🌸rahmi pinkfloydoglu
(25.11.17)
Geçmez.
0
shenergy
(25.11.17)
geçse bile buradaki ile aynı fiyata geliyor neredeyse, niye zorlayasın ki?
0
yalnux
(25.11.17)
Harbiden ayniymis fiyati. 5 bin lira olarak kalmis aklimda.
0
🌸rahmi pinkfloydoglu
(25.11.17)
(2)

Kuru kayısıdaki soğan kokusu

curukturpkokusu
Marketten de alsam yöresel pazarlardan da alsam kayısı kurusundan soğan kokusu alıyorum. İlk başlarda yemek yaparken soğan doğramışımdır, elimdeki kokuyu alıyorumdur dedim ama yok resmen kayısılar soğan kokuyor. Soğanda kükürt varmış, kayısıları sarartırken de kükürt kullanılıyor. Aldığım kükürt kok
Marketten de alsam yöresel pazarlardan da alsam kayısı kurusundan soğan kokusu alıyorum. İlk başlarda yemek yaparken soğan doğramışımdır, elimdeki kokuyu alıyorumdur dedim ama yok resmen kayısılar soğan kokuyor. Soğanda kükürt varmış, kayısıları sarartırken de kükürt kullanılıyor. Aldığım kükürt kokusu mu acaba? Gün kurusunu burada pek bulamadığım için bayağıdır yemiyorum ama onda da aynı koku vardı hatırladığım kadarıyla.
0
curukturpkokusu
(25.11.17)
Oh ya yalnız değilim :)
0
🌸curukturpkokusu
(25.11.17)
kükürt kokusudur o. Gün kurusu değil de sarı olanlar yaklaşık bir gün kükürtlü kapalı alanda bırakılır. aldığın koku da muhtemelen kükürt kokusudur.

Eğer getirtebiliyosan malatya'dan gün kurusu getirt.
0
icerden cikan adam
(25.11.17)
(4)

bitcoinciler sorum size

oscar
nereden alıyorsunuz ? btcturk ve paribu arasında kaldım, hangisini tavsiye edersiniz
nereden alıyorsunuz ? btcturk ve paribu arasında kaldım, hangisini tavsiye edersiniz
0
oscar
(25.11.17)
Paribu iyidir ama stop loss özelliği olmadığından suan btcturkte tutuyorum
0
veritaslibertas
(25.11.17)
kolaybitcoinal.wordpress.com
0
for the record
(25.11.17)
yatırım amaçlı alıyorsan Paribu baya kullanışlı ama btcturk'ten alırsan asla Papara kullanma. ayrıca wordpress uzantılı bir siteden bitcoin satmak da baya enteresanmış.
0
zebragibi
(25.11.17)
btcturkten alıp bitrex üzeinde tutuyorum
0
mirty
(25.11.17)
(4)

hindi füme bozulur mu

ma ya
selam. ambalajında açıldıktan sonra x günde tüketin diye bir uyarı yok ama yine de emin olamadım. hindi fümeyi açtıktan sonra kaç günde yiyorsunuz siz? buzdolabında ne kadar dayanır?
selam. ambalajında açıldıktan sonra x günde tüketin diye bir uyarı yok ama yine de emin olamadım. hindi fümeyi açtıktan sonra kaç günde yiyorsunuz siz? buzdolabında ne kadar dayanır?
0
ma ya
(25.11.17)
Valla tavuk füme alıp açınca 1 hafta sonra bozulmaya başlıyor. Gerçi biz açık alıp dilinletiyoruz ev yapımı şeklinde belki ondandır
0
England
(25.11.17)
bir haftada tüketmeye çalışıyoruz. renginden kokusundan ve dokusundan anlaşılıyor zaten bozulduğu.
0
evde liyakat kalmamis
(25.11.17)
Benim buzdolabı poşetinde bekleyen var 8 gündür, çok hoşlanmadım etin dokusundan gözden çıkardım. Riske atmayın bence.
0
mor oje
(25.11.17)
bi süre sonra yağı dışına çıkmaya vıcıklanmaya başlıyor, o saatten sonra yemeyin. 1 hafta rahat gidiyor ama.

bu arada en hesaplı hindi füme büyük carrefour'larda oluyor, şarküteri reyonunda polonezinkinin kilosu 30-35 lira falan oluyor çoğu zaman.
0
yuto
(26.11.17)
(7)

Bu hangi hayvanın dışkısı?

senolll
Merhaba,Öğrenci yurdunda yaşıyorum ve az önce yatağın ayağının dibinde şu şeyi buldum.https://i.hizliresim.com/Ayb6RX.jpgBence hayvan dışkısı bu, başka bir şeye ihtimal veremedim ben, ne diyorsunuz? Hangi hayvanın dışkısı olabilir bu? Ya çok da taze yapılmış gibi yumuşak ve nemliydi baya. Sıçan dışk
Merhaba,

Öğrenci yurdunda yaşıyorum ve az önce yatağın ayağının dibinde şu şeyi buldum.

i.hizliresim.com

Bence hayvan dışkısı bu, başka bir şeye ihtimal veremedim ben, ne diyorsunuz?

Hangi hayvanın dışkısı olabilir bu? Ya çok da taze yapılmış gibi yumuşak ve nemliydi baya. Sıçan dışkısı böyle mi oluyor?
Oda da küçücük yer tedirgin oldum ha böcekten bile nefret ederim. Bu böcek dışkısı olmak için fazla büyük sanki? Cam açıktı odaya ne girmiş olabilir? Sıçanlar ve sincaplar var etrafta çok. Kuşlar da tabii.
Bir de camın mermerinde takvim vardı o yan yatmış, rüzgardan olmuştur dedim de ama boku görünce bir şey girmiş olabileceği güçlü şu an.

Hala içerdeyse bulup çıkarmam lazım :/
0
senolll
(25.11.17)
Kuş bokuna benziyor aceba cam açıktı girdi sıçtı falan mı?
0
England
(25.11.17)
kuş kakasına benziyor bence şekil olarak, kakada urates de var beyazlı kısım. fare kakası daha böyle uzun ince gibi oluyor.
0
evde liyakat kalmamis
(25.11.17)
Tabi ki fare boku. Ama bir tatmak lazim once. Buradan tam bilemedim.
0
dougsampson
(25.11.17)
Bence de kuş girip çıkmış olsun. Etrafta hiç kuş tuyu falan yok yalnız. Bir de camdan yatağın oraya gidip sıçması...
Etraftaki sincaplar da duvarlarda tırmanıyor spiderman gibi. Sincap olamaz dimi? Sincap olsa yerinde durmazdı bence zaten şu an hareket ederdi duyardım. Fare saklanıyor olmasın.
0
🌸senolll
(25.11.17)
fare değil sincap da değil, kanatlı bir hayvanın işi bu.

www.abeepestpro.com

A – House Mouse / Field Mouse
B – Roof Rat
C – Norway Rat
D – CockRoach
E – Termites
F – Bed Bug
G – Bat
H – Snake
I – Raccoon
K – Possum
L – Skunk
M – Spider
O – Squirrel
P – Bee/Wasp
0
zebragibi
(25.11.17)
H yılan olmasın? Ona benziyor sanki resme göre :D
0
🌸senolll
(25.11.17)
Kesinlikle kuş.
0
battal gemalmaz
(25.11.17)
(3)

Kaça gider?

shenergy
Lenovo y5070İ7 471016 ramGt 860 ekran kartı250 samsung ssdIşıklı klavye15.6 inçJbl hoparlörGarantisi bitti
Lenovo y5070

İ7 4710
16 ram
Gt 860 ekran kartı
250 samsung ssd
Işıklı klavye
15.6 inç
Jbl hoparlör

Garantisi bitti
0
shenergy
(25.11.17)
1500-2000 arasına giderse iyi bence. sahibinden de benzerleri vardır muhakkak. aramaya üşendim :)
0
tukenmez adam
(25.11.17)
En ucuzu 2850 sahibindende. Onun da değişmedik yeri kalmamış
0
🌸shenergy
(25.11.17)
uvvv iyiymiş. acilse 2600 vakit varsa 3000 den koyun bekleyin o zaman.
0
tukenmez adam
(25.11.17)
(1)

Veteriner Ücretleri

Uçan Çivi
Veterinerlik fakültesinde bir kedi muayene ücreti ne kadardır?
Veterinerlik fakültesinde bir kedi muayene ücreti ne kadardır?
0
Uçan Çivi
(25.11.17)
Tears of Devil
(25.11.17)
(2)

url düzeltme htaccess

hlt1985
elimde iki adet url var:haber.php?haber=örnek-haberkategori.php?kategori=örnek-kategoribunları htaccess dosyası ile nasıl aşağıdaki gibi yapabilirim?haber/örnek-haberkategori/örnek-kategoriŞimdiden teşekkürler.
elimde iki adet url var:

haber.php?haber=örnek-haber

kategori.php?kategori=örnek-kategori

bunları htaccess dosyası ile nasıl aşağıdaki gibi yapabilirim?

haber/örnek-haber

kategori/örnek-kategori

Şimdiden teşekkürler.
0
hlt1985
(25.11.17)
RewriteRule ^haber/(\d+)/\w+/? haber.php?id=$1 [NC,L]
0
teknikekip
(25.11.17)
Parametre id den degilde url den aliyor. Yine ayni sekilde mi olacak peki?
0
🌸hlt1985
(25.11.17)
(1)

Uçak bileti

etki
7 gün sonraya bir bilet almak istiyorumBilet fiyatı şu an 120 tl görünüyor.13 tl ye sınırsız değişiklik hakkı butonu var5 tl ye fiyatı sabitleme diye bi kutucuk var5 gün sonra netleşecek kararım ama iptal olmayacak bilet en fazla ertelerim.O yüzden sınırsız değişiklik hakkını da alıp 132 liraya alay
7 gün sonraya bir bilet almak istiyorum
Bilet fiyatı şu an 120 tl görünüyor.
13 tl ye sınırsız değişiklik hakkı butonu var
5 tl ye fiyatı sabitleme diye bi kutucuk var

5 gün sonra netleşecek kararım ama iptal olmayacak bilet en fazla ertelerim.
O yüzden sınırsız değişiklik hakkını da alıp 132 liraya alayım mı

Bır de bu 120 tl fiyatın içinde 8 tl hizmet bedeli 14 tl check in bedeli var. Pegasusta artık check in bedelini ödemek zorunlu mu oldu?
0
etki
(25.11.17)
Sınırsız değişiklik alırsanız daha sonra değiştireceğiniz bilet daha fazla ise aradaki farkı sizden alıyor.

Pegasus eskiden 7 tl (yurtdışı 7 euro) check-in ücreti alıp online check-in yapınca iade ediyordu. Şimdi sadece 5 tl gibi bir tutarı iade ediyor. Herkese diyorum mail atın. Bu yüzden bilet almaktan vazgeçtim falan diyin diyorum. Kimsenin umrunda değil.
0
manuelka
(25.11.17)
(9)

Aliexpress anlaşmalı kargo firması ne demek?

jude
Merhaba. Oğlumun bu seneki doğum günü için hem süslere fazla para bayılmayayım, hem de burada bulamayacağım değişik desenli bir şeyler alayım diye düşünüp Aliexpress'ten sipariş vereyim dedim. Siteye girince abartıp ufak tefek ne varsa (pipetten tutun da cupcake kağıdına kadar) sipariş ettim. Sipari
Merhaba. Oğlumun bu seneki doğum günü için hem süslere fazla para bayılmayayım, hem de burada bulamayacağım değişik desenli bir şeyler alayım diye düşünüp Aliexpress'ten sipariş vereyim dedim. Siteye girince abartıp ufak tefek ne varsa (pipetten tutun da cupcake kağıdına kadar) sipariş ettim. Siparişi 30 Ağustos tarihinde yaptım ama hala gelen giden yok. Sipariş verdiğim yerlere tek tek mesaj attım , hepsi ''15 gün daha bekleyin ya da anlaşmalı yerel kargo şirketinize gidip kontrol edin'' dediler. PTT'ye gidip baktım isimden falan da sorgulattım ama yok. Onlar da Aliexpress'in anlaşmalı olduğu kargo şirketine bakın dediler. Neresidir bu anlaşmalı kargo, nasıl çözülecek bu gizem?
0
jude
(25.11.17)
aras kargo ile anlaştı alibaba.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(25.11.17)
Aras kargo anlaşması daha yeni yapılmadı mı? Dolayısıyla bu gönderiyi bağlamaz. Dedikleri PTT olabilir. Aldığınız ürünler "Takipli" değilse bulamazlar. 2 aya yaklaşıyor. bu saatten sonra zor gelir diye tahmin ediyorum.

2 demişim, 3 ay olacak
0
teknikekip
(25.11.17)
sparişlerinizin içinden takip numaranızı bulun ve ptt gönderi takibinde izleyin. muhtemelen ürünleriniz geldi, ptt'li arkadaşlar eve getirme zahmetinde bulunmadı, yaklaşık bir ay kadar bekleyip geri döndü.
0
idris amil zula
(25.11.17)
Benim bu şekilde son 7 sevkiyatım gelmedi. Daha da almıyorum. PTT çalışanları ya bırakıp gidiyor apartmana ya da başkaları çalıyor. Başka bir açıklaması olamaz.
0
lana del rey
(25.11.17)
Küçük gönderi kategorisinde olduğu için takip numarası yok. Zaten sadece Türkiye’ye girenler ptt ile takip edilebiliyormuş, bizimkilerin durumu meçhul. Ben yine de bir umut Aras kargoyu arayacağım. :(
0
🌸jude
(25.11.17)
Çoğu ürün free shipping geldiği için apartmana ya da girişe atıyorlar genelde.
0
lana del rey
(25.11.17)
takip kodu yoksa öylece birakip gidebilir ya da şubeye getirebilirler. iyiniyetli olduklarini varsayarak soyluyorum bunu. her gun evde olmuyorsaniz posta memuruna onceden bi paket beklediginizi haber vermeniz lazim
0
her giriste sifresini unutan adam
(25.11.17)
iki ay once aliexpress'den aldigim telefon tutma seysi 2 hafta sonra geldi. İs adresimi vermistim. Ptt ile gemis. Kargocu telefon etti danismaya inip aldim. sasirdim hatta baya hizli gelince. Ayni sekilde istedigim cerceve de 2 hafta sonra geldi .
0
omonia
(25.11.17)
aliexpress takipsiz kargo mevzu biraz şans işi, 1 haftada da gelebiliyor 3 ayda da. yalnız ağustos uzun bi süre gibi geldi bana da, dispute süresinin geçmemesine dikkat edin, son günlerindeyse açın.

daha sonradan kargo gelirse yenisini satın alıp adamlara gönderme önceki iptal ettiğim siparişim geldi dersiniz.
0
yuto
(26.11.17)
(9)

Hangi Benzin İstasyonu

oekuklu
Gençler ve kendini genç hissedenler, hangi benzinciden benzin alıyorsunuz? Dizel alanlar da yazabilir pek tabii.Shell, BP, PO, Opet, Aytemiz, Türkiye Petrolleri vs vsedit: ve neden?
Gençler ve kendini genç hissedenler, hangi benzinciden benzin alıyorsunuz? Dizel alanlar da yazabilir pek tabii.

Shell, BP, PO, Opet, Aytemiz, Türkiye Petrolleri vs vs

edit: ve neden?
0
oekuklu
(25.11.17)
Önceden PO, şimdi Shell.

En yakın istasyon, el değiştirdi.
0
passion rules the game
(25.11.17)
evimin hemen yakınında ve işe giderken yolumun üstünde olduğu için genelde po'dan alıyorum. ama vaktim varsa yolu uzatıp shell'den alıyorum.

shell den benzin aldığımda, arabanın daha performanslı olduğunu hissediyorum. çekişi, sesi vs. belki de psikolojiktir bilemiyorum çok arabadan anlamayan düz, standart bir şoförüm. istasyon ağı yaygın olsa bana yakın olsa shell'den alırdım sürekli.
0
wilhelmwasmuss
(25.11.17)
bp hariç herhangi bir yer.

bp'nin renklerini sevmiyorum.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(25.11.17)
2014'den bir kez hariç hep opetten dizel aldım.
0
sutlu nescafe
(25.11.17)
Opet.koç grubu çalışanıyım.
0
since1907
(25.11.17)
Bp. Hopide puan birikiyor.
0
kumulatifvergimatrahi
(25.11.17)
Shell
Opet
Po
0
kuzey li
(25.11.17)
Shell
0
westblack
(25.11.17)
shell v-power alıyorum, sağır kullanmaktan motor tatak yaptı gibime geldi devirli kullanmaya başladım bu yüzden. bi iki depo daha böyle gidip sonra fuel save veya opet kullanmaya devam edecem.
0
yuto
(26.11.17)
(5)

Pegasus'tan yemek aldım uçuşta nasıl bulacaklar?

iddaaci
Merhaba, Pegasus'tan babama bilet aldım. Almışken yemek de alayım dedim. Uçuşta babamı nasıl bulup verecekler yemeği? Bi yanlışlık olur mu? Babam da bişey demez çünkü.
Merhaba, Pegasus'tan babama bilet aldım. Almışken yemek de alayım dedim. Uçuşta babamı nasıl bulup verecekler yemeği? Bi yanlışlık olur mu? Babam da bişey demez çünkü.
0
iddaaci
(25.11.17)
koltuk numarasına getiriyorlar.
0
zebragibi
(25.11.17)
baban hatirlatsin binerken
0
seljax
(25.11.17)
Buluyorlar, bulamazlarsa uçağın içinde anons edip arıyorlar da. Ama servis bittiğinde hala yemek gelmemişse ki bence bu düşük bir ihtimal, babanın sormasında fayda var tabi.
0
balpolen
(25.11.17)
endişeyinin nedenini anlamadım, uçakta aynı isim soyisimle kaç kişi olabilir ki
0
idris amil zula
(25.11.17)
Önceden alınan yemekler önce veriliyor kişiyi bulamazlarsa x bey kendinizi kabin ekibine tanıtır msınız diyeanons ediyorlar uçak içinde
0
condom kurşunu
(25.11.17)
(2)

Bursa Uludağ üni ilahiyat fakültesi

denizaya
Metro ile gidince hamitler durağında inmek yakın oluyor mu? Çok yürüme mesafesi var mı?
Metro ile gidince hamitler durağında inmek yakın oluyor mu? Çok yürüme mesafesi var mı?
0
denizaya
(25.11.17)
ilahiyatlar kapatılsın!
0
idris amil zula
(25.11.17)
Fethiye daha yakın
0
khiron
(25.11.17)
(1)

Chrome ve IE internet bağlantı sorunu

mr texar
masaüstü(XP) ve dizüstü(win 8.1) olmak üzere iki pc kullanıyorum. bu iki pcde de ie ve chrome'dan internete bağlanamıyorum. ikisinde de mozilla'dan bağlanabiliyorum sadece. vpn yok, proxy yok. güvenlik duvarı falan yok. chrome eklentileri yüzünden desek ie'den niye giremiyorum. chrome'da sadece ilk
masaüstü(XP) ve dizüstü(win 8.1) olmak üzere iki pc kullanıyorum.

bu iki pcde de ie ve chrome'dan internete bağlanamıyorum. ikisinde de mozilla'dan bağlanabiliyorum sadece. vpn yok, proxy yok. güvenlik duvarı falan yok. chrome eklentileri yüzünden desek ie'den niye giremiyorum.

chrome'da sadece ilk açılışta google'a giriyor, sonrası yok. bu kadar saçma bir şey görmedim. iki bilgisayarda da problemler tıpatıp aynı olabilir mi ya. sıkıntı ne olabilir?
0
mr texar
(25.11.17)
güvenlik sertifikalarıyla ilgili olabilir belki. chrome ve IE aynı sertifika "deposu"nu kullanıyor ama firefox güvenlik sertifikalarını kendi oluşturduğu ayrı bir depoda tutuyor. anlatılan durum benim başıma gelse, iki bilgisayara da yeni yüklediğim bir şeyin beraberinde gelen bir güvenlik sertifikasını sorumlu tutardım.

yatırım tavsiyesi değildir, deli saçması olabilir, esas sorun kelalaka bir şey olabilir.
0
xef6
(25.11.17)
(4)

Laptop

odinin sakali
Merhaba. 3000 tl’ye kadar bir laptop onerir misiniz? Gunluk kullanim disinda cs go, fifa 18i sorunsuz oynayabilecegim bu fiyat bandinda bir pc var midir?
Merhaba. 3000 tl’ye kadar bir laptop onerir misiniz? Gunluk kullanim disinda cs go, fifa 18i sorunsuz oynayabilecegim bu fiyat bandinda bir pc var midir?
0
odinin sakali
(25.11.17)
@madakafa
www.monsternotebook.com.tr

Hocam ikisinin fiyati ayni, sence hangisi?
0
🌸odinin sakali
(25.11.17)
monster al. asus ekran kartı 2 gb.
0
teknikekip
(25.11.17)
msi gaming serisinden bakın bence. uzun yıllar kullanırsınız. azcık geçiyor ama bu olabilir.

www.hepsiburada.com

ekranının da mat olmasına dikkat etseniz iyi olur. çok önemli oluyor ışık vurunca.

önerilen monster taşmış, ben onu alırdım.
0
tukenmez adam
(25.11.17)
Arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim, monster da karar kildim.
0
🌸odinin sakali
(25.11.17)
(1)

Çay-Kahve Filtresi Önerisi

portakal
Sağdaki fotoda ve aşağıdaki linkteki çay-kahve filtresini alıyorum. Euro aldı başını gitti, filtreler çok pahalandı, bunun yerine önerebileceğiniz bir filtre var mı? https://www.amazon.de/Finum-100-Cup-Gr%C3%B6%C3%9Fe-Filter-Stick-100/dp/B00W4AS5H4
Sağdaki fotoda ve aşağıdaki linkteki çay-kahve filtresini alıyorum. Euro aldı başını gitti, filtreler çok pahalandı, bunun yerine önerebileceğiniz bir filtre var mı?

www.amazon.de
0
portakal
(25.11.17)
demlemek için filtre kahve makinesi için olan filtreleri kullanıyorum, bardağa direk oturuyor.
0
zebragibi
(25.11.17)
(6)

Yüksek lisans mülakatında ne tür sorular geliyor?

asuturias
sb
sb
0
asuturias
(25.11.17)
okur musun yoksa kaydolup bi daha uğramayıp askerlikten mi kaçarsın minvalinde.
0
aşksız prens
(25.11.17)
askerliği yaptım kabul alma ihtimalim artar mı?
0
🌸asuturias
(25.11.17)
en klişesi ama şaşmayanı: neden bu program, neden bu üniversite?
0
pinkpeony
(25.11.17)
Ben de hep teknik sorular soruldu. En teknik olmayanı kabul alırsam hangi hocayla çalışmak istediğimdi. Yani baya tahta filan vardı derivation yaptım ben.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(25.11.17)
benim sözel bölümdü.. İlk soru neden bu bölümü seçtiğim idi. ne çalışmak istediğimi anlattığımı hatırlıyorum..
sonra alanda tanıdığım Türk ve yabancı yazarlar soruldu. uzun zaman olduğundan ancak bunlar aklımda kalmış...
0
omonia
(25.11.17)
bana geçimimi nasıl sağlayacağımı sordular mesela. ben de yedek subay maaşını biriktirdim diye cevap verdim. diğer bir hoca da doktoraya devam edip etmeyeceğimi sordu. bana referans mektubu veren hocalardan biri de jurideydi. o da kiminle ve ne çalışacağımı sordu. belliydi zaten hepsi bir şekilde, danışmanımın çalışma alanları da. kabul aldım.
0
rain when i die
(25.11.17)
(2)

Steam'de değişen oyun sayısı

dalaylamaninkabri
Selamlar,Malum Black Friday indirimleri falan derken yeni birkaç oyun eklendi kütüphaneme. Dolayısıyla dünkü sayıyı net bir şekilde hatırlıyorum 77. Bu sabah ise baktığımda sayı 76'ya düşmüş. Bunun sebebi ne olabilir? Daha evvelden de böyle bir iki oynama görüyorum. İndirdiğim demoların bazıları bir
Selamlar,

Malum Black Friday indirimleri falan derken yeni birkaç oyun eklendi kütüphaneme. Dolayısıyla dünkü sayıyı net bir şekilde hatırlıyorum 77. Bu sabah ise baktığımda sayı 76'ya düşmüş. Bunun sebebi ne olabilir? Daha evvelden de böyle bir iki oynama görüyorum. İndirdiğim demoların bazıları bir an sonra fasulyeden sayılmıyor mu, sebep nedir? Fikri olan?
0
dalaylamaninkabri
(25.11.17)
bazı oyunlar belirli bir süre için bedava oluyor, öyle bir oyun eklenmişse süresi geçtiği için kaldırılmış olabilir. ya da çeşitli sebeplerle steam'den kalkan oyunlar olabiliyor.
0
Bruce
(25.11.17)
Birisi sana gift olarak almıştır sonra ödemesini iptal etmiştir oyun silinir böyle bir durumda
0
gozu acik sevisen yahudi
(25.11.17)
(6)

Çok rahat taşınabilecek bilgisayar önerisi

chihirovekohaku
Toshiba Satellite C55 A14 C model bilgisayarım var. Hafif, performansı iyi, yanımda rahatça taşıyabileceğim bir bilgisayarla değiştirsem? Hem tablet gibi olup hem de ek klavyesi olanlar var. Pek anlamıyorum...Ne önerirsiniz? Maksimum 2000 lira verebilirim.
Toshiba Satellite C55 A14 C model bilgisayarım var.

Hafif, performansı iyi, yanımda rahatça taşıyabileceğim bir bilgisayarla değiştirsem?

Hem tablet gibi olup hem de ek klavyesi olanlar var. Pek anlamıyorum...

Ne önerirsiniz?

Maksimum 2000 lira verebilirim.
0
chihirovekohaku
(25.11.17)
temel kullanım amacı ne olucak? render alınacak mı mesela yoksa ofis, multimedya ve sörf odaklı bi kullanım mı?
0
Bruce
(25.11.17)
ofis, multimedya, sörf evet.
0
🌸chihirovekohaku
(25.11.17)
hocam asus zen serisi başka bilgisayara bakmana gerek yok
0
masumiyetkarinesi
(25.11.17)
@masumiyetkarinesi, Asus'a karşı önyargılıyım nedense :) araştırayım
0
🌸chihirovekohaku
(25.11.17)
www.ereyon.com.tr

urun.n11.com

urun.n11.com

urun.n11.com

en hafif olan sondaki, aynı zamanda en pahalısı. hem ince hem hafif hem de performansı iyi olsun deyince 2000'i geçiyor. ikinci sıradaki ikinci en hafif ancak en düşük performans onda. ofis multimedya sörf için yeterlidir yine de, bir tek depolaması az; sonradan bir yükseltme gerekebilir.
0
Bruce
(25.11.17)
ikinci el thinkpad x1 carbon
0
orpheus
(26.11.17)
(2)

Kazakta polyester

2enkucukasalsayidir
Yüzde seksen pamuk yüzde yirmi polyester kazak kalitesiz midir, tercih edilir mi? Bir de yüzde elli naylon yüzde elli merino yünü kazak için aynı şeyi merak ediyorum.Sözlükte linki verilen bir yazıda kaçınılması gereken 6 tür dokunun içinde hem polyester hem de naylon var ama bir kaynak falan da gös
Yüzde seksen pamuk yüzde yirmi polyester kazak kalitesiz midir, tercih edilir mi? Bir de yüzde elli naylon yüzde elli merino yünü kazak için aynı şeyi merak ediyorum.

Sözlükte linki verilen bir yazıda kaçınılması gereken 6 tür dokunun içinde hem polyester hem de naylon var ama bir kaynak falan da gösterilmemiş yazıda pek emin olamadım.

Yazı da bu:

bodyecology.com
0
2enkucukasalsayidir
(25.11.17)
spor yaparken ya da efor gerektiren soguk yerlerde mi yoksa gündelik hayatta mi giyeceksiniz? sorusuna göre değişir sanirim.

ilkinde polyester nefes almasi acisindan iyi, pamuklu gec kurumasi bakimindan kotuyken; gundelik hayatta pamuklu hem saglikli hem de emici olabiliyor.

bunun yerine kazakta yün, en iyisi sanirim.

soru genel bir soru ise, polyestere göre pamuklu ürün daha cok tercih edilmeli evet
0
her giriste sifresini unutan adam
(25.11.17)
Mumkun mertebe, keten, pamuk, yun, viskoz gibi dogal elyaflari tercih edin. Bu karisim kotu bir oran degil. Fiyat nedeniyle polyester tercih ediliyor. Az alin kaliteli alın.
0
rn
(26.11.17)
(1)

Amfiden gelen dip ses, ne yapılmalı?

bluetoothguy
Geçen günlerde bas gitar ve bas amfisi (Orange Crush 50) ikilisi aldım kendime.Olay şudur ki, gitarımı amfiye taktıktan sonra "bızzz" gibi bir alt ses çıkıyor. Ama gariptir ki de ne zaman gitarın herhangi metal bir bölgesine dokunsam (teller ve eq düzenekleri) küçük bir "pıt" sesi geliyor ve ardında
Geçen günlerde bas gitar ve bas amfisi (Orange Crush 50) ikilisi aldım kendime.
Olay şudur ki, gitarımı amfiye taktıktan sonra "bızzz" gibi bir alt ses çıkıyor. Ama gariptir ki de ne zaman gitarın herhangi metal bir bölgesine dokunsam (teller ve eq düzenekleri) küçük bir "pıt" sesi geliyor ve ardından hemen susuyor amfi.

Anladığım kadarıyla gitarın metal kısımlarına dokunarak geçici toprak etkisi oluşturuyorum ama bu cidden sinir bozucu bir olay.

Şundan eminim ki bizim apartmandaki topraklama sistemi başarılı çünkü elektro gitar amfimde hiç böyle bir sıkıntıya rastlamadım. Onun dışında ise elektro gitarımı da yeni aldığım bas amfisinde deneyince aynı sıkıntının devam ettiğini anladım. (Bas gitarım, elektro amfimde de çok temiz ses verdi.)
2 farklı güç kablosu da denedim ama sonuçlar aynı.

Bu sorun neyden kaynaklanıyor ve çözümü nasıl olabilir?
0
bluetoothguy
(25.11.17)
ara kablo varsa iptal etmeye çalış. ara kablolardaki topraklama kıytırık olabiliyor.
0
aşksız prens
(25.11.17)
(2)

VDSL talebinde bulunabiliyor muyuz?

whatdreamsnevercome
bulunduğum mahallede kablonet var. ve bıktım. hyatımda bundan daha kötü bir hizmet, daha kötü bir teknik servis, daha kötü herhangi bir şeye rastlamadım. ayın 30 günü mutlaka bir sorunu var. şuan da 30 saattir internet yok ve hala çözebilmiş değiller.türk telekom'a geçmek istiyorum ama onlar da bu b
bulunduğum mahallede kablonet var. ve bıktım. hyatımda bundan daha kötü bir hizmet, daha kötü bir teknik servis, daha kötü herhangi bir şeye rastlamadım. ayın 30 günü mutlaka bir sorunu var. şuan da 30 saattir internet yok ve hala çözebilmiş değiller.

türk telekom'a geçmek istiyorum ama onlar da bu bölgede 50mbit'lik kablonet olduğu için kendi altyapılarını geliştirmemişler. en fazla 24mbitlik hipernet veriyorlar. o da beni ayrı kanser eder.

bizim bir vatandaş olarak türk telekom'dan bölgedeki altyapıyı geliştirme talebinde bulunabilmemiz gerekmiyor mu? bizi bu tekelci şeref yoksunlarının eline bıraktılar.

şuan taşınmayı düşünüyorum sevdiğim evden. (abartısız söylüyorum) çünkü dünden beri yapmam gereken bir sürü iş var ve daha hiçbir şey yapamadım.

btk'ya falan şikayet etsek türk telekom burya vdsl altyapısı getiremez mi? kafayı yemek üzereyim artık ya lütfen bana bir yol yordam gösterin.
0
whatdreamsnevercome
(25.11.17)
yanlışım varsa düzeltsin birileri.

xdsl türlerindeki performans santrale uzaklıkla orantılı. santrale ne kadar yakınsan hızın o kadar yüksek oluyor. 24mbit verebiliyorlarsa teknik olarak o kadar verebiliyorlardır. kablonet üzerinde böyle bir durum yok. santrale ne kadar uzak olursan ol vaadedilen hızı teoride alırsın. senin bağlantı sorunların olmuş ona diyeceğim birşey yok. tamamen şans.
btk'ya turksatı şikayet edebilirsin veremediği hizmet için.
0
sutlu nescafe
(25.11.17)
Bize yıllardır max. 16 verdiler, sonra kafalarına göre vdsl portuna taktılar, 100’ü görüyor. Kablonet daha iyi ama fiyat olayını bilmiyorum.
0
passion rules the game
(25.11.17)
(3)

çerkezköy

axl
Çerkezköy nasıl bir yer? Yaşanır mı orda? İstanbul'a yakın mı mesela? (araba yok.)İş değiştirme sebebiyle taşınmaya değer mi?
Çerkezköy nasıl bir yer? Yaşanır mı orda? İstanbul'a yakın mı mesela? (araba yok.)

İş değiştirme sebebiyle taşınmaya değer mi?
0
axl
(25.11.17)
Çerkezköy organize sanayii bölgesinin yakın zamanda iyice gelişmesiyle (son 10 yıl) iyiden iyiye vasat ailelerin ikamet yeri olmuştur. Türkiye'de her yerde elit tipler mi var? Hayır. Ama Çerkezköy'de 24 saat içinde cehalet başını döndürecektir.

Çerkezköy'de ne yapılır?

Çerkezköy merkez'de sayısız dönerci ve çiğköfteci vardır. En az 20 tane vardır. 2 yıllık bir meslek yüksek okulu dışında bir yükseköğretim kurumu da barındırmadığından bir dolu tip yeni yeni açılan aşırı "depresif" kafelerde vakit geçirir.

Evet. Çerkezköy'ün en belirgin özelliği. En sağlam psikolojideki adamı, eğer cahil değilse tabii, depresyona sokmasıdır. Kış acayip sert geçer. İlçede işe yarar tek bir organizasyon dahi olmaz. Ruhsuz beton yığını ile, İstanbul'un varoş ilçelerinin kötü bir replikasıdır. Çerkezköy'de yaşamla bir bağı olmayan insanlar üç kuruş para kazanıp yaşayıp ölmek derdindedir.

Çerkezköy İstanbul il sınırınakomşudur. Otobüsle İstanbul'a gitmek, uygun bir trafikte 1 saat 20 dakikadır. Otobüs biletleri şu aralar 17 lira civarıdır.

Çerkezköy bir işçi ilçesidir. İnsanlar o kadar düşük ücretlere, öylesine uzun mesailerde çalışır ki, Suriyeliler bile iş bulamaz.
0
harry tuttle
(25.11.17)
okurken depresyona girdim vallahi :(
0
🌸axl
(25.11.17)
ben 3 yıldan fazladır çerkezköy'de yaşıyorum.

sanayi ilçesi, üniversite öğrencisi yok. sosyolojisi de buna göre oluşmuş. her yerde olan tipik cafeler var, istanbula yakın. yerli, halk kavramı yok, nüfus ağırlıklı olarak amasya, ordu, samsun civarından.

akşamları sokakları boş, kafeleri dolu oluyor. büyükşehir mantığıyla bir şey ararsan tabii ki bulamazsın, aynı mantıkla bakarsan tekirdağ'ın merkezi de tatmin etmez, herhangi bir ilçesi de tatmin etmez. otobüs biletleri 25 lira idi galiba istanbul'a.

özgün bir yer değil kısacası, ama mahrumiyet bölgesindeki bir küçük anadolu ilçesi gibi anlatılması da haksızlık.
0
wilhelmwasmuss
(25.11.17)
(7)

oda tv sitesi hacklendi mi?

oddyseus
Aşağıdaki linki okumaya çalıştığımda işlemci bir anda %100 kullanıma ram %30 kullanıma geçiyor bilgisayar donmaya başlıyor. Nasıl böyle bi şey mümkün olabilir? Kapattığım anda düzeliyor. Sitenin içine bitcoin miner falan mı kurmuşlar? İşlemcim laptop vs de değil i7 7700k.http://odatv.com/fatih-altay
Aşağıdaki linki okumaya çalıştığımda işlemci bir anda %100 kullanıma ram %30 kullanıma geçiyor bilgisayar donmaya başlıyor. Nasıl böyle bi şey mümkün olabilir? Kapattığım anda düzeliyor. Sitenin içine bitcoin miner falan mı kurmuşlar? İşlemcim laptop vs de değil i7 7700k.

odatv.com
0
oddyseus
(25.11.17)
Bitcoin miner var.
0
sutlu nescafe
(25.11.17)
peki nasıl oluyor böyle bir şey web browserlar'ın bi önlemi yok mu bu konuda? yani siteler %100 yerine %10 cpu kullancak şekilde uygulasa bu yöntemi çaktırmadan. dizi siteleri falan köşeyi döner.
0
🌸oddyseus
(25.11.17)
(bkz: coinhive) browser niye önlem koysun onu anlamadım. tamamen sitenin kendi insiyatifinde.
0
sutlu nescafe
(25.11.17)
sutlu nescafe, siteler nasıl cookie için onay alıyorsa coin mine etmek için de onay alınması lazım değil mi?
0
🌸oddyseus
(25.11.17)
bir iki sitede bunun uyarısını gördüm. ama odatv sorgusuz sualsiz başlatıyor. ublock origin engelliyor bu ve bunun gibi şeyleri.
0
sutlu nescafe
(26.11.17)
Aynı sorun bende de var. İşlemci %100'e ulaşıp fan çalışmaya başlıyor.
0
sorumatik
(26.11.17)
bunu buldum.
mineblock.org
0
yalnux
(26.11.17)
(1)

Döviz yatırımı yapıyor musunuz?

iyisin tabi
Dolar/euro üzerinden yatırım yapıyor musunuz? Yapacağınız zaman güvendiğiniz kaynaklar neler oluyor mesela genel söylentiler ya da twitter ekşi sözlük gibi yerlerde yazılan şeyleri dikkate alarak hislerinizle mi hareket ediyorsunuz yoksa çok itibar edilir dediğiniz bir yayın/kaynak vs var mı? Hisler
Dolar/euro üzerinden yatırım yapıyor musunuz? Yapacağınız zaman güvendiğiniz kaynaklar neler oluyor mesela genel söylentiler ya da twitter ekşi sözlük gibi yerlerde yazılan şeyleri dikkate alarak hislerinizle mi hareket ediyorsunuz yoksa çok itibar edilir dediğiniz bir yayın/kaynak vs var mı? Hislerimle ufak ufak oynuyorum son zamanlarda al sat şeklinde ama işi kumara vurup kaybetmek istemediğimden soruyorum.
0
iyisin tabi
(25.11.17)
Hisse senedi portföyümü hedge etme amaçlı kullanıyorum ara ara.
0
Mcfly
(25.11.17)
(11)

dizi tavsiyesi

tom creo
içinde saçma karakterler bulunduran, absürt komedi dizileri makbule geçer.coupling (ingiliz versiyon)black booksit is always sunny in philadelphianew girldon't trust the b... in apartment 23seinfeldizlediklerim arasında. bunlara benzer diziler, mümkünse 20-30 dakikalık.
içinde saçma karakterler bulunduran, absürt komedi dizileri makbule geçer.
coupling (ingiliz versiyon)
black books
it is always sunny in philadelphia
new girl
don't trust the b... in apartment 23
seinfeld
izlediklerim arasında. bunlara benzer diziler, mümkünse 20-30 dakikalık.
0
tom creo
(25.11.17)
workaholics
0
steve rogers
(25.11.17)
the mick
the good place
0
rusyalı kozmonot
(25.11.17)
Mobildeyim editleyemedim:

the office
arrested development
parks and recreation
veep
0
rusyalı kozmonot
(25.11.17)
The last man on earth
It crowd
0
senolll
(25.11.17)
the mighty boosh
0
misterturist
(25.11.17)
The good place
0
chezsoi
(25.11.17)
bu dizileri özellikle black books'u izleyen biri, "how not to live your life" izlemelidir. Saçma karakterler barındıran, absürt bir komedidir. İzledikten sonra hayır duanı alırım.
0
harry tuttle
(25.11.17)
Peep Show
The Inbetweeners
Spaced

İngiliz bunlar. Türkçe altyazı ile dizi izliyorsanız bakmanıza gerek yok.
0
zoghurt
(25.11.17)
oz
0
firemanjonny
(25.11.17)
It crowd +1
0
gazozailacatmauzmani
(25.11.17)
@harry tuttle o diziyi de izledim ama yazmayı unutmuşum yukarı. efsane dizidir. pembe çiçekli sabahlığı hjagdshgjf

@firemanjonny oz'u da izledim. ama absürt komedi tanımı biraz absürt oldu.

@zoghurt ingilizce izleyebilirim, teşekkürler.

ayrıca herkese teşekkürler, 1 yıl dizi aramam artık.
0
🌸tom creo
(26.11.17)
(8)

Work and Travel :(

yeteramadenedimherseyi
abi bu kadar insan bu work and travel'a nası gidiyo ya kafayı yicem. hayır kedimi iyice sıkıp aylık 400 atabiliyorum kenara. babamdan benim için 200, annemden de 100 tl biriktirmesini istesem bir yılda 8.400 tl yapıyor. bu wt'nin fiyatları da 3.500 doları buluyo anladığım kadarıyla. 15.000 tl filan
abi bu kadar insan bu work and travel'a nası gidiyo ya kafayı yicem. hayır kedimi iyice sıkıp aylık 400 atabiliyorum kenara. babamdan benim için 200, annemden de 100 tl biriktirmesini istesem bir yılda 8.400 tl yapıyor. bu wt'nin fiyatları da 3.500 doları buluyo anladığım kadarıyla. 15.000 tl filan yani.

hadi tamam bulurum yine o parayı da bi şekilde ama insanlar sanki çok kolay bir şey gibi anlatırdı hep bu olayı. bu kadar pahalı olduğunu bilmiyordum.

sizce değer mi yoksa başka ne gibi deneyimler için kullanılabilir bu para?
0
yeteramadenedimherseyi
(25.11.17)
valla her sene para kazanmak için giden tanıdığım vardı alaskaya balık ayıklamaya. öyle düşünürseniz o parayı bi şekilde çıkarırız babında gözünde küçülür bedel. tabi gezme olayı yalan olur, bi iki iphone alır dönersin okutursun burda
0
kveldulv
(25.11.17)
dolar kurundan dolayı böyle. 2013 yılında giden arkadaşım uçak bileti dahil 5000 tl harcamıştı sadece.
0
straight from the heart
(25.11.17)
Dolar çok yüksek ondan dolayı, 2013 te gittim gayet makul fiyatla gitmiştim.
0
Uncle Sam
(25.11.17)
Son Iki yil dolardaki degisime bak. Turkiye hayvan gibi fakirlesti.
0
baldur2
(25.11.17)
2008 de gitmiştim ben Alaska'ya, yukardaki cevaplar aynen geçerli. ben gittiğimde toplam masraf 3-4 bin liraydı
0
mirty
(25.11.17)
2007'de ben gitmiştim. Dolar 1.3 TL falandı. 600 dolar şirkete vermiştim. Bir o kadarda uçak ve vize için harcamıştım.
0
piotr
(25.11.17)
Isi kendin bulup araci kurumu aradan cikarirsan sadece ucak bileti alman yeterli oluyor

Ingilizcen iyiyse bunu rahatlikla yapabilirsin hemde iyi islerde calisir hemde iyi para kazanirsin
0
kaiserr76
(25.11.17)
isi kendin bulup araci kurumu aradan cikarmak hic kolay degil. denedim biliyorum. 30 kuruma mail attim, hepsinde sadece partnerleri araciligiyla basvuru kabul ettikleri cevabini aldim. karsi taraf kabul etmiyor en basta.
0
icim urperiyor
(25.11.17)
(3)

Basket topu tavsiyesi?

Camelar
Arkadaşlar akşamları hareket için basketbol oynayacağım tek başıma. Maksimum 50 TL ödeyerek alabileceğim basket topu tavsiyeleriniz var mıdır?
Arkadaşlar akşamları hareket için basketbol oynayacağım tek başıma. Maksimum 50 TL ödeyerek alabileceğim basket topu tavsiyeleriniz var mıdır?
0
Camelar
(25.11.17)
yani cok ozel bir sey aramiyorsan al delta veya voit marka bir tane gec 20-30 lira civari olmasi lazim internetlerde.
0
robokot
(25.11.17)
Çok özel bir şey aramıyorum, sadece hareket yapmış olacağım sayesinde.

Kötü bir şey olsun da istemiyorum. Fiyatlarını bilmediğim için iyisinin ne kadar olduğunu da bilmiyorum.

Teşekkür ederim robokot :)
0
🌸Camelar
(25.11.17)
Spalding tf 150
0
shenergy
(25.11.17)
(3)

Tayland'dan Ne Almak Lazım?

bos gezenin bos ustasi
Sb. Böbrek demeyin. İhtiyacım yok hiçbir şeye, satmak için alacağım.
Sb.
Böbrek demeyin.

İhtiyacım yok hiçbir şeye, satmak için alacağım.
0
bos gezenin bos ustasi
(25.11.17)
tekstil alabilirsin tekstil ucuz. mango da bol . elektronik biraz pahalı daha ucuz ülkeler var malezya örneğin.
0
kveldulv
(25.11.17)
BİZim arkadaş iphone almıştı.
0
[GODDARD]
(25.11.17)
Merak ettiğim asıl şey alacağım macbook, iphone, dslr kamera vs müşterisini bulurum fakat garanti olayı nasıl oluyor? Giyim olarak ucuzsa kendime alabilirim ama ne tarz hangi marka giyim ucuz? Passion Fruit burada var markette, thai store falan da var gıda konusunda problem yok.
0
🌸bos gezenin bos ustasi
(25.11.17)
(5)

Cumartesi Ne Yapacaksınız?

nickini vermek istemeyen uye
Sabah kahvaltıyı evde yapıp çıkacağız. Değişiklik olsun istiyorum. Biraz kafa dinlemem lazım. Ne yapılır bu İstanbul'da? Şile-Ağva gidilir mi?Trekking'e hazırlığımız yok ama gittik gördük yedik içtik geldik tarzı bir şey arıyorum. Olmadı bir etkinlik de olabilir.Araç: Kış lastikli bir Egea.
Sabah kahvaltıyı evde yapıp çıkacağız. Değişiklik olsun istiyorum. Biraz kafa dinlemem lazım. Ne yapılır bu İstanbul'da? Şile-Ağva gidilir mi?
Trekking'e hazırlığımız yok ama gittik gördük yedik içtik geldik tarzı bir şey arıyorum. Olmadı bir etkinlik de olabilir.

Araç: Kış lastikli bir Egea.
0
nickini vermek istemeyen uye
(25.11.17)
Evde olsam Kadıköy Sahaf Festivali'ne gidebilirdim belki ama bir değişiklik yapıp İstanbul'dan ailemin yanına geldim bugün. Şu an cumartesiye dair tek planım köpeğimizle oynamak bütün gün.
0
ms brownstone
(25.11.17)
Ben yarin kadikoye gidecegim. Surpriz yspip ailemin yanina geldim istanbula. Aksam da bomontiada'ya gidecegim
0
kuehles blondes
(25.11.17)
ben istanbul'da olsam sahilde koşardım. çok istiyorum sahilde koşmak, bir gün yapıcam inşallah.
0
diffarentiationation
(25.11.17)
tiyatroya gitçez sınıftan bi' 8-10 kişi. "ankara'ya taşınınca tiyatroya gitçem" diye söz vermiştim. iyi oldu. 10 lira bile değil bilet ara sıra gidip kültür point kasak.
0
der meister
(25.11.17)
işten sonra sinemaya gitme düşüncesindeyim.
0
gazozailacatmauzmani
(25.11.17)
(7)

Ne yapayım =( ,yol gösterin? Okul Sorusu.

bialo czerwoni
Merhaba arkadaşlar,çok dertliyim yardım edin lütfen. son 2 paragrafı da okuyabilirsiniz zamanı az olanlar.Lisansımı ingiliz dili ve edebiyatı bölümünde bitirdim yurt dışında. (Liseyi türkiyede okudum,Dilciydim,eski sistem yani kafamıza göre tercih yapamıyorduk,katsayılar vesaire vardı).Sonra üniye g
Merhaba arkadaşlar,çok dertliyim yardım edin lütfen. son 2 paragrafı da okuyabilirsiniz zamanı az olanlar.

Lisansımı ingiliz dili ve edebiyatı bölümünde bitirdim yurt dışında. (Liseyi türkiyede okudum,Dilciydim,eski sistem yani kafamıza göre tercih yapamıyorduk,katsayılar vesaire vardı).
Sonra üniye güzel bir puanla türkiyede başladım, ileride erasmusla geldiğim okulda kaldım ve yukarıda yazdığım bölümü bitirdim.

Aynı okulda yüksek lisansa Ekonomiyle ilgili bir bölüme başladım,-aslında Pazarlama istiyordum ama yabancı öğrenciler ofisi önerdi bu bölümü kontenjan çok diye- neyse kabul ettim,başladım.Sınıfta çinlisinden meksikalısına baya yabancı öğrenci var,çinliler özellikle başka bi dünya, çinli bi kere,akıllı adamlar :d

neyse ben de fena bir öğrenci değilimdir, sınıfta ilk 4 öğrencinin arasına girdim ama bu ülkede yabancı öğrencilere burs yok ve olay bu değil ama çoğu hocayla aram iyi oldu, bölümü severek okudum. TAA Kİ mikroekonomi hocalarıyla karşılaşana kadar.Ayıptır söylemesi yüklü bi miktar ödüyoruz okula (en çok türkler ödüyor NON-EU STUDENT diye ve bu adamların davranışları,ingilizcesi her şeyleri falsoydu.

Ayrıca sürekli ,"benden 4-5 senedir geçemeyen var,aranızda sizlerden de kalacaklar olacak hahaha" diye takılan bir adam düşünün. Ayrıca sınıfta her türlü lisans bölümünden gelmiş adam olmasına rağmen bize sanki 40 yıllık ekonomi öğrencisiymişiz gibi ders anlatıyor. Neyse ilk dönem ben bu adamdan kaldım 4-5 kişiyle birlikte. Ne yapsam olmadı, inanın çok çalıştım uğraştım, 50-60 sayfa çalışmışımdır,mantığı da çözdüm ama hep bi bahane buldu istediğim şekilde yazmamışsın vesaire diye ama matematiğe çok hakim değilim maalesef..sonra da geçmeye çok yaklaşmıştın aslında vesaire dedi, ben de elimden geleni yaptım diye ses çıkarmadım ve ikinci dönem çoğu insanca daha zor kabul edilen MAKRO-EKONOMİ dersini çok rahat şekilde geçtim.

şimdi masterin son sınıfındayım, 2. sınıf. Tez konumun yarısını bitirdim, diğer derslerim çok güzel,hocalarla aram iyi ama bu alttan aldığım mikro-ekonomiyle ilgili büyük sıkıntım var,ben lisede dil öğrencisi olduğum için haftada 13-15 saat dil öğrenirdik ama ne fonksiyon, ne ileri seviye denklemler hiç birini görmedim. Başka ülkelerin eğitim sistemi farklı olduğu için bazıları lisede bunları çok daha iyi şekilde öğrenmiş. Hocalar kısayoldan gittiğinde falan hiç bir şey anlamıyorum. Yinede benden daha kötü durumda olan insanlar var hem makro ve hem de mikrodan kalmış kişiler vesaire. Ama ben genel olarak çok başarılıyım sadece o derste sıkıntı çekiyorum ve hocalarla konuşmaya çalışınca hep; niye bu bölümü seçtin o zaman? seçmeseydin, benim problemim değil,banane gibi uyuz uyuz cevaplar alıyorum. Alttan aldığım için ekstra bi miktar ödemem de gerekti okul yıllık ücretine ek olarak.

Dediğim gibi her şey yoluna giricek şu mikroyu bi geçsem ama hiç umudum yok. Resmen çalışamıyorum,aynı zamanda sınıf arkadaşım olan kız arkadaşım ilk senesinden geçti ama onun da matematiği çok iyi değil sadece benden daha kapsamlı görmüş kendi ülkesinde.

inanın artık kafayı yiyecek gibi oluyorum, bana ders çalıştırdığı anlarda sürekli bağırıyorum,geriliyorum anlamıyorum diye,mental yönden de etkilemeye başladı bu durum beni.Matematik bilenlerin 40 dakikada yapacağı çalışmayı biz 2 saatte kavga dövüş yapıyoruz. Onun dışında çok iyi anlaşıyoruz. Millet 5 dakikada çözüyorsa ben 15 dakikada çözüyorum yavaşım kısacası matematik pratiğim olmadığı için. bu derse çalışırken ağlamaklı oluyorum bazen. Ki bazı konuları direk hiç anlamıyorum zaten belirli bir adıma kadar gidebiliyorum orada kalıyorum.

Son senem demiştim, eğer tek bi dersten kalırsam tekrar 3.seneyi okuyacak ne zamanım var ne de okula bu lanet ders için verecek param var o kadar nefret ediyorum. Kız arkadaşım da durumun farkında. Okulla hiç görüşmedim bu konuda ama
zorunlu ders olduğu için ya bu senenin (ikinci sene) 2.dönemi tezle birlikte o dersi de vermem istenicek, veremezsem okul uzayacak ya da direk 2018-2019 kış dönemine uzayacak diye düşünüyorum emin değilim prosedürleri bilmiyorum. O kadar uğraştıktan sonra yüksek lisans diplomasız dönmek istemiyorum,sunumlarda bile herkes benimle eşleşmek istiyor,kötü bi öğrenci değilim ama maalesef benim zeka ve kafa yapıma bu ders uymuyor... Daha çok Politika,dünya gündemi,diller,spor gibi konularda yeteneği olan matematik ve fenden haz etmeyen yapıdaydım lisede de.


BUrada bir devlet okulunda okuyorum, özel bir okula geçip "son seneyi" orada bitirmeyi düşünüyorum benzer bir bölümde.(Uluslar arası ilişkiler, içinde ekonomi konuları da var ama matematik yok denecek kadar az)

NE DERSİNİZ,okulu değiştireyim mi yoksa gittiği yere kadar geçmeye mi çalışayım? geçemezsem sıkıntı büyük ama...

Buraya kadar okuyanlara yürekten teşekkür ederim, kusura bakmayın yazım hataları için.
0
bialo czerwoni
(25.11.17)
Okudum. Kolay gelsin. Devam et, elinden geleni ve hatta fazlasını yap.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(25.11.17)
@ted intermediate micro by HAL R VARIAN. Sıkıntı ,dersler çok saçma sapan şekilde geçiyor,kitabın yüzüne bakmıyoruz,hocanın rastgele internetten bulduğu sorulardan 4-5 tanesini anca çözüyoruz. Kısacası millet derste çok az öğreniyor ama adamlar olayı bildiğinden ve temelleri olduğundan benden daha efektif çalışıyorlar diye düşünüyorum.
0
🌸bialo czerwoni
(25.11.17)
Simdi hoca hakli, temelin yoksa sirf yuksek bitirmek icin oyle bi bolum secmemeliydin. Hoca yuksekte matematik ogretmeyecek elbette.

Onun disinda youtube videosu izle. hangi konu varsa ac youtubedan video izle. Sevgilin filan anlatmasin. Ayrica hoca internetten buldugu 3-4 soruyu cozuyosa bile konu basliklari, o soruda kullandigi curveler, formuller vb kitapta var nasil olsa, kitabin icerigine bakip chapterlari oku. Ustune de kitaptaki alistirmalari coz.
0
kuehles blondes
(25.11.17)
bana seninki biraz ogrenilmis caresizlik gibi geldi.

ne dedin - lisede ogrenmis olanlar var dedin. lisede. bahsettigin konular lise mufredatinda tek bir dersin belli bir bolumunu olusturuyor. EN EN EN fazla 20-30 saatlik ders. o da lisenin verimsizliginde, sinif ortaminda, o kadar etmez.

ingilizcen ana dilin gibidir eminim. kapan bir hafta, ac khan academy veya muadili bir ders sitesini, eksik matematigin dibine vur. 1 haftacik ya, halledersin yani.
0
robokot
(25.11.17)
geçilmicek ders yoktur. çalışma metodunuzu değiştirin illa bi yerde yanlışınız vardır. eksiklerinizin üzerine gidin ve olduğunca kapatmaya çalışın. kendinize güvenin rocket science yapmanız beklenmiyor ders sonuçta

hangi ülke bilmiyorum ama hocaya göre değişmekle beraber, geçemezseniz gidin hocaya ağlayın hocam şöyle böyle okula para veremiyorum bursum bitiyo türkiyeye bitirip dönmem lazım tezim hazır vb vb diyin sıkın işte minimum notla geçirsin. benim branşım değil demekten daha etkili olur. akademisyen egosu her yerde var yalvarmak işe yarayabilir -)
0
kveldulv
(25.11.17)
hangi okul, hangi bölüm? cevabı buna bağlı.
0
cagdas donem kuramcisi
(25.11.17)
Öğrenilmiş çaresizlik +1

Ben de lisansta bi dersi asla geçememiştim ve sınava 3 gün kala sabahtan akşama kadar “geçemicem bu dersiiiii, okul bitmeyecek, kafam basmıyoooo” diyerek hönküre hönküre dinlene dinlene ağladığımı biliyorum.

Sen önce kendini bu dersin geçilebileceğine inandıracaksın, ben diğer derslere 1 hafta çalışarak geçebiliyosam bu dersime 3 hafta çalıştım. Kafan basmıyosa oturup ayı gibi çalışcan başka seçenek yok. Ben sende hata bulmuyorum, her şeyi çok iyi yapcaz diye bişi yok sonuçta. O bölüm sana uygun olmasaydı diğer derslerde bu kadar başarılı olmazdın zaten.

Neyse ben kendi kendime “bu deveyi güdeceksin başka şansın yok çünkü tek ders için başka okula geçsen dünya saçması olur” diyerek çalışmıştım. Yapıcam bu işi de, gerekirse temel lise matematiği çalış, kız arkadaşından değil de mesela matematik bölümünden birinden veya aynı bölümden lisansta olan birinden yardım iste özel ders gibi bi şey ayarla. O konular lisede bana epey zor gelirdi, kitaptan anlaşılmıyo ama özel dersle halledlir, hiç korkma, ne kadar süren kaldıysa plan hazırla kendne, ona göre her gün çalış, olacaktır.

Ama şöyle bi durum var, hoca egosu yüzünden geçemiyosan yani sorun sende değilse okul değiştir veya orda yaz okulu gibi bişi varsa öyle vermeye çalış fnfmdm yazokulunu da uydurdum bu arada neyse.

Kolay gelsiin.
0
turuncu tonlarda
(25.11.17)
(1)

3 cümlelik ingilizce çeviri

rock3r
tezim için gerekiyor,aşşağıdaki cümlenin çevirisi lazım. yardımcı olursanız çok makbule geçer.HydroExcel is a Microsoft Excel spreadsheet that uses macros and HydroObjects to download hydrologicobservations data from WaterOneFlow web services. This means that you can query for observation sites,vari
tezim için gerekiyor,aşşağıdaki cümlenin çevirisi lazım. yardımcı olursanız çok makbule geçer.


HydroExcel is a Microsoft Excel spreadsheet that uses macros and HydroObjects to download hydrologic
observations data from WaterOneFlow web services. This means that you can query for observation sites,
variables, and time series data from online resources directly within Excel. As long as a web service follows
WaterOneFlow specifications, HydroExcel will be able to communicate with it. Thus, HydroExcel provides a window
into the nation’s water data from within one of the most widely used applications within the hydrologic science
community.
0
rock3r
(25.11.17)
HydroExcel, Microsoft Excel'in makroları ve HydoObject'leri kullanarak hidrolojik gözlem datalarını WaterOneFlow web servisi üzerinden indirmeye yarayan bir tablodur. Bu, gözlem sitelerini, değişkenleri ve zaman serisi verilerini Excel ile doğrudan sorgulayabileceğiniz anlamına gelir. Internet servisi WaterOneFlow şartlarına uyduğu sürece, HydoExcel bu siteyle iletişimini sürdürebilir. Böylelikle HydroExcel, hidrolojik bilim dünyasında en yaygın kullanılan uygulamalardan birini kullanarak ülkenin su verilerine bir pencere açıyor.
0
false awakening
(25.11.17)
(5)

şu cümledeki deyim mi

neynep
"Social media websites such as LinkedIn, Facebook, and Twitter can be great places to source candidates for these networks, but many recruiters aren’t going far enough." going far enough nedir, karşılığını bulamadım. ne anlamda kullanılmış dersiniz?
"Social media websites such as LinkedIn, Facebook, and Twitter can be great places to source candidates for these networks, but many recruiters aren’t going far enough."
going far enough nedir, karşılığını bulamadım. ne anlamda kullanılmış dersiniz?
0
neynep
(25.11.17)
deyim evet, "... ancak işe alım uzmanları bu kaynaktan yeterince faydalanmıyorlar" gibi çevirebiliriz.
0
Bruce
(25.11.17)
Tamamen cümlenin gidişatından çıkarttığım sonuca göre... recruiters bunu beceremiyor.
Can't handle it gibi bir şey bence.
0
birşeylersoracağım
(25.11.17)
yetkinliksizlik değil de, yapabilirken yapmıyor anlamında gibi geldi bana. kullanabilir ama kullanmıyor. yoksa "yapamıyor" mu?
0
🌸neynep
(25.11.17)
evet yapabilirken yapmiyor. turkceyle asagi yukari benzer aslinda "yeterince ileri gitmiyorlar". biz deriz ya "cok ileri gittin", ingilizcede bunun negatifi de var "yeterince ileri gitmedin". gitme opsiyonun var ama cesitli sebeplerden yapmadin (bu baska bir engel olabilir, isteksizlik olabilir, vizyonsuzluk olabilir. gerek olmayabilir vs.)
0
robokot
(25.11.17)
tam teşekküllü açıklama için teşekkürler ederim:)
0
🌸neynep
(25.11.17)
(6)

kadıköy- maslak

neynep
kadıköy'den maslak'a ulaşım minimum ne kadar sürer? hangi araçlarla gitmek iyidir ( iş gidiş-dönüş saatleri)benim aklıma metro, (ne zaman patlayacağı belli olmayan) marmaray, metro geldi, ama biraz terse gidip dönmeli oluyor sanki? Bi de bu yollar dakika olarak ne kadar sürer? Teşekkür ederim
kadıköy'den maslak'a ulaşım minimum ne kadar sürer?
hangi araçlarla gitmek iyidir ( iş gidiş-dönüş saatleri)
benim aklıma metro, (ne zaman patlayacağı belli olmayan) marmaray, metro geldi, ama biraz terse gidip dönmeli oluyor sanki?

Bi de bu yollar dakika olarak ne kadar sürer?

Teşekkür ederim
0
neynep
(25.11.17)
Marmaray'dan metroya aktarma yapıp gidiyordum ben bahsettiğiniz saatlerde, çünkü diğer yöntemlerin tamamı daha uzun sürüyor. Ortalama 1 - 1,5 saati gözden çıkarın.
0
gonion
(25.11.17)
En kısası marmaray ve metro

1.5 diye ayarla kendini.
0
jazzabel
(25.11.17)
Marmaray icin niye oyle bi parantez actiniz anlamamakla birlikte metrobus + metro tabi.

Ya da besiktas + minibus ama minibus trafige takilir.
0
kuehles blondes
(25.11.17)
sabah metrobüs metro dönüşte metro marmaray bence.
0
kveldulv
(25.11.17)
Mayak mısınız metrobüs tabii ki
0
klar
(25.11.17)
@kuehles blondes, mühendislerin "böyle iş yapılmaz" itirazlarına rağmen, "olur olur, sağlam olmasa da açın" diye itelendiği, güvenli, düzgün iş yapanların istifa ettiği bir inşa süreci olduğu için öyle dedim.

evet, minibüs trafiğe takılır.

metrobüs biraz insanlık dışı bir yer ya, diğer yol da mı o kadar kalabalık, raylı yolların gidiş süresi sabit olur en azından
0
🌸neynep
(25.11.17)
(6)

Mide bulantısına mevcut ilaçlarla çözüm

dunyatuhaf
Nexium, spasmomen, reflor ,metpamid, bunlar var arkadaşlar . Daha önce kullandığım ilaçlar ,hangisi iyi gelir .
Nexium, spasmomen, reflor ,metpamid, bunlar var arkadaşlar .
Daha önce kullandığım ilaçlar ,hangisi iyi gelir .
0
dunyatuhaf
(25.11.17)
Ek , bir şeyler dokundu veya üşüttüm .
0
🌸dunyatuhaf
(25.11.17)
Emeduracam ama yok
0
🌸dunyatuhaf
(25.11.17)
nexium mide yanması için faydalı oluyor, bulantı için metpamid.
0
zebragibi
(25.11.17)
Tabi ki metpamid. Sorduğunuz hata. Bulantı varsa hemen geçirir.
0
nickini vermek istemeyen uye
(25.11.17)
listeledigin ilaclarin ne ise yaradigini bilmiyorsun anladigim kadariyla o yuzden yaziyorum: reflor ishal kesicidir, normal zamanda alirsan da kabiz olabilirsin. bildigim kadariyla mide bulantisiyla alakasi yok.

bir de bir seyler dokunduysa ve imkan varsa vucudunun onu atmasina engel olmamalisin, kusma ve ishal savunma sekilleridir vucudun.
0
robokot
(25.11.17)
Metpamid kullanabilirsiniz.
0
beyaztenlikiz
(25.11.17)
(1)

windows 10 guncellemesi

asocial anchorman
guncellemeyle beraber telefonu bilgisayara baglama ozelligi gibi bi sey gelmis galiba. bu ozellik sadece telefondaki internet sekmesini bilgisayara gondermek icin mi kullanilabiliyor? telefondaki herhangi bi uygulamayi pc'den kontrol edemiyor muyuz?
guncellemeyle beraber telefonu bilgisayara baglama ozelligi gibi bi sey gelmis galiba. bu ozellik sadece telefondaki internet sekmesini bilgisayara gondermek icin mi kullanilabiliyor? telefondaki herhangi bi uygulamayi pc'den kontrol edemiyor muyuz?
0
asocial anchorman
(25.11.17)
sadece sayfayı pc ye gönderiyor. bi cacık yok.
0
washe
(25.11.17)
(2)

Niyet Mektubu

omonia
Merhaba bir arkadaşım Norveç'de bir üniversiteye master başvurusunda bulunacak. Niyet mektubunu okumam için bana gönderdi ancak açıkçası çok bilgilideğilim bu konuda. Daha önce yazan bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?elinizde bir örnek varsa bana iletebilirsiniz ya da arkadaşımın mektubunu değe
Merhaba bir arkadaşım Norveç'de bir üniversiteye master başvurusunda
bulunacak. Niyet mektubunu okumam için bana gönderdi ancak açıkçası çok bilgili
değilim bu konuda. Daha önce yazan bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?
elinizde bir örnek varsa bana iletebilirsiniz ya da arkadaşımın mektubunu değerlendirebilirseniz sevinirim..

teşekkürler
0
omonia
(25.11.17)
arkadaşının mektubunu buradan mesaj ile yollayabilirsin bana.
0
sen git ben geliyorum
(25.11.17)
arkadasinin niyet mektubunu ona sormadan yabanci kisilere gonderme. yeterince bilgin yoksa muhtemelen akışını, gramerini, noktalamasini kontrol et falan diye yollamistir.
0
robokot
(25.11.17)
(5)

en ucuz iphone hangi avrupa ülkesinde?

nigeo
selamlar,iphone'lar ülkeden ülkeye fark ediyor galiba.bir telefon almam lazım bu ara.gidip alıp gelebilirim. bulunduğun yerden biletler ucuz sağa sola.nereden almak mantıklı?avrupa ülkesi olması lazım.mersi.
selamlar,

iphone'lar ülkeden ülkeye fark ediyor galiba.

bir telefon almam lazım bu ara.
gidip alıp gelebilirim. bulunduğun yerden biletler ucuz sağa sola.

nereden almak mantıklı?
avrupa ülkesi olması lazım.

mersi.
0
nigeo
(25.11.17)
Vergi iadesi alabildiğin herhangi bir yer.

Ya da Dubai.
0
fever
(25.11.17)
Belçika da x modeli 1159 euro. Apple sitesinden bakabilirsin.
0
England
(25.11.17)
vergi iadesi olayı nedir hocam_

@fever
0
🌸nigeo
(25.11.17)
en ucuzu isvcre
0
mayeskuel
(25.11.17)
en ucuz isviçre
0
sorunvar
(25.11.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.